Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Lányok, ti mit esztek egész nap? én semmit nem kívánok ebben a melegben... Kép csak őszibarackot, de azt nagyon Kép

Adjatok tippeket...léccíííííí

Pr.34+4

Kép

Kép
prüntyi

Szmercsa,
a jóslófájások alatt azt kell érteni, hogy a keményedések ugyan úgy jelentkeznek, csak már fájdalmasabbak? Tudom buta kérdés, de szeretném majd felismerni én is ha itt az ideje...

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Prüntyi,
tuti felismered Kép
Nekem nagyon-nagyon- nagyon ritkán keményedett a hasim. Nekem nem fáj, (itt le kell szögeznem, hogy mindenkinek mást jelent a fájdalom Kép) ez inkább olyan furi érzés Kép nem fájás, hanem görcsölés. Keményedés + görcsölés. Kép Tök bulis!!! Kép
szmercsa
szmercsa

Prüntyi,
tuti felismered Kép
Nekem nagyon-nagyon- nagyon ritkán keményedett a hasim. Nekem nem fáj, (itt le kell szögeznem, hogy mindenkinek mást jelent a fájdalom Kép) ez inkább olyan furi érzés Kép nem fájás, hanem görcsölés. Keményedés + görcsölés. Kép Tök bulis!!! Kép Viszont a derekam az fájt vele együtt!
szmercsa
szmercsa

Sziasztok!

Én is ma voltam ctg-n!BrrrKép Még most is tiszta ideg vagyok.
Eddíg a dokim magánrendelőjébe jártam, de mióta ctg-is van azóta a 18.-ker sztk-ba kell mennem.
Most voltam másodszor.

Rákapcsoltak a gépre , és otthagytak fél órára ( 40 fokban)
Majd végre visszatalált a nővérke. Közölte , hogy ez így nem jó ,mert alig mozgott a gyerek -így nem értékelhető az egészKép
Mondta , hogy most szépen sétáljak egyet: Menjek le az 5!. -ről gyalog- majd szépen visszaKépKép gyalog!
Mire megvolt a séta , úgy izzadtam mint aki a szaunában ücsörgött.
Kezdtük előről!!
Amint lefeküdtem , rögtön el is kezdett mocorogni a gyerekKép Mit mocorogni?? Majd ki ugrott belőlem!!!
Én meg majd meg fulladtamKép
Minden mozgásnál kell nyomni egy gombot!!
Szinte folyamatosan nyomhattam volna -mert meg sem állt szegénykémKép
Annyira ficánkolt , hogy elmászott az érzékelő alól , mire a gép elkezdett vészvinnyogniKépKép
Nővér persze seholKép
A férjem szaladt ki a folyosóra keríteni 1-et!!

Visszaállt a rend- megint otthagyott.
Mire visszajött -pont elkezdett csuklani a gyerek.
Kérdeztem ,hogy erre most hogy nyomjam a gombot?
Erre rámförmedt ,hogy csak akkor nyomjam ,ha érzem ,hogy mocorog!!!
Hülye!!! Hát éreztem minden csuklásnál....Kép

Na mid 1 ! Végre levette rólam. De olyan bunkó volt , hogy elbőgtem magamKépKép

Mire jött a doki ,el nem tudta képzelni , hogy mi bajom van.
Nem szóltam semmit , szépen lenyugodtam.

Az eredmény: Dávidka nagyon jól érzi magát odabent, és esze ágában sincs még kijönniKép
Teljesen zárt méhszáj. Minden rendben!

Pedig én már reménykedtem , hogy hátha kicsit előbb jönKép
Már nem bíromKép

Jövőhéten megint megyek. Kenetet is fog venni akkor.Már előre félek a bunkó nővérkétőlKépKép

Bocs , hogy ilyen hosszú lettKép

Csilla 37+4
csillam

Na,
ez jól sikerült!!
Tuti, ami bizti, nehogy ne találd meg a válaszomat Kép
Bocsi, valamiért 2 ment Kép
szmercsa
szmercsa

Prüntyi,

Hideg gyümöcsleves, fött kukorica, dinnye, saláta? Esetleg kovászos uborka?
Más ötletem nem nagyon van, én sem kívánok főtt ételt ilyen melegben.

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Prüntyi, görögdinnye? Én tegnap főtt kukoricát ettem hidegen, meg kovászos uborkát. (bocs ha ettől valaki rosszul lesz)

Rokica, te ugye pszichológus vagy - mit gondolsz Raffairól meg a kapcsolatanalizisről?
judittka

Sziasztok!

Pár dologhoz hozászólnék!

Rokica!
Sok igazság van a beavatkozással kapcsolatos aggodalmaidban.

Éppen ezért nem lettél volna sokkal nyugodtabb a terhesség alatt, ha már az elején úgy döntesz, hogy otthon szülsz???
Mondjuk nekem az otthonszüléssel kapcsolatban sok a fenntartásom, de ez csak az én véleményem. De ha neked az sokkal megnyugtatóbb lenne, és sokkal kevesebb pszichés teherrel járna, nem lett volna jobb azt választani? Lehet, hogy a stressz miatt a kórházi szülés tényleg nem olyan lesz, amilyent szeretnél. (Nem ijesztgetésként mondom.)

Csatlakozom többekhez abban, hogy én is az a típus vagyok, hogy bízom a dokimban, bízom abban, hogy jó döntéseket hoz. DE: igyekszem szem előtt tartani azt is, hogy bizony igen nagy felelősség van az ő vállán! (Erről múltkor talán írtam is már.)Pl. elgondolkoztam, volt-e értelme a magzatvízvételnek igazándiból? De neki kötelessége szerintem az, hogy engem tájékoztasson arról, ha a magzatom esetleg beteg. A döntés úgyis az enyém, de a tájékoztatással kapcsolatos felelősség viszont az övé. Hogy éreztem volna akkor magam, ha egy súlyosan sérült magzatot szülök??? Mindamellett visszautasíthattam volna, de a szülésig iszonyú érzések kavarogtak volna bennem bizonyára- az egy hónap amíg várni kellett az eredményre, az is elég volt. (A magzatvízvétel egyébként abszolút nem fájdalmas, csak lelkileg megterhelő, egyrészt, hogy beavatkoznak a baba belső világába, másrészt, mert tudod, hogy esetleg rossz dolog sülhet ki. Bármennyire is rossz a bizonytalanság, a biztos rossz sem jobb tkp.)

Szóval: lehet, hogy szülés után majd úgy érzem, hogy nem minden beavatkozás volt feltétlenül szükséges, és persze nem volt kellemes, de azt ki tudja megmondani, hogyha nem történik meg, akkor hogy alakulnak a dolgok?? Senki. Kövezzetek meg, de én azt gondolom, az orvos is ember, még akkor is, ha úgy gondolkozunk, hogy ők vannak értünk. És itt kizárólag a FELELÕSSÉGRE gondolok, nem olyasmire, hogy azért siettet, mert haza akar érni vacsorára. Én egyébként egyáltalán nem gondolom azt, hogy a dokik örömmel végeznek ilyen beavatkozásokat. Szerintem nekik ugyanúgy az lenne a legjobb, ha semmibe nem kellene belenyúlni, de bizony a felelősség az övék.

Penna,
csatlakozom hozzád: szerintem is a biztonságos szülés és az egészséges baba a lényeg!

