Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Nálunk is tegnap volt a keresztelQ. Nagyon jól viselkedett a manó - nézelQdött, meg ásítozott..

Kata, beszéltél Balázs atyával?
Juszti, Ti mentek végül Veres dokihoz? Mi pénteken megyünk, majd megírom mi volt. SZerencsére a héten egész jól alakultunk bukás-ügyileg. Azért elmegyünk, engem megnyugtat.

Fütyi-téma: nekünk azt mondta a dokinéni, hogy a tetejét egy picit húzzuk vissza, de épp csak annyira, hogy ki tudjuk törölni egy nedves vattácskával a váladékot, viszont erQltetni, meg jobban visszahúzni nem szabad.

Kép
emma8

szia Emma! Igen szeretnénk! Várom a beszámolót a juszti@vipmail.hu-ra ha leszel oly kedves és megírod.

Kép
juszti75

juj de este van. a saját email címemet nem tudom. de gáz. julovas@vipmail.hu ez a JÓ cím

Kép
juszti75

Igénylőlapot itt le tudjátok tölteni, ezért fölösleges odamenni, arról nem is beszélve, hogy elvileg a munkáltatónál kell leadni, az más kérdés, hogy nekem nem intézik el. Vállalkozóknál gondolom más a helyzet, de az adatlap ugyanaz.
Postán, ajánlva nyugodtan fel lehet adni.

http://www.magyarorszag.hu/ugyintezo/ugyleirasok/szocell/gyertam/gyed

Fogzáshoz akartam még írni, hogy nem csak a popsi lehet tőle csúnya, hanem a nyál is kicsípheti az arcukat, függetlenül attól, hogy eddig nem csípte.
zsana75

Wester köszi a b ókot Kép ti is nagyon édik vagytok Kép nem nagyon van időm írni mostanában de olvaslak ám mindig titeket.

Kép
juszti75

Sziasztok!

Marcika ma megkapta a 4 hónapos oltást és sajnos nagyon rosszul viselte! Kép Kép Az eddigi oltásoknál kutya baja sem volt, de most bepótolta!Egész délután sírt, és nagyon nyűgös volt!7-kor vissza kellett vinnem a dokinénihez mert 2x hányt, tökre megijedtem!A dokinéni szerint nem az oltástól hányt, hanem lehet hogy bújkál benne valami vírus és az oltás kihozta belőle! Kép Kép Kép
Ha az éjszaka folyamán többször fog hányni, azonnal be kell vinnünk a Heim Pálba! Kép Kép
Most itt reszketünk, hogy minden oké legyen!

Szorítsatok nekünk!

Ildi

delfinke

Ildi Kép
Szorítunk!
zsana75

Virág, Vaktyúk
Dentinoxot hozzott a férjem és Rozi jókat cuppogot, amikor az ínyére kentem. Remélem segít, mert szegény ma egyértelműen ettől szenvedett. Sztem Virág Nálatok is ez lehet a sírás oka.

Virág
Anyósommal azért nem tartottam a kapcsolatot, mert csak így tudtuk elkerülni a nagyobb konfliktust, ez volt az egyetlen megoldás. A férjemmel egyetértésben döntöttünk így. Õ szegény őrlődött, de alapvetően neki sem volt sosem kiegyensúlyozott kapcsolata a saját anyjával. Rengeteget veszekedtek és én próbáltam távol tartani a gyerekeket ettől a feszültségtől. Kép Velük sem volt jó kapcsolata, nem találta velük a hangot, pedig pedagógus volt. Sajnos így alakult Kép Most már mindegy, már nem is tudnám megbeszélni vele a dolgokat.
Tanulni meg sosem késő, ne add fel az álmaid!KépKép
Kocsi Kép Tudod, ami elromolhat az el is romlik Kép

Zsana
Ha tudtam volna, hogy irigyled anyósomat, Neked adtam volna Kép (Na, nem akarok viccelődni róla...)
Vezso
vezso

Delfinke
Én is gondolok Rátok!
Küldök sok-sok pozitív energiát!
Nem lesz semmi baj!
Vezso
vezso

Ildi,
Szorítunk mi is! Remélem nem lesz semmi komolyabb.

Az én manóm 3-tól 8-ig aludt, akkor is alig tudtuk felkelteni. Felhívtuk a dokit, szte érzékenyebben reagált a szokásosnál a nyugtatóra, ami a Germicid C-ben van, attól aludt be nem sokkal a kúp beadása után. Most elment a párom sima Germicidet venni. Most már jól van, épp jól megmondja a babatornáztatójának a véleményét.KépBár nehezn boldogul az öklével csuklóig a szájában.Kép

Vezso,
Remélem Rozinak segít a Dentinox.

