Új privát üzeneted érkezett!

Gratulálok Júliához! Éppen ezért jöttem ma a babanetre, hogy megtudjam megszületett-e a baba. Úgy látszik Zsaninak jó megérzései vannak.
Majd ha otthon lesznek már, szívesen olvasnék egy kis élménybeszámolót.
Az én férjem már alig várja, hogy újra szüljünk, annyira élvezte.

Sok örömet kívánok az új családnak!

Vici (25)
vici

Én is gratulálok Júliához! Kép Nõjjön szépre, nagyra, jóra! Kép Kép

Kedves mj, na a császárról tudok felhomályositást adni, lévén az én kisfiam is úgy született. (Nem és nem birom kimondani, hogy úgy szültem, mert szerintem nem is szültem. Na mindegy.) Nálam sürgõsségi császár volt. Amikor ezt eldöntötte a dokim, elment bemosakodni, hozzám pedig bejött az altatóorvos a szülõszobába, bemutatkozott és szépen elmagyarázta, mi fog velem történni a spinális érzéstelenités során. Azután jött a mûtõsfiú és a szülésznõ segitségével átpakoltak egy hordozóágyra, áttoltak a császáros mûtõbe. (Érdemes elmenned a szülés felkészitõ tanfolyamokra, hétfõnként vannak, és szülõszoba látogatás is van minden alkalommal.) Közben a férjem átpakolta a cuccaimat az õrzõbe, ahol a mûtét után 6 órát voltam hivatva majd eltölteni. A férjeket/kisérõt egyébként nem engedik be a mûtõbe, egy ablakon keresztül nézheti az eseményt, vagyis hogyan állja körbe anyut egy sor zöld ember és emel fel egyikük egy nyekergõ csomagot egyszercsak. Kép A mûtõben egyébként nagyon oldott volt a hangulat, mindenki viccelt, mosolygott, dacára az éjfél utáni idõpontnak. Gondolom ez az anyukák megnyugatására is szánt rutin. Kép Beadják a gerincbe a spinális érzéstelenitõt, nem kell félni, egyáltalán nem vészes, az arcodra tesznek egy maszkot, hogy a baba kapjon elegendõ oxigént. Az altatóorvos ellenõrzi az érzéstelenedés mértékét. Egyik karodba megy az infúzió, a másikon a vérnyomásodat mérik automatikusan. Az orvosod lekeni a pocakodat egy narancssárga fertõtlenitõvel, semmi probléma, mire hazajutsz a kórházból, lekopik rólad Kép, eléd tesznek egy zöld paravánt, és letakarnak különféle zöld leplekkel. Azután, amikor a doki keze nekilendül a szikével az altatóorvos hirtelen kérdez tõled valamit, amivel sikeresen eltereli a figyelmedet arról, hogy épp most vágnak föl Kép Én ezek után nem éreztem mást, csak nyomásokat, valamint hogy irgalmatlanul elkezdett viszketni az arcom a maszk alatt és bucira kiszáradt a szám. De az altatóorvos szépen megvakarta és vizes gézt adott a számba, úgyhogy kibirható. Ezután egyszerre csak elõkapnak egy nyekergõ csomagot, bemondják a születés idõpontját, a baba nemét, és hirtelen mindenki vadul elkezd gratulálni. Kép A babcit elviszik lemérni, lemosni, felöltözni, téged meg szépen összestoppolnak. Kép Én közben apával kommunikáltam aki az ablakon keresztül vigyorgott rám valamiért. Kép Ezután áttolnak az õrzõbe, ahol kapsz egy nagy kancsó teát, ezt érdemes mind meginni a fejfájást elkerülendõ, és behozzák a babát is. Apuka is veled lehet már. Itt pontosan nem tudom az idõtartamokat, mert sajna a mi kisfiunk az intenzivre került, igy ez a dolog kimaradt nálam. A 6 óra után a szülésznõ lemosdat, leveszi a hasadról a zsámolyt vagy mit és áttol a császáros szobába. Az ágy nagyon kényelmes és nem kell átszállni. Ezek után nincs más dolgod, mint minél elõbb felállni, az osztályos szülésznõ kiszedi belõled a katétert (nálam még hatott az érzéstelenitõ, úgyhogy ezt sem éreztem igazán), megmutatja, hogyan kell úgy kiszállni az ágyból, hogy ne használd a hasizmodat, és ki lehet menni pisilni. Érdemes minél elõbb és minél többet mozogni, persze amennyit elbirsz, de nem szabad elhagyni magad, mert úgy sokkal gyorsabb gyógyulsz! A babát 3 óránként hozzák szoptatni, ne aggódj, ha más nem, kollosztrumod már biztos lesz, és jön majd a védõnõ is, aki rengeteget fog segiteni szopiügyben. Engem egyébként szinte aznap elboritott a tej. Jön majd még a gyógytornász naponta, egyszóval nagy lesz a nyüzsi. Kép Ha elfogadsz tõlem egy jó tanácsot, az elsõ két nap ne fogadj látogatókat, de az elsõ nap semmi esetre sem, mert nincs szülõszoba látogatás, úgyhogy neked kell kimenned az elõtérbe és a csecsemõsök hajlamosak rapszodikusan kihozni a gyerekeket... S amúgy is össze kell szedni magadat. A második napra meg tuti elmúlik az érzéstelenitõ hatása... Hallgass rám, a rokonfalka megvár. Szerintem akár már a következõ nap átkérheted magad baba-mamás szobába, persze ez hely- és a te állapodtól lesz függõ, és akkor állandóan együtt lehetsz a babával. A sebrõl még: ha kapsz drént, nekem azt 2. nap szedte ki a dokim, mig a varratot a 4. nap.
Na most olvasom, nem is a mûtét menetére lettél volna kiváncsi. Kép Mindegy, most már ki nem törlöm. Kép Ha van még kérdésed, tedd fel nyugodtan, megpróbálok rá majd válaszolni.
bogyeszka

Zsani és FérjeKép
Szívbõl gratulálok a kis Julihoz és sok boldogságot kívánok NektekKépKép Reméljük majd a részletekrõl is hallhatunk hamarosanKép

Puszi: Doris
doris

BogyeszkaKép
Már így is nagyon sokat segítettélKép. Örök hálámKép Köszönöm szépenKép

Zsaninak és családjának pedig szívböl gratulálok.

