Új privát üzeneted érkezett!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 23:04-kor.
Vendég

Sziasztok!

Su, képzeld, pont ma mondták a felkészítőn, hogy inkább a citrusfélékkel kell vizgyázni a szoptatás alatt, mivel azokat valszeg agyonvegyszerezik h kibírják a szállítást meg a megpróbáltatásokat. A cseresznyét nem említették. Viszont ügyelni kell arra, hogy a folyadékből többfélét fogyasszunk, vizet, tejet, gyümölcslevet.

A budaörsi Auchanban vettük a babacuccokat, ott még volt egy csomó ágy meg ringató is.

A felkészítőn elmondták, hogy nem kell spéci mosópor a babaruhák mosásához, illetve vasalni sem kell, mert ahogy megfogod a ruhát, a kezedről rögtön elveszti a vasalás által nyert fertőtlenítést. A köldökcsonkot és az oltás helyét esetleg steril gézlappal kell lefedni.

SzKata, bizonytalan vagyok a sulival. Az évfolyamtársaim azt mondták, hogy teljesen babafüggő, hogy mennyire tudsz tanulni: az egyik csaj a 3. gyereke mellett, aki akkor 4 hónapos volt, csinálta meg az államvizsgát, a másik lány azt mondta, hogy képtelenség, örülsz, hogy élsz. Nekem államilag finanszírozott lesz a GYES alatt, még jól is jön, hogy nem kell 150 ezreket kicsengetnem félévenként... Szóval nincs tétje, ha egy tárgyat csinálok meg egy félévben, azzal is beljebb vagyok...

Megyek vissza a gályapadomra, csodálatos ez a nemzetközi jog! :evil:

puszi,
Kriszta

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!
Ma voltam dokinal a dulaval. Vegulis baratnokent mutattam be, es kerdeztunk parat, de nem adtunk at szulesi tervet. A doki megnyugtatoan valaszolt azon aggalyaimra, hogy gatvedelem stb... Vegulis mondta hogy mindent lehet, ha minden oke. Bizom benne, hogy nem azalatt az egy het alat szulok amikor nincs.

Sajnos nagyon elfaradtam igy keptelen vagyok csatlakozni a mai temakhoz.

Mindenkinek szep estet
csengo
Vendég

Krisszi,

Nemzetközi jog? Én is azt tanulok most :lol:
Már nem tudom hogyan tartsam a könyvet, mert mindig nyomja a pocimat :roll:
A következő féléven még gondolkodom, mert sok tárgyat nem akarok felvenni, mert esélytelen, keveset meg nem éri meg 200 ezerért.

vasalás: de jó, hogy nem kell :lol: Valszeg, amúgy sem vasaltam volna, de tuti hogy lelkiismeretfurdalásom lett volna hogy rossz anya vagyok.

tényleg, mostanában gyakran álmodom azt, hogy megszületett a babám, és én elfelejtkezem róla, mire eszembe jut, a bébi már halottan fekszik az ágyában. :?
Teljesen parázok, hogy ez azt jelenti, hogy nem leszek képes vigyázni a picire. Tiszta horror, ilyeneket álmodni. :evil:

Puszi mindenkinek
sz_kata

Sziasztok!

Sz.Kata, mindenki össze-vissza álmodik, ne vonjál le következtetéseket. Szerintem Te minta anya vagy már most- aki ennyire foglalkozik és utánaolvas mindennek..

Ma voltunk dokibánál, de manócska mindig nem árulta el, h she v he...:)
Ül bennem.:) a szeméremcsontomtól nem lehetett látni a fenekét..Ez persze sima 2D-s Uh volt. Most már mi is elmegyünk a Praxisba.

Puszi mindenkinek,
Rolex
rolex

Sziasztok, Lányok,

Vasalás-dolog: ez nekem is jól hangzik :lol: Asszem, így csak a pelusokat fogom vasalni (azokat is esztétikai okból). Pedig már hogy beleéltem magam :wink:. De könnyű lemondani róla :wink: :wink:

Kata, ne hülyéskedj má'! Az álmod inkább a félelmeidről szól, nem a valóságról! Én egy időben - a férjhezmenetelem táján - gyakran álmodtam magam vissza az időben, mikor még nem ismertem a férjemet, és iszonyú hiányérzetem volt álmomban, de nem tudtam, miért. Nagyon rémes volt, bár nem hangzik annyira szörnyűnek. Valszeg szorongtam, hogy elveszítem. Nem a mostani kételyeiden múlik, hogy jó anya leszel-e, sőt! Inkább az látszik, hogy szeretnéd a legtöbbet adni a babának, és félsz, hogy nem leszel elég. Pedig de :wink: :lol:

Manka, gyönyörű a lányod! Akár egy festmény! :lol: Gratula!

Melinda, nekem is volt már ilyen. Plusz magnézium, több pihenés. Ja, és nekem akkor jött elő, mikor mozdulatlanul feküdtem. Tán nyom ilyenkor vmit a bébi... Jobbulást neked!
(Tábla: sztem nyugodt szívvel szedd ki a "lemorzsolódókat", legfeljebb visszateszed...)

MSE, nagyon jó volt találkozni! Tetszett egyébként a felkészítő?

Dorka, én nem értem, hogy a fenébe van az, hogy a kukkost kinyomtatja, de a méreteit nem nézi! Elvégre erre való az UH! Bocs, hogy így kiakadok, de én úgy érzem, hogy a bébiket ez a vizsgálat kissé zavarja (legalábbis az enyémek valamelyike mindig eltakarja magát, és valahogy úgy látom, azért, mert nem esik jól neki a dolog - ezt a múltkori UH-n vettem észre), és ha már csinálják, akkor legyen is értelme, és ne (csak) a mozi, hanem a mérés, ill. a rendellenességek kiszűrése! Nekünk még kell egy UH, akkor is a Praxisba megyünk, de nem a nézegetés miatt, hanem mert ott lelkiismeretesen és alaposan vizsgálnak. (Persze nagyon boldog leszek, hogy látom őket...)

Simigabi, gyógyulást neked! Falvédő: :oops: de már kimostam az anyagot. :oops: Ami késik... Holnap legalább a szabásnak nekiállok. (Körömollóval szerintetek nagyon ronda lesz? Elvesztettem az ollómat :cry:)

Krisszi,
jó tanulást!

Érdekes dolgot mondott ma a fogorvosom: azok a baktériumok, amelyek a fogszúvasodást okozzák, elvileg nem találhatók meg a bébi szájában, hanem a mama adja át úgy, hogy ugyanazzal a kanállal kóstolja meg a bébiételt, amivel etet, illetve lenyalja a baba cumiját. És ha egyszer bekerül a baktérium, akkor onnan már nem távozik... És nincs az a fogkrém, ami elpusztítaná a szájüregből. (A mosogatás viszont teljesen eltávolítja a kanálról, pohárról, tehát plusz elővigyázatosság emiatt nem kell, csak ne nyaljuk le a bébi holmiját.)

Jó éjszakát mindenkinek!

ákata2

Sziasztok!

SzKata, csak nem a Shaw-papa könyvéből Te is??? 800 oldal tömény baromság :lol: Képzeljétek, hogy egy alapvetően common-law, precedensjogra épült könyvből - azaz esettanulmányok tömkelegéből kellene megtanulnunk a nemzetközi jogot, ez nonszensz. tépem a hajam. :evil:
200e az elég brutál, hány szemesztered van még? így inkább halasztani fogsz, nem? persze, ha mintagyereked van, simán tudsz tanulni mellette... (viszont a pénzt ugye előre kérik, utólag nem fogják visszaadni azzal az indokkal, hogy bocsi, elég aktív a babám, nem tudtam tanulni mellette) Pont a sulid mellett van amúgy az Örsön egy nagyker-féle, kukkants be ha van időd. Örs vezér tér 12.

Kata, az álmok normális velejárói a babavárásnak, ne aggódj miattuk. Nekem rémálmaim voltak, de főleg az elején. Most egyszerűen baromságokat álmodom - volt kollégákkal, főnökökkel. :? Kicsit ambivalens érzéseim vannak most, hogy megvan az utódom, szomorú vagyok meg féltékeny :oops: hogy ott fog ülni a helyemen, megkapja a jogaimat, feladataimat, a kocsimat...

Nektek milyen érzés, hogy ott kell hagyni a melót? Eddig úgy örültem, de most meg hiányzik...

MSE, tök jó, hogy taliztunk, remélem hasznosnak láttad a tanfolyamot. Ugye, milyen ari volt a kisbaba?
(Mert képzeljétek, hogy egy élő, aznap született újszülöttön mutatták meg a köldökcsonk ápolást, peluscserét - ezt mondjuk csak elméletben, mert tiszta volt a pelenkája szegénykémnek - meg az öltöztetést. A kis drága, csak pislogott a világba :) ) Olyan pici egy ilyen újszülött!!! A feje akkora volt, mint az öklöm. (Tudom, tudom, majd ha eljön az "idő", ezt a pici fejet óriásinak fogom érezni :lol: )

Rolex, nahát, igazán szemérmes az a baba :lol: Te minek érzed?

