Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Heni!
Gratula Boldizsarhoz,bar irtad,hogy még nem biztos.Kép
A Disney park-ban természetesen egy 5 éves jobban érzi magat,mint egy 15 honapos.Végulis Rikit onmagahoz képest volt érdemes elvinni.Nem mintha egy hisztis,kezelhetetlen gyerek lenne.KépSzerintem jol érezte magat.Igaz,hogy a legtobb helyen van magassagkorlatozas,de példaul a hajos dolgokra siman johet a baba is.A korhintan is mogotte ultem,ot be is kotottem a biztonsagiovvel.

Norci!Hajra tanulas!KépTessék kicsit tobb onbizalommal neki indulni!Vili mar nagy fiu,ne idegeskedj miatta!Kép

Marti!Sikerult Andrasnak a musor?

Cory!Remélem tényleg sikerul pénteken hazamennetek!Drukkolok!Kép

Borcsa!Gratulalok Lucanak a beszédhez!KépGyogyik a nathajara!KépKépKépKép

GOrsi!Hogy van Peti laba?

Beja!Drukkok a kovetkezo honapra!KépKépKépKép

Nyuszimano!A takaritas és a séta mellett még a sex is elo volt irva,nem?Kép

Rebi!Lécci!Ne legyél ilyen rosszkedvu!Tudom,hogy tudod,hogy art a babanak,de tényleg legyél egy kicsit vidamabb!KépKépKépKép

BMarti!Kérunk hireket rolatok!Kép
Szila!Ti hogy vagytok?
Andysj!Veletek mi a helyzet?Madike és Fatus hogy vannak?

Mindig szeretnék Rikirol is irni par szot,de ugy eltud menni az ido!KépPedig csuda dolgokat muvel!Majd legkozelebb!
Jo éjszakat!

Edit
edith16

Sziasztok!

Én pont a végét értem el a műsornak a fixtv-én, de akkor már egy hosszú hajú srác volt a vendég, nem András, de az nekem is kitűnt, hogy ma Fekuszka nagyon laza volt. Pedig tényleg normális szokott lenni ez a srác, nem értem miért viselkedett így, sokkal felkészültebb szokott lenni és komolyabb, nem ilyen rihe-röhi.Kép Remélem azért az Andrással vezetett interjú jól sült el és András is jól érezte magát a műsorban.
Különben én szeretem a fix-et, igaz szakmailag nem túl felkészültek, de legalább nem egy tipikus kereskedelmi tévé, és az esti műsorok még értelmesek is, ja is nincs benne politika, ami kifejezetten megnyugtat!

Norci: van egy barátnőm, aki ugyancsak 2 diploma és 4 nyelvvizsga után beiratkozott a jogra, nappalin végzi, mellette 2 kislány anyukája és most jön a harmadik. na erre már én is azt mondom túlzás, a barátnőm, már letett pár dolgot az asztalra, van karrierje, úgy, hogy közben 2 gyermeket megszült és nevel. Erre, mikor végre pihenhetne, beiratkozik újabb egyetemre. Ezt csak úgy tudom magyarázni, hogy a tanulásban éli ki magát, azaz a tanulásban érzi úgy, hogy végre magával foglalkozik, ezért tanul éjjel-nappal. Szóval vannak esetek, mikor én is kicsit túlzásnak tartom a tanulást, de be kell látni, valakinek ez kell a lelki békéjéhez... Milyen szakra jársz?

Henke: kérj segítséget a csoporttársaidtól. Én biztosan enm tudtam volna lediplomázni, ha a csoporttársaim nem húznak. Nagyon rendesek voltak, kidolgozott tételekkel vártak, együtt tanultunk. A tanárok lesz.rták, hogy gyerekem van, erre nem is lehetett hívatkozni, de nem is akartam. Válassz olyan témát szakdolginak, amihez anyagot az interneten is tudsz gyüjteni (pl.pedagógia, tanítási gyakorlat). Irodalomhoz nagyon sokat kell olvasni, nyelvészethez meg kutatni és gondolkodni Kép Baba mellett ez nagyon nehéz. 1 hónap elég egy szakdolgi megírásához, ne a nyarat válaszd, mert akkor nincs könyvtár és úgy nehezebb. Minden kezdet nehéz, de vágj bele mihamarabb, ha túl vagy a bevezetőn, akkor már úgyis tudod, miről akarsz írni!

Bszilvi: szerintem az is lehet egy jel, hogy Peti abbahagyta ilyen hirtelen a szopit, szóval 1 hét múlva még egy teszt nem árt!Kép

Henke: gratulálok a kisfiúhoz, mi lesz a neve? Mindent láttatok? Férjed mit szólt? nekem is vasalni kéne, de nagyon nincs kedvemKép

Dzsili: mikor lesz jó a géped????????????? Hogy van Napsi?

BMárti: és magatokról egy szót sem?

cory: milyen volt a mai napod? Balu, hogy viseli ezt a hercehurcát? Zsombi uraság hogy van?

Szila: veletek mi van? mi jót csináltok a baba-mama klubban? nekem valami nagyon könnyű dolgot ajánljatok, mert én nagyon ügyetlen vagyok (se hímzés, se festés..)

Az özönvíznek sajnos nyomai maradtak a lakásban, a kisszoba oldal falai mind 20 cm-re feláztak és szép sárga lett a frissen festett hófehér fal...Kép Olyan mérges vagyok.

Üdv: zsu
zsu26

SZiasztok!

Nos: Ármin végre alszik Kép, András megjött és beszámolt a TV-ről. Szerinte nem sikerült rosszul, bár kevés volt az idő (nem mondták meg előre, mennyi lesz), az előtte beszélőnek érdekesebb témája volt és az vette el, a riporter mást kérdezett, mint amiről előzetesen szó volt, ő nem érezte magát még elég kameraérettnek - legközelebb majd jobb lesz! Kíváncsi vagyok! Kép

BMárti! Mikor tudunk esetleg elmenni érte? Csütörtök? Péntek? Milyen kazira vetted fel? SZerintem a legjobb, ha veszünk egy ugyanolyat és azt elvisszük neked, te meg nekünk adod az eredetit! Jó lesz ez így?

Henke! Gratulálok a kisfiúhoz - miért lenne baj??? Én nem értem az embereket: ha vkinek elsőre lánya születik, képesek azt mondani "nem baj, csak egészséges legyen" Ha másodszorra is uolyan nemű, mint az első, akkor sajnálkoznak. Ha vki harmadikat (többediket pláne) vállal, sugdosnak, hogy hülye - vagy hogy becsúszott Kép De nem szabad ezekkel törődni! Kép

Zsuzsi! Özönvízfolt Kép Dóri nagyon aranyos lehet, ahogy szerepjátszik Kép Furcsa felismerni a gyerekeinkben önmagunkat, igaz? Hogy ő mit ragad meg a mi viselkedésünkből...

Tamtam Solya! Kép Köszi!!!

Bogancsi! Bölcsivel nagyon ügyik vagytok! Kép

Beja! Ti is! Én is azonnal rohantam volna lesni Kép, nem hiszem, hogy túl paramama lennél! Kép Kistesóhoz sok-sok drukk!!! KÖnnyen lehet, hogy akkor jön majd, amikor beindul a bolt és egy kicsit kevesebb időd lesz rajta gondolkodni Kép

Zafi! Hogy vagytok? Voltál azokban a boltokban?

Gorsi! Miféle cipőt vettetek Petinek? Rosszullétek: hussss!!!! Kép Dokihoz mikor mégy? Nálunk az éjjeli szopi végig tartott, most pedig Ármin többet (gyakrabban és hosszabban) akar szopizni, mint Vilka. Most már nincs éjszakai szopi, de csak azért nem, mert külön alszunk. Inni szinte minden éjjel felkel, néha többször is. Szerintem jövő fog miatt is kérhet gyakrabban szopizni, én most Ármin ilyenirányú igényét ennek tudom be.

