Új privát üzeneted érkezett!

Már rövid a haja, mert (nem viccelek!) a szemébe lógott már. Anna szereti nagyon a céklát is, ha valakit érdekel, elküdöm, hogy hogyan kell elkészíteni a gyereknek.
Kép

Kép
smici_robi

Benci, szerintem a zöld szín nem túl jó, a minden pelusban híg széklet is hasmenéses tünet. Lehet, hogy allergiás valamire. Hívd fel a dokidat, nehogy kiszáradjon Benedek.

Nálunk egyébként másik véglet van, 3 naponta pogácsák, bár mi már eszünk 5-6 féle szilárd kaját.

Dóra, én a natúr gabonapép-fagyitej kombinációra szavaznék.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok!
Képzeljétek mi is kóstoltunk pépet! Hipp alma-vanília lett a befutó. Két napja két kanállal kap, eddig semmi furcsát nem tünetelt, kopp-kopp-kopp!
Enci,
Kaka tegnap 2 helyett 3x volt. Szerintem az almától, amit azóta is kap. A banántól viszont olyan volt pont, mint a Mascarpone. Ha fehér lett volna, lehet, összedobtam volna belőle egy tiramisut. Na jó, nem undizok.
Smici,
Engem érdekel a cékla, még nem tartunk ott, de archiválnám. Előre készülök. Ez egyébként nem volt rám jellemző... Nagyon cuki ez a kép is Annáról!
Tényleg csajok, mennyi idő alatt lehet ténylegesen kiváltani egy szopit? Mikor emelhetem a tejpép adagot?

KépKép
KépKép
jdora

MZX,
most látlak. Családban nincs allergiás, 5 és fél hós, gondoltam belevágunk a közepibe! Ja és azt szerettem volna, hogy nagyon fini legyen. Egyébként ez a Hipp tényleg nem rossz, egy kiló cukorral talán én is meg tudnám enni. Kép

KépKép
KépKép
jdora

Benci!

Nálunk Ádámnak állandóan zöldes volt a széklete amíg csak szopott, Gergőnek nem, pedig ugyanazt ették. Szerintem önmagában nem kóros a zöldes széklet. Mondjuk, tápi és pép ügyben nincs tapasztalatunk, egyiket sem esszük, illetve csak rizspépet. Viszont a sinlac-tól igazi bogyókat kakilnak. Jól oda kell figyelnem, hogy hashajtóbb hatású dolgokat is adjak.

Smirci!
A cékla elkészítés engem is érdekel. Hol veszed a céklát?
A kiscsaj gyönyörű! És ez a hajkorona!

Kriszta!
Ákos szuperügyes.
Az enyéim a héten kezdtek mászni, egyelőre Ádám sikeresebb. Ádám tud lépkedni is, ha áll, viszont csak kézbe kapaszkodva áll fel. Gergő tegnap egyszercsak felült a kiságyban. Ma megismételte.
Ma eladtuk a járókát és olyan jól érzem magam, hogy akkora helyünk lett. Na majd, ha mindent meg akarnak kaparintaniKép

Na pussz,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Koszi, hogy reagaltatok a kaki-kerdesre, hat nem tudom, hogy kell-e aggodnom, igazabol, ami valtozott, hogy sokkal tobb van, es allandoan valtozik a szine, hasmeneses csak ritkan van, ezt meg azert annak tulajdonitom, hogy megiscsak felev utan eloszor evett ujakat..

Az allergiat azert nem gondolnam, mert a tapi, es a pep is HA-s, vagy ez meg nem garancia?

Amugy meg tapit nem is kap mindennap, es akkor is csak 100 milli korul, erdekes, valahogy eszrevetlenul, par nap alatt atalltunk a 4-szeri evesre, plusz, ha ejjel is eszik valamennyit, es igy mar kevesebb reszre kell osztanom a potlast...Talan kevesebbet eszik ugy 100-150 millivel, ennek ellenere van a napi 4-5 kaki...Akkor ugye nem ehezhet?

Holnap kezdjuk az almat, kivancsi leszek...

Mi tegnap voltunk felevesek, forgas meg mindig semmi, viszont egesz nap fujja, hogy te-te, ba-ba..

benci

Dóra!
Kérdésedre miszerint mennyi idő alatt lehet ténylegesen kiváltani egy szopit,mikor emelhetem a tejpép adagot én azt kérdezném: Meddig akarsz szoptatni?Én azon a véleményen vagyok,hogy anyatajet csak az első évben ehet,pépeket,gyümölcsöt tovább is.Ameddig van tejed add neki.Andris 5,5 hónapos de még mindig csak tejcsizik.Már kostoltunk almát,sütőtököt de nem kapja rendszeresen.Majd fél éves kora után.

Kép
flocika

Benci!
Kérdezd meg a védőnőtöket, de a barátnőm hasonló cipőben járt a kisfiával kaki ügyben és neki azt ajánlották, hogy sárgarépapürét adjon a gyereknek.Nekik bevált, de azért érdemes szakembert is megkérdezned.
Céklát én normál zöldségesnél veszek, jól megsikálom itthon, ennyi.
Gyorsabb verzió: céklát megpucolom (gumikesztyűt használjatok, mert nagyon fog), kevés vízben megpárolom, majd mikor puha, turmixgéppel pempősítem.
Finomabb verzió: pucolás nélkül alufóliába csomagolom és maxi hőmérsékleten kb 2 órát sütöm. Ha puha, megpucolom és turmixolom.
Mivel elég pepecselős meló, ezért én egyszerre 2-3 céklával csinálom és a pépet jégkockatartóban fagyasztom. Későbbi felhasználásnál kb 3 kocka kell egy normál adag kajához.
A céklapürét egy krumplival és szükség esetén egy pici tápival keverem össze, így lesz neki egy kiadós ebéd. A sült változat jobb, mert ugyan több idő, de a cékla édesebb lesz és benne maradnak a vitaminok is.
A páromtól kaptam tök jó babaszakácskönyvet, úgyhogy ha ötlet kell, írjatok aztán kopizok belőle.
Most ennyi,mert akció van a pelusban.

