Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok csajok!

ne haragudjatok, de visszaolvasnom esélytelen, nem is értem a többgyerekes anyikák hogy bírnak rendszeresen írogatni... :lol:

Sz Kata, tök jók a foteljaitok, honnan szereztétek őket, nagymama, lomtalanítás, piac???
Hát eléggé véreresek a szemeid neked is... :lol:

Ha nem haragszotok, leírtam a szüléstörimet, mert nagyon szép és könnyű szülés volt, és sok tapasztalat nekem.

Elöljáróban annyit mondok, bocsi ha kicsit ömlengős lesz, de még saját magam számára is hihetetlen volt, hogy így is lehet szülni.

Szóval két hete pénteken édesdeden ültünk apával a kanapén, Domi már aludt, apa sörözött meg tévézett, én hímezgettem...

Egy órán keresztül rendszeresen keményedett a hasam valamikor az este folyamán, de ezek a keményedések nem fájnak, és egy óra után abba is maradtak.

A szülésznő előző este, csütörtökön vizsgált meg, akkor voltam bő két ujjnyira nyitva, és annyira feszült a burok, azt mondta bármilyen kis pöccentés és megreped.
Hát péntek este 11-kor Johanna megpöccintette, éreztem egy nagy bökést belülről, nem fájt, de azért felugrottam ültő helyemből, és indultam a WC felé, hogy megnézzem, ez a burokrepedés volt-e. (Dominál nem repedt meg magától, úgyhogy nem tudtam milyen érzés)

A Wc-ig nem jött belőlem semmi, ott aztán elkezdett folyni a magzatvíz, egyértelmű volt, hogy ez nem pisi. Szép tiszta volt a magzatvíz, nem zöld, úgyhogy tudtam bent minden rendben.
Innen egyértelmű volt, hogy ma este szülünk, hívtam is a szülésznőt, szerencsére azt mondta, péntek este még bevállal, szombat reggel indult vidékre. Fájás még mindig semmi.
A szülésznő azt mondta, egy óra múlva, éjfélkor találkozzunk a kórházban.
Én lezuhanyoztam, és utána kb. 11:20-kor jött az első fájás (ekkor írtam nektek hogy indulunk), de még nem volt erős fájás, de azért éreztem, lesz ez még durvább...
11:30-ra értünk a kórház elé, szülésznő azt mondta a telefonban, ne menjek be nélküle a kórházba, mert a "maszekja" vagyok, ne kezdjen el egy másik szülésznő, mindenképpen várjuk meg, így éjfélig a kórház előtti kőpadkán ücsörögtünk, mert pad nincs.
Szülésznő (továbbiakban Zsuzsi) azt mondta sétáljak, de az nem esett jól. Viszont a hűvös esti levegő jól esett nagyon. A fájások bár rendszeresen jöttek és egyre erősödtek, még mindig elviselhetőek voltak, egy erősebb mensi szintjén.

éjfélre megjött zsuzsi, felsétáltunk, lifteztünk a szülészetre, útközben ezért megkérdeztem miért is kell ennek fájnia??? Azt mondta, tudod az alma meg a fája...mondtam neki, magamban már százszor elátkoztam azt az almát
A liftben már azt kérdeztem, miért is ellenzitek ti itt a Szt. Imrében az EDA-t?
Erre csak finoman nevetett. és azt mondta ne vicceljek...és igaza is lett, éjfél után tíz perccel értünk a vizsgálóba, mondtam mikor felfeküdtem, jajj csak nehogy azt mondd Zsuzsi hogy három ujjnyi vagyok (mert már négy ujjnyi akartam lenni) asszem ezen is finoman mosolygott, micsoda igényeim vannak. Megvizsgált, persze bő négy ujjnyi voltam már.

Azt mondtam, én annyira vártam már ezt az egészet, hogy szülhessek, és most meg nem akarom végigcsinálni. Azt mondta adjon erőt az, hogy maximum egy órán belül itt baba lesz.Aláírtam a papírokat, beöntésről borotválásról szó sem lehetett, nem volt rá idő, végig azt kérdezte Zsuzsi, nem érzek-e kakilási ingert. nem éreztem még, csak hányingert, mondtam is hogy hányni akarok. azt mondta, nyugodtan, itt mindent lehet, hányni is, szépen a WC-ben...hát ez nem hangzott túl jól, hogy nekem még a WC-ig el kelljen sétálni, és ott görnyedni, úgyhogy úgy döntöttem, mégsem hányok.
12:15-kor feküdtem be a szülőszobára, megnézett egy kicsit CTG-vel, hogy rendben van-e a baba szívhangja, minden oké volt. Na itt már nagyon fájt minden. Érdekes, teljesen más volt ez a szülés, mint Domival, Dominál egy mukk nélkül vajúdtam és szültem, még a kitolásnál is szótlan voltam, és a vajúdás alatt végig aludtam, itt folyamatosan járt a szám, hisztizem, nyafogtam, lafatyoltam, hogy mit érzek.
Itt folyamatosan ittam, az egész szülés-vajúdás alatt, a bő egy óra alatt lenyomtam egy másfél literes ásványvizet.(Dominál egy kortyot sem ittam. asszem az ivással egészségesebb volt a szülés)
Zsoltinak folyamatosan kellett adagolnia a homeopatás bogyókat, negyedóránként az egyiket, negyedóránként a másikat, hát gyerekek nem tudom, használtak-e ezek a bogyók, mennyire gyorsították meg a folyamatokat, de egyvalamire jók voltak, Zsoltit lekötötték, volt dolga, feladata, figyelnie kellett az órát, nyolcpercenként kellett adnia öt szemet hol az egyikből, hol a másikból, számolta a golyókat...

Volt zsuzsinak még egy szuper dolga, van a hasunk közepén a köldök alatt kb. öt centire egy akupunktúrás pont, amit ha megnyomott, írtó erős fájások jöttek, ezzel is gyorsította a szülést.
na amikor ezt a pontot nyomogatta jajgattam, hogy Ez fáj!Ez fáj! nagyon vicces lehettem. Aztán zsuzsi kiment, azt mondta ki kell töltenie a papírokat, mert itt lap nélkül nem lehet szülni
Azt mondta minden három fájás után forduljak át a másik oldalamra. Jobbra fordultam, balra fordultam, közben lafatyoltam, hogy ez mennyire fáj, Zsolti jön oda hozzám, te én rosszul vagyok, mit csináljak. Asszem megsajnált. Mondtam neki, jó akkor menj ki, keresd nmeg Zsuzsit, szólj neki, hogy rosszul vagy.
Zsolti kiment, zsuzsi bejött, és szólt, hogy fel kell állnom, hogy a gravitáció is segítsen.
Hát ezt nagyon nehéz megcsinálni, Dominál is ezt kérte, ott a kisujjamat nem tudtam megmozdítani, először itt se mozdultam. Aztán szólt erélyesen, hogy el kéne határozni magam.
Mondtam neki kisgyerek hangon, Zsuzsi igyekszem megcsinálni amit mondasz...és nagy nehezen felültem. felállni már nem kellett, mert jött is egy nagyon erős fájás, ami elsimította a méhszájat.
Mondta jó, nem kell felállni, átalakította a szülőágyat ülő helyzetbe, és mondta szól a dokinak. (biztos telefonált már neki valamikor hogy jöjjön be)
bejött a doki 12:45-kor, és zsuzsi azt mondta, ha jön a következő fájás nyomhatok.
Micsoda????Kérdeztem vissza, nyomhatok????? igen. Megdöbbentő volt számomra, hogy fél órája vagyok itt a szülőszobán, és nem kell még órákat itt fetrengenem, már nyomhatok? Azt gondoltam, ezt nem hiszem el.
a doki oldalra állt mellém, Zsuzsi velem szemben a lábam közé, egyértelmű volt, itt ki fogja levezetni a szülést, hát nem a doki...
Zsuzsi fogott egy lepedőt, és azt mondta ezt megcsináljuk neked teljesen metszés nélkül.
Zsolti benyitott, vissza akart jönni, de mondtam neki menj ki, menj ki. Zsuzsi csodálkozva rám nézett, miért menjen ki? mert zavar. Rosszul lesz. mondtam összeszorított szájjal.

jöttek a fájások ritkán, de én ugyanolyannak éreztem őket, mint a vajúdás alatt, semmiféle kitolási ingert, meg kakilási ingert nem éreztem, de nyomtam, mert mondták.
Zsuzsi közben leöntötte a gátamat mindenféle olajokkal, (ez nagyon kellemes volt, az olaj) és mint egy darab tésztát, elkezdte húzni, vonni, nyújtani, masszírozni, hát ez már nem volt kellemes, kérdeztem ezt muszáj? zsuzsi már nem is mondott semmit...
egyszer csak mondták, kint van a baba feje. Azt mondtam ezt nem hiszem el. Ugyanis nem éreztem SEMMIT!!! aki már szült, az tudja, Okr is sokszor elmondta, a kitolás a kitolás, mert az fáj a legjobban. Nekem Dominál az az öt perc fájt a legjobban, mikor a feje feszítette a gátamat, azt hittem felrobbanok, felgyullad a gátam, és egy megváltás volt a gátmetszés.
Itt meg úgy jön ki a feje, hogy észre sem veszem???(ráadásul kétzser a nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinór) Mondtam ezt nem hiszem el. Mondta Zsuzsi mindjárt megvagyunk, csak tudod még a válla...

Itt megakadt a szülés, ugyanis nem jött több fájás. Doki mondta, csak akkor nyomhatok, ha fájás jön. De nem jött. Elkezdtek tanakodni Zsuzsival mit csináljanak, Zsuzsi mondta adjunk neki egy oxitocint muszkosan? (infúzióra már nem lett volna idő, gondolom)
Ekkor a doki gondolt egyet, odanyúlt arra az akupunktúrás pontra a hasamon, ránézett Zsuzsira, itt kell? Az bólintott, doki nyomta a gombot mint állat, és olyan bikás fájás jött, hogy nyomhattam ezerrel, és erre a fájásra ki is jött a maradék, ami még johannából bennem volt. Na ilyenkor jön a katarzis. Ezt ismételgettem: Ezt nem hiszem el, ezt nem hiszem el, nagyon boldog vagyok, na egye fene, ha így is lehet szülni, akkor jöhet a harmadik...

a hasamra rakták, ez volt kb. 12:55-kor, szóval úgy tíz perc volt a kitolás. Zsolti ekkor jött be, babát betakarták a hasamon, a fejét is, zsolti aggódott, hogy nem kap levegőt , Zsuzsi mutatta a köldökzsínórt, , hogy még itt vesz levegőt.
13:01 -kor vágták el a köldökzsínórt.
Zsuzsi megnézte a gátamat, azt mondta lett rajta egy kis repedés, doki öt perc alatt megvarrta (Domival majdnem fél órát varrt).
Visszakaptam a kiscsajt, és ott rögtön bekapta cicit, és szopizott a drága. zsuszi elaludt a falnak dőlve, mert csütörtök reggel kelt felt és azóta nem aludt, mert csütörötk éjjel ügyeletes volt, és ez már szombat hajnal volt...

