Új privát üzeneted érkezett!

Beuka!

Itt a link ahol lehet venni, rendelni a kengurut. Nekem a barátnőm varrónő, úgyhogy mivel ezen az oldalon van róla leírás is, így megvarrta (mondanom sem kell töredékéért kijött neki, mert ugye nekem ajándék volt), de ki volt akadva, hogy mi pénzt elkérnek érte...

http://www.babakozelben.hu/bolt/bolt_mt.htm

Azthiszem Sz Kata is ezt az oldalt ajánlotta 1x! :P

No rohanok, Lakás romokban, Matyika Mamázik, mi a kisasszonnyal meg megyünk majd oltásra... :cry: :roll:

Üdv mindenkinek!

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Szép napot, lányok!!

Bár ma tényleg elég szomorkásnak ígérkezik a nap!! :cry: Tegnap akkorát sétáltunk a ragyogó napsütésben, nagyon kaffa volt!! :lol:
habár ma is ki kell menni, mert el kéne mennünk a boltba, de olyan lusti vagyok, még hálóingbe ténfergek!! :lol: Ezt mondják úgy, hogy kismama tünet, mi?? ettől menekülnel a férfiak, hogy anya otthon állandóan hálóingben lófrál, és zsíros a haja!! :P Hát az én emberem ma dolgozik, úgyhogy megtehetem!! :lol: A hajam meg rendben van, asszem!! :lol:

Viszont nem is csoda a hálóing efektus, mivel pistikének ma éjjel 1-ig ágyundora volt!! :roll: Volt benne egy kis hasfájás is, viszont több volt a hiszti!! csináltam már vele mindent, óránként szopizott, aztán nyugtalanul járt keze-lába, szemei egyből kipattantak, amikor ágyba tettem!! :roll: 1-kor már nem bírtam, feladtam az elveim, hogy nem alszik a gyerek az ágyunkban, és szpoi után nem tettem vissza, hát olyan édesdeden aludt a cicimre feküdve :o Már most tudja, hogy mi az élet, a kis szaros!! :wink: viszont 3-kor beraktam az ágyba, mert elzsibbadtam!Onnantól már újból bírta az ágyát!!
Járt már valaki így?? Nem akarom beszoktatni az ágyban, Fatinál is tartottam magam hozzá, hogy a gyereknek a saját ágyában a helye, de sajna a fáradtság nagy úr!! :roll:

Beuka!!
Hát az adókártya megszerzése is nagy show volt!! Az nem is az én juttatásaimhoz kellett, hanem apa cége ad egyszeri apasági segélyt (honvédség :!: ), és ők kérték!! Viszont az Apeh azt mondta, hogy addig nem tudom megígényelni a számot, amíg nem érkezik meg az államkincstártól az a papír, amin értesítenek arról, hogy megnyitották a gyereknek a számlát, amire a 40ezret utaltják, mivel abban már automatikusan ott aaz adószám, és ennek a bírtokában tudjuk megígényelni!! Agyrém :twisted: a lányomnál sima kérő lapon meg tudtam igényelni!! mivel ez a levél tegnap érkezett meg, várhattuk a jószerencsét!! apa felhívta a területi Apeh kirendeltséget, és kikönyörögte tőlük a gyrek adószámát, még a múlt héten!! :twisted: Nagynehezen megadták!! Ezután egy sima igénylő lapon már az adószám ismeretével, megigényeltem az adókártyát, és feladtam postn nekik!! Kivi leszek mikor küldik!!
Azt javaslom, hogy hívd fel a területi Apeh kirendeltséget, és kérdezd meg, hogy náletok, mi a módja az igénylésnek!!

Viszont legalább a gyedem igénylése simán ment, habár terhességi gyermekágyi segélynek hívják az első 6 hónapban asszem!! :roll:

Gesztenye!!

Egy-két muslincacsalád nálunk is van, annak ellenére, hogy nem erjed semmi, viszont nagyon szeretik az almáinkat!! :lol: A múltkor már elegem volt, hogy mindig az orrom elött szambázott, erre azt mindta a férjem, hogy hagyjad már, ő itt lakik!!! :lol: :lol: Örülök neki!!! :lol:
Akkor ti idősebbek vagytok nálam pár hónappal Edivel, de sebaj, ahhoz képest jól tartjátok magatokat!! :lol: :lol:
a férjem és én közöttem majdnem 4 év van!! Tényleg kinél mennyi a korkülönbbség a féjetek és köztetek??

Sajna tegnap a képfelrakás elmaradt, viszont mi is jól elszórakoztunk a Tina féle progival!!

Lassan mennem kéne, amig alszik agyerekem, kezdek magammal valamit!! Holnap megyünk csípőszűrésre, és ultrahang kontrolra, kivi leszek, remélem javult a pici csípője!! Csütörtökön meg nődoki!! Apa szeme elött már csak ez a nap lebeg, de mondtam neki, hogy ebbe Pistikének is lesz beleszólása!! :lol:

Puszi, lányok!!

Üdv!! Melódia
:lol:

Kép
Kép
melódia78

Sziasztok,

Ági,

igen , én is ezt a megkötős kengurút vettem. meg vettem pamut hordozókendőt. és fogok venni olyan "zsebes" cuccot is, ha Peti már ülni tud. :lol:

Piciza,

nagy drukk a csíkos teszthez :lol: :lol: Mi tavaly karácsonykor hoztuk össze Petikét :lol: :wink: Bár anyám szerint tutira nem :P Honnan tudja?? :P :P

Csengő,

Sajnálom, hogy betegek vagytok. Jobbulást!!

szoptatás: én valahogy nem szégyenlem magam a család előtt. Sőt, nagy családi banzájok idején ott ülök az asztalfőn (most az nekem jár, Petike miatt :wink: ) és mint nagy magyar anya, szoptatok :lol: :lol: Igaz, nekem olyan iciri-piciri cickóm van, hogy Peti feje eltakarja :roll: 8) Nálunk olyan jók a családi összejövetelek, hogy nem szívesen vonulnék félre. Csak arra kell figyelnem, hogy ne röhögjek erőből, mert akkor kicsúszik a cicim édes fiam szájából :wink:

Rolex,

nálunk sem alszik el Peti, ha beteszem az ágyba. Sőt, sokszor elalszik a cicimen, és amikor beteszem, felébred!! Én sem tudom, mit rontottam el.....

Tali: lányok, ezer bocsi, de leálltam a szervezéssel. De igérem, karácsony előtt összehozzuk. És ha nem találok ingyé helyet, akkor én még mindig szívesen felajánlom a kecónkat. Néhány csecsemő az anyukájukkal úgysem tud nagy felfordulást csinálnia :)

Akik eddig jelentkeztek:
Melodia (elsőként :lol: )
Siba,
Boróka
Gesztenye
Jadey
Nozi
Ákata,
Rolex (?)
Krisszi (?)

Ki még? bocsika szar az emlékezetem
:roll:
sz_kata

Szió mindenkinek!

Rövid leszek ,mert vár a pulykanyak hogy a kuktába kényszerítsem.

Betti,Mamy
Nagyon jó képeket gyártottatok,nekem még nem megy de rajt vagyok és probálkozom!Majd csak ilyen sima képet teszek fel.

Hátfájás:nekem már majdnem elmúlt,igaz teszek az érdekében is érte,reggel s este hosszan megnyújtom minden tagom,nagyon jól esik és tényleg nem fáj már annyira a hátam.

Tina
Küldenék pár képet,légyszi kicsinyísd le őket.
Nem semmi hogy Marvin 5,3 kg!Mennyivel is született?
Laura tegnap volt 4.1 kg,nagyon kis husis már,főleg a combikája!

Na megyek a pulykámhoz...

Linda

Kép

Kép
czmelinda

Melódia!
Nálunk fél év különbség van, az én javamra :wink: :lol:

Sz_Kata!
Én is jelentkeztem, de sajna nem merem 100 %-ra ígérni. Attól függ, hogy alakulnak itthon a dolgok. Merre laksz?

Na megyek, kéne ebédelni valamit... :roll: Geszti már túl van az ebéden, és egy kis alváson is. Megfigyeltem, mostanában egyre inkább igényli a déli alvást is, tegnap is lenyomott két és fél órát déltől fél 3-ig. :wink: Remélem, ma délután is lesz még egy kis szunya. Nekem is jólesne... :roll:

Kép
mamy

Sziasztok lányok,

Olvasgatom ám, de elég kevés időm van írni.

Egy picit magunkról: Bencus tegnapi mérés szerint 6001 gramm :lol: jót mosolyogtam azon az egy grammon, így már azt is mondhatom, hogy az én fiam több, mint 6 kg :lol:
Egyik barátnőm azt mondta, hogy nekem nem is volt csecsemőm, rögtön egy kisgyereket szültem :wink:

Szegénykém holnap kapja meg az oltást, már előre rettegek, főleg magamtól, szerintem inkább én fogok bőgni... :oops:

Melinda: így már biztosan nem csodálkozol Marvin súlyán :wink:

Tina: Szupi ötlet volt a képeslaposdi, már én is rákattantam :shock: Köszike!!! Azárt megnyugtat, hogy nem csak Bencus gyarapszik ilyen szépen :wink:

Szkata: Juj de jó, tali!!! Már nagyon várom ám! Szólj, ha segíteni kell valamit.

