Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Kismamák!

Sajnos én nem vagyok kismama, most már anyuka vagyok!!! :-)
Csak ötletet szeretnék adni, mert nekem nagyon "könnyü" szülésem volt. Fájdalomcsillapitot kaptam, de csak azért, mert a dokim azt mondta: Adok egy fájdalomcsillapitot, nehogy azt mondja nekem utána, hogy enélkül csináltuk végig. Egyébként nem volt rá feltétlen szükségem! :-)
Amennyire csak lehetöségetekböl kitelik sétáljatok! Nagyon sokat!!!!! Tudom, hogy hülyén hangzik, de tényleg segit! Itta jó idö, és ne féljetek, nem árt a séta, hanem segit.
Mindenkinek sok sikert!

Xy
Xy

Sziasztok!
Hogyan es mint lehet ide ebbe a jó kis csapatba bejelentkezni? Igencsak a vége felé járok már én is, de fellelkesültem a 30-on tuli hetesek panaszkodásai miatt, gondoltam, beszállok ;)

Szoval jelenleg a 32. hetet taposom en is, juni elsejere vagyok kiirva, de lehetoseg szerint majus 20 korul szeretnem letudni a dolgot Kép
A kicsi egy fiucska lesz, es a BM-ben fogunk szulni Gerencsér doktornál.

és akkor panaszáradat:
Nagyon nagy a pocakom és be akar lukadni a hátam olyan fárasztó vinni. Ráadásul múlt héten volt egy csúf rohamom, 3 perces fájásokkal, ami még igencsak korai volt. Még jóslófájásnak is. Védõnõ pihenést és magnéziumot mondott.

örülök ám hogy itt lehetek veletek! Kép
martina
martina

sziasztok

Xy! Már meg is fogadtam a tanácsod mert ma egész nap kissebb-nagyobb megszakításokkal sétáltam, (kiskutyimmal). Kép Köszi a tanácsot én tudi hogy megfogadom mert ha mást nem akkor sétálok, igaz lehet hogy nem nekem szántad, hanem a 30-on tuliaknak de én magamra vettemKép

Szia Martina!

Azt hiszem a leges-leges legjobb helyre jöttélKép Itt kipanaszkodhatod magad és szerintem mindenki szívesen meghallgat, és akkor is találsz barátságos/megértõ szavakat, ha unatkozol, vagy csak beszélhetnéked vanKép
Ha tanácsot nem is tudok adni a 14 hetemmel, azért üdv.
Kata007 vezeti a táblázatot.Kép A csapatba már benne is vagy és hogy benne is maradj nem kell mást tenned minhogy sürün ellátogatsz hozzánkKép))

sasha
14+2
sasha

Sziasztok!

Én úgy látom, hogy ez a hirtelen jött meleg mindenkit megviselt. Nem kímél senkit, nem válogat kis- és nagypocakos között. Azért tényleg olyan jó ez a topic, hiszen kivel beszélnénk meg ezeket a dolgokat, ha nem olyanokkal, akik tiszta szívbõl megértik, hiszen egy cipõben járunk.
Persze korántsem akartam én ezt így felfújni, csak együttéreztem Dojikával.
Látod Dojika! Nem vagyunk egyedül. Nem tudom Te, hogy vagy vele, de nekem ez máris megnyugtató.
Én ma már annyit javultam, hogy délután vasaltam, és elkezdtem átmosni a kisruhákat. A férjemmel megbeszéltük, hogy mivel ilyen vacakul vagyok, a hétvégén MINDENT megveszünk ami még hiányzik, és összepakolom a csomagomat. Sosem lehet tudni. Ez amolyan megnyugtató lesz majd, hogy most már jöjjön aminek jönnie kell. Kép

Sheila!

Mi volt a dokinál?
Ne harizz, hogy nem voltam itt délután Kép, de olyan csend volt ma itt, hogy unalmamban elkezdem TV-zni, aztán meg jól bealudtam. Kép Lehet, hogy az hozott helyre? Mindegy, a lényeg, hogy egész frissnek éreztem utána magam. Kép
Ha tudom, hogy beindul az élet, akkor nem kapcsolom ki a gépet. Na majd holnap! Kép

Dojika!

Én is azt hittem, hogy Dóri egyre kevesebbet mozog majd mostanra, de tévedtem. Engem is érnek még meglepetések a két lány után. Kép

Csipkebogyó!

Az ígéret szép szó, ha ....
Szóval pihizni, és nem foglalkozni most semmivel! Kép Egy jó háziasszony lakásán nem fog meglátszani ha kissé hanyagolja a házimunkát! Kép Hidd el a 2. harmadban annyi energiád lesz, hogy magad is csodálkozni fogsz rajta.

Lella!

Biztosan úgy lesz, és mire belétek kell majd lelket önteni az utolsó hetekben, már én is könnyebben fogok beszélni, hisz a Dóri babám már a kiságyban fog szuszogni. Na majd akkor fogod Te is érezni, hogy milyen jól esik az embernek a bíztatás. Pontosabban, hogy milyen jól esik most nekünk, nagypocisoknak, hogy vígasztaltok minket!
Tényleg aranyosak vagytok! Azt hiszem ezt minden nagypocis nevében bátran állíthatom!

Sasha!

Ok, javítottam, a többit majd 7-én! Kép

Norci!

Nekem szokott fájni az alhasam, de azt hiszem ez inkább a tehertõl van. Nálam biztos! Mondhatom, hogy amit híztam, az mind a hasamra ment, úgyhogy nálam tuti, hogy a Dóri súlya miatt fáj, mert néha a hátam is majd leszakad ennek a súlynak a cipelésétõl.
Következtetve azokból amiket leírtál, szerintem Nálad is! Hiszen nekem is mindenki azt mondja, hogy ugye már csak pár nap? Aztán leesik az álluk amikor azt mondom, hogy hát még szûk 2 hónap. Kép
Szupi lesz, ha már Te is állandóan dumcsizhatsz velünk! Kép

Martina!

Üdv köztünk, és boldog babavárást velünk! Kép
A táblázatba beírlak, de kellene még, hogy hány éves vagy, hányadik babád lesz ez, és hol laksz.

Kata (32.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Martina!

Most újra olvastam amit írtál. A jóslófájás szerû valami nálam is megvolt tegnap és ma. Nálam úgy néz ki bevállik, hogy nagyon sokat fekszem. A Magne B6-ot én is szedem, bár nálam nyitva van a méhszáj.
Ma itt volt a védõnõm és a pocimból ítélve azt mondta, hogy higgyem el neki, hiszen látott már jó pár pocakot, hogy én nem fogom május 31-ig húzni. Örüljünk ha május elejéig bent marad a kisasszony. Mivel a kislányom is 3 héttel hamarabb jött, 3500 g-al, így nem félek, ha most Dóri is hamarabb akar látni minket! Kép

Kata (32.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Kata,
ajjaj... pedig ennek a babának bennt kell maradni még legalabb 4 hetet....
szóval a hiányzó adatok:
28 év, budapest, és második baba.
(az elsõ tavaly született, de 2 hónaposan meghalt)

És nekem az elsõ nem volt korábban mint kellett volna... na megyek vízszintbe helyezem magam Kép
martina
martina

Sziasztok!