Roki! Egyébként a Picik és kicsikben is ezt írják, azt hiszem, az neked is megvan.

Szülési rémtörténetek.
Én már régóta nem olvasok ilyesmit. DE ha mégis: egyszerűen nem tudok valahogy parázni!!!! Tudomásul veszem, hogy XY-nal ez így esett meg, de nem kezdek el azon gondolkozni, hogy velem is megtörténhet.Remélem, ez a hátralévő hetekben sem lesz rosszabb! Én pszichésen próbálok gyúrniKépSok olyan jel volt eddig is az életemben, hogy a testi-lelki dolgok hogy függnek össze. Tudom, hogyha nyugodt tudok maradni, és nem pánikolok, nem rettenek meg, ha valami váratlan történik, akkor a nehézségek kevésbé lesznek nehezek. Ettől félek csak igazából, hogy hogy fogom ezeket a szitukat kezelni. Szóval én így próbálok készülniKép

Mentő:

mi telefonon megkérdeztük a Mentőket, és azt mondták, gond nélkül bevisznek oda, ahova jár az ember. Persze nem akkor, ha elkezdődik a szülés, de mondjuk 5-10 perces fájásokkal biztosan.

Húúú, bocsi lányok, nagyon hosszú regényt írtamKép

Luc
33
lucretia

Csilla,
Melyik kórházban volt ez?

Kép

Kép
prüntyi

Lányok!

Egy abszolút gyakorlati kérdés:
Hogy kell kiszedni a foltokat Vanish-sel? Vettem gélt, de nem egyértelmű az a rajz számomra, ami rajta van, és leírás sincs. Csak rácsöpögtetem a foltra, és utána berakom a mosógépbe? Vagy a mosógép adagolójába teszem???

Segítsetek lécci,léccciKép

KösziKép

Luc
33
lucretia

Sziasztok!

Nekem eddig nem csinálták meg a kenetvételt. Most vagyok 36+4. A dokim szabadságon van külföldön, és csak egy héttel a szülés kiírt időpontja előtt lesz elérhető. Nagy gáz, ha nem csinálják meg? Az elején néztek streptococcust, akkor nem volt gond. Menjek el egy másik orvos magánrendelésére levetetni?

Ildi

Kép
vrucsincá

Ildi,
szerintem menj el és csináltasd meg a streptococcust. Valszeg semmi gond. Kép
Ha mégis, akkor rád nézve nincs gond, és most a babónak sem okoz gondot, DE mikor kijön, és szegényke egyedül marad vele, akkor baja is lehet. Én tuti megnézetném.
szmercsa
szmercsa

Lucretia:

Terhességem elején egyáltalán nem tudtam, mit és hogyan is akarok... csak annyit tudtam, hogy nekem fontos a kád és az, hogy én dönthessek arról, mit hogyan szeretnék. Csak mostanra érett meg bennem ez a vágy, hogy mégis inkább az otthon szülés lenne a kedvemre való, esetleg egy születésház, és ez is csak azért, mert sajnos az a benyomásom, a vajúdó nő akaratát nem tartják tiszteletben a kórházakban. Mindemellé nagyon sokáig nem volt számomra egyértelmű, hogy most lehet-e otthon szülni, vagy nem? Most már tudom, ez azért van, mert tényleg nincs letisztázva az ügy. A törvény azt irja, a nő szülhet otthon, csak gyereknek nem adhat életet, mert akkor azzal eljárást indithatnak ellene, hogy veszélyeztette más életét. Tehát totál káosz van a jogszabályok alkalmazásában. Azóta kezdtem olvasgatni Geréb Ágiról, és tudom hogy azért mégiscsak vannak, akik otthon szülnek és nem tartóztatják le őket, viszon nagyon megnehezitik ezt, amennyire tehetik.

Meg terhesség elején még nem voltam ennyire tájékozott (túlinformált). És a baj az, hogy én nem rémtörténeteket olvasok, mint mondtam, nagyon gyakran a főszereplő anyukák meg vannak elégedve azzal a bánásmóddal amit kaptak... ha nagy ritkán panaszkodik valaki, akkor nem a beavatkozások hanem az orvos hozzáállása miatt teszi általában. A legtöbb szülő nő zokszó és kérdőjelezés nélkül elfogadja, ha az orvos beavatkozást javasol. Nekem azért tűnik fel a dolog, mert néha olyan bődületes dolgokat adnak be a kismamának indokként, hogy már fáj. Példának okáért: nemrég olvastam egy másik fórumon egy anyukáról aki most szült egy-két hete. Néhány óra alatt kitágult 4 cm-re, ami nagyon jó haladást jelent mikor egy átlag vajúdás 12-16 óra. Ekkor a (választott) orvosa, aki éppen ügyeletből készült hazamenni mikor ez a páciense beesett hozzá szülni, felpattant, hogy hát most akkor császár, mert még nem tűnt el a méhszáj pereme. Mindezt 4 centinél, néhány órás vajúdás után. A méhszáj peremének bőven elég 10 centinél eltűnnie... ez a szülés tök jól haladt a maga útján, szerintem az orvos egyszerűen fáradt volt és haza akart menni. Anyuka utána még hálás is volt, hogy mitől meg nem mentette őt az orvos. Szóval... ezek ütnek szöget a fejembe. Ezt az irója nem élte meg horrortörténetnek. Minden rendben van a babával és anyukával is. Számomra mégis sokkoló. És az a baj, nem ez az egyetlen, sőt, nem ez a kirivó eset.

Szmercsa:

Imádnivaló tényleg a hozzáállásod! Kép Próbálok rólad példát venni! Kép Annyira jó látni, milyen örömmel készülsz a szülésre.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica
nem akarlak lelombozni (megint, Isten őrizzKép) de azt egyáltalán nem lehet előre tudni, mit kívánsz majd akkor. Lehet, hogy pont a kádat a hátad közepére se.
Persze az a legjobb, ha ott van minden, és tudsz választani.
Ahogy olvastalak még valami eszembe jutott: neked külön fogok drukkolni pluszba azért, hogy nehogy leálljanak a fájásaid, vagy bármi olyasmi történjen, ami miatt akár drasztikusabb (pl csaszi) beavatkozás szükséges. Félek, hogy nagyon megviselne lelkileg, és tudod, ez aztán kihathat a babára meg kettőtök kapcsolatára is...
Van egy anyuka barátnőm, aki 2-t szült csaszival, (leestek a szívhangok, és később is szívgondjaik lettek a gyerekeknek, de amúgy egészségesek) már nagyok (12 és 9 évesek) de a mai napig nem érzi "teljes értékű" anyának és nőnek magát. Ezügyben sztem elkélne neki egy terápia. De te biztos érted, miről beszélek, ez a szakmádKép
üdv
p 32+00
penna

Penna:

Valahol én is ettől félek, hogy annyira rosszul fog rám hatni a kórházi környezet, hogy leblokkolok, leáll a szülés, és ilyenkor ahelyett hogy adnának időt, hogy a folyamat újrainditson, beavatkoznak.

