Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Edit: köszönöm kérdésed, jól vagyunk. Én írtam BMártinak a linket: http://www.egyszervolt.hu . Ott keresd meg, hogy "Animációk" és 4 rajzos van közötte. De be kell kapcsolni a hangot is hozzá, mert a mondókák nincsenek leírva.

Cory: szegénykém... Kép. A szülésnél szóba sem jött a fájdalomcsillapító? Még olvasni is borzasztó volt... Kép
A kórházon teljesen ki vagyok bukva. Kép
Kár, hogy nem a Péterfybe kerültél, az annyira más, annyira pozitív volt! Arról a kórházról csak jókat tudok írni, pedig hihetetlenül rosszul tűrtem, hogy Toncsi nem lehet velem, és hogy a szülészeti osztályról a pathológiás csecsemő osztályra került a baba, a kákán is csomót kerestem, de nem találtam. Tényleg, a dokik, a nővérkék egytől-egyig annyira rendesek, kedvesek, megértőek, kötelességtudóak, hivatástudatból csinálják az egészet, tényleg szuper volt! Volt, hogy sírtam és egy fiatal dokinő vígasztalt... Ha nem hiányzott volna Romola annyira, azt mondhatnám, hogy kifejezetten jól éreztem magam ott. Maximálisan szopi-pártiak, én mondjuk ott aludtam, és ott is 3 óránként volt szopi, de ha igényeltem (márpedig igényeltem) jött a nővérke, és felébresztett éjszaka, sőt, ha elszenderedtem, nappal is jöttek értem, hogy szoptatok vagy megetessék-e Toncsit. Ha akartam, órákig ücsöröghettem az ágya mellett, és csak néztem őt, és nem küldtek ki. És volt ott mellszívógép, meg lehetett a saját mellszívót sterilizálni, stb.
De te tényleg egy hős vagy, ha már 40-et tudtál fejni, az nagy haladás, csak így tovább! Ja, és lehet kapni sterilizáló folyadékot is, próbáld ki! A többi anyuka nem segít?

Drukkok mennek: Kép Kép Kép Kép Kép Kép.

Beja: neked is mennek ám a drukkok: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép.

Nyuszimanó: kérlek, most már minden nap jelentkezz be, ha csak egy-két szó erejéig is!!!

Megyek aludni, sziasztok: Laura+Toncsi+Romola
p_laura

Cory: közben látom, hogy már jobban vagytok. Öröm volt ezt olvasni! Kép Kép Kép
Pont azt akartam kérdezni, hogy mikor mehettek haza?
Azért drukkok mennek még: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép.

Szia: Laura
p_laura

Sziasztok!

Köszönjük a kedves fogadtatást!

Most próbálom behozni magam az olvasással, és kezdek rádöbbenni, hogy az elmúlt hetekben érzett pocsékságos hangulatom a babanet-hiánynak is köszönhető volt... De már kezdek jobban lenni!!! Kép
Szóval egyelőre ne haragudjatok, ha csak magunkról írok, de amíg nem vagyok teljesen képben, nem tudok mindenkihez hozzászólni...

Friss hírek:
-Tegnap óta van kiskutyánk! Szadai keverék a márkája, fekete, barna mancsokkal és szép szimmetrikus mintával a pofiján, 6 hetes, kislány, és nagyon kis nyugis(nak tűnik), bár a szomszéd kb 35 kilós németjuhász kant simán megmorogta... Kép Neve még nincs, de Barninak nagyon tetszik, folyton ölelgeti.
-A kutya örömére leültem a fűbe a kertben, bele egy vöröshangyaboly közepébe, a jobb lábamat totál összecsípkedték, mire észrevettem!!! Kép Jegelem...

Régebbi hírek:
-Voltunk nyaralni a Balatonon mi is, igaz csak egy hétvégét, de Barni nagyon élvezte! A hínártól félt kicsit, de megtanítottuk neki, hogy az pihe-puha, és onnantól a Balatonra is azt mondogatta, hogy pije-puja, avagy pive-puva. Képzeljétek, amikor megérkeztünk a partra, kiabálni kezdett, hogy "Nézd, anya, nézd nagyi, nagy víz, nagy-nagy víz!!!!"

Itt jegyzem meg, hogy mostanra tényleg elképesztő lett, ahogy beszél, már nem csak ismétel, hanem saját gondolatokat fogalmaz meg, de persze a kiejtése közel sem tökéletes! (A sziszegő-susogó hangok helyett főleg j-t ejt például, és még sok másikkal is akad gondja.)

Ugye nem bánjátok, ha még írok tőle aranyköpést?
Ma reggel:
-(Le akarta csapni a legyet) "Légyszíves gyere ide, légy!"
-Társaságban kérdezték, mi volt az első szava, meséltük, hogy vau-vau. Andris mondta, hogy viszont a cicát még mindig nem tudja utánozni. Mondom én, dehogynem! A következő zajlott le:
Anya: Barnabás, mit mond a cica?
B: Miávú!
A: És a vonat mit csinál? (Ezt mostanában tanulta)
B: Csi-vu-vu-vu!
A: És mit csinál a markológép? (Azt vártam, hogy brrrr, vagy ilyesmi, de ő, kicsi gondolkodás után: )
MARKOLJA A FÖLDET!

Balatonról még annyit, hogy a part mentén végig szuper fa játszóterek vannak (Lellén voltunk), irtó jókat játszottunk... Barni is nagyon felbátorodott, tiszta vagány lett!!!

Most ennyit egyelőre, de ezeket a sorokat már itthonról írom, így semmi nem tarthat vissza tőletek!

Jóéjt mindenkinek,
Heniék
gesztenye

Cory, tök jó!!! Hajrá, és kitartás! Nekem van egy elektromos Medelám, szívesen odaadom!

Nyuszimanó! Én is kíváncsi vagyok ám, 2in1 vagytok-e még! Légyszi ne hagyj bezöldülni!

Heni
gesztenye

Sziasztok!
Hát mi még egybenKép Mostanában nagyon felbátorodtam, nagyokat sétálunk a párommal, csomó felé megyünk, és olyan jó, hogy nem arra kell figyelnem, hogy jaj, most keményedik-e a hasam, jaj, nem a magzatvíz folyik-e..... Kicsit fura ez a felszabadultság, de úgy vagyunk vele, hogy igyekszünk kihasználni a babáig minden percetKép
Azt beszéltem meg a babóval, hogy ne várja meg a kiírást (26-ot), hanem pl. 19-én vagy 20-án bújjon ki, kíváncsi vagyok, megértette-eKép Érdekes, hogy keményedést nem nagyon érzek, max. 2-3-at naponta, viszont az nagyon kellemetlen, mikor kiválasztja az egyik oldalamat és teljes súlyával odakuporodik, olyan, mintha mindjárt kiszakadna a hasam. A rúgások is néha már kellemetlenek, de azért még nagyon elviselhetőekKép Holnap megyek vizsgálatra, remélem minden rendben lesz, egy kicsit aggódok, mert perpill. eléggé vizesedek, már az ujjaim is, viszont a fejem nem fáj, nem híztam... Remélem csak a terhesség vége felé aktuális extra vizesedésről van szó.
Ja, gyerekcuccok kivasalva, szekrénybe betéve, kuckó megcsinálva... Csak az én pakkom kell már csak összepakolni, talán majd maKép
Ja és akkora a pocim, hogy csak na...sajna megjelentek az első csíkok is a köldök alatti területenKép

Na lányok, elég részletes voltam?
Most megyek.
Puszi, Nyuszimanóék 37+2
(és mondanom se kell, hogy én vagyok a legkíváncsibb, hogy ki is lakik bennemKép)
nyuszimano

Cory,
dejódejódejó! KépKépKép

Nyuszimanó,
azért ne szaladjon el az a bizonyos ló! Kép Tessen figyelni magadra! Kép

Heni,
nagyon rondán összecsipkedhettek, ha jegelni kell! Kép

Márti,
próbálok mailt küldeni, de installálás előtti/alatti stádiumban vagyunk... Lehet, még egy kicsit furdal majd... Kép

Solya
solya

Sziasztok!

Szilvi: GRATULÁLOK Zsaninak!!!

cory: jaj, de rémes lehetett a doktornő : Igazán hős vagy, hogy ezt ilyen jól végigcsináltad !!! Párod hogy bírta? Balu??? Látta már a tesókát? Te hogy érzed magad? Mikor mentek haza??? Lesz segítséged? abortuszosok Kép Nekem anno, amikor Zsófit vártam és össze kellett varrni a 7. hónapban, akkor a műtéti beosztás az volt: 1 abortusz, 1 összevarrás, 1 abortusz ... Totál paráztam, nehogy eltévesszék ... Amikor felébredtem állítólag azt kérdeztem, megvan-e a babám. Füzet! Én is mindig mindent felírok. A 40 nagyon jó így az elején!