Pusszancs,
Moni
25
mj

Zsani!
Gratulálok a kislányodhoz, a méretekbõl itélve olyan szép lehet mint egy kisangyalKép.
Vici!
Mi is sátrasztunk hétvégén, Dávid(26 hó) nagyon élvezte igaz õ már tavaj nyáron is sátrazott.
Bmárti aranyos a fotó rólatok!
Szia Mindenkinek!
Kató
Ui:Igaz régen irtam de azért olvaslak titeket csak mire válaszolnék valamelyik fiu biztos elkezd sirni.
katalinka

Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. A Szigethy doktornõhöz járok és érdeklõdnék tudtok-e róla valamit? Most választottam, és fogalmam sincs, mennyi pénzt is kell adni a vizsgálatokkor? Vagy kérdezzem meg a doktornõt? Az olyan ciki lenne.
Amúgy régóta olvaslak benneteket, és élmény nézegetni a soraitokat.
Zsani, neked gratulálok!

Hugi
25.
hugi

KatóKép
Mi hír felõletek? Hogy vagytok?Kép
HugiKép
Bocsi, de nem tudok segíteni...

doris

Sziasztok!

Tengernyi gratuláció Zsaninak és férjének. Jó egészséget és sok tejecskét kívánok!
Moxi
moxi

Sziasztok!

Tud valaki a Béres doktorról (friss) információval szolgálni? Most járok itt elöször és a régebbi üzeneteket már olvasgattam. Köszi

Zizi

ui. Isten éltesse és jó egészséget a kis jövevényeknek!!!
Zizi

Sziasztok!
Mar regen nem jelentkeztem, de meg egyben vagyunk (elvileg szombatra vagyunk kiirva). Ma voltunk CTG, minden rendben van.
Gratula Zsanieknak és mindenkinek jó pocakosodást.Majd jelentkezünk...
Lekvárka (39+4)
lekvarka

LekvárkaKép
De izgi, hogy már Ti is a végénél tartotokKép Nagyon drukkolok, hogy minden simán menjenKép Ha tudsz feltétlenül jelentkezzKép

doris

Szia Hugi!
Szerintem egyáltalán nem ciki megkérdezni. Az a ciki, ha kórházi rendelésre jársz, és esetleg többet mond, mint amennyit Te gondolsz adni...:-) Az a tiszta sor, ha megkérdezed, maximum azt mondja, hogy semmivel nem tartozol. Akkor még mindig eldöntheted, hogy mennyit adsz, és hogy minden vizsgálatnál (vagy minden másodiknál) adsz, vagy szülésnél adsz nagyobb összeget. Ne légy szívbajos, szerintem nyugodtan rákérdezhetsz.
Szia, sok sikert:
Viki
Viki

Lekvárka, ügyes légy, látom, már igencsak a finisben vagy... Mikor voltál CTG-n? Gondolom, Te már a 3. emeletre, a szülészetre jársz, nem? Mi ma reggel voltunk a kisfiunkkal kontrollon (szintén a 3.-on).
Nagy kalappal Nektek!
Viki
Viki

Szia Viki!

Köszi szépen, azt hiszem, igazad van. Kép Most már nyugodtabb is vagyok.
Te hol tartasz?

Hugi
hugi

Szia Hugi!
A mi kisfiunk már 9 hetes, és a Margitban szüleett volna, de volt egy "kis" komplikáció, így végül a Baross u.-ban szültem. De utána a Margitban is feküdtünk két hétig (baba-mama szobában:-))).
Viki
Viki

VikiKép
Ha lesz idõd leírod részletesen, hogy mi történt Veletek? Most már minden rendben van? Hogy van a babuka? Eszik sokat? Hogy bírod fizikálisan? Egy csomó kérdésem lenne még, de gondolom most minden perced be van táblázva...Kép

