Új privát üzeneted érkezett!

Ági

Gratula a második kissráchoz isKép
Itt úgy látszik, a többségnek nem jött be a megérzése. Én is annyira éreztem, hogy kislány lesz, mégis fiú lett ugyeKép

Babus

Kép
babus2005

Egyébként a Gyôrfi doktor úr engem is stresszelt azzal, hogy kéne éreznem, kisfiú-e vagy kislány, de én pl nem tudtam neki mit válaszolni. Tudjátok, nekem a 12. hét körül 90%-ra mondták, hogy kisfiú, ezért onnantól kezdve részben talán elfogadtam a véleményt, és annyira nem is próbáltam saját választ találni arra, hogy milyen baba lakik a pocimban. De ezek szerint másnál sem tuti ez a megérzés dolog...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!
Nagyon rég nem írtam, de azért olvasni olvasok ám, csak nem mindig van időm válaszolni is.
Azért is bánt a lelkiismeret, mert többen is méltatták író képességeimet Kép Köszönet érte, de nem érdemlem ám meg. Van beszélőkém, ennyi az egész.
Különben amikor Bálint megszületett, elkezdtem írni (a Babanet főszerkesztőjének bíztatására) egy naplót, ami sokáig fent is volt, de aztán néhány hónap után már nem volt erőm folytatni. A két gyerekkel átélt napi humorforrásaimat írtam le benne, akkor is nagyon jól esett, hogy még a játszótéren is felismertek a napló miatt. Sokaknak tetszett, még több is lehetett volna belőle a szerkesztő szerint, mint internetes napló, de aztán nem bírtam erővel. Sajnálom, de ha valakit érdekel, e-mailben el tudom küldeni. Az első 4 rész még fent van a neten a következő címen: http://www.babanet.hu/naplo.php
Na, ennyit az öntömjénről. bocsánat!

Zsuzsa!
Átérzem a kétségbe'esésed', de remélem, most már minden rendben és megnyugodtál. Ha bármi kételyed van, inkább menj el egy ultrahangra az egyik kórházba. Engem is készségesen fogadtak a buszos eséskor. Szerintem ilyenkor teljesen érthető, ha aggódunk.

Cicmerák!
Az ilyen védőnőt el kéne tiltani vagy minimum továbbképzésre kéne küldeni. Kinyílt a bicska a zsebemben, hogy két hónapos kortól a hozzátáplálást ajánlja. Gondolom, a szoptatási nehézségekre is tuti módszere van, ne szoptass. Azért nem tudom, hogy annyiban kell-e hagyni. Legalább vele meg kéne beszélni, de van neki föönöke is. Bár ez lehet, hogy ajtóstól a házba rontás esete lenne (én tegnap óta kicsit fel vagyok paprikázva, de ez egy másik történet). Minden esetre be nem engedném a lakásomba. Ez nem is kötelezöö, szerintem.

Babus! Kép
Sok ilyen védöönööt!!!! Mindenkinek!! Kép
Mondd meg neki, ha udvarolni akarsz neki, hogy ilyen védöönöörööl csak egyrööl hallottam. És már vén róka vagyok a "szakmában" Kép

Ha már ennyi fiúcska érkezik, talán majd mi kiegyenlítjük az arányt Kép Á, szerintem nálunk csak fiúk tudnak születni, de azért őt is nagyon szeretni fogjuk Kép Nagyon vívódom, hogy megkérdezzük-e a genetikai uh-on, hogy milyen nemű. A 12-ével kezdődő héten megyek, addig még gondolkodhatunk. Idáig kibírtuk... Kép
De a vicc, hogy nálunk sincs még fiúnév. Lánynév már biztosnak tűnik: Csenge Dorottya, de a fiúnév még csak körvonalakban sincs meg. Ha tudtok nekünk is jókat ajánlani, szívesen vesszük. Vezetéknév: Szeredás
(Ja, és van már egy Szeredás Kristóf Sebestyénünk és egy Szeredás Bálint Kende nevű gyerkőcünk, ezek a nevek tehát nem jöhetnek szóba).

A tegnapi történetünk pedig, amitől felpaprikázódtam, az egy patikai eset. Több, mint negyed órát vártam meglehetős méretű pocakkal és két hisztis gyerekkel, mert senki sem engedett előre (4 sor is volt) és a patikusnak sem jutott eszébe, hogy mindenkinek sokkal jobb lenne, ha nem üvöltene Bálint, nem járkálna türelmetlenül Kristóf, én meg nem támolyognék. Inkább tűrték szótlanul. Aztán mikor már csak úgy 10 perc lehetett hátra, mert ketten voltak elöttem, a közvetlenül elöttem álló néni (mivel Bálint egyszer hátba verte) beszólt, hogy neki is volt egy fia, de ő megtanította viselkedni!!!!!!!!!!!!!! Mindez alvásidőben történt, egy egész napos buszozás, villamosozás után, rohanvást a vonathoz. Két választásom volt, benyomok a néninek egyet (ezt inkább a gyerekek elött nem abszolváltam) a másik, hogy elmegyünk. A patika elött el is bőgtem magam (ez aztán nem jellemző rám), de akkor meg Kristóf vágódott el az ajtóban, így az ő bőgésével voltam elfoglalva. Még egy választási lehetőséggel bővült a repertoár, röhögök a helyzeten. Végül a pályaudvarig bírtam, ott aztán Lőrinc (férjem) vállán elbőgtem magam. Csak 100 gyerek nézett furán, éppen őket vitte táboroztatni Kép
Ezután még a pályaudvaron Lőrinc egyik kolléganője azzal fogadott, hogy akkor nem sikerült Lőrincet lebeszélni arról, hogy Kristófot elvigye magával???? Miért, kellett volna, kérdeztem. Akkor már én is csak bunkózni tudtam. Lőrincnek senki nem szólt, hogy ne vigye Kristófot, meg különben is mi köze hozzá!
Bocs a kusza sztoriért, de rohanok most is.

