Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

cory: nem kell bátorságot gyűjteni, várja a hívásodat, már "beajánlottalak" Kép

Norci: csak nagyon halkan: gratulálok !!!

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Csak gyorsan a két legfontosabbat: Kép

Pár napig megint nem vagyok, és itt az újabb "várományos", Norci, gratulaKép Laura után szabadon: az én anno halovány csíkocskám éppen "gól"-t üvöltve rohangál a labdája utánKépKépKép
Laura, emléxel, hogy Te is és én is azon nyűglődtünk, hogy baromi halvány? Kép És sosem lett erősKép

Cory, szuperKép Holnap ismét együtt a Tersztenyák családKépKépKépKépKép jaj, de jóKép
Zsoma baba nagyon ügyesKép Meglásd, hipp-hopp és akkora lókötő lesz belőle is, mint BaluKépKépKép

Velünk semmi extra, Bálint ma már másodszor aludt a bölcsiben, teljesen jól megy a dolog. 5 percen belül elalszik, de nem alszik annyit, mint itthon, "csak" kb. 1-másfél órát. És már reggeli nyafi sincs az elválás miatt, pá-t int és beoson a terembeKép

Én meg elvagyok, ügyintézek, rohanok, és kezdem a kettőslátó bogyeszomat ismét.

Na pusza mindenkinek, vacsi-tájm.

Beja,Bácu
beja

Szia GOrsi!

Sajnos pont azt nem értem a te leírásodból se, amit eddig nem értettem második babás TGYS és GYED-ügyben. Kép Én most GYED maximumot kapok, ami jóval kevesebb, mint a volt fizum 70%-a. KépKép DE, ha jön a következő babó, akkor a megelőző évi jövedelem, az a mostani GYED-em. Annak fogom a 70%-át kapni? Abból, hogy a GYED maximumot emlegeted, azt remélem, hogy nem. Mert ugye a 2. babával senkinek se lehet annyi az előző évi jövedelme, hogy a maximumot elérje. Kép Be kellene menni a munkahelyemre, és megkérdezni a TB-s lányokat, de olyan messze van... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Lányok,
én elvileg ugyanannyi GYEDet kapok Mátéval is, mint amennyivel Sárával eljöttem! Sőt, többet, mert megváltozott az adózás. De tény, hogy még bőven GYEDen voltam, mikor Máté megszületett.

Ez a minimálbér 2xese, most hogy működik? Ki kapja így a GYEDet és miért? Ha kevesebb lenne a pénzem, akkor kaphatnám így, vagy ha afizum alapján kevesebb, akkor azt az összeget kell kapjam, ami kevesebb? Hogy is van ez? Ha nincs meg a 180 napom, akkor ezt kapom, de ha kevesebb volt x évvel ezelőtt a fizetésem, akkor nem? Én ehhez nünüke vagyok! Kép

Jó éjt!
Solya
solya

SZiasztok!

Megjöttünk a moziból Kép Egyszerűen képtelen vagyok megszokni, hogy orvosilag halláskárosultnak kell lenni ahhhoz, hogy valaki élvezni tudjon egy filmet Kép Egyszerűen megőrülök ezektől a hangoktól Kép A film egyébként a várakozásoknak megfelelő volt KépKépKép De legalább voltunk Kép

Solya! Én a minimálbér kétszeresét kapom GYED-nek, holott eredetileg több volt (bár nem a max.) Nem tudom, miért, de így van. Sajnos az én képességeim szerények ennek a dolognak a felfogásához, így beletörődtem, hogy így van és kész Kép

Zafi! Merre vagytok????

Vilka azért sírt az előző hozzászólásomkor, mert megint hasrafordult Kép és nem szeret úgy lenni! Ma volt itt a védőnő és szuperlatívuszokban dicsérte mindkét gyerekemet - elfogultság ide vagy oda: nagyon jólesett Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Cory: holnap végre együtt a család! Fantasztikus lesz!Kép Emlékszem anno mi is olyan türelmetlenül vártuk, hogy végre otthon legyünk! Legyetek nagyon boldogok!

Beja: milyen ügyes Bácu, hogy a bölcsit így elfogadta és még alszik is! a kettőslátó bogyót most meddig kell szedned? Ügyintézést nem, de az önálló kis üzletet nagyon irigylemKépKép Jó kis üzeltasszony leszel! Majd hozom a kismamákat, jövőre az összes barátném babás lesz! Kép

Norci: tuti, hogy pocakos vagy, én már egy ideje látom rajtad! Kép De jó neked! Kép

Márti: Dorka ha hisztizik ezt mondja: bömbizik. Ha szopizik: mindig cici. Legújabb tudományunk 4-ig elszámol németül, mert a teletabit németül nézzük és még azt is mondja: sagen Hallo! Kép Jövő héten kezdjük a tücsök zenét, nagyon várjuk! Kiváncsi vagyok, hogy fog viselkedni most, hogy már kezdi érteni a dalokat!

Rebi: biztosan idegesítő a munkahelyeden a légkör, de a pocaklakó érdekében nem szabadna, hogy ennyire eluralkodjon rajtad ez a negatív hangulat, mert a pici megérzi. Nem akarom felsorolni, hogy külső szemmel, mi szépet és jót látok körülötted, szerintem ezeket te is tudod. Vigyázz a babádra és Csengére, és próbáld elfogadni ezt a pár hónapot, olyannak, amilyen, mert így csak magadnak teszel rosszat. Most megéri kikészíteni magadat? Tudom, könnyű mondani...

BMárti: hol tartasz a pakolásban? Biztosan kényelmesebb lesz a lakásotok! Lacikának hogy tetszik?

Szilvi: csuda jó, hogy Zsani ilyen okosan bilizik! Reggel nagyon aranyos lehet, ahogy rohan pisilniKép Pici neme látszott? Mi lesz a neve?

Borcsa: náthával hogy álltok? mi elkezdtünk inni aloe veras juicet, kiváncsi vagyok, van-e értelme.

Gorsi: dokihoz végülis hány hetesen mész majd? Peti hol született, melyik kórházban?
beázás Kép, hogy utálom én is.

Dzsili: halihóóóó?!

Tikk: hány órád van? milyen korosztályt tanítasz?
Csak megszokja Hanna azt a bölcsit!

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Ha minden ok, akkor ma már négyesben leszünk este. Nagyon be vagyok tojva! Drukkoljatok!!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!
Nagyon szurkolok, hogy minden jól menjenKépKép
Balunak pedig nagyon-nagyon boldog 2. szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Annyira jó, hogy pont mára engedik ki ZsomátKép
Ne légy betojva, minden szuper lesz!!

Puszi: Nyuszimanóék
nyuszimano

Norci!
A csíkokhoz KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép!

Cory!
Balunak boldog második szülinapot!
Kép

Sok-sok drukk, hogy minden OK legyenKépKépKépKépKépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Cory, Balunak nagyon boldog második születésnapot kívánunk!
Amúgy pedig drukkolok, hogy minden jól menjen!

Képzeljétek, Barni tegnap nem akart aludni a Nagyinál, így már 6-kor tiszta hiszti volt, mindenért sírt. 7-kor elaludt este!
Sikerült elintéznem a sulit, nagyon rendes volt a tanár, kérdeztem, hogy nem gond, ha nem tudom végigjárni, és rögtön rávágta, hogy nem gond! Mázli, hogy pont őt néztem ki.
Anyagot is sikerült szereznem a szakdolimhoz, mostmár "csak" csinálni kell.

Ma megyünk megvenni Barni szülinapi ajándékát, meg fogtok lepődni, mit kap: markológépet!

Rebi, majdnem bementem tegnap hozzád a könyvtárba (jól tudom, hogy a D épületben vagy?), hogy kicsit felvidítsalak, de olyan nehéz volt a táskám a sok könyvtől, hogy lemondtam róla... Majd legközelebb, szerdán is be kell mennem oda. Tényleg, nem tudsz kérni egy kulcsot és elvinni lemásoltatni sk? És ki van zárva, hogy adjanak neked saját helyet, ha kéred?

GYES: Nem tudjátok véletlenül, hol lehet igazolást szerezni arról, hogy én GYES-en vagyok?

Lökött fiam épp hasal a földön, és könyökkel húzza magát előre, mint a deszantos katonák... Csúcs.

Márti, olyan jót nevettem azon, hogy Ármin mit énekel! Vilka pedig hihetetlenül ügyes, hogy átfordul!

Tikk, aranyos vagy, reméltem, hogy megbocsájtjátok a szómenésemet! De nem tart már sokáig, mert kell írnom a szakdolim... Grrrrr.
Úgy irigyellek a tanítás miatt, nekem is nagyon hiányzik!

