Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én sem vagyok hasraesve az új design-tól!Kép De csak megszokjuk! Emlékszem, mikor a teveklubot újították meg, rengetegen reklamáltak, hogy vissza a régit, aztán azt is megszoktuk és már nem is tudom, milyen a régi! Csak szépen mindenki maradjon a helyén! Hallod, Solya?Kép

Tikk! Nagyon jók a Hanna képek, de engem miért raktál be közéjük???

Zafi
zafi

Sziasztok!

Köszönjük a gyógyokat, Balu már sokkal jobban van Kép Délután már csak hőemelkedése volt, ami a tegnap esti 39,6-hoz (hónaljban) képest semmi.

Ez az új társalgó tényleg elég gázos Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Csak azért jöttem, hogy megnézzem az új Társalgót!

Nekem is szokatlan, de minden újra vevő vagyok. Nem rossz, de ezt nagyon meg kell még szokni.

Bogancsi!
Igen nekem is az tűnt fel, hogy egy kicsit lassabban töltött be, mint eddig.KépKép

Solya!
Tessék rugalmasnak lenni. Fiatal vagy még, tessék elfogadni az újat, és nem meglépni előleKépKépKép Nehogy ezért itt hagyd a Babanetet. Nagyon szomorúak lennénk.Kép

cory!
Még mennek gyógyok Balunak, hogy hőemelkedése se legyen.KépKépKépKép

Most megyek cseteleni aztán majd még jövök!

Sziasztok! Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Lehet, hogy meg fogtok kövezni, de nekem tetszik Kép

... na megyek tanulni ...
jóéjt
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok,
most én is csak azért ugrottam be, hogy megnézzem az új társalgót.

Hááááááát, nekem nem nagyon jön be, szerintem is csúnya.Kép Szerintem nem nagyon van összhangban a bal oldali menüsorral...(társalgás, dokumentáció, stb.)

Cory,
Balunak gyógyikKépKépKépKépKépKép.

Mennem kell, mert felkelt Hanga...

Szila
szila

És mi az a nevem alatt, hogy new member????
szila

Sziasztok!

Nekem sem tetszik Kép

Dzsili!
Köszi, hogy múltkor írtál nekem olyan hosszan. Nem az a baj, hogy én ragaszkodok ennyire Vilihez, néha jól jön egy kis pihi, de a fokozatosság híve vagyok. Egyelőre mésfél két óra bőven elég. Az hogy ki vigyázzon rá, a nyárra megoldódik, ugyanis tesóm és anyósom is tanár és itt a nyáriszünet.

Zöldséges kaják: (többségéhez kell hús, de godolom az nem baj) lecsó, székelykáposzta, töltött paprika, karalábé, rakott zöldbab, rakott káposzta, egyéb rakott dolgok, rántott patiszon, cukkini, tök, stb. főzelékek. És a besameles zöldségek bab, kelbibmó, karfiol, brokkoli, stb.
Saláták
+ Kenyérre kenhető zöldség: padlizsán krém.

Ezek jutottak eszembe, ha v.melyik felkeltette az érdeklődésed írok receptet is.

Cory!
Balunka gyógypuszik Kép

Norci
norci

Sziasztok!
Most csak röviden, mert mindjárt reggelizünk. Majd jövök a beszámolóval, hogy milyen volt kettecsként. Donci még csak most kezd visszarázódni és megnyugodni, hogy nem veszített el bennünket. Szóval gondolhatjátok...KépKép

A társalgón ledöbbentem, sehol nem olvastam előtte, hogy változni fog. Nekem amúgy tetszik, de a fő gondom, hogy az az ablak, ahol megjelenik, hogy ki küldte az üzenetet nagyon sok felesleges helyet vesz el, ha pl. hosszzú az üzenet. Szóval elég helypocsékoló designKép

Puszi, remélem, sikerül elküldeniKép
Nyuszimanó 27.
nyuszimano

Sziasztok!

Többnyire csak olvasgatlak benneteket, de most írok néhány sort.

Cory!
Szegény Balu, ez a fránya tüdőgyuszi.Kép Sok-sok gyogyót küldünk és remélem hamar meggógyul!
Tényleg, érzed már a babócát? És minden rendben?(Bocsi, ha már írtad, de akkor nem olvastam figyelmesen)

Laura, Márti!
Örülök, hogy ilyen jól fejlődnek a picik és a nagyok is igazi nagytesókká érnek.Kép

Laura!
Boldog névnapot az egész családnak!Kép

Szila!
Én is megnéztem a munkáidat! Nagyon szépek! Most kezdted a keresztszemezést vagy már régebben?
A többi ügyeskezű kézimunkázótól is kérünk képeket!Kép

Ezzel a palacsinta témával nagyon meghoztátok a kedvemet, így holnap főmenüben lesz.Kép Igaz az étvágyam és a gyomrom pocsék, de hátha nem lesz belőle "baleset".

Mindenkinek kellemes nyaralást!

Pussz
Szilvi + Zsani + Kép
Ui.: Az e heti UH elmaradt, mivel épp ezen a héten szabin van a dokim. Majd jövőhéten megyünk, már alig várom!Kép
sztigris

Sziasztok!

Rebi! Úgy is tetszik, hogy az összes kép nem jelenik meg, amiket feltöltöttünk pl. az Ismerjük meg egymást-ba?KépKépKépKépKép

Zafi
zafi

Bocs, visszaszívom, már látszanak, de tegnap még nem látszottak!Kép
Zafi
zafi

Sziasztok!

Szilvi: babót már érzem néhány hete Kép Balunak tüszős torokgyuszija van, és már sokkal jobban van Kép

Rebi: én csak annyit mondanék, hogy nézz be a Friss kismamákhoz, és próbáld meg elolvasni a hozzászólásokat. Nekem a t...m televan azzal, hogy állandóan szkrollozni kell, hogy el tudjam olvasni a teljes sort. Hogy a hozzászólás megerősítésről ne is beszéljünk. Brrrrr!