Puszi, szép napot! Kiránduljatok a szép vénasszonyok nyarán! Kép
Dorka
dorka

Sziasztok!

Ági, gratula a tököshöz Kép és a jó eredményhez.

A védőnő témához: Dorka, én is gondolkodtam, hogy felállok, és rögtön eljövök, de nemsoká költözünk (kopp-kopp) és akkor remélem jobb védőnénik kapok ki. Nagyon szeretném ha normális lenne.

Dorka, én szeretném, ha átküldenéd nekem a naplódat, mailcím a profilomban van. Köszi Kép

Babus, nekem csak az elején csinált vizsgálatot, meg egyszer ellenőrizte a méhszájat. Bár semmi problémám nincs, de azért legközelebb kérni fogom a vizsgálatot én is.

Ja, még azt akartam kérdezni, hogy legutóbb, mikor voltam dokinál, azt mondta, hogy leállhatok az Elevittel, és írt fel vasat és folsavat. Szerintetek nem baj, ha épp ebben a szar időben állok le a multiról, mikor annyi megfázás van? Eddig semmit nem kaptam el, s félek, hogy ezután, ha nem szedem többet, akkor összeszedek valamit.
Vagy ha csak egy felet szedek Elevitből, plusz vas és folsav, azzal ugye nem ártok? Nah, kicsit kusza volt, de azért segítsetek egy pár tanáccsal plíííz Kép

Dorka, a lánynév tényleg jól hangzik. Fiú névhez még alternatíva sincsen?

Kellemes hétvégét mindenkinek!
cic
cicmerák

Zsana
Akkor amikor ez történt nagyon rosszul esett, sokkal jobb lett volna, ha én mondom neki, hogy köszi, de nem vagyok rászorulva erre a szar fizetésre.
Így utólag érzem, hogy sokkal jobb nekem is és a babának is, hogy itthon vagyunk szinte az első perctől kezdve. Nem kell korán felkelni, délután akkor pihenek amikor csak jólesik, nincs stressz...

Babus
Nekem még egyáltalán nem csinált a doki tenyésztést. Legutóbb mikor voltam nála, mondtam hogy kicsit erősebb a váladékozás mint eddig volt, megvizsgált és azt mondta ez normális.
A bacikkal inkább az utolsó időszakban kell vigyázni (szerinte). Azért ha megyek hozzá legközelebb, szerintem én is kérni fogom.

Timka
timka

Cicmerák

Vegyél be minden másnap Elevitet. Akkor talán nem lesz sok. De nem tudom. Elvileg a vasat is lehet túladagolni, pont a napokban olvastam. De, hogy ennyitől is, azt nem tudom. Hát nem sokat segítettem.

Ezt már olyan rég kérdezni akartam. Szerintetek a Győrffy az doki, mert én mindig úgy tudtam, hogy csak egy szonográfus. Még nagyon régen volt vele egy cikk a 4D UH-ról, és én mintha úgy emlékeznék, hogy abban azt mondta, hogy valahogy véletlenül csöppent az UH közelébe, nagyon megtetszett neki, elvégzett valami szonográfus sulit vagy tanfolyamot és azóta foglalkozik vele. De hogy nem doki, az valahogy megmaradt bennem. Bár nem mintha fontos lenne. Csak úgy eszembe jutott, mert mindenki dokinak nevezi. De lehet, hogy tényleg az. Na mindegyKép

Jó hétvégét nektek is!!!Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Tenyésztés ügyben akkor úgy látom nem vagyok lemaradvaKép Ez megnyugtatóKép
Várjatok, akkor kitalálom a következő aggodalmamatKép Apuci már csak nevet ezen. Mindig kérdezi, mára mi az aktuális félelmem? Ma esetleg kinyílik a méhszájam? Esetleg nem mozog Kristófka? Vagy netán valami fertőzés? Rohanjunk Pestre a dokihoz?Kép Mindig kinevetKép Csúnya apuKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
A Győrffy nem doki. Ez onnan derült ki számomra, amikor bejelentkeztem és mondtam a nőnek, hogy Győrffy doktor úrhoz szeretnék menni. Erre mondta ő, hogy csak simán. Nem értettem, és amikor megint szóba került a neve, megint doktorral mondtam. Ekkor megint mondta a nő, hogy csak simán Győrffy Mátyás, nem doktor! Csak azért közölte, hogy ne legyek félreinformálva, nehogy azt higyjem, hogy doki. Mondtam, nekem mindegy hogy doki vagy nem az, akkor is meg vagyok vele elégedve.
Aztán amikor ott voltunk nála, valahogy ledoktoroztam és ki is javítottam magam.

Nálam azon nevetgél Apuci, hogy van ez a fórum, és hogy mi mindenről tudunk itt beszélni. MOndtam neki ezt a névválasztásos dolgot is, aztán csak vigyorgott.

Timka
timka

Sziasztok!

Tenyésztést nekem sem csinált még a doki, igaz nem is volt semmi panaszom. Most egy pillanatra bennem is felmerült, hogy legközelebb rákérdezek, aztán eszembe jutott, hogy én is mennyire utálom, ha a munkahelyemen az ügyfél elmondja nekem, hogy mit hogyan kell csinálni, mert ő úgy hallotta, persze általában az egy tök más eset.
Szoval én továbbra is megbízom az orvosomban, nyilván tudja, hogy mikor milyen vizsgálat szükséges, de ha nem indokolt, én nem igénylem.

Dorka
Én a helyedben behúztam volna egyet a néninek, majd közöltem volna, hogy bocsi, de engem sem neveltek meg KépKépKép
Egyébként az a vicces, hogy általában a hozzászólások végéről megyek visszafelé, és ha azt látom, hogy valaki szörenyen sokat írt, mindig gondolom, hogy Te vagy. KépKépKép
zsana75

Zsana

Én is így voltam eleinte vele. De miután mindenféle tünet nélkül a "rettegett" Streptococcus tenyészett ki belőlem, azóta másképp gondolom. Örülök, hogy hallgattam a megérzéseimre és nem élősködött bennem ez a veszélyes baci még további 2 és fél hónapigKép

Timka
Akkor jól tudtamKép És nem hiába furcsálltam, hogy mindenki ledokizza a Győrffyt.

