Új privát üzeneted érkezett!

Ilke!

Nem tudom hogy hány grammnak kéne lennie, mert a könyvben amiben megnéztem 800 grammot irt, a babanet 1000-et és a picid meg 650 gramm és mégis rendben talált mindent a doki, és szerintem ez a fontos, és ne felejtsd el hogy az UH-gal sen teljesen pontos a dolog mindig! meg minden baba más tempoban is feljlõdik. Szerintem amig a doktor nem aggodik addig te se aggódj, ha meg nem bizol benne akkor kérdezd meg egy másik orvos véleményét is!

sasha
sasha

Jaj lemaradt!Kép

Edina!
Mint azt Ilke is irta ha nagyon egyedül érzed magad gyere a babanetre dumcsizni itt majdnem mindig van valakiKép

sasha
sasha

Edina,

Az állandó egyedüllét tényleg nagyon rossz lehet... (Persze én meg azt utálom, hogy fel kell kelni korán reggel és be kell járni melózni. Mindenkinek a maga keresztje...)
A külföldi lét tényleg elég kemény: én egyszer voltam kint huzamosabb ideig (1 hónapig), Angliában - a végére már nagyon vártam, hogy hazajöhessek. Ti végleg kint vagytok, vagy csak egy ideig?
Próbálj kimozdulni, sétálgatni, és babanetezz sokat! Esetleg kezdj el tanulni valamit!

Üdv:
Zita
ParaZita

Ilke,
ha a Babapont (nem a babanet) hírlevelérõl van szó, akkor az lehet az oka, hogy ott a tényleges babakor alapján számolják a heteket, nem az utolsõ menstruációtól, tehát ha én most a 38. héten vagyok az orvosom szerint, a babapont 36. heti hírlevelét fogom kapni.
A 25. héten a 650 gr tökéletes súly a babának, nekem a 27. héten mértek 1150gr-t. Tehát nagyjából a baba igazi kora szerinti 25. héten. Egyébként az UH hibarátája +- 10%.
Ne aggódj, minden rendben van a babáddal, biztos vagyok benn, hogy csak a számítás miatt van ez a különbség. Egyébbiránt azt vettem észre, hogy ezek a listák a fejlõdésrõl sincsenek mindig szinkronban, van amelyik a 28. héten írja, hogy már 1 kiló, van amelyik a 30. hétre. Aztán a végén mind azt írja, hogy kb 3-3,5 kiló. Szóval ne adj erre. Az UH-n egyébként általában rajta van, hogy az adott méret (BPD, FL, súly, stb) atlagosan emnnyi idõs babának felel meg.

Remélem segítettem.
Lola
Lola

Sasha, Lola, nagyon köszi, hogy válaszoltatok! Én a Babanet hírlevelét kapom, és abban olvastam ma reggel ezt az adatot. Most már kezdek megnyugodni, azért ha legközelebb megyek a dokimhoz, õt is jól kifaggatomKép. Remélem a héten sikerül sort keríteni rá.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Pár napot kénytelen voltam nélkületek tölteni Kép Nem bírtam ugyanis ülni - egy ciszta nött a farokcsontom alá... Pénteken már nehezen ment az ülés és szombattol majd megörültem vele. Ma reggel végre felnyitották a sebészeten, most már tudok ülni. Persze nem igen kaptam érzéstelenítöt a Manóka miatt, de a sebész azt mondta a szülés úgyis jobban fog fájni Kép

Zkati - mégegyszer gratula és köszönjük a storit is.

Lányok, öszinte leszek: egyre nehezebben viselem a dolgot. Akkora lett a hasam, hogy el se tudom mondani és se a fekvés se az ülés nem esik jól, állni meg nem igen bírok... és még 7 hetünk van... bár a Doki azt mondta legalább a 36-ig hátralevö 3 hetet "maradjunk egyben"...
Tegnap este majdnem azt mondtam a páromnak, hogy ma ne nagyon "csavarogjon el" mert szülni fogunk...nem tudom honnan jött ez az érzés - de aztán el is múlt...
Nem igen értem mi zajlik bennem... Ti értitek????

Dojika 32+5
Dojika

Edina!

Az már eleve jó, ha tudod magadról mitõl lesz rossz kedved. Ha van olyan, amitõl jó kedved lesz, akkor iktass be minden napra valami olyat. Én pl. amikor 3 hónapig itthon kellett dekkoljak sokat voltam kint a kertben csak úgy. Most meg február volt egy kicsit lapos, úgy hogy elkezdtem a babakelengyéjét összeállítani, egy-két darabot terveztem is. És fõképpen oszd meg velünk, biztosan jó ötleteid lesznek, ha belelendülsz a fészekrakásba Kép.

Ilke!

Korlátozott magzati növekedés címmel régebben letöltöttem valahonnan egy cikket. Ebben van egy grafikon és a 25. hétnél a 650 gr kb az átlagövezet alsó határára esik. Szóval vannak sokkal kisebb babák is. Az 1000 g viszont az átlagövezet felett van sokkal. Ne izgulj, ha jól gyarapszik, akkor nem lehet baj.

Bubu
bubu

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni azoktól, akik már az utolsó harmadban járnak, hogy észrevettek-e olyat, hogy kevesebbet mozog a baba?
Tudom, hogy a könyvek szerint így van, de ez mennyire szembetûnõ? Ugyanis én ma léptem a 30. hétbe, és már 1-2 napja úgy érzem sokkal kevesebbet rugkapál. Inkább csak mocorog, itt-ott kidudorodik a hasam - ami néha szinte fájdalmas -de a rugkapálások nagyon megritkultak és gyengébbek.
Úgy aggaszt ez a változás. Tapasztalt valaki ilyet?
Köszi

any
any

Sziasztok lányok!

Forgi!

Remélem, hamarosan visszalátogatsz hozzánk, mert szeretnélek megkérni, hogy írj nekem magánba, tudod én is a II-es Nõi Klinikán fogok szülni, ha minden jól meg kb. 4 hét múlva, ezért szeretném az összes információt róla megtudni. Címem:szj13@freemail.hu.
Elõre is köszönöm és még egyszer gratulálok nektek a kisfiatokhoz!

Zkati!

Nagyon örülök, hogy végre rólad is olvashattuk a jó híreket, hát nem volt egyszerû a szülésed, írnál részletesebben a gátvédelemrõl? Te elõtte ittad a málnalevél teát? Még egyszer gratulálok és kívánom, hogy tartsa meg jó szokását, mármint az éjszaka átalvását!

