Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

Befejeztem a visszakeresest es nagyjabol megtalaltam mindenkit, ugyhogy Pano keresere kozkinccse teszem. Sajnos a tablazatkesziteshez most nincs turelmem, de azert probalok valami attekintheto format adni a dolognak.Kép

Na, sikeresen bepotyogtem ide, de total kaosz lett, ahogy megjelent, ugyhogy muszaj voltam megcsinalni a tablazatot. De most meg nem enged mellekletet feltolteni, ugyhogy meg ezzel elleszek egy ideig, de fel fogom tenni!

PusziKép

Orsi

avocado

SzosziKép
Annyira jol leirtad a szulesed! Elszorult a torkom, epp hogy nem bogtem el magam! Es a vegen a ruhataros nenis poen!!!!Kép Azon meg oriasit rohogtem, Anyukam is!Kép
Koszi, hogy megosztottad velunk ezt a csodas elmenyt, nem is csodalom, hogy elsirtad magad, mikor megkaptad a picit, en is tuti bogni fogok!
Es szuper, hogy ilyen gyorsan ment minden, hihetetlen gyorsan tagultal!

Sok pusziKép

Orsi

avocado

Es a tablazatom:

<!--attachment: Statisztika-tablazat-101904.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*18.4**Statisztika%2dtablazat%2exls --><center><pre>
Kép
Statisztika-tablazat.xls (18.4 k)</pre></center><!--/attachment-->

Azt hiszem sikerult, remelem jo lesz!

A paromnak levontam a kovetkeztetest, hogy itt a legtobb baba nem ejjel szuletett, remelem most megnyugodott.Kép Persze ettol Gergo meg akarhat ejszaka kibujni.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Na, nem sikerult!Kép

Pano!
Te hogy szoktad feltenni?
Excell-ben csinalod?

Segits!

Orsi

avocado

Sziasztok!

Na megvolt az első sétánk is, egész szépen végigaludta. Gond csak a kisfiammal volt, akit elég elkényeztettek a papáék, így majdnem legurult a motorjával az úttestre. Hál isten sikerült elkapni!

Panó,
nekem szerencsém van, fokozatosan kell megszoknom a nagy társaságot. Egy hétig csak a legkisebb volt itthon, tegnap hoztuk haza a középsőt, a nagy lehet, hogy csak iskolakezdésre jön haza. Így azért nem olyan vészes. Majd ha időre kell felkeltenem a nagyot az lesz a gond, de majd csak megoldom valahogy. Ja, és nekem abban is szerencsém van, hogy a férjem egész augusztusban szabadságon van, így nagyon sokat tud segíteni (és szeret is tehermentesíteni). Például majdnem mindig ő teszi tisztába a kicsit, nekem csak a köldökét kell megcsinálnom.
Tényleg nektek mi van a köldökkel, mikor kell leesnie, én már elfelejtettem.

Orsi,
irigyellek a türelmedért, továbbra is szurkolunk érted. Egyébként jó lett a táblázat, nekem sikerült megnyitnom. A hiányzó adat a szökőév miatt a védőnőnél 08.07., egyébként 08.06. (ezt mondta az orvos is)
Különben nem tudom mi lesz a topiccal, ha egy kis időre itthagysz minket.

Szöszi,
tényleg klassz a szülésed, reméljük legközelebb már kevesebbet kell stoppolnia az orvosnak. Utólag is gratulálok a kismanódhoz, akit csak centiméterben hagytunk le egy kicsit, súlyuk pont egyforma.

Majd még jövök

Hajni
nalika

Orsi!
De sikerült, én meg tudtam nézni!
Lindát miért hagytad ki?
Én egyébként Excell-ben csinálom meg a táblázatot, aztán átmásolom egy képszerkesztőbe és képként teszem fel.

Szöszi!
Nagyon szép a történeted, köszi, hogy leírtad!

Panó
panó

Nalika!
Köldökcsonkunk nekünk is van még, én úgy emlékszem Ritának két hetes korában esett le.
Akkor neked jó, ha a férjed tud segíteni!

Panó
panó

Kép

Kép
panó

PanoKép
Fogalmam sincs, hogy Lindat hogy sikerult kihagynom, de kozben jo, hogy mondtad a kepszerkesztot, igy mar en is megcsinaltam rendesen, hogy itt is lathato legyen.Kép

Ha szeretnetek, teszek fel moge en is valami kepet.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Nem tudok megint mellekletet feltolteni.Kép

Orsi

avocado

Na, talan most sikerul!

Nalika
Kijavitottam az idopontot.Kép

PusziKép

Orsi

Kép

avocado

Es az eddigiek alapjan a statisztikam:

1 hajnali szules
7 delelotti
6 delutani
4 esti
3 ejszakai

Szoval a napkozben abszolut vezet, Karcsi meg remenykedik, hogy mi is beleesunk majd az itteni nagyatlagba!KépKépKép

PusziKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Ha minden napunk ilyen lenne! Kép Este elaludt 11 előtt, és aludt reggel 8-ig. Majd egy órácskát délelőtt, és most 2.5 órát délután. Így ma 5 kaja lesz. Szép is lenne...

Panó: te kis botanikus Kép

Orsi: látom, még nem vagy nagyon a szülésre hangolva! Vagy a táblázatban keresed a szabályokat???

