Új privát üzeneted érkezett!

Babjag,
Én nem adtam neki megelőzésképpen semmit, figyelem, lesz-e láza, és csak akkor adok be kúpot, ill. éjszakára valszeg fog kapni, mert akkor nem tudjuk annyira figyelni.

KépKép
connie

Vaktyúk,
Nekünk a szülőszobán elromlott a régi fényképező, elakadt benne a film, és nem működött a vaku se. Három kép készült csak. Ákosból semmi nem látszik, csak hogy pici és sír.Kép Utána se nagyon készültek jó képek, mivel nem volt jó a gép, pedig azt hittük csak elemt kell cserélni benne. De mikor előhivattuk a filmet, tiszta homály meg csík volt minden kép.Kép

KépKép
connie

Vaktyuk!

Nezd meg, hogyha egy picit visszahuzod a bort a futyin (nem erosen) akkor van e ott feheres valadek. Nekunk volt es azt mindig furdesnel ki kellett torolgetni, es a dokineni irt valami kencet is ra, de azt nem sokaig hasznaltam. Elmult harom-negy nap alatt.

UDv, BJ
babjag

Babjag kocceKép

Kép
vaktyuk

Vezso,
A babanetes képek megmenekültek. (De a kolléga még nem biztos.Kép).

Tali: Vezso, Kata?, Vaktyúk, Connie, Delfinke, Ruz, Doritis, Zsisske.
Sztem telcsiszámot inkább mailen cseréljünk, az én mailem connie@freestart.hu.
Mikor mentek ki? Már rögtön reggel? És maradtok egész végig? Még nem tudom, párom megy-e reggel lövöldözni, de ha igen, akkor mi olyan délre tudunk kiérni.

KépKép
connie

Connie
Elküldtem az enyémet. Kép
Nem tudom mikor megyünk ki, biztos nem nagyon korán, mert mire összekészülődünk...
Nagyon meleg lesz a szakértők szerint, erre kell készülni.
Vezso
vezso

Az mailem: jakabfam@axelero.hu, ha szükséges megadni.

Vezso
vezso

Mostanában észrevettem, hogy nem tudom megkülönböztetni a lányomnál, hogy azért nyűgös és sír, mert unatkozik vagy amit éppen játszottunk, az már nem érdekli, vagy pedig álmos... Esetleg én vagyok nagyon béna? A kettőt jól el lehet különíteni egymástól?
Nálatok hogy van ez?

Connie,
Mikor Ákossal a növekedési ugrásban voltatok, és sűrűn cicizett, akármilyen rövid idő múlva kérte a tejcsit, mindig másik cicit kapott? És ugyanúgy 20 percig szopizott, csak sűrűbben? Vagy hosszabb ideig is tartott egy evés?
Azért kérdezem, mert nálunk is várható, és jó lenne lépést tartani Gréti igényeivel Kép Kép Kép
Írtad, hogy érzed, jobban telítődnek a cickók. Szerinted ez az érzés megmarad most már, vagy újra puhább lesz, tejcsi csökkenése nélül?
Apropo... a sör használt-e????

És egy körkérdés: Ti szopinál simogatjátok a gyerkőcöt? Vagy beszéltek hozzá?

Akiren
akiren

Vaktyúk!
Szia.
Csak olvasgatlak Titeket, az én fiam is márciusi, tavaszi. Fütyigond..kérdeztem a védönöt, nekünk is volt hogy a hegye vagy hogy irjam piros volt. Azt mondta hogy akkor van gáz ha észreveszed hogy nehezen ill sirva pisil..ha nincs ilyen nem kell foglalkozni vele. És állitólag nem szabad huzogatni a bört 1 éves korig.
Üdv. A
bendi

Képigy keltem apatKép

Kép

Kép
vaktyuk

BEndi kosziKép
Ha marciusi a torpicsek koztunk a helyed.
Hogy hivjak a fiadat? Stb stbKép Irjal
Azt csinaltam hogy kamillas vattaval lemosogattam a feher trutyeszt ami sztem kence ami a bor ala ment

Kép
vaktyuk

Irok, sajna csak este tudok, most rohanunk..Árpinak hivják, Bendeguz lett volna de majd ezt leirom miért nem lett.Táposcsirkék vagyunk, 2,5 hétig!!!!volt tejem. És este folytatom, Te leszel? Mert ti esztek már mindenfélét és lenne kérdésem.
sziasztok
bendi

Vaktyúk
Tök jó ez a fénykép! Kép
Vezso
vezso

Helyesirás egyes! Mentségemre félkezezek és most már tényleg megyünk. Ja amugy nem véletlen a Bendi nevem sem.
bendi

