Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Milyen kevesen irnak mostanaban....Kép
Mi jol vagyunk, mostanaban mar picit tobb idom van Emiliara, kevesebb az intezni valo, mar a lanyom is megint jobban ragaszkodik hozzam. De azert koszi a vigasztalo szavakat, nagyon jolestek!Kép

Ma elmentunk az Ujpesti Megatoysba (Ilke!Kép) cipot venni es vettunk egy mellenyt, sapkat es egy 3 kereku biciklit.Kép Nagyon szep es nagyon tetszik a pici lanynak. Meg nem tudja hogy kell a foldon loknie magat a labaval, de majd rajon magatol nem? Vagy probaljam mutatni neki? A pedalokat meg a legmesszebbi allasaban meg nem eri el jol.Kép

Furdes

Ugy latszik minden baba imad vizbe dobalni dolgokat.Kép Az en lanyom is minden este azzal kezdi a furdesi rutint, hogy bedobalja a furdos jatekait.Kép Ebben van ures gyogyszertari tegely, muanyag teknos, muanyag fogkefetarto, flakon....stb. En is onnan latom hogy megunta a jatekot, hogy folyton fel akar allni. Vagy siman nyujtja a karjait felfele, hogy ki akar jonni.Kép

Magdi

En mar sokfele felnott kajat megkostoltattam Emiliaval, de persze nem fuszereseket es zsirosakat. Imadja a sonkas kenyeret, a turo rudit, a pogacsat, a joghurtot is kezdi egyre tobbet enni. Meg a porkolt szaftos tesztat.Kép Virslit meg nem evett, de nemsoka megkostoljuk azt is. A majasnak nem sok sikere volt.

Gumicukor

Hol vetted a cipot? Nekunk is kellene, valami zart, most oszre. Mi meg gumicsizmat vettunk Eminek valamelyik nap.Kép Johet a tocsogos ido.Kép
Engem egy eves koromtol bilire ultetett anyukam es masfel evesen szobatiszta voltam.Kép Azert en meg varok egy kicsit, Eminek mar van bilije, de tobbnyire csak a foldon huzza, jatszik vele. Eddig csak nehanyszor ultettuk ra probabol furdes elott, nagyon tetszett neki, csupa vigyor volt a feje, peckesen hatradolt, (tamlas bili) es nem akart leszallni. Pisi persze egy szal sem jott.Kép

Dec8

Ez a "rossz kez, jo kez" szoveg nagyon rosszul hangzik, meg nem hallottam a kornyezetemben hala az egnek.Kép

Kepzeljetek, az angol sogornom hetfore volt kiirva, de meg semmi. A vizsgalat szerint a babanak esze agaban sincs megszuletni, 4 kilo folott lesz es egyaltalan nincs elkezdodve a mehnyak es mehszaj szules elotti alakulasa, ugyhogy valszeg csaszar lesz penteken, ha addig nem tortenik valami. Nagyon izgulunk.Kép

Ilke

Kepzeld az elozo tulaj megmutogatta a gyep kozepen levo kis bokros kertreszben, hogy rejtozik csomo, tulipan, narcisz, gyongyvirag, kankalin...Kép NAAA?Kép

csereltem kepet a profilomban

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

MAgdi
Ez termesztes hogy sokaig esznek,meg kell tanulniuk hogy hogyan kell.Barmi meg nem probaltuk de lattam a kereszt gyerekeimnel.Mi csak akkor adunk neki ha ker a mienkbol,de csak ha eheti is akkoradunk.A kenyeret eleg jol eszi mar.Van hogy egyfolytaban adagoljuk neki es alig morzsaz valamit.
Neked van igazad ,szoktatni kell a felnott kajahoz fokozatosan,mert 1 ev utan mar elvileg azt kene enniuk.
A vedonom mondta hogy mar kezdhetem neki a parizsit,virslitmert azt koonyu ragni.Alexnak csak 5 foga van de harapni mar tud veluk: ))

Dec8
Ez jo otlet,bar en pesten keruleti szinten is vevo lennek ilyenre. Ott nem tervezik?Kulfoldon is van ilyen Day care-nek nevezik,egy anyukahoz hordja meg vagy 4 masik a csemetet.Ocsobb mintegy babaysitter,de ha itt tamogatas is lenneakkor igy nem a szulo fizeti az egesz dijat.
En is bal kezes vagyok es ha Alex az lesz nem dol ossze a vilag,mar engem sem akartak atszoktatni,pedig az kb 27 eve volt: ))Bar meg nem derult ki mert mindket kezevel nyulkal.

Mano
Nekeunk is hagyomanyos mamuszunk van ,es Alex hozzaszokatt a heten,ez tepozaras es meg nem akarja levenni : ))Kicsit nehezebben all fel vele,de csak akkor adom ra ha a kovon van az etkezoben hosszabb ideig.

Pusz,szep napot nektek
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Már jó régen irtam, majdnem egy hete. Mindennap elolvasom, de van, hogy nincs eröm irni. Már mindkét gyerek ébren van, és ilyenkor Nátán nem nagyon hagy, elöszeretettel piszkálja a billentyüzetet, egeret, tologatja az egérpadot.

Forti!

Egyébként Levi veletek együtt eszik? Akkor sem jön meg a kedve más ételre?

Magdi!

A szülés várható idöpontját beirtam a táblázatba.Kép

Dec8!

Hát tényleg nem sok annyit hizni, bár az én fiam is remekelt e téren. 1 évesen 8240 g volt, és ennek egy részét 11 hónapos kora után hizta, mert akkor még csak 7560 g-ot mértem. Viszont 3 hónaposan 6030 g volt, ami annyir jelent, hogy 3-11 hónap között (8 hónap alatt) 1,5 kg-t hizott (azaz átlagban a havi 200 g sincs meg). Viszont geyáltalán nem sovány. És szerintem most már nincs is gond a súlynövekedésével, mert ugyan jó darabig a hozzátáplálásban sem jeleskedett mennyiségekkel, de most már nagyon szépen eszik. Megjött az étvágya? (Már volt olyan, hogy vacsira többet evett, mint Beni!)

Nyuszi!

Nem lehet könnyü, hogy Emi nem téged választ. Én is nagyon rosszul viselném. Igyekezz minél több idöt együtt tölteni vele, és ha lecsendesülnek a dolgok, akkor ugyis megint sokkal többet lesztek együtt.KépKép
Szerintem egyébként anyudat megkérhetnéd rá, hogy pl. reggel a szopi elött még ne zavarjon titeket. hogy össze tudjatok bújni.Kép

Ági!

Ha a szopit kicsit csökkenteni akarod: tudom, most nagyon sokszor az "ANYA" miatt kell neki, de ha esetleg mégsem, hanem éhes/szomjas, akkor arra az LLL azt ajánlja, hogy még mielött eszébe jutna a szopi, azelött kináld meg étellel (az is fontos, hogy olyannal, amit szeret), itallal. Mert ha egyszer kitalálja, akkor már nem nagyon tudod lebeszélni róla. Persze még ekkor is megpróbálhatod valami érdekes dologgal elterelni a figyelmét a szopiról.
A természetes elválasztódának is pont az a lényege, hogy nem te kinálod meg szopival, mint kisebb korában, hanem a jelzéseire reagálva adod neki, tehát ha kéri, akkor kap, de egyébként nem adsz külön neki. Nálunk van olyan, hogy Nátánnak fél napot nem jut eszébe, hogy szopi. Én nem eröltetem (cicim már nem telik meg, ugyhogy ezért nem is gond), de ha kér, adok. Igy aztán van, hogy egy nap 3 szopi van csak, és van, hogy 6-7 is (a reggeli és esti mindig van).
Egyébként Nátán is rángatja a pólómat, csak ö nem bólogat, hanem rázza a fejét!KépKép (Nálunk az igen is igy szokott lenni, csak találjuk ki, hogy éppen nemet vagy igen akar mondaniKépKépKép).
Egyébként nálatok szerintem nem törvényszerü a császár. Azért elég sok idö lesz a két gyerek között, szerintem érdemes lenne megpróbálni simán is, és majd vajúdás közben kiderül (egy jó orvos meg tudja oldani, hogy elkezdhets simán, és ha ugy érzed, hogy nem oké, akkor császározzanak és ne altatásban (van olyan ismerösöm, aki igy szült, és semmi gond nem volt)).