Andi!

Valóban nagyon büszkék lehetek a kislányotokra, tényleg gyönyörû!

Lányok!

Van valakinek valami tapasztalata a málnalevél teáról? Régen olvastam róla, de azóta senki sem jött vissza beszámolni róla.

Kata007!

Tudom, hogy a táblázat a szülési dátum alapján teszi sorba a neveket, de olyan furi, hogy én „elvileg” elõbb szülök, mint a másik Szilvi és Robi és mégis mögöttük vagyok sorszámozva.

Sziasztok

Szilvi és Petike
35+3
bszilvi

Sziasztok!

Dojika!
Én is folyton szülni " készülök" nem tudom miért.
Pedig szeretnék még minimum két hetet 2 in 1 maradni.
De néha már elég keményen " fájdogál" a pocim.
ma tornázni sem mertem, holnap megyek dokihoz, ha azt mondja
nincs gáz, akkor tornázok, mert jót tesz.

Kata!!!

Én is bevallom: be vagyok sz..va rendesen!!!
Csak abban reménykedem, hogy ha igazából jönnek a fájások, már nyugis leszek, mint az elõzõ szüléskor.
és persze a szerelmem jelenléte is biztos segít...

ZKati!

Örülök, hogy végre túl vagy a megpróbáltatásokon, nagyon megérdemelted már!
Gratula mégegyszer a kisfiadhoz!

Andi!

Madison GYÖNYÖRÛ, olyan mint egy több hónapos baba!
Gratulálok!

Edina!

Én is sokat vagyok egyedül, bár az én szomszédaim gyakorló babás kismamák.
De a páromat sokat kell nélkülöznöm, sajna...
Bár talán ahogy közeledik a NAGY NAP többet lesz velem.
Addig is látogatlak Benneteket, Te is tedd ezt!

Puszi Mindenkinek:
Sheila
35+1,5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Ilke!
Hasonló korú a babám, pénteken éppen 25 hetes volt és 665 gr az ultrahang szerint. Azt mondták normális a súlya. Szerintem nincs miért aggódnod.
A húsvéti kajálás azonban szerintem pár dekával hozzájárult a babáink súlyához.

Conti (25+4)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Any!

Én ugyanezt tapasztaltam, amíg befordult sokkal nagyobbak voltak a mozgásai, meg forgolódott is, azután, ahogy beállt fejjel lefelé és már nem bírt onnan kijönni ugyanígy más lett és inkább csak bokszolt meg nyomkodott. Nekem különben sem túl nagy a hasam és kevesebb a helye is ahogy gyarapodik, szóval ez lehet teljesen normális. Neked befordult már? Mekkora a babád?

Bubu
bubu

Dojika!

Olyan jó, hogy ezeket leírtad. Már bocsi, nem vagyok kárörvendõ, de én nem akartam panaszkodni. A cisztáddal kapcsolatban részvétem, de a többit mind megértem.
Igaz van köztünk egy hét, de én is úgy vagyok vele, hogy már nagyon unom. Nem tudok aludni, nem kényelmes ülni, nehéz levegõt vennem ha lefekszem, be van dugulva az orrom, úgy néz ki elkezdtem vizesedni, szóval semmi nem jó. Én is azt szeretném ha a 36. hétig bírnám és remélem van is rá esélyem a nyitott méhszájak miatt, de utána akár önként mennék, hogy indítsák meg.
Tegnap úgy éreztem, hogy fájások vannak, olyan volt mintha elkezdett volna "távozni" a nyákdugó. Nem sok volt, de minden WC-zésnél volt valami nyálkás a papíron. (Bocsi, de ezt nem lehet másképp írni!) Annyi vígasztalt, hogy nem volt véres. Szóval én is azt hittem, hogy éjszaka riadó. Aztán elmúlt. Ma délután szintén mintha fájásaim lettek volna. Tudom, hogy nem kellene pánikolni, de a két lány után már tudom, hogy mi fán terem a szülés. Ehhez még hozzá teszem, hogy Dóri sem kímél, mert néha akkorát rúg, hogy kiesik a könny a szemebõl. Az ember azt hinné, hogy most már nem fér el olyan jól, majd lelassul. Hát a pocaklakóm nem így gondolja.

Tényleg ezer bocs, mindenkitõl a nyavalygásért, de kinek mondjam el, ha nem nektek. A férjemet nem akarom állandóan ilyen témával terhelni. Tudom nem terhelném, de már én unom a saját nyavalygásaimat. Persze most kicsit vígasztal, hogy Dojika is pont ebben a cipõben jár!

BSzilvi!

Igen, tényleg mögöttük vagy, de pár napja azt kérted, hogy javítsam a heteid számát, viszont új szülési idõpontot nem adtál meg. Tudom ebbõl logikusan következne, hogy azt is változtassam, de ilyen adatokat nem írok át magamtól, csak ha kéritek. Már csak azért sem, mert ha végignézed a táblázatot, láthatod, hogy milyen eltérések vannak egyes számítások között. Mindenki ahhoz ragaszkodik amit megadott. Tehát ezért nem javítok semmit "saját szakállamra". Ha adsz egy új idõpontot, átírom és máris feljebb kerülsz a táblázatban. Kép Így jó lesz? Kép Ha péntekig megadod, akkor a következõ táblázatban már a 11. leszel!

Sheila!

Jó tudni, hogy nem vagyok egyedül, másnak is tele a gatyója! Kép

Kata (32.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Szia bubu!

Köszi a választ. A legutóbbi UH-n, a mult héten már fejvégû volt az elhelyezkedése. Nálunk nem adnak súlybecslést, mert állítólag tulságosan pontatlan, így csak egyéb paramétereit tudom. 74 volt a BPD-je, ami a felsõ határhoz közelít. Holnap megint megyek, hátha okosabb leszek kicsit...

üdv

any
any

Sziasztok!

Andi! Gyönyörû a babóca!

Ma voltam UH-n, végre azt mondták minden rendben van, nincs már nyoma sem a bevérzésnek! Szerintetek mit jelent az, hogy a magzatvíz kevesebb a koránál? Azt mondták, ne nyugtalankodjak miatta, elõfordul. Könnyû nekik mondani.