BEndi szinte egesz nap vagyok vagyunk soxszeretettel varjuk az ujakat sztem ezt mindenki neveben irhatomKép
Helyesirast pedig leszarni en is csomoszor rontok mikor manoval felkezezem.
Az en fiam Bendeguz lett , mint regebben irtam engedtem kisszivem perverz csabitasanak ezugyben remelem nem fog utalni erteKép biztos ami biztos beszurtunk egy Tamast is ha nagyon nem tetszene neki.
KAja ugyben szivesen segitek amiket en tapasztaltamKép

Kép
vaktyuk

Akiren,
Nem maradt meg.Kép

Ákos ugyanannyi ideig szopizott, csak jóval sűrűbben. Mindig másikat kapott, mert majdnem teljesen kiürített egyet-egyet minden szopikor.
Sör nem tudom használt-e, de fini volt:Kép
Én nem szoktam simizni se, csak nagyon ritkán,mert bealszik tőle, meg nem is beszélek hozzá, csak egy-két mondatot.

Bendi,
Hm, én is ezt az egy évet tudom, meg is lepett, mikor a gyerekdoki mondta,hogy lehet picit hátrahúzni, de csak kitisztítani. Hátrahúzni teljesen nem szabad, meg húzogatni se, "edzés" céljából. Sajnos pároméknál családi hagyomány a fitymaszűkület.Kép

Vaktyúk,
annyira jók ezek a képek!Kép

KépKép
connie

Connie Vezso koszi szepen csaladom ferfitagjai nevebenKép
En most annyira huztam hatra azaz szinte semmenyire hogy a feher trutykot kiszedegessem kamillaval tehat igy megmozgattam a vegen a bortKép
Ez a fitymacucc is olyan mint a szoptatas, mindenki ert hozzaKép en is ugy tudom hogy nem szabad hozzanyulni csak ha gennyes faj stb
De pl egy ismerosom mar kerdezte huzogatom e a futykost mondom persze es mar ki is verem neki ha keri bocccsKép

Kép
vaktyuk

Kép
Valamelyik este állapítottam meg, hogy micsoda mázlista volt anyukám, hogy nem fia született anno, mert babamasszázs közben felállt a manó kukaca, sztem anyu ilyentől a világból kiszaladt volna.Kép Mikor itt voltak, csinált videót manó pelenkázásáról, de még csak egy csupasz lábujj sincs rajta.Kép

Nekünk is úgy mutatta a doki, ahogy te csináltad, asszem.

Úgy látszik, alvós oltásos napunk van. Láznak egyelőre semmi jele, kopp-kopp.

Vezso,
Mailt megkaptam, válaszoltam is.

KépKép
connie

Sziasztok!

Úgy látom megint volt termés az elmúlt pát napban. Sajna nem sikerült még visszaolvasnom Kép

Tegnap megvolt a keresztelő. Szerintem nagyon szép volt a ceremónia, és a buli is jól sikerült, igaz majd megdöglök, olyan fáradt vagyok. Reggel 1/2 8-kor volt a szertartás, így reggelit és ebédet is kellett adnunk a vendégeknek. Szóval hulla vagyok.
Képzeljétek, a múltkor írtam, hogy sajna játszószőnyegre már nem futja, és barátnőmék ezzel lepték meg Jázmint. Szerintem én jobban örülök, mint Jázi Kép És az a legjobb az egészben, hogy nem is említettem ezt a "problémám" a barátnőim előtt, és mégis ezt kaptunk, tehát így még lelkiismeretfurdalásom sincs, hogy panaszkodtam nekik, és biztos azért vettek ilyen drága ajándékot.

Pár kép, és majd jövök, ha végigolvastam a "termést".

Még itt "pogányként":

Kép

Már megkeresztelve:

Kép

És a játszószőnyegen:

Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Ja, és estére ennyire kidőlt Jázi:

Kép

Kép

Kép
brigó

Brigó Kép
Nagyon tündér Jázmin mindegyik képen Kép Csipkehercegnő a hófehér kis keresztelős ruhájában Kép
Azért ha már kipihizted magad, mesélj, jó? Kép

Connie
Megkaptam. Kép
Rozim ma reggel oly nyügis volt, most meg alszik, mint a bunda, már egy ideje. Kipiheni a lányokat, mert nálunk mindig zaj van, a lányok csupa szeretetből felébresztik sokszor. Én meg szabok, varrás majd akkor lesz, amikor ébren van az én hercegnőm.
Ez a fütyi dolog érdekes Kép Amikor még nem tudtuk, hogy lányunk lesz, az első dolog amire gondoltam, az az, mit csinálok ha fiú? Én nem tudok "olyat" pelenkázni ... Kép

Anyukád szégyellős? És hogy világosított fel? Kép Kíváncsi vagyok. Nálunk ez most aktuális téma.
Lányok, ha tudtok felvilágosításról jó sztorit, vevő vagyok!
Vezso
vezso

Brigo manom raindult a lanykadraKép nem csodalomKép
Vezso hidd el kepzetttebbek lassan ebben a temaban mint miKép en inkabb arra helyeznem a hangsulyt hogy tenyleg "szerelembol" ne pedig vaganykodas megfeleles stb matt legyen szex, de ezeket a problemakat gondolom ismered.

