Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Pocakosok,

Most csak roviden jelentkezem, csutortokon jottunk haza a draga kicsi kisbabankkal a korhazbol. Azt hiszem nagyon irirgylesre melto vagyok. Itt fekszem hason az agyon, a kis gyonyorusegem a papaja kezeben gogicsel es mindjart megyunk furdetni a picurt. Nagyon koszonom a sok gratulaciot. Meg csak beleolvasgattam a levelekbe, picit meg olvasgatok es aztan jon a szules storym. Elõre csak annyit, hogy fantasztikus elmeny volt.

Már sirdogál a Pici, de még jövök, ha õ is úgy gondolja.

Zuzu, a legboldogabb mama
zuzu

Sheila,

köszönöm. Már egy hónapja is nagyon kedvesen üdvözöltetek, de akkor még nem akartam feliratkozni. Elég nehezen jött össze a baba, és nem akartam csalódni. Most talán már nem lesz semmi baj.

Jó gömbölyödést, Lora
Lora

Gitta, örömmel hallom hogy sokkal jobban vagy! Persze még mindig pihenj sokat! Nem lesz semmi baj :-)
Lora

Kata!

Nyusza-Viki Ancsiról kérdezett a "Ma megjöttböl..."
Neki is volt barnás folyása, aztán kapott progeszteront, meg elment haza pihenni. Azóta sajnos tényleg nem tudunk róla semmit...

Krisztinka!

Nem tudod mi van vele? Jó van?

Gitta!

KépKépKépKép
Szoritok, hogy minden rendben legyen!

KépKép
KépKépKép
beszti

Lora!

Most már nem lesz semmi baj, meglátod!
Vigyázz Magatokra, pihenj amikor csak tudsz.

ZUZU!

Hát Téged aztán EXTRA adag szerencsével áldott meg a Jóisten, az biztos!
Otthon vagy, gyönyörû a bébi, boldog a kispapa , hason
fekszel...
Mégegyszer minden jót Nektek, és hamarosan sorra követünk
az " elsõ napok, hetekbe..."
Várjuk a beszámolót!!!

Kata!!

Az összebújás és a hasonfekvés nekem is ezerrel hiányzik!!
Eszembe jutott, mi lehet velünk a "baj":
szerintem az, hogy a második baba után elkönyveltük, hogy
többé nem kell szülnünk, én legalábbis fellélegeztem, hogy
utsó volt...
aztán válás, új szerelem és persze kell egy közös baba,
fõleg, hogy az új párunknak az elsõ lesz...
/ úgy tudom Nálad is /
félre ne érts én boldogan vállaltam a babát, és még akkor is
szülnék ha százszor fájdalmasabb lenne, mint amilyen lesz,
és mióta tudom, hogy végre KISLÁNY, mindig is kislányt szerettem volna...
de...a tudatalattim még mindig ott tart, hogy szülések letudva, hisz évekig ez volt érvényben...
ehhez képest: nemsokára újra jönnek a fájások...
szerinted lehet benne némi igazság??

Sheila
33+5

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Kata!

Hát ami a hasonfekvést illeti én is gyakran álmodozom ilyenrõl. Meg arról is, hogy nem kell azért felkelnem, hogy pisilni menjek kétszer-háromszor. Persze majd kell másért sõtt többször ... De az már más lesz. Nektek is van olyan, hogy ha a baba úgy fekszik mintha állandóan pisilni kellene és nem múlik el? Eddig is úgy éreztem már magam, mint egy "közlekedõedény" Kép.

Tudtok valamit arról, hogy az utolsó harmadban/hónapban mennyit gyarapodnak a babák hetente? Szeretném legalább sejteni, hogy milyen súlyú lesz majd a picur. Nem is annyira a kelengye, inkább a szülés miatt - hogy mire készüljek lélekben. Kérdezgettem az orvost is, de õ nem nagyon jósolgatott még.

Bubu (35+4)
bubu

Sziasztok!

Bubu - ismerös ez a folyton pisilni kell érzés... én is képes vagyok 10 percenként ujra és ujra kimenni...

Kata -a vágyaidban osztozom veled Kép de nekem egy jó forró fürdö is hiányzik ám nagyon Kép

Zuzu - mégegyszer nagy gratula és várjuk a szülésbeszámolót Kép

Andiról semmi hír???

Tegnap volt egy kis ijedtség mifelénk Kép
Egész nap keményedett a pocakom, este a doki azt mondta, hogy irány a kórház, CTG...
Szerencsére semmi komoly összehúzódást nem találtak, így némi konokság árán és megígérve hogy zsedem a MagneB6-ot rendesen hazaengedtek... be akartak fektetni, de nekünk jobb itthon a saját ágyikónkban...

Dojika 31+3
Dojika

Lora, Edina - kedves baratnoim, jo, hogy mostantol "hivatalosan" is itt vagytok! Gyonyoru szep es boldog kismamasagot nektek /is, es persze mindegyik kismamatarsunknak! KépKép.