Puszi, igyatok sok folyadékot a meleg miatt!!!
Krisszi

krisszi

Sziasztok!

kezdem a jó hírrel!!! csajom lesz másodjára!!!!!! Hétfőn 150%-ra mondta Győrffy doki a praxisban!!!!!! :D :D
Ha apa ráér, beszkenneljük a képeket is !! Gyönyörű kislány!!! És végig az ujjacskáját próbálta betenni a szájába!!! Egyszer sikerült is neki! :lol:

Szóval innentől már mindegy mik lesznek a következők, lesz már ebből is, meg abból is... :lol: :lol:
Ákata, a fiú-lány összehasonlító tábla már nem fut???? Mert kiváncsi lennék az arányokra...

Bujka!
Szóval Johanna, kérdőjel nélkül!! :D (Nincs esély Győrffy után hogy fiú legyen, de apa azt mondta, azért legyen biztonsági fiúnevünk. Mondtam, akkor keressen- haha most nagylelkűen átadom neki ezt a jogot :lol: )

Meleget én csak azért preferálom, mert képzeljétek, amióta kánikula van, nem keményedek, görcsölök, le is csökkentettem a gyógyszeradagomat.

Sz Kata!
Marokkó!!A világ egyik legjobb helye. Mi itt voltunk apával pótnászúton, de bírtam volna a helyet fél évig én is. Két hétig f-stunk és Smectán éltünk, de mesés ország.

nekem halasztanom kellett, mikor Domi megszületett, pedig "csak" két államvizsga, egy nyelvvizsga meg egy szakdoli volt hátra. Gyerekfüggő a dolog, meg sulifüggő, mert azért vannak tanulós és tanulósabb helyek. Sztem, ez egyéni vélemény nem lehet a szeptemberi félévet megcsinálni. Utána a februárit is csak akkor, ha valamelyik nagymama nyugdíjas és közel lakik, és a nap 20 órájában rendelkezésre áll.

Csajok, még egy kérdés, a TGYÁS-t (szülési szabadság ) most már értem. A GYED-et viszont akkor, ha jól számolom és én októberben szülök, amikortól szabin leszek, tehát a GYEDET a 2006-os jövedelmemből számolják majd igaz??? Ha 2006-ban megvolt a 180 napom. Én ebben az évben dolgoztam 2,5 hónapot, ha októbertől szülési szabin leszek, akkor sem jön ki a fél év szabadság. 2005-ben alacsonyabb volt a bérem, mert félállásban voltam, akkor nekem mégis megérné júl. 1-től szabin lennem egy-két hónapot?????? Hogy 2006-ban meglegyen a 180 nap munka, és ne táppénz a GYED miatt???

majd még jövök, most ennyit bírtam!

Kép

Kép
rejo

Szia Krisszi!

Te is fent vagy??? Ugyanazt csináltuk ma reggel... :lol:

Figyu, hétvégén lesz itt Gazdagréten banzáj, bál, programok. lemegyünk majd este, ha már nincs meleg??

Kép

Kép
rejo

Jó reggelt, Lányok!

Krisszi,
megtennéd, hogy átküldöd sms-ben az asztalos számát? (És hogy hivatkozhatom-e Rád...) Éjjel felébredtem, és rámtört a pánik, hogy gyak. bármikor szülhetek, és semmi sincs kész belül a házból... (mármint aminek kész kéne lennie a bébéik jöttéig.) Már madárcsicser volt, mikor visszaaludtam, és addig ezen törtem a a fejem. Úgyhogy legalább ezt a része legyen már kész...
Végül is jöttek tegnap szerelni hozzátok?
Sajnálom, hogy nem láttam tegnap a bébit (helyette a sógornőmét láttam :wink:).
Tanulás: fúj.

Rejo,
tök jó, hogy nem keményedsz. Nem lehet, hogy ez azért van, mert a lányod kevesebbet mocorog a melegben? Gratula egyébként :lol: ! Lányos tábla: ezer éve nem frissítettem :oops: Megpróbálom most összekaparni, amit lehet...

Most megyek boltba, hideg meggylevesre gondoltam ebben a dög hőségben. Később már nem lesz energiám kimozdulni...

Jaj, Lányok, a Rossmannban láttam cumisüveg-sterilizálót (NEM mikrós, hanem elektromos változat), mindössze háromezer forintért (ahogy néztem, egyébként tízezer felett van), azt viszont nem tudom, üveget adnak-e hozzá. Hat fér bele. Csak azért nem vettem, mert elvileg szoptatni akarok, és két gyerkőc mellett még fejni se nagyon kell, de asszem, für alle Felle beszerzem, nagyon ócsó.

ákata2

Sziasztok!

Krisszi, Kata, nagyon örülök, hogy megismertelek benneteket!!!! Nagyon tetszett a tanfolyam, függetlenül attól, hogy nem a sote II.-n fogok szülni, úgyhogy köszi az invitálást! Nagyon szimpi volt a szülésznő és egy csomó mindenben egyetértettem velük, ami nekünk jó, az a babának is jó és hogy nem kell aggódni, az ösztöneink majd segítenek nekünk! :) És a picike is hihetetlen édes volt! És tegnap még pocaklakó volt! Ez olyan hihetetlen!

Bujka, szerintem nyugodtan vedd ki a táblából, akik már hónapok óta nem jelentkeztek!

Rejo, gratula a csajos hírekhez! Jöjjenek csak a kislányok, annyi a fiú! :)

SzKata, én is baromságokat álmodok.. a múltkor például, hogy elkezdett átlátszani a baba, elvékonyodott a bőr a hasamon... aztán kiesett... ilyen marhaságot..szerencsére felébredtem..

Tegnap képzeljétek Andris egy akkorát rugott este, hogy kidudorott a hasamon egy nagy púp :) Ilyet még sosem csinált, bár egész nap érzem, hogy mocorog, rúgdos nagyokat, de így még sosem láttam.... :)

Sok puszi mindenkinek!

MSE

Kép
siba

Sajna, ezer éve nem frissítettem a táblát :oops:, úgyhogy most kapkodhattam... Ezer bocsánat, ha vki kimardt, írjatok, és frissítem! Igyexem most már naprakészen tartani...

Kép 1

ákata2

Rejo,

Gratula a kislányhoz! :lol:

suli: még két félévem van hátra. a köv félévben három szigorlattal. Na meg egy csomó gyakorlati órával. Kicsit tanácstalan vagyok, mi legyen, mert jó lenne már túlleni rajta. Majd lehet, hogy a vizsgákra becipelem a kicsit, hátha az "enyhítő körülmény" :wink: :lol:

Marokko: én a végére azért már besokaltam.... Hihetetlenül szegények arrafelé az emberek, viszont az asszonyok egy szál rezsón olyan hétfogásos menüt rittyentenek, hogy csak na. Aztán meg várják a konyhában, hogy az uruk elfogyassza, és mehessenek a mosatlanért. Érdekes kultúra. Mivel külföldi voltam, engem ott nem kezeltek nőként, így én a pasikkal ettem, a nappaliban :lol:

Krisszi,

Köszi a tippet, a legközelebbi vizsga után benézek abba a bótba.

Ákata,

Csak nemtán kitört rajtad a fészekrakó ösztön?!

:lol: Meggylevest én tegnap megfőztem, most a hűtőben csücsül :wink: Ja, és eperfagyit is csináltam, nyami

Siba,

álmok: tényleg, ezek a félelmek feldolgozásai lehetnek. Én most kezdek belegondolni, hogy ez most nem olyan lesz, hogy kezembe adnk egy csöppséget, dajkálom egy darabig, aztán visszaadom. Hűű. Ez most már nagyon más lesz!! És kicsit félek ettől az új helyzettől.

Szép napot, próbáljátok hűsben átvészelni a hőséget,

Kata
sz_kata

Rejo
Én is hétfőn voltam a Praxisban 1/2 11-től 1/2 12 ig, te mikor voltál.
Az én babám sajna végig aludta az uh-t hiába bökdöste a doki, rendíthetetlen volt.

Ákata, Simigabi, Bujka
Köszi a gratulációkat

Én is sokat feszülök, föleg este és éjszaka, alig tudok az ágyban megfordulni. Reggelre úgy bedagadnak az ujjaim, hogy nem tudom behajlítani őket, a talpam pedig nagyon fáj. Ez víz lehet, vagy rossz a keringésem?

Most elmegyek megint nyakamba veszem a boltokat, most postaládát és függönyöket kell vennem.