Beja: Tomin már 3 nap után láttam fejlődést az itthoni evéshez képest Kép Szerintem nagyon jót tesz nekik, hogy látják a többieket csak kérdés kit fognak utánozni, aki maszatol, vagy aki szépen eszik Kép Bolt Kép Kép Kép

Norci: tök jó fej Vili a dumáival Kép Kép Kép

Rebi: a munka miatt én is parázok már már csak néhány órám van a szabad életből Kép Jogsi Kép iskolai elküldés Kép Miért???

Zsuzsi: bár nem vigasztal, de Tomi van, hogy 3 napig nem látja apát Kép Vízügy Kép

Nyuszimanó: mikor Tomi megszületett és bejött Dani (az ő 12 évével), megsímogattam és megrémültem, hogy úristen vízfejű a gyerek Kép akkora volt a különbség a két kobak között Kép Nagyon jó, hogy már ott van anyósod és főleg, hogy Te megnyugodtál!!! Takarítás: nálunk az egész házat (250 nm) 5ezerért takarítja ki a takarítónénim. Hát, szerintem a vizesedés azért már jelzi a végét ...

Edit: Juli nagyon is jól gyakorolta a franciát! Szerintem nem legsz probléma a középfokú nyelvvizsga! Egyébként szept. 15-re hívták be Zsófit az angol felső szóbelire, Julit meg a francia közép szóbelire; az írásbelik meg szept. 20-án lesznek. Kérünk szépen drukkokat, ha lehet most épp senki nem szül Kép Én csak ajánlani tudom mindenkinek a hálózsákot, nekünk mind a négynél abszolút bevált. Jesszusom, Edit! Hogy bírtad apa produkcióját? Én nagyon rosszul bírom az ilyeneket.

Heni: kutyus Kép hangyák Kép

Tikk: jaj, küldök Nektek javuló-puszikat! Remélem, csak átmeneti időszak ez és Hanna újra szívesen enged majd el Téged.

Jövő hétfőtől nekünk is ADSL lesz, persze ettől nem lesz több időm netezni, de legalább nem lesz lelkiismeretfurdalásom a pénz miatt Kép
Szombat délután szomszédbuli volt a hátsó szomszédunknál és Tomi szinte az összes piknik-kaját végigette mégsem lett semmi baja. Minden lánynak udvarolt, de a kedvence egy nagymama volt Kép Ma kérdeztem tőle reggel, hogy szívesen megy-e a bölcsibe, amikor mama dolgozni megy és nagyot bólintott és hevesen mondogatta, hogy baba-baba-baba (azaz: sok baba van ott és jó ott játszani velük) Kép

pusz: bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Cory!
gondolkodtam, hova írjak Neked, remélem, itt megtalálod a hsz-omat! Gratulálok a kisfiadhoz! Pontosan tudom, mit érzel most, én is u.így jártam az 1. gyerekemmel, 36. hétre 2200 g-mal született. Semmi baja nem volt, mégis elvették tőlem, még egy kórházban sem voltunk szerda reggeltől szombatig, sőt, ki sem vették az inku-ból, mert macerás lett volna nekik c-vitamint fecskendezni a kanülbe, hogy ne alvadjon meg a vér, úgyhogy napokig még a kezemben sem volt, pedig nem volt semmi baja. Tejem alig akart beindulni, mert tiszta ideg voltam, nem is rakhattam mellre, csak fejtem és fejtem. 10 napos korában mehettünk haza és utána, hogy minden lecsitult körülöttünk, végre beindult a tej. Ami Neked előnyöd, az egyben nehézség is. Ott van Balu, ez azért sokat számít, mert van már rutinod, viszont sokkal több energia két gyerekre figyelni, mint anno nekem egyre. Mai eszemmel már lehet, hogy nem lettem volna olyan mulya(így írják?), és erőszakosabb lettem volna a bunkó csecsemősökkel. Na, mindegy, most már csak pár nap és hazamehettek. Onnantól már csak jobb lesz tej szempontjából is, meg amúgy is. 2200 g nem is olyan kicsi, majd meglátod, hogy milyen iramban fog gyarapodni, ha végre békén hagyják őt.
Nyugit és egészséget kívánok Nektek!
rjuli
rjuli

Sziasztok!

Laura!
Koszonom,meg is néztuk!Egyébként pont a minap nézegettem azt az oldalt és az animaciokra még sose kattintottam!Kép

Bogancsi!Jol birom az ilyesmit,hozzaszoktam mar!KépDrukkolok a lanyoknak a vizsgakhoz!Daninak is jo nyelvérzéke van?

Nyuszimano!Ez mar biztos a finises vizesedés,de azért szamolj be majd légyszi,hogy mi volt a dokinal!Kép

Cory!En azért nem ajanlottam,hogy probalj ki masik mellszivot,mert biztos ez mar bevalt Balunal.Szerintem még a feszultségtol nem indult be rendesen a tejecske,de meglatod,hogy otthon mennyivel nyugisabb lesz és hipphopp lesz tejecske is!KépHogy alakult a mai nap?Mennyit evett Zsoma?Sargasaga rendben van?

Heni!Ennyi ido utan el is varjuk,hogy sokat irj magatokrol!KépKutyus!Kép

Jo éjt!
Edit
edith16

Sziasztok!

cory
Olyan jó, hogy javulnak a dolgok!Kép Most hogy álltok a szopival?

Henke
Üdv újra!Kép Nincs egy képed magadról pocakosan?

Nyuszimanó
Jó olvasni, hogy ilyen kiegyensúlyozott vagy.Kép Drukkolok, hogy még vagy 2 hétig bent maradjon a baba. A vizesedés nekem Petivel a teljes utolsó hónapra jellemző volt.

Petivel ma megyünk bőrgyógyászatra, mert azt hiszem gombás 2 lábkörme is.Kép De hogy mitől?

Szép napot!

Gorsi++
gorsi

Sziasztok!

Ma csak 10-re megyek a suliba, gondoltam gyorsan írok nektek. Olvasni mindig olvasok, de írni nem marad időm. eléggé beindult a suli, készülnöm és kell(ene). hétvégén anyukámék meglátogattak minket, így nagyiztunk, kirándultunk, szóval no pihenés meg ilyenek.

Nyuszimanó! Nagyon jó olvasni, hogy ilyen nyugis vagy és szerintem ne akard kihozni hamarabb a kislurkótKép

Cory! Hajrá továbbra is, örülök, hogy most már sárga fejeket is rajzlsz nemcsak kéket.Kép Egyébként meg mivel én schöpfis vagyok kicsit elszomorodtam a tényeken.

Gorsi! Te hogy vagy? Petit majd lekrémezik aztán elmúlikKép Bármitől lehet.

Rebi! Neked hogy alakulnak a dolgok?

Beja! Mizujs Bácuval? És a csíkjaiddal? Gondolom nagyon elfoglalt vagy. ICQ-n se látlak, úgyhogy írok mailt.Kép

Zafi! Ti merre vagytok?

Henke! Teljesen padlót fogtam BArni szövegétől.Kép Nálunk nincsenek ilyen mondatokKép Csak szavak, de azok aztán...Mondjuk BArni már nagyon régóta szépen beszél.

Andi! Hogy megy Lucának a bölcsi? Jövő héten kezdesz dolgozni, ugye?

Menta! A Medgyessyben tanítok itt a mi oldalunkon. Te jól vagy?

Dzsili! Jó hogy jelentkeztél a gépeddel meg sűrgősen tegyél valamit, mert tényleg hiányoznak már a kis csicsás csaj fényképei meg híreiKép

Zsuzsi! Akkor te elkezdtél dolgozni vagy mi lett?

Bszilvi! Ti költöztök? vagy hogy áll a ház? Peti hogy van?

Borcsa! Rékának hogy ízlik újra a suli?

Na most aztán tessék válaszolni mire hazajövök.Kép

puszi és szép napot mindenkinek!!

Tikk

UI: Milyen furcsa hogy hétfő van és tegnap senki nem beszélt taliról.Kép Valamit jó lenne kitalálni.
tikk

Tikk: én is tali-ügyben ugrottam be.

Lányok, találkozzunk valahol? (A nagy szél miatt zárt teret javasolnék, ha nektek is jó.)

Laura
p_laura

Laura!

én már csak hiányolom a talit, de elmenni nem tudunk.Kép
De te hol vagy hogy nagy szél van?Kép Itt Békáson gyönyörű idő van.

Na futok dolgozniKép

Tikk
tikk

Sziasztok!

