Sziasztok!
Már jó régen irtam, majdnem egy hete. Mindennap elolvasom, de van, hogy nincs eröm irni. Már mindkét gyerek ébren van, és ilyenkor Nátán nem nagyon hagy, elöszeretettel piszkálja a billentyüzetet, egeret, tologatja az egérpadot.
Forti!
Egyébként Levi veletek együtt eszik? Akkor sem jön meg a kedve más ételre?
Magdi!
A szülés várható idöpontját beirtam a táblázatba.
Dec8!
Hát tényleg nem sok annyit hizni, bár az én fiam is remekelt e téren. 1 évesen 8240 g volt, és ennek egy részét 11 hónapos kora után hizta, mert akkor még csak 7560 g-ot mértem. Viszont 3 hónaposan 6030 g volt, ami annyir jelent, hogy 3-11 hónap között (8 hónap alatt) 1,5 kg-t hizott (azaz átlagban a havi 200 g sincs meg). Viszont geyáltalán nem sovány. És szerintem most már nincs is gond a súlynövekedésével, mert ugyan jó darabig a hozzátáplálásban sem jeleskedett mennyiségekkel, de most már nagyon szépen eszik. Megjött az étvágya? (Már volt olyan, hogy vacsira többet evett, mint Beni!)
Nyuszi!
Nem lehet könnyü, hogy Emi nem téged választ. Én is nagyon rosszul viselném. Igyekezz minél több idöt együtt tölteni vele, és ha lecsendesülnek a dolgok, akkor ugyis megint sokkal többet lesztek együtt.
Szerintem egyébként anyudat megkérhetnéd rá, hogy pl. reggel a szopi elött még ne zavarjon titeket. hogy össze tudjatok bújni.
Ági!
Ha a szopit kicsit csökkenteni akarod: tudom, most nagyon sokszor az "ANYA" miatt kell neki, de ha esetleg mégsem, hanem éhes/szomjas, akkor arra az LLL azt ajánlja, hogy még mielött eszébe jutna a szopi, azelött kináld meg étellel (az is fontos, hogy olyannal, amit szeret), itallal. Mert ha egyszer kitalálja, akkor már nem nagyon tudod lebeszélni róla. Persze még ekkor is megpróbálhatod valami érdekes dologgal elterelni a figyelmét a szopiról.
A természetes elválasztódának is pont az a lényege, hogy nem te kinálod meg szopival, mint kisebb korában, hanem a jelzéseire reagálva adod neki, tehát ha kéri, akkor kap, de egyébként nem adsz külön neki. Nálunk van olyan, hogy Nátánnak fél napot nem jut eszébe, hogy szopi. Én nem eröltetem (cicim már nem telik meg, ugyhogy ezért nem is gond), de ha kér, adok. Igy aztán van, hogy egy nap 3 szopi van csak, és van, hogy 6-7 is (a reggeli és esti mindig van).
Egyébként Nátán is rángatja a pólómat, csak ö nem bólogat, hanem rázza a fejét!
(Nálunk az igen is igy szokott lenni, csak találjuk ki, hogy éppen nemet vagy igen akar mondani
).
Egyébként nálatok szerintem nem törvényszerü a császár. Azért elég sok idö lesz a két gyerek között, szerintem érdemes lenne megpróbálni simán is, és majd vajúdás közben kiderül (egy jó orvos meg tudja oldani, hogy elkezdhets simán, és ha ugy érzed, hogy nem oké, akkor császározzanak és ne altatásban (van olyan ismerösöm, aki igy szült, és semmi gond nem volt)).
Cipö: vettem mindkét gyereknek. Nátáné 8500 Ft volt, nagyon szép (Siesta, dr. Leot nem találtam olyat, ami tetszett volna). Viszont Beni cipöire egy csomót kellett költenünk. Mert persze kell egy szép (11000 Ft), egy kevésbé szép (mindennapos használatra, 5000 Ft), egy játszó (2500 Ft) meg egy vastagabb (én nem csizmát, hanem béléses bakancsot szoktam neki venni, 6500 Ft). És kellett neki egy papucs is (2000 Ft). 27000 Ft összesen. És még majd Nátánnak is kellene vastagabb is...
Ugyan egy csomó minden más dolog is kellene még (pl. apjának nadrág), de most mit csináljak?
Még jó, hogy se Beninek, se Nátánnak nem kell ruha a télre!
Nátán egyébként már nagyon ügyes, nagyon ritkán mászik már csak, ált. állva megy, söt a múltkor pont azért hisztizett a boltban, mert fel akartam venni (a gyorsabb haladás érdekében), és nem járkálhatott. Ö is szereti, ha a szájában tarthat dolgokat, pl. ceruzaelem volt az egyik kedvence (én tudom, hogy nem szabadna a szájába vennie, de azt csinálja, hogy a TV távirányitót (aminek letört az elemtartó fedele) egyszerüen földhözvágja, amiböl aztán kigurulnak az elemek, és ezeket cipeli. Meg is jegyezte vasárnap a párom, hogy mit csodálkozok rajta, hogy a gyerekem Duracell nyuszi, amikor épp egy Duracell elemmel "tölti" magát
(épp megint a szájában volt).
A másik, hogy neki mindig a kezében kell lennie egy kanálnak. Azzal mászkál és kanállal a kezében játszik. Persze idönkén elhagyja a lakás lekülönbözö pontjain. Igy fordulhat elö, hogy megint nincs csak 1-2 müanyag kanalam, pedig pár hete direkt vettem 2 csomaggal (10 db).
Mamusz: na azt még mindig kéne Nátánnak vennem, de én pont olyat szeretnék, aminek nincs talpa. Azaz nekem egy olyan vastag zoknira lenne szükségem, ami ugy van gumirozva, hogy nem tudja egyböl lehuzni. Még keresem az igazit
.
Nyuszi!
Szerintem ne mutasd meg neki, sokkal jobb, ha magától jön rá. Nátán a szülinapjára kapott lábbal hajtósat, és most már arra rájött, hogyan kell haladni vele... hátrafelé
.
Na jó, jó sokat irtam, de csak azért, hogy ne panaszkodjatok, hogy nincs mit olvasni!
Én nem panaszkodok
, emrt nekem van mit. Egy 400 oldalas angolnyelvü könyvet, kb. 1 hónap alatt el kell olvasnom az én angoltudásommal!
Beszti