Új privát üzeneted érkezett!

Látom Rokica írt egy tök jó listátKép

Mea
mea

Ha valaki sötétítőt v függönyt szeretne venni(nem gyerekmintás) akkor irány a Váci út OBI, nagyon jók!
És féláron vannak most, kb. 1500 körül m-re.

Mea
mea

RokicaKép
Mondom ismét: MIHEZ IS KEZDENÉNK NÉLKÜLED????KépKépKép
Hálás köszönet!

Neked is MeaKép

Azért még más is írhat én mindenkire kíváncsi vagyok!Kép
annamami

Ja! és természetesen hagyni fogom magam!!!KépKépKép
annamami

Annamami:

A nagy tétel ezek közül, mármint anyagilag, az a bútor meg a babakocsik, de ezt gondolom te is tudod. Meg talán a "műszaki cikkek" mint a babaőrző meg a mellpumpa, ezek tudnak pár tizezerbe kerülni újonnan. De a Tena betét meg ilyenek, egyrészt gyógyszertárban lehet kapni, és gondolom nem oda mentek holnap, meg ez pár száz forint, nem pár tizezer.

Hova mentek bevásárolni?

Azt csak halkan jegyzem meg, hogy tuti nem sikerül mindent egyszerre beszerezni. Kép De ezt a férjednek nem kell mondani. Kép

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mea:

Jót mulattam azon, hogy a pelenkázó alig kerül többe mint a baldachin Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

RokicaKép
Hosszas hezitálás után az újpesti Brendonba megyünkKép
Amit szerintem venni fogunk konkrétan:
kiságy+matrac(ez még nem tudom milyen)
babakocsi+hordozó
mellszívó
pelenkatároló vödör
kiskád
esetleg baldachin tartó vas(ez még nem biztos)

Na ezeket biztos,mert ezt én autó nélkül nem tudnám hazacipelni!!!Kép A többit meg szerintem apránként majd hazahordom,mint a szorgos méhecskékKépKépKép Mert azért sejtettem ám,hogy úgysem megy minden 1 nap alatt,mint a mesébenKép de nem akartam elvenni Apa kedvét sem!!!
Pelenkázót nem veszünk,azt már tudom,mert van egy tök jó fehér háromfiókos komódom,annak a tetejére pont rámegy az 50x70-es pelenkázófeltét és slusszpasszKép

Háááát izgi....majd megírom mi voltKép
annamami

Sziasztok!

Annamami Kép Irigy vagyok kicsit, én is szeretnék menni vásárolni!!! De már majdnem minden megvan, elvégre második gyerkőc. Viszont ha ilyen pocsék lesz az idő a hétvégén is, akkor nem lesz gond Apát elcipelni egy körre megint bútort, lámpát nézni Kép

Angelani Kép Persze én sem éreztem semmit a Pí-víz áldásos hatásából, szóval a fejemet nem tenném rá, de nagyon sokan dícsérik a környezetemben. Szerintem nem árt. Az ásványvizeket pedig váltogatom, tudom, hogy ezt propagálják, figyelek rá Kép

Voltunk dokinál! Annyira édi volt a kicsike, hogy hihetetlen! 2D-n én még nem láttam ilyen arcocskát, tökéletesen látszott, és annyira helyes volt : )))))) Nyitva volt a szeme, szopizta az ujját, aztán az egész öklét akarta bekapni. Végül eltakarta az alkarjával az egész arcát, elege lett belőlünk, úgyhogy abba is hagytuk. Herezacsikat most is láttunk. Kisebbnek látszik most is egy héttel a számítottnál, de nem érdekes. Egyébként minden OK., most megint fejjel lefelé van, remélem, nem variál már tovább!
Egy pici aggódnivaló megint van, de nem fújom föl: vércuki vizsgálatnál vizeletet is néztek, és fehérje volt benne. Mivel a vérnyomásom nem magas mostanában, és még nem is tartunk időben a veszélyeztetett korban a doki szerint, így nem kell aggódni a toxikózis miatt, de azért szeretné, ha odafigyelnék. Ezért kedden elmegyek a védőnőhöz, ő mindig néz vizeletet, most is kérem, hogy ellenőrizze. Remélem, nem lesz gond!

Megyek, aludni, leragad a szemem.
Jó éjt!
Judit 27+1
jucc

Sziasztok! Jó reggelt!

Elég szörnyű éjszakám voltKép
Hol melegem volt, hol fáztam és kétszer is ki kellett mennem pisilni. Most meg úgy fáj a hasam, mintha izomlázam lenne, vagy enyhe menzigörcs. De egész lent, még a derekam is fájdogálKép
Remélem ez csak a kényelmetlen alvástól és a baba növögetésétől van. Jó lenne, ha holnap a doki is mindent rendben találna. Korán megyek hozzá, majd mesélekKép

Rokica!
Neked is már jó listád van a meglévő cuccokból!Kép
Gratula!

