Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Akiren: Nekem is Grétim van Kép Fej emeléssel kapcsolatban nem tudok mondani semmi okosat, a lányom szinte első naptól kezdve nagyon ügyesen tartotta a fejét, emeli már rég óta ha hason van, ma 11 hetes.
Ez a kép több mint 1 hete készült:
Kép

Érdekes, ahogy olvasgattam, hogy a szülők csodálkoznak, hogy egyesek csak szoptatják a babájukat, stb. Nekem szerencsém van, anyu engem is 14 hónapos koromig szoptatott és nagyon sokáig csak szoptam, nem voltam hajlandó meginni se a teát se a vizet, és a szüleim maximálisan támogatnak a szoptatásban, néha már túlságosan is idegesítő, hogy mindig azzal jönnek, hogy: egyél sokat, attól lesz jó tejed, blabla....viszont ilyeneket nem fongak föl, hogy ne idegesítsenek, mer attól meg nem lesz....
Viszont a nagyanyám teljesen kiakaszt, folyton mondja a jó tanácsokat, és persze csak olyanokat mond amit én pont ellenkezőleg csinálok, mint ő.
De egyik fülemen be a másikon meg ki. Az elején még próbálkoztam azzal, hogy elmagyarázzam, mit miért úgy csinálok, ahogy, de rájöttem, hogy semmi értelme.

Anyósomról ne is beszéljünk, ő 6 hétig szoptatta a férjem, de azt is minek?!?!?!? jobban járt volna tápszerrel akokr már szerintem, ugyanis anyósom végig cigizett terhesen, utána is, mindig. Meg is látszik a gyerekein, férjem soványabb mint én, az én combom akkora mint az ő 2 combja együttvéve, a sógornőmet meg megfújja a szél, eldől, nagyonnagyon sovány, csak csont...
Szerintem ez tutira a cigitől van Kép
Meg anyósom egyébként is külön téma....nem egyszerű eset.
Tipikusan ő az akire SOHA nem bíznám a gyerekem!!! Előbb halok meg végelgyengülésben, de annyira sose lehetek fáradt, vagy elfoglalt hogy akár 2 percre is rábízzam a Grétit!
Eddig azt hittem anyukámra rábízhatom, mindig nagyon féltett engem, aztán most ki akarta tenni pancsolni a Grétit a tűző napra, mert milyen fehér a bőre....alig tudtuk megakadályozni. Ja, de persze mindig arról dumált, hogy 11 és 3 közt ne menjünk napra...erre mikor náluk vagyunk, délben kirakná a Grétit...nem értem....

Villes: Ez a lábszopi nagyon tetszik Kép

Delfinke: Gyönyörű ez a kissrác!!

Szájpenész: Nekünk nem volt szerencsére, remélem nem is lesz, így tapasztalatom nincs, de amit a többiek leírtak, én is azokat hallottam, olvastam.

Bocsi, hogy ilyen hosszú voltam Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zitmi: Nekem azt mondták, addig kell K vitamin amíg kizárólag csak szopik a baba!!!

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Akiren!

Fejemelgetes: Hat engem is ezzel zaklatott mindenki, hogy tegyem hasre, hgoy emelgesse a fejet. A lanyok tan emlekeznek amikor ugyanerre a problemra kerestem en is a segitseget. Azt csinaltam amit a csajok mondtak, minden nap egy picit hasra tettem, eloszor rogton sirt akkor visszaforditottam, aztan par percet mar birt hason, de amint elkezdett nyugoskodni visszaforditottam. En nem hagyom Andort sirni. Mindig korberaktam/rakom jatekokkal, ott vaygok mellette stb.... Most mar elmult 3hos, (25en volt 3 honapos) es most mar tok jol kitamasztja magat, nezelodik hason. Aztan egyszer csak eszebe jut " Hekas, en utalok hason lenni!! " es akkor megint elkezd sirni. szoval lassan de haladunk.

Nekem se nezi a kezet, de a labat annal inkabb tok vicces... most mar mokasabb zoknikat adok ra, hogy legyen mit neznie.

Andor is volt mult hetvegen a balcsiban (Huggies uszopelust adtam ra, bar azt mondtak tobben, hogy felesleges meg egy kis sapkat a napszuras ellen) Imadta a vizet, tapcsikolt a labaval. En meg csak a karomban tartva mertem bevinni. Nagyon birta.

Ja, es eletemben eloszor szoptattam nyilvanos helyen - a strandon - de nem erdekelt senkit....Egy kukkolo sem volt. (most megsertodjek, hogy senkit nem erdekelnek noi bajaim??? Kép )
babjag

Sziasztok!

Ne haragudjatok, de azt hiszem, én már nem tudok visszacsatlakozni Hozzátok Kép. Marci sok együtt töltött időt igényel, ráadásul éjszaka még mindig háromóránként eszik (vagy gyakrabban), így nappal, ha Õ alszik, én is. Így viszont még mindig csak szopizik. Nálunk az én éjszakai pihenésem az ára ennek. Egyelőre még vállalom. Marci most 7960g. Tehéntejallergiás, sőt most már a tojástól, a tengeri halaktól és az olajos magvaktól is el vagyok tiltva Kép. Egész jól bírom, csak mindig attól tartok, hogy elapad majd a tejcsi a kajahiány miatt. Eddig hál'Istennek ez még nem történt meg. legalább is tartósan nem. Olvastam, hogy a szoptatás körül milyen vita kerekedett. Nekem egyzser csökkent le nagyon a tejcsim és üvöltött Marci kb. 5 percig, mert éhes volt. Akkor még nem nyúltam tápszerhez, de legközelebb már megtettem volna. Szerencsére nem volt legközelebb, Õ pedig sokszor nagyon türelmes volt. Inkább evett félóránként, ha nem volt elég, de nem üvöltött. Mi így tudtuk átvészelni a kevesebb tejes időszakot a harmadik-negyedik hónap táján. Ehhez azonban szükség volt arra, hogy Õ türelmes legyen. Egyébként nem ment volna.
Örülök, hogy ilyen ügyesen fejlődnek a Babócák. Valér már mászik!!!!
Marci csak ügyesen forog hátáról a hasára és vissza. Szinte folyamatosan ezt csinálja. Próbál kúszni, de a fejét ekkor még nem emeli, máskor igen és hosszan, ügyesen tartja. Egyébként mindenben nagyon ügyes, a mászással pedig még nem késett el. 10-én lesz 5 hónapos. Boldog, kiegyensúlyozott Nagyfiú. Bár melyik baba nem ilyen Kép?
Mindenkit üdvözlök és jó nyarat kívánok Nektek!
Remélem egyszer-kétszer be tudok még kukkantani Hozzátok, mert hiányoztok ám Kép!
Búcsúzóul néhány kép Marciról a kedvencek közül:

Kép

Kép

Eveka és Marci

Kép
eveka

Zitmi!