Kértem fényképet is a kórházban. Érdekes, nem tudtam, hogy fizetni kell érte! Nálatok is 500 Ft 1 db kép?! Meglepõdtem, bár nem sajnálom érte a pénzt, de mégis fura. Akkor mire fizetem a TB-t? Na mindegy.

Sasha! Jó neked, hogy csak annyi! Én egy teljes mûanyaglavorral kaptam a nyakamba a kedvestõl! Még jó hogy meleg volt a víz! Kép Ráadásul megvárta, amíg felteszem az asztalra a frissen vasalt terítõt. Hát nem elázott? Még jó, hogy abban a szobában nincs csak egy kicsi szõnyeg. Úszott az egész szoba. Kép

Jó pocakosodást kívánok:
Gitta
Adjatok valami jó tanácsot, mit lehet tenni a gyomorégéssel? Állandóan ég a gyomrom, fõleg a nyelõcsövem környékén. Az sem segít, ha eszem, akkor is ég.

Végre megkaptam a kiskönyvem is. Kép
gitta

Na, rossz helyre ment az aláírás! Kép

Üdv:
Gitta
gitta

Kata!

Jól látom, hogy már csak 10. vagyok?
Néztem kik vannak még nálam nagyobb pocakosok, de õket mostanában nem láttam írni. Bizti mindenki otthon van és nem tud internetezni. Kár. Jó lenne tudni mi van velük.
A szülés miatt én is izgulok ám, csak úgy teszek mint aki nem is. Néha fájdogál egy kicsit a pocakom alja, de ez még nem komoly csak elõfájás. Az a legrosszabb amikor még a lányom becélozza ezt a részt és behúz pont oda ahol fáj.
A párom már nagyon várja hogy kibújjon. Én még tudok várni, bár az alvás az egy nem könnyû tészta.

Mindenkinek szép tavaszi napot!

Bubu
bubu

Sziasztok!

Bubu!

Igen, jól látod, 10. vagy! Kép
Az elõtted lévõket tényleg nem nagyon látni, talán Mummy jelentkezett utoljára. A többiek közül lehet, hogy már néhányan babáznak...? Kép
Jó neked, hogy ilyen jól bírod. Én már nagyon nem! Kép
Talán mert 3. baba? Talán mert már nem vagyok 20-30 éves? Én már nagyon várom, hogy végre a karomban legyen a picur és ne a pocimban. Tudom, még 3-4 hetet jó lenne ha bentmaradna, de azt hiszem nehéz hetek lesznek. A férjem azzal bíztat, hogy talán ez a hirtelen jött meleg akasztott ki engem, háááát, legyen igaza. Ilyenkor örülök, hogy a nyáron már nem 2 az 1-ben leszünk. Kép

Kata (32.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Bubu, Conti köszi, hogy leírtátok a véleményeteket! Már nem izgulok. A Húsvét pedig biztosan megtette a hatását, gyakorlatilag egész nap ettem mindíg.KépFõleg, hogy kis családom megállapította, hogy vékony vagyok, nem is olyan nagy a pocakom és különben is minek fogom vissza magam. Megjegyzem szerintem nem szoktam visszafogni magam, amit megkívánok azt meg is eszem. Szóval nem volt mit tenni, teletömtek, ennek örömére esténként úgy éreztem kipukkad a pocim úgy feszült.KépAzért szerintem a +9 kg nem is olyan kevés a 25. héten, nem? Viszont tényleg nem látszik, Ti hogy vagytok vele? Nekem a karom, lábam ugyanolyan mint a terhesség elõtt, hol lehet az a 9 kg? A melltartóim viszont B-rõl D-re váltottak, így gondolom oda is jutott bõvenKép. Egyszer olvastam, hogy ilyenkor a szövetek között is felhalmozódik a víz, arról lehet szó?

Gitta, én úgy hallottam, hogy mindíg egy kicsit enni kell. Nem szabad megvárni míg elkezded érezni azt az égetõ érzést. Olan ez mintha egyfolytában ennél, csak mindíg 1-2 falatot, nekem ez segített. Biztosan el fog múlni.

Bocsi a hosszú levélértKép
Pusz,
Ilke 25+3

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Már pár napja nem írtam, ez annak is köszönhetö, hogy nem voltak teljesen rendben a dolgok. Azért alkalomadtán olvastalak benneteket.

Szóval, ahogy írtam, a múlt pénteken görcsölgettem, ami 2-3 óra fekvéstöl elmúlt. Szombaton este viszont újra elövett a fájdalom (balra lent), sokszor tényleg görcsszerüen nyilallt belém. Mit ne mondjak nagyon féltem. Hála Istennek a vasárnap minden gond nélkül telt, így beterveztünk egy kiruccanást a barátainkkal egy nem túl messze levö holland állatkertbe. Egy óra autókázás után idegeneknél kellett csengetnünk, hogy eresszenek be a kétbetüsbe, elviselhetetlennek tüntek a görcsök és persze jobban féltem mint bármikor. KépKépKép Visszafordultunk és egész nap csak gyötrödtem. Kórházba nem akartam menni, mert szerencsére nem vérezgettem, így megvártam a tegnapi napot, hogy a saját dokim láthasson. Ö kiírt erre a hétre, nyugalmat rendelt, nem kell egész nap feküdnöm csak lehetöleg eleget. Újra felírt magnéziumot, ugyanazt, amit már egy hete szedek. Szerinte a fájdalmat a méhem növésének köszönhetem és pár nap nyugi után elmúlik. A babával pedig az uh szerint minden rendbenKépKépKép, ez a lényeg, megnyugtatott. Nagyon örülök, hogy betegácsiban vagyok, mert bevásárlás nélkül is napi 100 km-t kell vezetnem és a legutóbb ugye nagyon megszenvedtem. Jövö héttöl viszont máshol vagyok, csak 20 perc az út! Kép

Amiért én különösen aggódom, az az a tudat, hogy az anyu 4x várt babát és én mégis egyedül nöttem fel. Az apunak pedig volt egy súlyosan beteg babája a második feleségétöl, nem hordhatta ki. KépKépKépKép
Ez eddig nem is tudatosult bennem, de most annyira meg voltam ijedve, hogy rengeteg hülyeség átfutott az agyamon. Kép
De a lényeg a lényeg, tegnap óta nincsenek fájdalmaimKépKépKép, csak néha "érzem" a pocim ugyanott. A dokinéni pedig beígért egy genetikai vizsgálatot a 13. hét környékére, hogy megnyugodhassunk. A 13. hetet pedig amúgy is alig várom, hiszen azt mondják, addig ugye majdnem minden megtörténhet... Szóval, nagyon szeretném már magunkat biztosan a második harmadban tudni, egy jó vizsgálati eredménnyel!