BSzilvi! Nagyon jó lehet egy új házban rendezkedni, pakolni, még ha fárasztó is Kép Szerintem is csinálj majd még egy tesztet, hátha Kép De szerintem a szopi vége is bekavarhatott!

Edit! Sokszor én sem jutok a végére annak, amit írni akarok, ill sokszor épp Ármin marad le Kép Azért te csak írj Rikiről! Kép

Norci! Én (hülye Kép) úúúúgy irígylem az egyetemedet! Nekem hiányzik Kép Na, nem a két gyerek mellé, hanem úgy egyáltalán: egy kis szellemi kihívás, könyvtárazás, beszélgetések... Biztos, hogy nem lesz könnyű, de mindenképp próbálkozz! Kép

Rebi! Sok-sok KépKépKép Elég bunkók lehetnekl a kollégáid Kép Miért nem szereznek be legalább addig egy plusz asztal-széket, míg ott vagy???

Borcsa! Lucának gratulálok a beszédhez én is Kép Szerintem jobb, ha most azonnal neki is beszerzel egy-két méter alumíniumdrótot, lesz még ő is iskolás KépKépKép

Menta! Nagyon leszoktál rólunk az elvonókúrád alatt Kép

Cory! Továbbrta is nagyon sokat gondolok rátok és drukkolok, hogy hízzon ZSoma gyorsan sokat! Kép Holnap este nem lenne jó nektek, ha átmennénk?

Most szombaton lesz a Soroksári úti babaközpontban egy beszélgetés olyan korú gyerekek neveléséről, mint a mieink. Engemn egy barátnőm invitált, el is megyek vele! Nincs kedve esetleg másnak is?

Ármin ha szopizni akart, eddig csak mutogatott és max. azt kiabálta, hogy abbúl, abbúl Kép Mostanában azt mondja: kérsz szopákííílni Kép Meg azt, hogy Szopákolni akarok! Vilka baba viszont "lopikál" Kép Érti, mi az az "egy", "kettő", "három" Kép És mindent elolvastat velünk: "Betúúúk! Oda írva???"

Vilkával holnap megyünnk az elmaradt 6 hetes UH-kra (hasi+koponya+kontroll), remélem, mindent rendbe találnak! Kép Mostanában mintha többet enne, és már hízott is vagy 5-8 dkg-t (remélem, nem kiabálom el!)

Na, elküldöm! Kíváncsi vagyok, hány km hosszú lett Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Márti: mi is felvettük Kép

A mai nap érdekes lesz. Még nem tudom, ki fog vigyázni Balura délután 5-től 7-ig. Ha senki sem vállalja be, akkor ki kell hagynom az esti szoptatást Kép Drukkoljatok, hogy anyámék elvállalják!!

Végre elő vettük a gyerekruhákat. Szerintetek miben kéne hazahozni Zsomát? Mármint elég rá ebben az időben egy body meg egy vasrag rugi, vagy szerezzek be vastagabb kezes-lábast fölé?

bogancsi: anyósodat megkérdeznéd nekem, hogy mikor lehet őt tutira bent találni az egyetemen? Most nagyon úgy tűnik, telefonon fogok csak vele beszélni, mert egyszerűen képtelen vagyok bejutni az egyetemre.

cory+Balu+Zsoma (már 10 napos)

Ui: már csak 11 benti szopi van Kép

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

cory,
szerintem azért érdemes beszerezni egy vastagabbat, vagy több rugit adni rá, mert inkubátorban van. Ott meg jó meleg, nem? Nem tudom, milyen az idő otthon, itt pocsék, de inkább legyen picit melege, mint megfázzon.

Norci,
én is valahogy így gondoltam, mikor Sára cselekvőképessé vált. Ezért megkülönböztetünk nem szabad és nem célszerű dolgokat. A sütő pl. a nem célszerű kategória, a konnektor, és minden, ami életveszélybe sodorhatja, az nem szabad. De ált. ezt már csak olyankor mondom, mikor belenyúl, kiszalad, stb. És nekünk is bejött. Igaz Máté már keményebb dió, valahogy tudja, ha mosolyog, elszáll a méreg. Pedig bekeményítek ám! Kép

Márti,
pontosabban Tamtamné H. Solya

pussz
solya

Heni,
WaldorfKép
Boldizsár Kép Imádtam az égig érő füvet! És benne Boldi bácsit. Kép (Ugye jól emlékszem? KépKépKép)
S
solya

Sziasztok!

Márti! Nekem jó úgy is, ha értejöttök valamikor, bár most elég nagy a felfordulás nálunk, meg jó messze (Békásmegyeren) is lakunk, viszont örülnék, ha látnálak titeket. Kép Esetleg Lacira is rá tudom bízni, ő a kék metró Forgács utcai megállójánál dolgozik, oda egyszerűbb eljutni. Esetleg postán is feladhatom. Vagy ha Cory felvételéhez egyszerűbb hozzájutnod, abból sincs harag. Kép

Cory! Hajrá visszaszámlálás, mindjárt együtt lehettek már Zsomával! Kép

GOrsi! Köszi a hiányolást, nagyon jól esett. Kép

Zsuzsi! Magunkról: Beindítottam a lakásfelújítási gépezetet, ami lavinának bizonyult, és maga alá temetett. KépKép
Közben (pénteken) Apukám kórházba került Kép, úgyhogy rohantunk a hétvégén haza meglátogatni. Agy-érgörcse (agyér-görcse?) volt, pokolian fájt a feje, szédült, később már beszélni se tudott, végül hányt és összeesett. Szerencsére a tüneti kezelésre jól reagált, vasárnap már balhézott, hogy haza akar jönni. Kép Persze benn tartották kivizsgálásra, mert ez nem játék, és most még nagyon aggódok, hogy mit fognak találni kiváltó okként. Kép
Hétfőn azért felvonult az asztalos brigád hozzánk. Felszedték a többször szétáztatott, teljesen tönkrement szalagparkettát a gyermek- és hálószobánkban. Alatta ócska, mocskos, rotható padlószőnyeg volt, még most is felfordul a gyomrom, ha eszembe jut. Kép Szóval aktuális volt a csere, és nem csak esztétikai okból. KépKép Viszont a hálószobánkban a beépített szekrény a régi parketta tetején volt, úgyhogy teljesen szét kellett szedni. A másik beépített szekrényünk meg nagyon ronda és pocsék beosztású volt, úgyhogy azt is régóta szerettem volna már kicseréltetni. Most egyúttal megcsinálták azt is. Meseszép lett! Kép Viszont így egyszerre ki kellett pakolnom 2 szobából, és mindkét beépített szekrényből. Kép Vissza meg nem akarok már csak úgy dobálni mindent, akkor már megejtem a nagytakarítást és a szekrényrendezést is, ha már úgyis ki van pakolva. Nem tudom, mikor lesz itt rend, de szuper jó lesz, ha végre készen leszek. Kép Pénteken meg lehet, hogy már hozzák a fiúk a nappali beli szekrényem kiegészítését is, most nekem dolgozik az elárvult brigád. KépKép Mert a nappalinkban van egy normál magasságú szekrénysor, amit szintén Apáék csináltak. Klasszul faltól falig ér a nappali egyik rövidebb oldalán. Na, ezt most kiegészítik fölfelé a plafonig, így lesz egy csomó helyem elrakni a kinőtt babaruhákat. Kép

Ezek után gondolom, nem csodálkozik senki, hogy péntek óta nem vagyok képben az itteni történésekkel. Remélem mindenki jól van, és majd igyekszem bepótolni a lemaradásomat. Kép

Ja, +1 nagy hír! Lacika ki tudja fújni az orrát! KépKépKép és imádja a felfordulást... KépKép

BMárti

BMárti
bmárti

Még egyszer szeretném feltenni ezt a kérdést, még bizakodom, hogy van, aki tud infokat, csak átszaladt a multkori üzenetemen:

Sziasztok!