Mondtuk neki menjen haza, úgyhogy nem is hagytak a szülőszobán kétórás megfigyelésen, zsuszi hozott egy betétet, és kisétáltam (!) a szülőszobáról, felvettem a köntösömet, és átsétáltunk a gyerekágyra, két folyósóval arrébb. Teljesen egyenesen tudtam járni, nem tyúklépésben, mint gátmetszés után még egy héttel is.

na szóval. eddig gátmetszéspárti voltam. DE. a repedés sokkal jobb. Egy óra múlva, mikor először mentem pisilni éjszaka, már tudtam mozgatni a gátizmaimat, össze tudtam húzni, gátmetszés után napokig csak folyt a pisi, még a végbél záróizmait sem tudtam összehúzni.
Reggel már ültem rendesen a fenekemen, és EGYÁLTALÁN nem fájt a gátam, egy napot sem, egy órát sem.

Összeségében tényleg csak azt tudom mondani, ezt nem hiszem el. Hogy így is lehet szülni. nem teszi tönkre a szervezetem, természetes éllettani folyamatként élem meg, elsétálok utána az ágyamig, és a szervezetem mindent onnan tud folytatni utána, ahol abbahagyta. bemegyek a szülőszobára, fél órát ott töltök, jobbra fordulok, balra fordulok, és már nyomhatok is. szóval számomra is hihetetlen volt az egész, pedig Domival is gyorsan és könnyen szültem, de ez még engem is meglepett.

A szülésznő és a doki vérprofi volt, Zsuzsi mondta is, ezért kell szaksegítség a szüléshez, hogy gyorsabban és kevésbé megterhelően menjen minden, mert meg lehet szülni a küszöbön is, magától is megy minden, de én magamtól nem ülltem volna fel, nem tudtam volna a gátamat masszírozni, és legfőképpen a kitolásnál jött jól, hogy ismerték ezt az akupunktúrás pontot, nem tudom máshol mit csináltak volna velem, de se injekció, se infúzió, se semmi segédeszköz nem kellett így a fájásgyengeségnél.

Domi szülése azért megviselt, utána nem akartam egy darabig még szülni, ez most inkább feldobott, és bármikor megcsinálnám újra, alig várom, hogy megint átélhessem.

Aki még keres szülészorvost vagy szülésznőt, annak nagyon tudom őket ajánlani, de legfőképpen zsuzsit, aki a SZt. Imrében szül, ne hagyja ki! (Zsizsik! )

na még csak azt sajnálom hogy nem vettük videóra a szülésemet, mert szétröhögném most az agyam, hogy miket mondtam.
(kolléganőm is két hete szült, ő állandóan azt mondta mikor a doki meg akarta vizsgálni: Várjunk még! válasz: ma akar szülni, nem? )

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Félkézzel pötyögök, mert Beni az ölemben... Sajnos csak átfutottam az irományokat, mert időm nulla - én meg hulla :lol:

Köszi Mindenkinek a dalokat, mondókákat! Csak győzzem kimásolni őket.

Annyira édesek a babák, mindegyikük, hogy csak olvadozok itt a gép előtt :D
Mindenkinek, aki beleesett ebbe a rohadt náthába, jobbulást!!! Benikémnek már 3. hete szívom az orrát, nem vészes, mert szopizni még mindig tud tőle, de zavar a szörcsögés (őt annyira nem, illetve nem látványosan). Mi pénteken mennénk oltásra, de ha nem is szúrják meg, legalább megnézi, hogy még mindig tiszta a tüdeje...

Edit!
Mi a pattanásokra nem használtunk semmi kencét, csak lefürdetés után, ha nagyon csúnyák voltak fürdetőkenőcsöt. Nálunk elsősorban az arcán voltak ragyák, meg a nyak és a váll közötti részen. Viszont nekünk most, hogy a nagyja eltűnt, visszamaradtak a pofiján, meg a vállrészen mitteszerek. :(

Mamy!
A BCG - a kórházi - oltásnak kell csak bedurrannia. Ahogy Te írtad, Nálatok már okés, ha begöbösödött és lila, így már Gesztit nem kell újraoltani. Lehet, hogy nem is fog kifakadni, de ne aggódj emiatt. Marcinál a legelején szintén "csak" göbös volt, majd jó sokára végül be is gyűlt.
Gratula a sok tejcsihez! :D

MSE!
Kitartást és ügyesen a szopival továbbra is! :D
Viszont az állapotod miatt mindenképp menj orvoshoz, nehogy még komolyabb legyen a baj. Tudod, most már a Babócádnak is szüksége van Rád!!!

Köszönöm a Fiúk dícséretét! :D
Beni jófiú, nem sokat sír, maximum, ha nem lógatom rendszerensen a kezemben, illetve fürdetés előtt 1-1,5 órával zendít rá (Marci is így csinálta). Viszont már 4. napja nem adok Neki Infacolt,hogy kipróbáljam, hogy mi van a pocijával és úgy tűnik, hogy nincs semmi gond, nem hasfájós. Eleinte biztos csak az emésztése alakult ki, ahogy az érdi dokinénink is mondta még. Alvás megyeget, vagy nagyon felületesen, vagy nagyon mélyen alszik. Előzőleg is nyomta vagy 3 órán keresztül.
Tejcsim egy kicsit megcsappant a hétvégén, de Marcinál is észrevettem, hogy a mensiciklusnak megfelelően volt ilyen ingadozás. Mára talán már helyreállt, de még nem kiabálok el semmit! Kíváncsi vagyok, hogy ki fog hasonlóról beszámolni, mármint a ciklusszerű kevesebb tejcsiről...

Benikém egy tünemény, vigyorog nekünk nagyokat, közben a szemecskéje is mosolyog. Egyszerűen meg kell zabálni! Jár keze-lába, röhög, néha hangosan, majd gügyög! Nagyon megy az eö-e-ö. Ezt már Marci is nagyszerűen utánozza :lol: Mamy Gesztijéhez hasonlóan Beni is társadalmi életet él a zenélő forgókán tekergő macijaival :lol:

Sajna kakival mi is nehezen bírunk. Annak ellenére, hogy az első hónapban a pelenkaiparba kívántam befektetni, most úgy kell kiimádkozni belőle a termést. Én sem vagyok híve a hőmérőzésnek, de tegnap már nem bírtam tovább (3 napi no kaka után), mert a kevés tej mellett még csak enni sem akart, csak tekerget rajtam, persze cicivel a szájában. Akkor nem volt eredmény, de 5 perc múlva jól beletermelt a pelusba. Ő is "csak" durrogtat iszonyatos büdösöket, mint Csengő Bálintja, de legalább ezzel is könnyít magán és nem csikar a poci. Remélem ez is csak átmeneti. Én elkezdtem még rostosabb dolgokat enni, hátha...

Mi Párommal ezerrel tervezgetjük a házzal kapcsolatos dolgokat (most a nyílászárók kiválasztása van soron), én meg itthon szabad negyed-félóráimban a belső dolgokat tervezgetem (konyhabútor, függöny, nappalibútor). Élvezem, csak kevés az idő rá...

Apropó, tegnap eltörtem a jobb kislábujjamat. Épp mentem ki sietve a konyhába a fejőért mezítláb és sikeresen belerúgtam a konyhaajtó élébe. Hát mit ne mondjak, majd bepisiltem a fájdalomtól. Így visszagondolva, szerintem még a reccsenést is hallottam. Az ujjam érdekesen kifelé fordult, úgyhogy tudtam, hogy gáz van. Szerencse, hogy Anyu épp jött hozzánk délutánra, Gábor meg előbb eljött a melóból és mentünk a balesetire. Röntgen törés, majd kaptam fájdalomcsillapitó injekciót a helyrerakásához. Az injekció iszonyatosan fájt, szerintem csontig nyomta, majd helyrerakta a lábujjat és hozzáragasztották a mellette levő ujjhoz. Csütörtökön megyünk kontrollra.

Bocsi, ha valakinek nem reagáltam valamilyen kérdésére, de nincs időm rendesen visszaolvasni.

Azt hiszem, Benikére áramfejlesztőt kötök, mert röhej, hogy hogy jár keze-lába most is itt mellettem (időközben sikerült levarázsolni az ágyra) :D

Pocakosoknak kitartást! Babásoknak könnyű éjszakákat és derűs nappalokat!!!

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Rejo, dejo! Meg jo, hogy leirtad. Es az is nagyszeru, hogy vegre valaki, aki megelte a repedes es a metszes kozti kulonbseget. Nekem is hajlott a szivem a sztimre fele, de a ferjemnek messze volt...ha lesz3. azt nem a Margitban szulom 8)

Kata, sajnos van ilyen nem alvas es nemigaz, ha kifarasztjuk nappal a gyereket, akkor ejszaka alszik. Nalam 2-3 ilyen nap utan jott ket harom nyugodt nap. Arra figyelj, hogy ha nem alszik nem is ker annyit enni, emiatt ne aggodj. Nem is merem borzolni a kedelyeket, de Balint 2 hete atalussza az ejszakat. Semmi hagyjuk sirni, vagy teaztatas, egyszeruen neki most jott el ez a korszak. (nagyobbiknal felevesen, de egy szopi megmaradt hajnalban.) Csak azert irom le, ellentmondjak azoknak akik szerint a gyereket ra kell szoktatni barmire is. Raadasul Balint rendszeresen 3 orankent eszik, mint egy oramu, este van plusz egy szopimasfel ora mulva. Gondolom, mivel nem fejegetek, estere elfogy a nagy adag a cicibol es igy kell potolni.