Bubu, babanovekedesrol -
27.het - elerheti az egy kilot, hossza 24 cm,
28.het - 1150 grammos, a varhato szulesi suly harmada, testhossz 25. labacskai pedig 5,5 cm hosszu,
29.het - 1250 gramm, hossza 26 cm,
30.het - 1450 gramm, hossza 27 cm, kepes mar a testhomerseklete szabalyozasara is,
31.het - 1600 gramm, hossza 28 cm, vastag magzatmaz-reteg boritja a boret,
32.het - 1800 gramm, hossza 30 cm, EEG vizsgalattal kimutathato a magzatnal az alom es az ebrenlet idoszaka is Kép
33.het - ketkilos! es feje bubjatol a farokcsontjaig mar 30,5 cm,
34.het - 2250 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig 31,5 cm
35.het - 2550 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig 32 cm,
36.het - 2750 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig 33 cm,
37.het - 2950 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig hossza 34 cm,
38.het - 3100 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig 35 cm
39.het - 3250 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig 36 cm
40.het - 3400 gramm, teljes testhossz 50 cm
noklapja.hu-rol, a babazzunk cimszo alol regebbi cikkbol vettem a fentieket, eloszor csak a cimszot akartam megadni, de ugy tunik, mintha toroltek volna?!?! a cikket, nem talaltam.

Lella /14Kép/
Lella

Lora, Edina - kedves baratnoim, jo, hogy mostantol "hivatalosan" is itt vagytok! Gyonyoru szep es boldog kismamasagot nektek /is, es persze mindegyik kismamatarsunknak! KépKép.

Bubu, babanovekedesrol -
27.het - elerheti az egy kilot, hossza 24 cm,
28.het - 1150 grammos, a varhato szulesi suly harmada, testhossz 25. labacskai pedig 5,5 cm hosszu,
29.het - 1250 gramm, hossza 26 cm,
30.het - 1450 gramm, hossza 27 cm, kepes mar a testhomerseklete szabalyozasara is,
31.het - 1600 gramm, hossza 28 cm, vastag magzatmaz-reteg boritja a boret,
32.het - 1800 gramm, hossza 30 cm, EEG vizsgalattal kimutathato a magzatnal az alom es az ebrenlet idoszaka is Kép
33.het - ketkilos! es feje bubjatol a farokcsontjaig mar 30,5 cm,
34.het - 2250 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig 31,5 cm
35.het - 2550 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig 32 cm,
36.het - 2750 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig 33 cm,
37.het - 2950 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig hossza 34 cm,
38.het - 3100 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig 35 cm
39.het - 3250 gramm, feje bubjatol a farokcsontjaig 36 cm
40.het - 3400 gramm, teljes testhossz 50 cm
noklapja.hu-rol, a babazzunk cimszo alol regebbi cikkbol vettem a fentieket, eloszor csak a cimszot akartam megadni, de ugy tunik, mintha toroltek volna?!?! a cikket, sajnos nem talaltam.

Lella /14Kép/
Lella

Nem eleg, hogy regenyt irtam, raadasul kettoztem isKép bocsikaKép
Lella
Névtelen

Sziasztok!

Ajajajajaj! Eddig bele sem gondoltam, hogy mi lesz ha nagyobb lesz a pocim. Ugyanis CSAK hasonfekve tudok elaludniKép Kép de megériKép

Minden jót kívánok az újszülötteknek és a mamájuknak, és a "friss" kismamáknak!Kép

sasha
12+5
sasha

Itt egy izgalmas link a baba fejlõdésérõl képekkel illusztrálva, valamelyik topikban találtam:
[url=http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html" TARGET="_top]http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html[/url]

cuppp
sasha
sasha

Sasha, megtenned, hogy az altalad ajanlott linket bemasolod egy world-file-ba, es csatolva egy mail-hez elkuldod nekem, mert valahogy a gepem nem akarja rendesen megnyitni, a fele anyag hianyzik..Kép es olyan jo kis anyag, szivesen hazavinnem... cimem noralib2000@yahoo.com koszike! Lella
Lella

Lanyok, vajon hol talalom a szulesekrol szolo topicot? mintha valaki a multkor emlitette volna, hogy van ilyen is, ugy szeretnek beleolvasni, tudja valaki?
Lella

Dojika, vigyázz magatokra!

Lella, köszi a listát, eltettem magamnak.

Kata meg minden nagypocós!
Hát azt hiszem hosszú lenne a lista arról mi mennyire hiányzik. Pl. a házasélet Kép, a Cola. Na meg a szép tavaszi kollekció beszerzése - ha meglátok egy boltot mindig a régi méretemet nézem meg elõször /36, 38/ mire eszmélek és elkeseredek, hogy ez sehogyse jönne rám. Valahogy nincs kedvem már erre az egy hónapra kismamaruha-varrásba fogni, vagy újat venni, meg néha olyan jó lenne nem bálnául kinézni. Pedig a férjem szerint jól áll nekem a pocak, de engem ezzel nem gyõz meg. A fejemben még mindig a régi formám van. Na nem kesergek, majd a nyáron gyorsan ledobom a fölös kilóimat - és akkor még nagy lesz a cicim is!

