Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mondhatom, szupi éjszakánk volt: negyed 3-kor és fél 8-kor keltünk! :D :D Megtarthatná drága lányom a szokásást! Ja, közben még fél 5-kor is jelzett, de benyomtam a cumit a szájába és aludt tovább! :D :D

Ágiboldi!
Nekem eszem ágában sem volt vinni a légzésfigyelőt, mikor anyukámékhoz mentünk haza!!! És most se visszük, sőt, a nyaraláshoz se! Szerintem felesleges! Legalább ott hadd kapcsolódjunk ki! Van már annyira "nagy" Lilla, hogy ne legyen semmi gond! Tudom, hogy most van a legveszélyesebb időszakban, de szerintem semmi baj nem lehet. Úgyhogy mi nem visszük.
Barbi írta, hogy elég sírós napjaik vannak, ezért nem tud jönni.

Ria!
Nagyon édes Beni a képeken! A fürcsis a legjobb! :lol: :lol: A panziós meg tudod mi! :evil: :evil: Vajon miért lepődnek meg, ha egy fiatal pár kisbabával érkezik?

Pann!
Mit vettél a börzén?

Babzsák Bea meg cicvel küzd, de majd jön, ha rendeződtek a dolgaik.

Timi
Kép Kép
timocska

Hali!

Na, Aron meg hajnalban megbolondult, kert kajat 6-kor, aztan 7-kor is (!), engem jol folebresztett, azota is font vagyok, o meg szepen horpaszt az agyamban!!!!! Lattatok mar ilyen kolykot??? :D

Apja elment Barcelonaba (dejoneki!) egy treningre, majd csutortok este jon, de csak azert, hogy pentek reggel eltuzzon Sales Konferenciara Siofokra, majd szombaton jon valamikor delben... tud elni, mi??? En aszittem csak 2 napra megy Barcelonaba, erre ma kiderul, hogy 4!!!!! Na, legkozelebb megyunk mi is vele (mar most is kerdezte a fonoke, hogy nem viszi-e a csaladot...)

Ma is megyek 1000 heyre, remelem Ajronka koperativ lesz. Na jo, nem 1000 helyre, csak a Plazaba, de ott tobb helyre is... meg aztan ki tudja, mi lesz delutan (a tornan kivul, jajj!!)
kami

Kami!
Nem irigyellek, amiért szalma leszel! :) Vagyis dehogy leszel szalma! A világ legjobb pasijával leszel kettesben! :D :D Ájron men majd vigyáz rád! :lol: :lol:
Amúy nálunk is ez van, ha Lilla 6-kor eszik, akkor ő simán visszaalszik, én meg már nem tudok! :shock:

Lehet, hogy ma jönnek anyáék! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Hat ja, 1 het egyedul a kolokkel... OK, nem felek, mert tudom, hogy siman megleszunk, jovunk-megyunk, eszunk-iszunk, furdunk-alszunk - csak eppen meg este sem lesz kihez szolnom (marmint inkabb este se lesz, aki valaszoljon), egy heten keresztul, lehet, hogy megtobbet fogok jonni irni :D :D Mar irom a listat, hogy miket akarok elintezni / megvenni / megoldani / befejezni. tobbek kozott idopontot kerek a kozmetikustol, ha lehet szombatra, mert a fejem egyre inkabb hasonlit a holdra... bort kell cserelnem, mert a regi mar nagyon regi :D

Es nalatok meddig alszik Lilla? Gondolom nem kelted fol. Mikor szokott folebredni, ha mondjuk 6-kor eszik? Mert Aron meg mindi huzza a lobort... (bar igaz, az elozo hozzaszolast 10 perce irtam :D)
kami

Nem keltem fel. Ha 6-kor eszik, akkor ált. 9- fél 10 körül ébred. De pl. most hajnal negyed 3 után csak fél 8-kor kelt. :shock:

Én is akarok kozmetikushoz, fodrászhoz, manikűröshöz menni!!! De egy jó masszázs is rám férne már! :lol: :lol: (álmodik a nyomor) :!:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Nálunk is elég katasztrofálisra sikerülnek mostanában az éjszakák... Zsuzsa újított, és megint kétszer kel fel éjjelente (éjfélkor és háromnegyed négykor), ráadásul sír is mellé ha ott akarjuk hagyni, tehát ott kell vele maradni míg elalszik. :shock: Emellé Szilvi kel fél háromkor és ötkor, David pedig tetszés szerint hajnali 4 és 6 között. Tehát össze tud jönni éjfél után a kb óránkénti kelés, ráadásul elég nehezen alszom vissza, alapból is, de most még a hátam is fáj. :( Szinte mindegy, hogy hogy fekszem, mindenhogy fáj. Pár napja megpróbáltam azt, hogy Szilvivel együtt beköltöztünk Zsuzsa szobájába (David egyedül a hálóban), hogy talán ha ott vagyok mellette, akkor jobb. Hát nem sírt legalább, de ugyanannyiszor ébredt, Szilvi viszont többször ébredt, én meg még pocsékabbul aludtam mint máskor. Szóval nagyon kivoltam, és én nagyon ideges és agresszív leszek ha ennyire nem alszom ki magam. Ilyenkor kap ki Zsuzsa :( Úgyhogy David tegnap a helyzet magaslatára emelkedett, és felajánlotta, hogy ő itthon marad Szilvivel, én menjek át Anyukámhoz Zsuzsával és ott feküdjek le aludni. Így is lett. Aztán Zsuzsa estére is ottmaradt anyukámnál, én meg hazajöttem, és egy gyerek mellett a megszokott ágyban egész jól kipihentem magam.