Kép
smici_robi

Flocika,
Én szeretnék még szoptatni, de hozzátápizni is szeretnék. Azt vettem észre, hogy iszonyú élvezettel eszik kanállal gyümit, meg mindent. Illetve - lehet, hogy most nagyon önző leszek - szeretnék egy étkezést kiváltani, az esti 8-ast, hogy el tudjunk menni néha egy moziba, meg én arra a koncertre. Ha itta volna cumiból a tejcit anyukámtól, akkor még lehet, hogy húztam volna, de így, hogy nem fogadja el mástól arra gondoltam, kiváltjuk péppel, szerintem Nóri elég nagy és fejlett hozzá. A fagyi tejek meg mennek majd a főzelékbe.

Smici,
Jól hangzik ez a cékla. Te megkóstoltad, gondolom, a lefagyasztott zöldségeknek uolyan ízük van?

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!

Küld gyorsan a címedet Püben, vagy mailben, mert 29-ig van lehetőség a kupont beváltani.
Nekem is marad, ne izgulj.:-)
franczem@freemail.hu

Kép
Kép
pipocska

Pipocs Kép
Nyika Edit
Inárcs
Kossuth u. 71
2365

Annamari Kép
Beleolvastam a családinetbe, és látom, hogy nestles vonalkódot keresel. Nekünk van 4 db üveges étel (3 pontot érnek, össz igy 12) kéred? Még a teát sem adtam fel (pirulós szmájli) de akkor ma feladom elsöbbségivel és beleteszem, ha kéred!
Pusz
minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Igen, a családineten aktívkodtam pár napig, itt alvós topik van megint. Persze ennek én is részese vagyok.

A vonalkódokat köszi szépen. Épp ma jutott eszembe, hogy nem kaptam senkitől meg sem a teát, sem a kupont. persze nem sürgös, csak gondoltam, h valamiért nem szeretik a postások a teát. Talán azt hiszik, h fű KépKépKép

Közben itt is eldicsekszem, hogy a fiúk már másznak. Eladtam a járókát, így sokkal több helyük van, bár nem lehet őket egy percre sem felügyelet nélkül hagyni. De azóta másznak, mióta nincs a ketrec.
Ádám már megfejelte a szekrényt, kis egyforintosnyi kékség lett a homlokára. Gergő meg gyönyörűen felül magától, és tegnap már próbálkozott felállni.

le is kicsinyítem mindjárt az egyik képet.

Minyu!
A Nestlés vonalkódokat köszönöm, jöhet bármennyi, olyan nehezen jön össze a 2*80 pont. Nekem csak bébiételes üvegeim vannak, mi ugye tápszert nem eszünk.
De ha valaki más tud adni Nestlés vonalkódokat, azt is szívesen fogadomKép

Dóra!
Szerintem, ha elég éhes a gyerek, megeszi a fagyitejet is.
Nálunk is az volt, hogy itthon hagytam őket Péterrel, Ádám sehogy sem akarta megenni a fagyitejet, kihagyott egy etetést, aztán a második etetésnél megette. És nem lett semmi baja tőle, nem fogyott le, reményeim szerint nem sértette a pici lelkét sem.

Smirci!
Péter közölte, hogy ő is akar céklát enniKép Csak talán neki ne pépesítsemKép

Na puszi:
Annamari

Kép

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari,
mászáshoz gratulálunk! Jók a képek, szegény Ádám a sebesüléssel! Nem lehet semmi figyelni rájuk, ha már így beindultak. Lesz a járóka helyett valami leválasztás, vagy felpakoljátok a lakást?
A mi teánkról semmi hír, vissza sem jött. A sógornőm pedig feladás után kidobta a papírt, gondolta egy tea csak nem tűnik el. És tessék, valaki a postán biztosan megitta. Remélem, nem örült, hogy lett teje. Kép
Fagyitejjel kapcsolatban az még nem lett volna baj, ha nem kérte volna, a gáz az, hogy bömbizett! Szegény Papa, először maradna egyedül, egy borzasztóan visító Bogyóval... Lehet felértékelődne az itthoni teljesítményem.

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!
Még mindig tombol bennem a nátha.Csak beköszönök,hogy ne felejtsetek el minket Kép
Megyek is vissza az ágyikóba amig Andris is engedi.
Vigyázzatok magatokra,nagyon hideg van!!

Kép
flocika

Annamari Kép
Megy a csomi, és bocsi, hogy ilyen sokat vártam vele. Viszont találtam még neked compote-os vonalkodokat is! Kép
És gart a mászáshoz Kép Nagyon ügyesek a fiúk. Lehet, hogy nekem is le kéne bontanom a járokát? Nektek mi van alul? Csak szönyeg?

Enyémapa utálja a céklát és csak ugy hajlandó inni, ha kicentrizem és jóóóóó sok narancsot adok hozzá. Ja, meg nyersen kicsit reszelek a salátába.

Most teljesen autósülés lázban égek, vagyis már lassan kezdek kicsit összekavarodni, mert minél többet nézem, annál inkább nem tudom, milyen márkát vegyünk Kép
Föleg ilyen horror áraknál...