Nalika: nagyon szépek vagytok! ÉS te egy nagyon fiatal anyuka! Séta Kép

Ildikó: Zsófi lassan szokja, lassan... Amúgy ő is mindig zavarja Edinát, ha eszik. Ölelgeti, belelógatja a haját az azcába,... Edina meg persze ilyenkor a ZSófira figyel, és dzsojsztikot csinál a mellembimbómből! Kép
Képek Kép Gumicsizma Kép Azért a te fiad sem egy véznaság! Kép
Bukás: Lino ötlete az egyik. Edina is bukdácsol... Én sokszor úgy fektetem le, hogy ráteszem a pólyabetétre, és az egy ágyneműkupacra támasztom, Így 24 fokban van kb. Mi ezt házilag csak úgy hívjuk: domboldal Kép
És ha fekteted, akkor hasra, vagy a BAL oldalára rakd, akkor nem lehet baj! Ugyanis most mondták el nekem, hogy a garat nem szimmetrikus. Ha a bal oldalán van, nem tud megfulladni a visszanyelt kajátol! Ja, és figyelni kell őket! Továbbá ajánlatos nem szőnyegen büfiztetni! És most egy kaja közben 2-3 alkalommal is megállok, és büfizünk, mert több kicsi szerintem jobb!!!

Szöszi: szép szülés volt. Mikor jön a következő???

Swen: amióta mérem, nem aggódom. Akkor kevesebb a kaja, ha fáj a fejem, de szerintem ez mással is így van. Amúgy meg elég Kép
Nem aggódom most, ha ez így marad. És remélem marad... Bár sok munkám van benne...
A hidegfront Edinára is jól hat! De jön még vissza a meleg... Kép
Mi van a kajákkal? Ritkultak?

Lino: olimpia Kép És sörözöl is?
Amúgy a tej ennél lassabban higul! Majd többet eszik az a gyerek Kép Így itatnod sem kell!

Na, ébredünk, mennem kell.

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa,
hát nem sokan szokták kinézni belőlem, hogy már negyedikes lesz a nagyfiam. Bár hozzá kell tennem, hogy a 2 éves munkaviszonyom megvolt, ami a gyed-hez volt szükséges, mindez érettségi után. legalább nem voltam nagyon aggódós, hogy mit hogy kell csinálni. Csak úgy ment minden magától, még a szoptatás is 26 hónapig. A másodiknál egy kicsit jobban aggódtam, több info jutott el hozzám. Most megint megy minden magától, úgy látszik már belerázódtam. Egyébként gratula a nagy alváshoz, nekünk eddig 6 óra a csúcs.

Orsi,
köszi a javítást, tényleg nagyon ráérsz még.

Panó,
köszi a választ, azt hittem már soha nem szabadulunk meg tőle, de most eléggé haladott állapotban vagyunk.

Hajni
nalika

Sziasztok!

Köszönöm a hiányolást. Kép

Elnézést kérek, hogy nem fogok mindenkire reagálni, de az előbb elszállt az egész gép, még mielőtt elmentettem volna amit írtam. És most már idő hiányában (jönnek anyukámék), nem tudom rekonstruálni.

Ildikó! A Swen által említett dolgok: Az egyik egy cikk, Mennyit bukhat a csecsemő címmel ( http://www.kismama.hu/cikk.php?id=61&cid=3734 ), a másik egy honlap ( www.szoptatasert.hu ), ezen belül az Oktatóanyagunk-ra kattintva rendkívül sok hasznos információ van.

Szöszi! Nagyon jó a szüléstörténeted! Mindig egy ilyen gyors szülésre vágytam. De most már esélyem sincs rá.

Orsi! Sokat gondolok rád, már nagyon a végén vagy. Remélem, tényleg kivár a dokid és nem lesz indítás.

Kedden viszem Rékát csípőszűrésre az Ortopédiai Klinikára. Ha esetleg valakinek van kedve, és tud egy jó helyet, és kíváncsi ránk, akkor előtte vagy utána találkozhatnánk. Én még most is bánom, hogy anno májusban a találkozóra nem sikerült elmennem.

További szép napot mindenkinek! (Ideértek anyukámék.)

Zita
pzita

Szioka

Hihetetlen, de van egy kis idom!
Gyerekek hazamentek, mert Salla beteg! Viszont kaptam meg egy gyereket, ferj-uram szemelyeben. Szegeny nagyon meg van fazva, most vittem neki teat es finnrexet. Tudjatok az a por amit melegvizzel kell felengedni. Persze most nem jut eszembe otthon milyen neven futKép.

Orsi
Te kis raeros, no majd lesz ez meg igy seKép. Tenyleg nagyon unatkozol, es teljes fuggo lettelKép. Hogy fogod ´birni, ha a baba meglesz?. A turelmedet egyenesen csodalom, en mar hulyet kaptam volna, pedig nem vagyok nagyon ideges tipus, kiveve 1-2 dolgot,szemelyt. A tablazat nagyon jo, es a ferjed tenyleg remenykedhetKép.

Pano,
koszi, ha irtal, tenyleg nem vettem eszre. A gond az, hogy valoban mindennap kell jonnom, hogy kepben legyek, mert a visszaolvasasra sajnos nincs ido. Ez a sugarkaka nalunk is megvol, es sikerult isKép. Eloszor apat tojta le, utana O elrohant mosakodni, majd en folytattam es tiszta szar lett a furdokopenyem elugrottam, es a szemkozti fal kovetkezett /1,5m/ radiatorostol, de kozben erintette a vadonat uj babakocsit es a szonyeg is szep sarga lettKép.