Csak egy rövid tudósitás: ma megkaptuk a genetikai vizsgálat eredményét. Óriási megkönnyebbülés: a baba teljesen egészséges Kép És ami a vicces a dologban: végre van egy normális férfi a családban. Ugyanis ez áll a szakvéleményen: "46, XY - azaz normális férfi" Kép Kép Kép

Üdv mindenkinek,

iddi
iddi

Sziasztok!

Sasha! Milyen kutyusod van? Nekem van két spánielem.

Csipkebogyó!
Pihenj sokat!!!! Ne idegeskedj, majd minden rendbe fog jönni!

Köszönöm a sok tanácsot, remélem valami majd csak segít a gyomorégésemen.

Annyi mindent akartam még írni, de mire végigolvastam addigra elfelejtettem mindent! Kép Kép

Boldog pockosodást!
Üdv:
Gitta
gitta

Sziasztok!

Jottem kicsit kontarkodni. Nagyon nehez innen elszakadni.

Kata!
En is hasonloan voltam mint te Dorival, minden szakkonyv azt mondja, hogy az utolso harmadban a baba lelassul. Hat Madison kivetelt kepezett, elegge aktiv volt, sot meg a fajasok kozott is mocorgott, rugdosott, hol itt, hol ott. Mostanra jo baba lett. Tobbnyire alszik, de ha fent van szereti ha foglalkpoznak vele. Ha valami esetleg kozbejon es ebren van es nem vagyunk mellette, akkor csendben elnezelodik, a hangjat csak akkor hallatja ha ehes, de akkor nagyon. Kép

Latom mindenki nehezen viseli a meleget es a nagy pocakot. En sem lennek maskent biztos, de igy utolag epp arrol beszeltunk a ferjemmel, hogy milyen hamar eltelt a 40 het. Neha azert hianyzik a nagy poci. De mar nem menek vissza az idoben, hisz Madison nagyon aranyos es igy a ket lanyunkkal nagyon boldogok vagyunk. Tudom igy utolag konnyu beszelni, de ha mar a picurkat a kezedben tartjatok mar minden olyan messzinek tunik. En is igy vagyok vele. Pedig Madison meg csak 13 napos.

Na jo most mar tenyleg eldugulok.

Mindenkinek jo pocakosodast!

Andi + Madison
andysj

Sziasztok!

Martina, szia!Kép

Iddi! Örülök, hogy minden rendben! Kép

Andi! Madison baba tényleg gyönyörû, és ezek szerint nagyon jó baba is. Továbbra is legyen sok örömetek benne! Kép

Ilke!
Szerintem se pánikolj. Én nem tudom hogy van ez, nem eszem nyakra-fõre, próbálok vigyázni, tornázok rendszeresen, mégis +7 kg-nál tartok. Az a rossz, hogy úgy hízom, hogy hetekig semmit, aztán meg hipp-hopp 2-3 kg. Ilyenkor kicsit megijedek, aztán megnyugszom. Ennél jobban vigyázni nem tudok, és nem is akarok. Nem mondom, hogy nem izgat egy kicsit, milyen leszek a szülés után, de per pillanat többet nem tudok tenni az ügy érdekében. Próbálom nem izgatni magam ezen, ezzel úgyis többet ártok a babának.Kép

Nagypocakosok! Sok kitartást kívánok! Olyan furcsa ez, az idõ múlását sokkal inkább azon veszem észre, hogy hirtelen belõletek lettek a finishes - vagy legalábbis már csak hetekben számoló - kismamák, nekem úgy tûnik, egyik pillanatról a másikra. Gyorsan eltelik már ez a pár hét!

Mindenkinek boldog pocakosodást!

Dió (és Almamag 25+6)
Dió

Norci, ne torodj veluk, nezd oket levegonek... Buta okoskodo emberek mindenhol vannak, akar ra is hagyhatod az idegenekre, igen, nemsokara szulok, ami vegulis igaz, hisz olyan gyorsan eltelik az a nehany honap! KépKép

Beszti, a kilokkal kapcsolatban megegyezik a velemenyunk. S en is a lanykammal tapasztaltak alapjan mondom. Hihetetlen, hogy mennyire nem latszik a terhesseg alatt a plusz kilo, bezzeg amikor lebabaztal, egybol szembetuno lesz, itt is hiztam, ott is hiztam.... Igaz, van, aki gyorsan leadja -de ok kevesen vannak- a tobbsegnek bizony meg kell szenvedni a fogyokura gyotrelmeivel. De viszont az az oriasi ehseg-erzet, ami sokszor elfogja a kismamat.... hat....nem konnyu ez a "hizzunk vagy ne, es mennyit is" temakor..... sebaj, a legeslegfontosabb, hogy egeszseges legyen a babuci is es a mamija is!!!!! a fogyokura meg majd johet a szules utan....KépKép /Csak zarojelben jegyzem meg, hogy en mostanaban plusz kisszatyorban hozom a munkahelyemre a kajat.....kakaot es joghurtot, kortet vagy egyeb gyumit, ezenkivul sajtot, parit, pritaminpaprikat, fozeleket, vagy egyeb fott-sult etelt...., hja, akinek ketorankent enni kell Kép, mig regebben eleg volt az itt kapott kapuccsino es a tonhalas szendvics is...KépKép, delelottonkent nagyon ehes vagyok, de este 6-7-tol mar nem eszek!/ Es elkezdtem en is ovatosan, ugyelve a pulzusra, tornazni, biztos ami biztos.

Lella, 15+4
Lella

Lányok ne izguljatok annyit a súlyotok miatt!
Szerintem nagyon egyéni ki mikor szedi fel a kilókat. Én mindenhónapban felkaptam magamra 2 kilót, most a végén meg amikor általában legtöbbet szednek fel megálltam másfél hónapja. én ezt tudtam elõre, mert a tavasz rám mindig így hat hormonálisan. Egyébként a hírtelen súlygyarapodás rámm is jellemzõ volt.

Megvettem a picurka kádját, olyat amit a kád szélére keresztbe lehet tenni. És persze át kell rendezni majd miatta a fürdõszobát Kép. Eddig a lakásban a fürdõszoba volt az egyetlen pont, amit még nem forgattunk fel a baba miatt.

Volt valakinek olyan hogy csak jobb oldalon vizesedett? Nyilalgatott is a combomban. Lehet hogy a baba jobba nyomja az idegeket meg ereket?

Akinek van korábbi tapasztalata, mit tanácsoltok, a kilencedik hónapban jó megvenni a szoptatós melltartót azonos méretben, vagy vegyek nagyobbat, vagy vegyek egyet és majd kiderül? Vagy ne is vegyek, mert jó a normális sportmelltartó? Vagy úgyis szellõztetni kell a cicit és amikor meg melltartót veszek jó a normális? Vagy vegyek a férjem méretében is, ha õ maradna itthon a babával? Kép

Bár az idõ nem túl szép, de a hangulatom teljesen áprilisi!

Bubu
bubu

Sziasztok!

Martina!

Köszi! Holnap már benne leszel a táblázatban.
Szomorú ami az elsõ babáddal történt, nem is tudom mit lehet ilyenkor mondani. Kép

Iddi!

Gratulálok a kisfiúhoz! A férjed mit szólt a "normális férfihez"? Kép

Gitta!