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Én teljesen optimistán álltam hozzá az új formához, de miután eltűntette a reggeli írásomat, így már nekem is kevésbé szimpatikus az új Babanet.

Akkor újra kezdem.
A lemaradásaim:

Márti!
Nem semmi Vilka gyarapodása, biztosan nagyon ügyesen szopizik és van is mit.
Én (bár nem vagyok Józsefvárosi) ismerem és nagyon szeretem a citromos palacsintát! Nyami!

Tikk, Solya!
Nem semmi napotok volt hétfőn, még olvasni is sok(k) volt! Bár Tikk már nem olvassa, de azért mindkettőtöknek nagyon jó nyaralást kívánok!

Laura!
Kissé megkésve, de nagyon boldog névnapot kívánok mindhármotoknak!
Toncsi is nagyon szépen gyarapszik, ügyesek vagytok! Romi pedig biztosan hamar megszokja az új felállást, a lényeg már megvan, szereti a kisöcsit!

Andi!
Nagyon aranyos volt Zsófi hétfőn, végig köztünk jött és beszélgetett velünk.
Remélem őt is fogod nyáron hozni a talikra!

Zsuzsi!
Editék július 18-áig maradnak, de július elsején érkezik Sanyi is és utána már gondolom nem lesz sok szabadidejük.

Bogancsi!
Eddig is tudtuk, hogy okos gyerkőceid vannak, de, hogy ennyire! Szívből gratulálok hozzájuk! Tomi is nagyon ügyes nagyfiú már! Remélem most már tényleg összefutunk valamelyik talin!

Zsuzsa!
Neked is nagyon ügyes, okos gyerkőceid vannak, gratulálok nekik/hozzájuk!

Cory!
Remélem már feleslegesen, de azért küldök sok-sok gyógypuszit Balunak!

Tikk!
Nagyon jó Hanna albuma, nagyon szép kislány, de ezt már egy párszor mondtam.

Én meg így röpke 14 hónap után sikeresen összeszedtem egy mellgyulladást. Ráadásul az orvosom éppen szabin van, így elmentem az éppen ügyeletes nőgyógyászhoz a klinikán, még az volt a szerencsém, hogy a váróban a nővér először felküldött a tejkonyhára és ott lefejték ill. kimasszírozták a csomókat, mert a doki rám sem nézett. Megkérdezte, hogy mikor született Peti és amikor megtudta, hogy mennyi idős, közölte, hogy már abba kellene hagynom a szoptatást, a mellgyulladás is annak a jele, hogy már be kellene fejeznünk. Én erre felkaptam a vizet és közöltem a dokival, hogy amíg a gyerekem szeretné, igenis szoptatni fogom. Erre közölte, hogy akkor készüljek fel, hogy sűrűn lesz mellgyulladásom!(nem tudom ezt mire alapozta) És felírt egy olyan antibigyót, ami mellett (szerinte) nem lehet szoptatni. Közben beszéltem a gyerekorvossal és Ibollyal is és mindketten megerősítettek, hogy szoptathatok mellette is.
És mivel már sokkal jobban vagyok, ezért még nem kezdtem el a gyógyszert szedni, hátha nélküle is sikerül meggyógyulnom.
Kíváncsi leszek a saját nőgyógyászom, hogy áll majd hozzá a szoptatáshoz, mert akarok vele beszélni a második baba előtt erről is.
Bocsi, kicsit hosszúra sikerültem, de olyan mérges lettem, hogy ilyen félvállról és az igényeimet semmibevéve foglalkozott velem ez a doki, hogy ki kellett írnom magamból.

Megyek, mert még meg kell venni a hétvégi főznivalót.

Sziasztok

Szilvi és Peti

Ui: El is felejtettem megköszönni a Petinek/ről szóló dícséreteket! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek!
bszilvi

Én voltam balek reggel, megszoktam, hogy csak egyszer kell elküldeni, de látom, hogy ezt mégegyszer le kell okézni.

Szilvi
bszilvi

Sziasztok!

Furi ez az új társalgó, nekem a sok vonal nem annyira tetszik, de majd megszokjuk...

Tegnap megírtam a szigorlatot, a téma nagyon könnyű volt, mégsem vagyok biztos benne, hogy meglesz! Szerdán derül ki, szorítsatok... Ennél többet-jobban legközelebb sem fogok tudni tanulni rá...

Most jött ki rajtam a feszültség meg minden, olyan migrénes fejfájást kaptam hogy ihaj, de már kezd jobb lenni.

Mindenkinek köszönöm a drukkokat, végülis annyiban segítettek, hogy jó volt a téma! (Akit érdekel: Narratív technikák az angol regény történetében, a másik, amit nem írtam, a nőiség definíciói voltak az angol irodalomban, az is érdekes). Viszont a hétfői-keddi vizsgát tutira dobom, fizikailag és lelkileg is képtelen lennék megcsinálni!
A nyarat úgyis muszáj rászánnom a tanulásra, mert ha megszületik a kicsi, még ennyire sem lesz időm...

Bocsánat, ha valakit untattam az offokkal.

Cory! Balunak továbbra is jobbulást! Gyűjtöttem egy csomó fiúnevet, ha érdekel esetleg! Vettetek már kiságyat? Mi még mindig nem, most a pénz fogyott el rá, de egyszer majdcsak lesz idő is meg pénz is! (Idült optimista vagyok, hiába)

Bogancsi! Gratula Daninak a bajnoksághoz, illetve mindenki iskolás csemetéjének a szép bizikhez! Csak a papír miatt izgulsz, vagy maga a munkakezdés is aggaszt? Tényleg, még így bébiszitterrel együtt is megéri neked?

Nyuszimanó? Ennyire nehezen bírta Donci nélkületek? Mesélj!!!

Egy kis dicsekvés: Andrisom leállamvizsgázott, 4-es lett a diplomája!!!

