Új privát üzeneted érkezett!

bocsánat, iddi vagyok természetesen Kép
iddi

Sziasztok!

Móni, Ancsa, sziasztok! Kép

Blinczi, óriási nagy gratula! Legyetek nagyon boldogok! KépKépKép

Barbi! Nagyon sajnálom. Kép

Kata! Tök jó az új táblázat: 38.hely, Szent István kórház

Lányok, babakocsiproblémám van!!! Mennyire kell vízszintesnek lennie a babakocsi fekvõhelyének? Teljesen? Mert akkor csak háromfunkciós babakocsit lehet venni. Vagy nem?

Még egy intim kérdés: Nektek is megváltozott a mellbimbótok "felszíne"? Nem tudom másképp megmagyarázni, hogy milyen, csak hogy más, mint régen. Olyan fehér, mintha ki lenne száradva... Valami ilyesmi. Ez normális? Mert igaziból az érzékenységen kívül nincs vele semmi bajom. Az meg normális. Szóval, ha valakinek van ilyen tapasztalata, írjon!

Köszi!

Dió (és Almamag 21+3)
Dió

Sziasztok!

Mindenkinek jó hetet kívánok!

Kata
Lehet, hogy a hetekkel én vagyok bajba. A 40. hetet szerdán kezdem. Ezek szerint a Virág adta jól meg a heteket, ma vagyunk 38+5. Az a baj hogy én már jó ideje visszafele számolok. Azt tudom hogy már csak 1 hét ha minden pontosan megy.

A mai nappal is kibélüknék. Jó kis születési dátum. 2002.03.04. /röviden:02.03.04/ egész jó nem?
Na majd délután a doki nyilatkozik.
zkati

Blinczi,

Gratula! Mindnyájatoknak jó egészséget és minden egyéb jót!

Én a II. Nöi Klinikára járok, Dr. Gimes Gáborhoz.
Szilvi, majd kíváncsi lennék a tapasztalataidra (szülőszoba, szülésznő, stb.)!

Kezdek jobban lenni! Pénteken megyek megint UH-ra, akkorra már betöltötem a 12. hetet....

Üdv:
Zita
ParaZita

Dió!

A pici babád, ha minden jól megy elég sok idõt fog a kocsiban tölteni Kép, akár a délutáni alvásokat is mondjuk az erkélyen. És bizony csak több hónap eltelte után kezdheted feltámasztani, hogy nézelõdjön. Akkor is mindíg le fog csúszni. Arról nem beszélve, ha történetesen hason szeret(ne) aludni... Nálam az lett a megoldás, hogy van egy mélykocsink és külön egy sportkocsink. Mélykocsit (akár használtan) nem túl drágán lehet szerezni. A nyári melegekben és nálad még majd a télen is jól kihasználható. Egyébként létezik olyan háromfunkciós, amelynek a mélykocsi részének alja kicsit feltámasztható. Szerintem ez igen jó arra az átmeneti idõszakra, amikor a baba már szeretne nézegetni és nem feküdni, de ülni még nem tud.
Bori
Bori

Szép jó reggelt mindenkinek!

Blinczi
Na, látod, csak nem maradtál 2in1 státuszban. Kép Hatalmas gratula Neked, bébikédnek és a kispapának is! Várjuk a beszámolót!
Mia
Tojáslikör Kép
Moncsi,Ancsa
Üdv köztünk, meglátjátok milyen gyorsan telik az idö!
Bori
Tényleg jó olvasgatni, föleg hétfö reggelente, mert hétvégén nem tudok jönni.
Kata007
Szerintem is jobb így a tabella. Bevallom így utólag, hogy nem értettem, hogy a ciklusra nálunk miért van szükség. És ha már itt tartunk: több topicban láttam ezt a rövidítést,légyszi homályosítsatok fel, hogy mi ez! Szvsz???
Mi a Kútvölgyiben szülünk dr. Mészárosnál.
Halacska 20+5
Halacska

Kata, szerintem is jó ötlet a kórház feltüntetése. Akkor az én adataim: Szent Margit Kórház, a doki pedig: Dr.Szigeti Andrea.
Blinczi baba, gratulálok, neked-nektek!Kép Minden jót és sok tejcsit kívánok! A mamit azért még várjuk majd egy kis élménybeszámolóraKép.

Pusz,
Ilke (21+1)

KépKép
KépKép
ilke

Bori,

Persze, tudom, minden baba más.
Én a klasszik pelenkakiütésre gondoltam. Anyatejes babáknál nem hiszem, hogy gyakori lenne. Nekünk is volt a hetedik-nyolcadik hónap táján, nagyon ronda és nehezen gyógyul, csak a Johnson pelenkakiütés elleni krém segített rajta, ami nagyon drága, de tényleg órák alatt gyógyít.
A kamilla persze, hogy jó gyulladásra, de egészséges bõrre minek?
Mindenekfelett a legjobb, ha sokat szellõzik a kicsi bõre, sokat van ruha, pelenka nélkül, amire a tavaszi, nyári babáknak gyakran nyílik alkalma. Úgy várom már, hogy kicsi pucér bébit simogassak a hasamon!!

