Új privát üzeneted érkezett!

Nagyon édesek a Babók Kép

Dóri,
Ez a képsorozat továbbra is csúúúúcs Kép
és várom az "önállóan főzök" sorozatot KépKépKép

Smici,
Üdv itt Kép A nagyobbik manóm, Ádika 10 napos korától kapott pótlást, akkor persze tragédiaként éltem meg, ma már csak mosolygok magamon, amikor elnézem ezt a vasgyúró, makkegészséges nagyfiút Kép

Betsy,
Hát térjetek át a pörköltre KépKépKép

Minyu,
Légyszi áruld el, hogy csinálsz ilyen szupi táblicskut, lécci,lécci,lécci Kép Egy másik topikban én is bevállatam, de nemtom hogy kell Kép Jöhet ám priviben is az infó: posanekata@tvnetwork.hu
Köszike

ja és persze kép Kép

Kép

Pusz,
Kata
pankata

Kata,
Csak nem az esti krimihez készülődnek a fiatalok? Kép Jó ez a kép, Mininek is ilyen mandula szeme van, ha nincs így elcsodálkozva?

KépKép
KépKép
jdora

Dóri Kép
Azám! Valahogy furcsa is volt, hogy olyan sok lány van Kép Minnyá ki is javitom.
Képek meg csúcsszuperek Kép Ez az önetetés Kép Mi ezt még csak cumisüveggel tudjuk Kép Majd teszek fel evös képet, csak be kell szkennelnem, mert a filmessel csináltam.

Pankata Kép
Lehet, hogy van egyszerübb módja is, de én csak simán excelben megszerkesztem, formázom, aztán kijelöl, másolás (vágólapra), és Paintben beillesztem, mentem jpg-ként.
Fotó nagggyon tecc!

Na, megyek.
Pusz

ja tábli
Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Megint jol eltuntem, olvastalak Benneteket azert, csakl irni mar nem volt soha erom, eleg stresszesek a napjaink, az eveses macerakhoz most megint hozzajottek az alvasosak, pedig mult heten ugy tunt, hogy rendezodtek a dolgok, aztan hetvegen megint elkezdodott, hogy nem akar a Benedek aludni sem nappal, sem ejjel...Vagyis inkabb nem tud, ugy tunik, kinlodik szegeny pedig, az ejjel 12-tol 3-ig jarkaltunk vele felvaltva, mindent probaltunk, es nem tudott elaludni, csak orditott nagy keservesen...Gondolom, a foga megint-meg mindig, bar nem tudom, mindig erre fogjuk, aztan masfel honapja se hire se hamva egy fognak sem...akkor jott ki ugye az elso ketto, sokkal kevesebb nyuglodessel, azota szenved, fogak meg sehol..

Dori, bocs, hogy nem reagaltam azonnal, pedig nagyon akartam, szoval nem kerdeztel hulyeseget egyaltalan, sot, latom Te is eljutottal ezekhez a kerdesekhez, csak sajnos nem tudok rajuk valaszolni, mert en meg mindig nem latok tisztan, anno azert is tettem fel a kerdest itt, de igazabol erdemben senki nem valaszolt, szoval, hogy tapszer, vagy tejpep?
mert nekunk a tejpepet is felirta a doki, azota is ott all a polcon, mert nem merem azt is adni a tapszer mellett, igy is ugy latom, hogy nem jon be neki a tapszer, egyfolytaban megy a hasa, meg nem is izlik neki, altalaban a felet eszi meg annak, amit megcsinalok...
De, ha tudnam, hogy a tejpep jobb neki, meg helyettesitheti a tapszert, akkor elkezdenem fokozatosan azt adni, es akkor talan nehany nap mulva ki is hagyhatnank egy tapszer adagot..

ha valaki meg tud kovetni, es kepben van, adjon mar tanacsot!
Irtam mar, hogy a dokineninktol nem tudok kerdezni, mert ugy latom, hogy nem igazan van ott a temaban...

Smici, en is nagyon orulok Neked, szerintem Te tudnal nekem segiteni, ossze is szedem ma a kerdeseimet, es felteszem szep sorban, szerintem itt a lanyok mar annyira elore tartanak a hozzatapival, hogy az en kerdeseim tul bugyutak, valszeg nem is kovethetok, meg tobbnyire sikerul is olyan panikolosan feltennem oket, hogy nem lehet erteni beloluk semmit..Kép

Aztan jovok am egy uj problemaval a heten,-halodik a topikKép- keszuljetek!Kép

Enci.

benci

A bulizós kérdésemre még nem írt senki. Nem volt még "ereszdelahajam" senkinél?

KépKép
KépKép
jdora

Smici
Sasa is jó étvágyú... ha arról van szó, hogy az én kajámat egye meg... KépKépKép

Két lehetőség jutott eszembe:
1. nem együtt eszünk...
2. én is rászokom a bébikajára...

Dóri
Most már én sem tudom megnézni Annamari fiainak képét...
Nagyon ügyes NóriKépKép

Kata
Azt eszi...
Nagyon szép fiaid vannak...
Vendég

Enci,
húúú, nehéz napok lehetnek!

