Sziasztok!
Nagyon rég nem írtam, de azért olvasni olvasok ám, csak nem mindig van időm válaszolni is.
Azért is bánt a lelkiismeret, mert többen is méltatták író képességeimet
Köszönet érte, de nem érdemlem ám meg. Van beszélőkém, ennyi az egész.
Különben amikor Bálint megszületett, elkezdtem írni (a Babanet főszerkesztőjének bíztatására) egy naplót, ami sokáig fent is volt, de aztán néhány hónap után már nem volt erőm folytatni. A két gyerekkel átélt napi humorforrásaimat írtam le benne, akkor is nagyon jól esett, hogy még a játszótéren is felismertek a napló miatt. Sokaknak tetszett, még több is lehetett volna belőle a szerkesztő szerint, mint internetes napló, de aztán nem bírtam erővel. Sajnálom, de ha valakit érdekel, e-mailben el tudom küldeni. Az első 4 rész még fent van a neten a következő címen:
http://www.babanet.hu/naplo.php Na, ennyit az öntömjénről. bocsánat!
Zsuzsa!
Átérzem a kétségbe'esésed', de remélem, most már minden rendben és megnyugodtál. Ha bármi kételyed van, inkább menj el egy ultrahangra az egyik kórházba. Engem is készségesen fogadtak a buszos eséskor. Szerintem ilyenkor teljesen érthető, ha aggódunk.
Cicmerák!
Az ilyen védőnőt el kéne tiltani vagy minimum továbbképzésre kéne küldeni. Kinyílt a bicska a zsebemben, hogy két hónapos kortól a hozzátáplálást ajánlja. Gondolom, a szoptatási nehézségekre is tuti módszere van, ne szoptass. Azért nem tudom, hogy annyiban kell-e hagyni. Legalább vele meg kéne beszélni, de van neki föönöke is. Bár ez lehet, hogy ajtóstól a házba rontás esete lenne (én tegnap óta kicsit fel vagyok paprikázva, de ez egy másik történet). Minden esetre be nem engedném a lakásomba. Ez nem is kötelezöö, szerintem.
Babus!
Sok ilyen védöönööt!!!! Mindenkinek!!
Mondd meg neki, ha udvarolni akarsz neki, hogy ilyen védöönöörööl csak egyrööl hallottam. És már vén róka vagyok a "szakmában"
Ha már ennyi fiúcska érkezik, talán majd mi kiegyenlítjük az arányt
Á, szerintem nálunk csak fiúk tudnak születni, de azért őt is nagyon szeretni fogjuk
Nagyon vívódom, hogy megkérdezzük-e a genetikai uh-on, hogy milyen nemű. A 12-ével kezdődő héten megyek, addig még gondolkodhatunk. Idáig kibírtuk...
De a vicc, hogy nálunk sincs még fiúnév. Lánynév már biztosnak tűnik: Csenge Dorottya, de a fiúnév még csak körvonalakban sincs meg. Ha tudtok nekünk is jókat ajánlani, szívesen vesszük. Vezetéknév: Szeredás
(Ja, és van már egy Szeredás Kristóf Sebestyénünk és egy Szeredás Bálint Kende nevű gyerkőcünk, ezek a nevek tehát nem jöhetnek szóba).
A tegnapi történetünk pedig, amitől felpaprikázódtam, az egy patikai eset. Több, mint negyed órát vártam meglehetős méretű pocakkal és két hisztis gyerekkel, mert senki sem engedett előre (4 sor is volt) és a patikusnak sem jutott eszébe, hogy mindenkinek sokkal jobb lenne, ha nem üvöltene Bálint, nem járkálna türelmetlenül Kristóf, én meg nem támolyognék. Inkább tűrték szótlanul. Aztán mikor már csak úgy 10 perc lehetett hátra, mert ketten voltak elöttem, a közvetlenül elöttem álló néni (mivel Bálint egyszer hátba verte) beszólt, hogy neki is volt egy fia, de ő megtanította viselkedni!!!!!!!!!!!!!! Mindez alvásidőben történt, egy egész napos buszozás, villamosozás után, rohanvást a vonathoz. Két választásom volt, benyomok a néninek egyet (ezt inkább a gyerekek elött nem abszolváltam) a másik, hogy elmegyünk. A patika elött el is bőgtem magam (ez aztán nem jellemző rám), de akkor meg Kristóf vágódott el az ajtóban, így az ő bőgésével voltam elfoglalva. Még egy választási lehetőséggel bővült a repertoár, röhögök a helyzeten. Végül a pályaudvarig bírtam, ott aztán Lőrinc (férjem) vállán elbőgtem magam. Csak 100 gyerek nézett furán, éppen őket vitte táboroztatni
Ezután még a pályaudvaron Lőrinc egyik kolléganője azzal fogadott, hogy akkor nem sikerült Lőrincet lebeszélni arról, hogy Kristófot elvigye magával???? Miért, kellett volna, kérdeztem. Akkor már én is csak bunkózni tudtam. Lőrincnek senki nem szólt, hogy ne vigye Kristófot, meg különben is mi köze hozzá!
Bocs a kusza sztoriért, de rohanok most is.
Puszi, szép napot! Kiránduljatok a szép vénasszonyok nyarán!
Dorka