Kata,
Máv Kórház, dr. Harsányi (mint Bubu, Beszti)

ja,
szoptatásnál a legtermészetesebb gyógymód a baba nyálával keveredett anyatejet hagyni rászáradni a sebes mellbimbóra. Ezt arra találták ki, hogy jobban gyógyítson a kenõcsöknél. Persze ha valaki csak a gyógyszerekben bízik, akkor használjon Garmastant. Úgy tudom, az az egyetlen, ami nem árt a babának.
Olyat semmiképpen nem használnék, ami nem jó neki, még ha le is mosom szopás elõtt! Nekem az nagyon rossz érzés lenne, hogy nem tehetem mindig mellre, mert hopp, le kell mosnom a kenõcsöt.
Persze nekem mázlim volt, csak egy hétig volt sebes, és a véres tejet is simán elfogadta a bébi.
Mia
mia

Hát akkor vagyok! Kép

A táblázat így egy kissé zsúfolt lesz, de majd mondjatok véleményt Ti! Kép

Zkati!

Menta is ilyesmit akart: 02.02.02. Kép
Viszont a kis Helena nem így gondolta, ezért csak 03-én bújt ki. Kép

Halacska!

Szvsz.: szerény véleményem szerint Kép

Kata
Kata007

Sziasztok,

Blinczi,

Hatalmas gratula Neked és a Nagyfiadnak, nagyon irigyellek ám!KépKépKép

Üdv. az újonnan érkezetteknek.
Kép
Kata007

Tök szuper ez az új tábla, én a Kútvölgyiben fogok szülni Dr. Bábinszki Ágotánál.

Dió

Én a hétvégén határoztam el, hogy drágaság ide vagy oda kipróbálom azt a Lierac mellvédõ krémet- a Kismama magazin is reklámozza- mert ugyan a mellbimbóm felszine egyelõre normális, de állandóan száraz és gyakran viszket. És hát az napközben, munkahelyen , emberek közt elég ciki tud lenni...Kép Eddig testápolóztam, de a bimbó alatt mégis becsíkosodott a hirtelen növéstõl.(most két számmal nagyobb cicitartót kell hordanom...Kép) Szóval majd meglátjuk.

És már csak 2 hónapot, azaz 8 hetet dolgozom!!!KépKépKép

Nyuszi
19 hét
Nyuszi

Mia!
Szerencsénkre a klasszikus pelenkakiütést elkerültük Kép, helyette voltak apró gennyes hólyagocskák a hajas fejbõrén százávalKép. Bíztatásképpen mindenkinek: a hatodik hét után szinte minden bõrnyavaja -miként védõnõnk megmondta- egy csapásra eltûntKép Kép. Ez amúgy is a "nagy" változások ideje szokott lenni. A többivel meg teljesen egyetértek Kép.
Bori (27+6)
Bori

Hát akkor így nézne ki a táblázat, ha tetszik mindenkinek.
Ha valahol nem jól írtam az orvos, v. a kórház nevét (vagy bármit), szóljatok! Nem ismerem sem a kórházakat sem a dokikat Pesten. Kép