Napkozben nyugoskodik o is, de babakocsizassal es bevasarlassal el is telik a nap. Amint mozog a segge alatt valami, maris bealszik. Kata, szerintem az ocsanban a ti babatok is fog aludni :P

Nagyfiuval vagyok iagzzan gondban. Neha elfelejtem ot atpelenkazni es azt sem vettuk eszre, hogy a hatsofogai kijottek es azert nyugoskodott. De ez sem mentseg arra, hogy beleharap a kisocsebe, vagy hogy tompa fegyvernek tuno targgyal probalja utogetni a fejet :evil:

mennem kell felkelt, pedig maradt bennem megint sok minden

csengo
Vendég

Drágák,

Melinda, köszi nagyon a privit, kipróbálom a medveszőlőt és remélem, hogy nem kell az antibogyó, bár a belgyógyász sürgősen elküldött a nőgyogyihoz, mert a vizeletem állítólag elég gáz, minden pozitív, fehérje, baktérium, genny stb. Este kell mennem elvileg, bár remélem, hogy egy telefonos konzultációval megúszom. A tegnap este rettenetrémálom volt, bazira belázasodtam és miután írtam már meg sem tudtam mozdulni.. már ki akarták hívni az ügyeletet a párom meg anyukám, szerencsére nem hagytam, a szülésznénimet felhívtam aki mezei zsurlós alsó gőzölés javasolt és ittam a cickafarkfüvet. Szegény picikém meg csak sírt velem 10ig, aztán két álomevéssel aludt reggel fél kilencig, biztos hogy tudta, hogy pihennem kell.

Sikerült valamennyit visszaolvasnom, mert Andriska most megaalszik... és a szüléstörténetet is befejeztem :)

Köszi a szurkolást tej ügyben mindenkinek, már végigtelefonáltam az összes szoptatási tanácsadót, de vagy nem vették fel a telefont, vagy lekoptattak, úgyhogy végül ismerősön keresztül kaptam megnyugtató tanácsokat és nem adom fel az ügyet.

Nagyon jók a versek, dalok, köszi beuka és Melódia!

Ákata, örülök, hogy jobban vagytok!

Minden baba annyira cuki, ha lesz időm frissítem a weboldalt a gyűjteménnyel (még idén remélem :))

Rejo, fantasztikus a szülésed, remélem a következő nálunk is így zajlik! :)

Rolex, mi is hámlunk, a doktornéni írt fel rá patikai olajat, de a tv-ben láttam olivaolajjal kent babákat.

Ákata, a limonádé nagyon vicces, a mi védőnéninknek a forralt víz a mániája...

Kendő ügy: mi innen rendeltünk: http://www.babakozelben.hu/. Nagyon bevált. A tájékoztató alapján, amit küldtek, a Macin két próba után már rutin volt a kötözés és nagyon szereti Andris (bár még az utcára nem vittük ki benne).

Na megyek, még megpróbálok felrakni egy képet, amit meglepiből csináltunk tegnap a rögbis apjának, aki szívszakadva ment vissza dolgozni...
Ő tehát Andris, alias Sáskunci, aki kibírta a hatalmas vérzést a terhesség elején, lenyomta az amniocentézist, kibírta, hogy az anyja kiszáradt egy vírustól és kinyomta magát, bár senki nem gondolta, hogy ekkora lesz :)
Lehet, hogy megengedem végül, hogy rögbizzen? :)
Kép

Sok puszi mindenkinek!!!!!!!!!!!!

ANDRIS - SZÜLETÉSEM TÖRTÉNETE

Péntek délután anya éppen nekiállt volna takarítani, amikor úgy döntöttem, hogy inkább kihúzom a dugót. :) Jó, jó nem volt rossz ez a víz, de 9 hónap után már untam egy kicsit a sok fürdést és kiváncsi voltam, hogy hogy néz ki ez a sok-sok ember, akik ennyit üzengettek, puszilgattak, morzéztak befelé az elmúlt hónapokban.
Anya gyorsan felhívta apát, aki azonnal megkezdte világrekord kísérletét a belvárosi péntek délután közlekedésben. Felhívtuk Ica nénit a szülésznőnket is, aki szintén elindult a kórház felé. Anyának remegett keze-lába és hitetlenkedve figyelte a fürdővízem mennyiségét. Akkor még nem tudta, hogy ugyebár minden vízbe mártott test, a súlyából annyit veszt..... :) Anya lezuhizott és megmosta a haját, apa összepakolta, ami még kellett és 6kor már a szülőszoba ajtaján kopogtattunk.
6tól f8ig anyát és engem vizsgálgattak és és felhívtuk a doktor bácsit is, aki a helyetteséhez irányított minket, mert ő másnap hajnalban elutazott. Közben befutott a Nagyi és Tánti is, akiket Adri és Pópi (anya barátnői) szórakoztattak a szülőszoba előtt. Anya beült a kádba, mert gondolta, hogy ettől majd nagyon jó lesz neki, de az ujjai hamar szétáztak, úgyhogy fél óra után kiszállt. Apa is nagyon izgult, segített anyának mindenben, masszírozta a hátát és puszilgatta, ami nagyon jó volt nekem is.
Anya egyszer kisétált levizitálni a kintieket, de már nem esett olyan jól, mondhatni csillagokat látott csak a szerettei helyett, őket pedig láthatóan megrémítette, hogy anya nem mosolyog, ahogy szokott, úgyhogy ezután hanyagoltuk őket.
F10 körül megjött a szimpatikus, fiatal doktor bácsi, aki anyát már elég lerobbant állapotban találta (bőgés, hányás, kontrollálhatatlan kaki és pisi plusz a fájások) és mivel nem volt elég tág a kijárat, oxitocin infúziót adatott anyának, aki innentől kezdve csak haloványan és inkább csak elmesélésből emlékszik a történetre.
Lekapcsolutuk a vajúdóban a villanyt és szinte teljes sötétben fogadtuk a fájásokat, amik iszonyú erősek voltak és szinte alig volt köztük szünet. Anya mindig 20ig számolt magában, ahogy nagy levegőket vett, de 5 és 15 között szinte kibírhatatlan fájdalmat élt át és bár azt gondolta a szülés előtt, hogy kemény csaj, a szomszédos házakban azon az éjszakán páran biztos nem sokat aludtak. Mondjuk azt ígérte a szülés előtt, hogy nem lesz egy hangja sem, de aztán Ica néni arra bíztatta, hogy nyugodtan nyögjön, ne próbálja visszatartani, mert azzal is csak energiát veszít. A legtöbb időt a labdán töltöttük, mivel a vajúdóban egy borzasztó magas és kemény ágy volt, amire egy lépcsőn (!!!!!) kellett felmenni, Anya gondolta is, hogy aki ezt idetette, az biztos életében nem szült még kisbabát. Apa fogott minket Anyával hátulról, néha sétáltunk is egy picit, de Anya olyan ügyes volt, hogy sikerült a világ legkényelmetlenebb papucsát magával hoznia a kórházba, úgyhogy aztán már ezt is hanyagoltuk. :)
Anya azért két fájás között realizálta, hogy rajtunk kívül vannak még mások is a szobában, például egy borzalmas banya, név szerint Andrea, az ügyeletes szülésznő, aki olyan negatív aurával volt megáldva szegény, hogy csak nézett mindenki körülötte. De velünk volt Ica néni szerencsére, akinek még az érintése is fájdalomcsillapító hatású volt.
Hajnali 2 körül a vajúdóból átköltöztünk a szülőszékre, mert már sehogy sem volt jó. Itt szenvedtünk még pár órát, és közben kiderült, hogy a doktor bácsi 1 óra körül kiment a családhoz és elmondta nekik, hogy lehet, hogy hamarosan császárra kerül sor, mert nem megy a tágulás. Icanéni gondoskodott róla, hogy táguljon a bejárat és a doktor bácsi aktívkodni kezdett.
A kitolási szakaszból Anya csak annyira emlékszik, hogy a doktor bácsi többször befenyegette a császárral és a vákummal és 10-10 perceket adott, hogy valami történjen és ekkor anya mindig összegyűjtötte az összes kozmikus energiát, elbúcsúzott Apától (tényleg úgy érezte, hogy még egy fájást nem él túl), könyörgően nézett Ica nénire, aki azt üzente a szemével, hogy minden rendben lesz és nyomott, mint egy állat. Mikor 14 óra vajúdás után végre reggel 6.25kor kibújtam a doktor bácsi már nyolvcvanvalahány perce nyomta Anya hasát, ami rekord szerinte és mindenkiről ömlött a víz. Persze nem tudhatta előre senki, hogy én jöttem volna, de a köldökzsinór visszahúzott, rá volt tekeredve a nyakamra, a derekamra és a lábamra is.
Anya és Apa is sírt a boldogságtól. Midenki gratulált, hogy ez nagyon kemény szülés volt. Ha Apa nincs ott, biztos, hogy nem sikerül.

És most csak itt csak nektek az okok, amiért sose szülnék itt még egyszer:
*Hangulattalan, korszerűtlen vajúdó, minden ősrégi fogó meg lószar üveges szekrényben, ocsmány függönyök, az egész szülőszoba rémes. (van viszonyítási alapom, benn voltam a barátnőm szülésén a péterfyben). Szerintem ez nem pénzkérdés! Biztos, hogy bármilyen cég támogatná, ha szeretnék normálisan megcsinálni. Én megértem, hogy kevés a kórház pénze (pedig még a röhejes szülésfelkészítőért is elkértek négy ezer forintot), de szerintem az a minimum, hogy legalább a szülőszobán legyen vécépapír (nem volt).
*Botrányosan undok ügyeletes szülésznő, minősíthetetlen stílussal (ha lenne vér a pucámban, biztos, hogy levelet írnék valakinek, de így csak itt panaszkodok)
*A gyereket nem adták oda születés után, pedig előre szóltam mindenkinek , hogy nekem ez nagyon fontos, kértem hogy tegyék a hasamra, ha sikerül hüvelyi úton szülni. Nem történt meg. A gyereket 5 percre kaptam meg az apjánál sem lehetett, míg varrtak, elvitték, azzal a felkiáltással, hogy jön a gyerekorvos. (Anyukámék látták, hogy a gyerekorvos nagy nyugodtan kávézott meg minden, addig én meg benn bőgtem, hogy miért nem adják oda a gyereket, akire 9 hónapja várunk és aggódunk miatta - tudjátok minden bajom volt az első négy hónapban)
*Nem vághatta el az apuka a köldökzsinórt. (Ne kérdezzétek miért, nem kérdezett senki semmit, mire észrevettem már el volt vágva.) Erről nem tehet Ica néni, mert ő először volt itt szüleszteni, bár már 40 éve ezt csinálja, itt már a csecsemősök diktáltak, ők a kiskirályok.
*Miután kitoltak a szobába szintén nem adták oda a gyereket, arra hivatkozva, hogy pihenjek, mit képzelek, még pisilni sincs erőm felkelni. Na, ekkor előtört belőlem az anyaoroszlán és megmondtam, hogy adjanak egy órát és ha talpon vagyok akkor kérem a gyereket, mert 5 percet volt a kezemben és erre a pillanatra vágyom 1 éve minimum. Fél óra múlva jelentkeztem a csecsemősöknél Andrisért.
*Egy-egy csecsemős és nővér volt (szerintem) aki alkalmas a munkájára, a többi nagy ívben szarik mindenre. Egy: mindenki mást mond: megkérdeztem például hogy mikor lehet hazamenni, három választ kaptam, 8, 9, 10. Kettő:. Mikor még a harmadik napon sem indult el a tej, megkértem az egyik csecsemőst, hogy segítsen, mondta, hogy mindjárt jön, aztán 3 óra múlva bejött a szobába és annyit szólt hozzám, hogy sikerült-e? (nem) És hogy igyak sokat (kösz). Három: Amikor elfelejtettem megmérni a gyereket reggel szopi előtt az volt a válasz a dohányszagban úszó csecsemőstől, hogy basszam meg... (nem hittem el). Négy: nem volt hajlandó a nővér két kúpot adni (mondtam, hogy a szobatársamnak megadnám, amit tőle már kölcsönkértem)...
*Nincs epidurál (illetve állítólag, ha külön fizet érte az ember, akkor van), bár ennek utólag örülök, mert állítólag Edával nem sikerült volna kinyomni ezt a nagy babát (4400gramm), majdnem tuti, hogy császár lett volna vége.