Nálunk korán leállította a gyerekorvos a K-vitamint, volt is baj belőle. Addig kell a Manóknak a K-vitamin, amíg csak szoptatjuk őket, különben vérzékenység alakulhat ki náluk. Ne hagy magad!

Eveka

Kép
eveka

Villes
Jó a kép, Dóri is pont így szopja a lábát. Mi holnap indulunk a Balatonra (hmm, remélem, az idő tudomásul veszi), és én is szeretném bevinni a vízbe. Egyszer már belógattuk a lábát, azt nagyon élvezte, csak akkor nagyon fújt a szél és nem is volt elég meleg, hogy jobban kipróbáljuk a vizet.

Akiren
A fejtartásról én se tudok mondani semmi okosat, Dóra nagyon hamar szépen tartotta a fejét. A kéznézegetéssel én is úgy voltam, mint te, folyton figyeltem, mikor kezdi el. Aztán egyszer csak elkezdte, nagyon aranyos volt, ahogy a szájához közelítette és a szája helyett a szemét találta el. Csak már arra nem emlékszem, mikor kezdte el pontosan nézni a kezét. Azt hiszem, már elmúlt három hónapos.

Zitmi
Dóra 4 és fél hónapos, a harmadik adag K vitamint már kéthetente kapja, és a dokinő azt mondta, hogy nem kell többet adni neki, ha elfogy. Már csak egy ampulla van, amit jövő héten fog megkapni.

Jégvirág
Üdv a topicban.

Mindenkinek, aki elutazik, jó nyaralást és jó időt. Nem tudom, lesz-e időm és erőm benézni, mielőtt elmegyünk. Addig is mindenkinek jó babázást, aug. végén találkozunk.
Sziasztok Viki
pviki

Eceka!

Marci-ikertestvér ( Kép Kép ) csini fiú! Hát nemhiába a név kötelez! Kép Kép Kép Kép

Jégvirág!
Köszi! Kép

Zitmi!
Nekem is azt mondta a dokinéni, hogy a K vitamint addig kell adni amíg csak anyatejet kap!

Ildi

delfinke

Bocsi,elírtam a neved Eveka!Mi van ma velem? Kép

delfinke

Sziasztok!!!

Dorka

nagyon sajnálom ami veletek történt, írd ki a bánatod, használ!!!!!

Akiren

Balázs sem emeli a fejét, utál hason lenni. Én azért próbálkozom minden nap hasratenni többször is rövid időre, amig nem hergeli be nagyon magát.

Szopi téma.

én a negyedik gyereknél sem tudok szoptatni, pedig próbálkoztam nagyon.
Az első lányom 10 napig fény alatt volt állandóan aludt ébreszteni nem lehett. Sírtam rengeteget a lány 30 dkg-ot fogyott. Tápszer- recepttel ellátva engedtek haza.
Orsi a második lány bimbóvédővel szopizott volna, de olyan mohó volt, hogy állandóan félrenyelt, fuldoklott, áttértem az üvegre.
Ancsa is sárga volt recepttel ellátva haza sok-sok próbálkozás hisz vele már babás szobában voltam. 5 éves korában vette észre a logopédus, hogy le van nőve a nyelve fel kell vágni.
Balázs,császárral születik, későn indul be a tej és szintén sárga sok-sok próbálkozás és sírás. pedig már a negyedik!!!!!
És egy mondat az első lányom szoptatásának tanulásakor egy "kedves csecsmős" szájából!!!
Ilyen bimbóval soha nem tudok szoptatni és ekkora mellel csak megfújtom a gyerekt úgy betakarom vele az arcát!!!!
Szerintetek??????

A 3 lányom 1 éves koráig a lefejt tejemet kapta, Balázs is csak tejet kap.
Pedig a csuklóim kivannak a fejéstől, a hátam beszakad a cickóim pedig katasztrófálisak.Az etetések pedig dupla ideig tartanak.
Én vállaltam, hisz tejem van rengeteg, de nagyon fárasztó már, de végig csinálom.
Ez biztos adottság is, hogy egyeseknek van, másoknak pedig nics akármit is tesznek.Én pl. semmit nem eszek iszok ennek érdekében, így is van.
A lényeg a boldog elégedett baba és mama. Ki így ki úgy tudja elérni. Mindenki a legjobbat akarja a gyerkőcnek.
zsuba31

Jégvirág üdv!!!!

Olvasgattalak omott benneteket, én is Szegeden szültem.
zsuba31

Gréti se nézegeti a kezét, mindig figyelem, hátha....de nem érdekli, csak a szájába szereti tömni.
Ja, és hason ő is utál lenni, max. 3 perc, utána nyafogás van!

Zsuba: Nem semmi a kitartásod, nagyon becsüllek érte!!!