Én amikor olvasok, két böngészõt nyitok meg. Az egyikben olvasok, a másikban pedig azonnal írom amit válaszolok. Így nem felejtek el, és ki senkit! Kép

Andi!

Remélem hamar elröpül nekünk is ez a pár hét. De most eléggé le voltam taglózva az utóbbi napokban. Bár nem akarom elkiabálni, de ma már nem voltam vizes, és a közérzetem is jobb! Kép

Bubu!

Szerintem Te látod, hogy mennyit nõtt a cickód. Nekem pl. a terhesség elõtti melltartóim mind jók, és ugyanoda kapcsolom be. Anyukám ad majd melltartót a szülés utánra, aztán amíg a kórházban leszek, vesz nekem szoptatósat, mert halvány gõzõm nincs, hogy mekkora kell majd, pedig már kétszer szültem. Ez a terhességem annyira más, mert csak a hasamra híztam. Kép

És akkor jelentem készen vagyok a varrással is. Kép
Megpróbálok berakni egy kis képet, hogy milyen lett a saját készítésû baldachin, fejvédõ, takaró és kispárna. A maradék anyagból varrtam egy zsebes kis valamit (nem tudom minek nevezzem), remélem látszik majd a kiságy oldalán felkötve. Amolyan cumisüveg, csörgõ, szakálka tartó akar lenni... Kép

Szóval így néz ki:

Kép

Kata (32.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok Pocakosok!

Bubu
Írnál erröl a kádról még, pl. hogy hol vettétek és mennyibe kerül. Én még nem is hallottam róla csak olyat láttam amelyiknek lába van.
Kismamák
Intézett mostanában vki közületek THGYÁS-t? Leírnátok a menetét, hová kell menni, milyen papírokkal, stb. Köszi elöre is.
Jaj, lányok olyan gyorsan telik az idö, mindjárt itt lesznek a bébikék a kiságyakban!
Mi jól vagyunk és Halacska nagyon sokat mozog. Kép Valószínû, hogy hirtelen nött ö is és a méhem is mostanában mert eléggé fájt és feszült lent tegnap is a hasam.
Kellemes napsütéses órákat mindenkinek!
Halacska 25+0
Halacska

SziasztokKép

tegnap nem tudtam benezni mert ezer fele allt a fejemKép.De ma itt vagyok!!

Bubu
A laksnak egyetlen pontja sem lesz amit idovel nem kell atrendezniKépKép

Kilok:Mar en is 5-nel tartokKépha ezt megszorzom 3-mal,hat az nem keves viszont nagyon ehes vagyokKép

A vegenjaroknak nagy kitartast,benn ugysem maradKép
A pihenosoknek uzenem,hogy olvassanak sokat mert az olvasas hianyzott a legjobban nekem is.

Tegnap voltam AFP-n en azokhoz tartozom akik egyaltalan nem izgulnak miatta mert tudom,hogy minden a legnagyobb rendben van a mocorgovalKépKépKépKb 4 het mulva szeretnek ujra menni a 3d-s UH-ra ezt mar nagyon varom.

cuppp,Krisztinka/17/

ui:Uzenem a Fot es Veresegyhaz kornyeken eloknek,hogy tanulok vezetni tehat csak ovatosan kozlekedjenekKépKépKépKép
krisztinka

Kataaaa

Naggyon szep a babaagyikoKépKépKép
Asszem en is megprobalkozom a varrassal ha mar otthon leszek

Krisztinka
krisztinka

Kata!

Pazar a babakelengye! Ez egy steppelt takaró amit az ágyban láthatunk?

Halacska!

A Brendonban volt olyan, aminek van külön mûanyag rúdja, ami a kád két zsélére támaszkodik, az árát sajna nem tudom. Én lemértem a kádunkat kersztbe. A kiskád, amit vettem, olyan babakád, aminek van a két végén pereme és fogója és akkora, hogy pont befér a kádba keresztbe a fogórészénél meg feltámaszkodik a kád szélére. Ez 2000 forint volt a Babykernél, a Brendonban meg 2000 és valamennyi. De fontos hogy mekkora a kádatok. Egyébként erre a célra létezõ õsi megoldás a nyújtódeszka, vagy nagyméretû rajztábla. persze ezek csak akkor jók, ha a kád pereme nem olyan legömbölyített, hogy könnyen lecsúszhat róla.

Bubu
bubu

Kata, csudaszep, gyonyoru a csupa-macis agyiko es a falvedo is....KépKépKép Tenyleg, most mar csak a babuci hianyzik belole.... olyan idilli, mintha epp csak a fenykepezes erejeig vetted volna ki a kisagyabol...KépKép

Kriszti, nem semmi, 17 hetesen elkezdeni vezetni tanulni..Kép, csak ovatosan am!, vigyazz a pici-pocira Kép. Mikorra tervezed a vizsgat?
Lella

Köszi a dícséretet!

Kép

Bubu!

Igen, steppelt. Vettem bele vatelint, azt a vékony, fehéret (bocsi, de nem tudom, hogy hívják), és pár helyen végigmentem rajta egyenes varrással, hogy mosás közben ne gyûrõdjön össze a bélés.

Kata (32.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Bubu!

Én is féloldalas vagyok. A jobb oldalon a lábam egy részen szinte állandóan le van zsibbadva, fõleg ha sokat állok, és a vizesedés sem egyforma. Pl. a jobb kezem jobban fáj éjszakánként és vizesebb is. Kép

Kata!

Tényleg nagyon szép lett a babaágy. Én is ezt a mintázatú anyagot szúrtam ki, csak sötétkékben, ebbõl varrom a sötétítõ függönyt a babaszobába. Kép De nekem még lemaradásaim vannak...

any
any

Any!
hol vetted az anyagot a sotetitofuggonynek?
azt nekem is kell varrnom es epp most allok a projekt elejen.... es eleg suru a szovese?
lehet hogy lesz belole egy falvedo is.... meg szonyeg, meg konyharuha, meg .. meg... meg...

nem is vagyok telhetetlen, mi? Kép))
M
martina

Kata,
le a kalappal, nagyon ügyes vagy. Én csak ámulok-bámulok, ugyanis egyáltalán nem tudok varrni. Az én szememben olyan ez a babaágy, mintha a legdrágább helyen vettétek volna! Kép

Krisztinka,
biztos nagyon jó lesz majd, ha a kicsi mellé jogsid is lesz, hasznát fogod látni! Kép (Bár én a kezdet kezdetén csak egyedül vagy a férjemmel voltam hajlandó vezetni...) Csak ügyesen és határozottan, akkor böven kijössz az idöböl. (Gondolom, már az összes többi vizsgád megvan.) Én ugyan nem vagyok érintett az ügyben, de ha a környékbeliek nagyon aggódnának, akkor ültessenek gumifákat! Kép

Iddi,
ez megnyugtató és nagy öröm, gondolom, most tudtátok meg, hogy kisfiú lesz. Gratula, akkor most már kezdhetitek a nevén szólítani! Kép

Andi,
olyan jó ha írsz, annyit drukkoltunk Neked, jó folyamatosan hallani a csodaszép eredményröl! Kép Jól néztem az atlaszban, hogy nálatok -7 óra idöeltolódás van az ittenihez képest, vagy ez csak -6 óra? Ez ugyan nem anyira fontos, de állandóan totózok, hogy mikor írtál, amikor az éjjeli bejegyzéseket olvasom... Kellemes babázást!