Tápszer-tejpép ügyben ez tényleg nem egyszerű. Kor szerint simán mehetne a tejpép is, állítólag az fini. Csak hogy bonyolítsam van még babatej is. Úgyhogy aki segít nekünk ez ügyben, az írjon a babatej idejéről is, please. Én minden cég honlapján elolvastam, amit írtak ezekről, de ott sincs az benne, hogy egy nap miből hányszor mehet... A doki néni a jövő héten jön hozzánk, addigra szeretnék én is képben lenni.

Enci,
a hasmenéssel vigyázni kell, vagy csak újszülötteknél? Sok folyadékot veszíthet. Szopiztok még?

KépKép
KépKép
jdora

Enci,
ha gondolod copyzd át a tápszeres kérdést az "őszi babák tápszeresei" topicba is, oda is szoktam irogatni, Kata is, és az nagyon pörög. Meg tele van "gyakorlott tápszerismerő" lányokkal. Hozzátápit én is ott témázom.

KépKép
KépKép
jdora

Minyu,
Köszike Kép

és a dicséereteket is Kép
pankata

Sziasztok!
Örömmel látom magunkat a táblázatban Kép
Sajna azt is,hogy én vagyok a legöregebb brü-hü-hü Kép

Smici!
Üdv itt.Én is nemrég csatlakoztam és tényleg mindenki aranyos volt.Gyere te is gyakran!!
Pontosan mikor született a kislányod és hogy hívják?

Dóra!
A teás dobozt csomagold be mint egy ajándékot és add fel úgy. 2kg-ig levélként bármit postára lahet adni,olcsóbb mint csomagként.
Az olajat pedig így kell beadni,mert ha kanállról nem nyalogatja le rendesen (márpedig nem szokták) akkor nem a megfelelő mennyiséget kapja meg.Ahogy a dokinéne mondaná:Minden mákszemnyi fontos!

Megpróbálok ide tenni képet,ha nem sikerül megnézhettek minket a HP album GIGI:gyerekek címszó alatt is.

Kép
flocika

Kép

Kép
flocika

Dori,

igen, meg szopizunk, csak kb.150-200 milli tapit kap egy nap, van, hogy ezt sem eszi meg, a tobbi szopi..illetve legtobbszor lefejt tejci, amit ejjel es hajnalban prudukalok, csak ugy siman mar nagyon keves tejem van, szerintem 3 orankent ugy 100 milli a ket ciciben...ez biztos nem lehet eleg 5-6x egy nap, igy aztan a lefejt tejet osztom el 3-4 potlasra, meg meg a tapi...
Jo lenne mar kivaltani valami szilarddal ezt a kinlodast, illetve potolni inkabb, mert azert szeretnek szoptatni, amig lehet, de most nem merem elkezdeni adni sem a gyumit, sem a tejpepet-ugye, ez utobbirol azt sem tudom, hogy szuksege van-e ra, egy 6 honapos babanak, jobb-e, mint a tapszer, vagy kell-e mellette meg ez is-szoval, hogy nem merem elkezdeni mast is adni, mert nem tudom, hogy hanyadan allunk a tapival...nem olyan veszes a hasmenes, van, hogy nincs is kaki csak egy naponta, de olyan is van, hogy szinte minden kaja kozben, utan, amit eddig sosem csinalt, max.2 volt egy nap...Es teljesen valtozo az allaga, szine, minden...
Szoval ezert gondolom, hogy a tapi kavart be...Csak nem tudom, hogy akkor hogyan tovabb...

Bulizassal kapcsolatban en nem tudok tanacsot adni, sajna en meg a sarki boltba is alig tudok lemenni, csak, ha apa is itthon van, a gyermekem uvolt, ha nem lat, mostanaban mar akkor is, ha lat...Na, de ez a kov. problemama lesz, ne szaladjunk elore...Kép

benci

Focika
Nézd meg jobban a táblázatot...Kép)Kép)Kép)

Dora
Buli: nálunk ilyen még nem volt, de nem is lenne belőle baj... Sasa egészen kicsi kora óta hajlandó cumisüvegből is meginni a lefejt tejcsit... és én már csak egyszer fejek naponta...
Vendég

Flocika,

jo kis vasgyurod van Neked isKép

benci

Flocika,
édes ez a kép Kép

Dóri,
Igen, a szemük alakja totál egyforma, csak a szine más, Ádikáé igazi sötétbarna, majdnam fekete, Minié pedig zöldes.
Bulitémához azért nehéz hozzászólnom, mert nálunk is megy a cumisüvegből ivás, így nem lenne gond. Ezt másképp nem tudom elképzelni, csak ha lefejsz tejcsit és azt kapja meg, és előtte persze érdemes "tréningezni" a cumisüviből kajálástKép

Enci,
nektek végül is milyen tejpépet írtak fel? Csak azért kérdezem, mert én azt rendesen a boltban veszem...

A tápszer egyébként pótlás (anyatej helyett), szal azt úgy kell adni, ha nem elég a tejcsi és még nem akarod hozzátáplálni. Amúgy ha nem ízlik neki, lehet érdemes lenne másikat kipróbálni...