Puszi mindenkinek

KépKép
manka22

Kata,

fészekrakási ösztön helyett inkább pánik... Mivel nem volt bevakolva télen a ház, a hőhídaknál benedvesedett a fal (mivel kiszáradt, nem egészségtelen, de ronda nagyon), valamint a padlószőnyeg (amit összejártak a kutyák és gyak. tisztíthatatlan) sem ideális az újszülötteknek... A vakolással elkészültünk, a kert is haladgat, de ez a belső kirittyentés nagyon nem megy...
Nincs vmi tanulmányi ember a suliban, akivel jóban vagy, és tanácsot kérhetnél? Nagyon nehéz lehet így látatlanban dönteni...
Meggyleves: már leszedtem a fáról, csak fel kell dolgozni... Annyira hihetetlen, hogy saját alapanyagból főzhetek :roll:
Eperfagyit hogy kell csinálni?
Marokkó: egy férfinak ez a szisztéma szimpatikus lehet... de csak férfinak :wink: Furcsa, amit arról írtál, hogy téged nem tekintenek nőnek... Ez az európaiakkal általában így van?
Rezsó: fél évig azon főztem most... álmomban ne jöjjön elő...
Felelősség: én igyexem nem belegondolni, és természetes folyamatként felfogni... Én úgy látom, hogy az ilyen gondolatok a korral jönnek - húsz évesen valahogy belevág az ember, aztán kész, és nem hezitál azon, hogy mi lesz majd (én ezt így tapasztaltam a baráti körömben). Viszont most érettebb fejjel nevelhetjük fel a gyermekeinket. (Én legalábbis érettebb vagyok rá most, mint tíz éve.)

Megyek meggyet pucoválni... :lol:

Hőség: kerti medencén gondolkozom erősen. De legalább egy kerti zuhanyon...

ákata2

Sziasztok lányok!

Köszönöm szépen mindenkinek a gratulációkat a hétfői uh-hoz :wink:
Próbálom felrakni a képet, de előtte fotózni kell, bár mondom, sajnos eléggé elmosódott (jó rendesen belenagyított a nőci) és lehet, hogy a fotózástól még homályosabb lesz. Én ugyan látom amit kell, nem tudom, ti is látjátok-e majd?... A lényeg, hogy a kép alján van az arca, felém fordulva. Nem tudom, miért pont ezt nyomtatta ki, mert volt ennél sokkal jobb kép is, pl. a kis husos lába a lábfejjel és a lábujjaival, vagy a talpa premier plánban, az öt kis zöldborsó lábujjal :lol:

Ákata!
Érdekes, én is pont tegnap gondolkodtam el azon, hogy a baldachinnak van-e valami értelme, azon kívül hogy tényleg nagyon aranyos. Szerintem esetleg az árnyékolás lehet, ami mellette szól, ha a szobában olyanok a fényviszonyok, hogy elkél az árnyék, ha a Baba szundizik. Egyéb hasznosságát nem nagyon tudom elképzelni, mert még a légáramlást is akadályozhatja.
Nálunk alapból olyan a kiságy elhelyezkedése (elég kicsi a hely...) hogy nem tudunk felrakni baldachint, de igazán nem is bánom...
A szúnyogháló pedig mindenképpen hasznos, természetesen kifejezetten babaágy köré vonható szúnyoghálóról van szó (Minimanóban kb. 2500 Ft-ért láttunk, máshol drágábban).
A cicusunk már 8 éves, törzskönyvezett sziámi, egész életében szobában tartott, tiszta, egészséges. Igaz hogy már régóta nem látta állatorvos, de Gesztike születése előtt mindenképpen lesz egy vizsgálata és féreghajtás, oltás. Én is úgy tudom, a lényeg, hogy a cica egészséges legyen, akkor semmi káros hatással nem lehet a Babára, persze figyelni kell rá, mert puszta szeretetből is tehet kárt neadjisten, hiszen egy ösztönylény, aki nem tudja kontrollálni a cselekedeteit. A gyermek fejlődése szempontjából pedig valóban hasznos is lehet, ha egy állattal nő fel.
Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy nekem is hasznomra vált, ugyanis gyerekkorom óta macskamániás vagyok, és volt is már cicám, és szerintem mindig is lesz. A kisállattal való törődés egy gyerekben erősen hozzájárul a felelősségtudat kifejlődéséhez, a személyisége kiegyensúlyozottabb lesz. Ez nem csak szöveg, hanem valóban így is van. Nagyon sokat jelenthet egy cica, kutya vagy más lehetőleg melegvérű, szőrös állatka.
Cicusok miatt a toxoplazmózison is átestem már, szerencsére. Szóval én nem aggódom a cica miatt, egyedül mondom arra kell nagyon figyelni (mint ahogy nyilván a kutyáknál is), hogy ne "bánthassa" véletlenül a Babát.

Siba!
Örülök, hogy hasznosnak találtad a szülőszoba infókat. Te nem tervezed, hogy megnézed? Van már szülésznő-jelölted?

Kép
mamy

Manka,

nekem akkor ég a talpam, ha ülök, vagy ha sokáig nem mozgatom. Járkálás jót tesz rá. Vizesedés ellen a felpolcolt lábbal való fekvés a jó. Én ezt a kettőt igyexem váltogatni (illetve ha fexem, mozgatom a bokámat.) Meg vettem gyógykrémet és lábfürdőbigyót. Jó vásárlást neked!

ákata2

Manka,

nekem akkor ég a talpam, ha ülök, vagy ha sokáig nem mozgatom. Járkálás jót tesz rá. Vizesedés ellen a felpolcolt lábbal való fekvés a jó. Én ezt a kettőt igyexem váltogatni (illetve ha fexem, mozgatom a bokámat.) Meg vettem gyógykrémet és lábfürdőbigyót. Jó vásárlást neked!

ákata2

Sziasztok!

Lefotóztam a hétfői képet, hát nem lett valami jó, sajnos. De remélem azért látható rajta a lényeg :wink: Kép

Kép
mamy

Sziasztok!

Manka!

Ugyanez van velem is minden éjszaka. nehezen fordulok, legtöbbet éjszaka keményedek, és iszonyatosan viszket reggel felé a talpam, meg bedagadnak az ujjaim.

Ez nem azért lehet, mert nem pisilünk ilyenkor éjszaka órákig??

Mi hétfőn kettőre mentünk!

Lányok, Siba, Ákata, Sz Kata köszi a kislányom nevében a dícséreteket!

Ákata, SZKataát kétszer írtad be a táblába!!

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Látom már másoknál is beindultak a különleges álmok. Már én is álmodtam 1-2 hülyeséget a babival kapcsolatban, de szerencsére hamar felkeltem és tudatosult, hogy minden rendben van :D Egyébként, ha nem álmodok és véletlenül felébredek, akkor pedig jön a filózás, hogy még mit kéne és hogyan kéne és egyáltalán jó anya leszek-e és rendben lesz-e minden, tehát általában nem vagy csak nehezen tudok visszaaludni :( .

Ákata!
Én csak a múlt héten tudtam meg, hogy kisfiúnk lesz, úgyhogy légyszi írd be a táblába.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Krisszi
Én is így voltam a melóhely elhagyásával. Örülök neki, de ahogy közeleg az idő, egyre jobban sajnálom :oops: Otthon leszek egyedül, és még veletek sem tudok beszélgetni :cry: , nincs otthon gépünk :( . Úgyhogy megy majd a nézelődés egész nap, de ebben a nagy melegben kinek van kedve?? :roll:

Ákata
Még nekünk sincs kész a gyerkőcszoba, se tapéta, se szőnyeg, még kiságy és babakocsi sincs. :( Csak 4 db body. Szerintem én vagyok az egyetlen akinek a 30 héten ilyen szegényes a babyfelszerelése. :roll:

Rejo
Te nem pisilsz éjszaka? Én 2 óránként járok wc-re, aztán kézmosásnál bevizezem magam mindenhol és visszfexek. :shock: 2 óránként ez ismétlődik. Jó éjszakáim vannak mi? :?:

Gesztenye
És jövő hét szerdán tudnál jönni tornázni??? Mert akkor már TUTI mennék.

Doki
Ma megyek dokihoz, lehet szülés előtt most látom utoljára? Mert hogy szabira megy 1 hónapig. Azt csak kibírom?

4D Uh
Szombaton meg a Kleopátra házba megyünk 4d-s-re. Legalább a férjem is el tud jönni, kíváncsi vagyok mit vált ki belőle? :?:

Na megyek még dolgozni egy kicsit, már nincs sok hátra. 17 nap!!!
VAKÁCIÓÓÓ vagy mégse? :shock:

Pusz mindenkinek:Betti
bettus79

Sziasztok!
hu ,ennyi fiú egy táblázatban?:)
És még azt mondják ,hogy sok a kislány.....
:)

Mindenkinek gratula az uh-hoz,meg ahhoz,hogy megtudtátok ki lesz a trónörökös

Köszönöm a cseresznye kérdéshez a válaszokat,maradok a kompótnál.
Szőlőt nem ehetek szeptemberben?
brühühü.....

Arról hallottatok,hogy szülés előtt 3om héttel, ha málnalevél teát iszunk,akkor könnyebb a szülés, illetve a tágulási szakasz?
Ezt a sote fórumon írták az anyukák, majd megkérdezem Őket megint,mennyi adag eyg nap.