Jajj, ne haragudjatok, ha ennyire negatív a téma, de per pillanat tényleg ezek a problémák foglalkoztatnak és kinek önthetném így ki a szívemet, ha nem Nektek?
Kérlek, szurkoljatok! Kép

Lella!
Az a karfiolos történet nekem is egy kicsit fura volt, de mint ahogy biztos is voltam benne, egy pár óra múlva mégis jóízüen megettem az egészet. KépKépKép Tegnap ESTE (úgy látszik nekem a reggel OK, de az este...) viszont olyat produkáltam, mint eddig még soha. Hát, hogy finoman fejezzem ki magam: semmi nem maradt bennem. Semmiféle hússzagot nem tudtam elviselni. A teraszon grilleztünk (volna), de a végén kizártam a páromat, hogy ne jöjjön be a szag. (Szegény, elöször nem értette a szitut!) De ez a taktika sem segített sokat.

Melinda!
Tehát: mi Krefeldben (NRW) lakunk. Ha nem mond sokat a város neve, akkor tedd félútra Düsseldorf és a Holland határ közé. És Ti? Fel vagyok készülve rá, hogy talán az ország (tölünk nézve) legtávolabbi csücske lesz a válasz, bár de jó lenne, ha nem!!! Nem tudom Te hogy vagy vele, de nekem 2 éve még nem volt semmi internet-lehetöségem, na, addig igazán úgy éreztem, hogy egyedül vagyok, olyan kevés hír jutott el hozzám otthonról. Most viszont egy csomó új ismerösre is szert tehettem.

Andi!
Csatlakozom Sheilához, tényleg olyan szép és nagy a baba, nem is tünik újszülöttnek! Biztosan sok örömötöket lelitek egymásban!KépKépKép

Gitta!
Látod, Te vagy az egyetlen, akit eddig megelöztem a listán és még Te is elöttem jársz a kiskönyveddel! Az enyémet ugyan állítólag kiállították már, de a múltkor még nem voltak meg a véreredmények, tegnap pedig elfelejtettem rákérdezni, hogy készen van-e...

Edina!
Mennyire át tudom érezni a helyzetedet! Eleinte én is úgy voltam vele mint Te. Minden barátom és a családom is otthon Magyarországon, az volt a mondásom, hogy "a férjemen kívül itt se kutyám se macskám nincsen". És ez igaz volt! Látod, neked legalább a macska megadatott!KépKépKép Jövöre ilyenkor pedig már gyereknevetés tölti be a mindennapjaidat!KépKépKép Nekem nagy szerencsém, hogy a párom szüleivel nagyon jóban vagyunk és a barátait is a saját barátaimnak mondhatom. Azért mégis hiányoznak a gyermekkori barátságok! Karácsonyra kaptam is egy rajzot, ami a barátnöm konyháját ábrázolja, mert mindig mondogatom, ha igazán honvágyam van, akkor oda képzelem magam és elképzelem, hogy dumálunk, dumálunk és dumálunk. Milyen régóta vagy kint Portugáliában?
Ja, olvastam a bejegyzésedet a "NEVEK" topicban, megnyugtat, hogy nem én vagyok az egyedüli "válogatós"!Kép Ha lesz idöm, majd oda is válaszolok.

Kata!
Te pedig viseld jól a megpróbáltatásokat, az a pár hét nagyon fontos lenne a babának! Tudom, én könnyen beszélek, de nagyon szeretnék már ott tartani ahol Ti!Kép Addig is kitartás (nekem is!) és szorítok értetek!

Ajj, ez újra egy kisregény lett!Kép
Minden jót: Csipkebogyó 9+6
csipkebogyó

Gitta,
tudom, fura, de nekem a gyomorégésen az segített, ha citromos vizet ittam. (Nem citromlevet higítottam, hanem igazi citrom kicsavart levét.) Ez ugyebár azért furcsa, mert az is savas. Én sem értem, de segített.

Kata,
nagyon együttérzek veled. Én is nehezen viseltem a végét, és annnnnyira jó, hogy nem a pocimban, hanem itt mellettem az autósülésben pihizik a babóca! De ezek az utolsó hetek teltek a leggyorsabban, talán neked is elrepül, kitartás! El sem hiszed, és mindjárt te írod a szülés-sztoridat! Kép

Minden jót, pocakosok!

Virág (2in2) Kép
Virág (fiore)

Sziasztok!

Gitta! Próbáltál már kekszet rágcsálni? Mármint amikor már majdnem ég a poci?Kép Nekem segitett! Háztartási keksz 1-2 korty tejjel.

Kata007!

Most hogy emlitetted ezt a nyáron pocakosság dolgot eszembe jutott hogy az idei nyárra kb 40 fokokat josoltak!!! Ami reális ha figyelembe vesszük hogy már most 20 fok van és már minden virágzik holott késõbb kéne nem??? VAlahogy elcsuszott az idõjárás vagy tényleg melegszik a föld? Huha tényleg jobb most felkészülni a nyárra, mert nem tudom milyen hatással lesz a nagypocakosokra a kánikula, de én a tavaji nyarat is a zuhany vagy a vizparton töltöttem (mikor hogy volt lehetõség), mi lesz idén?Kép Volt már valaki nyáron várandós nagy pocival? én oktoberre várom a babát, de általában Augusztus-ban van mindig a legmelegebb és addigra már biztos nagy leszek, meg még sokan mások isKép

Ha off lettem volna akkor bocsi, de azt hiszem a meleg sokunkat fog érinteni

cupppp
sasha
14+2
sasha

Szia Csipkebogyó!!

