Új privát üzeneted érkezett!

Rókica!

Hééééééééééééééééé!
Ez Rád nem jellemző!KépKép
Tessék gyorsan visszatérni a Föld nevű bolygóra!
A Te orvosoddal amúgy semmiképp sem fordulhat elő ilyen, mivel elég nagy szaktekintély, nem engedhet meg magának semmi ilyesmit és ugye egy-egy kirívó eset mindig napvilágra kerül, de a sok ezer-tízezer eset, ahol "csak úgy" megszületik a baba a mama és az orvos teljesen összehangolt tevékenységének eredményeképp, az ugye természetes és nem "ujság"!

Hi-hi, látszik hogy már a végén vagyKépKépKép RACIONALITÁS,RACIONALITÁS,RACIONALITÁS!KépKép
Nem lesz semmi gond, ne izguljKépKép
Viszont beszélj meg mindent a dokival előre legyél nagyon karakán, ha nem akarsz oxitocint, akkor mondd is meg, ne mismásolj, ne hümmögj, hanem jelentsd ki, nehogy később az akaratgyengeségedre hivatkozva mégis kapjál.
Az István egyébként pont erről "híres", hogy mindenki úgy szül ahogy akar!
Én se szültem még, remélem nem fogunk csalódni sem magában a szülésben, sem az intézménybenKép
Az ERÕ LEGYEN VELED! KépKépKépKép

Megann

Kép

Kép
megann

"...a terhes nőt az intézeti helyett az otthonszülés választásában magzati érdekből nem illeti meg az önrendelkezési jog, így a kórházi szülészeti ellátás visszautasításának joga sem!"
http://www.szules.hu/new/levelek/allasfog20010118.htm

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Benianyu, tényleg nagyon hiheteltenül nézett ki! fantasztikus felvételek voltak, így talán férj is jobban el tudta képzelni, hogy a pocaklakónk is miket csinál odabennt!

Rokica: most akartam olvasniKép akkor inkább hagyjam ki?? a tv. amit idéztél szerintem egyértelmű... bár nehezen tudom elképzelni, hogy ez a gyakorlatban hogyan működik - mondjuk kijelentem, hogy nem akarok császármetszést, de mégis abszolút indokolt a dolog. akkor kikötöznek az ágyhoz? nem tudom ezt elképzelni..
mondjuk én eldöntöttem, hogy azért válazstottam ezt az orvost, mert megbízom a véleményében, amit mond azt elfogadom.

KépKép
KépKép
and

Ja és Róki!

Ugye tudod, hogy az oxitocin néha igen jó találmány(pl amikor valami pszihés oknál fogva leáll a szülés menete, az már nem jó senkinek, sem a babának sem neked)
Na de mit beszélek, pont Te ne tudnád ezt??

And!

Ezt a Sejtbank dolgot még én is átolvasom, remélem megtalálom az oldalukat.
És igen valóban a Krió csak itthon tárol, a Sejtban külföldön is, valóban nagyobb a biztonság, mégha drágább isKép

Na még ma utánaolvasok, mert elvileg holnap mennék vérvételre, legalább tudjam oda mik a feltételek!

Kép

Kép
megann

Megann,

Egyáltalán nem bántottál meg. Sőt! Én már gondolkoztam ezen. Én is nagyon jóban vagyok a szüleimmel, főleg mostanában, mert volt egy egész hosszú időszak, hogy a férjem nem volt velük beszélő viszonyban és így nem volt alkalmam annyit időt tölteni velük, mint szerettem volna, de már béke van. Ellenben a férjem szülei már nem élnek. Így összehasonlítási alapom nincs, hogy mennyi időt töltene a másik nagyi az unokájával, hogy viszonyulna hozzá/a férjemhez/hozzám. Az biztos, hogy az Anyukám tényleg velem is törődik, nem csak Benivel.

(Ha Apát látnád, ugyanez lenne a véleményed a hasonlóságról. Nem hasonlít rá kivülről. Sokszor van, hogy a fiúk az anyukájukra, a lányok az apukájukra ütnek. Mint írtam feljebb, Beni tisztára olyan, mint az öcsém kiskorában)

Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Rokica,

Osztom Megann véleményét, tessék visszatérni a földre, mert ez eddig nem volt rád jellemző. És ne olvasd a Kismama újságban a szüléstörténeteket. Akik simán szülnek, nem tudnak olyan "érdekes" szüléstörténettel szolgálni, mint akik valami bonyodalommal.

Bízz az orvosodban, biztos nem véletlenül választottad őt és minden rendben lesz. Remélhetőleg, nem fog semmi olyat tenni, amivel nem értenél egyet. Segíteni fog, hogy minden baj nélkül világra hozd a kisbabádat!!!

Benianyu

benianyu

Megann, Rokica!
Én már telefonon is beszéltem a Sejtbankkal, a vérvételt megcsinlják a köldökzsinórvérből is, és akkor nem kell a 4 hónapos újabb vérvétel, ez plusz 20 rugó. nekem a sejtbank egyértelműen megbízhatóbb, ha lesz, akkor itt fogjuk csinálni.