Eszter,
Az első kalapos képpel teljesen elbűvölte Luca Zsófi Ákost.Kép))

KépKép
connie

Ildi szoritunk hogy ne legyen semmi bajKép holnap ird meg amint tudsz irni hogy van a manocska.

Kép
vaktyuk

Connie,
még csak a 23-i adagot olvasom vissza, de Ákos kézcsócsálásával kapcsolatban az jutott eszembe, hogy hasfájáskor is eszik az öklüket a bébik. Bence is elkezdett nyálzani és kezet enni, de fogat még nem várunk. Kép

Még nem voltatok a 3 hós oltáson, ugye?
Nagia

Ákos kakiláskor előszerettel zabizza az öklét.Kép

De, pont ma voltunk az oltáson.Kép

KépKép
connie

Teszek fel én is néhány sztárfotót, ma szedtük le a heti termést a fényképezőről:

"Hm, de fini anya sálja":
Kép

"De az öklöm is legalább olyan jó":
Kép

"Anya, szerinted melyiket egyem meg":
Kép

KépKép
connie

"Ó, apa azt hitte én vagyok Miki egér":
Kép

"Micsoda vicces szüleim vannak"Kép:
Kép

KépKép
connie

Connie jok a kepek de nekem a legucso teccik a legjobban asszem vesszenek a csajok par ev mulva leszKép

Kép
vaktyuk

Jó reggelt Mindenkinek! Kép Kép

Ildi, ha tudsz írd meg mi a helyzet, mert nem mentek ki a fejemből, remélem minden rendben van, nem hányt a pici éjjel. Azért jó lenne kideríteni, mitől volt ez tegnap. Küldök Nektek mosolyt: Kép Kép Kép

Connie
Sztem segít neki a Dentinox, de majd nappal jobban látom. Éjjel olyan jól alszik mindig Kép
Helyes kis képeket tettél fel Ákosról Kép, nekem a mikiegeres-téma tetszik! És látom van Nektek is zselés rágókátok. Ezek jöttek be nálunk fogzáskor, meglátjuk Rozi mennyire szereti őket, beteszem a hűtőbe és a zselés rész így hűti az ínyét.Olyan dühödten rág és dörzsöli a leendő fogacskák helyét, biztos nagyon zavarja.
Mi holnap kapjuk a 4 hós oltást, nem várom egy cseppet se!

Én jó kislány voltam és hajnalban felkeltem vasalni, kb 4.30-tól nem tudtam aludni, mondjuk elég korán le is feküdtem.

Vezso
vezso

Ildi
Mi újság? Remélem minden rendben???

Vezso
Mi is Dentinoxot használunk,úgy tűnik működik,mert amint bekenem és hagyom h kicsit rágja az ujjam,megnyugszik.Olyan a harapása,mint egy kis pitbulnakKép Vince viszont még nem fedezte fel a zselés rágókát,hiába hűtöm neki,eldobjaKép Drukkolok h holnap minden rendben legyen a 4 hós oltásnál,remélem Rozit sem fogja nagyon megviselni.
Én 5.20 óta fent vagyok,gyorsan kihasználtam a lehetőséget és ma tánc nélkül zuhanyoztam és még hajat is tudtam mosniKép)VasalásKépNekem is itt áll,de nem bírom rávenni magam...

Lányok!
Köszi az infót gyed ügyben,én is postán fogom elintézni.Zsana,köszi a linket!Kép

Képzeljétek tegnap mennyi újdonság történt:Vince először tette be a nagylábujját a szájábaKép)Pedig megesküdtem volna h ez a mutatvány neki ki fog maradni a pókhasa miatt,de valahogy csak összehoztaKép És tegnap jött rá h hasról is meg lehet fordulni a hátára,ennek örömére éjjel fél 12ig gyakorolta,annyira felpörgött,hogy hiába etettem meg 10kor,esze ágában nem volt aludni.És már nem lehet otthagyni a kiságyban,mert össze-vissza forog,beakad keze-lába a rácsba.

Vaktyuk
Jó Neked h anyóssal joban vagyKépAzt hiszem ez a fehér holló esete.

Connie
Nagyon jók a képekKépÚgy látom,akadt vetélytársa Vincének-már ami a grimaszokat illetiKépEgyetértek Vaktyukkal,reszkessetek lányos anyukákKép
Megyek,mert azt hiszem felébredt a MAnóm.Remélem tudok még jönni,nyaralás úgyse lesz,jelen pillanatban a kocsi csak akkor indul ha betolják.(Kisteherautó,gondolhatjátok h én nem fogom betolni az 50 kilómmalKép
Virág
villes

Murphy törvénykönyvéből
Háztartási murphológia

A tisztaság fél lehetetlenség.