Na megyek, megáll az élet nélkülem Kép

Puszi mindenkinek,
Heniék
gesztenye

Cory!!!!!!!!!
Szuper, hogy Balunak "igazi" szülinapi ajándéka lesz! Kép
Drukkolok, hogy minden jól menjen! Kép

Balu,
Nagyon boldog születésnapot kívánunk! Kép
Ezt nézd meg: http://svt.se/hogafflahage/hogafflaHage_site/Kor/hestekor.html
(Remélem, még nem ismerted! Kép)

puszi
Solya és a Kétördög
solya

Sziasztok!

Cory
Balunak BOLDOG 2. SZÜLINAPOT!!!! KépKépKépKépKépKépKépKép
És nem betojni, hogy végre négyesben lesztek KépKépKép menni fog! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép (Ezeket felhasználhatod nyugidrukknak Kép... is )

Norci
egyelöre "halvány" gratula KépKépKép

Zsuzsi
Igen... mondani könnyü, hogy ne foglalkozzam vele... Azért kiváncsi lennék, hasonló szituban hogy viselkednél...

Henke
Nem a D épületbn vagyok, hanem a föépületben, aminek a Múzeum krt-ról van a bejárata. Ha esetleg erre jársz, I. em. 115. ... Délelött Kép
Gyes igazolást onnan lehet szerezni, ahol intézted... Hol intézted? Azt tudod, hogy ha itt tanulsz, akkor a Szerb utcában is elintézik, mert az ELTE TB kifizetöhely? Szerintem gyorsabbak is, meg kevesebbet kell várni, meg nagyon rendesek. Most párom gyes-ét is itt intézik. Ö is ma megy leadni az iskolalátogatásit, hogy beiratkozott, meg kér igazolást, hogy gyes-en van... Mázlija lett. Fizethetne mindkét szakért, ráadásul nem is keveset, de így nem kell majd KépKépKépKép
Ja... itt nekem mindig rögtön fizettek, nem volt olyan, hogy csak hónapokkal késöbb jött meg a gyed...
Kulcsot nem lehet kérni csak úgy, meg lemásoltatni sem, mert valami kacifántos biztonsági zárak vannak.. Persze, rendelhetne a fönököm +1-et, de hát miért rendelne... erre a fél évre????

Most már látom, hogy totál rossz munkát választottam... (akkor még nagyon szerettem)... Ámulok, hogy más gyed maximumot kap, és azzal is jól kiszúrnak velük... Nekem még most, az emelés után sincs annyi fizum, mint a minimálbér 2x-esének 70%-a... Igaz, nincs még meg a diplomám, ha meglenne, legalább a bruttó 100E fölött lenne... Csak megalázónak érzem, hogy van egy majdnem diplomám, középfokú szakképesítésem, 10 év munkaviszonyom, és ennyire kevés fizum... Kép

Na, az ELTE akkora egy szemét intézmény... Idén kitalálták, hogy akik nem két tanárszakon vannak, azok a második szakért költségtérítést kell, hogy fizessenek... A nagy kegy az, hogy csak a teljes ár (ami jóval 100E fölött van félévente) 20%-át kell fizetni... de nem ám minden szaknál... van, amelyiknél 70-80%-ot... Mindez azért, mert csödben van...

.. na megyek enni...

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

SZiasztok!

Cory! Balunak nagyon boldog második szülinapot! KépKépKép

Zsomának boldog hazaérkezést! KépKépKép

Neked pedig no para Kép

És ha lélegzethz jutsz, írj, hogy fogadta Balu ZSomát, hogy boldogulsz kettejükkel, stb, stb! Kép

Márti++
márti

Cory,
Boldog szulinapot kivanok Balunak, es boldog unneplest negyesben!

Zsuzsi
zsuzsi74

Jaj-jaj Rebi!
Nem tudom mit javasoljak... Mert ezek a dolgok ugyan részben szabályozva vannak a Munka Törvénykönyvében, úgyhogy elméletileg akár munkaügyi bírósághoz fordulhatnál - csak erősen kétlem, hogy elérnél-e bármit is. (Esetleg elejtegetni pár megjegyzést ügyvéd barátnőkről?)
Úgyhogy marad a centivágás.
Ez egy kis vidámság Neked:
KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa
Köszi a vígaszt Kép
Tudom, hogy szabályozva van, tudom, hogy mikhez lenne jogom... De mit kezdjek olyanokkal, akik közölték, hogy mit képzelek, hogy fél évre felforgatnak miattam mindent??? KépKépKépKépKépKépKép
A minimális jogom az az lenne, hogy a régi munkaköröm visszakapjam... Gondoltam arra, hogy hivatalosan mepróbáljak élni a jogaimmal, de mire a végére érnénk, már mehetek szülni, és kinek kell a plusz hercehurca?... az itteni fafej vezetést elnézve minden lennék itt, csak nem szép és jó... KépKépKép

R.

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Henke
Módosítás... már nem intézhetik a hallgatók GYES-ét... Most küldték el a páromat a XIII. ker. Löportár u. 3/B-be...

Rebi

rebi

Balu!
Nagyon boldog második szülinapot kívánok! Kép Kép Kép

Cory!
Megértem ezt a "betojást", de már gyakorlott anya vagy menni fog! Energiát azért küldök, hozzá Kép Kép Kép

Köszönöm a további csendben, halkan és halványan küldött gratulákat!

Zsuzsi!
Naná, hogy pocakos vagyok Kép Parázásban már fel is zárkóztam a többiekhez Kép
Tücsökzenére mi is megyünk u.akkor, mint ti Kép Én is várom, kiváncsi vagyok Vilinek, hogy tetszik majd.

Márti!
Én is imádom, ha mások is dícsérik a gyerekemet Kép Nem semmi Ármin az énekléssel. Mozi, mi egy ideje dvd-t kölcsönzünk inkább, így nem kell másra hagyni Vilit és a hangerőt is én állítom be Kép (olcsóbb is, mint a mozijegy) és most az is szempont lesz, ha pisilnem kell ki tudok közbe menni Kép (Terhesen ezért sem nagyon szerettem moziba járni) No ettől függetlenül azért jó kimozdulni is.

Rebi!
Egyetlen ember sincs azon a munkahelyen aki normális, akivel megbeszélhetnéd pl. a kulcs-ügyet, meg a többit? Amúgy ezt az oda ülök, ahol hely van érzést ismerem, amikor a melóhelyem más részlegére kerültem még nem volt gépem, asztalom, stb. Nagyon rossz volt, csak nekem a közvetlen főnököm normális volt és elintézett mindent. Együttérzek veled, kitartás én is küldök vidító ízéket Kép Kép Kép Kép
Egyetemi tandíj, gyeden-gyesen lévőknek úgy sem kell fizetni, bár most jut eszembe, hogy te most nemm is vagy gyeden.

Vili ma reggel mikor megfogtam a pocakomat üvöltözött, hogy "baba puszi" Épp nem is mondtam neki erről semmit Kép Kép Kép

Norciék
norci

Cory!
Balunak nagyon Boldog Születésnapot kívánunk mi is az egész családdal!KépKépKép
Ne félj, nem lesz semmi gond a 2 gyerekkel, gyakorlott mami vagy, menni fog ez!KépKépKép Csala is biztos segíteni fog mindenben.KépKépKép

Norci!
Csatlakozom a halkan gratulálókhoz. Majd szólj, ha már hangosan is gratulálhatunk.KépKépKép

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Balu!Kép
Nagyon boldog második születésnapot kívánunk Neked! KépKépKép

Cory! Mire ezt olvasod, már otthon lesz az egész család.Kép És semmi betojás! Ügyesek vagytok Ti, minden rendben lesz! És tudod, ha segítség kell.......Kép

Norci! Csak halkan, csendben.... Nagy gratula a pocaklakóhoz!.)

Henke! Kolinda, Sirtos, Kaláka.... nem hiányzik?Kép

Élünk mi is, Luca egész jól halad a bölcsiben. Kedden még nem akart ott elaludni, annyira sírt, hogy ki kellett hozni. Azóta nincs gond vele, jól eljátszik napközben, még mindig rengeteget eszik, és pár napja alszik is. Még két hétig korán el tudom hozni, aztán kezdődik a nehezebb menet....

Andi

Andi
andi3

Cory!
Balut sokszor pusziljuk a 2. születésnapján! Szép estét nektek, aztán ha alszanak gyere és mesélj.Kép

Tikk&Hanna
tikk

Cory!

Balunak nagyon sok boldogságot kívánunk második szülinapjára!!!
Van egy gyerekdal, nem tudom, ismered-e: "Én egy kisöcsit kérek szülinapra, ha jó leszek, apa meg is adja..." - hát ez Balunak most bejött. Kép Kép Kép

Csatlakozva Tikkhez azt szeretném én is kérni tőled, hogy ha az összes Kép gyereked alszik, akkor gyere és légyszi mesélj!

Szia: Laura+Toncsi+Romola
p_laura

Sziasztok!