Rokica, most ezzel a mondattal meg mi a probléma? én spec. ezzel egyetértek.

KépKép
KépKép
and

mármint a kzsvérből a vérvétel 20 rugó, ami helyettesíti a mostanit, megy a szülés utánit. tú-in-vanKép

KépKép
KépKép
and

Benianyu!Csilla!Nyúlné!And!Kép

Köszi a dicséretet a pocimra meg a lapátkezemreKépKépKép

Nálatok milyen az idő?

Nálunk talán enyhébb de még így is nagyon melegem van.

Na megyek is olvasgatni és feküdniKép

Majd még benézek

Mea(34+1)

Mea
mea

Hideg itt sincs Kép Délelőtt kicsit fújt a szél, de most megint áll a levegő. Remélem, éjjelre lehül valamelyest, hogy tudjunk aludni.

benianyu

babaúszás!Hari,
én csupa jót hallottam és mindenhol össze lehet szedni mindenfélét,még otthon is,bár zárhatjuk burokba a picit,de jobb szerintem,ha bátrabbak leszünk és sok-sok élménnyel gazdagítjuk a gyerekkorát,amíg csak lehet!
Benianyu,
igen nagyon jó fej az én Nyulam!KépKépKép
Annamami,
van egy ismerős ismerőse,akinek mostanság született kislánya és tiszta para-mama!először nem akart kimenni a kórházból,mert ott érezte biztonságban magát,de kirugták gondolom.majdnemhogy a lélegzettől is óvta a picit,de még az apukájától is,nem nyúlhatott szegény a lányához,mert az anyuka teljesen kiborult.nem aludt,mert félt,hogy meghal a pici,ettől persze teljesen kimerült állandóan.....nagyon kemény,szerintem vigyáznunk kell,hogy ne kapassuk el magunkat,vagy reménykedjünk,hogy van valakink,aki ki tud billenteni ebből a helyzetből!
csakúgy,mint a depiből,ha ránkjönne.én direkt a lelkére kötöttem a páromnak,ha bármi jelét észre venné a depinek rajtam egy-két pofont megejthet!Kép

sejtbank,kb.mint Megann vélekedem
mi is gondolkoztunk rajta,de mi is arra jutottunk,hogy még nagyon gyerekcipőben jár és még csak nem is biztos,hogy feltudják használni,ha kell,aminek szintén nagyon kicsi az esélye!ráadásul sok doki vesz körül minket és ők is azt mondták,hogy bár ez teljesen a mi döntésünk,le azért nem beszélnek róla,de még nagyon bizonytalan ez az egész ennyi pénzért!
szerintem rablás mondjuk,bár ha leosztjuk nem vészes rezsiköltség.
And,
mi már rég fel is vettük és imádjuk,én mindig elbőgöm magam a végére,szinte én is megszülök a csajjal!Kép
Mea,
én most kortyolgatok egy light-os kávét,mert az elöbb majdnem lefordultam a székről,valszeg vérnyomás,már jobban is vagyok,itt is meleg van,de legalább van szelecske!én is készülök picit pihizni,amíg meg nem jön a Nyulam!
Nyúlné,31

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Jó, oké, parázom, bevallom.

De elkeseritőnek találom, hogy Magyarországon úgy tűnik a szülések 90%-ba belenyúlnak valamilyen módon. Persze általában a vajúdó anyuka legnagyobb beleegyezésével, mert annyira meg lettünk félemlitve, hogy orvos nélkül már nem is lehet gyereket szülni, hogy mindenbe beleegyezünk, csak hogy a babának ne legyen baja! De az esetek 99%-ban a babának nem is lenne semmi baja! Ellenben a nő kap fájáserősitőt, hogy gyorsitsák a szülést, állandóan a lába közé nyúlkálnak, burkot repesztenek, kézzel tágitanak, könyökkel nyomnak, vágnak, stb, stb. Csoda hogy az ember ilyenkor "pszichés okok miatt" ahogy Megann fogalmazott, leblokkol a szüléssel? Persze minden a magzat és anyuka érdekében történik, nomeg hogy vacsorára hazaérjen az ügyeletes (vagy esetleg választott) orvos.

Bármerre nézek, azt olvasom, azt hallom, hogy milyen módon nyúltak bele a szülésbe a kórházban, ami rosszabb esetben még azzal is párosul, hogy milyen megalázóan kezelték a vajúdó nőt, mivel ugye neki még arra sincs joga, hogy a saját teste felett rendelkezzen és esetleg ellentmondjon, hazamenjen. Szerintem az orvosi szakma ezzel mára maximálisan visszaél. Tisztelet a kivételnek, de a "kivétel" szerintem legtöbb esetben abban merül ki, hogy meggyőzi a vajúdó nőt arról, miért szükséges egy beavatkozás amivel a szülést gyorsitja. Ami az esetek nagy többségében nem az anyuka érdeke, hanem az orvosé. Ez a "kivétel" azzal él vissza, hogy milyen befolyásolható lelkiállapotú egy vajúdó nő.