Katicabogár vagyok Szegedről. Valamikor olvastam ebben a topikban, hogy az oltással járó kellemetlenségeket homeopátiás gyógyszerekkel ki tudta valaki küszöbölni. Az én lányom lassan három hónapos lesz, és a kéthónapos oltást eléggé megszenvedte. Nem tudom, hogy a homeopátiás bogyóknál mindegy-e, hogy melyik oltásról van szó. Nagyon hálás lennék, ha valaki leírná, hogy milyen szert, milyen potanciálban milyen adagolásban adott a gyerekének. Bocs, hogy idepofátlankodtam, de visszakeresni reménytelen, a kereső meg nem adta ki a számomra szükséges hozzászólásokat.

Előre is köszi:
Katicabogár

Kati
katicabogár

Márti!
Ne haragudjatok, hogy ilyen ritkán írok. Az az igazság, hogy nagyon szarul vagyok, egész nap. Csak nem akartam panaszkodni. Legszívesebben egész nap hánynék. Kép
Megígértem Ibolynak, hogy elmegyek az esztergomi lll-csoportjába segíteni, de azt is lemondtam, mert egyszerűen nem bírnám. Ezért nem bírom az éjjeli szopikat sem. De nem baj. Legalább egy pillantra sem felejtem el, hogy miért is van ez és annak nagyon örülök!!! KépKép

Gorsi! Én csak 18-án megyek dokihoz, mert akkorra kaptam időpontot. Végülis mégiscsak a MÁV-ba megyek, mert az a doki, akihez a Szt. Imrébe szerettem volna menni nekünk sajnos megfizethetetlen. Kép
Te mikor mész dokihoz? És azért jól vagy? Én annyira nem bírok enni, hogy már fogytam is.

BSzilvi! Drukkolok, hogy becsíkosodjon az a teszt! Kép

Tikk! Abban reménykedtem, hogy a hegyfelöli oldalon dolgozol, mert akkor könnyebben összefuthattunk volna. Nem tudom, hogy mit csinálnék a helyedben Hannával a sírása miatt. Végülis teljesen érthető a reakciója, csak nem tudom, hogy konkrétan mi lenne a helyes megoldás? Kép Azért drukkolok, hogy valahogy ügyesen rendezni tudd a dolgot! Kép

Lányok! A nővérem reggel óta vajúdik. 2 órája már 6-7 cm-re ki volt nyílva a méhszája, délelőttre ígérik a kis unokaöcsénket! Ez egy kicsit most feldob! KépKép

Még egy kérdés: hogy is van ez most? A következő babámnál, már az lesz a gyedem alapja, amit most kapok gyedet? Azaz már ennek is csak egy részét kapom majd meg? És ha nem mennék vissza dolgozni mondjuk csak az 5. gyerek után, akkor a végén már csak annyit kapnék gyedet, mintha csak gyest kapnék? Tudja valaki a helyes választ?

Dzsili! Azért nem hívtalak, mert mint írtam, mégiscsak a MÁV-ban szülök. De én is hiányolom az írásaidat magatokról!

Puszi!
Menta+Helena+kisGyőzővagyVeronika (8+6)
menta

Borcsa
KépKépKép
borsts

Menta,
ha jól tudom, a GYEDed ugyanannyi marad majd, mint most. Nem csökken az alapja, mert a fizetésed után kapod, nem a mostani GYED után.

Menta, mi az hogy megfizethetetlen? Előre megmondja, mennyit kér egy szülésért? Plusz a terhesgondozásért? Ez számomra felfoghatatlan! Vagy egyszerűen csak a többiek mondták mennyit kell neki adni?

szurkolok, hogy unokaöcsi könnyen jöjjön világra! Kép

Solya
solya

Katicabogár, neked nem kisebb a babád?
solya

Sziasztok!

Menta
Drukk (vagy már gratula?Kép) a növérednek és az unokaöccsnek!! KépKépKép
Nem akarlak elkeseríteni, de én meg úgy tudom, hogy az elözö évi jövedelemböl számolják a gyed-et Kép.. és ez nekünk ugye a mostani gyed... Én is azért jöttem vissza dolgozni, mert közben majdnem másfélszeresére emelték a fizetést... a 32E-nek a 70%-a meg már brutálisan kevés lenne... Kép
nem vagyok ebben 100%-ig biztos, de minden infóból ez derült ki, meg akit személyesen kérdeztem, az is ezt mondta... De azért kérdezz utána ... mert ha nem így van, hanem megkapjuk legalább azt, amit most, akkor onnantól én be nem jövök ide dolgozni, az tuti KépKépKépKép
Ha a jövedelmet nézik, akkor most talán azzal, hogy 4 hónapot dolgozom, talán (de nem biztos) lenne annyi a gyed-em, mint most Kép
Rosszullétekhez kitartás... nálam elmúlt a 11-12. héten... egyik napról a másikra... Kép Bár akkor úgy éreztem, hogy sosem lesz vége...Kép

... a munkához meg a munkahelyhez meg a kollégákhoz nem tudok pozitívan állni... mert hülyék és szemetek KépKépKépKépKépKépKép

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Borcsa: ott ezt találtam:

MMR D30
ACTH-HiB+DPT D30
MMR-Vax C200
ACTH-HiB+DPT C200
És azon a papíron, amit még BMárti adott a következő van az adagolást illetően: az oltás napjától kezdődően a 30-asokból 4 napig napi 1-1 golyócska,(5. és 6. napon szünet) aztán a 7. naptól 4 napig a 200-asokból napi 1-1 golyó.

Itt az MMR, ACTH stb. az oltások nevei. Ezek szerint pont ilyen nevű homeogolyócskák is vannak?

Solya: Kisebb a babám, mint az itteniek, csak "bepofátlankodtam" ide azért az információért. Remélem, nincs harag Kép

Katicabogár

Kati
katicabogár

Katicabogár,
hogy lenne haragKép Csak pont ezért kérdeztem, mert ezek a bogyók szerintem a 15. hónapos oltásra vonatkoznak. És úgy emlékeztem, mintha korábbi oltásról írtál volna. Kép

Menta, Rebi,

Ezt bogarásszátok át:
http://www.babapont.hu/jog/penz/count.html

Ha lesz időm, azért elolvasom majd nem csak kutyafuttában, viszont kivágni, idézgetni nem hiszem, hogy értelme lenne, mert úgy még bonyolultabb az én lelkemnek. Kép

pussz:
Solya
solya

Ha a fentiek a 15 hónapos oltásra vonatkoznak, akkor lassan feladom. De 15 hónaposan nincs DPT, sem Act HIB. Van valaki, aki rendbe tudja tenni a fejemben lévő káoszt?

Katicabogár

Kati
katicabogár

Solya
Köszi
Elolvastam, de nem értem KépKépKépKépKépKépKép
nekem már mondtak minden félét... hozzáértök.. Lehet, hogy itt kellene majd megkérdeznem, ahol fizetnek meg kiszámolják majd??? Kép

variációk, amiket mondtak már:
1.:Vissza kell jönnöm dolgozni legalább 180 napra, hogy megkapjam a magasabb fizu után a gyed-et... mert akkor az uccsó 180 napból számolják
2.:vissza kell jönnöm még ebben az évben pár hónapra, mert az ezévi összjövedelem alapján számolják a gyed-et
3.: mééér? a férjed nem keres annyit, hogy el tudjon tartani titeket? Ha nem, minek a második gyerek?

Öszintén szólva még azt sem számoltam ki, hogy szülésig meg lesz e a 180 napom... Kép Aztán azt mondták, az úgysem számít, mert végig biztosítottnak számítottam...

