Új privát üzeneted érkezett!

Megann!
ha sikerült utánajárni légyszi írd le.
azt jól tudom h. a 30.hét után lehet intézni?
Az én férjem biztos nem fogja hurcolászni.
akkor oda megyek ahol viszik is.

And!
köszi az infót.

Zozo
Vendég

Sziasztok!

Rokica! Én Baján élek, csak Pécsen fogok szülni. Albérletkereséssel kapcsolatban egyelőre csak azt tudom javasolni, hogy nézegessétek a Szuperinfót abban mindig vannak hirdetések.
http://baranya.szuperapro.hu/index.php?kkod=1&c=kategoria
Illetve a barátnőm mondta, hogy az egyetem hirdetőtábláján is mindig vannak hirdetések, ha esetleg megy a húgod beíratkozni, akkor ott is szétnézhet.
Holnap találkozom a sógornőmmel, aki pécsi, megkérdezem őt is, hátha tud valamit ezügyben.

Szmercsa! Nagyon irígyellek a szüléssel kapcsolatos hozzáálásod miatt. Sajnos én ahogy közeledem a szüléshez, annál jobban parázom az egésztől. Nem is a szüléstől magától, mert arról sokat olvastam, illetve átbeszéltük az orvosommal pontról pontra a dolgokat. Hanem inkább amiatt aggódom egyre erősebben, hogy nehogy valami baj legyen. Tudom, hogy ez a negatív hozzáállás tipikus formája, de nem tudok mit tenni, ilyen vagyok. Ma pont azon gondolkoztam, hogy a túl tájékozódottság sem mindig kifizetődő, ha például nem lennék tisztában azzal, hogy mik egy sima szülés kockázatai, akkor nyilván nem is aggódnék emiatt előre, és könnyebben azt mondanám,hogy a szülés a legszebb dolog az életben, és minden rendben lesz stb. stb. stb.

Ildi 36+3

Kép
vrucsincá

Roki
én nem akarok nagyon beleszólni, tudod, ritkásan vagyok, de most ezt a témát átolvastam böcsülettel... igen, vannak ilyen esetek. De nem kéne "pánikot" kelteni az elsőszülő mamikban, akik amúgy is szoronganak egy kicsit az ismeretlentől. Az orvost talán úgy kell felfogni, mint aki segít, nem pedig mindenképp beavatkozni akar.
Hidd el, hogy a (főleg első)szülő nők nagy része akkor is az orvosi felügyeletet választaná, ha szülhetne pl. otthon.Én szülőotthonban szültem az elsőt, (ami uygi nem kórház) és azért váltok, mert az ellátottságát (orvosilag) nem éreztem jónak (pl nincs állandó gyerekorvos, csak napi 1x jön megnézni a babákat.)
A szülés természetes folyamat, ez igaz, nem vitatom, de azért nem MINDEN beavatkozás rossz. De valahogy jobban a földön kell állni a mai világban. A nők többsége nem szülést vagy "szülésélményt" eufóriát, gyertyafényt,és föld felett lebegést, "életre szóló élményt" szeretne, "csak" egy egészséges babát. Ez sokkal-sokkal fontosabb!
És igaza volt talán Szmercsának(?) aki írta, hogy a felelősség az orvosé. Vagy te nem perelnéd be, ha kiderülne, hogy egy császárral menthető lett volna, vagy megelőzhető lett volna a károsodás? És tényleg: két egyperces fájás között álljon le veled "konzultálni", tájékoztatni?

A végletek soha nem jók. Sem ide, sem oda. Erőszakos szülésindítás, szükségtelen beavatkozások - vs. "még véletlen se nyúljon hozzám senki" ...ez a két véglet. A legtöbb szülés valahol félúton zajlik.

Ki kérdezte a táblát amúgy? Ma reggel tettem fel.
üdv
p 31+6
penna

Hali!

Néha beleolvasok, de nem tudom igazán követni az eseményeket. Sok a meló lakásrámolás stb. Nem részletezem.
Mi jól vagyunk, ma voltam UH-on
A csjszi egy héttel nagyobbnak tűnik.
BPD: 87
OFD:106
AC: 309
FL: 66
súly 2540g
Itt betöltött 34. hétnek felet meg, szóval ebből minden lehet, akár szept eleje is. Majd eldönti, hogy mikor kívánkózik ki.
Az én lánykámra nem igaz, hogy a nap 90%-át alvással tölti, mert állandóan izeg-mozog, mint egy sajtkukac, de így legalább tudom, hogy ok minden.
Remélem csütörtökön a méhszáj is zárva lesz.

Névnaposok boldog névnapot.
Penna egyetértek az írásoddal.

Kriszta
33+3 vagy 34

Kriszta és Kincső
bkrisztina

Sziasztok lányok!

Bocsi, hogy így eltünedezek, de nem nagyon tudok a gép előtt ülni, mert a gyerkőc szétrúgja olyankor a bordámat, sőt igazábol egyáltalán nem tudok már hagyományos széken ülni.
Bele-bele olvasgatok a témákba, viszont most egy fontos infóm van, annak, aki még nem vett babakocsit. A könyves Kálmán kőrút és a Bíró Lajos utca sarkán van egy babakocsi nagyker. Szuper babakocsik vannak és kb fele annyiért mint általában Brendon vagy Megatoysnál.
Felteszem amit ma vettünk ott! és mindent leírok róla.

Kép
Kép

Ja a jó még, hogy ha ott veszel babakocsit, akkor 2 év garanciát kapsz rá, és a két éven keresztül, ha bármit veszel náluk (autós ülés, ágynemű, szobahinta...) akkor azokat, már nagyker áron veheted meg!

