Új privát üzeneted érkezett!

Már napok óta készülök hozzászólást írni, de mindig történt valami.Kép

Dorka,
nagyon szörnyű ami veletek történik.Kép Nem gondolom, hogy te vagy az évszázad hülyéje attól, hogy visszafogadnád. Egy barátnőmnek azt mondtam, hogy ha engem megcsalna a férjem, akkor nem fogadnám vissza, ő meg azt mondta, hogy 2 gyerek után másként gondolkodik az ember. Nem tudok ítélkezni, és nem is akarok, csak sok sok együttérzést és erőt küldök neked.

Timurr,
hiányoltalak volna, ha lettem volnaKép

Na ma megvolt a keresztelő, teljesen hulla vagyok. De legalább jól sikerült.Kép 18-an voltunk, teljes kipurc. Jó éjt. Mostantól rendszeresebben leszek.

Ja, minden baba nagyon aranyos, és ennivalóKépKépKép

Kép

Kép
vizimano

Hihetetlenűl helyesek ezek a lányok és fiúk. Kép Kép

Ildi,
Látom Marcin is csíkos szerkó van. Valérnak is vettem. Nagyon imádom a "kukacruhát" Kép

Borbolya, és a többi előkerült anyuka Kép
Tök jó, hogy jelentkeztél, reméltem, hogy csak a nyár és a sok teendő miatt nem jöttél.

Dorka,
Tök jó erős vagy. A gyerekeid pedig tündériek.

Egyébként az egyik barátunk élettársa közel 20 év után hagyta ott a 2 gyerekkel az APUKÁT! Ilyen is van. A csajszi összeköltözött egy másik pasival, akinek szintén van egy gyereke. Szóval 2 család ment szét. Néha megbuggyannak az emberek.

Angéla
angéla

Sziasztok!
Jelek...tudjátok a március 11-től kezdődő időszak elég zizis volt. Bernát megszületett, a főiskola meg várta a dolgozatokat,szakdolgozatot és államvizsgát, előtte a vizsgaidőszak. Szóval mindenre volt szemem és fülem, csak az előjelekre nem. Így utólag persze jár az agyam, talán voltak. Meg még én biztattam a férjem, hogy ne itthon dolgozzon a tankönyvön, mert itthon a fiúk elég hangosak. Utóbb kiderült nem itthon dolgozott, de nem is a suliban. Ez utólag nagyon rosszul esett, mert nagyon hülyének voltam nézve. Különben pedig állítólag 2-3 héttel korábban kezdődött, mint mikor elmondta. Ezt nehezen tudom komolyan elhinni. Talán a lényegi része akkor kezdődött, de biztosan korábban is volt már valami. Mindegy is már.

A téboly az, hogy nem látja, mi minden jóbol marad ki. Olyanokból, amik nem jönnek vissza. Például nem tőle fog Bernát beszélni tanulni, nem fogja látni, mikor először megtesz egy lépést vagy kimond egy szót. Nem fogja igazán ismerni egyik gyereke sem. Mikor erre gondolok, bőghetnékem van. Sajnálom a fiúkat, mert ők aztán tényleg ártatlanok.

Valóban, mi találhatunk magunknak másik társat, ők nem valószínű, hogy egy másik apapótlékkal ugyanúgy szót értenek. Ha nem értenek, az is szörnyű, ha értenek az is szörnyű a maga nemében, hiszen van nekik vér szerinti.

De azért a másik társról csak annyit, hogy három gyerekkel nem fognak utánam rohanni a pasik. Ha mégis, akkor annak a pasinak a családja fogja megpróbálni rólam lebeszélni, hiszen melyik szülő kíván olyan feleséget a gyerekének, akinek már van három gyereke?
Arról nem is beszélve, hogy az én gyerekeim is el kell fogadják az új pasit ahhoz, hogy egyáltalán szóba jöhessen.
NEM erre kéne most gondolni. Még nem. Talán.

Köszönöm a sok bátorítást!!! Kép Sokat jelent!

Jó éjt!
Dorka
dorka

Connie: Pontosan ugyanezek a tünetek jelentkeztek nálam is...azaz mégsem, lázam nem hiszem hogy volt, hogy szédültem e, na arra nem emlékszem már Kép de a sírógörcs az pont úgy jött nekem is ahogy leírtad....én is képes voltam azon sírni, hogy milyen szép a lányom...stb. Kép
A "minden bajom van magammal" még mindig tart. Az a baj, hogy eddig se voltam egy szépség, de szülés óta.....borzalom! Erre jön a férjem, hogy gyönyörű vagyok...nah persze...
Egyetlen dolog volt amivel meg voltam elégedve szülés előtt magamon....a melleim. Se nem nagy se nem kicsi, pont jó, erre most az is tönkre ment (de ennek legalább van értelme).

Timurr: Jó az oldalad, és gyönyörű menyasszony voltál!!!!
Megértem, hogy most nem jönne jól a tesó. Kell 1 év minimum, hogy visszaálljon a rendes kerékvágásba a testünk szülés után!

Mukika: Nekem az elején a fekve szopi se jött be, de aztán megtanultam kényelmesen lefeküdni hozzá Kép

Zsuba: Nem titok, hogy merre van az a környék?

Vizimanó: IGen, ezt én is akartam írni, hogy ha van gyerek akkor már másképp gondolkodik az ember.