Kép
vaktyuk

Vaktyúk
Igen. Azt mondtam Verónak (11), hogy képzelje el, hogy ő egy ékszer és csak annak adja ezt az értéket, aki megérdemli. Nem tudom visszaadni a beszélgetéseinket, mert napokig tartanak, egyfolytában kérdez, nincs zavarban cseppet se, én meg nem szoktam zavarban lenni általában. Sok furi dolgot láttam és hallottam életemben.
Azért kérdeztem, mert nem mindenki világosítja fel a gyermekét, gondolván, hogy már mindent tud, ami igaz is lehet akár. De pl az én páromnak problémát jelentett a párkapcsolataiban, nem volt önbizalma. Na, én helyreállítottam Kép Az anyósom sosem beszélt neki semmi ilyesmiről amikor kellett volna, én ezt azért nem tartom helyesnek.
Vezso
vezso

Sziasztok!

Írtam reggel egy hosszút, aztán elment az áram. Kép K. ideges voltam, mert csak 3 óra múlva jött vissza.

Wester
Teljesen jól néz ki a kiscsaj! Kép Féltem picit, hogy mi lesz, ha felteszed a képeket, mert én nem tudok hazudni, még így írásban sem, de nincs is rá szükség.

Juszti
Lehet, hogy benőtt a köröm, azért piros. Pici fiamnak az egyik lábujja ilyen, most vettem észre, de én egyenlőre nem esek neki, hanem fürdés után, mikor picit felázott, megpróbálom kiszabadítani kézzel.

Connie
Képek Kép. Azt hittem, mindent felpakoltatok az internetre.

Akiren
Nálunk az álmosság egyik jele, hogy piros lesz a szeme körül a bőr. Egyébként pedig, ha mondjuk új játékot veszel elő, és az sem érdekli, akkor valszeg álmos.
Én nem simogatom és nem is beszélek hozzá szopi közben. Õ szokta simogatni a cicit Kép, szörnyen aranyos.

Connie
Gáz, hogy anyukád ennyire prűd. Szegény apukád Kép.

Fütyi témában nem tudok segíteni, nekünk szerencsére semmi gond nem volt még vele.
Tényleg erről is mindenkinek más a véleménye, én arra hajlok, hogy ne huzogassuk, elvileg tisztul magától is. Nem akarok egy életre szóló traumát okozni.
zsana75

En is a nemhuzogatok taboraban vagyok majd huzogatjak neki elegetKép hehe az meg mar nem en leszek.
Vezso sztem igy a legtutibb tenyleg a kolykoknek szinte mar csak azt kell megerteni hogya szex mirol szol es nem nagypalyazas kerdese hogy "oo te meg szuz vagy de cikiiiii"
Na kicsit elKép

Kép
vaktyuk

Vezso
Tök jó, hogy a lányod kérdez. Egyébként szerintem az is nagy kérdés, hogy milyen korban mennyire menjen bele az ember a részletekbe. Azért én a fiam felvilágosítását inkább az apájára fogom bízni.

Talán kicsit kapcsolódik a téma, hogy ti szoktatok meztelenkedni a gyerek előtt? Szerintetek az gáz, ha látja a szüleit meztelenül?
zsana75

Sziasztok!
Brigó! Nagyon tündéri Jázi, hogy viselte a szertartást? FVaktyúk: nagyon édesek a pasik együtt! egyébként a mi lányunk is Bengegúz lett volna, ha fiúnak születik, szóval ha lesz fiúnk, akkor ezt nevet kapja! Ráadásul a vezetéknevéhez: Bozzay, is nagyon jól passzol.
Juszti Boldi nagyon jóképű kispasas és nagyon jó felvételeket csináltok!
Vezsó: nem egészesen felvilágosítós, de jó sztory: keresztányomnak egyszer míg pici volt, az óvszerre (amit megtalált és kibontott) azt mondták a szülei, hogy ez apa gombás lábujjára kell. Na, utána párszor akart venni a boltban "apa gombás lábujjára" óvszert, néztek is az eladók Kép (Anya, miért nem veszünk gumit apa gombás lábujjára?)
Akiren: én az elején picit beszélek hozzá és most azt játszuk, hogy szopi után kérek egy nagy böfit és egy nagy mosolyt (éhes gyerek ugye csak nem vigyorogog?). Mostanság extra gyorsan eszik, 10-15 perc, aztán "szalad" játszaniKép Na meg én is, mert ugye nekem kell szórakoztatniKép
Csajok, én biztos hülye vagyok, de bőgtem egy jó nagyot, mikor átpakoltuk a kistündért a gyerekszobába (mivel a bölcsőt kinőtte). Egyébként úgy látom, hogy a változás inkább engem viselt meg...
Szopis téma még: aki feji a tejcit: milyen adagokban fagyasztjátok?
köszi,
sziasztok,
Eszter
wester2004

Sziasztok!