Barni nagyon drága (nahát!Kép), rengeteget szövegel, fel tudja venni egyedül a szandiját (jó lábra általában!), egyedül issza a kakaót, és egyáltalán, csúcsfigura! A legújabb, hogy úgy hív minket: Apucicica! Anyuninina! Mindenkinek köszön: (Sz)ia! (Sz)iatok! Jójapot! Hejjó! Pápá! És végre tud cuppanós puszit adni, 10-ig simán elszámol (hámnom Kép).
Viszont nagyon válogatós! Ha nem eszi az ebédet (ez gyakran előfordul), ami mindig beválik, az a HIPP egyetlen üveges étele, de röhej, hogy két évesen még mindig bébiételt kap... Kép

Laura! Boldog névnapot kívánok az egész családnak! Kép

Megyek, elkezdem bepótolni az elmaradt házimunkákat.

Andi! Mostmár aztán jól meglátogatunk titeket!!!

Puszi mindenkinek, majd igyekszem írni!

Heniék

Ui: Ma a kezemen is éreztem, ahogy rugdosott a baba! KépKépKép
gesztenye

Sziasztok!

Cory! nekem nem kell szkrolloznom, hogy el tudjam olvasni a hozzászólásokat! Beszélj Csalával, hogy nem-e képernyő beállítási problémátok van. Ezen a gépen, ahonnan most írok semmi bajom nem szokott lenni, de a másikon, amelyiken nincs már net, azon voltak ilyen problémáim.

Köszönjük mindenkinek a gratulációkat, átadtam a fiúknk, és persze nagyon hízik a májuk.KépKépKép

Megyek, mindjárt kész az ebédünk, majd este jövök.
Sziasztok! Zsuzsa

beababa

Barni ma 21 hónapos!
gesztenye

Szilvi,
Ki volt az a doki, megtudhatom? Kép csak a miheztartás végett. Még elképzelhető, hogy a karmai közé keveredek.

Heni,
gratulálok mindenért, amiért megérdemlitek! Kép Ugye nem baj, ha nem sorolom fel, annyi jó dolog történt most veletek/nálatok? Kép

cory,
Balu hogy van?

rebi,
dehogy kövezlek...Kép Kezdek hozzászokni, de továbbra sem tetszik.

vannak új képek a kölkeimről itt:
http://www.bebilap.hu/fotoalbum/kepek.phtml?ai=221

puszi, és további jó hétvégét!

BMártinak mostanában kell megjönnie, nem?

Solya
solya

Sziasztok!

Nekem sem tetszik ez az új társalgó. Kép

Köszönöm mindenkinek a névnapi jókívánságokat! Kép

Cory: Balunak jobbulást kívánok! Kép Kép Kép

Zsuzsi: lehet, hogy Solya a Lilifo nevű butikra gondol a Szent István körúton (valahol a Libri és a Vígszínház között van), tényleg nagyon különleges ruháik vannak!

Márti: a citromos palacsintát én is ismertem (innen a XVI. ker-ből) Kép és tényleg nagyon fincsi!

BSzilvi: döbbenet, amit egyes orvosok művelnek szopi-ügyben! Gyógyulást kívánok neked, gyorsan-gyorsan! Kép

Mennem kell, Romi felébredt.

Sziasztok: Laura+Romola+Toncsi
p_laura

Laura,
igen,igen,igen!
s
solya

Sziasztok!

Zsuzsa (néni Kép): nem a géppel van a gond, mert nem minden topicnál van ez a gond. Pl itt az osztálynál minden ok, de a friss kismamáknál szkrollozni kell. Csalával már beszéltem erről, nem nálam van a hiba. MAx annyiban, hogy 800x600-as felbontásban nézem a dolgokat. Nagyobb felbontáshoz kicsi (15'') a monitorom.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Hát tényleg nagyon fura ez az új forma, meg kell szokni. Talán abban tényleg van igazság, hogy felesleges olyan nagy rubrika a nevünkhöz, több helyet foglal (akkor már ott lehetne kicsinyítve a profilunk képe). De biztosan sok munka volt vele!

Cory: örülök, hogy jobban van Balu, ha sűrűn van torokgyulladása, talán érdemes lenne kivenni a manduláját.

Laura, Solya: ok. mindenképpen megnézem azt a butikot, mert ma végigjártuk a Westendet, de nem találtam semmi elegánsat, a Mangoban nagy árleszállítások vannak, ha valakit érdekel, nézzen körül, bár hatalmas sorok voltak.

Henke: gratulálok párod államvizsgájához! és persze további drukk a szigorlatjegyhez! Barni nem semmi mennyi mindent tud!Kép Most tanítom Dórinak a színeket, a pirosnál tartunk, de nem megy Kép

BSzilvi: nagyon sajnálom, hogy ilyen hülye orvost fogtál ki, remélem szépen gyógyul a melled!

Nyuszimanó: mi volt? Hogy viselte Donci az anyátlanságot?

Bogancsi: ma vettünk mi is Dorkának úszónadrágot, mert nem akarom, hogy ha iszapozik a Balcsiban az egész popsija tiszta iszap legyen. Hol vettél olyan vizhatlan pelust? NyanyákKép

Képzeljétek ma a férjemmel együtt voltunk fodrásznál, bejelentés nélkül mentünk, kettőnket megcsinált ugyanannyiért, mint engem egyedül az én régi fordászom szokott, így váltani fogok. Most végre nem pumukli vagyok, hanem szőkés rövid kleopátra. Rá kellett jönnöm, hogy ezek a tépett, divatos frizurák nem állnak jól nekem...

Ne gyorsan megyünk még egy kicist sétálni, most nincs szél!

