Új privát üzeneted érkezett!
INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK   –   INAKTÍV TOPIK

Rita!
Nekünk az idén is ezüst fánk lesz. Picike műanyag, mert az nem szemetel. Majd jövőre veszünk igazit. Az a baj, hogy az egész lakás tele van cseresznye színű bútorokkal, és kicsit elüt tőle egy ezüst fa. Majd az új fára már arany meg narancsszínű díszeket veszünk, a régieket meg megkapják az ősök. Embör krómozott kipufogót kért karácsonyra. Tőlem! Mire kitalálom mekkora kell a kocsira, addig elhagyom a hajam! Én már megkaptam előre az ajándékot tegnap, de még kérek egy aprító-zúzó-daraboló-daráló masinát. Meg hát ott - illetve itt - a baba!

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

Szelivi!

Biztos szép lesz a fátok! Nekünk is volt már egyszer kék-ezüst, de nekem túlzottan nem jött be.
Az én férjem is kizárólag a műszaki dolgokért rajong.

Rita

Rita
Kép
Dorka 10, Dani 12,5 éves
ritaa

Lányok!
Azért ne kiabáljuk el ezt a karácsonyi babázást! Akárhogy is vesszük, még koraszülés lenne - épp ettől szeretném megóvni az én picinyeimet. Tudom, hogy a 36. héten való szülés ikreknél átlagosnak számít, de hagy lógjak ki abból az átlagból, legalább 1 héttel!

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Borkadorka!
Én nem szülni akarok karácsonykor. Majd csak április 5-én! Csak az egész évemet és a karácsonyt is megszépíti az, hogy van a pocimban egy babóca.

Lívia és Tünde baba, 2006. 04. 03.
Kép
szelivi

<font color="119911"> Ok Bori, akkor drukkolok, hogy a csajok csak 2006-ban akarjanak kibújni! Kitartás a fekvéshez! Gondolom már fáj mindened!
Ritaa,
nekünk tavaly volt arany-bordó fánk. Most bordó-ezüst lesz. Remélem szép lesz.</font> Kép
angi79

Angi!
Tényleg fáj már mindenem, főleg a bordáim, és a legkényelmetlenebb póz amit most el tudok képzelni, az a fekvés.

Akkor jöjjenek a képek:
Nagyjából így fekszenek, ahogy összeillesztettem a két képet - a pufi szájacskája épp a másik feje búbjánál:
Kép
Pár fekete-fehér képen látni, ahogy a pufika csücsörít a szájával, de ez leginkább a DVD-n látszik:
Kép
Kép

Bori

Bori

Kép
borkadorka

Bartika!
Ténleg szépek a koszorúid. Én holnap csinálom meg. Úgy örülök, hogy neki állhatok a készülődésnek. Be vagyok zsongva.

Mi a párommal idén meghitt hangulatot ajándékozunk a családnak. Főzünk narancslekvárt, készítünk szappant, öntünk gyertyát az unokaöccs/húgnak pedig varrok. Nagyon örülök, hogy a családjaink így tudnak örülni a saját magunk által készített ajándékoknak.
A páromnak pedig a praktikából kinézett filcből készült papucsot csinálok, mert nincs neki és nem szereti a műanyagot. Még valamit ki szeretnék találni, de azt még nem tudom.

Mamacka!
A kersztyén oldalra irtam neked, de csak egy köszöntöt. Én a III. kerületben lakom.
Ja még azt akartam leírni, hogy az otthonszülés nem betiltott és nem is bűntetendő, csak nincs engedélyezve, tehát a határon mozog.
Amikor problémás szülés van és kórház kell, akkor pl. a Geréb Ági bekíséri a kismamát akár a szülésre is.

O.+18+0

https://babafalva.hu">https://babafalva.hu/tickers/g4.png" alt="babafalva.hu vonalzó" border="0"/>
omo

LÁnyok! Köszönöm a bókokat a koszorúra, de azért ha látnátok milyet kötött a virágkötő barátnőm... Kép
Én most indulok a vonathoz, Debrecenben töltöm a hétvégét, onnan viszont majd fel tudok nézni a netre, szóval még jelentkezem!
Mindenkinek nagyonjó hétvégét kívánok!

Szeretettel:

Bartika+Pötty
21+4

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Na jó csak felteszem a barátnőm koszorúját is, nekem annyira tetszik! Csak, hogy legyen honnan lopni ötletet! Kép

Puszi:
Mi

Kép

KépKép KépKép
Kép
bartika31

Bartika: Gyönyörűek a koszorúk, a tied is és a barinődé is!!

Anita: Nagyon szép nagy pocid van már, és szép Boti bútora is.

Medike: Én is csizmát kellett hogy vegyek most, és lapostalpút nem sikerült találnom, mindegyikbe tök bénán éreztem magam, (mindíg magassarkút hordtam),vizont nagyon megtetszettek a divat veszkó csizmák, és azoknak félmagas vastagabb sarkuk van, na ilyet vettem aztán, és nagyon kényelmes.

Ildi: Fiadnak üzi: Boldog szülinapot!