De az ilyen gondolatokat próbálom kiverni a fejemből, és arra koncentrálni, hogy milyen jól fogja tudni a testem, hogy mit kell neki, hogy magamba tudok fordulni majd annyira hogy az esetlegesen zavaró kórházi tényezőket figyelmen kivül hagyva szépen önerőből kinyomom a gyerekem. Kép

Sőt, ha már pozitiv gondolkodásnál tartunk, most arra hajrázom ezerrel, hogy olyan flottul fog menni minden, hogy én magam kaphatom el a babát ahogy kijön. Ez lenne számomra a tökéletes szülés, ha olyan jól birom addig a dolgokat, hogy erre is marad energiám és kedvem.

De a másik, amit mindig elfelejtek, az az hogy a szülés egy olyan folyamat, aminek meg kell adnia magát az embernek. Tehát valahol el kell engedned az elképzeléseidet, és hagyni kell, hogy menjenek a dolgok a maguk útján, nem lehet betervezni, mert ha nagyon ráállok valamire, az azért nem jó, mert tényleg nem valószinű hogy minden úgy történik ahogy én elképzelem.

És bármi történik, mégiscsak ez az első gyerekem születése, és szeretném ha (akárhogy is alakul) szép élményként maradna meg bennem.

Tehát a pozitiv hozzáállás tényleg nagyon sokat számit.

Úgyhogy innentől kezdve példát veszek Szmercsáról, és csakis a pozitiv oldaláról közelitem meg a témát.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Voltam reggel vérnyomás kontrollon, 140/80 megint reggel tehát nem az időjárás okozta pénteken sem. Dokim szabin, védőnő csütörtökön lesz, de pnaszom nincs az állandó fáradtságon kívűl, de ez nem hinném, hogy a vérnyomás oka.
A vizelet negatív úgyhogy teljes a tanácstalanság.

Suli gyerek mellett:
Erről annyit, hogy én levelezőre járok és az évfolyam 4o%-a vagy terhes, vagy nemrég szült. Persze van aki ebből előnyt próbál kovácsolni vizsgaidőszakban ami elég gusztustalan szerintem, de nem ez a jellemző. Mi is úgy oldjuk majd meg, hogy valakire marad addig a Kiscsaj de ennyi "szabadság" a kismamának sem árt, bár a szünetben tuti megy a telefonálás haza minden OK-e az tuti másnál legalábbis ezt láttam. Felkészülni meg lehet amig alszik a babó.

Na befejezem:

GViki
gviki

Rokica!

Minden rendben lesz, ne aggódjKép
Szmercsáról valóban példát vehetünk mindannyianKép

Luc
33
lucretia

Rokica!

Ne haragudj, hogy így ismeretlenül "beleszólok" a beszélgetésetekbe, félreklikkeltem és idetévedtem hozzátok...Kép: április elején szültem, semmifajta félelmem nem volt szülés előtt, nagyon felkészültnek éreztem magam testileg és lekileg is, volt labda, bordásfal stb., minden ami manapság divatban van. Hasonlóképpen gondolkodtam, mint Te, azzal a különbséggel, hogy ragaszkodtam a kórházhoz (lentebb még majd külön kitérek erre). A lényeg a lényeg: szülés közben minden elképzelésemet feladtam, pedig a szülésznő buzdított, hogy vajúdjak labdán stb., semmi olyat nem kényszerítettek rám, amit nem akartam, de olyan, addig ismeretlen mértékű fájdalommal ismerkedtem meg, hogy örültem, hogy a nevemet el tudtam mondani. A-tól z-ig 36 óra volt az egész, én aki elhatároztam, hogy érzéstelenítés nélkül fogok szülni, az utolsó órákban már könyörögtem érte, kaptam, mindössze fél órára sajnos, mivel a fájások teljesen leálltak tőle. A baba jó nagy volt, neki a kulcscsontja tört el, nekem a farcsontom. És hálás vagyok a gátmetszésért, mert ha nem csinálják, repedtem volna, de nem kis mértékben. (jelzem, a gátmetszést se akkor, se később nem érzetem, már nem is látszik, profi munka volt)
És akkor most a kórházban szülésről: szerintem a babának PONT AZ AZ ÉRDEKE, hogy kórházban szülessen meg. Ha bármi baj van, ott helyben a szakszerű segítség. Ha otthon van akár egy banális probléma, lehet, hogy maradandó károsodás lesz belőle, mire a kórházba ér. És a szüléseknél azért elég nagy az esélye, hogy lehet valami vagy a babánál, vagy a mamánál, vagy mindkettőnél. A gyereked sorsa ilyen formán is a kezedben van. Szerintem őseink boldogok lettek volna, ha megadatik számukra a kórházban szülés lehetősége. A kórházak nagy része ma már törekszik arra, hogy a lehető legkellemesebb körülményeket teremtsék. És végül is csak néhány napról van szó, nem ez lesz a meghatározó a későbbiekben. Minden jót, kívánom, hogy valóra váljanak a terveid, Marq

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Már majdnem kiesik a szemem, kb.két órája olvasok vissza Kép

Nemtom, hozzánk valahogy nem jött a hidegfront Kép Vasárnap este és éjjel isteni hűvös lett, de reggel nyoma sem volt. Teljesen legyengít ez az idő.

Rokica Kép Az biztos, hogy sokat segít, ha nem a várható rossz dolgokra koncentrálsz! Az előző terhességnél én nagyon sokat paráztam, de a szüléssel kacsolatban csak arra tudtam gondolni, hogy hogyan lenne jó. És minden úgy is alakult Kép
Egyébként nekem nagyon jó volt a választott szülésznő, az itthoni vajúdás alatt konzultálhattam vele telefonon, ő tartott vissza, nehogy korán bemenjünk a kórházba. És bent is rengeteget segített, a dokit csak a finisre hívta be, addig senki nem nyúlhatott hozzám rajta kívül. Rémlik, mintha jött volna az ügyeletes, de mondta neki, hogy kinek vagyok a "betege", hagyjon békén Kép Ha nem lett volna választott szülnőm, ez másképp lett volna. Abban mindenesetre biztos vagyok, hogy az elején az oxitocint visszautasíthatod, és minden mást is, amit nem akarsz. Még vizsgálgatni sem vagy köteles hagyni magad, bár az ember maga is kíváncsi, hol tart a dolog. Az úgyis ott dől el, hogy mi az a helyzet, amikor már nem dönthetsz, illetve amikor úgyis úgy döntesz, ahogy ők javasolják. Nagyon fontos, hogy tudj mindenről, szerintem akkor még egy esetleges császár is jobban feldolgozható, ha tudod, hogy Te döntöttél így, mert életet mentett. És az is látszik, hogy mikor komoly a helyzet, és mikor sürgős a dokinak, magánügyből kifolyólag. Az én dokim is próbálkozott kézzel tágítással / erről már írtam korábban/, és amikor leállítottam, hogy előbb beszéljük meg, majd kiderült, hogy nincs vészhelyzet, ezért nem engedtem folytatni, csak dühösen ledobta a gumikesztyűket. Ha valamelyikünk életéről lett volna szó, abbahagyta volna???
Dúla: Választottál másikat Rita helyett? Van olyan infóm, hogy Rita idén már nem tud többet vállalni, de más is segíthet. És szerintem Neked jó lenne, ha lenne melletted valaki, aki abban a pillanatban is tud segíteni dönteni, amikor Te már ki sem látsz a fájdalomból. Ha a szülésznőm nem ért volna rá októberben, én is dúlát hívtam volna.