Na jó, nem folytatom, pedig tudnám. :) Az a helyzet, hogy én azt gondolom magamról, hogy egy pozitív szemléletű ember vagyok, de itt túl sok minden jóról nem tudok beszámolni. Szó szerint menekültem haza, futottam a lifthez. Ja, de igen a takarítónéni nagyon kedves volt, amikor a harmadik napon sem találta senki a kiskönyvemet (az összes lelettel, papírral, apaságival stb), akkor elmentem a szülőszobára, hogy nem maradt-e ott esetleg... Az ügyeletes szülésznő rámrivallt, hogy itt nincs semmi és akkor a takarítónéni, aki éppen felmosott halkan megszólított, hogy ő látott valamit az egyik vajúdóban.. ott is volt a kiskönyvem a sarokban, bedobva egy rácsos kosárba....

Szó, ami szó, nagyon örülök, hogy túl vagyunk rajta, a fájdalom részén biztos túlteszem magam idővel, szeretnék még legalább 2 babát, de az biztos, hogy nem itt, bár a szülésznő egy tündér, földre szállt angyal, csak szuperlatívuszokban tudok róla beszélni (az októberi kismama végén van róla egy kép, a novemberi ajánlóban, egy mami hasát fogja hátulról) és a doki is nagyon profi volt, bár alig ismertük egymást, mert helyettesítette a saját orvosunkat.

Kép
siba

Jesszum pepi, ez egy regény lett.... Szorri!!
Bujka, nem hiszem el, hogy eltörted az ujjad! Eddig is te voltál az egyik szuperanya a kicsivel és a picivel, de még plusz a gipsz... :(
Ja és azt akartam még mondani, hogy a finiselőkhöz szerintem hetek óta nem szólottam, szóval drukkolok nagyon mindenkinek. :)
A java a szülés után jön :) :)
Puszi
MSE

Kép
siba

Csengő,

hát, az akciós termékeknél még böbölés volt, de a kenyeres pultnál már aludt Peti, mint a bunda. kendőben természetesen, jól össze is nyálazott. :lol:
és aludt mostanáig! csak húsz percre kelt fel, amig teletömte a bendőjét. és lekopogom, most is kezdi lehunyni a szemét a karomban :lol:

Rejo,

nagyon klassz szüléstörid van, legközelebb én is kipróbállnám hogy milyen, amikor nem fáj. :wink:
gátrepedés: én nagyon biztam benne, hogy nem fogok repedni, de
nem igy alakult, viszont tényleg baromi gyorsan meggyógyult. :wink:
székek: csakis lomtalanitás :)
véres szem: zombianyu lettem :)

Siba,

gyógyulj meg miellőbb ! nagyon szép a te történeted is.
de amiketa kórházról irtál....felháboritó. melyik kórház ez? (én ilyenkor örülök, hogy nem mentem kórházba, igy csak azok voltak ott, akiket én beengedtem a lakásba, ill. semmi olyan nem történt, amit én nem akartam. mondjuk sztem ez lenne a normális kórházban is...)
és a kisfiad egyszerűen gyönyörű :lol:
sz_kata

Siba, gratula ehhez az óriásbébihez, kívánom hogy a következő szülésed gyorsabb és könnyebb legyen!
(a második tényleg könnyebb!)
tényleg melyik kórház volt ez?

Csengő nagyon tudom ezt a kórházat ajánlanim, minden szuper, a csecsemősök is nagyon jók, a kaja szar egyedül.

Sz Kata!
neked is azt tudom mondanim, a második sokkal-de sokkal könnyebb!
Azért a Szt. imrét hadd védjem meg, itt úgy szülhetsz mint otthon. De tényleg.
Bármit csinálhatsz amit akarsz, vagy amit nem akarsz, a szülőszobák úgy vannak kialakítva, mint otthon egy hálószoba, szép függöny, baromi kényelmes széles motoros szülőágy, amit át lehet alakítani ülő helyzetbe. van kád id meg minden, de nekem azokra nem volt időm. :lol:

Kép

Kép
rejo

Rejo,

én nem is a berendezésre, hanem az emberi tényezőkre gondoltam.

Ákata,

hogy a rákba fújod be az a francos sterimart a lányok orrán?!
sz_kata

Sziasztok!

Ranpo Évi - NEM TUDOK PRIVIT IRNI!!!!!! Már vagy százszor próbáltam...felrobbanok!!!! ha elküldöd a számod, felhívnálak...

Jadey - ha ilyen jól tartod magad, áldásom rátok! :lol: 31 év korkülönbség, mi ez nekünk! :lol: (tök ari vagy, mutattam Páromnak is az írásod, ő is nagyon örült ám, hogy tetszik a kis babónk)

ÁKata - Te egy igazi hős vagy!!! Komolyan, hogy bírod két babóval, én egy Ricsikével is zombi vagyok és egy hisztis, kibírhatatlan p...

REjókám, hát előkerültél végre! :wink: Bár már ismertem a sztorit, nagyon tetszett így leírva és igazi mázlista vagy!
KÉPET KÉRÜNK!!! :lol: ja, kaptam egy csomó sütit, nem jöttök át valamikor? vagy kénytelen leszek egyedül befalni az összeset. Ha valaki erre jár, csatlakozzék bátran!

Mamy, tök ari Halász Jutka, tényeg, visszahozta a régi emlékeket. Én mindig 50 centet meg Snoop Dogg-ot hallgatok :oops: Ricsinek viszont tetszik. szegénykém, a rapet hallgatott. :lol:

Holnap megyünk csípőszűrésre, koponya és hasi UH-ra.

H&M és CundA - jajjjjj, bárcsak eljuthatnák az Árkádba. De az tőlünk valóságos expedíció. vagy vigyem a babát???

Csajok, a rohadt Konakion beadására nincs vmi tippetek? Hiába rakom tejbe, Ricsi üvölt - jelzem, joggal, undorító az "illata".

(Ma Nagymamámnál a család nőtagjaitól megkaptam ám, hogy jól "elkapattam" a gyereket, ugyanis a galád kisded csak a karomban tudott megnyugodni - tök hideg volt a lakásban - és mi lesz később?
Illetve: 7 hetesen 6 kiló, azaz a galád két kilót hízott két hónap alatt: adjak neki kevesebbet enni. Vigyázzak, hogy 80-90 grammnál ne egyen többet.

Komolyan, csodálkozom hogy családom nőtagjainak a gyerekei megérték az egyéves kort. de már csak röhögök az egészen.)

pusz,
Krissz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

SzKata, mi is Stermarozunk, tök egyszerű, sírás sincs utána, csak csodálkozó pislogás. jó közel tedd az orrlyukához, a nyomóka közepén nyomd, érzéssel. látni fogod, ha nem megy jó helyre.

krisszi

Krisszi!

Szia! :D Ha meglátom a neved, a "kedvenc farmer" jut az eszembe és emészteni kezd az irigység :oops: :lol: :lol:

Nos: mi minden beadandót (feloldott homeopátiás golyó, konakion, tejcsi orrba, szembe, stb) fecskendővel oldjuk meg. A Konakiont felesleges tejbe tenni, mert kb. 10 liter kellene, hogy elűzze a keserűségét, így jobb hamarabb túlleni rajta... :)

Sz-Kata!
a még nem is olyan szörnyen taknyos végképp elég, a anyatejet csöppentesz az orrába, szerintem. Nálunk működik... Jobban vagy? :wink:

Rejo!
Az enyém is hasonló volt!!! Teljes eufória utána, ogy hogy lehetett ez ennyire sima... Azóta se értem!

Siba!
Mozgalmas maraton volt! Hááát nem irigyellek, de majd a második jobb lesz :wink:

csengo!
Egyszer, a ráérsz ( :wink: ) ecsetelnéd a kis korkülönbség előnyet és hátrányait? de főleg az előnyeit... :lol:
Jut, eszembe, lassan nekem is kéne kakidrukk... :evil:

Tényleg nem tudja valaki, hol foltozzák össze az ember valagát? a Popó-lógián? (az aranyeremről beszélek) :oops:
...és valami hashajtót is ajánlhatnátok , amit szedhetek a szoptatás mellett! :?

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

Ákata!
Én úgy tudtam, hogy a csecsemőknek csak ezt az egyféle tápszert lehet adni, mármint úgy értem, hogy a BEBA-ból az 1-es, ez amit mi kapunk, csak a doboz különböző úgy látszik. Mert a 2-es amit (azt hiszem) 4 hónapos kortól lehet adni, az már kapható pl. Tesco-ban is. Szóval a start a csecsemőknek való, csak variálgatnak a dobozzal, a legelső nekünk sem ilyen volt mint a mostani, de nem is olyan mint a tiétek, egy harmadik verzió... :roll: A franc se érti, mi a fenének kell ennyire variálni? Szerintem maga a tápszer ugyanaz. Max annyi a különbség, hogy ebben ami most van nekünk, már vannak ezek a bifiduszok, meg egyéb "okosságok". De a bifidusz egyébként valóban nagyon jótékony hatású, ez bizonyított tény. Nagyon jót tesz az emésztésnek, és bélnyugtató hatású.
Suttogóról én is kaptam egy mélt a könyvnettől, hogy átadták a szállítónak, és érdeklődhetek. De mivel láttam hogy mit írtál, én már nem hívtam fel őket, biztos én is megkapom holnap. Nagyon kíváncsi vagyok ám! Remélem, beválik!
Hát igen, ismerős a téma, hogy elmaradt a fürdés... Nálunk is sokszor elmaradtak már hőn áhított dolgok... :roll: :wink: :oops:a Kisasszony miatt! :wink: De azért pótoltuk... :wink:

Rejo!
Tényleg szép a történeted, gratulálok!!!