Üdv: Zsuzsiék
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi: a torokgyuszin nem sokat segít a mandula kivétele. Máricusban volt legutóbb beteg. Szerintem ez nem olyan gyakori. Ráadásul én pont ilyen voltam, és 10 éves korom óta lényegében nem volt komoly gondom. Nekem nem mertek nekiesni a mandulámnak, mert nagyon nagy.

cory

cory
Budapest

Cory (lányomKép)!
Visszaszívtam a délutáni hozzászólásomat. Tényleg szkrollozni kell a Friss kismamáknál.KépKép Nekem pedig nagyobb a felbontásom (1024x768)Mondjuk az is igaz, hogy ez a monitor, meg a másik is 17".

Heni!
Gratula Barni 21 hónaposságához.KépKépKép 4 nap múlva mi, illetve Bea lesz 21 hónaposKépJa, és drukkolok, hogy a javító tanár is jónak érezze a vizsgádat.KépKép

Bszilvi!
OrvosKép Bár én megkérdőjelezem, hogy tényleg milyen orvos.(

Ma a Bea délután enyhén szólva hisztis volt.Kép Semmi sem volt jó neki. Pedig nagyon szépen aludt délután, de mégis.
A szobája egész szépen alakul, Apjuk teljesen be van lelkesülve.Kép Ebből is látszik, hogy csak elkezdeni nehéz, most már ő is belelkesült. Ma beszéltünk a kőművessel, és ha minden jól megy, akkor 2-3 hét múlva készen lesz a vakolás. Ez az egy dolog, amit nem vállal a férjem, a többi dolgot mind ő csinálja. Épp azt számoltuk, hogy ez az ici-pici szoba még így is, hogy csak a vakolást csinálja más, több, mint 100 ezer forint. Mi lenne, ha kiadnánk megcsináltatásra.KépKépKép

No, megyek még barangolni itt a neten Sziasztok! Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

cory: remélem, Balu már sokkal jobban van és jól is fog aludni!!!

Szila: ezen a new memberen én is elgondolkodtam.

Nyuszimanó: teljesen egyetértek veled - túl nagy a küldő-ablak Kép

Szilvi: szerintem addig szoptasd Petit, ameddig mindkettőtöknek jólesik Kép Hülye orvos grrrr...

Henke: szorítok!!! gratulálok Andrisnak is!!! Remélem, hogy a meló a bébiszitterrel is megéri. Nagyon izgulok, hogy fogok visszazökkenni a munkába, hogy fogom bírni a bejárást, hogy győzöm majd a 4 gyerek ügyeit, háztartást, főzést - és hogy fogom kibírni Tomi nélkül bent Kép Kép Kép mindjárt bőgök...

Zsuzsi: nem is vízhatlan a pelus hihihi Kép Libero UNI megkötős nadrágpelenka a becsületes neve, anno 17 éve Zsófit ilyenbe csomagoltam. Szerintem Ti nem emlékezhettek rá Kép Szóval volt egy pelenka (olyan mint most egy betét, csak hosszabb) és egy műanyag pelenkavédő, H-betű formáju kb. Ezt kell rákötözni, arra az úszónadrágot. Egyáltalán nem szivárog ki semmi. Kakilni meg ösztönösen nem szoktak a vízbe Kép

Jó éjt mindenkinek! Még mindig nem szoktam meg ezt a formát, na, mindegy.
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Lassan nalunk is visszaall minden a regi kerekvagasba. Kép

Cory!
Balunak jobbulast! Sok gyogyKépKépKép

Szilvi!
Kép Nem semmi a doki. Nem csodallom, hogy merges lettel.

Henke!
Biztos sikerult! De azert szoritok neked szerdaig.
Gratula Andrisodnak is!
De jo, hogy mar igy is erzed a babotKép
Gratula a 21 honapos Barninak Kép

Bogancsi!
Gratula Daninak!
Gratula a tobbi gyerkoceidnek is Kép

Laura!
Boldog Nevnapot az egesz csaladnak!

Solya!
Nagyon szepek a gyerkoceid Kép Gratula!

Hamarosan en is teljesen kepben leszek. Mar csak par nap kell es visszaolvasok minden elmaradast Kép

Most mennem kell felebredt a delutani alvasbol Madike. Kép Aki holnap azaz nalatok mar ma pont 15 honapos nagy lany Kép

Jo hetveget mindenkinek,
Andysj
andysj

Sziasztok

Ez borzalmas! KépKépKép
Minden hibáját leírtátok már nem ismétlem, de nekem is el ment a kedvem az írástól, pláne hogy elvesztetek mert azt sem tudtam hogy minden megváltozik, a kedvenceimben az utolsó Babanetes üzi Andysj-é volt aztán se kép se hang.
Még jó hogy tovább probálkoztam most mi lenne veletek nélkülem? KépKépKépKép

Márti
Gondoltam hogy a gyerekek is mennek jó bulizást neketek! KépKép
Még nem hallottam citromos formációrol de kiróbáljuk mi is! KépKép

Norci
Köszi az ötleteket rakott zöldbab és rakott egyebek recepteket megköszönném azt még nem próbáltam, ha esetleg az emilemre küldenél. Köszi!KépKépKép

Solya
Megyek megnézem a gyerkőcöket mindjárt köszönet az ötletekért! KépKép

Megjegyzem nekem nem sikerült a profilomban képet váltani,Kép
pedig ma voltunk anyuéknál és készült olyan kép ahol a háromgyerekkel vagyok, rövid lett a hajam, és még az is látszik mekkor nagy a fiam mellettem.