Nem tudom, miért kezdett Zsuzsa újra ébredni, és pláne hogy miért sír mellé. Lehet hogy most esett le neki, hogy micsoda igazságtalanság, hogy ő egyedül alszik egy külön szobában, mi meg hárman a hálóban...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

En meg sosem voltam masszazson! SOSEM! Na, majd egyszer, ha nagy leszek... Most a legkozelebbi cel a kozmetikus. Szoli is jo lenne, bar megint jo idok jonnek es hat ugye itt az erkely...
kami

Jó reggelt Mindenkinek!

Én vissza tudok aludni, most keltünk :D

Ti kimentek napközben a babával ilyen melegben -s ha igen mit adtok rá a kenguruban! gondolom sapka az kell, nem?
használtátok 2 hónapos kora elött is - a kengurut?
Tegnap már probálgattuk itthon, s úgy láttam tetszett neki- egyenlőre cumival. - ma délután már abban megyünk a dokinénihez!

Ma hajnalban nekünk is megszólalt a légzésifigyu, de Csanád teljesen fel volt kenődve a rácsra - Timi, úgy emlékszem nálad is volt a baj, nem?
Vendég

Kami,
a Plázában van thai masszás - nem lehet minden félére menni, mert a kencék, illóolajok amiket rád kennek átmehetnek a tejbe.
én egész terhesség alatt a thai masszázsról álmondtam, hogy valaki gyalogoljon végig a fájós hátamon - de most meg a melleim miatt nem tudok hasra feküdni! :cry:
mi ide szoktunk járni (vagyis inkább voltunk már :D ): http://www.mandaladayspa.hu/
Vendég

Na, majd egyszer ezt is megnezem, Lillu, koszike!!!!

Kenguru: En 2,5 honaposkora elott igazabol csak nagyon rovid idokre tettem bele Aront, amikor itthonnyekergett: kivittem mosogatni, vagy leultem vele ide gepelni nektek... Eloszor nemreg voltunk vele hosszabb tavon a Mammutban, aztan megint a Mammutban, most meg IKEA-Arkad-Plaza. Gyakrabban fogom kenguruztatni, mert kenyelemsebb bizonyos szitukban, mint a babakocsi. Meg neki se legyen mindig egyhangu - mindig csak babakocsi, vagy mindig csak kengu - varialom neki.

Ma is viszem es el is gondolkoztam, mit adjak ra. Nekunk van egy nagyon vekony rugdalozonk, abban jon velem, plusz napszuras ellen egy sapit kap. Es ennyi.
kami

Lillu!
Igen, nekünk volt olyan, hogy Lilla teljesen a rácsra passzírozódva alszik! :) Így az érzékelő padot kihúztak majdnem teljesen a rácshoz. Azóta nincs riasztás (kop-kop)! :)

Kenguruban csak egy bodyt, zoknit és egy nagyon vékony sapit adok rá. Több ruci felesleges, úgyis fűtjük egymást.
:shock:

Timi
Kép Kép
timocska

köszi Timi, akkor én is kihúzom!
Vendég

Na, hat negyed 11-kor vegre folebred a kiralyfi, most fejeztuk be a kajat-bufit-pelusozast. Most a halacskait buvoli, en meg lassan elkeszulok, oszeszedem maga, ot is feloltoztetem oszt irany a Plaza...
kami

Sági,

ha a héten mentek jógára, csatlakozhatnék hozzátok?
6 hetes kortól lehet, nem?
Vendég

Sziasztok!

Lillu,
Minden kedden megyünk jógára. Gyere nyugodtan!!!
Szombaton voltunk a Duna parton sétálni és bementünk a Szent István parkba, klassz hely. Nem nagyon hangos hétköznap?
Vendég

A hétvégi alvásaink remekül sikerültek. Szombaton és vasárnap is végigaludta az éjszakát 8-5 között. Remélem, így marad egy darabig, csak nehogy nagyon megszokjam :)
A kajával nem haladtunk, úgyhogy tegnaptól szopihetet tartunk. Amikor csak lehet, tömöm a szájába, dupla cici stb. Egy kicsit ijesztő volt, hogy az átaludt éjszaka után is belefért két cicinyi tej, mikor máskor egy is sok. Most vagy megnőtt a gyomra vagy a tej kevesebb. Mindegy melyik, a mennyiségen akkor is dolgozni kell.