Na, megyek, reggelizünk.
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu!

Köszi!

Hehe. Most pont azon morfondírozom, hogy jövök rá, h melyik vonalkód miről van? Mert minden csomi mást ér. Na mindegy. Majd bemegyek valamelyik boltba velük Kép

Nálunk úgy van, hogy két paplant terítettem egymás mellé, arra két plédet, hogy ha pihennek, melegen legyenek. Amúgy nem nagyon pihennek, legtöbbször a szőnyegen vannak. Ádám jön utánnam a konyhába. Imádom.
De láttam, h a családinteseknél néhány embernél csak szőnyeg van, pl Hanee, Giggancs. Legalábbis ez jött le a képekből.

Csomit köszönöm szépen. Hátha egyszer lesz módom meghálálni.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari Kép
Én ráirtam a hátuljára, mi mennyi pont, illetve van, amit a csomagolással együtt küldtem, hogy lásd, de megkerestemneked egy régi babaszobás listát, a nagyja szerintem még ugyanaz. Illetve azt hiszem, a honlapon, ha rákeresel az egyes termékekre, a logisztikai információknál van olyasmi, ami megegyezik a vonalkóddal.

tápszerek
Beba 2 400 gr- 3033710021451
Beba2 800 gr- 5703368632115
Beba2+ 900 gr- 4005500000518 (régi), 3033710046096 (új)
Beba 2 bifidusszal 650 gr-3033710021444
Nan2 bifidusszal 650 gr- 5703368690818
BEBA2 800+400g akc. 5998710907342

tejpépek
rizses 4005500043324
gyümölcsökkel 4005500010579
kekszes 4005500010555
kakaós gabonapehellyel 4005500010593

üveges bébiételek
sárgarépapüré 190gr-5998710939213
vegyeszöldségpüré 190 gr-5998710939237
zöldségek burgonyával és sertéshússal 190 gr-5998710939268
zöldségkrém baromfihússal 190 gr-5998710939244
tészta zöldségekkkel és sonkával 190 gr-5998710939251
Bolognai spagetti 190 gr-5998710938865
Bolognai spagetti 220 gr-5998710939282
Sonkástészta zöldségekkel 220 gr-5998710938964
zöldségek burgonyával és sertéshússal 220 gr-5998710939299
tejszínes sárgarépa pulykahússal 220gr-5998710939305
zöldséges rízs pulykahússal 220 gr-5998710939275
juniormenü zsenge zöldségekkel csirkehússal 250gr-5998710939480
juniormenü sárgarépapüré pulykahússal 250 gr-5998710939473
juniormenü sonkástészta 250 gr-5998710939466
Paradicsomos rizs 4005500016632

gyümölcsdesszertek (190 gr)
körte-5998710939381
alma banánnal-5998710939398
almapüré teljes értékű rízzsel-5998710939459
alma banánnal és őszibarackkal-5998710939374
gyümölcsök teljes értékű gabonával-5998710939442
almapüré kétszersülttel-5998710939404

italok
banán-alma-narancs ital 200 ml
almalé 200 ml-5998710939367
banán-alma-narancs nektár C-vitaminnal 500 m-4005500053507
körte-alma gyümölcsnektár 500 ml-5998710939435
multivitamin gyümölcsnektár 500 ml-5998710939428
Édeskömény tea almalével 500 ml-4005500053477
Vegyes gyümölcs- és zöldséglé A-, C- és E-vitaminnal 200 ml-4005500053453
Alma-szőlő gyümölcsnektár 200 ml-5998710939411

bébijoghurtok
Banános BABY YOGO 4×100 g-4005500029489
Epres BABY YOGO 4×100 g-4005500029502

bébidesszertek
Kakaós BABY DESSERT 4x100 g-4005500029441
Vaníliás BABY DESSERT 4×100 g-4005500029465

gyümölcsdesszertek 100 %-os gyümölcstartalommal
BABY COMPOTE Alma-banán-eper-3033710008919
BABY COMPOTE Gyümölcskoktél gabonával-3033710008933

Petit menu
Petit tejszínes spenót tőkehallal-3033710006731
Petit brokkolis rizs sonkával-3033710008841
Petit sütőtökpüré burgonyával és pulykahússal-3033710063888

Bocs, ha hosszú lett Kép
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Minyu, eloszor azt hittem, hogy Te potyogtetted be a fentieket...Kép

Olvasva amiket irtatok, hogy tobben mar elpakoltatok a jarokat, lehet, hogy nem is kellene vennunk?Benedek egyelore meg csak fekszik, ha majd rajon a forgas izere, azt a foldon is tudja csinalni habtapin, aztan meg mar csak akadalyozza a kuszasban-maszasban a jaroka, nem? Azt tudom, hogy abban megkapaszkodva hamarabb felallnak, de ezen kivul van meg valami elonye?
Bar lehet, hogy csak a mi esetunk egyedi, hogy ti.en ugysem tudom otthagyni egyedul sehol, mert azonnal hisztizik...szoval nalunk meg ezt a szerepet sem toltene be a jaroka, hogy ellegyen benne egyedul...

Mas.Van valakinek hintaja? Tudtok valami jobb fajtat, ami nem csak 8 kilot bir?

benci

Benci

Nekem sem túl aktív a kiscsaj, ha forgásról van szó. Õ is üvölteni kezd, ha én kilépek a látóköréből, így nagyon átérzem a helyzeted. Én most a babaúszást fogom kipróbálni, hátha kedvet kap egy aktívabb életmódhoz. Ja! Mindemellett viszont gyönyörűen ül egyedül, támasz nélkül (csak ha elfárad, dől, mint a liszteszsák).
Hintánk nekünk is olyan van, ami kb 10 kilóig bírja el a gyereket, viszont Anna rettenetesen oda van érte. Mellékelek neked (nektek) 2 képet, az első fergeteges aktivitását ábrázolja, míg a másikon a hintának örül.
Kép
Kép

Kép
smici_robi

Flocika,
jobbulást!

