Új privát üzeneted érkezett!

Bori!
Mamás táblát küldöm, majd csatolok hozzá egy kis jókedvet is! Mi a baj Danival? Én még nem vettem észre Petin semmit, de ő még csak tegnap jött haza.
Még egy hét nyaralás? Irigy vagyok!

Panó
panó

Sziasztok!

Ma láttam Panó Benijét, és nagyon aranyos és szép kisbaba! Kép Meg jó is, végig aludt Kép

Soraya: és védőnőhöz mikor mész? Lehet hogy addigra meg is szülsz! Kép Szülők izgulása: az én anyum extra izgulós: első gyereknél mondtuk neki, hogy majd szólunk, ha indul a szülés, meg ha megszültünk. Úgy beszéltük meg, hogy otthon fogja várni a hívást (minek ácsorogna ott?) Na persze nem bírta ki Kép

Orsi: a rendszeres összehúzódások szerintem a szülés közeledtét jelzik, ha szerencséd van, akkor egy-két-több ujjnyit ki is tágulsz, mielőtt elkezdődne maga a szülés Kép Annyival is rövidebb lesz Kép Írj, majd hogy mi volt a dokinál? Meddig nem kell befeküdnöd? És szerintem írj csak ide amennyit csak bírsz ! Kép Remélem köhögésre kapsz valamit és gyorsan elmúlik, de nem hinném, hogy emiatt elveszik tőled a babádat.

Bori: sajnálom a depidet Kép Annak viszont örülök, hogy Dorka nem lett beteg! Kép Danival mi a baj? Lelkifurdalás ismerős Kép Nem egyszer fekszem le este úgy, hogy én milyen rossz anya is vagyok tulképpen Kép Mell fájás Kép

Zita: mi holnap nem megyünk be Pestre, de remélem azért sikerül majd összehozni ezt a találkát ! Kép Réka jókat forog így alvás közben Kép Kata általában reggelre teljesen el van fordulva, keresztbe fekszik a kiságyban és a lábait kidugja a rácson Kép

Swen: hát ajánlom is a kisasszonynak, hogy ma éjjel jól aludjon, különben a holnapi napot nem tudom, hogy csinálom végig, pláne úgy hogy apa vidékre megy Kép Ma délelőtt aludt két menetben 10 egész percet, és csak kettő után aludt el. Most meg mindjárt jönnek hozzánk vendégek, arra biztos felébred és nyűgös lesz estig, mert ennyi alvás meg nem elég neki.

Chello: mi van veletek?

Szöszi: biztos voltam benne hogy olimpiát nézel! Kép Én is úgy vártam már! Balázs ma kisangyal vagy lestrapál?

Rita: remélem ti is jól vagytok!

Zsuzsa: Edina szeme Kép És azért ez az éjszaka se volt rossz szerintem Kép

Képzeljétek: megint vizesedik a lábam Kép KépKép Na majd megmutatom a dokinak, mert úgyis szerdán megyek kicsit megkésve a 6 hetes kontrollra.

Szilvi
lino

Linda: remélem hazaértetek már és minden rendben van veletek, csak nincs időd idejönni! Kép

Sok pussz!

Szilvi
lino

Sziasztok!

Megint félkezesen...
Teljesen kivagyok. Kép Bence nagyon sűrűn eszik,alig bírja ki a másfél órát.Éjszaka is kb.1-2 órát aludhattam összesem.Sokat bőgök,hogy biztos kevés a tejem,anyósom szerint talán nem elég tápláló.Kép
De akkor mitől hízott 1 hét alatt 230 grammot? Ha eszik 50-60-at,akkor sír és tátog,ha adok még,akkor baromi nagyot bukik utána.Kép Kétségbeesésemben éjszaka már adtam neki 30 tápszert is.Nagy mohón megitta,és kihányta az egészet.Zsuzsa,de sokat vagy az eszemben...Kép Közel állok a depresszióhoz én is,és ha ez így folytatódik,azt hiszem,nem jövök egy darabig.Nem bírnám elviselni,ha csak nekem lenne tápszeres babám,pedig úgy érzem,hogy mindent megtettem a szopi érdekében.Remélem nem haragszotok meg ezért,de nekem nagyon rosszul esik,hogy ennyi jól szopizó kisbaba között csak nekem nem sikerül.Sajnos lassan már beszélni sem tudok bőgés nélkül.Holnap jön egy ismerős védőnő,és próbál segíteni,remélem sikerül.
Azért ha jobb napjaim lesznek,próbállak Titeket olvasni,vagy majd telefonálok,de most ez sem megy.
Mindenkinek sok puszi,és kérem a türelmeteket.

Orsikám,Neked továbbra is nagyon drukkolok!!!Várom az értesítést! Kép

Soraya:druukk Neked is!

Anikó
vakili

Aniko!

Nagyon is van tejed! Es ne tapszerezzel. Ha tapszert adsz, ugy apad a tejed! Tobb mint valoszinu, hogy a gyerek a te depressziodat, idegeskedesedet erzi meg! Velem is ugyanez volt. Mintha az en akkori gondjaimat irtad volna le. Anyosra meg ne hallgass. Hulyeseg, hogy nem taplalo a tejed. Hiszen 1 het alatt 230 gr gyarapodas, csodalatra melto! Es 50-60 gr minden elismeresem, nekem az elejen ennyi se volt.
Annyit tudnek tanacsolni, mint amit en is tettem, hogy a baba es a tej erdekeben, nyugodjal le, hiszen minden rendben van. A sok bukas, hanyas attol is lehet, hogy nem bofizteted elegge! Lili is ezt csinalta. Szoptatas kozben tarts egy pici szunetet vedd a valladra, bofiztesd meg, majd folytasd a szopizast. En is igy kezdtem es bevallt. Most mar nem kell szunet, hiszen idovel megedzodik a baba is.
Hidd el minden rendbe jon es van eleg tejed! Kép Es ne tapszerezz. Ha megnyugszol, meglatod minden meg fog valtozni.

Puszi Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Koszonom, hogy sokan erdeklodtek irantam. Kép Jol esett. Egeszen jol vagyok. Lili mult heten penteken volt 5200 gr. Szepen gyarapszik. Es mostanaban jol alszik. Kop-kop-kop. En is kipihent vagyok. Kép Sok vendegunk volt meg ma is jonnek, ezert nem tudtam irni. Bar nem orulok a sok vendegnek. Kép De aposomek nalunk "nyaralnak" 2 hetig, es ide jonnek a rokonok veluk talalkozni, meg persze Lili nezobe. Csak nem szeretem az esti vendegeket.
Amugy egesz jol elvagyok Lilivel. Egyre tobbet kommunikal, es egyre tobbet nez meg mosolyog.
Amugy Lili is tul aktiv minden furdetes elott. Hihetetlenul rugkapal. Kepes orakon keresztul, es eszmeletlen elenk ilyenkor. Minden baba delutan es este a legaktivabb es legnyugosebb? Meg a furdetes utani szoptatas is olyan mint versenyfutas az idovel. Hihetetlen moho, aktiv, rugdos es utoget kozben. Tietek is?
Spock szerint ez termeszetes es 3 honap korul abba fog maradni.

Orsi: Ha meg faj a torkod, ajanlom az Oscillococcum homeopatias szert! nagyon jo. Csodakra kepes. Hihetetlen, hogy meg egyben vagy. Kép

Irjatok, kinek milyen a babaja este. Vagy csak az enyem olyan rosszcsont?

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!

Anikó ne idegeskedj, az, hogy ennyit hízott a kisbabád tényleg csodálatra méltó. Biztos, hogy van elég tejed, ne hagyd magad rábeszélni a tápszerre. Valószínú, hogy pici még a gyomra és nem tud többet enni egyszerre. Majd idővel nő a pocak és akkor többet is tud majd enni. Különben meg Ritának is igaza van hallgass rá kérlek! Nem fog sokáig tartani. Nővérem is így kezdte az elsőt két hónapig, a másodikat 1 évig, a harmadikat már 2 évig szoptatta. Minél többet van cicin annál jobban fog termelődni a tejcsi. Tudom, hogy nehéz 3 gyermek mellett, de legyél erős. Én nagyon szurkolok nektek. Egyébként már előkészítettem neked az orrszívót, ha jobban leszel talizhatnánk.