Szopi: Gréti is császárral született 14 óra vajúdás után, nekem a 2. napon lett tejem, de szülés után amint tudtam a laktoherb teát vedeltem, azt hiszem a 2 nap alatt 2 litert ittam. Azóta kb. 4 bögrével, amikor kritikusnak éreztem a helyzetet. Úgy bedurrantak a cicijeim, hogy sírva mentem a csecsemősökhöz, hogy csináljanak valamit....megmutatták a kézzel fejést....1 óra alatt jött össze 10 gramm....aztán gépel fejtem 2 decit percek alatt. Rengeteg tejem volt, Gréti elég sokat volt mellen amíg nem indult be a tejelválasztás, sikerült is véresre szívnia a mellbimbóm (senki nem mondta, hogy ilyenkor még nem szabad sokat mellen hagyni), úgyhogy csillagok keringtek a fejem fölött minden szopinál. Én is vettem bimbóvédőt...nem ért semmit, csak addig használtam amíg véres volt a cicim. És utána is nagyon-nagyon fájt a szoptatás, egészen mostanáig. Pár napja érzem a javulást, bár még mindig nem az igazi, azt hiszem. Gréti elvileg jól volt mellrehelyezve, hatékonyan szopizott, 10 perc alatt jól lakott mindig, állítólag kemény az ínye, azért fáj nekem ennyire. Én se csinálok semmi különöset már hogy legyen tejem, eszek iszok annyit és azt ami jól esik. Szerencsére nem is hasfájós a lányom.
Nagyon szopi-párti vagyok én is , ennek ellenére azt hiszem túl lihegik már a dolgokat.
Elhiszem, hogy van olyan aki nagyon szeretne szoptatni, de nem megy, nem kell őket bántani, elég baj az nekik, de sajnos sok olyanról is hallottam, és sok olyan ismerősöm is van aki azért nem szoptat, mert utál szoptatni, fáj neki, egyszerűbb tápszert csinálni, stb. szóval: NEM AKAR. Na ez a szégyenletes.
Itt viszont szerintem nincsenek olyanok akik így gondolkodnának.
Nekünk nem adtak tápszerreceptet, kicsit aggódtam is, hogy jójó, de mi van ha hirtelen "elfogy" a tejcsi...úgyhogy még tápszerrel szerencsére nem találkoztam, remélem nem is fogok, rémálmom.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zsana, Nagia!
Látom, tegnap szopi ügyben volt egy kis összecsapásKép
Zsana, tényleg egy kicsit szigorú vagy (ahogy Connie írta). Talán az a mondat nem volt szerencsés, hogy "itt is vannak olyanok, akik tápszert adnak, mert ők így nyugodtabbak". ???? Örülj neki, hogy Te nem tudod, milyen az, mikor a babádat nem tudod megszoptatni! Többször leírtam már, nálunk mi hogyan volt, nem írnám le megint, csak annyit: a terhességem alatt az összes lll kiadványt elolvastam, úgy mentem szülni, hogy tudtam, mi a helyes mellretétel, c fogás, stb nem sorolom, plusz férjem haverjának a felesége megmutatta élőben hogyan szoptat, ennél felkészültebb azt hiszem már nem is lehettem volna. Az életben sajnos másképpen alakult, az Urtica Urenstől a Szoptaníton át olyat nem tudnak mondani, amivel én nem próbálkoztam, mégis tápszeren nő a lányom. Tudod, a nők 95 %-a képes a hüvelyi szülésre, mégis császárral szülnek. Akkor rájuk is lehetne mondani, hogy miért nem olvastak el többet a szülésről, akkor talán jobban ment volna?
És még annyi: ismerős csajszinak két fia van. Az elsőnél megfeszült, nem volt teje, tápszeren nőtt fel a gyerek. A második most kilenc hónapos, a csaj mondta, hogy legszívesebben felhívná az lll-t, mert az elsőnél segítséget kért tőlük, de szinte leb...-ák, hogy nem tud szoptatni, pedig mindent megtett. Most, a másodiknál már eleve úgy állt hozzá, hogy úgyse fog menni, nem érdekelte az egész, nem ivott, evett eleget, a fejésre nem volt hajlandó időt áldozni, a nagyobb miatt semmi ideje a pihenésre, és a mélyhűtő tele van lefagyasztott tejjel, annyi teje van. Ennyit arról, hogy a nők 95 %-a tud szoptatni, meg hogy csak a felkészültségen meg a kitartáson múlik.

marq
Kép
Kép
marqueza

Timurr eppen tegnap jutottal az eszembe Te es Maja baba csak a szopis hiszti veget elfelejtettem megkerdezniKép ne hari hogy vagytok?

Kép
vaktyuk

Zsuba: Szegedi vagy?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ez a konnyebb sztem is hulyeseg aki tapos az tudja milyen macera hajnalban "csipas" szemmel felhomalyban meregetni meg uvolt a gyerek, ha nagyobb turara megy a csalad jaj most hogy is mit is vigyek ne romoljon meg a tapszer stb, az allando cumisuveg fozogetes, tapszer asvanyviz vetel sem kefiller de hat ez tuti konnyebb persze.Az unokatesomek 5en voltak es csak 3at tudott az anyja rendesen szoptatni, kettonel vajon nem akart?

Kép
vaktyuk

köszönjük mindenkinek a dícséreteketKép

Delfinke
Marci nagyon édi!Már így megül?Ez igen!

Jégvirág
Gréti tüneményesKép
Olvasom,neked is kijutott 1 remek anyós.a lányok már biztos utálnak,h állandóan ezen rágódom,tényleg bocsi,befejezemKépAzért ez a cigi dolog nem semmi.én is cigiztem,2 hónappal a teherbeesésem előtt hagytam abba és azóta se cigizek,bár néha nagy a kísértés,ha idegbajos vagyok,pláne h a férjem dohányzik,de nem cigizek,mert fontosabb a gyerekem.de hát nem vagyunk 1formák.

Eveka
nálunk is hasonló a helyzet,Vince 7én lesz 5 hónapos,de még mindig szopizik éjszaka,és nálunk nappal sincsenek nagy alvások,így én nappal se tudok aludni,szóval átérzem a helyzetedet.azért ha mégis tudsz jönni én szívesen olvasnék Rólatok+nézném a Marciról készült képeketKép

Zitmi
Vince 3 doboz K vitamint kapott,a mi dokinőnk szrnt ennyi elég.Lehet h elítéltek,de én hiszek neki,szerintem ez egy ugyanolyan hisztéria,mint a régi oltásokkal.közületek ill a környezetetekben ki lett vérzékeny K vitamin hiánya miatt?Én senkit nem ismerek,persze ez nem jelent semmit.Valami olyasmi rémlik nekem h a vérzékenység öröklődik,de csak fiúgyerekek örökölhetik.ez az elmélet már megdőlt?

Pviki
Jó nyaralást és jó időt Nektek!Kép
Virág
villes

Ez a szomoru, hogy nagyjabol aki tapszerrel potol vagy at kellett a tapszerre terni ofele 0 tolerancia es o csak a kenyelmes anyuka, aki arra sem keleps hogy utananezzen, es felhivja a nagyon okos lll tanacsadok egyiket akik mindenre mindig tudjak a valaszt.Es igyekezzen a tejszaporitasra ami ugye "suru mellretetel es maris tobb lesz majd a tej".....

Kép
vaktyuk

Villes!