Tudtátok, hogy az első dolog mikor bementek a kórházba, hogy aláiratnak egy nyilatkozatot, miszerint (többek között) lemondasz a tájékoztatás jogáról?! Sőt mitöbb, kifejezezetten azt kéred, NE tájékoztassanak?

Tehát összegezve, bemész a kórházba, mert nincs jogod máshol szülni. Nem utasithatod el a beavatkozásokat, és még azt is kéred, ne is szóljanak neked, hogy mit csinálnak veled.

Ez senki mást nem borit ki?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

MeaKép

Időjárásjelentés:

Mikor ilyen meleg van, nekem sajnos ilyen JETI lábam leszKép

Nem akartam senkit megrémíszteniKépKép

Kép
csillam

Sejtbank:

A köldökzsinór vér levételének egy a célja: az őssejtek szüretelése. De tudtad, hogy felnőttkorban is lehet őssejteket tenyészteni?

Tehát én most jelenpillanatban úgy összegezném a köldökzsinórvér levételét, mint szemfényvesztést.

1. Ha elfelejtik levenni a vért, akkor is ugrott a pénzed. Ez egy ismerőssel megtörtént.
2. Ha le is veszik a vért, jelenleg nem túl sok betegséget tudnak vele gyógyitani, ez a jövő technológiája, arra baziroznak, hogy ez egy befutó tudományág, és biztos majd hatékony lesz. Egyszer.
3. Felnőttkorban is ki tudják belőled tenyészteni ezeket az őssejteket, tehát ha netántalán a gyereknek 36 éves korában szüksége lesz rá, meg tudják oldani az akkor sejtjeiből.
4. K**** drága.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
nyugi szivem,látom kiborúltál,de szerintem hidd el mindenki azon lesz,hogy minden rendben legyen és te is és a babó is a legjobb állapotban távozhassatok a kórházból.a kivétel szerintem az a néhány százalék,amiket olvasunk és nézünk a tévében,mert sztorit csinálnak belőle és paráztatják az embereket,mint mindig!te egy erős lány vagy,ahogy eddig olvastalak és szerintem,ha te esetleg pont belekerülnél a rémséges százalékba,akkor majd rendbe rakod őketKépKépKép
biztos nem lesz egy leányálom,sose volt az,de a dokik nem kínozni akarnak minket!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Megann!
Az mit takar h. a levett vért nektek kell bejuttatni?
Mi is leakarjuk vetetni, de Szegeden lakunk, érdekes lesz innen bejutattni, bár nem tudom hová kell.
Azt hiszem az indexen olvastam h. valaki megkérdezte ha felhasználásra kerül(ne kerüljön) ki fizeti a szállítás költségeit, azt mondták h. mi , de összeget nem tudtak mondani csak ködösítettek, erre sem árt rákérdezni, ill. nem tudom h. kérdeztétek-e.

Zozo(a téliből)
Vendég

Csillam!!!!!!azta!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

micsoda? lemondani a tájékoztatás jogáról??? ezt nem hiszem el Rokica, ez biztos? én ilyet nem írok alá, az tuti. én meggyőzhető vagyok mindenről, ha észérvekkel elmondják, és elég gyorsan fel is fogom a dolgokat. még szerencse, hogy mindig elolvasom, amit aláírok. figyu Rokica beszélj a dokiddal! mondd el, hogy milyen félelmeid vannak, mit szeretnél mit a világért sem, de ha mégis muszáj legalább mondja el normálisan, és akkor szerintem nagy gond csak nem lehet!

Nyúlné, én a szülőszoba adásainak a végén sírtam mindig (tv2), itt most valahogy csak arra bírtam gondolni: biztos, hogy fog ez nekem menni?? főleg amikor láttam, hogy gömbölyödött a gát a baba buksija felett, reflexből összeszorítottam a lábam...

ez a sejtbank dolog olyan fura... az egészről csak annyit tudunk, hogy lehet, hogy bármire jó leszKép ha megengedhetjük magunknak, és nem tesszük, és ne adja isten bármi gond van, amin lehet, hogy ez segítséget jelentene, az szörnyű érzés lenne. nem lenne-e lelkiismeretfurdalásom, ha nem tennénk meg? egyébként én a férjem egészségpénztáras egyenlegét szántam erre...

KépKép
KépKép
and

Csillám, nem semmi!!!! most már tudom, miért félek a jetitől!KépKépKépKépKép és ez még csak a lába volt!KépKépKépKép
na BOCSI, NEM AKARTALAK BÁNTANI, ÉDI A LÁBAD!!!!KépKépKép

KépKép
KépKép
and

Csillam,
Tényleg nagyon durván néz ki a lábad! Van lehetőséged felpocolni? Az segít valamennyit.