Delfinke: Ha még nem kelt el a fiad, én lecsapnék rá a lányom nevében Kép Bár ezt a sörözés dolgot még meg kell beszélni vele!!! Remélem nem viszi túlzásba! Kép

Anyós: Tegnap megkérdezte, hogy: És még mindig nem adsz teát a Grétinek? (mondom: nem) És nem hiányolja? (Férjem: De, néha szokott kiabálni, hogy: teát akarok, teát akarok!!!)
Ja, teszem hozzá, hetente egyszer jön megnézni az unokáját, kb. 10 percre (tovább nem bírja cigi nélkül), és a tea dolgot első naptól kezdve mindig megkérdezi.

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Delfinke,
Hm, lehet hogy a fiúk együtt szökdösnek ki sörözni, miután mi elalszunk?
Kép

Jégvirág,
Nekem alaposan megingott az önbizalmam szülés után. Pár hétig meg voltam róla győződve, hogy egy ilyen zizzent és roggyant nőt már nem lehet szeretni.Kép Azóta racionálisabb problémáim vannak, mert 18 kg maradt rajtam, és egyelőre szó se lehet komoly fogyókúráról.Kép A szopitól se megy le, de legalább stagnál a súlyom.
A férjem meg, mikor panaszkodtam, hogy már nem érzem jó nőnek magam, azzal vigasztalt, hogy ő se tartja magát jó pasinak.Kép Úgyhogy a végén már a szájába kellett rágnom, hogy legyen szíves udvarolni is egy kicsit, mert attól jobban érezném magam.Kép

xxxxxxxxxxx
Azért ez tényleg szemétség, otthagyni valakit három gyerekkel.Kép Úgy drukkolok, hátha még jóra fordulhat.

KépKép
connie

Sziasztok
Ildi nekem a jovo het eleg macera mert melozom+ lehet nem itthon leszunk de utana barmikor barholKép

Timurr kicsit atfutottam az oldalad meg nem neztem meg teljesen nagyon helyesek vagytokKép

Jegvirag parodnak jo dumaja van, amugy ez a tea meg itasd a gyereket sztem korosztaly dumaKép

Soha nem ertem meg a pasikat, hogy tudnak ennyire konnyelmuen kilepni egy mukodo jo kapcsolatbol helyes ugyes okos feleseg tunderi gyerkocok egy punciert???? Mi erhet ennyit es az a masik miert hiszi azt, hogy majd x ido mulva esetleg vele nem tortenhet meg ugyanez, es az iylen csajokat sem ertem, alapbol azokat egyaltalan nem ahol gyerek van es probalkoznak ill azt, hoyg tudjak a legkisebb par honapos tehat meg az a duma sem johet, hogy megromlott a hazassagom csak a gyerekek miatt.....
Kulalak eygszeruen ugy erzem mar lassan vizibalnakent megyek nyugdijba akarmnennyire szeretnek fogyokurazni nem megyKép

Kép
vaktyuk

Eszter,
Alábbiakat az nlc-s szopis tanácsadónál találtam:

"siras szoptatas kozben

Kedves Eszter!
Kislanyom nyolc hetes. Kb ket hete, foleg az esti, delutani szoptatasoknal fordul elo, hogy tobb-kevesebb ido utan, szopas kozben egyszer csak keservesen sirni kezd es rugdalozik a labaival. Kozben meg egy ideig tartja a szajaban a cicit, de aztan elengedi. Amint azonban abbahagyjuk a szoptatast, a siras is abbamarad. Mi lehet ennek az oka? Nagyon sir szegeny, de nem tudok rajta segiteni, mert nem tudom, mi a baj. Fajna a hasa? De miert csak addig, mig a mellem a szajaban van? Nincs mar eleg tej a ciciben es emiatt "duhos"? De ha rateszem a masikra, akkor sem mulik a siras. Es maskor is van, hogy "szarazra" kiszivja a mellem. Nem ker tobbet? Miert sirassal jelzi ezt es miert nem engedi el azonnal a cicit, miert szopja meg siras kozben is egy kis ideig? A legeslegfurcsabb pedig az, hogy mikor mar sokaig kuzkodunk, hogy egyen, mert ehes meg, de nem megy, mert ujra es ujra sirni kezd, akkor uvegbol adtam neki lefejt tejet. . . siras nelkul lenyelte az

Schneiderné Diószegi Eszter / 2005-08-06 02:13 Válasz / #1789
Kedves Hajnal!
Ezek szerint cumisüveget használnak. Játszócumija is van a babának?
A legvalószínűbb ok, hogy a baba cumizavaros lett, és ez leginkább este jelentkezik, amikor már fáradt, és nincs kedve kísérletezni.
el kellene hagyni a cumit, cumisüveget, lehet, hogy már ez is megoldást jelentene.
ha nem, akkor segíthet, ha a baba egy napig nem kap se cicit, se cumit, se üveget, csak lefejt tejet pohárból vagy kanálból, és csak a következő napon próbálja meg mellretenni a babát.
Üdv: Eszter"

Jégvirág,
A férjed dumáján mi is jót nevettünk.Kép

KépKép
connie

Tali: most hogy előkerültek a rég nem látottak is, meg egyesek zugtalikat szerveznekKép, megint megkérdezném, hogy lenne-e kedvetek talizni a 15.-i héten, hétközben, pl. a Margit szigeten? És ha igen, melyik nap?
Vezsónak, Zsisskének meg nekem lenne kedvünk, a többiek még nem nyilatkoztak.Kép

KépKép
connie

Az én anyósom is kérdezgeti a teát, de neki nem ez a fő témája. Õ azzal húzza fel az agyamat, hogy állandóan azt kérdezgeti, hogy szopizik-e még éjszaka és hányszor...