doris

Sziasztok!
Doris, talán emlékszel még rám, én ikreket vártam. Sajnos az egyik UH-n kiderült, hogy a egyik babával gondok vannak, és az orvosok úgy döntöttek, hogy a 31. hét végén befejezik a terhességet. Császárral születtek a kisfiaink (Levente 1560 gramm, 38 cm, Balázs 1980 gramm és 44 cm). Balázska volt a beteg, az orvosok 6 hetes és 2 napos koráig küzdöttek azért, hogy meggyógyítsák, de sajnos nem sikerült, és meghalt. Mindezzel együtt abszolút pozitívan csalódtam az orvosokban, mind a Baross u.- Klinika Koraszülött Intenzív Osztálnyán dolgozókban (ahol emberfeletti munkát végeznek mind az orvosok, mind az ápolók), mind a Gyermekklinika orvosaiban. Amúgy a Klinikán a terhesosztály szörnyû, már ami a nõvéreket és a segítségnyújtást illeti, el is patkolhatsz felõlük. A szülõszoba viszont elég modern, és az ottani orvosok és szülésznõk is nagyon rendesek voltak, pedig senkit nem ismertem. Császár után nagyon hamar felépültem (gyakorlatilag másnaptól talpon vagyok), úgyhogy engem hazaküldtek, Balázs ott maradt, Leventét pedig átküldték a Margit Kórház Koraszülött Osztályára. Itt is nagyon rendesek voltak, volt rá lehetõség, hogy befeküdjek, és még baba-mama szobába is kerültünk. Ez nagyon jó volt, így bele tudtam rázódni mindenbe, mielõtt hazajöttünk. Még most is oda hordjuk vissza a Leventét kontrollra.
És itt írnám le, hogy fele sem igaz annak, amit ezen a fórumon is írtak néhányan. Legalábbis én egyáltalán nem azt tapasztaltam, hogy ne segítenének a szoptatásban. Két nõvér hívatlanul is jön a szülés után és kérdezi, ki hogy áll a szoptatással, és mindenkinek segítenek. Én azt láttam, hogy sok kismama (annak ellenére, hogy a babák mindig az anyukákkal vannak) a baba-vizit alatt (kb. 1-1.5 óra), amikor a babákat be kell tolni a csecsmõs nõvérekhez, ott toporog az ajtó elõtt, és háborog. Nemhogy addig pihenne (például). Persze, hogy ezt látva sem az orvosok, sem a csecsemõsök sem lesznek jókedvûek.
Lehet, hogy azért látom így, mert engem a történtek "megedzettek", de szerintem arra a pár napra, amit egy sima szülés után eltölt az ember, abszolút jók a feltételek, és én lettem volna a legboldogabb, ha csak annyi lett volna a baj, hogy a gyerekek besárgulnak, holott mások ezt tragédiaként élték meg.
Még elektromos mellszívó is van. Ezt csak azért írtam, mert a Barossban nemhogy mellszívó nem volt, de még sterilizálási lehetõség sem.
Egyenlõre ennyi, kicsit terjedelmesre sikeredett a mondanivalóm, de ezt tudjátok be annak, hogy régen jártam itt, és sokminden történt azóta.
Mindenkinek a legjobbakat (és fõként jó egészséget):
Viki
Viki

VikiKép
Az egyik szemem sír a másik nevet... Fogadd õszinte részvétemet. Nem tudtam, hogy ez történt de jó látni, hogy ilyen erõvel képes vagy a jóra koncentrálniKép Nem is tudom, hogy lehet ezt feldolgozni... Mesélj még LeventérõlKép Tudod szopiztatni? Hány hetes most? Elég a tejcsid?Kép Van már napirendetek vagy még korai lenne? Örülök, hogy Te legalább pozitív élményeket szereztél a korházrólKép

doris

Viki
Emberfeletti amit elviselsz de halistennek ott van neked Levente akinek te vagy a MINDEN!
Vigyazz ra nagyon es nagyon jo egeszseget
Krisztinka
krisztinka

Szia Doris!
Levente holnap lesz 10 hetes, és tündéri baba. Már csak Miatta sem szabad sokat szomorkodnom, a babák ezt nagyon megérzik. Nagyon édes, tényleg még csak nem is álmodhat magának jobbat az ember. Már egy hónapja itthon vagyunk, már csak 4 óránként eszik, éjszaka pedig még ritkábban, ma például este 9-tõl 5-ig aludt. Nagyon mobil baba, visszük magunkkal mindenhova. Nem is lenne kire hagyni, de nem is adnám oda senkinek "megõrzésre" sem. Úgyhogy nagyjából már kialakult a napi menetrend, de ha valami közbejön az sem gond, mert összecsomagoljuk a Levit, és megyünk. Cumisüvegbõl is eszik, meg szopizik is. Üvegbõl többet eszik, viszont mindig cicizni akar (igazi fiú...:-))) Tejcsi szerencsére van bõven, már nem is tudok vele mit kezdeni, annyi van lefagyasztva.
A kórházas tapasztalataimat azért írtam le, mert tényleg úgy érzem, hogy néhányan kicsit túldramatizálják a helyzetet. Tény, hogy egy nõ életében a leges-legfontosabb dolog az anyává válás, és mindenki azt szeretné, ha ilyenkor csak vele és az õ babájával foglalkoznának, csak azt felejti el mindenki, hogy akik a kórházban dolgoznak, azoknak ez csak a munkájuk. És valljuk be, mi sem tudunk mindig mosolyogni a munkahelyünkön... Meg persze szülés után a hormonális változások miatt sokkal érzékenyebb az ember, de ilyenkor arra kell gondolni, hogy pár nap az egész, aztán mennek haza. Remélem, hogy a következõ babát már nem kell máshol szülnöm...
Nálatok mi újság?
Viki
Viki

Krisztinka, köszi a jókívánságot.
Neked is minden jót!
Viki és Levi-baba
Viki

VikiKép
De jó, hogy ilyen édes és kiegyensúlyozott Levi-babukaKép Nálunk? Háááááát...nem is tudom mit írjak most... Az a helyzet, hogy a Kaáliban jártunk július elején ahol is kiderült, hogy lombikra csak 6 db inszemináció után mehetünk egy kissé "rossz" törvényi szabályozás miatt. Ez viszont idõben minimum egy év és a sikeressége elég kétes az endom miatt... Az orvossal egyetértésben úgy döntöttünk, hogy kivárjuk a laparoszkópiám eredményét - ez kb. októberben lesz - és annak ismeretében meglátjuk a folytatást. Csináltak a Kaáliban egy 3. napi vérvételt amelynek tökéletes lett az eredményeKép Közben jártam egy homeopata orvosnál+étrendet módosítottam de ennyi. És ma vagyok a ciklusom 27. napján és már egy hete folyamatosan hányingerem van és a hõmérsékletem még nem esett le... Kép Tul.képpen szerdán (nem)kéne megjönnie és én nem tudom, hogy merjek-e bízakodni a testem jelzéseiben vagy csak "pszihésen" produkálom õket bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy eddig még sosem éreztem ilyet... Attól félek, hogy a homeopatás orvosság idézi elõ mindezt... Egy biztos, ha nem esik le a hõm és nem jön meg szerdáig akkor szerdán tesztelekKépKépKép Nagyon félek a csalódástól és egyszerûen elképzelhetetlennek tûnik, hogy két év után a laparra ill. lombikra várakozva spontán úton sikerülhet a dolog... MeglátjukKép Ahogy megtudom azonnal írokKép
Minden jót kívánok Nektek és további sok-sok tejcsit Levi-babánakKépKép