Kép

Kép
prüntyi

Nagyon jó olvasni a hozzászólásaitokat...
Jól kiderül, hogy mennyire mások vagyunk.

Roki, azt hiszem, annak ellenére, hogy a nyári babások statisztikái a sok beavatkozást tükrözik, ők mégis úgy élték meg a dolgot, hogy nem baj, lényeg hogy nem lett nagyobb baj. Még ha császár is a vége. És biztos a legtöbb kismamának a fontosabb a tudat, hogy megbízhat az orvosában és a szülés fura állapotában teljesen ráhagyatkozhat, mint hogy a maga módján élje meg a szülését )ha egyáltalán van igénye erre, mint ahogy Penna is írta)

Lényeg, hogy beszéld át a dokiddal, mit várhatsz tőle (biztos olvastál már ilyen "szülési tervet" - amiből később semmi sem alakul "úgy") - aztán meglátod, valószínűleg teljesen más lesz, mint bármi, amit valaha is eddig átéltél és csak ott derül ki, hogy viselsz egy ilyen helyzetet. Aztán a kistesónál majd tudod, hogy milyen szempontok szerint válassz dokit/kórházat.

Ismeritek "A bába válaszol" c könyvet? Abban írja a szerző, hogy "Először minden másképp, másodszor, ahogy az anyuka akarja, harmadszor, ahogy lennie kell".
judittka

Na kezdem sorolni...amit a kocsi tud...
-két irányba tolható,
-teljessen ledönthető háttámla, és még 3 fokozatban ültetehető
-teleszkópos, fékezhető kerekek (jó a rezgéscsillapításuk a gödrökben)
-a fejrésznél "beépített" kistáska, amit, ha lecipzározol, jó szellőző lyuk nyáron
-alsó nagy kosár
tetején kukucskáló
-minden borító/anyag leszedhetó, mosható
-lábtartó

ami jár hozzá:
-kistáska (lásd. fogantyún)
-szúnyogháló
-esővédő
-mózeskosár (lásd. 1.képen)
-téli lábzsák, speciális cipzárral (nem kell leszedni a lábzsákot, hogy kivedd a gyereket)

hirtelen ennyi jutott eszembe...
és mindez volt 35.500 és ez volt most a legújabb és a legdrágább kocsijuk.

Ja és hasonló kocsit brendonban 50.000 alatt nem láttam!

Remélem segítettem akinek még aktuális

Pr. 34+4

Kép

Kép
prüntyi

<font size="-2"><font color="0000ff">Sziasztok!

Elnézést, hogy így 2004. nyári babásként belekotyogok a dolgaitokba, de mostanában be-be szoktam nézni hozzátok, mert egy ismerősömet agitálom, hogy írjon-pocakosodjon-beszélgessen veletek, mert olyan helyen lakik, ahol közel-távol nincs egy szál várandós sem rajta kívül. Eddig még úgy látom, hogy csak max. olvasgat. Nekem viszont pár dolog eszembe jutott, talán segítek vele.

Rokica!

Az oxytocint szerintem nyugodtan visszautasíthatod, ha csak azért akarják adni, mondjuk egy-két óra után, hogy kicsit gyorsítsanak az eseményeken. Az más, ha mondjuk kitolásra egy hosszú vajúdás után esetleg fájás gyengeség lép fel, akkor tényleg kell, és akkor tényleg a baba érdeke. Az én orvosom első szülésnél nagyon nem híve az oxytocin adásának. De ezt a dokiddal kell előre egyeztetned. Mondd el, hogy Neked mire van igényed, hogy szeretnél beavatkozásmentesen szülni. Ha ebben partner (ezt látni fogod az arcán a beszélgetésnél), akkor ő a Te embered. És ne parázz, mert a görcsösség a legnagyobb ellensége a sima szülés sima lezajlásának.

Megann!

Az oxytocin tényleg jó találmány, de megértem Rokicát is, mert ismerőseimtől hallom én is, hogy kapott egy kis oxytocint, mert nem tágult eléggé gyorsan. (Mellesleg ez olyan szüléseknél, amelyek a szülészet-nőgyógyászat tankönyv szerint is normál ütemben haladtak.) Aztán oxytocin hatására nagyon erős fájások, baba szívhang le és irány a műtő. Szóval a szükség és szükség között is van különbség orvosonként és kórházanként. Ezért kell, hogy ilyesmiről előre beszéljen az ember az orvosával.

És most egy kis pozitív befejezés. Egy Hollandiában élő magyar barátnőm két kórházi szülése (kicsit más, mint nálunk):</font>
<font color="808080">A szülés: hajnali 3-kor ébredtem fel a kb. 10 perces fájásokra. (Előtte való nap bicikliztem este, lehet, hogy az segített be. . Kép) Aztán délután 2 körül hívtuk ki a védőnő-szülésznőt, hogy már 3 percesek a fájásaim. Megnézett, csak 3 cm-re tágultam még ki, ráadásul a feje is még mindig fenn van, szóval azt mondta, meg ráérek, így elment. ... Fél 6 körül ismét kihívtuk, a fájásaim már nagyjából egybefüggőek voltak, (azt hiszem ez volt a legrosszabb része az egésznek: délután 3-tol 6-ig. ...) de még mindig csak 6 cm voltam, és a feje még mindig nem ereszkedett le. Viszont vizsgálat közben véletlenül megrepedt a burok, így ömlött belőlem a víz. ... Sajnos halvány zöld. Így, ha még nem is akartam volna bemenni a kórházba, most már küldtek volna. Aztán a kórházban újabb másfél óra várakozás, visszatartani a nyomási ingert, várni, hogy kitáguljak, és leérjen a baba feje. Nyolc előtt valamivel jött a megváltó engedély: nyomhatok. Még mindig összevissza forgolódott a pici lányom, de már legalább kifele jött. 8.40-kor vágás nélkül, kis szakadással megszületett a kislányom! A végén a párom fogta, miközben jött kifelé, és persze a köldökzsinórt is ő vágta el. 3.10 kilo, 47 cm, rengeteg sötét haja van, sötétek a szemei. Éjszakára még benntartottak, de reggel hazaküldtek mindkettőnket, hogy egészségesek vagyunk, minden rendben. Reggeltől jött a segítő, aki napi 4-5 órát marad, megmutogat mindent, és segít a háztartásban. Első nap persze örültem, hogy fekszem, de a férjemre nagyon büszke vagyok, nagyszerűen helyt áll. Főleg neki mutogatta meg még a teendőket a nővér, és aztán nagyon ügyesen meg is csinálta. Állítom, hogy jobban tud pelenkázni mint én. ... Kép Aztán a második naptól már nekem is mutatta a fürdéstől a pelenkázásig mindent, segített folyamatosan a szoptatásban (Megjegyzés: Ezt a segítőt a betegbiztosítás fizeti szülés után egy ideig. Orvos egyszer látott, de csak látott! A mekóniumos víz miatt.)

