Kami,
Nekem Aventos mellszívóm van, nem használtam túl sokat, de megérte. Én inkább többet szoptattam, hogy tej legyen, a fejés nagyon macerás. Nem próbáltam a gépit, de nekem a sima is elég fájdalmas volt az elején. Kell az edzés mindenképp
Van aki viszont három óránként fejeget mondjuk hónapokig, éjjel nappal, mondjuk fél órát alkalmanként. Nekem letörne a kezem, az nem szokik hozzá. Még az a napi pár perc, amíg megvolt a fél deci, az is elég megerőltető volt. Sajna ebben nem hiszem, hogy lehet tanácsot adni, mivel az adott helyzet diktál. Ráadásul mindegy, melyiket veszed, nagyon drágák. Engem pl nagyon bosszantott volna, ha egy 15e-es kis hülyeség csak porosodik a polcon, és ez csak az olcsó kézi volt. Amikor még esetleg jól jöhet, amikor tejbelövellés van, pár napos korában. Szobatársaim elég sokat szenvedtek ettől, nálam elmaradt, csak szép lassan megjött. De akkor meg akár mit csinálsz, fáj, jobb a kézi fejés, ha van, aki megmutatja.
Az előírásokról annyit, hogy hiába írnak bármit, nem tartathatják be. Törvényi jogod van bármikor otthagyni a kórházat saját felelősségedre és vinni a babát. Nati pl egy pihe puha takaróban jött haza, az ölemben.
Ki akarna egy 4 éves gyereket babakocsiban tologatni? Nővérem oviba menet közölte, hogy ciki, ha anyukám az ajtóig kíséri, nem is hagyta. Hiszen már nagy. El tudod képzelni, mit szólt volna egy babakocsira? Már egy 3 évesnek is nagyon van véleménye. A babakocsi szerintem nagyon szép, remélem bejön. Az állítható ülésirány nagyon praktikus sztem.
Koszmó:
Natinak is volt, időnként most is. Nem zavarja. Annál inkább a hajmosás. Sok hajjal született, most is sűrű, hosszú, pedig már sokszor vágtuk. Amikor géppel le lett nyírva, azonnal eltűnt a kezelésre, csak azóta visszanőtt a haja és amúgy is nagyon izzadós. Csak most apuci nem engedi megnyírni, mondván, hogy mégiscsak kislány. A Céleszköz sztem is csak egy újabb porfogó és a fogkefe is megteszi. Vagy megvárod, amíg kinövi
Lázmérő:
Nekünk egy fűl-homlok mérőnk van. Nemrég kaptam, már nagyon sírtam utána. Egy bömbölő, lázas gyerekkel az ember tényleg nem arra vágyik, hogy percekig mozdulatlanul tartsa. Egyébként nagyon vicces az egész, pl eddig nem tudtam, hogy az egyik fülemben mindig pár tizeddel melegebb van, mint a másikban. (biztos azon az oldalon van az agyam, a nagy fejem csak átverés) Más dolog, hogy a végbélben mérés lehet veszélyes. Még soha nem hallottam róla, hogy megtörtént, de a könyv szerint a hőmérő átszúrhatja a végbelet és az eredmény szinte biztos, hogy halálos. Sima lázmérővel az jött be, hogy szopizott, hóna alá dugtam és megpróbáltam nem mozogni. Csakhogy 10 percenként nem szoptathatom órákig. Kisbabók, ahogy látom iszony gyorsan be tudnak lázasodni. Nat pl 1-2 óra alatt a normálisról majd 39 tud lenni, majd másnap nyoma sincs. Ehhez nem kell még a méregetés stressze is.
Timocska,
Régebben csak éjszakára nem viseltem melltartót, most akkor is. Teljesen hozzászoktam. Nincs sok szoptatós, úgyhogy van, hogy mind mosásban van. Olyankor nagyon furcsa az a pár óra.
Gyógyszerek:
Amikor gond volt, felhívtuk az ügyeletet és megkérdeztük a dokit, ha sikerült elérni (mindig éjjel, ha lehet hétvégén vagyok rosszul) A meleg sónak biztos nincs mellékhatása. Remélem, hamarosan jobban leszel.
Már napok óta arra ébredek, hogy nem vagyok rosszul. Tök jó! Ráadásul Nati egyre jobb éjszaka, ma is csak 4 körül kelt először. A kajakívánással tegnap én is jól jártam. Imádom a kínait (nincsenek illúzióim, nagyon káros) Vettem egy szép nagy adagot. Felét megettem jóízüen, másikat majd mindjárt kidobom. Persze fél órát se tartózkodott bent. Nagyon megérte megvenni