Nálunk is megmosolyogja apuci az állandó Babanetezést. Bár kicsit már hozzászokott, mert én már kb. 1 éve írogatok ide.
Ugyanis nekünk nagyon nehezen jött össze a mi Kristófunk, jópár doki, UH, hormonvizsgálat, gyógyszer, és átbőgött éjszaka áll a hátunk mögött, de megérteKép Talán ezért is aggódok ennyire érteKép És mindebben nagy segítségemre voltak a Babanetes lányokKép

Babus

Kép
babus2005

Helló Mindenki!

Én is gratula a kisfiúhoz, én még nem tudom, hogy mi lesz, de remélem nemsokára kiderül Kép

Na úgy látom nem csak az én főnököm ilyen határozott idejű szerződés mániás. Bár ha 3 havonta csinálja és 1 évig, akkor az még belefér, mert ha jól tudom 2-szer lehet hosszabbítani. Az én főnököm ennél sokkal többször hosszabbítgat, ami tök törvénytelen, de őt csak az érdekli, hogy ha valaki nem tetszik, könnyebb megszabadulni tőle, ha lejár a határozott idő, mintha normális szerződése lenne.
Komolyan mondom, hihetetlen, hogy a munkaadók mi minden trükköt bevetnek a munkvállaló jogainak csorbítására.

Nekem szerintem még egyszer sem csinált ilyen tenyésztést a dokim, gondoljátok, hogy kérnem kéne?

Nekem is vannak ám aggodalmaim. Mivel nekem az orvosom toxoplazma vizsgálatot sem csináltatott, anyósomnak meg van egy nagyon jó fej macskája és mi úgy lakunk, hogy egy családi ház felső emeletén lakunk mi, alattunk anyósék (de külön bejárat, külön víz, gáz, minden Kép Kép ) és a cica főleg mostanában gyakran jön föl hozzánk de nem is merek hozzányúlni, mert be vagyok majrézva a toxoplazmózistól. Bár én vidéken nőttem fel és gyerekkoromban együtt aludtam kutyával, macskával, úgyhogy lehet, hogy nem kéne aggódnom.

r
ruzicsky

Feldobnék egy kérdést.

Szerintetek van olyan munkahely, ami korrekt, nem vernek át, jó a fizetés és jól érzed magad?

Szerintetek van ilyen, vagy ne is álmodozzak?

r
ruzicsky

Sziasztok! Kép
Olyan jót sétáltunk Bálinttal a Norma fánál Kép Akkorát szaladgált a meredek lejtőn, hogy biztosan jót fog most aludni.
Bocsánat az ékezetekért, de egyszerüüen nem értem ezt a nyamvadt gépet. Néha elfogadja néha meg nem. Mindegy, mostantól kettöözni fogom a hosszú öö és üü betüüket Kép Utálom a rossz helyesírást, szörnyülködöm is magamon néha, ha visszaolvasom a sietve írt sorokat Kép
A fööiskolán nálunk nagyon szigorúan vették és veszik (szerintem nagyon helyesen) a tökéletes helyesírást. Olyan zh-kat írtunk, hogy ihaj! Sokan emiatt is maradtak ki a suliból.
Indult egy topic, nem tudom, müüködik-e még itt a babaneten. Írjunk helyesebben (azt hiszem) címmel. Az egyik leggyakoribb helyesírási hiba a babaneten (nem véletlenül! Kép ) az ujjnyi szó. Sokan tévesztik össze az új, újdonság és a kézujj szavakat, ezért hosszú ú-val írják a pl. négy ujjnyira tágultam, mikor...

Jó, jó, nem okoskodom tovább Kép Különben is már megint túl sokat fogok írni (Zsana Kép )

Mégcsak a fiúnevekrööl annyit, hogy persze vannak olyanok, amik tetszenének kicsit vagy jobban, de vagy a vezetéknevünkhöz nem illik vagy nem az a "na ez az!" név. Nálunk Kristóf nevét nem sikerült überelni. Azt a mai napig telitalálatnak érezzük. Bálint nevét már nagyon nehezen választottuk ki.
Már sokszor átnéztem a könyvet, de még nem találtam ideálisnak tüünööt. Mi amúgy két névben gondolkodunk, és arra is szeretnénk figyelni, hogy ne nagyon üssön el Kristóf és Bálint nevétööl, magyarul ne legyen mondjuk görögös. Mert mégis furán hangozna a játszótéren, hogy Kristóf, Bálint, Adonisz, gyertek! Kép
Amiket eddig kiírtam, de még nem sikerült teljesen megbarátkozni velük ill. megfelelöö párosítást találni: (ja Dávid, Dániel tetszik, de sok is van, meg dá-dá lenne Szeredás Dávid): Mihály, Kolos, Bernát, Barna, Zsombor, Bence (de ez van a családban , sajnos). Milyen lenne szerintetek a Szeredás Bernát Kolos?

További szép napot!
Dorka
dorka

Kedves Dorka!

Szerintem teljesen jó!

r
ruzicsky

Sziasztok,

Nekem kenetet az orvosom már az elő tanácsadáson vett a 12. héten. Ami nem mellesleg tünet nélkül is pozitív lett. A védőnőm azt mondta, hogy a 12.24 és 32. héten vesznek kenetet. Én lehet, hogy a következő tanácsadáson is kérem, hogy megtudtjam valóban eltűntek-e a bacik. Szerintem érdemes.

Dorka,
Én nagyon szívesen elolvasnám a naplódat. Első babásak vagyunk és iszonyúan tapasztalatlanok. Biztos sokat tanulnék belőle. Az e-mail címemet megtalálod a profilomban. Előre is köszönöm.
Nekem a Szeredés Dávid jobban tetszik (még a Barna, Zsombor, Bence is) a Szeredás Bernát Kolosnál. De ez csak az én véleményem.