A tejpép pedig hozzátáplálás, szóval olyan mint a főzelék. Vagyis ha azt bevezeted, akkor azt ugyanúgy kell, mint a gyümiket vagy a normál főzeléket. Mini tejpépet uzsonnára kap, és amíg nem válotta ki teljesen a tejpép a kaját, addig kapott utána szopcsit. (ha most kezdeném kiváltani az uzsit, vagyis a tejpépet bevezetni, akkor a kevés tejpép után tápszert kapna, mivel tejcsi már nincs.)

Pusz,
Kata
pankata

egykezes vagyok, bocs, a gyerek az olemben...

Kata, koszi , hogy megegyszer leirtad, ilyen szajbaragosan...tenyleg vilagosabb mar..

mi ha-s tejpepet kaptunk felirva, illetve, ez inkabb gabonapep, vagy mindegyikben van gabona?

akkor, ezek szerint inkabb tejpepet kapjon, igy felevesen, mint tapszert, ha mar nincs eleg anyatej, es ki tudnek valtani egy etetest?

csak azert dillemazom, mert a hozzatapinal a gyumit ajanljak eloszor, nem a gabonat, es mert ebben a modositott tejfeherje mellett meg cukor is van...

benci

Tápi-tejpép ügy:
Szerintem is érdemes lenne kipróbálni másikat. Én a tápit is DM vagy Rossmannban veszem, igaz ez nem HA-s, és igy drágább is, de lehet variálni. Ezt is és a tejopépet is lehet ugy adni, hogy szopi után, ha nem elég neki a tejcsi, akkor még adsz neki tápit vagy pépet, vagy gyümit.
Ja, most látom, hogy Kata ugyaezt irta. Kép

Buli. Nem emlékszem a kérdésre. Kép Mi voltunk már bulizni, az egyik egy szolid beszélgetös, otthonülös féle (ami a mi baráti körünkben azért nem annyira csendes, mert egy idö után már ugye senki nem szomjas Kép ) Na, ide vitteük Nándoromat is, és olyan szépen elaludt a hangzavar ellenére, hogy csak lestem. Aztán volt 1, amikor anyum itthon maradt vele, mi meg mentünk Pestre, ezt ugy mertem megcsinálni, hogy mikor hétvégéken anyuéknál vagyunk, akkor már látták, mit hogyan szoktunk csinálni, este már nem szopizott, + elkészitettem neki kaját és felirtam, hogy tápszerböl mennyit hogy szokott enni és hogyan kell bekeverni, hogy kell tartani a cumisüveget stb
Szilveszterkor pedig anyóséknál volt Nándi, hát ez balul sült el, mert ott bekajált és nem fektették le aludni, hanem játszottak vele, gondolom jól meggyúrták, meggyömiszkélték, és hányt egy jó nagyot, amitöl ök persze bepánikoltak... Igy a vacsi után (kb 9-kor) haza is jöttünk.
Volt még más irányu kérdés bulival kapcs?

Floci Kép
Hát ez jóóó! Tükörnek örül ennyire vagy apának?

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Szegény lányomnak az a hülye annnya elfelejtett cumit vinni a sétához! Énekelhetett is egész úton, úgy kell neki. Az egy órás körünket fél óra alatt mentük, úgy be voltam tojva, hogy hiányolni fogja. Szerencsére az utolsó 5 percben tűnt fel neki. De akkor jól megbüntetett!

Flocika,
Postát megpróbálom, ha valaha visszaszerzem a csomit. Vigantolt pontosítom, én tejcibe v. forralt vízbe teszem a cseppet. De gyakorolni fogom úgy, ahogy Ti is szoktátok, mert sokkal egyszerűbb is lenne.
Nagyon jó ez a kép! Tényleg igazi vasgyúró!

Enci, Kata
Most megpróbálom összefoglalni. Tápszer csak akkor kell, ha még szilárdat nem akarok, de nem elég a tejci. Ha akarok szilárdat, akkor azt fokozatosan lehet csak bevezetni, ezért kezdett el Enci tápival pótolni. Viszont már elkezdheti bevezetni a szilárdat, szopi v. tápi előtt szép lassan és ez lenne már a hozzátáplálás. Akkor én a szopi utáni gyümivel még nem hozzátáplálok? Hanem mondjuk kóstoltatok? Kata, légyszi akkor javíts majd a másik tábliban.
És mikor mivel kell majd kiváltani egy-egy szopit? Reggel babatejjel, délben főzivel, du. gyümölccsel, este tejpéppel? Vagy lehet a tejpépet többször, vagy főzit este is, vagy mi? A gyümit még el tudom dönteni, hányszor adhatom, meg a főzeléket, de ez a tejpép ez mi? Olyan, mint a tejbegríz, kanállal esszük, vagy cumiból isszuk?
Na én azt hiszem, egyelőre nem bonyolítom, maradok a kóstoltatásnál, majd megpróbálok minél többfélét, hogy könnyen menjen az átállás. Február végén megyünk síelni, addig nem kéne a varia. Remélem tejileg kihúzom addig.
Babatejet Ti adtok? Az olyan mint a tápi, vagy ugyanaz?