És sok málnaszörpöt kell inni az állítólag termeli a tejcsit.
ja rendes málna nem ezek a műkütyük.

Ezt a szülési tervet Ti ,hogy csináljátok?Csak olvasom ,hogy lassan mindenki beszélt erről a dokival,én meg nem is hallottam ilyenről,Orsival jó,hogy találkozom hétfőn dokibácsinál megkérdezem Tőle ezeket...
Ő már szült Nála ,ezért alaposan kikérdezem szegényt csak találkozzunk

Krisszi!
Mi is tegnap vettünk egy olyan hintaszéket babának,oda is adtuk unokatesómnak gyorsan tesztelje az ikreken......

Állatkákról:
Mi is úgy gondoljuk,hogy sokkal egészségesebb lesz baba ,nyugodtabb, alkalmazkodóbb egy olyan gyerek akinek van állatkája ,mint akinek nincs.
Bútotokat ,ágyat,dehogy cseréljük le ,annyi pénz nincs a földön,meg mi van ha kutyust ki se tudom rángatni baba mellől ,akkor felesleges volt minden cécó....
függönyt én csak azért cserélek, mert vettem Neki egy Micimacisat,és szőnyeget meg kisebbet szeretnék,de az nem nagy összeg.
Szomszédok vannak kiakadva,hogy kutya -baba együtt mindenképp mondják altassuk el ,de ilyenkor csak mondom magamba a magamét,hiszen egy egészséges embert se szoktak elaltatni.Na ,ez most rossz példa volt,de Nekünk szinte családtag a kutyus és..na nem is írom tovább ,úgyis értitek,főleg akinek állata van.

Eddig nem kérdeztem meg,de Nektek nem szokott lefekvésnél bizseregni a bőr alatti rész.Nekem eddig csak a bal oldalnál a utolsó borda alatt csinált ilyet ,ami borzalmas érzés ,de elkezdődött a jobb oldalamon is.
Mostmár csak hanyatt tudok aludni nem tudom mi ez a bizsergés de nagyon rossz.

Nem vagytok fent a iwiw-en?
olyan szuper jó dolog, ismerősöket kereshetsz meg rajta akár az oviskortól.Nagyon érdekes szombat óta már olyan embereket találtam,akikről legalább 15 éve nem hallottam semmit.

Talált a párom egy allergiás oldalt a neten amiben minden le van írva ,hogy mi jó babának mi nem ,az epertől a mosásig,ha hazajön megkérdezem Tőle melyik ez az oldal ,majd böngészgethetünk rajta ,ha valakit érdekel.

puszi mindenkinek
su
28+3
suezika

Nos lányok!

Volna egy kérdésem....

Hogyan éreznétek magatokat, ha
- az önbizalmatok már hónapok óta romokban heverne
- a párotok hetekig hozzátok sem érne, arra hivatkozva, hogy fáradt és baja lesz a gyereknek
- aztán amikor elutaztok két napra, visszatérve azt látjátok, hogy 10 perccel azután, hogy kitettétek a lábatokat (a számítógép tanusága szerint) letöltött 3pornófilmet és vagy 50 képet egy bizonyos Holly honlapjáról...?

...csak én vagyok nagyon érzékeny és ezért nem kapok levegőt a sírástól? :cry: :cry:

Olyan hülyének érzem magam..........

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Su!

Hát ahogy olvastam a hozzászólásodat, kis hívján felordítottam, amikor arról írtál, hogy a barbár szomszédaid szerint el kéne altatni a kutyust???!!!!???!!! Jézusom, milyen emberek ezek???!!! Bocsánat, de én ilyenkor olyan dühöt érzek, hogy csak na! Milyen jogon ítélkezik bárki egy állat élete fölött? Csak azért, mert nem ember, ugyanolyan élőlény, és egy családban igenis családtag!!! Ez eddig a legdurvább, amit hallottam. Akkor inkább az elajándékozás, ha már a szülők úgy döntenek, hogy nem kockáztatják, hogy kutya (vagy más állat) legyen a baba közelében. De elaltatni???!!! Uramisten...
Bocsánat, de nagyon feldühödtem!... :evil:

Más: mi az az iwiw? Jól hangzik, kipróbálnám.

Kép
mamy

Livi!

Jaj istenem... Hát ez megdöbbentett. Most úgyis nagyon dühös vagyok, Su szomszédai miatt (lásd az előző válaszomat).
Nem akarok okoskodni, de csak azt tudom mondani (ill. írni) hogy próbáld ezt vele megbeszélni. Tudom, könnyű mondani, de szerintem csak ez lehet a megoldás. Más biztos hogy nem (a keserű hallgatás, a sírás, az önmarcangolás, hogy miért? - mert ennek nem te vagy az oka, valószínűleg a párod kezeli nehezen a helyzetet, a terhességgel járó megnövekedett feszültséget, felelősséget.). De van már egy gyermeketek, nála hogyan viselte?
Nem is ragozom tovább, próbállj megnyugodni...

Kép
mamy

Sziasztok!

Most gyorsan csak egy info. Ma kaptunk KIKA-s akciós füzetkét, amiben BABY kezdőcsomag néven egész jó kis akció van 89.990 Ft-ért. Van benne kiságy, ágynemű szettel, hordozó, babakocsi.

http://www.kika.hu/prospektus/webre/26-27.php

Van benne egy kupon is, amivel 20%-os kedvezménnyel lehet gyermekmatracokat (mármint kiságyba valót) venni.

http://www.kika.hu/prospektus/webre/46-47.php

Most visszaolvasok!

Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Mamy,
állat-ügyben egyetértünk, és sem a higiéniára gondoltam, hanem a "bántásra". Nálunk, ugye két kutya is van, és mégsem tartok attól, hogy "fertőznek" :wink:

Rejo,
kösz, javítom :D Nem vizesedsz, csak viszketsz?

Gesztenye,
1 cipőben járunk - én is, ha felébredek, n. nehezen alszom vissza. Megoldás: minél később alszom el. Akkor nem ébredek fel éjjel. Táblába beírlak!

Bettus,
egy pillanatig ne legyen lelkiismeret-furdalásod a bébikelengye miatt! Egyrészt költöztetek, másrészt felújítottatok, harmadrészt dolgozol. Ez így együtt nem terhesen se kevés... Különben is, ráérsz még. Babaszoba: nálunk az a bökkenő, hogy még a mi szobánk sincs kész, pedig a babák ott lesznek az első fél-egy évben... A leendő gyerekszoba egyelőre a férjem dolgozója lesz.

Su,
a szomszédod 1 f@sz. Erről ennyit. Szőlő: miért ne ehetnél?! Illetve ehetnénk?! Kedvenc gyümölcsöm!!!! Allergia-oldal: nem ajánlom. Csak parásítja az embert. A gyerekorvos úgyis elmondja, ami kell. Ha belemélyedsz, végül semmit sem fogsz enni, legfeljebb egy-két biokaját... És ha már itt tartunk, a kutyaszőr is allergén, meg szőnyeged se legyen, mert atkás lehet, és mi van, ha a szobátok levegője túl párás vagy kevéssé, de párologtatót nem szabad használni... ÁÁÁÁÁ, ez őrjítő! Én a padlószőnyeg lecserélésével és egy bébiknek is ajánlott mosópor használatával - úgy érzem - megteszem, amit kell. És igyexem minél kevesebb vegyszert használni majdan. Sztem nem túlgondoskodás kell a gyereknek, hanem természetes - nem steril, de tiszta és jó levegőjű - közeg. De ezt mindenki maga dönti el :wink:

Livi,
engem is porig sújtana :cry: Először is sírd ki magad alaposan, aztán próbáljátok megbeszélni, miért nem mer hozzád érni. Lehet, télleg ennyire félt titeket... ami egyrészt jó, másrészt meg ugye, ha ez az eredmény... Mindenképp beszélj vele! És még 1: a pornófilm még mindig jobb, mint egy alkalmi dugás vki mással (bocs). Plusz: mivel sec perc alatt rájöttél a dologra, láthatóan meg sem próbálta eltitkolni. (Letörölhette volna a filmeket a gépről, például.) Tehát lehet, ő is beszélni akar róla... Ez most konyhapszichológia volt, de hátha... Ja, és még 1: a férfiak tudtommal nem úgy viszonyulnak a pornóhoz, mint mi. (Erről csak olvastam, tapasztalatom nincs.) Lehet, úgy érzi, hogy ez "természetes" feszültségoldás jelenleg. Próbáld vele megértetni, hogy a természetes feszülségoldás - úgy, mint a terhességed előtt - Te vagy. Önbizalom: inkább légy büszke magadra, hogy kisbabát vársz! És ő is legyen büszke Rád, hogy a babáját hordod! Ez most nagyon női tanács, de sokat segíthet ilyenkor egy fodrász/kozmetikus turné, egy új gönc vagy vmi hasonló. (Tudom, ilyenkor lelkifurdalást okoz, ha azt ember magára költ, és nem a babára. DE iyen esetekben le kell sz*rni a bébire való spórolást, és le kell nyúlni akár a kajapénzből. Inkább a hétvégi menü legyen soványabb, ne az önérzetem.) Drukkolok, hogy helyreálljon köztetek az összhang...