Ruzicsky,
Nekem a 10. héten vettek vért toxoplazma vizsgálatra. Az eredményen akkora betűkkel van ráírva, hogy fogékony vagyok rá, hogy nem lehet nem észre venni. + küldtek mellé egy egy oldalas tájékoztatót is, hogy mi ez egyáltalán és hogyan lehet megelőzni. + mindegyik triszemeszterben javasolnak vizsgálatot. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez komoly, úgyhogy szerintem ha van módod rá kérd ezt a viszgálatot. Legalább megtudod, hogy védett vagy-e és akkor nem kell tovább izgulni.

Egyébként elképesztő, hogy milyen pofátlanok egyes munkáltatók! Le vagyok döbbenve. Én állami alkalmazott vagyok. Ennek is megvannak a hátrányai, de legalább megadják ami jár.

További szép napot mindenkinek. Végre itt is süt a nap. Sziasztok

Adri
hadri

Ruzicsky
Szerintem nincs ilyen munkahelyKép

Dorka
Nekem se nagyon tetszik a BernátKépPicit olyan rímelősnek tűnik. Nekem inkább a Bence tetszik. De a Dávid sem olyan rosszKép

Hadri
Egyetértek. Szerintem is nagyon oda kell figyelni a hüvelybacikra. És nem csak közvetlenül a szülés előtt, hanem már ilyenkor is.

Se éjszaka, se ma nappal, sőt tegnap nappal se nagyon éreztem Kristófomat mocorogni. Talán azt hiszi, hogy a tegnap hajnali 3 nagy rúgás miatt lazíthat most egy pár napig?! Lehet, hogy mégis elmegyek a védőnőhöz hétfőn szívecskét hallgatni, azzal nem veszíthetek semmit. Legalább megnyugszom. Egy kicsit. Talán 1 napigKép

Babus

Kép
babus2005

Szia Adri!

Én azért nem kértem eddig, mert úgy voltam vele, hogy nekem aztán biztos védettnek kell lennem, mert tényleg vidéken ezer állat között nőttem fel, meg nem is akartam okoskodni a dokimnak, hogy én jobban tudom milyen vizsgálat kell stb, de legközelebb megbeszélem vele, mert nem hagy nyugodni, szegény macskára úgy nézek, mint valami szörnyre, mert félek, hogy rámragaszt valami bacit, pedig nem tehet róla, meg amúgy imádom a cicákat.

Amúgy én is közalkalmazott vagyok, de a főnökök szemétsége ellen ez nem ment meg. De félek, hogy máshol lehet, hogy még rosszabb a helyzet. Ezért is kérdezem, hogy van-e remény arra, hogy bár most nem aktuális a baba miatt, de később normális helyet találni? Hogy van-e olyan munkahely, ahol eljutottak már odáig, hogy egy cég sikere egyformán függ a főnök és a beosztott elégedettségtől, hogy ahogy nekem nehéz jó munkahelyet találni, neki is ugyanolyan nehéz jó munkaerőt és hogy pont ugyanannyira van szüksége az embernek a munkahelyre, mint amennyire egy cégnek az alkalmazottra. Úgyhogy együttműködésről kéne szólnia a dolognak és nem arról, hogy tud egy munkáltató minél kevesebb pénzért minél jobban kihasználni egy munkavállalót, főleg a beosztottakat.

De néha arra gondolok, hogy ez egy utópia és naív vagyok ha azt hiszem, hogy ez lehetséges...

r
ruzicsky

Dorka
Szerintem jó a Bernát Kolos, mert ezek legalább nem divatnevek.

Toxoplazmát nekem sem néztek, de mivel én is vidéken nőttem fel, úgy gondolom, átestem már rajta.
Egyébként úgy tudom, hogy ez is az első harmadban veszélyesebb, utána már kevésbé.
zsana75

Micsoda ráérős kismamik vagyunk miKép Minden topik pang így hétvégén, bezzeg a mienk nemKép Ez tök jóKép

Babus

Kép
babus2005

Ruzicsky,

Szerintem ha ilyen munkahely létezik egyáltalán, az nem Magyarországon van. És én attól félek, hogy egy kisgyerekkel még rosszabb lesz a helyzet. Én most ráadásul azon is izgulhatok, hogy majd legyen hova visszajönnöm dolgozni, főleg úgy, hogy jelenleg nálunk ez egyáltalán nem mellékes. De most erre próbálok nem gondolni. Nem is értem, hogy miért csodálkoznak azon, hogy a családok nem vállalnak egy vagy kettőnél több gyereket.

Az előbb beleolvastam a Dorka naplójába. Nagyon jó!

Szia

Adri
hadri

Babus
Nálunk sem egyből jött a gyerkőc. Tavaly júliusban volt esküvőnk és már előtte egy évvel leálltam a fogamzásgátló szedésével, hogy esküvő után ez már ne legyen akadály. Bíztunk benne, hogy a nászútról magunknak is hozunk egy életre szóló ajándékot, de semmi. Jöttek a hőmérőzések, Németországból kaptam valami kütyüt, ami kimutatta mikor van peteérésem, de semmi eredmény. Elmentünk dokihoz, aki elkezdett mindkettőnket kivizsgálni: nálam alacsony volt a progreszteronszint férjemnek nem volt elég mozgékony a spermája. Én belehaltam volna, ha nem lehet gyekünk, nem élhettem volna át ezeket a csodálatos hónapokat. De szerencsére itt van már ez a drága kis babó és már csak 4,5 hónapot kell várni rá!