A robotgépek egyetlen funkciójukban sem működnek megfelelően.
Minél többe került a gép, annál ritkábban használják.

Ha egyszer elrontasz egy fazék ételt, bármivel próbálod javítani, csak rontasz rajta.
Mindig azt az ételt dícsérik, amelyiket a legkönnyebb volt elkészíteni.
Ha volt vmi a hozzávalók közt, amiért külön el kellett menned a boltba, vendéged épp erre az egyre lesz allergiás.
Az étel elfogyasztásánal időtartama fordítottan arányos elkészítésének időtartamával.

A szennyes mennyisége mindig felülmúlja a tiszta ruháét.

Ingóságaid úgy szaporodnak, hogy maradéktalanul betöltsenek minden lehetséges tárolóhelyet.

A vízszintes felületek nem sokáig maradnak üresen.

A tiszta nyakkendő magához vonzza az aznapi leves részecskéit.
Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok biztató szót, nagyon kedvesek vagytok! Szerencsére nem volt semmi baj, egyszer hányt csak egy picit; de ma reggel már vigyorog mint a tejbetök! KépKép Kép

Láza sincs, úgyhogy minden ok!

Én mondjuk hulla vagyok, egész éjszaka le sem hunytam a szemem!

Marcika most éppen a kisvirágjának magyarázza hogy mi történt vele! Kép Kép

Még egyszer köszi!

Ildi

delfinke

Már kutya bajom sincs:
Kép

delfinke

Jó reggelt!

Ildi,
Mi van veletek?

Ákos visszaszokott a 6 órai kelésreKép, de visszaaltattam szopi után, elég sikeresen, mert még most is alszik.

Virág,
Sajnálom a nyaralásotokat.Kép
Mi nem is terveztünk idénre semmit, csak kisebb kirándulásokat a környéken. Meg fürdőszoba felújítást.Kép

Köszi a bókokat a fiam nevében.KépUtána már most is futnak a csajok, Gabi mondta, hogy múltkor a tescoban, amíg én a játékokat válogattam, ők meg a kaját vették, egy csajszi 2 percig csodálta Ákost, hogy milyen szép, aztán meg követte őket tescoszerte.Kép

KépKép
connie

Ildi Kép
Jól van, örülök. Kép Kép Nem derült ki mitől volt?
Jó lenne, ha tudnál aludni napközben Kép

Vezso
vezso

Ildi,
De jó hogy, minden oké!

Hú, én az éjjel megdöntöttem az ágyból kiugrás világrekordját, mikor felsírt Ákos, indulhatnék az olimpián is. Õ persze fel sem ébredt.Kép

KépKép
connie

Ildi
Örülök h jól vagytokKép

Connie
6órai kelés,édes álomKépÉn ma már az 5.20nak örültem,mint majom a farkánakKépEgyébként 3-4 szokott lenni,de most olyan későn aludt el h talán ezért ébredt később.
Ágyból ugrásban én is topon vagyokKép

Vezso
Murphy idézetekKép
Virág
villes

Sziasztok
Ildi orulok hogy minden oke.
En pedig azt hiszem tul sokat dicsekedtem azzal hogy mano jol alszik nos ez megszuntKép 12,4,6 kor kelt es ma fel 9 kor kelt rendesen, elaludni sem akar csak rajtam.
Kép
Minket azten nem erdekel a ragoka ez is eppen joKép