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Terhességi i.[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]Szülés terv. helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Zkati 38 / 5 32 év / 3. b. Budapest 03.13 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Józsa[/size]
[size=-2]2.[/size] Virág 38 / 5 23 év / 4. b. Budapest 03.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]3.[/size] Zsebi 38 / 0 28 év / 1. b. Budapest 03.18 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]4.[/size] Zuzu 37 / 3 31 év / 1. b. Budapest 03.22 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]5.[/size] Forgi 37 / 1 31 év / 1. b. Budapest 03.24 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]6.[/size] Andysj 37 / 1 25 év / 2. b. USA 03.24 [size=-2]Trinity Med. Center/Dr. Sigman[/size]
[size=-2]7.[/size] Kele 36 / 3 28 év / 1. b. Budapest 03.31 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]8.[/size] Kristi 36 / 1 29 év / 1. b. Erdély 03.31 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]9.[/size] Helena 35 / 0 27 év / 1. b. Komárom 04.08 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]10.[/size] Krita 34 / 4 27 év / 1. b. Nyíregyháza 04.11 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]11.[/size] Vuckó 34 / 4 27 év / 1. b. Nagykovácsi 04.11 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]12.[/size] Mummy 34 / 2 26 év / 1. b. Budapest 04.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]13.[/size] Heni 34 / 2 23 év / 1. b. Budakeszi 04.13 [size=-2]Szent Rókus Kórház/Dr. Doffek[/size]
[size=-2]14.[/size] szanti 34 / 0 24 év / 1. b. Budapest 04.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]15.[/size] Száva 34 / ? 29 év / 2. b. Miskolc 04.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]16.[/size] Katka2 33 / 5 27 év / 1. b. Etyek 04.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]17.[/size] bubu 32 / 6 29 év / 1. b. Bp. környéke 04.23 [size=-2]MÁV Kórház[/size]
[size=-2]18.[/size] Szilvi 31 / 3 28 év / 1. b. Budapest 05.04 [size=-2]HIETE / Dr. Dancsó[/size]
[size=-2]19.[/size] BSzilvi 31 / 3 26 év / 1. b. Budapest 05.04 [size=-2]Sote II.sz. Nõi Klinika / Dr. Ács[/size]
[size=-2]20.[/size] Mia 31 /? 27 év / 2. b. Budapest 05.08 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]21.[/size] Zsunya 29 / 5 25 év / 1. b. Budapest 05.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]22.[/size] Csilla1 29 / 4 31 év / 2. b. Budapest 05.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]23.[/size] Dojika 28 / 4 27 év / 1. b. Budaörs 05.21 [size=-2]Schöpf-Mérei Kórház/Dr. Dulka[/size]
[size=-2]24.[/size] margaréta 28 / 2 26 év / 1. b. Budapest 05.25 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]25.[/size] Mano 28 / 1 ?? év / 1. b. Budapest 05.25 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]26.[/size] Vicamama 28 / 1 31 év / 2. b. Pécs 05.26 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]27.[/size] Bori 27 / 5 32 év / 3. b. Kisbodak 05.30 [size=-2]Mosonmagyaróvár[/size]
[size=-2]28.[/size] Norci 27 / 1 27 év / 1. b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]29.[/size] Törpi 27 / 1 26 év / 1. b. Budapest 06.02 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]30.[/size] Kata007 27 / 0 35 év / 3. b. Miskolc 06.03 [size=-2]Miskolc Megyei Kórház[/size]
[size=-2]31.[/size] Marcsi 26 / 0 31 év / 2. b. Budapest 06.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]32.[/size] blano 25 / 2 24 év / 1. b. Mezõkövesd 06.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]33.[/size] Any 25 / 0 34 év / 2. b. Debrecen 06.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]34.[/size] Pucúr 24 / 5 29 év / 1. b. Budapest 06.21 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]35.[/size] Katesz 23 / 0 26 év / 1. b. Budapest 06.30 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]36.[/size] Beszti 22 / 2 26 év / 2. b. Szigethalom 07.06 [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Harsányi[/size]
[size=-2]37.[/size] Dió 21 / 4 27 év / 1. b. Budapest 07.10 [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]38.[/size] Conti 21 / 3 34 év / 2. b. Budapest 07.12 [size=-2]Szent Imre Kórház[/size]
[size=-2]39.[/size] Ilke 21 / 1 25 év / 1. b. Budapest 07.15 [size=-2]Szent Margit K. / Dr. Szigeti[/size]
[size=-2]40.[/size] Halacska 20 / 5 29 év / 1. b. Kistarcsa 07.17 [size=-2]Kútvölgyi K. / Dr. Mészáros[/size]
[size=-2]41.[/size] Nyuszi 19 / 0 32 év / 1. b. Budapest 07.28 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]42.[/size] Malacka 17 / 4 36 év / 2. b. Budapest 08.08 [size=-2]Szent István Kórház/ Dr. Petik[/size]
[size=-2]43.[/size] Forti 17 / 4 30 év / 1. b. Budapest 08.09 [size=-2]Margit Kórház[/size]
[size=-2]44.[/size] Djeszter 17 / 0 29 év / 2. b. Budapest 08.12 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]45.[/size] zsani 16 / 1 28 év / 2. b. Budapest 08.15 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]46.[/size] Petra 16 / 4 27 év / 1. b. Budapest 08.20 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]47.[/size] iddi 14 / 6 36 év / 2. b. Budapest 08.28 [size=-2]Szt. János Kórház / Dr. Zeke[/size]
[size=-2]48.[/size] Nóra 14 / 5 ?? év / 1. b. Miskolc 08.29 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]49.[/size] Zsóka 13 / 6 24 év / 1. b. Budapest 09.03 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]50.[/size] lomis 13 / 5 26 év / 2. b. Érd 09.04 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]51.[/size] Nyusza 11 / 6 26 év / 1. b. Budapest 09.17 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]52.[/size] Gyöngyöske 11 / 5 30 év / 2. b. Miskolc 09.19 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]53.[/size] ParaZita 11 / 3 30 év / 1. b. Budapest 09.21 [size=-2]Sote II.sz. Nõi K. / Dr. Gimes[/size]
[size=-2]54.[/size] Lella 11 / 1 33 év / 2. b. Tripoli 09.23 [size=-2]Jahn Ferenc Kórház[/size]
[size=-2]55.[/size] Kriszti 11 / 0 29 év / 3. b. Galgamácsa 09.25 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]56.[/size] bolegajudit 8 / 6 28 év / 2. b. Szomolya 10.09 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]57.[/size] i_ancsa 9 / 1 30 év / 1. b. Budapest 10.13 [size=-2]?????[/size]
[size=-2]58.[/size] sch_moncsi 6 / 4 25 év / 1. b. Bécs ?????? [size=-2]?????[/size]
</pre>
Kata007

Bori, szia Kép tudod, a lanykammal anno vegigoklendeztem ezt az idoszakot, barmit ettem-ittam reggelente, csak visszajott fel oran belul, hacsak kis reszletekben is. Most viszont szivesen kihagynam ezt a reszet, ezert irtam is Erazmusznak egy levelket, kertem a tanacsat ez ugyben, majd ha valaszol, leirom nektek is.

Mellvedo krem....hmmm... Biztosan szukseg van ra, nem lehet megelozni a bimbo kisebesedeset valahogyan? Anno a lanykammal, elso gyermekeskent tapasztaltam, hogy a csecsemos noverkek nem igen foglalkoztak a gyermekagyas anyukak segitesevel - persze tisztelet a kivetelnek. A mi kis 4 fos szobank kismamai azt talaltak ki, hogy a javasolt kezdo 10-10 percKép helyett eleg a babanak -akik egy szuper-szivo igen falank kis tunderkek am- eleinte egyszerre 1-1 perc is! mind a bal mind a jobb mellen. Ugye azt a par csepp elotejet ez ido alatt bizony kiszivja, majd utana, amikor mar kipihentuk az elso szoptatas oriasi -fajdalmasKép elmenyet- ujra lehet megint mellre tenni a kis szivattyukat Kép, de megint csak 1-1 percig. S a szoptatas vegen nem rogton eltenni a mellet, hanem fel percig varni, amig ra nem szarad a nyalas elotej ill. kesobb a tej maga a bimbora. Nehany nap alatt az addig igen erzekeny, konnyen kisebesedo mell mintegy atall, s mar jobban fogja birni a strapat, es utana mar lehet hagyni a kis falankokat hosszabb ideig is a kisebesedes veszelye nelkul a mellen... Most fogalmam sincs, mit gondoltok, ez a fent leirt dolog egy 4 fos ujmama-csapat tapasztalata volt, nekunk bejott, hatha nektek is be fog jonni, probaljatok ki! Kép
Lella

Kata007!