Úgyhogy bennem teljes a káosz... De nagyon örülnék, ha valaki azt hozná ki, hogy ha most elhúzok szabira, majd elmegyek táppénzre, akkor nem járnék rosszul... mert ha nincs meg a 180 napom, akkor esetleg a minimálbér 2x-eséböl számolnák? Azzal aztán tuti jól járnék... Kép

ó, hogy miért nincs köztünk egy bérügyes... Kép aki tuti profi gyed számolásban... Kép

üdv
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Katicabogár
ActHib asszem nincs 3 hónaposan... majd csak 4 és 5 hónaposan...
Amúgy érdemes lenne felhívni a homeós egyesületet, vagy a homeós ügyeletet, hátha ök tudnak mondani vmit...
http://www.homeopata.hu/ugyelet.html

bár ha szeretnél hosszú távon profi homeopátiás segítséget, akkor érdemes egy orvost választani
http://www.homeopata.hu/budapest.html
üdv
Rebi

rebi

Rebi,
elolvastattam Andrissal. Azt mondta, szerinte beszámítják az idei munkabéred és ha nem lesz meg a 180 biztosított nap, akkor a GYED előtti időszakig visszamennek, keresnek még biztosított napot, összeadják és kész. Vagyis több lesz a gyeded. De azt is mondta, hogy nem derül ki egyértelműen a szövegből. Viszont a lap alján lehet kérdést feltenni, hátha válaszolnak Neked. Kép
Solya
solya

SZiasztok!

Megjöttünk Vilkával a kontrollról: minden OK Kép

Rebi! SAjnos ezzel a GYED-es dologgal nem vagyok tökéletesen tisztában én sem, de én úgy tudom, vagyis nálunk úgy lesz, hogy Vilka után a minimálbér kétszeresének 70%-át fogom kapni - igaz, hogy ő az Árminnal való GYED alatt született, nem a GYES alatt - lehet, hogy itt válik mássá a dolog?

Menta! Nagyon is megértem a rosszullétes indokaidat! Csak nagyon sok kitartást tudok kívánni hozzá! Kép Nem piszkálni akartalak, csak úgy örültem, hogy ismét többet hallunk majd felőletek! Nővérednek drukkdrukk Kép

Katicabogár! Igen, a homeos bogyókat ugyanúgy hívják, mint az oltásokat! Vilkával nekünk is aktuális lesz lassan (egy hónap csúszásban vagyunk). Ha megtudok valamit, szólok - de nekem is utána kell néznem, mert másfél éve Árminnak a homeos dokink adott direkt az oltás utáni bogyókat, nem patikában vettük. Azóta váltottunk dokit, de ezzel még nem beszéltem róla.

BMárti! Hát, akkor inkább Coryéktól hozzuk el a kazettát, ha nem bánod! Csak mert hozzájuk amúgy is mennénk ma más miatt! De azért így is nagyon köszi, hogy felvetted Kép SZívesen látnálak én is titeket, de sajnos a kétgyerekkelbékásmegyer egyelőre nem tűnik kivitelezhetőnek (még a szemközti Orczy kert sem nagyon) Kép

Márti+Ármin+Vilka
márti

Katicabogár!
Bocsi, én kevertem össze... Pedig írtad is a 3 hónapot.
De találtam ilyet is:
"3 hónaposan DiPerTe+Sabin oltás
Oltás után 39Co feletti láz jelentkezhet..
Silicea D30. A gyermekbénulás elleni oltás mellékhatásaira Hypericum D30. adagolás ua.
Vagy ha ez nincs nodosat kaphat a gyermek, C30 higításban 2 adagot, majd a 2. nap még egyszer."
Forrás:http://www.nexus.hu/homeo/betegsegek/oltasok.htm

Menta!
Rosszullét ellen:KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Nekem anno a friss levegő és a folytonos rágicsálás (Hamlet, buláta ilyesmi) segített.

Lucának áttört a bal felső szemfogaKépKép.

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Mai szopi: 10, 0, 30, 20. Ma nagyon jó fej volt az ápolónő, mert mikor a 0 után a pótlásnál 20-nál bealudt (50 az adagja), akkor abban maradtunk, hgoy nem tömi bele a többit, hanem felszól, ha felébredt. Hát nem ébredt fel fél 3-ig. Akkor szopizott 30-at (bimbóvédővel), majd újabb beájulás, és nem kapott pótlást, és megint simán kibírta fél 6-ig. Akkor 20 szopi, és 35 pótlás volt. Szóval nem tudom, mi van ezzel a gyerekkel, de végre elmozdult a stagnálásról, és hízott egy kicsit, így ma már 2130g volt Kép Azaz ez a tegnap esti adat.
Félelmetes baromságokat képesek mondani szopi ügyben az emberek. Jött egy ápolónő vagy nem tudom, mi a titulusa, és segített szopizni. Ez abban merült ki, hogy időnként belenyomta a mellem Zsoma szájába, és közölte, hogy most ráharapott, jól van a szájában. Ez nála annyiban merült ki, hogy a nyelve a mellem alatt volt. Hát azért ez édes kevés a jó szopihoz, és ha első babám lenne, valszeg el is hinném neki Kép

Solya: már nincs inkubátorban 4 napja Kép

Balu hisztizik most ezerrel, de nem tudom, mi a baja. Azt hiszem az, hogy nincs itthon az apja Kép Eddig az öcsémmel tök jól elvoltak (az öcsém egy hős KépKépKép), aztán mióta ő elment, bekattant. Most talán sikerült lekenyereznem egy túró rudival. Azért most már kezdi megsínyleni a távollétemet Kép Ez nagyon elkeserít Kép De már csak 1,5 nap!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

cory
De jó, hogy haladtok Kép
Balu lehet, hogy tényleg az öcséd miatt volt hisztisebb... néha CSengus is csinál ilyet, és nem vagyok neki elég jó.. ordít a tesóm vagy Apa után... Kép .. vagy lehet, hogy már az időjárásváltozást érzi...
Csengus akkor volt lepasszolva több,mint egy hétig, amikor tanultam a szigorlatra. Csak reggel, délben és este láttam... Utána pár napig szemmel láthatóan neheztelt rám, de hamar megbékélt... Biztos Balu is megnyugszik, ha nem leszel tőle távol szinte egész nap... Bár akkor meg ott lesz a konkurencia ...

Márti
Engem az kavar meg nagyon, hogy gyed alatt is biztosítottnak számít az ember... Nagyon jó lenne, ha kiderülne, hogy az utolsó 180 nap számít... Kép vagy a minimálbér 2x-esének 70%-a... még az is több lenne még a mostani fizumnál is Kép... De ha kiderül, hogy nem vagyok kénytelen dolgozni, akkor azon a napon hagyom a fenébe.. ők éldegélhetnek nagy harmóniában, mint eddig, én meg nem idegesíteném magam minden nap, hogy milyenek, meg Csengusnak is jobb lenne... Felvenném a fizumat, kivenném az 50 nap szabimat.. aztán a maradék meg táppénz lenne... Még úgy is többet kapnék, mintha maradtam volna gyed-en...