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Ildi, örülök, hogy jól van a csemetéd, próbálj napközen pihenni! Marcika nagyon helyes!
Emma, Juszti: remélem nálatok is minden rendben lesz!
Connie, jelentem, mint lányos anyuka, reszketekKép jó kispasi a fiad! Egyébként nem akartam huhogni előre, mikor írtad, hogy átalussza Ákos az éjszakákat... Nálunk is így volt, kb 6 hetes! korától 3 hónapos koráig. Én akkor még nagyon örültem volna ha felkel és kajál egyet, had hízzon. Na óhajom meghallgatásra talált: a 3 hós fejlődési ugrás óta újra eszünk éjjel. Ráadásul egyre korábbban6-5-4-3-2... De volt, hogy éjjel 1 kor evett, igaz, utána alszik tovább fél 8ig, 8ig. Pedig mi most tömjük: az esti szopi után kap egy deci lefejt tejcit... Jajj ezen annyit vitatkoztunk a párommal, de végül feladtam. Bocs, hogy ezzel untatlak Bennetek, de leírom: szóval úgy indult, hogy Horvátországban este odaadtam a lefejt tejcit, mert nem volt szivem kiönteni, mélyhűteni nem volt érdemes, met nem bírta volna ki a hazautat (vittem magammal, felolvadt, kidobhattam...). Fejnem muszáj volt, bedurrantak volna cicik. Ekkor jött apa, hogy"na látod, elfogadja, adjunk neki minden este!" Szerinte olyan nincs, hogy a cicik akkor ennyivel kevesebbet termelnek, azt gondolja, így megeszi amit eddig szokott ciciből ÉÉÉÉS megkapja a pótlást. Szerintem meg nem eszik este rendesen, várja a cumisüveget, amit tudom, nem kellene adnom, hanem ha már pótlás akkor pohár, kiskanál... Már nincs erőm ezen vitázni, máskor cicizik rendesen, s mivel agyonfejtem magam, úgy tűnik egyelőre van tejci. Csak hogy a tegnapi szopis-tápszeres témához hozzászóljak: aki nekem még egyszer azt mondja, hogy szoptatni a világon a legegyszerűbb, legtermészetsebb dolog, annak nagyon csúnyát fogok mondani! A mai világunkra jellemző teljesítménykényszer ide is befúrta magát, had szenvedjen az egyébkényt is önbizalomhiányos kismama! És persze fontos, hogy már a csecsemőket is megkülönböztessük: "Te ügyes szopis baba vagy jó anyukával, Te meg szegény tápos!" Szemétség. Igen, tudjuk, legjobb az anyatej, de nem hiszem, hogy az anyatej+frusztrált mami jobb mint egy tápszeres de kiegyensúlyozott anyuka! na lelövöm magam...
wester2004

Eszter,
Én is tartok egy kicsit attól, hogy visszafejlődünk, és ahogy kitolódott az alvása 3-ról óránként lassan hétre, megteszi visszafele is az utat.KépBár ezt azért nem hiszem, sztem maradunk a 6 órás kelésnél. Meg aztán tudom, hogy ez tök változó, az oltások is befolyásolják, úgyhogy addig örülünk neki, amíg tart.Kép

Reggelre sikerült összepisilnie mindent a kiságyban (este rengeteget zabizott lefekvés előtt), szerintetek kell a kókuszmatraccal meg a huzatával csinálni valamit, vagy csak hagyjam megszáradni?
Már csak 3 db pampers pelusunk van, asszem többet nem veszünk!

Zsana,
Ti milyen pelust is használtok?

KépKép
connie

Connie a pampers nekem sem jott be libero es hugiees Kép tenyleg nem tudja valaki a hugiees pontok is ernek valamit?
NAlunk van a lepedo alatt gumilepedo ezert nem volt meg gaz a matraccal.

Kép
vaktyuk

Hello!

Connie
Nálunk a nagyágyat szokta összepisilni, ami szintén kókusz+huzat+gyapjú takaró (amit a matracgyártó sózott ránk). Én csak hagyom megszáradni, a gyapjú cuccot nem lehet mosni, a többit meg szerintem felesleges, nekik még nem olyan szagos a pisijük.
Mostmár jó ideje csak huggiest használunk. Szerintem ez a legjobb nedvszívó, így napi három-négy is elég belőle, ha nem a frisset kakilja össze. Libero is jó volt, bár abból több fogyott, meg az alakra más. Mondjuk ha neked Ákos még mindig sokszor kakil naponta, akkor nem a legolcsóbb mulatság a huggies, de szerintem érdemes kipróbálni. Mindig akkor veszem, ha éppen akciós valahol, illetve a DM-ben ha összegyűlnek a pontjaim, akkor 15% kedvezmény jár. Jó tanácsként esetleg még annyit, hogy pl. 8 kilós gyerekre az 5-9 kilós nem annyira jó, inkább a 8-14.
zsana75

Zsana,
Köszi. Mi is vettünk huggiest, csak előbb el akartam használni a pamperst, ami még volt itthon. A korábban írtak alapján úgy saccoltam, hogy Vilikének hasonló a vízügyi kapacitása, mint Ákosnak.Kép

Vaktyúk,
Én nemrég vettem ki az alátétet, mert beizzadt Ákos éjszaka, mert nem szellőzött alulról. Persze amíg az ott volt, nem ment ki semmi pisi.Kép

Még egy kérdés azokhoz, akikkel egy szobában alszik/aludt a gyerek: ti mikor tervezitek külön szobába tenni? Nekem innen nézve úgy tűnik, hogy soha, mert sokkal nyugisabban alszom, ha mellettünk van.