Cory, drukk-drukk még ahhoz a 100 grammhoz, aztán irány hazaKépKépKépKépKépKépKépKép Úgy örülök, hogy vidámabbnak látlak!!!! HajráKép

Henke, milyen ügyes BarniKép Nagy és okos fiú lett belőleKép És milyen hamarKépKépKép Pocaklakó hogy van? Kép

Nyuszimanó, jó ég, te mindjárt szülszKép Hogy elszaladt az időKép És úgy örülök, hogy minden rendben megy ezzel a babókávalKép

Tikk, Hanna már végig bent van? Ebéd utáni ébredés mikor van? Mikor hozod el?

Bogancsi, Ti most hogy álltok a bölcsivel? Hol tart a beszoktatás? Látom, Tomi már ott eszik. Mi múlt pénteken próbáltunk először ott enni, de nem ment, mert az étkezősarok közvetlenül a nagy, vár alakú csúszda mellett van, és Bálintom mindenáron inkább csúzdázni akart, a végén pedig sírás lett belőle és inkább kiadták. Ma újra próbáljuk az ott ebédelést.

Andi, Te is meséljKép Luca hol tart?

Csajszik, köszi a drukkokat csík-ügyben, de nem jött be ez a hónap - sem Kép

Puszi mindenkinek,
Beja, Bácu
beja

Sziasztok!

Végre nyugi van, Luca alszik, apa dógoz, Réka tanul, ideférek írni.

Zsu! Kérdezted az immunerősítőt - Aloe Vera kapszulákat láttam, de még az árát se néztem meg.

Rólunk:
Luca elhatározta, hogy mostmár aztán ő is fog beszélni! Tegnap anyuéknál a mellkaához tartott két hűtőmágnest (egy káposztát és egy szivecskét) és azt mondta "CICI"Kép. Mondja az autóknak, hogy "toto", a repülőnek, hogy "bvübvü", nekem, hogy "csip-csip" azaz csipp-csipp csókázzunk. A recski kirándulás óta a madarak pipik.
A mai ürömünk, hogy elöntötte szegényt a nátha.Kép Persze ő is utálja a takarót.

Réka egyelőre örül a sulinak, persze még nincs igazi hajtás. A némely tanerő viszont nyáron vérszemet kapott. Pénteken pl. mindenkinek szilvát kellett vinni környezet órára. Rajzra viszont egy méter alumíniumdrót kell. De honnan??? Ötleteket plíííz! Szegényes háztartásunkban ilyesmi max. falba épített villanydrótként van jelen.

Henke! De jó, hogy előkerültél!Kép Csuda dumái vannak Barninak!Kép

Cory! Még több KépKépKép. Hajrá Zsomi! Hízzál szorgosan!

Beja! Tudod, akkor most megint egy napos terhes vagyKépKépKépKép. Úgyhogy folytatólagosan mennek a drukkok!

Most nem jut eszembe más...

Borcsa+Réka+Luca

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Gorsi!
És te hogy vagy??? Gyomrod már teljesen rendben van? És tényleg, Peti már teljesen megszokta az ágyát?

Menta!
Szia! Na tart még a hányinger? Végülis szedsz valamit, hogy jobb legyen a gyomrod??

Henke!
Csak ámulok, hogy már 30 hetes vagy, ill. gondolom, most már 31Kép Még jársz a suliba??? Be is íratkozol?? Milyen Szadán lakni? Kész már belülről a ház? Babakuckóval hogy álltok?
Eszméletlen Barni szövege, én is, én is ilyet szeretnékKépKép

Edit!
Hát én is remélem, hogy minden ok, de 2 óra múlva okosabb leszek, majd megírom, mi volt.

Cory!
Híreket, híreket!!!!!! Annyit gondolok rátok!!!!!

Beja!
Hogy megy Bácunak a bölcsi? Te mikor kezdesz??

Lányok, ti tudtok valamit Ladányi Katáról, Meg Andysj-ről?????? Már 1000 éve nem hallottunk felőlükKép Ja és uez Tidujjal kapcsolatbanKép

Puszi, Nyuszimanóék 37+3
nyuszimano

Sziasztok!

Tegnap keresztelőn voltunk, Barni nagyon jól bírta az istentiszteletet és az ebédet is, fáradt volt ugyan, de nem volt tragédia, hogy kimaradt a délutáni szunyálás. Este 7-kor dőlt ki a kocsiban, reggel fél 8-ig aludt minimális cicivel, ma viszont egész délelőtt nagyon nyűgös volt, és most be is dobta a szunyát, pedig úgy volt, hogy megyünk a BNV-re.

Délután megyünk dokihoz, szorítsatok, hogy minden rendben legyen!

Nagy izgalmakkal olvasom, kinél hogy megy a bölcsödei beszoktatás! Én jövőre szerettem volna, ha Barni megy oviba, de most, hogy jön a kistesó, azon gondolkozom, jobb lenne neki, ha még egy évet itthon maradnának együtt. Szerintetek?

Beja, sajnálom, hogy nem jött össze a kistesó! Nem gondoltatok arra, hogy elmenjetek a családtervező intézetbe a Bolgárkerék (?) utcába?

Cory, hogy megy Zsomának a gyarapodás? Mesélj magatokról! Múltkor elfelejtettem kérdezni, mi a helyzet a suliddal, de gondolom kisebb gondod is nagyobb annál most!

GOrsi! Nincs képem (szerencsére Kép) pocakos magamról, de remélem, még találkozunk a szülés előtt! Utána jön a tél, eladjuk a kocsimat, nem nagyon fogok tudni kimozdulni két gyerkőccel, hacsak apa nem fuvaroz minket...

Solya, kb száz csípés van a lábamon, a combomon egy összefüggő bő tenyérnyi területen, és még azon kívül elszórva rengeteg... Ha elkezdem vakarni, akkor nagyon megfájdul, bedagad, stb, és olyankor csak a jegelés segít. Csak annak örülök, hogy nem Barni ült oda!

Edit! Láttam a disney-s képeteket, nekem nagyon tetszett! Még az esküvőnk előtt voltunk ott Andrissal, és ugyan mi sem vagyunk oda a Disney-kultuszért, de a park nagyon tetszett, kiéltük magunkat, mint két gyerek! Azt mondod, már Rikit is érdemes volt elvinni oda? Mi úgy terveztük, hogy akkor megyünk, ha a kicsi is legalább 5 éves lesz, mert a legtöbb hintán van egy minimális magasság-korlátozás. (Meg mostanában amúgy sem aktuális Kép)

Megyek gályázni (főzni, felmosni, vasalni, stb,) amíg Barni alszik.

Puszi mindenkinek,
Heni+Barni+Kép
gesztenye

Na itt vagyok megint.
Az előbbi hozzászólást még reggel írtam, de csak most tudtam elküldeni, mert nem volt internetKép

Szóval megvolt a vizsgálat, minden szuper, tényleg leereszkedett a pocim, baba feje beilleszkedettKép Viszont ki van adva ukázba, hogy erőteljesen, gyorsan hosszan kell sétálnom, ki kell takarítanom a lakást na és szexelni kell a párommalKépKéphmmmmmmKép Uis nagy, nagyon nagy a baba, nem kéne megvárni a kiírást, az lenne a legjobb, ha a héten, hét elején beindulna a szülés. Bébi uis cca 3800kg most... nem uh-gal becsülték, hanem végigtapintással, méréssel, ami itt Finno.-ban kb 80%-ban tényleg bejön (utánaolvastam a finn babaneten, és még mindig az ilyen manuális vizsgálat hozott nagyon pontos eredményt, nem az UH.)

Szóval csajok, most azért kérek drukkokat, hogy kibújjon a babóca, fura mi???? Próbálom bíztatni, hogy holnap, holnapután találkozzunk, csak az a baj, hogy még magam is győzködnöm kell. Pedig tényleg most lenne a legideálisabb. Hát nem egyszerű azért.

Bocsi, hogy most eléggé magammal vagyok elfoglalva, de kicsit fura érzés, hogy szülnöm kellKép

Puszi, Nyuszimanóék 37+3
nyuszimano

Nyuszimanó! Hú, de izgi! Akkor most nagyon szorítunk neked!!! És tényleg nem tudod, hogy kisfiú vagy kislány???

Suliról majd mesélek, de az egy külön kisregény! Járnék is meg nem is, nagyon nehéz eldönteni!

Borcsa! Mágnes-cici Kép! Azt fogod észrevenni, hogy Luca lyukat beszél a hasadba! Mi majd meg szakadunk, amikor Barni rákezdi, csomó olyan szövege van, amit vissza sem lehet adni írásban...

Puszi, mostmár tényleg megyek...
H.
gesztenye

Henke!
Tényleg nem tudom, hogy kisfiú vagy kislányKép én mondjuk hiszek a 12.heti uh-nak, miszerint kisfiú, azóta nem látták, nem mondták. Szóval kisfiúra vagyok hangolva, de sokan mondják, főleg az utóbbi 2-3 hétben, hogy kislányos a pocim, szóval meglepi leszKép

Te hogy érzed? Nálatok kisfiú vagy kislány lesz?