Cipö: vettem mindkét gyereknek. Nátáné 8500 Ft volt, nagyon szép (Siesta, dr. Leot nem találtam olyat, ami tetszett volna). Viszont Beni cipöire egy csomót kellett költenünk. Mert persze kell egy szép (11000 Ft), egy kevésbé szép (mindennapos használatra, 5000 Ft), egy játszó (2500 Ft) meg egy vastagabb (én nem csizmát, hanem béléses bakancsot szoktam neki venni, 6500 Ft). És kellett neki egy papucs is (2000 Ft). 27000 Ft összesen. És még majd Nátánnak is kellene vastagabb is...
Ugyan egy csomó minden más dolog is kellene még (pl. apjának nadrág), de most mit csináljak?
Még jó, hogy se Beninek, se Nátánnak nem kell ruha a télre!KépKép

Nátán egyébként már nagyon ügyes, nagyon ritkán mászik már csak, ált. állva megy, söt a múltkor pont azért hisztizett a boltban, mert fel akartam venni (a gyorsabb haladás érdekében), és nem járkálhatott. Ö is szereti, ha a szájában tarthat dolgokat, pl. ceruzaelem volt az egyik kedvence (én tudom, hogy nem szabadna a szájába vennie, de azt csinálja, hogy a TV távirányitót (aminek letört az elemtartó fedele) egyszerüen földhözvágja, amiböl aztán kigurulnak az elemek, és ezeket cipeli. Meg is jegyezte vasárnap a párom, hogy mit csodálkozok rajta, hogy a gyerekem Duracell nyuszi, amikor épp egy Duracell elemmel "tölti" magátKépKépKép (épp megint a szájában volt).
A másik, hogy neki mindig a kezében kell lennie egy kanálnak. Azzal mászkál és kanállal a kezében játszik. Persze idönkén elhagyja a lakás lekülönbözö pontjain. Igy fordulhat elö, hogy megint nincs csak 1-2 müanyag kanalam, pedig pár hete direkt vettem 2 csomaggal (10 db).

Mamusz: na azt még mindig kéne Nátánnak vennem, de én pont olyat szeretnék, aminek nincs talpa. Azaz nekem egy olyan vastag zoknira lenne szükségem, ami ugy van gumirozva, hogy nem tudja egyböl lehuzni. Még keresem az igazitKépKép.

Nyuszi!

Szerintem ne mutasd meg neki, sokkal jobb, ha magától jön rá. Nátán a szülinapjára kapott lábbal hajtósat, és most már arra rájött, hogyan kell haladni vele... hátrafeléKépKép.

Na jó, jó sokat irtam, de csak azért, hogy ne panaszkodjatok, hogy nincs mit olvasni!Kép
Én nem panaszkodokKép, emrt nekem van mit. Egy 400 oldalas angolnyelvü könyvet, kb. 1 hónap alatt el kell olvasnom az én angoltudásommal!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Ja, csak azért hogy ne felejtesem el: én párizsit, virslit nem igazán adnék nekik. Már megnéztétek, mi minden van egy virsliben??? Nem vagyok a parázós, semmit se adjuk a gyerekenek, csak bio dolgokat, meg ilyesmi anyuka, de a virsli nekem durva.
Bár a rágással nálunk a sok fog miatt nincs gond, ö is szeret nagyobbakat harapni, emg idönként öklendezik is emiatt, de szerintem ezt is meg kell tanulnia. Nem szoktam otthagyni, hogy ilyet egyedül egyen, és ha látom, hogy nem akarna kijönni, akkor kicsit ütögetek (még semmi nem ment komolyan a torkára). De msot már nagyon ügyesen eszeget, tegnap pl. egy egész almát kapott, szépen elrágcsálta a felét. Persze nem rögötn azzal kezdtem, én is darabokkal, de most már ennyi foggal (12 kibújt, kettö folyamatban) nyugodtan tud enni.
Persze a virsli tényleg puhább, mint a kenyér, de én ilyen célra inkább a sajtot adtam neki (bár lehet, hogy annak is el kéne olvasnom csak a cimkéjétKépKép). Meg most elég sok olyan gyümölcs is van, amivel lehet próbálkozni (barack, magozott szölö, szilva (ez utóbbi, ha puha héjú, akkor még az sem baj, ha héjastul)).
Persze mivel Nátán már nagyobb, ö már sok olyat eszik, mint mi, csak vannak dolgok, amit még nem, de akkor is ugy eszünk, hogy az ö nem kapja, a többit igen.
Bár nagyon sokszor még ez sem megoldható, mert egyszerüen jön, és adni kell belöle (pl. fagyi!KépKép)...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Teljesen igazad van,en is ezert nem adtam neki mert en sem eszem ilyeneket.DE egy csomoan kerdeztek mar tolem hogyeszik-e mar parizsit??Nem akrtam vitatakozni a vedonovel igy rahagytam.En meg pont olyan vagyok hogy minel egeszsegesebb dolgokat a gyereknek,ha mar nem csak anyatejet kapott elete elso honapjaiban,persze csak hatarokon belul.Ezert mellozzuk, a cukorot,sot,fuszreket is csak ugy hogy kapor,petrezselyem zoldenNalunk is sajtot,kenyeret,bulatata ragcsal.Majd akkor leszek gondban ha mar elmarad a tapi reggelimert akkor vlamit prezentalin kell.
MIt ehet majd egy 1 ev koruli gyerek reggelire??
Gondolom vajas,sajtos,lekvaros kenyeret,tojast.Van valami otleted mas is??

Kataa

Kép
Kép
kataa

Beszti
Igen, velünk eszik, érdeklődik is a mi kajánk iránt, de ennyi. 1-2 falat és nem kell neki több. Tehát az érdeklődés és az inger az evésre megvan, csak valahogy a többi hiányzik. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Magdi

Ez is gyereke válogatja, hogy ki mikor kezd megbarátkozni a darabos kajákkal. Daninak még foga sem volt és már akkor evett darabosat, szépen elmorszolta az ínyével. most 5 foga van, simán eszi a virslit ő is.
Mi csak nagy ritkán daraboltuk fel neki a kaját, mert akkor mindig csak szétdobálta. dani igazából nagy darabokat sosem harapott, mindig csak kicsiket. Ő 2 füstli virslit benyomat.

Ilyen kiskutyázást Dani is szokott, azt szereti legjobban, ha én megyek négykézláb és üldözöm. Mostanában a zoknijait szedi elő és azt viszi a szájában + a fejére tesz egy zoknit és széttárja a kezeit és vigyorog. Ezt a nagypapától tanulta Kép

dec8
az én férjem is balkezes és a családban még van kettő. Dani is mindent bal kézzel fog meg, a farúdra is ballal húzza fel a karikát, kanállal is ballal eszik. A férjem nagynénje akarta hogy nem szabad bal kézzel... én egyből letámadtam, hgy de igenis lehet, amelyikbe jól esik. Oviban kell majd figyelni, nehogy a gyerek otthon csapkodja a kezét, mert sok ovónő így próbálja átszoktatni. semmi rossz nincs a balkezességben, max. annyi, hogy a férjem, mivel gitározik át kell húrozni a hangszert, mert balkezes hangszert csak rendelésre hoznak Kép plusz a különböző programok menüjei vagy konzervnyitók, ollók, de már megszokta Kép
jól teszed, hogy nem hagyod!

Manó
És mennyibe került ez a mamusz?

Nyuszika
A cipőt a Damjanics u. és Dózya Gyorgy út sarkán vettük az Ellit cipőboltban. Itt árulnak Scholl-t és DR. Leo gyerekcipőt. És ti a gumicsukát jol vettétek és mennyiért?
Hát ne lennék a sógornőd helyében, 4 kg fölötti baba, azért nem semmi.

Emilia nagyon cuki! Uilyan szandink van nekünk is!

Kataa
Szerintem már adhtasz neki rántásos főzit, ilyenkor már dani is kapott. Kukoricacsíra olajba tettem riszlisztet és kicsit pirítottam csak meg. Most már hogy nagyobb (14hó múlt) teljes kiörlésű rozs- vagy tönkölybúzaliszttel csinálom.