Mamy :Szegény Te és szegény kezed, jobbulást!!!

Piciza: Én is zebrásodást kívánok ám!!!

Melódia: Biztos a frontot érezte, Bencus akkor szokott ilyeneket csinálni. Jól tetted, hogy odavetted, majd bizti meghálálja egy óriási mosollyal :wink:
Jade még hisz a Mikuban, azért tartjuk(azt hiszem anno Te kérdezted) de olyan furin, mint ahogy Te, meg én... Szóval szerintem már tudja, hogy nincs, de mégis, olyan jó hinni benne... Bencus is kap ám ajándékot, csokipépet, amit majd 6 hónapos korában meg is ehet :lol:

Puszi Mindenkinek

KépKép
Kép
jadey

A legfontosab kimaradt: GYÖNYÖRŰEK ABABÁK ÉS HIPERJÓK A MÓKÁS KÉPEK!!! Én is próbálkozok ám...

KépKép
Kép
jadey

Krisszi: Köszi a cipődobozos infót, már készúl. Tavaly a Hősök terére vittünk egy rakat játékot. Jó érzés volt ott is látni, hogy mennyi ember próbál egy picit tenni a rászorultakon. Puszi Neked, hogy ilyen tündér vagy!!!

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok!

Rolex: nálunk 7-kor fürcsi, utána kajcsi, aztán irány a kiságy (még ébren). Csak a cumira kell figyelni nehogy kiessen. De már régóta egyedül alszik, ha nem is mindig a kiságyban, de cici meg anyuközelség nélkül. Viszont csak cumival!

Tina: 1000 hála a progiért. De én nem láttam hogy csak 15 napig élne?!(mamy írta) Ha igen akkor gyorsan csinálok egy párat. Sikerült a másik progi amivel írni lehet rá? Mert még mikor a képeket néztem már akkor kiszúrtam hogy ráírtad a nevét.
Hajvágás:) Sok sikert!Van ám egy sérója

Rokonok stb. Hétvégén a szüleimnél voltunk. Anyuval főztem addig apám vigyázott a Kittire. Egy idő után nyűgös lett. Mondtam neki ne fogja bölcsőtartásba mert nem szereti. Erre rámripakodott hogy ne szóljak bele a nevelésébe. Anyámmal jót röhögtünk, aztán 5 perc után jött, hogy vegyük már el mert nem bírja tovább. Mutatom neki hogy dobja fel a vállára mert azt szereti. Rögtön csöndben is maradt.

Csengő: Köszi az anyajegyes választ. Akkor majd kukkolom:)
És teljesen 1-et értek. Miénk a gyerek, úgy neveljük ahogy akarjuk. Anyám mindig azt mondja hogy tegyem le. Baromira tud idegesíteni… Meg állandóan azt papolja, hogy nincs elég tejem azért sír. Mintha másért nem is sírhatna egy baba?!

Beuka: mi az elejétől fekve szopiztunk, a kórházba mutatták, nekem nagyon bejött, kényelmes így.

Piciza: megy a drukk!!!

Sz_Kata: cicin jót rötyögtem:) Én is jelentkeznék a talira, ha meg nálad lenne az nekem közel is lenne :lol: (kispest)

És csajok láttatok már 3 hónapos diplomást? Ime: Kép

Jó ez a progi.
Sziasztok: Betti

Kép
bettus79

Pizica!

Én is nagyon drukkolok!!!!!!!! :lol: Még elevenen él bennem a várakozás és izgalom emléke.... :D

Jadey!
Mi is holnap megyünk... Bizti, hogy sírni fogok, a nagyfiamnál is sírtam... Nem vagyok egy könnyen kiborulós, hisztis típus, de a gyerekszúrást nem bírom.... :cry: :cry:

Melódia!

Apasági támogatás? Ez csúcs! :lol:

Beuka, Melódia!

Érdekes ez az adókártya dolog, mert nekünk az egyik ilyen levélben megküldték az adószámát a manónak. Magát a kártyát ugyan nem, de az nem is érdekes... A lakcímkártyát már a kórházban megkaptuk, a TAJ-t egy hét múlva postán... Mindenféle igénylés nélkül. Így ezuton is elnézést kérek, ha valaha is megszóltam a nálunk zajló ügyintézést... :lol:

Mamy, Tina, Betti!

Tényleg nagyon édesek a képek!!!!!!!!!! :lol: Anyósom biztos elájulna a gyönyörűségtől, ha én is csinálnék... Tudom, hogy Tina felrakta a linkt, de nem találom... :oops: Nem tenné fel valaki még egyszer? :shock: :D

Csengo, Sz_Kata!

tőletek szopis tanács kéne... úgy érzem nincs kaja, tök laposak a melleim és tegnap éhesnek is tűnt a babám... Kétségbe is estem... Reggelre meg szokott duzzadni, de ma nem... a gyerek meg töni az öklét a szájába... Most mi van? :shock:

Melinda!
Mi lesz pulykából?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Szia Bali,

Pisis pelus mennyi van? Volt valami változás az elmúlt napokban? pl sok vendég, idegeskedés, menzesz megjövés, ilyenek. A mellről azt kell tudni, hogy nem mindig akkorák ám, mint pamela andersoné. A tök lapos mellben is van tejcsi, max nem spriccel úgy. nekem is szokszor szokott lapos lenni, de Peti azért jól lakik belőle :lol: ököltömködés: most kezdik a babák felfedezni a kezüket, ebben a korban. az első lépés az ököltömködés. nálunk is program ez, a kisfiam egyszerre mindkét öklét igyekszik a szájába erőltetni.
Egyébként rossz kedvű Nándi, nyűgös, sír? Vagy csak az ököltömködésből gondolod hogy éhes?
Ha aggódsz, esetleg mérd meg kaja előtt és után, hogy mennyit eszik. És tölts el vele egy napot édes kettesben az ágyban, ráérősen cicizgetve. Nyugi, nyugi, ne aggódj!!
Ja, és szerintem irj az nlc.hu-n a szoptatási tanácsadónak, Schneiderné Diószegi Eszternek hívják, nagyon hamar válaszol, és ő valóban szopis tanácsadó, nem csak olyan lelkes laikus mint én :lol:
sz_kata

Sziasztok!

Bocsánat a rövid levélért és hogy nem jelzek vissza a korábbiakra, de teljesen ki vagyok.

Az történt ugyanis, hogy Bendus BCG oltás helye óriásira duzzadt, de nem fakadt ki hetek óta nőtt. S tegnap ezért a gyerekorvosunk elküldött a Jánosba a sebészetre, hogy vágják fel neki, mert szerinte már tályog is lehetne belőle.
Na, egész éjjel alig aludtam, mert ma kellett volna vinni szegénykét - erre reggelre magától kifakadt, de egy elég mély luk tátong a kifakadás helyén.
Dokit hívtam, mondta kenjük be alkohollal. Hát be is kentük, de amilyen abnormálisak vagyunk előszedtük a Betadint is - merthogy az nem csíp - és azzal is bekentük. Persze a tájékoztatót csak most olvastam el, ami szerint NEM ADHATÓ csecsemőknek, csak a pjzsmirigy funkció nyomonkövetése mellett. Teljesen ki vagyok, hogy lehettünk ilyen hülyék és felelőtlenek. Hívogatom az orvost, de most meg elérhetetlen.

Kéthós oltást sem kapta meg, mert közben benáthásodott Bendus. Szerintem a fogacskái is mocorognak, mert nagyon nyűgös is napok óta.

Ja, és a "hab a tortán", hogy hétvégén ismét visszatért a vegyszerszagú folyásom (bocsi a naturalizmusért), de mára megint elmúlt. Persze dokihoz nem nagyon tudok így eljutni, de most nekem úgyis Bendus az első.

Lányok írjatok valami bíztatót - remélem nem tettük tönkre a gyerek pajzsmirigy anyagcseréjét a vacak Betadinnal egy életre!!!

Ja, és még egy hogy nektek hogy nézett ki a kifakadt BCG oltás helye - volt ilyen mély kráter a közepén???

+++:
Ja, hogy valami jót is írjak: Bendus felfedezte a kezecskéjét - jól túljárt az eszemen, mert én hülye már kezdtem aggódni, hogy a gyerek nem normális, mert állandóan a bal kezével olyan furán a legyeket kapdossa egy másfél hete.
Erre hétvégén gyönyörű kis preciziós mozdulattal két újjal megfogta az én fölényújtott ujjamat. Beszvrok a kis gazfickón!!! És azóta is már kiválóan többször eltolja a kezemet, meg irányítja megmarkolással az ujjamat, ha a szájába teszem cicipótlék gyanánt.