Puszi mára: Nyuszimanóék 37+3, aki már igencsak szülni akarKép
nyuszimano

Nyuszimanó,
a házi szülésindítás jó ötlet. Kb. 12 óra múlva már megindulhat. (Nálunk is vmi hasonló történt, csak aztán elfelejtett fájni! Kép drukkhegyek, hogy a baba legyen minél hamarabb a karjaidban! Kép
Solya
solya

Sziasztok!

Nyuszimanó! Drukkok mennek ezerrel!KépKépKép Remélem, már tényleg nem kell sokáig várnotok!

Henke! Dokihoz szorítok! De biztos minden rendben lesz!Kép
Az ajándékomat kéééérem!Kép
És én is elfelejtettem elvinni a cd-ket, pedig ki is készítettem.
Barni szövegeKépKép

Tikk! Csak október 1-től dolgozom, szeptember második felében még itthon vagyok. Olyan furcsa lesz, egész nap egyedül.Kép Már várom.Kép

Beja! Majd következő hónapban is drukkolunk nagyon.Kép Meg Bálintnak is a bentevéshez.Kép
Elmennék valamikor ruhákat válogatni, majd megbeszéljük, neked mikor jó.

Luca múlt héten minden nap ott evett, és nem is keveset.Kép Ő, aki csak csipeget.... Ma mutatták meg neki alőször az ágyát, holnap próbáljuk meg először az ottalvást. Egyébként jól érzi magát, néha persze hiányol, de játékkal el lehet terelni a figyelmét. Annyira elfárad, hogy délután jó nagyot alszik. Több nap is alig értünk oda Zsófiért az oviba, mert 4-kor még aludt....

Gorsi! Petinek gyógyok a lábára, remélem, hamar rendbehozzák neki.

Szép napot mindenkinek
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Megvolt az ottebédelésKép Zöldborsófőzi volt virslivel. Ma reggel is csak egy kicsi nyüszi volt, de megintcsak nem tartott sokáig, csak amíg rá nem eresztették őt a játékokra. Később aztán kint voltak a kertben.
Én meg jó nagy bolondot csináltam ám magambólKép Tényleg ez a beszoktatás inkább nekem szól, és nem a gyereknekKépKépKép Az volt, hogy a nagyszoba-ablak nyitva volt (ja, aki nem tudja: a bölcsikertre rálátok az ablakból), és egyre csak hallom, hogy sír egy gyerek, és folyton az apukáját hívja. Én persze egyből sasoltam ki az ablakon, hogy az enyém csinálja-e a fesztivált vagy sem. Már bedumáltam magamnak, hogy ez csak Bálint lehet, de így ablakon keresztül nem igazán derült ki, ezért fogtam magam, és lekommandóztam a ház sarkáig, és lesekedtem (szerintem tök hülyének néztek a járókelők). De hála Istennek nem Bálint apázottKép Ő békésen elvolt egy kispadon, egy kislányt ölelgetettKépKépKép Én hülye meg kukkolom a fiamatKép
Bálint egyébként szerdán fog először ott aludniKép Kíváncsi leszek... bár ha nagyon álmos, szerintem ott is elalszik simán...

Andi, tök jó, hogy Lucának jó étvágya van a bölcsibenKép A végén még tényleg jóevő leszKép

Nyuszimanó, én momentán csak a konyhacsempézést tudnám javasolni, én szülésindulás előtt 6-7 órával azt csináltam egész napKép De a szex is jó ötlet ám;)
Kérdezted, hogy mikor kezdek: Bolt úgy néz ki, hogy csak októbertől lesz, most derült ki éppen, hogy az engedélyezési eljárás legalább 1 hónapKép De addig sem unatkozom, mert csináljuk a webáruházunkhoz a képeket, stb... Merthogy az is leszKép

Henke, igazán még nem gondoltam rá, hogy elmenjünk, egyelőre követem a dokim utasításait, gyógyszert is szedek egyébként, a sikeresség kedvéért, szintén a doki utasítására.
Csípésekre Fenistil gél? Ismered? Szerintem nagyon jó nyugtató hatású.

Na pusza,
Beja,Bácu
beja

Sziasztok!

Nyuszimanó: drukkolok nektek, szerintem hagyd a természetre, hogy mikor jön a kistesó, nem kell semmit sem sürgetni, nem biztos, hogy olyan nagy. Könnyű szülést kívánok !

Cory: örülök, hogy Zsoma már jobban szopizhat, meglátod hamar összehozza azt a + 100 g-ot és mehettek haza! És jó, hogy végre találtál egy normális nővérkét!

Beja: és most mi a következő lépés babaprojekttel kapcsolatban mit mond H.?

Tikk: nem dolgozom, decemberig le kell tennem a nyelvvizsgát és megírnom a szakdolgimat és akkor végre lediplomázhatok a német szakon is. Igaz már alig tudok megszólalni németül. Addig próbálom rábeszélni apát egy kistesóra Kép

Borcsa: köszi a kapszula nevét, azóta anyósom beszerzett valamit, ma kapom meg. Ránk is fér, mert Dorka is teljesen taknyos lett. Dorka új mániája mezitláb mászkálni mindenütt, állandóan lehúzza a zokniját. Gratulálok az első szavacskához, azért nála is látszik az első helyen a cici van! Kép

Mostanában nagyon nehezem bírom Dorkát, annyira hisztis, nyűgös és akarnok... Nem tudom, hogy lehetne leállítani a nyarvikolásról, mikor nincs semmi baja, akkor is direkt nyávog, nyüszög.

Na ikrekkel terhes barátném Hegyeshalomról hív fel, hogy kiugrik anyukájához Németországba, amíg még tud mozogni, már lebeszélni nem tudtam, igaz én meg 36 hetesen rohangáltam Mo-No. között...Nem vagyunk teljesen normálisak, de legalább meg tudom érteni, remélem nem lesz semmi bajuk az úton.

Ladányi Katának volt valami negatív élménye legutóbb a babaneten, azóta nincs.
Andysj-éknál biztosan megint vendégek vannak Kép Egyszer rendezzük hozzájuk a talit! KépKép (Csak vicc Andy meg ne ijedj!)

Üdv:Zsuzsiék

P.S:Ha mindenki, aki akarta letöltötte a videót a taliról, akkor letörölném a weboldalról(http://free.x3.hu/zsu26/), hogy ne legyen annyira publikus, még egy-két napig fennt hagyom, de csak a hétközepéig.
zsu26

Katával néha összefutunk egy-egy topicban, a múltkor kérdeztem, azt írta nem tudja követni (időhiány) terjedelmes topicunkat, így inkább nem jár erre.

És ami nagyon fontos! Úgy tűnik hatottak a drukkajitok! Ugyan abból az oviból még nincs infonk, de a közeli Waldorf oviban szándékoznak indítani egy mini-csoportot, ahová olyan korú gyerekeket várnak, mint Sára!!! Lehet, hogy nem minden nap lesz, de ki bánja, ha sikerül! Ráadásul a Waldorf szellemisége nem is áll távol tőlünk, sőt, a nagynagybácsik még ilyen suliban is tanítanak! Kép Úgyhogy még pici drukkot kérek, mert ez a lehetőség nekem sokkal szimpibb! Kép

Cory,
Zsoma hogy van? Sárgasága? Még fényezik? Mennyit fényezik? Balu hogy bírja? Te? Remélem sárga vigyorgókkal jössz! Kép

Nyuszimanó,
hajrá, de csak módjával! Ugyan nem ismerlek, de hidd el, nem nehéz a 4 kg-os gyereket megszülni! Főleg úgy, hogy másodszor szülsz! irigyellek, hogy meglepi baba lesz! A köv. nekünk is! (Csak a dokit ell rávenni, nehogy elárulja. Kép)
Nomeg össze kell hozni egy gyerkőt, nem utolsó sorban. Kép
Szóval drukk Nektek is, hogy baba akkor jöjjön, mikor a lehető legjobbak a feltételek minden oldalon! Kép

Dugulok...Kép
Solya

ui.: Engedjetek meg egy rövid idézetet Sárától: "Máté nagyon meztelen!" Kép
solya

Sziasztok!