Beszti
Ó csak 400 oldal? Nekem itt figyel 2 bazi vastag egyenként 600 oldalas Microsoft tananyag, bécsi szerverdoksik + még amit a gépen kell csinálnom. bent nincsi dőm olvasni, ha hazamegyek inkább danival foglalkozom, így azért nincs időm, pedig már nagyon égető lenne.

Nekem a párizsi a durva, a virsli sem annyira szimpi, de kikunyerálja, azt talán egy fokkal jobb, mint a párizsi.
Dani 5 foggal eszik meg egy egész körtét héjjal együtt. Ő sem öklendezik.
Fagyit mi este szoktunk enni film közben, olyankor ő már alszik. Én a cukor miatt nem adnék neki.

Kataa
Dani vaja rozsos pirítós kenyeret szokott reggelire, zabtejes kakaóval, vagy sajtot paradicsomot, csavart narancslevet, sovány pulykahusis felvágottat vagy joghuroto müzlivel. szóval eléggé jól variálható, nemkell agódnod mit fogsz adni.
De adhatsz neki tejbegrízt is (én zab vagy rizstejjel csinálom).

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Forti!

Kép A nem evö gyereket rábirni az evésre... Hát nekem se ment. Csak én szerencsés voltam, és nálunk forditva ment a dolog, végül nagyon jól belejöttKép, nálatok meg a jó evöböl lett nemevöKép. És hogy a korábbi kedvenceit sem.
Ilyenkor tényleg bennem is felmerül, hogy nem lehet orvosi háttere, nem okoz ilyet vitaminhiány (vagy pl. vashiány)?
Remélem hamar kiderül, hogy miért nem eszik vagy visszajön az étvágya.KépKép

Kataa!

Ha van rá energiád, akkor szerintem te is nagyon sok mindent kitalálhatsz neki.
Pl. nagyon sok fajta kenyérre kenhetö krémet csinálhatsz neki olyan alapanyagokból, amit már ehet.
Pl. ha van sült vagy fött husid, vagy májad (ha adsz már neki), akkor összetörve vajjal, tejföllel, sajttal, füszerekkel keverve mindig másfajtát tudsz neki adni.
Tehetsz bele zöldféléket is, pl. apróra vágott ubit (ez külön is kaphatja), 1 éves kor után paradicsomot. A többi zöldség is jó alapanyag lehet, pl. a cukkini, padlizsán.
Nátán ált. tizóraira és uzsira gyümölcsöt kap, igy nála a túrókrém változatok (sósan, kenyérre is), joghurtok is lehetnek reggelik.
Tojás módjával (elöször sárgája, aztán fehérje vigyázva).
Én most már a kenyerünket is magam sütöm (teljesül egy vágyam, kaptam egy kenyérsütögépetKépKép), meg mindenféle péksütit is, ugyhogy ma lekváros buktát evett reggelire Nátán. (A lekvár a cukortartalma miatt szintén kérdéses, nem is elsösorban miatta csináltam, hanem azért, hogy változatosan reggelizzünk, és abba belefér egy ilyen "édes" reggeli is.)

Gumicukor!

A párizsi is durva, söt igazad van, lehet, hogy még a virslinél is durvább.
Fagyi: ez van, nem nagy öröm. Ami viszont az, hogy cserébe nagyon szereti a nyers gyümölcsöt, zöldséget.Kép
A 400 oldal nálam csak azért nagyon durva angolul, mert én tulajdonképpen nem tanultam angolul, középiskolában és föiskolán is végig németet tanultam, nem mintha azt tudnám (meg középiskolában és általánosban oroszt (hogy minek???)). Ugyhogy én nem is tudok angolul beszélni, ált. nem értem a beszélt nyelvet sem (ritkán, kivételként igen, illetve amit a párom mond, azt mindig (de ö nem hadar)), viszont az évek alatt rámragadt annyi, hogy már irott szöveggel elboldogulok. De pont ezért a 400 oldal azért még nekem sok. Aztán lehet, hogy a végére már...KépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Gumicukor!

1500 FT volt. Ezzel csak aza baj hogy simán leveszi, majd teszek rá gumit vagy tépőzárat. és az nem tudom miért van, hogy ahogy megy a jobb lábán eltekerednek a dolgok, a balon nem. lehet hogy még féloldalasan megy? szerintetetek ezt kinövi vagy meg kéne mutatnom orvosnak?

Beszti, kata!

Hát én is szívesebben adok emmának sonkát, általában azt szoktam benni, de anyukám nagy párizsi evő és ha egyszer Emma elkunyizza tőle akkor szokott azt is enni. és ő 2-3 szeletete simán megeszik. Én is olvastam hoyg 2 éves korig nem ajánlott egyáltalán felvágotta adni, d enem tudok mit kitalálni. Mi is esszük, szerintem ez csak ott megoldható,a hola szülők sem esznek ilyesmit, mert most épp aza korszak van hogy mindnet megkóstol. Még a sült csirkecombot is simán megeszi, és nem ám falatokat, hanem egy egész csirkecombot. ma reggel pl 1 szelet sonkát evett 1 fél kiflivel és egy kocka sajttal.
Hiába na, ha a szülők nem reform konyhások,a kkorazta manó is megérzi és neki sem az kellKép Pl Emma nem issza meg a rízstejet, dobhattam ki az egész dobozzal.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

manó
nem próbáltál belőle tejbegrízt csinálni?
Én először úgy adtam neki, hogy főztem belőle grízt (édesíteni nem kellett, mert a rizsital maga is az) és reszeltem bele almát vagy körtét és azt nagyon komálta. aztán mindig többet többet csempésztem neki, most már megissza kakaóként is.

Beszti
Akkor kitartás az angolhoz! Egyáltalán miért olvasod? Muszáj?
Ezek a krémek jól hangzanak este csinálok én is pár adagot.

Nálunk a reggeli nem nagyon szokott sok lenni, benyalja a kakóját és kicsit nyammog a kenyéren, aztán annyi. Persze utána bepótolja a nap folyamán. nem értem miért van ez.
vitaminhiánya biztos nincs, mert akkor a nap további részében sem enne jól.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Köszi, igyekszem.KépKép
Nem, nem muszáj, de nekem szükséges. Na ez igy nagyon rejtélyesnek hangzikKép, de nem az. Olyan témakörben szeretnék tájékozottabb lenni, ahol nem áll ekkora terjedelmü, mélységü magyar nyelvü szakirodalom a rendelkezésemre. És azért 1 hónap alatt kell kiolvasnom, mert kölcsönkaptam a könyvet, és kb. ennyi idöre.
Reggel nem minden gyerek eszik jól. Pl. Beni nagyon gyengén reggelizik, pedig jól eszik a nap folyamán (söt, már szól is, hogy miért nem kap tizórait, uzsonnát, pedig eszik ebédet és vacsit is minden nap). Nátán meg a reggeli szopi miatt nem eszik valószinü nagyon sokat. Ha Dani csak egy pohár kakaót inna, az is elég lenne szerintem.

Manó!

És is olvastam a felvágottas tiltást 2 éves korig, de az azért nálunk is megoldhatatlan lenne. De akkor már inkább a jobbak (pl. sonka, abból is a csirke vagy pulyka). De lehet, hogy ez is csak önámitás, hogy azokba nem tesznek annyi mindent bele.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Na végre elaludt a Petra így van egy kis időm. Ma kibújt az első rágófoga. Szerencsére nem szenvedtünk vele, észre sem vettem.

Forti
Mos olvasom, hogy akkor mégis eltört Levi keze, hogy-hogy ezt nem vették észre a röngenen? Jobbulást neki!
kaja: Ne aggódjál emiatt a Petránál is van, hogy napokig nem hajlandó semmit sem elfogadni még a finomságokat sem. Én is sokat idegeskedtem rajta de most már elé teszem és ha nem kell neki akkor kiveszem a székből mert akkor ugyis csak szétdobálja. A doktornőhöz is elvittem és kérdeztem , hogy nem e kellene neki valami gyógyszer, hogy ennyire nincs étvágy és ő azt mondta, hogy evés előtt adjak neki egy kis narancslevet vagy valami gyümölcsöt. Tudom, hogy ez rossz amit csinálok de azt vettem észre ha ott hagyom a játékai között és játszik közbe akkor észre sem veszi, hogy falatokat teszek a szájába. Ma is evett csirkepörköltet tésztával és olyan sokat megevett. Pépeset egyáltalán nem eszik és kanállal sem lehet etetni. Olyan kajákat csinálok amit a kezemmel is tudom neki adni. Remélem azért előbb-utóbb rászokik a kanálra.