Szerintem is jó ötlet a táblázatbéli kis változás!

Akkor: SOTE II. Dr. Radványi Krisztina

Pucúr 24+4
Pucúr

Sziasztok!

Kata - bocs, elnéztem valamit, de mentségemre szóljon hogy korán reggel volt még... meg számolni se tudok Kép

Na lányok, megkezdetm az utolsó teljes munkahetem...
Jövö héten szabi, utána meg ápr. közepéig már csak hetente 1 napot jövök... végre otthon tevékenykedhetek majd.

Üdv Dojika 28+4
Dojika

üdv nektek!
tényleg jó igy a táblázat! az én kórházam:
Péterffy Sándor kórház / Dr.Rácz Tibor

sajnos nem tudok gyakran jönni netezni , de ha a baba
megszületik tudni fogjátok

pusza : vuckó
vuckó

Dojika!

No azért! KépKépKép

Kata
Kata007

Lella!

Erazmusz ötleteit érdeklõdéssel várjuk. Az Ötletek, tippek-ben van egy "Rosszullét a terhesség elején" topic (én már csak tudom mert én vetettem fel a nyitó kérdést Kép Kép), abban is van több ötlet. Nézzed meg, hátha találsz olyat ami Neked is beválik!
A cici-edzõ szopi-módszer érdekes és lehet benne valami, mert épp a kórházak többségében uralkodó oda nem figyelés miatt sok kismama majd egész nap szoptat, aztán meg persze kisebesedik a cicije.
Kata!
Nagyon jó így a táblázat Kép,Kép
Bori

Ps. Nézzétek el nekem, hogy minden lehetséges üzenethez hozzászólok, csak szeretném megosztani a tapasztalataimat, hátha segít valakinek, de véletlenül se akarom a véleményemet senkire ráerõltetni. No meg én csak hetente háromszor tudok jönni, ilyenkor élem ki magam Kép Kép.
Bori

Hahó,

Most jövök a gyógyszertárból és kifogyott a Lierac krém...pedig állítólag több ezer FT-ba kerül..lehet hogy tényleg jó??? Használta már valaki?
KépKépKép

Virágzik az Aranyesõ...Kép

Nyuszi
és 19 hetes Kisnyuszi
Nyuszi

Sziasztok Mamik!
Ma elkezdtem az utolsó munkában töltött hetet, még csütörtökig jövök, aztán otthonra kitaláltam mindenféle programot. Óvatos ablakpucolás, függönymosás, totál portalanítás. Most ezeket a melókat már az idõ is megengedi, nincs sötét, mire hazaérek. Már nagyon untam! Ja és mindent babaholmit ki szeretnék mosni. Tök jó lesz, hogy ott fognak száradni a szobában a szárítón, pedig még baba sehol. Feldob a gondolata is! Nagyon be vagyok sózva!

Blinczi: gratulálok a babához! Már én is alig várom!

Üdvözlöm az új pocakosokat!

Virág: nekem a védõnõ mondta azt, hogy sima étolaj megfelel a babának. Úgyhogy biztos így van!

Zkati: elhiszem, hogy türelmetlen vagy, nekem még 5 hét, de már én is alig bírok magammal. Végülis jöhet két héttel elõbb is!

Kata: jó ötlet a táblázat. Ügyes vagy! Kis pluszmunka. Komárom, Selye János kórház, a doki: dr. Rivera Juan.

Üdv!
Helena
35+0
Helena

Sziasztok!

Sajnos pénteken nem tudtam írni mert nagyon sok dolgom volt.
Már egyre többször érzem, hogy a Ficánka mocorog. Olyan édes.

Kata!
Én a MÁV kórházba fogok szülni. Kell az orvos neve is?

Blinczi!
Gratulálok a kisfiadhoz!!!

Petra /16+4/
Petra

Most látom az új táblázatot Dr. Koós-Hutás Piroska

Petra
Petra

Száva és Mia!

Utólagos engedelmetekkel kivettem a kérdõjeleteket, és beírtam a napot a többiekhez viszonyítva a szülés várható ideje alapján. Ugye nem baj???? Kép

Bori!

Köszi kérdésed, nem panaszkodom. Pihizek amennyit csak tudok. A festést pénteken kezdjük, gyûjtöm az erõt. Mármint, hogy meg tudjam állni, hogy ne csináljak semmit.

Malacka!

Nem hiszem, hogy viszem tovább a táblázatot. Az elsõ hetekben tuti nem lesz rá idõm, a két gyerek után ezt már tapasztalatból tudom. Nézd meg az innen kilépett kismamákat! Nem gyakran látni a nevüket, sem itt, sem máshol.
Én azt hiszem akad majd egy önként jelentkezõ a táblázat alján aki átveszi tõlem. Én is így csináltam anno Gabival. elõttem õ csinálta. Akkor én voltam az utolsó, Gabinak pedig volt még egy hónapja szülésig. Azt hiszem kb. így kellene nekem is átadni valakinek. Kép

Kata 27+0
Kata007

Elég a babának 1-1 perc, de nagyon gyakran!
A sebesedés azért nem annyira vészes. Nem lehet elkerülni, viszont a mellgyulladást igen! Arra érdemes jóelõre felkészülni.