Hááát, csak egy fénykép erejéig ül így! Kép Kép Kép
De amúgy folyton (ha ölben van) fel tolja magát hogy ő igenis ülni akar ő már nagyfiú! Kép Utána jön a hiszti, hogy nem sikerül neki! Kép Kép Kép Kép

Ildi

delfinke

Jégvirág
megnézegettem a többi képet is Grétiről,nagyon cukiKép

Hmm,Szeged!!Ott jártam fősuliba,nagyon tudnék ott lakni!KépImádtam.Láttam a profilodban,h Te is tanár vagy.Megkérdezhetem,mit tanítottál a Babóca előtt? Én angol szakos voltam a Juhász Gyulán.Régi szép időkKép
Virág
villes

Vaktyúk!

Marcika jérdezi, hogy hogy van Csipetke haverja?

delfinke

ILdi koszi jol csak keveset eszik.
Nem talizunk ha jo ido lesz vhol a kornyeken?
Nalatok mizu?

Kép
vaktyuk

Timurr : megnéztem a babanaplót, Maja nagyonédes. Szép volt a keresztelő. Azért jó volna ha velünk maradnál. Kép

Én szeretném. Gondolom a többiek is .

Juszti

Kép
juszti75

Vaktyúk!

Én benne vagyok,talizhatunk!
Neked pl. hol lenne jó!

Timurr!
Én is szeretném ha velünk maradnál! Kép Kép Kép Kép
Ildi

delfinke

Juszti,Vaktyúk kösziKépKép
Most jöjjön egy ksi szófosás(sorry)
A szopival én úgy vagyok,hogy amíg van tej természetesen szopi van,de ha nincs és majd nem tudom visszahozni az már nem olyan vészes.Szerintem majdnem nekem van a legfiatalabb babám,de úgyvoltam vele legalább 2 hónapig tudjam szoptatni,aztán még egyig most 4 hónap a cél,ha az is meglesz elégedett leszek.Persze az lenne a legjobb,ha 6 hónapos koráig cicizne,de ha nem sikerül nem esem kétségbe.Én eltudom képzelni mit él át akinek nincs elég teje és parázik miatta állandóan,hiszen én úgy jöttem ki a kórházból hogy:ez a gyerek nem tud szopni.A lényeg,hogy a mamák-babák ne legyenek stresszesek és ne legyen üres a pocak.Nekem is lapul egy doboz tápi a szekrénybe,remélem nem lesz rá szükség.
És akkor most valami sokoló:Majával egyidős kislány húslevest eszik,főzeléket,bébiételt,citromlevet iszik és gyümölcslevet szóval mindent.Anyájának nincs teje,mert beteg lett, elötte sem volt elég,de most reegel-este tápit kap naközbe pedig a fent említetteket.2005.augusztusát írunk és ilyen van.

Nagyon édesek a fiúcskák,lenne Majának fiú választék.

Nálunk megvolt a keresztelő,jól viselkedett Maja elaludt a templomba és szerencsére az ebédet is végig szunyálta.Mondanom se kell elötte való nap és aznap maj össze estem.

vennem kell egy tesztet,mint Connienak nem szeretnék máris kistestvért,de mindig fáj a hasam és nem akar összébb menni.

Megyünk vásárolniKép (rucikat is,mert a csajom már 62 cm)

Behozom a kép lemaradást,ha nem baj!
KépKépKép
Timurr
Vendég

Muti meg kersztelos kep meg mindenfeleKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok,

Dorka,
hát leesett az állam. A férjedet nem minősíteném, de annak a nőnek NINCS LELKIISMERETE! Milyen ember az ilyen?!
Nagyon sok túlélő energiát küldök.

A fejét Barni viszonylag korán elkezdte emelgetni, a kezét viszont 4 hónapos kora után kezdte el nézegetni. a hátról hasra fordulást is próbálgatjuk. Még csak erőlködve megy, lendületből még nem.

A szoptatásról csak annyit, mivel nem tudtam mindent elolvasni, hogy én is sokszor küzdök a gondolattal h nem elég a tej, de mire kétségbe esnék addigra megnyugszom. És szerintem annak sem kell magyarázkodnia aki tápszert ad vagy pótol a babának.

Angéla,
jól néznek ki a fiúk.

A többi baba is nagyon szép.

Adri
hadri

Sziasztok!

Hát nálunk sincsenek nagy alvások, bár ezt írtam már régebben is, ezért is jövök ritkábban. De ma, hát azt hittem elsírom magam, amit olvastam Dorkáról. Kép Kép Ez hihetetlen, pedig én pont úgy írigyeltem őt mindig, hogy milyen szép családja van, 3 gyerkőc és mindegyik csudaszép, nemrég még képet rakott fel arról, ahogy a párja alszik a legkisebb bébivel és olyan édesek voltak, emlékeztek? Én ezt nem hiszem el, hogy történhetnek ilyenek? Kép Kép

Na meg látom, szopis téma terítéken, én már nem akarok beleszólni, főleg azért nem, mert én tipikusan az az eset vagyok, aki semmit nem tettem érte és mégis megy a szopi, ha votl is, hogy kevesebb adódott egy nap, a gyakori mellretétel segített, szóval ahogy a nagykönyvben elő van írva. Úgyhogy én semmit nem tudok a nehézségekről, csak drukkolni tudok mindenkinek, hogy helyreálljon a tejcsitermelés. Kép Meg talán annyi, hogy nekem is a gyakori mellretétel növeli a mennyiséget.

Üdv az újaknak. Kép

Na meg képzeljétek, tegnap éjjel, Bendi egyrészt extra nyugtalanul aludt, tök sokat felébredt és úgy 3 körül szopi után ahogy letettem, nem akart elaludni, próbáltam simizni a hátát, hogy hátha akkor bealszik, de elkezdett sírni és egyre jobban, és úgy másfél órán keresztül sírt, csak néha néha sikerült néhány percre megvígasztalni. Kép Sztem valamije fájt neki, csak kérdés, hogy mije? Lehet, hogy a hasa volt, de már régóta nem hasfájós és akkor sem sírt így, meg nem éjszaka, meg nem ennyit. Gondolok a fülére, mert fürcsi közben bele szokott menni a víz, meg néha ha a füléhez nyúlok, akkor is sír, de lehet, hogy csak bebeszélem magamnak, mert gondolom, ha valami fülgyuszija lenne, akkor lenne láza is nem? Hétfőn megyünk oltásra, akkor megnézi a doki, remélem semmi komoly és többet nem lesz ilyen éjszaka.