Rita,
eddigi tapasztalataim alapján így kezdenek a gyerekek "felnőni". Fokozatosan csökken az alvás mennyisége. Nekünk eddig (az első kettőnél) pont így kezdődött, a fürdés előtti időben voltak fenn. Ne izgult, így készül az éjszakai nagyobb alvásra.

Panó,
én nem irigyellek téged hirtelen 3 gyerekkel, de ügyes vagy és belerázódsz. Petim szokása nyaralás után nehezen visszarázódni a hazai szabályokba, majd írd meg nálatok mi lett.

Orsi,
továbbra is szorítok. Ha nagyon kezd mozgolódni a baba az már biztos jel. A keményedéseid nem semmik, nekem is így kezdődött, de mivel nekem már a harmadik ezért gyorsabban megy. Kitartás

Hajni
nalika

Sziasztok

Hu.. micsoda nap! Reggel elvittem Lucast orvoshoz, 10-re mentunk, azt mondtak, hogy kicsit piros a torka, tudeje tiszta, es a fulcsik is tisztak. Az orra kicsit be van dugulva, erre csak csoppet kell hasznalni. Gyogyszert nem kaptunkKép.
Delben eppen a baba-mama szobaban szoptattam amikor is beugrott, hogy 1-kor vedobe kell mennunk. Teljesen kiment a fejembol, gyorsan vonatra pattantam a gyerekekkel es 1.10-re oda is ertunk, kozben meg a TB-t is utba ejtettukKép.
Kepzeljetek a kisfiam 11 nap alatt 4 centit nott es 475 grammot hizott. Most mar azt hiszem meg kellene nyugodnom tej ugybenKép.
A legjobb viszont az volt, hogy mikozben a vedobol blattyogtunk haza, az utba eso osszes 4 jatszoteret meg kellett latogatnunkKép, majd Lucas elkezdett uvolteni, es vegul Laurat a babakocsiba dobva (nem tiltakozott), az uvolto babyt a vallamon tartva ertunk haza. Persze elkezdtem szoptatni, Laura sirni, hogy o is ehes. Hala jott Agi.....

Bocsi, hogy ilyen onzo voltam, es ilyen sokat irtam magunkrol.

Zsuzsa
Ne haragudj a viragod miatt, sosem voltam jo szakerto, amikor ultetek valamit, mindig anyut hivom. Klassz, hogy ilyen ugyi Edina, en is ilyet akarok!!!!!

Orsi
Haaaat nem is gondoltam,hogy abban a gyonyuru hazban por is van, arrol sosem kuldtel kepetKép.
Kitartas, biztosan fogod tudni mikor van itt az ido. Kitartast, mar lehet, hogy beindult? Vagy 2 ota szunyalsz?Kép.

Pano
Akkor mar teged sem irigyelhetunk. Nalatok is nagyuzem? Az en ferjem is mindig keson jon, sokat is maceralom erteKép. Meg most sincs itthonKép.

Lino
koszi atadom apanak a jokivansagot, remelem jobban lesz hamarosan, mert zeng a haz, ha kohog es leesnek a poharak, ha tusszentKép. Le is zavartam este a foldszintre aludni, igy mi bitoroltuk a nagyagyatKép. A csuklas nalunk is gyakori, a vedono szerint nem zavarja oket, de szerintem igen. Mindig sokaig tart es, ha alszik felebred egy ido utan. Amikor nem alszik szoktam hagyni kicsit sirni, attol elmulik, alvas eseten megszopiztatom kicsit.

Hajni
Az alvas itt is mint a tobbieknel. Altalaban oldalt, a babakocsiban hason alszik el. A legzes figyeles szerintem mindenkinel megvan. En Lauraval majdnem meghulyultem, mindig rohangaltam, vagy valakit kuldtem kb. 5 percenkent a ferjem teljesen kiakadt. Ezert most vettunk legzesfigyelot, sokkal nyugodtabb vagyokKép.

Bori
Orulok, hogy Dorka jol van. Mi a problema Danival?. Remelem hamarosan rendbe jossz! Puszi Neked mexikoi baratnem;).

Swen
Koszi a tanacsot, latod megfogadtamKép.

Most szioka
Puszi
Ildiko
salla

Aniko
Kitartas, tudom nehez, de hidd el biztos eleg a tejed, Nalunk Lucas is bukik, eppen irtam tegnap. Ma szoptattam a vedoben es bukott, de majd fel kilot hizott a vedo azt mondta, hogy a felesleg jon ki, es picit surún is eszik 2,5 orankent.
Kerlek ne sirj, biztos minden rendbe fog jonni.
Puszi
Ildiko
salla

Bori, Anikó: ne depizzetek mert én is beállok a sorba! Fel a fejjel!

Orsi dokinál van, ugye?

Szilvi, szerdán megyek védonohöz!

Ildi, haha nincs elég tejed, mi? Jaj te noci! Kép

Megyunk sétálni, hátha Martin beindul tole. Meg ki kell mozdulnom, kezdek hisztisedni megint. Kép

Kriszta
soraya

Hajnimaci,
kedves druszám bocs, hogy az előbb kifelejtettelek, szóval üdv otthon és persze sok-sok tejcsit!

Orsi,
hol vagy?Kép

Hajni
nalika

Sziasztok !

Köszönöm az alvással kapcsolatos tanácsokat. Ha így haladok, ebből légzésfigyelő vásárlás lesz.

Zsuzsa- nagyon aranyos a hurkás kép! van mit puszilgatni, mi?

Anikó - ne csügedj, inkább próált túlvészelni az éjszakákat! Pihenj napközben inkább, majdcsak megszokja Bence a rendet. Mi is kb. 2,5 óránként kelünk, néha sűrűbben. Puszillak!

Orsi- drukkolok neked, reméljük hamarosan kibújik a manód!

Most ennnyi.

Maci
maci2

SziasztokKép

Eloszor magunkkal kezdem, remelem nem baj.
Voltunk a dokinal, Gergo majd kiugrott a pocakombol, olyan szuper szivhangot produkalt ezzel, hogy az csak na!Kép Szerintem ezt bucsuzoul csinalta, most mar majd a korhazba kell mennunk CTG-re, legkozelebb szerdan. A vizsgalatkor szerencsere most sem ereztem semmit, es a doki mondta, hogy most mar beindultunk, mar 1 ujjnyira nyitva vagyok. A tegnapi kemenyedeseim megtettek a hatasukat, o is mondta, hogy ezzel megsporoltam magamnak valamennyit.Kép Hat jo lenne!Kép Amugy a mehlepeny tokeletes, ugyhogy e miatt nem nagyon akar befektetni, ha szerdaig nem indul be a dolog akkor sem. Azt nem tudom meddig hagyja a tulhordast, 1 hetet tutira mondott, gondolom az eredmenyeken mulik. O is mondta, hogy ha minden rendben lesz, akkor bekenhagy, ha lenne valami, csak akkor inditana. De a mehlepeny annyira szep szerinte, hogy nem nagyon izgulok e miatt! A kohogesemre azt mondta, hogy meg hagyjuk, egyelore annyira enyhe, hogy nem kell ra gyogyszer, meglatjuk mi lesz belole. Remelem magatol elmulik, tenyleg nem romlott eddig, hatha csak az allergiam trefalkozik velem.
Na, ennyit rolunk.