Connie!
Az én számom is ment mailben!

Mi szerintem 11-12 körül megyünk!

Ildi

delfinke

Sziasztok Lányok!

Félelmetes mennyit írtatok. Jó néhány napig nem tudtam a netre nézni, és asszem most visszaolvasni sem tudok, annyi a termés.

Netezésre jutó idő témában csatlakozok Babushoz. Egyszerűen el sem tudom képzelni, hogy ti hogy csináljátok, hogy ennyi időtök van. Irigyellek benneteketKép

A babók nagyon aranyosak!

Mi is túlvagyunk a 3 hós szurin, volt nagy kiabálás, de szerencsére nem volt utána gond. A szuri után rögtön kapott kúpot a popijába, és aztán alukált. Másnap reggel volt egy picike hőemelkedése. csak azt nem értem, hogy a kiskönyvben DPT+Ipv van de mi csak a "dipertét" kaptuk meg. Passz.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Néhány kép az én kis törpémről.
Az utolsónál nem ér a cicimet nézni, csak Lizi pofikájátKépKépKépKép

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Eszter Kép
Tetszett az óvszeres történet Kép.
Én még nem tettem vissza a kiságyát, mert egyszer próbáltam és zavart, hogy nincs a közelemben, úgyhogy maradt velünk egyelőre.

Akiren Kép
Nem szoktam beszélni hozzá,amikor szopik mert akkor engem figyel, nevet, meg incselkedik, csak ringatni szoktam néha szopi közben, ha már fáradt.

Zsana Kép
Én is örülök, hogy bízik bennem a lányom, remélem ez így marad, mert sok rossz példa is van előttünk.
Mi meztelenkedősek vagyunk, ez van, így érezzük természetesnek, persze a normális határokon belül. Mondjuk nudista strandra nem mennék, de ha le kell vetkőzni, akkor cseppet sem zavar, ha a lányaim látnak. Férjem sem bújdosik el, de azért nem mutogatja magát direkt. Anya-lánya közt ez azért más, mint anya-fia közt, gondolom, de nem tudom.
Vezso
vezso

Sziasztok.
Csatlakoznék hozzátok, kisfiam,Árpi március 16-án született császárral. 2,5-3 hétig szopizott, azóta tápszert eszünk. Majdnem az elejétöl olvaslak Titeket, irni nem volt bátorságom..szülés elött sokáig voltam kh-ba akkor meg ugy kimaradt. Nagyon szépek a Babáitok, már a felhasználó név nélül is meg megismerem öket. teszek majd föl én is képet csak ahoz apa is kell. Szóval:
Connie: a fütyitémát a védönénink mondta hogy ne piszkáljuk 1 éves korig. Ez a védönéni nem uaz aki a fütyi pirosodást mondta. Ennek ellenére anyósom az elsö napokban telefonált azért hogy el ne felejtsem mert ö is a fiainak huzigatta vagy mi az elsö pillanattól. Én már néha azt sem tudom mikor kinek higgyek.
Vaktyúk: lassan két hete elkesztük a gyümiket, alma, öszibari, banán. Készitettet/üvegest adok neki mikor hogy jön ki. Kérdéseim (lehet hogy hülyén hangzanak, de egy kicsit paraanyu vagyok)
-Mikor probálkozzak egy tápszert kiváltani?
-Honnan tudom hogy elég neki? Nem szeretném agyontömni ill éheztetni...
-Melyik kaját érdemesebb elöbb kiváltani? Délelött?délután?
egy napunk ugy néz ki hogy 6-fél7 kelés, fél8 táp, (doboz szerint 200ml-re jön ki a táp, ezt gyümi adása elött sem ette meg, mármint az egészet) 10felé gyümi 11félé kér tápot, 2küról táp, fél6 körül gyümi,6felé táp, 9h táp és alvás reggelig. Védönénink mondta probáljam az ö ritmusát követni ha 3 h-ként eszik akkor is. Ha eszik gyümit nincs az hogy csak kostolgatunk, minden izlik idáig, szivesen eszi. És pl az esti 9 h-ás kaja volt ugy is hogy csak 100ml evett és ugy aludt reggelig. Egyenlöre ennyi jut eszembe, a válaszokat köszönöm, és probálok irni..
A
bendi

Zsana,
Ezt a szem körüli pirosságot jó hogy mondod. Grétinél is szokott lenni, de nem fedeztem fel az összefüggést Kép

Connie,
Kár, mert úgy szeretnék bedurrant cickókat érezni Kép Kép

Mukika,
A kis törpe 3 hónaposan így emeli a buksiját?? Nem semmi... Vagy ez így normális?? Mert akkor Gréti egy kissé el van maradva, bár még van 2 hete addig Kép

Egy régebbi körkérdésre a válasz:
Akiren = N.Erika ennyire egyszerű Kép Kép Kép a vezetéknévból csak a kezdőbetű...
Nekem közgazdász végzettségem van, és kontrollerként dolgoztam a Ganz-nál. Nem egy izgalmas munka. Ezen főállásom mellett pedig családi Bt-ként egy könyvelőirodát működtetünk a férjemmel. Az a tervem, hogy a gyes után már nem mennék vissza dolgozni (bár lehet, hogy még az alatt jönne a 2. gyerkőc is) de ha mégsem, akkor is inkább maradnék itthon, és a saját céget vinném tovább főállásban.