KépKép
KépKép
jdora

Minyu,
Ez volt igen a buli kérdés. Nagyon jól álltok! Én koncertre szeretnék elnyomulni, úgy, hogy Papa vigyáz lányára. Csak mi még szopizunk, úgyhogy elég izgi, pláne, hogy üvegből nem fogadta el a fagyi tejet régebben. De látom tápival sem könnyebb. Anyukád könnyen elaltatta Nándit? Én elég későn jönnék haza, 2 kaja maradna ki. Kétadagnyit viszont tuti nem tudnék mikor lefejni napközben. Úgyhogy marad a fagyi, ma újra megpróbáljuk. Drukkoljatok!

KépKép
KépKép
jdora

Dóri,
A fagyi tecsit nekem Mini csak "koktélban" itta meg, vagyis hogy összekevertem frissel. csak egy 5let Kép
pankata

Dori,

de igen, Te mar hozzataplalsz, en is szopi v. tapi utan fogom csak elkezdeni jovohettol a gyumiket, mert nem akarom meg elvalasztani, es kivaltani sem akarok meg teljes etkezest, szerencsere meg mindegyikre van valamennyi tejci, a tejpepet azert kell? bevezetnem, mert minden etkezeshez nem adhatok gyumit, vagy fozit, attol meg nagyon messze vagyunk, es nekem annyira keves mar a tejem, hogy minden alkalommal potolni kell...Igy inkabb adnek tejpepet szopi melle, mint tapit...lehet, hogy ez hulyeseg, lehet, a tejpep meg annyira sem jo az eddig csak anyatejes babanak, mint a tapi, nem tudom...

Szoval, csak annyit fuznek hozza megegyszer az osszefoglalodhoz, hogy akkor kell szopi, ill.tapi elott adni a hozzataplalast, ha elobb-utobb ki akarod hagyni azt az etkezest...Nyilvan, ha utana adod, egyre nagyobb mennyisegben, akkor is egyre kevesebbet fog szopizni, felteve, ha izleni fog neki, es mar varni fogja...

benci

Dóri Kép
Megérkeztek a kuponok, köszi szépen, aranyos vagy Kép
Nándinak elég jó alvókája van, igynem volt gond vele. Mondtuk neki, hogy esti kaja után kiságy, vagy ha nagyon élénk, akkor max a nagyszobában heverészés, de semmi hancúr (szóval ne pakolja tele az ágyat csörgökkel és csipogó izékkel Kép)
Hát, igen, igy szopi mellett rizikósabb, de szoritunk hogy elfogadja a fagyitejcsit. Kép
pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Enci,
na jó, már tényleg képben vagyok. Az én esetemben. Én azt hiszem, maradunk a pár kanálnál, csak majd egyre többfélét. Viszont kíváncsi vagyok, Nektek mit tanácsolnak tejpép ügyben. Lehet-e minden szopi mellé adni, jó-e az neki...
Minyu,
szívesen. Már olvad a fagyi-tej. Juj, de izgi!

KépKép
KépKép
jdora

Sziasztok!
Te jó ég mennyit írtatok,míg nem jártam itt. Kép
Na nézzük,csak sorban:
Betsy!
Megnéztem. Hurrrá!! Kép

Benci!Jdora!
Köszönjük a dicséret.Tényleg jól néz ki.Azt szokták mondani,hogy a tápis babák ilyen pufik.De én most nagyon csöndben maradnék.Andris még csak szopik.Már megkostoltuk az almát és a sütőtököt is egyszer,de nem eszik még rendszeresen.Táp témához nem tudok hozzászólni.
Azt mondta egy tejligás csaj,hogy a tej szopás közben termelődik,nincs olyan,hogy egyszer van,másszor nincs.Ha kevésnek érzem tegyem fel gyakrabban a gyereket.És tényleg,müködik.
Ha kell a hozzátáplálás szerintem inkább gyümölcs és főzelék.Benci a gabonnát még hanyagold,mert ha túl korán kapja (még nem alkalmas a gyomor az emésztésére)lisztérzékenységet,allergiát kaphat.

Jdora!Melyik koncertre készülsz?

Minyu!
A tükörben nézte magát és minket.Egyébként imád fürödni is.Jó nagy medencét szoktam neki ereszteni és aztán már kint is úszik minden. Kép

Kép
flocika

Flocival csak annyiban vitatkoznék, hogy pl köleskásában és hajdinában (amiket pl Johi is árul) nincsen glutén. Én is gyümivel kezdtem, de ez leginkább Magyaro-ra jellemzö, Angliában legalábbis keresztanyám elmondása szerint) baby-müsli-vel kezdik a hozzátápit, mert az táplálóbb, mint a gyümi.

Dóri Kép
Mi volt a fagyival?

Nándi ma reggel sem szopizott Kép (tegnap igen, tegnapelött nem) Csomó ügyben meg holnap megyek nögyogyihoz, kéretik szoritani.

Kriszta Kép
Jól itthagytad a népet Kép Tessék irni. Tudom, hogy olvasod! Nincsen mentség!

Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
A tejpépek közül alig van olyan, amibe ne tennének egyéb dolgokat is, leginkább cukrot Kép. Ráadásul mind tehéntej-alapú, és tudtommal ezek nincsenek olyan szinten lebontva, mint a HA tápszerekben. Szóval akinél előfordul allergiás a családban (bármilyen allergia, nem csak tejre), annak 1 éves kor alatt nem is javasolt adni a tejszármazékok miatt. Emiatt én inkább a tejszármazék és cukor nélküli gabonapépekre szavazok. Ezeknek is nagyon magas a tápértékük, és sűrítőanyagként is használhatók bármihez. Én pl. tegnap almához adtam, de lefagyasztott tejjel, vagy bármi mással is jók. Pl. gluténmentes pépek: natúr kölespép, rizspép, stb., gluténtartalmúak: tönkölypép, stb.

Johi, Te vagy ezeknek nagy szakértője, légyszi, írj már valamit róluk!

Kép

Kép
mzx

Megy ez nekünk!!! Úgy itta, mintha mindig is így kapta volna. Gyorsan át is adtam Papának, onnan is itta tovább... Hát, már ilyen okos nagy lányunk van! Érdekes, hogy most semmi "szaga" nem volt a tejcinek, régebbről úgy emlékszem, hogy valamit éreztem, ami nem tetszett. Lehet, hogy átszagolgatom az összeset.
A koncert a régi nagy kedvencek lesznek együtt! Earth, Wind and Fire, Kool and the Gang és a végén Gipsy Kings, de azt nem szerettem annyira, úgyhogy inkább hazahúzok altatni Bogyómat. Jaj, de rég volt az "ifjúság"...
A lényeg, hogy ha nem olvad le a fagyasztó, akkor MEHETEK!

Minyu,
milyen csomó? Én szorítok azért addig is, amíg megtudom mi van. Barátnőmnél is így maradoztak el a szopik, csak ott az is volt, hogy már neki sem esett olyan jól, sokat harapott, szórakozott már a végén a kisasszony. Õk is a 8-9. hónap felé.
Köleskása finom?

KépKép
KépKép
jdora

Kép
Kép

Mi ma töltött paprikát fogunk enni...
Vendég

Sziasztok!

Betsy,
a Te lanyodon is latszik, hogy nem ehezikKép..toltott paprika..hmmmmKép

Azert nyugtassatok meg, hogy HA tejpepet adhatok! Ebben rizs van csak, az ugye glutenmentes, es modositott tejfeherje...igaz, cukor is van benne...de ahogy olvasom, meg a HA tapszerben is van cukor...

A gabonapepekben semmilyen tej nincs? Mert az akkor nem jo nekunk, epp ez a gond, hogy a tejet kell potolnom, ezert kell tejpep, vagy tapszer...

Dori,
orulok, hogy megoldodott a buli-kerdes, latod-latod, milyen joerzesu leanykad van, gondol anyucira!

Bezzeg az en fiam, ma ejjel is 5x ebresztett, raadasul torkaszakadtabol orditott mindegyik alkalommal, amig meg nem szoptattam...nagyon aggodom, mert mintha visszafele fejlodnenk, feleves gyerek, es ejjel is 3 orankent ebred...Kép
Persze tudom, hogy atmeneti allapot, de mintha mostanaban a nyugodt, kiegyensulyozott nappalok es ejszakak lennenek az atmenetiek...

Minyu, szoritunk, errol en is lemaradtam, remelem, minden rendben leszKép

benci

Dóri!
Azon a koncerten én is szivesen ott lennék!!! Kép
Majd szombaton bulizom egy jót a Rapülőkön. Az még izgi lesz nekem is,hogy hogyan lógok meg. Fél 8-kor kezdődik és én akkor szoktam csobanntatni a gyereket a kádba.

Betsy!
Nagyon jól néztek ki!

Kép
flocika

Betsy Kép
Manó is???? (kikerekedett szemü szmájli Kép ) Azt hogy csinálod neki? Hehehe, müvelödös Saskia. Kép

Dóri Kép
Köleskása tök natur izü, én teszek bele gyümölcsöt (alma banán, fagyós meggy, vagy kicsi üveges bébiétel)
Csomo: cickómban van egy nagy csomó. Gondolom egy tejcsatorna elzáródott, csak mig korábban az ilyet ki tudtam masszirozni, és féjt is, addig ez nem fáj és hiába masszirozom, borogatom, fejem semmi hatása, igy elmegyek dokihoz, hogy mondjon rá valami okosságot.
Szopi: kicsit sajnálom, mert szeretném-szerettem volna kicsit még szopiztatni, de azért örülök, hogy eddig is huzta, és azért minden nap többször megkinálom majd, hátha. Igen, most ö is elkezdett harapni Kép Meg én lusta is vagyok, eddig tök jó volt, hogy reggel csak cicire tettem és szopizott, most be kell keverni tápit, és ha este be is keverem, akkor meg fel kell melegiteni Kép Nade, azért nem annyira siralmas a helyzet. Kép

minyu

Kép
Kép
Kép
minyu

Ja, evös képek akartam még feltenni, igaz, ez még november végén készült :-)
Kép

+ Annamari : nekem viszont nincs meg a cimed (asszem kidobhattam a boritékot), igy légyszi ird meg (ha nem ide, akkor priviben) és feldobom a teácskát!
Pusz

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Minyu!