Először is:
Cory!
Balunak nagyon sok boldog 2. szülinapot!
A legszebb szülinapi ajándék, hogy végre otthon lehet az egész család!Kép Drukk, hogy Te se izgulj, minden rendben lesz és ügyesen belejössz!

Márti!
Mozi kettesben...Kép...nem is rossz ötlet! Igazából a "valahol kettesben"-t kéne megszerveznem, mert idén sajna a házassági évfordulónkon(4.!Kép) nem tudtunk sehova sem elmenni kettesben, pedig olyan jó lett volnaKép

Norci!
Ez már nem véletlen, hogy miután Cory szül, Te becsíkosodsz...Kép Azért DRUKK a 2. teszthez is!

Zsuzsi!
Köszi, én sem hittem el először, hogy ezt a bili-dolgot komolyan gondolja Zsani, de úgy tűnik.Kép A Kismanónk a múltkori UH-on csak a lábaközét mutogatta(nem egy szemérmesKép), de nekem nem sokat jelentett még így sem. Szerintem, ha rákérdeztem volna tuti meg tudták volna mondani, mert annyira mutogatta ráadásul alulról. A nevek már úgy tűnik fixek(legalábbis remélem): Adrienn vagy Dávid Tamás! A fiúnév már 2 éve megvan ugye, de a lánynévvel bajban voltunk vagyis a férjem. Egyik nap tetszett neki egy lánynév(Kinga), 1 hónap múlva már hallani sem akart róla...pedig szerintem aranyos név lett volna: Szabó Kinga
Én igazából most kislányt és kisfiút is szeretnék, de ugye nem ikrek.Kép

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép(21.)
sztigris

Sziasztok!

Most ilyen furcsa idopontban jelentkezem,de Apa elment massziroztatni,Riki pedig nagynehezen kidolt.Kép

Balu!Nagyon boldog szuletésnapot kivanunk neked!KépKépEnnél szebb szulinapi ajandékod nem is lehet,minthogy hazamegy az ocsikéd.Kép

Cory!Kérunk majd egy kis mesélést,milyen egyutt a két gyerkoccel?Kép

Marti!De jo,mozi kettesben!KépRemélem novemberben,ha otthon leszunk,mi is eljutunk egy filmre!Kép

Norci!Gratulalok a teszt eredményéhez!KépMikor csinalod a kovetkezot?Nekem is halvany volt Rikivel a masik csik és kétségbeesetten hivtam a baratnomet,hogy akkor most mi van?!Azt mondta,tuti terhes vagyok és tényleg az voltam!KépDe azért egy hét mulva csinaltam még egyet!Kép
En voltam terhesen,mar elég nagy pocival moziban.A Gyuruk urat néztuk meg Anyummal,ami ugye 3 oras.A pisiléssel nem volt gond,hanem egyszer csak azt éreztem,hogy szorit a cipo.Mindjart le is vettem,nem birtam volna ki a film végéig.KépAztan attol féltem,hogy nem tudom majd visszavenni,de nem volt gond szerencsére.Kép

Henke!De jo,hogy sikerult elintézni a sulit!Kép

Borcsa!Riki egyszer a konyhaban a labam mellett,a foldon aludt el,amig foztem.KépElég hamar sikerult neki,mert észre se vettem.

Zsuzsi!Dorka németul szamol?De ari!Kép
En is mindig bogok,ha nézem a szept.11-i évfordulot.Kép

Akkor rolunk!(illetve Rikirol)
Eloszor is egy jo hir,amit nem akartam elobb irni,nehogy elkiabaljam.Riki atalussza az éjszakakat mar egy hete!KépReggel fél 7-kor kel eloszor,majd szopi utan visszaalszik fél 9-ig.Kép
Volt olyan nap,hogy ébredés nélkul aludt 9-ig.
Haaat,azt nem tudom,meddig fog ez a jolét tartani,mert ahol még nincs foga,ott mar nagyon dudoros!Kép
A beszéd még mindig sehol,de sebaj.
Apjat,amikor még alszik tizpercenként agyonpuszilja!
Lassan mar csak a virslire és husra korlatozodik az étvagya!KépMa marhanyelvet evett.KépPersze nem én csinaltam,mert én undorodom tole!
Ha valami leesik kozli,hogy"Bamm!"
A pelusat o dobja a kukaba,kérni sem kell ra!KépEste furdés elott is képes mesztelenul eltotyotgni a kukaig,csak hogy o dobhassa ki.Kép
Odavan a repulokért és a darukért!Képes hangos oromujjongasban kitorni,ha lat egyet.KépHa itthon meghallja a repulot,tatottszajjal rohan az ablakhoz,hogy lassa.Sajnos mostanaban a felhok miatt nem latni.
Ja és imadja a vizet!A szokokutaknak a repulokhoz hasonloan orul,képes percekig keresgélni kovet,hogy beledobhassa!KépNéha sajnos mast is sikerul felvenni a foldrol.
Na,hirtelen ennyi,de persze lenne még mit mesélni rola!
Mennem kell sutit csinalni.Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Beja: nagyon ügyi Bálint!!! Drukkok mennek a kettőslátáshoz Kép

Mnden GYED-es: szerintem senki nincs az országban, aki pontosan tudná, ki-mikor-mennyit és főleg miért kap Kép

Márti: gratulálok mindkét gyermekedhez Kép Kép Kép

cory: drukkok mennek az első otthoni estéhez Kép de biztos vagyok benne, hogy menni fog minden szépen!!! Kép Kép Kép BALUNAK NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK !!!

Henke: befér a lakásba??? (markológép) Kép szakdolihoz türelmet küldök Kép

Rebi: nem vígasz, de tudd, hogy nekem végül nem adták meg a 2002-re járó 35 nap szabimat!!! Hiába a törvény ...
Viszont ma 2-kor mindenkit hazaengedtek Kép Igaz, így - mivel Zsófi mobilja lemerült, de ezt nem tudtam - Zsófival elkerültük egymást, és ő a Moszkva téren várt rám majd 1 órát Kép

Szép estét mindenkinek - különösen coryéknak Kép

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Majd olvasok és jövök, most a két legfontosabb csak:

Balu
Nagyon Boldog Születésnapot Kívánunk Napoccsal!
Kép

és

Kép

Dzsili és Napsugár
dzsili

Sziasztok!

cory
Balunak nagyon boldog 2. szülinapot kívánok!!!KépKépKép Zsomának pedig boldog hazatérést az övéi közé!KépKépKép

Norci
A családnak, meg a barátoknak is csak a doki után merem elmondani. Ti vagytok a kivételezettek!Kép
Vilinek gratula a foghoz!Kép

BMárti
Szerintem a legutóbbi fizud számít, tehát megkapod a max. gyed-et.

Solya
Ha a fizud alapján több lenne, akkor kapod a max. gyedet, ha kevesebb, akkor azt a kevesebbet kapod.

Zsuzsi
Besétálunk a 9. hétbe, mire dokihoz jutok. Petit is a MÁV-ban szültem u.ennél a dokinál.

Edit
Riki is milyen ügyes már!Kép

Rohanok
Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Először is nagyon boldog 2. születésnapot kívánunk BALUNAK!
Cory!
Otthon vagytok már? Milyen súllyal engedték ki Zsomit? Boldog négyesben töltött estét kívánok nektek!

BMárti!
Hogy van apukád? Remélem már jobban! Sikerült kideríteni, hogy mitől lett rosszul?
Nagyon átérzem a pakolásos, lakás-felújítási problémádat!
Lacikának gratulálok az orrfújáshoz!(neked, pedig az eredmény elkapásához!)

Borcsa!
Lucának gratulálok a fogacskához!

Norci!
Gratulálok a halvány csíkocskádhoz!

Szilvi!
De jó, hogy minden rendben volt az UH-on!

Rebi!
Hihetetlen, hogy már te is 16 hetes vagy! Ilyenkor tudatosul bennem, hogy hogy rohan az idő!
Munkahelyeddel kapcsolatban nagyon meg tudlak érteni! Én télen segítettem be a páromnak a volt munkahelyemen és engem is kiborított, hogy nem volt egy állandó helyem, mindig nekem kellett alkalmazkodnom, de ők legalább a munkámat megbecsülték. Csak azzal tudlak bíztatni, hogy ennek is vége lesz egyszer és akkor babázhatsz ismét!
Házzal, hogy álltok? Mikor költöztök?
A munkahelyi helyzetben én sem látok semmi pozitívat, viszont amit mindenképpen pozitívumnak mondanék, hogy van 1 ill. 1,5 egészséges gyerkőcöd, ami a világon a legfontosabb!Ez bennem is csak tegnap tudatosult, amikor hazajött a párom és közölte, hogy a kollégánk féléves kisfiánál(idáig háromszor műtötték különböző problémákkal) agydaganatot regisztráltak. Nem ragozom tovább, gondolom a kismamáknak ez most amúgy sem esett túl jól, tényleg csak azért írtam le, hogy értékeljük a jót is az életünkben! Remélem nem haragszol meg érte!