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Timur,
én is hiányoltalak, csak Dorka üzenete után írtam, s olyan bénult lettem. Sőt, Berkiadrira is gondoltam, már tuti babázik.
Maja nagyon édi!
És a többi baba is csodaszép!

Szeged: én is ott végeztem (először a Juhász Gyulán, utána a JATE-n), ott ismertem meg az exem és a jelenlegi párom. Telekis voltam, '92-'96 között.

K-vitamin: A kisfiam 3 éves lesz, 10 tasakot kaptunk, heti egyet kellett asszem a második héttől. Lányomnál is megkaptuk a 10 tasakot, uígy be is adtam, s mivel nem tudtam, nem kérdeztem rá, kell-e még. Aztán - itt már volt asszem téma - hallottam róla, s rákérdeztem a 3 hós oltásnál, de a doktornő csak legyintett, h. már nem kell.

Háromszög: én hibáztatom a 3.-at is, de elsősorban azt, aki nincs tisztában a felelősséggel, s ahelyett, hogy a kapcsolatát újítaná meg, új társ után néz. (Nem a pia a hibás az alkeszok miatt, se a drog, se a kávé stb., persze a 3. tud gondolkodni az előbb felsoroltakkal ellentétben...elvileg. Számomra sosem volt potenciális férfi, akinek társa, családja volt.)

A témába nem akarok belemászni itt, de azt megfigyeltem, h. nagyon sok kapcsolat inog meg - eddig úgy véltem, csak az első - gyerek után. És többnyire a férfi fut vhova, vmi. elől...
Olvastam egy cikket, h. a hormonok stb. okozzák...

Asszem jön Nati foga. (Marci nem aludta át az éjszakákat, de a fogzást meg se éreztük.) Túl azon, h. az alsó ínyét (úgy tűnik) áttörte már a hegye, hígabb - de nem gyakoribb, napi 2 - a széklete, többször felsír látható előzmény nélkül, piros volt a popsija kicsit - eddig soha, s folyik a nyála (az már egy idő óta), no, és nem szopja, hanem rágja az ujját. Sőt, egy picit, mintha melegebb lenne, mindjárt megmérem a hőjét. Ez a fogzás, ugye?

Üdv:
a "rutinos" kétgyerekes vAdri, aki vidéki, mint HadriKép
Vendég

Kedves Lányok!
Nagyon köszönöm az együttérző sorokat. Sokat jelent ám, mégha nem is nagyon ismerjük egymást. Mivel már másfél hónapja tudom, csak napi néhány órás gyötrődés van. Az első hetet végigsírtam.

Lelkiismeret...igen...én is ezen gondolkozom egyfolytában, hogy hogyan tud így élni. Vajon ezzel fekszik és kel-e, mint én? Nem kívánok neki semmi rosszat, nem vagyok ilyen, de az biztos, hogy én soha nem tudnék ilyet tenni. Különösen úgy, hogy ezt az oldalt megismertem. Nincs gyereke, de talán ez az egyetlen jó, amit róla el lehet mondani, mert egy ilyen ember ne szüljön gyereket.
Én reménykedem, hogy a férjem még szeret annyira, hogy egyszer felszáll a köd a szeméről, körülnéz és megkérdezi magától, hogy mit is keresek én itt, mikor engem otthon szeretnek, várnak. Van három tündéri gyerekem és egy feleségem, aki a történtek ellenére szeret. Higgyétek el, csak annyit kéne mondjon a férjem, hogy bocsáss meg... semmi többet. Nem kéne lelkiznie, fogadkoznia csak őszintén mondania, hogy megbánta. Lehet, hogy én vagyok az évezred hülyéje, de így gondolom.
A gyűrűt még hordom, ő már nem...
Én nem tudom és nem akarom elfelejteni, hogy tíz évig házasok voltunk. Történt velünk sok rossz és jó. Ez természetes. Nem lehet minden tökéletes, nem lehet gondok nélkül élni. Megalkuszik az ember néha...vagy mindent elkövet, hogy ami rossz vagy nem úgy működik ahogy szeretné megváltozzon. Nem érzem, hogy mielőtt így döntött volna, megpróbáltunk volna mindent, hgy jól működjenek a dolgok. Piszok igazságtalan úgy dobbantani, hogy esélyt sem adunk magunknak.
Én kemény nő vagyok, fel fogom nevelni egyedül is a srácokat vagy találok magamnak majd egyszer más társat, de az már nem lesz ugyanaz.

Megpróbálok a nyaralási élményeinkről is írni kicsit, hogy ne csak a nyüszítésemet kelljen hallgatnotok.
Mi a Fertő-tónál nyaraltunk anyósomékkal és sógornőmékkel. A férjem 5 napot volt velünk (én hívtam, de talán nem kellett volna). Miután elment, kicsit oldottabb lett a légkör. Bicikliztünk, madarat lestünk, nyuszikat láttunk minden este a határban, őzzel is találkoztunk. Felfedeztünk sok jó játszóteret. Én bevittem Bernátot is a tóba, bár csak a hasáig. A lábát élvezte, de a pocakja fázott, azt nem szerette. A legjobbakat a strandon aludta meztelenül az árnyékban. Pont a legnagyobb kánikula volt, semmilyen más programra nem voltunk képesek. A hat gyerek (sógornőm 3 lánya és az én három fiam) nagyon élvezte. A szállást anyósom az internetről választotta úgy, hogy legyen babaágy is, meg saját konyha, kertrész. Nagyon jó volt (kivéve, hogy az ablakok a 38 fokos hőségben nem voltak nyithatóak csak billenthetőek, és mindez a tetőtérben). Volt pár álmatlan éjszakája a családnak, de nekem persze sokkal több...mindegy.
Több, mint ezer kilométert autóztunk, ezt mind én vezettem. Fárasztó is volt, de jó is. Becsapás volt, mert azt hittem, a nehezén túltettem magam, de némileg tévedtem. Mióta itthon vagyunk (szerda) sok rossz pillanatom van. A gyerekek a világ csodái, ők tartják a lelket bennem. Bernát még semmit nem érez az egészből, így ő őszintén vigyorog ahányszor csak meglát.
A nyaralás alatt nem volt kedvem fotózni, de most elhatároztam, hogy feltöltöm az elemeket, és mától sokat fogok megint kattingatni, mert egy ideje nem készült kép. Majd teszek fel.