Rokica,
Kicsit tényleg belelovalltad magad ebbe a témába. De ne így fogd fel! Beszélj meg a választott dokiddal mindent előre, ha van választott szülésznőd, akkor vele is. Így eleve nem leszel kiszolgáltatva. Legyél határozott, ahogy eddig megismertelek, te egy határozott lány vagy!
Egy pozitív példa. Az én dokim magánrendelése hétfőn és pénteken délután van. Mondanom sem kell, Beni pénteken este született, így lemondta az egész rendelését (ez kb. 15-20 nőt érint és nagyon sok pénzt is) mivel velem volt egész végig.
Azt gondolom, hogy ez most ugyanígy történne, ha hétfőn vagy pénteken szeretne kibújni a pici.

Benianyu

benianyu

és valszeg,akik mentek volna a rendelésre,azok meg ott hőbörögtek,mert nem velük foglalkoztak,hanem BenianyuvalKép.ezért mondom én is,hogy azért próbálnak segíteni mindenkin,de egyszerre mindenkivel ugyanúgy nem megy!
Nyúlné

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Pussz!

Õssejtek: szerintem is csak egy átvágás, jó, hogy mindent megtennék a gyerekért, de inkább bankbetétet inditok ennyi összeggel, arra bizti szüksége lesz. Rokinak igaza van, csontvelőből is lehet őssejtet tenyészteni, mire kitalálják, hogy hogyan is lehet felhasználni, addigra meglesz az is, hogy felnőttekből hogyan lehet kitenyészteni (akit érdekel az NG utolsó számában szép cikkek vannak).

Élet a születés előtt: kb. havonta leadják, de én is szeretem mindig megnézniKép.

Szülés: Roki, ez a hozzáállás tényleg nem jellemző rád. Szerintem is az újságban nem a normál szüléseket írják, hanem a kirívókat. Te, aki a nyáriaknál is otthon vagy, tudhatod, hogy normálisan mennek a szülések. A barátnőmnél szülés közben derült ki, hogy császározni kell, mert beszorult a baba feje, de szépen elmagyarázta neki a doki, hogy mit, s hogyan fog tenni. Sajna nem ez a cikk, hanem a negatívum. Remlem olyan nyilatkozatot, amit mondtál nem iratnak alá senkivel, mert az tutkó jogellenes. Van betegjogi képviselő meg minden, lehet hova fordulni. Téged tényleg nem féltelek, szerintem szép hangosan elmondod a véleményedet, ha gáz van.
De Te vagy a pszichológus, nem erre kell gondolnod, hanem, hogy minden szépen, csendben, nyugisan le fog zajlani. A babó ki akar jönni, Te segítesz Neki és fél óra alatt meglesz. Erre koncentrálj!
A multkor a Spektrumon valamelyik gyereknevelős műsorban volt egy aranyos példa: ha azt mondjuk a gyereknek, hogy vigyázz, ki ne ömöljön a pohárból a víz, akkor a kiömlő víz képét vetítjük a gyerek és magunk elé. Eredményesebb, ha azt mondjuk, a víz maradjon a pohárban. Akkor erre fog koncentrálni. Tehát szép, síma, beavatkozásmentes szülést tessék elképzelni.(A burokrepesztés kellhet, nem mindenkinek reped meg, és burokban születni nem szerencse, hanem életveszélyes lehet.Kép)

Csillam, ne aggódj, én is ilyen vagyok, a multkor hosszú naciban mentem vizsgáztatni, hogy ne riogassam a népeket, erről írtam is egy regényt mult kedden.

Megann, ha jól emlékszem, a Benianyu tett fel képeket a párjáról is, amikor a tengerparton voltak. Ha visszakeresed, megnézheted Apát. Én ilyen ki kire hasonlítban nagyon gyenge vagyok, de Apa is nagyon csini pasiKép, persze Benianyu is klassz csajKép.

D
dudukly
Isaszeg

Zozo! a sejtban külföldre viszi ki a cuccot, és ha netán szükség van rá, neked kell gondoskodni a hazaútról - vagy a lóvéról. viszont 2 helyen tárolják, és már több éves tapasztalatuk van. a kzsvér levételnél ők viszik el a mintát, és futárcéggel vitetik ki. a krio annyiban különbözik, hogy Mo-on tárolják, egy helyen, és asszem itt van az, hogy oda neked kell juttatni (pl apuka viszi, mert ugye ő a legérdekeltebb ebben)

Rokica: 1) - erre oda kell figyelni, ilyen nem fordulhat elő! - de ekkor nem kell kifizetni, csak a vérlevételi eszközök díját (sejtbanknál 52e)
2) ez így van, de ki tudja mi lesz 10 év múlva? 10 éve mennyi olyan betegség volt, amit nem tudtak gyógyítani, és most már tudnak? és mennyit fejlődött az őssejt téma? szerintem sokat.
3) tudod milyen egy őssejt levétel? nem kellemes.. arról nem vagyok meggyőződve, hogy ugyanolyan őssejteket tudnának kinyerni máshonnan később is. 36 éves korában már biztos nem hagyatkozhat a gyerek erre, hacsak nem 30-40 kg. Kb 8 éves koráig elegendő a kzsvér a csontvelőtranszplantációra úgy tudom
4) tényleg k.....rva drága

annak a valószínűsége, hogy pont a mi gyerekünknél legyen pont olyan betegség, amit pont az ő kzsvérével lehet gyógyítani nagyon-nagyon-nagyon kicsi! a tudomány jelenlegi állása szerint.
de pl érdekes lenne, ha 1-1 szervet is lehetne ebből a pár sejtből növeszteni, ha valami betegség éri az élet folyamán azokat...

na ennyi.