Ruzicsky
Javaslom, hogy mindenképpen nézessétek meg, hogy védett vagy-e a toxoplaza ellen. Ameddig nem tudod az eredményt került a nyers húst (még csak ne is fogd meg szabad kézzel), a virágfölddel való bánást kesztyű nélkül és a macskaalom takarítást.
Engem a macskám orvosa felvilágosított ezzel a toxoplazmával kapcsolatban. A macskának csakis a székletében van benne a vírus, és az is csak 48 óra után kezd el benne szaporodni (ha egyáltalán a macskában benne van a vírus). Nagyon-nagy tévedés, hogy a macskára akarják kenni ennek a terjesztését, mert ugyanakkora eséllyel kapod el a nyers húsból is.
Én nagyon imádom a macskákat, gyerek korom óta nyalom-falom-puszilgatom őket, és már régen át estem a fertőzésen, teljesen védett vagyok ellene.
Férjem nagy macskaellenes (na jó, a mostanival már megbékélt) és úgy volt vele, hogy ha jön a gyerek a macska megy. Aztán mióta tudja, hogy mi is ez, már az ismerősöknek néha ő tart erről kiselőadást.
Aki fogékony rá, az ne a macskát kerülje (ha szereti őket) hanem az ürülékét, és vigyázzon minden nyers hús elkészítésével, ne fogyasszon egyáltalán nyers husit (pl. tatár beafsteak), és a virágot csakis kesztyűben ültesse át.

Timka
timka

Timka!

Köszi a tanácsokat. Bár nálunk a macskaürülék úgy nem gond, hogy kertes házban lakunk és a macsek ezt elintézi odakinn, de azért hozzá sem nagyon nyúlok, mert ki tudja mi tapad a szőrére stb. A nyers húst elég nehéz elkerülni amikor főzök, de eddig azt csináltam, hogy jó alaposan kezet mostam utána. De belegondolni is rossz, hogy mennyi mindenre kell vigyázni, hány baci meg ilyesmi van ami veszélyes. A virágföldre eddig nem is gondoltam.

r
ruzicsky

Hát nem biztattok nagyon a munkahellyel kapcsolatban...Kép Azért nem adom fel a reményt, hátha mire a baba után dolgozi akarok majd addigra változik a helyzet.
ruzicsky

Timka

Akkor hasonló megpróbáltatásokon estünk átKép
De az, hogy most itt van a pocimban Kristófka, valóban mindenért kárpótolKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

szia Babus!
én meg épp tegnap kukkantottam át hozzátok!!!! Kép jól álltok a név választással, nincsen valami tippetek, Gábor a vezeték név, és kisfiúnak mondták babót....

köszi,
bagzer
22+6

KépKép

KépKép
bagzerka

Ruzicsky!

Még kiegészítve Timka írását, a zöldségekre, gyümikre is figyelni kell, hogy nagyon alaposan meg legyenek mosva, mert az is veszélyforrás lehet. Nem is gondolnánk, mindenki csak a macskákra gondol Kép De ha a macska be van oltva, az almot más takarítja mindennap!, akkor semmi gond nincs. Nekünk is van macskánk, de a férjem tisztítja az almot, én meg nem mulasztom el a kézmosást. Egyébként ugyanúgy ölelgetem, játszok vele, mint máskor.

Szóval nektek sem olyan egyszerűen jött össze a babó? Azt hittem, csak én vagyok így vele.

Nekem nem nagyon hőzöng a főnököm, mindig eljöhetek vizsgálatokra. Bár egy kicsit más lett, olyan nem is tudom..kevésbé érdeklődő, távolságtartóbb. Biztos most tudatosul benne, hogy elmegyek, aztán nyűglődhet újra egy másik emberrel. De azt mondta, ha el szeretnék menni betegre, mehetek, csak szóljak neki előre, hogy ne érje váratlanul.

Képzeljétek, nekem tegnap annyira rugdosott a kisrác, hogy rendesen kiemelkedett a hasam azon a részen (mindez a fürdőkádbán). Behívtam a kispapát is, és neki is olyan műsort rendezett, hogy kb. fél óráig olyan idióta vigyor ült ki az arcára, hogy nacsakKép

Tényleg jól megy a topik, örülök neki.
Babus, köszi a tippet, szerintem az lesz, amit mondtál, vagy a napi fél szem dolog. Kép

Üdv.
Cicmerák+Gergő (21+0)
cicmerák

Dorka Kép köszi, hogy átküldted!
Pussz
cicmerák

Dorka!

Csak csatlakozni tudok a többiekhez, beleolvasgattam a naplódba és hangosan kellett nevetnem néhány részen, annyira jó humorral van megírva és nagyon gördülékeny, nagyon jó olvasni. Kép Kép Kép
szerintem ne hagyd abba az írást, mert állati jó, ki kéne adni!

r
ruzicsky

Cic
Tök jó nektek, hogy megy a "műsor". Nálunk amikor egy kicsit elevenebb a kiscsaj gyorsan hívom apucit, hogy hátha ő is megérzi, de akkor semmi. Pedig az én kezem is a pocimon van (egyik felén az én kezem, másik felén apucié), de meg se nyikkan. Apuci szerint már most szívatja a gyerek. Úgy várom már, hogy látványosabb legyen a mozgolódása és ő is érezze, annyira jó érzés.
Timka
timka

Sziasztok!
Köszönöm Kép
Mindenkinek szép napot mára is!
Dorka
dorka

Sziasztok!
Köszönöm Kép
Mindenkinek szép napot mára is!
Dorka
dorka

Sziasztok!

Na most engem is jól beparáztattatok ezzel a toxoplazma témával. Eddig annyit tudtam, hogy kerülni kell a cicákat (ami nekem is nehezemre esik, mert imádom ôket!), de ezek szerint ez csak félinformáció volt. A nyers húst is? De akkor hogyan fôztök? Egyáltalán mit jelent az, ha valaki már átesett ezen a betegségen? Ez milyen tünetekkel jár? És aki egyszer átesett, az már védett? Adri, te mitôl vagy pl fogékony rá?

Dorka, a naplódat én is szívesen elolvasnám, légyszi nekem is küldd át, ha van egy kis idôd. Én is írok naplót Kép, de inkább csak a babának, x év múlva, ha majd már elég idôs, no meg persze olvasni is tud. Kép Viszont én még ugye csak a 4. hónapnál tartok, így biztos van mit tanulnom...

Ruzicsky, szerintem ilyen munkahely nincs. Kép Illetve Kép. Én is azt gondolom, hogy max külföldön.