Halacska,
az hogy feszül és fáj a hasam, tényleg a "hirtelen" nagy növést is jelentheti? KépKép Ez így lenne az elején is, amikor a baba még nagyon picurka? (Merthogy 15 hét különbség van köztünk...)

Gitta,
köszönöm, már tényleg jól érzem magam. Nem ugra-bugrálok, de ma már nagyon jót sétáltam, tegnap még lefeküdtem amikor elkezdett fájdogálni, ma már semmi jele! KépKépKép Csak maradjon így, akkor szabiként élvezhetem még a holnapi napot is! Kép Figyelemmel követtem ám, hogy Te hogy voltál, nagyon örülök, hogy semmi nyoma már a kellemetlenségeknek! KépKépKépKép

Edina,
hogy tetszett végül a "Robin", megvitattátok? Megnézted azt a két oldalt azzal a rengeteg névvel? Remélem kivirágzott a hangulatod is, a hormonok hatására úgyis össze-vissza csapong...

Csipkebogyó
10+0
csipkebogyó

Any és Martina!

Azért vigyázzatok ezzel a nagy macis anyaggal. Ugyanis a mintája miatt csak ilyen, fektetett állásban mutat. Vagyis ha hosszabb kell a sötétítõnek mint 1,4 m, akkor már nem jó, mert ennek ennyi a szélessége. Sõt kevesebb, mert egész sokat összement! Itt egy másik kép, szóval képzeljétek ezt el állítva. Olyan lenne, mintha feküdnének a macik.

Kép

Kata

KépKép

KépKép
kata007

OFF!
Viszont a kép alján látszik, hogy egész klassz kis díszpárnák sikerültek a maradékból a nõvérke ágyára. Kép

Ha valaki szintén ilyen vállalkozó szellemû, szívesen segítek, és sok sikert hozzá!

Kata

KépKép

KépKép
kata007

Kata

Oorulet milyen ugyes vagyKépmost irigy vagyokKépKép
En is ilyeneket akarok mar gyartaniiiKép

Csipkebogyo,Lella
Auto meg nem lesz hozza,de most egyszerubb mint a kicsi mellett.Meg rutin vizsgam az ninsc es tegnap voltam eloszor,nagyon optimista palit fogtam ki seosem vezettem es elsore nekem kellett Fotrol Veresig vezetnem.kepzelhetitek egy zabszem sem fert volna be a po...-ba.
Viszga??Hat nem lesz meg gyorsan az biztos hetente 1-2-szer vezetekKép

Csipkebogyo
Azert meg ne nagyon ficankolj.pihizz csakKépA feszules ilyenkor meg inkabb a mehszalagok nyulasatol van.

Iddi
gratulalalok a `normalis` gyerkochozKépKépKépKép

megyek galyazniKépKép

Krisztinka/17/
krisztinka

Kata
Megesz a sárga irígység a kézügyességed és a türelmed miatt!!!Kép Én a szüleimtöl még gimis koromban kaptam egy varrógépet és azóta talán egyszer ha befüztem a cérnát a tübe. Ami nem megy azt ne eröltessük! Kép
Csipkebogyó
Nem csak ezt jelenti persze a feszülés. Oka lehet pl. k vagy b betüs étel is Kép de kizárásos alapon a mi esetünkben a gyors növésre gondoltam. Csak pozitívan, tudod! Na meg azért is mert a kollégák is megjegyezték, hogy megint nött a pocim. Ne izgulj mindjárt ti is 25 hetesek lesztek. Tényleg minden hétnek meg van a gyönyöre!
Bubu
Köszi a kádinfót, megnézem majd én is.
Halacska 25+0
Halacska

Kata esetleg szabasminta? Kép
szoval hol lehet ilyen anyagot venni?

es ez egyszeru vaszon vag valami erosebb, surubb szovesu anyag?(mert ugye maximum egymas ala varrok 2 csikot ...)

Halacska
en is gimis koromban kaptama gepet.. van aki aranygyurut kap erettsegire, van aki varrogepet Kép

m
martina

Martina
de legalább téged ismertek a szüleid és használod is az ajándékot. Nálam inkább a gyürü jött volna be de az is csak ha ezüst. Kép
Krisztinka
Gödöllön és Kistarcsán is szoktál vezetni? Kép
Egyébként tényleg a jövöre nézve jó lesz ha meglesz a jogsid csak nekem az a furcsa, hogy most vezetgetsz de inkább azért mert én, aki 17 éves koromtól vezetek naponta, a férjemet kérem, hogy hozzon-vigyen ha teheti mert annyira dekoncentrált lettem a babásság kb. 2. hónapjától. Ja és ez nem csak a vezetésre igaz. Kép Hi-hi!
Halacska 25+0
Halacska

Kata
Ez nem semmi, nagyon profin néz ki az egész kiságy és környéke. A kispárnákba be is szerettem. Beírnál engem is a listába most vagyok a 29. hétben junius 16-ra vagyok kiirva a Margitban dr Szépnél fogok szülni, ez a második baba és 27 leszek.
Bubu
A korházba ha már van jó a sport melltartó is plusz vigyél be egy régi kitágult kényelmes fazont.
Kato
katalinka

sziasztok!
örömmel értesitelek titeket:
megszületett a kislányom: eszter
2002.03.27.-én 2250gr 46 cm
nagyon szeretem , gyönyörû!!!!!
(sajnos császárral kicsit hamarabb és
a kis szívét meg kellett müteni, de már jól
van a kis édes és nagyon várom , hogy már együtt
lehessünk otthon!!!)
üdv : vuckó
vuckó

Kata!

Megnéztem az anyagot és igazad van, nem a legmegfelelõbb sötétítõnek, úgyhogy szerintem nálunk is ebbõl lesz a falvédõ (az is hátra van még). Kép

Martina!

Én Debrecenben vettem. Azt hiszem ez neked tárgytalan... Kép

Vuckó!

Gratulálok a kislányodhoz, jó egészséget neki és kívánom, hogy minél hamarabb otthon lehessetek mindketten!

any
any

Vucko

Gratulalok a kicsi lanyhozKépMiert kellett muteni?
Jo egeszseget nektekKépKép

Halacska

Arrafele nem ugyhogy nem kell izgulniKépKép
Vac viszont veszelyeztetett mert ott kell vizsgazni!!!
nalam mar elmult ez a dekoncentraltsag.Alkalmam pedig most van ugyhogy jobb kesobb mint sohaKépKép

En nem vagyok tul ugyes a varrogatasban majd szamitok nemi virtualis segitsegre par het mulvaKépKép

pussz Kriszitinka/17/
de fura!17,olyan gyorsan megy az ido!!
krisztinka

Vuckó!

Ezer éve nem voltam a chat-en, ezért már nagyon régen nem is hallottam rólatok! Most nagyon nagy gratulát küldök neked és a kicsi lányodnak is, és kívánom hogy minél elõbb otthon lehessetek épen és egészségesen!KépKépKép Hidd el, hogy ezek a picik nagyon hamar összeszedik magukat, hihetetlenül nagy életerõ van bennük, a középsõ lánykám volt az amelyik 2540 grammal született és most három évesen már 17 kilós és mindenki sokkal nagyobbnak nézi mint amekkora!