Angi Vikó: köszönöm hogy felejánlottátok az emil címeteket, lehet hogy élek vele. De még megpróbálom én lekicsinyíteni a képeket, csak tegnap már nem volt időm próbálkozni. Ha nem megy elküldöm valamelyikőtöknek.Köszi mégegyszer.
Vendég

Borka: Nagyon édik az ikrek. Jók a fotók!!!Kép
Vendég

Nadine,
látom, be akartad pótolni a délelőtti kimaradást rögvest két üzenettel is Kép Igen, nekem ezek a vizsgálatok tényleg kínaiul vannak, főként, hogy az én "tudásom" angol nyelvő könyből van, és ott mindent részletesen magyaráznak, de mások a rövidítések... De sebaj! Itt a Babanet Száztagú Szakértőzenekar Kép Kép Kép

A kinti doktornénim üzent, mert férj aggódva felhívta, hgoy szerinte meddig kell még nekem feküdni??? Kép Szóval jól leszúrt, hogy mégse iszom eleget a CA-oxalát miatt, ami vesehomok és kövesedéshez vezethet, ha az embör nem iszik elegendőt, és persze tilos a paradicsom és a spenót (4 liter víz naponta!!!) Így most próbálkozom, hátha tényleg azért fáj a pocak jobban... ennek következtében átlag negyedóránként pisilünk, de sebaj... Az én Zsebibabám nemigen aktív ma se, csak néha egy óvatosabb szurkapiszka, az mondjuk pont kényes helyeken Kép de hát neki is lehetnek rosszabb napjai, ugye?

Borka,
nagyon-nagyon köszönöm Neked a képeket, meg amiket tegnap írtál a kőcökről. Ha már az anyaméhben is puszilkodnak... akkor nagyon rendben van a világ. Kép

Jó hétvégét, utazást, vizsgát, pihenést és önmegvalósítást mindenkinek! Én azrét két szunyóka közben benézek, ilyenkor mindig jó sok hsz van Kép

Indianyóka

indianyo

Sziasztok!

Először is Isten éltesse Katáinkat és Levikét!!!

Kép

Vok: Én is szoktam "mazsolázni" és aszalt gyümiket eszem, ha édeset kívánok, abban sok vas is van.

Zsu: drukk a mai vizsgához, lehet, hogy már túl vagy rajta?

Rose: Örülök, hogy te is írtál!
És Üdv. azoknak akik csak olvasnak minket!KépKép

Medike, Szelivi: Hát a dokim is azzal nyugtatott, hogy legfeljebb egy alvércsoport eltérés lehet, ez pedig nem okoz semmi bajt!

Medike: Olyan csizmát vegyél ami kényelmes, jó sokat sétálj benne az üzletben és nem csúszós a talpa!

Bartika: Jók a koszorúk, a saját készítésnél nincs szebb és szeretetre méltóbb!

Csema, Bori, Vikó és akik fekszenek, görcsölnek:
Jobbulást és kitartást Mindenkinek!
Már csak pár hónap!

Mi ma délelőtt gyerekorvosnál voltunk, mert Dorina kicsit náthás. Szerencsére nincs nagy gáz, csak gyógynövényeket kell szednie:
Sinupret, Lándzsás utifű, Euphorbium orrspray.
Ezért szeretem én a doktornőnket, mert nem ír fel egyből lórúgás gyógyszert.

Nagyon örült az új páciensének (pocibabám) és már el is készítette a kezdőcsomagot neki:
hintőpor, alkohol, steril gézlap, kamilla, popsikrém, fürdető.... Majd kiváltom, ha megszületett a pici.

Első babások: Ti már tudjátok ki lesz a gyermekorvosotok?

Tünde 29+1

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Helló!
Köszönöm a névnapi üdvözletet!
Vércukor nem volt gáz, mivel tök náthás vagyok, se az ízét se a szagát nem éreztem a lötyinek. És egész nap nem voltam éhes meg rosszul se lettem.
4Dn a babó nem volt túl aktív, a kezeit keresztezte az arca előtt, aztán meg hátatfordított és beásta magát a lepénybe.
Mintha azt mondta volna: hagyjatok már békén!
Majd teszek fel képet is minél hamarabb.
Egyébként minden rendben van vele, csak azt sajnálom, hogy a cerkáról nem sikerült képet csinálni.
És én is BOLDOG NÉVNAPOT kívánok a névnaposoknak!

(A babó adatait is küldöm majd)
katicuska

Sziasztok!

De. már írtam, de ahogy Katát magam mellé vettem, megnyomhattam egy gombot és elszállt.

Szóval kezdem elölről, meg írom a folytatást.

Anita, a te képeid is bejöttek Katának, az is, amit Ildiéknek küldtél - mi is boldog születésnapot kívánunk az ifiúrnak Kép!

Bartika, nekem a te koszorúid is nagyon tetszenek! Én mindig a Pestújhelyi Közösségi Házban készítettem (Anna, holnap lesz a készítés, neked közel van, vihetsz mindent, ott is vehetsz), de ezúttal intimtorna tanfolyamra megyek ugyebár... Mondjuk Kata mellé nem is szeretnék adventi koszorút, tavaly is Nándi családja kapta. Viszont megtudom majd, mikor van Hanuka, és akkor mégis lesz gyertyagyújtás Kép (Ahhoz elég egy picike gyertyatartó Kép)

Borka, tündériek a picik! Az is növeli őket, ha az anyukájuk jól érzi magát, úgyhogy a menésekben is igazad van. (Ráadásul én is menős vagyok, úgyhogy nagyon megértelek Kép És továbbra is minden elismerésem a fekvősöké.)

Mesi, üdv itt! Írsz majd egy kicsit magatokról?