Aniko Draga!
Annyira aggodom Erted!!! Kerlek probalj megnyugodni es hallgass a tobbiekre! En sajnos nem tudok tanacsot adni, de az biztos nem hasznal, ha ennyit pityeregsz es idegeskedsz! Ha ennyit gyarapszik a pici, akkor nem lehet gond a tejcsivel! Probalkozz esetleg valami massal, ha mar evett, hogy megnyugodjon, Es en nem tudom, de lehet, hogy megprobalhatnad kicsit kitolni az etetesek kozti idot. Bocs, hogy okoskodom, de annyira szeretnem, ha jobban lennel!
Nagyon sok pozitiv puszit kuldok Neked!!!!
Es az sms azonnal menni fog, ugye tudod?Kép

Borikam
Sajnalom, hogy depi vagy!Kép
Az sms menni fog, de lehet, hogy tenyleg jobb egy masik csengohang, mert addig meg eltelhet akar jo par nap is!Kép Ne izgulj feleslegesen, egyszer csak kibujik a kisfiam.Kép

Lino
Teljesen profi vagy mar, ugyanis ez tortent, amit irtal.Kép A doki mondta, hogy ezektol kezdtem el tagulni es ezzel is megsporoltam magamnak valamennyit.Kép
Azt, hogy nyugodtan irjak ide amennyit birok, azt ugye azert irtad, ami uzenetet kaptam Juddytol? Ugye nem arthat a babonak a szamitogep? Azert annyit nem ulok itt!

Rita
Koszi, de szerencsere a torkom meg nem faj, remelem nem is fog. Kopp-kopp!
Hat igen, meg egyben, de azert a heten mar remelhetoleg en is babazhatok!Kép

Nalika
KosziKép

Ildiko
Szunyaltam is, aztan dokihoz mentunk es Milliomost neztem, nagyon birom a Vagot.Kép
Kitartas megvan, szerencses alkat vagyok a turelmemmel, ezert is birom a tanitast.Kép Szerintem azert a heten baba lesz.Kép

Pano, Soraya
PusziKép

Sok puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Nalika
MegvagyokKép

Maci
KosziKép

Orsi

avocado

Orsi,
irigyellek a nyugalmadért.Kép Különben meg ott van előtted Linda példája ő is mennyit ült a gép előtt és azon kívül, hogy kicsit túlhordott nem lett semmi bajuk. (Bocs, remélem téged nem indítanak, a példa nem erre vonatkozott)

Szia
Hajni
nalika

Sziasztok!

Az ejszakam eleg sz... volt, allandoan huzott a hasam hol erre, hol arra, Karcsi szegeny tobbszor fel is ebredt, hogy mi van, megyunk? 6-ig birtam, akkor mar kijottem.Kép Lehet, hogy meg azert megprobalkozom egy kis szunyaval, de azt hiszem napkozben most mar tobbszor le fogok fekudni rovidebb szakaszokra, hogy valamennyire kipihenjem magam. Gergom egyelore nem adja jelet, hogy barmit szerente csinalni, de ugye soha nem lehet tudni!Kép Azert a mostani ejszaka miatt mar kicsit mennek! De hat csak a picurkam tudja, mikor is akar kijonni.Kép

Nalika
Koszi a nyugtatast, a masikat meg nem ertettem felre!Kép De meg ha inditananak is, hat mit tudok csinalni? Csak azt akarom, hogy minden rendben legyen, ha inditani kell, hat azt kell. De a dokim szerintem varni fog, amig csak lehet es nincs kockazata.

Na, megprobalkozom megint az aggyal.Kép Hatha...

PusziKép

Orsi
40+4

avocado

Sziasztok!

Anikó: próbálj megnyugodni!!! Ha ennyit gyarapszik Bencus, akkor igenis elég a tejed!!! Remélem ma a védőnő is megnyugtat! Nem szólsz anyukádnak, hogy segítsen egy kicsit? Valahogy mindenképpen pihenned kéne!!!

Rita: örülök, hogy jól vagytok! Kép Lili súlya Kép Nagyon szépen növöget! Kép Rokonok Kép Az én távolabbi családom elég érdekesen viselkedik: mikor Lili született, már a kórházban ott akartak tolongani vidékről (200 km), Nórát még itthon megnézték, most meg még fel se hívtak, pedig Kata már 8 hetes lesz a héten. Aktivitás este: Kata 5kor felébred a délutáni alvásból, és onnantól kezdve 7-ig tök jó kedve van, rugdalózik, stb, és utána kezd nyűgösködni. Olyankor van kaja fürdés előtt is, utána fürdés, ami nálunk elég hosszúra nyúlik a három gyerek miatt. Viszont vacsora közben nagyon szeret ott lenni velünk, nézi, hogy ki mit eszik Kép Fürdés körül van a kb 20 perces nagy sírás, de aztán megnyugszik és elalszik.

Swen: igazad volt Kép Kata fél 10kor elaludt és még mindig alszik! Így ma kevésbé érzem magamat hullának. Jó kedvem továbbra sincs, de legalább nem alszom el állva. Ja és tegnap valami csoda folytán csak 5x evett, nem tudom mi volt vele Kép

Zita, Zsuzsa: jó csípőszűrést mára! Kép

Ildikó: Lucas hízásán csak ámulok!!! Kép Méghogy nincs elég tejed Kép Remélem mostmár hamar meggyógyul nálatok mindenki! Férj macerálás a sok munka miatt ismerős Kép Én úgy örültem, hogy a 20-a miatt most háromnapos hétvégénk lesz, de úgy néz ki, hogy pénteken és szombaton is dolgozik Kép

Kriszta: kitartás! Ne legyél nyűgös! Tudom könnyű mondani! Néha amikor már nagyon nehezen bírom, mindig arra gondolok, hogy lehet hogy mégis jobb lett volna, ha örökre a hasamban marad. Kép És mindjárt itt a huszadika.

Maci: a légzésfigyelő lényegesen megkönnyíti az ember paráit. Úgy csak feleannyit rohangál a gyerekhez Kép

Orsi: CTG Kép Akkor a Te dokid is normális, hogy csak akkor akar befektetni, ha már muszáj! NyílásKép Na, ugye, mondtam én Kép De persze a szerdai vizsgálatra már nem lesz szükség, mert ugye ma megszülsz Kép És persze, hogy Juddy üzenetére értettem Kép Gergőnek meg nem lesz semmi baja ennyi számítógépezéstől! És még mindig teljes türelemben várod? Kép

Szép napot mindenkinek!
Szilvi
lino

Lino
Ma megszulokKépKépKép Azert az nem lenne rossz, a mai ejszakam utan! Ezt nem szeretnem megismetelni, pedig az a gyanum most mar ilyenek lesznek.Kép
Teljes turelem: az megvan, csak ezek a nyugok ne lennenek! Most ejjel is fajt mar a csipom is, meg csomo mindenem.Kép De ezt leszamitva igen, meg mindig nem vagyok turelmetlen, ugy latszik en kulonleges allatfaj vagyok.Kép Elobb-utobb ugyis meglesz a picurim.Kép
Orulok, hogy vegre tudtal egy jot aludni! Most mar en is tudom, hogy milyen ertekes is tud lenni egy rendesen ataludt ejszaka! De ugye nekem most edzodnom kell, mert jon a pruntyokem es aztan jo darabig nem lesz ilyenben reszem, most edzodom hozza!Kép Igaz, ki tudja Gergo milyen baba lesz, ha azt csinalja majd, amit a pocakomban, akkor alukalni fog!Kép Jo lenne!

Lanyok
A legzesfigyelovel kapcsolatban kerdeznelek Titeket. Akinek nincs, mennyire hallja ejjel a babajat, szoval az ember eleg eberen alszik, hogy erzekelje a kicsi zajait? Mert nekunk nincs ilyenunk es sajnos nem is lesz ra penzunk, kolcsonbe meg nincs, ugyhogy muszaj leszek nelkule megoldani. Igaz Anyukam nyugtat, hogy ha baba van, az ember sokkal eberebben alszik es nem lesz gond figyelo nelkul sem. Remelem! Elvileg nem vagyunk veszelyeztetettek.