Zsuzsa
Koszi a tanacsokat, a bofiztetest mar alkalmazom. A garat nekem is uj, es a fektetes is. Nagyon jo, hogy leirtad. Koszonom! Laura detto ZsofiKép. Tenyleg szepek a muskatlik, ugye azok? Az alvas szuper, nalunk mikor lesz igy? En mar a 2,5-3 oranak is orulok. Ja es Lauranak van meg egy jo szokasa, ha kerjuk beszeljen halkabban, elkezd megjobban kiabalniKép.

Lino
Hogy Ti milyen aktivak vagytok! Te meg gondolgodol 4 gyerekben is, es nem is muszaj? Te egy hos vagyKép. Ez a tej-viz jo poen volt! A dontot en is hallottam, apa kozvetitette, mert eppen szopiztunk. Kar, hogy a vegere elfaradt, de bronz is tok jok!

Szoszi
Koszi a tortenetet, jo volt olvasni! Es milyen rovid ido alatt meglett a babucidKép.

Hajni
Lucasnak 10 napra esett le, de ezt mar kicsit hosszu idonek tartottak a vedoben. Azt mondtak altalaban 1 het. Tenyleg szerencses vagy, hogy nem kell azonnal fejest ugranod a kaoszbaKép.
Tiszta irigy vagyok.
Lanyok!
Lucas kicsit szortyog, szerintetek mar el is kapta a virust a tobbiektol vagy csak a tejcsi?Honnan tudom megkulonboztetni, persze anelkul, hogy elvegeznem az orvosit? A hatan nem hallok semmit, es szopizik, bar tobbszor felebred, felsir alvas kozben. Vigyem holnap orvoshoz?

Most megyek belogatom a cicit, eppen elkezdett sirni.
Puszi
Ildiko
salla

Ildi: nem talált! Hibiszkusz! Ez sokkal ritkább, főleg ilyen nagyban, és szépben Kép
A kiabálás is ismerős Kép Bár ha mélyen alszik, nem zavarja...
Az alvás majd javul nálatok is. Bár Edina kezdetben is max. 1X kelt éjjel. Jó kislány Kép
Amúgy ez a garat dolog szerintem is érdekes. Bár mint tudjuk, az eszméletlen embert is a bal oldalára kell fordítani! Ue. az oka!
Jobbulást a férjednek!

Zita: én is megyek szűrésre, de én ide a Karolinára. Így én passzolom!

Nalika-Hajni: Kép

Bori: merre vagy???

Zsuzsa
zerko

Zsuzsa!

Esetleg akkor nem találkozhatnánk ott? Merthogy az Orotpédiai Klinika a Karolina úton van. Vagy más ilyen hely is van a Karolinán? És úgyis mindenkinek kettőre kell ott lenni. Tulajdonképp, ha akarnánk, sem tudnánk egymást elkerülni, ha kedden jöttök ti is.

Bori! Tényleg merre vagy? Még nem állt helyre az egészség?

Üdv:

Zita
pzita

SziasztokKép

Zsuzsa
En lennek mar a szulesre hangolva, csak a picurkam nincs meg.Kép

Zita
Koszi, aranyos vagy!Kép

Ildiko
Azert nem vagyok fuggo, szerencsere!Kép Csak nem nagyon birok egy pozicioban ellenni sokaig, ugyhogy hol fekszem, hol ideulok, ingazgatok.Kép De azert ma delelott kiporszivoztam a hazat!Kép

Amugy egesz nap iszonyu nyomi vagyok, biztos ezt az idot erzem.Kép Most estere annyira lemerultem, hogy sajat magam nem birom elviselni, iszonyu nyugos vagyok. Raadasul a fejem is fajt egesz nap, meg ugy erzem, mintha kohognom is kene, szoval mintha bujkalna bennem valami.Kép Remelem holnapra elmulik az egesz!

Na, megyek.
Puszi mindenkinek!Kép

Orsi

avocado

Sziasztok, itt HajniMaci!

Jelentem: Benőke az én pocaklakóm megszületett aug. 10-én 14.05-kor. A becsületes neve Kókai Bence Kristóf, 3250 g, 53 cm - és szerintem nagyon szép! De ezeket már tudjátok.

A férjem lelkére kötöttem, hogy írjon nektek. Azt mondta, hogy írt is, de én nem találom. Valószínűleg elronthatott valamit!

Tegnap jöttünk haza, ma megejtettük az első fürdésünket, szerintem elég ügyesen.
Bence 40-50 grammokat eszik, sajnos nem mindig tartja be a 3 órás azüneteket, pedig éjszaka jó lenne. (mármint nekem)

Nem tudom, hogy nálatok mi újság lányok, de remélem, hogy mindenki jól van!
Van még valaki egyben?

Szakítok egy kis ídőt és akkor majd leírom a történetünket.

Zsuzsa- jelentem, túléltem! Igaz közben, nem gondoltam volna, hogy egyszer vége lesz.

Anikó- puszi neked, olyan aranyos vagy, hogy hívtál a kórházban! Jól vagytok?
Milyen bogyót szedsz tejcsi gyarapítás céljából?