Mea!
Te sem vagy semmiKép
Neked is meg van már minden.
Mi is micimackó rajongók vagyunkKép
Régen a malacka volt a kedvencemKép

Annamami!
Nektek meg jó vásárlást és sikeres körútatKép

Jucc!
Ugye, hogy látszik a sima UH-on is?
Annyira édesekKép
Nekem is volt fehérje a vizeletben meg vörösvértest is. Bár az utolsónál már nem volt.
Én meg agyon aggódtam magam.

Már nekünk is majdnem megvan mindenKép
Ha végre készleszek a ruhák átválogatásával, akkor felteszem a táblimat.
Igazából a babának szinte minden megvanKép

Na lépek főzni, hogy ne legyek túl későn készenKép

Mindenkinek szép napot kívánok!
Sziasztok!
Angelani
30+3

Kép
angelani

Angelani!

Én kb 24. hétig visszafogtam magam, addig nem vettem semmit... de utána meg már lázasan elkezdtem beszerezni dolgokat, azzal a felkiáltással, hogy egyrészt bármikor jöhet a baba, másrészt minél nagyobb lesz a pocak, annál kevésbé lesz energiám a beszerző körutakhoz.

Most is úgy vagyok vele, hogy készülök lélekben hogy már kevesebb mint két hónap van hátra a kiirás időpontjáig, közeleg a szülés. Azért tegnap mikor ezt felfogtam, kicsit meghökkentem. De próbálom edzeni magam mentálisan, hogy ne érjen meglepetésként az se, ha netán előbb szeretne kipotyogni. Mert ilyen is lehet. Persze olyan is hogy a 42. héten már tűkön ülve várom, mikor is lesz meg. Kép

32+2

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bébiőr:

BricoStore-ban 2 csatornás bébiőr 6000 forint most. (Brendonban meg ilyen helyeken garantáltan 10e felett van.)
http://www.bricostore.hu/pages/akc_38_2.html

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Anyukám átjött hozzánk Újpestre festőket felügyelni ma reggel 7-re Budaligetről, mert páromnak csak akkor jutott eszébe, hogy jé, neki nem is kell du 4-ig sehova se mennie, mikor én már a kádban ültem fél hétkor. Kérdezte, késő-e hivni anyukámat, hát mondtam, tegye. Anyu akkor már persze az Árpád hidnál volt. Hogy lehet valaki ilyen feledékeny? Ha ezt a húgom csinálja meg vele vagy bárki mással, ki lenne kelve magából, hogy milyen önző egy ember.

No mindegy. Hálistennek Anyu jól vette a kanyart, megivott nálunk egy kávét, és még be is hozott a munkahelyemre miután megérkeztek a festők.

Időközben viszont teljesen felpörgött, hogy az ülés ami a Graco Travel System-ben van, amit vett magának a Brendonos akcióban hogy neki is legyen saját babakocsija, hogy az nem biztonságos, mert nincs talpa. Mindenféleképpen egy 9-18 kg-s ülést nézett ki magának, amit a Volvo reklámoz, hogy ilyen meg olyan biztonságos, csak éppenséggel k**** drága és hat hónapos korig nem is jó. Szóval teljesen beindult, hogy aminek nincs talpa, az nem is autósülés, mert nem lehet rendesen bekötni és ezáltal nem is biztonságos. Mondtam neki, nézze már meg amit mi vettünk, annak sincs talpa, a kis újszülött üléseknek szinte egyiknek sincs talpa, csak a méregdrága Peg Peregonak. Akkor kiszemelt egy MÉG k***** drágább újszülött babaülést a Volvo katalógusból, amihez egy egész csőrendszer tartozik (komolyan!) ami potom áron "csak" 110e forint, és akkor még az ülést külön adják hozzá 60e-ért. Irreális. Már kezdtem kétségbe esni, hogy megbolondult és képes komolyan fontolóra venni, hogy 170e forintot költ egy olyan ülésre, amit 6 hónapig használ a gyerek, aztán kell újat venni. Már az 50e forintos ülésről azzal beszéltem le, inkább adja nekünk a pénzt, mert szerintem én értelmesebb dolgokra tudnám elkölteni. Anyukám is nagyon makacs tud lenni, mikor fejébe vesz igy valamit. Hálistennek megnyugodott egy picit mikor elolvasta végre a használatit, és látta, három ponton lehet rögziteni az autóba az ülést. Az egész Graco TS babakocsi volt autósüléssel együtt 25e, már a guta kerülgetett, hogy most képes még valami más autósülést nézni mellé.