Menta!
Remélem hamar túl leszel a rosszulléteken és élvezheted a második babóca várását! Nővéredéknél mi újság?

Köszönöm mindenkinek a drukkolást csík ügyben, valószínűleg nem fogalmaztam elég egyértelműen. Igazából nem volt reális alapja a babának, csak nem értettem, hogy miért késik ennyit. Szerdán szerencsére rendesen megjött, így már csak a végét kell kivárnunk és onnantól jöhet élesben a babagyártás.
Kicsit el vagyok kenődve, Peti kicsit köhög és folyik a nózija, és mivel nem tudom itt, hogy működik a hétvégi ügyelet, gondoltam elviszem az új gyerekorvosunknak megmutatom és egyben megnézem magamnak.
Hát, finoman szólva is nem vagyok elájulva tőle!(Igaz, hogy eddig egy angyal volt a doktornénink és valószínűleg hozzá hasonlítom!) A vizsgálat abból állt, hogy meghallgatta a mellkasát és mivel Peti ellenkezett, amikor be akart nézni a szájába, így a torkát meg sem nézte. Ezek után kb. 5 percig magyarázta a rendelési idejét, közben kb. 20-szor megemlítette a mobilszámát, hogy azon tudom kihívni. A végén én kérdeztem rá(miután ő elköszönt), hogy akkor Petinek nem kell semmit sem adnom a köhögésére, erre mondta, hogy adjak neki Fenistil cseppeket és Rhinatiol köptetőt.
Most dilemmában vagyok, mert benne nem igazán van bizalmam, viszont a pesti doktornőnkhöz nem fogom tudni visszahordani Petit betegen.

Sziasztok!

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Cory: Balunak nagyon boldog szülinapot kívánunk!Kép
Drukkok mennek az első közös estéhez! Majd mesélj, ha van időd és energiád!KépKépKép

Rebi: Hidas György - Raffai Jenő - Vollner Judit:Lelki köldökzsinór
Beszélgetések a kisbabámmal
http://www.babanet.hu/lelkikoldokismerteto.htm

Edit: képzeld én is megint kezdek fogyni Kép kezdek én is megijedni, mert a hangulatom is egyre rosszabb Kép Supradynt szeded még?
Ez az 1 hetes átaludt éjszaka fantasztikusan hangzik! Ez Riki érdeme vagy a Te következetes munkád végeredménye?

Bogancsi: de kár, hogy elkerültétek egymást Zsófival, nem volt mérges?Kép

Henke: a markológép nagyon tuti ajándék! Még a játszótéren láttam, hogy egy játék malterkeverőgépnek volt nagy sikere. Úgy tudom Corában lehet kapni, 1100,-Ft és megőrülnek érte a srácok, a játszón kész harc alakult ki érte!Kép

Szilvi: engem is Adriennek szántak a szüleim, aztán a tesóm megfúrta, mert nem tudta kimondaniKép Zsani milyen nevet szeretne? Most már akkor pelus nélkül vagytok mindig?

Andi: szopival hogy álltok? Luca hogy viseli a cicinélküliséget? Drukkok mennek, hogy jövő héten minden rendben menjen a bölcsiben ! Kép

Laura: hogy vagytok?

Zsuzsa: nem nagyon írsz, mi újság?

Mai napom katasztrófális volt, a bankkal hadakozok és egy gázszerelővel, akinek köszönhetem a beázást is Kép Nem fárasztalak benneteket, de minden volt, ami egy jó kis zaftos vitában kell. Fáj a fejem az idegeskedéstől és a dühtől, persze becsaptakKép

Kellemes hétvégét mindenkinek, coryéknak nagyon szép estét!

Üdv: zsuzsi
zsu26

Sziasztok!

Cory, nagyon boldog és szép első estét négyesben, Balunak hatalmas gratula és sok puszi 2. születésnapjára!!!!! KépKépKép
Neked pedig hajrá, meg tudod csinálniKép És ne feledd, van egy nagyon jó pasid, alias gyermekeid apja, aki mindenben segíteni fog, amikor csak tud!!! KépKépKép

Norci, hogy vagy? KépKépKép

Tényleg, Zafiék! Hol vagytok???

Rebi, most mit mondjak? KépKépKépKép Csúnyát azt tudnék!

Zsuzsi, vita, idegeskedés, becsapásKép Ilyen egy világ ez, rengeteg bunkóval a hátánKép

Még röviden rólunk: Illetve nem tudom, hogy mi van... Képzeljétek, ma, mikor mentem Bácuért, a gondozónő azzal fogadott, hogy van négy pötty a gyereken, kettő a két karján, egy az arcán és egy a valamelyik kezén a kisujjon. Aszonta, hogy lehet, hogy bárányhimlő. Én ezt már tegnap reggel is láttam, délután meg is találtam a hozzá való pókot isKép De nem ez a lényeg, hanem az, hogy hétfőn nem vihetem bölcsibe, hanem irány a doki, és vinnem kell igazolást, hogy egészséges, közösségbe járhat. Az lenne a kérdésem, hogy a bárányhimlő hogy indul??? Mert nekem nem volt... Mondjuk ha tegnap is csak 4 pötty volt, meg ma is (ugyanaz a 4), akkor az nem himlő ugye? Mára már többnek kéne rajta lenni, nem? Gyorsan kijön az egész testen, akár egy nap alatt? Szerintem amúgy tényleg sima pókcsípés, csak variál a gondozónő... HelpKép

Na pusza, legyetek jók,
Beja+Bácu
beja

Sziasztok!

Zsuzsi
nekem nem azzal a 19 órával van bajom, amit otthon vagy akárhol töltök, hanem azzal az 5-tel, amit így teljesen feleslegesen vesznek el az életemből és a gyerekem életéből... meg azzal van bajom, hogy én tekergetem a több10 kilós polcokat, amíg a férfi kollégám épp kvízpatizik a neten... ha szólok neki, akkor mint aki meg sem hallja...

Cory
Hogy sikerült az este? KépKépKép

Bszilvi
Még nem tudom, mikor költözünk.. most lehet, hogy le kell bontani a kéményt, úgyhogy mindenkinek az idegei kirojtozódva...
A gyerekorvossal kapcsolatan én sem tudom, hogy mi lesz majd Kép...

bogancsi
és legalább kifizetik? Mert nálunk ez azért nem merül fel, mert inkább kiadják, minthogy egy fillért is fizessenek... A közalkalmazottas dolog ebből a szempontból szerencsére jól szabályozott... Na megint más kérdés, hogy mit tartanak be... De ha fizetniük kellene, akkor inkább bármi más megoldást találnak... inkább ne legyen bent senki... Kép

Dzsili
De jó, hogy újra jelentkeztél KépKépKép

Zafi
???????????????

.. mennem kell lassan, még a szüleimnél vagyunk...

üdv
Rebiék

rebi

Sziasztok!

Beja: úgy tudom van bárányhimlő ellen oltás és, ha már kijöttek a pöttyök, akkor már nem is fertőz, csak előtte 2 héttel. amit találtam:
http://irisz.sulinet.hu/eletmod/egeszseg/baranyhimlo.html
http://www.sulinet.hu/tart/cikk/le/0/14047/1
szerintem inkább pók Kép
pontosan a bunkóság zavar, mert be lehet az embert csapni szebben is, de nem ilyen undorító módszerekkel.Kép

Rebi: szerintem téged is a bunkóság zavar Kép Csak azt tudnám ismételni, amit Beja írt nekemKép

Zafi: tényleg merre vagy, már költöztök is a 11.kerületbe??? Szólj, ha már ti is a Feneketlen-tóra jártok!

Nyuszimanó: hahó, hogy vagy?KépKép

BSzilvi: még azért adjál esélyt a dokinak, mert ő legalább elárulja, hol érheted utol, ha szükséged van rá. Majd megszokjátok egymást. Nálunk is elég béna a dokinéni vizsgálatnál, nem ért a kicsikhez. A védőnő szerencsére jobban megérti Dorkát és ő próbálja befolyásolni a dokinénit, hogy mit is (ne)csináljonKép Ha szakmailag nem bízol benne, feltétlenül keres másikat!
Szilvi, ti most merre vagytok? Mert ha Kerepestarcsához közel, akkor az ottani kórházban tudok ajánlani egy aranyos és megbízható doktorbácsit(fiatalembert) nektek!Kép

Képzeljétek, ma este nem bírtam már Dorkával, szegénykém nagyon érezte, hogy sz.r napom volt és nem lehetett elaltatni, állandóan cicit kért, de aludni meg nem akart. Végül apát kértem meg, hogy csináljon valamit, mert én már fogytán vagyok a türelmemnek, erre apa kb. 15 perc alatt sok-sok beszéd után elaltatta Dorkát!KépKép Nálunk ez volt az első apás altatás! Szerencsére apa is változik, többet segít, mostmár ő viszi le a szemetet és néha elmosogat és néha észreveszi, hogy hullafáradt vagyokKép

Üdv: zsuzsi, jó éjt
zsu26

Sziasztok!