Járóka: nekünk van, Nóri nagyon szereti. Mondjuk még nem forgolódik meg mászik, de így is szoktam kitenni játszószőnyegre, hátha az jobban motiválja a helyváltoztatásra. Szerintem mi azért fogjuk megtartani, mert ha ott akarom majd hagyni a nappaliban pár percre egyedül, akkor csak ott lesz biztonságban. Nem hiszem, hogy az egész lakást fel tudnám rendezni 1 méter magasra. A szobáját meg szeretném majd kis ajtóval lezárni, hogy ott is "balesetmentesen" ellehessen egyedül is.

Enci,
szerintem azért ne rendezkedj be az "összenövésre", hátha idővel jobban elviseli majd a hiányod.
Egyébként én ezen dolgozok most, hogy picit többet "lepasszoljam" Bogyót, mert nagyon anyás volt már ő is. Ma is anyumnál hagytam egy pár órára, úgy, hogy ő altatta el délután. Alakul a dolog.

Smici,
tök jók a képek! Ez a hinta szuper. Bár lehet nekünk már nem lenne érdemes beruházni, a 10 kilót hamar elérjük szerintem (most 8150). Anna Nórival egyidős, ha jól emlékszem. Te már ülteted? Én még csak azt hagyom, hogy felhúzza magát. De még támasztva se hagytam, csak amikor én fogom.
Na megyek, jön a 23 órás szopi, jó éjt!

KépKép
KépKép
jdora

Jdora

Nálunk az ültetés úgy jött, hogy felhúzta magát, mikor megfogtam a kezét, aztán hirtelen elengedett. Először nagyon meglepődtem, kaptam is utána, nehogy eldőljön, de aztán olyan ügyesen tartotta magát, hogy nagyon. Megkérdeztem azért a védőnőnket, hogy nem árt-e ez a gerincének, de ő azt mondta, hogy hagyjam, hogy a gyerek irányítson, ő érzi, hogy mi jó neki. Még nevetve meg is jegyezte nekem, hogy lehet, hogy Anna kihagy egy lépcsőt a mozgásfejlődésben, és majd az ülés után csinálja a forgást. Hát, van ebben valami, mert most már van, hogy direkt az oldalára dől, ha elfárad.

Kép
smici_robi

Smici,
ez a "dőlés ha elfárad" nagyon vicces lehet Kép

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok! Olvasgatlak benneteket egy ideje, és most "tollat is ragadok", mert érdemben tudnék hozzászólni. Enyim baba is ordított, ha kiléptem a látóteréből, sőt, 2 hónapos koráig gyakoraltilag le sem tudtam tenni ha ébren volt. 5 hósan megkapta a járókát, azőta időmilliomos vagyok. Szóval én nem lennék annyira ellene a járókának.

Kakaügyben: 5 hónapos korig csak szopizott, néha kellett tápi, és nagyon gyakran volt zöld, híg széklete, pedig nem evett sokat, mert lemértem etetés után. Azóta rendeződött a pelenkatartalom, hogy kap sárgarépát dokinéni tanácsára. Na attól úgy bedugult első alkalommal, hogy potyogtatott egész nap, mint egy nyuszika. Ezért a répát hipp őszibarival keverjük. Ezzel vettem le a lábáról.Kép

Mozgás: a lyányom előbb ült föl (4,5 hósan), mint ahogy hasról hátra fordult. Alig múlt el 5 hós, amikor fölállt, és még csal most kezdett el mászni, pedig már 6 hós múlt. Nem olvassák ezek a picik a nagykönyvet.
Zsu
zsuzs74

Zsu,
jó, hogy végre Te is írtál. Tessék minden olvasgatónak hozzászólni, mert különben kihalunk!!!
Járóka ügyben megerősítettél, nálunk TUTI marad. Kép

KépKép
KépKép
jdora

HI!
Dórival egyetértek, tessék irni!

Járóka: nekünk bejött, most ugyan szétszedtem, megnéztem, hogy fogadja Nándorom, de annyira nem okozott nagy sikert, ugyhogy délután összeszerelem. Nándi szeret benne lenni, jó nagy helye van.

Hinta
nekünk van állványos is, és felakaszthatós is (nem rugós) nem tudom, mennyit birnak, mert az állványosat örököltük, a felakasztósat pedig karira kaptuk, és nem volt leirás hozzá, de ez utóbbi szerintem sokáig brja, az állványosat meg annyira nem szereti, de néha azért elmondókázunk benne. Teszek fel képet róla. (a másik hintáról már tettem fel asszem)
Kép

Doki:
Megnézte a cickóm, elküldött UH-ra, jövö hét szerdára kaptam idöpontot.
+ö is rámparancsolt, hogy hizzak (mult héten a háziorvosom tette ugyanezt), ugyhogy most egy grillcsirkét csipegetek itt naranccsal Kép

Zsu Kép
Az igen, neked is mozgékony bébikéd van. Mi még csak forgunk, meg ha fogjuk a kezét, felül, feláll, de egyedül még nem próbálkozik, illetve tolatva "kuszik", hason és háton is tudja ezt a produkciót. Kép Ja, és nagyon szeret ücsörögni Kép

Na, fel is ébredt. Megyek.
pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu
Grillcsirke + narancs nem igazán hízókúra...Kép

Bébik nagyon szépek...