Nyuszi
A Petra még nem tud menni csak ha fogja a kezemet vagy valami be kapaszkodik. Állni már nagyon stabilan áll de ha hívom akkor inkább oda mászik.

Conti, Sasha
Én rendszeresen a Petrával járok WC-re.

Kataa
A III. kerületbe is volt Máltais játszótér és azok tényleg nagyon szuperek. Tőlünk kicsit messze volt de azért apával mindig lementünk kocsival mert a Petra nagyon szerette.

Zsuzsa
Gödöllön is van tali? Akkor remélem hamarosan mi is csatlakozhatunk. Az a mamusz amit vettél az Elődenek az tartja rendesen a bokáját? A sarokrésze kemény?

Judus
Hol van ilyen aqufitness?

Ági
petra2

Sziasztok!

Lányok!

Lenne egy kérdésem. A Hanna már nagyon ügyesen feláll és a bútorok mellett kapaszkodva közlekedik. Ha fogjuk a kezét lépeget. De tegnap olvastam a Nők lapja honlapján, hogy ezt nem ajánlatos, mert nem tesz jót a gyerkőc lábának. Meg kell várni míg magától nem indul el.
Nektek mi erről a véleményetek? Ki hogyan csinálja? Tényleg nem jó a babáknak?

Judus
judus

Sziasztok
Kataa
az aposom is mondta hogy a páromnak már enyiidösen rég tojásrántotával etete párom meg azt mondta hogy petike még nem eszik ilyet hanem tápit és töbet nem is beszéltünk rola megérte hogy mi máskép neveljük petikét mint ök a páromat amugysem szol bele semmibe ez bene a jo elentétbe az anyukámal Kép.

Magdi
én amit lehet a kezébe adok mert nem szereti petike ha etetik kivéve a bébiételt és a cumisüveget akor nem tiltakozik hogy etesem de pl a banánt csak akor volt hajlando megeni amikor fél-háromnegyed egész banánt adtam a kezébe mert elöte én is pici darabokat adtam a kezébe ,szájába ugy nem kelett neki igy aztán levetköztetem kimentünk a konyhába és beleültetem a bébihordojába (abaszoktunk enni ) amig mi a páromal Sütiztünk adig ö banánt evet meletünk Kép és néztem hogy eszi mindig csak kicsiket harapot le pedig neki sincs tul sok foga 7foga van Kép kiflit is csak ugy a kezébe adom csak 2-3 töröm ö meg elnyamogja igaz a felét a porszivo szivja fel mert elmorzsáza Kép de anyibaj legyen amugy ö is ilyen lassan eszik mindent szerintem nem baj majd bele jön Kép .

"felnött kaja"
petike csak akor kap a mi ennivalonkbol ha aman nincs tej mert ö tehéntejfehérje alergiás igy nem szokot a mi ennivalonkbol enni csak ha valami olyat fözök magunknak amibe nincs tej vagy kihagyom belöle mint a sertéspörkölt ,vagy ha huslevest csinálok akor abol a zöldséget megeszi,vagy sültkruplit is szereti Kép .

Kataa,Beszti
én megeszem söt szeretem a párizsit vajaskenyérel Kép viszont petikének adok nem adok oda semmit amig nem néztem át a cimkéjét ha nincs bene tejesdolog akor megkostolhatja ha izlik neki akor kap máskor is Kép .

Lányok
ma petike egy ujabb dolgot mutatot nekem az ágyra felmászást ott ált az ágy végénél és felakart mászni egy kis segitségel fel is sikerült neki Kép a végén megdicsértem és kapot egy oriási puszit csak sajna töbet nem akart probálkozni .minden nap mutat valami ujat aminek én nagyon örülök Kép

Puszi Csics és petike
csics

Csics
Miért nem adsz neki tojásrántottát? Arra is allergiás? Már elmúlt 1 éves Petike is nem? Én már adtam Daninak tojásos nokedlit is.
Most ne gondold, hogy felelőtlen vagyok, de szerintem egy 1 éves elmúlt gyerek már kaphat akár rántottát is. Mi is először a sárgájával kezdtük a bevezetést, aztán utána a fehérje is, most már nem lacafazázunk, nem allergiás. Rántott csirkehusiban is van tojás.

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok

Ma végre megérkezett a dokihoz a labor eredmény, egy kicsit vérszegény Levi, azt mondta az orvos, hogy ennyi már elég ahhoz hogy ne legyen étvágya. Most Maltofern-t kell szednie, nagyon remélem hogy lesz hatása és visszatér az étvágy!

Ági
Az első röntgenen nem látszott maga a törés, csak hogy a csont egy kicsit hajlott. Biztos nem úgy tartotta a kezét a felvétel alatt, mint a másodiknál. Ott már maga a törés is látszott.

Holnap reggel megyünk a sebészetre leveszik a sínt, kap helyette kőrgipszet! Remélem most nem lesz sírás, és nem kell egész nap ott dekkolnunk.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok

Kihasznalva a delelotti jo idot setalgattunk Alexxel es a szembe szomszed csajjal akinek 14 honapos a kisfia.Olyan fura,5 evvel fiatalabb nalm es kislany kora ota ismerem es mar babaja van.: )))
Szabolcs utcaban szult es jo velemennyel volt mindenrol.

Gumicukor
Ez jo otelt csak a nagyim sima liszttel foz : ((De megprobalok beujitani a csaladnal: ))
Nem gondoltal arra hogy a kakao nagyon elteliti ezert eszik keveset.En mar hallotam ilyet hogy azert nem evett a gyerek mert a kakao laktato volt neki.
Koszi a tejbegriz meg a joghurtos muzli is ok lesz; )

Beszti
Koszi ezek a kremek jo otletek,de meddig tarthato el egy adag hutoben??2-3 nap??
En is imadom a kenyersutos kenyeret,(meg a buktat: )),a ferjem beigert nekem is egy gepet,de mar csak az uj lakasban.
Alex is gyumot kap tizoraira,sot van amikor elutan is joghurttal+ puffasztott buzaval.

Mano
Igazad van,akkor majd jo lesz neki a pulyka sonka is.Bar meg csak 5 foga van,de nagyon tud ragni: )
Ez a reggeli neked mar a tapi utan megy?/Mert Alex 6-kor iszik 260 tapot,es 9 utan mar gyumizik,aztan 1-kor ebed,4-kor valami pep,vagy joghurtos cucc es este megint tapi 8-kor.Kozben azert megy a kenyer nassi.

Judus
Hat Alex is imad kezen fogva menni persze nem egesz nap ugyhogy szerintem ez nam karos,ne aggodj.

Forti
Drukk a holnapi gipszeleshez.Na legalabb kiderult hogy mi okozza a nem evest,hajra vas: ))).

Megyek Fabrit nezni.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Hello,

Conti,
Igen, jó volt talizni, édesek voltak a kicsikKép.
Lilinek vannak fürdőjátékai egy kádra rakható dobozban, abból szokott kivenni magának játékot, azokkal jól el szokott lenni. Egy időben a dugót húzta ki mindig, aztán rá tettük a csúszásgátlót, azóta eszébe sem jut.
Képzeld ma sütöttem a páromnak kenyeret és egész jó lett, alig várom, hogy hazajöjjön (most épp Zöldpardonozik a barátaival) és megkóstoljaKép.

Dec8,
Köszi a receptetKép.
Nagyon jól hangzik ez a lehetőség, amit az alapítvány nyújt. Jól értem, hogy csak Budapesten kívül lehetséges?