Köszönöm Nektek a jó kis drukkokat: Tominak is, nekem is nagyon jól sikerült az első igazi munkanapunk Kép Tomit együtt vittük be apával és ő mosolyogva adta a puszikat, pápázott és boldogan bevonult a szobába. Engem meg virágokkal fogadtak, a hab a tortán, hogy a hülye bolgár főnököm ma nem volt bent Kép Majd csak holnap Kép Daninak is megvolt ma az első privát angolórája, ahová egyedül kellett mennie, még jó, hogy a tanárnő is a Moszkvás környékén lakik, a 21-es vonalán. Holnaptól keményedik az élet, mert apa elutazik hajnalban és csak szombaton este jön haza Kép A jövő héten kedd-szerda-csütörtök pedig értekezlet lesz nálunk, ami annyit jelent, hogy jönnek külföldről a szakértők (?) és tárgyalnak, reggel 10-től este 6-ig. Azaz nekem is addig kell bent maradnom Kép Még fogalmam sincs, hogy ki fogja elhozni Tomit Budakesziről, hogyan, miként Kép Na, majd megoldjuk valahogy ...
Tomi nagy vigyorral fogadott délután és integetett a Katica néninek Kép Nem aludt, hanem forgolódott és nézelődött, ezért persze itthon jó fáradt volt és bedugtam az ágyába a macijával egy jó 20 percre. Szerintem szunyált is kicsit. De 7-kor már közölte, hogy hammm aztán ment aludni.

Még jó, hogy folyamatosan mentek Wordben, amikor hozzászólást írok, mert az előbb kétszer is egész Telki elsötétült kb. 20 mp-re valamiért és persze elszállt a gép is, de most nem tolt ki velem Kép

Edit: háááát, nem igazán jó Dani nyelvérzéke, de mostantól privát is tanul angolt és majd meglátjuk!

Gorsi: Tominak hosszú hetekig (hónapokig) volt lábgomba 1 körmén. Fogalmam sincs mitől és fogalmam sincs, mitől múlt el, mert a doktornő mindig megnézte és azt mondta, hogy várjunk még. És bejött, mert tényleg, egyszercsak "lenőtt" az új köröm és az már egészséges volt.

Beja: toljátok már arrébb azt a jó kis csúszdát! Naná, hogy Bálint inkább csúszkálna, mint enne Kép Én is azt tenném a helyében Kép Sasolás + kislány-ölelgetés Kép Húúúú, webáruház!!! Nem semmi!

Borcsa: nem értem, miért nem tartasz otthon MINDENT, ami a suliba kellhet bármikor Kép Szilvát piacról Kép drótot passz Kép

Henke: szerintem jobb, ha nem pont akkor megy bölcsibe, amikor a kistesó megszületik, mert akkor úgy érezheti, hogy őt kitették otthonról a másik miatt. Azaz vagy most, vagy csak jóval a születés után. Dokihoz drukkok Kép Kép Kép

Nyuszimanó: drukkok mennek a mihamarabbi találkozásért Kép Kép KépPárod örül a kötelező szexnek Kép

Andi: most, hogy Luca bent eszik majd, meglátod, egész megkönnyebbül a családi költségvetésetek Kép

Solya: drukkok mennek a Waldorfhoz Kép Kép KépSára-idézet Kép

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Tikk, Nyuszimanó
Köszi az érdeklődést.Kép Egész jól vagyok, csak ha éhes vagyok, vagy kaja után vagyok, akkor be sem teszem a lábam a konyhába, mert rosszul leszek. Így időben eszek és akkor egész jó, persze kisebb szédülések meg gyomorbántalmak vannak, de nem vészes. Nem tudok sokat enni és nincs igazán étvágyam, de a rosszullétek miatt muszáj eszegetni.

Nyuszimanó
Drukkok mennek!Kép Olyan izgi.Kép
Peti egyébként szereti az ágyát, bár az utóbbi bő 1 hétben valamiért nem akart ott elaludni és így köztünk alszik, szerencsére egész nyugisan elvagyunk. Kivéve, hogy kb. egymás utáni 4 éjjel hajnalban felébredt és kiderült, hogy éhes, ui. 3 abonettet bevágott minden alkalommal. Tegnap éjjel szerencsére már csak egy korty vízért ébredt fel és aludtunk is tovább. Úgy tűnik, nálunk semmi sem rögzül 1-2 hétnél tovább...

Borcsa
Lucának gyógyok mennek.KépKépKépKép Ha így haladunk a talikkal, akkor a köv.-re már Luca is folyékonyan nyomja majd a dumát.Kép Drótot szerintem OBI, Praktiker helyeken kapsz.

Beja
Kukkolás.Kép
Apának tetszenek ám a holmik, de nagyon mérges volt, hogy megvárattuk.Kép

Solya
Drukk megy.Kép

Henke
Gyógyok mennek!KépKépKépKép Majd csak összehozunk 1 talit.Kép

Andi
Köszi a gyógyot.Kép

Kiderült, hogy tul.képpen nem is gomba ill. picit az is, hanem állítólag ahogy a cipőhöz nyomódik a lábujja, az folyamatosan "gyűri" a körmét. Kaptunk kencét, meg mondta a dokinéni, hogy belül mindig nézzem meg, hogy ne legyen tapintható a varrás elöl ill. ne érjen végig a cipőben a lába. Szerencsére épp most vettünk új cipőt és vélhetően megfelel.Kép

cory
Írj valami jót!

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Ismét fejés közben jelentkezem.
Tegnap mindkét mellemből 10-eket evett, majd belenyomták üvegből a maradék 20-at. Szegény Zsoma meg félálomban alig tudott nyelni. És azt mondta a doki bácsi, hogy pénteken valszeg jöhetünk haza KépKépKép Nagyon boldog vagyok! Az már csak 3,5 nap! Nagyon várom már, de addig még egy csomó dolgunk van. Ki kell mosni a babaruhákat, pelenkákat, ezeket ki is kell vasaslni... Úgyhogy nem unatkozunk. Szegény fickómnak közben dolgoznia is kéne, de az még kevésbé megy.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

De jó Cory!!!!Kép
Ezt a 3 napot már csak kibírjátok féllábon isKép
De jó, hogy a másik cicidet is elfogadta Zsoma, csak így tovább, most már csak optimistánKép

Babaruhák, mosás, vasalás... Én már túl vagyok rajta, bibibíííKépKép

Amint látjátok, még egybenKép Jókat mozog a bébi, hatalmasakat rúg, szerintem nagyon tutin érzi magát bent, végülis ő tudjaKép Csak nem hízik akkorát 10 nap alatt, nem?, ha mégis bent akarna még maradniKép

Donciról: mindent becézKép mamika (ez vagyok én), apuka, mamaka, Dodóka (ez őKép) és elkezdett rettenetesen félni a jégkrémes autótól...

Puszi, megyek takarítaniKépKép utána meg sétálniKép Mert képzeljétek ide visszajött a "nyár", 20-25 fok van, tűző napsütés, szép lenne ilyen időben szülni, de sétálni is nagyon isteniKép

Nyuszimanóék 37+4
nyuszimano

Sziasztok!

Az utóbbi napokban nehezen ment még az olvasás is, de azért most itt vagyok! Kép

Beja! ne keseredj el. Én is mindig azzal próbáltam vígasztalni magam, hogy most akkor 1-2 napos terhes vagyok. Meg anyukám olyan aranyos volt, azt mondta, amikor sírva meséltem neki, hogy már megint megjött, hogy milyen jó lesz annak a babának, akit ennyire várnak, hogy még sírnak is utána. Szóval hajrá!!! KépKépKép

Nyuszimanó! Drukkolok, hogy jöjjön a baba. A nővéremnél is bármikor beindulhat a szülés, még az is lehet, hogy egy napon szültök és akkor kettőtökért izgulhatok. Kép

Cory! Itt is hajrá, mindjárt itt a péntek! Kép

Gorsi! Kérdezted az éjszakai szopit. Hát nálunk most érkezett el az az időszak, amikor már nem bírom tovább. Éjjel többször több, mint egy óráig lóg a cicimen és, ha ki akarom húzni, akkor meg elkezd sírni. Ráadásul már jóideje megy ez így. Annyira szerettem volna, ha éjjel is addig szopizhat igény szerint, ameddig csak ő akar, de már egyszerűen nem bírtam. Ma este amikor először kért volna cicit, magamhoz húztam és meséltem neki picicicáról. (Mivel macskamániás, ezért mindent úgy mesélek neki, mintha egy kiscicával történne, olyanokat, amiket őmaga élt át. Ezt nagyon szereti.) Ez bejött. 10 percig sírt, majd legközelebb 4 percig, majd 1 percig. Aztán reggel 1/2 7-kor reggeli cici és azóta is itt vidámkodik. Kicsit úgy hangzik ez, mint az általam nagyon utált Aludj jól gyermekem módszer, de azért nem bánt a lelkiismeret, mert ott voltam vele végig, mellettünk alszik, hozzábújva duruzsoltam neki. Hát ez van. Azt hiszem azt a legnehezebb elfogadnom, hogy nekem is vannak határaim. Ja és napközben annyit szopizhat, amennyit csak akar. Hát én így csinálom. Szóval szerintem nem csinálsz azzal rosszat, ha nem akarod visszaszoktatni az éjjeli szopira. Nem gondoltam, de tényleg fársztóbb ez az egész így várandósan.