Omo, örülök, hogy kicsit jobb kedvre derítettelek. Az előbb Kata itt rötyögött mellettem, mert nem hitte el, hogy a Tic-Tacot tényleg így hívják Kép

Nekünk nem lesz saját karácsonyfánk, mert 24-én anyósomékkal (meg gondolom sógornőmékkel karácsonyozunk), aztán levonulunk a Mátrába az én egész nagycsaládommal. De az adventi naptár azért áraszt majd némi karácsonyi hangulatot, csak el kéne már készíteni Kép

GyeZsu
gyezsu

Tünde!

Én sajnos nem tudom, mert a kórházban, ahol szülni fogok, nincsen gyermekorvos! Hallottatok már olyat, hogy megszüntetik a gyerekosztályt, mert nincs bele orvos?
Na mindegy, ezen túltettem már magam, mert van egy jó öreg doktornéni, aki a keresztfiam apukájának volt a gyermekorvosa (!) és őt be szokták hívni. Viszont ha onnan kiszabadulunk, akkor a lánykámnak valószínűleg hatvani gyemekorvosa lesz. (ha beválik a keresztfiamnak, akkor az ő doktornénije).

Katicuska!
Így "élőben" is boldog névnapot neked!
Örülök, hogy minden rendben a babóval. Az én manóm is így jelezte, amikor már nagyon unta a mozitKép De szerencsére csak kb. 20 perc után sokallt be. De legalább láttuk, hogy csinos kis tarkója vanKép

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

<font color="119911"> Kata,
örülök, hogy ilyen jól bírtad! Le a kalappal! Szuper, hogy minden rendben a kicsivel! Várjuk a képet és az adatokat!!!!
Tünde,
jobbulást a kislányodnak! Igen, én már tudom, hogy ki lesz a dokinénink. Õ is homeopátiás dolgokkal kezd először és nem ír fel rögtön antibiotikumot. Aranyos idős hölgy.
Bori,
nagyon édesek a lányok! El se tudom képzelni mi lenne ha kettő lenne a pocimban, mert nekem így eggyel is sokat fáj a derekam.</font>
angi79

Szelivi,
nekünk kék-ezüst szokott lenni, szinte csak gömbök. Mármint a díszek. Amúgy meg van rajt égősor és olyan hosszú Kép szőrös Kép izé. Ezt is girlandnak mondják, lányok, vagy csak azt, amit ki kell tenni a házra és égők vannak rajt? Kép

Bartika,
azért egy virágkötő koszorúja alapból nagyon szép tud lenni, de az amatőr kéz által készítettnek is megvan a maga varázsa. Én mondjuk azon mindig is csodálkoztam, hogy a virágkötők micsoda szép csokrokat/koszorúkat és egyebeket tudnak készíteni. Annyi minden anyagot képesek felhasználni, hogy na. Itt nálunk a virágboltban egy pasi van, nem is fiatal, de valami csodaszép dolgokat tud készíteni. Legyen az csokor virág (bármilyen alkalomra), koszorú vagy bármi, nagyon ügyes! irigylem is ezt a szakmát. Mert tulajdonképpen sokkal több annál, mint hogy összeköti csokorba a virágokat. Kép

Tünde,
jobbulást a kislányodnak, még jó, hogy csak nátha. Abból viszonylag hamar ki lehet kecmeregni! Kép

Nadine 19+1

nadine81

Hopp, a gyerekorvost még mi sem tudjuk, majd valamikor utánajárok ennek is! Kép

nadine81

Sziasztok!

Na, részemről vége a pakolászásnak, még a spenótot kell gyorsan megfőznöm. Ja, a pasiajándék-témához még nem szóltam hozzá: azt hiszem, én 10 pár ugyanolyan zoknit fogoj venni a páromnak, mert fel nem fogom ésszel, hogy lehet, hogy tele a fehérneműs fiókja zoknival, és mindegyik fél pár. Meg egy szolfézs könyvet kéne (amely a magánórákat is magában foglalja Kép), mert amióta elkezdett kórusozni, meg akar tanulni kottát olvasni.

Katica, Tünde Dorinája - jobbulást! Tünde, mik ezek a szerek, amiket felírt nektek a dokinéni? Én a Sterimar orrspray-t használtam Katánál régebben, meg az Echinacia szirupot és a Stodal köptetőt kapja, ha náthás. Hársfateával is próbálkozom, de nem igazán szereti Kép

Medike, nem ilyet még nem hallottam, hogy egy olyan kórházban, ahol van szülészet, ne legyen gyerekosztály Kép A szóba jöhető gyerekorvosokat meg is lehet látogatni személyesen, mert az is nagyon fontos, hogy neked szimpatikus legyen, úgy érezd, hogy meg tudsz bízni benne. Nekem nagy szerencsém, hogy a családi baráti körben van egy gyerekorvos (lánya a legjobb barátnőm), nem ő gyerekorvosunk, mert nem ebben a kerületben rendel, de akármikor felhívhatom, ha gond van (tavaly pl. karácsony este...).

Omo, el is felejtettem kérdezni, hol laksz pontosan? (Mi Csillaghegyen.)

GyeZsu
gyezsu

Gyezsu!

Okos gondolat a 10pár zokni! én ezt minden mosáskor beígérem neki. Egyszer már kapott 15 pár egyforma zoknit. De ezt is képes páratlanná tenni!!!
Egyébként a zoknikra nem igaz az "anyag nem vész el, csak átalakul", mert ami egyszer nálunk nincs meg, az soha nem is lesz. Ezt pedig nem értem, mert a hálószoba és a fürdő között kell lenniük vhol, végülis mindig zokniban jön hazaKép

A gyerekorvos témán eddig én is sokat gondolkodtam, mert nem szeretném, ha nagyon messze lenne. De mindig az vígasztal, hogy a háziorvosunk a szomszédom, és sürgős esetben csak tud valamit a törpékről is (neki is van három kislánya), hogy esetleg messzebbi dokit is tudjunk választani.