Mia
mia

Sziasztok!

Én is ritkán irogatok, de rendszeres olvasótok vagyok.
Gratulálok az új kismamáknak, bevallom már irígykedek kicsit... :-)))

Én a Debreceni Kenézy kórházban szeretnék szülni.

üdv:
any
any

sziasztok!
január elsején volt utoljára menstruációm. múlt hétfõn próbáltunk ki a võlegényemel egy otthoni terheségi tesztet és pozitív volt. azóta is "betegeskedek" - hányinger, étvágytalanság, stb. szóval elég valószinû, hogy baba van. Kép örülünk, mondjuk nem terveztük. az a "baj" hogy egyenlõre még nem akarunk szólni senkinek. dehát mivel még nem voltam ilyen helyzetbe, hova tovább? a héten el akarok menni nõgyógyászhoz. ugye ez az elsõ lépés? és a szülõ doktor az mikor jön képbe? tudnátok adni tippeket, stb? elöre is köszönöm a segitségeteket!
Névtelen

Névtelen!

Ezek szerint orvosilag 8 hét és 6 napos vagy. Gratulálok! KépKépKép
Ha nem akarsz szólni senkinek még, azt megértem, de egy nõgyógyászhoz azért már ideje lenne elmenni. Nálad már a szívhang is hallható lenne egy UH-on. Vagyis tudnád, hogy mi a helyzet, mire kell vigyáznod. Fõleg mert a babának az elsõ 12 hétben fejlõdnek ki a fontosabb szervei.
A nõgyógyász után kell menned tanácsadásra, ahol majd elküldenek az elsõ vérvételre, aztán majd mindig mondják, hogy mikor hová kell menni.
Én ahhoz az orvoshoz mentem elõször is, akinél szülni fogok.
A szülõknek pedig az elsõ orvosi vizsgálat után elmondtuk. Mondjuk nálunk más volt, mert mi terveztük, vártuk, akartuk ezt a babát, tehát alig vártuk, hogy bejelentsük a nagy hírt. Kép

Kata
Kata007

Sziasztok!

Blinczi óriási gratula! Nagyon örülök!

Kata! Nálunk a Kórház a Kútvölgyi.

Zuzu! Mizujs nálatok?

Kele
Kele

Kata007!
Nagyon jol sikerult az uj tablazat szvsz. Nagyon ugyi vagy.
Es gyujtsd csak az erod, ne csinalj semmit, pihenj sokat. Ennyit megerdemelsz. Utana ha a pici meg lesz ugy sem lesz idod pihenni, ejjel-nappalos muszakban leszel. Kép

Helena!
En is hasonloan gondolkodtam mint te. Es olyan jo volt mosni ujra a pici kis ruhacskakat, agynemuket.... Majd mindent szepen atvasalni. Most, hogy minden kesz, mar nagyon varjuk hogy jojjon. De olyan jo bemenni a szobacskajaba es latni az egeszet.

Tenyleg rohan az ido. Mar itt a 37. het! Es megkezdodott a visszaszamlalas, 20 nap a kiirasig. El se tudom hinni, a kezdetek kor olyan hosszunak tunt es ugy irigykedtem mindenkire aki meg otthon babazott, az en babam meg meg sem mozdult. Most meg... :-)

Lassan en is elkezdem a csomagomat osszepakolni. Nem szeretnek kapkodni a korhazba indulas elott. De eloszor meg kell gyoznom a kisasszonyt, hogy ezen a heten szerdan, csutortokon, es penteken meg ne akarjon megszuletni. A ferjemnek el kell repulnie California-ba. Sajna senki nem tudja helyettesiteni, mivel ez teljesen az o projekt-je. Most gyozkodjuk a babocat, hogy meg egy hetig birja ki.

Andi(37+1)
Andysj

Tripoli!

Láttam a táblázatban, hogy te is a Jahn Ferenc kórházban fogsz szülni! Ki a dokid?
Ha van e-mail címed, akkor szívesen megírom majd a tapasztalatom (Internethozzáférésem valószínûleg nem lesz), én remélhetõleg max. 5 héten belül szülök ott, dr. Zeitler Miklósnál, és ha minden igaz, jövõ héten megyünk "szüléselõkészítõre" vagy minek hívják.

Szia:
Anett
34+5
Anett

Sziasztok!
Nagy gondban vagyok, adjatok tanácsot lécci.
Lassan meg kellene venni a pici ruháit, de sajnos gõzöm sincs mit lenne praktikus beszerezni. Úgy értem kising/rékli kombináció, vagy body? Melyik a jobb?
Az elsõ babát várjuk, és elég tanácstalan vagyok...Kép
Néhány bodynak olyan kicsi a fejnyílása...
De láttam olyat is, ami elõl végig gombos.
Mit gondoltok? Milyen tapasztalataitok vannak?