Bali:
Szerintem azért is tömködheti a kezét a szájába, mert mocorognak a kis fogcsírái. Nálunk is tömködi. Ja, meg mert végre felfedezte a kezét!!!

Talival most mi van??? Lesz nem lesz? Hol, Mikor?

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Dorka,
Betadin: ne aggódj! Nekünk azzal KELLETT kenni a sérvműtét után a heget (igaz, a sebbe akkor már nem mehetett bele, de tuti nem ajánlották volna, ha árt). Nyugi! Bendusnak gyógyulást!

Tina,
köszönjük a csajok nevében! :lol: Naggyon jók a képeitek, Marvin egy tündér! És ez a program!!!! Szólok a férjemnek, alkosson...
Nem mi voltunk ám az Árkádban, jó, hogy nem szólítottál meg :wink:

Iza,
hajrá! Drukkok mennek ezerrel!

Mamy,
jobbulást neked a csukóddal - rémes lehet.
Édes képeket csináltál Te is,

Bettus kisdiplomásán pedig akkorát röhögtem...

Rolex,
az én babáim is ilyenek, igaz, a cumi elkel esténként... Nappal együtt alszanak a nagyágyban, és gyakran (legtöbbször) nem egyszerre... de általában különösebb gond nélkül.

Oltás: vmeilyikőtök írta, hogy aggódik. Nincs miért. Mi tegnap kaptunk, Lilike még csak nem is sírt, Liza is csak egy rövid pityert vátott le. És ez az oltóanyag nem okoz már lázat sem, úgyhogy sztem felesleges a preventív lázcsillapítás... Én még csak nem is borogattam, és semmi se látszik mára.

Sajna a gépem továbbra is sz.raxik, férjem folyamatosan turbózik rajta, most úgy tűnik, új vinyó jelenti a megoldást. Míg el nem készül, nemigen tudok jönni, nincs idegrendszerem kivárni, míg a gép eljut odáig, hogy fél óráig egyben marad :evil:

Puszi, és akinek nem írtam, attól bocsánat!

PS: ma voltunk megint babamasszázson, Lilike annyira élvezte, Liza meg annyira nem... Bőgött ezerrel, le se tudtam fektetni... De jövő héten is megyünk, mert Lilikét nem szeretném megfosztani. Inkább Lizával sétálgatok addig. Na mostmár télleg megyek. Puszi.

ákata2

Boróka!
Máris? A francba, pedig mostanában olyan nyugodt volt.... :)

Sz_Kata!

Nos: szerintem elég pisis pelusa van, ma a kedve is jó, de tegnap nem volt az... Próbálom állandóan a cicimen tartani, de ma elég aluszékonynak tűnik. Sebaj, addig se éhes! :D Hiába olvastam el mindent, amit lehet ezekről a dolgokról, amikor tényleg megtörténik, kétségbe esem... Hihetetlen!
Az idegeimmel eddig nem volt baj, de ma bejelntette az alkoholista anyám, hogy eljön hozzánk! Persze részegen, holott nyomatékosan megkértem, hogy NE TEGYE! ...engem 7évesen is megviselt a látványa és félek, hogy a fiamat is meg fogja, hiába az anyám... Sajnálom, de ha nem tud viselkedni... Ez nem fog jót tenni a tejcsinek, igaz? :cry:

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Oltás: csatlakozom Ákatához, azaz hálistennek semmi nyoma és nem is lett lázas Geszti, doki is mondta hogy már nem jellemző a láz ezektől a szerektől. Be sem duzzadt. Még csak nyűgös sem volt túlságosan utána, (csak egy kicsit...)
Na már csak egy lesz a közeljövőben, jan.3-án kell mennünk, a 4 hósra, aztán jó nagy szünet hálistennek, és csak 15 hósan kell megint vinni.

Ákata!
Milyen a masszázs? Szegény Liza, nem lehetett egyszerű megnyugtatni. Geszti is szereti a masszázst, az esti fürcsi előtt szoktunk, bár én nem tudom hogy működik a "teremtsen szemkontaktust a babával és magyarázza el neki, hogy mit fog csinálni" című jelenet, ugyanis Geszti végig nézelődik, és ügyet sem vet rám, csak mosolyogva tűri amit csinálok, szemmel láthatóan élvezi. De nem nagyon foglalkozik velem. :cry: Na majd később.

Dorka!
Jaj szegénykém, sajnálom az átélt izgalmakat, de a lényeg, hogy kifakadt. Gesztié is nagyon duzzadt volt, és amikor kifakadt, picit váladékozott, de aztán hamar beszáradt. Lyuk nem volt... de biztos minden babánál más és más.

Lányok!
Ti már felfedeztétek, hogy a gyerkőc nézi magát a tükörben? Olyan aranyos, odaviszem a nagy álló tükörhöz a karomban, és néz, néz, aztán rám néz (a tükörben) és vigyorog. Tündéri!!!
Most ismét mennem kell, Gesztinek különleges érzéke van ahhoz, ha belépek a fórumra, rögtön van valami gondja... :roll:

Kép
mamy

Timi,szió

Küldtem emailt.

puszi:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Iza - megy a drukk a kétcsíkosért!!! Hajrá, hajrá, ügyik legyetek! :lol:

Szoboszló - imádom, Párom odavalósi, rendszeresen megyünk nyáron és télen is.

Rolex - ne aggódj!!! Csak nem a Suttogót olvasod éppen? :wink: Engem az paráztatott be teljesen, uis abban volt leírva, h nem szabad ölben altatni a babát, mert akkor sose fog magától elaludni. Kijelenthetem, hogy baromság!!! Ricsi három hónapos koráig szinte csak ölben tudott elaludni, volt olyan nap, hogy egész nap rajtam feküdt. Kb két hete azonban tök jól elvan a kiságyban/bölcsőben és ha fáradt, elalszik magától. az idegrendszerük fejlődése miatt lehet ez: egyre inkább meglesz az a képességük, hogy ellazult állapotba tudják "relaxálni" magukat és így segítség nélkül ki tudják szűrni a külső ingereket, azaz bealszanak. no para és kövesd az ösztöneidet :lol:

Ricsi még kel éjszakánként, 1 és 2 között. akkor is ha a fejem tetejére állok. de már megszoktam. Hajnalban 5-6 között van néha olyan időszak, hogy nem akar megmaradni a kiságyában, ilyenkor simán odaveszem magam mellé és együtt alszunk. szerintem itt is az anyai ösztönöket kell kkövetni.
(ja, és imádom a félhomályban közelről nézegetni, puszilgatni, szagolgatni. olyan, mint egy édes rajzfilmfigura: hatalmas szemek, kis kerek arc, csücsöri száj. elolvadok tőle)

Csengo, Ricsi se emeli a fejét hason, nem foglalkoztam ezzel különösebben, de a dokink kiábrándított: igenis el kell kezdeni naponta többször hasra tenni, ha nem teccik neki, akkor csak 1-1 percre, mert csak így erősödik a gerince, nyakizma. jól beszaratott: jobb most hasra tenni, mint később spéci tornára járatni. jaj. rögtön hasra is tettem 5-10 percre, egész jól tűrte. én kevésbé.

Livi, sajnálom, hogy ezt kell átélned. Tégy úgy, ahogy a szíved diktálja. Ha idegesít,akkor ne engedd, hogy meglátogasson....

Ma megkaptuk a 3 hós oltást, Ricsi alig sírt, most alszik, remélem, nem lesz lázas.
66 centi, 6950 gramm. 20 nap alatt 80 dekát és két centit hízott. a gyerekorvos röhög, hogy mivel etetem, Nerobollal?! :lol:

Tegnap itt volt a Barátnőm, a Johnsonnál dolgozik, hozott ipari mennyiségű :lol: babafürdetőt meg törlőkendőt. szóval most én is babafürdetővel mosom a habtestem. :wink: ártani biztosan nem árt, Ricsinek még jó darabig marad a hidrofilos fürdető.

TALI???? SzKata, ja, igen, engem érdekelne, csatlakoznék babástól.

A szopiztatásról eszembe jutott egy olyan aranyos jelenet: amikor Apukámék először jöttek babanézőbe és elkezdtem Ricsit szopiztatnik, akkor Apukám szegény kiment a szobából. Aztán szóltam neki, hogy ne csinálja már, hisz a gyereke vagyok, nem holmi idegen. Azóta már nagyban trécselünk, eszmecserélünk, állítgatom a telefonját, mgbeszéljük a világ dolgait, Ricsi meg lóg a cicimen. Annyira de annyira nem vagyok szégyenlős. a kórházban levetkőztem az összes gátlásomat. :lol:

na, brummogás van megint, szaladok,
Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Boroka, az egyszer semmibol sem art. Raadasul nem naponta tizszer, hanem egyszer kentetek be ugye? Es valoszinu a vallat nem nyalogatta le. Szoval biztos hogy semmi baj es is ugy emlekszem, hogy Mikinel kellett kenni vele a sebet. Persze ez nem biztos.