Siba!
Hát a tiéd már kevésbé szép, már ami a kórházi tortúrát illeti. Ugye, a Nyírőben szültél?... Érdekes, nekem nincsenek ennyire rossz tapasztalataim a kórházról. Igaz, én nem vajúdtam, és a szülésznő nagyon kedves volt (nem fogadott), max annyi negatívumot tudok mondani, hogy az ügyeletes orvos aki megvizsgált, nagyon mísz és unott volt. De szerencsére aztán jött a saját dokim. A bent töltött napok is egész jól alakultak, azt leszámítva, hogy nekem már másnap mehetnékem volt haza, iszonyúan hiányzott a férjem, és úgy egyáltalán. A nővérek szerintem nagyon rendesek voltak, a csecsemősök között viszont valóban van néhány idióta. Sajnálom, hogy ennyire rossz élményeid voltak...

Krisszi!
Miért kell koponya és hasi UH-ra mennetek? Nekünk "csak" csípőszűrés lesz, ez is egy röhej, október első napjaiban kértem időpontot, és nov.7-re kaptunk...
50 cent és a másik (nem jegyeztem meg... :oops: ) - lehet hogy jobban járnál, ha mégis Halász Juditot hallgatna az a gyerek... :wink:

Bujka!
Köszi az infókat oltással kapcsolatban! Ezek szerint elég ha csak göbös, és akár jóval később is kifakadthat, ennek már nincs jelentősége? Tehát nem KELL hogy kifakadjon? Az jó lenne. Nagyon féltem nehogy újra kelljen oltani.

Jadey!
Jó hogy felhívtál, remélem érthetően mondtam el a dolgokat, de mégegyszer: a lényeg az, hogy NEM SZABAD postáznotok az anyakönyvit, véletlenül se add ki a kezedből! A férjed vigye be az összes kitöltött, általad aláírt igénylőlappal együtt, és vigye a te összes iratodat (személyi, lakcímkártya, adókártya, TAJ kártya), ezeket lemásolják és mindent visszaadnak! Párom mindenhová vitte az irataimat. Vinni kell még a baba TAJ kártyáját is.
Az egyszeri anyasági segélyért a Lőportár u-ba kell menni, párom azt mondja hogy nyitás előtt legalább félórával érdemes menni, olyan a tömeg, áll az utcán a sor... A tgyást a Teve u-ban kell intézni. Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdésed, írj!
Aztán egyszer tényleg lehetne egyet sétálni közösen is a ligetben. Lehet, hogy még csatlakoznának páran?...

Lányok!

Vettünk mi is Sterimart, hát tényleg horror ára van! Ahhoz képest, hogy végülis csak víz! Teljesen ledöbbentem! Még nem próbáltuk, majd ha szükség lesz rá. Viszont többen írtátok az anyatej cseppentést, ezt hogy oldjátok meg? Hogyan nem folyik ki? Hanyattfekve? Mert ha oldalt fordítja a fejét, akkor biztos kifolyik, nem? Bocsi ha hülye kérdést tettem volna fel. De nem értem... :roll:

Kép
mamy

Szia bali!
neked is ilyen könnyű volt ? Hát hiába a második...

mikor írtad le a szüléstöridet kb? Dátum vagy valami támpont, szívesen elolvasnám, de nincs időm vaktában visszakeresni :shock:

Szia krisszi!
holnap és pénteken hozom el domit ebéd után azaz egy óra körül, ott leszek az utcátokban, ugorjunk fel?

Vidd magaddal a babát, aztán megszoptatod a szoptatós szobában. Nélküle szerintem esélytelen.
meg amúgy is hiányozna, és csak idegeskednél, hogy minden rendben van-e vele.

Nem találtam ma nadrágot amit felvehetnék.
A kismamfarmer leesik rólam, a régiek nem jönnek rám...ajajj :roll:

Kép

Kép
rejo

Rejo!
ööö... még nem írtam le :oops: Folyamatban van... :D
Nekem is asonló problémáim vannak a ruházkodásban!

Livi

bali78

Mi az a Sterimar?

Sz_Kata, Peti a kezdetektől ilyen "kétemberes"?
Mamy, Látom ill olvasom, h Te eléggé tisztában vagy a papír teendőkkel. Ha az én mhelyem azt mondta ők indítják el a "dolgokat"akkor vajon van valami extra teendőnk? :oops:
rolex

rolex,

nem.. izé háromemberes :lol: :lol: de tényleg, néha el kell hívnom anyámat, hogy bírjuk :lol:
Sterimar: orrcsepp babáknak, ami segit kitisztitani az orrukat

Krisszi,

az hogy az orrába dugjak Peti orrába BÁRMIT, már egy mutatvány :roll:

Bali,

lévén Sterimart nem tudom bejuttatni a gyerek orrába, így én is az anyatejet cseppentem. elég jól beválik az is.
aranyér: anno vitatkoztunk itt a fórumon arról, hogy mi a jobb, gátmetszés, vagy gátvédelem. Na, arról azonban senki nem szólt nekem, hogy nincs az a szörnyű gátseb (szerintem) ami olyan rossz lenne mint az aranyér. Bali, sorstárs, ezzel a problémával bizony proktológushoz kell menni. én ezt a lépést még halogatom, egyenlőre Reparon kúppal kúrálom alsó felemet... 8)
sz_kata

Csajok, az aranyerrel ovatosan. Mar ket embert is hallottam, akinek mutet utan sokkal rosszabb lett! Ugyanis nem gyogyult a seb stb.. Bali igyal egy kis laevolac, vagy duphalac szirupot.

Bali, az elonyok csak abban allnak, hogy hamar osszenonek es jatszhatnak egyutt a gyerekek, ha mar ugyis kelsz 5szor ejjel, akkor mar nem szamit plusz 2. Szerintem a nagy korkulonbseg a gyerekeknek jo, mert tobb idod van rajuk. Szoval nem tudok fogalmazni, de azt probalom erzekeltetni, hogy egyenlore nem latom az elonyet a kiskorkulonbsegnek, csak a hatranyait nyelem. Persze erdemes lenne visszaterni ra egy ev mulva:)

felkeltek megyek
csengo
Vendég

Sziasztok!

Siba, nem semmi, jó sokat szenvedtél! De megérte, Andris olyan gyönyörűűűű.
(melyik volt az a műintézmény, lehet, hogy írtad és átsiklottam felette)

Rejo, ma csípőszűrés, de pénteken jó. Hívjuk egymást, ok?

Csajok, basszus, Ricsi elkezdett szörcsögni, hajnalban már nem is akart aludni a kiságyában, csak hörgott és dobálta magát. Láza nincs, de nagyon mérges vagyok magamra, biztos a Nagyanyám jégverem lakásában fázott meg. :cry: szegénykém. Elkezdem a félelmetes orrszívó - használatot.

A védőnő amúgy eléggé lehűtött azzal kapcsolatban, hogy nagyon törekedjek az éjszaka átalvására, állítólag hosszú ideig fennmarad a megfelelő tejmennyiség, ha 1x szopizik a baba éjszaka is. ennyit megér, szóval nem fogok "trükközni", úgyis alszunk egyet délután is. :wink:

Livi, a farmerért köszönet a férfisoviniszta nőgyógyászomnak, aki a baba hírére rögtön letámadt, hogy "nem szeretem a kövér nőket, max 10 kilót hízzál Krisztikém". :?

Mamy, a Kismamában olvastam, h aki teheti nézesse meg minél előbb a babát, ártani nem árt, viszont BÁRMIRE fény derül hamar a kivizsgáláson. A dokink húzta aszáját - gondolom, pénzbe kerülne a vizsgálat - hogy nincs igazán indoka, de aztán csak kaptunk beutalót és a rtg-nel együtt megcsinálják.

krisz

krisszi

Sziasztok!
Csak egy gyors tábla feldobás.Egyszerűen nincs időm :(
Majd jövök.Képeket is rakok majd fel Jadeyke.
Puszi Iza Kép
piciza

Sziasztok lányok!

Csak egy gyors bekukk..Képzeljétek a védönötöl olyan tápot kaptunk amit még életemben nem láttam kész tápszer..450ml.Humana 0-HA..Használta már valaki??..Fiamnak nagyon izlik bár szerencsére egyszer használtuk a 2 nap alatt..Neten rákerestem de semmit nem találtam rola..

Siba:
Tényleg jol döntöttem a korházzal kapcsolatban..Sajnálom hogy ilyen rossz emlékeid maradtak..De ahogy a lányok is irták a második könnyebb és jobban fel is tudsz rá készülni mind lelkileg mint testileg...Andriska nagyon szép kis baba..

Ne haragudjatok hogy nem irok most többet de el vagyok ázva házimunka ügyben és idöm az semmi visszaolvasni..de igyekszem..

Tina
Vendég

Iza!

egyujjal pötyögök, Johanna szept. 30-án született, köszönöm hogy írtál a táblában! :lol:

Kép

Kép
rejo

Sziasztok!