Bernát 11-én lesz 5 hónapos. Forog, szájába veszi a lábait. Ölben fekvésből húzza magát ülésbe. Nincs még foga. És ami a világ csodája, hogy háromszori tejapadás után is sikerült megúsznunk a tápszert. A gyerekorvosunkat beavattam, ő írt fel biztonsági receptet, de szerencsére idáig nem kellett kiváltanom. Sosem a nem evéstől, hanem az idegeskedéstől kezdett apadni a tej. Szerencsére ilyenkor némi agykontroll segítségével visszatornáztam. Elmondhatom, hogy a majdnem öt hónap alatt soha nem kapott mást csak anyatejet. Kedden megyünk oltásra, akkor mérjük. Szerintem nem gyarapodott valami fényesen az elmúlt időben, ez érthető is. Talán fogja is javasolni az orvos, hogy kezdjük el az almát, krumplit kóstolgatni. Most már nem fogok ellenállni nagyon. Persze ha lehet, még hat hónapos koráig kivárok, de nem minden áron.
De mindezt nem azért írtam, mert elítélném azokat, aki nem tudnak szoptatni! Csak valami sikerélmény is ér, ennek örülök nyilvánosan.

Vacak, hogy még a diplomámnak se tudtam igazán örülni. Megvolt a diplomaosztó és én bőgni tudtam volna... Kép

Azért is esett nagyon jól, amiket írtatok, mert csak úgy lehet élni, ha az érzi az ember a többi ember szeretetét. Sose gondoltam volna, hogy ez ennyire fontos, de nagyon!!!

És ide a végére ideformálok egy mosolyt, mert meg kell tanulni újra mosolyogni. Eleinte akarattal, később meg talán már szívből. Íme Kép

Puszi, Dorka
dorka

Dorka,
előbb tanultam:
Kép
\ clipart { smile } - szóköz nélkül

vAdri
Vendég

Kedves Dorka!
Megkönnyeztem amit írtál,bárcsak én lennék a jótündér és egy varázsütéssel mindent újra széppé tehetnék az életedben!Csodállak az erődért és kívánom, hogy sikerüljön átvészelni ezt a nehéz időszakot.Meg tudnám tépni azt a hülye tyúkot aki megháromszögesítette a kapcsolatotokat.Annyi rohadt rámenős szingli van,hiába,most ez a divat,és szarnak ők rá magasról,h valakinek családja van.Tiszta hányinger.Írj nekünk,amikor csak tudsz,szerintem nem csak a magam nevében mondom,h érdekel hogyan alakul a sorsotok.A képeket is várom nagyon!
Virág
villes

de fura,h nincs itt senkiKép Hol vagytok?
Virág
villes

Virág,
Én pl. itt.Kép

Délután voltunk baba-mama jógán, nagyon tetszett, pláne, hogy a nyaralások miatt csak mi voltunk,meg az oktató, így igazán személyre szabott volt az óra.Kép Ákos totál el volt bűvölve Andreától, én meg nagyon élveztem, hogy olyasmit csinálhattam Ákossal együtt, ami mind a kettőnknek poén.Kép Akkorákat röhögött közben.. a végén még a csuklás is rájött tőle.KépÉs végre mozogtam is valamit.

Későn értünk haza, mert a férjemre majdnem egy órát vártunk, hogy értünk jöjjön, elhúzódott a tárgyalása, meg útközben beugrottunk anyagot venni Ákosnak a keresztelős nacihoz. Utána meg fürcsiig lelki támaszt kellett nyújtanom neki a kakiláshoz. Elolvastalak titeket, de nem volt időm írni.
Különben is tök kiakadtam azon, ami Dorkáékkal történt.Kép
Barátnőm pasijának is nemrég született gyereke, és látom a barátnőmön is, hogy mennyire nincs fogalma arról, milyen felelősséggel is jár egy gyerek, mert fel is kell nevelni, nemcsak megcsinálni. Õ is azt hiszi, hogy a szerelem nevében mindent szabad.Kép Hülye világban élünk. Amíg én is szingli voltam, láttam, hogy most tényleg nagyon divat nős pasikkal kezdeni.

Örülök, hogy előkerültek a rég nem látottak is!Kép És várjuk a beszámolókat azoktól is, akik nem tudnak mindennap jönni.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Ezer éve nem jártam erre... Illetve a képeket azért szoktam nézegetni Kép, de végigolvasni sajnos sosincs idôm. Most, hogy benéztem, látom, igencsak szomorúak a hírek... Kép

Dorka, ôszintén sajnálom, ami történik veled. Mindig olyan feldobott és vidám voltál, olyan rossz most ilyen letörtnek látni. Bárcsak tényleg segíthetnénk! És a picúrokat is nagyon sajnálom... Kép Kívánom, hogy mihamarabb megoldódjon a helyzetetek, és ismét tudjál mosolyogni!

A régi ismerôsöket mind puszilom!!!, jó ám látni, hogyan fejlôdik minden kismanó, akikrôl anno még pocakosan annyit beszéltünk, és persze az újabbakat üdvözlöm, tök jó, hogy így kinôtte magát a topik. A babák gyönyöruek, továbbra is tegyetek fel sok képet! Kép

Mi jól vagyunk, Panna napról napra ügyesedik, igazi élmény vele tölteni az idôm nagyrészét. Kép Sokat forog hátról hasra, de visszafelé még nem megy a mutatány. Most a lábujjrágcsálás a menô. Kép

Puszi,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Akiren,
Nálunk a kéznézegetés közvetlenül a "torkomig lenyomom az öklöm" korszak után következett.KépSztem nálatok is nemsokára jön. Ákoson annyit vigyorogtam,mikor kezdte felfedezni a kezét, mert úgy történt, hogy összevissza kapálózott, majd amikor belengett a látóterébe az ökle, akkor mindig annyira ledöbbent rajta, hogy minden mást abbahagyott, még a nyüglődést is, és 2 percig merengett azon, hogy mi lehet ez az izé.Kép
Hasra én mindig úgy teszem le, hogy beigazítom a kezét úgy, hogy tudja tartani a fejét. Most már fel is tudja nyomni magát, de az elején még az nem ment neki, viszont szépen tartotta.