Bali. En mar megcsinaltam amit Kata irt, mert Igy hogy B atalussza az ejszakat reggelre tejcsarda vagyok, estere pedig RR mutet elott :oops: B reggel 170-eket eszik, napkozben 150-et, delutan 100-akat este mar csak 20-at ragcsal. De ha kiszamolom, akkor csak 100-al van a sulya szerinti zaba mennyiseg alatt es ez neki eleg. Mar 1 hete reggel sem dagadt a cicim, mar nem is haszanalok melltartobetetet. Persze ma reggel mar elhagytam a melltartot is, aminek az lett a kovetkezmenye, hogy csupa tej volt az agy. Szoval lapos is jo. Fejni nem tudok, pedig amikor beteg volt es nem igen evett (1 nap volt), akkor akartam. Semmi nem jott, fel ora mulva kert enni es lam 100-at eloszippantott. Azt is tudni kell, hogy a tej 80%-a igy par honap utan, mar szopi kozben termelodik, nem a raktart eszi a gyerek. Ezert kell a nyugalom. Anyadat zard ki.....
Ja es amikor napkozben kevesett evett, akkor ejszaka ketszer is kert enni. Ebbol kovetkezik, hogy ha keves lenne, nem lenne nyugtom ejszaka. reklamalna ezerrel. Sajnos nalunk a nagyteso miatt stresszes a szopi, kepes lenne agyonutni B-t csak ne legyen anyaval. holnap megyunk nevelesi tanacsadoba... :(
De ha aggodsz az lll honlapon levo szamokat kezd el felhivogatni, nekem a 9-10. vette fel, de nagyon megnyugtatott. Ennyit meger.

Megyek mert feltunoen sokat alszik a dragam.

csengo
van masik azonositom is Beatrix71, a szamot ertitek....
Vendég

Szió!

Livi
Először is nyugi,ha olyan állapotban van anyukád szerintem ne engedd be,nem tenne jót senkinek.Jöjjön akkor mikor józan! :?
Más:leves lett a pulykanyakából,amiből a férjem elfelejtett enni :roll: míg én bent a szobában szoptattam,szóltam neki hogy kész az ebéd,mondtam egyen csak én majd később,mindenből evett még a muffunból is,de a leves valahogy nem "szúrta ki a szemét" :roll: Pedig direkt neki készítettem,mert szereti az ilyen leves húsokat.Na mindegy majd megeszi holnap :P

Dorka
Bendusnak bizti nem lesz baja a krémtől,az olyan minimális lehetett amit rákentetek :wink:

Jadey
Hát Bencus is jó súlyban van :lol: Nem nehéz tartani szopi közben?Vagy addigra megszokja az ember?!Szuri miatt ne sírj :wink:
Mi meg holnap megyünk Zegre vissza a neurológiára,kontrollra.Remélem minden rendben lesz!

Rolex
Az én Laurám alvási szokásai nagyon hasonlítanak Betti kislányáéhoz.Simán elvan a kiságyban is,be is alszik ott is.Ha nincs dolgom velem van a nappaliban s játszunk,mikor kezd pilledni akkor viszem vissza a kiságyába s ott szépen elalszik,Valamikor cumedli kell hozzá főleg estefelé,napközben nem :roll: Karon ,vállon nem szoktam altatni.

Üdv a többirknek is!

Linda

Kép

Kép
czmelinda

jajj találtam egy tök jó oldalt
www.gportal.hu azon belűl is egy babaoldalt.Nagyon szupcsi :wink:

Kép

Kép
czmelinda

Á_kata:
Betadine: ha nektek azut adták, akkor tényleg nem lehet annyira rossz a babónak, bár nekünk tutira belement a nyílt kráterbe. De mostmár csakis alkohol, és tettem rá steril gézt meg sebkötöző hálót - szerencsére van itthon.

Lányok: nekem azért az a "nagy" tanulság hogy:
1- Ezennel ünnepélyesen fogadom, hogy előre elolvasom a betegtájékoztatót minden gyógyszuerezésnél. Magamon OK, ha kisérletezek olykor, de a gyerek egészsége az komoly dolog!
2. Igenis lehet ilyen extra mellékhatása a kötelező oltásoknak is, úgyhogy sajnos a kockázatok mérlegelésével fogok bármi plussz oltást beadatni.

Rönci:
Ezerrel mennek a drukkok holnapra! mikor indítják meg????

Iza:
Zebracsíkok lesznek karácsonyra - küldöm a pozitív energiákat a Channelen át!

Rolex:
Alvás - nálunk pont úgy (nem) megy, mint nálatok. Főleg cicin alszik, ha berakom alva is, azonnal felébred! Most a módszer, hogy ilyenkor melléülök, és addig simizem a hátát, míg vagy elalszik, vagy üvölt és kell kezdeni a cicizéses előaltatást elölről.

Csengő, Krisszi:
Tényleg biztos a hasra tevés, de csak az érdekesség kedvéért van egy olyan nép, akik bölcsőben teljesen bepólyázva tartják a gyereket egész álló nap hónapokon át, és bármily megle0pő ezek a gyerekek egyévesen ha hagyják őket gyakorolni néhány nap alatt behozzák a lemaradásukat a mozgábn. Ezt a Gyermekpszichológia könyv elején olvastam tehát a forrás megbízható.

Krisszi:
Közös séta - merre is laktok???

Na most ébredés van.

Pusz

boróka1973

Linda:

Nem ért ide a mail.. :(
Vendég

Sziasztok!

Dorka, igen, én is olvastam a bepólyált babákról, akik utána simán behozzák a lemaradást. asszem az indiánoknál is így van...

Viszont láttam egy szörnyű riportfilmet a romániai árvaházakról (nehogy megnézze valaki, azóta is kísért, pedig évek teltek el) ott a babákat szorosan bepólyálják, alig foglalkoznak velük, iszonyat az egész. gyakorlatilag szellemi fogyatékosok lesznek szegények az ingerszegény környezettől. a pólya miatt nem tudja felfedezni a kezecskéjét, nem tud mozogni. persze ez nem ugyanaz, csak eszembe jutott a bepólyálásról.
((OFF TOPIC és dupla zárójel - mondjuk ez is hülyeség, amit én mondok, hogy ne nézzétek meg a filmet. ha a homokba dugjuk a fejünket, azzal, hogy "látni sem bírjuk, hallani sem akarunk róla annyira szörnyű" - akkor semmi sem fog változni. felvettem a kapcsolatot egy szervezettel, akik erdélyi árvákat istápolnak, szerintük még mindig ugyanez a helyzet az árvaházakban, hiába hazudoznak ezek a szemetek az EU csatl miatt, hogy már milyen jelentős előrelépések történtek a csecsemőotthonokban. ja, persze. Romániában 1 M forintért gyereket lehet venni!!!!
Bocs, ha felzaklattam a kedélyeket, csak nagyon felháborít, ha szenvedő, nélkülöző babákat-gyerekeket látok.)

Dorka, XI. ker Sasad-Gazdagrét. Hmm? Nagyon messze van? Ha gondolod, gyere át csak úgy hosszabb időre is, nem feltétlenül csak sétálni. Sztem Szilvi is csatlakozna és akkor összeáll a kismamaklub. :lol:

krisszi

Dorka,
bepólyálás hónapokon át :shock: Persze, faluhelyen meg hónaljig beásták az izgő-mozgó kiskrapekot a földbe, míg az anya kapált, aztán mégis felnőtt lett belőle, de azért mégis...
Kötelező oltások mellé egyelőre mi se adatunk be semmit, a dokinőnk szeriint az immunrendszerüket így is bőven megterheli a sok szuri...

Krisszi,
küldtem ám mélt!

Most mennem kell, puszi

ákata2

Rolex!
Én akkor szoktam általában letenni a bölcsőbe, amikor már nyűgös, fáradt és ásít. Ilyenkor pár perc alatt bealszik magától, természetesen egy kis nyöszörgés után. De az apja mellkasán is előszeretettel szunyál be a drága :lol: . Szerintem nem rontottál el semmit, emiatt ne aggódj. Valószínűleg hamarosan neki is megváltoznak az igényei és kialakul az alvási szokása.

Csengo!
Bálintnak jobbulást és ne aggódj!

Beuka!
Megnyugtató, hogy másoknál is életre keltek a kaják :lol: , így nem tartom magam annyira bénának :roll: . Igen ma vagyunk két hónaposak és holnap megyünk oltásra. Kíváncsi leszek, hogy hogyan bírja a megpróbáltatásokat.

Piciza!
Megy a drukk és küldjük a két csíkot :wink: . Nekünk anno január 9 környékén jött össze és szilveszterkor azt kívántam, hogy 9 hónap után végre sikerüljön a babóca. Talán mégis van valami a szilveszter éjféli kívánságokban (én nem szoktam fogadkozni).

Melodia!
Amint írtam a férjem 5 évvel idősebb, de nálunk kellett is ez a korkülönbség, mert elég későn érő típus a drágám :lol: . Egyébként ő is fiatalabbnak néz ki a koránál, így kiegészítjük egymást :lol: .
Már mindenbe belekóstolnak ezek a fránya muslincák :? .