Deako,
Látom, hasonló cipőben járunk. Nálatok mit jelent az, hogy nem halad az evéssel? A kajálást nem méricskélem, de heti szinten Szabi most nagyon visszaesett, ahogy írtam is. Két hét múlva dokinéni, majd ő mond valami okosat. Addig tejet szaporítunk.
A tápszer szerintem sem kell egy-két nap nem evés miatt. Nálunk kb két hete tart, hogy kevesebbet hízik, de még adok neki legalább ennyi időt.

Ágiboldi,
Az aggodalmam a visszaesés miatt van főleg. Szinte egyik napról a másikra fele annyit sem hízik, mint előtte. Mivel nem látok semmi egyéb gondot, annyira azért nem aggódok, várok még pár hetet, hogy alakuljanak a dolgok.
Nagyon szépen hízok Boldi :) A tej lehet, hogy tényleg több a nem aggódás miatt. Végülis a szopis teák is ezen az elven működnek. :wink:
Lehet, hogy a kirándulással kéne kezdeni a légzésfigyelő elhagyását? Az a 20. hét már nincs is messze.
A forgós hangfalát mi leragasztottuk papírzsepivel. Nagyon az idegeimre tud menni pár hónap hallgatás után.

Timocska,
A mérleggel nekem is az a bajom, hogy nem lehet teljesen bízni benne. Hogy is tudna rendesen megmérni egy rúgkapáló gyereket, aki ráadásul kilóg a tálcáról. Már volt olyan, hogy kétszer egymás után megmértem és 40g volt a különbség. Ezért sem paráztatom magam a kaják mérésével.

Csongria,
Lehet, hogy a nem gyerekes emberek hülyülnek. Én már azt sem szeretem, ha Natihoz nyúkálnak idegenek, hát még egy csecsemőhöz, aki alszik! És ők sem.
Kocsiban ölben utazott? Szabi utálja a kocsiülését. :? Én meg félek kivenni, úgyhogy ha megyünk valahova, ki-be járkál. Amint megnyugtatom, berakom, ahol elkezd elégedetlenkedni. A mosdós fürcsi nagyon jó ötlet :)
A tápit szerintem nem kéne mikrózni. A védőnőkről megvan a véleményem, én inkább a leírást követném. Sokan termoszba rakják a forralt vizet, akkor steril is marad és tovább meleg. Összekeverni meg pár mp, nem kell előre megcsinálni semmit. Főként a sétákhoz jó.

Kami, Timocska,
Ha valaki panaszkodik, hogy 6kor ébreszti a kölök, gondoljon rám. Addigra én már az ebédet főzöm, elmosogattam, legalább egyszer, de inkább 2x pelust cseréltem. És nagyban azokon a napokon merengek, amikor f8kor ébredtem, hogy utána dolgozni menjek, és szenvedtem tőle.

Rokica,
Nálunk is van éjszakai ébredés és felsírás, pedig Robi ott alszik Natival. Néha hetekig semmi, aztán egy éjszaka több is. Majd csak kinövik egyszer, végülis legfeljebb majd amikor a saját lakásába költözik, akkor kialszom magam.

Lillu,
A kenguban, kendőben úgy öltöztetem, hogy ne érjen a bőre hozzá, azt fedje ruha. Sapi nincs, csak ha fúj a szél vagy nagyon tűz a nap. Zoknit is adok rá, ha nem rugiban van.
Ha ez meleg, mi lesz veletek a kellemes júliusi kánikulában? 8)

Kép KépKép
lorca

Na, megjttunk a Plazabol. Szepen megint elaludt Aron a kenguban egy kis bameszkodas utan. Csajok, nemtom ti hogy vagytok vele, de minket legalabb 2-3 alkalommal megallitanak az utcan csak ezen a negyedoras tavon. Tegnapelott a plazaban a Nike boltos csajszi kifaggatott tovirol hegyire - ma elore koszont. Ja, es aki megallit, egy resze elkezd nosztalgiazni: az en gyerekem, aki most 3 eves, mikor ilyen pici volt... vagy az en gyerekem is nagy, most 120 centi es 25 kilo, 4 eves... Mit ki nem valt egy kisbaba az emberekbol! (Kiveve az idiota panziosokat...) :D

Jo meleg van odakint... az az igazi izzasztos fulledt... orulok, hogy hazaertem... cipelni is kellett... na, nem volt az igazi! Holnap kocsival megyunk az oltasra, utana a ceghez bevasarolni. Izzzgulokkkk :D
kami

Sági,
szerintem hétvégén többen vannak, mert olyankor az apukák is ott vannak :lol: - sokszor le sem lehet ülni, mert minden pad foglalt!
valamelyik nap elsétálhatunk, bár én kicsit beszari vagyok ilyen melegben sétálni :oops:

hányra mentek holnap, bkv-val ugye?
Vendég

Lillu,

11-től van a jóga, fél előtt indulunk kocsival. Előtte megetetem, hogy kibírja végig és ne ott ettessem. Fél 1-ig tart. Ha eltudtok ide jönni elviszünk benneteket, csak ülés is kell.
Vendég

Sági,
igen, közben megtaláltam az órarendet, csak vissza kellett keresnem, hogy mikor írtál róla! :lol:

ok, pontosan hol és mikor?

mit kell vinnem?
Vendég

Sziasztok!