Akiren
akiren

Zsana,
Akkor azért piros néha Ákos szeme is? Nem jöttem rá.
Mi nem szoktunk meztelenkedni előtte, legalábbis nem teljesen, mondjuk engem azért látott már melltartó nélkül, nem érte nagy meglepetés.Kép Pszichológusok szerint nincs rájuk jó hatással. Persze ha úgy alakul, úgy alakul, igyekszünk nem nagy feneket keríteni neki.

Akiren,
Én az óráról tudom leginkább: 1-1,5 órával szopi után már esélyes, hogy fáradt. Dörzsölni is szokta a szemét. Unatkozni nem szokott még, csak anya hiánya lenni, az onnan látszik, hgy ha odamegyek, és együtt játszunk, megszűnik a nyügizés.

Vezso,
Néha magam sem értem, hogy készültem el.Kép
Felvilágosítás nálam nem igazán volt, csak elől hagytak egy témába vágó könyvet, így az anatómiai és élettani ismereteket megszerezhettem. Csak pont az hiányzott, amit Vaktyúk mondott. Meg ha akkor elbeszélgetünk, talán kiderült volna, hogy nem tett túl jót a pszichoszexuális fejlődésemnek, hogy kishíján megerőszakolt 9 éves koromban nagyanyám szomszédja, és egy csomó későbbi problémának elejét lehett volna venni. Nem pedig sopánkodni később, hogy mi lehet a baj ezzel a lánnyal, miért nem megy már férjhez. Még azzal is meggyanusítottak, hogy leszbi vagyok.Kép

KépKép
connie

Connie
És nem szóltál a szüleidnek erről az őrült szomszédról? Még olvasni is szörnyű... Lecsaptam volna neki ... radikális vagyok ilyen kérdésekben.

Vezso
vezso

Bendi!

Üdv a csapatban! Kép Kép Kép Kép
Az én törpém március 10.-én született; úgyhogy majdnem egykorúak! Kép
szoptatni én kb6 hetes koráig tudtam; utána tápszer!
Mi már csak reggel és este adunk neki tápit; tizóraira és uzsonnára gyümölcsöt kap(mondjuk ez tápszerrel vagy rizspéppel van keverve) és ebédre kap zöldséget!
Én először úgy kezdtem, hogy kapott tápit és gyümölcsöt is; utána szép fokozatosan elhagytuk a tápit.Õ szerncsére nagyon jól viselte; most már ott tartunk hogy néha a tápot sem akarja behamizni a kis ínyenc! Kép Kép Kép Kép
Én kb 180-190 ml adok neki; ami nem fér belé azt úgysem eszi meg!
De szerintem minden baba más és más; ki kell tapasztalni!Kép

Ildi

delfinke

Vezso,
Sajnos nagymamám megijedt, hogy anyuék nem engednének többet hozzá nyaralni, és rábeszélt, hogy ne szóljak róla otthon, mert csak feleslegesen szomorítanám el őket. Három év múlva derült ki, teljesen véletlenül elszóltuk magunkat apu előtt, mikor egyszer jött értem, hogy hazavigyen nagyitól. Akkor már elég hülyén jött volna ki, ha átmegy és laposra veri a szomszédot, bár akkor talán már nem is laktak ott.
Ráadásul mindig nagyihoz járt át telefonálni, ill. őt is ott hívták, mert nekik nem volt telcsijük. Én meg mindig bezárkóztam a wc-be, mikor jött. Nagyanyámnak meg - tanító néni létére - nem tűnt fel, hogy ez így nem oké.
Aztán mikor kiderült, látszólag engem már nem foglalkoztatott a dolog. Bár végül is tényleg nem, csak úgy féltem a pasiktól, mint a tűztől, folyton attól rettegtem, hogy nekem esnek.Kép

KépKép
connie

Vezso
Én is valahogy így gondolom, hogy semmi gond a meztelenkedéssel, de arra gondoltam, hogy óvodában nem lesz ebből gond, ha esetleg a gyerek elejt egy-két megjegyzést, hogy anyának, apának hogy néz ki, szőrös, stb?

Connie
Tudsz bővebbet mondani pszichológusok véleményéről a témában?