Teljesen ki vagyok borulva! Zsoma nem hajlandó szopizni! Egyszer evett 5-öt, majd még 10-et kiskanálból, meg előtte (3 órával korábban) volt némi szopi és ennyi. Félek, hogy valami baja lesz. Fejni nem tudok Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Cory!
Lehet,hogy a kornyezetvaltozas miatt.Hatha holnapra megszokja és jobb lesz.Nem hiszem,hogy baja lesz.Sir is?Jelzi,hogy éhes?
Valoszinuleg te is feszult vagy,irtad is,hogy be vagy tojva.Kicsit probalj meg magaddal elbeszélgetni,szoval magadat megnyugtatni.Nekem ez altalaban bejon.Hatha érzi Zsoma rajtad a feszultséget.Ha kicsit megnyugodtal,sikerul majd fejni is!Legalabbis én kivanom,hogy sikeruljon!
Hirtelen jobb nem jut eszembe!

Edit
edith16

Sziasztok!

Zsuzsi! Köszönöm az érdeklődésed, megvagyunk. Azért nem írtam mostanában bővebben, mert este mindig annyira fáradt leszek, hogy örülök, hogy élek. Így csak gyűltek, gyűltek a tervezett válaszaim, majd inkább nem írtam senkinek.
Még nem is köszöntem meg, hogy a talin annyi képet készítettél Toncsiról, olyan jól esett!
Visszatérve a fáradtságomra, nem tudom, mitől lehet (pocakos biztos nem vagyok Kép), talán valami őszi fáradékonyság lehet.
De annyira szörnyű az egész, hogy este, amikor Romit lefektetem és mesélek neki (fejből), akkor gyakran elalszom közben. De a furcsa az, hogy tovább mesélek neki, tehát a szám mesél, de a szemem (és nyilván az agyam nagy része) alszik. Tudom, tudom, nagyon hülyén hangzik, de tényleg így van. Kép Aztán persze kikecmergek erről a mélypontról, az egész csak másodpercekig tarthat... Tegnap pl. arra eszméltem fel, hogy valami kirándulásról hablatyolok szegény Rominak, pedig a mindennapjainkat szoktam neki visszamesélni (mintha egy mackócsaláddal történnének a dolgok), és egész nap csak a játszótérre mozdultunk ki!

Romolának ma nagyon jó napja volt: végre apája megvette neki álmai motorját!!! A motor olyan típusú, mint Rékáé (Zafi). Annyira örült neki, hogy az hihetetlen. Először teljesen zavarban volt, mintha nem is hinné el. Aztán persze egész nap nem volt hajlandó megválni tőle. Olyan jó volt nézni, hogy ekkora örömet tudtunk neki szerezni!

Erről jut eszembe, ha valakit érdekel: a motort a készítője a műhelyben is árulja, 1.500,- Ft-ért. (A Tescoban 3-4.000,- Ft körül láttam.)
Motoplast Kft. XVI. kerület, Farkasfa u. 39.

Itt egy kép Réka motorjáról (Romié zöldeskék):

http://babanet.hu/album/main.php?album=855&page=2&image=13013

Toncsi is jól van, le se merem írni, de már egy hete átalussza az éjszakákat, este 10-11-től reggel 6-7-ig. És úgy látom, mintha fogyott volna (nyilván csak nőtt).

Tényleg, Zafi: hol vagy???

Zsuzsi: a bank még mindig nem írta jóvá a kamatot???
Képzeld el, múltkor voltunk a CIB Bankban (gyerekestül), és Rominak kifogyott a cumijában a víz. Az ügyintéző hölgy olyan kedves volt, hogy amikor ezt meghallotta, rögtön hozott neki szénsavmentes ásványvizet, pedig mi nem is kértük, ő ajánlotta fel. Annyira jól esett!

Beja: sajnos nem tudok ebben segíteni. Kép Csak reménykedem benne, hogy nem bárányhimlő. (Bár a pókcsípés sem hangzik valami jól. Kép)

Ezt most el is küldöm, mert félek, hogy elveszik.

Sziasztok: ÁlmosLaura+Romola+Toncsi

Jaj, lányok, még valami! Hétfőn lesz tali? Ha lenne, szeretném előre tudni, mert szívesen mennénk, csak nagyon körülményes nekem megszervezni, ha apa dolgozik.
p_laura

Cory: csak most olvastalak. Okosságot én sem nagyon tudok írni, csak ilyen sztereotípiák jutnak eszembe, hogy: aludj vele/mellette (ha Balu "engedi"), minden nyikkanásra szoptasd meg, és nyugodj meg!!! Ja, és ha nagyon parázol, hívd fel az ügyeletet! Hátha van valami használható ötletük... Lehet, hogy a levegőben van valami: ma Toncsi sem evett túl sokat...
Lehet, hogy nálatok nagyobb zaj van, mint a kórházban, nem? Ez is zavarhatta... Ha nagyon félsz, hogy kiszárad, adj neki (forralt, lehűtött) vizet.
Drukkok mennek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép.

Szia: Laura
p_laura

Cory!Még arra gondoltam,hogy lehet,hogy fokozatosan kéne leszoktatni a cumisuvegrol.Mert a korhazban ugye abban kapta Zsoma a kiegészitést?Ha nem,akkor bocsi.Talan arra szamit,hogy most is szopizik egy keveset és utana jon a potlas,amiért mar nem kell annyit dolgozni.Nem?

Edit
edith16

Cory!

Próbálj meleg vízzel zuhanyozni, azután talán könnyebben megy a fejés! És igyál meg legalább egy liter teát, az is segíthet! SZerintem, amennyi eddig ment, annak mennie kell ezután is, csak ne aggódj túlzottan! Kép (tudom, mondani könnyű, megtenni meg nehéz Kép, de sikerülni fog, drukkolok! Kép) Azidő alatt sem megy a fejés, míg Balu szopizik?

NEm lehet átmenetileg a kp-i anyatejgyűjtőből kérni minden napra egy kis biztonsági adagot? Tudom, hogy a te tejed kell neki, de talán, ha tudod, hogy van mihez nyúlnod, ha semmiképp sem sikerül, könnyebben megnyugodnál és sikerülne mégis! Koraszülött babáknak szerintem jár vmi ilyesmi!

Ne aggódj, ennyi idő alattt semmi baja nem eshet ZSomának, és biztosan lesz valaki, aki érdemben is tud segíteni!

Addig is drukk, hogy megnyugodj és ZSomának, hogy megéhezzen! KépKépKép

Márti++
márti

Cory, Cory, nyugi! Tudom, könnyű mondani, de szerintem is csak az új környezet és a mami idegeskedése teszi, nem lesz baj, nyugalom! Nehogy a tejmennyiség rovására menjen az idegeskedés. Szerintem sem lesz semmi baja (mégha ilyen pici is), ha pár szopi nem az igazi, talán, ha holnap délután még mindig fennáll ez a dolog, akkor gondolkodj el, mit teszel (akár telefon vissza a kórházba, akár telefon a LLL-nek). De ez még messze van, nyugalom, küldök sok-sok nyugtatót: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép Hajrá, gondolok Rátok sokat!!!

Pusza,
Beja
beja

Sziasztok!

Cory: ne idegeskedj, én is csak azt tudom tanácsolni, amit Edit okosan leírt, próbálj megnyugodni és próbáld feldolgozni az elmúlt pár napot. Beszéld ki magad, hátha az segít, meg fogsz könnyebbülni. Nagy dolog, amit eddig végig csináltál, sok energiádba került, és te nagyon ügyes voltál!!!!! Jó anyuka vagy és biztosan Zsoma is jó szopizó baba lesz, ne kételkedj, csak legyél türelmes, leginkább magaddal szemben!KépKépKép

Laura: Toncsi, jól olvastam?? nem Romi átalussza az éjszakát???? Miért nincs nekem ilyen gyerekem????KépKép Akkor most tudsz egy picit pihenni? Képzeld mi meg a szomszéd kisfiútól kaptunk egy motort, vettem is neki sok-sok csokit!Kép
Off:Bankról nem írok, mert újból felidegesítem magam, a te példád is azt igazolja, hogy az én bankom egy nagy sz.r. Ma is pl. még a reklamáció előtt Dorka mondta, hogy kér vízet, a miénk az autóban maradt, az ügyintéző ránk sem figyelt. A lényeg, hogy még én voltam kikiáltva hülyének, mert nem vettem észre (hiszen nem értesítettek), hogy időközben szept.1-én (aug.21. helyett) kaptam meg a kamatomat, igaz véletlenül a folyószámlámra és nem a betétre, így a betétem nem kamatostul kamatozik.Kép Erre ma ki akartam venni a betétemet, de csupán 3000,-Ft jutalék ellenében tehettem volna meg. Ezek után kiakadtam és a vezetőt kértem, aki szemtelen volt, arrogáns, és úgy kért bocsánatot, mintha azt mondta volna, dögöljek már meg. Ezt meg is mondtam neki. Jaj, nagyon kikészültem, ráadásul Dorka velem volt, és szegénykém végig látta, hogy kezdek egyre jobban ideges lenni és szegény nem tudott mit kezdeni a helyzettel és jól felzaklattam, úgy sírt hazafelé, én meg majdnem nem adtam meg egy jobbkezes elsőbbséget...Hétfőn férjestül megyek, na az szép lesz.
A végén csak leírtam mégis ezt a hülye bankos dolgot, ne haragudjatok, nem akartalak benneteket fárasztani, hülyeség az egész.Kép

Üdv: zsu
zsu26

Sziasztok!