Megann: Nekem Pesztonka mellszívóm van, szerettem, szerintem jó, mondjuk a porszívós orrszívó jobban bejött, mint amit ehhez adnak. De nem próbáltam mást, így összehasonlítási alapom nincs.

Szmercsa: Naggggyon izgi!!! Nekem a nyákdugóm a vajúdás kezdete előtt ment el, csütörtök reggel, és péntek reggelre megvolt Balázs Kép Viszont húgomnak mindhárom babánál pár nappal előbb távozott, úgyhogy erre is számíthatsz, meg arra is.

Ma voltunk a Praxisban Kép Minden nagyon rendben van, édes volt a babuci, még mindig fiú Kép Fura volt, hogy egész úton odáig megállás nélkül mocorgott, és ott is, mégis aludt, és alig tudtuk kimozdítani a kezét az arca elől, hogy valamit azért lássunk belőle. Ilyenkor hihetetlen, milyen pofikat vágott Kép Szóval ezek szerint akkor is alszanak, amikor mocorgást érzünk.
Benianyu Kép Itt vannak az adatok, én még nem kerestem vissza a Tieidet, de hamarosan az is meglesz. Mindenesetre az én babóm is kisebbnek tűnik kb két héttel:

súly: 1558g - ez nem kicsi, asszem.
BDP: 7,55 cm
OFD: 9,47 cm
HC: 26,90cm
APD: 8,18 cm
TAD: 8,02 cm
MAD: 8,10 cm
AC: 25,45 cm
FL: 6.13 cm

Van még egy csomó adat, de szerintem ezek az ismertebbek,és fontosabbak.

Holnap a dokim is megnéz, bár igazából nem is tartom fontosnak. / itt még az is látszott, hogy a belső méhszáj zárt Kép / Mindegy, nyaralás előtt nem árt találkozni vele.

Tegnap jól összevásároltam egy csomó mindent, ez terápiának nagyon jó nálam Kép Nagyon vártam már az augusztust, ugyanis egy éve nem volt normális fizum / Gyes /, most viszont szabin vagyok, egyből hatalmasat ugrott az összeg Kép Persze nagyjából előre elköltöttem már fejben, de akkoris jó volt. És kaptam egy új telefont! Apa mondta hétvégén, hogy nézzek valamit, és megvesszük névnapomra. A régi telcsim tönkrement, és szerinte hülyeség lenne megcsináltatni, a platinakártyámmal jó olcsón vehetek valami tutibb készüléket. Így is lett Kép És ezzel egészen jó képeket is tudok csinálni, mire meglesz a babó, talán arra is rájövök, hogy tehetem fel ide, és akkor az én kicsim is fölkerül majd a Tieitek közé Kép

Befejezem, dinnyét kell vennem, és félek, hogy bezár az árus!

Pussz mindenkinek!
Judit 31
jucc

Kedves Rokica! Kép
Sokáig gondolkodtam azon, hogy írjak-e vagy sem, de most látom, hogy pont egy olyan gondolatot írt le Marqueza, amihez hasonlót én is szerettem volna írni. Arra gondolok, hogy jó tájékozottnak lenni, és szüléstervet készíteni, háborítatlan szülésre vágyni stb de elmondhatom 3 szülés után, hogy nem olyan az egész, amire felkészül az ember, amit elképzel előre. Egyszerűen nem tudsz rá teljesen felkészülni, és nem tud az ember teljesen "magánál" lenni sem, nehéz közben döntéseket hozni, olyan, mintha teljesen másik dimenzióban lennél. És az sem biztos,sőt, hogy az a hozzátartozó átérzi ezt, aki Veled van végig. Ez egy egyszemélyes harc és a szülésznő ill orvos (akire remélhetőleg nem lesz szükség) meg kell hogy tegye a maximálisat, hogy a legoptimálisabb körülmények között szülhess. Az Istvánban ez különösen így van, ha a körülmények engedik, minden úgy lesz, ahogy szeretnéd. De nem lehet előre 100%-ig megtervezni a dolgokat, pl a kádas vajúdó épp nem szabad, vagy egyszerűen nem leszel abban a hangulatban, hogy bemenj a vízbe.
Ami nagyon hasznos viszont: megtanulni, hogy milyen módon tudod a vajúdási fájdalmat tudatosan túlélni, nem tudok jobb kifejezést. Ez a kulcsa mindennek.
Azt kívánom én is, hogy úgy alakuljon kisbabád megszületése, ahogy szeretnéd. Légy pozitív, erre itt mindenkinek szüksége van. Egészséges, aranyos babád legyen és a szülés napja szép emlék legyen Kép
Vezso
vezso

Pennához csatlakoznék, csaszi ügyben. Ha vágni kell, akkor valóban az kell (mondjuk érdekelne, hogy szegény Marquezat miért nem császározták meg, szerintem 36 óra rettenetesen hosszú vajúdás, nem is csodálkozom, hogy nem a gátmetszés fájt egy törött farcsont mellettKép). Ettől az ember még teljes értékű nő, akkor is, ha sok helyen olvasok én is olyan hozzászólásokat, amiben lesajnálják a császárost, hogy "nem élheti át az anyaságot". Szóval én ezeket is elzavarnám a sárga házba.

Az orvosi beavatkozások egy részét szerintem előre kell tisztázni (pl.: fájdalomcsillapítás, megelőző gátmetszés stb.), van aki ezekkel érzi magát biztonságban. Vessetek meg, de nekem nagy biztonság, hogy megdumcsiztuk a dokival, ha nagy lesz a baba, kiveszi. Nem a fájdalomtól félek, nem a kíntól, hanem, hogy nyomi anyja lesz a gyereknek. Nekem se szimpi a mai "sztárok" hozzáállása, hogy szüljünk programozott császárral, amikor a mama ráér (két show között) vegyük ki a babát. Biológiailag az az egészséges, ha a baba akar kijönni (persze hacsak nincs komplikáció: szívgyengülés, toxémia...).

Az orvosi beavatkozások egy részéről valóban nem kérdeznek meg (nem akarom a falra festeni az ördögöt), ha az anya kerül életveszélybe, gyorsan kiveszik a babát és megpróbálják megmenteni az anyát. Szerintem az idézett tövénynek is ez a lényege, pl. az anya, ha babát vár, nem utasíthatja vissza a mesterséges táplálást vagy lélegeztetést, csak miután a baba elég érett, hogy megszülessen.

Valóban szép a hollandiai születéstörténet, de sajna nálunk még kevéssé részesítik előnyben az otthoni ápolást (nem csak hozzáállás, finanszírozási kérdés is), és nem csak szülő nő, hanem másfajta ellátásban sem (lásd az "elfekvő osztályokat"Kép). Nekem szimpi otthon lenni, én mindenféle műtét és betegség után saját felelősségre, idő előtt távoztam, mert korházi körülmények között nem bírok pihenni, így gyógyulni sem.

És igaz, ez egy pár nap, utána irány haza, 18 év kemény nevelőmunka, hogy embert faragj belőle. Valóban mennyit számít 20 óra vajúdás és 5 nap korház? Nem olyan, mint amikor az embert az érettségivel riogatják? Utána még egy csomó fontos vizsga és megmérettetés vár rá, később csak jókat sztorizik róla.

Kiöntöttem a lelkemet. D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok, tényleg volt termés. Nem is tudom mihez szóljak hozzá.