Keddre megint teljesen szép idõt mond, addig is jó rendezgetést odabent mamáknak, meg a babáknak is!

Bubu
bubu

Sasha!

Az Ajajajajaj!-jal kezdödö hozzászólásodat akár én is írhattam volna. Csak most kezd leesni, amikor a "nagyok"-at olvasom, hogy nem lesz egyszerü nagy pocakkal aludni. Ráadásul én is mindig a hasamon alszom, máshogy szerintem nem is tudok.
Tán négy héttel fogom tovább bírni a hasonfekvést nálad Kép, a végén pedig majd ugyanennyit irigykedhetek rád!KépKépKép

Gitta,
örömmel olvastam, hogy egyre jobban vagy, azért csak nagyon óvatosan, és kövesd hajszálpontosan az orvosi tanácsokat! Folyamatosan szorítunk értetek, minden jól fog alakulni!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én nagyon élvezem az elsö igazi tavaszias hétvégéket! (Nálunk most köszöntött csak be a jóidö.) Nektek is boldog gömbölyödést, élményekkel teli tavaszt!

Csipkebogyó
8+3
csipkebogyó

Sziasztok!

Edina!

Már vártalak! Kép
Beírtalak a táblázatba, de kellene még, hogy hány éves vagy.
Üdv köztünk, és boldog babavárást velünk. KépKépKép

i_ancsa!

Javítottam! Kép

Sheila!

Hát nem tudom öt hét múlva, hogy fogok beszélni, de most úgy érzem, hogy már nagyon jó lenne túllenni rajta. Kép
Igazad van, nálunk is az a helyzet, mint nálatok. Én is elkönyveltem, hogy a két lány után befejeztem a szülést, és tessék itt van. Kép Örömmel vállalkoztam rá, és még nagyobb örömmel hordom ki ezt a kicsi lányt. Az más kérdés, hogy egyre jobban be vagyok tojva a szüléstõl! Kép Ezen úgysem tudok változtatni, bárki, bármit mond is, hiszen átéltem már két szülést! Kép

Beszti!

Igazad van, tényleg Ancsi lehetett, de én õt valahogy Ancsinak ismertem meg, és az Ancsa nem mondott semmit. Mindjárt dobok neki egy sms-t, hogy mi van vele... Kép

bubu!

Igen én is vagyok úgy, hogy 2 perce voltam pisilni, de már megint menni kellene. Aztán elmegyek és semmi. Kép

Dojika!

Örülök, hogy másnak is vannak ilyen perverz vágyai Kép
A fürdõ nekem is hiányzik, de hát nem akartam ennyi dolgot felsorolni. Mert úgye milyen jó lenne lazán felhúzni egy zoknit, egy cipõt, milyen jó lenne nem 20 percig vágni a lábaujjaimról a körmöt, és persze sorolhatnám még... Kép

sasha és Csipkebogyó!

Emlékszem mi is így mosolyogtunk Dojikával és Norcival, amikor idekerültünk. Az akkori nagypocisoknak is ilyen vágyai voltak, de mi még akkor csak mosolyogtunk, hogy de jó, nekünk ez még messze van. Kép Aztán tessék, észre sem vettük és most nekünk vannak ilyen perverz vágyaink.
Azért a világért meg ne rémisszen benneteket a mi vágyakozásunk, mert e sok-sok nyafogás mellett azért nincs szebb dolog, mint egy kis életet kihordani a szívünk alatt. Ezek a nyafogások nemsokára elmúlnak, és anyának lenni pedig még csodálatosabb dolog!

Kata (31.hét)
Kata007

Kedves Kismamak,

udv eszakrol, itt tuti szep ido van, remelem, otthon se olyan rossz.

Forgi, Zuzu,
sok gratula Nektek, szabad egy picit irigykedni..? Oromteli babazast kivanok es sok tejcsit a babaknak.

Gitta es Dojika,
nagyon drukkolok ertetek, es a kisbabatokert. Pihenjetek sokat, sajnos semmi konkretat nem tudok tanacsolni. Mielobbi jobbulast kivanok!!!

Cupp-cupp,
Noemi
Noemi

Csipkebogyo,

nem talalom a cikket, amit emlitettel ->

Van egy cikk itt a babaneten, érdemes elolvasni legalább azt a részét, ahol a méheddel való kapcsolattartásról ír. A cikk címe: "Csecsemõk jobb fejlõdési esélyei a kapcsolatanalízisben - Raffai Jenõ dr."

(nagyon bena vagyok, kerestem, de ...)

Merre talalhato? Koszi elore is.