Nyuszi,
Újpesti MegaKép? Régi szép idők, amikor még gyakran el tudtunk sétálni odaKép. Mi kicsit tologattuk Lilit a mociján (igaz annak nincs pedálja) aztán pár napja már saját maga lépeget vele. Lilinek képzeld nem ízlik a túró rudiKép.
Drukk a sógornődnek a babához!
Nem mondod, neked ennyi virág lent csücsül már a földbenKép? Akkor nem sok dolgod lesz ősszel az ültetéssel. Gyöngyvirág nálunk is van, de sajnos két betonoszlopot a nyakába raktak pár napja, így nem tudom mi fog belőle maradniKép.
Nagyon édes a kép Emiről. Ezen a képen nagyon hasonlít a papájára szerintem.

Magdi,
Gazdálkodási szakra fogok járni.

Forti,
Voltunk dokinál a héten és azt mondta, hogy létezik egy olyan vírus, ami 1-2 napos lázat csinál azt követően pedig egy szinte egész testre kiterjedő kiütést (ez is előjött Lilinél, de 1 nap alatt el is múlt), aztán ennyiben ki is merül a betegség. Szerencsére már napok óta jól alszik és eszik Lili. Gyógyszert sem írt fel a dokinéni. Azt is mondta, hogy egy fog sohasem csinál lázat, max hőemelkedést. Ha már láz van akkor ott valami más is van a háttérben.
Drukk a holnapi gipszeléshez Levinek!

Gumicukor,
Mail ment a Mikkamakkáról.

A napokban jól elfoglaltam magam a befőzésekkel. Rengeteg barackot és körtét raktam el és még többet fagyasztottam le Lilinek. Készítettem a maradék érettebb gyümikből lekvárt is, az nekem különösen ízlikKép. Jó nagy körte és barackdarabokat hagytam benne, isteni lesz sütikbe. Apukámék is besegítenek, az itteni nem kevés almát és paradicsomot ők teszik el nekünk. A jó sok élfóliázásomnak is meglett az eredménye, mert felkerültek a konyhaszekrényre az ajtók és a fiókelőlapok alulra. Egész más így a konyha.Kép Kitaláltam, hogy mit fogok csinálni azzal a rengeteg csipőspaprikával ami a kertben van még. Készítek térbeli képeket szárított paprikából, citromból meg zöldnövényekből. Csak még ehez való képkeretet nem találtam még seholKép.
Lili mostanában nagyon fogékony, elég 1x látnia valamit és már utánozza. Szinte mindent tud a lakásban, hogy mi hol van. Ha kérdezzük már mutat is rá. Nagyon rendes kislány, mert ha bármikor mondom neki, hogy valamit ne tegyen, abbahagyja. Ha megkérem, szépen visszatolja a fiókot. A kis mociján már egyedül rodeózik, és a mai nap sikere, hogy már nem kell mindkét kezét fogni séta közben. Egy kezünket fogva is ügyesen lépeget.
Talán a darabos kajcsik is lassan szóba jöhetnek nála, mert a sültkrumplit már rendesen harapja és eszi. Reggeli mellé szoktam neki frissen passzírozni szőlőlevet (a kertből szedem), hát azt imádja, több decit képes belőle meginniKép.
Egy csomó helyen néztem a városban vastag talpú mamuszt Lilinek a lakásba, de nem találtam, erre szokás szerint egy közeli bababoltban sikerült a méretében kapni olyat aminek a talpa csúszásgátlós, és van benne egy jó kis puha de vastag talpbélés is. A teteje pedig tépőzáras.

Jó éjt,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Nyuszi,
Mondtad múltkor, hogy te is körtés Mildipépet szoktál Eminek venni. Nekünk mott elfogyott, de sehol sem lehet kapni, (Cora, Auchan, Tesco, Megatoys, bioboltok-ezekben már néztem) ahol korábban mindíg volt. Te hol veszed?

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

kataa!

Igen, eza reggeli tápi után volt. Csak ő olyna 7-kor vagy 1/2 8-kor eszi tápit, de mostanában nincsannyira oda már érte reggel, van hogy csak 1 dl-t iszik, van hogy 2-t, de többet soha. Aztán mikor mi reggelizünk akkor kapja a sonkát, sajtot, kiflit, virslit, mikor mit. Utána 10-11 körül kapja a gyümit, 2-kor főzelék, 5-kor tejpép, 8-kor táp, ilynekor már álmos és megeszi az egészet, 210+7 kanál tápKép Persze ő is nasizik mindemellett napközben.Kép De ha nem alszik el pl 8-kor mert aludt délután, akkor sem eszik már később, oylankor teát kap lefekvéskor, aminek maximált időpontja 10 óra.

Zsuzsa!

Én meg a te mauszodról áradoztam anyukámnak, de nem kaptams ehol, így beletörődtem abba mait kaptamKép De ez sokszor leesika lábáról, húzogatni kell, no de a zoknit is kell, úgyhoyg mindegy, jó lesz. ha meg nagyon unim ráadom a tornacipőt.

Motorozás nálunk is megy, már nem is bánom hogy megvettük neki. Ráül és kormányoz, hátrafelé tök gyorsan hajtja, előre még lassan.

Manó

KépKép
manó

Ilke
Levinek is volt ilyen, csak neki 4 hónapos korában. Úgy látszik előbb-utóbb minden baba átmegy rajta.

Zsuzsa
Mi is a könnyítetten gondolkodunk.

Lassan indulunk, mindenkinek szép napot!

Forti

Kép
Kép
forti

Gumicukor!

Nálunk pont tegnap volt tojásos nokedli, persze Nátán is evett belöle. Mivel nem volt allergiás reakciója töle, én is szoktam neki adni.

Judus!

Én annak a hive vagyok, hogy csinálja magától.
Viszont pont Nátán mutatta meg, hogy van olyan eset, amikor ö maga is akarja, hogy lépegess vele, miközben fogja a kezedet.
Most meg már odáig jutott, hogy egyáltalán nem akarja megfogni, hanem mindenáron egyedül akar menni (pedig gyorsabb és biztosabb is, ha én fogom a kezét, és pl. utcán jobb is, mert nem botlik el, egyedül meg idönként igen).

Ilke!

Akkor a ti mamuszotoknak nincs kemény talpa, csak olyan anyag és csúszásgátlós? Mert akkor az az mi mamuszunk is!KépKép Pontosan hol vetted és mennyiért?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kétszer küldte el...Kép

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Pocok
Hat a legjobb tanacs az hogy fogadj egy szolgat : ))
De ha ez nem megy akkor jon az hogy inkabb kozepes dobozok kellenek mert a nehezbe beleszakad a cipelo ember (jelen esetben az apak : ))Ja es a gyerekek mellett csiga lassusaggal lehet haladni ugyhogy az utolso egy napra Manka mamazni fog: )))
Mikor koltoztok pontosan??

Ilke
Ugyi vagy befozesileg.En is tettem el egy csomo szilvat ,barackot a melyhutobe neki .Alex is imadja a szolot,meg en is : )Gyumolcscentrifugaval csinalod a szololet??

MAno
Hat jo etvagya van Emmanak : ))Kepzeld az uj Beba 2+ taptol ma Alex csak 7-kor ebredt 6 helyett.Hat mar megerte ; ))
O reggel is este is 260 tapot iszik meg.

Beszti
En is errol beszeltem amikor huzza a kezed hogy setaljunk : ))

Lanyok valaki irja mar meg a Megatoys 4D UH rendelo szamat ,mert a baratnomet elvinnem : )))A ferje azt mondta O nem akarja tudni a nemet azert megyunk csak ketten(3-an Alexxal : )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

kataa!

Én is épp most akarom majd kipróbálnia Beba 2+-t. Mosat egyenlőre a Beba2-t vettem, hogy meglássuk bírja e, mert abból van kisdobozo és nem akarok megont egy teljes nagy doboz tápot kidobni, de ha bejön akkor jön a beba2+. Tényleg vaníliás?

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Megint régen nem írtam, sok melo volt megint.