KépKép
KépKép
and

NyugiKép

Nem vagyok az a sértődős fajtaKép
Szerintem is szörnyen néz kiKép

Hát ezért nem járok én mostanában minibenKépKép

Sőt , ha lehet - már sehova sem járok, csak a dokihozKép
csillam

Nyúlné,
Lehet, hogy volt, aki hőbörgött tényleg. Főleg, hogy elég nehéz időpontot kapni hozzá. De egy szülészorvosnál azért előfordul, hogy szülést vezet le. Kép
Egyébként, én pénteken 3 órát vártam rá, mert el kellett mennie, sajnálatos módon, egy vetéléshez.
Az asszisztense (aki a felesége is egyben) nagyon precíz, mindenkit felhívott telefonon, akik aznapra be voltak írva, hogy csúszás van. Jön-e később, vagy kér egy másik időpontot. Elvileg 8-ig van a rendelés, de addig vannak ott, amíg mindenki be nem jut, aki aznapra be van jegyezve. Én 3/4 9-kor jöttem ki és még négyen vagy öten voltak utánam.

Benianyu

benianyu

Dudukly,
Te milyen jó fej vagy!

benianyu

BenianyuKép, köszi, mivel érdemletem ki?
dudukly
Isaszeg

Dudukly, ezzel: "Megann, ha jól emlékszem, a Benianyu tett fel képeket a párjáról is, amikor a tengerparton voltak. Ha visszakeresed, megnézheted Apát. Én ilyen ki kire hasonlítban nagyon gyenge vagyok, de Apa is nagyon csini pasi, persze Benianyu is klassz csaj." Kép Kép Kép

benianyu

Most megyek haza. Annak ellenére, hogy ma be nem állt a klaviatúrám (pofám Kép), egész sokat dolgoztam is és még a főnököm is megdicsért.
És megyünk Apával moziba este! Kép

benianyu

Õszintén gondolom, emléxem a képekre, olyan filmbéli család: mama (gömbölyödő pocival), papa, gyerek. Csak igazi vidámsággal és nem gicscesen. Szóval szépek vagytok na. Ezért nem jár dícséret.
dudukly
Isaszeg

Jó szórakozást, aztán írd meg, hogy mit láttatok és jó volt-e.
dudukly
Isaszeg

BenianyuKép

hol vannak azok a képek??Kép

Most már engem is nagyon érdekel, hogy kire hasonlít a tündéri BeniKépKép

+ imádok képeket nézegetniKép

Mindenki rakjon fel sok-sok képetKép
csillam

Benianyu,az én dokimnál is így megy,ami tök természetes!
jó mozizást nektek!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Sziasztok,

én már egyszer talán írtam, read-only módban levő kismama volnék, pociban Botibaba rugdos még úgy november első napjaiig.

Rokica miatt adtam fel a read-only módot: idenis engem is rémesen elkeserít, amit írsz, a szülésgyorsításokról (burokrepi+oxitocin). És ez általában rutin a dokik 95%ánál. Sajnos, a dolog nem is kórházfüggő, hanem dokifüggő, hiába vagy az Istvánban, ha a dokid szereti "vezetni" a szülést, akkor hajlamosabb nem kivárni a Ti tempótokat, ha úgy látja, nem úgy mennek a dolgok, mint a nagykönyvben meg vagyon írva, beavatkozik.

Valamenyikőtök írta, hogy a dokikra kell bíni, ők tudják, mi a jó a babának meg ilyesmik. Hát, sajnos én nem osztom ezt a töretlen bizalmat. A dokik is csak emberek, az orvostudomány is csak tudomány. Sok olyasmi van, amit tizenöt (vagy akár kevesebb) éve még szentírásként tanítottak nekik az egyetemen, de lassan kiderül, hogy lehet, hogy az ellenkezője igaz. Szóval én fenntartanám magamnak a jogot, hogy teljeskörűen tájékoztassanak a kezelésemről, (erről tényleg le kell mondani "bevonuláskor"?) és esetleg elutasítsak beavatkozásokat. (Ezt meg törvényileg a baba miatt nem lehet...ugye ezt írtátok?)

De valami miatt csak választottad ezt a dokit, és erről elsősorban vele kell beszélned - hogy mit csinál, ha leáll a szülés, szokott-e burkot repeszteni (olyasmik, amik a "szülési terv"ben szoktak leírni).