Mi este jöttünk haza Pilisszántóról. Bocs, hogy nem írtam, de hirtelen ötlet volt az utazás még csütörtök este.

Még az oltásnál tartok, szerencsére nem volt semmi probléma. Azt hittem fáj neki kicsit, mert sírt. Adtam neki kúpot, (ami fájdalomcsillapító is) de nem telt bele 5mp és akkorát kakilt mint egy ház. És persze az egész (ill. fél) kúp kijött. Utána már vigyorgott és nem adtam neki semmit.

Mérleg:
Épp most húztam fel magam rajta rendesen, mert paráztat. Tegnap lemértem és annyit mutatott mint múlt szerdán. Ami 70g hízást jelentett a múlt hétre. Persze ez az eddigi 200-akhoz képest igen kevés. Főleg h épp csodálkoztam, h mostanság milyen sok tejem van. Kíváncsiságból most lemértem egy szopit. Közben a gyerek kakilt, és peluscsere előtt és után is lemértem és ugyanannyit mutatott :shock: . Összesen 40g-ot. :shock: Aztán a tele pelust is 40g-nak mérte. :shock: :shock: :shock:
Ennyi erővel valószínüleg tegnap is rosszat mutatott, mint ma. :twisted:
Azt hiszem, visszaviszem a mérleget a rendelőbe. (Onnan bérelem) Csak idegesít, pedig közben a gyerek jókedvű, mosolygós és szopik után látszik, hogy jóllakott.
lora7

Sziasztok!

Nekünk is kevesebbet eszik Beni és csak 30 gr-ot hízott a mult héten de itt volt a védőnő és azt mondta amig jó kedvű és nem sír nem gond. Csak legyen meg a 4-5 pisis pellus. Képzeljétek ma kezdjük a hozzátáplálást. Banánnal kezjük (almát nem lehet a gyomorsava miatt) és ha azt elfogadja adhatok neki öszibarackot is :D Úgy örülök alig várom hogy kipróbáljuk hogy hogy izlik neki. :D

KépKép
csongria

Lillu,
Írtam privit.
Vendég

Ma lett a gyereknek TAJ száma. :evil:

Egyébként jobb volt mint amire számítottam, egy órán belül végeztünk.

A másik.

Halál komolyan: aki bölcsibe szeretné iratni a gyerekét mondjuk 2 éves korában, MOST iratkozzon fel a várólistára. Veszítenivaló nincs, de Zsuzsa korosztályában több anyuka is mondta, meg van lőve, vissza kell mennie dolgozni, és nincs hova rakni a gyereket! A várólisták 1-másfél-2 évesek, kerülettől függően.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mostantol heti 3 tornaja van szegeny Aronnak. Az elso most volt, fel 2-tol. Nagyon kipurcant szegeny, utana rogton elaludt, mostanra a cumi is kipotyogott a szajabol. Az oldalan (!!!!) alszik (ilyet a korhazban csinalt utoljara) Nem is kipotyogott a cumija, most latom, hanem kiVETTE! Ez a legujabb, hetvegen lattam eloszor hogy csinalta... most is ott van a kezeben... Sajnos visszatenni meg nem tudja, pedig milyen jol jonne neha :D

Jajj szegenykem! Ilyenkor mindig ugy sajnalom! Tisztara le van izzadva, 1-2 gyakorlatnal ugy izzadt, hogy a felso ajka folott kiultek a cseppek... a haja is tisztara elazott... ez sajna a fajdalomtol van, nem a melegtol :( Na, de egyszer vegre csak egyenes lesz a nyaka, helyrebillen az izom-egyensulya is es akkor azt mondhatjuk: megerte...
kami

Kami,
Rátok gondoltam egy 15 percel ezelőtt. Peti akkorát kakilt, hogy a pelus kívül-belül kakis lett, a ruhája, de még én is olyan lettem. Pár napja az a módi, hogy csak egyszer kakil, de akkor rendes emberes adagot. :lol:
Peti is kézzel kiveszi a cumit már egy ideje és fogja a kezében. Lassan rájöhetne, hogy is kell visszatenni! :lol:
Nálunk most az újdonság, hogy két kézzel fogja a lógó játékokat és úgy játszik velük. :lol:
Szegény Áron!!! Csak a végeredményre gondolj és a torna után jól szeretgesd meg, máramikor nem alszik be.

Rókica,
Bölcsi: Erről én is hallottam, hogy ennyire nincs hely! :evil:
Akkor lassan azután is nézelődni kell!!! Mi a helyzet az ovikkal, ugyanez?
Vendég

Kami!
Szegény Ájron! :) Még az a jó, hogy ilyen pici korban nem sokmindenre emlékszik az ember. De a tornától látványos a javulás, nagyon ügyi fiacskád van! :)

Nálunk most az a módi, hogy Lillus Áronhoz hasonlóan tördeli a kis kezeit maga előtt. Összekulcsoja vagy megfogja az egyikkel a másikat. Annyira édi!
Ja, és öklöstül tömi a szájába! Persze, közben rájön, hogy egybe nem fér bele, ezért csak 1-2 ujját gyömöszöli! :D :D

Ria!
A banántól nem fájhat a pocak? Én azt olvastam, hogy a hozzátápit nem ezzel kellene kezdeni. Vagy rosszul tudom?