Noemi
Noemi

Halihó,

olvastam/hallottam már arról, hogy a babásság alatt megváltozik a hormonok miatt a nõ lelki világa. Eddig hülyeségnek/hihetetlennek tartottam, hogy valaki úgy vihogjon, sírjon ha nem akar. Fõleg nem az elsõ harmadban. Én még bõven ide tartozok, de most is kicsordult a könnyem, ahogy Kata hozzászólását olvastam. Normális vagyok? Nem tudom visszatartani ezeket az érzelmi kitöréseket. A múlt héten elbõgtem magamat azért, mert a barátnõm kibékült a fiával. Nagyon örültem neki, de azért sírni mégsem akartam :-)

Lella, levél ment.

Gitta, hogy vagy?

Kellemes délutánt, Lora (9/3)
Lora

Sajnos nekem most szembe kell néznem ezzel a rendkívül szomorú helyzettel, hogy az ellenõrzõ AFP vizsgálat is alacsony értéket mutatott: 0,7 MOM és viszonylag magas BHCG szintet: 3,6 (a 16. héten vett minta szintén 0,7 MOM AFP, de akkor még 3,9 BHCG). Most a naptár szerint kedden (március 26-án töltjük a 18. hetet. A tarkóvastagságot a Szabolcs utcában mérték a 11. héten (az is éppen betöltve): 1,2mm (norm.) volt.
Mindkét idáigi UH normális méreteket mutatott a naptári számoláshoz képest, tehát idáig mindenki ragaszkodik ahhoz, hogy jó a számolás.
A súlyom most 69 kg, bár az AFP-t levevõknek véletlenül 67-te mondtam. Gondolom, ez nem befolyásolja túlságosan az értékeket.
Amúgy a ciklusom mindig hosszabb 28 napnál, általában 34, de a fogantatást megelõzõ két hónapban is 31 napos volt. Régebben még hosszabb ciklusaim voltak.
Õ lesz a második babánk. Kristóf májusban lesz kettõ éves, neki is a határértéken volt az AFP-je: 0,8 MOM, de a BHCG-je viszont jó volt: 2,7 MOM.
Nagyon hálás lennék, ha valaki hozzá tudna szólni ehhez. Akár orvosként, akár laikusként.
A saját orvosom még nem tudja, elutazott. Remélem, hétfõn tudok vele beszélni. Genetikai UH még nem volt.
Amúgy a vizsgálat elõtti napokban igen intenzív hasmenéses-hányásos vírusom volt, aminek következtében 3kg-ot fogytam, persze ennek nagy része hamar visszajött, gondolom vízveszteség volt. Lázam is volt. Vajon ez befolyásolhatja ezt a vizsgálati eredményt?
28 éves vagyok, a családban sehol sem fordult elõ semmilyen genetikai rendellenesség, sem más veleszületett betegség.
Köszönöm, ha valaki tud vígaszt vagy érdemi információt adni!
Dorka
Dorka

Kedves Dorka!
Remélem semmi probléma nem lesz.
Van egy csevegõ Erazmusz válaszol, kérdezd meg õt, hátha okosabb és fõleg nyugodtabb leszel!
Üdv:
Ágci

Kép
Ágci

Kedves Dorka!
Bocs, most vettem észre, hogy már oda is írtál!
addig is míg választ nem kapsz, küldök neked egy kis mosolyt:
KépKépKépKépKépKépKép
Ágci

Sziasztok!
Sheila, elárulnád, hogy mennyibe került Telkiben ez a coccus vizsgálat?
Milla
Milla

Sziasztok!

Csak azért írok, hogy lássátok nem tûntem el, még 2in1
Kíváncsi vagyok holnapra talál-e ki valamit a doki.
Pénteken még nem tudta meddig várunk.

Nagyon unom!!!!!!!!!

Pusz mindenkinek:
Zkati
41+4
zkati

Dorka!

Én is átestem ezeken az izgalmakon, amiken Te. A tapasztalataimat tudom veled megosztani.
Nekem AFP=1.3MoM hcg=2.3MoM SP1=1.3MoM volt. Ebbõl a hcg-re mondták, hogy nem megfelelõ, túl magas. A korom miatt (34) és a magas hcg miatt azt mondták a genetikán, hogy a rendellenesség kockázata 0.5%-ról 1 %-ra nõtt, tehát annyi, mint a magzatvízvizsgálat kockázata. Eredetileg nem akartuk ezt a vizsgálatot, de ezzel meggyõztek, megcsináltattuk. Maga a vizsgálat nem volt túl kellemes, de én inkább azt a 3 hetet említeném keservesnek, amíg az eredményre vártunk.
Mindent rendben találtak, így viszont nagyon megnyugodtunk.
Utólag azt mondom, hogy megérte, talán sokkal jobban végigizgultam volna a 9 hónapot, mint így. (Persze így is van mindig min aggódni.)

Szerintem egy genetikai tanácsadót kellene felkeresnetek, õk tudják legjobban ezeknek az értékeknek az összefüggéseit, kockázatait megítélni.