Sziasztok, BUÉK.
Ajánlottad a Photo expresst annak idején.
Kipróbáltuk mi is a próbaverziót, ami lassan lejár.
Nem tudjátok hozzá a kódot?
Gyermeked szuper aranyosan étkezik.

Van rossmanos kuponom, ami 20%-os kedvezményre jogosít.
Ha érdekel elküldeném, szeretném meghálálni a Liberos figurákat.

Kép
Kép
pipocska

Minyu
A nagyokéból... húsgombóc (husi+rízs), paradicsommártás (én nem szoktam liszttel sűríteni), burgonya...
Még teljesen nem is kellett turmixolnom...
Nagyon ette...KépKépKépKép

Tejpép: csokis... főleg, ha anya egy kis kakaóval megsűríti...KépKép
Vendég

Betsy,
Hogy Te milyen csini sovi vagy! Saskia meg már olvas!

Tényleg lányok, rajtatok maradt vmi felesleg? Rajtam pár kiló maradt, amivel még szoptatásig nem terveztem foglalkozni, viszont ami izgat, az a pocóm. Nekem mindig "kockás" hasim volt! Na, most már nem az. Valahogy úgy érzem, hogy az nem háji, hanem mintha a belső rész nagyobbodott volna meg. Vagy a 8. utas???

Flocika,
Rapülők is bizti jó lesz, én nagyon szerettem. Az enyém csak febr. 16-án lesz! Addig van idő alapos lelépési tervet készíteni!

Minyu,
Látom Zöld Szörnynek annyi!!! Nándi nyert. Haláli ez a kép!!!
Kíváncsi vagyok, mit mond a doki. Nekem pár hete volt meg az első elzáródott tejcsatorna. Három napig masszíroztam, fejtem, semmi, csak a bimbót nyúztam meg. Végül Nóri hónaljtartásban szopival 2 perc alatt megszabadított tőle. De az nekem is fájt rendesen.

Benci,
Kitartás! Nektek a fogatok is jön már? Remélem ízlik majd a HA-s tejpép, ha azt adod. Közben kezded a gyümiket is, vagy egyszerre egy újat?

KépKép
KépKép
jdora

Dóri!
A febr.16 tök jó nap.Aznap van a szülinapom. Igazán meglephetne apa egy koncertjeggyel. Igaz a névnapomra is azt kaptam Kép

Minyu!
Szenzációs a zöld manó!! Spenót? Az fini Kép
Csomó ügyben kérj beutalót mammográfiára.Ott tudnak a legtöbbet mondani,de biztos nincs semmi komoly dolog.

Kép
flocika

Dori,

nekunk 4 es fel honaposan mar kint volt az also 2 fogunkKép
Most a felsokkel kinlodikKép

Ugy tunik, izlik Benedeknek a tejpep, de meg csak nehany kanallal adok neki...es igen, egyszerre csak egy ujat, jovo heten kezdjuk a gyumiket...

benci

Dori,

nekunk mar 4 es fel honaposan kint volt az also 2 fogunkKép
Most a felsokkel kinlodunkKép

A gyumiket meg nem kezdtem el adni, egyszerre csak egyet, ugy tunik, bejon neki a tejpep, bar meg csak par kanallal kap...

benci

Sziasztok Lanyok!

Az elmult hetekben read-only voltam,azt sem minden nap.

Kb 2 hete majd' minden nap hoemelkedese,neha laza van Akosnak.Remeljuk,"csak" attol,hogy egyszerre 6 fogunk jon,de azert a gyerekorvos kert egy vizeletet,holnap intezzuk.

Akos naprol napra ugyesebb,okosabb,szoval tokeletesKép
Mar egesz sok mindent eszunk,bar a kanallal meg mindig hadilabon all.
Barhol felall,1 kezzel kapaszkodik,es probalgatja ugy is,hogy kapaszkodas nelul,ami persze meg esessel vegzodik.Kapaszkodva lepeget.Siman leguggol es felvesz targyakat,mar tokeletesen maszik es ul.Nem is marad meg olben,olyan nagy fiu mar.
Az ejszakak tovabbra is farasztok,enyhen szolva,meg mindig min 10szer ebredunk es vagy 2 hete hajnal 1-2 korul szokott elaludni.Szoval nem unatkozunk melletteKépKép

BetsyKép
Szepek vagytok nagyon!!KépKép

Tejpep:
Akos nem rajon erte,de a Sinlacot es a rizspepet imadja.

FlocikaKép
Andras tenyleg jol nez kiKépKépFormas baba.
Mivel Akos tapis,ezert en feltem,hogy "puffadt lesz a feje"+ hasonlok,es duci lesz,de szerencsere ez butasag,mert Akos szerintem az atlagos es vekony kozott lehet vhol.

KataKép
Fiaid edesek nagyon!

Benci,SmiciKép
En is nagy anyatejparti vagyok,sosem gondoltam volna,hogy nekem nem fog sikerulni a szoptatas.Akos 6 hetig szopott,de nagyon keveseket,es 12!! napos koratol kap tapszertKépKépEn is tragediakent eltem meg,Minyu a megmondhatoja,de nem tudok rajta valtoztatni sajna.
Am biztos vagyok benne,hogy a Kistesoval majd sikerulni fog,mert sikerulnie kell!!