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Mi köszi vagyunk. Aludt a lány este 11 előttől reggel 7-ig, majd kaja, 1,5 óra vigadalom a kezemben, majd most alszik újra...

Kérdés: több gyerekesek! Akiknek egy szobában alszanak a gyerekei, meséljétek el, hogy érdemes este őket lefektetni? Sorrend, módszer,... köszike!

Orsikám: akkor mára szorítsunk nektek??? Amúgy most már látod, miért mondogattuk az első gyereket váróknak! Addig kell pihenni, míg lehet! Asszem Hajni-Maci be tudna róla számolni!
De a ti kisfiatok lehet, hogy beáll a kisangyalok táborába, és alszik majd éjjelente!
Addig is türelem, hamarosan kezedben tarthatod!

Zita: akkor jöttök???

Lino: nektek is jó utat mára, jó ügyintézést!
Edina szeme még nem tökély, de nem is nagyon gáz most! Reggel mondjuk meg kellett pucolni!

Rita: látogatók Kép Csak teher nekünk! De ez van...

Swen: a te babód is strapás???

Panó: hogy bírod 3 gyerekkel???

Maci: ha megnyugtat, vegyetek légzésfigyelőt! Érdekes, én emiatt nem paráztam!
Hurkák: nem puszilgatni! Harapdálni! Kép

Bori, Anikó: veletek megbeszéltem. Kép

Ildikó: nem semmi kaland, és nem semmi gyarapodás! Akkor nálatok is megy a kaja rendesen! Kép

Lindával vajon mi van?
Puszi mindenkinek!

Zsuzsa
zerko

Orsi!
Mi sem vettünk,a védőnő is azt tanácsolta hogy egészséges babának nincs rá szüksége, csak a szülők lennének depik miatta, és azt is mondta hogy úgyis meghallod minden szuszogását, ha persze ne adj Isten veszélyeztetve lenne (koraszülés pld ) vennék vagy kölcsönöznék.
Az egész egy biznisz, hiszen tanfolyam nélkül ugyan mit tudsz kezdeni ha baj van? A Madarász féle tanfolyamon voltam, hát nem egy nagy szám.
Hamarosan 20-a Kép
Noémi
fantikbaba

Zsuzsa
Nagyon aranyos vagy, koszi!Kép

Noemi
Koszi a tanacsot, vegul is en is ugy gondolom, hogy odafigyelessel csak nem lehet baj! Anyukam meg azt mondja, hogy jo par nemzedek felnott legzesfigyelo nelkul is.
20-a:Kép Azert addigra csak meglesz a mokuskam!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Lili mar kialakitotta maganak az ejszakai rendet. Elalvas este 8.30-9 korul, felkel hajnali 2.30-3 korul majd reggel 6 korul, de mindannyiszor visszaalszik rogton, igy elvileg kisebb megszakitasokkal este 9-10-tol reggel 8-9-ig bekesen tudunk aludni. Kép

Szilvi: en nem merem Lilit furdetes elott megszoptatni, mert egyszer megtortent, de furdetes utan, talan a sok mozgatastol, kihanyta az egeszet.
Szerintitek, toljam el a lefekvest este 10-ig? Akkor atalussza az ejszakat? Engem nem zavar ha felkel hajnalban, hiszen 15 percet mindenki kibir, de nem jobb ha atalussza? Az a baj az este 10-el, hogy nekunk az mar nagyon kesoi. Nalunk a menetrend este 7.30 es 8 kozott furdetes, majd szopi es utana ugy elalszik, hogy nem lehet felkelteni. Nem is tudom, hogy ti hogyan tudjatok este 10-ig eltolni ezt.

Orsi: ejszaka Kép De ugy tunik Gergo mar tenyleg keszulodik. Talan mar szulsz? Nagyon varom mar. Szerintem a tied lesz a legnagyobb esemeny, hiszen itt mindenki mar neked drukkol ezerrel. Kép

Zsuzsa: te is, hogy birod eltolni a lefekves idejet 11-re?? Huha nekem az nagyon kesoinek tunik. Kép

legzesfigyelo: igaz, hogy nem kotelezo, de szerintem a szulo jobban es nyugodtabban tud aludni mellette. Mert ha nincsen, allandoan meg almaban is csak azt lesi, hogy lelegzik-e a baba, igy tudatosan se mer mellyen elaludni csak feluletesen. Igy a szulo nem kipihent. De szerintem ez csak elso babanal van. Orsi, amugy lehet berelni is legzesfigyelot.

Puszi mindenkinek Rita

Kép
Kép
trita

Sziasztok!
Bocs, hogy beleugatok a topicba, csak egy mondat erejéig az őszibabásoktól vagyok!Kép

Soraya!
Ha szeretnél bólyi túróst enni, nem kell boltban venned túrót, ha ott nem lehet kapni. Rendes /nem tartós/ tehén tejből készítes aludtejet, majd felteszed főlni. A hő hatására csósra összeugrik (=Túró) és fehéres, áttetsző lé lesz körülötte. Szűrővel leszűrőd a csomós fehér részt, lecsöpögteted, és Voala!-kész a túró. Az egyetlen apró baj, hogy nem tudom hány liter tejből hény deka túrót tudsz készíteni...

Macs
maccs

Rita
Meg nem szulok.Kép
A drukkot meg koszi Neked is es mindenki masnak!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok Lanyok!

Kicsit el voltam tünve, minden rendben csak probaltam a hazat rendbehozni, holnap hajnalban érkeznek a tesomék és vasarnap utaznak haza.
A haz viszont rendben, mar az agynemüjüket is felhuztam!!!

Nagyon szépen köszönöm, hogy irtatok fontos eseményeket az olimpiaval kapcsolatban (Pano, Lino), szivesen veszem, ha eszetekbe jut és maskor is szoltok, szombaton sajna mar nem jutott idöm tv-t nézni.

Arra mar nem jutott idöm, hogy részletesen visszaolvassak és jegyzeteljek, ezért ne haragudjatok, csak gyorsan irok.

Orsikam,
latom még egyben vagy!! Azért többször bekukkantottam, hogy mi van Veled. Nagyon örülnék, ha nekem is irnal sms-t, de csak ha nem teher! Örülök, hogy minden rendben volt veletek!

Ildiko,
nagyon szépen hizik Lucas, ez a képen is lathato! Minden kép szuper egyébként, a kis loknis Laura és anyukad a fünyirovalKép

Aniko,
nagyon sajnalom, hogy igy el vagy keseredve!!! Ugy sajnalnam, ha emiatt nem jönnél, én gondoltam is mar erre, hogy ha mindig megirom, hogy Andriska milyen gyorsan nö, esetleg megbantok vele valakit, nekem is kicsit rossz volt, hogy mar minden baba jol alszik (aki Andriskaval hasonlo koru), csak az enyém nem (pedig nem is olyan gaz a helyzet), sirtam én is miatta.
De minden baba mas, és Bence gyönyörüen hizik, biztosan bele fog jönni a szopiba is, de jol teszed, hogy kikéred szakértö véleményét, remélem tud majd segiteni! Nagyon sok puszit küldök Neked!!

Bori,
Örülök, hogy Dorka jobban van! Cicidnek jobbulast!
Sajnalom, hogy Neked is rossz kedved van. Kismenyem nagyon-nagyon édesen mosolyog, Andriska biztosan azonnal szerelembe esne töleKép Sok puszit küldök és kitartast kivanok Danihoz!!! (barcsak tudnék segiteni, de sajna gyereknevelésben még nincsen tapasztalatomKép)

Zsuzsa!
a kép Edinarol hatulrol egyszerüen zabalnivalo! Szivesen megharapdalnam!Kép Andriska is hasonlo sulyu, mint Edina, de ö nem kifejezetten hurkas, inkabb ugy "egybe van", de hat ö kisfiu, izomra gyüjtKép
Gyönyörü a viragod!
Edinanal latom szépen alakul az éjszakai alvas!