Én általában reggel zuhanyzok vagy fürdök, és ha nyűgösebb napja van, be szoktam vinni a fürdőszobába őt is. Gondolom, most még nem hagy benne nyomot Kép, csak kérdés, hogy mikortól kellen erről leszoknunk.
zsana75

Connie
Szerintem még most sem késő laposra verni az ürgét! Megérdemelné, aztán gondolkozzon, hogy miért kapta!
zsana75

sziasztokKép
szenzációsak vagytok,h ennyit írtok,nem is tudtam még mindent visszaolvasni.Kép nagyjából befejeződött a házátalakítás,mindenki sík ideg,anyósom a férjemmel üzente h nem jön többet segíteni mert én kinéztem őket a házból és a seggemet mutattam feléjük..ezen hisztérikus röhögőgörcsöt kaptam,gondolom akkor látta a hátsómat amikor behajoltam a járókában lévő gyerekemhez..már gyakorolom a rákjárást,h soha többé ne kelljen még véletlenül se a hátsómat néznie.Most mit mondjak erre?siralmas.
Vezso
Te minden tinikori szakmai ambiciómat megvalósítottadKépén csak a nyelvtanárságig jutottam,pedig de lettem volna még idegenvezető és tolmács isKépno,meg vadakat terelő juhászKépViszont ha visszamegyek dolgozni,nem akarok tanítani,elég volt,talán túlgörcsöltem,sokat kellett készülnöm,gyerek mellett ez nem fog menni.

tündériek a babák,és hogy nőnek!Vince is már lassan 5 hónaposKép

Zsana
én egyenlőre nem csinálok gondot a meztelenkedésből.csak úgy tudok reggel zuhanyozni h Vincét beviszem a pihiszékben és hogy ne nyügizzen még énekelnem és táncolnom is kell néha-aztán majd csodálkozom ha sztripbárba járKép

most mennem kell remélem tudok még jönni.
Virág
villes

connie
1etértek Zsanával verésügyileg,de remélem nem bántalak meg,ha azt mondom,a nagymamád is csinálhatta volna másképp.jól értettem h tudott a molesztálásodról ,Te elmondtad neki,és ő önös érdekből hallgatásra bírt?Nagyon sajnálom,h ez történt Veled viszont nagyon örülök h ennek ellenére is megtaláltad a párod !!Kép
Virág
villes

Connie
Hát, Zsanával egyetértek ebben a kérdésben teljesen. Az ilyen embert sosem késő helyretenni, mert megérdemli amit kapna. Ha rajtam múlna, kicsit átírnám a büntető törvénykönyvet, vagy hogy hívják. Hányszor előfordul, hogy még feljelentést is tesznek erőszakoskodó ellen, de csak akkor tesz vmit pl a rendőrség, ha már vér folyik. Viszont a személyiségjogok hipp-hopp előjönnek, ha pl gyilkost mutogatnak a tv-ben, akkor ugye nem látjuk az arcát... Igen szélsőséges nézeteim vannak evvel kapcsolatban, mert dühít, hogy nem azt védik a törvények, akit kellene. És tragédiák sora történik, nap, mint nap. Na, nem hergelem bele magam..
Sajnálom, hogy így alakult, Anyukám ilyenkor szokott mondani vmt, amit ide nem írhatok le. De ha én is ilyenkor ezt mondom, kiadom a mérgem.
Ez is azok közé tartozott, amit az asztrológia segítségével oldottál meg?
Engem is érdekel, hogy mit mond a pszichológia a meztelenkedésről.

Zsana
A gyerekek tul képp mindent elmondanak az oviban, ami otthon történik. Akkor még nem gondolják, hogy nem kellene talán mindent... Az óvonénik aztán igen tájékozottak lesznek családi ügyekben Kép Tudod, gyerekszáj Kép Erről jut eszembe, hogy volt egy időben az a Fridi műsor a gyerekekkel, a lányom is szerepelt bene, és örültem, hogy annyi mindent kivágtak belőle Kép Ciki lett volna, ha mindent leadnak Kép

Bendi Kép
Üdvözöllek én is köztünk Kép Írj gyakran Kép Az én Rozim pont egyidős a Te fiaddal, márc 16-i. A táblázatban 17-e van írva, de nem szerettem volna piszkálni Angélát a dátummal, mert elég komplex ez a táblázat így is. Én meg sem tudnám csinálni Kép Mi szopizunk még, úgyhogy tápis válaszokat nem tudok adni, de érdekel, mert lehet, hogy nekem is kellenek majd ezek az infok.

TameszKép
Én reggel írtam Neked egy szép üdvözlést, de látom, hogy sehol sincs. Kép Remélem írsz még.
Vezso
vezso

Akiren!
Az igazság az, hogy Aliz már 3,5 hónapos, de emeli a bogyóját már vagy 3 hete szerintem. Igaz nem ő jött rá, hanem én vezettem rá úgy, hogy lehasaltattam az ágyra, én vele szemben elhelyezkedtem és a mellkasa alá nyúlva picit megemeltem, mire ő rögtön megtartotta magát, azóta meg egyedül is űzi.