Jó ujra hallani felõledKép Remélem nincs semmi baj és nem is lesz. Érdekes dolog ez az Anyukáddal, mert az enyémnek is lehetett volna egy óvodányi gyermeke, Õ is volt 4x várandós mégis egyke vagyok, de ne aggódj mert ez szerintem sokmindentõl függ! Nézd én már a 14. héten járok és nem volt semmi baj a várandóssági tüneteken kivül amin már szernecsére túl vagyok. Nekem is volt fejörcs, hasgörcs(bár ez inkább enyhe volt) hányinger és társai az egyetlen amit nem birok, ha a vécére menés miatt görcsöl, mert olyat tapasztaltam már hogy éjjel arra ébredtem hogy görcsölök, de csak azért mert pisilni kellett. De szerencsére itt a Babaneten legtöbb kérdésemre választ kaptam annélkül hogy feltettem volna, mert itt aztán tényleg majdnem minden problémát kiveséztek márKép

Ne izgulj nem lesz semmi baj!Kép

sasha
14+2
sasha

Sasha,
köszönöm a gyors választ! Most, hogy leírtad ezt az anyukáddal, talán én is kevésbé izgulok. Végülis nem vagyok egyedül a gondommal. Nomeg az is vigasztal, hogy 26-27 éve nem tartott még ott a technika sem, ahol ma... KépKépKép
Lehet, hogy kerülni kéne a nyári hazautazást? Nálunk nem szokott lenni ilyen kánikula, de szeretnék mindenképpen hazamenni mielött jön a baba!

Csipkebogyó
csipkebogyó

Csipkebogyó!

Ez a nyári kánikula nem biztos csak találgatás, bármi lehet, az is hogy egy légbõl kapott ötlet, és lehet hogy csak én hallottam, mert mitomén!Kép Szerintem ha nincs baj és birod az utazást nyugodtan látogass haza, az is lehet hogy felüdülten térsz majd vissza. Meg ugye a náyr 3 hónapbból áll... Kép
sasha
sasha

Sziasztok,

Szokásos heti beirásom következik.Kép
Most van is mirõl mert tegnap láttam a Picurkát. Ami meglepett, hogy fejjel lefelé van! Habár gondolom forog majd még a végéig egy párat. Mindenesetre a dokinéni megnézte a méhszájat és az rendben van. Szóval végig aludt ugyan Kisnyuszi, de azért sikerült elkapni egy-két jó felvételt a kis pofijáról.KépKépKép Nagyon édes! És nagyot nõtt!

Ilke!
Nekem 540g-t mértek és normálisnak tartják a súlyt a 24. hét elejére. De egyébként ahogy a többiek is mondják az UH sokat tévedhet. Egyébként Te nem a 26. héten jársz? Vagyis betöltötted a 25.-t Nem kötekedésbõl, csak hanem mert 2 héttel vagy elõttem.KépSzóval szerintem se izgulj, egyébként is azt olvastam, hogy nem egyenletes a babák gyarapodása, néha megugrik a súlyuk, néha lelassul a növekedés. Gondolom attól is függ, milyen kipihent vagy, ér-e sok stressz stb.stb. Én például az utóbbi 4 hétben raktam fel magamra 1 kilót...Bár még mindig csak +3-nál járok.
A súlynövekedésrõl meg azt olvastam, hogy átlag +1kg a mellre megy! És ez átlag, tehát tehát lehet több is!KépKépKép

Imádom ezt a tavaszi idõt!Kép

Sasha,

Kicsit elszomoritottál azzal a 40fokkal!Kép Habár én július végére vagyok kiirva és ezzel a nyár felét megúszom KépDe azért a vége biztos nem lesz egy leányálom.

puszi Mindenkinek!
Kép

Nyuszi
23+2
Nyuszi

Szia Nyuszi!

Nem akartam senkit elszomoritani, mert mint emlitettem ezt nem lehet elõre megmondani mert a meteorologusok sem mindig pontosak, én meg végképp. Nem kell rám hallgatni, csak a véleményetekre voltam kiváncsi hogy szerintetek ez mennyire lehet igaz? stb.

Most mennem kell mert van egy kiskutyim akinek sétálhatnékja vanKép (na meg a gazdijának is ilyen szép idõben)

sashaKép
14+2
sasha

Csipkebogyó, Virág!

Köszi a bíztató szavakat! Kép
Igaz Virágnak már nem, de Neked Csipkebogyó még vissza tudom adni. Tudlak majd még én is bátorítani Téged az utolsó hetekben. Kép
Most viszont azt mondom, hogy pihenj sokat. Amennyit csak bírsz! Ne foglalkozz most a lakással, majd takarítol késõbb. Most a babóca a legfontosabb. Így, hogy dolgozol, épp elég a munka. Otthon inkább csak pihenj. Meglátod a 2. harmad sokkal, de sokkal könnyebb lesz. Emlékszem én mindig azt mondtam a 2. harmadban, hogy lassan az a bajom, hogy nincs semmi bajom. Kép Hát tessék, most van. Kép

Virág!

Mikor láthatunk már képet a picurkáról??? Kép

Sasha!

Nem irigyellek, hogy a nyáron leszel kismama. Nekem már most minden bajom van, nyáron azt hiszem meg is õrülnék. Pedig én aztán bírom a meleget. Százszor inkább a nyarat választanám mint 1-szer a telet! Kép
Nem tudom mi az igazság abban amit írtál, de biztos, hogy van benne valami. Csak mert a nagyobbik lányomat május 13-án, a kisebbiket június 18-án szültem. Egyeltalán nem rémlik, hogy szenvedtem volna a melegtõl, mint most. Jó, tudom ez már a korral is járhat, de azt hiszem tényleg van valami abban a felmelegedésben.

Kata (32.hét)
Kata007

Sziasztok!

Nagyon egyhúron pendülünk mostanában, és nemcsak a "nagypocisok"!!
szinte mindenki panaszkodik, most én is csatlakozom...

Kata!

Amit leírtál azt hiszem egyszerre érvényes mindkettõnkre:
3. baba, hm...életkor, és a melegfront.
belém is "hálni jár a lélek", talpon alig tudok maradni,állandóan vízszintesben lennék.
közben elmaradok minden házimunkával, pedig ha most hirtelen szülnék, nem is tudom mi lenne...
aludni alig tudok, éjjelente 5-6-szor megyek pisilni, az orrom az éjszaka közepétõl reggelig bedugul stb.
szóval kegyetlenül nehéz...
és Képzeld tegnap ugyanúgy voltam , mint Te én is azt hittem, hogy a nyákdugó távozik, mert több részletben jött
belõlem is valami nyálkás / bocsi a témáért /,
de úgy emlékszem a nyákdugó nem egészen ilyen...
nagyon kíváncsi vagyok, mit mond a doki ma du.,
tágult- e a méhszájam??
ha igen, azt hiszem tényleg az utolsókat rúgom, pedig úgy szeretnék még 2 hetet kihúzni...meg babázni is, tiszta hülye vagyok, éjjel álmomban megszültem, karomban tartottam a babát, és kérdezgettem a dokit, hogy apás szülés volt?
semmire nem emlékeztem, de mikor felébredtem, kétségbeestem,
hogy MÉGSEM vagyok túl rajta, pedig olyan valós megkönnyebbülést éreztem...