Connie,
Akkor a kéz-nézegetésre türelmessen várok Kép
Ákos csuda-jóképű, ahogy hason tartja a fejét Kép Kép Fiad már foglalt??? Grétinek lenne esélye??? Kép
Ha beigazítom Gréti kezét, mikor hasra fektetem, akkor kis ideig megtartja a fejét, aztán leejti, és onnantól semmi, csak kaparászás, és üvöltés az ágyba. Azért próbálgatjuk, de akkor ezzel a módszerrel jó úton vagyunk Kép

Timurr,
Maja tündéri, egyre csajszisabb Kép
Maja most ennyit eszik? Biztos emlékszel, nálunk is 1-1,5 óránként szopizott Gréti, de most már haladunk, újabban 2-2,5 órát kibír két szopi között. Csak hát éjjel is így teszi Kép
Régebben írtad, hogy a szopi alatt a másik ciciből sok tejcsi folyik. Ez még mindig így van?

Körkérdés:
Mindenkinek van tejcsi termelés szempontjából jobb meg rosszabb cickója?
Azt hiszem nálam a bal gyengébben adja elő a dolgokat, de nem vészesen nagy a különbség. Nekem eredetileg sem egyforma a kettő (méretre) talán ennek is köze lehet az eltérő termeléshez?

Akiren
akiren

Akiren,
Fényképes bemutatozó leveleket az én emailemre lehet küldeni.Kép

Timurr,
Rápillantottam az oldaladra (ma már több nem telik tőlem), látom a mennyasszonyi csokorhoz az ötletet ugyanarról a fotóról merítettük.Kép

KépKép
connie

Akiren: Mivel Gréti áldott jó baba, semmi gondom vele, kb. 3 hetes kora óta átalussza az éjszakákat (először 2x, majd 1x, aztán egyszer sem ébredt éjszaka; este 9-10-től reggel 7-8-ig alszik), nem is hasfájós, csak akkor nyöszörög ha éhes vagy ha unatkozik, de ezeken elég gyorsan lehet segíteni szerencsére...ezért nálunk azt kérdezi még meg mindig, hogy: És még mindig olyan jó baba?!?!?!
Esküszöm látszik rajta, hogy várja, hogy panaszkodjunk, hogy karikásak legyenek a szemeink, és így tovább!
De nincs szerencséje, szerencsénkre!!!

Én nem vettem észre, hogy lenne jobb meg rosszabb cici...

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jó reggelt!
Képzeljétek Maja még mindig alszik,megtarthatná ezt a szokásást.Mi most úgy alszunnk,hogy már a KISÁGYBA (úgyhogy tényleg igaz,hogy olyan kis piciket nem lehet elkényeztetni) kb9-től kb.3-ig szopi utána 6 körül ébred általában olyan virgincan,hogy fent van egy órát és csak aztán alszik vissza,eért örülök,hogy most a 6-os szopi után is visszaalukált,bárcsak így maradna.

Jégvirág

KösziKép
Irigyellek,mit nem adnák,ha átaludná az éjszakát,vagy legalább a 3-as szopit,így nem nézek tv-ét nem olvasok,arra koncentrálok minél elöbb elaludjak.Jövő héten tényleg veszek egy tesztet,amint megkapom a pénzem.

Ti mennyit költötök a babákra átlagba?Ruha,pelus stb.?Nekünk mindig van valami egy játszószőnyeg,most pihiszék,babakocsi és ruhákat is vettem neki egy csomót itthoniakat a tescóba és pár nagyon szépet.Szóval az összes pénzünket rá költöm.Felkelt.

Connie
És hogy tetszett a nézőközönségnek a csokrod,mert hát nem az a szokványos?Neálunk mindenkinek nagyon tetszett,nekünk is.

Vizimanó,Vaktyúk
KösziKép)

Akiren
Nálunk is kicsit tovább kibírja Maja cici nélkül2-3 órát,este úgynéz ki tovább kb.5 órát,ha minden éjjel így aludna,jajj de jó lenne.
Nekem is a bal cicim rosszabb.nem sokkal,de rosszabb.Maja is utál hason lenne,inkább elfekszik oldalra a fejét és nézelődik,ha mérges akkor kaparászik ő is,mászni próbál a lábával én ilyenkor felveszem ne kínlódjon még nem vagyunk elkésve,szerintem.

szegény picikémnaek kijut majd a jóból jövőhéten,lesz csípővizsgálat,másnap hallásvizsgálat,amihez elkell altatni(ha-ha) és utána kedden szuri.jujj

Timurr
Vendég

Jégvirág!

Hát végülis lecsaphatsz rá, bár Marcikának már három barátnője is van+ Vezso Rozijára hajtott nagyon! Kép Kép Kép Kép Kép De Marcikának tetszik az ötlet! Kép
A sörözést nem viszi túlzásba, két üveg után abbahagyja! Kép

Connie!
Ez tényleg gyanús, roppant gyanus! Kép

Ildi

delfinke

Connie!

Nekünk jó a 15.hét; a Sziget is oké! Bár elég körülményes babakocsival kijutni; de megoldom! Kép Kép Kép
Úgyhogy részünkről oké!Csak vigyázzunk a két fiúra, nehogy elszökjenek kocsmázni! Kép Kép Kép

delfinke

Connie!