Én már nagyon-nagyon régen írtam, és nem is tudtalak természetesen visszaolvasni titeket, csak az utóbbi néhány napban. Most azért írok, mert van némi tapasztalatom nekem is bizonyos kérdésekben, amik foglalkoztatnak titeket, hátha segít valakinek.
Mi szeptember 2-re voltunk kiírva, de Levente úgy döntött, hogy 5 héttel hamarabb, éppen a 6. házassági évfordulónkra szeretne megszületni. A szülés nekem is hosszadalmas volt, én sem tágultam, de végül 24 óra vajúdás után sikerült. Levike 47cm és 2700 gr volt, de mivel koraszülöttnek számított 35 hetesen, azonnal a koraszülött osztályra vitték Gyulára. Két hét után jöhetett haza, azóta szépen fejlődik, mintha mi sem történt volna.
Sajnos a koraszülöttsége miatt voltunk többféle kivizsgáláson, ami közül az egyik ilyen nyeletéses röntgen vizsgálat, ami miatt valami kontraszt anyagot itattak vele, és ez alaposan megfogta a hasát. Egyébként itthon megtanult szopizni, és szinte minden evésnél van széklete. Ez a kontraszt anyag viszont egy egész napra megfogta a hasát, és nagyon szenvedett. Ezért mi is vettünk szélcsövet, ami nagyon hasznosnak és hatásosnak bizonyult. Szinte azonnal tudott pusszantani, aztán jött a kaki is utána. A gyógyszerész szerint azért jobb a hőmérőnél, mert ehhez nem szokik hozzá a baba.
Akinek hasfájós a babája, és Infacolt vagy Espumisiant ad a picinek, azt is vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy már nem hasfájós, és éppen ezek a szerek okozzák a görcsöket. Én pont így jártam.
Sajnos mennem kell, mert éhes a drágám.

üdv mindenkinek, jó babázást!

Erika
[/img]
erika30

Sziasztok!

Nemnagyon tudtam mindent visszaolvasni, de a szüléstöriket igen!
Rejo!
Remélem a Majnár Zsuzsiról írtál, mert nekem is ő lesz a szülésznőm és ez nagyon megnyugtató, ha ő az.
Tegnap kaptam tőle homeobogyókat, amiket kétnaponta kell szednem és szülésközben is kapni fogom.
Egyre nagyobb a bizadalmam a Szt. Imrével kapcsolatban! :D

Tegnap voltunk utolsó UH-on és vizsgálaton már csak NST.
Rakok fel Flóráról képet.Egyre inkább hasonlít az apukájára! Kép

Tegnap 2880grammosra mérték, hát nemtudom mekkora lesz! :shock:

Siba!
Sajnálom, hogy ilyen rossz élményed maradt a szülésről, a következő már biztos jobb lesz!

Kép
gabriel79

Sziasztok!

Mamy,
koponya és hasi uh-ra minket is küldött a gyerekorvos, fizetős, 4000 ft. Ezek szerint dokifüggő, mert 2-3 hónapos kor között kell menni.

A Suttogót a netpiacon is meg lehet rendelni, és ott van személyes átvétel is! Én mind a három kötetet berendeltem, anyósom fogja elhozni (és lelkesen olvassa is!!!)

Szkata:
nekem a nagyim, (akit imádok, mert ő nevelt fel), ma a következő jó tanácsot/jóslatot adta: Van még tejed? Mondom, persze. Ő: és elég? Én: Bőven! Ő: Nem baj, majd mensokára elfogy.... :?
Erre belefogtam a kereslet-kínálat ecsetelésébe, de hát ő 50 éve szült, és akkor még más elvek voltak divatban. Ő sem szoptatott, csak pár hónapig. (Ja, és nekik még nem volt gyes, vissza kellett menni dolgozni)

Melódia,
szuperek a Weöres S. versek, letöltöttem őket!Mondogasd a babának is őket!

Rolex,
a hámlásra én babatestápolót (gyógyszertárit) használtam, és a Johnson's fürdetőt villámgyorsan gyógyszertári Unguentum nonionicum-ra cseréltem, 1 nap alatt rendbejött a bőre. Utóbbinak rémes az állaga, de ha egy pici vízben feloldod, és utána beleöntöd a vizébe, teljesen jó, és szuper puha bababőr a jutalom!!!

Ákata, le a kalappal az enrgiád előtt a két gyönyörűség mellett! Jobbulást nekik!

Csengő,
én is kifeküdtem a szélcső árától, de tényleg jó. Nagyon hajlékony, nem fáj a babának, és csak fél-egy cm-re dugju be, nagyon óvatosan. Néja már az inger is elég, azonnal jön a bő termés...(és milyen illatos.... :D )

Siba, kissé későn írok, tényleg futás a dokihoz, és igyál RENGETEG FOLYADÉKOT!!!

Végül hordozókendőt vettünk, van hozzá rajzos útmutató...de én ehhez momnetán még hülye vagyok...nem baj, majd Apa kötöz...

Tegnap már azt mondta, hogy majd megőrüla kiváncsiságtól, hogy milyen lesz a köv. baba... :)

SOS!!
Ha nincs photostudio, akkor hogy lehet képet kicsinyíteni? asszem már csak én nem raktam még fel képet...

Puszi: Krisztangel
Vendég

Hello!

Mesélek egy történetet:
...ma reggel 8órányi alvás után kipihenten ébredtem (fél7-kor), csakúgy minta család többi tagja, megetettem a kisfiamat, elkészítettem a nagyfiam kakaóját, csókot leheltem az uram orcájára... Fél8 körül visszafeküdtünk, majd 9-kor újra evett a kisfiam, aztán visszaaludt... Kávéztam, reggeliztem, fogat mostam, rendet raktam és megfőztem az ebédet!!!!!!! Pár perce a isfiam is megebédelt, azt iszem mindjárt alszik...
És látjátok mennyi az idő????? :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:
Ha rájöttetek a titkomra, nekem is áruljátok el!!! :shock: :lol:

Livi

bali78

Új vonalzó gyártottam..

Livi, ez maga a CSoda!!!
Én is..én is...
bár én már 3x sütöttem sütit, mióta itthon vagyunk.
(hogy hogy, na azt nem tudom). De így egyben minden, főzés, pakolás, na ez így még nem jött össze.
.dán kuglófot aszalt gyümölccsel, muffint, és szamócatortát...most, hogy így leírtam, asszem, megyek, megint gyártok vmit, mivel Gergőkém véletlenül elaludt...mondjuk, 220 gramm után én is elájultam volna ennyi idősen...

Puszi! Krisztiangel
Vendég

Bali,

nem igazság, ilyeneket mesélni. Az én gyerekemnél a nem alvás most már állandósult :cry: :cry: Van valami kórság, ami nemalvással jár :?: :roll: hajnalban egykor, háromkor, négykor, ötkor és fél hétkor kelt fel, óriási hangzvarral. És reggel óta csak addig aludt, amig elvittük a csipőszűrésre. Na, az még kiborított:
A rendelő tele gyerekekkel, némelyik köhög, némelyik taknyos, szóval nagyon jó érzés volt fél órát várakozni a beteg gyerekek között (időpontra mentünk egyébként :evil: ) ja és az ortopédia közvetlenül a pulmonológia mellett volt :evil: :evil: . Na és mi volt a vizsgálat? levetküztettem a végre édesen alalvó gyerekemet, aki persze erre falrengető orditással reagált, majd az unott dokinő széthúzta a combajit, és közölte, hogy öltöztetheti, kész vagyunk, és ha lehet a váróteremben öltöztessem, ne foglaljuk a rendelőt.
Na, nekem ez a vizsgálat nem ért meg annyit, hogy utána már nem tudtam visszaaltatni a gyereket, még most is bőg...Ilyen vizsgálat alapján én is megmondom, hogy rendben a baba csípője :evil: :evil: Mondták, menjünk vissza két hónap mulva. Hát kapják be.
utálom a magyar egészségügyet :evil: :evil:

sz_kata

Sziasztok!

Tegnap véletlenül ráakadtam egy oldalra (már nem tudom melyik) és ott az állt, hogy a babák 6 hetes koruktól 3-4 hónapos korukig alszanak a legjobban este, majd 3-4 hónaposan újra többször kelnek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy ott van az anyukájuk, valamint napközben már rövid ideig szopiznak és ezt éjszaka pótolják... azután a fogaik jönnek stb... ezzel még ráérünk foglalkozni :)
Mi kétszer kelünk, de reggel még tudnék aludni...
Barátnőm kisfiával voltunk játszótéren és jobban körbenéztem - szomorú kép: minden anyuka ásítozott! Remélem ez csak azért van, mert jön az ősz, és a hideg, kicsit lassulnak az emberek stb, stb... :)

Á_kata: :D ... kipróbáltam a szélcsövet (kilencszáz valahány forint volt) - működik a dolog, bár egy kicsit sajnálom a kisfiamat. Állítólag nem fáj, de Zsolti néha (mindig:) ) hiperérzékeny - szoktam mondani: jajj csak nehogy ráessen egy pihe! :) Igazából a hasfájás miatt lehet egy baba szuperérzékeny - ezt a múltkor belinkelt homeos oldalon olvastam.
Jobbulást nektek, gyógyuljatok meg!!! (szerintem is szuper anyuka vagy - én egy babával is alig bírok :) )

Krisszi - Ricsike nagyon édes, és gyönyörű a mosolya! K-vitamin - képzeld ez a kis haspók Zsolti szereti az ízét, csak úgy magában adom be neki... :)

Hasi uh - nem kötelező, nálunk a doki szereti megcsináltatni ezt a vizsgálatot, a biztonság kedvéért. Mi voltunk szerencsére rendben volt minden. Ha valakinek nem ad beutalót a dokija az kérje! - hátha akkor ad, mert elég megnyugtató.
Megkaptuk a két hós oltást - volt is nagy sírás és hatalmas krokodilkonnyek -megvizsgálta a dokinéni, és azt mondta minden rendben, bár annyira nagyon nem emeli ki magát hason, ezért többet kell hason fektetnünk -amit persze annyire utál, hogy szinte visít így.

szeretnék még egy csomót írni, és az olvasással is le vagyok maradva, de a férjem megígérte, hogy elvisz az ikeába!

Kép

KépKép
nózi

Sziasztok!

Ákata!
Még mindig semmi... mármint, még nem érkezett meg a suttogóm. :cry: Lehet hogy mégis felhívom őket.

Rolex!
Ha a melóhelyed vállalta hogy mindent elintéz, akkor neked csak annyi a dolgod, hogy aláírd a papírokat... mázlista :wink:

Sz_Kata!
Van valami bevált módszered arra, hogyan cseppented az anyatejet az orrába? És mennyit? Én is kipróbálnám még a sterimar előtt.
Na hát ha ilyen egy csípővizsgálat, akkor el sem megyünk! :evil: A fene ebbe a hülye magyar egészségügybe!!! Az összes unott, fásult dokiba, akkor mi a fenének csinálja?... :evil:
Remélem nem mentél ki a váróterembe öltöztetni?... Én biztos, hogy nem mentem volna, és közöltem volna a dokival hogy NEM.