Szégyen gyalázat, de ma még nem voltam odakinn. Milyen idő van? Mennénk sétálni, mit adjak a gyermekemre? :)

Timi
Kép Kép
timocska

Timo, Jo ido van, ugyhgy csak szolidan. En ilyenkor: polo, rovifmaci es keznel van egy zokni meg egy sapi. Szivem szerint egy szal bodyban vinnem, de mit szolna az emberek egy alsonemus csecsemo lattan...

En meg kimennek szivem szerint a kozmihoz idopontert, nincs messze, de elotte megetetnem a porontyot... Most folebredt (hala nekem, mert behuztam a tornaszonyeget a haloba, hogy ralassak, de eszrevette... ott helyben ,a tornaszonyegen aludt el, ugy takargattam be, hogy hat egy szal pelusban azert meg ne fazzon almaban, kiizzadva...), ugyhogy nemsokara ra fog jonni, hogy ehes...

Jaja, Sagi, remlett, mintha Petiket lattam volna cumit emelgetni! Na, hat Aron is rajott, hogy lehet...
kami

Szia Timi,
Én is csak az erkélyen voltam, de baromi meleg van. Nekünk is jó lenne egy séta, de ez a meleg jó nekik? Árnyékban 27 fok.
Jaja, Peti is tömi a kezeit a szájába, egyikkel nyomja be a másikat. Jófej gyerkőcök!!! :lol:
Vendég

Na túl vagyunk az első banán evésen... Olyan édes volt és szerintem nagyon izlett neki. :D

Timi: Hát a védő néni mondta hogy nekünk ezzel kell kezdenünk mert az alma szóba sem jöhet a gyomorsava miatt. Utánna hozzákezdhetünk a barackhoz. :) Nagyon remélem nem fog fájni tőlle a pocija :(

KépKép
csongria

Kami!
Akkor egy bodyban viszem ki, zoknival együtt! :) Sapi kéznél lesz! :D
És nem zavar, hgoy mit gondolnak egy alsóneműs bébiről! :lol: :lol:

Sági!
Háát, meleg van, de mégiscsak kellene levegőzni kicsit. Majd főleg árnyékban megyünk. Ja, később meg nem akarom, mert Bali akkor jön haza és hát vele is foglalkozni kell! :lol: :lol:

Ria!
Hogyan és mennyi banánt adtál neki?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Kicsit eltűntem... Nem utaztunk el, csak én voltam/vagyok kicsit magamba zuhanva :( Olvasni olvaslak Titeket minden nap, de eleinte időm nem volt írni, most meg már nagyon "lemaradtam"... A frontos napokon Emma egész nap sírdogál :( ilyenkor kézben rövid időkre megnyugszik, de igazán nem lehet megnyugtatni :( Egyébként ő teljesen jól van, irtó sokat mosolyog és egyre többet dumál :)

Örülök, hogy mindenki jól van! Puszillak Titeket!
Barbi
Vendég

Róki, vagy aki tudja, bölcsinél van valami rendszer? kerülettől függ, h hova kell adni? Vagy esetleg munkahely közelébe is lehet? Stb. Ráadásul a 8. kerületben lakunk, ott nem is tudom milyenek a bölcsik, de gyanús.
Jó, h írod egyébként, mert én Boldi 1 éves korától visszamennék dolgozni.. akkor most kéne tennem valamit?

Kép
Kép
agiboldi

Barbi!
Mi a baj? Azért, mert lemaradtál kicsit még nehogy "el is maradjál"!
Persze, csak ha van még kedved irogatni ide!

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi, miért vagy magadba zuhanva?
Fel a fejjel, meg nekem is mert nálunk ma új módi van: egész napos hangos nyüszítés.. :shock: kellemes... ez kicsit még hatásosabb mint a sakálszerű ordítás, idegtépőbb, bár kevésbé gondolom, h baja van, inkább gyanakszom, h hiszti.
Boldi csak fél kézzel próbál fogni :D az apja tanította a hétvégén :D
Ja, és valamelyik délelőtt azon kaptam őket, h a Star Trek-et nézik békésen, és mind a kettő morog ha elkapcsolom a tévét...

