Új privát üzeneted érkezett!

Nyuszi
Fogyni eddig még nem fogyott, bár hízni sem nagyon hízott. Most az uccsó hónapban nem volt mérve.

Zsani
Az az érdekes hogy nem álló helyzetből esett, hanem éppen mászott egy játékért és az útban volt egy másik. Arra esett rá úgy hogy a keze maga alá szorúlt. Gondolom nem feküdt fel teljesen a keze így tudott eltörni.
Puszi az Ildiéknek! De add át jóóóóóóóó?????!!

No mára ennyi, megyek ügyeletbe, Levi most a gipsztől nem tud aludni, nem tud fogdulni tőle, mindíg beakad. Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés, aztán megyek visszaolvasni. Pocaklakó 5-6 hetes, szülés várható időpontja 2004. május 04. Remélem tényleg akkor fog születni, mert akkor együtt fogunk ünnepelni, én is azon a napon születtem. Kép
Üröm az örömben: IKREKNEK indultak, 2 db petezsák volt látható, de az egyik egészen kicsike, sajnos fel fog szívódni. Kép Olyan furcsa: álmaimban ikrekről álmodoztam!!! Hát majdnem összejött.
A lényeg, hogy minden rendben, 4 hét múlva kell menni újra, addigra már többet fogunk látni.

Tegnap voltam suliban, egész nap émelyegtem, este bezuhantam az ágyba, és csak aludtam, aludtam.... Nagyon rendi volt a férjem, tegnap egész nap ő Nórizott, és este is hagyott nyugodtan pihizni. Képzeljétek, képes vagyok nyitott szemmel aludni, a tanár meg azt hiszi, hogy figyelek Kép Komolyra fordítva a szót: ijesztő, hogy mennyire fáradékony vagyok, legszívesebben egész nap csak aludnék.

Forti! Kép Gyors gyógyulást kívánok Levinek! Neked meg kitartást.

Viki! Kép Sok boldogságot! Gratulálok Mátéhoz!

Sziasztok:
Magdi
Magdi

Sziasztok Lányok,

Jó régen jártam erre. Ausztriában voltunk nyaralni Kép + kórházban Kép Sajna Sonnnentherme-ben bementünk a meleg vízbe (a bébiknek szánt medencékben meleg víz van). Lili összeszedett egy jó kis vese-medence gyuszit.
...haza kellett jönnünk a nyaralásból, mert 39 fokos láza volt. Kúppal nem mindig sikerült csillapítani. A lázon kívül semmi más tűnete nem volt. Itthon elküldték kivizsgálásokra, és a vizelet eredménye annyira rossz lett, hogy még a vizeletvéte napján a védőnő eljött hozzánk, hogy odatelefonáltak a dokinak, hogy zsúfolásig van Lili pisije bacival, és azonnal be kell mennünk a kórházba. Nagyon megijedtem, vesekáárosodás lehetőségét is felvetette a védőnő. Kép 10 napig intravénásan kapott antibiotikumot. De most már jól van. De ha láza lesz a jövőben, akkor azonnal vizeletvizsgálatra kell mennünk. + kell utógondozásra is járnunk a nephrológiára. Viszont a veséjének nincs baja...kop-kop-kop.
Holnap meg megyünk tovább nyaralni. Még az előzőt sem csomagoltam ki, úgyhogy most mosómasát játszok, csak gondoltam benézek hozzátok. Majd este talán tudok még jönni, akkor megpróbálok visszaolvasni...ja most még el kell mennünk vásárolni Lilinek őszi cuccokat. Csak éppen alszik.

na mentem, pusz,

gömb
gombolyu

Fori
Szegény Levike! Jól meggyötörték. Reméljük hamar meggyógyul a kezecskéje, ezek a picikék olyan gyorsan regenerálódnak. Az én Hannám egész rendesen eszik, mégsem hízik. úgyhogy most kezdődik a szadizása, (6 hónap alatt 1/2 kg-t kízott)
Tegnap mi is megjártuk a sebészetet. Hanna sajnos a fején landolt, de nagyon jól bírta, vigyorgott mindenkire. Presze neki igazából nem fáj semmilye, így nem volt kínzás neki. Persze nincs semmi baja, csak az anyja pánikolt be (akkorát esett, hogy elvesztette az eszméletét).

Magdi
Ikrek, atlán legközelebb összejön Kép. Hova jársz suliba? A terhesség elején is nyitott szemmel tudtam aludni a munkahelyemen.

Gömb
Hát remélem ez a nyaralásotok már jobban sikerül Kép Szegény Lilike, szóval ezentúl már a babamedencékkel is vigyázni kell, brrr.

dec8
dec8

Hello

Csics
Hat akkor Petikenel kezdodik mar a dackorszak: ))Turelmet hozza : )))

Zsuzsa
Ne is mond,miota itt lakunk a nagyim egyfolytaban nyomja hogy tizoraizzak,meg uzsizzak.Mondtam neki hogy en mar nem vagyok Alex akinel 5* kene enni egy nap: ))
Teny hogy tobbet eszek mert itt van hozza tarsasag.Otthon csak bekaptam egyedul az ebedet de itt repetazom is sajnos.

Dec8
Hat az tenyelg nem sok 6 honap alatt.Remelem azert nem talalnak semmit megsem.Keveset eszik vagy csak nem hizik?
Es mit csinaltal amikor elajult??Es a sebeszeten mit neztek neki?

Forti
Szegeny Levi,na akkor tenyleg fajhatott neki nagyon a torott kez.gyogyulast neki: )))

Magdi
Huha,ikrek.MEgjo hogy igy az elejen felszivodott az egyik.Lenyeg, hogy a masik egy eros baboca lesz; )))Pihenesre nincs tanacs,el tudom kepzelni hogy itt minden gyerekes kismama faradt.

Gomb
Hu 10 nap korhaz,es melyikben voltatok.?Jobbulast Lilinek.Jo nyaralast !!!

Tettem fel uj kepet Alexrol a profilomba,amin all.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Gömb
Jobbulást Lilinek, remélem nem lesz több gondja a veséjével. Azért ez szomorú hogy pont a gyerekeknek szánt meleg vízben történt ez!

dec8
Elvesztette az eszméletét???? Hát én is bepánikoltam volna. Azt sem tudom mit kell csinálni egy eszméletlen testtel. Mit mondtak a sebészeten? Hogy esett akkorát?

Magdi
Örülök hogy jól van a pocaklakód! Kép Kép Kép

Kataa
Köszi! Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Viki
gratula Mátéhoz, jo egeszseget es sok boldogsagot az egesz csaladnakKép

Forti,
Levinek meg mielobbi gyogyulast, remelem, hogy a picik gyorsabban regeneralodnak es hamar tul lesztek rajta.

-Afonya
afonya

Áfonya
Nagyon köszi! Kép Levi egyébként már úgy száguldozik a gipsszel, mint a szél. Szinte egyáltalán nem gátolja a mozgásban, sokszor észre sem veszi, csak ha valamiért akar nyúlni és nem tudja kinyújtani a kezét érte. De akkor is kaszáló mozdulatokkal eléri amit szeretne. Kép
A mászást pedig megoldotta, vagy "három lábon" mászik, vagy a popsiján csúszik oda ahova el akar jutni. Nagyon édes, ahogy feltalálja magát.

Mára jó éjszakát mindenkinek.
Forti

Kép
Kép
forti

Forti!
Jobbulást Levinek! Biztos hamar meggyógyul Kép, de azért nem lehet most könnyű Nektek, még jó, hogy a gyerekek könnyebben veszik a dolgokat, mint a felnőttek Kép.

Magdi!
A felszívódás tuti??? Én halottam olyat, hogy a kisebbik petezsákra azt mondták, hogy nincs benne embrió, és fel fog szívódni, aztán a következő UH-n ott volt mindkét baba. Bár lehet, hogy ez egyedi eset. Mindenesetre gratulálok, és sok-sok erőt KépKépKép. Aludj amennyit csak bírsz!!! Én az első terhességemnél bármikor el tudtam aludni, volt, hogy a ygerekek közé majdnem beestem a padról Kép, még jó, hogy ott volt a kolléganőm. Sosem hagytak egyedül velük Kép.