Bali!
Remélem nem váltja be az ígéretét anyukád és ittasan nem fog meglátogatni titeket, mert akkor eléggé kiszámíthatatlanok az emberek. Sajnálom, hogy ilyen körülmények között kellett felnőnöd és ezt kellett látnod, viszont így már tudod, hogy mire képes az alkohol és így messze el tudod kerülni ezt az állapotot. Végülis a rossz példa is lehet jó hatással az emberre (próbáld a jó oldalát nézni a dolgoknak, már ha van :roll: ).

Mostanában már nekem sem csomósodik be annyira a mellem és Barni sem eszik annyit, mint 2-3 napja. Remélem holnap már behozza a lemaradást. Mondjuk nálunk szinte minden szopi után van kakis pelus, így elég nehéz lesz felhízlalni a drágámat :lol: . Azért bízom benne, hogy a gyermekorvos elégedett lesz vele és nem akar neki tápszert adatni.

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Most olvastuk az indexen ezt a cikket és nagyon megtetszett nekünk.

http://velvet.hu/poronty/2006/11/28/els ... benazasok/

Gesztenye

Kép
gesztenye78

Sziasztok!

Krisszi!
Mi az a Nerobol?... :shock: Ricsi súlya nem semmi! :lol:
Amúgy köszi a hasonfekvés infót, én is nagyon bizonytalan voltam, bár nekünk is azt mondta a doki hogy naponta többször tegyem hasra. Sajnos nagyon utálja ha hason van, pár perc múlva iszonyúan elkezd bömbölni, olyankor muszály felvenni. De azalatt a pár perc alatt legalább emelgeti a buksiját, teszek elé szines játékokat, hátha felkelti a figyelmét, néha bejön.

Csengő!

Nevelési tanácsadó: :cry: szegény, nem lehet neked könnyű, ha a bátyus így viszonyul a kistesóhoz... De biztos van rá megoldás. Remélem, segítenek.

Sz_Kata!
Nekem csak az a bajom a "nyilvános" vagy családi szoptatással, hogy zavar a hangoskodás, jövés-menés. A szoptatás (legalábbis nekem) olyan bensőséges dolog, amikor szinte eggyé válok a gyerekkel, figyelek rá stb. olyan jó érzés, és zavar ha valaki hozzám szól, vagy ha hangoskodnak körülöttem, még a tévét is kikapcsolom, vagy legalábbis leveszem a hangot. Geszti is sokkal nyugodtabban tud úgy enni. Bocsi, nehari nem akarok okoskodni, félre ne érts, csak ez az én álláspontom, szóval én sem szégyellősség miatt nem akarom, mert ha véletlenül bejön valaki (pl. múltkor apósom mert nem tudta hogy szoptatok) akkor sem rántom ki a cicit Geszti szájából és rángatom rá a pólómat. :lol: A lényeg számomra a csend és nyugi, persze tudom hogy mindenkinek (neked is ) ez a lényeg.

Geszti 5 óra óta alszik, egy órát a karomban, aztán cicizett, most letettem és még mindig húzza a lóbőrt... :shock:
Megyek készítek valami vacsit, nemsokára jön Apa. :lol:

Kép
mamy

Sziasztok,

Lányok, a fejemelgetéssel,felüléssel, meg az egyéb fejlődési fokokkal kapcsolatban azt olvastam Vekerdy Tamás könyvében, hogy ha néhány hónap ésés van az nem probléma, annál inkább ha néhány nappal siettetjük a dolgokat. Szóval, én ebből azt vettem le, hogy semmit nem kell erőltetni, majd a kicsik maguktól eljutnak arra a pontra, amikor elég érettek ahhoz, hogy tartsák a fejüket, nyúljanak a dolgok után, vagy felüljenek.

Krisszi,

tök jó hogy leírtad, hogy bár a fiad eddig szinte rajtad aludt, most már magától is képes elaludni. így van gyakorlati tapasztalat amögött, amit én egynlőre csak elméletben vallok, hogy mindennek eljön a maga ideje, nem kell erőltetni semmit. Olvastam valahol egy olyan mondatot, hogy csak az tud eltávolodni, aki tudja hogy van hová visszatérni. én ebben a felfogásban nevelem Petit, hogy tudja, van hová visszatérni, és majd csak lecsatlkozik rólam, ha elég érett lesz rá :lol:

gesztenye,

a porontyot én is rendszeresen olvasom, nagyon király! :lol:
sz_kata

Krisszi,

Nerobol :lol: :lol: :lol:

Mamy,

az bizony kőkemény doppingszer, azt szúrják az izomagyúak :lol:
sz_kata

Mamy,

persze hogy az alegjobb, ha tökéletes nyugiban lehet szoptatni. Én is imádom ha félhomályban, a kis szuszugását hallgatva szoptatom Petit. De ettől függetlenül nem akarok örökké félrevonultan élni, és mivel Peti iszonyú sokat van cicin, megesik hogy mások (csak család, közeli barátok) társaságában szoptatok, hogy ne bolonduljak meg az állandó csendtől és magánytól.
sz_kata

Sz_Kata!
Igazad van, persze, ezért is írtam, hogy tudom neked is fontos a csend és nyugi. Nálunk mondjuk nincs olyan nagy baráti kör, meg nincsenek összejövetelek, (eddig sem voltak sűrűn, Geszti érkezése óta meg egyáltalán nincs), leginkább egyedül vagyok amikor szoptatok, vagy természetesen a férjemmel.
Családi körben nem problémázok, de eddig mindig megkaptam a tiszteletet, azaz nyugalmat és félrevonulási lehetőséget.
Nyilvános helyen eddig nem kényszerültem szoptatni, azaz egyszer az autó hátsó ülésén, még szerencse hogy fóliás az üveg, és még rá is tettünk a kapaszkodóra egy kardigánt, tuti nem láttak be. Így már nem is zavart. :lol:
Nagyon tetszett az a mondat, amit idéztél: "csak az tud eltávolodni, aki tudja hogy van hová visszatérni". Ez mennyire igaz!!!! És teljesen egyetértek azzal, hogy így akarod nevelni a fiadat, én is pont így gondolom, főleg ha egyke marad szegénykém, hogy addig mindig biztonságban érezze magát, amíg mi (párom és én) élünk. Hozzánk biztos, hogy mindig visszajöhet.

Kép
mamy

Nahát, SzKata, egy mondatban összefoglaltad a gyereknevelést:
"csak az tud eltávolodni, aki tudja, hogy van hová visszatérni"

a szívemből beszélsz :wink:

(valahogy éreztem, hogy hiába mondják az ellenkezőjét a szakkönyvek, a kisbabáját igenis addig ringassa, ölelgesse, szeretgesse az ember, ahogy és ahol ő igényli. Ricsi a hasamon szeretett lenni, imádta a közelségem és nagyon örülök, h a szívemre hallgattam és nem az idiótákra, akik azt nyomatták, hogy "el fogom kapatni". Soha többet nem tér vissza az első időszak: már most nem hagyja annyira tutujgatni magát, világosan kimutatja, ha nem akar a karomban lenni és tegyem le. Két hete ilyen még nem volt! Kamaszkorában pedig még azt is letagadja majd, hogy ismer :lol:

Nerobol - igen, a badibilderek nyomják magukba, doppingszer. :lol:

Krisz
Szóval éljenek a női - anyai ösztönök!)

krisszi

Mamy, tényleg, már rég akartam kérdezni: nem akartok még egy babát? Olyan rossz volt nekem egyedül felnőni, hiába imádtak a szüleim.

krisszi

Helloka!

Kicsi maci most elaludt sok-sok nyügi után.
Apja altatta el másodszorra, mert már mostanában kezdtük érezni, hogy nála nem annyira tudott megvigasztalódni, és neki ez rosszul esik. Szóval megbeszéltük, hogy mégha az én cicibevetésemmel könnyebben is aludna el, neki is kell próbálkozni pelenkázni meg ilyenek, mert én nem szeretném, ha Apateljesen kizárva érezné magát az anya-baba egységből.

Nálatok ez nem probléma?

Krisszi.
Pl. Te is írtad, hogy most Ricsike csak nálad van el, anyukádnál és férjednél sírdogál.
Perzse tudom, hogy ez valamennyire normális, de én nem szeretném, ha Bendus mondjuk 1,5 évesen majd megszeppenne és sírna minden idegentől sőt még anyukámmal és párommal sem maradna meg.
Ezért is szeretnék vele társaságba menni - csak itt kinnt a kertek alján kevés a kismama, de nem adom fel a keresést.

Babybuilder - :P :P :P jót nevettem!!!!!

Krisszi:
Közös séta szupi ötlet - hosszabb tali még jobb lenne, mert autóval szivesen elmegyek, de picit messze van az a része a XI. ker-nek. (Én a második legszélén majdnem Bp határán lakom.) Csak előbb heverjük ki a náthát. (De már talán javul).

Sz_kata:
Melyik könyve volt az Vekerdyínek?