KépKép
connie

Connie
Nem engem kérdeztél ugyan, de hozzászólnék, ha nem baj.Kép
Mi is Huggiest használunk, és egyetértek Zsanával, én is nagyobbat szoktam venni, most 5-9 kg-at használunk, Rozi kb 6 és 7 kg között van (nem tudom pontosan). Én inkább a drágább pellust veszem, mert akkor nem kell annyit mosni pisis-kakis cuccot. Na, azért, így is becsúszhat 1-2 baleset.Ha nagyon fontos, hogy ez ne történjen meg, akkor a kisebb kiszerelésű (és drágább) Huggiest veszem, mert annak még szélesebb a tépőzáras része, és még biztonságosabb. Ez később, amikor felnőtt kaját esznek, még fontosabb lesz. Kép
Mi direkt nem vettünk kókuszmatracot, az első gyereknél még gondolkodtunk rajta, de aztán rájöttünk, hogy nem válna be nekünk. Normál szivacsbetétre teszek egy olyan réteget, ami nem ereszti át a nedvességet (olyan gumis anyag, a kórházakban is használják lepedőnek) és arra puha frottír vagy más puha anyagot, nem normál lepedőt. Azért csinálom így, mert hihetetlen sokat be tudnak pisilni az ágyba, főleg amikor szobatisztaságra vannak szoktatva. Meg később is előfordulhat. Több matracot is ki kellett dobnunk. Így meg a matracba nem megy semmi "cucc", a lepedőt meg cserélhetem akárhányszor. Szóval nekünk ez jött be.Kép
Vezso
vezso

Vezso,
Mert azt tudom, hogy te huggiest használsz.Kép
Akkor gondolom a frottír beszívja a nedvességet ha megizzad? Én Tena betegalátétet használtam az ágyba, annak a felső része olyan, mint a pelusbelső, az alsó egy vízátnemeresztő réteg. De normál lepedővel nem jó az izzadás miatt. Van egy óriási ikeás fürdőlepedőm, nem használom semmire, mert be se férek vele a fürdőszobába, akkor abból csinálok két lepedőt neki. Aztán a kókuszmatracot legfeljebb eltesszük kistesónak, mikor kezdjük Ákos szobatisztaságra szoktatni.

KépKép
connie

Connie
A kérdésedre is válaszolnék. Ro (Rozi) sokáig fog velünk maradni, év végéig, biztos. Majd meglátom. Egyszer kipróbáltam átvinni a lányok szobájába, de nagyon rossz volt, hogy nincs a közelemben és visszahoztam. Meg az éjszakai felkeléstől számítva úgyis a mi ágyunkban alszik. Erről mindenki le akar beszélni, meg nem annyira kényelmes, de nekem így sokkal jobb. Ha hajnalban még felébred, sokkal könnyebben vissza tudom altatni, meg olyan fantasztikus arra ébredni, hogy Õt látjuk meg először. Szóval marad velünk egyelőre. Pedig nekünk a hálószobánk a nappalink is Kép
Vezso
vezso

Connie
Jó, jó Kép, reméltem, hogy emlékszel a huggiesra.
Én szoktam venni direkt erre a célra nagyon puha frottírt (törülközőt) és azokat használom. Ez a módszer bevált nagyon, tényleg. Felszívja az izzadságot, meg olyan jó kis puha. Sztem jó lesz az az ikeás, azok is puhák, nem?
Vezso
vezso

Nincs valakinek tippje hajszarazsagra mit lehet csinalni??? Egyzseruen katasztrofa a hajam mar minden szart kiprobaltam kezdve az olivaolajtol befejezve a 6eftos hajbalzsamig es semmi sem hasznal, oylan a hajam mint a macskafarokKép

Kép
vaktyuk

Hajnalban nálunk is alapjaiban változik a helyzet, Ákos kiságyból nagyágyba, anya betelepszik gyermekkel a nagyágy közepébe, apa nagyágyból kanapéra a nappaliba.Kép Sajna hárman nem férünk el a mi ágyunkon, meg így Gabi tud aludni addig is, amíg én szoptatok meg visszaaltatok. Szerencsére a kanapénk extra kényelmes, én évekig azon aludtam, amíg egyedül laktam.

KépKép
connie

Vaktyúk,
Nem tudom, nekem sose volt száraz a hajam. Nem lehet, hogy csak meg kellene találni a megfelelő sampont?

Vezso,
Igen, jó puha, azért is vettem meg, csak túl nagy ahhoz, hogy használni lehessen.Kép

KépKép
connie

sziasztok!

