Sziasztok!
Manka!
Gyomorsav problémákra én a pattogatott kukoricát hallottam megoldásnak, mert az jól felszívja a felesleget. Tehetsz egy próbát, hátha.
A buborékos érzés az tényleg baba lehet. Ha jó vékony vagy, akkor akár elő is fordulhat, hogy a babát érzed. Egyébként nálam a mai napig előfordul, hogy azt hiszem, hogy a baba, aztán utána érzem a beleim mozgását és akkor egy picit elszontyolodom.
Bettus!
Gratulálok a jó AFP eredményhez. Én 8-án, szerdán megyek a vérvételre és 20-án tudom meg az eredményt. Addig tövig rágom a körmeim, pedig tudom, hogy nem szabad izgulni...
Judit!
Sajnálom, hogy ilyen vacakul vagy és őszintén remélem, hogy már késő du-ra, estére javult a helyzet. De holnapra biztos jobb lesz! A babóca látványa meg mindent el fog feledtetni Veled!
Várunk
Kriszta!
Nálam biztosan besegít abba, hogy már érzem Picurkát, hogy Õ már a második babám, és mindenhol azt olvasom, hogy a többedik babás várandós anyukák előbb megérzik. Marcit én is "csak" a 19. héten éreztem először, amikor már biztos voltam benne, aztán lehet, hogy már előbb is éreztem, csak nem tudtam, hogy Õ az.
Egyébként pocakom nekem sincs, csak kis hájacskám
VAsárnap itt járt a barátnőm, aki megállapította, hogy ha nem tudná, hogy terhes vagyok, nem mondaná meg rólam...
Kata!
Ne izgulj!!! Ha a dokid is úgy találja, hogy nincs miért izgulni és hasbaszúrkálni most, akkor ne aggódj! Tudom, könnyű ezt nekem mondan a partvonalról, de az izgalom sem Neked, sem a Babóknak nem tesz jót. Azt sajnos én is tapasztaltam már, hogy ritka, ha egyazon dolgot két helyen ugyanúgy találsz meg. Az Istenhegyi Klinikán csinálnak még ilyen vérvizsgálatot, nem?! Ha már végképp nem bírod, akkor esetleg ott próbálj meg érdeklődni, hátha segítőkészek...
Babamocorgás ilyen korán nem fájt nekem, később is csak azért, mert már mindenemet nyomta. Lehet, hogy baba volt, fogalmam nincs, de lehet, hogy most az idegeskedésednek nagyobb az esélye.
Erika!
Azt hiszem, én is majd a szülinapomra kismamarucikat fogok kérni
Nekem csak májusban lesz, de addig még vannak rucijaim Marcitól.
Az 50-es ruci lehet, hogy picuri lesz, mert általában koraszülött babákra férnek rá. Ha belelkesedsz babaruha vásárlás terén, akkor inkább 56-osokkal kezdj
Piro!
Sajnálom, hogy nem túl jók az első benyomásaid a kecskeméti kórházról. Olvasni sem volt túl szívderítő
No kórházi befekvés
Én csak azokról a vizsgálatokról tudok írni, amit nálam végeztek. A 12. heti uh-on (nálam hüvelyi volt) a nyaki redőt mérik, aminek túl nagy mérete Down-kórra adhat okot.
A 16. héten levett vérből az AFP mértékét (ez egy fehérje - ha jól tudom -, amit a baba bocsát ki) vizsgálják. Ezt egy adott intervallumon belül tekintik normálisnak, ha túl kevés akkor Down-kór esélye nőhet, ha túl sok, akkor a nyitott gerinc, hasfalé.
Az AFP eredmény ismeretében csinálják meg a 18-20. héten a genetikai uh-ot, ami abban tér el a többitől, hogy kifejezetten uh-os orvos (ill. meghatározott uh-os végzettséggel rendelkező nőgyógyász) végzi és alaposan megvizsgálja a baba felépítését (hasfal, gerinc épsége), végtagok száma, formája, koponya, meg mindent ami a baba egészsége szempontjából fontos. Én ennyit tudok, a többiek biztos írnak még. De sajnos látjuk, hogy nagyon sokféle rendszerben végzik ezeket a vizsgálatokat. A lényeg, hogy Te próbálj a saját dokidnál, védőnőnél mindenre alaposan rákérdezni.
Marci a változatosság kedvéért kipöttyösödött valami vírusos vacak miatt. Semmi komoly, mert tök jól érzi magát, étvágya is változatlan, csak Pöttyös Palkó lett belőle. A 15 hós szuriját sem kaphatja meg. Már annyira unom ezt a sok vacak betegséget. Jöjjön már a jó idő!!!
Én istenien vagyok! Megyek is lepihenni és próbálom előcsalogatni Ketteskét, hogy szórakoztasson
Egyébként már jópárszor a Bnetes levélkéim megírása közben érzem a mozgolódását, mert gondolom a méhem ülés közben össze van egy picit nyomva.
Pusz: Melinda (16+3)