Csak az tud eltávolodni, aki tudja, hogy van hova visszatérni - hát igen, de csajok belegondoltatok, hogy majd azaz eltávolodás mennyire nehéz lesz??!!

Én biztos borzalmas anyós leszek majd például. :lol:
Reszkessenek majd a menyek!!!

Ja, nekem egyébként régebben nagyon más volt a véleményem erről a kényeztetés dologról - de most hogy van saját gyerekem, olyan egyértelmű lett minden. egyszerűen olyan hihetetlen harómóniát ad a szoptatás, annyira megkönnyíti ezt a kezdeti és folyamatos összehangolódást, hogy el se, tudtam ezt képzelni.
Rájöttem, hogy bár a szülésem sajnos nem lett olyan egyáltalán, amilyet szerettem volna, de a szoptatásban végre én is kiélhetem ősanyai ösztöneimet.

Mamy - Sz_kata:
én azt mondom szinte mindegy hogy hol és mikor, vagy hogy ki látja, szoptatáskor Bendus a lényeg, mert annyira elégedett tőle. Nemcsak testi, de talán még jobban lelki táplálék is ez mindkettőnknek.

Amúgy engem is szokott anyósom és Anyám is nézni - és anyósom zavar is, mert közben folyton okoskodik, Anyám meg néha klb. 10 cm-ről néz, de ha szólok, hogy ez túlzás, akkor megbántódik. Persze ő csak a gyereket szeretné nézni olyankor.

Krisszi:
Románia és EU:
Teljesen egyetértek Veled, és nemcsak az árvahézak tekintetében... Sajnos a munkám miatt voltam ott és gyakorlatlag minden EU-s "európai" normát csak papíron hajtanak végre. Bulgáriában is nagyon hasonló a helyzet.

Na, dugulok mára.

Kráter kicsit talán szebb lett.

Caio,

Dorka

boróka1973

Krisszi!
Én úgy vagyok ezzel a "még egy baba" kérdéssel, hogy egyáltalán nem vagyok ellene, és a párom sem természetesen, de legalább 2-3 év korkülönbséget szeretnénk. Ha pedig addig nem jönne össze, akkor később már nem nagyon vállalnám be, a korom miatt. Persze kérdés, hogy egyáltalán összejön-e a tesó, mert Geszti is hormonális segítséggel és inszemmel "sikerült", persze ez utóbbi erősen kérdéses (mármint az inszem) :roll: :lol:
Tömören összefoglalva, ha összejön akkor jó, ha nem akkor már nem megyünk ismét kezelésekre.
Egyébként halványan emlékszem hogy anno én is nyúztam anyámékat, hogy tesót szeretnék, mert minden osztálytársamnak volt csak nekem nem, és végül 6 éves voltam amikor született a hugom. Semmiféle kezdeti féltékenykedésekre nem emlékszem, sőt nagyon szerettem, és pótanyaként viselkedtem néha, amikor a hugi tizenéves volt és "élte a világát" akkor én mint "megfontolt nővér" :roll: állandóan hülyére aggódtam magam miatta, el is neveztek tyúkanyónak. Szóval jó volt felnőni úgy hogy van tesóm ezért megértelek.
De amint írtam, nálunk most más a helyzet, sajna "túl későn" taliztunk a férjemmel, bár persze nem vagyunk még öregek (én most voltam 36, ő fél évvel fiatalabb nálam), de gyerekvállalás szempontjából nem mindegy. Meglátjuk. :lol:

Képzeljétek Geszti ma olyan de olyan jókislány volt, jókat játszott és nagyokat aludt, most is este 8-kor már úgy simiztem fel, hogy ébredezzen, mert 5 óra óta aludt. :shock: Aztán olyan mosolygósan és vidáman, kipihenten ébredt, 1 órát még játszogatott magában, aztán pancsi, majd cici, és fél 11-kor letettük. Teljesen le vagyok döbbenve.... :shock: :lol:

Jóéjt mindenkinek!

Kép
mamy

Helló lányok,
csak egy gyors kukucska & kérdés:

Van valaki aki fel szokta kelteni a gyerkőcét, ha pl. délután már "túl" sokat alszik?. Nálunk eddig csak fél órácska alvások voltak, de kb. már egy hete délután 3-5, vagy még tovább is képes aludni. Ilyenkor nem tudom hogy keltsem-e fel előbb én, vagy várjam meg amíg felébred?
Csak mert 7-kor fürdetés, és nem akarom hogy éjszaka huhogjon mert ő már kialudta magát!? Mostanában sokkal aluszékonyabb mint "fiatalabb" korában. Lehet hogy ehhez is meg kellett "érnie"?!

Esetleges válaszokat előre is köszike: Betti

Kép
bettus79

Kép

Na végre!Bevette a táblát.Tisztára zizzent ez a babanet néha.Most is visszalökte vagy 3-szor "hiba történt"üzivel.

Drágák vagytok,hogy így drukkoltok.Olyan jól esik.

Én is nagy porontyos vagyok.De csak olvasom.Ti hozzá is szóltok a cikkekhez?

Bendus kis krátere :( Krém miatt szerintem se aggdj.

Románia ,Bulgária és az EU.Ez az egész unió egy vicc.Emlékeztek,amikor M.o.-gal és és a többi ex kommunista országgal kezdték a tárgyalásokat?Szerintem ezek az országok akkor fejlettebb szinten voltak mint most ez a kettő,mégis milyen hosszú évekig halogatták,húzták,nyúzták a dolgot.Igaz M.o.-on is sok EU-s norma csak papíron létezik :( Szlovákiáról meg ne is beszéljünk.Min1.Az lesz még érdekes,ha beveszik a törököket :shock:

Gesztenye nálunk is beindult a szilva a gyümölcstál alján :wink: .A citromot is magával rántotta a rothadásba :lol:

Ákata!Gyönyörűek a lányok!!!

Bettus,Kittike miből szerzett diplomát :lol: :Alvásból :lol: ?

Iza
piciza

Timi!

Újra küldtem emailt!

Köszi:Linda

Kép

Kép
czmelinda

Sziasztok!

Mamy, nehogy félreérts, nem számonkérés akart lenni :wink: Csak szerintem aki ennyire szereti a gyerekeket és ilyen jó szülő, mint Ti, az nyugodtan vállaljon több gyerkőcöt. Azért még egy duplázás beleférhet simán... (asszem, 38 évesen fogok még egyszer szülni én is, a harmadikat. de hülye vagyok, ez azért nem így működik, hogy eldöntjük előre) :lol: Persze ha a természet nem úgy rendezi, akkor máshogy lesz... no para :lol:

Képzeljétek, egy nagyon kedves kolléganőmnek négy évi probálkozás után spontán összejött a baba!!! Ez annyira jó!!!

Dorka, akkor pattanj kocsiba és gyere!!! 16-án már vizsgázok PJ-ből, szal minél előbb, annál jobb :lol:
Képzeld el, a három hós kor fordulópont volt bömbölés-ügyileg is: már nem sír Anyunál (kb egy hete), vigyorog a boltosnénire, a gyerekorvosra, a csini szőke barátnémra meg olyan csábosan nézett és egyfolytában hóditóan bazsajgott rá és dünnyögött neki sármosan. még nem láttam ilyennek. komolyan, mini-Don Juan..
Egyébként csodálkoztam is, hogy ennyire anyás, mert mi direkt "járattuk" társaságba, csomót jöttünk-mentünk vele, barátnőztünk és mégis csak én kellettem neki. Hát, eddig tartott a hegemóniám.

Az oltástól kicsit belázasodott Rics, de fél kúppal orvosoltuk a problémát. most a jobb sorsra érdemes kisállatos csengettyűjét kalapálja valami veszett iramban :lol:

((((Bocs az off topicért a múltkor, csak annyira felháborító, hogy egy országgal arrébb ilyen embertelen állapotok vannak.
Iza, török EU csatlakozás egy KABARÉ. Hollandiában volt szerencsém hozzájuk, nem tudom őket elképzelni európaiként. voltam többx Isztambulban, meg a tengerparton is, gyönyörű, vannak török ismerőseim, kedvesek, jó a kajájuk, de akkor sem. MÁSOK, mint mi. csak egy gondolat: a holland egyetemen az egyik tanárunk török származású volt, elváltak, amikor három hónapos volt a gyerekük és a kisfiút az anyja nem vihette vissza magával Töröko-ba, hanem az apai nagyanyja nevelte. és ez nekik természetes... Tök magától értetődően mesélte nekünk a fickó, hogy nem engedte meg az anyának, hogy elvigye a kisbabát.... no comment.
Innentől kizárólag és szigorúan babás témában nyomulok majd és bocs, ha valakit megbántottam, de kibuggyant :lol: ))))

szép napot mindenkinek!!!
Krisszi

krisszi

Sziasztok!