Szia, és sok puszi: Norcsi.
norcsi
Lenti

Kriszti és Halacska!

Köszi! KépKépKép

Kriszti!
Ha valahol megakadsz, bármelyik darabot lefényképezem közelrõl is ha segít!

Martina!

Nem szabásminta alapján csináltam. Jól megnéztem egy pár helyen, párfélét aztán hozzáfogtam. Hozzá kell tennem, hogy én sok mindent megvarrok, mert anno anyukám megtanított varrni géppel.

Az anyag egyszerû vászon, én itt Miskolcon vettem.

Kato!

Ok, holnap már benne leszel, de kellene pontosan, hogy hány hét, hány napos vagy.

Vuckó!

Hatalmas gratula! KépKépKép
Sok boldogságot a kis Eszterhez, és sok-sok tejcsit neki, hogy mihamarabb megerõsödjön.
Esetleg késõbb ha lesz idõd, leírod, hogy miért kellett megmûteni a kicsit?

És akkor itt a friss anyukás táblázat veletek:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Blinczi Attila Vajk 3060 g, 53 cm 2002.03.02 ( - ) 1 nap
Zsebi Beni 1600 g, 47 cm 2002.03.04 ( - ) 14 nap
Virág Ráhel 3250 g, 56 cm 2002.03.14 ( + ) 1 nap
Zuzu Zorka Lara 3600 g, 61 cm 2002.03.16 ( - ) 6 nap
Forgi Péter Gergõ 3800 g, 58 cm 2002.03.22 ( - ) 2 nap
Andysj Madison Shannon 3393 g, 48,5 cm 2002.03.22 ( - ) 2 nap
Heni Szandi 3300 g, 53 cm 2002.03.25 ( - ) 19 nap
Zkati Máté 3850 g, 58 cm 2002.03.27 ( + ) 15 nap
Vuckó Eszter 2250 g, 46 cm 2002.03.27 ( - ) 14 nap
</pre>

Kata (32.hét)
Kata007

Sziasztok!

Kata - nem mondom, teljesen lenyügözött a babakelengyét amit csináltál Kép Egyre inkább úgy érzem, hogy nem lesz ez hátrány nekünk, ha gyermekeinket bemutatjuk majd egymásnak Kép Kép Kép

Ma már kicsit jobban érzem én is magam, fizikailag - lelkileg is. De valahogy az az érzésem, nem fogom kibírni a 40. hétig. A 36.-ig küzdeni fogok ez tuti, mert az muszáj, de utána ha elkezdödik, akkor menjünk...
Tegnap este fájdogált a pocakom alja, mint amikor meg fog jönni. Kicsit megijedtem, nem tudom kell-e ilyenek lennie...

Buta kérdés lesz ez most, de nézzétek el nekem, elsö babás vagyok... milyenek a jóslófájások? Mert mindenhol azt olvasom, hogy a keményedések nem fájnak. Hát jó nem fáj, de mit ne mondjak, roppant kellemetlen érzés, még a torokom is összeszorul töle... Ezek után nem tudom milyen egy jóslófájás?

Valaki kérdezte (bocsi, elfelejtettem) hogy 300 m gyaloglás után keményedik a hasa, van-e más is így. Hát van amikor elég átfordulnom egyik oldalról a másikra az ágyban és már attól bekeményedem... a gyaloglástól is könnyen keményedik a hasam.

Lányok, tegnap meglátogattam Zsebit és Benit. Kép
Nagyon édes a kisfickó Kép Lassan 3 kg, és meg lehet zabálni Kép Jól vannak szerencsére.

Már én is pakolgatom össze a cuccost... meg már majdnem minden megvan ami kell. Így nyugodtabban telnek a napok.

Üdv. Dojika 33.hét

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Vucko!

Gratula a kislanyodhoz! Teljes szivembol kivanom, hogy mielobb egyutt lehessetek! Jo egeszseget az egesz csaladnak!

Andi + Madison
andysj

Dojika!

Köszi! Ugye, én megmondtam, hogy a két tökmagot össze lehetne hozni...Kép Na azért nem vagyok varrónõ, de szeretem a kihívásokat!

Kérdezed milyenek a jósló fájások. Ha emlékeim nem csalnak márpedig nem, mert ma volt a 3. délután, hogy újra éreztem õket az utolsó szülésem óta, szóval olyan mint egy mensis görcs, vagy mintha a szél járna benned, de nem tud távozni. Nem tudom elég érthetõ volt-e, de nem igazán tudom máshoz hasonlítani.
Sajnos én is érzem, mint feljebb írtam, már 3 napja. A keményedést én is tapasztalom, hiába szedem a Magne B6-ot. Ma a 10 perces úton, a a reggeli oviba menetnél, 4-szer kellett megállnunk. Viszont érdekesmódon visszafelé egyszer sem.
Én azt mondom, hogy ha megteheted, akkor feküdj amennyit csak bírsz. Magamon nem csodálkozom, mert mégiscsak a 3. szülésem lesz, de Neked ez lesz az elsõ! Vigyázz rá nagyon! Tudom, hogy a sok fekvés is fárasztó egy idõ után, de most mindent a manókádért teszel. Ha ez az ára, hogy ne legyen semmi gond, akkor ám legyen. Ha jól emlékszem ti nem próbálkoztatok hónapokig, hanem a picur csak úgy jött. Tehát ha ilyen ajándék lett a szerelmetek gyümölcse, akkor TESSÉK RÁ VIGYÁZNI! Kép
Na meg már Dórinak is meséltem a kissrácról... Kép

Kata (32.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Kata!

Köszi az érdeklõdést, a doki azt mondta tegnap, a méhszájam teljesen korrekt a 23. hét óta 3100, tehát / talán / még nem szülök.
Látod a mensiszerû görcsök és erõssebbé váló keményedések az én esetemben nem jelentettek tágulást, szerencsére.
Bár alig vonszolom magam, szeretnék még min. ápr. 20-ig
2 in 1 maradni, személyes okokból, ha sikerül megosztom
Veletek, miért.

Csatlakozom az elõttem szólókhoz, GyÖNYÖRÛ a baldachin, az ágynemû a díszpárnák, szóval MINDEN!/ már csak Dóri hiányzik/
Én a " botkezû " csak irigykedem, és mindezt "aranyáron " vásárolom meg.

Vuckó!

Gratulálok a kislányodhoz, és kívánom, hogy mielõbb együtt legyetek otthon.
Én is azt hallottam, hogy azok a Picurkák, akiket sajnos
mûteni kell születésük után, bámulatos gyorsasággal felépülnek.
Szívbõl kívánok, hogy Nálatok is így történjen!!!

Martina!

Üdv, a csapatban amint látod, mindegyikünk " megszenvedi "
valamilyen módon az utolsó heteket...
azért, hogy utána vidáman kacarásszunk az egészen az "elsõ napok, hetek" topicban...
mit meg nem adnék, ha már ott tartanék!!!
de úgy döntöttem, hogy megpróbálom " kiélvezni " ezt az utsó
idõszakot, hiszen valószínû, hogy nekem Melissa az utolsó babám lesz!