KépKép
connie

Így igazítom be a kezét:
Kép

KépKép
connie

Viki, Zsana,
én is tejpárti vagyok, különben nem paráznék annyit. Kép Bocs, hogy kibuktam. Tegnap éjjel beköszöntött a gyarapodás, vagyis az eredeti kérdés, ami jól félresiklott, a menzesz-tejapadás problematikája, azt hiszem, nálam is valós. Valahogy próbálok felkészülni jövő hónapban erre a pár keserves napra, többet nem zaklatlak benneteket.

Connie,
te ismersz, ilyen para voltam a terhesség alatt is. Kép Mit tegyek, szeretem a kölkömet.

Lányok,
köszönöm mindenkinek, aki megértett, és az építő hozzászólásokat.
Nagia

Nagia,
Mondtam én már akkor is, hogy ne parázz annyit.Kép

KépKép
connie

Nagia,
örülök, velem dettó ez van, és még a fejét is lekapkodja, ha folyik is, mert (a védőnő szerint) még az íze is megváltozik menzesz alatt. Van olyan, akinek el se fogadja a baba ilyenkor.

Connie,
nagyon ennivaló Ákos!

Nati nagyjából egyidőben kezdte emelni a fejét és bámulni az öklét, na és persze bekapni, de ahogy a szájához ért, elkapta, mintha megnézné, biztos az volt-eKép.

Szép álmokat!
Jó időt a nyaralóknak!
vAdri
Vendég

Connie,
igen, és akkor nyugodtam meg, amikor te is paráztál. Kép Kép Kép
Nagia

Vadri,
akkor a mi gyerekeink mazochisták. Kép
Nagia

Vagy nem olyan jó az ízlelőbimbójuk, és nem lesznek válogatósak.
Spectrumon láttam, h. az érzékenyebb ízlelés miatt van válogatás.
Egyik ismerősöm szakács. Anyukája mesélte, h. ahogy megjött az első mensije, a baba nem fogadta el a tejét. Egyébként pont ma olvastm egy ilyet vmelyik topikban - lehet, h. itt.

Na, jó éjt, szép álmokat:
vAdri
Vendég

Sziasztok!

Villes: Köszi a dicséretet a lányom nevében is Kép
Egyébként matek meg informatika szakos tanár vagyok, ezeket tanítottam! Kép
Örülök, hogy szép emlékeid fűződnek Szegedhez Kép

vAdri: Te is tanár? Milyen?

Timurr: Maja nagyon édes, és a torta is jól néz ki, biztos finom is volt Kép
Lesz kistesó?

Dorka: Áááá, hát erre nem is lehet mit mondani. Írtad, hogy másfél hónapja tudsz róluk, de mikor kezdődött a viszonyuk, azt tudod?
Én pl. soha nem értettem amikor mondták, hogy egy gyerek után megromolhat a párkapcsolat....aztán nekünk is lett gyerekünk, és bizony voltak nehéz pillanatok, de ezek főleg az én hibámból. Szülés után 2-3 hétig elég labilis volt a lelki állapotom! Azt hiszem ez volt a gyermekágyi depresszió. Sokat sírtam, pedig tündéri, egészséges kislányunk van, a férjem imád (legalábbis ezt mondja Kép), de mégis, mindenben a rosszat láttam az elején, nem voltam kibékülve magammal, hatalmas nagy kudarcnak éltem meg a császárt, a kákán is megtaláltam a csomót, borzasztó voltam. El se merem képzelni mi lett volna ha a férjem nem szeret annyira, amennyire, engem is és Grétit is.
Szóval most már el tudom képzelni, mitől romolhat meg egy kapcsolat. Kép((
Ez gusztustalan, hogy "divat nős pasikkal kezdeni"...pláne 3 gyerekes nős pasival...nincs szíve ennek a nőnek....
Szorítok nektek nagyon, hogy rendbe jöjjenek a dolgok, tisztázzátok, és akár új lapokkal kezdjetek bele megint...vagy ha nem megy, akkor találd meg a párod!!

Uhh, én szülés után 6 hétig véreztem, aztán 2 hétig nem, aztán meg megjött a mensim...hát ki voltam akadva teljesen....és ráadásul 8 napig tartott (régebben 5-6 nap volt). Szerencsére nem vettem észre, hogy a Grétinek baja lett volna a kkor a tejcsivel!

Bocsi a szófolyásért!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Jégvirág,
Én is tiszta dilis voltam szülés után, ez még nem a depresszió, csak van akit jobban megviselnek a hormonális változások. Nekem kb. egy hétig minden délután 2 körül elkezdett felkúszni a lázam, jött a szédülés, és kb. hajnali 2-ig tartó sírógörcs. Mondjuk úgy este 8-ig viszonylag kevés pityergéssel kihúztam, de utána...Ránéztem a babára, hogy milyen szép, puff, fél óra bőgés. Férjem mondta, hogy mennyire szeret minket, puff, újabb fél óra bőgés. Amúgy meg minden bajom volt magammal, pláne, hogy szép kis túlsúly is maradt rajtam.
És hát a romantikázás kiveszett a szülés óta a kapcsolatunkból, pontosabban már a terhesség alatt is. Biztos visszajön majd, csak most nincs lehetőség rá. Mondjuk esténként, amikor mind a ketten a számítógépnél ülünk, miután Ákost lefektettük, azért már kezdek aggódni, hogy hamarosan bajok lesznek. Férjem szegény nagyon sok munkát kénytelen hazahozni, így ha este nem kezd bele, akkor hajnalig kell dolgoznia, így is van, hogy 4-kor fekszik.Kép Csakhát úgy néz ki, hogy baba jött, szerelem ment.Kép

KépKép
connie

Már úgy értem, hogy úgy látszik, mert egyébként nem így van.Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Dorka
Ha egy férfi menni akar menni fog és lehet,ha vissza is térne hozzátok újból megtenné.Persze a helyzeted szörnyű,de tényleg erős nő vagy és sikerülni fog,hogy nemsokára újból szívből mosolyogsz.Megkérdezhetem,hogy láttál-e valamilyen előjelet?

Én amikor hazajöttünk a kórházból tiszta dilis voltam,nem voltam kedves senkivek,kimondtam,hogy eddig maradhatnak,most ne jöjjenek meg ilyenek,persze finoman,de így is volt megjegyzés,de nem érdekelt.Nem is értem,hogy tud valaki egy két hetes babához pl. este 8-kor beállítani látogatni.A páromnak is hetekig mondtam,hogy fogadjon el ilyennek, fáradt vagyok,nyügös és állandóan ideges.Talán mostanra kezdjük egymásba látni megint a nőt és a férfit.