Kép
Kép
agiboldi

Timi, nem "maradok el", csak igyekszem kicsit összeszedni magam :)
Nagyon nehezen viselem, hogy sokszor egész nap nem tudom megvígasztalni Emmát :cry: Mostanában a hasa is nagyon sokat fáj, ez is rátesz még :( Nem a sírással van bajom, hanem hogy nem tudom megnyugtatni, hiába próbálok bármit és hiába vagyok higgadt, nyugodt, stb... De igyekszem ezzel is megbarátkozni, csak nem könnyű :? Pocsék anyának érzem magam, hogy még arra sem vagyok képes, hogy megnyugtassam a saját gyerekemet :cry:
Vendég

Ági!
Én is észrevettem, hogy Lilla egyre jobban figyel a tv-re. Pedig direkt nem úgy fordítom. Ő meg képes kicsavarni magát, csakhogy lássa! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi!
Ne érezd magad pocsék anyának! Emmának te vagy a legjobb!!! Fel a fejjel, ahogy Emma nő, úgy növi ki a hasfájását is! Gondolom sírás fronton pedig már mindent bevetettél! Nem lehet, hogy az is baj, ha sokmindent megpróbálsz? Hogy túl sok inger éri? Pl. Lilla mikor már nagyon nyüszi, akkor semmi se jó neki: se ringatás, se éneklés, se simogatás. Egyedül az, ha cumival a szájában leteszem a kiságyba és ő elaltatja saját magát. Vagy álomba sírja vagy álomba cumizza.

Ágiboldi!
Neked is kitartás! Boldi olyan édi baba! :D :D A kis hamis, már hisztizik is! :lol: :lol: Vedd videóra a nyüszítést is, hadd "élvezzük" mi is! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Barbi fel a fejjel biztosan te vagy a legjobb anyácska Emmának, illyenekre ne is gondolj!!!! Szerintem mindenkinél van az hogy nem tudja megnyugtatni a babáját. :)

Timi: Le kellett reszelnem az alma reszelőn és akkor ilyen pép lett. A védőnő azt mondta vagy tápszer közben amikor pihen vagy utánna kináljam meg kb 4 babakanállal. Megette mind a 4-et :D

KépKép
csongria

Az elég egyértelmű, hogy mikor vágyik "magányra" - akkor mindig le is teszem :wink:
Tuti hogy mostanában a pocakja fáj szegénykének :( Ma kipróbáltam megint a kólika tartást és abban megnyugszik, meg tud is pukizni, csak egy idő után már a karom nem bírja tovább :?
Na, de nem akarok panaszkodni! Azért is nem írtam most sokáig, mert nem akartam, hogy az legyen, hogy jövök és csak nyekergek :?
Vendég

Ria, tápis babáknál általános, hogy a 4. hónaptól kezdődik a hozzátáplálás? Akkor 1 hónap múlva nekünk is jönnek a gyümik :D
Vendég

Barbi igen 4 hónaptól kezdődik a hozzátálálás bár látod Beni most múlt 3 hós és már lehet neki adni. Lukacsniki is múlt hét óta adhatja ők sincsenek még 4 hónaposak. De azt hiszem ez védőnő orvos válogatja. :D

KépKép
csongria

Képzeljétek Beni átfordult a hasáról a hátára most csinálta negyedjére. Akkor biztos nem véletlen :lol: A ti babáitok csinálnak ilyet?

KépKép
csongria

Kami:

:( Szegény Áron... lehet tudni, meddig kell még neki ez a jótékony tortúra, vagy csak annyit mondanak, hogy amíg meg nem javul? Azért valami javulást láttok rajta?

Csongria:

Gratula a forduláshoz!!! :) Már én is méregettem Szilvit, hogy nemsokára itt lenne az ideje hogy forduljon...

Banánról majd számolj be, sikerült-e megemésztenie Beninek!

Én úgy tudom, hogy 6 hónapos kor előtt még éretlen az emésztőrendszerük és nem tudják megemészteni a kaját, csak kijön belőlük. :?

Barbus:

Fel a fejjel. Vannak rosszabb napok. Ilyenkor próbálj arra gondolni, hogy minden átmeneti... én is ezzel próbálom magamban tartani a lelket ha már nagyon ki vagyok merülve. Egyszer kinövi! :)

Lorca:

Szerintem nem mondok neked újdonságot, de szerintem is hagyd abba a méricskélést... amúgy meg a heti 200 grammok voltak szerintem kirívóan magas értékek, nem? Ahogy nő a gyerek, úgy lassul a gyarapodás, ezt Natival is biztos tapasztaltad. Zsuzsa első életévében 5 kg-t szedett magára, másodikban eddig csupán 2 kg-t, és ennél nem is lesz sokkal több. Gondolom téged is csak azért aggaszt a dolog mert ilyen hirtelen következett be. De szerintem ez még simán belefér, akár a meleg miatt is. Zsuzsa is csak gyümölcsöt akar enni mostanában. Szilviről meg nem tudom mert már hetek óta nem mértem... :oops:

Amerikai akcentus: 16 évig éltem Amerikában, gondolom ez rányomhatta a bélyegét arra ahogy beszélek. ;)

Ágiboldi:

Igazából nem tudom, hogy működik pontosan a dolog. Ma beszéltem a IV. kerületben a bölcsi központtal, és ott azt mondta a hölgy, hogy minden kerület illetve önkormányzat maga határozza meg a feltételeket. Szerintem más kerületbe csak akkor vihetnéd, ha az ottani bölcsiknek lenne rá kapacitása, és hát úgy hallom, nem nagyon van. De a legjobb az lenne, ha kiszemelnéd a bölcsit és személyesen bemennél érdeklődni! Az a tapasztalatom, nagyon aranyosak és segítőkészek.