Solya... vagy 2 hónapja írtam.. konkrét adatokkal... nem jött válasz Kép

Most van egy kis időm, leírom, hogy mi van Apával meg a tesómmal
Apa decemberben nyugdíjas lett, de tovább tanított (vagyis már csak napközizett, de dolgozott) Augusztus 25-én úgy ment be, hogy akkor majd megmondják, hogy számítanak-e rá tovább is, vagy nem... Nem mondtak semmit... végigülte az egész napos értekezletet... szerdán is .. akkor elküldték még a pályaalkalmassági vizsgálatra is, mivel épp lejárt neki... Csütörtökön ment a dokihoz, délelőtt ért be, újabb egész napos értekezlet - akor épp Csengével, mert előtte azzal nyúzták, hogy vigye már be megmutatni... Na délután, az értekezlet végén közölték vele, hogy ne menjen többet, számoljon el... Lehet, hogy jogilag nem megkérdőjelezhető, de hogy emberileg egy nagyon aljas húzás volt, az biztos... ha 25-én megmondják neki, akkor könnyebben elviselte volna, mert akkor lelkileg felkészült rá... utána a szülők megkeresték Apát, hogy ha visszahívatják, akkor vissza menne-e, de nem... Ilyen emberek közé, pontosabban ilyen vezetéshez nem... Most még elvan, hogy vigyázhat Csengusra, de hogy mi lesz akkor, ha elköltözünk, azt nem tudom Kép
A tesóm meg még télen, amikor a nagy hó volt, összeszólalkozott a szomszéd nővel. A nő nem áll odébb, hogy beparkolhasson, még akkor sem, amikor megkérte rá... Mivel jött egy másik autó is, aki örült, hogy eddig felküzdötte magát, be akart állni a szokott helyére a kerítés mellé, de a nő a kocsi elé állt (jobban mondva mögé, mert hártafelé állt volna be)... kicsit odébb lökte az autóval. Erre a nő bele esett a hóba... nagy kaland... aztán fogta a hólapátját, és betörte vele a kocsi első szélvédőjét... Szóval a lényeg az, hogy tárgyalás még nem volt, viszont ez közúti veszélyeztetésnek számít, és ahhoz elveszik a jogsit, amíg nincs ítélet... Függetlenül attól, hogy a rendőr szerint is a nő hibája volt, de neki volt látlelete (amit mellékesen bárhol máshol is össze szedhetett azokban a napokban, ha eltaknyol a hóban)... Úgyhogy most ez van... autó nálunk, a tesóm meg totál lelkibeteg, mert imád(na) vezetni...

üdv
Rebiék (elvileg ma pont 16 hetes Kép)

rebi

Sziasztok!

Cory!
Ügyes Zsoma Kép Ápolónők Kép Balu hisztije majd elmúlik, biztos benne van a távolléted is, de hát akkor is egy hős, szóval valamikor neki is "kell" hisztiznie Kép és persze te is nyilván fáradtabb vagy és nehezebben viseled, kitartás!

Gyed kérdés:
Márti igen az nem mindegy, hogy gyedről, vagy gyesről mész újra gyedre. Már én is kérdezgettem a pénzügyeseket nálunk, ha jól emléksze v.mi olyasmit mondtak, hogy ha gyedről mész újra gyedre, akkor a min. bér kétszeresének 70%-a maximum, de nem esküszöm meg rá.

Rebi!
Én is úgy tudom, hogy igenis számít a 180 nap. Próbálj rákérdezni bent, de ha nem sikerül akkor megkérdezem neked én, nálunk nagyon jó fejek a pénzügyesek és minden ilyen kérdésnél számítógépes programmal számolnak utána, szóval elvileg nem is tévednek nagyot.

Zsuzsi!
Kérdezted milyen szakra, hát jogra iratkoztam be én is, mint a barátnőd Kép Mondtam Vityának elmegyek megnézem (mintha moziba mennék) aztán majd meglátom Kép Kép Kép
Vili is egész jól bírta nélkülem, csak egyszer nyüszizett, míg anyu vigyázott rá, meg állítólag keresett, mert ki akart menni, magyarázta a babakocsira mutogatva, hogy csücs, de szerintem inkább csak a játszótérre szeretett volna lemenni.
Ne röhögjetek ki: 4 órát nem voltam ma Vilivel, és mikor hazajöttem szopizott (rögtön rámugrott), aztán majd kicsattan a boldogságtól, hogy itt vagyok, olyan tündér volt, hogy elbőgtem magam.

Márti!
Majd vizsgaidőszakban nem fogsz írigyelni Kép Amúgy az atmoszféra nekem is hiányzik, bár nem tudom itt milyen lesz, mivel ez speciális másoddiplomás képzés Állig. Főiskolát és Rendőrtiszti Főskolát végzetteknek. Olyan vicces volt a mellettem ülő lány 82-es születésű Kép Öreg vagyok már iskolába járni?

Márti! Bogancsi! Zsuzsi! Edit! Heni!
Köszi a bíztatást a tanuláshoz, de majd ne röhögjetek ki, ha mégis feladom, de most azt hiszem van kedvem hozzá.

Menta!
Gratula, vagy drukk a nővérednek!

Solya!
Csak keményen Kép Kép Kép

REbi!
Apukáddal kapcsolatosan Kép , szegény tesód Kép

Viliről:
este ha rájön az 5 perc, akkor mindent elismétel amit mondunk tök jó kiejtéssel, pl. Béla, Dezső, no elkezdtünk poénkodni mondtunk neki minden hülyeséget, mondom "Vili mond, hogy szociológia", erre mondta, hogy "szocika" Kép (így legalább nem tört bele a nyelve)

Zafi!
Merre vagy?

Norci
norci

Sziasztok!

Heni: én ezt Julinál éltem át ("nem baj, hogy csak lány") Zsófi után és mondhatom, nagyon dühös voltam. Én is hallottam, hogy korai fagyok lesznek és kemény, hosszú tél Kép

Norci: Tomi meg újabban levágja magát a földre, ha valami nem úgy van, ahogy ő elképzelte. Hihetetlen, de Dani is pont így csinálta anno -lehet, hogy Tomi már akkor is köztünk volt Kép

Szilvi: hú, de izgi! Drukkolok neked a csíkokért!!!

Zsuzsa: fal Kép

Márti: gratulálok Ármin dumáihoz!!!

cory: holnap reggel tudom csak megkérdezni, mert ma koncertre mennek. Otthoni telszáma: 3373-524 hivatkozz rám és a babanetre Kép Kitartás a 11 szopihoz Kép bár azóta már jóval kevesebb lett Kép Jaj, ez a nővér a szopival Kép Balunak meg már jobb lesz másfél nap múlva, amikor EGYÜTT lesztek!

BMárti: apukádnak gyors gyógyulást !!!

Menta: én Danival émelyegtem és hánytam egész nap! De már nemsokára elmúlik Kép

Borcsa: szemfog Kép

Rebi: rémes mind a két történeted. Nem is tudom, mit lehet erre mondani.

Tomi ma reggel kicsit sírt, nem akart bemenni, aztán kézenfogva mégis bement. Aztán mikor eljöttem, megint eltörött a mécses, de csak kicsit. Bentről felhívtam őket, nevetve mondták, hogy amikor az ajtó becsukódott utánam, már ment is befelé Kép Ja, és nagyon dícsérik, milyen jól eszik és már hagyják egyedül enni és próbálkozik ezerrel. Nem tudom, írtam-e már (most nem nézek utána, bocs), de feltűnően tisztán adják ki a gyereket. Meg is kérdeztem, vajon megfürdetik-e. Ha azt nem is, mondták, de udvarozás után mindig van kézmosás, arcmosás, ruhapucolás. Szóval tök jó fejek.
Jó éjt - reggel újabban 5.20-kor szól a vekker és fél 6-kor már mindhárom nagy ott ül az ebédlőben és reggeliznek ...
pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Cory,
hogy maradhatott ki nálam a nagy hír, hogy Zsoma kikerült az inkubátorból? Bocsi, de így most sokkal jobban örülök! És már négy napja! Kép
Csak így tovább!

Rebi,
írhatnál mostanában vidámabbakat is! Csupa ilyen szomorúságot nehéz lehet elviselni. Édesapádat megértem. Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Én olyan hülye vagyok, úgy izgulok, hogy egészséges legyen ez a kislurkó is! Kedves többgyerekes anyukák, nyugtassatok meg, ugye az első tökéletes gyerek után a második is jól fog sikerülni??? (na ezt jól megfogalmaztam)

Ma amúgy Barnika nagyinál volt, amíg én sulit, könyvtárat intéztem, és amikor hazaértünk, ölelgetett, puszilgatott, és közölte, hogy "Szejeti baba anyát" Olyan drágaság volt!
És még egy aranyos mondása: "Pont, pont, vepszöcske, készen van a teherautó!"

Rebi, gratulálok a 16. héthez! Sajnos mostanában több ismerősömet is elküldték így, pl szerdán, hogy pakoljon össze péntekig Kép Szörnyű lehet...
Szegény tesód... De amúgy jó lehet neki, hogy imád vezetni!