Költözködők
Tényleg a közepes dobozok a jobbak, én is mindent abba pakoltam. Amit én rosszul csináltam, hogy nem pontosan írtam rá, hogy mi is van benne. Ez a kicsomagolásnál volt gond. Mivel 1 hónapot álltak a dobozok a garázsban, míg be tudtunk költözni, már régen elfelejtettem, hogy mit hová is raktam. Volt keresgélés. Egyébként még most is van olyan dolog, amit azóta sem találok :-) Rejtély: doboz már nincs (1 éve beköltöztünk) de eltünt egy pár dolog. Hogy hová? Fogalmam sincs :-)

Mamusz, cipő
Mi is most vettünk a csajszinak egy cipőcskét, 4950 pénz volt a Brumi Maciban. Nagyon szép, cipzáras, tépőzáras. Választék nem nagyon volt tépőzárasban, mind fűzős volt. Még szerencse, hogy ez az egy tetszett is.
Mamuszt is kapott, egy zokni-szerűt, macival az orrán. Imádja, állandóan eteti a macit rajta. KépKépKép

Védőnő
Hát tegnap megint sikerült vele összefutni, méreckedni voltunk, és nem volt dokinéni, ezért ő mérte le a tücsköt. 9750 g, 75,5 cm így 10 hónaposan. 1,5 hónap alatt több mint 500 g-ot hízott. Védőnő szerint nem túl jó, hogy kb. 3 hónapja szinte csak anyatejet kap, mert nem fogad el semmi mást. Azt mondja, hogy "MI VAN, HA ELFOGY AZ ANYATEJ........., ÁÁÁÁÁÁÁ, VÉGÜLIS NEM BAJ, MAJD KAP TÁPSZERT" no comment.........

Kataa, 4D
Szerintem hívd fel a Megatoys-t, ott meg tudják mondani Neked. 358-0093, ez a Soroksári úti Megatoys száma.

Motorozás
Sógornőm fiának van (1 éves), az ő motorjára ült rá a kiscsaj, hát egyből hajtotta magát előre. nagyon kis ügyes volt. Olyan peckesen ült rajta, mintha ezer éve gyakorolná.

Egyébként egyre ügyesebb, ha megkérdezem, hogy "hogy szereted az anyut" jön és bújik hozzám, és kapok egy nagy puszit. Ilyenkor majd elolvadok, főleg hogy ezt senki mással nem csinálja.
De tudja mutatni a zokniját, cipőjét, pulcsiját, nadrágját. Megmutatja a játékait név szerint, mindegyiknek ad puszit, ha mondom, hogy irány fürdeni, akkor kotor a fürdőszobába KépKép és szinte megállás nélkül dumál. A legujabb szó az "ideeeeeeeeen", és mindig jókor használja KépKép
Ja és jön a 9-10 fogunk is KépKép

No most megyek, mert holnap megyünk Szegedre anyámékhoz, és még pakolni is kéne, meg főzni is kell valamit.

Jók legyetek, beteg babáknak mielőbbi gyógyulást

Szilcsike és Szilvike (10hó meg pár nap)
szilcsike

Szilcsike!

Ja, mert persze az ugy megy, hogy egyszer csak elzárják a csapot a melledben, mint a vizmü a vizet!KépKépKép Azért a védönö egy kcsit gondolkodhatna, mert szerintem ha egy gyerek enyni ideig kibirta anyatejmennyiséggel, és a 3 hetes, és a 6 hónapos fejlödési ugrást is sikerült a tejmennyiségnek követnie, ráadásul ilyen szép súlyú és még rendesen hizik is igy 10 hónaposan, akkor az anyatej már nem fog neki elfogyni (hacsak valami tényleg komoly dolog nem éri a szervezetedet), valószinü a gyerek fogja a szopit elöbb abbahagyni.

Kataa!

Kép
A 4D Uh rendelö száma a Kismama szerint: 30/996-2164.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Mano
Hat nem tudom hogy az-e mindenesetre edesebb mint az Aptamil.
Azt irja hogy tobb benne a vas.Viszont annyit kell belerakni hogy felig van az uveg porral,igy surubb is,nehezebben jon az uvegbol,egy kicsit tovabb tart az eves,de legalabb elpilled es hamarabb alszik el: )))
Az mikor derul ki Emmanal hogy nem birja??alex 2 napjka eszi de nem latok semmi kulonos valtozast a boren.

Szilcsike
Igazad van azt elfelejtettem mondani,mi is rairtuk mi van benne,hoszen nekunk 7 honapig allnak majd a dobozok.
Ja es jol beragasztoztam oket hogy ne menjen be a por.
Koszi a szamot: )
Vedono: hat tenyleg mit izgul,amikor jo sulyban van Szilvike.
Tenyleg ugyes hogy igy mutogat mindent : )

Beszti
Koszi: ))Kar hogy nem en megyek : )))

Nem si meseltem hogy tegnapegy boltban Alex ult a bevasarlo kocsiban es jott egy babo ugyanolyan babakocsival mint neki van.Erre O elkezdett mutogatni es nyult is ki ,azt hitte ez az O kocsija: ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Pár napon belül kiütéses lesz az araca szája körül. ha meg akkor sem hagyom abba terjed a kiütés az egész pofiján.

manó

KépKép
manó

Kataa
Én is azt hittem, ha leragasztom,majd nem lesz poros, de nem akarlak elkeseríteni, egy hónap állás után az összes ruhát moshattam ki. Tele volt porral minden, azon kívül összegyűrődve, állott szaggal szedtem ki a dobozokból. (mivel 8 hónapos terhesen dobozoltam, nagyon figyeltem rá, hogy rendesen pakoljak el mindent, ne kelljen szülés előtt még mosni, hááááát, nem úsztam meg Kép)Pedig egy használaton kívüli garázsban volt az összes cuccunk.
Ja és nagyon fontos, hogy az ágyneműket (paplan, párna) egy nagy zacsiba is tegyétek bele, azt is jól ragasszátok le, és úgy a dobozba. Nálunk azok úszták meg kizárólag por nélkül.

Beszti
Azt nem írtam, hogy ez egy gyermektelen, max. 23 éves védőnéni Kép

Szilcsike
szilcsike

szilcsike

akár a mi védőnőnkrő is írhattad volna. hozzánk jövőhéten szerdán jön, de már előre feláll a szőr a hátamon.
pláne mikor a múltkor a méreckedésnél, belebeszéli a gyerekbe, hogy fél tőle. pedig dani csak nagyra nyílt szemekkel komolya nézett rá, még sosem sírta el magát vki láttára, mert esetleg nem tetszett neki. egyébként meg a ygerek is érzi, hogy nem bírja az anyja a védőnőt...

KépKép
KépKép
gumicukor

Megjöttünk a sebészetről, tök gyorsan ment minden, Levi megkapta a kőrgipszet. Nem sírt, a mostani gipszelős emberke nagyon gyorsan dolgozott. Levinek szerintem ideje sem volt észbe kapni hogy mi történik.
Haza felé beugrottam a Kenguru-Goldba a gyöngyösin, hát...
Elköltöztek egy nagyobb helyiségbe, viszont ennek köszönhetően 3000,- alatt nincs se rugi se semmi. Csak a badyk. Talán (azt nem néztem) !
Levinek akartam venni 2 db ujjatlan rugit éjszakára hogy ne fázzon, mert a takaró kb. fél percig marad csak rajta. Bevallom nem találtam ilyet! Létezik hogy 80-86-os méretben már nem csinálnak rugikat?

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!
Nálunk a legújabb fejlemény, hogy Bala önállóan megy. Még csak kb. 5-6 métert megy egyfolytában, de nagyon ügyi. Kép
Hétvégén még csak anya-apa között ingázott, most meg szinte elüti a kezemet, ha meg akarom fogni. Mintha mondáná, hogy látod anya egyedül is megy már.

Csomagolás,
Úgy látom, hogy most a költözés a fő téma. Mi is most állunk előtte. A hétvégére van betervezve a csomagolás nagy része, mivel jövőhéten vasárnap költözünk.
Én a ruhákat zsákokba tervezem csomagolni (mivel kevés a doboz és az kell a könyveknek és az edényeknek). Úgy látszik, hogy ez nem is olyan rossz ötlet.

Védőnő,
Nálunk pont a másik véglet az igaz, nyugdíj előtt álló hölgy. Anno egy gyereket felnevelt, de már jó régen ...
Így mindent "tud", hogy mit hogyan kell csinálni.
Szerencsére minket általában nem szokott itthon találni Kép.

Ági!
Ti mikor költöztök előre láthatólag?
Mi még sajna nem tudjuk, így most anyuékhoz megyünk. Kivéve ha csoda történik, és elkészül a ház.