Robi
Robi

Kedves Robi!
Van egy babakelengye topic, ott is utánanézhetsz, vagy a következõ weblapon. Itt még a kórházba szükséges dolgokról is találsz listát.
[url=http://www.webhely.hu/napocska/babakelengye.htm" TARGET="_top]http://www.webhely.hu/napocska/babakelengye.htm[/url]

Amúgy mi bodyt használunk, az elsõ hetekben nálunk nagyon bevált a végig pattentos, két méretben állítható. (Kapható a Brendonban, Goy-goy néven fut.)
Ha bármiben segíthetek írhatsz e-mail-t is, címem a profilomban.

üdv:
Ágci (egy 12 hetes Vasgyúró anyukája)

Kép
Ágci

Robi!

Szerintem sokkal praktikusabb a body. Nálunk kising+rékli összesen 1(!)-szer volt a gyereken.
A bodyk között jó sok fajta van:
- csónaknyakú
- elöl pár gombbal záródó
- nyaknál kétoldalt vagy csak az egyik oldalon gomb
- végiggombolós. (Stb?...)
Én az elején a csónaknyakút szerettem a legjobban, csak elég könnyen nyúlnak. (De pl. a kétoldalt a nyakánál gombolóst nem szerettem.)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kedves Dió!

Hasonló problémával küzdök. A mellbimbóm "hámlik", különféle hidratáló krémekkel kenem. Hát elég ciki, mikor a munkahelyemen érzem, hogy jó lenne megvakarni. Ilyenkor irány a mosdó.
Másik mellprobléma: Az elsõ terhességemnél a megmozdulás napjától szivárgott az elõtej, most ezt nem tapasztaltam eddig, pedig már egy hónapja éreztem az elsõ mozgást. Igaz ez újabb probléma lenne - melltartóbetét. Mégis hiányolom.

Conti (21+3)

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Kedves Mindenki, Egy szomorú történetet szertnénk elmondani Nektek. Régóta ismert a B-csoportú Streptococcus baktérium okozta vérmérgezés és agyhártyagyulladás csecsmõkön, melyet az édesanya hüvelyében éldegélõ panaszt nem okozó baktérium okoz. A babák 1/3-a meghal, 1/3-a súlyos agykárosodást szenved, 1/3-a rehabilitálható. Nekünk nem volt szerencsénk, a babánk a betegséget túlélte, de súlyos agykárosodása van. Nem tudjuk, hogy tud-e majd járni, beszélni, látni. Hatékony szûrés van a betegség ellen, a hüvelyváladék és a vizelet tenyésztése, mely a hordozást kimutatja. Ebben az esetben a betegség kivédhetõ a baba nem lesz beteg. Sajnos Magyarországon nem minden orvos végzi ezt a szûrést, mert NEM TÖRÕDIK EZZEL A KÓRKÉPPEL. Az anyák 30 százaléka hordozza ezt a baktériumot TE IS VESZÉLYEZTETETT LEHETSZ. Kérd a nõgyógyászodat, hogy végezze el a szûrést Nálad is. Bõvebbet a következõ oldalon találsz: Üdv Zsú ( A táblázatban kiírás Jan 13, szülés Dec 22 Budaõrs 28é )[url=http://www.meningitis.ca/groupbstrepdisease.html" TARGET="_top]http://www.meningitis.ca/groupbstrepdisease.html[/url]
Névtelen

Sziasztok!

Kata007!

A Schöpf-Méreiben fogok szülni, a dokim neve Dr Kocsis Eleonóra.

Ígértem a sztorimat: Amióta a férjemmel együtt élünk, én spirállal védekeztem (nem bírom a tablettákat), idén elhatároztuk, hogy itt az újév, jöhet az egészséges életmód, és néhány hónap múlva spirál ki, baba be. Akkor egyszer csak jött a meglepetés, hogy már hat hete nem jött meg. Ráadásul folyton émelyegtem... Vettem tesztet, pozitív lett. A dokim azt mondta, két lehetõség van: vagy elhagytam valahol a spirált, vagy még mindig odabent van. És akkor esetleg gondot okozhat. Ezért már másnap mentem UH-ra, ahol megmondták, hogy spirál nincs, viszont ott a baba. Hihetetlen volt, már dobogott a szíve. Majd elbõgtem magam. Szóval szuper érzés volt, hogy még nekünk is meglepetés lett ez a baba...
Szóval ez az én sztorim...

Örülök, hogy itt vagyok Veletek!

Ancsa
i_ancsa

Sziasztok!

A baktérium tenyésztést nekem most csinálta meg a dokim, és az elõbbieket olvasva most már örülök neki. Minden oké, nincs kórokozó baktériumom, ja és egyenlõre még nem szülünk.(azt mondta) Igazából nem mondta el, hogy mi ez a vizsgálat , lehet, hogy elõre nem akart megijeszteni, utánna meg az eredmény után nem volt miért, én meg nem is érdeklõdtem igazán. Csak annyit mondott, hogy egy uj dolog ésha találnak kórokozó baktériumot akkor a szülésnél figyelni kell a babára, hát úgy látszik már volt akinél baj lett ezekbõl a bacikból. Sajnos!! Ezek szerint tényleg érdemes megemlíteni a dokinak, hogy jó lenne ha megcsinálná, de nekem magától tette.

A kenetvétel teljesen fájdalommentes, egy üvegcsébe lezárva tartják kb 2-3 napig addigra a kórokozó baktériumoknak elõ kell bújnia.
Én csak ennyit tudok, de hátha valaki hasznát veszi.

Zkati
38+5
zkati

Kedves Robi,
a kising és a rékli borzalmas! Vegyél bodykat.

Blinczi,
nagyon-nagyon gratulálok a babádhoz! (Bárcsak én is már túl lennék rajta!)