Most jöttem haza Üllőről, a barátnőmtől, aki novemberben szült. Beszéltünk a szülésről is természetesen. De igazából én továbbra is úgy állok hozzá, hogy bemegyek, történik aminek történnie kell, ha valami nem úgy megy ahogy kéne, akkor a doki pedig megoldja, ahogy tanulta. Ez a munkájuk. Én abszolut megbízom a dokimban, így mondjuk könnyű a dolgom. Nincsenek olyan ábrándjaim, hogy 5 perc alatt megszülök és nem fog fájni, de igazából mégis könnyű szülésre készülök. Ha meg nehéz lesz, akkor is "megoldjuk" valahogy. Majd utána már többet fogok tudniKép

Viszont egy biztos, olyan édes a barátnőm lánya, hogy egy ilyen kis poronty bármit megérKép

Angelani, nem nagyon látom, hogy írtál volna mostanában megint. Remélem semmi baj, nem dolgozod magad halálra.

Szmercsa, ez már tényleg nagyona vége lehet!!! Tök jó, valószínűleg Te leszel az első, aki kezében tartja majd a babát. Ha nem túl nagy kérés, elraktároznád a tel. számomat és ha már kicsit magadhoz térsz, (mondjuk a szülés után pár perccelKép) akkor küldesz egy sms-t? 06-70-387-92-99. Köszi előre isKép

Hari 30+3

Kép
Kép
hari

Sziasztok,
A szülés témához: szerencsére elég nyugodtan gondolok rá (még). Én is bízom a doktornőmben, és úgy néz ki szülésznőt is fogadok, pont azért, hogy ha úgy alakul, hogy többen szülünk, és a doktornő nem tud 100%-ossan velem foglalkozni, akkor is legyen ott velem valaki aki segít nekem és a férjemnek mind szakmai mind érzelmi szempontból. Még nem került szóba, de én is tisztáznám a doktornővel, hogy amíg nem kell addig ne avatkozzunkbe, és amikor valami beavatkozás lenne tájékoztasson a miértről és a hogyanról is! Én hál'Istennek az a típusú ember cagyok, hogy ha becsülettel elmondják, hogy mi várható, akkor nem ér váratlanul, és felkészültebben, nyugodtabban tudom befogadni az eseményeket.

A kórházi létről...hát azt mondom, hogy volt "szerencsém hozzá" többször is, de valahogy sosem akartam csak azért hazamenni, mert nem tetszett a kórházi lét,addíg amíg az orvosok nem látták jónak. Valahogy tudat alatt is úgy éreztem, ott biztonságban vagyok.
Valahogy úgy érzem, hogy a szülés miatti kórházi látogatás össze sem hasonlítható a betegség miattival. No ezt jól megmondtam Kép Pláne hogy most már a legtöbb kórház törekszik arra, hogy az anyuka se érezze magát kórházban. Példa erre az egyágyas szülőszobák, és a 2-3 ágyas szülészeti kórtermek. Nyilván vannak kivételek, de ugyebár szabad a vásár. Kép Én valahogy úgy vagyok vele, hogy az a 4-5 nap bentlét után nyugodtabban megyek haza, hogy minden rendben volt. Olvastam, hogy a babák, általában 2.3.napra sárgulnak be (különböző mértékben), tehát azt a kórházban rögtön észlelik és kezelik ha kell. Én nem szívessen rohannék vissza vele Veresről a kórházba, ha mindez itthon történne. Biztos idegesebb lennék, mint ha szülésre kellene bemenni Kép.

Szóval mindenkinek szíve joga úgy gondolkodni, ahogy teszi, és azt tenni, amit gondol, csak legyen nagyon óvatos és körültekintő. Hisz mind a sját mind a gyermeke élete az ő kezében IS van. Nem festeném az ördögöt a falra, mindenki nyugodjon meg, ráértek akkor idegeskedni, mikor már elkezdődik a szülés.

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

HátKép, nem jöttem egész napKép, de jó indokom volt ráKép.
Azt hittem délben, hogy kielőzöm Falinát, Rókicát,Csillámot,meg Szmercsát és mentem megszülökKép

Dél körül olyan nagyon elkezdett fájni az alhasam, mi több egy-két görcs is jött, hogy magamhoz híven egyből bepánikoltam,hogy te Jó Isten, mi van ha ez már az, és hogy még csak a 35. hét, és még sehol semmi, se kórházi pakk, se babaruhakimosás, se semmi
Gyorsan hazajöttem(Auchanba leraktam egy sorba a kosaramat, ambe már volt egy -két cucc) és gyorsan lefeküdtem.
Persze pánik megmaradt, hányingerrel párosultKép, aztán valahogy alábbhagyott a hasfájás és aludtam 2 órát!
Lányok mi a fene volt ez??
Csak úgy van és kész?
Ez az amiről ti is írtok, hogy fáj a hastok, meg hogy görcsöl, meg ilyesmi??

Mea!Te is így érzel...???

Hát ez rémisztő volt!Mondjuk nem vártam mást magamtól csak pánikolást, de hát ugye a 35. héten ez érthető!

Mariqueza!

Hát ez nem valami szívderítő!36 óra nekem is brutálnak hangzik. És ráadásul én már most úgy érzem hogy a farcsontom , szeméremcsontom tájékán nem stimmel valami!Úgy fáj, hogy néha alig bírok még lépni is, mert amint felemelem az egyik lábam, olyan fájdalom nyilal a másik lábam lovaglóizületébe vagy mibe, hogy azt hiszem, összeesekKép

Szmercsa!
Látod, látod, milyen előrelátó vagyok, hogy gondoltam a telefonszámcserére??
Az enyém: 06-20-466-1984, de látom már Hari is megadta, szerintem mindketten elég sűrűn tudunk jönni, úgyhogyha action van, bármelyikünknek dobhatsz egy sms-t!

Dudukly és többiek!

Köszönöm a támogatást tanulás ügyben. Én is úgy néztem a háziorvosomra mint aki az űrből jött. (hozzáteszem hogy ő nemrég ment férjhez 60 évesen és tudtommal nincs gyereke)
Ráadásul én most kezdem a 2. -t, és olyan a rendszer, (távoktatásos), hogy be se kell járni, csak vizsgán kell produkálni!
És én amúgy sem vagyok az a visszaélős fajta(puskázni se tudtam sose, még arra se vettem a fáradságot hogy elkészítsem a puskát, inkább tanultam), én mindig úgy megyek el vizsgára hogy maximálisan felkészülök, így megspórolom a lusták, a szerencsejátékosok, meg a puskázók idegességét!
Néha látom mit művelnek ott egyesek, én nem bírnám az idegi stresszt, inkább felkészülök rendesen és vizsga előtt újságot olvasok, vagy beszélgetek ha van partner, a többiek meg szétzilálják az agyukat annyira izgulnak.

Megann 34+2

Kép

Kép
megann

Most azon gondolkoztam, hogy ott a fájások, vajúdás, nyomás közepette, ha bármi gond lenne, (ne legyen!) akkor sem hiszem, hogy dönteni tudnék bármiben is, biztos hogy a dokira meg a szülésznőre bíznám a dolgot.