Piciza!
Drukkolok!!! Szívből remélem összejön a kicsi. :)

Melódia!
Te is jól tartod magad, azért az a pár hónap meglátszik :lol: :D :wink:
Férjem és köztem kemény 15nap van, ő az idősebb. :P

Rolex!
Nálunk is cumival alszik el, de éjjel, reggeli etetés után, tisztába teszem (ha kell), aztán beteszem a kiságyba és alszik tovább. A nap többi részében kéri a cumit. Ha esetleg fekve a hasamon szopizik, akkor bealszik, de nem mindig. Tehát mi cumisak vagyunk. Az öklét is rágcsálja, de egy idő után berág és a cumika kell. :)

Mamy!
Én is szoktam tükörhöz állni Katával, de minden mást nézeget csak minket nem :(, de majd ennek is eljön az ideje.

Krisszi!
Írtad, hogy a fiad naponta 5-6* eszik, mekkora mennyiségeket, nem tudod?

Nem értek vmit: ahogy én is másnak, meg ti is tanácsoltátok egyeseknek: bújjunk be a babával egy napra az ágyba. Na én hiába bújnék be, ha 2-3óránként eszik, nem tudom erőltetni az evést. Ti hogy oldottátok meg ? Jó nekem nincs szükség tejnövelőre, de elgondolkoztam. Én ha próbálok enni adni Katának, mert mondjuk légynek való mennyiséget evett, ha nem kell neki, hiába próbálom.

Tegnap éppen hazaértünk, anyával sétáltunk, jött a védőnő.:evil: Semmi telefon csak beállított, hálóingben voltam, kupleráj stb...Azt mondja legközelebb 2ünnep között jön. Azt mondom neki nem biztos, hogy itthon leszünk, megyünk ide-oda. Úgyhogy januárt 2.3. hetén jön. No comment. Azért egy k. telefont megejthetne.

Edit

Kép
Kép
edi78

A kiscsecsemőkor, úgy mint másik kor, soha nem tér vissza, igenis ki kell használni. Amennyit lehet, fogdosom KAtát. Sajnos első hónapban nem fogtam eleget, mert evett és rögtön betettem a kiságyba aludt. Nem sírt stb. de persze már pótolom...Első gyerekként úgy cselekedtem, ahogy jónak láttam, meg persze most többet ígényli, hogy vele legyek, mint akkor.

Kata babázik
Kép Kép

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Krisszi:
tali mondjuk a jövő héten? melyik nap lenne jó? (Hétfő nekünk oltás, szerda meg csípőszűrés).

Húha Krisszi a PJ az Polgár jog? Mert ha igen akkor részvétem. Hogy lesz erőd erre? Én nem vállaltam be semmit erre a félévre (szakvizsgáznom kéne, de nem nagyon füllik hozzá a fogam.)

Töröko. és EU: én úgy foglalnám össze, minden negatív értékelés nélkül, hogy Törökország nem a nyugat-európai keresztéyn kultúrkör része. Ezért teljesen más világ, és főleg a nők helyzete vidéken számomra furcsa. (és ez nagyon enyhe kifejezés volt).

Edi:
Ágyba bújás és evés téma:
Figyu Bendus is a múlt hétig nem evett annyit, csak nyaskált, és meg paráztam a reggeli turbó cicimet (az egyiket kiette, de a másikat lefejtem) inkább lefejtem, hogy nehogy túlegye magát. Azután elkezdtem az összes reggeli tejet odaadni neki fejés helyett megkínáltam a másikkal is. Azóta a többi evésnél is többet eszik szóval nála igaz a mondás, hogy evéssel jön meg az étvágy!!! És persze néha a reggeli zabamennyiség miat (220-240 ml) olykor rondát kakil, meg fáj a hasa, de most sokkal jobban gyarapszik.
És ráadásul úgy szoktam neki adni, hogy felébred, kiszopizza az egyik cicit, büfizik, játszik, és csak utána kb. 45 perc múlva kínálom meg a másikkal. Lehet, hogy nem így kéne, de én úgy látom működik ez nála. Így napközben is valahogy sokkal többet eszik és nekem sem kell fejnem.

Ágyba bújás: ezt én is olvastam, mint tejnövelő jótanács, aminek szerintem az a lényege, hogy megeteted az ágyban fekve, játszotok, esetleg melletted elalszik és ha felébred, azonnal tud cicizni, mert Te is vele szundikálsz.
Próbáld ki a módszert, hidd el hogy Kata is másképp fog ebben az anyameleg ágyikóban viselkedni.
Amúgy a módszert a a La leche Liga honlapjáról letölthető SZOPTATÓS FÜZETBEN ajánljál. Szerintem nézd meg
www.lll.hu/main

Bettus:
Rég "dumcsiztunk"! Kittyke továbbra is naggyon cukorfalat!!!
Délutáni alvás - mit csinál a lánykád délelőtt? Próbáld ébresztés helyett inkább valahogy délelőtt elaltatni pl. egy jó kis séta, és akkor szerintem magától se fog annyit aludni délután. Ébreszteni szerintem nem érdemes, azt hallottam, hogy egy baba igazán ekkor eszik jól, ha jól tudott aludni, és akkor alszik jól, ha jól evett. És ez ránk nagyon igaz.

Üdv,

Dorka

boróka1973

Sziasztok! :lol:

Na VÉGRRE van netünk!
2 hónap késéssel sikerült bekötniük! Mikor tegnap a 3. panaszlevelem után megfenyegettem őket hogy ahol lehet mindenholfeljelentem a cégüket 20 mp után felhívtak hogy akkor ma jönnének..és lám működik!

Jó újra itt lenni..már hiányoztatok :) szeretnék újra bekapcsolódni a társaságba.

Siba :) köszönöm szépen hogy tájékoztattad a többieket :)

Rólunk:

kedden jöttünk haza a kórházból. A kislányunk álomszép, gyönyörű kis hercegnő, persze tudom mindenkinek a sajátja a legszebb, de hát akkor is :lol: :lol:

Nem tudunk betelni vele..nekünk tényleg ő jelenti a Mindent! Nem is tudom hogy tudtunk eddig élni nélküle. Szinte állandóan kézben van, a nagyszülők pedig versengenek ki jöjjön hamarabb...

Lassan kezdjük megszokni egymást, minden nap egyre könnyebb. Éjszaka csak 1x kel fel.

És akkor néhány kép:

megszülettünk
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 030.04.jpg[/img]

Jázmin manó és én
Kép

Apával
Kép

Csicsika
Kép

A kis Család
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Születéstörténet folyt. köv.

Tűzmanó
Vendég

Az első képet megpróbálom újra:

Kép

Tűzmanó
Vendég

Sziasztok!

Dorka!
A doki javaslatára mi betadint használtunk köldökellátásra, úgyhogy nem hiszem hogy baja lett volna.

Voltunk tegnap oltáson. Nem volt semmi láz vagy ilyesmi. Viszont úgy megsértődött a kisasszony, hogy csak egy "kis" szopi hozta helyre a lelkivilágát. Ha már ott voltunk a védőnői szobában kihasználtam a mérleget és lemértem mennyi csusszant le a torkán Panninak. Nem hittem a szememnek! 250gr kellett a kis lelkének! ( a gyomrának nem hiszem, mert előtte fél órával evett itthon :shock: :lol: ). No este a fürcsi után nem is evett sokat, csak nassolt :P
Ja és 4400gr, 55cm. :P

Bettus!
Ezen már én is gondolkoztam köszi, hogy kérdeztél helyettem! Én eddig nem ébresztettem, de néha lehet hogy kellene, mert nálunk a du-k a nyugisabbak. Bár 2 napja 1-1,5 órákat elnézelődik de-t és utána csendesen elalszik. :lol:
Meg nálunk a fürcsi 6-8-ig bármikor befigyelhet=nem nagyon rendszeres az időpont... :?

Edi!
Csodaszép Kata! Olyan édes a képeken!
Cumi nekünk csak napközben kell, de nem sokat. Általában kiköpi. Mondjuk 1 vagy 2 hete használjuk csak. Éjjel egyáltalán nem kell neki.

Piciza!!
Nagyon drukkolok Nektek!!!! Hajrá!
Ha lesz egy kis időd betennél engem/minket is a táblába?
2.gyerek, kecskemét, Panna, szeptember 28., 2300gr 47cm. Remélem mindent leírtam. Előre is köszike!

Mamy!
Azért hajrá a tesóért! Tényleg aki ilyen jó Anya, remélem 2x-s Anya lesz!
Nekünk Panni a 2. de sajnos a tervezett 3.-ról le kell mondanunk... :cry:

Korkülönbség: 1 év Apa javára. :P

Nyilvános szopi:
Ha egyszer a baba éhes akkor éhes! No nem aztmondom, hogy a főtérre ülök ki levetkőzve, de én nem tudom előkapni a cumisüveget a táskából, úgyhogy én ebből nem csinálok gondot! Szerintem mindenütt lehet találni olyan helyet ahol megoldható a szopi. Semmi esetre sem hagyom sírni ha tudom, hogy éhes! A múltkor pl. a játszótéren voltunk mikor megéhezett másodszülöttem. Mit volt mit tenni leültem az egyik gumira, elfordultam, és jóllakattam a picit. :P Az utcán meg éppen a munkások dolgoztak, csatornáztak, de semmit nem láttak, még ha akartak volna sem. :P (ponchoban voltam hi-hi)
Anyós engem is zavar, ott örömködik, hogy milyen édes, milyen meghitten eszik, milyen csodás....grrrrr!!! :roll:

No eldugulok....
Üdv

Ági
Kép

Kép
rozsagi

És akkor a születéstörténet!