Kata,
az ötletek tök jók. MÁV, dr. Kisfalvi István

Zkati,
te nem vagy még betojva? Milyen vicces volna, ha együtt szülnénk... Bár lehet, hogy akkor nem fogunk nevetni.

Képzeljétek, ha ma született volna meg a manó, akkor a 3. gyerek szülinapi ajándéka lett volna. De hát nem. Van még 3 órája és 9 perce. Kép

Virág
Virág (fiore)

Sziasztok!

Már jó régen nem írtam,de olvastalak benneteket.

Blinczinek és a kisfiának is nagy gratula!!!

Kata!
Nagyon jó így a táblázat,bár én már nem sokáig leszek benne.Ráadásul azok akik ott szülnek ahol én mind utánam jönnek és így nem tudok kérdezõsködni tõlük a szülési élményeikrõl.

Képzeljétek a ctg folyamatosan minden vizsgálatnál olyan erõs fájásokat mutat,hogy csütörtökön már a szülésznõm nem akart hazaengedni.Végül a dokim megvizsgált és azt mondta ez csak papír szerint tágulás,mert a
méhszájam nincs kinyílva csak szûk ujjnyira.
De ugye ez a probléma nálam már a 23. héttõl fennáll.
Nem is mertem remélni hogy eddig kihúzzuk,nagyon büszke vagyok magunkra!!
Most már csak azért imádkozom hogy a babának ne legyen semmi baja.

Olyan szép idõ volt ma remélem marad is!
Mindenkinek kellemes pocakosodást és minden jót:

Forgi
Forgi

Bocs,azt elfelejtettem megírni hogy a kórház ahol szülni fogok a SOTE II. Klinika,az orvosom Dr. Pajor Attila.

Forgi
Forgi

Szia Lora!

ha jól vettem ki a szavaidból 6 hetes vagy és szur a pocid érdemes beszélni a dokival.
A kicsi az utolsó hónapban fészkelödik ugy igazán.És helyezkedik a szüléshez!

Dit
Névtelen

Virág:

Lehet, hogy találkozunk.
Nekem mai orvosi vizsgálat alapján még nem jött el az idõ, betojva meg vagyok, de nincs mit tenni, én már szeretnék túllenni rajta, tudom hogy borzalmas lesz, én még egyszer sem éreztem azt a csuda jó dolgot amit némelyik kismama mesél. Utána igen az már nagyon, a picivel, de a szülés az borzalmas (szerintem) A barátnõmnek nincsenek ilyen rossz tapasztalatai (csak azért mondom hogy ne riasszak el senkit, én nem bírom)
Te fogadtál szülésznõt? Ha igen kit?
Mert a doki nem u.a .

Sziasztok

Zkati
38+5
zkati

Forgi!
Szia, de jo hallani rolad. Latom hasonlo helyzetben vagyunk. En jelenleg fel ujjnyira vagyok kinyilva, de a doki szerint meg biztos nem fog jonni a baba. Remelem jol vagy. Az orvos azt mondta, hogy mar nem kell izgulni a baba teljesen ki van fejlodve, ilyenkor mar csak hizik. Tehat mar barmikor megszulethet. Bar en is szeretnek meg minimum masfel hetet kihuzni, de ennek az okat mar irtam ma. (a ferjemnek surgosen par napra el kell utaznia). Es tudod mar csak 20 nap es elerkezik a nagy nap. Vagy meg ennyi se! Minden jot!

Zsu!
Nagyon sajnalom ami veletek tortent! Nem talalok ra szavakat. Kép

Sajnos nem tudom, hogy miert nem kotelezo ez a szures Magyarorszagon. Itt az USA-ban regota kotelezo, es ha kimutatjak a bakteriumot, akkor nem is engedik az anyat huvelyi uton szulni, csak csaszarmetszesrol lehet szo. Igy nem fertozodik a baba. Itt tenyleg kotelezo es sosem keso. Teljesen fajdalom mentes. Aki teheti beszelje ra az orvosat! Ebben teljesen egyetertek Zsuval!

Andi(37+1)
Andysj

Mia, en kivetel voltam, a bimbom se ki nem sebesedett, se semmi, azon a fantasztikusan eros szivattyuzason kivul semmi gondom nem volt a szoptatasnal Kép

Anett, noralib2000@yahoo.com, egyebkent ha sikerul hazaernem, Dr. Farkasinszky Tibor-nal szeretnek szulni.

Ancsa, micsoda szupi meglepetes KépKép

Roby, csakis a body! Nalam az a fajta valt be, amelyik patentos, elol vegig, s alul is. Szupi jok, a lanykam egeszen egy eves koraig body-t viselt. Soha nem volt kinn a dereka, kenyelmes viselet, nem csuszik el stb. En egy egesz alkalommal oltoztettem kisingbe s reklibe, amikor hazavittem a korhazbol, de azt is megbantam, akkora egy hulyeseg, hogy nem talaltak ki elobb a body-t nem is ertem?!

Zkati, a szules nem borzalmas! Vannak Képnehez percek, de ki lehet birni! S a vege, az az oriasi pillanat, amikor kibujik a "halacskad" csoda, igazi csoda, atfordul a vilag s a Képpici babad lesz a kozepe...KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Andi, en is kinyomtattam a meningitisrol szolo cikket, elviszem holnap a dokimhoz, remelem, hatassal lesz ra, s elvegzi a vizsgalatot. Biztos ami biztos. Regota elsz az USA-ban?