Puszi - Kata

ákata2

Bali (Lívia):

Jaj, ne keseredj el teljesen. Tudom, hogy könnyű ezt írni, de biztosan szeret a férjed, csak van olyan férfi, aki tényleg a baba féltése miatt ódzkodik a testi szerelemtől ilyenkor. :roll:

Kérdésem: régebben nem volt ilyen, hogy erotikus interenetes oldalakat nézegetett/töltött le? Mert ha régen is volt ilyen, akkor még belejátszhat, hogy esetleg internetes szex függő. Sokat olvastam erről télen valamelyik nagyon jó szextanácsadó hölgy fórumában (most nem jut eszembe hol). Ő mindég azt tanácsolta a nőknek, hogy ez tényleg bántó, és ha tulzó mértéket ölt a párjuk ilyen viselkedése, akkor az kezelendő és kezelhető jelenség. És a férfiakat alapvetően a külsőségek vonzzák szexuálisan, de ettől még érzelmileg nem csal meg. (Persze ez sovány vigasz).

És nyugodj meg, szerintem sokunknál megváltozott a nemiség a nagyobb pocak miatt. (pl. mi sokkal ritkábban vagyunk együtt, de ha csak összebújunk, az is olyan meghitt.) :oops:

Ha megnyugodtál próbáld vele megbeszélni az érzéseidet, és hogy ez miért esik nagyon rosszul Neked.

Azt minden kispapának meg kellene értenie, hogy a 7. hónaptól már mi nagyon-nagyon érzékenyek vagyunk, talán kiszámíthatatlanabbak is, és igenis ezt tolerálniuk kellene nekik. Ebben az én párom sem nagyon jeleskedik.

Á_Kata:
Kétszer tettél be minket a fiús táblába egyszer Dorka (Dórit légyszi neeeeeee!), s egyszer Boróka néven.
Doki: teljesen igazad van - én sem értem miért okozna neki fárdtságot megmérni a kicsi méreteit. Mivel a szülési tervvel kikészítettem, már nem volt kedvem vitatkozni vele. De a 32. héten kötelező lesz, azt modndta.

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Gabi!
Sajnálom a náthát vagy allergiát. Végeredményben egyik sem jó, de a nátha tán gyorsabb lefolyású, úgyhogy drukkolok, hogy ez legyen. Jobbulást! Szerintem ebben a dög melegben olyan könnyen meghül az ember, amikor bemegy egy klimatizált helyiségbe vagy megfújja a huzat. Marcinak is már 1 hete szívjuk az orrát, és ma megint rosszabb lett :(
Te jó ég! Gratulálok Peti méreteihez! Marcim sem volt kicsi (4150 g és 53 cm), de a Te nagyfiad mellett elbújhatott volna :lol: Drukkolok, hogy Tomi azért ne nagyon haladja meg a Bátyus méreteit! A Praxisban a doki "megijesztett", hogy általában a második babó nagyobb :shock:

Kata!
Te írtad, hogy nem lesz foci hétvégén, ugye?! Bocsi, hogy én hozom a rosszhírt: lesz. Már a nyolcaddöntők jönnek. Kitartást!!!
Köszi a fájdalom és tábla infot! :wink:
Körömolló? :shock: Az szerintem elég gáz lesz és nem kevésbe baromi macera. Mondom én, hogy ugorj fel és együtt csak elszabjuk valahogy :lol: Ja és még működőképes ollónk is van, nem is egy!

Krisszi!
Mi is vettünk ilyen Auchanos babapihentető/ringató széket :D Párom ma reggel az utolsót hozta el a budafoki áruházból! Én még nem láttam, úgyhogy nagyon várom, hogy hazahozza!

Sz_Kata!
Álmokkal ne foglalkozz! Ez már a saját belső aggódásodat mutatja szerintem, de bármiféle következtetést nem kell belőlük levonni. Pláne nem olyat, hogy rossz anya leszel! Irgum-burgum!!! (Látom, Rolex és a többiek is valami ilyesmit írtak! Akkor tán lehet benne valami!)

Rejo!
Gratulálok az ujjrakosgató kiscsajszihoz!!! :D Legalább Neked vegyespárosod lesz! Ha a Győrfy doki mondta, pláne 150%-ra, akkor az úgy is van ám! :D , de fiúnév sosem rossz, ha van! Várjuk a sztárfotókat!
Jó, hogy Rád jó hatással van a meleg. Legalább valakinek tetszik :)
A Gyedet tuti a 2006-osból számolják. A többit nem értem, mert egyszer azt írod, hogy meg van a 180 nap 2006-ban, utána pedig, hogy nincs meg :shock: De ha abból indulok ki, hogy nincs meg, akkor tényleg logikusabb a szabi, mert az után "normál" jövedelmet kapsz (azaz vonnak eü járadékot), viszont a táppénz után nem.
De jó, hogy Neked nem kell kimenned éjjel pisilni, irigy vagyok!

MSE!
Nagy rúgdosás :D Fog Ő még nagyobbakat is, hogy belesajdul mindened, de akkoris klassz, ahogy látja az ember a kidudorodó részeket és találgat, hogy ez vajom mije is lehetett :lol:
Oké, aprítok a táblában!

Manka!
Nekem Marcinál volt ilyen kézduzzanat reggelre, hogy be se tudtam hajlítani. Ez a víz sajna. Sőt nekem még valami ideget is nyomott a duzzanat, úgyhogy zsibbadtam is.

Bali!
Nagyon sajnálom, hogy ilyen vacakul vagy! Biztos, hogy Te is érzékenyebb vagy most, mint egyéb esetben és persze, hogy rosszul esik az embernek, ha a Párja nem közeledik hozzá. Mindenképp beszéljétek meg a dolgot, mert annak semmi értelme nincs, hogy magadban örlődj! Drukkolok, hogy helyre tudjátok hozni a dolgot! Fel a fejjel!!!

Mamy!
Én vizsgálgatom a fotót egy ideje, de nem vagyok biztos, hogy mit is látok :roll: Bocsi! A fejecskéje melyik paca? A jobb oldali lenn, vagy a bal középen lévő. Biztos az én készülékemben van a hiba :oops:

Szopi alatti mamaétrend: mint minden más ez is nagyon babafüggő. Marci pofija iszonyatosan nézett ki az első két hónapban, amit a dokinéni szerint tutira a tejem és az általam evett/ivott dolgok okoztak, de ez általában a 10. hétig elmúlik a baba bőrén, mert erősödik a kis szervezete és megdolgozik az allergénnek mondott dolgokkal. Általában! Nekem a citrusféléket mondta mind gyümölcs, mind gyümöcslé formájában, hogy problémát okozhatnak. Valakinél a kevés is gond, de ki kell próbálni, hogy mennyit bír a Baba. Én addig dögivel ittam a rostos gyümileveket, amik egyrészt jó cukrosak is voltak, így inkább elhagytam őket. A tejet is mértékkel fogyaszthattam, de teljesen nem kellett kiiktatnom. A K betűs zöldségfélék (karfiol, karalábé, káposzta, stb.) elsősorban a pocakra vannak rossz hatással. Emellett az aprómagvas gyümölcsök is kiválthatnak rossz hatást. Még folytathatnám a sort, a neten majd amikor eljön az ideje, biztos újra utánanézek a dolognak. De ahogy mint sok mindent, ezt is ki kell tapasztalnia az ember lányának, hogy mit is bír a saját Babája és mit nem.

Málnalevél tea: a betöltött 36. hét után iható! Elméletileg könnyíti a tágulást, lazítja az izmokat. Én ezzel szemben (ittam mint egy őrült), 5 napos túlhordásnál még totál zárt voltam :roll: De azért most sem hagyom ki, hátha majd most!

Mindenkinek szép napot! Talán ma elviselhetőbb a meleg, nem?! Bár 9-kor már rosszul voltam kinn a hőségtől, de legalább egy kicsit borúsabb és nem tűz a nap, legalábbis Érden.

Pusz: Melinda (31+5)

KépKép

KépKép
bujka

Íme a rövidített tábla!

Kép

M

KépKép

KépKép
bujka

Livi,

tényleg a legjobb, ha megbeszélitek.. Az én párom is sokszor bocsánatot kér a fiától, attól tart, hogy ő "bántja" ezzel a gyereket... Szerintem a férfiakban van egy ilyen félsz... Az meg, hogy pornó oldalakat nézeget, ne zavarjon, a férfiak teljesen másképp vannak programozva. Nem biztos, hogy azért nézegeti, mert veled van a baja... Csak kíváncsi... A párom mindig azt mondja, hogy ha egy férfi megkíván egy nőt, az annyi, mint megivott egy sört... A nő a lelkét viszi bele... (Na jó, erre én mindig azt mondom neki, hogy maradjon csak a sörnél....)