doris

Szia Doris!
Semmi sem elképzelhetetlen, hallottam, már nem is egy olyan történetet, amikor sok évi hiábavaló próbálkozás után, éppen lombikra várva jött össze a baba. Szóval én nagyon szorítok Nektek, és várom az ereményt!
Valamelyik nap majd teszek fel a Levikérõl képeket, csak elõtte még utána kell néznem, hogy pontosan hogyan kell.
Az a lényeg, hogy nem szabad nagyon belelélned magad a terhességbe. Bár tudom, könnyû mondani, hiszen én is keresztülmentem ezen, és mindig nagyon csalódott voltam. Amikor már lankadt a lelkesedésem, és peteérés után néhány nappal már nem rohantam tesztért a gyógyszertárba, egyszer csak azt vettem észre, hogy a kedvenc dupla-sajtburgeremet nem bírtam megenni, büdösnek éreztem a húst. Ez kicsit gyanússá tette a dolgot, volt itthon egy teszt, megcsináltam. Nagyon trükkös volt, mert elõször csak az ellenõrzõ csík látszott, már beletörõdtem, hogy megint seemi, amikor is halványan elkezdett kirajzolódni a tesztcsík is. Persze nagyon boldogok voltunk, de még mindig nem mertem elhinni, így szegény férjemet mozgósítottam, és elmentünk a DM-be új tesztért (persze kettõt vettünk). Ezek is pozitívak lettek, és míg elkeveredtem a dokihoz, még kb. 2 tesztet csináltam. Tudom, hogy ez röhejesnek hangzik (így utóla nekem is az), de egyszerûen képtelen voltam elhinni, hogy sikerült.
Mindenképpen írd meg, hogy történt-e valami szerdán!
Puszi:
Viki
Viki

VikiKép
Igen, igazad van, nem szabadna beleélnem magam...de elárulhatom, hogy nem tudom nem beleélni magam. És nem tudok nem rá gondolni, ugyanis egész álló nap már egy hete hányingerem van. Nem erõs, de folyton jelen vanKép Most felhívtam a homeopata orvost és megkérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy hányingert okoz a gyógyszer. Azt mondta nem... Velem eddig ilyen még soha sem fordult elõ...Mármint hogy ennyire éreztem volna bármilyen tünetet isKép Két év alatt midössze kétszer teszteltem mert nagyon elhúzódó volt a ciklusom. Fél éve van otthon egy "kabala" tesztem, amit a nagy "alkalomra" tartogattamKépMost úgy érzem itt az ideje próbára tenniKép Bár ez az egész annyira de annyira hihetetlennek tûnik.....
A képre nagyon kíváncsi vagyokKép Ha feltetted írd meg mert megnézném szívesenKép

doris

Hajrá Doris! Szurkolok neked!Annli
Annli

LányokKép
Köszönöm a drukkot. Sajnos negatív lett a tesztem eredménye. Ez vagy azt jelenti, hogy nem vagyok babás és csak véletlenül produkálom a tüneteket vagy annyit tesz, hogy túl korán teszteltem... MeglátjukKép Most várok néhány napot aztán kiderülKép

doris

Kedves Doris!:-))))
Ne csüggedj, elõbb-utóbb meglesz a várt pozitív teszt is! Lehet, hogy Neked is pont akkor fog sikerülni, amikor a legkevésbé számítasz rá.
Azért köszi az ainfót, bár örültem volna, ha nem ezt hallom...:-(((
De azért fel a fejjel!!!!
Sok puszi:
Viki
Viki

VikiKép
Köszi, jelentkezni fogokKép

Minden jót Nektek és sok-sok tejcsitKép

doris

Sziasztok!
Már rég irtam, de azért olvastam titeket. Most hogy rossz idõ van végre van idõm irni is. Mi jól vagyunk Dávid(28 hó) egyre jobban puszilgatja Ádámot aki tegnap volt két hónapos és már 5100g. Jó igy két gyerekkel csak állandóan van valami igy anya nem sokat tud pihenniKép.
Viki!
Én emlékszem rád, innen és a friss kismamákból. Sajnálom hogy igy történt és minden elismerésem ahhoz hogy mind ezt végig csináltad. Ha sikerült felraknod Levi fényképét mindenképpen megnézem majd.
Doris!
KépMár kezdtem reménykedni, de lehet hogy a teszt tévedKép
Lekvárka!
Remélem már nagyban babázolKép.

Sziok Mindenkinek Kató
katalinka

KatóKép
Köszi, nagyon jól esik, hogy ezt írodKép Sajnos úgy tûnik a tesztnek igaza lesz. Mára leesett a hõm és már "mindenórás" görcseim vannak így nem sikerült. Azért nem vagyok letörve, mert csoda lett volna ha összejön... Most arra koncentrálok, hogy mehetek ismét 23. napi UH-ra aztán majd megbeszéljük a lapar idõpontját is. Egy lépéssel közelebb kerültünk a babukához és ez jóKép
Azért ahogy olvasom a soraidat nem lehet egyszerû két kicsi gyermekkel, hisz Dávid is folyton igényelné a társaságodatKép Lesz ez még könnyebb is hidd el. További minden jót kívánok Nektek is és köszi mégegyszer, hogy a távolból drukkoltálKép
Tartalékolom a bíztatásotokat egy késõbbi esélyesebb idõpontraKép

doris

Sziasztok!