Minden jót, és ne izgulj!

any
any

Sziasztok!

Milla!

A Telkiben 4.500Ft-ot fizettünk, ez tartalmazza a baktériumtenyésztést hüvelyváladékbõl és vizeletbõl is,
valamint a doktornõ megnézte a méhszáj állapotát és ellenõrizte a szívhangot.
Az egyéb tarifák ismeretében kellemesen meglepõdtem a recepción, mikor a számlát rendeztük.

ZKati!

Már nem is találok szavakat, nagyon együttérzek Veled,
hidd el: nem maradsz 2in1! elhiszem , hogy ez már felõrli
az idegeidet!! Szorítok!!!

Dorka!

Csatlakozom az elõttem szóló Any-hoz: a genetikai vizsgálat
után Te is megnyugodhatsz majd, hiszen a kisfiad is egészséges: minden esély megvan rá, hogy az új baba is az lesz!!
Fel a fejjel, drukkolok Nektek!

Sheila
33+6

Kép
Kép
Kép

Sheila
sheila

Noemi
Noemi

Hahó!

Ez a pisilés téma sok gondot okoz nekem. Én zenész vagyok, és színházban dolgozom, ahol sajna elõadás közben nincs lehetõség kimászkálni. Pedig vannak jó hosszú darabok Kép
Például a Nyomorultak elsõ felvonása 95 perc! És már most is sokszor úgy várom a felvonások végét, mi lesz késõbb?!?

Lora,
csatlakozom. Idõnként fura érzelmi reakcióim vannak nekem is. És ami még furcsább, egyre kevésbe bírom a hangerõt. Ami mondjuk egy rockopera játszása közben igen nagy hátrány...

Kata!
Köszönöm! Kép

Mondjátok, ez a gyomorégés végig marad? Sokszor már aludni sem tudok tõle. Van erre valami ellenszer? Ami nem gyógyszer természetesen...

i_ancsa
i_ancsa

(Bocs az elozo uzenet "kicsuszott" a kezem kozul.)

Szoval:
Lora,
nagyon ismeros amit a sirasrol irtal. En is megvaltoztam, mindentol meghatodom, egy szomoru filmen par napja szivbol sirtam, es elarulom, a babaneten is elofordul, hogy sirok, oromomben. Ilyen szentimentalis lettem, remelem, csak atmenetileg.

Noemi
9+4
Noemi

Köszönöm, Lányok!
Holnap írok a fejleményekrõl!
Dorka
Dorka

Sziasztok!

Akkor ma én leszek az elsõ... Kép

Itt a mai friss pocakos:

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Hetek/napok[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés terv. helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Zkati 41 / 5 32 év/3.b. Budapest 03.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa[/size]
[size=-2]2.[/size] Andysj 40 / 1 25 év/2.b. USA 03.24 [size=-2]Trinity Med. Center/Dr. Sigman[/size]
[size=-2]3.[/size] Kele 39 / 3 28 év/1.b. Budapest 03.31 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]4.[/size] Kristi 39 / 1 29 év/1.b. Erdély 03.31 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]5.[/size] Helena 38 / 0 27 év/1.b. Komárom 04.08 [size=-2]Komárom Selye J. K./Dr. Rivera[/size]
[size=-2]6.[/size] Krita 37 / 4 27 év/1.b. Nyíregyháza 04.11 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]7.[/size] Vuckó 37 / 4 27 év/1.b. Nagykovácsi 04.11 [size=-2]Péterffy Sándor K. / Dr. Rácz[/size]
[size=-2]8.[/size] Mummy 37 / 2 26 év/1.b. Budapest 04.13 [size=-2]János Kórház[/size]
[size=-2]9.[/size] Heni 37 / 2 23 év/1.b. Budakeszi 04.13 [size=-2]Szent Rókus Kórház/Dr. Doffek[/size]
[size=-2]10.[/size] szanti 37 / 0 24 év/1.b. Budapest 04.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]11.[/size] Száva 36 / 5 29 év/2.b. Miskolc 04.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]12.[/size] Katka2 36 / 5 27 év/1.b. Etyek 04.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]13.[/size] bubu 35 / 6 29 év/1.b. Bp.környéke 04.23 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]14.[/size] Robi 34 / 1 27 év/1.b. Budapest 04.29 [size=-2]Péterffy Sándor Kórház[/size]
[size=-2]15.[/size] Szilvi 34 / 3 28 év/1.b. Budapest 05.04 [size=-2]HIETE / Dr. Dancsó[/size]
[size=-2]16.[/size] BSzilvi 34 / 3 26 év/1.b. Budapest 05.04 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Ács[/size]
[size=-2]17.[/size] Sheila 34 / 0 35 év/3.b. Gyõr 05.06 [size=-2]Gyõri Petz Aladár K. / Dr. Fülöp[/size]
[size=-2]18.[/size] Mia 33 / 6 27 év/2.b. Budapest 05.08 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]19.[/size] Zsunya 32 / 5 25 év/1.b. Budapest 05.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]20.[/size] Csilla1 32 / 4 31 év/2.b. Budapest 05.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]21.[/size] Dojika 31 / 4 27 év/1.b. Budaörs 05.21 [size=-2]Schöpf-Mérei Kórház/Dr. Dulka[/size]
[size=-2]22.[/size] margaréta 31 / 2 26 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kelemen[/size]
[size=-2]23.[/size] Mano 31 / 1 29 év/1.b. Budapest 05.25 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]24.[/size] Vicamama 31 / 1 31 év/2.b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]25.[/size] Bori 30 / 4 32 év/3.b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]26.[/size] Kata007 30 / 3 35 év/3.b. Miskolc 05.31 [size=-2]Miskolc Megyei K. / Dr. Gyurkó[/size]
[size=-2]27.[/size] Norci 30 / 1 27 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]28.[/size] Törpi 30 / 1 26 év/1.b. Budapest 06.02 [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]29.[/size] Marcsi 29 / 0 31 év/2.b. Budapest 06.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]30.[/size] blano 28 / 2 24 év/1.b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]Eger Markhot F. K./Dr. Wernigg[/size]
[size=-2]31.[/size] Any 28 / 0 34 év/2.b. Debrecen 06.17 [size=-2]Debreceni Kenézy Kórház[/size]
[size=-2]32.[/size] Pucúr 27 / 5 29 év/1.b. Budapest 06.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Radványi[/size]
[size=-2]33.[/size] Katesz 26 / 0 26 év/1.b. Budapest 06.30 [size=-2]Nyírõ Gyula K. / Dr. Szakonyi[/size]
[size=-2]34.[/size] gumicukor 25 / 0 25 év/1.b. Budapest 07.05 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]35.[/size] Beszti 25 / 2 26 év/2.b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]36.[/size] Dió 24 / 4 27 év/1.b. Budapest 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]37.[/size] Conti 24 / 3 34 év/2.b. Budapest 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]38.[/size] Ilke 24 / 1 25 év/1.b. Budapest 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]39.[/size] Halacska 23 / 5 29 év/1.b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]40.[/size] Nyuszi 22 / 0 32 év/1.b. Budapest 07.28 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Bábinszki[/size]
[size=-2]41.[/size] Malacka 20 / 4 36 év/2.b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]42.[/size] Forti 20 / 4 30 év/1.b. Budapest 08.09 [size=-2]Margit Kórház / Dr. Tûzkõ[/size]
[size=-2]43.[/size] Djeszter 20 / 0 29 év/2.b. Budapest 08.12 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Petõ[/size]
[size=-2]44.[/size] zsani 19 / 1 28 év/2.b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]45.[/size] Petra 19 / 4 27 év/1.b. Budapest 08.20 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Koós-Hutás[/size]
[size=-2]46.[/size] Viktória 18 / 5 23 év/1.b. Budapest 08.23 [size=-2]Csepeli Weiss Manfréd Kórház[/size]
[size=-2]47.[/size] iddi 17 / 6 36 év/2.b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]48.[/size] Nóra 17 / 5 24 év/1.b. Miskolc 08.29 [size=-2]Miskolc Semmelweis K./Dr. Dobos[/size]
[size=-2]49.[/size] lomis 16 / 5 26 év/2.b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]50.[/size] Zsóka 14 / 5 24 év/1.b. Budapest 09.12 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]51.[/size] Kriszti 15 / 1 30 év/3.b. Galgamácsa 09.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Fábián[/size]
[size=-2]52.[/size] Nyusza 14 / 6 26 év/1.b. Budapest 09.17 [size=-2]Sote I.sz. Nõi K. / Dr. Ádám[/size]
[size=-2]53.[/size] Gyöngyöske 14 / 5 30 év/2.b. Miskolc 09.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]54.[/size] ParaZita 14 / 3 30 év/1.b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]55.[/size] Lella 14 / 1 33 év/2.b. Tripoli 09.23 [size=-2]Jahn Ferenc Kórház[/size]
[size=-2]56.[/size] Edina 13 / 1 [size=-2]?????[/size]/1.b. Portugália 09.30 [size=-2]Maternidade Daniels de Matos[/size]
[size=-2]57.[/size] Sasha 13 / 0 23 év/1.b. Budapest 10.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]58.[/size] bolegajudit 11 / 6 28 év/2.b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]59.[/size] i_ancsa 11 / 1 30 év/1.b. Budapest 10.13 [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Kocsis[/size]
[size=-2]60.[/size] sch_moncsi 9 / 4 25 év/1.b. Bécs 10.12 [size=-2]Wilhelminen K./Dr. Peter Taussig[/size]
[size=-2]61.[/size] Lora 9 / 4 25 év /1.b. Várpalota 10.2? [size=-2]Dr. Bikkel József[/size]
[size=-2]62.[/size] Csipkebogyó 8 / 4 26 év/1. b. Németország 10.31 [size=-2]Dr. Engelhardt[/size]
[size=-2]63.[/size] Gitta 8 / 1 29 év/1.b. Tatabánya 11.05 [size=-2]Dr. Benya László[/size]
</pre>