Cory! Holnap mehettek haza, de jó!!! Otthon sokkal jobban fog menni a szopi, biztos vagyok benne! Hajrá!

Borcsa! Gratulálok Luca új fogicájához!

Menta! Megszületett a nővéred kisbabája? Te kinél fogsz szülni a MÁV-ban? Rosszullét miatt sajnállak, de meglátod, hamarosan elmúlik, és csak a jó marad!!!

Márti! Én meg voltam győződve róla, hogy a hosszú hajú fiú a férjed, de ezek szerint nem? Kép (Kicsit későn kapcsoltam oda) Beszólásokról: sógornőmék ne tudd meg, miket kapnak az örökbefogadott gyerekek miatt. Pl "Azért lehet, hogy még ember lesz belőle...", "És meg tudják puszilni az idegen gyerekeket?", stb... Tényleg nem kell foglalkozni vele! Ja, a legutóbbi népszámláláson Kerepesen (nincs túl messze a fővárostól, ugye) egy apuka váltig állította, hogy neki két gyereke van, aztán a kapuban bökte ki, hogy ja, és van egy lány is...

Zsuzsi! Köszi a tippeket, de tavasszal leadtam a szakdolim címét: 20. századi ír költészetből való... Metodikát nem akartam, mert nekünk nyelvtanárin az volt kötelező... Október 28. a határidő! Tényleg, mi van akkor, ha nem vagyok készen? Minden nap megbeszélem a babával, hogy nyugodtan várjon a kiírt időpontig...

Hú, az előbb akkorát rúgott, hogy majdnem idepisiltem! Kép Megyek is!

Sziasztok, jóéjt mindenkinek,
Heni+Barni+Kép
gesztenye

Nyuszimanó??????
kiváncsika

Norci: lassan 2 hete szültem, teszt? KépKépKépKép

cory
Budapest

Sziasztok!

Jaj, olyan hülye vagyok, most néztem végig egy dokumentumfilmet arról a gépről, ami utoljára zuhant le a Pentagon környékén és az utasok megtámadták a terroristákat. Hát végig bőgtem az egészet, mert a hozzátartozók mesélték el, hogy telefonon mi volt az utolsó beszélgetésük a szeretteikkel. Borzasztó volt! Emlkészem, pont akkor terhesek voltunk és annyira megviselt ez a terrortámadás, hogy hetekig rémálmaim voltak. Emlékszem, chaten is annyian mondtuk, hogy félünk és féltjük a pocaklakóinkat.Kép
Ne haragudjatok, hogy ezt megemlítem, de teljesen kikészített ez a film.

Henke: én úgy tudom, hogy pár hetes csúszást engednek indokolt esetben a szakdolgi leadásnál, sőt nálunk volt, akinek visszaadták leadáskor, mert formailag nem volt megfelelő, újra kellett gépeltetnie. Én is irodalomból írom, én sem tudtam metodikát választani, d ejól kitoltam magammal, mert így sosem leszek kész...
Sógornődnek mondd meg, hogy ne törödjön ezekkel a buta megjegyzésekkel, amit ők vállaltak hatalmas dolog és minden tiszteletem az ővék!

Nyuszimanó: csak nem?????

Cory: annyira jó hallani, hogy jobb a kedved, nemsokára itt van péntek és minden jó lesz. Szuper tesód van!Képde jó neked!Kép

Rebi: igaza van Solyának, már csak pocaklakó miatt is jobb lenne a dolgok pozitív oldalát is észrevenned, hiszen egy pici, aranyos kis élet növöget benned, te pedig azokkal a buta kollégákkal törödsz!Kép Próbálj relaxálni és gyönyörködj Csengében, ha rá nézel és a pocakodra, akkor muszáj jó kedvűnek lenned!!!!!KépKépKép

Menta: mi hír testvéredről? hol szül?

Bogancsi: nem semmi ez a korai reggelizés! Kép Tomi annyira édes lehet, ahogy itt elmesélted, hogy milyen a bölcsiben, szerintem ő lesz a kis kedvenc!Kép

Norci: én is kiváncsi vagyok teszt-ügyben!

Nálunk nagyon dúl a dackorszak, Dorka folyamatosan ledobja magát a betonra és fetreng, persze üvölt!Kép Mit kell ilyenkor csinálni?

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!
Zsuzsi, kíváncsi!
Á dehogyis!!!!

Még mindig egyben, de olyan jóKép Nagyokat alszom, ma még pisilni sem voltam kint, és 8 órát aludtam egyhuzamban, ja és friss habos kávé várt az éjjeliszekrényemen engem is meg a páromat is, anyósom csináltaKépKépKép
Baba totál velem egy ritmusban élKép este 11-kor jön aludni (tegnap fél12-kor), és éjjel meg se moccan (legalábbis nem olyan intenzyíven mocorog, hogy felébredjek ráKép), reggel ahogy felébredek, egyből indul a parádé. A család már szörnyülködik, akkorákat mozog, néha már nekem is fáj, de azért tök jó, még bírom egy darabig.

Anyukám vasárnap érkezik, szerintem erre várok tudat alatt, szóval biztos ezért nem akar még kibújni. Bár én a 19-ét mondom mostanában neki, háthaKép Valahogy még annyira nem érzem magam készen.

Norci!
Csak nem????? Miről beszéltek itt a sorok között Coryval??? Már késik?

Cory!
Hú de jóKép Olvastam a szopis kérdésedet, én anno úgy csináltam Dodóval, hogy bár 1 napig lehet a hűtőben tárolni az anyatejet (valaki többet mond), én mindig igyekeztem fél napnál nem régebbi tejből adni a pótlást, a többi meg ment a fagyóba. Bár nem tudom, van-e itt valaki, aki lefagyasztott anyatejet használt aztán, de nekem az nem jött be.
Iszonyú szaga van, megkóstolni nem mertem. Mivel már nekem nem volt gusztusom megkóstolni, Doncinak sem adtam. Sajnos literszámra öntöttem kiKép Ha van elég tejed, akkor szerintem mindig a frissből pótolj.

Olvastam a tandemszopis kérdésedet is. Nem tudom, te hogy gondolod, de szerintem a lényeg, hogy Zsoma kapjon elég, csak neki készült tejet. Nem tudom, pl. ilyenkor a szervezet hogy tud előállítani csak neki való tejet, ha pl. a másik folyton szopott.
Menta?????? Te tudod?????

Cory!
Akarod még Balut szoptatni???? Végülis már 2 éves is elmúlt...

Menta!
Nővéredről van friss hír?? Milyen volt a szülés?? Hát, nem egy napon szültünk...Kép

Puszi: Nyuszimanóék 37+6
nyuszimano

Nyuszimanó,
szerintem a terhesség alatt a szervezet felkészül a születendő baba táplálására. És nem Balu igényeivel foglalkozik kizárólag. Kép
Szuper, hogy ilyen jól érzi magát a baba a bőrödben! És Te is! Hmmmmmmm, habos kávé. Kép Tényleg, azt írtad már, hogy fejvégűre befordult már a pici? Vagy ez természetes?

Norci? Kép

Solya
solya

Menta,
Vegul megiscsak a korhaz mellett dontottel? A MAV-ban kinel?
Gyed tema: en is egyikrol mentem a masikra, a szulesi szabira jaro penzt nem a fizum alapjan szamoltak, hanem a gyed alapjan, igy szinte annyit sem kaptam ra, mint gyedre. Gyedet meg nem folyositottak, majd megirom mennyi az annyi.
Nem tudsz papiron visszamenni dolgozni? Ez van sajna, leertekelodunk, amortizalodunk az otthonlet ideje alatt. Mintha tobb gyerekkel kevesebb melo lenne otthon...
Rosszullet mentes kismamasagot kivanok!
Zsuzsi
zsuzsi74

Nyuszimonó!
A tej mindig a pici babához igazodik! Mikor Vilka megszületett, néhány napig a narancssárga, sűrű, elvileg csak néhány cseppnyi előtej folyt belőlem literszám, azt itta Ármin is (hízott is tőle hirtelen vagy egy kilót)!