XY!

Köszi a tanácsot, alkalmazni fogom, szorgalmasan!

Üdv, és KITARTÁS a Kispocisoknak, egyszercsak a Ti idõtök is elérkezik!!!

Puszi,

Sheila
35+3,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Kata! Nagyon szép lett a kiságy! Én már csak egyetlen dolgot hiányolok belõle! A babucit! Kép Nemsokára már õ is benne lesz! Biztosan jól fogja érezni magát benne! Le tudnád írni a méreteket, engem is érdekelne, lehet, hogy én is meg tudnám csinálni. Ihletet kaptam a tiedtõl, annyira jól néz ki! Kép Ez a másik is szuper! Kép

Köszi az ötletet, nekem is elöbb eszembe juthatott volna a 2 böngészõ!

Krisztinka!
Sok sikert, szerencsére én nem arra lakom! Kép

Csipkebogyó!
Mi az hogy szabiként érzed? Érezdd is úgy! Én már beletörödtem, és sokkal jobb így itthon, nem úgy gondolok rá, hogy "beteg" voltam, voltunk, hanem pihenésként. Egyébként ne bízz benne, hogy hamar dolgozhatsz újra. Engem a dokim még legalább 3 hétig nem enged vissza a munkába, pedig már semmi olyan bajom nincs. (Na jó, az iszonyú hányingert, émelygést, gyomorégést stb. nem számítva.)
Ne keseredj el, próbáld meg élvezni a pihenést!!! Kép
Pihenj, azért lassan is ráérsz sétálgatni!

Halacska, Martina!
Jó nektek, nekem csak egy régi lábbalhajthatós Zingerem van. Állandóan eltévesztem a ritmust. Kép De már haladok. Igaz, én most inkább a horgolótûvel ismerkedem. Kép

Vuckó!
Gratulálok a babához, és jobbulást kívánok neki!Sok-sok ömet és boldogságot kívánok nektek!

Dojika!
Pihenj sokat! Biztosan kibírod! Sokan szorítunk nektek! A babóca is! Kép

Na, ez újjabb kisregény lett, de azt hiszem, most talán senkit sem hagytam ki belõle!
Ja, és ma végre nincs semmi különösebb okom semmire sem panaszkodni (már a szokásoson kívül)! Kép Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Vuckó!

Gratulálok a babához és kívánom hogy gyorsan összeszedje magát - úgy sajnálom ezeket a csöppségeket, hogy ilyen nagy próbának vannak kitéve. Minden szépen fog biztosan alakulni, ha már otthon lesztek.

Hát ez az éjszaka rövidre sikerült egy kicsit. Mindig felébredek ilyentájt de ma nagyon bent van a zabszem mert tegnap leszált a hasam és erõsödnek meg nyúlnak a jóslófájásaim. Hát ettõl nem nyugodtam meg! Kép Igyekszem megbeszélni a lurkóval, hogy még két hét nyugi. Iszonyatosan elvagyok maradva mindennel, de nem merek nagyon nyüzsögni se. Az utóbbi két napban meg egyáltalán nem sikerült semmit elrendezni, mert de. aludtam, du. kötött program. Jövõ hétfõn beszélünk a dokival a szülésrõl és kedden vizsgál, meg még a szülésznõvel a megbeszélés is hátra van. Mia ezt részben neked köszönhetem Kép - rábeszéltél /mostanában merre tüntél el?/. Ja és a gyerekorvoshoz is el kellene menni jövõ csütörtökön. Szóval a babának még ki kell bírnia. Anyukámnak 5 napra a poci leszállás után megvoltam. Most valami jó görcsoldó teán töröm a fejem. Szerintetek ihatok olyat? Fájásgyenge tutira nem leszek tõle. A jóslófájásokban az a legrosszabb, ha még jól behúz rá a babuci. Most mintha élénkebb lenne - biztosan nem tetszik neki, hogy beszorult oda Kép. Ja a féloldalas vizesedés szerintem mostmár bizti, hogy ezért van.

Dojika!
Tényleg teljes nyugi és pihi! Az egyik barátnõm lassan egy hónapja fekszik, és õ szegény egy óránál tovább még ülni se bír. Nem ijesztgetni akarlak, de vigyázz nagyon magatokra!

Na megyek és összepakolom a csomagom! -már ami megvan belõle.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Kata!

Tényleg nagyon ügyes vagy, nagyon szép lett a babaszoba és az a baldachin&#8230; Gratulálok!
Mivel az adatokat nem én, hanem a másik Szilvi változtatta, így sajnos én nem tudok más dátumot megadni a táblázatba.

Vuckó!

Sok szeretettel gratulálok a kislányodhoz! Nagyon sok egészséget kívánok nektek!Nekem az unokahugom született elõbb, kis súllyal és szerencsére tényleg ezekben a picurokban van a legtöbb élniakarás, így nõnek olyan fantasztikusan gyorsan. Kívánom, hogy nálatok is így legyen! Olvastam a táblázatban, hogy csak 14 nappal született elõbb, mint a kiírás, mégis nagyon kicsi baboca lett, mi történt?

Lányok!

Most jutott eszembe, hogy mostanában csak magammal és a fiammal voltam elfoglalva, ugyanis szerdán voltunk CTG-n és ott kicsit megijesztettek, hogy nem mocorog eleget a baba, ezért elküldtek UH-ra, áramlásmérésre, ami szerencsére jó lett, így úgy néz ki, hogy hálistennek semmi probléma. Viszont azóta &#8222;idegesebben&#8221; számolom, hogy meg van-e a napi 10 mozgás. Ugye még a 36. hétben is kell, hogy ennyit mozogjon a baba?
Viszont elfelejtettem írni nektek Vikirõl, szerencsére minden rendben van náluk, viszont mivel szigorú fekvésre van ítélve és otthon nincsen számítógépük, ezért nem tud jelentkezni, de természetesen mindig be fogok számolni róluk is.
Senki nem válaszolt a málnalevél teás kérdésemre, lehet, hogy át kellene látogatnom az elsõ napokba?

Sziasztok
Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét kívánok!

Szilvi és Petike
35+6
bszilvi

Sziasztok!

Sheila!
Szuper, hogy minden OK. volt a dokinál. Kép
Köszi a dícséretet. Kép

Gitta!
Köszi és feltétlenül leírom, de majd csak késõbb. Most megyünk a lányommal vásárolni. Kellene neki egy pár cucc, és jobb szeretem én megvenni neki. Úgyhogy mivel most jól vagyok, csavargunk egyet kettesben.

Kriszti!
Hogy megy a vezetés?
Szóltam az ottani rendõrkollégáimnak is, hogy legyenek elnézõek veled, és meg ne büntessenek "gyorshajtásért", vagy "a forgalom akadályozása" miatt! Kép

BSzilvi!
Akkor maradunk a kiírás napja szerinti sorrendben.

És akkor itt a mai pocakos táblázat, bár lassan szívesen átadnám egy vállalkozó szellemû kismamának, aki még nagyon az elején van. Csak mert ha bármi közbejönne velem, akkor itt maradtok táblázat nélkül. Így még lenne idõm elmondani pár használati útmutatót hozzá.