Egyenlőre ennyi, puszi mindenkinek!

MaciKép
maci2

Jajj, van egy nagyon fontos kérdésem:

Ti hogy altatjátok a babátokat?
hason, háton, vagy oldalt? Én általában eddig hasra tettem, nert nem mindig akart büfizni. Most viszont több helyről is azt hallom, hogy háton kell altatni, nehogy ne kapjon levegőt.

Mit csináljak?
Este többször is bemegyek megnézni, hogy szuszog-e. Tiszta hülye vagyok.

Köszi a segítséget.

Maci
maci2

Jó estét!

Orsi! lehet, hogy készülődsz? Nekem van egy olyan érzésem, hogy még 20-a előtt meglesz a bébi! Drukkolok nagyon!KépJa és nem ijesztgetésül, de igaz, hogy Botond délelőtt született, de mi éjszaka fél kettőkor mentünk a kórházba.Kép

Lino! Nálunk is folyamatosan megy a tv az olimpia miatt, most örülök a gyakori szopiknak, mert így nézhetem.Kép Tényleg jó nagy paraszt volt, aki ott fújjolt!Kép Éjszakátok milyen volt? Nálunk Botond most fél kettőkor felkelt egy szopira, amibe húsz perc után bealudt, majd mikor visszatettem az ágyába, úgy összekakilta magát, hogy teljes szervízt kellett végrehajtani!KépKép Utána újabb szopi, fél háromkor fekvés, majd menetrendszerűen fél hatkor kelés.Kép Remélem visszatérünk a rendes kerékvágásba!

Szöszi! Annyira jól leírtál mindent, te is szerencsés alkat vagy a szülésre, úgyhogy a következő kettő is belefér!Kép

Zsuzsa! NapotokKépNapközbeni szopiknál még mindig nincs rendszer, kb. hat-nyolc naponta. De mintha rövidültek volna. Egyébként teljesen megbarátkoztam a dologgal, főleg, hogy már a cicim sem fáj! Kopp-kopp! Egyébként a szüneteket honnan számoljátok, a szopik kezdetétől vagy végétől? Hibiszkusz gyönyörű!!!! Erkélyen tartod?

Ildikó! A fiam engem is megtisztelt már mind kis, mind nagy dologgal.Kép Én a helyedben megmutatnám Lucast egy dokinak, abból baj nem lehet! Jobbulást az egész családnak!

Jó éjt mindenkinek!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Szia HajniMaci!

Üdv újra közöttünk, gratulálok a kicsi fiadhoz!!!Kaptunk ám hírt rólad, azt hiszem Anikó által, és nagyon szorítottunk érted!KépÉn csak napközben altatom a babót hason, éjszaka oldalt fektetem -mondjuk reggelre már a hátán fekszik- úgy hogy megtámasztom a hátát egy összetekert takaróval. S most írta Zsuzsa, hogy a bal oldalára kell fektetni, mert úgy ha böfizik is, nem tud megfulladni a kajától.

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

SziasztokKép

Hat nem tudom, de vannak kemenyedeseim, amik eleg rendszeresnek tunnek, igaz nem nagyon fajnak, de nem tudom eldonteni, hogy akkor ez most mi! Most az oraval maszkalok mindenhova es olyan 15 percenkent jonnek, hol kicsit tobb, hol kicsit kevesebb. De nem faj, csak nemelyiket erzem olyan mensisnek. Most, hogy ideultem meg az oldalam kezdett el fajni. Most akkor mi van???
Az a baj, hogy nem akarok feleslegesen bemenni, meg hivogatni a szulesznot.Kép Nem tudom, hogy meddig varjak?
A masik baj, hogy ilyenkor mar Ti sem jottok ide, igy most nem lesz, aki tanacsot adjon.Kép

Na, mindegy, majd kiderul, de elegge gyanus vagyok magamnak.

PusziKép

Orsi

avocado

Most voltam zuhanyozni es mikor torolkoztem volt egy fajdalmas derekfajasom a bal oldalon. Ez mar az lenne?KépKépKép
Kivancsi vagyok, hogy csak en kepzelem, vagy ez mar tenyleg az. Izgi!Kép

Ti ezt mar ugyis csak reggel olvassatok, lehet hogy addigra mar baba lesz.Kép

PusziKép

Orsi
40+2

avocado

Orsi, csak benéztem, látom készulodsz Kép Ugyesen!

Olvasd el ezt:
http://www.vital.hu/themes/baba/kilencho10.htm

Puszi
Kriszta

UI: ma nekem is voltak délután 10-15 perceseim, de ahogy jöttek el is múltak. Ittmaradok utolsó pocakosnak Kép
soraya

SorayaKép

Olyan jo, hogy beneztel, nem vagyok igy egyedul.Kép Persze ez csak vicc volt.Kép

Meg nem vagyok biztos benne, hogy ma ejjel megyunk, de azert gyanus a dolog. Fajni azota az egy ota nem faj, babocam mozgolodik, de kemenyedni is kemenyedek hellyel-kozzel rendzeresen. Egyelore irogatom, aztan ha marad igy, akkor lefekszem es majd meglatjuk.