Cory! Igaz, a szopistopikban kérdezted, de váloaszolok itt: nekem Pele azt mondta, hogy nyugodtan lehet mindkettőt egymás után szoptatni uabból a mellből. Nálunk azért alakult ki, hogy "melyik kié", mert egyrészt nekik így kényelmes, másrészt tartottam a szájpenésztől. Mmost már látom, hogy ebből a szempontból mindegy: Vilkának így is lett Kép Viszint amiatt, hogy ZSoma ilyen picike, én azért megmosnám kettejük szopizása közt Kép

Megyek, mert Ármin szopákííílni akar Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Zsuzsi
Segíts létszi ebben ahelyzetben meglátni a pozitívat. Én itt bent rohadok, megint költözhettem az épp szabadnapon lévő helyére. Egy olyan szobában, amihez kulcsom sincs. Semmi felvilágosítást nem kaptam, hogy mi változott az elmúlt 2 évben... Anno az összes segédletemet oda adtam a "helyettesemnek".. most nincs semmim, nem is adnak semmit... Minden nap hajnalban kelek, és jövök be, hogy legalább a délutáni alvásánál ott legyek, és ne arra ébredjen mindig, hogy anya sehol... És közben semmi értelme nincs, hogy nem a gyerekemmel vagyok. Attól, hogy anya lettem, ráadásul jön a következő is, egy felesleges valakinek tekintenek, aki csak nyűg... Már 2 napja nem tudtam időben hazamenni, mert ha itt vagyok: kimennek, mivel kulcsom nincs, nem tudom bezárni az ajtót, de nyitva nem maradhat. A másik helyen meg a "kedves kolléga" szó nélkül eltűnik, egyedül csinálhattam a kölcsönzést (=polctekerés... nem épp nekem való).. Elmenni nem mehettem, mert nem lehet felügyelet nélkül hagyni az olvasótermet meg a kölcsönzést... Ja .. tegnap az 1 db hivatalos telefonomat nem tudtam elintézni, mert "kedves kolléga" folyamatosan pofázott... és mindig "mindjárt" fejezte be... Ha meg éppen nem lógott a telefonon, akkor dolgozhattam (egyszerre beiratkozást intézni, könyvtár szabályait magyarázni, kölcsönözni), mert nem volt sehol...
Totál feleslegesen vagyok itt, és ezt nehéz megemészteni, főleg ha kb. óránként éreztetik is velem...

Rebi

rebi

Sziasztok!

Eredetieg csak azért akartam bejelntkezni, hogy frissítettem a profilom, de a frissítés sajnos nem sikerült, mert rossz a szkennerük Kép , és mivel még elég halvány a csík a digitális fényképezőgéppel nem sikerült kivehetően lefotoznóm. Névtelenül bejelntkeznem már amúgy sem, Cory kérdése után meg végképp nem lett volna poén.
Cory, bocs, legközelebb megvárjuk a kiírást Kép Kép Kép

Norciék
norci

Rebi,
nem tudsz velük beszélni? Hogy ez így neked iszonyú és legalább csak egy kulcsot adjanak, hogy akkor mehess el, amikor szeretnél? Ezzel el is tudnád mesélni, hogy ez neked milyen rossz, hogy levegőnek néznek.

Norci!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ha halvány, ha nem... KépKépKépKépKépKépKépKép (Gratulálni csak később, OK?)

Solya
solya

solya

Sziasztok!

Márti! Persze, természetes, hogy Cory felvételét gyüjtötted be, ha hozzájuk úgyis mentél. Kép Inkább ketten vegyük fel, mint egyikünk se. Kép

Bogancsi! Köszi. Kép

Rólunk: Pakolok (pakolnék) ezerrel. Lacika segít. Kép Amit berakok, ő kiszedi. A szétválogatott ruhastócokat leborítja, a fiókok tartalmát kidobálja, és tüntetően fel van háborodva, amiért nem vele foglalkozok. Kép Ráadásul megfázott, tegnap óta folyik az orra, és fújja (!!!!) szinte hatékonyan zsepibe! Kép Olyan édes, ha mondom, hogy fújd ki az orrod, akkor mondja, hogy háp-ci, és a ci-nél az orrán át fújja ki a levegőt. Kép Egész jól el tudom kapni a termést zsepivel, ha a megfelelő pillanatban fogom be az orrát. Kép

Norci! Halvány csík is csík, én már GRATULÁLOK!!!! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Norci!
Gratulálok!!! KépKépKép Tehát mikorra várható?

H.
gesztenye

Sziasztok!

Norci! Csak így lazán bejelented a csíkjaidat?KépKép gratulálok.

Henke! Olyan jó, hogy ilyen sokat tudsz írni és tudunk rólad gyakrabban.

Andi! Merre vagy? Hogy vagytok?

Borcsa! Puszi a kisvámpirnakKép

Rebi! Ez rémes. Tanácsolni nem tudok semmit, de veled érzek. Sajnálom a családodat is, szintén tragikus történetek. Szörnyűlködök iylenkor az embereken.

Zafi!!!! Hol vagytok????

Beja! Hogy ment Bácunak az ottalvás?

Márti! titokban én is meglestem a fix tv-n Andrást. Örülök, hogy Vilkával minden okés.

BSzilvi! Én lemaradtam hoyg költöztetek, mesélj milyen a ház? Sok a munkád vele?

Cory! Szóval készülsz már a holnapra? Hogy van ma Zsoma?

Mi jól vagyunk, nyakig vagyok munkával, a lakást alig bírom karbantartani, szóval kicsit szét vagyok még esve, de keresem magam.
Hanna talán javult néhány napja. A bölcsiben továbbra sincs vele gond. eszik rendesen, az étlapot mindennap hazahozza a ruháján.KépKépDe szépen iszik pohárból egyedül, eszik egyedül. dumálgat is aranyosan. MOst már csökkentek a hisztik itthon, de azért néha nagyon ijesztően belelovalja magát. Amúgy ömlik a nyála, turkál a szájában állandóan, úgyhogy gondolom kezdődnek lassan a remek éjszakák is, mert azért van belőlük most is. 1-2x ébred mostanában megint.

Na megyek még javítok a lakás külsején és megyek érte.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Norci
Nekem is halvány csíkom van, mind2 teszttel, pedig 1 hét különbséggel csináltam.Kép Gratula!!!Kép

Edit
Nincs semmi Peti lábával, kenegetjük és szerintem kell jó pár hét, mire remélhetőleg elmúlik.

Márti
Átmeneti cipőt vettünk, igaz tépőzáras, amit sokan nem szeretnek, de úgy látom tartja Peti lábát és csak ülés közben szedi szét, a lábáról nem veszi le.
Szopi: lehet, hogy tényleg jön Peti foga, mert 2 napja cincál rendesen, úgyhogy eléggé fáj. Ilyet mindig fogzáskor csinál.

Menta
Hozzád képest szuperül vagyok. Rosszullétűzőket küldök ezerrel!KépKépKépKépKép Most már javul a kajautálatom is, nem is fogytam különösebben, talán 1 kg-t, de az bármitől lehet átmenetileg is.Kép Inkább szédülős vagyok, ami a játszótéren gond, mert van ez az új mászóka, aminél azért ott kell állni, mert Petinek még kicsit nagy a szerkezet.
Ma akartam dokihoz menni, de sajna szabin van, így jöv. csütörtökön remélem összejön. Én nem magánrendelésre járok, hanem amikor a rendelőintézetben a dokim van, olyankor megyek.