Járóka
Sasa nem szereti... ő már "közlekedik" a lakásban... segít feltörölni a padlót...
Vendég

Sziasztok!

Minyu!
Tündér vagy ezzel a listával. Először én is azt hittem, h begépelted.

Járóka:
Mi elsősorban azért száműztük, mert a két gyereknek kicsi volt, és állandóan egymáson voltak. Másod sorban, mert kicsi a lakás és jóformán annyi helyünk maradt a szobában, hogy megkerültük a járókát.
És végül azért örülök, hogy eladtuk, mert az én manóim most kezdtek el mászni, hogy felfedezték a szabadságot.

Ülés:
Az, hogy felhúzza a gyerek magát ülésbe, és megtartja úgy magát, még nem ülés! Minket a gyógytornász külön figyelmeztetett. A manók kétféleképpen ülhetnek fel: az egyik, hogy hátratolják magukat kutyázó vagy mászó pozícióból, a másik, hogy oldalra nyomják fel magukat. A gyógytornász azt mondta, amíg nem tudnak felülni, nem elég erősek ahhoz, hogy ültetgessük. Ültetni persze egy kicsit kell, de nem szabad úgy kezelni őket, mint akik már rendesen tudnak ülni.

Zsu!
Én is üdvözöllek!

Épp tegnap néztem vissza, Zsófi nem jelentkezett már azóta, h volt a balhéja az őszibabásokkal.
SajnálomKép

Felpakolás:
Az, hogy nem pakoltok fel egy méterre, hát csak idő kérdése, mert előbb utóbb ki kell venni a gyereket, és ha járni tud ugyanúgy akar majd rámolni. Jó, megtanítod, hogy nem szabad, de annak is ára van, addig eltörik egy-két cserép.

Puszi mindenkinek:
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Betsy Kép
Naja, ez igaz. Kép Kép

Képzeljétek tegnap volt a 10 éves évferdülésünk (10 éve jöttünk össze Zurammal) Persze Csabi jól elfelejtette, én meg nem akartam zavarba hozni, úgyhogy én sem adtam oda az ajándékot (csak egy tábli Lindt csoki) Kép Majd megkapja szülinapjára Kép
Aprópó szülinap: nincs öteletetek, hogyan tudnék egy olasz focimeccsre (Sampdoria) jegyet szerezni valahogy (mindegy, hogy melyik meccsére) Próbáltam a honlapon lévö kontaktemberkét, de olaszul nem tudok, az angol levelemre meg nem válaszolt. Meg irtam a Sport 1-nek is, de ök sem válaszoltak Kép

Hátha nektek van valami ötletetek, esetleg ismerösötök Genovában Kép

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Hat meggyoztetek, lesz hinta is, meg jaroka is!
Csak azt nem tudom, hogy hogy fognak elferni, mert mar a pihenoszeket is kerulgetnem kell a nappaliban..Tenyleg nalatok van gyerekszoba? Mert mi berendeztuk, de alvason, es pelenkazason kivul egy percet sem tolt ott a gyerek, a nappali lett a birodalma.Erdekes, hogy mennyire megvaltoztatja az embert a gyerek, azelott annyira odafigyeltem a lakasra, amikor berendeztuk masfel evvel ezelott, miutan bekoltoztunk, tudatosan volt kialakitva a szinvilag minden szobaban, allandoan raktam a rendet, meg idegesitett meg az is, ha arrebb mozdult egy diszparna a kanapen, na azota, alig lehet jarni a gyerek jatekaitol, az egesz lakasban rendetlenseg van, en meg lesz@romKép

Kepzeljetek, meg mindig nem kezdtuk el a gyumiket, mert volt ugye a hasmenes eddig, most meg oltas lesz hetfon, es allitolag elotte-utana nem javallott...

benci

Minyu,
hintákkal jól fel vagytok szerelve!

Mondókákról jut eszembe, volt már valaki ilyen Ringató foglalkozáson?

Benci,
milyen oltást kaptok? Mi meg egész jól állunk a péppel, imádja. Bár még mennyiségben nem kapott sokat. Félek, hogyha egyik napról a másikra kimarad a szopi, kipukkad a mellem, vagy begyullad.

Tényleg lányok, ha kimarad majd a szopi, azt a cici se bánja? Fejni majd nem szabad, hanem hagyni kell madától egyre kevesebbet termelődni? Mert a reggeli és esti szeretném majd, ha tovább maradna.

Gyerekszoba nálunk is csak aludni, pelenkázni van. De én majd tényleg szeretném, ha ott játszana szőnyegen, kis ajtóval leválasztva. Mi is így voltunk tartva, sőt amikor már "nagyobbak" voltunk, akkor ha bementünk, a bátyám átnyúlt a tetjén és magunkra zárta. Alacsony ajtót képzeljetek el, nem kamaszkorunkban! Kép

KépKép
KépKép
jdora

Minyu!

Megjött a csomi, nagyon szépen köszönöm. Tundér vagy. Most már csak ki kell bogarásznom, h mi micsoda Kép

Dora!
A szopi nem rögtön marad ki. Nem tudom, te hogy csinálod, azt mondják, h először csak szopi után add a hozzátápit, aztán, amikor már nagyobb mennyiségeket eszik, akkor lehet először a gyümölcsöt (vagy mást), aztán megkínálod a szopival. És a gyerek szopik még mindig elég sokat, ztán kezd kevesebbet szívni. Ha lassan, fokozatosan csinálod, átáll a melled a kevesebb termelésre, de azért kevesebb termelés ide vagy oda, nekem két hónap után is kegyetlenül feszül a cicim, ha nem fejem ki. Mondjuk az látszik, h kevesebb, mert délben jóval kevesebbet fejek, mint mondjuk egy hónapja.