8-án hajnali negyed 1-kor 3460g és 49 cm-esen megszületett a fiam. Gyors, könnyű szülés volt. Karcolás nélkül megúsztam. Iszonyú hosszú köldökzsinór volt, kétszer rá volt tekeredve a nyakára, és még mindig lazán kijött a fiam. Csak amikor rám tették, kezdett kékülni a feje, mert
tele volt váladékkal mindene. Szegény férjem teljesen elsápadt, hogy most valami nagy probléma van, persze semmi különös nem volt... Kép Hajnali fél négykor már itthon is voltunk. Na igen, itt nem szarakodnak a hollandok... Kép de jött a segítő már aznap délelőtt.</font>

<font color="0000ff">És még valami: A szoptatásról, főként a helyes mellre helyezésről nem árt előre képben lenni, mert egy-két kórházat leszámítva, nem biztos, hogy időben és nem biztos, hogy jó segítséget kaptok.

Remélem, nem gond, hogy írtam nektek!

További jó pocakosodást mindenkinek!

Zita</font></font>
pzita

Õrüntyi
állati klassz a kocsi, gratula a jó vételhez!Kép
p
penna

persze Prüntyi, csak sötétben gépelek, bocs.
penna

Prüntyi,

szuper a kocsi, és nagyon klassz színe is van! Gratula.

Juttka
judittka

Valaki kérdezte a GYÁS=TGYÁS tandíj mentességerre is jár (ma kérdeztem meg a suliba)igazolás kell róla a kifizetőhelytől.

Holnap megyek vérnyomás kontorllra remélem csak a meleg miatt volt magas pénteken.

Viki
33+3 (uh szerint 34+5)
gviki

ZitaKép

Milyen kicsi a világKép
Megnéztem a profilodat , és mit látok???
3 ismerős gyerkőcötKépKépKép

Aztán jobban megnéztem a neved, és kiderült ,hogy egy faluból származunkKép

Sőt!! Apukád most csinálta nálunk a villanyszereléstKépAzért ismerősök a gyerekekKép
Hozott róluk fényképeketKép
Nagyon büszke nagypapaKép
Szinte csak rólatok -lányairól+ az unokákról beszéltKép

Gratulálok a gyerekekhez+ a családodhozKép
Mindenkinek ilyet kívánokKép
Olyan :IGAZIKépKép

Csilla
csillam

Gviki!

Én voltam aki Tgyás után érdeklődött!
Köszönöm hogy megkérdezted, időközben a törvényt én is elolvastam és ugyanerre jutottam!

Képzeljétek mi történt!
Már beszéltem is a dokinővel, hogy mennék TGYÁSRA, erre mondta tök jóindulatúan, hogy maradjak csak táppénzen, és ne használjak el egy hónapot a gyes ből, ha van táppénzalapom.
Aztán mondtam neki, hogy miért kell elmennem tgyásra(mert 30 napon belül be kell iratkoznom a fősulira), na és erre olyat mondott amire nem is számítottam!
Megkérdezte hogy hogy akarok tanulni baba mellettKép, merthogy ez a 2 év a legfontosabb és hogy egy percre se hagyhatom magára a babát, és hogy nem elég ellátni, hanem folyamatosan beszélni kell neki és stb...(de nem rosszindulatúan mondta, hanem csak úgy normálisan)
Hát valóban olyan elvetemült lennék, hogy tanulni akarok a baba mellett???
Nyilván nem akkor fogok tanulni amikor szüksége van rám, de hát azért van apja is, meg hát alszik is néha a gyerek nem??
Ugye nem vagyok elvetemült???KépKép

És ami még eddig nem volt, bevizesedett a lábimKép, úgyhogy most megyek eszek egy kis dinnyét, hátha kihajtja belőlem a vizetKép

Zozo!
Olvasd el a sejtbank.com-ot, nekem is valóban meggyőzőbb mint a krio intézet, de hát majd apa eldönti mi a jó!!!!!

Megann

Kép

Kép
megann

MegannKép
Köszi az info-kat,csak ma annyira kivagyok ettől a hőségtől,hogy képtelen vagyok írni,pedig volna mondanivalóm.....nah,majd holap.....Képkivagyok.....

Jó Éjt Mindenkinek!

annamami
25+1
annamami

Csilla!

Már én is láttam a táblázatban, hogy jó közel laksz a szüleimhez.

Hát igen. Ilyenek a nagypapák. Lassan már kezdek gyanakodni, hogy nem nagyon találok olyan embert a környékükön, aki még nem látott a gyerekeimről képet. Kép

Láttam a képet a lábadról. Pihenj sokat felpolcolt lábbal, meg sószegény diéta sem árt, de gondolom a dokid is ellátott már jó tanáccsal. Rékánál nekem is vizesedett, de azért ennyire nem.