Rita,
Lili hasonolan alszik, mint Andriska, mi is pont hasonlo idöpontokban kelünk és alszunk vissza. Szerintem ne told ki az alvast, hagyd, hogy ö kialakitsa a kis rendjét és ahhoz igazodj Te. Nem hiszem, hogy attol ataludna az éjszakat. Ez csak az én véleményem!
Nalunk is délutan 5 utan van egy hosszabb éber fazis, van mikor este még alszik egy-egy fél orat a lefektetésig (10-ig).

Nalika,
bocsi, én is kislanyt irtam...
Az utobbi kép mar egyértelmü, és a kicsifiad tényleg nagyon huncut!! Aranyosak, hogy igy szeretik a pici testvérüket!

Macs,
jo ez a turorecept, egyszer talan megprobalom, felénk sincs turo. Tudom hülye kérdés, de hogyan kell aludtejet csinalni, hogy jo legyen???

Szöszi,
a történetedet szokas szerint elmentettem, kinyomtatom és majd késöbb elolvasom.
Balazska nagyon szépen hizik, gratulalok!!

Pano,
nem fogom elfelejteni soha, amit az idöbeosztassal kapcsolatban irtal az 1 majd 2 gyerekkel! Most ugy érzed 2 gyerekkel voltal idömilliomos?Kép Remélem jol boldogulsz, bar nem lehet könnyü!! Benö eszik, alszik szépen?

Maci,
szia, latom Te is itt vagy, puszillak Benneket!

Linda,
itthon vagytok mar? Hogy vagytok?

LinoSzilvi,
puszi Nektek is! Andriska is tegnaptol mar a nagyobb agyaban alszik, szépen felavatta, sokat aludt benne. Ö még mindig mellettem van, egyelöre nincs szivem atvinni a masik szobaba, pedig közel van, ugy érezném, olyan egyedül van ott, tudom hülyeség. Jo, hogy nalatok ott van a többi lany is. Nem zavarjak egymast éjszaka?
Aranyos lehet Kata, ahogy néz benneteket a vacsinal, nalunk is igy megy a vacsora, söt sokszor az ebéd is, bar akkor csak kettesben vagyunk altalaban ö néz én meg eszemKép Mar igénylik a tarsasagi életet!Kép

Nekünk nincsen légzésfigyelönk, engem a gyerekorvos beszélt le, mert én is nagyon sokat gondolkodtam rajta. Örültem, hogy végre valaki hatarozott véleményt mond egy iranyba, ezért hallgattam ra és nem vettem.

A fodrasz jol sikerült (csak megigazitott, de a karikakat a szemem alol nem sikerült eltüntetnieKép), jol esett kimozdulni, csak Andriskanak kicsit tul sok volt az a nap.
Egyébként mostmar van egy kialakult ritmusa, amit nagyjabol tartunk és igy sokkal jobbak a napok, sokat alszik nap közben is és éjszaka is hosszabbat alszik, ha nyugodt napja volt. Mostanaban 5 orat alszik egyhuzamban, azutan eszik egy csomot, majd folytatja az alvast, de mar csak 3-3.5 orat egyfolytaban.

Az idöjaras is hüvösebb, szerintem ez is segit, ritkabban is eszik, szoval vszinü tényleg szomjas volt.

Amig itt lesznek tesomék, lehet, hogy ritkabban jövök, de olvasni azért megprobalok.

Mindenkit puszilok
Süncsi
süncsi

SuncsikemKép
Ne haragudj ram, ha megsem sikerul az sms, de most ugy nez ki, hogy kb.40-et kell majd elkuldenunk mindenfele, ugyhogy nem igerem!
Koszi, hogy igy szurkolsz ertunk.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Szia Süncsi,
tényleg nagyon eltűntél, már hiányoltalak is, csak megelőztél. Nálunk is a kicsi alszik velünk, (így sokkal megnyugtatóbb számomra, és a kisebbik fiam is csak két hónapja költözött át) a többiek a másik szobában, még úgy is, hogy a nagy egyfolytában (már amikor itthon van) a kisebben fekszik.
Igazán tehetnél fel új képet a szép frizurádról...Kép

Soraya,
te most már csak az őszi babákhoz írsz. Pedig biztosan megszülsz még a nyáron, de itt rég hallottunk rólad.

Orsi,
bocs, hogy nem reagáltam, a tágulásodKép, alvásodról annyit, hogy készít arra az időre amikor majd a kisbabád miatt kell felkelned. Azért amikor tudsz próbálj előre aludni Kép

Anikó,
van valami újság?

Hajni
nalika

Hajni Kép

ha megnézed, minden nap írok ide, tegnap is. Csak hát alig válaszol valaki, úgyhogy így nem túl nagy a motiváció. Persze megértem, Orsiért izgul mindenki, a többiek pedig már babáznak, nekem meg még van idom boven.

Kriszta
soraya

Kriszta,
bocsi, a tegnapi vhogy kimaradt. Látod én azért gondolok rád, már neked sincs olyan sok időd vissza. Én meg néha ráérek, ugyebár apa is itthon van most, a kicsi meg ha alszik akkor úgy 2 órákat. Neked is csak az előre pihenést tudom ajánlani, de azért ide is jelentkezz be néha, hogy tudjuk mi újság van veled.Kép

Hajni
nalika

Soraya!
Érted is izgul mindenki, nemcsak Orsiért! Én már írtam, hogy neked már kötelező a reggeli bejelentkezés!

Orsi!
Szerencse, hogy ilyen normális dokid van és nem kell befeküdnöd. A 18.-ához mit szólsz? Abban is van 8-as és már csak egyet kéne aludni!
Légzésfigyelő ügyben nem tudok tanácsot adni, nekünk nincs és most már a harmadiknál nem is veszünk.

Anikó!
Csak az előttem szólókat tudom ismételni. Ha Bencus ilyen szépen hízik, nem kevés az a tej, ez tuti! Minden evést megmérsz? Szerintem ne mérjed, csak Bencus súlyát hetente egyszer. És akkor nem stresszelne, hogy most éppen mennyit evett. Nekünk nincs is mérlegünk.

Nalika!
Szerencsére anyunál is vannak szabályok, talán még több is, mint itthon, úgyhogy nálunk nem gond az átállás.

Süncsi!
Amíg csak Beni volt itthon tényleg időmilliomos voltam, mindenre volt idő. Azt viszont nem vettem észre, hogy 3 gyerekkel nehezebb lenne, mint 2-vel! Na persze attól függ, melyik kettővel!

Zsuzsa!
Mint Süncsinek is írtam, szerintem 3 gyerek még jobb is, mint kettő, mert a két nagy elvan egymással, amikor például szoptatok. Ha Rita egyedül lenne, biztos mindig rajtam lógna, de így Petivel elvan.

Mindenkinek puszi!
Panó
panó

Hahó Soraya,
én érted is izgulok!!! Ma reggel is - amikor Orsival beszéltem - emlegettünkKép

Lino,
a danis gondok továbbra is a kamaszodásából adódnak...meg talán a hiperaktivitásából. Amúgy megzabálom, annyira édes kölyök, hatalmas lélekkel.
Mikor kezditek az ovit, már elfelejtettem...Én ma voltam ebédbefizetniKép

Zsuzsa,
a légzéssel kapcsolatban én is úgy voltam, mint te: már Daninál sem aggódtam emiatt. Most kaptunk egy szinte vadiúj figyelőt, és nem vagyok benne biztos, hogy használni fogjuk. Egyrészt, szerintem nagyon kicsi a fekvőfelülete, arról simán legurulhat már 2-3 héten belül! És annyira kiáll az egész a lepedőbőlKép Idegesít, ha ránézek. Szerinted is lehet matrac alá tenni? 10 cm-es...
Ja, és még egy hihetetlenül fontos Kép kérdés: lehet szopi alatt szolizni? Persze, csak mértékkel gondoltam...Bocs, ha valakit felháborít a "problémám".