Bocsánat, hogy most másnak nem írok, de mennem kell még fürödni, teregetni, aztán cipőt akarok nézni Helenának.

Puszi Mindenkinek!!!! Kép
Menta+Helena+kisGyőzővagyVeronika (8+5)
menta

Sziasztok!

Cory! De szuper! Kitartás!!! Azért nem olyan vészes, hogy ennyi dolgotok van, talán gyorsabban mennek így a napok, nem?

Bogancsi: hú, nálatok is beindult a dolgozós élet! Azt hiszem, félreértettél, semmiképp nem adnám Barnit a közeljövőben bölcsibe, hanem már az 1 évvel későbbi óvodán filozofálok: akkor ő 3 éves lesz, a kistesó majdnem 1, szóval hogy akkor menjen vagy maradjon-e. Inkább a maradást választanám, de a gyerektársaságot viszont nagyon igényli már... Na meglátjuk hogy alakulnak a dolgok.

Nyuszimanó, öröm olvasni, hogy ilyen nyugodt és kiegyensúlyozott vagy! Talán most a melegfront segít beindítani???
Te kérdezted, hogy milyen Szadán lakni, ugye? Hát, nagyon élvezzük! A házban annyi változás történt, hogy pl megcsinálták a lépcső faburkolatát, de kívül a ház még mindig fel van állványozva, a kert romos, gazos, hiányoznak a bútorok, függönyök... A gyerekszoba van kész viszonylag, oda csak a bordűrt kell feltenni és a lámpákat, meg a függönyt megvarrni, és lehet, hogy még 10-szer átrendeztetem... Hozzáteszem, Barni másfélszer aludt ott eddig, de nagyon szeretném, ha átszokna a kistesó érkezése előtt... De hogy hogyan????

Látjátok, most pótolom az elmúlt hónapokat...

Még csak annyit, hogy voltunk tegnap dokinál, minden rendben, méhszáj zárt, baba irányban, kb 1500-1600 g,- csak épp megint rejtegette, mi is van a lábacskái között!!! Talán ma a 4D-n?!

Sziasztok, közben felébredt a család, megyek tápoltatni Kép...

Puszi mindenkinek!

Heniék
gesztenye

Sziasztok!

cory
Ez szuper!Kép Irány haza!Kép

Menta
Köszi a választ, kicsit megnyugodtam.Kép De most már több éjjel is az megy, hogy éjszaka kér enni, pedig vacsizik rendesen. Nem tudom mi van, de szopit nem adok neki, kap kenyeret vagy Abonettet. De félő, hogy rászokik az éjjeli evésre. Ha viszont nem adunk neki, egyszerűen ordít és nem lehet leállítani. Most a nappalt visszaállítottuk, a csak reggel-este helyett délután kér 1-2x szopit és így most 3-4x szopizunk még. A 2 gyereket viszont biztosan nem akarom majd egyszerre szoptatni.
Voltál már dokinál?

Henke
Peti szülés előtt 3 héttel mutatta meg magát.Kép Akkor is csak ad hoc csinált a doki uh-t, mert nagyon sokára illeszkedett be a baba. Majdnem meglepi gyerek lett.Kép

BMárti
Merre jársz?

Üdv: Gorsi
gorsi

Borcsa, régen a Rákóczi téren volt egy Ezermester bolt. Onnan esetleg tudsz szerezni ilyen drótot. Vagy OBI, Baumax... De hogy otthonról?! Esetleg a közeli virágboltban kérhetnétek, hátha adnak.

Heni, Én már nem nézetném meg Kép.

Cory, de jó, hogy jöhet Zsoma haza! Kép Hajrá, hogy minden sikerüljön! KépKépKépKép

Köszi a drukkokat! Kép Jövő hét szerdán szülői a Waldorfban!!!!!!!!!Kép Igaz, csak heti 1, max. 2 délelőttről lesz szó, de már ez is haladás. És megpróbálok kislánytornát keresni, vagy úszásoktatást, plusz kiderült, hogy létezik egy olyan hely is, ahová szintén ilyen korú gyerekeket lehet vinni, de nem tudjuk velük felvenni a kapcsolatot a szabadságolások miatt. És ha más lehetőség nincs, akkor még heti 1x, 2x játszóház, ahol ott lehet hagyni.

Nem tudjátok véletlenül, otthon mennyibe kerül a Waldorf ovi? Mert ha bejön, és nem drága, azon gondolkodtunk, lehet, hogy otthon is megpróbáljuk. Kép

Solya
solya

Köszönjük a dróttippeket! A történet boldog véget ért: mamatárs bepanaszolta az ofőnek a drótügyet, úgyhogy központilag szereznek 30 m-t. A szilvával igazából nem is volt bajom. Csak csöndben reménykedem, hogy nem kérnek pl. november végén kukoricacsövet. Mert kb. akkor fogják venni.

Ennyi jó hírt!
Olyan jó olvasni, hogy ennyi csupajó történt! KépKépKép

Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok!

Most csak nagyon röviden, mert most már főnökös hét van... NAGYON NEM JÓ!!!!!!!! KépKépKépKépKépKépKép
Annyira nem szeretek itt lenni, hogy az elképesztő... ez a folyamatos odébb cuccolás kikészít, levegőnek néznek... Ha meg már csak ülök, akkor meg feleslegesnek érzem.. inkább lennék Csengussal... Kép

teljesenkiakadtRebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Cory!
Ez nagyon jó hír Kép Kép Kép Sok sok drukk továbbra is és hajrá péntek Kép Kép Kép

Rebi!
Tetszés szerinti felhasználásra, depi űző Kép Kép Kép Kép

Bogancsi!
Szuper, hogy ilyen kedvesen fogadtak az első munkanapodon. Tomi is nagyon ügyi.

Beja, Andi!
Nagyon ügyesek a gyerkők a bölcsivel Kép

Tikk!
Nálatok mi újság mióta írtál? Reméelm javul a helyzet a bölcsivel kapcsoaltban.

Heni!
Nagyon nagyon jó, hogy tudsz írni, és pótold csak szorgosan a kiamradt időszakot. Tündéri Barni a szövegeivel!
Óvoda kérdés, nem akarlak elkeseríteni, de ha te ottohon vagy gyeden a picurral egyáltalán nem biztos, hogy Barnit felveszik majd oviba. Barátnőm (Szadán laknak) nem tudja beiratni a kislányát óviba, mert nagyon sok a kiköltöző Szadára és azt mondják, hogy igaz, hogy lejárt a gyes, de otthon dolgozik (távmunkában) az ovi meg csak 5 éves kortól kötelező Kép Szóval lehet, hogy nálatok a körülmények döntik majd el.
Egyetemet megértem, nekem is ambivalens érzéseim vannak. Holnap azért beiratkozom, de ez már csak hobbi nálam, így hogy most nem kell tandíjat fizetnem elkezdem, megpróbálom, de ha azt látom, hogy Vili (ill. később a gyerekeim) rovására megy, akkor nem érdekel az egész. Kicsit úgy érzem, hogy a párom sem igazán támogat benne, ő jobb szeret anyának és feleségnek, mint tanulónak. Egyelőre anyukám vigyáz majd Vilire míg suliban vagyok, hát kiváncsian várom hogy fogja bírni Vili ezt az időszakot, attól tartokén rosszabbul. (Bocs az off- ért)

Nyuszimanó!
Imádom olvasni a finishes izgalmaidat Kép Tisztára átélem én is újra ezt az időszakot! Drukk hegyek, hogy akkor bújjon ki a babátok mikor mindketten jónak látjátok Kép

Beja!
Ne keseredj el babó ügyben össze fog jönni előbb utóbb úgy is a kistesó. Én az előbbhöz drukkolok!

Menta!
Már hináyolni akartalak. Émelygés múlik már?

Dzsili!
Gyorsan javítsd meg azt a gépet és írj te is magatokról.

Borcsa!
Gratula Lucának a beszédhez Kép

Gorsi!
Petinek gyógypuszik a lábára!

Rólunk: Vili két napja mondja hogy "Anya". és épp ébredt mennem kell, este majd magunkról is írok.

Norci
norci

SZiasztok!

Na, ma 21 óra valahánykor ismét András - FIX TV találkozó lesz KépKépKép Hátha ma összejön! Úgyhogy majd este írok, úgysem lesz itthon. Rremélem, a gyerekeket pedig sikerül letenni addigra!

Cory, BMárti! Felvennétek nekem?

Cory! Nagyon jó, hogy így halad ZSoma a szopival és hogy már a doki szerint is reális a pénteki hazamenetel Kép Továbbbi drukkok mennek azért KépKépKépKépKép Zsomának és neked is! Kép

Márti++
márti

Sziasztok!

Cory: nagyon örülök, hogy Zsomát pénteken viheted haza! Kép A házimunkában nincs rokon, aki segíteni tudna neked?