Helyzetjelentés hálószoba ügyben: nem történt semmi. Párom elment dolgozni, utána átment az imádott hugicájához, most pedig itt van még inkább imádott barátja. Komolyan néha azon gondolkozom nincsenek-e ferde hajlamaiKép Na jó ez kicsit morbid volt, de már megint ideges vagyok. 8-kor miért nem lép le a jó büdös p...csába ez a hülye haverja? Vagy miért nem kérdezi meg nem kell-e segíteni valamit és csinálhatnák édes kettesben a szobát. Ehelyett kint ülnek már órák óra a kerti hintában és dumcsiznak. Holott én sem láttam ma még a páromat, jó lett volna pár szót beszélni vele. Meg mikor kb. 2 órája hazaértem, annyira szerettem volna elmenni és fürdeni egy jót, de így valahogy nem annyira akartam, hogy itt van ez a fasz. Már nagyon tele van a tököm, ráadásul egyre kevesebb türelmem van már. De azért valaki megtaníthatná már, hogy este nem illik sehol zavarni. Na mindegy, nem is akarom magam felhúzni, már látom hogy ennek ma is veszekedés lesz a vége.

Hari

Kép
Kép
hari

Megann, ha nem haragszol én is elmentettem, hogy ne csak Szmercsának legyen meg a számodKép De te is mentsd el az enyémet és ha bármi van, üzenj!

Jó is történt, az előbb hívott az a lány, akitől pár ruhát, meg hálózsákot, meg overált akartam venni a múlt hónapban, csak ugye a Nanó kuty miatt le kellett mondanom. Úgy volt, hogy megyek ki majd Csepelre találkozni vele a héten, de mondta, hogy holnap pont itt járnak Kispesten és akkor találkozhatnánk. Úgyhogy megúszom a buszozástKép Rámfért már valami jó hír is.

Megann, amúgy tudom hogy ez nem nyugtat meg, de én is megijedtem volna a helyedben. Én még csak 30 hetes vagyok, de néha egy-egy fájdalmasabb időszaknál még így is megfordul a fejemben, hogy jaj, csak nehogy szüljek. Még nagyon korai lenne és nem is vagyok felkészülve, de inkább a korai időpont zavar. Úgyhogy gyorsan el is hesegetem ilyenkor a "buta" gondolatokat.

Csajok én egyre idegesebb vagyok, már kezem-lábam remeg. Ha nem megy el ez a köcsög perceken belül, akkor én kimegyek és elküldöm a párommal együtt a francba. Bocsi, de tényleg szabályosan érzem, ahogy megy fel a pumpa bennem. A párom is egy akkora érzéketlen fazon, hogy nem is tudom hogy ismerkedtünk mi össze. Csináljatok valamit, mert mindjárt sírógörcsöt kapok a tehetetlenségtől.

Hari

Kép
Kép
hari

Na jó, látom megint sehol senki, elmegyek fürdeni, most már az anyósnak is panaszkodtam egy sort, azt mondta szól a kisfiának, hogy csinálja a szobát. És lássatok csodát a haver is elindult, bár lehet, hogy meghallotta ahogy mondtam az anyósomnak, hogy igazán megtaníthatná valaki, hogy ilyenkor már illik lelépni. De lehet, hogy csak azért indult el, mert találkája van a barátnőjével.

Én meg megyek fürdeni, holnap jövök, majd megmutatom miket vettemKép

Hari

Kép
Kép
hari

Hari, csak a szokásosat tudom mondani: ne idegeskedj. Nem tesz jót se Neked, se a Babónak, sőt a helyzet se változikKép. Bár ma az OTPDirekt telefonos csajával ma én is úgy felhúztam magam, hogy tömény görcs volt a pocakom, hányinger meg minden. De kimentem a kertbe kihuzigálni a gazt, kiéltem meg fejben kiveszekedtem magam, holnap meg írok egy szép levelet a PSZAF-nek. Szóval a régi módszer: 10-ig számolni, aztán beszélni. Persze, ha nagyon ideges vagy, puffogj egy kicsit, csak nehogy Te kerülj ki rosszul belőle, mint multkor az sms-el.

Megann, remélem nincs gáz, én majd egy hónappal visszább vagyok, de nekem is szokott olyanokat fordulni, hogy asszem belehalok. (Ha idegeskedem, pláne, lásd feljebb.) Néha a lépemet rugdalja, mindig szólok is neki, hogy ez fáj a mamának. Remélem, csak sokat rohangásztál, ebben a melegben gyorsan jön a kimerülés. Tehát lassan, nyugodtan. Még bent lesz a kicsi egy ideig, és egyre kevesebb helye van mozogni, úgyhogy lehet, fájdalmas rugásokra kell felkészülni. A 36. héten meg már van aki összerakja a pakkot. A babrucikat kimossa a család, amig bent vagy (a mi babónkét meg is kell venniük előtteKép).
A sulival nem Rád, és persze nem Vikire akartam célozni, csak arra, amit Viki is írt, hogy lehet ezt csinálni (nem Te leszel egyedül), csak ha valaki visszaél a helyzettel, az nem szánalmat, hanem visszatetszést kelt. De látom én, Te mindig annyit tanulsz, egy professzori helyre pályázol?Kép.

Prüntyi, tudom, hogy megbízható dolog a korházban lenni, de én gyakran érzem úgy, hogy feleslegesen sokáig tartanak bent. (Inkább szimpi a leírt holland szülési gyakorlat.) Ha a mama jól érzi magát (biztonságban) az a legfontosabb. Ez mindenkinél egyéni.

D
dudukly
Isaszeg

Megann,
látod, látod. Erről beszéltem, hogy az utolsó hónapban vigyázni kell nagyon a bevásárló központokkal!!!!!! Kép Itt ecseteltem nektek, hogy egyik pénteken mennyire rosszul éreztem magam, hidegverejték, hányinger....... hú minden volt Kép mindez egy auchanos bevásárlás közepette. A légkondi miatt, teljesen más a klima, a légnyomás, valójában ez az amitől rosszullét jött rád is. Kép
Tessék most már egyre többet pihizni, akár nap közben is, és lekaksizni mindent, ami nem fontos, és várhat. Ne erőltesd magad!!
Te is közeledsz a végéhez! Kép
Pihi, pihi, pihi, pihi
mikor mész dokihoz??
szmercsa
szmercsa

Hari, nyugi!

Ismerem az érzést, de nem tudok okosat mondani. Csak annyit: ezzel Magatoknak ártassz a legtöbbet, úgyhogy próbálj nyugis lenni! / könnyű mondani, tudom.../

Judit
jucc

Hari,

Babó az első Kép Rá, csak és kizárólag Rá tessék koncentrálni. Megsimizni, szeretgetni, pár jó szót hozzászólni. Többit lekakálni Kép
És Hari, a haverok mind-mind érzéketlenek, főképpen azok, akiknek nincs gyerekük. Én szépen megkérem őket, hogy ne zavarjanak, mert fáradtak vagyunk, sok a dolog, inkább beszéljünk meg előre egy időpontot.
Tegnap is ez történt: átjött az egyik pajtink, akit én is nagyon kedvelek, és mondta volt elugrik valamit elintézni, visszajön sörözni egyet, nekem is hoz alkoholmenteset, nehogy azt mondjam kihagynak minden jóból Kép De én megkértem, hogy ne Kép sztem ez nem volt szemétség. A párom akkor jött haza, még nem evett, dolga is volt, hajnalban orvos.... tehát ennyi.
Nem tudnál szépen szólni neki??
szmercsa
szmercsa

LÁnyok,
ígértem képet magamról. Először kisebb fennakadások adódtak, nem volt elem, aztán lett elem Kép de valami gond volt a géppel, aztán gép is meggyógyult, de most nincs ki lefotózzon Kép
Amikor lett volna, akkor 40fok volt és nem volt kedvem összeszedni magam Kép kis smink, hajigazítás, jobb gönc....
Most egyedül vagyokk Kép
szmercsa
szmercsa

hahó!!!!!!
már megint egyedül hagytatok Kép
MIlyen dolog ez??
Lehet, hogy utolsó perceimben??? Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa
lélekben veled vagyunkKép Sőt, ha lehetne én a helyedben is szívesen, lepakolnám ezt az édes terhet...
penna

KÖszi Penna,
ari vagy Kép
szmercsa

Igen, mondjuk az igaz, hogy a kórház mellett szól, hogy az embernek manapság lehetősége van fájdalomcsillapitást kérni, ha azt szeretne.