Én nagyon bízom a dokimban, tudom, hogy nagyon türelmes, és az a tapasztalata, hogy akkor halad jól egy szülés, ha a kismamát/babát nem zökkentik ki a szülés menetéből különböző beavatkozásokkal. És hagyja a dolgokat a maguk útján menni, amíg lehet. A párom meg azért viszem be, hogy senki más egy ujjal se nyúlhasson hozzánk.

De: az intenzívebben "vezetett" szülések végén, a "beavatkozósabb" dokik kezei között is megszületik a baba, és a legtöbb anyuka ezért még a (szerinted és szerintem) zavaró/haszontalan beavatkozásokat is hajlandó tolerálni. (lehet, hogy én is úgy leszek három hónap múlva, hogy mindegy hogy, csak legyen már kint :-))

Na, jó hosszú voltam... szép délutánt nektek

Juttka
27+2
judittka

Rókica,
ha már mindenki szól, én is szólhatnék?? Kép
A kis táblánkat kerestem, hogy hol is tartasz most pontosan?? Ugyanis nekem is volt egy rövidebb időszakom, amikor az egész szülést egy rémálomként vetítettem magam elé, csak és kizárólag a problémás szüléssel kapcsolatos történeteket hallottam meg. Megnyugtatlak, nálam is elmúlt Kép
Pont ezt írtam pár napja, mikor sokan kérdeztétek, hogy nagyon félek-é?, hogy NEM Kép, ahogy közeleg a vége egyre erősebbnek érzem magam, ne izgulj, olyan anyatigris jön majd elő belőled Kép hűűhaa. Szerintem ez most egy teljesen normális állapot, adj egy kis időt magadnak Kép NO PARA!!! Kép
Különben is, ne tessék rám a frászt hozni, mert én a héten szülök, ha a kisManó is úgy dönt
szmercsa
szmercsa

Lányok,
én megértem, hogy mindenki tart a szüléstől, DE, nem hiszem, hogy használ bármelyikünknek is, ha már hetekkel (egyesek napokkal Kép) a szülés előtt úgy áll mindenki hozzá "tuti lesz valami baj" Ez nem helyes!!! Kép
Ez tipikusan az az eset, amikor az ember saját maga generálja a bajt Kép
Ne tegyétek ezt velem. ez a világ egyik legszebb, legtermésztetesebb dolga, gyönyörű - fájdalamas, és csak a miénk Kép így hogy fogjátok átélni - megélni, ha végig csak az lesz a para, hogy mikor van valami probléma.
Azért annak örülök, hogy doki válogatja és nem kórház. Az én dokim elég 'öreg' és régivágású a szó legnemesebb értelmében, uh is a 29. héten volt utoljára, most igazán megnyugatató, mert így tuti, hogy feleslegesen ő semmit nem fog csinálni, piszkálni, matatni Kép
Tessék ennek a bolondozásnak véget vetni!!!!
Életünk legcsodálatosabb élménye előtt állunk!! Kép
Bocsi, de kijött belőlem Kép ne kövezzetek meg légyszi
szmercsa
szmercsa

Azt is mondhatnám:
irgum-burgum vadkörte!!!
na becsuktam a pici számat Kép
szmercsa
szmercsa

Szmercsa,ez nagyon izgi!hajrá kisManó!!!!!!!!!!!!

Emese és MarciKépKép
nyúlné

Juttka:

Köszi, pont erre gondoltam. Hogy a szülésnek van egy természetes menete, amit már szinte elfelejtettünk, mert az orvosok nagy része "vezetni" és nem "kisérni" szereti a szülést. És a legújabb információk szerint egyik beavatkozás a másikhoz vezet, és a láncreakció vége a (felesleges) császár. Amire még rá lehet mondani, oké, nem tragédia (bár hogy miért kellett "kierőszakolni" egy hasi műtétet egy egészséges szülésnél, ez egy jó kérdés), de aki több gyereket akar, mondjuk többet mint kettőt, annak igencsak meg kell gondolnia, hányszor vágattatja fel a hasát. A császármetszés azonnal magában hordozza a lehetséges gyerekek számának a korlátozását.

Nem tudom már ki mondta, hogy nézzem meg a nyári babásokat - hát nézem. Szinte nincs olyan akinek ne inditották volna be a szülését, ne gyorsitották volna, ne avatkoztak volna bele. És 1/3 császárral szült, lehet, hogy több. Tényleg szükséges ez?

A bába által levezetett otthonszüléseknél vagy születésházi szüléseknél a vajúdó anyukák 10%-a kerül kórházba valami komplikációval (ahol kezelik a komplikációt és ugyanúgy megszületik a baba). A többi természetes úton, háboritatlanul, békességben, tiszteletben, jó érzések között otthon lezajlik. Senki nem mondja, mikor hova üljél, feküdjél, nyomjál, ihatsz-e, ehetsz-e.

Ezzel szemben nekem úgy tűnik a kórházi szülések 90%-nál mindent dirigálnak, és gyakran nem a legkedvesebb stilusban.