Borcsa
Lucának gratula az új fogacskához!Kép

BMárti
Jó rámolást nektek!Kép Lacikának gyógyok mennek!KépKépKép

GYED: Pont tegnap mazsolázgatott apa innen-onnan, úgyhogy leírom, hogy mi hogy tudjuk: Aki GYES-ről megy szülni, annak tutira a min.bér 2x-esének 70%-a jár maximum ill. összehasonlítva, ha a fizujának 70%-a kevesebb ennél, akkor csak annyit kap.
Rebi esetében valóban 180 napnak meg kell lennie táppénz nélkül, hogy megint a fizetés alapján járó nem maximált GYÁS-t (fizu 70%/a) és maximált GYED-et (fizu 70%-a, max. kb.br.83e Ft) kapja a 2. gyerek után is. Amennyiben Rebi nem dolgoik 180 napig, csak kevesebbet, akkor rá is az első megállapítás igaz, tehát a min.bér 2x-esének 70%-a max. A most kapott fizu itt akkor számít, ha korábban a maximált gyed-nél kevesebbet kapott, mert kevesebb volt a fizuja, míg most a fizetésemeléssel esetleg megkaphatja a maximált gyed-et. Ekkor ui. az utóbbi fizu számít.
Egyébként pedig Rebi esetében biztos ami biztos, írnék levelet valahova a kérdésemmel! (Én.pl. az OEP-nek írtam e-mail-t a GYES közbeni szülés esetével és 2 napon belül teljesen érthető választ küldtek.)

Kisregényt befejeztem.Kép
Ja, mi is beáztunk még a hétvégén és a felső szomszéd nem ismeri el, pedig biztosan ők voltak.Kép Már ez kb. az 5. beázásunk miattuk alig 2.5 év alatt, amióta itt lakunk. Ebből 2-t sikerült biztosítóval kifizettetni.

Üdv: Gorsi
gorsi

Köszönöm a gratulákat, azért még ne siessük el!
Igazság szerint csak a 29. napon vagyok, de állítólag nagyon furin viselkedek, mindenen fél perc alatt elérzékenyülök, örökké alszom délután Vilivel, meg párszor émelyegtem, a hasam iszonyatosan feszül Képfolyamatosan azt hiszem azért, mert meg fog jönni), ráadás akkor "szoktam" teherbeesni, mikor Cory szül Kép éjjel meg örökké fel kell kelnem pisilni, szóval ma hajnalban nem bírtam tovább és megcsináltam a fiókban lapuló tesztet. Először nem láttam semmit, csak a kontroll csíkot, kicsit szomorkásan, de visszafeküdtem szundikálni, erre kb. 10 perc után úgy dönötttem megnézem én azt mégegyszer nagyobb fénynél is, és erre lássatok csodát megjelent a halvány második csíkocska is Kép Kép Kép
Remélem doktorbácsitól is kapunk megerősítést, meg most reményekedhetünk, hogy csak egy bébi költözött pocakba Kép (Egy ismerősünk így gyors egymás utánban szült, és másodjára ikrei lettek Kép )

Heni!
Elvileg május 19. a szülés várhtó időpontja Kép

Tikk!
Leírtam miért ilyen laza a bejelentés Kép Eredetielg a profilba akartam egy képet tenni a tesztről.

Vilit ha kérdezem ki van anya pocakjában mondja, hogy "baba" "tesó" és tudja, hogy nem szabad anya pociján ugrálnia, ma még be is tartotta Kép

GOsi!
Te már bejelntetted a családodnak? Nem is tudom, hogy a második babát hogy és mikor kell úgy elmondanám, de nyilván nem lehet telefonon.

Vilinek!
Kijött a 10. foga, neki még mindig a nagykönyv szerint sorban bújnak, ez épp a második rágó Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Csak gyorsan átszaladtam az írottakon, csak úgy beleolvasgattam...

Cory,
tök jó, hogy holnap már jöttök hazaKépKép!

Katicabogár,
az oltásokról:
www.babaszoba.hu-n sok infó van, hogy milyen oltást mikor kapnak a babák (2,4,5 hónaposn pl. van Act-HIB ).

Norci,
De jó!Kép Mi is gratulálunk!

Baba-mama klub most nem volt, viszont szülinapi bulin voltunk délelőtt, Hanga mondogatta is, hogy bulizni Áronéknál...Kép.

Na, most viszont mennem kell, mert a kisasszonykát lefektettem már egy órája és eddig csak karattyolt, de most már bömbizik is...

Szila
szila

Sziasztok!

Norci!
Csak csendben... GRATULÁLOK!KépKépKépKépKép

Cory!
Már csak 1-et kell aludni és otthon lehettek!Kép További DRUKK a szopihoz!

Márti!
Mivel szakmabéliek vagyunk a párommal megnéztük Andrist!Kép Szerintem tök érdekes lehet honosítani a progikat.

Nyuszimanó!
Időnként ide is irogatok csak nem olyan sűrűn, de az olvasással nem vagyok lemaradva. Innen is szurkolok, hogy minél hamarabb bújjon elő a Kismanótok!Kép

Rólunk csak annyit, hogy tegnap voltunk szívUH-on és minden OK a babóval.Kép
Ja, és Zsani bilizése napirenddé vált, sőt egyik nap egész nap nem volt hajlandó pisilni csak a bilibe és aznap az éjszakai pelus is száraz maradt.Kép(este 9-reggel 8-ig) Persze reggel előrehajolva, a lábaközét fogva várta, hogy végre jöjjön a felmentősereg: a bili.Kép

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép(20+6)
sztigris

Köszönjük a gratulákat és a gyógyokat!

Az előbb békés netezés közben felfigyeltem az elmélyülő csendre. A leányzó bemászott a székem alá, és elaludtKépKépKépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Borcsa!
KépKépKépKépKép megesik az eset Kép
Kicsit figyelmetlen voltam, gratula a fogacskához és a dumcsihoz!
Gyogyókat pedig küldök, nálunk beváltak!KépKépKépKépKép

Edit!
Jajj, majd elfelejtettem a képet megköszönném!Kép

Szilvi
sztigris

Norci!

Nekem is volt egyszer egy nagyon halovány kis csíkocskám....
Éppen most mászik fel a lépcsőn, egy popsitörlővel a szájában... Kép Kép Kép

Szóval nagy-nagy gratula, és kérünk azért pár nap múlva egy új tesztet!!! Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Szia: Lauráék
p_laura

Norci!!!! Hát, ez aztán a jó meglepi!!! KépKépKép Nagyon gratulálok! Kép Ezek szerint te májusban szeretsz szülni? Kép Jó is az!!! KépKépKép

De jó, hogy ennyiem láttátok Andrást! Kép (életben sokkal szebb Kép)

Ármin azt énekli épp "megbűnhődte már e nép" KépKépKép "Reggel azt kérdezte: mik azok az állatok ott a háztetőn?" Ha nem fekszünk épp, eldőlünk Kép És azt is mondta: metálgalamb - de hogy mire??? Kép

Vilka baba tegnap óta fejlődésiugrik Kép folyton szopizna. Csakhogy az a mellem nincs ráállva ekkora terhelésre, fáj Kép

Ma megyünk moziba, mert anyukám itt alszik Kép sajnos a Tomb Rider 2-t nézzük meg Kép, de inkább ezt, mint semmit, nem?

Megyek, mert Vilka ismét sír (akkor kezdtem el írni, mikor egyedül hagytam)

Márti++
márti

Sziasztok!

Nyuszimanó: én úgy tudom, hogy a terhesség 4. hónapja körül vált át a tej előtejbe, és innentől a kicsire készül, tehát neki való tejem van.
Semmiképp nem akarom most elválasztani Balut, van és lesz is mostanság elég nyűgje még. Ennél pedig kevés módszerrel lehetne durva féltékenységet kiváltani.

Norci: KépKépKépKépKép Mi még szeretnénk egy vagy két gyereket, jöhet? KépKép

Bogancsi: köszi, jövő héten felhívom valszeg, addig bátorságot gyűjtök.

cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?