Ildikó,
jót kacarásztam a leveleden. A túra a védőnőhöz, meg a férjed egetverő köhécselése-tüsszentéseKép Jobbulást neki!!!
Lucas gyönyörű nagyfiú, Laura gyönyörű nagylány, és anyukád is gyönyörűKépKépKép Ági és Salla meg szintén helyesekKép

Rita,
szerintem ne kísérletezz 10-ig kitolni a dolgokat, próbáld csak pl. 8.30-9-ig, már az is valami, mi így szoktuk általában. Addigra Danit már lefürdetem, és amíg Karesz úsztatja a bébit, addig én is lezuhanyok, így frissen és illatosan kapom karjaimba Dorkát egy utolsó szopiraKép Most nálunk is borulás van, és már nem alszunk reggel 5-6-ig, felkelünk 3 körül is, és megy a zaba. Tegnap 9x ettünk!!!

Süncsi,
már nagyágyban alszik a gyerkőc? Én úgy tervezem, hogy szeptembertől, amikor beindul az ovi, akkor költözünk át Danihoz a kiságybaKép Már nagyon várom egyébként, hogy beinduljanak a szürke hétköznapokKép
Éjszaka hamar visszaalszik kismalac-vejem a szopi után? Dorka azért ráhúz még egy 20 percet, addig 2x-3x vissza kell tennem a szájába a cuclit. Egyébként csak altatáshoz használom, amikor nem kell feltétlenül aludnia és nyügi, akkor más módon próbáljuk nyugtatni.
És imdja a "cickom-cickom"-ot!!! (gondoltam, legyen hasonló a zenei ízlésükKép)

Most elmegyek, fel kell tennem néhány apróhirdetést egy kismama-társamnak.

Puszi mindenkinek, akinek nem írtam most, annak duplán.
Asszem, küldök sms-t Chello-nak, Mucskát és Lindát meg felhívomKép
Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Szia megint,

beszéltem MucskaAndival, nagyon jól vannakKép
Tegnap Annácska megkóstolta a reszelt almátKép Ízlik neki, cukor nélkül kapja. Természetesen szépen hízik, amióta nem kapja meg a Számítás szerinti adagot (5x150), azóta nem is hányKép Andi a védőnőt továbbra sem csípiKépKépKép Anna nagyon jó baba, így anyucijának nagyon sok ideje marad minden másra. Teljesen be vannak állva a 4 órás etetésre, mondanom sem kell, az éjszaka átaludvaKép

Chellonak rossz a gépe, azért nem jön, Mucska infója.
Na, most jött éppen válasz Chello-tól, Noémi nincs túl jól, nem hízik, kakilással nagy gondjaik vannak, mennek gastroenterologiáraKép

Linda nem tudta felvenni a telefontKép Aggódom miatta

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Süncsi!
Aludttej: a lényeg, hogy minél kevesebb legyen benne a tartósítószer /pl.: mi Németországban elmentünk a tehenészetbe, és onnan hoztuk/. Az sem baj, ha minél zsírosabb a tej, annál tömörebb lesz a túró. Kiöntöd valamibe /tál, kancsó, stb./, letakarod a száját, és kiteszed az asztalra. Jó melegben 1 nap alatt megalszik. Ha nincs olyan meleg, akkor talán picit tovább tart. Olyansmi állagú lesz, mint a pudding. Azt lehet megfőzni túrónak! /Én is sokat jártam külföldön, azért tudom ezeket a trükköket! Kép/ Én különben aludttejet használok a tökfőzelékhez is, annak is finomabb íze van tőle, mintha sima
tejjel vagy tejföllel készíteném.

Orsi, Kriszti! Én mindkettőtöknek drukkolok! Kép Kriszti! Látod én még ide is írtam neked.. ;)

Bocs mindenkitől, akit untattam!
Jó egészséget és babázást mindenkinek!

Macs
maccs

sziasztok!

Megjártuk a csípősöket, és mindkét baba oké Kép Rutinkontroll persze lesz! A dokibácsinak nem kellett nagyítós szemüveg, hogy ősszehasonlítsa Edina hurkáit Kép Meg is jegyezte... Kép

Chello: szegények! Kép Ilyenkor vajon azt boncolgatják, mit ehet a mama???
Jobbulást Noéminek!

Anita-Borikám: látom, nálad minden oké Kép
Én ugyan nem szeretem a túrót, de a receptet leadtam anyumnak! Kérdezteti, hogy ezek a mennyiségek egy "nagy" gáztepsire vonatkoznak? Vagy mekkorára?
Dorka: érdekes, hogy lassan alszik vissza. Edina vagy azonnal, vagy 1.5 óra múlva!

Mucska kapcsán: miért ad almát Annának? Bár tudom, hogy lehet, Zsófi is kapott 2 hónaposan, csak ugye most azt mondják, hogy nem kell!
Én a barackkal vagyok így, hogy ha most nem adok neki 3-4 hónaposan ősszel, akkor már csak az üveges, és a jövő évi marad... Kép Pedig az mehetne, és fini is!

Panó: hát, ha a nagyok már akkorák Kép Amúgy van benne valami! Gyorsan eszik a kislegény?

Süncsi: Edina is izmos ám! De neki már bicepsze is van, és kockásak az izmai! Kép
Takarítás Kép De legalább veletek lesznek!

Rita: ha egy kaja 1/2 7-re jön ki délután, avval én nem teszem le a gyereket éjszakára aludni! Nem is lehetne a nagy mellett! A 1/2 9 körüli utolsó szopi valahol a határ! De van, hogy 10 óra lesz, mint tegnap, és akkor előfordul, hogy 11, mire alszik! Főleg ha csuklik is Kép

Nos, most ennyit! Sziasztok: ZSuzsa
zerko

Sziasztok!

Orsi: légzésfigyelő: engem megnyugtat, hogy van, de valóban az ember elég éberen alszik, ha kisbabája van. Na mi van már? Kép Semmi jel, hogy ma születne Gergő?

Kriszta: ne mond már, én mindennap gondolok Rád, az indexet már csak miattad olvasomKép És úgy várom az sms-t! Kép

Bori: köszi a híreket Mucskáról és Chelloról! Kép Jövő héten szerdán amikor viszem Katát UH-ra utána beugrom az oviba, befizetek, meg megbeszélem, hogy mikortól is menjünk. De gondolom szeptemberben. Csak én meg mindig Nóra lelkéért aggódom, hogy hogyan fogja viselni az ovit Kép (Ő nagyon akar menni, én meg túl kicsinek tartom hozzá)

Chello: remélem minden rendben lesz, és hamar túllesztek már ezeken a nehéz heteken!!!!!!!

Mucska: örülök, hogy veletek minden rendben, remélem szeptembertől újra sokat látunk majd! Kép

Zsuzsa: nálunk az esti menetrend úgy zajlik, hogy egyszerre fürdik a három gyerek, a nagyok utána mennek a szobájukba, ahol apa mesél, majd otthagyja őket, én közben szoptatom Katát, és ha végzett ő is megy be hozzájuk. Akkor még többnyire ébren vannak, de már csak az én plusz esti puszimra várnak és nem ébresztik fel Katát. Fordítva nem működik, mármint hogy Kata feküdjön le előbb, mer azért a lányok lég hangosan mennek aludni Kép Csípőszűrés Kép

Süncsi: de jó, hogy mennek a tesódék! Kata nekem még mindig hiányzik, mióta átvittük a lányokhoz, viszont ott sokkal jobbakt alszik, nem tudom miért. Lányokkal szerencsére nem zavarják egymást. Meg az ágya nem férne el nálunk, a mózeskosarat meg már kinőtte. Amit írtál Anikónak, az tényleg úgy van, hogy persze, hogy örül az ember ha a másik gyereke, alszik, hízik, ügyesedik, de ha az övé meg nem (Kata pl elég lassan gyarapodik), akkor azért elszomorodik, hogy az övé miért nem? Én is úgy érzem néha, hogy itt mindenki gyerkőce már legalább 6 kiló Kata meg csak 5200, pedig ő indult az egyik legnagyobb súllyal. És hiába harmadik gyerek mindig elgondolkodom, hogy elég-e a tejem neki. Persze aztán jön apa az ő józaneszével, és ilyenkor megkérdezi, hogy ha nem lenne elég, akkor hogy aludná át az éjszakát?! Fodrász Kép

Rita: nálunk mindig szopizik egy kicsit Kata fürdés előtt, de nem sokat csak egy-két percet, és fürdés után jön a nagy zaba Kép Szerintem ne tologasd ki az időt! Kata ált 9 és fél 10 közt alszik el valamikor. És nem hiszem, hogy ennek lenne köze ahhoz, hogy átalussza-e az éjszakát. Hagyd, hogy úgy csinálja ahogy neki jó, pláne, ha ilyen gyorsan visszaalszik a szopik után.