Viki! Azért ez kicsit durva, hogy azt írod mások közzétett tapasztalatairól, hogy fele sem igaz!!! Kép Ezt én kikérem magamnak! Kép Márpedig nekem SENKI nem segített a szoptatásban, a csecsemõsök gorombák voltak, és amikor segítséget próbáltam kérni, úgy lepattintottak, hogy a fal adta a másikat. Kép Ez tény, és nem hazugság, sõt, még csak nem is szülés utáni túlérzékenység!!! Kép Tudom, és írtam is, amikor panaszkodtam, hogy van ott egy kedves védõnõ, és segít azoknak, akik nem olyan "mázlisták", hogy végig ünnepnapokon legyenek benn, de vele én csak a hazajövetelünk napján találkoztam. Úgyhogy a beszámolóm mindkét fele színigaz! KépKépKépSzörnyû lehetett, amin keresztülmentél, és részvétem a történtek miatt, de ez akkor sem jogosít fel téged arra, hogy másokat lehazugozz.

Doris! Én azért még drukkolok! PiciLaci is átverte a tesztet, még akkor is negatív volt, mikor már késett a mensim! Ugye nem jött még meg?

BMárti

BMárti
bmárti

BMártiKép
Aranyos vagy, de a menzim tegnap megjött és pont olyan mint máskor. Élénk, erõs tehát mennyisége és összetétele is "normális". Viszont a hányingerem folyamatosan tart, sõt tegnap óta még romlott a helyzet... Nem tudom mi okozhatja immáron két hete minden nap. Most úgy gondolom, ha a 4 napos ünnep alatt sem javul a helyzet, akkor felkeresem a nõgyógyászomat ill. a háziorvosomat. Valami nem stimmel.

doris

Kedves Márti!
Hiába rajzolsz nekem acsarkodó és mérges fejecskéket, nem vagyok hajlandó vitatkozni a neten keresztül. Ha figyelmesen végigolvasod, amit írtam, láthatod, hogy én a személyes tapasztalataimat írtam le. Valószínûleg tartom, hogy amióta Te bent voltál, azóta talán kicsit megváltoztak a körülmények, mert most már két nõvér van, aki a szoptatással kapcsolatban segít. Amit leírtam, nem azért írtam, hogy bárki is sértve érezze magát, hanem azért, hogy aki még szülés elõtt áll, ne úgy menjen be, hogy attól parázzon, hogy teljesen magára lesz hagyva. Ha így megy be, eleve ellenséges lesz, és azt keresi majd, mibe lehet belekötni, és ez alaposan megkeseríti ezeket az amúgy szép naopkat. Én elhiszem, hogy Neked nem segítettek, és meg is értem, hogy emiatt negatív tapasztalataid vannak a kórházzal kapcsolatban, de azért azt nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy akkor a Margit Kórház összes csecsemõse - hogy is mondjam, hogy finoman fogalmazzak - nem tökéletes. Nekem most két kórházat volt szerencsétlenségem összehasonlítani, és láttam a különbséget. Szóval sajnálom, ha nem azokat a tapasztalatokat írtam le, amiket esetleg hallani szerettél volna, és sajnálom, ha megbántottalak, de szerintem egy kicsit túlreagáltad a dolgot. Azt viszont végképp nem értem, miért kellett összefüggésbe hozni a két dolgot (a kórházzal kapcsolatos tapasztalataim leírását, és amin keresztülmentem), hisz ebben az értelemben a kettõnek abszolút semmi köze egymáshoz (pláne mert a két gyerek két külön kórházba volt).
Kívánom Neked, hogy legközelebb sokkal pozitívabb élményekkel távozz a kórházból, és addig is nagyon jó egészséget Neked és a Kisfiadnak, mert az a legfontosabb.
Üdvözlettel:
Viki
Viki

Viki!

Úgy tûnik, nem olvasol túl figyelmesen, még a saját írásodat se. Én nem azt írtam, hogy minden csecsemõs "nem tökéletes", és azt se írtam, hogy ott bizony soha senkinek nem segítenek. Hangsúlyoztam, hogy ünnepkor voltam benn, és hogy máskor lehet, hogy nem így van. Nem azért érzem vérig sértve magam, mert leírtad a saját tapasztalataidat, hanem azért, mert azt írtad, fele sem igaz annak, amit én írtam. Nem vitatkozni akarok, és a fejecskéket a hangulatom érzékeltetésére rajzoltam. Igyekszem megállni, hogy ne rajzoljak, ha téged ez zavar. Nem értem, miért nem lehet azt írni, hogy te mást tapasztaltál, és neked segítettek, miért kell mindjárt mások szavahihetõségét kétségbe vonni. Nem kell a neten keresztül vitatkozni, de másokat sértegetni se kellene szerintem.
Nem hiszem, hogy szülés utáni túlérzékenység, hogy rossz néven vettem, hogy pl. mikor bedurrant a cicim, és olyan feszes volt, hogy Lacika nem bírta a bimbót bekapni, és segítséget kértem a csecsemõs nõvér elõvette az elõzõ este kifejt fél deci tejemet a hûtõbõl, húzott rá egy boci-cumit, közölte, hogy etessem meg azzal a gyerkõcöt, és a sorsomra hagyott. Majdnem megfulladt a kisbabám, amikor egyedül szerencsétlenkedve próbáltam a boci-cumiból megetetni, arról nem is beszélve, hogy ez piszkosul nem oldotta meg a bedurrant cicim problémáját. Elsõ babás anyukaként nem volt magamtól annyi eszem, hogy fejni kellene. Elõzõ este meg, mikor megkérdeztem, hogy honnan tudom, hogy már van tejem, és az 5 perc, 2 cici helyett 20 perc egy cicire kell átállni, a csecsemõs nõvér azt mondta, jöjjek be éjjel 11-kor, és megbeszéljük. Én be is mentem, erre közölte, hogy üljek le (!) és szoptassam meg a kisbabámat. Nagy nehezen leültem a frissen stoppolt seggemre, és megpróbáltam életemben elõször ülve szoptatni. Persze ügyetlenkedtem, és Lacika orra belenyomódott a cicimbe. Erre belevágta az ujját úgy, hogy megkékült a helye (biztosan szülés utáni túlérzékenységbõl), és lehülyézõ hangnemben közölte, hogy persze, hogy nem tud szopizni a kisfiam, ha nem teszem szabaddá az orrát. A megalázottságtól és a tehetetlenségtõl sírógörcsöt kaptam, a többi frissen szült anyuka vígasztalgatott ott a fejõgépek mellett, mert a kedves csecsemõs nõvérke ezzel mint aki jól végezte dolgát otthagyott. Gondolom egyáltalán nem emlékezett már rá, hogy egy órával korábban azt kérdeztem tõle, hogy 5 vagy 20 percig szoptassak, és nem azt mondtam, hogy nem tud szopizni a kisfiam. Sajnos mindez nem vitata kérdése, velem ez történt. Én sem azért írtam le, hogy parázzon, aki szülés elõtt áll, hanem azért, hogy készüljön fel az esetleges nehézségekre. Nem is tudom, velem, velünk mi lett volna, ha nem vettem volna fel a kapcsolatot jó elõre ligás tanácsadókkal, és nem lett volna kit felhívnom, mikor segítségre volt szükségem.