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Kele 41 / 0 28 év /1.b. Budapest 03.31 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]2.[/size] Kristi 40 / 5 29 év /1.b. Erdély 03.31 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]3.[/size] Helena 39 / 4 27 év /1.b. Komárom 04.08 [size=-2]Komárom Selye J. K./Dr. Rivera[/size]
[size=-2]4.[/size] Krita 39 / 1 27 év /1.b. Nyíregyháza 04.11 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]5.[/size] Mummy 38 / 6 26 év /1.b. Budapest 04.13 [size=-2]János Kórház / Dr. Kaszás[/size]
[size=-2]6.[/size] szanti 38 / 4 24 év /1.b. Budapest 04.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]7.[/size] Száva 38 / 2 29 év /2.b. Miskolc 04.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]8.[/size] Katka2 38 / 2 27 év /1.b. Etyek 04.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]9.[/size] bubu 37 / 3 29 év /1.b. Bp. környéke 04.23 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]10.[/size] Robi 35 / 5 27 év /1.b. Budapest 04.29 [size=-2]Péterffy Sándor Kórház[/size]
[size=-2]11.[/size] Szilvi 35 / 0 28 év /1.b. Budapest 05.04 [size=-2]HIETE / Dr. Dancsó[/size]
[size=-2]12.[/size] BSzilvi 36 / 0 26 év /1.b. Budapest 05.04 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Ács[/size]
[size=-2]13.[/size] Sheila 35 / 4 35 év /3.b. Gyõr 05.06 [size=-2]Gyõri Petz Aladár K. / Dr. Fülöp[/size]
[size=-2]14.[/size] Mia 35 / 3 27 év /2.b. Budapest 05.08 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]15.[/size] Zsunya 34 / 2 25 év /1.b. Budapest 05.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]16.[/size] Csilla1 34 / 1 31 év /2.b. Budapest 05.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]17.[/size] Dojika 33 / 1 28 év /1.b. Budaörs 05.21 [size=-2]Schöpf-Mérei Kórház/Dr. Dulka[/size]
[size=-2]18.[/size] margaréta 32 / 6 26 év /1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]19.[/size] Mano 32 / 5 29 év /1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]20.[/size] Vicamama 32 / 5 31 év /2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]21.[/size] Bori 32 / 2 32 év /3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]22.[/size] Kata007 32 / 0 35 év /3.b. Miskolc 05.31 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
[size=-2]23.[/size] Martina 31 / 6 28 év /2.b. Budapest 06.01 [size=-2]BM Kórház / Dr. Gerencsér[/size]
[size=-2]24.[/size] Norci 31 / 5 27 év /1.b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]25.[/size] Törpi 31 / 5 26 év /1.b. Budapest 06.02 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]26.[/size] Marcsi 30 / 4 31 év /2.b. Budapest 06.09 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]27.[/size] blano 29 / 6 24 év /1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]28.[/size] Any 29 / 4 34 év /2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]29.[/size] Kato 29 / 4 27 év/2.b. Budapest 06.17 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szép[/size]
[size=-2]30.[/size] Pucúr 29 / 2 29 év /1.b. Budapest 06.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]31.[/size] Katesz 27 / 4 26 év /1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]32.[/size] gumicukor 26 / 4 25 év /1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]33.[/size] Beszti 26 / 6 26 év /2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]34.[/size] Dió 26 / 1 27 év /1.b. Budapest 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]35.[/size] Conti 26 / 0 34 év /2.b. Budapest 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]36.[/size] Ilke 25 / 5 25 év /1.b. Budapest 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]37.[/size] Halacska 25 / 2 30 év /1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]38.[/size] Nyuszi 23 / 4 32 év /1.b. Budapest 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]39.[/size] Malacka 22 / 1 36 év /2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]40.[/size] Forti 22 / 1 30 év /1.b. Budapest 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]41.[/size] Djeszter 21 / 4 29 év /2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]42.[/size] zsani 20 / 5 28 év /2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]43.[/size] Petra 21 / 1 27 év /1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]44.[/size] Viktória 20 / 2 23 év /1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]45.[/size] iddi 19 / 3 36 év /2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]46.[/size] Nóra 19 / 2 24 év /1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]47.[/size] lomis 18 / 2 26 év /2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]48.[/size] Zsóka 16 / 2 24 év /1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]49.[/size] Kriszti 16 / 5 30 év /3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]50.[/size] Nyusza 16 / 3 26 év /1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]51.[/size] Gyöngyöske 16 / 2 30 év /2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]52.[/size] ParaZita 16 / 0 30 év /1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]53.[/size] Lella 15 / 5 33 év /2.b. Tripoli 09.23 [size=-2]Jahn Ferenc Kórház[/size]
[size=-2]54.[/size] Edina 14 / 5 24 év /1.b. Portugália 09.30 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]55.[/size] Sasha 14 / 4 23 év /1.b. Budapest 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]56.[/size] bolegajudit 13 / 3 28 év /2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]57.[/size] i_ancsa 12 / 5 30 év /1.b. Budapest 10.13 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kocsis[/size]
[size=-2]58.[/size] sch_moncsi 11 / 1 25 év /1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]59.[/size] Lora 11 / 1 25 év /1.b. Várpalota 10.2? [size=-2]Dr. Bikkes József[/size]
[size=-2]60.[/size] Csipkebogyó 10 / 1 26 év /1.b. Németország 10.31 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]61.[/size] Gitta 9 / 5 29 év /1.b. Tatabánya 11.05 [size=-2]Dr. Benya László[/size]
</pre>

Kata (33.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Vuckó!
Gratulálok a babához, óriási lesz az öröm amikor hazahozhatjátok!KépKépKép

Gitta!
Tudom, hogy elég egyedi a helyzetem, de én most szakmailag nem engedhetnék meg magamnak egy 3 hetes szabit! Kép (A betegácsi más: az KELL, ha okom van rá, de a szabi luxus.) Várj, elmagyarázom. Tehát: két éve iskolába járok és október óta ugyanez kombinálva heti 4 nap szakmai gyakorlattal (na, az van olyan messze, hogy napi 100 km-t vezetek). Ezen a héten még gyakszi volt, ezért örültem, hogy kiírt (az autókázás miatt). Jövö hétfötöl újra suliba járok - az itt van nálunk a városban -, 4 hetes vizsgaelökészítésre! Május 7-én pedig írásbeli vizsga! Két éven keresztül én voltam a legszorgalmasabb (ha nem is a legokosabb) az osztályban, ez szerintem azért volt így, mert nagyon féltem, hogy lemaradok a szegényes némettudásom miatt, így iparkodtam. Most pedig be kéne fejezni a tanulmányaimat mielött megérkezik a baba. Biztosan könnyebb most levizsgázni, mint a legközelebbi vizsgaidöszakban amikor a kicsi 1-2 hónapos lesz, hiszen én nem küzdök szörnyü tünetekkel mint sokan mások, nálam csak ritkán jelentkezik hányinger (akkor persze nagyon) és nagyon remélem, hogy a görcsök nem térnek vissza. Kép

Az az egy biztos, hogy az értékrendem a feje tetejére állt: az elsö a kicsiKépKépKép, ha szükséges, az érdekében akár végigfekszem a vizsgákat, lényeg, hogy teljesen egészséges legyen!!!