Rebi
Köszi, aranyos vagy.
Szomorúan olvastam a munka kezdés viszontagságait nálad, sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogyan szeretted volna.
Sok-sok negatívumot írtál, olykor bosszantó dolgokat, a kollégáid tényleg türelmetlenek, és udvariatlanok veled, szerintem, van ebben némi féltékenység is, szép egyre bővülő családod van, most még dolgozol ugyan, de ez pár hónap csak és mehetsz babázni ők meg maradnak a napi malomkerékbe. Legalább is nekem így tűnik, lehet, hogy rosszul látom.
Próbáld meg okosan kezelni, ne szívvel és lélekkel, mert az nem tesz jót most „nektek”, ha sehogy sem megy idegeskedés nélkül, talán jobb lenne mégis csak a beteg ácsi.
Amikor a két fiú közt elkezdtem dolgozni és szinte egész nap csak értelmetlen semmit tevéssel telt a napom a munkahelyemen, akkor éreztem úgy magam, ahogyan írtad te is, itthon szaladt minden fiúk oviban és iskolában /Márk akkor kezdte az elsőt/, szükségük lett volna rám én meg ott voltam, rossz érzés.
Kitartás, remélem sikerül valami jó megoldást találnod, próbálj meg, te is átnézni a nedves kollégákon, ha ők is ezt teszik, és tudod mit …hagyd csak rájuk a munka dandárját ne te, erőlködj úgy sem lesz hálás érte senki.
De ha egyik sem jön be, legalább írd ki nekünk magadból, még a végén elmegyünk egy közös könyvtárlátogatásra ki idegelni a munkatársakat, jó?
Apukádat is nagyon sajnálom, tényleg embertelenül küldték el.

Cory
Remélem már otthon vagytok, belerázódtok hamar meglátod.
Most olvastam amit írtál, bár már előttem is írták a lányok biztosan az viselte meg a kicsit hogy új helyen van, akárcsak téged az új helyzet.
Kitartás nagyon drukkolok nektek!
Miért nem szopik? Elalszik, fáradékony? Sír? Látszik rajta hogy éhes?
A bátyámék most voltak itt a mássfél hónapos babájukkal ő is csinált olyanokat hogy hiába kínálták neki a cicit elfordult és sírt, kapkodott, aztán minden rendbe jött.Tudom hogy Zsoma még picurka és hamarabb is érkezett, nem ugyan az a kettő....

Beja
Te kis kukkoló, én is jártam már hasonlóan!
Bácu nagyon kis ügyesen veszi a bölcsis akadályokat büszke lehetsz rá.
Az én nagy fiam már volt bárányhimlős, nem akarlak megrémíteni, de napok alatt jönnek ki a pöttyök amik aztán mint a pattanás hólyagokká alakulnak és kifakadnak, különböző méretűek lehetnek, és mindenütt előfordulhatnak a hajas fejbőrtől kezdve a nemi szervig, bárhol. Van akinek csak néhány kiütése lesz,/Márknak rengeteg volt, és nagyon viszket/, eleinte a meleg helyeken jellemzőbb, pl. a pocija.
Ha nem lesz a hétvégén belőle több és nem is hólyagosodik valószínűbb hogy csípés szerintem, de az igazolás attól még tutira kell.
Remélem minden jól alakul.

Zsuzsi
Bankok, beázás, viták….nem irigyellek.
De..Dorka nagyon ügyi hogy németül ért, sőt beszél !
Hisztizésre nincs használható receptem több, de azt mondják az okosok örüljünk neki, ez is a fejlődés biztos jele!!!
Szegény Dorka, ez a mai napos bankos dolog, legközelebb apát küld inkább!
Még jó hogy leírod, ha ilyesmi történik, engem is felkavarna, ilyeneket kellene névvel együtt az újságokban szellőztetni.

BSzilvi
Petinek gyógyik mennek, ebben a fránya időben Mátémnak is lüttyös a nószija.
Remélem csak az első benyomásod nem volt túl jó a gyermek orvosotokról és ha szükség lesz rá, meg leszel elégedve.
Drukkolok a zebrásodásodhoz!
Engem is elszomorít ha beteg gyerekről hallok.

BMárti
Kész a rendrakás? A pakolászástól már én is előre félek, de milyen tuti lesz ha elkészül!
Lacika meg orrot fúj, ez igen ez egy roppant hasznos tudomány manapság erősen „Őszülünk”!

Henke
Megnyugtatásul közlöm, bizonnyal minden rendben lesz a picurkáddal, én is nagyon paráztam, mindegyiknél így van ez jól, ezért vagyunk anyukák.
Fantasztikusan édes Barni ahogyan beszélget.
Ismerős a szöveg a nem baj hogy megint fiú lesz dumával. Engem is mindig felháborított, persze hogy boldog vagy azért mert kisfiatok lesz, gratula hozzá!
Sok-sok energiát kívánok a szakdolidhoz!

Márti
Úgy néz ki én azon kevesek közé tartozom akik nem látták a párodat, de nagyon jól hangzik ez a honosítási dolog.
Gratula fürge forgolódó Vilkának, és a dumcsizó Árminnak, ne is csodáld hogy a védőnő is csupa elismerő szót használt kis családodról!
Én is mindig elképedek hogy miért halláskárosultaknak vetítik a moziban a filmeket?!

Norci
Édes mindegy hányadikként jelented be hogy pindurkátok várható ha minden igaz, én a magam részéről éppen úgy örülök neki mint az első hírhozónak.
Belevágtál a suliba is látom, most hogyan lesz tovább? Mik a terveid?

Gorsi
Szerintem a dokid az első UH-t is megejti majd, pont időben mész hozzá.
Nagyon izgi hogy mi már tudjuk, a családnak még tikos, ez azért megtisztelő.

Edit
Örülök hogy olvashattam Rikiről, olyan kis ügyes már, és gratula az átaludt éjszakákhoz!

Szilvi
Zsani meg már bilizik, ez igen! Nem semmi a kis nő!
Picurka nemét direkt nem kérdezted meg vagy így alakult, én biztosan nem bírtam volna ki. Bízd rá apára hogy válasszon neveket aztán majd te rostász, mit szólsz, akkor biztosan nem fújj le egy hét múlva.

Menta
Nem vagy túl gyakran, jobban vagy már????
Sajnálom hogy mégsem a Szt. Imrében szülsz, he nem indiszkrét a kérdés a Fülöp doktort kérdeztétek ő volt nagyon drága? Vagy más okok is voltak? Én mondjuk nem vagyok most képben hogy az előző orvosodat és kórházat miért akartad lecserélni, de szomorú vagyok hogy nem úgy sikerültek a dolgok ahogyan tervezted.
Nővéred babája megszületett?
Helenáról mi hír?

Bogancsi
Örülök hogy Tomi is jól érzi magát a bölcsiben!
Szegény Zsófi, várhatott rád ebben a szeles időben.

Nyuszimanó
Mi újság, csak nem????

Zafi
Nálatok minden OK, merre vagy?

Borcsa
A te lánykád hányadikos?

Solya
Látom lesz programja Sárának, a Waldorf szellemisége nekem is szimpatikus!

Laura
Most látom hogy jelentkeztél már éppen akartalak kérdezni.
Nagyon ügyi Toncsi hogy alszik éjjel!

Napocsról majd holnap, mert így is hosszú lett és álmos is vagyok!

Pussz: Dzsili
dzsili

Sziasztok!

cory
Csak ismételni tudnám a többieket, úgyhogy szorítok nagyon, hogy csak egy kis átmeneti zűr legyen!KépKépKépKépKépKépKép
Balunak vettetek valamit?