Koszi a linket, elolvastam, de azert sokkal okosabb nem lettem. Mindenesetre ha surusodnek azert felhivom a szulesznot es bemegyunk, inkabb potyara egy ut, mint hogy itthon szuljek meg.Kép

Puszi Neked, majd jelzem a tobbieknek , ha tortenik valami.

Orsi

avocado

SziasztokKép

Hat eddig nem tortent semmi, nagyjabol vegigaludtam az ejszakat, igaz a pocakom eleg sokat volt kemeny, de nem fajt. Most mar megint nagyon nem birtam a fekvest, ugyhogy kicsit kijottem, de meg megprobalok visszafekudni, hatha sikerul meg egy kicsit aludni.

Soraya
Ugy latszik engem is megviccelt a pocak, ugyanaz lehetett, ami Neked delutan. Pedig mar orultem, hogy akkor az ejjel tul leszek rajta, de ugy latszik meg nem.Kép

PusziKép

Orsi
40+3

avocado

Ujra csak sziasztokKép

Meg tudtam egyet aludni fel 8-ig, ugyhogy annyira nem vagyok komas.Kép
A helyzet valtozatlan, ugy nez ki, egyelore megsem szulok. Ma delutan megyunk a dokihoz, majd o megmondja, hogy mi a helyzet odabent.Kép Azt hiszem a multkor a kemenyedesekre azt mondta, hogy az mar segit nyilogatni, ugyhogy remelem mond valami olyat, hogy mar nyitva vagyok 1-2 ujjnyira. Igaz azzal is meg napokig el lehet lenni, nem igaz?

Puszi mindenkinekKép

Orsi

avocado

Sziasztok!

Szörnyű vacak éjszakánk volt Kép Arra ébredtem 3-kor, hogy Kata nagyon csuklik, aminem múlt el 40 perc alatt sem Kép Persze ettől meg teljesen felébredt és csak 5 körül aludt el újra Kép Akor meg jött Lili, hogy rosszat álmodott. Aztán Nóra a szokásos fél 7es kelésével Kép Hulla fáradt vagyok, és nagyon rossz kedvem van Kép

Hajni: Üdv újra itthon és mégegyszer nagy gratula a kisfiadhoz!!! Várjuk majd a történetet! Kata csak hason hajlandó aludni, ha a hátára raktuk, 5-10 percnél nem aludt tovább, úgyhogy már nem kísérletezünk vele. És én is rohangálok megnézni, hogy szuszog-e Kép Úgyhogy nem vagy hülye Kép Vagy én is. Nagyon édes a kisfiad!

Szöszi: köszi a történetet! Kép Szerintem nagyon szép szülésed volt! Ruhatáros Kép Nézed az olimpiát?

Zsuzsa: nem szeretem a sört Kép Edina szeme? Katáé úgy tűnik rendbejött teljesen. Éjszakátok Kép

Ildikó: férjednek jobbulást! Ha Lucas továbbra is szörcsög, én azért megmutatnám dokinak, de remélem nem kapja el! 4. gyerek? A mai éjszaka után biztos nem akarom Kép

Swen: Botond szerintem valahogy kommunikál Katával mert egy nap eltéréssel most nekünk volt nagyon vacak éjszakánk Kép Remélem ti legalább jól aludtatok! Olimpia Kép

Süncsi: van egy oldal, és ott ha bejelölöd, akkor külön kiadja, hogy mikor van magyar versenyző, melyik számban: http://www.olimpiamusor.hu Sok pussz nektek!

Bori: merre vagy? Dork meggyógyult?

Linda is ma hazamehet! Kép

Anikó: remélem jól vagytok, és hogy a hétvégén tudtál egy kicsit pihenni! Sok pussz Kép

Zita: szívesen találkoznék veletek, de nálunk az az alvásidő, pedig csak negyedóra tőlünk! Meg nekünk majd csak 3 és 4 hós kora között kell menni, most UH-ra kell menni csípőszűrésre.

Orsi: jó kis összehúzódásaid vannak már! Tudod holnap 17.! Kép Táblázat Kép Kíváncsi vagyok mit mond a doki! Egy-két ujjnyival meg simán ellehet még lenni Kép De Te holnap úgyis megszülsz! Kép

Nalika: irigy vagyok, hogy a férjed egész augusztusban otthon tud lenni veletek! Kép Séta Kép Köldökcsonk: Lilinél 5 naposan, Nóránál majdnem két hetesen, most meg három hetes volt Kata mire leesett.

Soraya: neked meg drukkolok a 20-hoz! Kép Méhszájad milyen volt legutóbb?

Szilvi
lino

Lino
Azt mondod, hogy holnap? Remelm ugy lesz!Kép De en a mai napot is el birnam viselni!Kép
Szerinted ezek a rendszeres kemenyedesek lehetnek mar az elojelei a szulesnek? Marmint, hogy hamarosan szulok? Meg ugye volt az az elegge fajdalmas derektaji fajas, azert az mar gyanus volt!

Szoritsatok nagyon nekem! Most mar ugy szeretnem a kezembe fogni a picikemet!Kép

PusziKép

Orsi

avocado

Jó reggelt mindenkinek!

Mit szóltok Nagy Tímea aranyérméhez? Ja, ha eddig nem mondtam volna, nálunk is megy a TV egész nap az olimpia miatt.