Jázmin babát 7 nappal hordtam túl, hétfőn T. dokim már szólt, hogy csütörtökön befektet, és pénteken mindenképp megindítja, ha addig magától nem indul be.

Szerdán már olyan szabályos fájásaim voltak éjszaka, hogy kezdtem hinni tényleg megindult a szülés. De végül, nem mentünk be, csak ahogy megbeszéltük, csütörtökön. Péntek reggel 6-kor indította meg, először valami zselével próbálkozott, aztán oxitocinnal, amivel kapcsolatban rájöttem, hogy nem igaz az az állítás miszerint nem erősíti a fájásokat. Szóval folyamatosan emelt oxytocinnal mentünk délig, de sajnos semmi tágulás nem volt. A fájások jöttek ezerrel, tágulás nuku. Na erre az egy helyzetre nem voltam felkészülve, ilyenkor ugyanis nincs eda, mert azt csak 2 ujjnyi tágulásnál kötik be. Ha előbb bekötötték volna,
az még a fájásokat is leállította volna. A doki szegény hiába mondta hogyi lyen fájásokkal 3-4 ujjnyira kellett volna kitágulnom. Aztán 11 fele már nagyon pedzegette hogy most már tényleg egy kicsit kéne valahogy tágulni, hogy burkot repeszthessen, úgyhogy nekiálltam beszélni a Manóval hogy mostmár tessék nyomakodni kifelé... Aztán fél 12-kor megpróbált ujjal tágítani ( na ez volt az első ami tényleg fájt) utána meg sikerült egy pár miliméteres nyíláson keresztül burkot repesztenie (na ez volt a második). Addig amúgy tök jól elvoltam, röhögcséltünk Apával a szülőágyon a fájások alatt is. Őszintén mondom, én sokkal rosszabbra számítottam mármint a fájásokat illeti, 2-3 percenként jöttek, de nem voltak elviselhetetlenek. Olyanok voltak hogy mindig azt mondogattam, ha még egy picit jobban fájna még az is kibírható lenne (ilyenekkel nyugtatgattam magamat és főleg Apát :lol: ) .Amikor T. doki burkot repesztett - én mindig azt hittem egy helyes ki műanyag eszközzel csinálják nem egy bazi nagy ollóval - addigra sajnos manó belerottyintott úgyhogy bezöldült a magzatvíz, pedig előző nap még tiszta volt az amnioszkópia szerint.

Úgyhogy emiatt és a nulla tágulás miatt a doki császárt rendelt el, amit végül egyáltalán nem bántunk, mert még simán vajúdhattunk volna 8-10 órát, akkor sem lett volna tágulás és nem tudtam volna normál módon megszülni a Manót. A csaszi végig nagyon jó hangulatban telt, az edából semmit nem éreztem, a műtét előtt és alatt is nagyon kedves volt mindenki, a Balit szerintem egyedülálló módon beengedték, fotózhatott, és bevonták (a doki mutogatta neki milyen szép vágást csinált) szóval végig részese volt mindennek.

Ezer hála a Péterfy kórház szülészetének. Fantasztikus orvosgárda, a csecsemősök, az osztályos nővérek. Mindenki kedves, segítőkész, mindenki képben van, ki mit kapott, nem kellett semmi után rohangálni, mikor 2. nap megüresedett az egyik alapítványi rögtön szóltak, távozáskor a teljes dokumentációt összetűzve odaadták, a manókat fölöltöztették, ajándékcsomagot adtak, ha bármi kérdés volt bárkihez lehetett fordulni, stb. Szóval nem tudom a többi milyen kórház, mi tökéletesen elégedettek voltunk mindennel.

Ja egy negatív dolog volt csak, az is inkább csak fájdalmas, hogy első este szülés után 7 órával fel kellett kelni. Szó szerint azt hittem besz@rok a fájdalomtól, az volt szerintem a legfájdalmasabb az egész szülésben. De hála a nővérnek aki "kirángatott" mi ugyanis másnap már rohangáltunk (zombi módon, de rohangáltunk") aki viszont akkor nem kelt fel az utána 2 napig feküdt.

T. dokimról csak legekben tudok beszélni, a műtét előtt, alatt és után is végig nagyon rendes volt, minden nap bejött megnézni, még hétvégén is. Mindenkinek nagyon tudom ajánlani!!

A születési anyakönyvi is 2 nap alatt kész volt, már a cégnél van.

3. éjszaka sajnos történt egy olyan, hogy arra ébredtem hogy Jázmin baba fuldoklik mellettem. Rohantam vele a csecsemősökhöz, mint utólag kiderült, nem szabad hanyatt fektetni, mert valószínűleg visszabukott egy kis tejet, amit aztán félrenyelt és ebből lett a baleset. Hála IStennek pont időben ébredtem és nem történt komolyabb. De másnap egy sor vizsgálatot csináltak rajta végig, új vérvétel, stb. Végül kiderült , hogy Jázminom teljesen egészséges (az apgarja is 9/10 volt) de előfordul néha ilyen baleset. Mi azért rögtön beszereztünk egy légzésfigyelőt. Egyébként én mindig azt hittem hanyatt kell a gyereket fektetni, a kórházban meg mindenki azt mondta hanyatt tilos. Azóta oldalt fektetjük és ha rálátunk akkor hason. Szerencsére ez nem ismétlődött meg.

Mindenkinek legyen nagyon szép délutánja!

Tűzmanó
Vendég

Linda megkaptam.. :lol:

Válasz ment.. :D
Vendég

Sziasztok!

na megint jól lemaradtam :( csak felületesen olvastam, úgyhoogy bocsi, előre, ha valamire nem reagálok :oops:

Iza! Nagyon drukkolok a zebrás karácsonyi ajándéknak!!!!!

Mamy! "Ez olyan természetes dolog, hogy nem bámulnak egy szoptatós anyűt" teljesen igazad van!!!

Ági! Köszi a hordozós oldalt, igen Kata is ezt ajánlotta.

Melódia! No mi már katunk azt hiszemilyen államkincstári papírt, akkor megnézem, hoyg rajta van-e az adószám. No meg majd felhívom az APEH-ot is.
Nálunk 6 év a korkülönbség apa javára.

SZ_Kata! Ne is mondd, sokszor, amikor szoptatok, és apa beszól valamit, vagy pukkant a bébi, alig bírom tartani a cicimet, mert úgy röhögök :?
Tudom, hogy már írtad, :oops: :oops: de elfelejtettem lementeni, hol voltatok nemrég a bébivel, melyik fürdőben?

Bettus! Gratulálok Kittinek az első diplomájához! :lol: :lol:
Nálunk előfordult már, hogy felkeltettem. HA esetleg már jóval több, mint 3 órát aludt napközben. ez többek között az éjszakára való tekintettel van így.

Dorka! Nem csodálom, hogy ideges lettél, de most már remélem megnyugodtál.

Á_Kata! Ügyesek voltak a csajok!

Krisszi! Egyébként ezen már én is elgondolkodtam, hogy egy szülés + az utána a kórházban töltött idő után az ember lánya teljesen levetközi a gátlásait. nicns mit tenni, ki vagy szolgáltatva. Nekem igazából azzal van bajom, ha 10 centiről bámulnak szopi közben. SZégyenlős én sem vagyok, főleg az én családom előtt.

Tűzmanó! Gratulálok még egyszer Jázminhoz! Tényleg nagyon szép! És nagyon jók a képek!
Sokszor fektetitek a szopis párnára? Nem csúszik szét alatta? Nekünk is van, csakazért kérdezem.
JAj Te nagyon kemény csak vagy! Azt mondták ezek már olyan fájások, mint a 3-4 ujjnyi közöttiek lennének? Na én akkor majd meghaltam...

MA voltunk dokinéninél, mert 1 hónaposak lettünk. Ahogy elindultunk az autóval bealudt a Drága, és még szinte a vizsgáltatot is végigaludta. Minden rendben van, makk egészséges, viszont nem mérték meg a hosszát :( :x és ez csak hazafelé jutott nekem is eszembe.

közvéleménytkutatást szeretnék tatani, hogy ki mivel "szedi le" a kakit a popóról?
Mi egyenlőre vizes vatta + papírtörlőkendő + textilpelus kombinációt használunk.

Bea

Kép
Kép
beuka

Kép

Kép

Kép
Kép
beuka

Beuka,

kolping hotel, alsópáhok

Boróka,

én úgy tudom, hogy nem kell a babákat felébreszteni, a du alvásmennyiség nem befolyásolja az éjszakait.

a sok szép baba láttán én is kedvet kaptam egy kis képfltevésre :lol: :lol:
Kép Kép
sz_kata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?