Connie!
Nem semmi a szomszédos sztoriKép Na, meg a nagyanyád sem.

Virág!
Tetszett az anyós figura. Nem lehetett kellemes.

Egyébként mi is pucérkodunk itthon, hát mit csináljak, ha sokszor nincs idő ruhát venniKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Szia Virág! Kép
Szóval meg vagyunk dicsérve? Kép
Anyós:ennél cifrábbakat is kaptam anyóstól, úgyhogy az utóbbi 3-4 évben nem sokat beszéltünk. Még Rozihoz sem gratulált, nem vett neki semmit. Nagyon nem szerettük egymást Kép
"vadakat terelő juhász"? Kép
Mit szeretnél akkor csinálni majd tanítás helyett?
A táncolást elképzeltem a fürdőben Kép

Rozinak úgy viszket az ínye, párom jön haza és kértem vegyen rá vmt a gyógyszertárban. Sztem emmiatt nyüglődött délelőtt. pedig mindig olyan nyugodt.
Vezso
vezso

Virág,
Jól értetted, a nagymamám mindenről tudott, de önös érdekből elhallgatta, és velem is elhallgattatta. Nem értem, pedagógus létére hogy tehetett ilyet.Kép De már sose fogom megtudni.

Sajnos a bácsit sem lehet már laposra verni, mert meghalt. De titkon remélem - mert arra nem emlékszem, hogy szabadítottam ki magam - hogy jól tökön rúgtam (már bocs).Kép

Vezso,
Igen, nekem ebben nagyon sokat segített az asztrológus, ugyanis 25 éves koromig agyon hallgattam a témát, aztán meg jártam pszichológushoz, de nem igazán változott semmi. Ugyanúgy felkötöttem a nyúlcipőt, ha valaki udvarolni kezdett, mint előtte.Kép

Ovival kapcsolatban: mikor uncsitesóm fia ovis volt, persze megkérdezte otthon, hogy hogy lesz a gyerek, és hát az igazat mondták neki, nem a gólyás változatot. Persze továbbadta a többi ovisnak az infot, erre másnap megrohamozták az óvodát a felháborodott többi szülők, ráadásul az uncsitesóm felesége épp ott dolgozott, mint dajka, akkoriban.Kép

Hm, tinikoromban én is idegenvezető meg tolmács akartam lenni.Kép

Zsana,
Utánanézek, hogy pontosan mikortól lehet a meztelenkedés gond.

KépKép
connie

Na megnéztem, olyan 2,5 éves koruktól érdekli őket a téma, mert akkor fedezik fel, hogy különbség van a két nem között. Ilyenkor jól be is tudnak ijedni, hogy a lányokkal valami baj van, azért nincs pisilőjük, pl. rosszak voltak, és levágták nekik. Persze elég zavarbaejtő, hogy ezen logika mentén, anya is rossz volt.Kép Meg ilyenkor kezdenek a kisfiúk aggódni azon, hogy az övék milyen kicsi az apuéhoz képest.KépÉs ilyenkor kezdenek el játszani is vele, hogy biztosak legyenek benne, hogy még megvan. Ezért nem szerencsés azzal riogatni őket, hogy ha sokat fogdossák, leszárad.Kép

KépKép
connie

Vezso
Igen,meg vagytok dícsérveKépTök jó,h nem csak babás témák merültek fel,csak kár h nem tudok gyakrabban jönni.Kép Ezek szerint van élet anyós nélkül isKép Férjed mit szól hozzá,h nem vagytok jóba anyóssal?Nem bántja?Mi eddig is kerülgettük egymást,jó sokszor kiosztott már,persze mindig a hátam mögött,pl a vetélésem után kiselőadást tartott,h én gyilkoltam meg a gyerekeket(ikrek voltak,12. hétben halt el a terhesség),mert nem szerettem őket eléggé.Ettől kezdve nekem a feje tetejére állhat,nem lesz köztünk jó viszony,a gyerekem miatt disztingválok,mégiscsak az unokája,de ha így folytatja,én is inkább a konfrontálódást választom,aztán lesz ami lesz.Csak én meg sajnálom a férjem is,mert annyi baja van és akkor még én is tetézzem egy kis családi viszálykodással...
Ja.és hogy mit szeretnék csinálni?Nem tudom,valamit tanulnom kéne,de fogalmam nincs h mit,na meg most el se tudom képzelni,annyira lefoglal a gyerkőc,h elképzelhetetlennek tartom,h most tanulni kezdjek.Max egy nyelvet,az izgin hangzik,de mást most nem tudok elképzelni.