Tudom én is, hogy nem tudok mindent előre eltervezni, hogy hogy is legyen, és szerintem nekem az egészben ezt a legnehezebb feldolgozni... én szeretem a kezemben érezni az irányitást, és sanda gyanúm, hogy ez most nem biztos hogy igy lesz.

De ez az én keresztem, ez már nem szülési para, hanem általános kontroll-mánia. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bocsi, kicsit megkésve küldtem el az üzenetet, látom azóta lemaradtam.

Ebben a hőségben mindenki vigyázzon, ne terhelje túl magát, és igyon jó sok vizet!!!

De a görcsölés tök normális. Ha nagyon görcsöl a hasad, feküdj le és igyál vizet, valószinűleg elmúlik.

A fájdalom is tök normális. Én is ugye ülök az irodában, és minden egyes alkalommal hogy felállok, beletelik vagy egy tucat lépésbe, mig elmúlik a fájdalom és normálisan tudok lépkedni. Néha úgy érzem magam, mint a 76 éves nagyanyám.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jucc,
Köszi az adatokat. Meg is nyugodtam egy kicsit. Az értékek nagyon közel állnak egymáshoz.

BDP 7,49 - 7,54
OFD 9,89 - 9,47
HC 27,56 - 26,9
APD 7,74 - 8,18
TAD 7,53 - 8,02
MAD 7,63 - 8,1
AC 23,99 - 25,45
FL 5,48 - 6,13
SÚLY 1285 - 1558

Neked mikorra becsülte a gép a szülés idejét?

Benianyu

benianyu

Én már úgy sóvárogtam utánatok, mint egy ... nem is tudom, mi az amit a legjobban kívánnék?Kép egy hűsítő-kényeztető masszázs... az jó lenne. szóval tegnap este óta próbálom elolvasni, miket írtatok, tele van a fejem mindenfélével

nálunk nagy fennforgás van, függöny felmérés, OBI, holnap villanyász, nem működött a sz.gép, ja és nemsokára lesz igazi házimozink!!KépKépKép elfáradtam.

Hari!! mindenképp szólj a párodnak és a barátjának, különben azt gondolják, hogy ez természetes, amit csinálnak! én nagyon pofátlanul őszinte szoktam lenni, de nálunk ez természetes. megmondom, hogy na most már eleget beszélgettetek, most már a kedvenc feleségével kell foglalkoznia, pont. már volt, hogy lerakattam így a telefont is vele. azért ez nem általános, sosem szoktam semmitől eltiltani, de ha ennyire ki vagy éhezve rá, és nem találkoztok egész nap, szerintem ez kell. és tul.képp örül neki, hogy látja és látják, hogy nekem mennyire hiányzik! a terhességgel sem akarok visszaálni, de folyamatosan hangsúlyozom, hogy én most érzékenyebb vagyok, és tudom, hogy néha elviselhetetlenül, és ezt próbálja megérteni. és próbálja...Kép ma több, most vasárnap kevesebb sikerrelKép egyébként mások párkapcsolatának ügyében remek tanácsokat és stratégiákat tudunk gyártani, ha gondolod ...Kép és szmercsának igaza van: lekakilni mindent, ami nem fontosKép

Rokica: már nem tudom ki írta, hogy a lényeg az egészséges baba! a holland példánál maradva: ki tudja mennyi a szövődmény, halálozás stb az otthonszülés és a kórházban szülés között? nekem az nem meggyőző, hogy ez vagy az kellemesebb. a biztonság van az első három helyen! itt két emberről van szó! ezért nekem pl egyáltalán nem volt szempont, hogy hol van kád v bordásfal. nem az én kényelmem a legfontosabb. ja és Mo-on szerintem egy évszázad is kevés lesz, hogy az a szociális háló, társ. felkészültség, hozzállás, nem utolsósorban eg.ügyi rendszer létrejöjjön, mint Hollandiában.

Megann! házidoki irigy vénlány szipi (azaz szipirtyóKép) ez a summázott véleményem. vigyázz magadra így a finisben!

ha vki döntött kzsvér ügyben mondjamáel léci!Kép

tudjátok mit! ne féljünk a szüléstől, aggódjunk a szoptatás miatt!Kép egy nemrég szült lány mondta, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen nehéz lesz az egész, sebes mellbimbó, stb, hogy többet kellett volna erről olvasnia (nem laikus...) szóval ne a szüléstörténeteket olvassuk, arról már annyit tudunk - többet, mint kellene...

HAJRÁ SZMERCSA! megígérjük, hogy rövid távollétedben is koncentrálunk pozitív gondolataidraKép

KépKép
KépKép
and

Rokica, én egy pingvin és egy viziló keverékének hasonlítottam pont ilyen megfontolásból ma magamKép de most élvezem, billegtetem a pocakomat férjnek, hogy neki ilyen nincs, ő meg próbál utánozni, de bármennyire dülleszti is ki, az enyém nagyobbKép és szebbKép

KépKép
KépKép
and

Szmercsa,
Látod itt vagyunk, nem vagy egyedül. HAJRÁ!!!

Megann,
Remélem, jobban vagy! Most próbálod behozni a múlt heti szobafogságot? Csak lassan, oké? Ne hajtsd túl magad! (Azért a cuccodat lassan akár össze is rakhatod, nem?)

Hari,
Megint igazad van! De nem ér az egész ennyi idegeskedést! Bár én is ismerem, milyen érzés, mikor megy fel bennem a pumpa, még hergelem is magam. Ugye?
Nyugi, ülj be egy kád langyos vízbe (már meg is tetted) és beszélgess a pocaklakóddal!
Aztán majd nézd meg az UH adatokat, egymás mellé beraktam Juccét és az enyémet.

Benianyu

benianyu

And:

A hollandoknál kevesebb a halálozás, a szövődmény és a császármetszés mint Magyarországon.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

And:

Hehe. Én kripli bálnának szoktam hivni magam, a párom szintén pingvinnek Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Most zuhanyoztam le hideg vízben Kép. Három napig nincs meleg víz, karbantartás miatt. De már csak egy van hátra és talán holnap estére már lesz.