A héten már egyszer azon voltam,hogy elköltözöm képzeljétek,nem a férjem miatt,vagyis ő si benne van.A nővére 2 éves gyereke állandóan felébrszti Maját,szóltam,hogy ne a babkocsi mellett obégasson amikor végre alszik erre jól összevitatkoztunk.A férjemnek elmondtam szaik rá.Erre másnap a szobánk ablaka elött fél óra alatt kétszer ébresztették fel nyávogással majd indián kiáltásokkal.Tiszta ideg voltam,de ezek szerint méfg csak nem is szólhatok senkinek a sógornőm szerint egy két éves gyerek nem lesz csöndbe,a férjemet pedig nem érdeklni,nekem meg kihullik a hajam.

Connie honlapján felbuzdúlva megcsináltam a mienket,ez most a kezdőlapom van egy csomó kép rólunk Majáról,esküvőről stb. akit érdekel nézze meg,a többieket nem bombázom magammal.

Jégvirág
Nem vettem tesztet elfelejtettem,de szabályoasn bemesélem magamnak hogy terhes vagyok,ráadásul méhenkívüli,mert fáj a hasam.Hát én most nem igen szeretnék terhes lenni,remélem csak a gyomromat tettem tönkre amikor nem kajáltam és idegbajos voltam.

Ja, a tescoba vannak jó minőségű bodyk szépek,egyszerűek,pamut anyagból,és rugik is vannak 699-1499-ig és szerintem egynek jók én tegnap bevásároltam igen szépen és kapott a kisasszony 3 nagyon szép rugit is plusszba.

http://www.g-portal.hu/portal/mehecske/

Timurr
Vendég

Húú csajok! Megint rengeteget írtatokKép Van pár nap, hogy esetleg nem tudok még olvasni sem, és mire ide érek csak hellyel-közzel tudok visszaolvasni, úgy ahogy most is.

A babák továbbra is szupikKép

Dorka!
Ahogy elolvastam a problémádat, rögtön ez a mondat hagyta el a számat: "Hát rohadtak a férfiak!" A párom csak pislogott, hgoy most mi van. De szerintem abszolút felháborító, hogy ők ilyen könnyen megoldják a dolgokat. Mennek és kész. Bezzeg ha a nő esne netalán szerelembe máshol, azért nem lenne oly egyszerű a dolga, mint a fasziknak. De azért tényleg nagyon sajnálom ezt az egész dolgot,ami veletek történik, hátha még rendeződnek a dolgok.

Jégvirág!
Szia, itt! Én is szegedi vagyok, néhányszor írtam a szegedi topikba, de még arra sincs időm, hogy ide írogassak, nemhogy két helyre is. És hát ide még 8 hetes pocakosan írtam először, azért is maradtam itt. Szopiddal kapcsolatban, képzeld én is kezdetben ülve szoptattam, és még ki is voltam akadva, hogy miről beszélnek, hogy a szoptatás milyen fantasztikus érzés az anyának is. Nekem maga volt a fájdalom. Aztán egyszer csak kipróbáltam fekve és szerintem így tudja helyesen bekapni a bimbót a picikém, mert onnantól kezdve abszolút nem fáj a szoptatás, és míg addig teljesen ellapította a bimbómat, most kerek marad. Tehát valszeg hasonlóan alakult a helyzet, mint nálad.

Had kérdezzelek már titeket, hogy a Ti babáitoknak, ha pl kézzel belecsettintetek a fülébe, vagyis a füle mellett, vagy bármilyen határozottabb hangot produkáltok, akkor a hang irányába fordítja a fejét? Mert Lizi olyan mint aki észre sem veszi és kicsit parázok, hogy nincs-e vmi a hallásával.
Előre is köszi!

Asszem nálunk is bőven változott a kiscsajsziKép

Kép
Kép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!!!!

Mukika!
Az én fiacskám is dettó ezt csinálja vagy is semmit. Én is nagyon megijedtem először de aztán távolabb úgy hogy nem látott leejtettem valamit, na arra rögtön odafordult.Ha fölé hajolva beszélek akkor fülig ér a szája, volt hogy eltakartam és úgy beszéltem hozzá akkor pedig pislogott nagyon kereste a hang forrását. Ne parázz, próbáld ki te is!!!! Szerintem ők még nem fordulnak a hang irányába, az majd csak pár hét múlva következik be.

Jégvirág!

Nem vagyok Szegedi, csak környéki!!!

Berkiadri biztos babázik már nem volt pár napja már!!
zsuba31

Dorka!

A múltkor, mikor azt írtad, hogy a férjed nagyon sokat segített, pl. bevitte szoptatni a babát a fősulira, hogy lediplomázhass, egy picit írigykedtem, hogy ennyit vagytok együtt...én a férjemet csak fantomnak hívom, mert annyit dolgozik, hogy gyakorlatilag csak aludni látja a lányunkat. Erre szokta anyukám mondani, hogy nem szabad senkit irigyelniKép
Valaki már kérdezte, úgy látom még nem válaszoltál, hogy nem vettél észre figyelmeztető jelzéseket? (persze, csak ha a kérdés nem túl indiszkrét...)
Ennek az egésznek a legnagyobb vesztesei mindig a gyerekek, hiszen ti még találhattok magatoknak mást, és adott esetben - lehet, hogy ez hihetetlenül hangzik - még jobbat is. Viszont nekik ő az apjuk. Ez nehéz szitu. Egyébként még az jutott eszembe, hogy írtad, agykonrollozol, ez talán segíthet valamit. Fel a fejjel, ki fogsz mászni a gödörből!!!Kép

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Kapcsolatok:az elején a mi kapcsolatunk is nagyon gáz volt Marcika születése után.Én fáradt voltam,ideges, mindenki jött a jótanácsokkal.A legtöbb gond azon volt, hogy anyósom mondta a hülyeségeit, Tibi pedig halgatott rá!Így útólag ő is belátta milyen ökörségeket mondtak mások, mára minden rendben! Kép

Egy kis jókedv:
Nem lehet korán kezdeni: Kép
Kép
Reggeli kiabálás anyáék ágyában, de a body felirata a lényeg!Kép

Kép

delfinke

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?