Most csak ezt az utolso oldalt futottam vegig,es mennem is kell.
Gyermekem eleg egyertelmu jelzeseket ad iranyomban,hogy ne uljek a gepnel(nem tudom,miert irritalja,ha az Apja ul itt,mintha eszre sem venne...),es kozben szetrombolja a lakast,igy most megyek pakolni.

Pusz
Kép

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Köszönjük a dícséretet...

Dóri
22 kg-t híztam terhesség alatt, szülés után 3-4 hét alatt le is ment rólam az összes, pedig a diétázás távol áll tőlem...

Kriszta
Jobbulást ...
Vendég

Dóri, én 15 kiló körül szedtem fel, és a 4. hónap végére lement, sőt, -2-ben vagyok, pedig nem akartam, mert túl sovány vagyok.Kép
A hasam nekem is jobban kiáll, de hasizomgyakorlatokkal állítólag (szoptatás befejezése után) vissza lehet tornázni az izmokat úgy, hogy hasfal is az eredeti, vagy majdnem eredeti helyére kerüljön. Legalábbis remélem Kép.

Benci,a gabonapép teljesen natúr, csak a gabona van benne minden egyéb adalékanyag nélkül, de ezt keverheted 1-es HA tápszerrel is pl.

Kép

Kép
mzx

Helló lányok!
kicsit kimaradtam, úgy érzem rám szakadt a ház (szerencsére nem szó szerint)
Próbálok pótolni: Kiscsajszimat Annának hívják, 2005.08.08-án született a várpalotai (horror) kórházban term. szüléssel. 3600g és 50cm volt a lelkem. Mára, hála a jó étvágyának 7380g és 66cm.
Próbálok képet küldeni, remélem nem bénázom el, mert csajszika segít.
Kimaradás oka, hogy az eddig jól alvó leányka úgy döntött próbára tesz minket. 1 hete este 9-től 11-ig altatom, végre elájul a fáradtságtól, de cirka 1 óra múlva már keserves ordításra rohanunk hozzá. Innentől kezdve az éjszakai menetrend kb óránkénti simivel folytatódik. Bízom benne, hogy ez csak átmeneti, mert kezdek csődöt mondani.
Benci! Ti mivel próbálkoztok? Nálunk 2 éjszaka segített a fülhallgató gyerekre lájtos CD-vel, újabb 2 éjszaka a kenguruban altatás, de már kifogytam az ötletekből.
Kriszta! Jobbulást a picúrnak!!
Ja! Hogy teljes legyen az örömünk jön a fogacskánk, ez plusz sírnivaló manónak.
Kilókkal hogy állok? 9kg plusz a törpével, ami azonnal lement szülés után. Szopi alatt -2 kg, azóta meg mintha mágnessel gyűjteném, + 7-nél járok. Várom a tavaszt!!! Készülök a csajszival babaúszásra. Járt valaki? Vélemény?
Tápi kontra tejpép: alapvetően szerintem azt kell eldönteni, hogy cumiztatni szeretnénk a gyereket vagy kanállal etetni. Mindkettő jó, de tápi cumisüvegből megy, szemben a pép kanállal. Bármelyik étkezés kiváltható vele, de szerintem célszerű a reggelit vagy a vacsit, mert elég magas az energiatartalma.
Hirtelen ennyi! Imádom dr Bubót, sikerült már kb 10 perce lekötnie nyügi gyermekemet!!!

Kép
smici_robi

Kép

Kép
smici_robi

Sziasztok!
Tegnap nem jutottam el dokihoz, ugyanis egy viruska Kép ledöntött engem is és apát is. Versenyt hánytunk és szaladtunk a wc-re, még jo, hogy 2 wc-nk van... Tegnap kaptunk deadalon kupot és attol úgy bealudtam (+az éjszka nem sokat aludtam elötte), hogy átaludtam az idöpontomat Kép Ugyhogy jövö héten megyek. Végülis egyébként is mennék rákszürésre, mert tavaly kb ilyenkor voltam, ugyhogy idöszerü az is, a doki meg majd beküld mammográfiára, vagy UH-ra.

Kilok: a háziorvos tegnap közölte, hogy hiznom kell, mert a testtömeg-indexem 16 és 18-tol lenne jo. Most egyébként kb a terhesség elötti sulyomnál vagyok.

Spenotos kép: a dologhoz hozzátartozik, hogy akkor még kezdök voltunk evés szempontjából (mármint legföképpen én bénáztam)+ha már nem éhes, akkor odaadom neki játszani a kanálkáját, igy azzal még jól el is maszatolta a szája körül lévö anyagot Kép Azért mostmár szocializálódtunk és kevésbé mosópor igényesen eszünk Kép

Pipocs Kép
De édes vagy! Ha nektek nem kell a rossmannos kupon, elfogadom, de gondolom, nektek is jol jön Kép
Uleadhez nem tudok kódot, talán a babaszobás csajok közül valaki (te is szoktál babaszobázni, ha jol emlékszem)

Na, megyek enyémgyerekhez, mert 1 napig "elkülönitöben" volt anyuméknál, mig mi anyosoméknál próbáltuk kiheverni a virus támadásait.
Pusz midenkinek.