Nemrég beszéltünk róla, hogy jó lenne találkozni. Én már sajnos nem emlékszem, hogy kik jelezték, hogy érdekelné ôket esetleg egy ilyen találka, de mit szólnátok, ha komolyabban nekilátnánk a dolog kitalálásához? Szerintem ki kéne t?zni egy idôpontot, mert most még nincs olyan nagyon hideg, ilyenkor még könnyebben kimozdul az ember, meg ha nagyon sokáig húzzuk, lassan a karácsonyi ôrületbe is belecsúszunk. Szóval mi lenne, ha mindenki (akit érdekel) leírná, milyen idôpontok lennének neki jók (hétközben, hétvégén, napközben, este stb.) és kb hol. És utána jól kitaláljuk közösen, oks? Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Helló!

Na mizújs vasárnap kihalt a fórum? Képzeljétek megint lesz szülőszoba a TV2-őn (ezt így kell írni helyesen?) Én mindig megnéztem az előzőeket is, pedig akkor még nem voltam ennyire érdekelt a dologban, de már tudtam, hogy nemsokára szeretnék babát és nekem nagyon jó volt, hogy láthattam a szüléseket, mert így jobban fel tudok készülni mi vár rám.

r
ruzicsky

Kedves Borbolya!

Ne keserítsetek el teljesen, hogy ez a munkahely dolog ennyire reménytelen..Kép Kép sírok..

Állítólag ez a toxoplazma ez olyan tüneteket okoz, mint egy influenza vagy megfázás, úgyhogy nem nagyon lehet tudni, hogy már átestél-e rajta, csak vérvizsgálattal. Viszont ha már egyszer átestél rajta, akkor elvileg védett vagy (bár azt mondják ez sem 100%). Viszont ha a vérvizsgálat szerint nem estél át rajta akkor nem most kéne, mert simán nem veszélyes, de a babának viszont árthat. Szerintem az, hogy fogékony rá, azt jelentheti, hogy még nem esett át rajta. Én a főzést úgy oldom meg, hogy a nyers hús feldarabolása után jó alaposan kezet mosok, mást nem tudok tenni, mert minden nap nem ehetünk étteremben és az éttermi kaja meg aztán lehet, hogy még veszélyesebb, mert nem látom, hogy készül...

r
ruzicsky

Sziasztok!
A találkozóval kapcsolatban beindult a fantáziám. Talán azért is, mert elég muris látvány lehet jónéhány pocakos nöö egy kupacban Kép
Gondolkozom helyszíneken. Eddig ilyenek jutottak eszembe:
1. Normafa (21-es busszal könnyen elérhetöö a Moszkva térrööl): itt van egy isteni rétesezöös kisbódé, ahol finom meleg tea is van. Ez tehát szabadtéri sétát jelentene. A rétesezöö minden nap nyitva van, innét lehet sétálni akár a János-hegyre, de csak úgy ott helyben is. Tegnap voltam fent legutóbb. Gyönyörüü most a táj.
2. Örs vezért téri IKEA étterme (finom tea sütivel, nagy asztalok). Nem valami szép hely, de praktikus. Szépnek ott a Normafa Kép
3. Millenáris kávézója (itt még nem voltam, de jókat hallottam róla, érdeklöödni tudok is még, ha kell). Moszkva tér mögött van, szép idöö esetén sétálhatunk a Millenáris parkban is. A nyitva tartást megnézem.

Hirtelen ennyi jut eszembe. Most döbbentem rá, hogy milyen régen nem ültem így be sehova egy kávéra. Tulajdonképpen sosem Kép
Ismerek egy csomó jó cukrászdát, de ezek nem beülős helyek, hanem elvivősek vagy nagyon kiesnek a tömegközlekedésbööl. Inkább jó kirándulóhelyeket tudok, meg gyerekkel érdemes meglátogatni helyeket. (Közlekedési múzeum? Kép Vicc volt!)

Sziasztok, Dorka
Ja, idööpont... nekem tulajdonképpen a szerda délután kivételével minden jó, de ha kedd délután vagy csütörtök délelött lenne, akkor biztosan tudnék Bálint nélkül menni. Különben kétséges, hogy elmegyek-e, mert vele még nem lehet megülni 5 percnél tovább, hacsak nincs etetööszék, akkor mondjuk 15-20 perc. De ne hozzám igazodjatok, majd csak lesz valahogy. Legfeljebb csak odakukkantunk.
Dorka
dorka

Borbolya!
Szívesen elküldtem volna most neked a naplóm, de nincs megadva a profilodban az e-mail címed. Kép
Dorka
dorka

Helló!

Én is szívesen elmennék egy talira. De én még dologzom, tehát nekem csak késő délután jó. 5-6 óra körül. És én a Normafát nem támogatom, amúgy szép hely, de elég kívül esik, legalábbis nekem, és a fogaskerekű viszonylag ritkán jár, tehát nem olyan, mint a metró, hogy csak felpattanok, aztán már ott is vagyok. De a másik két hely szimpatikus Kép De persze ne hozzám igazodjatok.

r
ruzicsky

Sziasztok,

Dorka,
Köszönöm megkaptam a leveledet, de sajnos vm gond van a levelezőprogramunkkal, így a mellékletet úgy ahogy volt letörölte. Most megadtam egy másik címet. El tudnád küldeni még egyszer? Előre is köszönöm.
A találkozóval kepcsolatban, mivel én vidéki vagyok a hétvége lenne jó és a tömegközlekedési eszközzel minél könnyebben megközelíthető hely, De hozzám semmiképp sem alkalmazkodjatok.