Na jó, abban igazatok van, hogy nem hergelem magam tovább. Én letettem a voksom az orvosom mellé, aztán majd meglátjuk, hogyan megy maga a szülés.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa:

Bocsi, nem akarok tényleg parát kelteni.

Én nem a szüléstől félek.

A beavatkozásoktól.

Apró különbség, de lényeges. Szerintem a testem pont úgy van kitalálva, megépitve, hogy én ügyesen ki tudjam nyomni magamból, meg tudjam szülni a gyerekemet, és csak annyit kérek, ezt hagyjanak is megtenni engem olyan körülmények között, ahogy én azt szeretném.

Ennyi.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Te nem bízol a dokidban??
szmercsa
szmercsa

Pizzamama a nyári babások közül bizti nem haragszik meg, ha ide bemásolom amit ő irt a kórházi nyilatkozatról, amit aláirattak vele. Mindenkivel aláiratják, ám többen mondták, hogy ők bizony nem olvasták el, mit irnak alá.

"Roki,
Alairatnak veled egy nyilatkozatot amikor felvesznek szulni. ezt olvasd el, ebben leirjak, hogy az orvos mit tehet meg (mindent!!) es hogy errol nem koteles teged tajekoztatni. En szepen atjavitottam a nyilatkozatot, hogy barmilyen beavatkozas elott koteles velem konzultalni es anelkul nem csinalhatja, csak ha a gyermek vagy az en eletemrol vagy azt sulyosan befolyasolo esemenyrol van szo es ha velem valami tortenne, akkor az edesanyammal (aki bent volt velem a szulesnel) koteles ertekezni. A noverek mondtak, hogy feleslegesen agonizalok, mert a dokik ugyis mindig mindent megbeszelnek a beteggel, de en jobbnak lattam, ha ezt jogilag is megerositjuk. Mondjuk nem panaszkodhatom az orvosomra, mert mindere kert "engedelyt", semmit nem csinaltak az akaratom ellenere.
Az erre vonatkozo jogszabalyokat nem ismerem, de azert figyelj a nyilatkozatra nagyon!

pmama"

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa:

Ezt igy nem mondanám, én megbizom benne mint szakemberben, de abszolút nem vagyok az a tipus, aki az orvos (vagy szaktekintély) kezeibe helyezi magát, és azt mondja: csináljon amit akar. Én vagyok olyan művelt laikus (szerintem), hogy velem meg lehet beszélni a dolgokat, és igénylem is a tájékoztatást.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sőt mitöbb, igénylem azt, hogy én dönthessek kellő tájékoztatás birtokában.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,
ez így teljesen korrekt. Maximálisan megértem, sőt egyetértek Veled!!
MOst már tényleg a frászt hozzátok rám Kép
Nem vagyok abban biztos, ha ott fekszem a szülőágyon, és valóban valami probléma adódna, akkor 100%-san tudatosan dönteni tudok majd. És ha arra, hogy megfelelően felvilágosítsanak, nem lesz idő? akkor ki dönt??
Azt hiszem ebben sem lehet elég okos az ember.
Felteszek egy iszonyatosan ronda kérdést, ne utáljatok, de ezt nekem is feltették a minap, és elcsodálkoztam, de komolyan! "Ha választanod kell, hogy Te vagy a Baba?? kit választanál??"
Most utálhattok.... ez az orvos - beteg játék ez tényleg nagyon ingoványos terület, nagyon nehéz...
Én azt mondom, hogy ne legyen semmi gond....
Bocsi, hogy ennyire nyíltan szóltam, és abszolút reálisan
szmercsa
szmercsa

Ajaj!
kihúztam a gyufát lányok ?Kép
MOst nem áll velem senki szóba?
szmercsa

Róki!

Nyugodj meg!
Én megértem a felháborodásodat, sőt az elveiddel is egyet értek. A legjobb amit tehetsz hogy pontról pontra elmondod a dokinak, hogy te mit és hogy szeretnél.Szerintem a te dokid tényleg elég híres és elismert szakember, hogy akceptálni tudja a kívánalmaidat!
Mikor mész hozzá legközelebb???
Gondolom lassan már hetente találkoztok!
Minden esetre értesíts minket hogy merre fajult a beszélgetés!
Ja és köszi a figyelmeztetést, valószínűleg én is bele fogok firkálni a nyilatkozatba, ez valóban felháborító mi több alkotmányossági aggályaim is vannak vele.

Köldökvér!
Na most aztán jól ki vagyok segítve veletekKépKépKép
Eddig is bizonytalan voltam, most már mégjobban az vagyokKépKépKép

Viszont lelkem mélyén én is abban bízok, hogyha esetleg nagy bajba kerülnénk egyszer, akkor a köldökvér még életet is menthet.
Másrészről talán And írta a lelkiismeretfurdalást!
Azt hiszem soha nem tudnám megbocsátani magamnak, hogyha x év múlva ezen múlna a gyermekem élete, testi épséges és én nem tettem meg, holott anyagi lehetőségem megengedte volna!