Nálunk az a helyzet, hogy én és a lányok az I. kerületbe vagyunk bejelentve, de a IV.-ben lakunk. Ahhoz, hogy a gyereket bevegyék egész napra a bölcsibe, be kell mutatni egy lemondó nyilatkozatot hogy lemondasz a GYEDről (csak GYES mellett lehet dolgozni) és egy munkáltatói igazolást. Ja, és a lakcímkártyát. :? Nálunk itt ugrik a majom a vízbe, mert a IV. kerületben még csak a várólistára se veszik fel a lakcímkártya bemutatása nélkül. Ez nekünk azt jelenti, hogy ha átjelentem őket a IV. kerületbe, akkor az I. kerületi lakcímkártyát és bölcsihelyet elvesztem, mindezt azért, hogy felvegyenek egy várólistára!!! Ami másfél éves. Tök jó, mi?

Szóval lehet hogy megéri, ha van rá kapacitásod, olyan kerületeket keresni, ahol relatíve kevés a gyerek. Az I. kerületben is ha jól tudom túlterheltek a bölcsik, de ott valahogy megoldották, hogy tudnak ún időleges megőrzést is vállalni, ami pénzbe kerül (200 forint egy óra - szerintem nevetséges összeg), de nem kell lemondani a GYEDről, és félnapokra, vagy akármilyen beosztásban odaviheted a gyereket.

Na most nyafog Zsuzsa, de ha van még valami kérdésed, szívesen értekezek még a témáról. :) Én először 7 hónaposan próbáltam Zsuzsát beadni pár órára, nem sikerült, aztán újra 14 hónaposan, az már jobban sikerült, de nagyon nehéz volt a beszoktatás. :(

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica,
Eddig általában heti 250, de inkább 300 volt a gyarapodás. Most lett a két hét alatt 200. Natinál hasonló volt, az első fél évében több, mint 5 kilót hízott. Ő kb 5,5 volt, amikor leállt, szintén nagyon hirtelen. Túl sok szabadidőm van, úgy látszik :D Annyi előnye azért megvan, hogy Natit 3 hónaposan már nem bírtam el kenguruban, Szabival meg simán szaladgálok. Mindennek van jó oldala.

Csongria,
Nálunk semmi jele a forgásnak, Beni nagyon ügyes. Nati 4 hónaposan fordult először, majd várt két hónapot, hogy ismét megcsinálja a mutatványt. Így Szabitól sem várok sokat a témában :)

Hozzátápi:
A jelenlegi hivatalos protokoll szerint a védőnőnek és orvosnak a 6 hónapot kéne ajánlania. A 16. hét előtt a bélredszer nagyon fejletlen, az allergizáló hatás elég komoly. Azt, hogy kész-e a hozzátápira, több jel alapján lehet eldönteni, pl hogy tud-e már ülni támasztva. A vonatkozó szakirodalom 4-6 hónapot javasol általában. Ettől általában akkor szoktak eltérni, ha a babának mondjuk komoly székrekedése van és azt próbálják oldani egy kis alma vagy más gyümilével. A hozzátáplálás többnyire székrekedést okoz, ami nagyon kellemetlen tud lenni, ezért nem érdemes olyan gyümölccsel vagy zöldséggel kezdeni, ami ezt még fokozhatja is. Magánvéleményem, hogy a babák, akik 6 hónaposan kezdik a hozzátápit, sokszor elutasítóbbak, mint akik korábban. Natihoz hasonlóan mi is kivárjuk a 4 hónapot az első kóstolással és az 5-6 hónapot a rendszeres etetéssel.

Barbi,
Ne aggódj a megnyugtatás miatt. Majd alakul. Első gyerekkel sokkal nehezebb. Ha megnyugtat, a másodiknál már nem megy fel az ember vérnyomása 200ra, ha nyekken. Mint pl most...

Kép KépKép
lorca

Ha mindenkinek az a véleménye hogy korai még a hozzátápi akkor az én védőnm és gyerek orvosom a hülye??? Komolyan nem tudom mit csináljak nem akarok rosszat a babának :(

KépKép
csongria

Szasztok!

Mi kozben megjartuk a kozmetikust, elvileg jovo szerdan este fel 8-tol lesz a Nagy Atalakitas - remelem Gedeiapu is hazavergodik addig, szegenykem. (Ha megtudja, hogy csodaszeppe valtozok aznap este, biztosan :D) Aztan 1 kor seta a pataknal (es kepzeljetek mit lattam! Egy bagolyfeszket, korulotte 2 bolyhos feju bagollyal!!! Az egyik visitott is!!! Igy vettem oket eszre...), majd irany a Brendon, egy hirtelen otlettol vezerelve. Beszereztem egy masik szunyoghalot babaulesre (Sagi, a KIKA-s valami szormedveny volt, szet kellett vagnom, hogy raferjen a babaulesre... ez a mostani legalabb jo, kibonttattam a sraccal es felhuzattam egy PP ulesre, hat, nem arattam nagy tetszest, de megcsinalta ormester Kaminak...), egy napellenzot autoba es egy masik rovidnacit, hogy megse ez az egy legyen... Neztem medencet is, de nem volt... gondoltam megnezem kozelebbrol...