Edina és Eszter Hanna
KépKép
medike01

Én még nemtom mit veszek páromnak... Kép A közös aji egy kenyérsütő lesz, az már tuti, de hogy meglepi mi legyen, az nekem mindig nagyon nehéz! Kép Majd csak lesz valahogy.. Kép

nadine81

Sziasztok!

Én még új vagyok itt nálatok,és lehet nem is a megfelelő topikba írtam,de azért leírom a gondomat.
28 éves kismama vagyok,holnap lépek be a 21.hétbe (bár ez tegnap derült ki,eddig azt mondták az orvosok,19 hetes vagyok). A 18 hetes genetikai ultrahang vizsgálaton az orvos észrevett a baba fejében 2 db plexus cystát (9x5 mm és 4x4 mm),valamint kétoldali vesetágulatot (magzati vese ürege 5 mm a lelet szerint).
Az AFP vizsgálat eredménye:
AFP 1.4, hCG 1.2, PAPP-A 1.4, SP1 2.9.
(a védőnőm szerint ez az SP1 kicsit magas,de szerinte még normális. Mit jelez az SP1?)
Az orvos szerint az AFP eredményem jó, és a 12 hetes uh-n a nyaki redő is normális volt (1,3 mm).
Mivel a 18 hetes uh-n észrevette ezeket az eltéréseket,genetikai tanácsadásra küldött,ahol 4 napja magzatvízvételt végeztek. Eredmény csak 2,5 hét múlva lesz. Azt írták a leletemre,hogy a magzati triszómiák kockázata 1%. Ez nagy kockázatnak számít?
Se az én családomban,se a férjemnél még nem volt genetikai betegség.
Ezenkívül a baba szépen nő, a méretei a korának megfelelnek,már rugdos is.

Kérdésem lenne,hogy mennyire súlyos eset ez,hogy cystát és vesetágulatot is találtak a babánál? Mert azt mondták,ha csak az egyik lenne,nem csinálnának magzatvízvételt,de így javasolják.
Azt mondták,Down-kór gyanúja is fennáll,illetve egyéb kromoszóma rendellenességé. A cysta és a vesetágulat utalhat Down kórra vagy egyébre?Ha a nyaki redő a 12.héten normális volt (meg a doki szerint az AFP is),attól még lehet Down-kóros a babánk?

Szerencsére jól vagyok,remélem a vetélés már nem fenyeget,de az eredmény miatt izgulunk!!!

Ha bárki hallott már ilyen dupla tünetről,mint a miénk vagy bármit tudna írni a dologról,kérem tegye meg!

Köszi mindenkinek!

Amúgy eddig ápr.18-ra volt kiírva a szülés,tegnap átírták ápr.06-ra...lassan március lesz belőle...nem értem hogy írhatták el 2 héttel a dolgot,és a 20.hétig senkinek nem tűnt fel?!

Viki
visigo

Sziasztok Mamik!

Drága Indianyó,
olyan kedves vagy, hogy hiányolsz!!!Kép Ezer megatonnányi erővel gondolok rád/rátok én is, csak az utóbbi napokban nem jutottam géphez. Én csak a párom munkahelyéről tudok írni, és elég szaladgálós a hetünk.
Építkezni próbálunk majd jövőre, és most kellett beadni a terveket, ráadásul a szüleim is vettek telket, a miénktől alig 15 km-re!

Tegnap voltam terheléses cukron, hálistennek jók lettek az eredmények, csak nekem is kevés a vasam, így rághatom a tablettát. Az enyémre nincs ráírva, hogy éhgyomorra kell bevenni, csak az, hogy vízzel, vagy gyümilével. Hallgattunk szívhangotKép, zárt a méhszáj, pedig az elmúlt napokban nekem is sokat görcsölgetett a hasam, és volt a hét elején két nap, amikor már sírtam is, mert nem éreztem Poccancsot mozogni. Aztán estére nagy nehezen elaludtam, Apa kezével a hasamon, na, neki aztán 20 percig mutatványozott mindenféle lubickolással, bukfencezéssel, kopogással, rúgással, és én mindezt simán átaludtam! Tanulság: mozognak a kis drágáink akkor is, amikor mi nem érezzük, ezért NE AGGÓDJ Indianyó! Minden OK nálatok is! Köszönöm a szívmelengető soraidat, mindig találok benne örömködnivalót!Kép

Paga esete felett nem tudok napirendre térni, most itt sírtam a párom munkahelyén, alig tudott megvigasztalni.Kép

Tünde,
nekem is volt ellenanyagom, talán még emlékszel rá, de a második szűrésnél már semmi nem volt, és nekem is azt mondták, hogy valszeg valami alcsoport-eltérés lehet, ami előfordul, és nem nagy baj, inkább rám vonatkozik, hogy az esetleges vérátömlesztésnél erre figyelni kell. Szerintem nálad is inkább ilyenről lesz szó.

Gyezsu,
a rádióban is kellene egy kismamás élőadást csinálniKép Valszeg lenne hallgatója ennek is elég, és mindig más témát hoznánk.

Majd jövök még, addig is mindenkinek sok puszi!

