Sziasztok!
Megvolt a vizsga! Sikerült!
Kami:
Ha pontosan tudod, mikor fogant a babád, indulj ki abból a dátumból, és adj hozzá két hetet, mert abból indulnak ki a terhességi hetek számolásánál, hogy minden nőnek 28 napos ciklusa van, és mindig a legutolsó menstruáció első napját veszik alapul. Aztán ha nem 28 napos a ciklusod, akkor nem a 14. napon fogant a gyerek (mindig a ciklus első fele aminek a hosszúsága változhat, a peteérés és menstruáció közötti 14 nap stabil). Tehát ha valakinek hosszabb a ciklusa, az azt jelenti, nem a 14. napon volt peteérése, hanem később. Akinek rövidebb a ciklusa, annak a 14. nap előtt. Ha ez így érthető. De az utolsó menstruáció figyelembe vétele hozzávetőleges adatot ad csak, a biztos pont az, ha tudod mikor volt peteérésed, és mikor fogant a baba. Használd azt.
Egyébként pedig az első 6-8 héten az ultrahang nagyon jól meg tudja állapítani a baba korát, mert ekkor még egyformán fejlődnek a babák. Az egyéni különbségek később már lehetetlenné teszik a pontos meghatározást. Tehát ha az ultrahang adta dátum és a fogamzás szerinti dátum megegyezik, akkor az a helyes, nem pedig az utolsó menstruáció. Érthető volt? Remélem nem túl zagyva, kicsit kialvatlan vagyok...
Tontica!
Igen, én 12 éves koromtól 28 éves koromig éltem kint. Szüleim (illetve anyukám és testvéreim, apukám meghalt) itt élnek Magyarországon. A nagybátyám és az unokatestvérem vannak kint, de ők tőlünk függetlenül költöztek ki. Egyébként mi jól érezzük magunkat itt, nagyon sok előnye van itt gyereket szülni. Lehet majd később meggondoljuk, maradjunk-e, de egyelőre nincs róla szó.
Jövő hét kedden megyek ultrahangra, remélem akkor már lehet látni a szívét!
Kami:
Pszichológusként dolgozom, és egy pszichoterápia továbbképzésre járok. Három éves, ez volt a második év vége. Még egy évem van.
Sikerül a három éves képzés alatt 2 gyereket szülni.
Képzeljétek, brutális éjszakánk volt, Zsuzsa szinte óránként ébredt, bár lehet még gyakrabban, és csak szopival aludt vissza, szóval olyan vagyok mint a mosott.... Szegény annyit szopizott/ivott éjjel, hogy még a pelenkából is kicsurgott, szóval tele voltunk örömökkel. Most itt zombiskodom a munkahelyemen, de már csak 11-ig. Addig Anyu vigyáz Zsuzsára, én meg majd próbálok aludni vele délután. Remélem sikerülni fog.
Jön a foga, valószínűleg. Szegény kis maki 9 hónapos koráig fogatlan volt, és az elmúlt 2-3 héten mind a 4 metszőfoga egyszerre nyomult. Már 3 kijött, ez az utolsó (metszőfog). Remélem a mai esténk jobb lesz.