Krisszi!
Tehát a gyerekorvos adja a beutalót, melyet ezek szerint kérni kell? Holnap megyünk a 2 hós oltásra, akkor megbeszélem vele. Gondolom, a körzetileg illetékes rendelőbe kell menni? Vagy van valami központi hely? Mert ha ez így működik, akkor mi is elmennénk, biztos ami biztos.

Tina!

Nem hallottam még én sem erről, a kész tápszerről. :shock: Úgy érted, hogy már folyadék formájában van? Érdekes...

Erika!
És mennyi idős volt Levike, amikor rájöttél, hogy már nem hasfájós és pont az Infacol okozza a bajt? Nekem is eszembe jutott ez már, mert Geszti pár napja nagyon kínlódik megint, és nem értjük miért, lehet hogy pont emiatt?...

Angel!
És nektek hová kell menni uh-ra? Szintén körzetbe? Még az sem érdekel hogy fizetős, de én is megnézetném Gesztit.

Livi!
Ez klassz, hogy ilyen nyugis napjaitok is vannak, volt már nekünk is hasonló. De sajnos Geszti pár napja megint hasfájós lett, egyértelmű a helyzet, mert már felismerem ha ezért sír. Lehet, hogy már immunis lett az Infacolra, vagy ahogy Erika írta, pont ez kavar be?... :roll:

Kép
mamy

BAli!

Hajrá, ügyesek vagytok! :D Gondolom rádfért a pihi!

KépKép
nózi

Mamy,
Köszi, én is így gondoltam.:)
AngelKriszti,
Köszönöm.Úgy néz ki enyhül.Mi is gyógyszertárit használunk. Ma megtudtam Jadey-től, hogy hogy is kell...
A Péterfy-ben is Johnson-t használtak. Nagyon rossz?
Ime egy kép a Sleeping Beauty-ról....nekünk box kesztyűnk is van... Kép Zsófi
Ma hajnalban mi is szörcsögtünk. Aztán abbamaradt. Mi ez?
rolex

Szeretnék tanácsot és ötletet/trükköket kérni a 2 hetes kortól adandó vitaminok beadásához.
Előre is köszönöm,
Rolex
rolex

mégse mentünk ikeába - mind1 mert nagyon sok dologgal vagyok elmaradva. Így is negyedórába került míg találtam egy felsőt, - Zsolti a tisztába tevéskor a közepére küldött pukival egy kis kakát :lol:
ez már többünknek ismerős helyzet! :D Nemsokára betelik a tálba!

Rolex - Zsófi baba de szép!!! És milyen szép ágyikója van! Szereti? Szörcsögés eleinte volt nálunk is - azt mondták, hogy a felbukott anyatej megy az orrocskájába, ezért mi orrporszívóztunk (kisebb - nagyobb eredménnyel) Zsolti utálja az orrporszívót, de ahogy a neten utána olvastam több orvos ezt tartja a leghatékonyabb orrszívásnak...
Vigantolt a mellemre szoktam cseppenteni közvetlen szopi előtt. K-vitamint kiskanállal adom be.

KépKép
nózi

Rolex, a vigantol olajat en a cicimre cseppentem. Konakiont nem adok neki, mert annyira keseru. Nagyobbiknal is probaltam beadni fecskendovel (tu nelkul!) meg ezer modon, de kiengedte a szajan vagy hanyt. Nem hiszem, hogy az en gyerek az egy a tizmilliobol, akinel az a fura verzekenyseg kialakul. Ugyhogy kovezzetek meg, de en nem tudom beadni....

csengo
Vendég

Sz-Kata!

Én úgy gondolom, a felsőbbrendű hatalmak ezzel igyekeztek kompenzálni, hogy nem férek bele sem a kedvenc, sem a nem kedvenc farmerembe és hogy a nagyfiam 3 és fél évesen az első ovis nap után aludta át először az éjszakát!!!!! :shock: :lol: :lol: :lol:

Krisszi!
De én is "csak" 10és felet híztam és még mindig van rajtam 4kg... Miért? Vagy ennek van valami köze ahhoz, hogy nem tudom viselni a gyűrűmet, mert meg vannak duzzadva az ujjaim?

Mamy!
Mi tegnap már abba is hagytuk az Infacolt, mert úgy vettük észre, hogy attól nappal is fáj a hasa, nem csak este... :roll: Viszont most már tuti, hogy használt a Colocyntis! (tegnap azt kapott) :wink: Nyugodtan kipróbálhatod, nem árthat! Valami tökfélének a kivonata, nagyon dícsérték és ilyen éjszaka után már nekem is tetszik! :lol:

Rolex!
A Vgantolt én a cicre cseppentem, a Konakiont pedig fecskedővel "belövöm" :) ...nincs gond vele...
De már megint kicsi a kép!!!!! :(

Angel!
Én is meg akarom sütni a az Edi-féle muffint, de előbb még formát kell vennem, ahhoz viszont ordozót kell vennem, hogy el tudjunk menni a boltba... A babakocsit nem csípi... :)

Livi

bali78

Sziasztok csajok,

Köszi a tippeket.
Nózi,
Nem annyira szereti az ágyikóját. Inkább a mózesben alszik, de azért néha becsempészem a hercegnői lakosztályba is....(igy hívjuk az apjával a gy.szobát) :lol:
Bali,
Nem akarok sok helyet foglalni... :oops:
Csengo.
Nem kövezünk meg. :D
rolex

Mi így jöttünk a világra……

Pont egy hét volt hátra a kiírt időpontig. Apa bevitt Minket NST-re a nagyon kedves szülész néninkhez, aki éppen elfoglalt volt, ezért inkább mami doktor bácsijánál indítottunk, aki épp véletlenül ráért. Megnéztek UH-on, ahol kiderült, h az átlagosnál kevesebb a magzatvizem és 2-es a méhlepényem- tehát jó lenne nem megvárni a hétvégét, nehogy magától beinduljon a születésem, mert abból csúnya kapkodás lenne és mami szívének nem biztos, h kell vajúdni. Ráadásul hétvégén bonyolultabb lenne összeszedni a gondosan összeválogatott stábot, akik asszisztálnának a születésemnél.
Már haza sem akartak minket engedni, úgy kellett kisírnia maminak, h adjanak még 1 órát. Rohanás belvárosba Nagymamiékhoz a babaruháimért, utána haza mami kórházi csomagjáért, de visszaértünk a déli vizitre egy kicsit könnyes szemekkel.
Nehéz volt maminak feldolgozni, h nem a természet indítja be a dolgokat és szokásához híven nagyon aggódott-mindenért.

Nem nagyon tudott mami aludni, ráadásul én is jól kiélveztem az utolsó éjszakát.
Reggel mami becsengetett a szülőszobára, ahol már várt a nagyon kedves szülésznénink. Bevezetett az előkészítő szobába, ahová kellemesen besütött a napocska és egész üdítő volt a hangulat. Komolyan! Enya-t hallgattunk, valahogy jól esett. Az előkészületek közben megérkezett Apa is- olyan jó volt együtt. Senki nem zökkentett ki ebből a meghitt hangulatból. Mindenki nagyon kedves volt az anasztezuológustól kezdve a műtős fiúig . Mami nagyon bekábult, alig bírta nyitva tartani a szemeit. Fogták egymás kezeit Apával, miközben engem gondosan kiemelt a doktorbácsi a kényelmes kis fészkemből. Mami attól félt, h átalussza a születésemet, de szerencsére, amikor hangomat hallattam kipattantak a szemei, nyomott az orcámra egy csókot és újból elsírta magát.
Miután a nagyon kedves szülésznéni elvitt Apával a melegedőasztalra megvizsgálni és bebugyolálni, mamit elkezdték összevarrni. Amennyire észleltem Apa karjaiból, ezt nem nagyon csípte.
Apa ki is vitt… kint megvártuk mamit. Szerencsére mami gyorsan regenerálódott így 2-3 óra után már szopizhattam. is.
Éjszaka pedig kitántorgott a csecsemőosztályra értem (jó sokáig tartott neki..) és azóta mindig együtt vagyunk.
Jó volt bent, de itt is jó!!!
rolex

Rolex, mi elbarikádoztunk Ricsinek egy kis kuckót a szopipárnával - a babák szeretik a szúk helyeket - és így már szereti a "nagy" ágyikót is, nem csak a bölcsőt.

Mamy, kérd a Honvédkórházba - Királyhágó u. 1-3 - a beutalót.

Valami szuper volt a vizsgálat!!!
Le a kalappal a kórház előtt, mondjuk tudtam, hogy jó, mert engem már műtöttek itt.
Szóval 11.30-ra volt időpontunk, 11.28-kor behívtak, tágas folyosó, beteg alig, de szép kis pelenkázóhely van külön a babáknak, ott lepakoltuk a cumót, a vizsgálóasztalon kellett levetkőznünk, nagyon kedves doktornéni és asszisztens kiscsaj vizsgált, Ricsi bealudt közben. :lol: Dícsérték a szépségét, a vagány kis cipőcskéjét, meg hogy milyen jó kisfiú és hogy milyen hatalmas. (Ja, azt hitték, hogy öt hónapos. :shock: )
Nagyon lelkiismeretesen végignézték a kis fejét, az összes szervét, a gerincét, UH-val a csípőjét, egy oldalas írásos, fényképes leletet kaptunk. Minden negatív, kontrol egy hónap múlva.

Livi, a gyűrűmet én sem tudom ám hordani! :shock: A kedvenc farmerjaim pedig mind csípőfazonok, a magas derekú nem jönne rám. Sztem rajtam is van 2-3 plusz kg, de kit érdekel. :wink: Majd jövőre indulok csak a Miss Hawaii Tropic bikiniszépségversenyen. :lol:

Csengo, ez nem az a hely, ahol bárkit is megköveznek. :lol: én is sajnálom szegény picikémet, amikor azt a szart kell meginnia, no de az élet ugye nem fenékig tejfel. jobb, ha hozzászokik.

megyek büfiztetni és kezdődik a Vészhelyzet is. :oops:
pusz,
Krissz

krisszi

Bali,

a legutóbbi hsz-em óta próbálom elaltatni a ki szarost. Most apja vitte el sétálni, hátha neki sikerül, na meg azért, hogy a falhoz ne vágjam. Na jó, ez
nem komoly... 8)
Anyósom mondta, hogy kicsi fiacskája is pont ilyen sírós-problémás baba volt. kérdeztem tőle, hogy meddig tartott ez az időszak. erre ő: hát úgy 10-12 éves koráig... :shock: :shock:
Na, paff vagyok

Kata,
aki versenyt bőg a babájával :cry: :cry:
sz_kata

Sziasztok!