Viki!
<blink>Gratulálok Mátéhoz!</blink>

Zsani!
Bár Ti már "őszöltök", azért jó mulatást!

Gömb!
Szegény Lili! Bent voltál vele végig a kórházban?

Velünk semmi különös nincs, se babát nem várok Kép, se semmi... Viszont mi is voltunk ma Anyukámnál, és én is csak ettem, ettem és ettem egész nap Kép.

Jó éjt,
Panda

panda
Halásztelek

...megint itt...még mindig megy a mosógép. Pedig csak azokat próbálom kimosni, ami az őszi nyaraláshoz kell.

Kataa, Panda,
A Budai Gyermekkórházban voltunk. És igen, én is befeküdtem Lilivel. A kórházról csak jót mondhatok. A kaja viszont katasztrófa. Fizetős szobában voltunk. A nővérek tündériek. Imádták Lilit, ami nem volt nehéz, mert a kiscsaj mindenkire vigyorgott. Viszont szegénykémnek kétszer kellett branült cserélni, mert az első ( a kezébe rakták) a mászástól megtört. A másodikat a fejecskéjébe tették, az meg eldugult. Na harmadikra jól megínozták. Próbálták a fejébe tenni két helyre is, a kezébe. Végül az intenzíves dokit hívták le, hogy rakja be. Neki is csak másodikra sikerült a lábába rakni (az volt az utolsó hely, ahová egyáltalán lehetett) Na ezzel már kihúztuk végig. De a szívem majd megszakadt, amikor már tudomisén hanyadszorra próbálkoztak, a gyerekem meg keservesen sírt. Majdnem én is elbőgtem magam. Senkinek nem kívánom azokat az érzéseket, amiket átéltem mostanában...na de most már nem panaszkodok. Szépen rendbe jött Lili, és igyekszem kiküszöbölni minden rizikót (nem fogunk bébiúszásra járni).
Jó éjt mindenkinek, és vigyázzatok a csemetéitekre.

pusz,
gömb
gombolyu

sziasztok
Forti
jobbulást Levinek lehet hogy tudtak volna nyomorgatás nélkül is veni vért csak nem voltak olyan ügyesek ez tapasztalat mondatja velem Kép .

Gömb
jöbbulást lilinek és vigyazatok magatokra KépKép

Kataa
köszi egyelöre birom még föképp ha nem vagyok fáradt akor birom a rosszcsontkodásait+a akaratoságait Kép.

Magdi
vigyázz mostmár magatokra pihenj és szedjél vitamint Kép

Pusz csics és petike
csics

Sziasztok!
Köszönjük a jókívánságokat.
Panda! Jó lenne, ha igazad lenne, bár biztos nagyon megszeppennék, ha kiderülne, hogy mindketten megmaradnak. Örülnék neki, de nem bizakodok. Az a lényeg, hogy minden rendben menjen, és egészséges legyen(ek?????) Kép
Régen írtam, hogy júliusban össze-vissza volt meg, így a doki találgatta, hogy mennyi idősek. 2 elmélet született:
1. 5-6 hetes a terhesség, és május 4-re várható
2. 7 hetes a terhesség, és azért kisebb a petesejt (5-6 hetesnek felel meg), mert ikreknek indult a terhesség. Ebben az esetben behozza a lemaradását és áprilisi baba lesz.
Nekem az első verzió szimpatikusabb, de végül is mindegy, csak egészséges legyen!!!!!!!!!

Dec8! Eszméletvesztés! Kép Kép Ijesztő lehetett.
Kérdésedre válaszolva: Én a Kodolányira járok, Hál isten utolsó éves vagyok gazdálkodás és kommunikáció szakon.

Gömb! Hogy mik vannak!?!? A hideg rázott, ahogy olvastalak. Szegény kis Lili!!! Remélem minél elöbb elfelejtitek ezt a "kalandot" és az elkövetkező száz évben csak szép és jó dolog történik veletek! Kép

Egyébként az uszodával kapcsolatban nekem is van horror sztorim: Unokabátyám 8 éves kislánya az úszásoktatáson bőrgombát kapott (1 évig kezelték mire elmúlt!!!!). Ebben az az érthetetlen és felháborító, hogy annak a gyereknek a szülei, akitől elkapta miért engedik közösségbe a gyerkőcöt?! Nagyon felelőtlen emberek vannak!

Brumm-brumm. jól kimorogtam magam (ismét).
Szép napot mindenkinek, mi is megyünk kirándulni, örömködő fejecskék, hogy jól induljon a nap: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
Magdi
Magdi

Sziasztok, nagyon furi napunk volt, reggel 7-kor kelt Betti, aztán fél 10- fél 1-ig aludt. Délutánra vendégek jöttek, persze jól elkéstek, így nem raktam le Bettit csak este 7-kor. Teljesen fel volt pörögve, itt volt az uncsitesó, aki 16 hónapos. (Betti 13,5) Rohangáltak egymás után, mindegyiknek ua. a játék kellett, ua. a kaja, cumisüveg, stb. Szóval életében nem volt fenn ennyit egyszerre, most aranyosan durmol.

Forti, további jobbulást Levinek, sz.r lehetett ez a vérvétel, még jó, hogy tudtad tartani magad, én tuti kidőltem volna.

Ilke, írtam mélt a talink ügyében.

Viki!! Nagy-nagy gratula nektekKépKépKép Tényleg jó kis súlya lett a fiatalúrnak!

Úgy látom a forgalmat nézve, ma mindenki kirándult vagy a kertben ücsörgött.

Pusz
Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Sziasztok!

Nemrég jöttünk haza nagyszülőktől, egész jó volt, Emma már alszik, csak beugrottam hírekkel Vikiről: Jól vannak. köszöni a gratulációkat. Ha minden jól megy szerdán mennek haza. Máté napról napra szebb és éjjel 7 órát aludt.Kép

Gömb!

Hú, ez nagyon roszzul hangzik. Az tuti hogy mi nem emgyünk meleg vízbeKép

Magdi!

Gratulálok a babócához. A barátnőm is épp így járt kb 2-3 hete, neki is 2 petezsák bvolt, de a következő Uh-on csak egyikben dobogott pici szív. és neki is kb 2 héttel kissebb a megmaradt baba, mint ahogy a számolás szerint lenni kéne. Állítólag ez nem ritka eset, mióta korán csinálnak Uh-ot sokszor látják még azt a petezsákot, amit esetleg aki később ,megy Uh-re nem is tud meg. Lényeg hogy az az egy baba nagyon jól érzi magát!

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok

Ma reggel jo kis bogessel kezdtem a napot. Fel hetkor sir a gyerek, rohanok be, kiveszem az agybol, mar majdnem megnyugszik, mire bejon az anyukam is, persze a gyerek at akar menni az olebe. Es hiaba kinaltam cicivel, az sem kellett neki. Olyan rosszul esett hogy csuda. Es ez mar nem az elso eset volt, hogy nem kellett neki az en vigaszom, hanem atkeretozott anyuhoz.Kép Tudom hogy nincs mit csodalkozni ezen, hiszen anyu mar jo ideje szinte folyamatosan nalunk lakik, miota kikoltoztunk, mert annyi az intezni valo, hogy mozdulni sem tudnek. Es persze en sosem vagyok itthon, anyu meg mindig vele van. Mar a deli cicit is kiiktattuk, pont azert, hogy ne kelljen hazarohannom emiatt. Tudom onzo dolognak hangzik ez, de innen Godrol azert nem olyan egyszeru a Pestre rohangalas, foleg csucsforgalomban nem. Szoval most ott tartunk, hogy a lanyom az anyamat preferalja en meg teljesen ki vagyok bukva rajta. Senki sem tehet rola, mert a dolgoknak intezodni kell, viszont nem akarom hivatalokba, meg uzletekbe huzigalni szegeny kismanot. Csakhat most kicsit kipanaszkodtam magam Nektek.