De fel a fejjel, én is szoktam bőgni hogy mennyit változtam, meg milyen jó a cicababáknak, szépek és csinosak... én meg kezdek olyan lenni, mint egy bálna....

KépKép
KépKép
bunny75

Jaj lányok! Teljes káosz... Most már Apukám bemegy a TB-hez, mert már elege van, hogy nem értem:

na szóval védőnéni adott egy papírt, amin szépen le van írva a tgyás, gyed, gyes... De azért felhívtam a 14 ker hivatalt, hogy hogy is van ez... Na ott a néni teljesen megkavart: a következőket mondta:

tgyás: nálam a 2005 évet nézik, hogy meg van e a 180 nap, és ennek veszik a 70%, de a gyed már ugye 2007ben lesz folyosítva, így a 2006ban ledolgozott napokat veszik figyelembe, tehát ott is meg kell lenni a 180 napnak. De a táppénz is beleszámít ebbe a 180 napban, csak akkor ugye hígabb lesz a 70%. Bár igaz max van a gyed, tehát 87500 többet úgysem kapsz...

Ja és még egy rossz hír: azt mondja, hogy ne szaladjak annyira előre, lehet, hogy jövőre mindent elvesz a kormány, mert hogy az EUban egyedül nálunk van ilyen szoc támogatás... Bár igaz, Gyurcsány megígérte, hogy nem nyúl ehhez, de ki tudja :-(

Szóval most már totál káosz, hogy mikor is menjek táppénzre :-(

Ez a hülye meleg és ráadásul Anyu is kórházban van és minden nap látogatom....

Nehezen bírom :-(

KépKép
KépKép
bunny75

Sziasztok Csajok!

Új vagyok itt és örülök, hogy él ez a fórum, mert most eléggé megjesztettek és jó lenne néhány tapasztalatot hallani Tőletek, hátha jobban átvészelem ezt az időszakot. 30 éves vagyok betöltöttem a 18.hetet. Első babámat várom és tegnap este megkaptam a riogató levelet a kórházból. Ma bementem és azzal fogadtak, hogy az AFP-m 3,3 lett, ami nagyon magas. Azt kérdezték nincsenek e ketten a pocakomban,:-) én mondtam, hogy csak egyről tudok. Elküldtek genetikai Uh-ra, de csak 27-re kaptam időpontot. Nagyon félek, hogy baj van, de ugyanakkor mégis úgy érzem minden rendben..:-)
Bíztassatok, ha tudtok! Mindent elhiszek Nektek, amitől kicsit is jobb lehet.. :-)

Előre is nagyon köszönöm..
panek

Panek, udv itt!
Ne aggodj. A magas afp akkor van ha rosszul mertek, vagy rosszul szamitottak a terhesseget, vagy ha nyitott gerincvelo stb all fenn. De ezt az uh kiszuri!!!Tehat ha nem birsz varni jovo hetig, akkor hivjal fel egy 4d uh-t es menj el (hattyuhaz, vagy mammut altalaban nem olyan telitett, mint pl a praxis). Draga, de azonnal latszik minden. Elvileg kerheted az afp ujboli levetelet is es persze az uh-bol meg lehet mondani, hogy tenyleg megfelelo e a szamitott kor. Ha azt akarod tudni, hogy biztos beteg e a babad, azt mondom nem. Az elozo topicomban is volt ilyen magas afp es egeszseges a baba es akinek ebbol a topicbol volt ilyen magas, majd megirja neked!

Csak az afp-t sz@rd le!

csengo
Vendég

Sziasztok,

Ma bevittem a táppénz papírokat a melóhelyre, tök érdekes volt látni a sok elcsigázott arcot :oops: A német főnökasszony megint hozta a formáját, amikor meglátott, rákérdezett: Jé, ketten lesznek? :evil: 7 hónapot taposom, öt kiló hízással :evil: :twisted: Ez meg itt arra célozgat, hogy dagi vagyok.

Bali,

Sokan válaszoltak már, de én sem akarok kimaradni :wink: A júniusi Anyák Lapjában egy cikk foglalkozik a férfiak és terhes asszonyaik kapcsolatával. Nem vagyunk egyformák, ahogy a terhes nők sem kívánják egyformán a szexet (van aki jobban, van aki kevésbé) úgy a pasik is másként viszonyulnak a dologhoz. Van akit felhevít a párja terjedelmesebb melle, van aki meg igenis szexuálisan deaktiválódik a párjával szemben. Idézek: "Néhány férfira a gyermekáldás szinte bénítólag hat, s ugyanez tapasztalható a szexuális aktivitásával kapcsolatban is" egy apuka nyilatkozza: Szinte perverziónak éreztem a szeretkezést akkor, amikor a gyermekem ott ben túszkál az édesanyja hasában.
Szóval, hidd el, valószínűleg egy teljesen banális dolog miatt nem akar veled szexelni, de mivel egészséges férfi, az igénye azért megvan.
Remélem, nem köveztek meg, de én semmi rosszat nem találok abban, hogy ha a férjem pornót néz. Ha együtt nézzük, egy idő után úgyis velem foglalkozik :wink:

Úgyhogy, Bali ne aggódj, a férjed semmi olyat nem csinált, ami nem elfogadható. És még az is lehet, hogy ha leküzdi az esetleges szorongását, vagy egyéb negatív érzéseit a megváltozott testeddel szemben, akkor ő fogja úgy érezni, hogy mekkora kuka volt! Hajrá, dumálj egyet apával (de légyszi ne veszekedj) és csábítsd el. (esetleg nézzétek meg a filmet együtt :oops: )

Ákata,

eperfagyi recept: kb fél kiló epret összeturmixolok kb egy, másfél deci cukkorral, vaníliával és fahéjjal összeforralt vörösborral, meg kb 3 dl tejszínnel. Ezt a trutyit tedd fagyigépbe kifagysztani ha van, ha nincs akkor símán műanyag tálkában, időnként megforgatva lefagyasztod a hűtőben. Isteni!!!

málnalevél tea: valóban, nagyon jó, de csak 2-3 héttel a szülés előtt kell elkezdeni inni, mert a hatása az, hogy a méhet összehúzódásra készteti. ez pedig ugye csak a várandósság végén fontos. Az adagolást nem tudom, de valszeg rajta van a dobozán.

tejtermelés: állítólag a kalciumos pezsgőtablettafogyasztása is elősegíti.

Puszi

Kata
sz_kata

Panek:

Az AFP önmagában egy lelet, annyit ér, mint mondjuk a testsúly. A genetikai, tehát a fejlődési rendellenességeket szűrő programnak egy borzasztó sok fölös idegeskedést okozó kövülete.
Az AFP értékét általában nanogramm/ml-ben szokás megadni, de mivel szintje több tényezőtől is függ, ezért egy átláthatóbb meghatározása terjedt el a terhesszűrésben. A MoMk érték egyrészt a terhesség pontos ultrahangos korához (12. heti ultrahang szűrés fontossága!) és az anya folyadéktereihez (ezt a testsúly megadásával becsüljük ) viszonyítja a magzatban megtermelt és az anyai vérbe átkerült (!) alfa-fötoprotein mennyiségét. Sajnos ez az utóbbi tényező (a folyadéktereket a testsúly alapján modellezik) az egyik nagy bizonytalansági tényező. A MoMk értéket adott terhességi héten 0,7-2,5 között tekintjük a normál tartományba esőnek. A ng/ml-ben megadott AFP érték általában 20-100 ng/ml közé esik.
Tapasztaljuk, hogy az AFP magasabb értéke többször fordul elő olyan esetben, amikor később a magzati fejlődés károsodását (méhen belüli elhalás avagy később a fejlődés visszamaradása = retardáció) észleljük. Nem a magas AFP az ok, az egy jel.
A baba pedig bármilyen AFP érték mellett lehet egészséges.
A méhen belüli diagnosztikában ma a legjobb eredményességű az ultrahang

A béta HCG vizsgálatot az AFP kiegészítéseként azért vezették be, hogy érzékenyebbé, és biztonságosabbá váljanak a szűrőprogramok. Ha az AFP értéke normális tartományban van, akkor nem is szoktuk a hCG értéket nézni. Ha az AFP alacsony, és a béta-hCG magas akkor a kettő együtt felveti a genetikai vizsgálat végzésének szükségességét, mert ezekben az esetekben a Down szindróma előfordulása gyakoribb. Ez korántsem jelenti azonban azt, hogy minden ilyen esetben károsodott lenne a gyermek, csak azt, hogy érdemes a genetikai vizsgálatot elvégezni, egyéb szempontok (pl. anyai kor) figyelembe vétele mellett. Ha a bhCG 2,5 alatti, akkor nem kell további vizsgálatokat végezni, feltéve, ha az ultrahang is mindent rendben talált. És itt nem a méreteket, hanem más jeleket kell vizsgálni. Alacsony hCG ilyen értelemben nem jelent kórosat, tehát nem utal fejlődési rendellenességre.
Még egy esetben szoktuk a béta hCG-t vizsgálni, ha méhen kívüli terhesség gyanúja merül fel, akkor ennek a hormonnak az alakulása diagnózishoz segíthet.