Pszi és Bala
pszi

Sziasztok, megérkeztünk.
Időm most nincs visszaolvasni, meg a gépünkkel is történt valami: iszonyú lassú lett.
Most csak elmesélem, mik történtek.
Vettünk Dodesznak bakancsot, de ez nem volt egy egyszerű történet. Elmentünk a Megatoysba, megmérték a lábát, kiderült, hogy 17nél is kisebb, de azért azt ajánlották, hogy 18as bakkert vegyünk. Hát nem tudom, ki járt arra kb egy hete (Soroksári), abszolút no választék. Sőt!!! Össz-vissz 3-4 féle cipő volt ott, ebből 2 zárt, de olyan, mint egy tornacipő. Ronda. Mondtam, hogy köszi, nem, eleve nem tetszik, pláne nem első cipőnek!! Na kicsit ki voltam akadva, mert készültünk a lányt nagyira hagyni pár napra, erre nincs utcai cipője. Erre képzeljétek, kiderült, hogy tőlünk 1 saroknyira van egy siesta márkabolt. Hahaha. Szóval szombat reggel irány oda, akkora a választék, hogy döbbenet!!
Azóta megjártuk a papával Szlovákiát, nagyon jó volt, bár kissé fárasztó. Túrát vezettünk 17-18 éveseknek, akik az itteni amerikai iskolába járnak. Döbbenet. Iszonyúan el vannak kényeztetve, lusták, a szellemi szinvonalról meg jobb nem beszélni. Komolyan. A tanárok meg mindent rájuk hagynak, úgy beszélnek velük, hogy csak lestünk. Kb. elküldik őket melegebb éghajlatra, mondván, nem azért fizetnek a szüleik, hogy még ők dirigáljanak. NAGYON durva.
Dodi viszont jól elvolt a nagyiékkal + dédiékkel, bár azt vettem észre, hogy kissé újra kell nevelni, nagyon el lett kapatva. De hát ez van gondolom máshol is. Ma reggel voltunk érte, most itt durmol a karomban. Olyan jó volt újra látni, már iszonyúan hiányzott!!! És bármilyen hihetetlen 4 nap alatt sokat nőtt, még a haja is döbbenetesen hosszabb lett!!! Rengeteget emlegettük, amikor itthon hagytam, még bőgtem is. De most olyan jó megint vele!!!
Üdvözlet mindenkinek, majd megpróbálok olvasgatni, de most vele akarok minnél többet lenni. Remélem mindenkivel csak jó dolgok történtek azóta!!
puszi

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Cseréltem képet a profilomban! Egészen friss!!! Kép Mai!

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!
Én a kenguru goldnak a pizsijét szeretem (most vettünk, éppen 3000ft alatt volt). Igaz, hogy ez hosszú ujjú, de van tappancsa (csúszásgátlós), és 104-es méretig gyártják.
Egyébként csinálnak, mert nekünk van egy 86-os (szintén K.G.), de szerintem is elég ritka.
Pszi
pszi

Forti!

Én is hosszú ujju pizsit vettem Emmának, ami végülis egy lábas rudalózó. A C and A-ban van ebből a méretből még 92-es is. Máshol én se találtam nagyon, csak lábfej nélkülieket, az meg éjszakára nem jó. De 80-as még azérta kenguru goldnak is van, mert olyat vettem még a Soroksári úti mega toysban.

MANÓ

ja, és a c and A-ban 1350 Ft volt most a pamut lábfejes hosszú ujju rugiból néháyn fajat.

KépKép
manó

Hatha nem erek ma ide...

dec8,
boldog elso szulinapot Hannanak!Kép

-Afonya
afonya

FortiKép
Nagyon szép a kicsi fiad, megsasoltam az új képetKép

Lányok! Tegnap írtam egy litániát és már majdnem kész volt amikor áramszünet lett. Már nem volt erőm újraírni, de akkor megint elkezdem.

A Heip Pál kórházban az ortopéd orvos ajánlotta, hogy:

1. Kövön, padlón, sima felületeken, vagyis otthon a lakásban igenis ajánlott a szandi használata, mivel a lapos talaj nem fejleszti a talp izmait. Mezítlábazni lehet a homokon, a kertben, de otthonra szandiban legyen a gyerek.

2. A Madarász u-ban és a Heim P. utcai kórház speciálisan kiképzett magyar gyártmányú cipőket ajánl kisbabáknak, Salus termékek, melyeknek a belső sarka (ha jól emléxem) kissé megemelt. Ezen kívül lehet még kapni a XI. Dombóvári út 1-ben is lehet venni cipőket (fehérvári út sarkán van).

Nekem is sasolnom kellene egy pizsit Chris-nekKép

Lányok kérdésKép Fürdetésnél eddig nem volt gond, Chris haja, merthát nem volt neki Kép. Ti hogy álljátok meg, hogy ne mossátok meg a gyerek haját? Összekeni magát minden kajával, szóval nem maradhat ki legalább a vizes öblítés. Hogy szárítjátok a gyerek haját? Vagy nektek nem főzelékezi össze a fejét a gyerek?

Most megyek, mindenkinek pusszantás,

MJ-Móni
mj__móni

Judus! Nóri is ugyanezt csinálja, nagyon szeret úgy járkálni, hogy közben fogja a kezünket. De én is olvastam, hogy ez nem ajánlott, így igyekszem minél kevesebbszer és minél rövidebb ideig sétálni vele. Hogy miért nem ajánlják? Erre már nem emlékszem, erről én régen olvastam, azt sem tudom, hogy hol, de megmaradt bennem.
Már csak emiatt is nagyon várom az első önálló lépéseket! Kép

Felszítottam a kedélyeket a virslivel. Kép Ki fogtok lehet tagadni, de én nagyon szeretem. A sertéspárizsit is imádom (azt még nem adtam a Nórinak, de mivel gyakran eszek előbb-utóbb úgyis kunyizni fog belőle). Amikor terhes voltam a Nórival, akkor a párizsis zsömi volt a fő táplálékom. Ízlések és pofonok, még szerencse, hogy nem vagyunk egyformák! Kép Kép

A sajtot lereszelve adjátok a gyerkőcöknek?

Forti! Örülök, hogy minden rendben ment, most már csak gyorsan meg kell gyógyulni! Megnéztem a profilodat, nagyon szép kisfiad van! És az a gipsz ! Kép Kép Nagyon vagány!!! Kép Kép

Dec8! Csatlakozom Áfonyához! Boldog szülinapot Hannának!

Sziasztok:
Magdi
Magdi

dec8
Nagyon boldog ELSŐ születésnapot kívánok Hannának!

Pszi
Na látod olyat nem néztem. Mondjuk én azért keresek ujjatlant, mert galérián alszunk és a hosszú ujjú meleg lenne, viszont amiben most alszik, abban pedig fázik. Normál pizsi és hálózsák annyi volt mint a szemét. Hálózsákot én is láttam még 104-es méretben is.

Manó
80-ast láttam, de az már kicsi Levinek. Egyébként elszaladtam a Tescoba és ott volt, vettem is 2 db-ot. Az egyik valami 900,- a másik 1100,- Ft volt. És nem plüss! Kép

Móni
Köszi a dicséretet. Kép
Hogy érted hogy, hogy álljuk meg hogy ne mossuk meg a haját?
Mi egy héten 2x mosunk samponnal hajat, amíg meleg volt a köztes napokon simán a fürdővízzel mostam neki. Most hogy hűvösebb van, csak a két fix hajmosás van. Levi "sajnos" nem eszi össze magát, ezért tudom tartani ezt a menetrendet. Szárítani pedig nem szárítom, jól megtörlöm, és megszárad magától.

Magdi
Köszi! Kép Kép
Jut eszembe, miért nem regisztrálod magad? Csak kérdezem!