Lyly
25+3

Kép

Kép

Kép
lyly

Viki,
én sajnos nemigen tudok hozzászólni okosakat a problémához, mert még nem tartok ott, így nem is nagyon olvastam utána ilyen és ehhez hasonló dolgoknak.. Kép
Ennek ellenére szívből kívánom, hogy jól alakuljon minden, ami a picivel és veled kapcsolatos! Kép
Hányadik baba?

Nadine

nadine81

Lyly,
örülök, hogy most már jól érzed magad, és ha Apa mondja, akkor tuti mocorog az a Baba! Kép

nadine81

Sziasztok!

Medike, pedig ha én veszek zoknit, akkor alapból két ugyanolyat veszek, de még így is. A 15 fél pár - hát az már súlyos Kép

Nadine, az is gyönyörű ajándék lehet, hogy egy szép levélben leírod neki, milyen sokat jelent neked a szeretete, gondoskodása, figyelmessége. Lehet, hogy én is írok majd egy ilyen levelet, mert szóban nem nagyon tudom mondani, nem is mondom elégszer, ha meg mondom, nem hiszi el. Legalábbis a tegnapi összeveszésünk egyik oka ez volt: meglepi virággal és vacsorával várt a születésnapomon, teljesen meghatódtam (mindig én vagyok a meglepi-ügyeletes, ő nem szokott ilyenekrt, ráadásul virágban sem tudja soha eltalálni a kedvencemet, de most ez is sikerült). Megmondtam, mikorra vagyok várható, akkorra rendelte a pizzát, gyertyafény meg minden - erre én thai chi után beültem még egy török büfébe, mert úgy esett jól, legalább magamat had kényeztessem a születésnapomon, akkor hívtam, amikorra ígértem magam, hogy még csak most indulok. Na, erre tök kiborult, és egész este és azóta is úgy bírja csak értékelni, hogy mennyire nem sikerült az egész, melegíteni kellett a pizzát stb. És nem hiszi el, mennyire jólesett nekem a melegített pizzával együtt ez a meglepi.

Lyly, a rádióban egyelőre az általam szerkesztett kéthetente csütörtök reggeli magazinban van egy babás rovat, jövő csütörtökön a "pelenka nélküli" módszerről fog beszélni egy babanetes lány Kép És remélhetőleg Vikóval is lesz egy beszélgetés valamikor! Egyébként a reggeli magazint már csak ebben az évben csinálom, utána pont valami családos-babás témájú beszélgetős műsort szeretnék.

Viki, teljesen jó helyen vagy, de sajnos nem tudok hozzászólni a kérdéseidhez. Kép

GyeZsu
gyezsu

Drága LyLyKép Nagyon örülök, hogy rendeződni
látszanak a dolgok lakásügyben. Úgy látszik, egy a pocaknyavalya most nagyon elszabadult közöttünk, talán a tél lehet az oka... A vas élet, erő, egészség Kép

Lányok, ez a zokni-dolog megnevettetettKép Úgy látszik, ez valami általános férj-szokás Kép

Viki!
Én nem szeretnék semmi olyat mondani Neked, ami befolyásolhatna, remélem, hamarosan kiderül, hogy nincs baj, és Te is megnyugszol. Azt azonban tudnod kell, hogy Down-kór ügyben nincs megbízható diagnózis, nagyon nagy százalékban sajnos tévednek a vizsgálati eredmények, ill. az azokból kiolvasott ítéletek. Itt mindannyian tudunk pozitív és negatív példákat egyaránt mondani. Ne hamarkodd el a dolgot! Hidd el, az a baba nem véletlenül fogant meg meg éppen Benned! A természet - nevezzük ezt Istennek vagy magasabb intelligenciának is akár - a legnagyobb csodatévő. No most látom, hogy mégis csak befolyásolhat, amit írtam, de úgyis csak akkor van hatása, ha te is úgy érzed... inkább csak megnyugtatni szeretnélek, hgoy ne ugorj azonnal a doktorok szavára, mert sokszor tévednek ezzel a diagnózissal kapcsolatban.

Szeretettel:

Indianyó

Gyezsu! Most láttam csak meg a leveledet, bocsánat!!! Mindjárt írok is.

Szép estét kívánok mindenkinek! Nekem már megint bolondul jókedvem van, csak tudnám, honnan jött KépKépKép

indianyo

Hát akkor most már szüret!
Szóval Kata-Kati-Katica-Katicuska ) névnap, Levi szülinap és GYezsu szülinap... ez valami különleges időszak Kép

NAAAAGyon sok olyan dolgot kívánok Nektek, amire vágytok!

Vikóka

indianyo

Sziasztok!

Köszönöm hogy írtatok,meg a bíztatást is!!! Kép))))
Remélem Isten vigyáz a mi pici babánkra,biztos nem hagyná hogy egy kis ártatlánság beteg legyen,és hiszem is,hogy Õ majd megvédi!
Én sokat simogatom,így a hasamon keresztül,mert biztos érzi,hogy anya aggódik érte,és gondolom azt is tudja hogy vizsgálódnak körülötte (szúrás a hasba,stb.).Hátha nemsoká megnyugodhatunk...

Az első babánk lesz,vagyis 10 éve már majdnem volt egy. Én most úgy érzem,ha kiderülne,hogy beteg,akkor is megtartanám,de nem tudom ha valóban ez lenne,hogy döntenék. Nehéz ügy!!!
Mivel már mindene megvan,mocorog meg rugdos,hogy lenne szívem már így megölni???Mert már annyira él!Elképzeltem,hogy csinálhatják.A picit elaltatják vagy fent van,miközben "kiszedik"?Mert ha nem kábítják el,nagyon durva!