Én úgy terveztem, hogy kb féléves koráig marad velünk, s akkor megy át a szobájába. De sajna kinőtte a bölcsőt, pedig nem egy óriásbaby Kép. Nálunk az a probléma, hogy kétszintes a lakásunk (na, ez még nem bajKép, s felső szint tetőtér, ferda falakkal. Szóval a bölcső még befér, de a kiságy már nem Kép Nekem nagyon rossz így aludni Kép Múlt héten cipelgettem össze vissza bútorokat a fenti 3 szobába, de sehogy sem volt jó... Tanácstalan vagyok Kép
Eszter
wester2004

Connie
Ja, ez az ágy nekünk is kicsi. Szegény férjem ugye, nekem sem egyszál legény, és most én sem vagyok barbibaba... KépJó lenne venni egy nagy ágyat, de akkor be sem lehetne férni rendesen a szobába. Ugyanis van kb hatezer könyvünk (sok 19.sz-i), egy komplett könyvtár és az borítja a falat körbe. Plusz egy ágy, a szg, tv stb. Most gondolkodunk, hogyan lehetne nagyobb a ház. Úgy néz ki egy másikat kell építeni ehelyett (ez elég régi), mert a kert nagy és a másik ház amíg épül, itt laknánk, aztán ezt lebontanánk. Szóval a köv 50 évben el leszünk foglalva...Kép

Vaktyúk
Nem tudom. Én balzsamot használok és az elég.Van olajos hajpakolás, talán az jó Kép
Vezso
vezso

Sziasztok!

Valljátok be, hogy mindenki alkalmaz babysittert és bejárónőt, és ezért van időtök ennyit írni Kép Egyébként remélem most én is gyakrabban tudok jönni, mert apa 3 hét szabin van tegnaptól Kép

Ildi!
Örülök, hogy minden oké Marcival! Próbálj meg pihenni!

A védőnő szabin van tegnaptól, és helyettesítés van. Tegnap minden bejelentkezés nélkül beállított a helyettes védőnő, mert ő meg akar ismerni minket! Mi a f.sznak? Azért mert egy hétig itt lesz? Még a nevét sem jegyeztem meg... Ráadásul tök kupi volt, mert ugye vasárnap volt a keresztelő. Szóval, utcai cipőben jött be a hálószobánkba, ahol Jázi is van (normális????), aztán ugye Jázi az éjszakákat átaludja, erre tök gúnyosan megjegyezte, hogy majd nem alszik, ha jön a foga (ami egyébként jön, dentinoxot használunk, de mindig lenyalogatja, szóval várom a tippeket), aztán mindent összefogdosott kézmosás nélkül. Szóval amint visszajön a védőnénink, az biztos, hogy megmondom neki a magamét erről a nőről.

Na, keresztelő szupi volt, szerencsére anyós és anyu bevállalta a főzést, így nekem csak Jázmint kellett intézni egész nap, illetve a terítés, felszolgálás, stb. A szertatás nagyon szép volt, és szerintem egy picit hosszú, de max 20 perc. Mivel most lettem anyuka (magyarán első gyekek), ezért még nekem is volt egy külön szertartás, vmi anyává szentelés, vagy nem is tudom mi, mert erről nem volt szó, és teljesen meglepett vele a pap. Jázi csak egy picit szontyolodott el a víztől, viszont a zoknit nem bírta a lábán tartani, még egyszer a papnak is fel kellett vennie a földről. Aztán a szülöknek (vagyis nekünk Kép) és a keresztszülőknek egy gyertyát kellett fognunk, miközben a pap mondott vmit (sajna nem emlékszem szinte semmire, mert arra koncentráltam, hogy Jázi nehogy sírjon majd, a videót pedig még nem néztem végig), és ezt a gyertyát meg is kaptuk emlékbe. Persze a férjem a kocsiban hagyta, és estére úgy megolvadt a viasz, hogy a gyertya inkább hasonlít egy tekergő kígyóra. Persze majd lefényképezem, és megmutatom Jázinak 20 év múlva, hogy már most is mennyi esze volt az apjának.
Ja, mi Pamperst használunk, és még az életben nem folyt ki belőle semmi, de mivel leányom szombaton nem termelt kakit, vasárnap bepótolta, de annyira, hogy a pelus sem bírta, így kakis lett a keresztelő ruhája. F.sza.

Nálunk is van felsírás, amikor alszik, én már magamtól is a fogzásra gondoltam, de azért örülök, hogy többeknek is ez a véleménye.

Bár már régi téma, de amikor még dolgoztam (Kép) pénzügyi munkatárs voltam egy cégnél. Ez végül is maga alá vonta az önkormányzat és az Apeh felé benyújtandó bevallások elkészítését (kivéve szja, az már a személyügy dolga volt), banki átutalások intézése, vám, biztosítás, stb, stb. Amikor odakerültem 2002-ben, nagyon élveztem a munkát, de aztán jött a szokásos igazságtalanság, aki dolgozik nem kap pénzt, aki semmit nem csinál, zsákszámra viszi haza, túlóra nincs kifizetve, stb, és nemhogy a munkahelyet, de a munkát is megutáltam. De anyukámnak van egy könyvelő irodája, aztán néha besegítek, mert egy icipicit azért jól esik a papírok közt túrkálni.