Üdv:

Zita
pzita

Hali!

Szoktalak továbbra is olvasgatni benneteket, és most ez a téma rávett, hogy hozzászóljak egy-két sort.

Rokica, Juttka,
tökéletesen egyetértünk a szüléssel kapcsolatban.Kép Ez a "vezetés" vs. "kísérés" szerintem nagyon találó, és én is sajnálom, hogy sok doki inkább az első kategóriába tartozik. Egyébként a barátnőm két hónapja szült Amerikában bábával (ez nem gyakori ott egyáltalán, de megvan a lehetőség), doki végig nem is látta, a terhesgondozás során sem. Azt mondta, hogy ott eszméletlen magas a császármetszések aránya (California állam). Érdekes, hogy a bábája statisztikája az utóbbi három év alapján a gátmetszés tekintetében 2%, nem rossz, mi?Kép Vajon a nyugodt, "kísért" szülésnek köszönhetően? Egyébként, ha jól emlékszem, születésház jellegű helyen szült, ahol van mindig doki, hogy ha valami gond lenne, tudjon segíteni. Ez szerintem jó komprommisszum a kórház és az otthonszülés között.

Roki,
ez a hasonló gondolkodás számomra azért is jó, mivel egy dokink van.Kép Nagyon kiváncsi vagyok ezért, hogy milyen lesz a szülésed, én nagyon remélem, hogy jól választottunk. (És hogy nem akkor szülök majd, amikor szabin lesz a doki...) A jövő héten akarok majd beszélni vele a szülésről, akkor megyek legközelebb, nagyon érdekel, hogy miket mond majd. Meg Erzsikével is akarok beszélni, te már megtárgyaltad velük a dolgokat?

Juttka,
üdv itt.Kép Tényleg, rájöttél már, hogy én vagyok itt ezen a néven? (Bár amilyen ritkán írok, hogyan is tehetted volna...)Kép

Hirtelen rám is rámtört, hogy már csak pár hét van hátra, vajon milyen is lesz két gyerekkel, főleg az elején, picit meg is ijedtem. De majd átgondolom a dolgokat, végül is, nem holnap születik a tesó.Kép

Az én lábam is extrém módon vizesedik, azért Csilláéval nem veszi fel a versenyt, de már majdnem. Csak az otthoni gyógypapucsomba férek bele (lévén állíthatóKép), így abban járok mindenhová, elég vicces.

Ja, és ma megérkezett a gátmasszázsolajom, szerdától tervezem a használat megkezdését, érdekes lesz.Kép

Na, megyek, mert extrakéső van, holnap meg mellékhelyiségeket fogunk festeni, nem lenne jó leszédülni a létráról.

Kóbor
kóbor

Szmercsa,
ugye fogunk tudni a születésről? Cseréltél vkivel közülünk telószámot, h. tudj esetleg sms-t küldeni? Vannak már jóslófájásaid vagy vmi jel? Kezdem beleélni magam én is szülésbe, pedig nekem még 25 nap kiírás szerint. Ma mondjuk éreztem némi görcsfélét hátul a keresztcsontnál, meg egyszer volt egy nyílallásom oldalról a combom felé ill. párszor a gerincenben . Csütörtökön lesz ctg-m és uh-m.
Neked volt streptococcus kenetvétel a 36. hét körül? Mennyi idő alatt van meg az eredmény?

Rokica,
javítanálak némileg az ügyben, h. már csak te vagy egyedül pocakos a nyáriaknál, mert ugyan a fekvés miatt elég passzívan, de én is jelen vagyok a nyári babásoknál. ;) Csak amiatt fontos ez nekem, mert én inkább még nyárban szeretnék szülni, h. élvezzünk némi melegebb napsütést Pincurival. Én is nyári születésű csajszi vagyok, aminek mindig örültem. Kép

Falina 36+4
falina

Szmercsa!

Én is felajánlottam neked, hogy esetleg számot cserélhetnénk, ha nincs aki feldobja a híreket ide a netre!
Gondoldd meg, ha tényleg nincs senki, akkor még mindig áll az ajánlatomKép

Köldökvér ügy!
A párom pont olyan döntésképtelen mint én, hallod Zozo!!!
Azt kérdezi, melyik a jobb???
Hát hogy kérdezhet ilyet??Mit tudom én???
Mi vagyok én??Látnok???
Szóval még nincs döntés, de ha sokáig szarakodunk akkor Sejtbank lesz, mert a Krióhoz már nem lesz idő megcsináltatni a vizsgálatokat!

Segítség!
Majd megyek a nyáriakhoz is közvéleményt kutatni, de az érdekelne hogy kinek mi a véleménye(ha van tapasztatlat) a Pesztonka elektromos mellszívóról???
(Úgy néz ki Avent elektromos nem lesz szeptemberig, úgyhogy valamit döntenem kell)
És most a dobozban benne van az orrszívó szett is, és így együtt csak 8990,- be kerül!
Használta már valaki???
Előre is köszi a válaszokat!