Ti is Dentinoxot használtok a fogzás fájdalmainak enyhítésére? Akinek már nagyobb gyerkőce van(minimum 1 foggal rendelkezőKépkérdés:
Nektek is volt olyan fogzáskor,h eszeveszetten sírt a gyerek akár fél órán át a fájdalom miatt?Vagy csak én fogom rá a fogzásra?Eddig csak 1x volt ilyen,de még a védőnőt is felhívtam,mertegyszerűen elképzelni nem tudtam miért sír így a fiam.
Ja.És a fogzástól lehet tök híg a kaki?Biztos nem hasmenés,mert naponta 1 max 2 kaki van,de az olyan híg,hogy kifolyik a pelusból.Ráadásul a feneke ahogy kinéz,az kriminális!Megint lesz egy túránk a Heim Pálba,bár anyu bőrgyógyász ismerőse azt mondta a fogzás miatt megváltozik a széklet összetétele,és ha érzékeny a baba bőre,nagyon csúnyává válhat és nem lehet vele semmit tenniKép Sokat levegőztetem,ennyi,de már nem tudom mit kenjek rá...Az se jó,ha minden nap mást kenek rá.
Képzeljétek úgy volt,holnap megyünk Balcsira 1 hétre,erre most telefonált a párom,hogy lerobbant a kocsi,vinni kell szerelőhöz.Teljesen lekonyult az orrom,gondolhatjátokKép

Még egy kérdés:ha még augusztusban kapom a tgyás-t,már elkezdhetem intézni a gyedet?A Teve utcában lehet csak beszerezni igénylő lapot v esetleg máshol is? Mindenképp személyesen kell ezt intézni ugye?Ha jól vagyok informálva,megint minden létező iratot be kell mutatni.Szerintetek más országban is így megy ez,h kisgyerekes anyukák hátukon a csecsemőjükkel fülledt helyiségekben kígyózó sorokban állnak a pénzükért?Röhejes.
Virág
villes

Vezso, Virág
Azért én kicsit irigyellek titeket anyós miatt. Az enyémet nem lehet így megsérteni, mindig mondja, hogy ő nem tud haragudni. Kár. Kép

Virág
Ezek szerint Vincének már tuti, hogy a foga jön? Vilmosnak is híg mostanában a kakija, néha felsír, illetve nálunk is egyik éjjel egy órás sírás volt, és erőseket harap, de én még nem vagyok biztos a dologban. Tesómék legkisebbjének nemrég a rágófogai jöttek, fél éjszakákat végigsírt Kép, a tesói meg ott aludtak mellette, észre sem vették.
Gyedet én már elkezdtem intézni. Igénylő lapot tudsz letölteni az internetről. Nem csak személyesen lehet, én a tgyás igénylőt is postán küldtem.
zsana75

Sziasztok
Connie nem kommentalom a nagymamadat..Kép
Bendi en ket kajat valtok ki reggel 8 korul kajal akkor tapit kap, en beba 1et adok elvileg 180g lenne az adagja nem mindig eszi meg utana 11-12 korul kajas megint akkor "tejbe" darat adok neki ami bananos ezt meg csak most kezdtuk el,az egy adag nem eleg neki kiegesziteskent tapszert kap, a kovi kaja 4-6 kozott valtozo arra vizzel higitott sutotok meg mindenfele uveges fozit kap amit 4 honaposok ehetnek, eddig nem tudtam biozoldseget beszerezni most kapom majdKép, ill lereszelt kexet barackkal, ezt egyszeruen imadja a fiam, igaz mint fentebb irtam haspok nagyon ,sztem ertem ha eltunnek kevesbe sirna mint a kajaertKép
utana az esti kaja egyzser furcsi elott 180 utana 60 vagy 90 es alvas most raszokott megint az 5 kor kelesre amikro nem tudom az apja mit ad neki vagy tapi vagy tea vagy a ketto egyutt.
Villes anyosod nem egyszeruKép nekem nagyon makom van anyossalKép csipem o is szeret engem nincs oltogatas stb.
Vezso en dentinox gelt vettem nagyon jo bar egyzser mar kevertem a pocakfajassalKép
Ville amit leirtal siman lehet a fogzastol, manomnak is pirosabb a feneke. igen el lehet kezdeni elore intezni a gyedet en ugy tudom de nem a teve utca hanem ahol a szulesi vagy anyasagi? segelyt intezted a loportal dulo utca? 13 ker.
Amugy ez magyarorszag menj el a sok mocskos roman cigany koze az ujszulott gyerekeddel csaladi potlekot es szulesi segelyt intezni, jo hogy nem a hajlektalanszalloval van egybe, nem kell felreerteni nem vagyok antiszemita stb de azert.....

Kép
vaktyuk

Virág,
Sógorom (a gyerekorvos) azt mondta, hogy a fogzástól híg lesz a kakija.
Én postán intéztem, amit lehetett (gyedet még nem), amit meg nem azt meghatalmazással a párom intézte.
Igénylőlapot a gyedhez nem a Teve utcában kell kérni, hanem a Lőportár u. 3/b-ben, a MÁK-nál. Tel: 350-2481, sztem hívd fel őket, velünk nagyon segítőkészek voltak.

KépKép
connie

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?