Heni
Gratul a férjednek büszke lehetsz rá, neked meg még némi kitartás a tanuláshoz. KépKép Drukkok mennek! KépKépKépKépKépKép
Nagyon ügyi Barni hogy már ennyi mindent mond! KépKép És a pici is hiszen egyre komolyabbakat focizik ha már kézzel is érezhető.KépKép

Cory
Nálatok is aktív a picurka, olyan jó amikor a mocorgásukat érezni, akkor tudatosul az emberben igazán hogy nincs egyedül! KépKép
Remélem már Balu jobban van, még küldünk gyógyikat azért neki! KépKépKépKépKépKépKép

Bogancsi /nagyanyánk/!
Én igenis emlékszem a Liberós megkötős nadrágra még a nagy fiamnál lehett ám kapni, csak egyre kevesebben használták, és régen is sokszor vigyáztam még zsenge koromba kicsikra akik ilyent hordtak!
Jó lehett az uszodába, ne is hagyd hogy megszolják kis családod, még ilyet!
A múltkor láttam az úszós pelust valamelyik bevásáló közpibe.

Szilvi
Hogy vagy, jobban érzed már magad?
Ne is foglalkozz az ilyen orvosokkalKépKép, honnan tudhatnák milyen érzés anyának lenni és örömmel szoptatni a gyermekünket! KépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Bogancsi,
pelenkabetétet már nem tudtam venni, pedig azt ajánlották a szülés utáni időszakra, de tavaly még Mátét én is abba a műanyag megkötős pelenkakötőbe csomagoltam, és a DM-ben vettem. De gyógyszertárban még mindig van szerintem. Gumibugyit már nehezebb találni, de ha nagyon ügyes az ember, akkor az is van! Kép
Mi vettünk itt olyan fürdőnacit, amiből elvileg nem szivárog ki semmi. Elvileg, mert a méretek olyanok, hogy az egyik kicsi, a köv. méret meg még nagy. Kép De itt ez valahogy senkit nem zavar. Kép

Dzsili drága,
próbálkozz azzal a képfeltöltéssel, kérlek, mert nagyon kíváncsivá tettél! Kép

És köszi a gratulákat, igazából nem azért linkelek ide, hogy megdícsérjétek, csak olyan jó valakinek megmutatni a büszkeségeimet! Kép

Zsuzsa,
azért jó hogy belevágtatok a kisszobába! Kép mikorra készül el?

Solya
solya

Jaj lányok olyan Kép vagyok!
A férjem még várni akar a kistesóval, én meg már annyira rákészültem. Tegnap jó hosszat vitatkoztunk, mert én úgy érzem, hogy hitegetett engem, hiszen direkt a tesóprojekt miatt mentünk el együtt 2 hónapja dokihoz...Most meg...

Nem is tudom, mit lehet ilyenkor csinálni, hiszen nem erőszakoskodhatok.
Teljesen máshogy kell elterveznem most az életem, akkor lehet, hogy én is szeptembertől elmegyek dolgozni, ha találok valami jót.

zsu
zsu26

Sziasztok!

Most tényleg rövid leszek!
Solya!
Megnéztem a profilodban a képet.KépKép Két porcelán babát láttam. Leginkább Sára, olyan, mint egy játék baba.KépKép
Hát ha minden jól megy, és Apa lelkesedése sem hagy alább, akkor talán ősszel átrendezhetjük az egész lakást.KépKépKép

Dzsili!
A képre én is nagyon-nagoyn kiváncsi vagyok!!!!KépKép

zsuzsi!
Szegény!Kép Mondd meg a férjednek, hogy döntse már el mit akar, mert ez így nem lesz jó senkinek sem, hogy egyik percben ezt mond, a másikban, meg homlokegyenest mást.
Az én párom ilyen megfontoló típus, néha már falra tudnék mászni ettől. Na mondjuk a gyerektémában az én szavam döntött.KépKépŐ csak közreműködött.KépKépKép

Holnap leszünk 13 éves házasok!
Holnap rengeteg dolgunk lesz, van amihez drukkokat is kérek szépen.
1. Pityus elmegy táborba az osztályával Törökmezőre.
2. Ha minden jól megy, és el nem kiabálom, akkor holnap aláírjuk a szerződést, és a nővérem eltűnik a nyaraló tulajdonlásábólKép Na, ehhez kérem a drukkokat, hogy nehogy belekössön valamibe, holnap az ügyvédnőnél.

Most tényleg befogtam a számat estig.

Sziasztok!
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Nemrég jöttem haza Dórival a Vadasparkból. Nem volt egy nagy élményKép Láttunk, szarvasokat, őzeket, egy vaddisznót, hollót, nyestet, borzot, gólyát, baglyot, farkast és kacsát. Többet vártam, igaz a belépő csak 300,-Ft volt. Máskor több állat van ott?
Azért is mentünk, hogy végre ne csak a vauvau-t mondja, de semmi siker, nem akarja megtanulni sem a háp-hápot, sem a miáútKép Nem értem miért.

Zsuzsa: én azt hittem, hogy ő is megfontolta a babakérdést, hiszen pár hónapja ő mondta, milyen jó lenne, megint egy kisbabát fogni, most meg...Az a baj, nagyon hat rá ez a "kellemes negatív hangulat" (kevés munka, a pénz romlik, kamatok emelkednek)és most nagyon nagy kockázatnak gondolja egy második baba vállalását.
Mennek a drukkok a nyaraló-ügyben, nem lesz könnyű menet (ismerem milyen tesóval vitatkozni), de biztosan meg tudtok egyezni!Kép
Gratulálok a 13. házassági évfordulótokhoz! És mióta ismeritek egymást?

Üdv: Zsuzsi
zsu26

Sziasztok!
A profilomba nem megy megpróbálom ide, remélem nem lesz túl nagy.