Na, hirtelen ennyi.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Eszter Kép
Nem értettem pontosan hol van a Ti szobátok és hol a bébié. Az előző lakhelyünk tetőtér volt és a galérián volt a gyerekek szobája és a miénk. Nagy matracokon aludtunk ami a szőnyegpadlóra volt fektetve, jó sok párnával telerakva. Az ágy nem fért volna be. A gyerekeknek később vettünk rendes ágyat, de a matracot nagyon szerették.
Vezso
vezso

Sajna nálunk úgy néz ki, hogy egyelőre egy szobában alszunk a picivel, mert nincs másik szoba, ahová tehetnénk (a nappaliba meg azért már mégse). Én ezmiatt egy picit el vagyok kenődve, mert anno nekem is így volt, hogy anyuékkal egy szobában, és amikor 3 éves korom körül átraktak a szobámba, rémálmok gyötörtek. Egyszerűen nem tudtam megszokni, hogy egyedül kell lennem. És én ezt szerettem volna Jázinál kiküszöbölni, de sajna nincs hova tennünk. Jaj, ez most olyan hülyén hangzott. Szóval nagyon örülök, hogy ott van velünk a szobában, és legszívesebben éjszakára is magunk közé venném, de próbálom az ő, és nem az én érdekeimet nézni.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Connie
Jó kérdés ez a mikortól külön, erről is megoszlanak a vélemények. Kép
Amíg szopizik, addig biztos nem, és ugye ezt nem tudjuk előre, de úgy gondolom, egy év még biztosan. Szopitól függetlenül, ha nem velünk aludna, nem tudnék nyugodtan aludni, mert a fülem állandóan ott lenne. Persze így is számtalanszor ébredek éjjel, de csak rápillantok, minen oké, alszunk tovább. Ha külön lenne, biztos átszaladgálnék, akkor meg már nehezebb visszaaludni.
Ha pedig humánus oldalról nézzük a dolgot, baromi igazságtalannak tartanám, hogy anya-apa együtt, a védtelen pici gyerek pedig egyedül. Kép
Remélem néhány éven belül sikerül elköltöznünk, és lesz hely gyerekszobának, mert most csak úgy tudnánk megoldani, hogy valaki a nappaliba költözik.
Szerintem azt lehet látni, hogy mikor kezd önállóbb lenni a gyerkőc, én most úgy gondolom, hogy valamikor óvodás kor folyamán berendezünk neki egy saját szobát, jó kis gyerekbútorokkal. Addigra valószínűleg érett is lesz a dologra, meg így még talán öröm is lesz, fogja értékelni az új szobát, mert most akármilyen menő szobát tudnék neki csinálni, nem hiszem, hogy örülne neki.
zsana75

Szia Brigó! Kép
Nekem ugyan nincs se bejárónő, se babysitter, se masszőr, se komornyik...Kép Azért nincs bejárónőm (férjem próbál rábeszélni), mert mielőtt jönne, 3 napig takarítanék, meghívnám ebédre stb Kép
Egyedül vagyok a héten, csak a pici van, és szép rend, tisztaság, főznöm most csak magamra kell, van egy csomó szabadidőm. Rozi egy tündér, most hason fekszik és próbálkozik előbbre jutni, meg odapakolni magának a játékokat. Nem nagyon sikerül Kép Jól elvagyunk.
Ez a védőnő elég érdekes. Én biztos rászóltam volna.Némelyik nem tudom egyáltalán miért lett védőnő, főleg azokat nem szeretem, akik még életükben nem szültek, fogalmuk sincs mi fán terem a szoptatás, meg ilyenek. Az enyém aranyos, de inkább sztem én tudnék neki tanácsokat adni (ollyan okos vagyok Kép).
A Dentinoxot Rozi is cuppogva nyalogatja...Kép
Szép lehetett a keresztelő, ami meg a pellussal történt, az valszeg egy másik Murphy törvény lehetett Kép
Ilyen pénzügyi dolgokban teljesen analfabéta vagyok, felnézek mindenkire aki ért hozzá, Rád is Kép
Na, megyek varrok tovább, meg ennem is kéne, most nincs kedvem főzni, lehet, hogy csak turmixot ebédelek? Kép
Vezso
vezso

Ja, még azt szerettem volna írni, hogy tapasztalatom szerint jó sokáig hiába van külön gyerekszoba, a gyermek ált a nappali v konyha közepén játszik, mert ott szeret lenni ahol a többiek. Így aztán lehet térdig járni a legókban, gyöngyökben, építőkockákban stb Kép Az egyik barátnőm amolyan luxuskulipintyóban lakik, nem is tudom hány szoba van 3 emeleten, de a gyerekek állandóan a dizájnos nappali közepén játszanak. Érthetően nem az emeleten pár száz méterre a mamitól. Meg ő is ideges, ha nem látja mit csinálnak.