Mégis leginkább a vizsgadrukktól félek, most tényleg nem tenne jót az idegeskedés. Kép A gyakorlati és a prezentáció júni közepéig tart, amikor majd javában az 5. hónapot taposom... A férjem nagyon aranyos és azzal biztat, hogy legalább nem leszek egyedül a megpróbáltatások alatt.Kép Talán a kicsi okosabb és majd súg!KépKépKépKép

Hozzáteszem, hogy mi a legnehezebb a tanulásban: az, hogy egész idö alatt csak a baba jár az eszemben! Ilyenkor egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon szeretnék már júliust írni, hogy egy jó bizivel a zsebemben mutathassam be otthon - Magyarországon - a gömbölyödö pocimat!KépKépKép

Most pedig, hogy újabb kisregényt írtam, megyek és folytatom a szakmai számításaimat...

Puszil Benneteket:
Csipkebogyó 10+1
csipkebogyó

Bubu!

A dolog nem örökletes! Én pl. három héttel elöbb születtem, a fiamat viszont túlhordtam. Valahogy soha nem volt bennem, hogy majd én is elöbb szülök.
Jóslófájások: ez sem biztos, hogy jelent valamit. A szomszédnöm két hete már uyg érezte, hogy hamarosan meglesz (ráadásul már két gyereke van), aztán pont egy hete már a jóslófájások is beálltak rendszeres 10 percesekre (aztán elmúltak), ennek ellenére végül a kiirás napján tegnap indítással szülte meg a lányát.Kép
Pihenés, ha még bent akarod tartaniKépKép, ha meg ki akar jönni, ugyis ki fogKépKép.
Kit választottál szülésznönek? Kérdeztem a dokit, azt mondta, tud ajánlani, de majd elég az utoló 4 hétben felkeresni.

Kata!

Nagyon szép a kiságy!
Nekem nagy a kedvem a varrogatáshoz (még ha nincs is olyan nagy tapasztalatom), megpróbálnám (végül is van 3 hónapom próbálkozni, meg baldachnimon is van, ha kell, de azért mégis más, ha az ember maga csinálja). Mennyi anyag kellett hozzá? (meg a töltethez...)
Azt irtad, hogy szabásmintád nem volt, de akkor mi alapján csináltad? E-mail-ben is válaszolhatsz, a cimem a profilomban.

Szilvi!

A CTG nem mindig tudja "elkapni" a mozgásos idöszakot. Nekem a fiam egyszer aludt éppen, ezért meg kellett ismételni a vizsgálatot (lépcsözés utánKép). Akkor már jó lett. Végül 10 nap túlhordással teljesen egészségesen született meg. Te sem mozogsz olyan sokat, ha éppen alszol, nem? A babák meg sokat alusznak bent is, meg majd kint is.
Ne aggódj!KépKép Biztos mozog eleget, csak már esetleg "helyszüke" miatt nem tud olyan nagyokat.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Bubu,
látom, biztosra mész... Kép

Kata,
fantasztikusan néz ki a babaszobátok! Nagyon ügyi vagy! Én nagyon türelmetlen vagyok a varráshoz, kötögetéshez...

Dojika,
az utolsó babánál nekem is nagyon fájtak a jóslófájások. Nagyon. Úgyhogy ne aggódj. És ez volt már a huszonvalahanyadik héttõl. És a kiírás napján kezdtem el vajúdni. És nekem is mindentõl keményedett. A legfontosabb, hogy ne idegeskedj. Ezek csak jóslófájások. Kép És persze pihi!

Pussz:
Virág
Virág (fiore)

Kép
Szep jo ReggeltKép

Kata
Rendorkollegaid????Gyorshajtasrol szo sem lehet de a forgalom akadalyoztatasa...!!KépKépKép
Este elmeseltem odahaza milyen ugyes vagy es,hogy en is megprobalkozom majd a varrassal.Volt is nagy csodalkozas ismerve a kezugyessegem es a kitartasom ilyen terenKépKép

Bubu
Egy picit tenyleg jo volna benntartani okelmet.Nem lehet,hogy el szamoltak picit??

Csipkebogyo
Biztos vagyok benne,hogy minden a legnagyobb rendben lesz,klasszul levizsgazol es a babuci buszke lesz az okos anyukajaraKépKép

cupp,Krisztinka
krisztinka

Sziasztok!
Nem akarok elkeseríteni senkit sem, csak azért írom, hogy bizony van ilyen, úgyhogy NYUGI!!! A barátnõmnek két hetes a kislánya 39. hétre született meg, és 3 hétig voltak jóslófájásai, de nem is tudott megmozdulni olyanok. Ezalatt az idõ alatt 3x mentek be a kórházba, hogy tuti, hogy szülni fognak, mert be is állt rendszeres fájásokká. Aztán mikor már szült, akkor 2 perces, aztán 3 perces, 5 perces, 8 perces fájásai lettek. Szóval nála épp fordítva mûködött, min ahogy kellett volna.
Ezek a babulekek úgyis akkor jönnek, amikor õk akarnak!Kép
Ha pedig már a 36. hetet betöltöttétek, akkor már elég erõsek általában, szóval HAJRÁ!
Jó pocakosodást mindenkinek!

Ágci

Kép
Ágci

Tegnap unnepeltunk, nem tudtam fellepni, de ma bepotolom

Kata
gyonyoru szep lett a kisagy es kornyeke, sajnos nekem
semmi kezugyessegem a varrashoz meg gepunk sincs, de halistennek nagymami megcsinalja helyettem. Kép

Csipkebogyo!
Furan fogadta, azt mondta nem eleg ferfias a Robin, hisz igy akar egy kislanyt is hivhatnank. Bar meg gondolkozik rajta.

Vucko!
Nagyon gratulalok a kis Eszterhez! remelem nemsokara veletek lehet!

Krisztinka!
Egy cipoben jarunk en is vezetni tanulok, igaz nekem jogsim mar 6 eve van de szinte soha nem vezettem. Bar tolem legalabb a magyar vezetoknek nem kell felniuk a portugaloknak annal inkabb Kép

Velunk minden rendben igazabol 17eig nem is tudok nagy ujdonsagot mondani. Varom, hogy manocska kopogtasson Kép

Edina
edina

Kata!

A piros kérdõjeleim helyére beírnád: miskolci Semmelweis Kórház, Dr. Sándor Csaba.

Tegnap voltam terheléses vércukor vizsgálaton. Kicsit hosszadalmas volt, sõt a 3 dl szõlõcukros víz is iszonyú, de a babócáért mindent.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Sziasztok!

Sajnos nem tudok elég gyakran jönni, igy napokkal is elmaradok Kép

Dió, Kata007, Csipkebogyó, Krisztinka,
köszi! Apa természetesen fülig érö szájjal vette tudomásul, hogy fia lesz, aztán rögtön bocsánatot kért, amiért nem kislány (holott ezt igérte Kép ), és azóta is hallgatja tölem, hogy navégre, lesz egy normális férfi is a családban ... Kép és természetesen nagyon büszke, mert ugyebár normális férfit csak normális férfi tud .. khm.. "csinálni" Kép Kép

sziasztok,
iddi
iddi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?