Cas
Nem 20, hanem 12 nap korhaz volt, de az is boven elegendo volt, es akkor meg nagyon finom vagyok es noies.
A besargulas egy pontnyi kis resze volt az egesz benttartozkodasnak, tulkepp ahhoz nem volt eleg sarga a kiscsaj, hogy lampa ala tegyek
A szulessel minden rendben volt, bar amikor bementem, fajasaim nem voltak, csak valami merhetetlen faradtsaot ereztem, egesz este a hideg razott, aztan megmajd megsultm. Talaltak valami fertozest a veremben, ezert kellett beinditani a szulest a 39. het vegen. Reggel otkor kezdtek a gellel valo kenegetest es delutan 5-kor kezdodtek az igazi fajasok, amik mar gel nelkul jottek. A vegso szakasz, ami igazabol elviselhetetlen volt, 70 percig tartitt. Edara mar nem maradt ido, olyan gyorsan kitagultam a vegen, es Lola az elso kitolasra kint volt.
Az elso napok rendben mentek: vasarnap este szultem es szerda delben a gyerekorvos alairta Lola papirjait, hogy mehet, rendben van. Delben ledoltem pihenni, mert egy kicsit faradt voltam, es mire felebredtem, 39 fokos lazam volt. No jottek am vissza sebtiben a kateterrel, amit epp hogy 24 oraja szedtek ki belolem. Azt hittem, megongyilkolom magam.
A 39 fokos laz vasarnap reggelig tartott. Senki nem jott ra az okara, hadd ne mondjam, hany vizsgalatot vegeztek el rajtam: a legbonyolultabb vervizsgalatoktol kezdve bakteriumtenyeszetig, huvelyvaladek, hasi es huvelyi ultrahang, tudorongtgen (leven, hogy aszthmas vagyok). Az orvosok csak a fejuket fogtak, es nem ertettek, mi tortenik. Kozben folyamatosan kaptam az antibiot es a lazcsillapitot. Aztan vasarnap reggelre megszulnt a laz, es nem ment fel tobbet. Hetfo delutan johettunk volna haza, amikor is Lola lazasodott be, neki 38,2 lett a laza. No akkor sebtiben elvettek tolem, elvittek a csecsemosokhoz,elkezdtek vizsgalni. Megprobaltak neki is katetert betenni, no akkor nagyon kiborultam, de szerencsere nem sikerult, igy kapta az atibiot szirup formajaban. A vizsgalatok nala sem mutattak ki semmit, igy csak azt a kovetkeztetest tudtak levonni, hogy kezd kiszaradni a gyerek, mert hogy nem eszik normalisan, es nem is hizik normalisan: No akkor raalltunk a napi 8 kajaltatasra, es fejtem, azt adtuk neki, hogy lassuk mennyit kajal, es amikor kert, kapott meg potlast. Ez egyebkent a mai napig igy megy.
Szerda reggelre lement a laza, es csutortokon (juli 1-jen) johettunk haza a korhazbol.
A kalvarianak meg mindig nincs vege, mert tovabbra is nagyon rosszul eszik, vagyis inkabb nem is eszik, ugyhogy egyik etetes szinte ossecsuszik a masikkal, annyira nyogve nyelosen megy ez a dolog. Es hat a meleg sem segit sokat.
Most ennyit, legszivesebben nem is beszeltem volna tobbet ezekrol a napokrol, mert meg mindig nagyon felkavarnak. Nem volt konnyu ezt megelni a ket kicsivel itthon, a parommal, aki azt se tudta, mi tortenik, szoval nagy melyponton ment at kis csaladunk, es most meg a "sebeinket nyalogatjuk".