Jo ejt!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

Ne sírj emiatt, emma is ilyen. Folyton anyukám után megy, hozzá kéredzkedik fel, imádja. Tudod mi is együtt lakunk. És persze hogy ő engedékenyebb vele és mindnet megcsinál neki, teljesen magára is kapatta. És ha itthagyon vele gy percre sem hiányol. Igaz őt sem hiányolja ha én vagyok vele egyedül. de kb egyformának vesz minket. érdekes módon ez engem eddig még nem zavart, sőt néha jóKép

Manó

KépKép
manó

Ja, és még elfelejtettem hogy imád anyukám vállán heverészni, persze mert neki szélesebb és puhább a vállaKép Reggel meg ha meglátja repül hozzá, hangosan kiabál és mászik ezerrel.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Jól telt a hétvége. Szombaton elementünk az állatkertbe. Azt nem mondom, hogy a Petra annyira lelkesedett volna de azért nézte az állatokat. Sokszor inkább a másik gyerekek kötötték le inkább a figyelmét. Ma du. meg elmentünk hármasba a játszóra. Ott is inkább a Petra nézelődik ahelyett, hogy játszana. Olyan aranyos annyira érdekli minden.

Annyira anyás lett, hogyha kiakarok menni pl. a kertbe és nem viszem magammal akkor már rögtön elkezd sírni. Játszás közben is mindig odamászik és hozzámbújik. Ha apa kezébe van és meglát engem akkor is nyújtja felém a kezét. Nem tudom, hogy ezt mi váltotta ki mert egész nap együtt vagyunk csak suliba megyek nélküle. A másik a szopizás. Ma is hétszer szopzott mikor leszokoba vagyunk. A baj az, hogy ha kitalálja addig nem hagyja bba amig nem adok neki. Nem tudom elterelni játékkal sem a figyelmét. Odajön hozzás és csak rángatja a polómat és közben pedig bológat.

Magdi
Először is gratulálok a babóhoz!
Nekem is pontónap lesz a két gyerek között és a Petra is császárral született. Nekem azt mondták, hogy ez is az lesz mert kevés idő van a két szülés között.

Nyuszi
Irigyellek ám a költözés miatt. Én nem tudom, hogy mi mikor fogunk költözni mindig csak húzódik.
A kertünk meg még teljsen üres, először még földet kell hozatni ahhoz, hogy valamit is ültetni tudjunk. Ez szerintem már csak jövő tavasszal lesz. Gratulálok az új kocsihoz!

Manó
Nagyon ügyes Emma, hogy ár menni is tud.

Conti
Mi is most kezdünk áttárni az egyszeri alvásra de nagyon nehez megy mert nekünk is az egy kevés a kettő meg sok. Úgy szoktam ha korán kell pl 7-kor akkor alszik de is és ha 8.30-kor kel akkor csak ebéd után teszem le olyan 12.30-kor.

Forti
Mit tanulsz? Milyen vizsgád volt?

Ilke
Elkezdődött már a suli? Nekem már most szombaton kellett volna mennem de apa lebeszélt róla és helyette lett az állatkert. Nem kellett sokáig győzködnie.

Móni
Üdv. közöttünk!

Beszti
Ha nem vettél még Nátánnak cipőt mi a Veres Péteren vettük Siesta és 6990 FT volt. Ja és elég nagy a választék.
ülés: Brevi ülésünk van és a menetiránynak megfelelően van bekötve. Már elég régóta ez van kb. fél éves. Magasan van az ülés és még ki is lát ha akar.

Rit
Akkor most elküldted a szakdogát?

Gumicukor
Általában úgy időzitjük a hosszabb utazást, hogy alvásidőre essen de igy sem alszik el. Persze, hogy viszek tele van a kocsi játékkal de ilyenkor az sem kell neki, szétdobálja az egészet.
Nevelés: kitartás, sajnos én már 3 hónapja ezt hallgatom.

Mj Móni
Nincs az ülés öve szorosra húzva már én is ellenőriztem. Nálunk az anyós ülés mögött van és én mindig hátul ülök vele.

Na megyek mert m,ár jó sokat írtam és még tanulnom is kell.

Ági
petra2

Sziasztok,
Most rövid leszek, mert nagyon fáj a fejem. Lili két napja minden este belázasodottKép (a kúp szerencsére mindig lehúzta a lázát), nagyon nyűgös is volt, éjszaka sem aludt túl sokat, csak mellettünk szunyált el kicsit néha. Fogalmam sincs, hogy miért lehetett, mert napközben teljesen jól volt. Talán a fogak? De azok okozhatnak vajon 38,6-os lázat? Az étvágya is megcsappant mostanában. Ma este nem volt láz, remélem nyugodt éjszakánk lesz.

Senki nem írt nekem túrókrém receptetKép.

Nyuszi,
Képzeld, találtam a kertben két orgonabokrotKép. Ma kaptam az egyik szomszédunktól egy csomó eperpalántát. El is ültettem már, remélem befogannak.
Szerintem ez érthető, hogy Emi nagyon ragaszkodik anyukádhoz ha ennyit van veletek. Biztosan rossz érzés lehet neked, de ez talán nem neked elutasítás, hanem az anyudnak egyfajta elfogadás. Sajnos nekünk nincs semmi segítségünk, így visszük mindenhová Lilit magunkkal. Holnap pl. ügyvéd, apukámék, aztán venni kell egy pár dolgot.

Beszti,
Nekem sem működött a kereső, a napokban próbáltam.

Viki,
Nagy-nagy gratula Máté babához, nagyon szép méretekkel születettKép.

Csics,
Lili is ilyen akaratos, mi kistigrisnek hívjukKép, mert néha még karmol is az üvöltözéshez. Persze minden erőnkkel a leszoktatásán vagyunk.

Zsuzsa,
Köszi a címet.

Forti,
Mielőbbi gyógyulást kívánok Levinek! Szegényke, nagyon nehéz lehetett a vérvétel.

Gömb,
Hát nem semmi ez a fertőzés. Most kicsit megijesztettél, mert Lilinek is csak láza van napok óta. Holnap megyünk is a dokihoz.

Magdi,
Örülök, hogy minden rendben a pocaklakóval.
Én most kezdek a Kodolányin.

Conti,
Válasz ment.

Mégiscsak írtam rendesen, pedig a fejem majd szét megy, megyek is szunyálni.
Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok

Conti
Nekem sem sok kellett, a párom ölében ült Levi, én nem nagyon mertem oda nézni. 1x néztem oda, akkor pont találkozott a tekintetünk és az a segélykérő pillantás... Azt hittem a szívem megszakad!

Ági
Most épp számítógép-hálózatos vizsgám lett volna, de nem tudtam elmenni, mert Levi pont akkor törte a kezét és a sebészeten csücsültem vele gipszelésre várva.

Ilke
Én egyszerűen tettem gyümit a túróhoz, egy pici vizet és botmixerrel jól eltrutyiztam. Ennyi! Levinek nagyon ízlett. Amikor még evett! Kép Kép
Írj majd hogy mit mondott a doki Lili lázasodására.

Forti

Kép
Kép
forti

Hahó!

Hazajöttünk Hajdúszoboszlóról. Hát, bazi messze van, ennyit az én gyerekem nem bír aludni a kocsiban, volt is bömbi, oda-vissza is. Amúgy jól éreztük magunkat, klassz szállodában voltunk. Kipróbáltuk a pezsgőfürdőt, Gergő kicsit félt a hangjától, meg lehet, hogy nem is kellett volna bevinni, mert az is melegvizes volt (nem termál). A férjem rádumált, hogy menjek masszázsra is, hát...csupa kék-zöld lett a lábam, olyan brutál nőt fogtam ki. Mondjuk én amúgy is rögtön kék-zöld leszek mindentől. Voltunk strandon is, játszótéren, meg az aquaparkban, ezt a férjem imádja, egyik csúszdáról rohant a másikhoz. Én is csúsztam párat, de aztán Gergő elaludt a kezemben, úgyhogy csak nézelődtem, ő meg aludt rajtam, mindenki vigyorgott rajtunk. Éjjel elég rosszul aludt, ki is jött még kettő foga, most 3 fogúKép Hazafelé beugrottunk a Hortobágyra, megnéztük a kilenclyukú hidat, meg az állatparkot is.
Ja, és annyit ettünk, svédasztalos reggeli, meg vacsi, még jó, hogy ebéd nem volt, Gergő is csipegetett, olyan édi volt.
Látom, vannak jó és roszz hírek is. Szóval,

Viki
Gratulálok a pirurhoz, jó egészséget és sok tejecskét kívánunkKép

Forti
Szegény LeviKép Jobbulást, biztos hamar túl lesz rajta. Ez a vérvétel brutál, egész rosszul voltam, ahogy olvastam. Mondjuk én a sajátomon is általában elájulok. Drukk, hogy minden rendben legyen.