Orsi! Nagyon szurkolok neked! Olyan jó lenne, ha már te is babázhatnál. Bár akkor lehet, hogy kihalna a topik. Kép

Szilvi! Nálunk az éjszakai alvási pozíciók menetrendje. Fürdés után egyik oldal, első éjszakai szopi után másik oldal. Öt körüli kelés és szopi után hasra. Olyan mint a vetésforgó. Valószínűleg, hogy egyéb dolgok miatt nem csak a csípőszűrés idejére leszünk Pesten, így esetleg még összejöhet a találkozó.

Bori! Hogy van Dorka?

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Sziasztok!

Csak emlékezetbol írok...

Orsi látom nem szultél még meg Kép Drukk-drukk!

Suncsi, én is megígértem anyuéknak, hogy szólok, de azóta meggondoltam magam. Tudod, a férjem nem beszél túl sokat magyarul, meg nem tudom mennyire az lenne szulés közben a legfontosabb dolgunk, hogy anyuéknak jelentsuk a helyzetet. Ha meg órákig nem kapnak hírt, be fognak csavarodni Kép Azt hiszem jobb, ha megkímélem oket és majd telefonálunk ha megvan az unoka Kép Persze ha kibírom KépKép

Bori, én szept 1! Kép Ezért írtam, hogy még akár lehet is egyszerre a szulinapom a fiaméval, bár inkább szuljek elobb. Kép
A férjem nem tud bólyit sutni, itt nincs túró Kép
SMS: megy Ildinek, Linónak, meg a megint megjöttös topiktársaimnak is Kép Tudni fogtok rólunk valakitol Kép

Zsuzsa, szép a virág Kép Edina meg milyen hurkás Kép

Vali, Hajni, nagyon szépek a gyerekek KépKép

Panó, hazajöttek a gyerekek? Hogy bírod?

Szöszi, szuper a szuléstörténet, köszi hogy megosztottad KépKép Férjed Kép

Szilvi, nekem már nem néznek méhszájat, a 36 hetes orvosi csekkolás az utolsó Kép Majd ha szulni megyunk, bár töröm a fejem rajta hogy a védononél kikuncsorogjak egy doki vizsgálatot (már nem jár elvileg és magánba ezért nem akarok elmenni) Köszi a szurkolást Kép
Sajnálom hogy ilyen rossz éjszakátok volt Kép

Kriszta
(még 10 nap a kiírásig)
soraya

PanoKép
Koszi, aranyos vagy!Kép Azert csak nem halna ki a topik!Kép
Nalunk is megy a TV egesz nap, allandoan az Olimpia es lattuk a gyozelmet, szuper volt! En sajnaltam a masik magyar lanyt, hogy vesztett, jo lett volna 2 magyar a dobogon. De a 4.hely is tok jo! A vizilabdasokat is lattam, jo izgi volt! Remelem jo kis olimpia lesz! Igaz, ha kozben megszulok nem fogom latni.

Soraya
Koszi a drukkot!
En biztos nem birnam ki, hogy nem szolok a szuleimnek! Vegul is az izgulas normalis, aztan nehogy rosszul essen nekik, hogy nem szoltal. Igaz Te ismered oket jobban, ha nagyon aggodosak...hat...Kép

Lanyok!
Tanacsra van szuksegem! Ugy nez ki bekaptam valami jo kis bacit, mert a kohgesem egyre jobban kijon.Kép Es most elkezdtem izgulni, hogy mi lesz, ha betegen megyek szulni, akkor nem fogjak nekem ideadni a picit?Kép Azt nem birnam elviselni!!! Ma megyunk dokihoz, remelem o megnyugtat, meg megmondja, hogy lehet-e szedni valamit erre. A terhessegem talan 4.honapjaban Paxirasol szirupot adott, remelem azt most is lehet szedni! Amugy nem tunik nagyon veszesnek, a kozerzetem sem rossz es nem erzem, hogy lazam lenne, de akkor is felek, hogy e miatt nem lehet majd velem a kisbabam!KépKépKép

Puszi mindenkinek!

Orsi

avocado

Jaj,olyan hulye vagyok!

Hajnimaci!
Udv ujra kozottunk, ne haragudj, hogy eddig elfelejtettelek udvozolni!
Gratulalok es sok tejcsit kivanok Neked!

PusziKép

Orsi

avocado

Orsi,

persze, normális az izgulás, de nekem anyum nem tud pl a kórházba betelefonálni, hogy érdeklodjön Kép A szulészeten tilos mobilt használni, a férjemnek kellene mindig lerohangálnia a kórház elé sms-t kuldeni. Hát nem hiszem, hogy ezzel akarunk majd akkor foglalkozni Kép És anyu annyira izgulós, amikor sógornom szult akkor óránként telefonált a kórházba, képzeld milyen lesz ha a saját lánya szul 1500 km-re. Kép Mindenkinek jobb lesz, ha nem szólunk, nekik is megmondtam már Kép

A köhögésre biztosan tudnak adni valamit a gyógyszertárban, szalajtsd el a férjed. És Orsi ne izgasd magad olyan dolgokon, amik meg sem történtek. Még nem vagy beteg, nem is leszel! A babád pedig meg fogod kapni. Kicsit pozitívabban, ne legyenek rögtön tragikus gondolataid egy kis köhögés miatt!