Egyébként marha szar kedvem van, megin úgy érzem hogy le vagyok sz..va.....Kép
Nem is tudom mit csináljak a mai napommal, elvileg valamiféle kis takarítást kellene produkálni, de bevallom, hogy semmi kedvem, főleg hogy egyesek még egy poharat se tudnak betenni a mosogatóba maguk utánKépKép
Hát mi vagyok én???Rabszolga???
Ráadásul nekem is mostanság volt a névnapom, már aznap reggel leszögeztem a páromnak, hogy köszi de most nem kérek vágott virágot itt a szembe lévő virágostól(1. sajnálom, hogy hamar tönkremegy.2.) már elcsomagoltam a vázákat), nem kell venni semmit. Tudom hogy én mondtam, de azért fáj, hogy tényleg nem kaptam semmit!Kép
Még szerencse hogy van anyukám, aki mindig meglep egy kis aprósággal, meg van 3 nagyon jó barátnőm akik szépen felköszöntöttek egy kis aprósággal a múlt heti talin.
És itt most nem az értékre, meg az ajándékra fáj a fogam, hanem a figyelmességre!
Úgyhogy most lehet hogy elmegyek és leapasztom apa bankkártyáját(sajnos már múlt évben is én vettem magamnak szülinapi ajándékotKép)

Megann

Kép

Kép
megann

Zita!

Köszi az infót! Megyek Hollandiába szülni! :D

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann!
Nálatok azért jobb a helyzetKép
mi korábban beszéltünk erről, tegnap rákérdeztem, 3mondatban felvázoltam h. mi is ez, erre a férjem azt mondta ha én úgy látom h. jó, kell, akkor csináljuk, ilyenbe bele se megyek h. szerinte hol, azt kérdezte h. mennyi lesz és kész, innentől én intézek mindent, azért vagyok kíváncsi h. ti melyik mellett fogtok dönteni.
Vendég

Megann!Kép

Látom a pasik kiborítanak minket mostanságKép
Engem is.

Tegnap este megint tiszta dili volt, már nézegette megint moziműsort és mondtam neki, hogy jó lenne ha lassan leállna, mert soha nem lehet tudni mikor kell bemenni kórházba véletlenül és akkor nincs itthon hanem 1 órára ül egy moziban esteKép

Teljesen kiakadt, hogy akkor most mennyi ideig nem mehet sehová?!?

Most őszintén én vagyok hiperérzékeny vagy ő nem normális???

Könyörgöm vállaltuk ezt a bébit és egy bébi lemondásokkal jár eleinte főleg!!!

Ezt elmagyaráztam neki és belenyugodott de milyen fejjel láttátok volna.
Sírni tudtam volna hogy lehet ilyen érzéketlen néha!!!!

Hát a segítségről meg már nem is beszélek.
Tegnap el kezdtema fűvet lenyirni kint a könnyebb részeken és este 8-kor jöt csak haza.
Már nem csinálta meg a maradékot, majd ma reggel.
Hát ma reggel semKép

Teljesen kivagyok rajta akadva, nem tudom mit kéne tennem.....

Ötletetek van esetleg????

Mit tehetnék így 8 hónaposan?!?!?

Ja Megann!Kép

Figyelmesség, ez hiányzik nekem is ,erre azt mondta nem babusgathat állandóan...Kép

Na jól kipanaszkodtam magam.

Megyek boltba, meg takarítokKép
Majd gí fogok szülni is menni, hogy előtte takarítok meg fűvet nyírokKép...

Mea
mea

néha olyan bu...k a pasik!!!!!!KépKépKép

Mea
mea

Szia Kóbor!

Nem is tudtam, hogy ugyanahhoz a dokihoz járunk! Te beszéltél már mással (aki megszült nála) hogy hogy ment a szülés? Az Istvános topikba már nem nagyon "merek" irni, mert tudom, hogy azt olvassák! :D Õ is meg Erzsike is.

Én azért is választottam őt, mert olyan hire volt/van, hogy hagyja a szülő nőket úgy szülni ahogy akarnak. Nagyon-nagyon remélem, ez igy is lesz.

Csak most már tényleg ANNYI szüléstörténetet olvastam, ahol nem igy volt (nem vele). És nem horrortörténeteket, csak nekem azok, mert szinte hiába keresek olyat, ami tényleg háboritatlanul zajlott. Lehet, nekem más igényeim vannak mint a legtöbb szülő nőnek. Tudom, egy csomó nő akkor érzi biztonságban magát, ha úgy érzi, az orvosa intézkedik, csinál valamit, ellátja.

Én csütörtökön megyek újra hozzá, ma voltam laborvizsgálaton, újabb vérvétel, vizeletminta, stb. Gondolom most hogy 36 hetes vagyok, már gyakrabban kell járni. Kiváncsi vagyok, mikor lesz az első NST-m.

És holnap megyünk a Praxisba! Megnézzük a gyerek fülét. :D

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Kóbor:

Nekem azt mondta egyébként a szabival kapcsolatban, hogy max lent lesz a Balatonon, ahonnan 2 óra alatt fent van Bp-n. Hidd el nekem, 2 óra alatt nem fogsz megszülni. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Nem tudom összeszedni a gondolataimat... vagy lehet csak egyszerűen végig kéne olvasni legalább egy hozzászólást mielőtt reagálok :P

Kóbor!

Honnan rendeltél gátmasszázsolajat???

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea:

Az én párom csinált a telefonjára egy olyat, hogy az én hivásaim mindig kicsörögnek neki. Õ ugye tanár és órák alatt ki van kapcsolva/le van némitva a telefonja.

Persze mikor otthonhagyja akkor nincs sok teteje a dolognak. :P

De én nem parázom ennyire miatta (még), bár mostanában nagyon sokszor felejti el a telefonját, érdekes módon. Biztos ez is valami tudatalatti dolog, hiába mondja, jöjjön már ez a baba, szerintem valahol ő sincs felkészülve rá. No mindegy.

A lényeg az akart lenni, hogy ha olyan a telefon, akkor be lehet állitani, hogy igenis kicsörögjön a hivásod a moziban is. Nem emlékszem már, mikorra vagy kiirva, de hát az tényleg nem lehet, hogy teljesen leálljon az élet 2-6 hétre (most magamat veszem alapul, nekem még 4 hét van a kiirásomig) mert jöhet a baba.