Kép

Solya
Megnéztem a gyerkőcöket, persze hogy büszke vagy rájuk lehetsz is, örülök hogy meg lehet őket nézni szívesen veszem ha teszel be linkeket!KépKép

Zsuzsa
Tegnap neked még akartam írni, hogy jó volt olvasni, hogy halad a munka a száz ezret a berendezéssel együtt írtad vagy hogyan egy fal meg egy ajtó ablak áttátele ennyi lenne? Persze ha azokat is meg kell venni!
Nálunk a fiúk ha minden igaz júl. 1.-én menek karate táborba hat napra, már nagyon várják.
Drukkolok, hogy minden jól alakuljon az ügyvédnél! KépKépKépKépKépKépKép

Zsuzsi
Baba vállalás szerintem mindig nehéz és komoly döntés kell hogy legyen, de nem hiszem hogy van olyan alkalom amikor minden rendben -legalább is ritka- és teljesen ideális a helyzet.
Sajnos tudom hogy milyen érzés amiről írsz nálam ráadásul akkor akart a párom visszakozni amikor már nem lehettKépKép, megbeszéltük a babát aztán amikor kiderült nem igen akart örülni neki, ez még sokkal rosszabb! KépKép Azóta is megkapom időként hogy minek szültem őket.......
Mindenesetre a férfiak /vagy az emberek inkább / már csak olyanok hogy egyszer így, egyszer meg úgy, azért a munkába állást még fontold meg, egy kicsit később egy újabb beszélgetés még mindent tisztázhat talán csak most szorong a párod valamiért ezért elutasító baba ügyben.
Nagyon drukkolok nektek, hogy olyan megoldást találjatok akár kistesóval akár nélküle amiben mind a ketten boldogok lehettek! KépKépKép
Remélem azért Dórinak nagy élmény volt a vadaspark legalább ! KépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Dzsili!
A 100 ezer úgy értendő, hogy ebben benne van az új ablak, új ajtó, vakolás (kb 35 ezer)+ a hozzávalók (homok, cement, mész), fűtőtest, plusz még az aljzat betonhoz való alapanyagok. És ez mind csak alapanyag, illetve, ugye a vakolás munkadíja. A férjem szerint még lehet, hogy ez az össz összeg, sajna megy feljebb is.Kép

Zsuzsi!
Elvileg megegyeztünk a nővéremmel, én már olvastam a szerződés tervezetet, mert az ügyvédnő elküldte a tervezetet e-mailen, szerintem oké. A nővérem nem tudom, hogy olvasta-e, mondjuk én elküldtem neki a szerződés tervezetet, de nem jelzett vissza. Én csak abban reménykedem, hogy nem saját maga ellensége, és megjelenik, és nem fog akadályt gördíteni a dolgok elé, és a pénze elé, ami nekem most nagyon soknak tűnik. Sajnos nekem ennyi pénzem nem volt, de anyósom kisegített, és majd neki kell visszafizetnünk a pénzecskét. Most ezért dolgozom, ezért vállalok el mindent, és sajnos túl is vállalom magam. Még bírom, de nem tudom meddig. Anyósom szerencsére sokat segít, a gyerekek is sokat lesznek nála a nyáron, hogy tudjak haladni a melóval.

Remélem, azért Dorka jól érezte magát a Vadasparkban. A Bea is csak a vau-t ismeri, hiába mondjuk neki a különböző állatok hangját.

Sziasztok Zsuzsa

Ui:
Dzsili!
NAgyon jó lett a kép, Pityus megnézte a családod. Alig ismertük meg Márkot. Majd én is teszek este fel képet, ha tudok, nálunk is tegnap készült.

beababa

Sziasztok!

zsuzsa: drukk megy nyaraló-ügyben Kép Kép Kép

Mi ma vagyunk 18 éves házasok Kép A lányokkal már tegnaptól sütünk-főzünk. Apa ugyan átaludta a délelőttöt, mert totál kimerült, de az ebéd nagyon jól sikerült, vidáman Kép Este lesz Tomi keresztelője, ugyanabban a kápolnában, ahol anno összeházasodtunk. Nem volt könnyű összehozni - beletelt egy kis időbe Kép De még nem késtünk le semmiről Kép

Na, megyek is, mert készülődnünk kell.
pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!
Dzsili: nagyon szépek vagytok !!! Kép Kép Kép
zsuzsa: drukk megy nyaraló-ügyben Kép Kép Kép

Mi ma vagyunk 18 éves házasok Kép A lányokkal már tegnaptól sütünk-főzünk. Apa ugyan átaludta a délelőttöt, mert totál kimerült, de az ebéd nagyon jól sikerült, vidáman Kép Este lesz Tomi keresztelője, ugyanabban a kápolnában, ahol anno összeházasodtunk. Nem volt könnyű összehozni - beletelt egy kis időbe Kép De még nem késtünk le semmiről Kép

Na, megyek is, mert készülődnünk kell.
pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Na, ezt még tanulnom kell. Bocs. bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Ez az új formátum elég vacaknak tűnik, nekem itt is scrolloznom kell egy kicsit, de ez mondjuk a pici monitorom hibája lehet.Kép Megszokjuk és kész.

Megnéztem a családi fotókat és mindenki nagyon szép.Kép

Peti tegnap óta enyhén lázas, alig akar enni, de jókedélyű. Ha holnap lesz tali, szerintem nem megyünk, ki tudja, mi a baj. Mondjuk lehet, hogy csak a foga, de attól még ilyen sokáig sosem volt lázas.

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Először is egy kicsit elmerülök a gratulákban és a számokban: Kép
Zsuzsa, gratula a 13. házassági évfordulóhoz, Beának pedig a 21. "hónaposságához" Kép
Bogancsi, 18. házassági évfordulótokhoz sok-sok gratulaKép
Heni, 21 hónapos Barninak gratulaKép
Andysj, gratula a 15 hónapos nagylánynakKép

Nnnna...