Mennénk mi is szívesen, de apa általában csak este 6-kor ér haza, olyankor szoktunk elindulni sétálni. Sajna a babakocsit pedig az autó csomagtartójában hordja, mert nincs más lehetőségünk. Kép Kép
Mi a IX. ker-ben lakunk, a Pöttyös utcai metromegállóhoz közel, talán majd ha a környéken lesz tali, akkor megyünk, vagy majd hétvégi talira, amikor apák is lesznek Kép Kép Kép

Akiren
akiren

Akiren
Régebben kérdezted a sör használ-e a tejci mennyiségnek.Igen!A teát már nem iszom a sört még igenKép,pár nap kimaradt tegnap megittam egy dobozzal és totál bedurrantakKép.
És még mindig folyik a tejci a másikból20-40 ml szopinkéntezeket rakom el a fagyasztóba.
Van akinek már elmúlott a tejfolyás?
Aki rakott el a fagyasztóba mennyit rakott el?

Timurr
Vendég

Timurr,
És nem "szeles" Maja a sörtől?

KépKép
connie

Connie
Maja szeles ha iszom,ha nem nincs jelentősége,bár mostanába kevesebbet durrogtatKép.Tegnap babgulyás volt és abból is ettem egy picit kb. 10 szem babot és szerencsére nem fáj a hasa.Én azt hallottam fokozatosan ellehet kezdeni enni mindefélét.

Timurr
Vendég

Szerintetek hasonlít anno rám Maja?Kép

Timurr
Vendég

Timurr,

Igen, Maja totál te vagy Kép Kép Kép Kép

Mi még Gréti születése óta nem vettünk ruhát, és 3 hónapos. Na jó, de még pocaklakó korában bevsároltunk 56-62-68-as méretekből kb. 40.000 Ft-ért (body, rugi, hálózsák, sapka, zokni). Aztán még a látogatók hoztak egy-egy darabot, így egyáltalán nincs hiány Kép
Ahogy elnézem, a 68-asoka kezdünk bele, így ősszel megyünk vásárolni 74-estől, akkor nem tudom mennyit fogunk költeni Kép Kép
Hogy pelenkára, popsitörlőre mennyit, azt nem tudnám megmondani, de a 3 hó alatt kb. 10 csomag popsitörlő fogyott el, és nagyjából 7 csomag nagy kiszerelésű Liberó pelenka Kép Kép Akkor az azt mondja havi kb. 3 csomag popsitörlő és 2,5 csomag pelus. Na ez nem tudom mennyibe kerülhet Kép

Akiren
akiren

Sziasztok
15 az jovo jovo het hetfo? Az nekunk is jo kb 12 utan, Ildi ha van hordozo akkor szivesen kiviszlek meg utana haza is.
Erdekel valakit innen pelus megveszem neki szivesen most hetfon megyek vasarolni www.diaper.hu a kereskedoit nezzetek.

Kép
vaktyuk

Akiren
Mi is kb. annyit használunk.Mi csak pár darab 56-os rucit vettünk,mert sokat örököltünk aztán mivel pici volt mindenki 56-os rucit hozott,utána már 62-esekből meg nyári rucikból már bevároltam kb30.000-ért és most nagyobb 62-esből és 68-ból 17.000,de őszre még akarok plüss rugikat venni.Azért jó ám a fővárosba lakni van egy csomó üzlet,leárazások,választék itt meg nuku.
Mekkora most Gréti?

Timurr
Vendég

Vaktyúk!

Köszönöm, ez roppant kedves tőled! Kép Kép
Majd megbeszéljük! Kép

Nekünk azon a héten egyedül a szerda nem jó, szerdánként 12-től gyúrni jár Marcika (gyógytorna)Kép Kép Kép
Ildi

delfinke

Timurr,

Gréti most kb. 7 kg-os lehet, hát elég sonkás és tokás Kép Kép és talán 61 cm.
Ami biztos adat, 2 hós oltáson, amit pont 2 hónaposan kapott meg (júl 7-én), 6kg és 58cm volt.

Akiren
akiren

Sziasztok!

A rossz idő miatt haza jöttünk (csak amíg meg nem javul). Szóval vagyok. De képtelenség behozni a lemaradásom! Panni alig alszik, a párom 1folytában a gép előtt! Próbáltam, hogy kinyomtatom, de nem lehet, mert csupán 1 archív üzenetcsomag 19 oldal! Én meg júl 20-tól vagyok lemaradva! Szóval föladom. Majd elolvasom az elmúlt két oldalt. Ezért bocsánatot kérek, hogy esetleg agyonrágott témákat vetek föl... Pedig 1-2 beleolvasásomkor láttam, hogy nagyon jókat és érdekeseket írtatok! Hüpp hüpp... Kép Na majd ősztől nyárig leszek! Kép Reszkessetek!

Panni sokat sikongat, kedvenc szavajárása a "heő" és berreg a szájával. Azt nagyon szereti csinálni. Már tudja kidugott nyelvvel és a nélkül is. Elkezdett négykézláb hintázni és még mindig az őszibarack a kedvenc étele. Már előbb megnézi a dolgokat, hogy mit vesz a szájába, átveszi egyik kezéből a másikba, forgatja, és csak utána vetődik rá szájjal, mint a kis tigris. (Eddig mindent egyből megevett.) Utálja a járókát. Ha érdekes az út, a felültetett babakocsiban elvan, de altatáshoz ki kell vennem. De már ez is haladás. A kengurut viszont úgy tűnik, szereti, tegnap óta használjuk (mivel ülni még nem ül, de az ölemben felül és pl főzeléket ő magától fölülve és ülve maradva eszik kanállal). Így babakocsival és kenguruval egyszerre megyünk sétálni. Kezdi kinőni a 68-as ruhákat, de csak 6,65 kg (nem igazán eszik jól mostanában, nem is hízik sokat). Nem foglalkozom vele, mert alapvetőleg nyugis baba, csak elalvás előtt hisztizik, de ritkán alszik. 2-án volt 5 hónapos, szerintem nem duplázza meg a súlyát 6 hónaposan. (De anno én sem tettem.) Majd most már figyelek, mert ugye 6 hó körül kell cumilyukat cserélni. Kép Ja, és mielőtt hazajöttünk, 2* teljesen egyedül és magától elaludt este (a mi ágyunkban fürdés utáni kifáradást célzó egyedül játszásban). Aztán csempészhettem az ágyába. Kép Itthon is próbálkozik a dologgal, nagyon akar elaludni egyedül, de még nem megy. Vannak új képek a honlapon. Na ennyit rólunk. Most sietek, amíg lehet, visszaolvasom a mostani történéseket.