Borbolya,
a toxoplazmáról én annyit tudok, hogy a macska terjeszti, de minden állat hordozó lehet. Ezért nem szabad félig vagy nyers húst megenni (pl: tatár beafsteak). Az, hogy fogékony vagyok rá azt jelenti, hogy én még nem estem át rajta. Sajnos tünete szinte semmi nincs, max. mintha megfáztál volna vagy nyirokcsomóduzzanat. Vérvizsgálattal kimutatható, hogy átestél-e rajta vagy sem és mikor (közelmúltban vagy régen). Ha átestél már rajta az védettséget jelent egy legközelebbi fertőzéssel szemben. az már én is olvastam, hogy ez sem 100%-os de szerintem ez csak rémhír. Nekem még a megelőzések közé volt írva pl. kertimunkát lehetőleg kesztyűben, mert a földben is vannak ilyen izék, zöldséget, gyümölcsöt alaposan meg kell mosni, macskaalmolást lehetőleg ne te,+ a hús. Az csak az én véleményem, hogy a főzésnél az alapos kézmosás elég, csak ne vegyük a szánkba akkor a kezünket. Ha csak úgy átesik rajta az ember az veszélytelen, de ha babát várunk akkor a rubeolához hasonló elváltozásokat okozhat. Gondolom főleg az első harmadban. Remélem nem mondtam semmi hülyeséget. Az interneten egyébként elég sok minden rajta van. Megijeszteni meg főleg nem akartalak.

Sziasztok

Adri
hadri

Sziasztok!

Én is csatlakozom a "hozzám ne igazodjatok, de szívesen találkoznék" klubhoz. Kép
Mivel én fél ötig dolgozom Vecsésen, hétköznap nekem is csak a késő délutáni/kora esti időpontok lennének jók. Péntek délután spanyolra járok, úgyhogy az egyáltalán nem.
Az is lényeges kérdés, hogy gyerekek jönnek-e (úgy értem, a nagyobbak Kép), mert akkor olyan helyet és időpontot kell találni, ami nekik is megfelel.
Ilyen szép idő esetén, amilyen ma is van, tudnám még javasolni a Margitszigetet. Amennyiben budai helyet választunk, jó lenne valahol Pesten találkozni, mert Budán kevésbé igazodom el.

Na, így első körben ennyi jutott eszembe.
zsana75

Sziasztok Lányok!

Nagyon jó ötlet ez a találkozó!
Nekem is inkább hétvége lenne jobb, mert hétköznap délutánonként dolgozom. (De szabaddá tudom magam tenni, ha muszáj Kép )
Szerintem valahol a belváros környékén kellene valamit keresni (pl. cuki vagy az IKEA is jó ötlet), mert az mindenki számára könnyen elérhetQ.
Képzeljétek! Nemsokára látni fogom a kis Mogyorócskámat. Bent vagyok az öcsémnél, aki orvos és most éppen ügyel. Az elQbb jött egy beteg és lent van az ambulancián, de ha végez, megyünk és megUH-unk engem Kép Nekem nagyon sok idQ, az az 1 hónap (most ráadásul 5 hét) ami eltelik 2 vizsgálat között és annyira jó látni a kis Drágát. Ugye milyen jó nekem?
Na megyek is, szorítsatok, hogy minden oK legyen.

Szép estét Mindenkinek!

Maya
maya29

Ruzicsky,

Mikor lesz a TV2-n a szülQszoba?
ElQre is kösz az infot!

Maya
maya29

No, akkor én is megpróbálok csinálni egy ilyen szép kis táblázatot, mint amilyet Nadine szokott Kép, hogy egy helyen legyenek összegy?jtve az infók, talán így átláthatóbb. Remélem, mindent jól írtam be, ha mégsem, szóljatok!

Még azért várjuk meg a többiek válaszát is, de egyelôre úgy t?nik, hogy vagy a Belvárosban, vagy valamilyen könnyen megközelíthetô helyen lenne jó találkozni, és vagy hétköznap este vagy hétvégén. Egyébként szerintem az idôpont eléggé meghatározza, hogy hova menjünk, este pl már nem biztos, hogy túl kellemes kirándulni. Én a magam részérôl szintén vagy az estéket vagy a hétvégéket preferálnám, de én csak 7 körül tudnék menni hétkoznap, de tudjátok, "hozzám ne igazodjatok" Kép, max késôbb megyek.

Dorka, nekem is beugrott, hogy vicces lesz a sok pocakos nô együtt, de szerintem sokunkon még nem látszik annyira, viccesebb lenne mondjuk februárban találkozni így. Kép Kép Kép A profilomat módosítottam, tényleg nem volt látható az e-mail címem, de most már igen, de ide is másolom: borbolya@intermail.hu. Köszönöm!

Sziasztok,
Borbolya<!--attachment: talalka-117840.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*8.7**talalka%2exls --><center><pre>
Kép
talalka.xls (8.7 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép

Kép
borbolya

:/ nem pont így gondoltam. Hogyan lehet úgy berakni a táblázatot, ahogy Nadine szokta?

borbolya

KépKép

Kép
borbolya

DorkaKép
Én is szeretnék a naplódbólKép

Én nem is tudom, hogy tudnám megoldani a találkát. Mármint időben bármikor jó lenne, merthát folyton itthon vagyok. Viszont mi 80km-re lakunk Pesttől, a buszozást már nem szívesen vállalom be, őrült tömeg van a tőlünk induló pesti buszokon, meg valahogy kihalnék az egész napi utazgatástól (most egy kis 2 órás Tesco-ban járkálás is kikészített, rögtön megyek is aludni)
Szóval maradna az, ha apucival együtt felautóznánk Pestre. De hová tenném apucit? Nincs apucimegőrző?Kép Ráadásul ő nehéz eset. Mármint munkaidő-ügyileg. Hétfőtől péntekig 6-18-ig, szombaton pedig fél 3-ig dolgozik és kizárt, hogy utána feljöjjön velem Pestre. Maradna a vasárnap. De az is olyan kétséges. Mert ő nem akar folyton Pestre kocsikázni, most voltunk nemrég az UH-on (kétszer is ugye), a 18.-i héten valamikor megyünk a dokimhoz(még nem tudom pontosan mikor, majd előtte való héten kell felhívnom), 24.-én pedig a Bababörzére.
Úgyhogy én is azt mondom, ne hozzám igazodjatokKép