Kata
Kata007

Jelentem megerkeztem, szeretnek roviden bemutatkozni: Madison Shannon a nevem, 2002.03.22.-en 14:24 -kor 3393 grammal, 48.5 cm-rel beleptem a csaladom eletebe. Vasarnap mar itthon voltunk, de bovebben majd anyu fog nyilatkozni, na persze ha majd hagyomKép

Madison + Andi
Andysj

Forgi!
Gratulalok Peter Gergo erkezesehez. Jo egeszseget az egesz csaladnak. Latom sikerult beelozni. Kép

Andi
Andysj

Andi!

Ezer gratula! KépKépKépKépKép Nagyon vártuk már a híreket! Minden jót kívánok, sok örömet a babához - bár ez úgyis megvan. Remélem lesz idöd egy élménybeszámolóra!Kép

Noémi!

Van itt több cikk is töle, ezek általában a pocakban lakó babával való kapcsolattartásról szólnak.

[url=http://www.babanet.hu/publ/raffai1.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/publ/raffai1.htm[/url]
[url=http://www.babanet.hu/publ/raffai2.htm" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/publ/raffai2.htm[/url]

Most hirtelen ezt a kettöt találtam (szerintem olvastam 1-2 hete egy másikat is), de ha szeretnél hozzászólásokat stb. találni, írd be a kezdöoldalon a keresö mezöbe, hogy "Raffai Jen" (nekem nincs hosszú ö-m, nem tudom számít-e) és akkor kidom egy halom linket. Azt hiszem én bénáztam, megkönnyítettem volna a dolgotokat, ha rögtön a linket másolom be és nem a címet. Bocs. KépKépKép

Lányok,
én most indulok egy óra múlva a második vizsgálatomra. Nagyon izgulok, nem tudom hogy mi fog történni. A dokinéni legutóbb azt mondta, hogy most már biztos fogunk szívhangot találni (nagyon-nagyon szeretném már látni!!!) és hogy lesz vérvétel, ha minden OK, kiállítja a terheskönyvet is (nálunk a dokik vezetik - vagyis az asszisztensek). Kérlek szurkoljatokKép, nagyon nagyon izgulok!

Csipkebogyó
8+4
csipkebogyó

Ancsa!

Nem tudom hogy hanyadik hétnél tartasz, de készülj fel, hogy az 5. hónaptól a baba sem fogja bírni a hangerõt - azaz a rezgéseket és valószínû nagyon rossz is olyankor neki. Az én babám amikor a 22. hét környékén voltunk egy rendezvényen, ahol kareoki is volt nagyon gyorsan menekülõre fogta, erõsen rugdosott meg forgolódott - így el is jöttünk gyorsan.
Vigasztaljon, hogy a pisilés téma javul középidõben, aztán a végén persze megint rosszabb lesz. De a 95 perc nagyon hosszú. Ha néhány decinyit iszol, akkor elõtte min. félórával, háromnegyedórával tedd, mert kb. ennyi idõ múlva választódik ki a fölösleges plusz folyadék, ami sürgõssé teszi a dolgokat. Én rutinból így csináltam, amíg autóznom kellett a munkahelyre kb. egy órát.

Kata ! Jó reggelt!

Bubu
bubu

Dorka,
a Várandósság topic Kismamariogató altopic alatt találsz rengeteg hozzászólást!
Breki
Breki

Sziasztok!

Andi:

Gratulálok a babához, jó egészséget kívánok mindkettõtökneki.

Zkati
41+5
zkati

Hasonfekvõk,
én is reménykedtem, de a tele cicijeimtõl még mindig nem tudok hason feküdni. Kép

Virág
Virág (fiore)

Kinga,
megkérdeztem egy szülészt, aki itt a babaneten eléggé gyakran elõfordul, a folyadékdiétáról. A válaszát idemásolom:
"Ha egy terhesnek oedemája van(vizesedik) és vérnyomása rendben fehérje
nincs a vizeletében, akkor én az égvilágon semmi megszorítást nem
alaklmazok: de az illet&otilde;t rendszeresen (min.hetente) ellen&otilde;rizni kell,
megmérni a vérnyomását, mert az oedema igen gyakran a toémia els&otilde; jele,
gyakrabban semmi jelent&otilde;sége nincs. A folyadékmegszorítás kifejezetten
káros."
A toémia toxémia akart lenni szerintem.

Andysj,
óriási gratula a bébihez! Várjuk az élménybeszámolót!

Virág
Virág (fiore)

Gitta,

Pihenj sokat, minden rendben lesz!

Andi,

Gratula Shannonhoz!