Kata
panni2005

Zsuba!
Köszi, kipróbáltuk és tényleg összerezzent a kicsi, úgyhogy csak nincs gondKép

Timurr!
Nálam nincs tej folyás, fogalmam sincs hogy-hogy de nem is volt, sőt egyáltalán nem kell melltartóbetétet sem hordanom.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Akiren
Jól nézhet ki Gréti Maja is 62 cm és 4800 gramm,de szép kis formás van nagy pocak és hurkás combi.Dobsz majd egy képet róla?Kép

Kata
Nagyon aranyos Panni,már újszülöttként is nagyon szép baba volt Majának is tetszettek a képek.Meg a nagy hernyóKép

Mukika
Nálunk majd csinálnak alvós hallásvizsgálatot,remélem eltudom majd altatni.Maja nagyon bal oldalra koncentrál néha érdeklődik jobbra is,de nem jellemző,de úgy tudom ez a babáknál normális.
Én rengeteg betétet elhasználok,éjjel vagy 10-et eláztatok és napközben is amikor nem fogom fel a tejet.Lizike hogy van?
Kép
Timurr
Vendég

SziasztokKép

Connie
Jól rákérdeztem pénteken hol vagytok,aztán meg nem tudtam visszajönniKép Írtad h voltatok baba-mama jógán.Írnál egy kicsit róla?Hogy lehet babával jógázni?Az tök jó lehetett,h csak Ti voltatok az oktatóvalKép

Kata
Nálatok is még csak most gyakorolja a gyerkőc az egyedül alvást.Vince is 5 hónapos(ma lett annyiKép,eddig szerencsém volt,mert elaludt cicin este,de kb két hete kinyílik a csipája,friss és üde az esti szopi után,ami 10-11 között van,én már majd összerogyok és nem tudom mit tegyek a veszettül üvöltő gyerekemmel,félek most lehet elrontani,meg kell tanulnia egyedül elaludni,de másrészről nem akarom hagyni ilyen keservesen sírni.Az Aludj jól gyermekem c könyvben is 6 hónapos kortól ajánlják azt a módszert,amit ott leírnak.Már többször összevesztem a férjemmel,mert ő szerinte nem szabad felvenni,majd álomba sírja magát,én meg bírom egy ideig,aztán berohanok és kikapom a gyereket az ágyból(persze azonnal csend lesz)Ti mit csinálnátok?Mit csináltok,hogy altattok?

Timurr
Hihetetlen a hasonlóságKépMaja nagyon édes!Kép
Virág
villes

Timurr,
azon csodálkoztam, vajon miért vágtátok le a gyerek hajátKép Nagyon hasonlít rád Maja.Kép

Panni,
jó, hogy újra itt vagy.

Ma kitakarítottam a vendégek után.
Egy hete minden estére ájulásközeli állapotba kerülök. Vagy a vérnyomim alacsonykodik megint, vagy nincs vasam. Majd utána járok.Kép Nagyon rossz ez így.

Én sem érzem jól magam a bőrömben a szülés óta, bár a rokonaim szerint vékony vagyok, de én elégedetlen vagyok magammal.
Nekem az volt rossz az elején, hogy a férjem nem akarta megnézni sem a hegemet.Kép De aztán egyszer vette a bátorságot, és azóta már nem fél tőle.Kép

Mostanában így bűvölöm el anyát.Kép
Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Adrienntől kaptam ma sms-t: "Martin vagyok, 18.50-kor jöttem világra, méreteim: 54 cm, 3180 gramm. Üdv mindenkinek, Adrienn."Kép

Virág,
A jógán először megmasszíroztuk a manót, aztán megtornáztattuk őt (biciklizés, lábkörzés, karlengetés stb., + 2 jógaászana, a kobra meg a szöcske, az nagyon vicces voltKép), után engem mozgattunk meg, aztán voltak közös gyakorlatok, ahol súlyzóként működött a baba. Végül rátettük hason a nagy labdára - már persze én tartottam - és köröztünk, meg jobbra-balra,előre-hátra billegtettem a labdán, végül volt egy kis relaxáció.

Altatás: Ákos egyre kevésbé tud egyedül eludni, mert nem tud "lepörögni", annyi dolga van már egész nap. Úgyhogy vagy cicin alszik el, vagy elringatjuk. Az ilyen pici babák idegrendszere még éretlen arra, hogy egyedül elaludjanak, a sírni hagyás meg sztem nem jó ötlet, mert így arra kondicionáljuk őket, hogy elaludni rossz dolog, és később még több probléma forrása lehet.

Timurr,
Maja tiszta te vagy!Kép És az én csokrom is tetszett mindenkinek.Kép És kösz a tescos tippet, 5.000 Ft-ért vettem 5 hosszúujjú és 4 rövidujjú 74-es bodyt, több nem is fog kelleni. Mi is elég sokat költöttünk a manóra eddig, de most már talán jobb lesz. Nagyobb dolgok már megvannak, csak egy járóka kell még. Ruhákra méretenként kb. 18-20.000 Ft megy el.