Márti: akkor megkukkoljuk Andrást a Kreatívban, Fekusz fogja vezetni a műsort? Így kivűlről nagyon normálisnak tűnik ez a Fekusz gyerek, biztosan jó lesz a műsor AndrássalKép!

Norci: Ne haragudj, de ellent kell mondanom neked. Igenis tanulj, ha megteheted, mert sosem tudhatod, hogy mikor mire használhatod fel a diplomát vagy a tudást vagy az ott szerzett kapcsolatokat az életben. Főleg, hogy ha anyukád segít neked a babysitterkedésben, akkor mindenképpen próbáld ki a sulit! Persze, ha nem tetszik a suli vagy nem bírod az más... A férjem az utolsó évben hagyta ott az egyetemet, mert el kellett mennie dolgozni és össze akartunk költözni. Neki már nem sikerült lediplomázni, de szerencsére belőlem ő nyomta ki, hogy 2 egyetemre is járjak. ő nagyon büszke az én diplomámra és tudja, hogy én nagyon hálás vagyok neki, hogy végig támogatott a tanulásban anyagilag és szellemileg is. Az utolsó évben már Dorka a pocakomban volt, úgy szigorlatoztam, hogy a gátsebem miatt alig bírtam ülni és rohantam szoptatni haza, nyáron pedig játszótereken olvsagattam a szakdolgimhoz az anyagokat. meg lehet csinálni gyerek mellett az egyetemet, mellette tudsz jó feleség és jó anya is lenni, sőt ezáltal csak okosabb és jobb anya lehetsz! Lásd Borcsát és sokakat itt, mind gyerek mellett tudtak tanulni és nem ment a gyerekek rovására! Szóval hajrá kismama, legalább próbáld ki!KépKép Remélem nem voltam túl agresszív!Kép

Nyuszimanó: minden nap úgy kapcsolom be a gépet, hogy kiváncsian várom nálatok a fejleményeket!Kép Neveket még mindig nem mondtok?

Solya: tök jó, hogy ennyi helyre tudod vinni Sárát! Na ez a kislánytorna olyan, ahol fiúk meg sem fordulhatnak Kép? pedig a németeknél annyi minden koedukáltKép

Rebi: nagyon rossz a hangulatodKép Nem tudod máshogy megoldani a gyedet, nincs ismerősöd, aki alkalmazna és te kifizeted neki a járulékokat, csak vegyen fel jobb fizetéssel papíron... Mi történt apukáddal, hogy hogy nincs suli neki, ez hogy hogy csak most derült ki? Pocaklakó hogy van? Csenge mostanában szokott a Vérhalom téri játszóra menni?

Képzeljétek Dorka a babáival játszik, párbeszédeket mond, eljátssza azokat a dolgokat, amit én vele csinálok: megszoptatja, pelenkázza, puszit ad neki, öltözteti, eteti-itatja, fürdeti, megnézi van-e kaki, mondja neki, hogy ne csináld, nem szabad, menj innen, ne sírj és sajnos van mikor kikapnak (2 baba egymást ütögeti), ilyenkor azt mondja: bántom. Arra nem jöttem rá, hogy ilyenkor engem utánoz, mikor kikap tőlem, vagy mikor a játszótéren őt a nagyobbak picit megverik.

na befejezem, üdv mindenkinek, minden bölcsisnek mennek még a drukkok, hogy jól viseljék az igazi bölcsis napokat, na és szegény anyukák is a dolgozót!KépKépKép

Zsuzsi

P.S.: tikk: a te sulidban nem kell biosz-föci tanár, a szomszédnőm keres most fél vagy egész állást? he kell, írsz mailt? Köszi
zsu26

Sziasztok, megint én, találtam egy cikket a dackorszakról, hátha segít nekünk.
http://www.holgyvilag.hu/main2.php?pos=1_8_2&cikk=2168
zsu26

Sziasztok!

cory: de jó a péntek !!! Na, addig már akárhogy is kibírjátok Kép

Nyuszimanó: biztos azért fél a jégkrémes autótól, mert mindig jégkrémet kell ennie, amint megjelenik az autó Kép Emlékszem, mindig nagyon imádtam, amikor a terhességek végefelé mocorogtak a babáim! Akkor már annyira "élethűek" voltak Kép

Menta: nővérednek is drukkok Kép

Henke: tényleg félreértettelek Kép De az biztos, hogy a gyerektársaságot már igénylik ilyenkor.

Solya: zseniális ötlet a virágbolt a dróthoz! Kép

Rebi: nyugidrukkok mennek Kép Kép Kép

Norci: hajrá egyetem Kép Kép Kép

Márti: drukkok FIX tévéhez Kép

Tomi ma is jól érezte magát, sőt ma aludt is. Amikor mentem érte, épp az asztalnál ült és evett. A többiek már befejezték az uzsonnát, ő a harmadik kenyérnél tartott éppen Kép Kiintegetett és tömte magába tovább Kép
Na, megyek csinálom a vacsit Tominak, aztán hajcsi, mert azért álmosabb, mint amikor csak 8-kor kelt ...

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Bár hozzátok se jutok el, a pakolás se halad sehova.

Tikk!
Már augusztus végén kiköltöztünk, most próbálom éppen belakni, de még rengeteg van hátra. Peti nagyon élvezi, hogy sok hely van és a kertben is szívesen, szaladgál, pedig még füvünk sincs! Ami nagyon rossz(egyelőre), hogy itt alig van kisgyerek és senkit sem ismerünk. Petinek gyerekhiánya van, mert minden kisgyerekre mutogat és hangosan babázik.

Henke!
Hihetetlen, hogy már te is ennyi idős terhes vagy! Olyan jó, hogy ismét tudsz írni! Eljutottatok végül a BNV-re? Mi is készülünk kimenni. Érdemes?
Nagyon aranyos Barni, ahogy szövegel!

Nyuszimanó!
De jó, hogy még mindig egyben! Remélem, hallgat rád babócád és akkor jön, amikor te is szeretnéd! Szép nagy baba lesz! Milyen furcsa lesz majd Donci után a kezedbe fogni egy ilyen „óriásbabát” (persze csak Doncihoz képest lesz óriás!)

Cory!
Remélem Zsomi hamar felszedi azt a 100 grammot és szaladhatok haza, ahol biztosan minden sokkal jobb lesz. Tegnap megszületett egy volt osztálytársnőmnek is a kisfia és ő is Zsombor lett. Tényleg szép név!Most olvasom csak a jó hírt, ezt a 3,5 napot már féllábon kibírjátok ezekután! Nagyon örülök!

Látom egész jól bírják a gyerekek a bölcsibe szoktatást, az anyukák már kevésbé (Beja, azt hiszem én is lementem volna!)

Azt nem is tudom írtam-e, hogy Peti megtanult egyedül pohárból inni, de csak akkor hajlandó, ha neki is van hozzá kedve, különben mindig malackodik. Ma fent voltunk egy barátnőmnél és ha már arra jártunk, megmérettük a gyerkőcöket, Peti 10,9 kg! (lehet is érezni, elég sűrűn fáj a derekam)
Én meg elég idegbeteg vagyok, mert nem tudom, hogy mi van. Elvileg múlt hét kedden kellett volna megjönnie, szombaton csináltam egy tesztet, negatív, de a mai napig nem jött meg rendesen , csak pecsételget. Most már azon gondolkodom, hogy felhívom a dokimat, hogy ez most miért lehet. Azt is elfelejtettem írni, hogy két héttel ezelőtt Peti egyszercsak nem kért este sem cicit, így aztán arról is leszoktunk. Lehet, hogy a szopi abbahagyás okozza ezt a kalamajkát a szervezetemben?

Sziasztok!

Szilvi és Peti
bszilvi

Zsuzsi,
még egyelőre nem tudom, hogy tudom-e, csak szeretném. Kép Persze ember tervez, de remélem most az egyszer végez is! Kép
Nagyon-nagyon köszi a linkeket, sokat segített! Kiderült, hogy van Óbudán is Waldorf ovi. Megpróbálom felvenni velük a kapcsolatot. Jobb azt korán, mint később. Kép
Mennem kell, kifacsart citrom vagyok. Ma Máté aludt egyedül, 11-12.30-ig. Kép
Viszont így korábban volt fürdés és én alatta kiglancoltam a fürdő-wc-t! Annyira jó!!Kép

Puszi mindenkinek, bocsi, hogy nem reagálok, kipurc... Pedig még gyerek az este. Kép
Solya

ui.: III. kerületiek SOS. Most a Harrer Pál utcai Waldorf oviról gyűjtök anyagot, ha a játszón valaki beleszaladna egy ilyen infóba, gondoljon rám! Köszi!
solya

Szilvi,
nekem Máté csak a 3. tesztre lett zebra. Kép Próbálkozz, hátha. Kép
Solya
solya

Márti!