Szöszi: hogy vagytok?

Szilvi
lino

SziasztokKép

Bocsánat, hogy már régen jelentkeztem (bár nem nagyon hiányoltatok), de olyan nagyokat sétálunk a leányzóval meg apával, hogy mire hazaérünk kidőlök én is, meg hát a picurkához kell ugye alkalmazkodni.
Nálunk a délelőtt az ami kevés alvással telik, ilyenkor a Réka igényli a törődést, cserébe olyan jóizüeket vigyorog, hogy meg tudnám zabálni. Délután szoktunk nagyokat sétálni, ilyenkor már betartja a háromóránkénti evést és alszik a fürdetésig. Mi egyébként 9h-kor fürdetjük. Volt olyan, hogy átaludta a fürdést és csak az öltözködésnél ébredt fel, nézett is nagyot, hogy most hol vanKép

AnikóKép
Ne legyél elkeseredve, fel a fejjel, ez nagyon szép eredmény. Mert ha Te így elkenődsz, akkor én mit szóljak??? Az én babám tényleg tápszeres, mert már alig van tejem, de emiatt (más miatt sem) nem akarok depis lenni. A lényeg, hogy hízik a szentem, jól érzi magát és nekem ez számít. Először én is el voltam kenődve, mert jobbról-balról csak azt hallottam, hogy ne adjak neki semmit csak az anyatejet, had kínlódjon. Hát kínozza az a gyerekét aki akarja én nem fogom. Milliószor próbálkoztunk a szopással, de nem megy.

OrsiKép
Remélem hamarosan beindulnak az események!!!Kép Pici fiad nagyon nyugodt baba, nagyon szeret anya pocijában lustálkodniKép

MucskaKép
Reszelt almaKép Nagyon ügyes AnnácskaKép

Chello
Szegény Noémi, mi a gond vele?Kép

SorayaKép
Kitartás, már neked sincs sok hátra. Pihengess sokat, nemsokára már Te is babázhatszKép
Sikerült már mindent előkészíteni a baba fogadására?

üdv:
BNM
Bnm

Sziasztok!

Most beszéltem Lindával!

Szegénynek nincs ideje jönni, mert Gergő max másfél órát bír ki kaja nélkül, szinte egésznap rajta lóg, Danival se könnyű, úgyhogy nem fért még gépközelbe. Azt mondta még, hogy nem hitte volna hogy ilyen nehéz lesz, teljesen ki van.

Bnm: de jó, hogy jöttél! Örülök, hogy jól vagytok! A lényeg meg az, hogy Réka jól lakjon és jól érezze magát!!! Kép

Szilvi
lino

SziasztokKép

SorayaKép
Nehogy elhagyj minket! Nekem mar csak Te maradtal pocaktarsnak itt a vegen es egy par napja meg tok jokat levelezgettunk itt, erre most ugy erzed, hogy Veled nem foglalkoznak? Ne csinald! Hidd el, ugyanugy drukkol mindenki Neked is, raadasul egy csomoszor irtak a tobbiek, hogy hajra nekunk kettonknek! Kerlek gyere ide is sokat!!! Puszika!Kép

Nalika, Maccs
PusziKép

Pano
A 18 nekem is tetszik!Kép

Lino
Egyelore nem ugy tunik, hogy bejon a joslatod a mai napra, de meg azert van jo par ora.Kép
Koszi a hirt Lindarol, szegenyket sajnalom nagyon! Pont mint Aniko! Remelem azert idovel belerazodnak a babak is a kintletbe es Anyucijaik is megnyugodnak majd!

Bnm
Hianyoztal am, csak mar szerintem mindenki belefaradt felsorolni mindenkit, aki el-eltunedezik. Ertheto baba mellett, es ugyis jottok majd, ha tudtok! De azert mindenki nagyon hianyzik innen! Eltelik majd par honap es remelem visszarendezodunk ujra szepen, es mindenki tud majd jonni hirt adni magarol.
Gergo tenyleg nagyon nyugis babanak tunik, remelem ilyen lesz idekint is!Kép Azert remelem annyira nem lesz nyugis, hogy meg kelljen inditani!

Zsuzsa
Orulok, hogy a csipokontroll ok volt!

Puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Kivételesen az ölemben van Bence baba.
Nagyon köszönöm mindannyiótoknak a vigasztalást,tanácsokat,igyekszem összeszedni magam.A védőnéni megdícsért,végignézte a szopit is,és azt mondta,hogy mindent jól csinálok,ne izguljak.Elmondott mindent,amit az eszemmel egyébként tudok,pl.hog ne foglalkozzak mások véleményével,de én ilyen vagyok ,és nem hiszem,hogy most tudnék megváltozni "vénségemre".
Abból is látszik,hogy milyen ritkán tudok jönni,hogy nem is tudtam,hogy Bnm-nek is vannak hasonló gondjai.De annak örülök,hogy Ő okosabban áll hozzá,és nem borult ki,mint én.Hát,nem vagyunk egyformák.
Tegnap egyébként eljött anyu segíteni,úgyhogy aludni is tudtam napközben,és sokkal jobban éreztem magam tőle.Éjszaka pedig egyszer kibírt 4 órát Bencus,egyszer pedig 2,5-t,úgyhogy el voltam ájulva.Lehet,hogy Ő is érezte,hogy már az erőm végén járok. Kép
Mivel csak gyors átfutásra volt időm,nem tudtam jegyzetelni,ezért nem tudok reagálni mindenkinek.
Azért azt láttam,hogy Chello Noémije nincs jól,javulást kívánok Nekik!
Soraya:én írtam Neked drukkot,nem láttad?

Nalika-Hajni:tali ügyben jelentkezem mindenképpen.

Zsuzsa,Szilvi,Bori:külön köszönöm az SMS-t és telefont,nagyon meghatódtam.

Sokszor puszillak Mindannyiótokat,és még egyszer köszönöm,hogy vagytok nekem!!!

Anikó
vakili

Lányok,

nem panaszkodásból írtam, amit írtam Kép Csak Hajni szerint már nem is írok ide, pedig igen, minden nap Kép Csak tényleg nem olyan sokat, én nem is tudnék egész nap a gép elott ulni.

Orsi, dehogy hagyom itt a topikot! Nem szabadultok tolem ilyen könnyen Kép

Puszi mindenkinek és köszi a drukkokat, még tartogassátok, van még idom! Kép

Kriszta
soraya

Lanyok megyunk szulni!Kép

Kb.masfel oraja vannak fajasaim, eloszor volt egy, aztan mar jott is valamilyen folyasszeru dolog, ami ra 10 percre mar rozsaszin volt es talan magzatviz is jott! Eleg gyorsan surusodtek a fajasok, ugyhogy aztan beallt 4 percesre, ami neha 5-6, szoval indulunk a korhazba. Jo lenne, ha nem lassulna le a dolog es hamar tul lennenk rajta.Kép
Zuhiztam is, hajat is mostam, kozben kicsi csaladom bepakolta a meg bepakolando cuccaimat.Kép
Nagyon jol vagyok! Mar alig varom a kicsikemet!
Szoritsatok, majd irok sms-t is.