And!
Na máris szimpibb a Sejtbank, legalább kijönnek a cuccért, ha már egy fél vagyont kifizet az ember.
Na este ennek utánajárok!
Ja és valószínűleg sem szifiliszes sem Hiv virusfertőzött nem vagyok, de azért a tesztek ára sem piskóta, bár ha jól meggondolom a KRIÓ 2*14 ezer= 28 ezer meg a sejtbankos egyszeri 20 ezer ft között is van külömbségKépEz tényleg rablás egyébként!

Megann 34+1

Kép

Kép
megann

Rokica!

Bocs, hogy így frissen bekapcsolódva szólok bele, de: NEM DÖNTHETSZ mindenről, még akkor sem ha tájékoztatnak. Elvárásod a tájékoztatásról tökéletesen jogos, de a szakmai döntés mindemellett nem a te kezedben van, bármennyire tájékozott is vagy, bizonyos dolgokat egy szülésznek 1 másodperc alatt kell eldöntenie, ui. az ő kezébe bíztad a saját és a gyereked életét. Velem az általad említett nyilatkozatot nem íratták alá, elképzelni sem tudom, hogy ilyen létezik. Vagy vmit félreértett benne a másik anyuka. Olyat írtam alá, hogy tudomásul veszem az esetleges műtéti befejezés lehetőségét, meg az EDA leírását.
Szmercsának is: a szülés közben tökéletesen más lelkiállapot uralkodik majd rajtatok, nincs időérzék, és akkor nem látjátok majd ennyire tudatosan a történéseket. Én is elvártam, hogy pl. ne fájás közben vizsgáljon az orvosom, mondja el pontosan, hogy hol tart a folyamat, de rábíztam a szakmai döntéseket. Jó, az én esetemben nem volt hasbakönyöklés és gátmetszés, de volt más izgalom (meconiumos magzatvíz). Ha tényleg bízol az orvosod szaktudásában, akkor tényleg bízd is rá magad. Hidd el, az orvosnak is pszichés vajúdás a te konkrét vajúdásod.
Én ezt orvosi szemszögből láttam 30 évig, ui. apukám szülész, a becsületes fajta, és tudom, hogy ő mennyit lelkizett 1-1 szülésnél. És azt is tudom, hogy hiába a szülőnő testéről van szó, a FELELÕSSÉG az orvosé. És ez itt kulcsfontosságú. Később nem mondhatja azt az orvos, hogy "kérem , én szakmailag így láttam jónak, de épp tiltakozott a kismama..."

Katus
Vendég

Szmercsa:

Ez tényleg nagyon ronda kérdés, és bokán kéne rúgni azt aki feltette neked! Igy szülés előtt pár nappal! De megnyugatólag mondom, ilyen szitu szinte nincs, hogy igy merülne fel a kérdés, te vagy a baba. Még abban a NAGYON-NAGYON ELENYÉSZÕEN RITKA esetben is, ha valamelyikük élete veszélybe kerülne a szülés alatt, egyértelmű, hogy ez csak egyik felet érinti. Ilyen szempontból nem "együtt sirunk, együtt nevetünk" rendszerű a szülés, nem kell a kettő között választani. Van ami a babát veszélyezteti, van ami anyukát, de nem igy szokták megoldani, hogy na akkor melyik legyen?

Kórházi tájékoztatásról még ennyit:
Most beszéltem a barátnőmmel, akit 2 hét után ma végre hazaengedtek a kórházból a jet-ski okozta fejsérülése meg bokatörése után. Most mondja nekem, hogy mikor a zárójelentését olvasgatták édesapjával otthon, akkor derült ki, hogy tkp nem egy helyen, hanem három helyen tört a koponyája. Kérdeztem, ezt két hét alatt nem voltak képesek közölni? Hogy legalább tudja, mi baja van?

Hozzá kell tennem hogy barátnőm maximálisan szintén orvosilag művelt laikus, mivel MINDKÉT szülője ORVOS. És mindketten naponta bejártak a kórházba. És gondolom beszéltek is a barátnőm orvosaival. És ennek ellenére, két hétig nem sikerült megtudni a sérülése részleteit.

Na most ha két orvos kollégát sem méltóztatnak felvilágositani, akkor mi esélye van egy szülő nőnek?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Katus,
én pont azt ecseteltem, hogy valszeg nem tudnék felelősségem teljes tudatában meghozni ott és akkor egy komoly döntést. Kénytelen vagyok a dokira bízni magam, aki jobb esetben valóban csak azért kell, hogy jelen legyen, ha bármi probléma adódna közbe tudjon lépni. A szülésznőé a főszerep egyébként, vagy nem?
Állítólag szülés közben, örülsz, ha felfogod, hogy mit akarnak veled megértetni a szülésznő+ doki Kép és fantasztikus elemi erők szabadulnak fel!!!! Kép Mi köze ehhez az orvosnak és jogi nyilatkozatoknak???
szmercsa
szmercsa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?