Ne haragudjatok a panaszáradatért, úgy látszik, most mindenki ilyen periódusban van...

Csipkebogyó!

Próbálj meg többet pihizni, ami nem megy ne erõltesd!
Meglátod a második trimeszter sokkal-sokkal jobb lesz...

Gitta!

Örülök, hogy megkaptad a kiskönyvet, az UH lelet miatt /kicsit kevesebb magzatvíz / ne aggódj, folyamatosan cserélõdik és termelõdik, tehát átmeneti állapot lehet.

Puszi és kitartás Mindenkinek!

Sheila
35+2

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok!

Kata - köszönöm az öszinteséged, megnyugtatott hogy nem csak én érzek így. Imádom az én Manókámat és semmit nem tennék ami neki árt, de pont úgy érzem hogy nem bírom fizikailag a dolgot és az csak árthat neki... Pedig tudom hogy za a legjobb ha végig bent marad, de egyre többet gondolok arra, hogy ha 1-2 héttel korábban jön, én nem bánom... Csak neki jó legyen!

Mozgás - hát mindenki hüledezik, hogy mekkor a pocakom, a védönö attól retteg, hogy túl nagy lesz a baba és nem jöhet természetes úton. Azt hittem lasan nyugisebb lesz szegényke, helyszüke miatt, de ebböl semmi nem igaz ... Mocorog a drágám, rugdos rendezkedik - rengeteg az energiája Kép
Sokat "beszélgetnek" az apukájával, hogy majd együtt mennek csajozni a babakocsival Kép Ha Csabi a pocakomhoz dugja a fejét és beszél hozzá, MAnó úgy bújik oda, hogy majd leszakad az az oldalam Kép NAgyon apás a kölyök Kép Kép Kép

Dojika 32+5

Üdv. Dóra

Kép

Kép

Kép
dojika

Kata,
jót mulattam a "kedves" válaszodon! Milyen jó, hogy így magamban is jókat tudok röhigcsélni! Ma már vagyok olyan börben! Vigyázok magunkra és nem takarítom agyon magam. Ezt szívesen megígérem.Kép Akkor is kitartás!!! Bár tudom, hogy ezt - amikor eljön az ideje - háromszor kapom vissza!!! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Csipkebogyó
csipkebogyó

Kata!

Azt hittem még lógsz a neten...
úgy dumcsiztam volna még, na nem baj, majd máskor.
úgy érzem "rokonlelkek" vagyunk ezerrel.

Sheila

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Sziasztok,
Ma van az utolso napom a munkahelyen! Eddig sem irtam tul surun a topikba (bar mindig szivesen elolvastam a tobbiek hozzaszolasait), de most valoszinuleg ritkabban fogok (nincs otthon internet...). Olvasni lesz ra lehetosegem, a ferjem majd kinyomtatja.

Any, Dojika,
Az en bebikem is erezhetoen kevesebbet mozog mar az utobbi hetekben. Nem rugdos, csak inkabb finoman a labait, kezeit mozgatja. Azt figyeltem meg, hogy az en pocim hirtelen no egy nagyot, aztan hetekig nem valtozik a meret. Viszont a novesek igen megviselnek minket (engem is es bebiket is), ilyenkor nem tudom hova tenni magam, se ulni, se allni, se fekudni nem jo, nehezen kapok levegot es bebike is allandoan mocorog (sot neha rugdos is ilyenkor).
Egyebkent az ejszakak mar nekem sem telnek valami jol: kb. 2 orankent felebredek vagy ezert vagy azert.
Ma kicsit elszomorodtam, mert a 29. heti ultrahangon bebike fejjel lefele volt (aminek nagyon orultem) es ma ejjel nagy mocorgasra ebredtem fel: megfordult keresztbe Kép. Es ez biztos, mert elkezdett csuklani es igy teljesen azonosithato volt a teshelyzet, na meg a mocorgasbol is erre lehetett kovetkeztetni. Szoval mar megint keresztbe vagyunk. Pegig igy a 32. heten mar azt olvasni, hogy ilyenkorra fejjel lefele helyezkedik el, nekem meg most fordul keresztbe Kép . Remelem hamarosan meggondolja magat.

Ezenkivul meg az is nagyon fucsa lett, hogy hirtelen egyik naprol a masikra mar kb. 200 m andalgastol is bekemenyedik a pocim. A tietek is ennyire kivan a menestol. A ferjem szerint a sulya miatt van ez. Hat, lehet...
Mano (32+3)
Mano

Sziasztok,

jó sokat írtatok ám!

Edina, köszi a válaszodat, kicsit megnyugodtam. Pandolt javasolt a doki, de nem nagyon akarom bevenni. Csak ha minden kötél szakad. Lánynév már nálunk is van, de fiú nincs. A párom hölgyeményt szeretne.

Sasha, szegénykém, remélem rám nem ez a sors vár. Ma van a 3. napja, hogy fáj a fejem, de most elviselhetõ. Nehezen tudok ilyen fejfájás mellett koncentrálni a munkámra.

Ilke, szerintem minden könyv, és orvás mást mond/ír. Ha a dokid szerint minden rendben van, akkor hidd el neki.

Képzeljétek, tegnap láttuk a szívverését! Fantasztikus volt. Kaptunk róla egy 4 és fél perces felvételt. Úgy mozgott, boxolt, édes volt! Kicsit megnyugodtam, hogy minden rendben van odabent.

Vigyázzatok magatokra
Lora

Lora!

Aranyos vagy hogy igy aggodsz, de már nincs miért mert a 13. héttel mintha elvágtág volna a fájdalmakat, a hányingert. Most csak az van hogy ha nem jutok idõben a kétbetüsbe akkor nyomKép
Ha jól láttam akkor 10 hetes körül vagytok igaz? Ilyen idõsen is ilyen jól látszik minden??? Az uh kinagyitja, már bocsi hogy hüleségeket beszélek mert sokat olvastam meg hallom tõletek, de a 8. hét óta nem voltam Uh-n és ott meg nem láttam semmit mert az SZTK-ban ilyeneket nem mutogatnak!Kép (legalábbis nekem nem) Szoval a 10. hét körül olyan picike nem?

sasha
sasha

Lora, az en dokim is panadolt mondott, ha nagyon faj, ill. lazcsillapitasra, mint beveheto gyogyit, bar a legjobb tutira a no-gyogysze, ha egy mod van ra. Valaki regebben ajanlotta a vietnami balzsamot is, kulsoleg, hatha segit!