BMárti

BMárti
bmárti

LányokKép
Én úgy gondolom mindkettõtöknek igaza vanKép Ketten kétféle idõpontban gayüjtöttétek be tapasztalataitokat. Én köszönöm mindkettõtök véleményétKép Úgyis a saját tapasztalatom lesz a döntõKép

doris

ezen azert nem erdemes vitatkozni - fökepp ilyen acsarkodos figuräkkal - , mert valoszinü ket mäsik növerhez volt szerencsetek.
Névtelen

Sziasztok! Ezt már nem bíromKép

Drága Névtelen! Nem az volt Bmárti baja, hogy Vikinek más a tapasztalata!!! Hanem az hogy HAZUG-nak nevezte! Értsd már meg! Pontosan azért nem kell senkinek a véleményét leszólni, mert a kórházakban baromi sok nõvér dolgozik... Érted kedves Névtelen?

Viki!

Õszinte részvétem Balázska miattKép Minden elismerésem viszont azért, hogy ilyen erõs tdsz maradni! És fõleg, hogy ilyen nyugodt és higgadtKép Gratulálok Leventéhez.
Remélem emlékszel rám a Friss kismamikból, hiányoltalak. Eddig csak azért nem irtam mert valahogy nem tudtam mit kell és még most sem!
puszi
sasha

Kép
sasha

Sziasztok Kép
Itt vagyok, bár kissé késve olvasgatok Kép Minden idömet lefoglalja a lurkó, és amikor nem vele foglalkozom, akkor annak örülök, hogy a férjem itthon van velünk (máskor éjjel-nappal dolgozik). Hát ezért nem irtam eddig.
Köszi szépen mindenkinek a gratulációkat, és remélem közben Lekvárka is megszült, PiciLaci meggyógyult, és minden a legnagyobb rendben van Kép

A szüléstörténetemet most nincs kedvem leirni, de igérem, hamarosan beszámolok arról is, inkább a csmös növérekhez akarok hozzászólni.
Az én tapasztalatom is pozitiv volt, DE ennek csak az az oka, hogy levakarhatatlanul kérdezö anyuka voltam. Nekem rengeteget segitettek, mert mindent mentem kérdezni, és addig nem jöttem el onnan, amig valaki érthetöen el nem mondta v. meg nem mutatta. Elég nehéz volt, és én is úgy éreztem magam sokszor, mint egy hülye stupid, de elöfordult pl., hogy bejöttek éjjel szólni, hogy mehetek szoptatni, mert felébredt a bébi (inkubátorban volt, mert besárgult, és nem mindig a "kiirt" szopiidöben akart enni). Úgyhogy én nem csalódtam nagyot, biztos azért, mert rosszabbra számitottam.

A védönö (Papp Melinda, csak hogy az ö neve is szerepeljen már itt) tényleg szuper, nélküle nem lenne tejem. Még sose láttam (10éves pályafutásom alatt-magamat is beleértve) ennyire lelkes és lelkiismeretes egészségügyi dolgozót. Sajnos szept. 1-töl már nem dolgozik tovább a Margitban Kép

Üdv mindenkinek: zsani
zsani

Szia Zsani!
Örülök, hogy jól vagytok, és Te sem találtad túl szörnyûnek a kórházat. Nem is tudtam, hogy a Melinda elmegy. A másik nõvért Mariannak hívják (a vezetéknevét sajnos nem tudom).
Egyébként én is sokszor hülyének éreztem magam, pl. mikor elõször mondták, hogy rakjam tisztába a kisfiamat. Csak néztem, mint egy hülyegyerek, hogy most akkor mit is kell és hova is kell kenni. Csak összezavart az a sok kence, pláne, mert Neki akkor már nem volt köldökcsonkja. De azért csak belejöttem.:-))). Akkor egy pár nappal Ti is tovább maradtatok, ha besárgult a kislányotok, ugye? Pontosan mikor is szültél?
Kedves Sasha!
Persze, hogy emlékszem, és be is néztem hozzátok. Meg is lepõdtem, hogy lassacskán Te is szülni fogsz, holott nemrég még azt vártad, mikor fog megmozdulni a babád. Igazán nem akarok kötözködni, de hol olvastad azt, ahol én írtam, hogy a BMárti HAZUG?!?!?! (Csak hogy a szavaidat idézzem). A vélemény-nyilvánításomnak éppen az volt a lényege, hogy lényegében személytelen volt, hiszen azt írtam, hogy szerintem az nem igaz, amit néhányan ezen a fórumon IS mondanak az ott dolgozókról. Ezalatt azt értettem, hogy ahány fórumot meglátogattam a Margittal kapcsolatban, szinte mindenhol inkább negatív volt az összkép errõl az intézményrõl.. Hogy õszinte legyek, mielõtt leírtam a véleményem, nem olvastam el újra név szerint, hogy ki mit írt (ezt megtettem az elsõ alkalommal), csak arra emlékeztem, hogy itt is panaszkodtak. És itt írtam le a véleményemet, mivel más oldalak Margitos fórumaiba nem írogatok. Szóval szerintem ha BMárti nem reagál így az irományomra, a kutyának sem jutott volna eszébe az, hogy az egészet az Õ nevével össszekösse. Szerintem elég nyilvánvaló, hogy én sem kimondottan rá gondoltam, de most már mindegy.
Részemrõl le van zárva a dolog, szerintem felesleges ezzel tölteni az oldalt, elvégre - ha jól tudom -, van valami dühöngõ fórum is.
Viszont egy tanulságot levpntam, ha nincs elég idõm arra -(és sajnos - vagy szerencsére ? ritkán van) -, hogy háromszor elolvassam, amit leírok, és átgondoljam, hogy ki mit érthet félre, inkább nem írok.
Már megint hosszabb lettem, mint szerettem volna, úgyhogy be is fejezem.
Puszi és gondtalan Babavárást!
Viki