Lella /11+2/ Bori, most mar nem kell keresgelni KépKép
Lella

Mia, en kivetel voltam, a bimbom se ki nem sebesedett, se semmi, azon a fantasztikusan eros szivattyuzason kivul semmi gondom nem volt a szoptatasnal Kép

Anett, noralib2000@yahoo.com, egyebkent ha sikerul hazaernem, Dr. Farkasinszky Tibor-nal szeretnek szulni.

Ancsa, micsoda szupi meglepetes KépKép

Roby, csakis a body! Nalam az a fajta valt be, amelyik patentos, elol vegig, s alul is. Szupi jok, a lanykam egeszen egy eves koraig body-t viselt. Soha nem volt kinn a dereka, kenyelmes viselet, nem csuszik el stb. En egy egesz alkalommal oltoztettem kisingbe s reklibe, amikor hazavittem a korhazbol, de azt is megbantam, akkora egy hulyeseg, hogy nem talaltak ki elobb a body-t nem is ertem?!

Zkati, a szules nem borzalmas! Vannak Képnehez percek, de ki lehet birni! S a vege, az az oriasi pillanat, amikor kibujik a "halacskad" csoda, igazi csoda, atfordul a vilag s a Képpici babad lesz a kozepe...KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Andi, en is kinyomtattam a meningitisrol szolo cikket, elviszem holnap a dokimhoz, remelem, hatassal lesz ra, s elvegzi a vizsgalatot. Biztos ami biztos. Regota elsz az USA-ban?

Lella /11+2/ Bori, most mar nem kell keresgelni KépKép

Megkaptam <U>Erazmusz doktorno valaszat a hanyingeremre</U>, idemasolom:
"A Torecan bizonyara segiteni fog. Hat&#1614;onyaga:Thiethylperazine. Drazse: 6,5
mg (3x1/nap) Vegbelkup:6,5 mg (2x1/nap reggeli és ebed elott).
Ha ez nincs: Daedalon (tabletta Diphenhydramine 50 mg,
kup 100 mg dimenhydrinatum+100 mg chlorobutanolum). Régebben ezt adtuk.
Szerintem a Torecan jobb."
Lella

Kata007

A dokim neve lemaradt, de most megadom azt is.
Dr. Tûzkõ Nándor

Forti (17+5)

Kép
Kép
forti

Sziasztok!

Zsú - annyira megrázott ami veletek történt...
Azt hiszem mind köszönettel tartozunk Neked azért, hogy szóltál, figyelmeztettél minket.
Nagyon remélem hogy a kisbabátok gyógyul majd idövel...

Én mindenesetre a hétföi orvosi vizit alkalmával szólok az orvosnak, és megcsináltatom a vizsgálatot.

Dojika 28+5
Dojika

Sziasztok!

A Kútvölgyiben a 36. héten vesznek le kenetet, amikor ezt a baktériumot?? nézik. Rövid néven GBS-nek nevezik a vizsgálatot. Tényleg nem fáj. Nekem azt mondta a dokim, hogy ha hordozó vagyok is, antibiotikummal lehet kezelni és akkor nem lesz baja a picinek. Nekem a császáros szülést nem említette, most megijesztettetek, de majd rákérdezek.
Azt mondta, hogy a nõk elég nagy százaléka (talán 30%?) hordozza.

Kele
Kele

Kata!

Nézegetem a táblázatot, de valahogy nem illek bele a számokba. Elméletileg 31. hét, 2. nap van ma, és a doki április 29-et mondott. Valahogy nem igazodom a többiekhez. Így is beteszel?
27 éves vagyok, budapesti, elsõ baba, és a Péterffyben születik.

Nekem egy folyás miatt most csináltak tenyésztést, és kell is szednem antibiotikumot, meg kup is kell. Vajon a fent említett csunyaságra külön kell keresni, vagy ebbõl az is kiderült volna?

Köszönöm a ruhás tanácsokat!
Ma reggel voltam ultrahangon és azt mondta a doki, hogy lányunk lesz.Kép
Remélem igaza lesz, bár ha a végén mégis Botond születik, az se baj. Úgy sem akartam rózsaszín babaszobát!Kép

Robi
Robi

Sorry a duplazasert-duplazasert Kép

Zsu, ne haragudj, hogy az elobb nem irtam neked, pedig az volt az elso, hogy elolvasva a veled tortenteket, amit nagyon-nagyon sajnalok, egybol megneztem az ajanlott webet, s ki is nyomtattam, holnap viszem megmutatni az orvosomnak, hatha megkonyorul rajtam, s leveszi a kenetet. Tudod, itt nem igazan divat a terhesseg teljes! ideje alatt sem a kenetlevetel, sem semmi -alulrol tortenoKép- nogyogyaszati vizsgalatKép, csakis UH van, s ver-, es vizelet vizsgalat. Az itteni nok nemigen /azaz egyaltalan nem/ mutogatjak az alsotestuket, csakis akkor, amikor mar jon a gyerek, s az ugyebar itt is alulrol jon...
Zsu es Andy, en valamit nem ertek, ha ezen bakteriumnak a karos hatasa csakis a szulesnel fejtodik ki, akkor ezek szerint eleg, ha azt akadalyozzak meg, hogy talalkozzon vele a baba, ugye? Tehat eleg akar -optimalis esetben- a szulest megelozoen megnezni, letezik-e vagy sem. Van ra gyogyszeres kezeles vajon?
Lella

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?