Gömb
Hát, én sem gondoltam volna, hogy a melegvíz lehet gondKép Jó, hogy már túl vagytok rajta és nem lett nagyobb baj Lilivel.

Ilke
Jobbulást Lilinek!

Nyuszika!
Hát, biztos rossz érzés lehetett. de ez természetes szerintem, olyan kicsik még, akikkel többet vannak, ahhoz ragaszkodnak. Gondolj arra, hogy tényleg jobb neki, hogy nem kell magaddal hurcolni mindenhová és a nagyijával lehet. sajnos nekünk sincs itt segítség, úgyhogy visszük mindenhová.

na csóközön
Judy és Gergő
Judy

Sziasztok

Tegnap egesz nap csavarogtunk es egy etteremben ahol ebedeltunk voltak poni lovak.Alex ralult az egyikre es sikongatott oromeben mikozben a sorenyet rangatta : )))
Rogton fel is ajanlottak hogy van eloado kis lovuk ,potom 100e-ert.: ))
Amugy miota itt vagyunk imadja az allatokat,meg a pulykakat is a nagyszuleimnel .

Amgdi
Hat igen a lanyok irtak hogy nem tuti hogy felszivodik,maximum kisebbelsz az egyik terhesseg.De annak ritkan van jo vege,ugyhogy remelem nalad rendben lesz.

Gomb
Hat ez nem volt egyszeru.LEnyeg hogy Lili mar jol van.
En mikor Alexet a korulmeteles miatt szurkaltak ugy kivoltam hogy 2 napig remalmaim voltak.

Mano
De jo hogy Vikiek jol vannak: ))
Ez az a baratnod akirol mar meseltel?

Nyuszika
Ez biztos csak atmeneti,ne busullj,bar ez tudom nem jo tanacs mert hasolo esetben en is igy volnek.Sot,ha Alex a mamahoz megy helyettem ,meg az is rosszul esik.PErsze mert eddig tobbnyire velem volt.Most elvezi a haremet : )))
PErsze tenye es valo hogy megnyugtatao erzes hogy tudod anyukaddal jol elvan amig tavol vagy es nem sir.

Ilke
Hat a baratnom kisfianak is volt ilyen magas laz a fogaktol es pont 2 napig.A harmadikra kibujt egy ujabb fog.

Judy
Udv ujra itthon: )))Es gratula Gergo fogaihoz!!!

Pusza es jobb napot mint nekem mert en a fogorvoshoz megyek a koronamert: )))Kar hogy nem a fejemre rakjak.

Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Emma is imádja az állatokat, most Kunhegyesen ő is simizett nagy kutyát, cicát, kis kacsát,nyulat, meg nézte a tyúkokat. Mondjuk szegény kiskacsának majdnem kitekerte a nyakátKép
Anyósoméknál rengeteg az állat, sajnos kint járkálnak az udvaron, ami nagyon ari, csak tele van minden sz@rral, és Emma cipője is csupa trutyi, majd most mosom ki. ja, és egyik délután anyósom tete le Emmát aludni, mikor ébredt megyek be érte, kiveszem a gyereket és a kacsasz@ros cipőjéban aludt a kiságyban.Kép

Viki!

Igen, aza barátnőm.Kép Mondjuk ő tul képp örült hogy csak egy baba lett, kicsit megijedt az ikrek lehetőségétől, msot drukkolunk hogy ez az egy rendben legyen, eddig mindne Ok.

Judy!

Anyósomék kb háromnegyed órára laknak hajdúszoboszlótól, Emma már ha hozzájuk megyünk is kb az utolsó fél órát végig sírja, mert unatkozik. Kb Szolnokig terjed a tűrőképessége.
És milyen az Aqvapark? Én is szeretnék menni, majd jövő nyáron. Mi még cska a görögben voltunk, de azt mondják a magyar jobb.

Du 4-re szertnék drukkokat kérnia kuytámnak, műtik, sajnos ivartalanítani kell folyamatos álvemhességek miatt, nagyon ideges vagyok, hogynehogy gond legyen az altatássalKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Ilke, nem kaptam mélt, de sejtem mit akartál írni. Jobbulást Lilinek, doki lesz a vége?
A változatosság kedvéért, most 9-fél 11-ig húzta az időt Betti nagy nyavalygások közepette, nem akart elaludni, pedig nagyon fáradt, dörzsöli a szemét, stb. Kipakolta a ruhásfiókomat, és a fejére húzta a bikini felsőmet, ami egy sátornak is beillik, úgy flangált. Egyébként mostanában mindent a fejére húz, ha el tud csenni valamilyen ruhadarabot.

Conti

conti

Hali

Végre elutazott a nagynéni, jól megfázva... szerintem ez a nyitott erkélyajtó miatt volt...

Hétvégén voltunk vásárolni Daninak őszi téli dolgokat, hát sehol nem kaptunk a lábára 22-es őszi cipőt, minden más méret volt, úgyhogy megyünk ma ismét. A La Halle-ban találtunk cuki és teljesn vízhatlan belül polárbéléses overallt, de a 24 hónapos méret pont jó volt a Danira, úgyhogy nem vettük meg, mert decemberig tuti nő a gyerek hosszban, és a cipzár pont 1 cm-rel állt el a kis fenekétől, ráadásul be sem tudtam volna húzni, ha még meleg gönc is van alatta.

Viszont apával jól jártunk uis nekünk is időszerű volt a cipővásár, rögtön a legelsőbe (Pólus, Reno) beszédültünk és pont aznap minden cipő 25 %-kal le volt árazva. Így apának lett 2 szuper echte bőr őszi cipő és téli bakancs. Én is vettem magamnak egy velúrbőr és olasz! Őszi félcsizmát. Annyira kényelmes! Az olyan cipőket szeretem, amibe ha beledugom a lábam egyből érzem, hogy milyen jó a lábamnak. Így 3 cipőt vettünk 1 árán. Dani nagyon élvezte a cipőbolot, szerette volna az összes cipőt lepakolni (csak néhányat engedtem), utánozta a nagyokat és ő is beleült a gyerekszékbe, ami a cipőboltban elhelyezett TV előtt volt és nézte a nagyokat, nem a tv-t. Persze ő is kapott vmit, egy jó meleg plüss pizsit.

Hol is van pontosan az a Röppenttyű u-i, v. Melyik cipőbolt? Most mi megnézzük délután a Damjanics utcánál lévő Dr. Leo cipőket.

Viki
Nagy gratula és várjuk a szüléssztorit! Máté babának sok sok tejcsit! + Levi élményeire is kíváncsiak vagyunk, hogyan fogadta a kistesót!

Aquafitness
Vki írta. Hol van, mennyibe kerül, mikor van és milyen?

Nekem is izomlázam vanmint állat. Mint már írtam megvettem RR kaziját és tegnap kipróbáltam, jó kis comb és fenékerősítés van benne, de nagyon jó, a hujjogását leszámítva. Most érzi a lábam, hogy dolgozott. A második kazija még erősebb állítólag, de először ebbe jöjjek bele.
Dani miatt nem járok el máshová tornázni, mert akkor még kevesebbet látna, mert így is a melóhelyen vagyok egész nap, nem szeretném az utána lévő időt is nélküle tölteni, így otthon tornázok mellett, közben motorozik a lábamon a legomotorkájával és nagy szemekkel nézi, hogy mit csinál anyu J

Tegnap pedig bringáztunk hármasban a Városlizsében másfél órát simán kibírt Dani a biciklisülésben ésmég a bukósisakját sem akarta leoperálni magáról. Olyan kis büszkén ül abban az ülésben, csak kár, hogy én nem látom.

Rit
Egyáltalán nincs 6 órás csoport? Nekünk azt mondták még júniusban, hogy marad az iidőpont. Akkor most hogy van ez? Vag ycsak a ti csoportotoknak nem lesz 6kor? Mindeyg azért felhívom őket. Mindenesetre pénteken tervezzük az első menést.