Maya
A szülőszoba úgy tudom csütörtök esténként leszKép

Képzeljétek, kaptunk ma egy csomó babaruhát az unokatesóméktólKép Rengeteg tök jó Brendonos plüss bébirugdalózó van közteKép Olyan édikKép Meg kis kék macis kenguru-hordozó, nagy meleg kék overallKép Mondjuk van közte egy jópár agyonmosott, kinyúlt kisbody, azokat talán mellőzöm, vagy max. itthonra jó lesz. És még majd hoznak egy pár dolgot később is.
De nem tudom, ti hogy vagytok vele, én akármennyire is pénzszűkén vagyunk, szeretnék minél több dolgot saját magam megvenni a babának. Egyrészt mert maga a vásárlás is egy olyan nagy élvezet, ahogy válogatsz a sok édi kisruha között, másrészt szeretném, ha saját ruhái lennének, amit majd én is elrakhatok a tesóknak(mert mi 3 gyerkőcöt szeretnénkKép), és elrakhatom emlékbe is, mutogathatom később, hogy íme kisfiam, ezek voltak a te ruhácskáid. Különben mit mondanék neki később? Nem is volt saját ruhád, mert mindet kölcsönkaptuk? Vagy csak én fogom fel ilyen hülyén?

Reggel csak elmegyek a védőnőhöz. Nem nyugtat meg Kristófom. Alig mocorog. Egész nap szinte semmi. Drukkoljatok, hogy minden rendben legyenKép

Ja, és még egy apróság. Készítettem egy fotóalbumot Kristófról. Akit érdekel megnézheti a http://babanet.hu/album/main.php?album=3538 oldalon.

Babus

Kép
babus2005

Borbolya
Jó ötlet a tábla, mindjárt kérnék is némi módosítást. Én nem írtam, hogy hétvége kizárva, csak azt nem részleteztem.
Tehát nekem is jó a hétvége, csak minden második vasárnap délután dolgozom, de ha időben szóltok, el tudom cserélni.

Ami a Szülőszobát illeti, engem is érdekelne a műsor, csak nekünk nincs TV-nk. Valószínűleg anyósomékkal felvetetem, és majd náluk megnézem.
Felvette valaki a régebbieket esetleg? Akkor még nem érdekelt annyira, most viszont szívesen megnézném.
zsana75

Sziasztok!

Hu milyen sokat irtatok, alig gyozom olvasni.
A Szuloszobahoz meg annyit fuznek hozza, hogy a tv2.hu oldalon a tavalyi epizodakat meg lehetett nezni. En is ott neztem oket, mivel itt maskepp magyar tv-t nemigen neznek ugye. Remelem most is fennt lesznek majd az uj reszek, habar mi kedden indulunk haza es oktober legvegeig otthon leszunk. Mar alig varom!!!
Holnap meg egy dokilatogatast beterveztem delutanra (itt meg vasarnap van most mikor ezt irom), akkor megbeszeljuk a penteki uh eredmenyeket es aztan kedden elroppenunk haza.
A talihoz en nem szolok hozza, mert ugyan otthon leszunk, de Sopronban. Onnan kisse nehezkes lenne par ora kedveert Pestre utazni. Kép
Akkor meg holnap a doki utan jelentkezem, aztan azutan mar Sopronbol. Szoritsatok, hogy sima utunk legyen hazaig.

Agi

Kép
Kép
agi

Szia Nadine!
Megtennéd, hogy átírod a táblázatban, mert már 10 hetes vagyok!!! Eddig rosszul mondták!
Köszi, Szilvi
asszony

SziasztokKép

Még jó, hogy ilyen határozott vagyokKép
Megírtam ugye, hogy megyek a védőnénihez. Este meg is beszéltem a kissráccal, hogy reggel megyünk védőnénihez, kicsit rossz lesz neki, mert zúg az a csúnya készülék, meghát tudom, hogy a múltkor is menekült előle szegény. Szóval felkészítettem mindenre. Befordultam aludni. Erre, szerintem tiltakozásképpen, hihetetlen rúgkapálásba kezdett a kissrác, olyanba mint még még sohaKép Riasztottam apucit, most jöjjöm gyorsan, hátha megérzi ő is, bár sok reményt nem fűztem hozzá. És mégis Apuci teljesen elámult, az ő pici fiacskája életében először jól megrugdostaKép, vagy 8-szor egymásután. Ilyet még sose csináltKép Fantasztikus voltKép És ő tökéletesen érezte.
Ezekután megbeszéltük apuval, és szerinte is hülyeség lenne elrohanni a védőnőhöz és feleslegesen zargatni Kristófot. Kristófka ezt nagyon díjazta, még egyet rúgott és bealudtKép
De reggelre megint elbizonytalanodtam, éjszaka megint semmi. Hajnalban már megint nem tudtam, mitévő legyek. Kérleltem Kristófot, mocorogjon, ha nem akar védőnénihez menni. Hosszú percekig semmi, aztán beindult a drágaKép És meggyőzöttKép Mintha mindent direkt csinált volnaKépÉs nem mentünk védőnénihez. Csak felhívtam telefonon és megkérdeztem tőle, hogy normális-e, hogy csak nagyon ritkán rugdos, esetleg napokig se. Azt mondta, hogy teljesen tökéletes. Ilyenkor még csak általában a nap egy adott szakában aktívak. Úgy látszik nekem főleg este. Majd 2 hét múlva többet fog mozogni. Így megnyugodtamKép
Hát ez történtKép

Babus+nagyokat rugdosó Kristóf

Kép
babus2005

Sziasztok Kép

Én is szeretnék tali, nekem is az esték, illetve a hétvégék lennének jók.
Akármilyen helyszínben benne vagyok Kép

Papák is jönnek, vagy csak a mamák? Kép)

Lir
lirian

Helló Lányok!

Babus olyan jó volt olvasni, hogy így tudtok kommunikálni a babóval. Ez tök érdekes, megmondja ő, hogy mit akar, nem kell védőnéni és kész. Olyan aranyos. Kép Kép
ruzicsky

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?