Képzeljétek Levi ma egész szépen evett, most uzsira pl. megevett majdnem egy fél túrós batyut és utána benyomott egy danoninót. Annyira örülök neki!! Szerintetek létezik hogy tegnap óta kapja a vasat és ez már annak az eredménye? Vagy most nagy hülyeséget kérdeztem? Kép

Megyek fürdetni, este még jövök
Forti

Kép
Kép
forti

Köszi a gratulációkat!
Hannus szülinapját jól megünnepeltük. Szépen széttrancsírozta a csokitortát. Kapott egy csomó mindent, de legjobban egy kisállatos kulcstartó tetszett neki. Persze a dupló-t is nagyon bírta. Ma délután ennek örömére tök sokat lépegetett egyedül. remélem most már kezd megsziládrulni benne a járás.

Ilke
Az egész buli csak most indul majd. És valóban Bp-n kívül az aglomerációban. De csak a jövő évben valósul meg.
Hanna sem eszi meg a túró rudit.

Móni
Mi mossuk és szárítjuk Hanna haját, gyakorlatilag születsétől fogva hajszárítóval. ő nem ilyedt meg tőle, de csak langyival szoktam, nem forróval.

Üdv
dec8
dec8

Szaisztok!

magdi!

Emma a sajtot már nem reszelve eszi, hanem kis falatokbam. ő nagyon szereti. de régen néha rezseltema főzelékére.

Dec 8!

Boldog szülinapot!

hajmosás: Én nem mosom mindne nap, csak ha koszos, amúgy kb egy héten 2x. Aztán megtörlöm, mire felöltöztetem addigra száraz.

Forti!

Én egyszer vettem a tescoban egy 86-ost, de maximum 80-as valójában. és lakopott az elejérőla kiskacsa. Kép

ma voltam a C and A-ban Emmának még egy olyan olcsó pizsit venni amit artam és ott an egy olyan műanyag játszó vát szerű, tudjátokminta McDonaldsokban, csak ez nem oylan magas, hár az Emma olyan szuper jót játszott ott két kislánnyal. Mászott ezerrel utánuk várban, nagyokat kurjongatott örömébenKép

manó

KépKép
manó

Manó
Holnap megyek vissza a Tescoba kicseréltetni a rugit, ugyanis felpróbáltam Levire és az ülepe kb. a térdéig ér. Jöhet a 92-es méret Kép Kép
Mi az a C and A??? És hol van?

Magdi
Levi is most már simán kapja a sajtit, szépen elcsócsálja az ínyével és a 4 szál fogával. Amíg kicsi volt én is reszelten adtam. Zsani pl. úgy csinálta hogy lereszelte és kicsi gömböket gyúrt belőle. Így darabos is volt, de utána könnyen szétomlott a szájban.

Forti

Kép
Kép
forti

Forti!
na, látod én is így jártama tescossal. A Cand A az Árkádban van meg a pólusban. Nag yruházati bolt, van minden felnőtt, gyerek , csecsemő. én imádom, Emma nagyon sok cucca onnan van. De elégváltozó a kínálat, van amikor sok jó dolog van, van amikor kevésbé. ma még volt az akciós rugikból, de bevallom olyat nem láttam ami ujj nélküli.

manó

KépKép
manó

Sziasztok

Kezd alakulni a helyzet. Az utóbbi 3 napban egész sok időt sikerült itthon töltenem és meglett az eredménye. A lányom újra megismer.Kép Ma egész nap azt hajtogatta hogy annya,annya ... még akkor is ,mikor nem velem játszott.Kép

Beszti

Persze meg tudom mondani az anyunak hogy a reggeli szopinál hagyjon minket, csak az a baj, hogy mivel még a ház fele nincs kész, most ő a nappaliban alszik és hamarabb meghallja ha nyafog a lányom mint én. Meg hulla fáradtan alszom éjszaka, annyit lótok-futok nappal és anyu csak engem akar kimélni.

Ilke

Igen, szerencse hogy ennyi virághagyma pihen itt a földben, lesz itt virágtenger tavasszal.Kép
Körtés Mildit már rég nem vettem, mert úgy jártam mint Te, vagyis sokáig nem kaptam és aztán mikor végre találtam , ha jól emlékszem a Corában, akkor vettem mindjárt 3 dobozzal. De mi is már az utolsót fogyasztjuk.Kép Majd megnézem az itteni Corában és vehetek Nektek is, ha kell. Aztán az apuk átadhatják egymásnak.
Nagyon ügyes vagy hogy ennyit befőztél. Itt csak nagyon fiatal gyümifák vannak, zöldség meg egy szál se.Kép Sebaj, majd jövőre.

Dec8

Sok boldog szülinapot Hannának!
Kép

Zsuzsa

Igen, nagy segitség a kis kubikus lányom az épitkezésnél, hát még ha látnád hogy próbálja rávenni a munkás bácsikat, hogy játszanak vele.Kép

Forti

Örülök, hogy kezd visszajönni az étvágya Levinek.Kép És hogy viseli a gipszet?

Képzeljétek megszületett az angol unokatesó és nagyon jól vannak. KépIgaz előző éjjel megindult a szülés, de császár lett a végén. A kisfiút Liam Thomasnak hivják. A párom kitalálta, hogy a jövő héten menjünk ki Angliába. Csak kicsit aggódom, mert pont akkor nem lesz kerités, mert a jövő héten csinálják. Szerintetek?

Megyek aludni.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Ja mégegy

Gumicukor

A gumicsizmát itt Gödön vettük és 1850 pénzért.

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

dec8,
boldog elso szulinapot Hannanak, a furdetos nevetos kepen tunderiKép

Kép

Forti,
orulok, hogy Levi "megjavult"Kép Milyen pizsamat lattal 104-esben?! Ujjatlan, nem tul vastag, inkabb vekony anyagu is volt ebben a meretben? Es ha igen, hol?

-Afonya
afonya

Beszti,
Itt a XVIII. kerületben vettem ha jól emlékszem 990.- pénz volt. Felteszek egy képet róla.
Kép

Kataa,
Nem mertem beletenni a szőlőt a gyümicentrifugába a magok miatt, így inkább krumplinyomón szoktam átnyomni.

Forti,
Nagyon jó a kép Leviról! Örülök, hogy gyorsan ment a gipszelés.

Dec8,
Boldog szülinapot kívánok Hannának!

Móni,
Mi is hajszárítóval szárítjuk Lili haját. Kb. hetente 1x szoktuk megmosni neki, és utána a tükör előtt szárítjuk a haját, így végig szokta vigyorogni az egészet.

Nyuszi,
Előre is köszi ha meg tudod nézni a Mildit, én már feladtam, hogy találok valahol.
Utazással kapcsolatban, szerintem ha valaki ott tud lenni míg ti kint lesztek, akkor nem lehet gond. Nagy gratula a családnak!

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok!

Hannának boldog első születésnapot kívánok!!!

Kataa!
Én nem szoktam a szőlővel már semmit csinálniKép Gábor két kis ujjával leszedi a szemet a fürtről és berakja a szájába és baromi elégedetten dörmögve megesziKép A felesleges részek meg távoznak az arra kijelölt helyen... Persze 8 és 1/4 foggal ez könnyen megy.

Sokminden történt mostanában. Párom majd' 1 hétig kórházban volt, 3 hétig tartó (most már 4 hete tart) magas láz és gyomorpanaszai miatt. Valami vírus aminek a pontos neve majd 1 hét múlva lesz ismeretes. Érdekesség az egészben, hogy sem én, sem a gyerek nem kapta el és senki más sem.
Fiam mostanság, ha lehet mégjobban anyás. Még éjjel is felébred sokszor és engem keres. Ha nem vagyok ott akkor jön a sírás. Altatás sem egyszerű, visszajött a ringatós korszak. Kis szopi és utána ringatás... brr. Cicin már el sem alszik, bár tegnap 1x volt rá példa.
Nem is tudom mit csináljak. Hogy szokik erről le? Ez is ott kezdődött, hogy jött a rágó foga és az baromira megviselte, hozzátenném engem is. Se éjjel, se nappal nem maradt meg, néha már a hajamat téptem. És a fránya rágófogból még csak 1 csücsök jött ki és még van 3 csücsök, meg a telije.
Azt hiszem Gabi beteg lesz, mert néha szöttyög a nózija, de nem jön belőle semmi. Nagyon remélem, hogy csak a száraz levegő teszi, mert ennél jobban felöltöztetni már kicsit túlzás lenne.

Remélem minden beteg baba meggyógyult már!

puszi
sasha

Kép
sasha

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?