Dzsili, olyan szépek vagytok így együttKépKépKép
Cory, remélem, Balu már maga mögött tudhatja ezt a fránya tüszős mandulagyuszit, az olyan rosszKép, nekem kiskoromban nagyon sokat volt, és olyan rossz volt érezni a tüszőket... Remélem, nem viselte meg nagyon! Azért küldök gyógyokat: KépKépKép

Jaj, ma mi volt... Kép
Bálint leesett a lépcsőn... Kép Egy kb. 15 fokos lépcsősornak a feléig gurult le... Azt sem tudom, hogy a felénél hogy tudott megállni...
Ma túl virgonc volt, élvezte, hogy csintalanKép, egész nap pörgött apósoméknál... nem tudtam elég gyorsan utánarohanni bentről a szobából, hogy megfogjam...
De szerintem az van a háttérben (megfigyeltem), hogy ha utánamegyek, hogy álljon meg, juszt sem áll meg, hanem rohanna tovább neki a lépcsőnek, de ha egyedül van, és nem vagyunk a nyomában, sokkal-sokkal óvatosabb és a világért sem menne közel pl. a lépcsőhöz...
Biztos azért is van, mert csintalanságból menekül előlem...
Mindenesetre van egy jó nagy púp a fején és az ujjai tetejét mindkét kezén végigsúrolta... csoda, hogy ennyivel megúszta, én már lelki szemeim előtt vért és törött kezet-lábat láttam, jaj lányok, nagyon megijedtem...Kép

Na megyek, fürdetés van, puszi mindenkinek,
Beja+PúposBácu

UI: Remélem, el tudom küldeni és nem veszítem el a szöveget...
Amúgy nekem tetszene, de totál felesleges szerintem is itt bal oldalon ez az "oszlop", amiben a nevet, "new member-t", stb.-t látjuk... Miért nem maradhatott az üzi fölött??? Nekem sem fér ki egészben a képernyőre...
beja

Télleg, lesz tali holnap???

B.
beja

Sziasztok!

.. csak rövid életjel... igaziból úgy érzem, hogy 26 tétel maradt az utolsó napra... 2-t teljesen újan kellett kidolgozni, mert tavaly óta új rendeletek lettek... utálom... Csenge is kezd besokallni a sok anyátlanságtól, ma már nagyon nem találta a helyét... Nekem meg elegem van a gyereknélküliségből... legyen már kedd, nem érdekel, hogy hogyan, de túl akarok lenni rajta...

képeket nézem szorgosan Kép

... kedd délután majd írok normálisan...

pusssz
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Bogancsi: gratulálok Kép És további sok boldogságot KépKép

GOrsi: jobbulást Petinek! Az nem normális, hogy egy kis monitoron szkrollozni kelljen egy írott szöveget. Legyen annyira intelligens a program, hogy tudja, hol kell megtörnie.

Beja: Jobbulást Bálintnak is!

A talit mi tuti kihagyjuk! Balut még nem akarom gyerekek közé vinni. Már jól van, de még tartok tőle, hgoy nem 100%-os, ráadásul csütörtök óta nem volt utcán, nem egy ekkora kiruccanással kezdeném.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Bogancsi! Gratula a házassági évfordulóhoz!Kép

Cory! Balunak további gyógyok!KépKépKép

Beja! Szegény Bácu!Kép Gyógypuszik a búbjára+kezére!KépKépKép

TALI! Legyen! Mi nagyon készülünk! Egy Margitszigetet megpróbálunk? Ugye eső már nem lesz?Kép

Zafi

ui.:most már ez a topic sem fér el a képernyőnKépKépKép
zafi

Lányok!
Most olvastam, hogy valószínű azért nem fér el a képernyőn a szöveg, mert nagyméretű kép, vagy táblázat lett betéve ide a topikba.
Azt írta a főmufti, ahol a szerkesztőnek lehet üzenni, hogy holnap kijavítják, azt, hogy bal oldalt ne legyen ekkora fehérség, meg valamit próbálnak csinálni ezekkel a szkrollozós oldalakkal.
Meg azt is írta, hogy keresnek valami babanet barát színt is. Akinek valami hasfájása van, írja meg a szerkesztőnek, és akkor amin tudnak javítanak. Ez a szkrollozás többeknek gond volt, ezért próbálnak rajta segíteni.

Aki ide akar rakni képet a topikra, próbálja egy picit lekicsinyíteni, hogy ne legyen túl nagy, és akkor az elkövetkezendőkben nem kell szkrollozni.

Zsuzsa

beababa

Zsuzsa

Ide ebbe a topicba csak én tettem fel képet most ami nem nagy hiszen 640*480-as tehát röhögve bírnia kéne ez nem kifogás! A Napocska topicjába is tettem fel kipróbáltam bőven jó.
Azt írja 800*600-ig mehet.
Én már írtam a szerknek is, hogy mi a gondom.

Mondjuk nekem ezt a topicot nem kell görgetnem nem tudom ez mitől függ akkor? Van amelyiket viszont igen. Nekem is csak 800*600-as felbontású a képernyőm.......

Bocsi, de egyszerűen nem hiszem hogy ez lenne a gond de ha igen akkor elnézést a képért, ha ennél kisebbe teszem fel akkor nem látszik a lényeg.

Dzsili
dzsili

Dzsili!
Én csak leírtam, amit a főmufti írt abban a topikban, én nem tudom, miért kell szkrollozni. Eddig nem kellett ezt a topikot, most már kell. De szerintem, ezért ne a mi fejünk fájjon, fájjon a programozóé. Mondjuk el, a véleményünket, aztán azért vannak, hogy javítsák a munkájukat.KépKépKép Nem? Egyébként nekem a 17"-os képernyőn is szkrolloznom kell, s nagyobb felbontású a képernyőm 1024x768-as.

Szióka!
Zsuzsa

beababa

Zsuzsa
Tudom hogy nem megbántani akartál, csak bosszant, nekem kicsit olyan mondok valamit, hogy csönd legyen, szaga van a dolognak, mert ha egy ekkora képet sem bír el megette a fene. Mi lesz akkor az Ismerjük meg egymást topical, majd nagyítót használunk? KépKép
Bocsi ha ingerült lett az előző nem úgy szántam, de tudod hogy igyekszem odafigyelni hogy ne ló nagy képeket tegyek fel sehová, profilba se főleg nem ide.
Nem értem hogy van ez, hogy az 15" monitoromon, 800*600-ban nem kell görgetnem neked meg még néhány embernek igen????????
A Friss kismamákat nekem is kell.
Biztosan azért nem ismerte meg Pityu a Márkot mert sokkal rövidebb lett a haja meg néhány kilót fel szedett mert hanyagolta az edzésket más dolgok miatt.
Ja és gratula a holnapi 13-as hoz! KépKép

Bogancsi
Nektek a 18-as hoz mennek a minden jók! KépKépKép
Majd írd meg hogy sikerült a keresztelő!