Na megyek, fürdetünk, utána altatás, majd később még visszanézek.

Zsana,
Te hová lettél? Remélem nem sértődtél meg a szopis témázáskor.Kép

KépKép
connie

Vaktyuk,
engem érdekelnének a Huggies pelusok, nagyon baráti az ár, de én most nem tudok mocorogni városon kívül, mert lehet, hogy nem lesz addigra egy autónk sem. Sztem sem gondol bele az aki azt mondja, hogy tápi kénylemes abba, hogy sterilizálni, vizet forralni, hűteni, tápit íratni, kiváltani, készíteni, stb. milyen macera + még a para, hogy jajistenem csak nem szúrtam el semmit.
Barátnőmnek tályog lett a mellében - műtét és tsai - mert 3X hozta vissza a tejét nehogy tápis legyen a gyerek. Aztán most, hogy kikerült a kórházból már azt mondja, hogy akkor inkább kiegyensúlyozott anya, és tápi.
Természetesen a köv. babábánál a mostani tapasztalataimmal felvértezve fogok dolgokat így vagy úgy csinálni, de azért azt hiszem arra nem leszek képes még így sem mint az a tejköves nő volt egy sztoriban.Kép

Nem tudom megmondani mennyit költünk a Fiacskára, biztos sokat, de folyton elhalmozzák ajikkal, ezért nem is biztos, hogy sokat.Kép

Kép

Kép
vizimano

Én is szívesen találkoznék veletek! Kép
dorka

Vizimanó

Gyönyörű a fiacskád,majd egyszer randizhatnának Majával.
Az én férjem állandóan vizslatta a sebem,de nem látszott akkor se szinte semmi,de érdeklődés az volt.Kép

Látom mindenki költ szépen gyermekéreKép nem csak én.

Eddig mindenki azt mondta Majára,hogy tiszta apja,de szerintem rám is hasonlít.Ezek szerint ti is így látjátok örülökKép(unom már hallgatni,hogy tiszta apja)

Megvettem a csúcsformában babával könyvet átolvasva nagyon tetszik,holnap tornázunk.Laza nyujtógyakorlatok vannak bennemeg egy kis torna,de szerintem jó móka lesz.

Orrszívás nálatok,hogy zajlik?Én most fedeztem fel,hogy a szutyikát fellazítom egy kis fujat sterimarral és szinte egybőé kiszívja a szívó(nekünk elektromos van).

Én is sokkal nyuodtabb leszek a következő bébinél,engem nem fognak még egyszer kiidegelni.

Jó éjszakát

Timurr
Vendég

Vizimanó,
A héten én is ájuldoztam össze-vissza, szerdán már haza jött a férjem a dolgozóból, mert Ákost se bírtam tenni-venni. Voltunk házidokinál, aki rám hagyta, hoyg vérszegény vagyok.Kép Bár megyek majd vérvételre is. Szerda óta szedek vasta, azóta sokkal jobb. Mondjuk én tuti vérszegény voltam már a terhesség alatt, az utolós vérvételkor. És amilyen hülye vagyok, nem lezdtem el vasat szedni hamarabb.Kép

Timurr,
Nálunk ugyanígy, már vagy 2 hónapja sterimart használunk, gyerekdoki mondta.

Tali: akkor 16-a, kedd jó lesz? Jól fiyeltem, hogy eddig Definke, Vaktyúk, Vezso, Zsisske és Dorka mondta, hogy jönne?

Vaktyúk,
Huggies Maxi (7-8 kg) engem is érdekelne? De jól olvastam az egyéniknél, hogy a Huggies kifutó márka náluk? Kár, mert tök közel vannak hozzánk is, és még egyénileg is megérné ott megvenni.

KépKép
connie

Connie
Köszi az infót a jógáról,jól hangzik.Biztos írtad már de most nem tudok visszaolvasni,hova jártok?

Timurr
Én is Sterimart használok egész régóta,de nekünk eddig ez bőven elég volt,amikor be van dugulva az orra,befújom és kitüsszögi a zöld ászt(bocsiKép.Eleinte üvöltött amikor befújtam,de most már rájött h ettől jó lesz neki és békésen hagyja h befújjam.Náthás viszont még nem volt,akkor én se úsznám meg az orrszívót.Képeléggé parázok tőle.

Zsana
Én is hiányollakKépKedden Nektek is oltás?
Virág
villes

Akiren!

Légyszí küldjél képet Grétiről, mert az én babám Benedek most volt két és fél hónapos és 7,5 kg a kis drágám ehhez olyan 61 cm. Jó mondjuk a születési súlya sem volt kevés potom 4730gramm. Na ehhez szépen négy óránként szopizik és éjszaka nem kell fel, de mégis szépen gömbölyödik. A dokim azt mondta, hogy nem dagadt, csak jó súlyban van.

Angéla!