Pussz
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok Kép

Húh, mennyit írtatok Kép Ez nagggyon jó Kép

Minyu,
Gratula a 10 évhez Kép nekünk idén még "csak" a 7. házassági évfordulónk lesz, megyünk is meünnepelni a Kolpingba, már alig várom Kép
és ez az ajándékötlet, nagyon jó! Bár nálunk inkább engem lephetne meg férjcském egy jó kis meccs-belépővel Kép
van egy nagy utazó, újságíró barátunk, majd megkérdezem, mit tud tenni, vagy tud-e vmit tenni, oké? ha van vmi, írok privit!

Bannamari,
Nekem pedig egy gyógytornász (a Hugicám Kép) azt mondta, hogy nyugodtan ültessem már Dávidot, ugyanis amire magától felül, az 8-10 hónapos kor között van, de addig is ülhet nyugodtan6 hós kortól, ültetve.
Mondjuk nálunk Minike nem igazán szereti ezt a poziciót, vagy hasra veti magát, vagy ha fogom a kezét, feláll Kép Egyébként Ádikám is hamarabb állt, sőt ment, mint magától felült volna... De attól még ült, méghozzá pl. az autósülésben, mivel a hordozóba nem is bírtam bepréselni már 6 hósan (9200 gramm volt és 76 cm...).

Dóra,
Jó ötlet ez az ajtórács, sztem is... Egy barátnőméknél volt is egy jó kis "dühöngő" kialakítva a gyerekeknek a nappaliban. Nálunk majd max a gyerekszoba marad, de az egyelőre még az Ádika felségterülete Kép

Enci,
Én is azóta vagyok immunis a gyerekjáték-mindenütt szitura, amióta Ádikám megvan, sőt! Én úgy vagyok vele, hogy nem baj, ha egy lakáson látszik, hogy van gyerkőc Kép Van egy ismerősünk, akikhez amikor bementem, azt sem tudtam, melyik a gyerekszoba, mert sehol nem láttam egy játékot sem kint...

Pusz,
Kata
pankata

Kata Kép
Köszi, hogy megkérdezed Kép Egyébként nyáron még csak az 5. házassági évfordulónk lesz, csak az "összejövetelünk" törpént 10 éve.
Csak érdeklödés szintjén: milyen autósülésetek van?

Annamari Kép
Épp kérdezni akartam, de ezek szerint megérkezett és akkor még be is tudod küldeni. Nekünk pont a héten jöttmeg a doboz + kistányér (elég kicsi kistányér, de aranyos) és a liberósok is azt mondták a telefonba, hogy hamarosan jön a teki Kép

Képzeljétek ma reggelre szétfagyott a vizóránk Kép Még jó, hogy hamar tudtak jönni (meg jó, hogy volt annyi eszem, hogy felhivjam öket, hogy csak nálunk van-e gond, mert elöször azt hittem, hogy az egész utcában nincs valami miatt)
A kutyánk meg amilyen lökött, a házába kitett rongyot kiszedte és a szomszéd kutyával valahogy áttuszakolták a dróthálós keritésen (félig). Fogalmam sincs, hogy csinálták (gondolom a szomszéd kutya, nevezett Folti huzta, a mi ökörkutyánk, Figo meg tolta. Vagy nem tudom Kép ), én nem tudtam kiszedni, csak félig, inkább eltéptem. Kép

Na, asszem ébredezik (egyébként nagyon trutyi éjszakánk volt Kép Kép Kép
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Tábli Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
A hordozónk PPPP, elviekben, nagyon elviekben 13 kilóig (ha-ha), igaz mi hosszban nőttük ki.
Az autósülés pedig Concord Fixmax, 9-36 kilóig és dönthető, de csak az egész ülés, nem külön a háttámla...
Még nem bírtam elérni a barátunkat, de nem adom fel Kép
pankata

Sziasztok Lányok!

Elszállt minden, amit az előbb írtam, na mindegy:-(
Nagyon-nagyon régen írtam párszor ebbe a topicba, és most, hogy újra van itthon netünk, csatlakoznék hozzátok, ha nem bánjátok!

Július 2-án született a kisfiam, Zalán, a SOTE II-esen, 3560 grammal és 54 centivel. Õ az első gyermekünk.

Minyu,
focimeccsre jegyet próbáltál már utazási irodában venni? Egy ismerősömék úgy mentek Juventus meccsre. egy próbát szerintem megér.
Gyerekülés. Nekünk Concord Ultimax van, és nagyon szeretjük. A VAterán vettem újan, 20ezerrel olcsóbban, mint a Brendonban. Érdemes néha megnézegetni, és Ausztriában is állítólag folyamatosan akciózzák őket.

Libero: Én már olyan régen feladtam nekik az adatainkat, de még egy kérdőívet sem kaptam :-( Egyszer már mélt is írtam, és azt válaszolták, hogy benne vagyok a rendszerben, viszont azóta sem kaptam semmmit. Milyen tel.számot hívjak fel?

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Kép

Kép
flocika

Sziasztok !

Szeretnék csatlakozni hozzátok ha lehet.