Cupp
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

sziasztok
Ági
petike is ezt csinálja ha én kimegyek a szobábol és ö a kiságyban van akor amig nem lát adig elvan de ha meglát akor elkezd sirni hogy vegyem ki és öt szeretgesem és játszak vele de hát akor soha nem készülnék el a házimunkával de nálunk ez általában hétvégén van mert apjára bizom ilyenkor hogy foglalkozon vele ,vigyázon rá hogy ne jöjön ki utánam mikor fözök ,sütök, takaritok .

Nyuszi
ne szomorkodj küldök neked sok-sok mosolyt KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Judy
Grat az uj fogakhoz Kép

Mano
anyosod nem vete le emma cipöjét elalvás elött ? Drukolok hogy ne legyen semmi baja a kutyosnak Kép

Lányok
ma átvitem egy kicsit anyukámhoz petikét mert elkelet néhány dolgot intéznem a városban mikor visszajötem azt mondta anyu hogy adot neki szojásjoghurtot ,banánt, körtét,mert nyafizott söt májkrémes kenyeret etete vele mikor már ott voltam ere ma nem ebédelt egy falatot sem Kép mert ugye mindenféle kajával kinálták mert nyafizott Kép én meg kicsit mérges voltam itthon mert nem ebédelt mert petike olyan gyerek akitt ha mindenféle nassal,és apro falatokal megtömnek akor nem fog rendesen ebédelni én meg azt szeretem ha ebédel is ezért én 2 evéss között nem szoktam neki adni semmi nasot max gyümölcsöt atol nem lakik anyira jol ugyvetem észre .

Na Pusz mindenkinek
Csics és Petike
csics

Sziasztok!
Ilke! Milyen szakra jársz?
Kataa! Engem nagyon könnyű beijeszteni! Mit értesz az alatt, hogy "annak nem szokott jó vége lenni"? Kép
Most csak ennyi, mert rengeteg dolgom van, pusssz.
Magdi

Holnap megyünk a BNV-re! Kép Kép Kép
Magdi

Nyuszi!
Köszi a katalógust. Nem gondoltam, hogy ilyen drága lesz a feladás. Szóval tényleg köszi.

Kataa!
Hál'istennek már a kezemben volt mikor elájult, úgyhogy ráztam meg szólongattam és egy-két másodperc alatt fel is ébredt (és nekiállt ordítani, én még sosem örültem ennyire annak, hogy ordít). Aztán meg vizes rongyal mosogattam, az meg is nyugtat, fel is frissít. A sebészeten a reflexeit nézték, meg koponya röntgent. De minden ok volt.
Egyébként enni eszik (bár nem mindig 5x van hogy csak 4x), és bár nem sokat, de azért eleget. De valami miatt nem hízik. Eddig a dokinéni sem volt kétségbe esve, de ez a 2 hónap alatt 100g (ami önmagában nem lenne olyan rossz csak így együtt) az nagyon betett. Nagyon kiváncsi vagyok mi lehet. Azt mondta lehet, hogy lisztérzékeny, bár hasmenése nincs.
Hanna is imádja a lovakat, mi a Margitszigeti kisállatkertebe járunk simogatni, már ahogy meglátja őket sikongat, és persze tépi a sörényét. De még nem ültettem fel. Kép

Forti!
Örülök, hogy Levi ilyen ügyin feltalálta magát. hát ugye ha muszály valahogy megtalálja a megoldást. Éjszaka is tud a gipsztől aludni? Remélem az étvágya is megjön hamar.
Hanna úgy esett hogy sétáltunk (egyik kezét fogtam) és hirtelen meghallotta, hogy jön az apja ki a fürdőből, erre csinált egy hirtelen piruettet és kirántotta a kezét, mire elértem szépen buksin landolt, a halántékát ütötte meg (biztos ez is közrejátszott). Én barmi sokszor ájultam el gyerek koromban (meg most is), úgyhogy tapasztalt vagyok élesztés terén. De gondolhatod, teljes pánik, persze az egész nem tartott egy 1/2 percnél tovább. Nekem egy örökkévalóságnak tűnt.

Zsuzsa
Aszem minden balesettel a sebészetre kell menni (én sem tudtam), miután zek után semmi baja nem volt (nem szédült, hányt stb.) én csak a körzetihez vittem, ő mondta, hogy vigyem a sebészetre, biztos ami biztos.
Ő is sokszor landol a fején, de azt hiszem az lehetett a gond, hogy a halántékára esett és nem a homlokára, mert megpördült (ettől esett el)

Gömb
Remélem most már Lilivel minden rendben lesz és nem kell ilyen élményeket újra átélnetek.

Ilke
Én egy áfonyás túró zabpehyellyel c. receptet találtam: 100g túró, 100 ml tej (anyatej v. tápszer) 1tk olaj, 80 g áfonya (gyümi), 20g zabpehely (szerintem ennek semmi értelme), 1 ek cukor v. méz. Én olaj nélkül csináltam és egy kis mézes darát tettem bel, hogy jó legyen az állag (nem áfonyával csináltam, hanem barackkal). Össze kell turmixolni mindent.
Jövőre már eperrel is csinálhatod ahogy hallom.
Remélem kiderült mi van Lilikével, azért ez a láz egy kicsit magas egy foghoz.

Manó
Remélem vau-vau gyógyulgat. Hanna a hétvégén mondta ki először a Margitszigeten egy kutyának hogy vau-vau. Imádja őket, legszívesebben mindet megtépné. Kép

Magdi
Ne aggódj, minden rendben lesz. Inkább legyen egy, de egészséges babóca. Nem?

Képzeljétek Hanna elkezdett tapsolni. Ma egész nap tapsikolt. Megyek be hozzá bőg, folynak a könnyek a kis arcán, meglát és elkezd tapsikolni, olyan édes volt Kép.

Lányok
Nyertetek RR kismama kazija megjelenik.
Elvittük a babkocsinkat a Boráros térre a javítóba, és elkértek 2000 Ft-t, de nem csináltak vele semmit, és rosszabb mint volt. Na most mi a fenét csináljak vele.

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!

Csics!

Igen, cipőstől fektette leKép

Kutyám itthon van, nem volt semmi gond a műtét alatt. De álmomban sem gondoltam hogy így fog kinézni altatás alatt, a nyelve kilógott a szájából, a szeme nyitva, csak kicsit néztek rám furcsán a buszon mikor hoztam haza még aludva szegényt.
De még most se éber teljesen, bár a fejét már mozgatja, meg forog, de zaért nagy vágás lett a pociján.

manó

KépKép
manó

Hello

Ma Alex ket uj dolgot is produkalt es mind a ketto beszeddel volt kapcsolatos.Az egyik a hinta palintata utanozza ritmusra hogy hi-a,hi-a, hi-a.(Remelem ertheto volt: )))
A masik meg, a bari bucc-ot,ott is gugyog valami hasonlot es mar uti is a fejet ahhoz akinek a kezeben van.
Ma elkezdtunk anyuval mi is tornazni egy Norbi : ))kazira.MEgfogadtunk hogy minden este betartjuk,remelem marad ez a kezdeti lelkesedes.

Mano
Na akkor a kiskacsa tulelte Emmat : )))Ponta hetvegen kaptunk egy nagyot egy ismerostol,persze mar eheto allapotaban.Hat a majat azt imadom : ))
Remelem kutyusod jol birta az altatast.

Csics
Legy kemeny,es magyarazd el a nyukadnak,hogy orulsz ha Petike eszik ezert ne tomje ket kajcsi kozott.EN sem adok neki semmit tudatosan,persze ha valaki eszik korulotte maris ott terem es kuncsorog mint egy kiskutya; )))

MAgdi
Jaj en nem akartalak megijeszteni,csak pontegy imerosunknek voltez hogy 4 hettel volt kisebb az egyik baba es sajnos nem tudott ugy fejlodni mint az erosebb tesoja.Ugy a terhesseget hamarabb kellett befejezni hogy a masik babat ne veszelyeztesse a kicsi aki nem sokaig elt a hasaban.Ne haragudjatok nem akartam ilyen remtortenet kerekiteni.