Kriszta
soraya

Soraya
Koszi a nyugtatast, probalok nem panikolni!
Anyukad meg, ha ilyen izgulos, akkor megertelek.Kép

PusziKép

Orsi

avocado

sziasztok!

Magunkról: jól vagyunk, és már ZSófi is visszarázódott!

Orsi: a legrosszabb a várakozás. Ez csak a túlhordóknál ilyen rémes. Nekem nem volt benne részem, mint a táblázat is mutatja. Amúgy jó tanácsom nincs! Egyél, sétálj, élvezd az életet! És a kisfiatok már nem várat soká!!!
Betegség: az anyatej és a hozott immunrendszer véd, így ez szerintem nem lesz gond. Nekem is volt torokgyuszim 2 hetes gyerekkel. Esetleg vigyél majd magaddal orrmaszkot (gyógyszertár)! Az amúgy is jó, ha van otthon! ÉS kérj a dokitól tanácsot, hogy mivel kúráld magad! Inhalálás, gyogyó,...

Zita: akkor ha összejön, holnap Kép
150. magyar olimpiai arany! Hajrá Timi! Kép
Altatás: akkor a ti gyereketek forog éjjel Kép Vagy ez csárdás??? Kép

Soraya: akkor látom, rólad is tudni fogunk Kép
Mi mindkétszer szóltunk az ősöknek, hogy indulunk. Mondjuk most kellett, mert Apu jött éjjel!

Maci: még egyszer gratula!
Ugye-ugye! Közben hajlamos az ember feladni! És hogy milyen szülni? Szerintem nem lehet leírni! Fáj, de utána nagyon jó! Ugye?
Az éjszakák meg javulgatnak majd, meglátod!
Sikeres szoptatást! Kép
Altatás: Edina hasonalvó, néha máshogy! De engem nem aggaszt, ahogy Linot sem! Minket is így altattak anno, és íme, itt vagyunk. Így viszont a kaja nem megy félre, és pukkantani is könnyebb nekik!
Légzés Kép EZ az anyai ösztön!!!

Swen: szoptatás: én az elejétől, de nálunk ez majdnem a vége is!
Javulás Kép Cici Kép Az enyém még sajna nem oké! Kép

Lino: Edina szeme sokkal jobb! Már vége is a csöppkúrának, így legyen is jobb!
Éjjel most annyira nem volt szép. Este szopi 10-kor, majd szunya, hajnali 3/4 5-kor egy kis ivás, majd alvás reggel 3/4 8-ig. Anya meg buzgón fejt!
ÉS most is elszunyált egy kicsit! Kép

Nos, ennyi voltam...

ZSuzsa
zerko

HelloKép

LinoKép Mar tobbszor kerdeztetek es mindig elfelejtettem valaszolni: Hat persze, hogy nezem az Olimpiat!!! Erre keszultem a terhesseg alatt is. Jo is, hogy van, amugy mindig olyan ures a TV a sok sz@r sorozattal...

swenKép
Igen, nalunk ez csaladi hagyomany, mindenki rekord ido alatt tagul.Igy vaolt anyukamnal es mindket noveremnel is, en is remenykedtem, hogy valami hasznom is szarmazik a szeles csipombol az eletben...Kép

OrsiKép,SorayaKép
Utolso 100m! Celegyenes! Tartsatok ki!

ZsuzsaKép
Azert a masodikkal meg varnank. Majd kuldok mailt, nekunk is osszejott "ott" egy kis bibi.Meg jo, hogy akkor megkerestem a tukrot...

MaciKép
Udv ujra itthon! Tudtunk rolatok.Nagyobb kep nincs a tronorokosrol???

BellanaKép
Mikor josztok haza? Tudja valaki?

Ma voltunk a 4 hetes kontrollon a doktor neninel. Balazs 4700gr. 1200-at hizott!Kép Minden rendben vele, nagyon tetszettunk, buszken hagyhattuk el a rendelot!

szoszi
szoszi

szöszi: jaj! Várom a mailedet!

ZSuzsa
zerko

SziasztokKép

Szoszi
KosziKép Gratula Balazska szep sulyahoz! Elhiszem, hogy buszke voltal!Kép
Lindaek elvileg ma mennek haza, remelem minden ok es azert majd be tud jelentkezni.

Zsuzsa
Koszi a biztatast, a maszkra mar en is gondoltam, ma doki utan ugyis megyek a gyogyszertarba, ugyhogy be is szerzem!
Azert annyira nem zakkant meg a varakozas, csak mar olyan kivancsi vagyok a kicsikemre! De azert most mar elobb-utobb csak kibujik a dragam, addig nem turelmetlenkedem. Neha nyugi vagyok, de olyankor elvonulok es pihizek.

Szerintetek mitol van, hogy mostanaban napkozben is egyre tobbszor elszunyokalok. Az elobb is ledoltem pihenni es elnyomott az alom. A rosszabb ejszakaimnak koszonheto? Szerintem tegnap is az volt a bajom, hogy nem aludtam delutan.

PusziKép

Orsi

avocado

Ors:én mindenkinek ezt tanácsoltam amúgy is! Szunya! Én egy hosszú nap után szültem. Ugy nehezebb ám!
jobbulást!

Zsuzsa az egykezes
zerko

Sziasztok!

Szóval késülődsz, Orsi?Drukkolok nagyon!És prsze hogy veled lesz a babád!Tényleg ne pánikolj feleslegesen!