Puszi mindenkinek!Kép

Orsi

Ui: azert tartsatok fenn nekem a topikot, ki ne haljon itt, amig nem jovokKép

avocado

Orsi!Kép
Hajrá, hajrá, hajrá!!!!!!!!KépKépKép Ügyesek legyetek, várjuk a fejleményeket!Kép
Úgy látszik Lino jóslata mégiscsak bejön???Kép

AnikóKép
Na látod, hogy jól csinálsz mindent, ne aggódj!Kép A babák meg nem egyformán "működnek", van aki három óránként van aki sűrűbben éhes.Kép A lényeg, hogy van mit hamiznia!

SzösziKép
Alice-val mi van, nem szült még meg???

LinoKép
Örülök, hogy örülsz Nekem. Igen, a lényeg, hogy hízogat a Réka.

SüncsiKép
Jót mosolyogtam Andriska kismalackodásán evés közben. Na az én lányom hasonló. Van amikor szépen eszik, de az esetek többségében mint a kismalac. Nagyokat nyög hozzá, akkorákat nyel, hogy az csak na, és csupa maszat utána, a nyakából nem győzöm kitörölgetni a kajamaradékot, pedig van előke rajta, plusz még a textilpelus is a kezem ügyében van, de hiába. Úgyhogy hiába mondják azt, hogy a babák nem koszolnak sok ruhát, hát az én kicsi lányom után igen csak mosni kell minden nap.Kép

A ti babáitok is nagyokat szoktak nyögdécselni mikor dolgoznak a pelusba??? Mi hülyére szoktuk nevetni magunkat a férjemmel, amikor a Réka produkál, olyan édeseket nyög, meg fintorogKép

BNM
Bnm

Orsikám!

Nagyon szorítok Neked,drága pocaktársam!
Akkor ma emiatt sem alszom nyugodtan! Kép

Anikó
vakili

Bnm:Puszi,aranyos vagy! Kép
Bencus nem nyög,de mindig belecsinál a tiszta pelusba.Evés előtt tisztába teszem,de ahogy elkezdi a kaját,már fröcsög is a kaka. Kép
Napi 10-12 pelus az adagunk.

Anikó
vakili

Orsi!
Nem lesz tüzijátékKép Majd csak szülés utánKépMindent bele!
fantikbaba

Hajrá Orsi, nagyon szurkolok!

Anikó,
ugye, hogy nincs semmi baj, csak így tovább. Pelenkával mi is így állunk, van hogy tisztábatételkor nyom még egy kicsit, hogy még egy pelenkát kelljen használni. Egy alkalommal a 3 azért egy kicsit sok nem? De nem baj ez azt jelenti, hogy eleget eszik, és van miből kakilnia. Kép

Bnm,
üdv újra itt, nagyon szerencsés vagy fürdés ügyileg, az enyém még mindig nem szeret fürdeni, ahogy meztelen lesz elkezd ordítani, és csak akkor hagyja abba, ha újra fel van öltöztetve. Látjátok nem mindig csak irigykedni lehet rámKép

Kriszta,
nem akartalak ám megbántani, csak úgy éreztem, hogy jobb neked a másikban. De tényleg nincs úgy, örülök, hogy itt vagy, csak szita a fejem. Egyébként most már tényleg csak te maradtál aktív pocakos, mert ugye Alice-nak otthon nincs gépe. Most már csak érted fogunk izgulni -már persze a szülés miatt, a többiekért meg a babák miatt. Úgyhogy légyszíves mindennap bejelentkezni ide is, hogy képben legyünk.

Hajni
nalika

Sziasztok!

Hajrá ORSI, drukkolunk! Kép

Egy hétig nem volt jó a net, igaz nem is nagyon tudtam volna jönni.

Zsuzsa, Bori, köszi a hívást és sms-t, nagyon jól esett. Kép Kép Kép

Nálunk nem túl fényes a helyzet, Noémi nem nagyon akar hízni. Eddig kb. heti 10-12 dekákat hízott ami a doktornéni szerint kevés. Kép Múlt héten sikerült 21 dekát hízni úgy, hogy gyakrabban szoptattam. Már felmerült a tápszer is de szerencsére nem fogadta el a leányzó. Naná, hogy nem ha ott van a fincsi anyatej. Sokat bukik ezért kaptunk refluxos tápszert amit szopi előtt kell neki adni. A bukása, pocija és a lassú súlygyarapodása miatt mennünk kell majd gastroenterológiai szakrendelésre. Kép Jövő héten megyünk csípőszűrésre, remélem minden rendben lesz.

Ne haragudjatok, remélem egyszer képbe tudok kerülni és akkor írok mindenkinek, most csak erre futotta. Lasan megyünk fürdetni, korábban akartunk de Noémi elaludt a séta után. Kép

Puszilok mindenkit,
chello
chello

ORSI, HAJRÁÁÁÁÁ!!!!!

Chello,
de jó, hogy be tudtál jelentkezni. Drukkolok nektek, hgy minél hamarabb megedződjön az a pocak, és hogy negatív legyen a gastro-s lelet. 10-12 dkg miért kevés? Az én védőnénim szerint az a minimum, ami nem azt jelenti, hogy kevés, csak azt, hogy nem sokKép A 21 meg csodás!

Zsuzsa,
a tepsi nálam nem a gázsütős, hanem annál kisebb, majd lemérem holnapKép
Mucskának a védőnéni ajánlotta, hogy ehet már almácskátKép Régimódi darab lehet.
Edinának kockás hasizma vanKép? Ez jóóóó.

Lino,
kíváncsi vagyok, megalapozott-e a véleményed Nórát és az ovit illetően. Ne izgulj!
Amit te meg Süncsi írtatok a más gyerkőcének teljesítménye ügyében (és Anikó is ugye így gondolkodik): engem pl. nem zavar, hogy mi lassabban gyarapszunk az itteni átlagnálKép Azon viszont szoktam gondolkodni, hogy Dorka egyelőre kevesebbet teljesít mint ti, még annyit nem mosolyog, de persze egyre többet... Nekem pl.amiatt van lelkiismeret-furdalásom, hogy nekem annyi segítségem van, sokan meg egyedül kell végigcsinálják a dolgokat 2-3 gyerekkel isKép
Hű, elég kusza gondolatmenet volt, értettél azért?

Bnm,
tök jó, hogy nem csinálsz gondot a tápszerből. A lényeg a jókedvű, fejlődő babaKép

Linda,
KépKépKép
Gyere minél hamarabb.

Anikó,
anyuka segítségeKépKépKép
4 óra szunya? az már haladásKép 10-12 pelus?! Hű, anyagi csőd...Én Dorkát nem teszem tisztába etetések előtt, csak ha kakis vagy sok a pisi. Bezzeg Daninál azért nem így csináltamKép

Nalika,
kicsi babád utál fürdeni? Hű, víziszonyos lesz? A nagyokkal ez hogy volt? És te pl. szeretsz úszni, vizeskedni? (ezt most komolyan kérdezem)

Most kihalászom a fiamat a kádból, nagyon elcsúsztunk az esti programmalKép

Anitabori
drbusborbala
Budapest, XX.

Soraya!

Macsnak elfolyt a magzatvize, elindultak a kórházba.

Linda! Millió puszi és egyre jobb lesz, ne aggódj.Kép
linato

sziasztok!

Ma megszületett vacsinál a csúcs! 200-at evett a kiscsaj. Már szunyál Kép

Orsi, nagyon szurkolok! Látod, babázhatsz! Kép

Bellana: várunk vissza!

Anikó: látod, menni fog! Ez az alvás csak javulhat! Anyukád Kép

Anita: várom a tepsi adatait! Hát persze, hogy kockás Kép

Chello Kép

BNM: aha, nyög! És kaja közben teszi általában! Majd rotty! És tépi szegény melleimet! Kép

Jó éjt, és szép babát Orsinak!

ZSuzsa
zerko

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?