Csak senki ne jusson el sose idáig,azt kívánom! (persze mi se!)
Viki
visigo

Kedves Druszám!

Te csak ne kézeld el azt az utolsóként említett dolgot! Maradj inkább az első mondataidnál. Vigyázz rá, vigyázz magadra! Bármiven hiszel is, nem vagy egyedül.

Szeretettel:
Vikó

indianyo

Gyezsu,
a levélre én még nem gondoltam, de nagyon jó ötletnek tartom! Lenne mit megköszönnöm neki, mert bizony volt, hogy nagy hibát követtem el, amit máig nem tudok megbocsájtani magamnak.. Kép
Azóta már rendeződött minden - úgy gondolom - de biztosan jólesik egy ilyen levél!

Köszönöm: Nadine

nadine81

Nadine! Beszéljünk a fagyikehelyről meg a buliról egy kicsit, jó? Ma mintha leült volna a hangulatod, és sehol egy szmájli Kép

Na mesélj!

Vikó

indianyo

Jujj,
nincs ám semmi, csak a smile-s címet innen melóhelyről nem tudom megnyitni, annyira meg nem akarok feltekerni/visszanézni, hogy hol és kitől kaptam a címet! Kép Otthon megvan a kedvencek között, itt nincs. De amúgy minden OK. Amit az előbb írtam, ahhozz élből nem illik smile.. Most elrendezem itt a bevételt, főnök elhúz, és hétig írok még sokat-sokat! Otthonról kevesebbet, akkor Apával dödörgünk! Kép Nálunk ezt jelenti a semmittevés, az egymással törődés, bújás..

Nadine

nadine81

indianyo

Köszönöm,
akkor most már itt is meglesz!
Kép
A fagyikehelyről meg mindenről is itt a kép lemezen, de nem tudtam feltenni, mert túl nagy. Otthon Apa csinált valamit a múltkoriakkal, úgy sikerült ide feltennem, de nekem ennél a gépnél nem megy.. Más a program, vagy egyszerűen másképp néznek ki a monitoron lévő dolgok, vagy mittomén hogy mondjam Kép, szóval majd otthonról. Van egy címem www.2big.hu ahol nagyméretű fájlokat lehet küldeni (mert e-mailben is akartam ma küldeni valakinek fényképeket, de nem ment, ezért megpróbáltam arról az oldalról, de ott sem sikerült). Szóval majd otthonról! Onnan minden jó! Kép
No, ezt most elküldöm, aztán írok a tegnapról! Kép

nadine81

<font color="119911"> Jók ezek a képecskék Vikó!
Nadine,
szép estét a pároddal.
Lyly sorstársam,
akkor szedjed Te is szépen a vasat. Én lassan felírom, hogy mikor melyiket szedtem, mert 3 órának kell eltelni a magne b6 és a vas között. De mindkettőt kaja után kell bevenni.
Viki,
biztos nem lesz baj a babával! Kép
Puszi.
Angi
29+0</font>Kép
angi79

Jó volt a vacsi, mindenki ott volt, akinek ott kellett lennie! Kép Ittam egy finom pohár vörösbort (finom minőségit!) Kép, de semmi több alkoholt! Egész este őszilevet szürcsöltem. vagyis vedeltem, mert sokat. Tudom, nem a legjobb itóka így babásan, de olyan finom volt. És fini vacsihoz nem tudok ásványvizet inni.. Kép Az az igazság, hogy nem nagyon szeretem. Most, hogy jó lenne azt inni elsősorban, így sem csúszik nagyon. Úgy viszont nem akarom inni, hogy utálom! Kép Kell, hogy érezzek valami gyümölcsízt, vagy akármit! Próbáltam már citromosat inni, de az sem olyan jó. Így inkább maradok a gyümlénél. Meg a 100%-os narancslénél.
Szóval a vacsim "Tornácos göngyölt pulykamell sajttal, sonkával és zöldborsóval" volt. Vagyis Gordon Bleu! Kép Hm, lehet hogy nem így kell írni! Szóval Gordon Blőőő! Kép Ez viszont tuti, hogy nem a jó írás, de legalább tudjuk miről van szó. Ettem hozzá finom salit, rizst, hasábot. Adtam az arcomba rendesen. Persze csak ameddig jólesett. Így is felét otthagytam, akkora adagot kaptunk.. És utána a fagyíííí! Fagyi, gyümi és tejszínhab! Nyam-nyam! Kép Jó volt.
Kb fél éjfélig Kép maradtunk, utána már mindenki hazahúzott az ágyikóba. De amíg ott voltunk, jó volt a hangulat, meséltünk, röhögtünk, szóval jó volt. Fénykép is készült sok, majd válogatok párat.
És Veled/Veletek mi van?
Pocak nem fáj, nem görcsöl? Picur mocorog?

Nadine Kép
Kép

nadine81

Indianyó,
küldtem egy mailt!
Szerintem gyönyörűek és érdekesek! Kép

nadine81

Nadine KépKépKép Köszönöm szépen a beszámolót! Én nagyon élvezem a mások kiruccanásait és váráslásait is Kép Nekem is az a bajom a vízze3l, ghoy ilyen hidegben egyszerűen képtelen vagyok vizet inni, pedig nekem orvosi előírás Kép Szóval állandóan főzöcskézek valami meleget, hogy meglegyen a folyadék, de közben annyira el vagyok a babócámmal foglalva, hogy elfelejtek inni. Aztán meg jön a baj. De most nagyon összeszedtem magam, iszom minden pisilés után - szerencsére jó sokat kell Kép úgyhogy mostanra a pocak is kevésbé fáj Kép
Csemete nem nagyon mocorog, de néha belém szúr bizonyos meglehetősen fájdalmas helyeken Kép De hát lehet rá haragudni????