Gitta, nekem a mandula-szorp valt be a gyomoregesre, probald meg te is.

Edina, kitartas, tenyleg masallapot ez a mostani, a hangulatunk is ennek megfeleloen hullamzik, sokszor nagyon is, minden rendben lesz, es rendben is van, csak egy kicsit mas, ja es a husvet is, milyen jo azoknak, akik az unnepeiket a csaladjukkal, a regi jobaratokkal egyutt tolthetik...

Kata, kitartas, tenyleg, a vege fele egyre nehezebb, de meglesz az a draga nem is olyan sokara, es akkor majd te is nevetve gondolsz vissza mostani magadra....

Lella /15+2/
Lella

Sasha, holnap töltöm be a 11. hetet! A büszke anya :-)
Most nem mért hosszat a doki, de azt mondta, hogy ilyenkor 4-4,5 centi. Most kimondottan a szívhang, illetve a mozgás miatt néztük meg. Elég szégyenlõs volt, de a nagy buksiját, meg a két kezét jól lehetett látni. A kicsi szíve meg úgy lüktetett, hogy csak na! Fantasztikus volt! Majd 2 hét múlva megyek vissza, akkor keneteket vesz, és csinálunk egy "igazi" uh-ot, mérésekkel. Remélem, nem lesz már semmi baj.

Lora
Lora

Sasha

Nekem csinaltak uh-t a 9.hetn meg a 12-en is , az elson is latszott mar eleg szepen a babo (2.5cm) igaz a fenykep amit kaptunk nem hozza ki olyan jol a reszleteket (6cm), most meg mar abszolut kiveheto volt mindene a doki megszamolgatta mindet kez es labujjat megvan e 5-5, persze a foton eleg maszatos az egesz csak a fobb testreszeket lehet kivenni.
A kovetkezot csak a 20-on csinaljak majd. Olyan izgatott vagyok addigra mar igazan szep nagy lesz manocska Kép
Szeretnenk mi is beiktatni egy 3d-s felvetelt elkuldeni anyukameknak. Kriszta es Zita irta hogy ok voltak ilyen hamar, lehet hogy en is raszanom magam es meg a heten vagy jovoheten elmegyunk.

Lora
Mi is kislanyt szeretnenk de egy kisfiunak is nagyon orulnenk persze, a lenyeg hogy egeszseges legyen , nem igaz ?

Csipkebogyo!
Ne aggodj minden rendben lesz, nekem is voltak gorcseim en is feltem es ugyanezt mondta a doki, ugyhogy ez biztos normalis. De azert csak pihengess.

Kata, Sasha!
En speciel orulok, hogy nyaron leszek nagy pocakos, persze lehet hogy csak nem tudom meg mi var ram, mindenesetre igy legalabb nem kell annyi terhesruhat venni, egy ket bovebb fazonu nyari ruhacska es kesz. En aldom, hogy nem hidegben leszek pocakos mert nem kaptam volna magamra nadragot, nem vagyok ugyan tul magas de az itteni nokhoz kepest mindenkepp es hat a nadrag szara enyhen rovid, viccesen neznek ki telen ezekben a gatyokban Kép mindegyik amit itt kapni lehet 75 cm-es szarhosszu, na en meg min 85-oset hordok Kép

Edina (14+3)
edina

Lella!

Arrol nem irsz, hogy veled mi van! Hogy van a babo? Folyamatosan erzed minden nap?

edina
edina

Lora! Ez fantasztikus! De jó már én is várom/várnám de úgy utálom a korházakat és az SZTK-t meg minden ilyen intézményt és nem szivesen megyek. Ezért halogatom már egy ideje az EKG-t de a héten már rászánom magam. Talán holnap.

Edina!
Igen akkor ezek szerint jól gondoltam, de azért biztos nagyon izgiKép Én sem szivesen lennék télen nagypocis mert rám meg végképp nem lett volna naci. Tudod én nem hosszában vagyok nagy hanem széltébenKép mi lesz késõbb?Kép na mindegy. Meg egyébként sem tudom mi a jó mert ha lett volna választási lehetõségem akkor április elején szülnék egy kos kisbabátKép De ha már igy alakult...marad a méleg gyermekKép

sahsa
sasha

Szia Edina, mi jol vagyunk, napkozben nem is erzem a mozgasokat, csak este, tegnap is ratettem a pocomra a kezem, s mondtam a picurnak, gyerunk, mozogj az anyunak, s olyan nagy boldogsag volt, hogy elkezdett feszkalodni....Kép ezek nem eros mozgasok, inkabb hullamzas, bar annal masabb, es jajj, olyan nehez megfogalmazni milyen is...Kép majd megerzed most mar hamarosan te is, de tudod, az atlag az, hogy a 16-20.heten, van egy ismerosom, aki eppen gyermekorvos, magyar, es a 21.heten erezte eloszor.... es azota mar persze megszuletett a draga babaja.... ez mindenkinel mas es mas, mikor is erzi elsonek a baba-mozgast.... Varj csak, aztan nehany honap mulva majd ugy de ugy beerosodik, hogy egy-egy hatarozott rugastol megall az uto is az emberben....kerdezd csak meg a Sheilat pld.... meg a tobbi finis fele kozeledo nagypocakos tarsunkat...Kép ugye, lanyok?

Lella 15+2
Lella

Sasha!

Csak nem Te is kos vagy? En igen, a parom meg nyilas, jo kis tuzes parositas. A hugom merleg nagyon jol kijovunk, igy biztos a merleg manocskaval is Kép , persze ha valaszthattam volna mara talan babaznek Kép
Azt azert nem ertem hogy a napok szamaban 1 van koztunk a kiirasban meg 4.