Arról nem is beszélve, hogy általában nem úgy kezdődik a szülés, hogy most és azonnal be kell vonulni a kórházba, hanem napok/hetek telnek el jóslófájásokkal, nyákdugó távozással, stb. Kivétel ha elfolyik a magzatviz. De akkor is van 12 órád bevonulni a kórházba.

No para! Kép

Ezt a homlokomra fogom tetoválni. A baj csak az, hogy akkor én nem látom :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea,

Megnéztem, látom szeptember közepére vagy kiirva. Hát szerintem (de ez magánvélemény) most te vagy túl érzékeny, de tény és való, hogy mindenkinek máshol van a komfortszintje azzal kapcsolatban, mennyire kell készenlétben állni a szülés előtt. Ezt tkp csak te döntheted el, ha neked az ad biztonságérzetet, hogy a párod mostantól szeptember közepéig ne menjen moziba, akkor neked ez ad biztonságérzetet, és kész.

Mindezzel együtt szerintem nem kivitelezhető, hogy a párod mindig ugrásra készen legyen, bár nekem ebbe nincsen belelátásom.

Az viszont tényleg fontos, hogy mindenkinek legyen valami pót-terve arra nézve, ha nem elérhető éppen az a személy aki beszállitotta volna a kórházba. Pl legyen benne a taxi telefonszáma a mobilban, és legyen annyi pénz félrerakva, hogy ki tudd fizetni. Vagy sorakoztass fel 2-3 embert, aki vállalkozik a bevitelre.

Én a mentőben annyira nem bizom, mert annyira túlterheltek... és a szülő nő szerintem nem prioritás nekik, mikor életveszélyben forgó betegeket kell szállitani.

Nagy a szám, de még nálunk sincs "action plan" hogy hogy legyen. Mivel nem akarok túl korán bemenni a kórházba, csak 5 perces fájásokkal, ezért én nem vezethetek. Párom is kilőve, még ha addigra be is gyakorolnánk a vezetést, nem lenne szerintem olyan lelkiállapotban, hogy egy autót rá mernék bizni, pláne hogy nincs vezetési rutinja Budapesten. Anyut lehet riasztani, hogy vigyen be a kórházba, valószinűleg ez lesz... elkezdtek vajúdni, felhivom őt, jöjjön át, és ha kell, vigyen be. (Mert olyan is van, hogy előjönnek a rendszeres, mondjuk 10 perces fájások, aztán el is múlnak.) Ez mondjuk attól is függ, mikor történik mindez. Akkor 3. számú megoldás valószinűleg a taxi. És a legutolsó a mentő.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok lányok! Kép Kép Kép

Látom, ma nincs jó kedvetek. Teszek be két aranyos babás képet, felvidításnak.

Kép

Kép

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

jaj,de édik!KépKépKépbárcsak ikreim lennének és egy fiú és egy lány születne egyszerre,én mindkettőből szeretnék,akár duplázva,triplázva!
lehet ovinéninek kellett volna mennem?!Kép
fodrászkodásban is imádom,ha gyerkőcök jönnek,pedig nehéz esetek,de egész jól megbirkózom velük,vagy ők velemKép
Nyúlné,31+1

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Nyúlné,

Ügyes vagy, ha megbirkózol a gyerekek hajvágásával. Most már Beni is egész jól viseli, de kb. fél évvel ezelőttig nagyon nehéz volt meggyőzni, hogy 10 percig üljön nyugodtan és hagyja levágni a haját. Nem szoktuk géppel, nem olyan típusú a haja, ollóval viszont tovább tart.

Benianyu

benianyu

Roki,
most csak neked gyorsan, mert mindjárt itt a húgom, és még nem pakoltam ki a fürdőt a festéshez.Kép Van 3-4 szüléstörténetem, ami a dokinál zajlott, Rita küldte el (Boksay Rita, aki dúla, és három gyerekét szülte nála). Majd elküldöm este, oké? A gátmasszázsolajat innen rendeltem: http://www.nandu.hu/Shop/shopHU.php . Kissé drágának tűnik, de direkt megnéztem, és az alapanyagok kerülnek nagyon sokba. Két hét alatt ért ide, úgyhogy nem tudom, neked érdemes-e még megrendelni. Az előző szülésemről is írok majd egy kicsit este, de most muszáj elkezdenem pakolni. (Arról nem is beszélve, hogy a lyányom az ölemben ül, és nem hagy írni, folyton elhúzza a kezem, ezért is nem szoktam nappal írni.Kép)
Kóbor
kóbor

Megann,
Remélem, kicsit megnyugodtál és jól leapasztottad Apa bankkártyáját!!!! Nem mehetnék veled én is egy kicsit apasztani? Kép Kép Kép

Mea,
Miért nem mész te is el a férjeddel a moziba? Már nem szeretnél annyit ülni? Egyébként én sosem kapcsolom ki a telefont, csak lehalkítom és odateszem az ölembe. Beni mindig az Anyuékkal van, úgy jutunk el moziba, ha bármi történik, nehogy ki legyek kapcsolva. Ha meg nem ők hívnak, egyszerűen kinyomom.

Mi elmentünk tegnap este moziba. A Szahara című filmet néztük meg. Hát??? Egyszer talán nézhető, bár az agyamat nem kellett megmozgatni hozzá, csak butultam. De legalább kikapcsolódtunk. Utána még vacsorázni is elmentünk, bár a kaja szintén felejthető kategória volt. Összeségében viszont nagyon jó volt, hogy elmentünk végre kettesben valahova.

Benianyu

benianyu

Megann!