Doris! Intézném a képeket, de valami miatt nem tudok belépni oda, ahol a profilomat tudnám szerkeszteni, úgyhogy írtam az adminisztrátoroknak.
Viki

Drága Viki!

Amit Névtelennek irtam, csak azért irtam, hogy lássa mit szeretett volna az egyik fél mondani és Õ mit értett félre. Talán úgy kellett volna irnom, hogy állítólag hazugnak nevezte... hiszen konkrétan nem irtál ilyent, csak szemet szúrt, hogy a Névtelenek még annál is kevésbé figyelmesek mint néha énKépKépKép Nem ellened irányult, és nem Bmárti mellett, hanem kifejezetten a Névtelennek iródott!!! Hiszen egy kórházban tényleg sokan dolgoznak és ezt ki vitatta???Kép Dorist vigasztaltad a mondandóddal és ez valakinek nem tetszett abban a formában és felment nála a pumba, ezt is megértem, de ebbe NEM szerettem volna belefolyniKép Csak valamit nem érthetett meg! Nincs harag ugye?? Nagyon nem szeretném, ha lenne!Kép

puszi
sasha

Kép
sasha

Kedves Sasha!
Én úgy értelmeztem, hogy a Névtelen csak azt akarta elérni, hogy fejezõdjön be a vita, mert nincs értelme. Látod, nagy áldás ez az internet, de bosszúságot is okoz éppen a személytelensége miatt. Mármint ha azt, amit a vita kezdetén írtam, személyesen mondtam volna bárkinek, biztosan nem lett volna ez az eredménye. Persze, nincs harag!:-)))
Puszi: Viki
Viki

Viki: igen, tovabb maradtunk benn. 2-an szuletett Juli baba (penteken), es kov. penteken jottunk haza. Egyebkent a Margitrol szerintem nem rossz az osszkep, csak a csmosokrol. Nekem pl. senki nem ondta, hogy akkor is itathatom a babat, ha alszik (a kek feny alatt az inkubatorban). En hulye meg azt hittem, hogy megfullad, ha a szajaba tomom a dudlit. Szerintem kt nappal hamarabb siman hazajohettunk volna, ha elobb felvilagosit valaki arrol, hogy csak benyulok a lyukon, es mar itathatom is... Nekem ez elegge rosszul esett, s nagyon merges voltam rajuk. Ezutan kezdtem el `eroszakosan` kerdezoskodni naluk, es inkabb 5x megkerdeztem, de nem akartam, hogy meg rosszabb legyen a babamnak. Lehet, hogy ezek aprosagnak tunnek, de nekem nagyon keserves perceket okoztak.

zsani
zsani

S az egész dolog szépsége az, hogy a csecsemõsök össze lettek keverve a védõnõkkel. Kép Mert mig a csecsemõsök eléggé vegyesek, addig Melinda, a védõnõ és gondolom az utódja lesz Mariann, maga a csoda és ebben semmi túlzás nincs.
bogyeszka

Sziasztok!

Doris! Én nem azt vitatom, hogy rendesek, vagy undokok a csecsemõsök, csakcsupán azt, hogy van-e joga bárkinek is lehazugozni másokat, csak azért, mert egy más idõpontban mást tapasztalt.
Hogy érzed magad azóta? Voltál orvosnál?

Sasha! Végre valaki megértett, már kezdtem aggódni, hogy nem beszélem jól az anyanyelvemet.

Zsani! Igen, köszi, PiciLaci teljesen meggyógyult, végre már egy kicsit a súlya is gyarapodott, és kezd hajlandónak mutatkozni arra is, hogy fõzelékféléket megkóstoljon. Na, ezt azért nem viszi túlzásba. Kép Remélem ti is jól vagytok, és Juli baba szépen gyarapodik.

Viki! Ezen a fórumon én voltam az egyetlen, aki a csecsemõsökre és a szoptatáshoz (nem) nyújtot segítségre panaszkodott, ezért vettem magamra. Az meg, hogy annak, amit leírtam fele se igaz, szerintem, burkolt megfogalmazása annak, hogy hazug vagyok. Ezért szívtam mellre. Annak viszont õszintén örülök, ha másoknak jobbak a tapasztalatai, mint nekem.