Vezso
vezso

Brigó,
Sztem pont rosszkor is tettek téged külön szobába, mert az pont az a korszak, amikor rémálmai vannak a gyerekeknek. Én egyéves koromtól aludtam külön, de 3 éves korom körül át lettem telepítve az anyuékéval egybe nyíló szobába, és csak nyitott ajtónál, felkapcsolat kislámpával tudtam ill. mertem aludni.

Én bevallom, nekem van bejárónőm, kéthetente kitakarít. Többi házimunkát manóval együtt végzem, így amikor alszik, vagy egyedül játszik, van időm jönni. Ami manó mellett nem végezhető, az a férjem feladata.Kép

Zsana,
Na igen, én nem is tudok úgy aludni délután se , ha nem vagyunk egy szobában. Érdekes módon most már csak olyan nyöszögésre ébredek, amire kell, de ha nincs mellettem, folyton hallgatózóm.

Vezso,
Hát ebben biztos voltam, hogy ott akar majd lenni, ahol mi is.Kép Még vagy úgy 12-13 évig.Kép Nálunk van külön szobája, pelenkázó, kád meg a ruhásszekrénye ott van. Ágya a hálónkban, járóka meg játszótér a nappaliban. A játékait meg a régi kiskádjában tartjuk, amit kinőtt.Kép

KépKép
connie

Ugye, ugye! Sejtettem én, hogy valahol biztos van segítő kéz Kép

Vezsó!
Egyébként én is ilyen vagyok. Anyuék jöttek volna takarítani a keresztelő végett, de amire ideértek, én kitakarítottam, hogy tisztaságban tudjam őket fogadni Kép Kérdezte is anyu, hogy akkor minek jöttek, én meg mondtam, hogy babázni!!! Mert azért az is kikapcsolódás, ha nem nekem kell kaját csinálni Jázinak, aztán megetetni, tisztába tenni. Ha vki megteszi helyettem egy nap egyszer, már kipihentebbnek érzem magam.
És az nem baj, ha a Dentinoxot lenyelik?

Ma kitaláltuk a párommal, hogy mivel itthon lesz 3 hétig, kifestjük és burkoljuk a konyhát. Most kerestem ebben a témában könyveket az alexandra.hu-n. Szóval lehet, hogy mégsem jövök olyan gyakran. Sajna kénytelenek leszünk megcsinálni magunknak, mert 20m2-s a konyha, min. 1.000Ft/m2-ért burkolnak, tehát lehet, hogy többe kerülne a hús, mint a leves. A festésben sem vagyunk profik, tehát várok ötleteket.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó,
Burkoláshoz nem értek, festésben az a lényeg, hogy hosszában és keresztben is fessétek végig ugyanazt a területet, hogy ne legyen csíkos, és szép lendületes mozdulatokkal dolgozzatok. Nem nehéz ám!

Nekem a férjem sokat segít a babával is, reggel meg miután hazajött, ő teszi tisztába, és játszani is szokott vele este, úgyhogy akkor is van időm.

Babanetes tali, július 30.: Vezso, Kata?, Vaktyúk, Connie, Delfinke, Ruz, Doritis, Zsisske.

Küldjetek léci telcsiszámot nekem, aztán ha összegyűltek elküldöm mindenkinek, hogy valahogy találjuk is meg egymást. Eddig csak Vezsotól és Delfinkétől kaptam.

KépKép
connie

Brigó
Sztem a dentinoxba belekalkulálták, hogy meg is eszi a baba. KépFinom, én megkóstoltam. Na, azért a rizottóból is ettem. Végül csak főztem vmit.Kép

Festést mi legutóbb idén márciusban csináltunk, a festőhengeres-festőrácsos módszer nagyon könnyű, és nem csepeg. Amikor felújítottunk, kifigyeltem hogyan csinálják a profi festők. Nincs benne semmi trükk, csak ez a szerszám. Õk meg elkértek majdnem 400ezer ft-ot a festésért! Idén, 9 hós terhesen én is megcsináltam egyedül evvel a hengerrel egy egész szobát. Burkolni nem tudok Kép Az az igazság, hogy a munkadíj mindig több, mint az alapanyag, ált 2/3 -1/3 megoszlásban. Mi most is dolgoztatunk, a melléképületet újítjuk fel (tető, belső burkolás stb) erdélyi mesterekkel, és ők olyan aranyosak. Értenek hozzá, csendesek, megbízhatóak, nem isznak és pontosan jönnek. Mint egy álom! Kép Ja, és kevesebbért, mint hazai szakik.
Vezso
vezso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?