Sziasztok!
Na, tegnap délután leléptem vásárolni. A babócák nagyon ügyesek voltak, pont felébredtek, amikor kellett (nem szívesen ébresztem őket), ettek, és el tudtunk indulni. Kicsit csaltam, mert Anyummal találkoztam az Interspar előtt, így mégsem egyedül voltam, nem kellett két kocsit egyedül ráncigálnom.
Végre beszereztem azt a bizonyos almareszelőt, ma azt hiszem meg is kóstoljuk az almalevet. Bár most egy kicsit elbizonytalanodtam, mert egy másik fórumon valaki azt írta, hogy bár ők is tápszereznek, több szakember is azt tanácsolta, várják meg a 6 hónapot. Merthogy a felnőttkori allergiák 80 %-a a túl korán kezdett és nem megfelelő hozzátáplálásból ered. Nehéz okosnak lenni.
Zsuzsi!
Nagyon szép kislány Szandi, jók ezek a közeli képek!
Többiek, ti is tegyetek képeket, olyan jó nézegetni őket!
Edit!
Örülök, hogy Barninak jó napja volt tegnap. Talán most már egyre több ilyen lesz, és neked is könnyebb lesz. Nem semmi, hogy még 9-kor anyatejért mentél. De hát a gyerekekért mindent, ugye?
Bmo!
Használt a gyógyszer, amit a füledre kaptál? Azért azt megmondhatta volna doki, hogy mi ez. Kicsiként nekem is sok gond volt a fülemmel. Egyszer nem szúrák fel, amikor kellett volna, és átszakította a dobhártyámat a genny magától. Ezért később meg is műtötték a fülem, a lyukat beplasztikázták.
Kgiulia!
Akkor van időm netezni, amikor alszanak a törpék, vagy néha kicsit, amikor játszanak, nézelődnek.
2 hónapos korukig Anyukám minden nap jött segíteni a háztartásban, sokszor Apu, meg a Nagymamám is jöttek vele. Tehát volt, hogy 4-en voltunk a két gyerekre. Ennek az lett a vége, hogy egy nyikkanás után máris kézben voltak. Teljesen kétségbe voltam esve, hogy mi lesz, ha egyedül maradok, képtelen leszek megoldani. Az első egy hét katasztrófa volt, rettegtem, hogy nehogy egyszerre ébredjenek, mert nem tudom sem megetetni őket, sem elaltani egyedül. Az evésnél sok mindennel próbálkoztam, így alakult ki a mostani hordozós. Aztán leraktam őket a kanapéra nézelődni, a zenélő forgót nézni, másik helységbe nézelődni, vagy a járókába. Először csak 10-10 percre kötötte le őket, aztán egyre hosszabb időre. Szépen hozzászoktak, hogy nem csak Anya ölében van élet, van egy csomó látnivaló is. Az alvás eleinte gáz volt, de ha egyszerre sirdogáltak, mindig Flórát hagytam egyedül, Marcit pedig altattam. Azért, mert Flóra "csak" sirdogált, Marci viszont képes volt üvölteni, és nem is tudta 5 perc után abbahagyni. Gondolom ezért lett az, hogy Flóra már egyedül elalszik, Marcit még altatni kell. De így már működik a dolog, hiszen csak két kezem van. Régebben még az is előfordult nem egyszer, hogy egyszerre cipeltem a két gyereket. Most már nagyon nehezek, pár percnél nem bírnám tovább.
A játékról most is azt gondolom, hogy először legyenek egyedül, fedezzenek fel dolgokat, forgolódjanak. Ha ott vagyok, akkor csak engem néznek, nem előrelépés az a mozgásfejlődésükben. Egy fél óra, óra múlva úgyis hiányolnak, akkor már ott vagyok, együtt is játszunk. Nem lepasszolni akarom őket azzal, hogy egyedül hagyom őket nézelődni, hanem hiszem, hogy tanulás nekik az is. Nem tudom, hogy mennyire ítéltek el ezért, de nálunk így működik. Ettől függetlenül így is az egész napom az övék, mindig rájuk látok, figyelem őket, még ha itt ülök is, és ha már igény van rám, akkor azonnal ott vagyok. Nekem pedig az internet a kikapcsolódás, és borzasztó, de mióta megszülettek a vasalás is. (Soha nem utáltam semmilyen házimunkát, kivéve ezt. Volt hogy hónapokig állt hegyekben a mosott ruha, csak azt vasaltam le, ami éppen kellett, most meg ugye kétnaponta megteszem)
Ha pedig alszanak, és mondjuk már 2-3 órája, akkor sokszor csak kóválygok (milyen ly-vel írják?
), várom, hogy valamelyikőjük felébredjen, hiányoznak.
Sokszor bennem is felvetődik, hogy milyen anya vagyok, megadok-e nekik mindent, jól csinálom-e a dolgokat. Mindenesetre próbálkozom.
Na, jó depisre sikeredett, bocs, ha untattalak benneteket!
Pelenka
Eleinte sokfélét kipróbáltuk, mert nagyon sokat kaptunk, szinte mindenki hozzott egy csomaggal, amikor jött hozzánk. Volt közte Pampers, Libero, Babylove, Huggis. Nekem semelyikkel nem volt gondom, végül maradtunk a Pampers-nél. Most váltottunk a 4-9 kg-osra (Midi), ez most valamiért fura. Úgy érzem, hogy egy pisi után már hatalmas, és furi szaga van. Lehet hülyeség, de most így látom. Pedig már beizzitottam magam, hogy majd most gyűjtjük a vonalkódokat (van eddig 1 db 3 pontot érő
), és kapunk jó kis játékokat. Viszont van egy nagy csomag Liberonk is ebben a méretben, ezt úgy kaptuk. Most meg látom, hogy abban is lehet ajándékra hajtani. Szóval, nem is tudom, hogy most váltsunk-e, vagy ne. A Rossmanosat és a Tescosat nem ismerem, lehet azt is érdemes lenne kipróbálni.
Törlőkendőből is volt már legalább 5 féle, most a Niveát használjuk, ennek bírom nagyjából a szagát is. A gyerekeknél egyikkel sem volt gond.
Nem tudom, hogy akartam-e még írni valamit, mindenesetre most be is fejezem, mert a végén elhajtatok a francba litániám miatt.