Rolex! :)
Annyira édes ZSófi, ahogy boxkesztyűben alszik :) (már én is beszereztem egyet :))
NAgyon tetszett a szüléstörténeted! Olyan megható volt! Már 2-3 óra után szopizhatot is! Nem semmi!

Rejo! :)
NAgyon tesztett a szüléstörténeted!! Kicsit irogyellek érte, bevallom. Ne haragudj! Tudom, Neked már nem az első volt.

Siba! :)
NAgyon tetszett a Te szüléstörténeted is!! Sajnálom, hogy ilyen rossz benyomásod lett a kürházról :( Nagyon édes Andris!!!! Köszönöm a drukkot, akkor én is sok sok drukkot küldök Nektek a szülés utáni időszakra :) :wink: (igen hallottam már én is, hogy a szülés az gyerekágyi időszakhoz képest piskóta)

Melinda! :)
ujjtörés :( :( :(

GAbriel! :)
Annyira édes a Flóra!!! Tök jók a képek!!!!

Angel! :)
Próbáld meg a képkicsinyítést a következő módszerrel:
Start menü / programok (vagy minden program) / microsoft office / microsoft Photo editor. megnyitod a programot
majd file / open (itt megkeresed a kicsiníteni kívánt képet) megnyitod.
majd fönt a menüsorban: image / resize
itt a units - nál nem a cm-t, hanem a pixel-t választod ki, és a méreetket fönn átírod úgy, hogy a nagyobb méret max 600 legyen.
Remélem sikerül!

[b]Nózi[b]! :)
Zsolti mindig olyan édes!!!!

Bea

Kép
Kép
beuka

Krisszi! :)
Örülök, hogy minden negatív lett! :) Ügyesek vagytok :)

Sz_Kata! :)
Jaj szegénykém, kitartás!!!

képzeljétek ma voltam CTG-n, és a néni, aki csinálta, közölte velem, hogy leeht, hoyg ma 5-kor már babázunk :shock: :shock: :shock: de lehet, hogy csak vaklárma.
NA rohantam is a dokimhoz, aki közölte, hoyg még mindig 2100-as a méhszáj, úgyhogy még nem babázunk. IZGI volt.
Már múlt héten is produkáltam 2-3 50%-os fájást, és ime a maiak.
LÉgyszi véleményezze valaki, mert én olyan naív, és tudatlan vagyok! Mire számíthatok, vagy azt a jóisten se tudja...
Megmonom őszintén én nem éreztem ezeket a jóslófájásokat :(
Kép

Kép
Kép
beuka

bocs. tisztikórház, nem honvédkórház!

krisszi

Beuka, nem akarlak elkeseríteni, de a ctg nem mindig mutaja a tutit. én a szülés napján voltam, kis jóslófájásokat mutatott, utána mentem a dokimhoz, megvizsgált és mondta,h még két napig tutira nincs baba. 3 óra múlva már rendszeres fájásaim voltak, 19 óra múlva már puszilgattam a Fiam!!!
ha érdekel, olvasd el a szöléstörimet, elég részletes:)

krisszi

Ezt találtam az LLL honlapján:

"Nem mindig könnyű egy egyfolytában síró kisbabát szeretni, de pont ők azok, akiknek a legnagyobb szükségük van a szeretetre. Ha sírós kisbabád van, úgy tűnhet, hogy megállt az idő, de egy év múlva, ahogy elnézed a boldogan játszó-totyogó gyermekedet, csodálkozni fogsz majd, milyen gyorsan múlnak a hónapok."

Most csak ez tartja bennem a lelket.
Ez a sok sÍrás....néha úgy érzem, csődöt mondtam anyaként, pedig tényleg mindent megpróbálok.

bocsi hogy negativkodom, de még egyedül vagyok itthon, és olyan jó kipanaszkodnom magam. már ez is boldoggá tesz :?
sz_kata

Sziasztok!

Nózi, Rolex!

Tüneményesek a csemeték! :wink:

Livi!

Nem is hallottam még erről a Colocyntis-ről, amit írtál... :shock: Ez mi? Infacol helyett adod? Lehet, hogy mi is leállunk vele, mert Geszti is nagyon nyűgöske szegénykém, és már ő sem csak este... Ma pl. délben is volt egy hasfájása, majdnem 1 órán át kínozta... Végül ebédelt, aztán 1 órát aludt Apukájával, de elég nyugtalan volt. Aztán megint volt egy kis hasfájás, utána cicizett, és bealudt rajtam, 2 és fél órán át dédelgettem a keblemen... Nem volt szivem letenni, mert végre mélyen és édesen aludt. De már mindenem fájt. Végül most letettem, mert úgyis mindjárt 6 óra, persze már meg is ébredt.

Krisszi!
Ez tényleg szuper, köszi szépen a tippet, időben jött! Holnap kérek is beutalót a dokitól!

Sz_Kata!
Hát azért a falhoz csak nem vágod?... Gondoltam hogy vicc, de hogy mondhatsz ilyet?...
Én is szoktam egyébként bőgni amikor Geszti fájdalmasan sír, ebben meg tudlak érteni... :cry:

Lányok!
Hát én nem tudtam megbékélni a mai nappal, hogy Geszti kétszer is bömbölt a hasa miatt, és mivel már 2 napja nem kakilt, csak pukizott nagyokat, gondoltam kipróbálom én is a hőmérőzést. Sajna szélcső még nincs itthon, de lehet hogy beszerzem. Ugyanis nagyon hatékony volt a hőmérőzés, azonnal jött is kaki. Nem volt kirobbanó mennyiség, de jött, olyan átlagos. Viszont az állaga! Van valakinek ötlete, vagy tapasztalata, hogy mitől lehet, ha nyúlós, nyálkás állagú, zöldes színű és krémszerű, tehát nincsenek benne fehér göbök (amik egyébként szoktak lenni)? Nem nagyon volt szimpi nekem ez a "termés". Holnap rákérdezek a dokinál, de érdekelne hogy mi a véleményetek? Biztos ez a nyúlós izé tekerte meg a kis beleit. Ez mitől lehet?... Csak anyatejet kapott az utóbbi pár napban. Lehet hogy ez a baj? Érdekes, amikor tápot is kapott (általában 40 % arányban a 60 % tejjel szemben), akkor sosem volt ilyen állagú a kaki, és ennyire hasfájós sem volt.. :shock:

Kép
mamy

Gábriel, nem a Fantha zsuzsi volt a szülésznőm, de sztem a te zsuzsid is ugyanilyen szuperül meg fogja oldani a dolgokat, ha adja a homeos bogyókat, és a kórházban is ugyanaz a protokoll, ugyanazt beszélik meg, úgyhogy ne aggódj!!

Szuper a Szt. imre majd meglátod, mind emberileg, mind a felújított kórház dolgai.

Beuka neked is könnyű szülésed lesz, egészséges irigység kell!! :lol:

Kép

Kép
rejo

Rolex!
Az előbb elfelejtettem megkérdezni, mi az a boxkesztyű, ami Zsófi kezén van? Mire jó? Hogy ne karmolássza össze magát? Mert akkor nekünk is jó lenne. Hiába vágom le Geszti körmeit szépen, hamar nő neki, és másnap már karmol, engem is össze-vissza szokott karmolni a mellkasomon... :roll:
És hol lehet ezt kapni? Mennyibe kerül? Köszi!

Kép
mamy

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk, mert Vácon vagyunk és csak a szomszédba netezem! :lol:

Remélem mindenkivel minden rendben és minden babuci jól van!

Melinda!

Én is deákváron vagyok, mi a rigó utcában lakunk.
Az a Gerle utca mellett van! :lol:

Ha van időd és kedved akkor irj privit vagy sms-t és akkor talizhatunk. 06303304025 a telszámom! Jövő hét pénteken megyünk vissza Sopronba!

Sok puszi mindenkinek!!!

KépKép
napraforgo13

Szasztok, Lányok,
most csak gyors bekukk, tán éjjel tudok majd jönni (nincs semmi gond, csak valahogy le vagyok lassulva, és elhavazódom rendesen - hogy ilyen ocsmányul fogalmazzak...).

Mamy,
Suttogó megjött. Oltásnak nem kell kifakadnia, elég a piros bög.
Csúf kaki: mert napokig benne van szegényben. (Ez nálunk is így van, ha egy (!) napig érleli.)

Melinda,
jajistenem, gyógyulj meg!

Siba,
te is! 38 fokos láz felett ne add oda neki a tejedet. És ne nőgyógyhoz menj, hanem szerintem urológushoz.

Sz_Kata,
én a sterimaros cuccot finoman az orrlyukukba illesztem picit, és úgy nyomok egy határozottat. Ha sikerült, szörcsögni fog a gyerek kicsit. Sírás: részvétem :( Nálunk szerencsére lassan, de biztosan jön a mosolygós időszak - nálatok is hamar eljön, hidd el!

Krisszi,
köszönöm, de nem érdemlem - én is eléggé há pé tudok lenni néha, fúr is a lelkiismeret... Megfázás: járvány van, több anyuka mondta az utcában, úgyhogy ne hibáztasd magad!

beteg mamiknak-bébiknek jobbulást, sírós babucikhoz kitartást!

Puszi - Kata

ákata2

Mamy:

Igen jól látod a boxkesztyűt Rolex Zsófiján.Szerintem bármilyen bababoltban van ilyen,pár száz ft.Én a Mária nagykerben vettem,de 2-őt kaptamJadeytől is.

Siba:

sajnálom,hogy rossz tapasztalatod volt a kórházról ahol szültél.Idővel csak a szépre emlékezel majd.
Felfázásra nekem is van tippem,sajnos nálam terhesség előtt nagyon rendszeresen volt.
Írta valaki a medveszőlőlevelet.+még mezeizsúrló,kamilla tea.És jó sokat igyál,hogy folyton pisilni járj.Megkönnyebbülsz ha kellemetlen.
Van egy gyógyhatású készítmény,UROGYN a neve,de mivel alkoholos tinktúra,kérdezd meg a gyógyszertárban,szopi alatt lehet-e.

Beuka:

Hát,már akármi is lehet.

Gabriel:

Én is örömmel hallom Rejotól,hogy szupi a Szt Imre,márcsak azért is,mert engem ismernek ugyebár a Péterfyben,meg is kaptam múlt héten,hogy miért nem ott szülök.Biztos sok előnye lett volna,de mégsem így döntöttem.
Egyébként még lehetünk bent egyszerre,mert 1 hét van köztünk!

Jadeykém mizujs?

KépKép
rönci

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?