Nem vagy elvetemült a tanulással kapcsolatban. Én is akkor kezdtem a sulit, amikor Liza 3 hónapos volt, és nem sínylette meg a dolgot. Ha elmentem, előtte fejtem, azt Apa adta neki, míg haza nem értem. 1-2 hetente 1-1 délelőtt volt, + a vizsgaidőszak. Akkor már azért volt neccesebb, mert egyre nagyobb lett Liza és egyre több időt kellett vele tölteni, azaz kevesebbet tudtam tanulni. De nem ez az, amitől egy gyerek lelki sérült lesz, nem értem a védőnődet!
Persze kell segítség, nagyik vagy Apa, de működni fog neked is, hidd el! Hova jelentkeztél?

Katus
Vendég

Kóbor!

Köszi az infót! Akkor valószinűleg ugyanaz az infód, mint az enyém. Én is kaptam szüléstörténetet Ritától, de szerintem már nem dúláskodik, legalábbis az én felkérésemre nem reagált. Nem baj, velem ott lesz a párom meg a húgom. Azért küldd át, hátha nem mindegyik ugyanaz.

Nandu olajával én is szemeztem, de ha 2 hét mig ideér, akkor már valóban lekéstem róla. Nem baj, csináljuk sikositószerrel... az olaj az aggasztó számomra amúgy is.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann,

Szerintem se vagy elvetemült, Anyukának is kell élet a babán kivül, különben megkergülsz! És ha van segitséged hozzá, akkor szerintem is kivitelezhető.

Én is megyek tanulni, dolgozgatni, a baba egész pici korától kezdve. Legalábbis a terv ez. MAjd meglátjuk (te is meg én is) mennyire kivitelezhető. Szerintem kialakul!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Megann,

Én is azt gondolom, hogy megoldható a tanulás pici baba mellett. Ha jól beosztod az idődet, akkor a baba alvásidejét ki fogod tudni használni. Én is fogok dolgozni, otthonról a jelenlegi cégemnek. Majd kialakul, hogy mennyi időt tudok rá délelőttönként szakítani, mert a délutánok a gyerekeké, főleg Benié lesznek.

Benianyu

benianyu

Megann, én az évfolyamtársaim között is láttam olyat, aki nappalin (!!!) jár gyerek mellett egyetemre. A levelezősök között meg nagyon sokan vannak, akik kihasználják a gyes nyújtotta tandíjmentességet. Én tanárként azt útálom, amikor a nőci elkezd a sírni, hogy engedjem át, a gyerek mellett nem tud megint jönni. Szóval ha visszaél valaki a helyzettel. Én ha kicsit látom, hogy készült valaki, mindenképpen átengedem, de a tömény sötétséget nem tolerálom. Szóval tuti kell segítség, aki vigyáz a babára, amig vizsgázol (de nekem volt olyan hallgatóm, aki behozta a kicsit, az szépen aludt, nem zavart senkitKép). De tanulni inkább egy 2 éves mellett lesz nehéz, aki állandó társaságot igényel. Ezek persze csak hallomás-infók. Szóval szerintem egy nő mostanában jellemzően tanul és/vagy dolgozik a baba mellett, mert se kiesni a szekmából, se "eltunyulni" nem jó. Nem tudom, milzen hülye nőci titulál szívtelennek. Ha Te boldog vagy, azt csinálod ami tetszik/szereted, akkor a gyerek is boldog. Egy gyerekfelügyeletbe belefáradt satrafa jobb anyuka???

Benianyu, sajnálom, hogy nektek nem jött be a film, a mamám nagyon dícsérte, de akkor én se rohanok megnézni... Azért kettesben lenni apával biztos jó kikapcsolódás;).

Roki, szerintem számolhatsz a mentővel is, nekem a doki azt mondta, ha csúcsforgalmi időben jön rám a szülés, hívjak mentőt, mert az villogóval bevisz, míg a párommal üldögélhetek a dugóban.

Dudukly (32)
dudukly
Isaszeg

Dudukly,
Azért nem volt olyan vészes a film Kép Én jobban szeretem az olyan típusuakat, ami kicsit megdolgoztatja az agyam, de nincs nagy választék így nyáron. Viszont okosan hosszúnadrágban mentem és vittem egy vékony kardigánt, mert olyan hideg volt a teremben, hogy különben megfagytam volna. Igaz, hogy amíg odaértünk jó melegem volt. Kép

Tényleg igaz, hogy egy másfél-két éves gyerek mellett sokkal nehezebb tanulni, mint egy újszülött mellett. Főleg, hogy 1-2 hónapos korától beáll egy napi kiszámítható ritmus, alvás és evés terén. Úgyhogy, Megann, felejtsd el a h*lye védőnő beszólását!

Benianyu

benianyu

Dudukly,

én is mentővel szeretnék bemenni szülni, de a mentő csak az ügyeletes helyre vihet hivatalosan. Bár azt hallottam, hogy a vajúdókkal nem szoktak szívózni, csak adni kell egy kis pénzt, és bevisznek a saját kórházadba. Mert pl. a taxisok közül sem mindenki visz el, és persze ők is a dugóban állnának. Vagy tud vki magán mentőtársaságot?

Katus
Vendég

Rokica!Kép

Lehet, hogy igazad van.Kép
De valahogy annyira kivagyok merülve, nem tudom miért...
Talán ez a meleg borít kiKép

Már alig bírok takarítani, főzni.

Már az állás is rosszKép

Én nem hiszem a baba méretei miatt, hogy szept.kp lesz ebből, inkább előbb aug.végét érzek.

Tegnap este még görcsölt is a hasamKép
Meg leszakad estére a derekam + ujjaim vizesesdnekKép

Szóval nehezen viselem már egy heteKép

És nem tudom mit tegyek....

Ezért parázgatok itt össze vissza.