Az illető étel a "kordonblő" azaz Cordon bleu, fincsi, az már igaz, de azért engem mégiscsak a fincsi fagyikehely késztet n émi irigykedésre Kép

Nem tudom, hgoy milyen operációs rendszeretek van (pl. Windows melyik?) a legtöbb újabb Windowson van Windows kép- és faxmegjelenítő vagy ACDSEE képkezelő, Adobe Photoshop stb. Az a lényeg, hogy kell keresni egy olyan menüpontot, ami átméretezi a képet, ez lehet a szerkesztés/edit menüpont, ahol a kép megnyitása utáén a RESIZE/átméretezésre kell kattintani. Itt a Babanete Pixelben (kéépont) határozzáék meg a méretet, nem lehet nagyobb 600*600 pixelnél. Tehát amikor mentesz vagy átméretezel egy képet, figyelj arra, hogy ne az általános 680*480 pixelt, hanem mondjuk 600*600-nál kevesebb(na itt nem tudom a másik felét, ezt automatikusan állítja be a program) legyen. Ez nem bonyolult dolog ám, valószínűleg elsőre menni fog, ha megtalálod a megfelelő programot.
Ja, és metésnél figyelj a formátumra! Az általában hasznűálatos formátum a .jpg, jpeg vagy a .gif. Ezeket mindenhol elfogadják.

No, most nagoyn számítástechnikusra sikerült, remélem, segít majd valamit. Ja, én magamtól tanultam meg a számítógépet kezelni - és látod, megy Kép szóval nem ördöngősség ez! Ha van időd, a súgók és keresés címszavak sokat segítenek a Windowsban Kép

Sok siert Kép

Vikó

indianyo

Nadine, ez jól hangzik Kép Én rendeltem biokajákat, ma hozták, és annak örvendeztem, hogy a joghurt kis üvegben van Kép Mennyivel másabb üvegből enni, mint műanyagból! (A környezetről nem is beszélve. Gondolom, még örülni is fognak, ha legközelebb visszaadom az üres üvegeket.)

Vikó, megkaptam a mailt, majd válaszolok, mert több szerkesztő is adott időpontajánlatot Kép Te tényleg megiszod a napi 4 liter folyadékot? Minden elismerésem! Én sajnos keveset iszom, azért is igyekszem sok levest enni.

Kata mai mutatványa (nem újdonság Kép): kipakolta a fürdőruhás fiókot. Ezúttal a kisszékére hurcolta a tartalmát szépen egyenként, de azért apa fürdőgatyáját a nyakába aggatta (régebben az összes fürdőruha a nyakában lógott a fölötte lévő fiókból kiszedett nyakláncaimmal együtt Kép), és jött nekem mutogatni, hogy szép - hát ezúttal nem értettem vele egyet Kép

GyeZsu
gyezsu

Szia Gyezsu! Én is nagyon szeretem az üveges joghurtokat, annak idején állandóan tele volt a hátizsákom velük, amikor Olasz- vagy Franciaországból jöttem haza. Azóta is van egy rakás ilyen mécsestartója barátaimnak, amit ezekből készítettünk.

Aha, hát persze a 4 litert vízből meginni ilyen hidegben lehetetlenség - sajnosKép pedig a doktornéni már többször megfenyegetett! Mondjuk még nyáron is éppen csak lemegy 3 liter... az is csak akkor, ha állandóan figyelmeztetem magam. Sajnos vese- és húgyúti bajok szempontjából a leves nem teljes értékű folyadék Kép és az agyonhigított tejeskávé sem Kép CSak a gyümölcs- és zöldséglevek és gyógyteák jöhetnek számításba a vízen kívül. régebben én is álétattam magam ezekkel a fincsi levesekkel, de aztán dokinéni meggyőzött, hogy az csak élvezeti érték, meg jó a hidegben, de a vízzel nem ér fel.

Fürdőruha-nyaklánc? Ez jó Kép Katában egy stylist veszett el Kép

Vikó

indianyo

Indianyó,
köszönöm a fejtágítást Kép, van ami ismerősen hangzik! Kép Azt én most meg nem tudom mondani neked, hogy mi van otthon, de amikor a Babanet albumába tettük fel a képeket, akkor láttam párom hogyan csinálja, és ott volt olyan, hogy RESIZE, meg ilyenek. És láttam hogyan csökkenti a méretet. Lehetett értéket is beírni, hogy mennyire akarom, de lehetett beállítani olyat is, hogy egyformán egyenletesen csökkenjen. Na jó, ezt most jól leírtam konyhanyelven..Kép
Szóval ilyet kerestem itt is, de valamiért amikor megnyitom a mappából a képeket, akkor nem látom ezeket. Voltam bent a szerkesztésben is, de ott nem találtam hasonlót. Rákattintottam mindenre, ami arra utalt volna, hogy variálhatok a képpel. Lecsaptam mindenre ami kicsit is olyan volt, mintha csökkenteni szeretném a méretet vagy egyáltalán.. Kép
Kép és faxmegjelenítős izé van itt is és otthon is, simán levetíti diavetítésként a dolgokat. De nekem valahogy itt nem megy. Magamra vagyok utalva! Brühühűű! Kép No de majd otthonról!
Azért köszönöm!