Ha mostanság vennétek bő másfél éves csemetének játékot, mi lenne az? Azt veszem észre, hogy csomó mindent megvennék, mert láttam másoknál és tetszett, hasznosnak is tűnik, de az mégiscsak túlzás, hogy kapásból csak úgy 5-10 játékkal beállítsak haza, nem?Kép Az anyagiak persze más tészta... Ha jön a rosszidő, akkor fogalmam sincs, mivel kötöm le Petit egész nap idebent. Csak 2-3 percig köti le a rajzolás, főleg duploval építünk, azt nagyon szereti, néha mini zongorával szórakozik, egyre ritkábban nézi a meglévő könyveit (könyve van, csak már nem nagyon érdekli, akkor vegyek még újakat?), autózgat is, de azt is keveset (vmi. érdekesebb, nagyobb autó kéne?). Szóval elég tanácstalan vagyok.

Dzsili
Várom Napocsról is a beszámolót!Kép Olyan jó, hogy végre írtál, neked mindenkihez van 1-2 szavad.Kép
Az UH remélem tényleg meglesz, mert nagyon szeretném tudni, hogy a babó jól van. Tegnap óriásit vágódtam itthon az előszoba kövén, és akkor is úgy meijedtem a baba miatt, hogy sírtam is, nekem semmi bajom nem lett.

A csúszás kapcsán írom: Peti mindig kivesz a popótörlőkből egyet és szórakozik vele, amíg peluscsere van és apa aztán vitte a szemétbe, de volt egy folt a kövön és ha már ott volt a tul.képpen tiszta kendő, azzal nagyjából fel is törölte a csöppnyi előszobát. NAgyon csúszik!!! Úgyhogy véletlenül se csináljatok ilyet! Az esés után persze felmosta rendesen is.Kép

Laura
Peti is 3 hónapos kora után átaludta az éjszakát. Olyan jó volt! Nem akarlak elkeseríteni, de Petinél ez 5 hónapos koráig tartott, aztán egyre sűrűsödtek az éjjeli ébredések, amit anno az éhségnek tudtam be, így állandóan ciciztünk. De mivel majdnem 7 hónapos koráig jó ha 1 kiskanál almát evett meg naponta, nem tudom valóban éhes volt-e vagy csak nekem sikerült így elcsesznem a következő hónapokat, hogy alig aludtunkKép Persze ettől még Toncsi nem biztos, hogy uezt előadja, sőt drukkolok, hogy most már így teljenek az éjszakáitok!Kép

Zafi
Tessék most már előkerülni!Kép

Szilvi
Már én is akartam írni, hogy Zsani szuperügyes!Kép

Zsuzsi
Legalább kiírtad magadból! Én is nagyon fel tudom ám húzni magam, de azt veszem észre, hogy egyre többször hagyom a fenébe, mert nem ér annyit az egész. Persze az anyagiakkal mindig olyan gondok vannak, hogy az ember nem hagyhatja annyiban.Kép
Legyetek már túl ezen a herce-hurcán(?)!KépKépKép

Rebi
Ez a könyvtárlátogatás jó ötlet, oda kéne talit szervezni a harsogó kicsikkel.Kép Persze valszínűleg csak addig lenne poén, amíg megjelennénk, aztán még rondábban néznének rád.

Tegnap Peti elképesztően jókedvűen ébredt délután. Mindig nyűgösen ébred és egyből cicit kér, aztán már minden oké. Erre apával éppen dumáltunk vmit, Peti pedig szinte osont oda hozzánk és nagyokat vigyorgott. Nem is hallottuk, hogy felébredt és jön. Cicit sem kért, egyből játszott meg bújócskázni akart. Olyan jó volt így látni!Kép

Jó hétvégét!
Gorsi++
gorsi

Sziasztok!
Dzsili!
Réka negyedikes. Zenei általánosba jár, most próbáljuk hegedűről furulyára átiratni. Én nagyon szeretem az isijüket (a drót ellenére), nagyon jó a hangulat.
Cory! Küldök neked sok-sok nyugiKépKépKépKépKépKépKépKépKép-t! Nem tudod esetleg kendőben magadra kötni Zsomit?

Zsuzsi, Rebi!
Kép
Ellensúlyozandó az élet viszontagságait.

Tali ötletem sajna nincs Kép.

Jó hétvégét!

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

cory: remélem, nem csuklottál, annyit gondoltam rátok az este! Nyugodj meg! És tényleg jó lenne női tejet szerezni Zsomának, már csak azért is, hogy legyen tartalékba és Te is megnyugodj. Tominál is kaptam az elején, aztán beindultunk és tudtam szoptatni.

Dzsili: légyszi kicsit gyakrabban jelentkezz Kép

Gorsi: köszi a pozitív diszkriminációt Kép

Szilvi: és csak ez az egy orvos van nálatok, nem tudsz másikat választani?

Zsuzsi: hááááát, úgy jött haza, mint egy dúvad Kép De leginkább azért, mert őrületes forgalom volt és a szokásos 40 perc helyett 1 óra alatt ért ki a busszal Kép

Edit: gratulálok az alváshoz!!! Már megérdemeltétek a nyugit Kép

Rebi: azt mondta a bolgár nagyfőnök, hogy felejtsem el azt a 35 napot, különben kereshetek más állást magamnak Kép

Laura: gratulálok Toncsi alvásához és a növekedéséhez!!!

Daniéknak ma volt a bajnokságban az első meccsük és hál’Istennek 3:2-re nyertek. Julihoz most jött egy barátnője és közösen írják kémiából a szakdolgozatukat a teáról Kép Zsófi meg keményen tanul, mert nehéz lesz a jövő hete: dolgozatok, angol nyelvvizsga – szóbeli és írásbeli is 1 héten belül.
Tomi meg eszméletlenül nyűgös ma Kép Alig ebédelt, aztán nem aludt, kajabált. Találtam a combja hátsó részén csalánkiütést, mintha beleült volna. Azt hiszem a reggeli – egyébként nagyon kevés – tejtől van, amit Zsófi adott neki. Kép Aztán volt egy őrületes kaki (hasmenés), és azonnal szólt, hogy kaka és ráült a bilire. Azért mi is haladunk Kép Az előbb betettem az ágyába, üvöltött, aztán elcsöndesedett. Az előbb bementem, hogy betakarjam, mert csak body volt rajta, erre feláll, vigyorog és közli, hogy ki Kép És rém ronda a csalánkiütése. Asszem adok neki Fenistilt.

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!
Most ismétlik Andrist a Fixen!
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Cory
Alakul már a dolog? Nekem az jutott még eszembe - azokon kívül, amit a többiek is leírtak - hogy lehet, hogy érdemes lenne kipróbálni a szoptanítót (nem tudom, mi a hivatalos neve). Ez a Te tejtermelésednek is jót tesz, mert stimulálás van, meg Zsoma is könnyebben juthat kicsit a tejhez, és mégsem elszoktatja a cicitől, hanem rá...

Dzsili
De jó, hogy újra írtál Kép.. várjuk a Napcsi-híreket is! KépKépKépKépKép

Gorsi
Ez az esés nem hangzott valami jól... szerencse, hogy nem lett bajod/bajotok...

bogancsi
A Te főnököd is elmehet oda, ahova az én főnökömet kívánom... jóóóóóóóóóóóóóóó messzire... Kép KépKépKépKépKépKépKép
Látom, Nektek is jutott csalánkiütés.. Ez "állandó" vagy szintén "vándor"?

Laura
Gratula az alváshoz!.. Én is ilyen második gyerkőt szeretnéééék!! KépKép
Én pont amiatt szoktam le az esti mesélésről, mert mindig előbb bealudtam, mint CSengus... Most meseolvasás van, aztán ugyanazt (Süsü) nézi videón kb. 10 percig, aztán villanyoltás, és alvás... Na ott is többnyire én "nyerek"...

Borcsa
Ti nem bírjátok a hegedűt, vagy Réka gondolta meg magát? KépKépKépKép

Úgy látszik, nekünk most elég szépen kijut... Remélem, már nincs sok rossz dolog hátra, aztán le is tudjuk őket jó sok időre... Párom nagymamája magára öntött vagy 3 l forró olajat, amiből aztán szegényke még fel sem bírt állni... 15%-a megégett, műteni kellett... Csengust megcsípte a héten egy méh.. Akor úgy tűnt, hogy semmi baj nincs, de ma egész nap "vándor" csalánkiütései voltak... megpróbáljuk kihúzni hétfőig a dokihoz menetelt, jobb, ha a saját dokink látja... Amúgy tényleg elég érdekes.. nagy foltokban csalánkiütés, pár óra múlva semmi nyoma, hanem máshol jelenik meg, aztán vándorol tovább. 11-kor, amikor épp vittük volna az ügyeletre, épp egy db kiütése sem volt... akkor meg mit mutogassak?... ha nem attól van, akkor fogalmam sincs, hogy mitől, tudomásom szerint semmiféle új kajával nem találkozott... Aztán ma meg egész nap rohangásztunk.. Végre a BNV-n megrendeltük a nappaliba a bútort, meg a matracunkat... csak épp lassan végeztünk, Csengus már iszonyú fáradt volt.. persze ilyenkor akar mindent egyedül csinálni .. Ment is... csak épp a saját lábában elesett, először térdre, onnan a kezére, aztán borult tovább a fejére (meg az orrára)... úgyhogy most harcisérült Kép Meg a matracosnál már nagyon nyűgös volt... meg akarták nyugtatni egy barival, de szóltam, hogy akkor azt már nem tudjuk tőle elvenni, amikor már ilyen "mindenért ordítok a fáradságtól" állapotban van.. Erre azt mondták, nem baj, akkor elviheti Kép

... csak most indulunk haza a fürdetés után.. otthonról már nem sok esélyem van benézni, mert beájulás van... Remélem, holnap sok jó hírt tudok majd olvasni!