Mindenkinek minden jót,
Zita
ParaZita

Jo reggeltKép

Beszti
Ancsi super jol vanKépA baba novekszik es semmi gondKépKép

Kata

ne parazz,szerintem mar rutinos vagyKép

Andi

Orulok,hogy minden rendben mentKépJo egeszseget es sok tejcitKép

puszi Krisztinka
kriszti

Gitta

Remelem jobban vagy,kerlek jelentkezz ha tudszKép

Krisztinka/15+1/
kriszti

Madison! Kép

Hatalmas gratula! Igaz nem írtad, hogy melyik idõ szerint 14.24, de hát nem is várom el tõled, hisz még nem vagy jártas a babaneten. Kép Gondolom majd anyu megírja! Kép Ugye nem kínoztad sokáig a mamádat???
A paramétereid csodálatosak, minden anyuka ilyenre vágyik titokban! Kép
Sok boldogságot kívánok Neked szüleiddel, nõvérkéddel, és persze a mindig meleg, friss és mindig kéznél lévõ tejcsikébõl pedig jó sokat, hogy nagyra nõhess! Kép Ja, anyának add át üdvözletünket, és légyszíííííí hagyd, hogy beszámoljon nekünk a részletekrõl! Kép

Csipkebogyó!
Visszaértél már??? Mizujs???

Bubu!
Köszi, de nekem akkor volt jó éjszakát! Kép Valahogy úgy elidõztem, hogy ma feküdtem le. De hát gondoltam akik dolgoznak, biztosan örülnek majd a friss pocakos táblázatnak ha bekapcsolják a gépet!

Kata (31.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Jó reggelt mindenkinek!

Andi,Forgi nagy-nagy gratula, és sok boldogság! KépKép

Zkati! Sok drukk, remélem hamarosan történik valami!

Gitta! Remélem minden rendben, vigyázz magadra!

Csipkebogyó! Persze, hogy drukkolunk, minden rendben lesz, majd írjál, ha túlvagy a második vizsgálaton!

Dió (és Almamag 24+4)
Dió

Andi, gratulálok a babához! Kép

KépKép
KépKép
ilke

Akkor itt a friss babás táblázat is Andival és Madisonnal:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Blinczi Attila Vajk 3060 g, 53 cm 2002.03.02 ( - ) 1 nap
Zsebi Beni 1600 g, 47 cm 2002.03.04 ( - ) 14 nap
Virág Ráhel 3250 g, 56 cm 2002.03.14 ( + ) 1 nap
Zuzu Zorka Lara 3600 g, 61 cm 2002.03.16 ( - ) 6 nap
Forgi Péter Gergõ 3800 g, 58 cm 2002.03.22 ( - ) 2 nap
Andysj Madison Shannon 3393 g, 48,5 cm 2002.03.22 ( - ) 2 nap
</pre>

Kata

KépKép

KépKép
kata007

And, Forgi - Gratula nektek Kép

Mi egészen jól vagyunk, a szombati keményedéseknek híre sincs, de ma megint emgyünk doktor bácsihoz...

Most volt egy kis ünnepség az egyik cégnél ahova évekig "bedolgoztam"... sütike, gyümölcslé Kép És egy babaápoló szerekkel teli, pelenkázólappá alakítható hátozsákot kaptunk Manókával búcsuzóul Kép
Olyan kedvesek...nem?

Üdv. Dojika 31+4.
Dojika

Dorka, nagyon szoritok erted, remelem, minden rendben lesz! KépKép

Andi, gratulalok, mar nagyon vartuk a johireidet! KépKép Varjuk a reszletes beszamolot is!

Virag - Kép nekem a kis pocokam meg engedne, de a cicijeim miatt nem birok a hasamra fekudni, pedig mar bevetettem a "kisparna a vall es a mell alatti reszek ala" trukkot is..Kép sebaj, majd jovore...Kép

Kati, de jo, mar egesz "fenn" vagyok a tablazatban...KépKép

Tegnap megint elert a nagy-zabalasi-laz, ugyhogy teleettem magam friss zoldborsobol keszitett fozelekkel...hmmmm, viszont ez a pisiles...KépKép

Lella /14+1/
Lella

Dojika!
Örülök, hogy nincs már gond! Kép
Milyen táskát kaptál? Mi tegnap vettünk egy ilyet, a Johnsons-ost. Nekem is tetszik. A lányomnál még nem volt ilyen, emlékszem mindig vinni kellett egy kis plédet, hogy le tudjam fektetni bárhol, amit én természetesen mindig otthon hagytam Kép, de tök szuper, hogy ezzel bárhol tiszta helyen tisztába lehet tenni a kicsit. Kép

Lella!
Ha nekem szól a "Kati", akkor örülök, hogy örülsz! Kép Hát tényleg egyre feljebb kerülsz! Kép

Ja megcsináltam én is a profilomat, ha rákattintotok a nevemre akkor meg lehet nézni Kép

Kata (31.hét)

KépKép

KépKép
kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?