Az én lányom Athina és június 28 - án született 3000 gr-mal és 52 cm-el.Én a SOTE II.szültem Dr.Ács Nándornál . nekem nem az első babám , mert van már egy 14 éves fiam és egy majdnem 16 éves lányom .
Nekem nem volt tejem így Athina már a kórházba is tászert kapott.Még ma is nagyon sokszor zöld a széklete .Azt mondta a doki , hogy a tápszer miatt van , de anyatejes babáknál is előfordul.

Gratulálok a babákhoz nagyon édesek.

Puszi mindenkinek
Era
era35

Hrk Kép
Üdv! Majd beteszlek a tábliba titeket is. Utazási irodát még nem próbáltam, de jövö héten mindenképpen! Jó ötlet.
Itt vannak infók:
http://libero.kirowski.com/sub4.html
telszám: 40/200-049
Vaterát én is szoktam nézegetni, de újonnan még nem láttam. Holnap bemegyünk a Mattiba, megnézzük ott mi a felhozatal, aztán majd meglátjuk.

Kép
Kép
Kép
minyu

Szia Era!
Üdv itt.Gratulálok Athinánhoz.Nem semmi,hogy két ilyen nagy gyerek után még bevállaltad.Ha szabad kérdezősködni: a neved után a 35 az éveid száma?
Kb egyidősek vagyunk.Van fentebb egy tábla,ott láthatod kik járnak ide .
A zöld széklettel én nem értek egyet.Úgy tudom nem egészséges szin a zöld.Az anyatejes széklet tudtommal sárgás.Mit mond a háziorvosotok és a védőnő?

Szia HRK!
Neked is üdv itt. Én sem régóta irogatok ide,de aranyosak a csajok.Hamar beraktak a tábliba Kép

Köszönöm Dóri a jókivánságodat,már gyógyulóban vagyok.Andris kicsit szörtyög,a többiek úgy tűnik nem kapták el.

Minyu!
A tesók életkorához légyszi majd dobj egyet pluszba. Õk már öregednek Kép

Kép
flocika

Szia Flocika !
Igen az az éveim száma .
Köszönöm a gratulációt.Igen kb.egyidősek vagyunk .Az orvos azt mondja , hogy ne aggódjak addig amíg jól fejlődik és szépen gyarapszik .
Most 7 hónapos és 8600gr.Lehet , hogy kicsit többet eszik és ezért zöld? Tina szinte még 4 óránként eszik, igaz nem nagy adagokat hanem inkább többször keveset és sajnos még egyszer éjszaka is. Azt is mondták , hogy a tápszer is okozhatja a zöldes székletet.Megpróbálom most majd egy kicsit lecsökkenteni a tápszert inkább többször adok neki majd főzeléket és gyümölcsöt aztán majd meglátjuk.Nincs tapasztalatom a tászeres babákhoz mert a másik két gyermekem anyatejes volt . Athina elég későn jött bár ha a férjemen múlt volna akkor sokkal előbb érkezik de nekem még idő kellett ,hogy felkészüljek. lelkileg , hogy a szabadságomat két szinte már nagy gyerek után ismét egy baba kösse le .
era35

Sziasztok!
Engem is tegyetek be a táblábaaa! 31 vagyok, baba: Eszter 3400gr, 57 cm, Sote II., Júl. 19. Õ az első.
hozzátáplálásból én sem tudok újat mondani. A tíZóraival szokás kezdeni a kiváltást, és én is úgy tudom, hogy eleite szopi után kell, aztán amikor már elfogad egy emberi adagot, akkor kihagyni a szopit, és jöhet a sok kaja. Én már kiváltottam a tízórait 2 hete. Sárgarépkával kezdtük, mert ment a hasa szegénynek. Most már ebéd után is kap egy kis ezt-azt, mert a védőnéni aszonta, hogy az ebéd a következő kiváltandó, pedig szerintem logikusabb lett volna az uzsonna, mert így szegény cicim nem fogja tudni, hogy most akkor 6 óránként termeljen, vagy 3 óránként. Na , szval lehet, hogy az uzsit fogom kiváltani, és akkor beállhat a cici reggeli-ebéd-vacsi ritmusra.

Hordozó: nekünk is concord van, de mi nem szeretjük, mert elvileg 13 kg-ig van, de a baba már 1 hónapja csak görnyedve fér bele. Nagyon lentről jön a vállpánt , szinte már a háta közepéről kell fölhozni a vállához. Pedig még nincs 8kg a kis bébi.
Pusz, Zsu
zsuzs74

Hú de sokat írtatok!!2 nap nagytakarítás után csak kapkodom a fejem. Örülök, hogy gyerekülés téma szóba került, mert én is cserélni szeretnék. Nekünk Maxi-Cosi hordónk van, ami elég nagy, de ha ráadom a bundazsákot, akkor nyomorog szegény vállban. Ráadásul ezt csak háttal lehet bekötni a menetiránynak, ő pedig látni akar minket. Babakocsiba is imádja, hogy előre nézegethet. Én Concord Trimax 9-36kg ülést néztem a Brendonban. Hát elég húzós az ára.
Hrk! Írtad, hogy Ausztriában folyamatosan akciózzák, hol? Készülünk kimenni vásárolni, és akkor már azt is vennék. Annyira nem sürgős, mert március körül gondoltam, hogy váltanánk, addig erősödjön még a nyakizma.
Járóka: nálunk helyhiány miatt (amit most nagytakarításkor nem éreztem) szóba sem jöhet sajna, bár készülünk nagyobb lakásba. Mi is a kis rácsos ajtóra gondoltunk, mert kb 2 hete már nem csak alvásra használjuk a gyerekszobát!!

Kép
smici_robi

Köszi a kedves fogadtatást!