Ajronka egesz jol viselte a (tor)turat, csak a Brendonban kezdett el orrrditani, olyan, mint az apja, valamiert utalja a Brendont :D (Ha oda mentek, feltetlenul vigyetek magatokkal egy kis takarot, mert kib...tt k...va hideg van bent!!!!!) De aztan bevittem a baba-mama terembe, hogy megszoptassam - ahhoz meg nem volt kedve. Ki erti ezt???? Hazafele vegig szendergett es cuppogta a cumijat. A delutani uton cirka 35 ml vizet szlopalt be, ugyes kisfiu. Lassan etetes (lenne, de meg mindig nem ehes! Hja, ez a nagy meleg oket is megviseli...) Eddig ma meg 3x evett csak!!! (Ugy ertem, ami napkozben-nek szamit...)

Deako! Mi a kovet csinaljak az esernyoddel??? MZ/X, MZ/X, jelentkezz, jelentkezz!!! Valaki tudja a teloszamat veletlenul?
kami

sziasztok!

nem vesztem el csak vhogy nem volt idő írogatni :lol: nagyjából olvastalak benneteket

more milk
szóval a múlthéten hétfőn kezdtem el 4x1 kapszulával...pénteken még semmi változás ezért megemeltem szombat vasárnap 3x2-re.Erre ma reggelre úgy bedurrantak a cickók hogy azt hittem leszakadnak :shock:
csak hogyszemléltessem...hajnali 4kor Lea bal cickó 90g, 7.30kor 140g!!!(soha ennyit nem evett még)azután 11.15 jobb cici100 g de ekkor a bal már megint majd szét durrant és 150 g-t fejtem le belőle!! :shock: f3kor balból újabb 130g! itt pedig a jobbbot keleltt kicist kiürítenem mert dőlt a tejcsi...szóval nem akarom elkiabálni de taln működik Ennek örömére ma visszavettem az adagot 4x1-re és írtam mailt az illetékeseknek megkérdezni meddig érdemes így ill hogy érdemes szedni

ja én 77kg vagyok azért 4x1-el kezdtem

most megint mennem kell apa végzett a fürcsiztetéssel úh kajcsi van

majd jövök

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
Nagy gratula a sok tejcsihez. Én is elkezdtem szedni! :lol:
Vendég

Csongria,
Azért nem kell aggódni a hozzátápi miatt. Azért írtam csak, mert ez a protokoll. Mondjuk 10-20 éve ez volt a hozzáállás, inkább azt mondanám, hogy a dokid és a védőnőd azóta nem változtatott álláspontot. Nem az én tisztem megítélni, mi a helyes, de szerintem nekik sem kéne felülbírálni a WHOt és a szakmai kollégiumokat. A védőnőkről, akiket ismerek, rossz a véleményem, nem bízom a szakmai tudásukban. A dokiméban igen, pedig ő is kezelte úgy Szabit, hogy utána tiszta seb lett a köldöke, lemaródott róla a bőr és napokig kezelhettem, pedig előtte semmi baja nem volt. Én többnyire elolvasok minden véleményt és ami az enyémhez a legközelebb áll, azt elfogadom helyesnek :twisted: Semmi előnye nem származik a babának attól, ha már most kezded a gyümiket, vitaminhiánya nincs. Lesz még elég idő szenvedni a kanalazgatással, az, hogy előbb kezdi, nem jelenti azt, hogy jobban fog boldogulni.
Refluxra rizsnyákot szoktak ajánlani.

Ágiboldi,
Egyezik az ízlésem apucival és Boldival. Néha sajnálom, hogy nem tudok tv-t nézni.
Ilyenkor még nem tudnak hisztizni. :wink:
A bölcsivel kapcsolatban most kéne lépned. Májusban van beiratás a legtöbb helyen és teljesen tele szoktak lenni, legalábbis a népszerűbbek. Melyik van közel hozzátok? Mivel a gondozó nénitől függ minden, a legközelebbivel érdemes kezdeni a puhatolódzást. Kell mindenféle orvosi igazolás és a védőnőtől is egy iromány. Van, ahol csak szeptembertől fogadnak. Más kerületben nem sok esélyed van, a kerületieket részesítik előnyben és van, ahol kétszeres a túljelentkezés.

Timocska,
Szabi még nem jött rá, hogy az egész ökle nem fér be. Még próbálkozik. Amire rájött, hogy két keze van, de ez is jó időbe tellt. A múlt hétig szigorúan a jobbot tömte a szájába és a ballal a szemét próbálta kinyomni. Most már mindkettőt a szájába próbálja benyomni. Okos az én fiam! :twisted:

Kami,
Szegény Áron :( Most miért háromszor van torna? Nem erre emlékszem, de lehet, hogy csak az agyam lyukas.

Lora,
A mérlegek érzékenysége olyan 10g körüli, abba meg belefér egy trotyi elnézése. Persze én beszélek, aki itt nyafizik, hogy nem hízik a neki megfelelő ütemben a gyerek :oops:

Kép KépKép
lorca

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?