Ezt találtam neked :-) De ne aggódj, lehet, hogy a baba fejlettebb, vagy későn készítették és emiatt van magas eredményed... De azért, hogy megnyugodj, nézesd meg te is 4d :-) nekem is a 4d tűnt el az amnion szalagom :-)

KépKép
KépKép
bunny75

Bali!
Tényleg beszélj a pároddal,most jött épp haza az enyém gyorsan megkérdeztem szerinte,mert Ő ugye férfi, mi meg Nőkből vagyunk és teljesen másképp gondolkodunk,szerinte semmi gáz nincs csak nincs kedve hozzá.....
teljesen más csinálni,mint nézni......

egyébként, Ő is szokta nekem mondani nincs kedve meg fáradt,ugyhogy ezen ne aggódj,és szexfilmeket is szokott nézni egymagában.

Nekem nincs mostanában kedvem csinálni és érdekes ,mert mikor meg van és elkezdjük teljesen elmegy tőle a kedvem,no meg fáj is valószínűleg görcsölök,olyankor Nekem abbahagyjuk,de neki végig csinálom.Esetleg ezt is mondhatod Neki,próbáljátok meg másképp.

Panek!
Üdv itt Nálunk,ne aggódj ezen ,itt is sokmindenkinek volt rosszabb érték a megengedetnél,ugye jól emlékszem ,és a végén mindenkinek jó lett az uh-ja.
Kleopátra házban is van vizsgálat 9000ft.
www.4dultrahang.hu
tőlük is megkérdezheted ,hogy tudnak e fogadni a héten ,mert ez és ez a problemád,valahova becsúsztatnak,mert ott mindenki nagyon kedves.
Tényleg sokmindentől függ, ezért ne aggódj emiatt.ez is egy olyan vizsgálat amivel a kismamákat csak jól beparáztatják.
az uh mindent megmond,addig türelem ,és ha úgy érzed semmi gáz, akkor nem is lesz.

Bunny!
Táppénz nem számít bele ,se a gyedbe se a gyesbe.ezen ne aggódj,én egy tb szakembertől kérdeztem ezt meg még februárban.
ha most mész el táppénzre ,akkor az eddigi hónapjaid átlag keresete fog beszámítani.a táppénz csak annyiból rossz,hogy most ha elmész 70%ot fogsz kapni 100% fizetés helyett.

Bujka!
Osoa75 is a sote I fog szülni,mert egy a dokibácsink egy helyen.....

Viola!
jössz holnap?ilyen bazimelegbe semmi kedvem bemenni, de megyek.

su
suezika

Sziasztok!

Bujka!
Hát ez az, ettől tartottam, hogy ti nem fogjátok látni a képen a lényeget. Sajnos nem tudom így elmagyarázni, az a lényeg, hogy majdnem az egész képet a kis arca teszi ki, fekvő helyzetben, szemből.

Livi!
Tulajdonképpen teljesen igaza van Sz_Katának, de Ákatának és a többieknek is! Ha jobban belegondolunk, a férfiak teljesen mások, mint mi, még akkoris ha úgy érezzük hogy totálisan egy hullámhosszon vagyunk, hiszen együtt vagyunk és szeretjük egymást, ők mégis másképp reagálnak bizonyos dolgokra. Ha próbálok az ő fejével gondolkodni, lehet hogy engem is feszélyezne, hogy úgy kell szerelmeskedni, hogy a Baba ott úszkál a nej pocijában :?
Az én Páromnál is észrevettem hasonlót, mostanában kevesebbszer vagyunk együtt (azaz ritkábban), de azért amikor összebújunk, akkor jól működik a "dolog"... Én még az elején jó alaposan és részletesen elmagyaráztam neki, hogy ezzel semmiféle bajt nem tud okozni, a Baba jól elvan odabent, biztonságos helyen, mechanikai hatás nem éri. Persze, nyilván oda kell figyelni hogy ne nehezedjen a pocidra, de ezt meg lehet oldani :wink:
De nem is ez a lényeg, hanem hogy a kezdeti döbbenet és megbántódás után próbálj ráhangolódni a párodra, és őszintén megbeszélni mindent, lehetőleg ne haraggal, lássa rajtad hogy tényleg érdekel, miért csinálta?... Aztán lehet, hogy tényleg jó megoldás lesz, ha közösen megnézitek azt a filmet... :wink:

Képzeljétek lányok, most jövök a védőnőtől. Hát már megint csalódnom kellett. Összeírtam a kérdéseimet, melyekre végülis kaptam választ, de valahogy többre számítottam. Nem volt még szívhang hallgatás sem (ez egyébként minden alkalommal kötelező, vagy védőnője válogatja, hogy megcsinálja-e?). Pedig úgy vártam! Megnézte a lábamat, hogy nem vizesedek-e? Szerencsére nem. Még a kiskönyvembe se írt be semmit. És már megint szabira megy. Hát én ezt nem értem... (most volt szabin május elejétől június közepéig).
Még a HBSAG leletem sincs meg! Nem értem! Azt mondta, kérdezzek utána ott, ahol levették a vért, mert oda biztos hogy visszaküldték a leletet. Na most akkor holnap mehetek be a kórházba... Frankó... :?

Kép
mamy

Sziasztok!

Livi - nagyon együttérzek Veled, de egyáltalán nem megdöbbentő vagy elítélendő a párod reakciója!!!

mi nők, emocionális lények, teljesen máshogy viszonyulunk a szexhez, mint a férfiak.

Ahogy SzKata is írta, sok férfit sokkol és blokkol a párja nagy hasa, nem nőként, hanem jövendő anyaként tekintenek párjukra illetve félnek, hogy esetleg kárt tesznek a gyerekben. Ez nem azt jelenti, hogy nem talál vonzónak!
(írtad, hogy önbecsülésed a padlón van. Miért??? Tök csinos vagy, én tényleg nem értelek, hidd már el, hogy jól nézel ki - ezt többen is megerősítettük és hidd el, nem udvariasságból meg mellébeszélésből :lol: semmi érdekünk nem fűzödik hozzá, hogy szépeket írogassunk egymásnak passzióból...

Nyilván nem a szoláriumozott, haskivillantós topban feszítő cicababák kategóriájával kell jelenleg :) összemérnünk magunkat, de az a tény, hogy egy új élet fejlődik bennünk, minden egyebet elhomályosít (vizesedés, pár kg plusz, stb) és mi nők vagyunk a világegyetem legkiváltságosabb teremtményei!!!

Ettől eltekintve üljetek le és beszéljétek meg - finoman - a problémát, próbáld kipuhatolni, hogy mi zavarja, ha zavarja egyáltalán, lehet, hogy tényleg csak fáradt vagy azt hiszi, önzés lenne, ha Téged a várandósság mellett még a vágyai kielégítésével is terhelne... kérdezz rá finoman...

Fel a fejjel, puszi!!!

krisszi

Rejo - ok a hétvége, nézzük meg a gazdagréti összejövetelt!

Su - a szomszédotokat kéne elaltatni :lol: Megdöbbentő, milyen hülye és primitív emberek vannak. Nyilván, ha alligátorokat tenyésztenél :lol: , más lenne a helyzet, de a kutyák nagyon intelligens állatok és semmi baja nem származhat a babónak (sőt!)abból, ha az ésszerű óvintézkedéseket betartva szépen összeszoktatjátok őket.

Allergia - most olvastam egy cikket az allergiáról, ami alátámasztotta egy általam már korábban hallott teóriát:

az allergia nagyrészt akkor alakul ki, ha a szervezet NEM találkozik időben és eleget az allergénnel (gyerkőc hermetikus elzárása a külvilágtól, evőeszközök mániákus fertőtlenítése évekig, stb.) tehát nem jó az, ha a "széltől is" óvni próbáljuk a csöppségeket.

- természetesen az egészséges anya egészséges gyerekéről van szó, ha valakinél már diagnosztizáltak ilyen jellegű reakciót, az ne kínozza magát vagy a babát :) Hallottátok, hogy 2010-re 5 millió allergiás lesz Mo-on a jelenlegi 3 (!) millió helyett?! nagyon gáz...

SzKata - a főnöknőd egy s@ggfej, biztosan irigykedik. A nők - főleg az öregedők - nagyon szemetek tudnak lenni...

krisszi

Sz_Kata,
nagyon köszönöm a receptet :D
Ma "gezemicét" csináltam (babapiskóta, vaníliapuding, cseresznye, jéghidegen - nyamm), a férjem semmi meleget nem hajlandó enni (igaza van), holnap akkor jöhet az eperfagyi...
Pornó: volt egy ismerősöm, akinek videotékája volt, egyszer adott egy halommal (kíváncsi voltam :roll:) gyorstekerőn végignéztem 6-7-et. Egy életre elég :wink: Főnöknőd - drága lélek! Vannak ilyen dög tyúkok. Nem baj, neki valszeg úgyse lesz babája... Vagy már van egy kis szerencsétlen gyerek, akit ez az asszony nevel?