Minyu,
Köszönöm a Liberós infót, hétfőn fel is hívom őket.
Köszi, hogy beteszel a táblába, 28 éves leszek.
Én Titz Enikőtől vettem, sok helyen jelen van, megbízható eladó. Ha gondolod megadom a számát, hátha hoz rendelésre is. A mi Concordunk olyan, hogy majd meg kell fordítani az ülést (alul van egy bizgentyű), és amikor nagyobb, majd úgy kell használni. Nekünk is van mellette egy hordozó, csak a férjem szülei messze laknak, 8 órát utaztunk, és kényelmes és biztonságos ülést szerettünk volna a gyerkő alá rakni ilyen hosszú útra. Végigaludta az egész utat, én keltegettem már mert a cicim durrant szét.

Zalán is tízórait kap, de még csak gyümölcsöt, zöldséget.

Zsuzs, Era!
Ti is a SOTE II-ről? Micsoda véletlen!

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Üdv az újaknak! És üdv persze a "régieknek" is! Nagyon szépen gyarapszunk, ennek örülök!

Hozzátápit én úgy csinálom, hogy gyümit szopi után kap, csak az ízek miatt. Viszont az esti 8-ast akarom először kiváltani, úgyhogy ott a pépet kapja előbb, egyre többet, így talán a cicim is igazodni fog. Az első héten még ebből is keveset adtam, mától tervezem rendesen emelni az adagot, úgyhogy innentől élesben megy a dolog. Én is úgy szeretném, hogy a két középső szopi maradjon el először.

Minyu,
mi a Bébé Confort Iseost vettük. De még nem raktuk át véglegesnek, mert olyan instabilnak tűnt menetiránynak háttal beszerelve. Az ülés hátát meg mintha elérte volna a lába. Elég érdekes volt, úgyhogy kiszedtük. Majd ha 9 kiló lesz, menetiránynak megfelelően jó lesz. Most 8240, úgyhogy az már nincs olyan messze, addig nyomorgunk a hordozóban.

Flocika,
képzeld én is csináltam ilyen lilypie.com-os aláírást. A múltkor az egyik emilem végén az írta, hogy 35 éves! Valami szökött a rendszerben!

Tényleg csajok, Autsztriában hol van jó babaáruház? Mi a Palndorfi outletbe jártunk régen, ott jó gyerekruhák voltak akkor, gondolom most is, de áruházat nem tudok.

A Ringatós kérdésemre senki nem írt, ez azt jelenti, nem hallottatok róla?

KépKép
KépKép
jdora

Hahó!
Táblit minnyá csinálom, de épp most értünk haza Peströl. Voltunk a Mattiban. Ott sincs túl nagy választék, de végülis vettünk egy Cam ülcsiket Kép

Dora Kép
A BBC Iseost nekünk is ajánlották, a Megatoysban azt mondták, csak azt lehet bekötni a Suzukiba, hát jelentem NEM, mert a Camet is simán be tudtuk kötni és nem mozog! És ami nagyon tetszett, hogy a Mattiban is kivitte a srác a kocsihoz még vásárlás elött és belepróbáltuk + megmutatta, hogyan kell bekötni. Szóval nagyon rendesek voltak.
Ringató: én hallottam róla, múltkor láttam atv-ben és jó lenne majd menni, majd Krisztát is rábeszélem és akkor együtt mehetünk az Almásy térre, az nincs messze tölük. Te melyik helyen nézted?

Akcios dolgokat a Brendonból Anikó is tud hozni:
http://www.babaszoba.hu/forums/topic?tid=83671
Smici Kép Ajánlom neked is a fogyelmedbe, mert a Trimaxot is olcsóbban tudja hozni!

Hrk Kép
Az ismerös mást is tud szerezni, vagy csak ülést? Mindig jó tudni az akciókról. Kép

Na, megyek obédozni Kép
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Dóra
SCS... Bécsnél....
www.scs.at
Vendég

Hallihó!

Ezek szerint többen a II SOTE lakói voltatok. Zsuzs , Hrk ki volt az orvosotok ? Mik voltak a tapasztalaitok a kórházzal ill.az orvosotokkal kapcsolatba ?

Ha valaki tud valami jó helyet Ausztriába ahol érdemes babaruhákat és egyéb baba felszerelést vásárolni akkor engem érdekelne a dolog.

Most elaludt a babó úgy hogy húzzok gyorsan főzni a többieknek is és takarítani .
Puszi mindenkinek .
Era
era35

Tábli Kép
(ha valami hibádzik, szóljatok!!!)
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Ringató engem is érdekelne! De már most is el lehet kezdeni?

Minyu,
remélem szerencsétek lesz az üléssel!
Ez a lány nem ismerősöm, csak komolyabban foglalkozik netes eladással, és megvan a száma.

Én pontosan nem tudom, de majd megkérdezem a bécsi bevásárlóhelyet, ahova nővéremék járnak.

Era,
Én Bánhidy dokinál szültem. Õt szeretem, nagyon jó dokinak tartom. A klinika már gázabb...nem túl jó tapasztalatokkal jöttünk haza, sajnos 7 napig benn is kellett lenni. Aztán mikor azt hittük, hogy végre vége a megpróbáltatásoknak, akkor problémák lettek Zalán kakijával. Kiderült, hogy egy olyan baktérium fertőzte meg, amit a klinikáról hoztunk haza. Úgyhogy szegény már 2 antibiotikum kúrán is átesett :-(
Egyébként tegnap is volt 5 hasmenése! Kicsit megijedtünk, de mára semmi. Remélem megússzuk!

puszi

Rita és a fiúk
Kép
Kép
hrk

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?