Dec8
Meg jo, hogy rutinos vagy.Orulok hogy jol vegzodott.Hatha eszik akkor csak valami lehet a dologban.
Annyira edesek a babak ahogy koncentralnak a tapolashoz.Mi is ha kell,ha nem tapsoltatajuk Alexet mert imadjuk nezni : ))
Szerintem vidd vissza a babakocsit,ha nem jo ,csinaljak meg rendesen ha mar penzt kertek erte.

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Voltunk ma egészséges rendelésen, Dani 78 cm és 10,92 kg. Azt mondta rá a doki néni, hogy gyönyörű, teljesen meg van elégedve Dani fejlődésével.
Rákérdeztem a fogakra, kell- e fluoridot adni, ,amire határozott nem volt a válasz. Szerinte bőven elég ami az ásványvizekben van, abból sem szabad magas fluortartalmút adni.

Viszont jövő héten jön a védőnő... Kép hát egyáltalán nem várom. most is Dani méregette, mert ugye hál istennek ritkán látja, erre elkezdett sápítozni neki, hogy nem kell félni tőle. hát a fiam még sosem félt senkitől...

manó
tudom milyen, amikor altatás után ébredezik a kutyus. nekünk anyukáméknál Hovawart van, elég nagytesű, szegénykém ébredés után nem tudott ugatni, csak lógott a nyelve neki is és dülöngélt, mint egy részeg tengerész, pedig neki 2-vel több lába van egyensúlyozni.
Az anyósomék kutyája is volt már műtve és ott ült velem a hátsó ülésen hazafelé, csak nézett rám végig egész úton, annyira sajnáltam, pedig csak egy kicsike műtét volt.

Csics
Hogy van a pocilakód?

Rit
Felhívtam az oktatót, tényleg nincs 6kor csoport, mert oda kezdőket akarnak tenni majd. Így mi fél 5kor megyünk pénteken, de lehet átmegyünk szerdára 1/2 6-ra, így a pénteki napunk délutánja teljesen szabad lehet.

puszi, megyek pihizni

KépKép
KépKép
gumicukor

dec8
Igen, már tud aludni tőle, az első éjszaka beszorúlt a teste alá, de most már megoldja a forgásokat.
Szerdán megyünk a dokihoz, addigra van kész a vérvétel eredménye, remélem kiderül valami hogy miért nem kajcsizik. Ma is csak tápit evett+2 kiskanál főzit és 3 falat rudit. Kép Kép

Ilke
Mi van Lilivel????

Forti

Kép
Kép
forti

Halihó!

Tegnap mi is voltunk tanácsadáson, Gergő 74 cm és 8790 gramm. Nagyon rossz néven vette a vetkőztetést és a mázsálást is, de hamar megnyugodott, viszont a védőnő átküldött minket a dokihoz, hogy szerinte rekedt a fiam. Hát, nekem nem tűnt fel, szerintem mindig ilyen, de biztos ami tuti átmentünk, mivel nemrég volt ugye torokgyuszija és féltem, hogy nehogy hörghurutja legyen, mivel a családban sajnos van, a 2 éves unokatesóján minden megfázás után kijön, már kórházban is volt vele és az is ugye rekedtséggel indul, Szerencsére a doki megerősítette, hogy nincs semmi baj, Gergő alapjáraton is ilyen férfias, jazzes hangúKépPersze az újabb vetkőztetés már végképp kiakasztotta a fiamatKép

Manó
Hajdúszoboszlón az Aquapark nekem tetszett, bár most már csak félig-meddig volt üzemben, viszont így kedvezményes volt az ár, kettőnknek két órára 1600 volt a nagycsúszdás jegy, amúgy duplája lett volna. Szóval az elején van a gyerekmedence kis csúszdákkal, és itt van 3 elefánt, 1 nagy és 2 pici, az ormányukból jön a víz, biztos láttad képen. Van játszótér is a babáknak, a felnőtteknek pedig egy csomó csúszda, dupla matracos, szimpla matracos, nyitott, zárt diszkófényekkel, és sok matrac nélküli is, meg van kacsausztató, ami most nem működött. Én azelőtt Cipruson voltam, az nagyobb volt, de hasonló, ott kicsit komolyabban vették az úszómesterek, szigorúan indították a csúszókat, itt csak figyelnek.
Mi (főként a páram) majd a Mogyoródit akarja kipróbálni, már hazafelé be akart menni az őrültkém, de lebeszéltem róla.

Kataa
gratula az első szóhoz. Nagyon sok baba a hintát mondja elsőként. Én is úgy várom már hpogy mondjon valamit.Hajrá Norbi kazi! Én egyszer próbáltam, de nem bírtam követni a hadarását.

Gumicukor
Az aquafitnesst Judus írta, de szerintem ő nem bp-i. Én itt Érden szeretnék járni majd.

Manó
Jobbulást a kutyusnakKép

pusz
Judy és Gergő
Judy

Judy!

A Mogyoródi mikor nyílik? A görög csúszdaparkban is nagyon szigorúan vették az úszómestereka dolgokat.Kép

Kataa!

na a máját azt én is imádom, de csak tömve olyan ízű, és sajnálom szegényeket. anyósomék évekig tömtek libákat, rabszolgamunka, de csúcsszuper az ízük, viszont akkoriban náluk még a kuyta is libamájat evettKépKépKép Most bezzeg jól jönne cska egy pár falat isKép

Forti!

Jobbulást levinek!

Szegény kutyám eléggé gyenge még, bár már teljesen felébredt. Iszik, d enem eszik és remeg. KépDe reggel volt kedve sétálniKép
Ma visszük vissza sebkezelésre.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Kataa
ha anyukámra szolok akor megsértödik kicsit .Viszont petike is jön oda hozám ha eszek valami joghurt félét hogy ö is kér de ö sajna nem ehet tejes dolgot Kép különben nagy édeségfalo lene ha ehetne sütiket Kép .

Lányok
petike ma 2 ujdolgot mutatot nekem az egyik kis segitségel lejött az ágyunkrol lábbal elöre ( idáig fejel lefelé akart mindig lejöni igy én nekem kelett mindig letenem a földre ha leakart jöni mert különben kopant a feje Kép ) a másik délelöt a tükörben nézve mondta magának hogy pá-pá idáig csak integetni tudot most már mongya is hogy pá-pá Kép egyszerüen imádni valo Kép söt ugynézki már megismeri a babákat föképp azokat akiket minden nap lát Kép és ha meglátja akor mondja hogy baba .Egyre ügyesebb és okosabb lesz én meg imádom és nagyon örülök neki Kép hogy ennyi mindent tud .

Pusz Csics és petike
csics

Gumicukor
jol ugynézki majd a jövöhéten kell menem megint terheléses cukira .

Judy
nálunk az öltöztetés megy nehezen amiota hideg idö van azota nem szeret öltözni mert ugye most már nem egy réteg ruhát kell ráadnom hanem 2-3 réteget hosszuju bady, kantárosnadrág ,zokni,pulcsi,cipö ,petikének ,meg néha a türelme csak a kantáros nadrágig terjed aztán elkezd méltatlankodni hogy ö már menne minek ennyi ruha Kép a vetközésel nincs enyi gondunk Kép .

Pocok
ezt tegnap ebédkor petikének is elmondtam hogy nem jo ha 2 étkezésközött nasol édeséget a gyümölcs az más azt ehet mert nem veszi el ugy látom az étvágyát petike idáig csak 1x kapot 2 szem chipszet de azt is ebéd után mert anyira kunyerálta de azota se kapot mert én nem eszek chipszet se a párom játszon petike is szokot kapni kukit de abol se szokot enni tul nagy menyiséget 2-3 kukit eszik meg és mi délután szoktunk lemeni a játszora de mostanába azt se kapot mert a rossz idö miat már sokan nem is jönek le a játszora igy csak legtöbször sétálunk a környéken vagy hintázunk de homokozni már nem homokozunk.