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!
Ma barátnőztünk. Betti 10 hónapos, állandóan Nóri arcocskáját csapdosta, Nóri viszont visszamart. Szóval még nincsenek túl jóban. Á, nem, kedvelik egymást, ez a szeretet jele lehet.
Képzeljétek tegnap este anyum nálunk volt, mondom, próbáljuk ki a fagyi tejet úgy, hogy nem tőlem kapja először. Hát nem itta!!! Sőt úgy felhúzta magát, hogy utána már tőlem sem kérte. Viszont szopizni szopizott, tehát éhes volt. Koncert úgy nézett ki, kilőve. Viszont barátnőm mondja, próbáljam meg kiváltani a 8 órás szopit tejpéppel, van még 3 hetem, addigra már több mint 6 hós lesz. Síeléskor meg már majdnem 7. Tehát akkor már úgyis kéne vmit adnom.
Csajok, melyik a fini tejpép? Vagy próbáljak előbb gabonapépet anyatejjel?

Benci,
Fog ügyben mi nagyon lemaradtunk. Viszont ez így cicikímélő! Bár úgy hallom, később nehezebben bújnak ki.

Kriszta,
Jobbulást Ákosnak!

Smici,
Nagon szép lánykád van! Ez a hajzuhatag! Egy nappal vagytok idősebbek. Én nem értem, mi ez a nem alvás eddig jól alvó gyerkőknél! Minket eddig elkerült. Kopp-kopp-kopp.

Látom, sokan szépen visszafogytunk, de pocója kinek maradt?

Még egy kérdés: kell Bogyónak útlevél, ha majd síelni megyünk Ausztriába? Valamilyen fényképes igazolvány mindenkinek kell, nem? Gondolom lakcímkártyával nem engedik ki.

KépKép
KépKép
jdora

Robi
Neked is milyen szép hajasbabád vanKépKépKépKép

Dóra
Kell útlevél neki is... Augban mi is csináltattunk Sasának, mikor nyaralni mentünk...
Vendég

Sziasztok!

Nézzetek be hozzám!

Mosható pelenkák (Bambinomio, Kushies, Monapel, Popolini) és más környezetbarát termékek kaphatók!

Ha kérdésetek van a pelenkákkal kapcsolatban, szívesen válaszolok. Háromgyermekes anyukaként nagy tapasztalatom van a mosható pelenkák használatában!

www.babanatura.hu

Kata
kátyuska

HÚÚÚ, senki?!?! Egy napig senki? Most nekem is mennem kell.

KépKép
KépKép
jdora

Dori,

fogzas ugyben nem Ti vagytok lemaradva, hanem mi rohantunk elore...A vedonenink 2 honapon at elnezo mosollyal mondta, hogy ugyan mar anyuka, korai lenne meg, hogy jojjon a foga, amikor meseltem, hogy omlik a nyala, meg tomkod mindent a szajaba mar 3 honaposan, aztan 4 es fel honaposan, amikor mutattuk, hogy na, kijott egyszerre ketto, kopni-nyelni nem tudott...

Amugy lehet, hogy kesobb nehezebben jonnek, de biztos nem gyotri meg annyira a babakat...
A harapas meg...hat igen, megtapasztaltam en is, egyelore ugy tunik, abbahagyta, miutan nehanyszor erosebben raszoltam...

Mi HA-s gabonas tejpepet eszunk, Benedeknek izlik, de biztos van ennel finomabb is...

Lanyok, a Ti babaitoknak hanyszor van kaki egy nap, es milyen szinu?
Kicsit meg vagyok ijedve, mert miota van a tapi es a pep is, 5-6x kakil egy nap, sokszor eleg hig, olyan hasmenes-szeru, es a zold minden arnyalataban pompazik...

Smici,

nagyon aranyos a kislanyod!
Akkor kerdeznek is rogton, mielott megint eltunszKép
Te milyen gyakran adsz tejpepet a lanyodnak, es mennyi egy adag Nalatok?Es melyiket eszitek?

benci

Benci
Én reggelente adom a tejpépet, egy doboz szerinti normál adagot (kb 160g).Eleinte csak a rizsest adtam, de most már alma-vaníliás, körtés, banán-őszibarackos és erdei gyümis is jöhet. Többnyire Hipp biót veszek, de a rizses pl Nestlé. A HA-st csak gyümivel kipótolva eszi meg.
Ami a kakit illeti, változó a helyzet. Mi már főziket és husit is eszünk, így nálunk már szép formás (k.. büdös) kis pogácsák is landolnak a pelusban. Általában naponta 2x, de vannak gyümik (pl őszibarack), ami kicsit meghajtja. A színe is változik kajától függően (cékla után csak piros és nem véres-én hülye majdnem dokihoz rohantam vele). Amikor elkezdtem adni a tápit akkor minden pelusban elég nagy mennyiségű és híg széklet volt nálunk is.

Kép
smici_robi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?