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
A 18. héten vagyok, és csatlakozni szeretnék azokhoz, akik jókat mondanak a Pálffy doktorról.
Én is azt tapasztaltam, hogy nagyon gondos, korrekt, kedves, lelkiismeretes.
Egyébként a központi terhesgondozóról is csak jókat tudok írni, nagyon jól szervezett, magasszintû szakmai és emberi hozzáállást tapasztalatam.
Az elõzõ terhességemnél nem voltam ilyen szerencsés,úgyhogy azt javasolnám, hogy értékeljük a jó dolgokat,legyünk hálásak értük!!! Tekintve a mostani eü-i viszonyokat,ez nem kis eredmény!
Egyelõre mindent köszönök a Margitnak!
A csecsemõsök pedig szerintem sehol sem IQ 160-asok, úgy kellene bemenni szülni, hogy némi kis fogalmunk legyen már a szoptatásról és a babaápolásról. Persze én sem úgy mentem... De nagyon jó lett volna...
Szandra
Szandra

LányokKép
Szép jó reggelt MindenkinekKép
BMártiKép
Értem én, hogy mit vitattál Viki hozzászólásában de hidd el nem akart megbántani sem Téged sem mástKép Jó ha az ember felkészül a "legrosszabbra" és akkor érhetik kellemes meglepetésekKép
Köszi én azóta jobban vagyok. Vasárnap még nagyon erõs volt a hányingerem egész nap de azóta rendezõdtek a dolgok. Fogalmam sincs mi lehetett velem két hétig. Sajnos nem babuka volt az oka. Szept.6.-án kell mennem 23. napi UH-ra ahol valószínûleg hormonszintet ill. méhnyálkahártya vastagságot néznek majd és reményeim szerint egyeztetjük a laparoszkópia idõpontját isKép Ez nagy lépést jelentene... Örülök, hogy PiciLaci jól van újraKép
SzandraKép
Üdvözöllek körünkbenKép Remélem a pozitív véleményed mindvégig megmaradKép

doris

Sziasztok!
Szandra: nekem ez volt az elsõ terhességem (de remélem, nem az utolsó), de nekem is csak pozitív élményeim voltak a terhesgondozóban. Egyedül azt a szõlõcukros vizet cserélhetnék fel valami másra... Úgy hallottam, van, ahol próbareggeli van, az azért valamivel kellemesebb lehet.
Pálffy doktor vette észre nálam, hogy valami nincs rendben (UH-n), igaz, elõtte a szonográfus vizsgált, és õ már jelezte, hogy valami nem oké. A doktor úr biztos, hogy nagyon jó szakember, de én eddig csak rossz hangulatában láttam. Vagy csak én nem voltam szimpatikus neki, mert kedvesnek egy picikét sem volt mondható. De hát ahány orvos, annyi ember, és mivel egyébként nem hozzá jártam, nem kavart fel túlságosan a dolog, bár akkor nem esett túl jól (fõleg, mert rossz híreket mondott). De aki szereti, az csak jókat tud róla monmdani. Lehet, hogy kettõ van belõlük:-)))). Mindenesetre további jó pocakosodást Neked!

BMárti! Gondoltam, kigyûjtöm neked azokat a hozzászólásokat, amiket szerinted rajtad kívül nem írt senki, de mivel az elsõ oldalon, amit megnéztem, 4 negatív hozzászólást olvastam ebben a témában (és ez csak egy oldal volt az archívban), ettõl eltekintenék, nem akarom ezzel foglalni a helyet. Nyugodtan olvass utána, én ezt az elõtt tettem, hogy elkezdtem volna irogatni ezena fórumon. Elhiheted, nem légbõl kapott volt az a mondatom, hogy többen írtak negatív dolgokat, ezért legkevésbé sem rád gondoltam, amikor leírtama véleményemet. Most akkor én is kössek bele abba, hogy - mivel azt írtad, csak te írtál ebben a témában, én meg azt írtam, többen voltak - hogy hazugnak neveztél? Hiszen ezen az alapon ez is burkolt megfogalmazás... ezért nincs értelme túlragozni a dolgokat, és feleslegesen megsértõdni.
Viki

Lányok-lányokKép
Kössünk békét kérlekKépKépKép Mindkettõtöknek igaza van a saját szemszögébõl nézve és mindkettõtöket a jó szándék vezéreltKép
VikiKép
Pálffy dr. idõnként mosolyog is de ez tényleg nagyon ritka. Én 10 éve járok hozzá és nagyon szeretem mert megbízható, emberséges és remek szakemberKép Nem egy "negédes" típus de engem ez nem zavarKépKép Egy van belõle, csak a mosolygós hangulatát nehéz kifogni viszont nem a szmélyed ellen irányult ha "morci" volt ez biztosKép Õ egyszerûen ilyenKépKépKép "Csevegni" nehéz vele, viszont az életemet bátran a kezébe adnám és adom is minden mûtét alkalmávalKép

doris

Szia Doris!
Egyébként az AFP-met ismételték, mert magas volt, és õ csinálta az UH-t. Két másik kismamával voltunk, akik szintén ikreket vártak, de akkor úgy tûnt, nekik kislányaik lesznek (az egyiknél bejött, de amásiknál az egyik kisfiú lett). Õk elõttem mentek be, és ki voltak akadva, hogy milyen barátságtalan volt velük a Pálffy. Félve mentem be, és tényleg nem volt túl kedves, de amikor látta, hogy két jókisfiú vana pocakomban, tényleg kicsit barátságosabb lett (na, azért nem nagyon...:-))))). Azért is mondtam, hogy biztosan jó szakember, mer amikor engem nézett UH-n, úgy tûnt, nagyon érti, amit csinál. Már amennyire ezt meg tudom ítélni.
Remélem, hamarosan a szülésedet vezeti!!!!!!!:_))))))))))
Puszi:
Viki
Viki

VikiKép
Igen, mindenki elismeréssel beszél Róla szakmailagKép Hát én is nagyon remélem, hogy hamarosan már pocakosan járhatok Hozzá. Végül is a szavát adta, hogy sokat fogunk mi még együtt szülni, nekem pedig nincs okom kételkedni BenneKépKép

doris

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?