Veszem a FIX TV-t! Kép Most rohanok Lacikát lefektetni, remélem, holnap lesz időm írni is, és majd megbeszéljük, hogy hogyan jut el hozzád a kazi.

BMárti

BMárti
bmárti

Zsuzsi!
Én is azt gondolom az egyetemről amit te, ráadás most, hogy gyeden vagyok nem kell tandíjat fizetnem naná, hogy megpróbálom (130ezer Ft-om nem lenne rá félévente) , most már nem is halaszthatok mert már annyit halasztottam, hogy muszáj elkezdeni, különben újra kell kérni a felvételemet. Azokat a féléveket amit gyed-gyes alatt nem tudok megcsinálni majd kifizeti a munkahely. (Viszont amennyi félévet fizet, kétszer annyi időre oda fog kötni a tanulmányi szerződés, ami nem biztoshogy olyan jó, de még sem az egész képzési idő+u.annyi ideig kell majd kötnöm). Amiért gondolom, hogy nem biztos hogy megy, mert őrült maximalista voltam mindig, csak úgy mentem el vizsgázni, ha minden tételt megtanultam, még ha 150 is volt belőlük, de ez most tuti nem fog menni Kép , de a 3. diplomát az ember már lazábban fogja föl Kép legalábbis remélem, ha meg még sme akko sincs semmi Kép

Bszilvi!
Hátha a következő teszt pozitív! Hajrá!

Délután akartam még írni nektek, hogy olvastam egy cikket (Ranschburg) a nem szabad dolgokról. Arról szólt, hogy nem szabad túl sűrűn azt mondani a gyerkőcöknek, hogy "ne csináld, nem szabad, ne menj oda", stb. mert az utasítás és cselekvésgátlás
között jóval később alakul ki a kapcsolat, mint a cselekvésre való felszólítás és a cselekvés között. Ki próbáltam itthon mikor Vili pl. a gáztűzhelyet akarta tekergetni nem azt mondtam, hogy ne csináld, hanem vedd el a kezed, gyere el onnan, stb. és lám azt csinálta mait mondtam, mikor teljesítette amit kérek még meg is dícsértem és nagyon boldog volt Kép Ettől még hogy nem szabad azt mondtam, és utána adtam az utasításokat, majd eltereltem a figyelmét és nem is rosszalkodott Kép Szóval nálunk bejön.

Hogy valami rosszat is írjak Viliről, ha fáradt akkor iszonyú durva tud lenni Kép , mint múlt hétfőn is a talin, ahogy pl. odasózott Petinek, és ezt még nem tudom kezleni, erre van valami ötletetek?
Szóval az örög-angyal véglet nálunk is múködik, továbbra is becézgett midnekit pl. apucika, megmondja, hogy apát Vityának hívják, nagyszülei keresztnevét is tudja és őket is becézi Kép nagyszülők meg repülnek a boldogságtól Kép Imádja a fényképeket nézegetni midnekit felismer rajta és mondja a nevét Kép szóval szuper okos kisfiú Kép Kép Kép Az unokatesója 10 éves Pannika és imdáják egymást, így Vili ma minden 10 év forma kislányhoz odament a játszótéren (a Feneketlen tónál) és lekelsen Pannizott Kép
Többet nem áradozok, de egyre jobban élvezem az anyaságot és minden elimserésem aki be tudta adni bölcsibe a gyerkőcét, tény hogy a ti sozktatásotok is, én két órát bírok ki maximum nélküle. Szóval drukkoljatok, hogy holnap az évnyitóról és a beiratkozásról hamar hazaérjek Kép Kép Kép

Beja!
Leskelődésen jót nevettünk Vityával, de megbeszéltük hogy akár én is lehettem volna Kép

Norci
norci

Zsuzsi!
Ez szuper, hogy így játszik már Dorka, nagyon ügyes Kép A "verekedés" meg nam baj, amíg a babáival csinálja, így az "agressziót" is kijátsza magából, ami nagyon fontos és nagyon jó, így neki majd "nem kell" a téren verekednie Kép

Norci
norci

Sziasztok!

Solya! Unokanővérem itt Gödöllőn tanít a Waldorf-suliban! Kép Én is gyakran fürdetés közben takarítom a fürdőszobát Kép

Norci! Nem vagyok kétségbeesve, mert ugyan nagyon jókat hallottam a szadai oviról, de Gödöllő is pár perc kocsival, ha nagyon muszáj lenne, biztos felvennék valahova. Amúgy láttam játszóházat is a környéken. A dilemma inkább az, hogy kell-e 3 évesen óvoda (akár fél napra), ha közben én itthon vagyok a kicsivel?
Tényleg, most milyen szakra jársz? Én is Zsuzsi elveit vallom: csodálatos dolog az anyaság, de én nem szeretnék "csak" anya és "csak" háziasszony lenni (és ezt nem degradálóan értem, persze), egész egyszerűen szükségem van másfajta közegre, kihívásokra, emberekre, stb is.
Nálam inkább az a gond, hogy egy szemináriumom van még hátra, és nem fogom tudni végigjárni, viszont jövőre egy pici szopós babával még ennyire sem fog menni. A tanár jóindulatán múlik, csak épp az amerikanisztika szakról egy tanárt sem ismerek... A többiről (szakdolgozat, maradék vizsgák) nem is beszélve...

Szilvi! De jó, hogy ti is kiköltöztetek! Hol is laktok pontosan? Megszabadultatok már az összes doboztól? Nálunk még rengeteg van Kép
Gyerekek: nekünk a védőnéni adott jó tippeket a közelben lakókról, érdemes meglátogatni! (Bár olyan piszok szerencsénk van, hogy mellettünk lakik egy hasonló korú kislány, és szemben egy picit fiatalabb...)
Voltunk a BNV-n, nagyon új dolgot igaziból nem láttunk, de jó volt kicsit szétnézni.
Szerintem egy hét múlva ismételd meg azt a tesztet! Kép Ezek szerint Peti már nem szopizik egyáltalán?

Rebi! Fel a fejjel! Ki fog alakulni ez, meglátod! Beszéltél a főnököddel?

Menta! De jó rólatok is olvasni!!! Ezek szerint Helena is kizárólag cicin alszik el? Én félek ám attól, hogy lesz ez a kistesó születése után... Elhatároztuk, hogy átszoktatjuk a kiságyba, de félek, ez csak drasztikusan menne, és Barni egyelőre nem mutat hajlandóságot... Cici nekem is gyakran kellemetlen, nagyon érzékenyek a melleim, fáj a derekam, de nem akarok kitolni vele sem. Viszont ő napközben csak igen kivételes esetekben kéri, szinte kizárólag az elalváshoz kell.

Andi! Milyen CD-k vannak nálad? Nem is tudom így kapásból... Azért egy hétvégén bepótolhatjuk az összeröffenést?

És a végére a meglepi: úgy néz ki, a kistesónk is kisfiú lesz!!! KépKépKép Azt nem értem, miért kezdi mindenki azzal, amikor elmeséljük, hogy nem baj..., amikor nekem tényleg mindegy volt??? Eredetileg kisfiúra is voltam hangolva, csak a dokink ültetett bogarat a fülünkbe a kislánnyal... Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen emberke lesz! Olyan szép pofija van, már egész gömbölyű, nem olyan kis soványka. Jó volt látni, és megint nagggyon közelinek érzem az érkezését...

Apropó, ti is hallottátok, hogy idén korán érkeznek a fagyok?

Mennem kell, egy órája írok már, és még semmi háimunkát nem csináltam ma: támadnak a porcicák, a vasalnivaló és a szennyesedények, segítséééééééég...

Puszi mindenkinek,
Heni+Barni+Boldizsár(?) KépKépKép
gesztenye

Márti!

Éppen vissza is értem a Lacika fektetésből, mire a FIX TV-n egy András keresztnevű pasi beszélni kezdett a szoftverek honosításáról. Kép Bingó? Kép Szegény kifogta a világ legkreténebb riporterét Kép, de hülye kérdésekre is sikerült értelmes válaszokat adnia. Kép Nem volt kis teljesítmény! Kép Én a helyében biztosan tettem volna valami gorombát azzal a nyegle, felkészületlen, ostoba fajankóval. Kép

(Ezek után csöndben remélem, hogy a te Andrásod a vendég volt, és nem a riporter. Kép)

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti! KépKépKép Köszi!!!!!!! KépKépKép Ha riporterkedni ment oda, télleg kretén! KépKépKép Én úgy izgultam érte! És úgy drukkoltam neki! És olyan kíváncsi vagyok rá! KépKépKép Nagyon köszi a felvételt!!! KépKépKép

Megpróbáltam megnézni a neten, de nem jött össze - ráadásul Ármin még itt kukorékol cseppetsemálmosan Kép

Márti
márti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?