Bunny,
azért ez a sör-nő hasonlat... szerintem férfiúi túlzás :wink: Bálna-effekt: én már az vagyok :evil: Főleg, mióta vizesedem. Viszont mégis úgy érzem, én vagyok a legcsinosabb, mert 1. a hasam a baba miatt nagy, 2. a lábam a baba miatt vizes, 3. egyszóval bennem van baba, bennük meg nincs. Ezzel együtt igyexem nem szottyadékként kinézni, persze... A férjemmel meg jókat vigyorgunk a hasamon. Majd lemegy... :wink: TB: eltörlés :roll: Holnap felhívom őket. Sztem nem igaz, hogy az EU-ban nincs semmi támogatás a kismamáknak. Nem lehet igaz. Anyukádnak jobbulást!

Mamy,
a hepa-leletet mindenképp szerezd be, mert ha úgy mész szülni, hogy nincs nálad, a gyereket automatikusan be fogják oltani Hepatitis B ellen! Ezt a felkészítőn mondták nekünk. Egyébként a szüléshez az ÖSSZES leletedet vinni kell. Védőnő: nem tudsz átjelentkezni egy másikhoz?

ákata2

Bali!

Csatlakoznék Sz katához!

Semmi kivetnivalót nem látok benne, hogy apa megnézett pár filmet. Mi is együtt nézzük. :oops: (remélem a negyedikes fiúk a gimiből ahol tanítok nem olvassák a babanetet :lol: )

A sírás tök természetes terhességi tünet, én is bőgtem Domival mindenen, pl. ha elégett a pirítós :lol: , vagy ha csúnyán szólt rám az asszisztens a rendelőben.

Sztem ne veszekedj vele, hanem nézzétek meg együtt mit töltött le (nagyon fogja értékelni a hozzáállásodat), esetleg "szinkronizáljátok" :lol: . Élőben. 8)

nekem terhesen tombolnak a hormonjaim, úgyhogy nincs mese, apa alá ugrom, ha tetszik ha nem,. :oops:
+ amíg nem lehetett a vérzés meg a görcsök miatt, elsősegélyben részesítettem...

Tényleg nagyon vékony vagy így terhesen is, ne stresszeldd magad. Ami még jó megoldás lehet, csináljatok egy-két szabad estét vagy hétvégét a nagyobb gyerek nélkül, csak kettesben...csodát tehet. Akkor meglátod, nem lesz fáradt, nyűgös, és csak rád fog figyelni!!!

Kép

Kép
rejo

ja, Livi a másik topicon olvastam a kenyeres beszólását, hát én 3 évig domival ezt hallgattam mikor itthon voltam, (egész nap itthon vagy, és nem csinálsz semmit) most már csak röhögök rajta.

Hidd el, minden férfi ezt mondja, és egyik sem ezt gondolja.

Csak irigykednek ránk a férfiak, tudod? :wink:

Kép

Kép
rejo

Kicsit buzeráltam a táblázaton. Biztos nem az igazi (még), várom a kiegészítéseket :wink: (Mintha vkit kihagytam volna... érzem :evil:)

Kép 1

ákata2

Bujka, Su!

Határozatlan időre kinevezett tanár vagyok (tehát státuszban)
2006 -om így néz ki:
Jan. 1-től kb. március közepéig dolgoztam, azóta táppénzen vagyok, és kb. október elején megyek szülési szabadságra.

Tehát az év nagy részében táppénz, csak az év elején dolgoztam, az két hónap kb. meg a szülési szabi nem táppénz, az 3 hónap kb, tehát nem lesz meg 2006-ban a 180 nap munka vagy szabi, az év nagy része táppénz. ha most nyáron kivennék egy hónap szabit, meglenne a 180 nap munka, és nem táppénz. Igy értettem.

Tehát ha jól értettem, ez nem számít, így is úgyis a bruttó fizetésemből számolják a GYEDET majd? nem számít a sok táppénz 2006-ban?

Most már megkérdezem a szakbarbárt, amit Ákata írt.

Kép

Kép
rejo

Rejo,
szakbarbárt nem ismerem, a babafalva.hu szakértőit viszont merem és tudom ajánlani...

ákata2

Ákata!

Tudom, hogy mindenképpen kell a lelet a szülésnél, ezért is akarok utánajárni holnap. Bemegyek a kórházba, ahol levették a vért (egyszerre ehhez és az AFP-hez, még márciusban). A védőnő szerint ott KELL hogy legyen belőle, mert oda küldik vissza, valamint az állandó lakóhely szerinti védőnőhöz is. De mi ugyebár albérletben lakunk, az állandó lakóhelyi védőnőt nem is ismerem. Így inkább előbb a kórházban próbálkozom. Nekem is az a logikus, hogy ott meg kell hogy legyen a lelet.
Ami a védőnő lecserélését illeti, nem hiszem, sajnos, hogy van rá mód. Tudtommal mindig a tartózkodási hely szerinti védőnőhöz kell járni, mint régen a körzeti orvoshoz. Elég nagy idiotizmus, de hát ez van. Ha lehetne választani, már rég visszamentem volna a régihez, bár az sem állt teljesen a helyzet magaslatán, de ennél jobb volt. :?

Kép
mamy

Rolex!
Én is csak 24. heti Praxisos uh után tudtam meg biztosra, hogy fiú.

Ákata, Melinda!
fiú, Ákos!!!

Manka!
Ugyanezeket érzem én is reggel, a talpfájásom sokkla elviselhetetlenebb, tényleg az a jó, ha egy kicsit tornáztatod a lábad még az ágyban, hogy beinduljon a vérkeringés. Lehet, hogy fő véreret is nyom a baba, meg persze vizesedünk is. A hasam éjszaka olyan furcsa, amikor átfordulok egyik oldalamról a másikra, arra ébredek, hogy a méhem elenged majd összerándul, nagyon furcsa, de nem fáj, csak kellemetlen. remélem baba ebből nem érez semmit.

Ákata!
Sterilizáló nagyon jó ötlet, pont ma voltam egy 3 hónapos csecsemőnél, mama azt tanácsolta, mindenképpen elektromos legyen, mert sok időt spórolok meg vele. Én valszeg semmilyet sem veszek, jó nekem a sós viz forralva, de ikreknél jól jön a megspórolt idő.
Holnap még veszek anyagot a babaszobába, mert tegnap csak a játszószőnyeghez sikerült, aztán én is beavatom őket. Viola ötlete alapján fogom elkészíteni, és ollót is tudok kölcsön adni, meg talizhatunk is. A patchworkkel csak akkor próbálékozom, ha a többivel készen vagyok.

Bali!
Én is érzékenyebb vagyok, főleg a külsőmre. VAlahogy semmi sem áll jól. Képzeld, amikor végre megfordult fejjel lefelé a baba és utána együtt voltunk párommal, végig őt óvta, féltette, azt mondogatta, hogy neki teszünk rosszat ezzel, mi van ha visszafordul. Azóta én is állandóan ezen rágódom és máshol rúg, így végül "beleásta a fülembe" azt a gondolatot, hogy biztosan emiatt megfordult, újra rosszul fekszik.

Rejo!
gratula a lányhoz, gyedhez nem értek.

Erika
piciri

Sziasztok,

tegnap del ota nem voltam gepkozelben, most alig tudom vegigolvasni, annyi mindenrol irtatok...
Anyukamekat latogattam meg Dunaujvarosban, most ertem haza
Godollore es ebben a hosegben borzasztoan kifaradtam, mit ne mondjak. Egyedul voltam, a vezetes egyre jobban stresszel es faraszt, mindig ideges vagyok, hogy nehogy valami tortenjen, ami miatt a kis pocaklakonak valami baja lehet...

Sue,

en ketsegek kozott hanykodom a holnapi tanfolyam miatt... Egyreszt a hoseg, masreszt most rohadt faradt vagyok es ha arra gondolok, hogy a Bush miatt mi mindenre lehet szamitani benn pesten holnap, akkor majdnem elsirom magam... Nem tudom, mennek is meg nem is... Azt sem tudom, hogy kocsival vagy vonattal induljak el Godollorol...

Malnalevel tea: mar beszereztem a Herbahazban, az van a csomagolason, hogy 1 teaskanal 1 csesze forro vizbe, 5-10 percig allni hagyni.

Tablazat: teljesen beparaztam, amikor meglattam, hogy en vagyok a tablazat tetejen..... Egyreszt nagyon varom, masreszt nehez esszel felfogni, hogy mar a 33 heten vagyok es barmikor tortenhet barmi...

Viola
fj35

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?