Pusz csics és petike
csics

Mogyoródi Aquapark belépő 3900 ft / fő!
Üdv,
Móni
mj__móni

nasi: Az én lányom az aza eset aki nasizik és jó eve mellette.Kép nem tudom mi lesz későbbKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok

Ma alig voltunk itthon.Majdnem egesz nap a nagyimnal+ a baratnomnel+ a jatszoteren mulattuk az idot.Alex imad hintazni,ugyhogy minden nap menni kell szigoruan: ))
Viszont megoldottam a kerdest Alex vigyazas ugyben amig az ECDL tanfolyamra jarok majd 4 honapig.Szivesen elvallata,meg jol is jon a 2 eves kislanyanak a tarsasag: )Egy alkalom 4 ora es kiegyeztunk 1000 penzben,ugyhogy most happy vagyok.Ja es ugy nez ki a Munkaugyi Kozpont 50%-at tamogatja a sulinak,ugyhogy ez meg kulon jo hir.

Alex ma egesz nap a hinta-palintat ismetelgeti,mar ram is ragasztotta : ))

Judy
Hat Alex is utalja a vetkoztetest,foleg kozonseg elott: )
Nekem a Duci torna van meg(na eletemben nem voltam duci csak valaki nekem adta hogy hatha jo lesz terhesseg utan: ))Ez eleg konnyu ket duci meg Norbi szemleltete rajta ugyhogy jo lesz: ))

MAno
Ja mar emlkesze,amultkor mar megbeszltuk: ))Nekem mindegy,kacsa vagy liba,johet : ))

Pocok
Szegeny Manka,uldozik a chipsszel : )))Meg jo hogy eber mami vagy: ))

Csics
Gratula Petikenek a babahoz: ))

Na megyek mert indul a torna.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Ilke, tök jó, hogy tudtunk találkozni, itthon elmeséltem, milyen aranyosak voltak a lányok, hogy menet közben megfogták egymás kezét.

Csics, az öltözködés nálunk is cirkusz, van egy "kimenős" kantáros farmerja, ha ráadom, tudja, hogy megyünk a kertbe, és hiába mondom, hogy még vegyük fel a cipőt, sapit, már az ajtóban áll és türelmetlenül kaparássza, hogy nyissam ki. Gratula az új szavakhozKép

Manó, örülök, hogy nemcsak az én lányom nasizik, szokott kapni kukoricapelyhet, túró rudit, de csak kaja után és nem helyette. Nálunk a nagyobb lányom szeret nasizni, és hát nem ehet a szőnyeg alatt, Betti meg kuncsorog mindenért.

Pocok, már nekem is hitték azt a családba, hogy málnaszörpöt kap a gyerek, pedig csak gyümölcstea volt... Egyszerűen nem értem, miért kell a játszótéren etetni a gyerekeket, mikor oda játszani mennek. Mi ha megyünk valahova, van nálam babapiskóta vagy kuki, de csak hazafelé kap, ha nyűgős.

Lányok, szeretném megkérdezni, hogy fürdés közben mivel játszotok, mert nálunk most azt csinálja Betti, hogy mindent kidobál a földre, én max 1x adom vissza, aztán csak álldogál a vízben, és nézi a kidobott játékait. Ráadásul felfedezte, hogy a csúszásgátlót fel tudja szedni, úgyhogy most annélkül fürdik.

Conti

conti

Hali

Tegnap vettünk egy Dr. Leo őszi cipőt Daninak 5990 pénzért. Nem olyan szép, mint a Siesta, talánkicsivel olcsóbb, viszont nem kell belepaszírozni a cipőbe a lábát a magas rüsztje miatt. Ennek egészen lent kezdődik a főzős része, így kényelmesen belehelyezhető a láb. A sarka emelt és keményített vagy mi, tehát ortopédiailag nagyon jó, és ez a fontos.

Tudja vki, hol lehet jó téli overálokat kapni, ami vízhatlan?

Conti
Mi kiürült flakonokkal, kupakokkal, megtöltöm kiöntöm játékot játszunk. Néha egy kicsike kupakba töltök hideg vizet egy másikba meleget és közben a kézfejére csurgatok belőle és mondom neki hide, meleg. nagyon tetszik neki! a kishajó és társaira ügyet sem vetett, mindig a szivacs kellett neki, ezért találtuk ezt a töltögetősdit, azzal nagyon jól elvan.

Kisfiús anyukák
A fütyikén már mennyire jön a bőr felfelé? Daninak már majdnem teljesen hátramegy, ár csak egy picike kell és olyan lesz, mint a nagyoknak. minden este fürdéskor a víz alatt és utána a törölközésnél tornáztaztom óvatosan. eddig még nem gyulladt be sosem.

Ilke
A fősulis tankörtársaimmal szervezünk egy babás találkozót és rossz idő esetén a Mikkamakkára gondoltunk.
el tudnád nekem küldeni az elérhetőségüket, ill. esetleg tudod, hogy hétvégére is lehet-e foglalni helyet, vagy akkor rendezvények vannak?
erre írj: karolina.csik@freemail.hu
Előre is köszi.

mi puffasztott natur rizs-t szoktunk enni (HAM-LET) a babakocsiban vagy néha kiflit, de mi is csak akkor, ha nagyon ki akar jönni a kocsiból és olyan helyen vagyunk, ahol nem lehet, akkor jól elvan vele egy darabig...

gumicukor és dani

KépKép
KépKép
gumicukor

Conti!

Emma is puffasztott kukoricát meg babakekszet kap nasinak, ő a túró rudit nem szereti. Plussz még ha mi eszünk akkor kunyizik belőle (pl sonka, virsli). Ennek ellenére szinte óramú pontossággal fogyasztja a rendes kajáját is. Most 9750 gr és 76 Cm 11 hónaposan, szerintem nem kövér.

KépKép
manó

Sziasztok

Latom ez az oszi ido sokakat inkabb alvasra kesztet: )mint irasra.
Ma volta mkontrollon a dokinal es ugy nez ki javulasnak indult az achiiles gyulladasom,meg egy hetig azert kell jarnom minden reggel fizikora.Meg jo hogy Alex mar 6-kor kel es amig beerunka korhazba visszalaszik a kocsiban : )

Talaltam itt a kozelben babauszast,szombaton kezdodik is.
8 alkalom 5000 penz.Remelem jo lesz ,mert Alex imadta a Campona melletti uszit is,de ez meg joval olcsobb is.Hat igen meg egy valami ami olcsobb videken: ))

Conti
Nalunk is megy a toltogetes es a nyari homokozos jatekait imadja pakolni,meg kidobalni.Viszont miota all O is inkabb felall es lepeget a vizben,ugyhogy ha latjuk hogy unja a jatszast gyorsan furdi.

Gumicukor
Hat passz en ezert orulok hogy nem kell ezzel foglalatoskodni a korulmeteles miatt.Az itteni vedono,nagyon orult neki hogy vegre egy szeleslatokoru anyuka : )))

Mano
Dehogy kover Emma,pont jo.Kb mint Alex ,bar mar fel kg-val lehagytatok: )))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok
Conti
petike üres flakonokal szokott játszani nagyon szereti leszedni öket a kádszéléröl bár mostanában már nem fürdünk olyan sokáig mert félünk hogy megfázik meg feltud állni a kádban és hát az ugy már nem olyan biztonságos pedig mindig van ott valaki vele fökép apja mert ö fürdeti Kép .

Pusz Csics és petike
csics

Kataa
anyukámnál nem jön be a szeleslátokörü szemlélet azota néznek engem csodabogárnak amiota megvan petike mert én nem ütök a kezére söt semijére,nem adok és nem is adtam neki tul korán dolgokat és nem akarom másfél éveskoránál hamarabb bilire ültetni mert nem jo állitolag csak másféléveskorátol tudja kontrolálni a holyagját nagyi szerint viszont már most kéne biliztetni mert különben jövöre ha beakarom adni estleg bölcsibe akor nem veszik be mert nem szobatiszta ere fölvilágositotam hogy 3éves kora kell szobatisztának lennie ere csöndben maradt .

Pusz csics és petike
csics

Csics
Oviba nem vesznek be pelusos gyereket, de a bölcsibe igen, úgyhogy neked van igazad!

Viszont minket előbb szoktattak a szüleink bilire, akkor hogy tanultuk meg mégis, mi az visszatartani?
Kataa
Körülmetélés:
Lehet higiéniai szempontból tényleg jobb, de érzékenyebb is úgy a fütyi, mert minden hozzáér. Legalábbis a férjem nem szereti, mikor úgy áll a gatyában mondjuk egy hosszabb utazás alatt Kép Neki kifejezetten kellemetlen érzés.
Már bocs, hogy ilyet írtam. Nektek miért kellett körülmetélni?