üdv
Rebiék

rebi

Sziasztok!

Cory: mi újság? hogy haladtok?

Gorsi: ez a csúszás jól megijeszthetett Téged, de nyugodj meg, nemsokára láthatod a dibi-dobi kis szivecskéjét az uh-on!!!KépKépKép
köszi a megnyugtató szavakat Kép, én is most már azért várom a terhességet, mert akkor olyan nyugodt szoktam lenni, és nem húzom fel magam, plusz a társadalom másik fele jobban el tud viselni engem (az a típus vagyok, akit vagy nagyon utálnak vagy szeretnek).

Dzsili: Napocsról gyorsan kérünk híreket és a fiúkról is és persze, hogy hogy haladtok a szép házatokkal! Fotót is kérhetünk?Kép

Nyuszimanó: nagyon gyanús vagy!Kép Gondolok Rátok nagyon!

Bogancsi: nem értem, hogy van ez a csalánkiütés Tomin? Egyre nagyobb? Borogatod vagy kenegeted? Szabi: ennyit a jogokrólKép, de legalább szívesen fogadtak.
Zsófinak sok-sok drukk megy a dolgozatokhoz és a nyelvvizsgához! Azért ne hajtsa ki magát, nem szabad fáradtan vizsgázni, nehogy beteg legyen! Ilyen idős korban annyit bír az agy, ez hihetetlen! Szerintem a legtöbb tudásom nekem is 17 évesen volt, azóta csak hülyülök...Kép

Gorsi: mi nagyon sokat hallgatunk lemezt vagy cd-t (mesét, Halász Juditot, Süsüt, kaláka), arra táncolunk. Szerencsére Dorka szeret rajzolni, így elvagyunk jó ideig a pont-pont-vesszőcskével. Diafilmezni is mostanában kezdtünk, ha olyan mesét vetítek, amit ismer, akkor nézi, de maga a hangulatát szereti inkábbKép Mostanában ő talált ki játékot magának, mindent becsomagol papírba vagy kendőbe. Színes krétákat is vettem, de azt csak kint lehet használni, mert a lakást tönkreteszi. Szerintem olyan könyvet vegyél neki, ami tényleg leköti, érdemes olyan könyvesboltba menni, ahol gyerekeknek külön kis kuckó van kialakítva és böngészhetnek nyugodtan, akkor kiderül, melyik tetszik neki (nálunk Boribon, Vackor, Lolka Bolka könyvek a slágerek). Ha duplózni szeret Peti, akkor én olyan kiegészítőt vennék a duplohoz, amivel külön is tud játszani. Pl. duplos repülő vagy markoló vagy valami ilyesmi. Ikeás vonatnak is nagy sikere van nálunk és megéri ott körülnézni játék ügyben, mert nagyon ötletes játékokat lehet kapni, és ki is próbálhatjátok helyben.
Ha kifogytam minden ötletből, egy könyv segít nekem, amiben nagyon jó játékos-fejlesztő feladatok vannak, korosztályra vetítve, nagyon ajánlom: Deákné B.Katalin: Anya, taníts engem! Deák és Társa Kiadó
Leírom pl. milyen feladatokat javasol játszani a gyerekkel:
utánozzák egymás mozdulatait, mimikáját! Tátogjanak, mint a halak, forgassák szemüket, bólintsanak, nevessenek, vágjanak komoly arcot!
Válogassanak gombokat különböző szempontok szerint (színük, nagyságuk), rakjanak belőlük sort (fehér-piros-fehér vagy kicsi-nagy-kicsi).
Szóval ilyenek. Nekem tetszik és tényleg fejleszti a gyereket.

Na hosszú lettem, bocsi.

Zafi: mi van veletek, családdal vagytok elfoglalva?

Szila: mi is voltunk zsúron, nagyon élvezte Dorka is, persze annyit rosszalkodtak, alig bírtunk velük!Kép Jó volt a szülőkkel is beszélgetni. Hol tartasz a karácsonyi meglepetésekkel? Ha nem titkos, párat elárulhatnál nekünk!

zsu26

SZiasztok!

Cory! Ha van egy kis időd, azért írj, hogy hogy állnak a dolgok! Eszik már ZSoma? Te tudsz aludni néha? Balu hogy fogadta?

Gorsi! Esés Kép Vigyázz magatokra! Kép Én beszereztem az esős időkre gyurmát, de még nem vettük elő, így nem tudom, hogy fog beválni. Ami most nálunk nagyon megy: András "épített" egy nagy TV-s dobozból házat Árminnak, azt imádja! Ki-bemászik, kinéz ablakon, ajtón, behordja a dolgokat, hol az ajtón, hol a különféle méretű ablakokon. Mosdtanában kezdett rendesebben építőkockázni: akár egy órát is játszik egyedül! Kép Persze, egy légtérben kell vele lenni, de tudok mást csinálni közben. Nekünk nagyon beváltak a könyvek, ami a sláger: amiben autó, markoló, traktor, stb van, vagy a korongosak. Lehet még esetleg bábozni, rajzolni (ez nálunk a basa kb. százszori megjelenítését jelenti Kép) Hát, ennyi ötletem van egyelőre, de én is szívesen várok még másoktól!

Dzsili! Örülök, hogy megint tudsz írni Kép Napocs?

Rebi! Kitartás, kitartás KépKépKép Azért bútort válogatni mégiscsak jó, még ha fárasztó is, nem? Csengusnak gyógypuszik! Kép

Esti mese: hát, nálunk ez nem válik be egyelőre, nálunk még mindig esti szopi van. Ha mesélek, én elalszom, de Ármin egyáltalán nem Kép SZóval, mi ezzel még várunk! Ma fürdéskor mondta, hogy szopákíni akar. Mondtam, OK, de kér-e előtte vmi vacsorát. "Nem! Szopákíni akarok, tejecskét kérsz" De tényleg elaludt Kép Vilka pedig az az álombaba Kép, aki születése óta nyikkanás nélkül átalussza az éjszakát és mikor felébred, csak kacarászik, max. az ujját szopizza nagy cuppogással. De kaja miatt szerintem még sosem sírt, csak fáradtságtól.

Borcsa! Pedig a hegedű szebb, nem? Én legalábbis még a saját furulyám hangját is utáltam néha, másét meg nagyon Kép Az altfurulya szebb! Kép Ma reggel az ajtónk előtt találtam egy kb. 30 cm-es alumíniumdrótot ... hogy miért épp te jutottál róla eszembe??? Kép

Bogancsi! Hogy én hogy irígyellek mindig ezért a sok gyerekért Kép Olyan sokféle dolgot csinálnak, mind okos, tehetséges - jó lehet neked! Kép Főnök Kép

Na, megyek teregetni ... utána meg Heti Hetes

Márti+Ármin+Vilka
márti

Zsuzsi, Márti
Köszi az ötletelést.Kép Márti, erre a nagy dobozos dologra én is gondoltam, csak vmi stabilat kéne csinálni, mert a kis sátrat, amink van, nagyon szereti, de felborítja és szétszedi.Kép

Mennem is kell.
Gorsi
gorsi

Gorsi!

Az ikeában lehet kapni kartonból már kész babaházat, ha erre gondoltál. Mi is Mártiékhoz hasonlóan dobozból csináltunk házat, Dorka nálunk előszeretettel próbálja szétszedni, nem használja játékra, inkább benne tartjuk a játékait. Szerintem a sátor sokkal jobb.

Szerencsére nálunk megy már jó ideje a mesés elalvás, először éneklés, meseolvasás utána szopi és utána mese, ha még kéri, ilyenkor én is elszoktam kalandozni, mint Laura, fáradtságtól függően, elég vicces a vége, mert macival kezdek, a végére pedig valami számláról mesélekKépKépKép örök altatódal: Adjon Isten, Jó éjszakát! Erre tudja már, hogy aludni kell. Kép

zsu26

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?