Lino!Sajnálom a vacak éjszakátokat!De nyugtasson meg az, hogy Botond nagyon jól aludt, így ma Kata is biztos jót fog!S ne legyél roszz kedvű!!!!!Próbálj lepihenni délután, mikor a csajok szunyálnak, s ne törődj mással!

Kriszta! Neked is megy a drukk, mindjárt 20-a!

Szöszi! Na azt hiszem te is feleslegesen aggódsz a tejed miatt, ha Balázska ilyen szépen gyarapodik!Csak így tovább!

Zsuzsa!Akkor van tejcsi bőven!Edina meg jókat tud szunyálni!

Linda! Üdv újra itthon!Legalábbis remélem, hogy hazaaengedtek!

Bori meg Rita nagyon eltűntek, remélem minden rendben velük!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Én is egykezes voltam-vagyok!

Swen

Botond Kép
EneseKép
swenson

Swen
KosziKép

Orsi

avocado

Orsi!
Tudom, nem ismerjük egymast, de néha beolvasok, marmint a topikba... Kép
Sétalj, olvass és aludj!
Hidd el, többet artasz az egész nap a computer közelében üléssel (elektromagneses tér)
mint egy köhögéssel, lazzal...
Allj fel a compi elöl és ne halljanak rolad a lanyok, csak ha mar babazol... Kép
J.
juddy

JuddyKép
Koszi a tanacsot, de szerencsere nem ulok egesz nap a gep elott, neha idekukkantok es ha valaki irt, akkor gyorsan valaszolok.Kép
Sokat fekszem es csinalgatok ezt-azt itthon.Kép
De azert koszi.Kép

Orsi

avocado

Sziasztok,

vagyok ám, csak egy kicsit depisen, és így nincs erőm írogatni. Pedig tegnap még jegyzeteltem is.

Dorka jól van, semmi gond vele, a köhögése már aznap szinte elmúlt, hgy felhívtam az ügyeletet, így természetesen el sem kezdtem neki az Acc-t. Viszont nagyon sokat van mellen, az eddigi 5-6 evés helyett most megint 7-8 alkalommal szopizik. A melleim sajognak, nyilallnak folyamatosan, szopi után még egy-két órával is.

Danival most nagyon nehéz, azt hiszem, főleg ebbe fáradtam bele, illetve az ezzel kapcsolatos lekiismereti gondjaimba. Még 3 hét van az oviig, maradunk az eredeti tervnél, főleg, mert lesz még egy hét Zamárdi a 30-i héten.

Most képtelen vagyok nektek egyenként reagálni, csak egy-két dolog:

Szöszi,
nagyon szép volt a szülésed, én meg azt hittem, az én szülésem volt a gyors, de a tiédhez képest...
Balázs szépen fejlődik, remélem, te jól vagy lelkileg!

Orsi,
nagyon sokat gondolok, Rád. Már ugrom minden sms-re, gondoltam is, kapsz egy külön csengőhangot, hogy rögtön tudjam, tőled jön-e.

Linda,
remélem, már otthon vagy, csak lefoglal egy-két apróság.

Lino, Panó, Zsuzsa, Swen, Zita, Ildikó, Süncsi, Hajnimaci, Hajni, Anikó és mindenki, csók nektek.

Chello,
jól vagytok?

Panó,
átküldöd nekem a mamás táblicskut?
drbusborbala
Budapest, XX.

Almatorta

15 dkg margarin
18 dkg cukor
16 dkg liszt
3 tojás
2 mk sütőpor
1 dl tej
2 nagy alma
3-6 dkg kókuszreszelék
2 ek zsemlemorzsa
maréknyi mandula-lapocska + 1 ek kristálycukor a tetejére

A puha vajat habosra keverem a cukorral, beleteszem a tojásokat, a lisztet, sütőport, tejet, kókuszt (elhagyható), a felkockázott almákat. A kerek sütőformát ( én üvegtálat)kivajazom, beleszórom a zsemlemorzsát, amit nem vesz fel a vaj, azt kiöntöm belőle. Belesimítom a tésztát, rászórom a mandulát, és a cukrot.
Előmelegített sütőben sütöm, tűpróbáig.
Hagyományos: 190 fok.
Légkeveréses: 175 fok.
drbusborbala
Budapest, XX.

Sziasztok lányok!

Tegnap hazajöttek a nagyobb gyerekeim is. Apa viszont éjjel fél 12-ig dolgozott. Vasárnap. Szerencsére anyu itt maradt és segített a fürdetésnél, de már hazament, úgyhogy egyedül maradtam a gyerekekkel. Remélem ma azért apa előbb hazajön.

Ildikó!
A kakasugár ezek szerint szép teljesítmény volt, lehetőleg mindent beterített!

Soraya!
Mint fentebb írtam hazajöttek, még nem tudom, hogy fogom bírni. Mindenestre eddig akárhányszor szoptattam, Rita mindig akkor ment WC-re és kiabált, hogy kész van, menjek popsit törölni.

Hajnimaci!
Üdv. itthon!

Szöszi!
Gratula Bazsó súlyához!

Orsi!
Kitartás! Most már biztos nincs sok hátra!

Linda!
Mi van veled? Hazajöttél? Már nagyon hiányzol!

Puszi mindenkinek!
Panó
panó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?