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Csics
Ez az ugyesen a nagyival.Az en nagyim,mar nyomatna a rantasos fozeleket,mert hat ugye mi si ettuk ilyenkor: )
Megerti persze hogy mostmar mas a trned,de az 2 naponta meg halgatom hogy mi ebbena korban mar miket ettunk: ))
Viszont szerinte is j ohgy kovetkezetes vagyok.Na csak latna mikor Alex torkoskodik az apja jegkremebol : )))Egyszeruen remeg erte: ))

Gumicukor
En megkerdeztem hogy mikor szoktattak bilire,es 2 eves korunk korul,en is igy szandekozom majd,bar mar jovo nyaron azert nekikezdunk a pelus nelkulisegbe.

Gumicukor
Nem kellett,de a doki szerint tobb volt a fitymaszukuletre az esely mint arra hogy nem elsz.Azt mondtak a sebeszeten, hogy majd megnezik kesobb es akkor vegeznek rajta egy metszest.Hat akkor dontottunk inkabb a korulmeteles mellett.
Es a fo szempont tenyleg a higienia volt.PErsze nem alltunk messze a tematol mert a tesom ket kisfianak amikor megszulettek automatikusan megcsinaltak.
Hat a mutet napja az inkabb nekem volt kellemetlen,mert annyira izgultam viszont O 3 hetesen igy is ugy is sokat aludt,igy megusztuk siras nelkul azt a 3 perces altatast.
A Tuzolto utcai klinikan csinaltak es azon a napon volt emg egy 5 eves kisfiu is erre a beavatkozasra.Ott a szulok vallasi okok miatt csinaltak meg neki.Viszont a kisgyerek nagyon rosszul turte az altatast,annyira sajnaltam es akkor lattuk hogy jol dontottunk a korai mellett.
Egyebkent a sebesz foorvosno azt mondta, hogy nalunk is kezd elterjedni a dolog es foleg a felig kulfoldi hazassagokban,mert mashol ez mar rutin mutet.
Hat az erzekenysegrol meg nem szamolt be,de azota soha nem pisil pelenkazas kozben,nem ugy mint elotte,minden furdi elott torulkoztunk : ))

Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Nóri megevett egy egész virslit, egy fél szelet kenyérrel. Mindezt 3/4 órán keresztül. Kérdésem: Ti mekkora darabokra tépitek a kenyeret és a virslit? Én egészen picikére téptem, talán ezért tartott annyi ideig. Ez az idő csökkeni fog? Mikortól lehet a kezébe adni, hogy önállóan harapjon? Most még az a baj, hogy túl nagyot harap és nem tudja elrágni a falatot. Meg inkább játszik a kenyérrel, ha a kezébe adom. Szóval ti hogyan csináljátok?? (Nórinak jelenleg 6 foga van)
Egyébként milyen "felnőtt" kaját szoktatok adni a babócáknak?

SIKER: Nóri Egyedül lemászik az ágyról! Nagyon édi, elkezd hátrafelé kúszni, kicsiket fordul körbe és amint levegőbe lóg a lába egyből lemászik.

Fürdés: Mi apjukkal együtt fürdetjük a Nórit, a játék az kukucskálás, csikizés, mondókázás, pancsizás szokott lenni. Régen próbáltam gumikacsát betenni a vízbe, de nem érdekelte különösebben. A mi hülyéskedésünk szórakoztatóbb ! Kép

Nóri új játékot talált ki: Bolond anyja mutatta neki Kép A szájába veszi a játékpoharat és azzal rohangál négykézláb fel-alá. Tisztára mint egy kiskutya.
Pedig csak azt mutattam meg neki, hogy hogy tudom mozgatni a számmal a poharat! Kép Hát ő továbbfejlesztette a játékot! Kép

Hű, mennyit írtam!
Vigyázzatok magatokra, szép napot mindenkinek
Magdi
Magdi

Sziasztok!

Jó hírek gyermekmegőrzés ügyben. Dolgozom egy alapítványnak és most nyertünk pályázaton 16M forintot családi napközi/pótmama szolgálat megvalósítására a Bp. környéki aglomerációs településeken. Tudom, hogy sokatoknak van gondja a gyerekek elhelyezésével. Ez egy rugalmas időben zajló szolgáltatás lene, amit egy képzett nő (lehetőleg gyerekes) nyújtana saját otthonába. Ő ezért fizetést kapna. Az egész napra (mintegy bölcsi szinten) ott lévő gyerekek költségeit nagyrészben az állami normatíva finanszírozza, a játszóház (gyermekmegőrző) szerűen ott lévő gyerekek önköltségi alapon. (ez még mindig olcsóbb mint egy babysitter).
Szóval várok javaslatokat:
mely településeken lenne rá igény (esetleg az önkormányzat is nyitott lenne?),
illetve ha ismertek olyan anyukát (lehetőleg többgyerekes, jelenleg munkanélküli vagy gyes-ről visszatérő) aki szívesen csinálná
A programot már több településen kipróbáltuk, és nagyon jól működik. Most 2003-2004-ben 8 helyet indítunk be. És jövőre páláyzunk újabb lehetőségekre Uniós forrásokból.
Szóval várom a javaslatokat.

Conti
Hanna amíg eresztem a vizét mindent amit talál bedobál (vállfákat, cipőt Kép), amikor meg benn van felpakolja őket a kéd szélére. Amikor már minden kint van elkezdi a zuhanyt lerángatni, inkább visszapakolok neki Kép. Ha nem birom tovább kijön Kép A csúszásgátlót ő is imádja (felszedi, és az alján a tapadó korongokat rágicsálja), de ha felszedi a dugót is ki tudja húzni, na akkor is kijön.

Csics
Nekem a nehézséget a "az a rossz kezed, ne azzal fogd" mondat okozza. A nagy-és déd-szülők folyton ezzel zaklatnak engem (illetve a gyereket). Hiába mondom, hogy lehet, hogy balkezes, hiszen az apja is az, és nem szeretném, ha leszoktatnák erről, amennyiben neki ez a természetes. (nekem minden jó barátom és a férjem is bal kezes, véletlen, de valahogy vonzanak, pedig a családomban egy sincs, vagy pont ezért Kép)

Magdi
Manci mindent cipel így a szájában. A csúcs a dominó (azt imádja pakolászni), mindekét kezében egy + szajában és úgy cipeli őket. Hatékony Kép

Pusz
dec8
dec8

Magdi!

Emma is játzs aezta játékot, de ő a kutyánktól tanultaKépKépKép

Képzeljétek ma elmentünk Mamuszt venni Emmának. Elmentünk a brendonba, semmi, aztán elmentünk a Pszi által ajánlott Nike boltba, hát volt a kis szoba cipő, olyan mint egy zokni, aminek a talpára talpat ragasztottak, tényleg szuper, de nem mertem megvenni, mert ugyanaz a baja vele mint a zoknikkal, hogy nagyon szorosnak találtam és féltem hogy elnyomja a lábát.Kép Csak én csinálok ebből gondot? Én zoknit se tudok neki venni, olyan zoknikat hord amiket használtan kaptunk és már kinyúltakKép. Aztán bementem a Skála metroba, erre ott találtam mamuszt. Sima pamut, de két rétegű és a kettő között az a maleg "vatta" vagy milyen anyg van. A talpán csúszásgátló, de jó erős, cska úgy nyikoroga kövön.Kép Egyetlen baja van, hogy nem tépőzáras és le tudja venni, de hát inkább mint elnyomja a lábát. valami rox márkájú. Úgy örülök neki.Kép

Dec8!

Ez tök jól hangzik. Mondjuk tippem az nincs, de sok sikert hozzá. Nekem anyukám béby sitterkedik, és a tapasztalat az hogy leginkább csak Budára hívnák (ami nekünk írtó messze van), csak ott vannak olyan családoka kik ki tudják fizetni a 500-600 Ft-os órabért. Szóval szerintem még pesten belül is szegényebb kerületekben érdemes lenne ilyennel foglalkozni.

Manó
Manó

KépKép
manó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?