Edina
edina

Sziasztok!
Gitta
Még egy ötlet a gyomorégésre a friss pattogatott kukorica nekem bevált(csakl be kellett dobni a mikroba), igaz én eleve sós vagyok.
Lora
Ha már nagyon fáj a fejed qvarelint is beveheted felezni is lehet.
Az összes nagypocakosnak csak további kitartást.
Tegnap felfedeztem hátul a combomon ronda visszereket ez most már szereintetek igy marad?
Kato
29+
katalinka

Lella

Orulok, hogy jol vagytok! Mi is probalkozunk ezzel a csalogatassal, neha erzek fura kis utogeteseket de nem tudom ez e az, mindenki azt mondta ugyis tudni fogom, hogy O jelentkezik, sozval meg biztos nem. Persze parom bizonygatja nekem, hogy O erzi, de hogy erezne, ha en nem Kép

edina
edina

Edina szia!

Igen kos vagyok, a párom meg oroszlán ugyhogy a mi tüzes párositásunk is remekKép Nekem apukám a mérleg és vele is jól kijövök, de mégis valahogy ha magamba nézek nem biztos hogy egy félénk határozatlan állandóan habozo gyermeket megértekKép Tudod milyenek a kosok és én tipikusan az vagyokKépKép A babahoroszkópra persze nem kell adni, de a saját horoszkópom amiben a tulajdonságokat leirja az stimmel.
Hogy a kiirás miért tér el ennyire nem tudom, de biztos a menses ciklus és egyéb dolgok léptek közbe, de ez még változhat, mert ugye a kiirás dátuma nem mindig ugyanaz a születés dátumávalKép

Kata007!
Most hogy igy irom a dolgokat eszembe jutott hogy a hét végén már 24 éves leszek (7.-én) légyszíves javitsd ki. Köszönöm.

Jaj lányok hallottátok hogy mi volt a Szent Imre kórházban azzal az ápolóval?? Lemaradtam a valamelyik esti híradóról, mert éppen a babanetet olvastam és nem tudok részleteket? Azért megnézem a sz. i topikot.

sasha
sasha

Nyuszi, az én számításaim szerint most kezdtem a 25. hetet, így vagyok ma 25+3. De õszintén megmondom megõrjítenek ezek a számolgatások, mindenhol mindenki másképp nézi, így már ebben sem vagyok teljesen biztos.KépHogy csinálod, hogy még csak +3 kg-nál jársz??? Én már a +9-nél tartokKép

Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Kata, Dojika hát az igazat megvallva én is nehezen viselem már a dolgokat, éppen ezért pénteken dolgozom utoljára.
Náluk ráadás a legutóbbi uh alapján két héttel nagobbnak tünt Vilikénk (elvileg 29. hét volt, viszont a leletre 31. hete írtak és azóta mát megint eltelt két és fél hét). És én is meg a férjem is két héttel a kiírás elõtt születtünk.
Nekem is nagyon nagy a pocakom é okoskodó emberek csupa jóakaratból megjegyzik lépten nyomon, pl. vadidgenek a villamoson, hogy hû már biztos nem sok van hátra, majd hûledeznek mikor elárulom, hogy de bizony még két hónap. Engem annyira zavar, jobb lenne ha nem idegesítenének elõre azzal, hogy mekkora baba lesz.

Nektek szokott olyan lenni, hogy fáj az alhasatok? Nekem mostanában igen. Már én is azt hiszem néh, hogy ez a szülés jele. Ez a fájás a kezdeti fájásokra hasonlít, mint az elején amir a doki azt mondta, hogy csak a méhszalagok húzódnak. Lehet hogy most is?

Ígérem jövõ hétõl ha otthon leszek gyakrabban jelentkezemk.

Norci
Norci

Ilke!

A dokinak pont tegnap a vizsgálaton mondtam, hogy 26 hét meg pár nap (erre megkérdezte, hogy órára is tudom-eKépKép), de ezt lehet, hogy ök 27-nek veszik. Azt mondta, hogy nem, a 26. hét. Na ettöl teljesen bekavarodtam, mert viszont a fiamat úgy irták, hogy a 42. hétre született, pedig 41+pár naposak voltunk. Na, most akkor hogy van ez?

Egyébként én is +3-nál tartok, és nagyon soknak tartom a +9-edet. Tudom, mindenki azt mondja, hogy mindegy, mindenki másképp hizik, meg leadod, de azért csak óvatosan! Egyáltalán nem biztos, hogy viz is van a dologban (akkor lehet tényleg hamar "leadni")! Én 18 kg-ot hiztam a fiammal, és ebböl csak 9 ment le a szüléskor. A többi meg a legrosszabb helyen maradt rajtam. Hozzá kell tenni, hogy nem voltam túlsúlyos a terhesség elött (inkább vékony voltam), nem látszott rajtam sem, hogy hova hizok (a pocim természetesen nött), aztán a végén derült ki, hogy hova is hiztam: pl. a pocimra a baba mellé (nem volt különlegesen nagy pocim).
Eme tapasztalatom után igyekszem mindenkinek elmondani, hogy vigyázzon, mert az elsö terhességnél egyáltalán nem tudhatja, hogy milyen alkat, vizesedik-e, vagy sem, vagy csak mennek fel a késöbb nehezen leadható kilók.
Enni persze kellKépKépKép, de mindent csak megfontoltan.

Hozzá kell tennem, hogy az akkori védönöm nem foglalkozott a hizás kérdésével, de talán jobban jártam volna, ha mégis.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ilke,

Nálad a 25+3 nem azt jelenti, hogy 25 betöltött teljes hét, plusz 3 nap? Én a sajátomat igy számolom. Vagy akkor van 0. hét is?Kép
Mindegy a Kata007 táblájával egyezek...KépKépKép
A +3kg-t meg nem csinálom sehogy, szerintem alkat kérdése az egész. Normál súllyal indultam, csak stressz hatására például fogyok. Az elsõ négy hónapban a Babóca valószinûleg belõlem hizott, mert az én súlyom egy grammot nem változott. De mint azt már korábban irtam, valahol olvastam, hogy az én magasságomhoz (158cm) +11-15kg-t tartanak normálisnak. Nem tudom Te milyen magas vagy,de nálam biztosan magasabb...KépKépKép Úgyhogy ne pánikolj. Az egyik ismerõsöm az elsõ 3 hónapban hizott 7kg-t, 20kg-ig meg sem állt, és aztán mégis vissza tudott fogyni mindenféle drasztikus kúra nélkül pár hónap alatt.

Gitta,

Örülök, hogy jobban vagy, és elmúltak az ilyesztõ dolgok...Kép

Hurrá, már csak négy hét munka!!!KépKépKép

Nyuszi
23+2
Nyuszi

Hú az az ilyesztõ azért ijesztõ nem???Kép

Nyuszi
Nyuszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X