Légyszíves ha még él a táblázatod tegyél be minket Benedek 4730 gramm, 56 cm. Köszi.
Tudom régen jelentkeztem, de a szülés előtt még dolgoztam és akkor onnan jelentkeztem, most meg (hurrá!!!) már két napja van internetem, szóval csak most tudtam jelentkezni.
Ja és teszek fel képet is, ha érdekel valakit egy nem csontsovány babakép, akkor nézze meg.
<!--attachment: Benike_dum_san1-249345.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*90.1**Benike+dum%e1san1%2ebmp --><center><pre>
Kép
Benike dumásan1.bmp (90.1 k)</pre></center><!--/attachment-->
Patri

Ja lányok akit érdekel az Auchanba pénteken vásároltunk pelenkát és egy helyen le volt téve egy csomó kiszakadt mindenféle csomagolt pelenka. Na szóval hosszas nyomozás után kiderült, hogy a kiszakadt csomagolású pelenkákat (999 forintért) lehet elvinni. Mindenféle volt Pampers (na én olyat vittem, nekünk az bevált) Libero, Huggis, meg tudomisén milyenek. Szerintem nem mindegy, hogy pl. az a pelenka amit én kikaptam egyébként 2700 Ft. körül szokott lenni most meg 999 forint volt. Nem tudom, hogy ez állandóan lesz-e, de most van és remélem lesz is.
Sziasztok
patri

Ildi oksi megbeszeljuk
Vizimano neked milyen kell gondolom maxi mar neked is? ha jol olvastam 3csomi van egy kartonban sztem az siman belefer megyunk le csutortokon leviszem neked szivesen. Csak reggel ird meg jo e a maxi.
Asszem 7kg tol van.
Connie szivesen megveszem nem gaz es jovo heten elviszem neked is a 3 csomag neked is szinten, amugy meg nem tudom miylen hely holnap terkepezem fel.
Timurr Maja baba kikopott anyja sztem is Csipet meresztette ra nagyon a szemeit kiez a jo csaj?Kép
Kata mar hianyoztalKép

Kép
vaktyuk

Sajnos a heten csak delutan estefele leszek mert melozomKép

Kép
vaktyuk

Vaktyuk
nagyon szépen köszönöm. Igen a maxi jó lenne, mert most 7300g körül vagyunk, és kisebből nem akarok "spájzolni".

Timurr,
egy jó kis randi jól jönne, Ákosnak is tetszik Maja.Kép

Connie,
nekem vérátömlesztést akartak csinálni a kórházban olyan alacsony volt a vasam. Szülés után szedtem is vasat kb. 2 hónapig, de aztán abbahagytam, hogy most már jó lesz.Kép Azért a vérképet megcsináltatom.Kép

Kép

Kép
vizimano

Vizimanó,
Vérkép az kell, én is megyek a héten. Sztem egyébként rutinból kellene vérképet csinálni szülés után pl. három hónappal, most erre a következtetésre jutottam.Kép

Vaktyúk,
Köszi!

Virág,
Az Aranytízbe járunk jógázni, pénteken 3-tól 4-ig van. Anyagilag úgy néz ki, hogy 1500 Ft egy óra, vagy 5.000 Ft egy 6 alkalmas bérlet.

Ákosom mostanában kezd megváltozni.Kép
Szoptatni nyugodtan csak fekve tudom, ha a nappaliban próbálkozom, ülve, akkor max. 10 perc után letekereg a párnáról, feszegeti magát hátrafele, meg tekeri a nyakát, és inkább nézeget a háta mögé. Ha megyünk valahova, akkor szó sincs már szopiról, amíg haza nem érünk. Gondolom ez azért van, mert már kezdi jobban érdekelni a külvilág.
Viszont elaltatni is nehezebb, ringatás+cumival már nem is lehet, ahogy karomra veszem, kezdődik az üvöltés, még akkor is ha álmos. Úgyhogy csak szopival tudom elaltatni, ha azzal sem, akkor szinte akarata ellenére kell álomba ringatni, bár ez szerencsére csak este fordul elő néha. A babakocsiban meg most már nem hajlandó aludni, nehogy lemaradjon valami látványosságról.

Szegényt tegnap úgy megijesztettem, már bealudt cicin este, amikor tüsszentenem kellett, és sehogyse tudtam visszatartani. Alig tudtam megnyugtatni, úgy sírt az ijedtségtől.Kép
Mindezt azután, hogy összekavartam szegénynek a napirendjét is, mert visszaaltattam hajnalban, és csak fél 8-kor keltünk, így nem jöttek össze az 1-3,5-1 óra alvásai, és egész nap nyügizett.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!
Megjöttünk győrből, jó volt a hétvége, kicsit pihentünk is, nem kellett főznöm, lefárasztották Marcipánt, ....
Szombaton volt családi összeröfi, van egy 6 héttel fiatalabb unokatesó, Marci teljesen oda volt a "babáért"! Persze legjobban a zoknija érdekelte, amit le is vett róla pillanatok alatt!
Kép

Látom néhány "elveszett" mama is előkerült, szerintem mindenkinek vannak aktívabb ls kevésbé aktív hetei itt a neten!
A gyerkőcök nagyon aranyosak!

Timurr, szerintem nagyon hasonlít Rád Maja, megnéztem az oldalatokat, nagyon jó, tetszenek a képaláírások is!

Vaktyúk,
gyerekülést kérdezted, ez bebeconfort Iseos TT, elvileg 60 ezer, most a kuponakcióval "csak " 40 ezer volt, fokozatmentesen dönthető, állítható a bősége is, a hétvégén már ebben utazott Marci és nagyon élvezi, hogy kilát, sőt el is fárad bele rendesen, annyi új dolog van! A fehér töcsit én szabtam bele az alja is szép szürke egyébként.

Találkozó 16-án nekünk is jó, bár 15-én kapja Marci az agyhártya oltást, remélem az nem viseli meg. Mivel kocsival megyek, szívesen viszünk még valakiket, akiknek nehéz a közlekedés!