Gyezsu,
mennyire volt bio az a bio? Nagyon bio-bio? Kép

nadine81

A kép-és faxmegjelenítőn - ha jól emlékszem! - a kép alatt vannak ikonok- úgy mint kicsinyítés, nagyítás, törlés, szerkesztés, egyebek, Ha ráállsz az egérrel az ikonra, akkor kiírja. Még egyszer mondom: ha jól emlékszem... mert nekem nem olyan van itthon, máér rég használtam azt, de emlékszem még egy kicsit rá. Szóval ha ott megtalálod - valahol a jobb szélén az edit/szerkesztés gombot, akkor azzal megnyitod szerkesztésre a képet, s amikor kinyílt, fölül a menüsorban megtalálod a resize menüpontot. Ha van még időd. Ha nincs, akkor majd otthon apa megmutatja neked két dödörgés között KépKépKép Sok sikert!

indianyo

Drága Violetta! hihihi

Kaptam egy SPAM mélt Gosztola Gábornétól, biztos gyönyörű és érdekes, de a kötelező biztosításokról szólt (National geographic címszó alatt), úgyhogy mielőtt észbekaptam volna, hogy mi/ki is ez a bizonyos, már meg is nyomtat a mappa ürítése gombot... tehát ha lehet, küldd el nekem mégegyszer lécciléccilécci! Most már tudom, hgoy te vagy, de hát nem kapcsoltam azonnal! No meg hát kötelező biztosítás.... nem is tudom, mire köthetnék, hacsak az éppen használaton kívüli (várandósság idejére) szobabiciklimre nem KépKépKép

indianyo

Szép Jó Estét!

Bori: Elfelejtettem megdícsérni a képeket, pedig percekig nézegettem olyan édesek a csajszik!
Biztos kint is bújják majd egymástKépKép
Az kreknek amúgy is különleges kapcsolatuk van egymással, ők beszéd nélkül is tudnak kommunikálni.

Kata: Örülök, hogy a 4D-n minden ok a babával, nekünk is mindig eltakaja a kis arcát.

Medike: Én sem értem, hogy nincs a kórházban gyerekorvos! Akkor ki vizsgálja meg a picit a szülés után?

Gyezsu:
Sinupret: nyálkaoldó, köptető, gyulladáscsökkentő: tárnicsgyökér, kankalinvirág, bodza, lórom, vasfű
Lándzsás utifű szirup: köhögésre
Euphorbium: segíti az orrdugulást

Lyly: emlékszem, hogy volt ellenanyagod, az tök jó, hogy már nincs. Én is ebbe reménykedem, hogy a babának nincs tőle baja.
Örülök, hogy a cukrod is jó lett!

Köszi "a jobbulást Dorinának" - már jobban is van, kis virgonc!
Most épp a nővérének mondogatja, hogy "hagyjátok békén Dorinát" - 1.sz.3. sz-ben beszél néha magárólKép

Viki: Remélem semmi gond nem lesz a babáddal!

Tünde 29+1

Bettina 2006.02.09.
Dorina 2003.11.03.
Patrícia 1995.05.09.
tünde_szõd

Bori! Édesek nagyon a leányzók! Persze, hogy jó lenne, ha minél tovább bennmaradnának, de szorítunk, ha hamarabb meg akarják látni a napvilágot, minden rendben legyen velük, legyenek minél husisabbak!Kép
Csodálatos, hogy már odabenn is ilyen különleges a kapcsolatuk...

Tünde: jobbulást Dorinának! Kép

Kata: szuper,hogy minden rendben volt a 4D-n, aztán várjuk majd a képeket!Kép

Lyly: gratula a jó cukorhozKép Vigyázz magadra ebben a nagy intézkedésben!Kép

Viki: Én sem tudok sajnos segíteni neked, de nagyon drukkolunk! Bízunk benne,hogy minden a legnagyobb rendben lesz!

Angi: akkor egyezik a napi programunkKép Észbentartani,hogy mikor mit kell bevenni...Kép

Ma nem mentem suliba, inkább tanultam, de holnap megyek. Majd este benézek!

Babetta! Merre jársz? Voltatok a héten dokinál, mizújs Levikével?

Puszi nektek Mamócák:

Anita (26+6)

Anita
Kép
Kép
_anita_

Indianyó,
mindjárt megpróbálom innen a képeket! Bevetek mindent, amit tőled hallottam. Ha végképp nem megy, szólok férjuramnak! Kép
De mindezek előtt elküldöm a mailt a biztosításokról! Kép Kép Kép
Amúgy a SPAM azt jelenti, hogy nem nagyon megbízható? Csak mert hallottam/olvastam/láttam olyat valahol kiírva, hogy SPAM-szűrő. Vagy valami ilyesmi.
Kép

nadine81

Ja, Nadien! Örülök,hogy jól sikerült az estéd!Kép

Anita
Kép
Kép
_anita_

A SPAM azoknak a kéretlen, kereskedelmi és zaklató leveleknek a jelzése, amiket egy program automatikusan külön mappába helyez. (pl. viagra, hitelkártya, kevés munkáért sok pénzt stb. no meg a biztosítás KépKépKép ) Szrencsére rájöttem már, hogy törlés előtt bele kell nézni ebbe a mappába is, mert időnként mellékletekkel érkező fontos levelek is idekerülhetnek, hiába, a rendszer nem tökéletes. És hát így láttam meg az említett leveledet is, csak ugye nem kapcsoltam, hogy ki is a küldő, és nyomtam is a gombot Kép

Jól van, csak próbálkozz,a bból lehet sokat tanulni Kép

indianyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?