Jó éjt mindenkinek!
Benianyu

benianyu

Rokica: hű de megnéznék egy ilyen összehasonlító tanulmányt... na mindegy, az viszont biztos, hogy egy itthoni otthonszülés az nem egyenlő egy ottani otthonszüléssel. ezt jól megaszontam...

a kriplit kikérem nekedKép! és különben sincs akkora szád, mint a bálnának!Kép de ha hátulról néznénk egy vizilovat és engem...! a férj talán rámismerne - amelyik pingvinesen riszálja, az vagyok énKépKép

KépKép
KépKép
and

én is jó éjt nektek!
megyek beszélgetni hűs teraszon férjjelKép

KépKép
KépKép
and

Sziasztok!

Az otthon szüléshez szeretnék hozzászólni.

Én úgy tudom, hogy a hollandoknál az otthon szülés azt jelenti, hogy kimegy egy több fős segítő sereg, egy olyan felszereltségű autóval, amilyenről itthon még sok kórházban is csak álmodnak. Így azonnal tudnak segítséget nyújtani.

Ismerek olyat, aki az első gyerekét otthon szülte, a másodikat már ő is kórházban. Magyarországon ehhez nincsenek meg a feltételek, szerintem.

Bojti és Gábriel

Kép
bojti

Lányok!

Köszi az aggodalmat!Bevallom mindig jó ha sorstársakra akad az ember(görcs, fájdalom), na nem gonoszságból, hanem hogy tudja az ember, hogy nem űrlény és teljesen normális jelenségek.
Jelentem már jobban vagyok, mondjuk nem is tettem 2 szalmaszálat se keresztbe délután 2 óta!És mivel 3 után aludtam el, most várhatom az álommanókat, amíg végre mejelennekKép

Benianyu!
Nagyon igazad van, a "szobafogságból" való felszabadulásomat úgy akartam megünnepelni, hogy tegnap is egész nap csavarogtam(plusz hazamálháztam egy 7 kilós görögdinnyét meg egy másfél kilós sárgátKép), meg ma is nekiindultam, csak hát nem lett jó vége.
Az egy hét amit itthon töltöttem megtette a hatását...nem is gondoltam volna hogy erőnlétileg ennyit számít egy hét így a vége felé, hiszen előtte még a hegyet is elhúztam volna, és össze vissza rohangáltam!
Pakk ügyben is teljesen igazad van, holnap el is megyek az Ázsia centerbe(kínai piacra akartam menni eredetileg, de azt hiszem ezt most már kihagyom), és veszek még egy hálóinget, meg egy vékony köntöst.
És holnap könyörtelenül levágdosom a papírcimkéket a kisbaba ruhákról és indul a mosási hadművelet.

Hari!
Egyáltalán nem baj, hogy "bespájzoltad a számom"Kép, sőt legalább mi is előre gondolkozunk, és már legalább egy embert tudsz te is értesíteni és én is!Kép

Én is útálom a bunkó haverokatKép,szerencsére nekünk ebből a fajtából nincs egy darab se aki a nyakunkra ülne, de nem baj van másfajtából valóKép)
Még szerencse hogy anyósoddal így tudsz koketálniKép
Mondjuk a párod a nagyobb hibás szó se róla, mert ő is a tudtára adhatná az illetőnek, hogy nem kívánatos személy a háznál este x óra után.
De gondolom ő kellemesen elbájcsevegett vele(hogy a ló rugja megKép)
Remélem anyós hatásosan tud intézkedniKép
Kutty jól van???És a kedvenc macsekom???

And!Zozo!
Amint lesz döntés köldökvér ügyben, azonnal tájékoztatlak titeket, de valószínű az egyszerűbbet, de drágábbat válsztjuk(sejtbank), mivel eléggé kicsúsztunk már az időből is, meg ugye a másiknál nekünk kell gondoskodni a szállításról, meg az kétszeri vérvételt jelent(a farncnak van már kedve megint egy 25. rendelőbe várni órákat)

And!
Na ezt a szoptatás dolgot nem kellett volna bedobnod, voltam a nyáriaknál, hát ők is szenvednek kutyamód, ugye Rókica??
Kevés a tej, sok a tej, lusta a cici, hasfájós a baba, lusta szopni..stb...hát nem irigylem 1-2 hónap mulva a poblémáinkat.
Mindenesetre legyünk bizakodókKép

Egyébként most hogy ilyen szarul lettem, apa is megemberelte magát egy kicsit, (na nem túlzásba, a dinnyehéj, megint egy órája figyel a konyhába egy tálcán kidobatlanulKép), de legalább már ő is látja, hogy nem oda buda, azt mondta hogy fejben már összerakta a vészforgatókönyvet, hogy kit fog hívni szobaátrendezésre stb... ha esetleg hamarabb jönne babó.
Csak azt mondta hogy az én pakkom legyen kész, mert ebben a témában azt se tudja mihez nyúljon, (látszik hogy férfiKépKép)a mosás-vasalást meg csak szép apránként napi 1 órát engedélyezettKép

Rokica!
Én felállás után dettó mint te, de nekem nem is múlik el teljesen, mondom, olyan mintha össze akarnék szakadni ott alul. Mintha a tartógerendáim feladták volna a harcot!

Megann 34+2

Kép

Kép
megann

Sziasztok!

Szmercsa, én is itt vagyok - még, ha ez számít valamit: mindenki Neked szurkol, lélekben Veled vagyunk Kép

Benianyu Kép Dejó, hogy egymás mellé tetted, már épp neki akartam rugaszkodni, hogy visszakeresem a Te adataidat. Tényleg elég hasonlók. Nem is néztem eddig, de most látom: okt. 4-ről okt. 8-ra változott az időpont a méretek alapján. Neked mi is az új dátum? Én kiegyeznék, ha csak ennyit csúszna a gyerkőc, inkább csak azzal van bajom, hogy nemtom, mennyire saccok ezek. A súly tutira csak becsült.

Nekem egyáltalán nem hiányzik a melegvíz / pedig van Kép /, szinte teljesen hideg vízzel zuhanyzom.
Balázsnak is elég hideget engedtem fürdéshez, ő sipítozott, hogy meleget kér!

Otthonszülés: én nem merném bevállalni, de ismerek jónéhány anyukát, aki már többet is szült otthon, és nem is változtatnának ezen. Nekik bejött. / most is van egy, aki a harmadikat várja, és egy napra vagyunk kiírva vele/. Viszont olyat is ismerek, aki az elsőt Geréb Áginál akarta szülni Érden a Születésházban. Nem volt egyszerű, mert Vas megyeiek, de feljöttek előbb. A vége kórház lett, nem sikerült a dolog. És ebben az esetben a kórház ezerszer rosszabb, mint amikor az ember eleve erre készül. Egy másik szombathelyi ismerős is ott akart szülni, de ők már beindult fájásokkal ültek autóba, ennek a vége is kórház lett, de azért, mert karamboloztak Kép Jó a sztori vége, semmi komoly, de mégsem olyan, ahogy lennie kellett volna. Ebből is látszik, hogy valóban nincsenek meg nálunk a feltételek. Nem csak Pestből áll ez az ország.

Na mentem aludni. / ja, este sikerült dinnyét venni, már a nagyját be is vágtuk, Balázsnak is, apjának is ez volt a vacsi, ők sem kívántak mást Kép Én is állandóan ezzel küzdök: mit főzzek, mit együnk? Ebben a melegben tényleg nem jó semmi. Még esetleg a gyümin és salátán kívül a rántott patisszon+cukkini. Imádjuk, csak sokáig kell vacakolni vele/.

Jó éjt!
Judit 31
jucc

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?