Na megyek megint mosómacit játszani! Marcink ma fél vées, hihetetlen számomra, és megyünk déluán mérésre!
Szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
Nem tudtam jönni néhány napig, mert apa szabin volt, és minden percet vele, meg a manóval akartam tölteni. Most se kicsi a termés, amit vissza kell olvasnom.

Timurr, tényleg nagyon hasonlít rád Maja! Nagyon ksi édes! Nekem még mindig van tejcsorgásom - Mukika, szerencsés vagy, hogy neked nincs, engem eléggé zavar és emiatt állandóan betétet hordok, ami meg majdnem minden ruhán átlátszik...
Timurr, én csak a lefejt tejet teszem el, mert etetés közben annyi nem jön ki a másik cicibQl, mint neked. Én általában 20 zacsit tartok meg, a korábbiakat meg küldöm a tejtesónak.

Connie, ilyen tüsszentéses eset nekem is volt már, jól meg is ijedt a manó, de szerencsére nem sírt.

Lányok, nem tudjátok véletlenül, hogy a Jonhnson bartítókrémmel kenhetem magam, amig szoptatok? Na persze nem a cicim, de a karom, a lábam, meg a dekoltázsom felsQ részét? Nem tudom, hogy ami benne van, milyen méyen szívódik fel és bekerülhet-e a tejcibe.

Vaktyúk, ez a fotó zseniális! Hihetetlen szemei vannak a picúrodnak!

Kép
emma8

Sziasztok!

Képzeljétek tegnap Marcika átfordult minden segítség nélkül a hasára! Kép Kép Kép Tökre örültünk neki; bár ő ahogy átfordult egyből sírni kezdett! Kép Gondolom eszébe jutott, hogy :˝ja én utálok hason lenni, mit keresek én így itt˝!? Kép
Tudom, hogy ez tulajdonképpen természetes; de a mi esetünkben nagy dolog! Kép

Ahogy látom, szépen lassan kialakulnak a baba-párok! Kép

Ildi

delfinke

sziasztok, réka barátja vagyok, a kérdés:
a nagykerben végül is csak magánszemélyként tud vásárolni, jó lesz úgy is? azt mondja nem sokkal drágább.

Kép
vaktyuk

Nagyon jók a képekKép

Timurr!
Lizus köszöni jól van, most épp itt feszeng a kezemben, és épp most köpött arconKép pontosabban rámcsurgatta a nyálát, mert felemeltem a fejem föléO). Maja annyira bájos ezen a képen, hogy csak na.

Emma!
Igen, szerintem is szerencsés vagyok, tutira kényelmetlen lehet a melltartóbetét használata. Én 1x kentem be a lábam ezzel a Johnson's-os izével, eszembe sem jutott, hogy gondot okozhat(én hülye).

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Delfinke, ez nagyon jó hír, csak így tovább, majd megszokta a hasonlétet, én Marci elé hasaltam és bohóckodtam neki, így lassan elkeztdte élvezni a dolgot!!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
nem lesz kistesó!!!Legalábbis nem most.Kép

Majának az összes kiskrapek tetszik (meg a csajok is) nagyon kedélyesen elbeszélget a babákkal.

Szerintetek 12 év múlva is itt ülünk és éppen a kiskamaszaink életéről beszélgetünk?

Emma
Én amikor ráérek bekenem ezzel a testápolóval a lábam,kezem,dekoltázsom,szerintem nem lehet káros vagy eddig rosszul tettem???

Én is akartam annak a babának adni a fagyasztóból akiről írtam,hogy tulajdonképpen eszik mindent csak anyájának nincs tejcije,de nem fogadta el.Hallottam olyat,hogy egyes bébik nem fogadják el a fagyasztottat,lehet majd kidobálhatom az összeset?Én nem fejek összegyűjtöm ami kifolyik kis hűtőtáskámba és kb. 2 nap alatt megtellik egy doboz.Most van még tíz,nem bánnám,ha azok megtellenének és nem folyna,mert sajnálok ennyit kidobni a melltartó betétre költött pénzről nem is beszélve.

Az én tüsszijeimet már jól viseli picikém.Kép

Ildi
Gratula a forgáshoz.Kép

Maja puszit küld nektek a sok bókért.

Tamesz
Köszi.KépNagyon aranyos Marci lassan bébisitterkedik,majd bevezeti a kisebb fickót az életbeKépTök jó,ha vannak családon belül majdnem egyidős babák.Unokatesómnál kb.5 hetes kislány van Zorka,alig várom,hogy felfedezzék egymást.Kép

Vettem sterimart hát szép ksi ára van.Képzeljétek a gyógyszertárba hisztizett egy kb. 6 éves gyerek és az anyja bent is jópárszor fejbe vágta és amikor kimentek még kapott.Én nem tudom elképzelni,hogy annyira felidegesítsen majd Maja hogy így bánjak vele,szerintem ezzel az anyuka megalázza a gyereket.Ti hogy látjátok?

Zsana,Ruz merre jártok?

Timurr
Vendég

Szia Réka barátja!

akkor nekünk ne vegyen Réka, ne cipekedjen, mert majd elmegyünk mi, nem lakunk nagyon messze a nagykertől.

Connie (Hajni)

KépKép
connie

Réka barátja!
Mi így is elfogadjuk, mert még így is megéri.Kép

Vizimanó(Csilla)

Kép

Kép
vizimano

Patri,
Örülök, hogy jelentkeztél, már azt hittem ránk untál Kép. Mikor született meg a kisfiad? Születéstörténetet nem írsz nekünk? Engem érdekelne Kép

Berkiadrinak nagyon gratulálok Kép Kép

Angéla
angéla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?