Beja
Szegény Bálint, remélem nem nagyon viselte meg, én is szív bajt kaptam amikor Napocs nemes egyszerűséggel leszaladt az ágyról és fejre esett, pedig az azért mégsem egy lépcső sor!
A kobakjára küldünk pusszancsokatKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Nálunk is ez a gond , a terszra felmászik de lefelé menni akar, eddig sikerült még elkapnom.....

Rebi
Kitartás már közel a pihi! KépKépKép

Gorsi
Petinek gyógyik a kicsi lázhoz! KépKépKépKépKép

Jó talizást holnapra, remélem ez az átok szél is abba marad végre!

Dzsili
dzsili

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezem én is, holnap elutazunk, péntekig nem leszek. Hirtelen jött a dolog, de legalább nyaralunk egy kicsit.Kép
A holnapi talit mi kihagyjuk, jó szórakozást!

Rebi! Nagyon szorítok a vizsgádhoz, remélem, sikerül!Kép

Bogancsi! Évfordulóhoz gratula!Kép

Beja! Bácusnak nagy gyógypuszi a púpjára meg a kezére!KépElhiszem, hogy megijedtél.

GOrsi! Petinek is mennek a gyógyok!KépKép

Dzsili! Nagyon helyesek vagytok a képen!Kép

Zsuzsi! Sajnálom, hogy nem tetszett a Vadaspark, amikor mi voltunk, a lányok nagyon jól érezték magukat. Jót sétáltunk, és utána a park melleti réten még játszottak is egy nagyot. Igaz, mi többen voltunk, a sok gyerek együtt nagyon élvezte (és mi, felnőttek is)Kép.

Zsuzsa! Nektek is gratula a házassági évfordulóhoz!Kép

Henke! Andrisodnak gratula!Kép Neked szorítok az eredményhez, remélem, minden ok lesz! Kis ügyi Barninak is nagy puszi! Ha hazajöttünk, várunk ám titeket bármikor!Kép

Nyuszimanó! Mesélj! A Kép-ból ítálve Doncit megviselte a dolog...

BSzilvi! Jobbulást a mellgyuszidnak!Kép Remélem, hamar túlleszel rajta.
Zsófit viszem még talizni, oviszünetben úgysem tudnám máshol hagyni....

Ha jól láttam, Lucának már megint 4 foga jön egyszerre, nem csak 2... Azért már annyira nem nyűgi, mint pár napja. Remélem, a jövő hetet is jól viseli majd. Ha ezek kibújnak, 20 fogúak leszünk, egy időre letudjuk a fognövesztéstKép.

Jó éjt mindenkinek!
Andi

Andi
andi3

Szia Zsuzsa!
Köszi, hogy továbbítottad az infót...
apa (főmufti?) Kép
apa

Sziasztok!

Itt egy táblázat, mert már ezer éve nem volt (bocsánat érte), frissítettem is a táblázatot, remélem, semmi fontos eseményt nem hagytam ki belőle.

Azt is remélem, hogy nem fogja nagyon széthúzni az oldalt.

És még egy: lassan készülődhetünk a kétéves zsúrokraKépKép.

<pre>
Anyuka neve Gyerkőc neve Születési idő Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkőc
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi (sz.: 1998. december 25.)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker. pocakban
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker. pocakban
Zsuzsa Bea 2001.szeptember 25 Kistarcsa Gödöllő István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Szilvi (sztigris) Zsani 2001.október 17 Budapest, Jáhn Ferenc Kórház Ócsa pocakban
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker. Vilka (2003. május 29.)
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki pocakban
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker. Tonci (2003. június 5.)
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kőbánya
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Solya Máté 2002.március 8 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Edit Riki (Henrik Sándor) 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Ni Klinika Budapest, XIII.ker.
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.
</pre>

Szila
szila

Minden évfordulósnak Gratula! KépKép

Dzsili,
szuper a kép, nagyon jól néztek ki rajta! Kép
És nálam nem okozott semmit a kép, amit feltettél. Kép Ki érti ezt? Eddig egyetlen topicot találtam, ahol oldalra kellett görgetnem.

Beja,
tudom milyen érzés látni, ahogy gurul lefelé a lépcsőn a gyerek és Te tehetetlenül állsz, meredten, és csak nézel... Nekem a múltkor kezemben volt Máté. Egy pillanatra felmerült bennem, hogy leteszem és Sára után ugrom, aztán rájöttem, hogy így esélyt adok egy újabb gurulásra. Így megvártam, míg a nagylány landolt a lépcsőfordulőban, megvártam a sírás erősségét, majd szépen bezártam Mátét a lakásba, hogy megvigasztalhassam Sárát. KépKép
Remélem nálatok sem lesz semmi baj, csak még egy ideig emlegetni fogja Bálint a gurulást. Kép

Andi3,
jó nyaralást! Kép

Zsuzsi,
szerintem ne aggódjatok az állathangok miatt! A múltkor belinkeltem ide a Teletubbies honlapon egy játékot, ami állathangokat utánoz. Máté akkor kezdte el a kül. állatokat utánozni, mert tetszett neki! Szerintem próbáld ki, ha még nem tetted volna. (Most nem tudom belinkelni, mert itt ül mögöttem Sára és ha meglátja, rögtön ide akar ülni a képernyőhöz, akkor le sem lehet vakarni, pedig lassan reggelizni kell! Kép)

Solya
solya

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?