De lehet hogy felesleges.

Benianyu!Kép

Na mit néztetek meg???Kép

Szeretek moziba járni, csak már az is nehezemre esik...Kép

Mea
mea

Ja most látom Sahara, szóval nem nagy szám???

Mea
mea

Egyszer megnézhető, ha nincs jobb. Kép

benianyu

Mea:

Elhiszem... én is nyűgös vagyok. Egyébként azt vettem észre, mikor hizom, akkor egy hétig kb nagyon nyűgös vagyok. Szerintem a szervezet próbál hozzászokni a súlytöbblethez. Nekem eddig mindig az történt, hogy nem fokozatosan, hanem ugrásszerűen emelkedett a súlyom, és akkor aztán fájt mindenem utána. Aztán maradtam stabilan egy-két hétig, hónapig, és akkor tök jól voltam.

A terhestornát is javasolnám, csak módjával. Attól is jobb lesz a közérzetem.

Ha kimerit az álldogállás, takaritás, akkor csinálj kevesebbet! Ne várd el magadtól, hogy nagy pocakosan is ugyanúgy tudsz teljesiteni, mint terhesség előtt!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ma milyen csend van itt Kép Kép Kép

benianyu

Benianyu, tényleg nagy a csend. Biztos mindenkit kimerít a meleg. Vagy elmentek strandolni...

Katus, ezt a mentő ügyet valaki felvetette, de én megkérdeztem a dokit, azt mondta, a kiskönyv elejébe be van írva, hogy ki a gondozást végző orvos, és gond nélkül abba a korházba visznek, ahol a doki van. Nekem egyébként Isaszegről kell a mávig eljutnom, ami 20-25 perc, kivéve, ha beáll az m3, akkor 1,5 óra is lehet, gk-val. Muszáj megkülönböztetéssel menni, ha reggel 8-9-kor lesznek 5 perces fájásaim...

Roki, egyetértek, bár nekem is nehéz elfogadnom, hogy a fürdőszoba nem 1 óra, hanem egy délelőtt alatt lesz tiszta, és minden hadművelet legalább 4x annyi ideig tart. Leesik a vérnyomim (tiszta Surda), le kell pihizni, stb. Mindenkinek, aki előtte rohangászott (kinem???) annak ez furi, szerintem.

D
dudukly
Isaszeg

Dudukly:

Bennem is megvan a "csakazértis" ösztön. Olyanokat is elvárok magamtól, amit azelőtt nem. Tök más dolog azért dögleni könyvvel a kézben, vagy a computer/TV előtt mert az embernek arra van kedve, vagy azért, mert másra nincs energiája. Ez utóbbi engem is felbőszit, és akkor csakazértis nekilátok. Szóval én is konok vagyok. Lányunknak is lesz kitől örökölnie majd ezt a tendenciát. :D

Dudukly!

Még a talin beszélgettünk arról, hogy húgod (ha jól emlékszem, bocsi, ha nem) talán el tudna vállalni egy-két forditást abban az esetben ha éppen akkor szülök, mikor esedékes lenne. Meg tudnád adni az email cimét vagy telefonszámát (rokica kukac yahoo pont com) ha még aktuális a dolog?

Köszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Megann, szeritem ne aggódj a tanulás miatt, én is fogok. Nemrég tudtam meg.

Az biztos, hogy fárasztó lesz, de nem hinném, hogy a baba nagyon megsínylené, hacsak nem az orvosi egyetemet akarod elvégezni nappalinKép.

Szertintem még jót is fog tenni egy kicsit mással is foglalkozni.

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok,

még itt vagyok Kép
Voltam Ctg-n, kisManó szokásához híven huncutkodott, nem volt meg a szívhang, a popóját mutatta és kész Kép 10perc intenzív kergetés után, végre megtalálta a nővérke, asszem lassan kezdem megszokni, már nem is ijedtem meg Kép

Falina, Megann
még nem cseréltem senkivel telcsiszámot, pedig nagyon kellene Kép

Streptococcus kenetvétel a 36. héten volt, ha jól emlékszem 3 nap míg elkészült az eredmény. Szerencsére nálam "streptococcus nem tenyésztett ki" a végeredmény Kép és nagyon valószínű, hogy nekem mást is csináltak, mert van utána még egy mondat: "kórokozó baktérium nem tenyésztett ki". Úgy tudom, ez nagyon fontos vizsgálat és mindenkinek megcsinálják.
Volt ellenanyagszűrésem is. Teljes vérkép, vizelet, asszem ennyi Kép elég is volt!!!
Jóslófájásaim, már vannak. Kép ma kérdeztem a dokit, a 36. héttől normális is Kép
Csütörtökön csinálunk uh-t, megnézzük, hogy megfelelő mennyiségű-e a magzatvíz, ill. hogy a flowmetria megfelelő-e?
Jaj, és a legfontosabbat nem is mondom?! lehetséges, vagyis szinte bizti, hogy hajnal 5-kori pisilési hadjáratomnál elhagytam a nyákcsapot, habár a doki megvizsgált és a méhszáj még teljesen zárt.
És elég intenzív jóslófájásaim is voltak már ma reggel. Kép Szinte teljesen beleéltem magam, hogy már szülünk Kép de nem ilyen egyszerű az Kép
még írok, még nem volt időm visszaolvasni sem Kép
Ha valakinek vannak élményei nyákcsap távozása ügyben, kérem haladéktalanul jelentkezzen!! Kép és tálaljon ki!! Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa,
Hú, egyre izgalmasabb a helyzet !!! Jó, hogy már nem volt fennakadás a CTG-n és 10 perc után megtaláltátok a szívhangot.

(Nyákcsap távozás ügyben nem tudok szólni)

Benianyu

benianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?