Erre nem kell válaszolni, ezt csak úgy kimérgelődtem magamból. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Rokica!
Nekem is már majdnem minden megvanKép
Csak tudod, elég szarul állunk és nagyon sokan segítettek is, de még van 1-2 cucc, amit be kell szereznem.
ezeket még ebben a hónapban megpróbálom elintézni és utána már tényleg nem kell semmiKép

Képzeljétek!
Volt az auchanban is bébiőr akciósan 5900Ft-ért.
Sajna lecsúsztam róla, mert másoktól hallottamKép
Bár, lehet, hogy még mindig kapható olcsón, de az a biztosabb, amit Rokica írtKép

Reggel 7h-re megfőztem!!!
Kimostam, kiteregettem!!!
Már vásároltam is és most pihi, utána útra kelekKép
Megint egy beszerzőútKép
A mosógépet most fertőtlenítem, utána kimosom a baba első ruhácskáit. Holnap jó alaposan átvasalom és elcsomizom őket. Nem füllednek be, már leteszteltem pár darabotKép
Nem szabad forrón eltenni és nem lesz bajuk.

Mert komoly, jöhet akár előbb is a baba (reméljük azért időben jön), és nem lesz aki hirtelen elvégezze ezeket a dolgokat. A párom sokat dolgozik. Ha meg az Istvánba szülök, oda meg vinni kell a rucikat. Akkor meg miben lesz a baba? Biztos adnak, de inkább ne legyen még ez is probléma.
Tegnap láttam a híradóban, hogy hármasikrek születtek a 30. héten. Egészségesek és még inkubátorban sem voltak. Legalábbis nem abban mutatták őket. Csak azért nem jöhetnek ki a kórházból, mert még nem érték el a 2kg-ot. Olyan édik voltak.
Na mennem kell!

Még visszanézek!
Szép napot!
Sziasztok!
Angelani
30+4

Kép
angelani

Sziasztok!

Mosáshoz kérdés: van valami spec. dolog, amit figyelembe kell venni a babaruhák mosásakor? Vagy ugyanúgy berakom (nyilván a mi ruháinktól külön) a mosógépbe őket, és mosószer-öblítő, aztán hajrá? Valami spec. mosószer van erre?

Hihetetlen, hogy ti már mindent beszereztetek. Nekünk alig van pár ruhácska (azokat is úgy kaptuk), a kiságy, mellszívó, 10 db textil meg 2 csomag sima pelenka. Ennyi. Bár autósülést meg babakocsit kapni fogunk, de kb. csak egy hónap múlva. Kiskádat, pelenkásvödröt majd még beszerzem, kisollót meg szerintem én is a sajátomat fogom használni lefertőtlenítve.

Tudtok ajánlani valami jó (és nem túl drága) fertőtlenítőszert? Ezt patikában kell megvenni? Gondolom ezt nem kell feliratni.

Ja, és amit még venni akarok: légzésfigyelő. Én inkább kihagyom a 4D-t, és azt a pénzt erre szánom. Egy barátnőm most jött haza Amerikából, ahol kisgyerekekre vigyázott, és mesélte, hogy egy 2 hetes kisbaba halt meg bölcsőhalálban. Pedig ezzel megmenthető lett volna. Tudom, hogy nem ez az általános, de ha valamit meg tudok előzni, akkor miért ne.

Szép napot mindenkinek!

Bodza 30+0 (te jó ég, hogy rohan az idő!)

Kép

Kép

Kép
bodza

Bébiőr:

Én már ugyan vettem egyet használtan, de a nyári babások azt mondják, tök felesleges hacsak nem többszintes vagy nagyon nagy lakásotok van, mert ritka lesz az az eset, hogy nem hallod meg a gyerek bőgését, pláne ha az elején egy szobában vagytok. De egy átlag lakásba felesleges, mert meghallod a babát akárhol vagy.

Egy anyuka meg kifejezetten azt mondta, szerinte nem jó, mert egy ismerősénél annyira hozzászokott a baba, hogy ha egyet nyekken, anyuka már ott is van, hogy három éves korára se volt képes a cumit visszarakni a saját szájába.

Hát ezek is meggondolandó dolgok.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Bodza:

Nekem még nincs bútorom, majd nagyon remélem szombaton hozzák, mert használtan vesszük egy házaspártól, és elmentek egy hétre nyaralni, majd szombaton kapjuk meg a bútort. Remélem nem gondolják meg magukat addig. :P Nyugodtabb lennék, ha már ott lenne a szobában.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Én meg a légzésfigyelővel vagyok úgy, hogy inkább kihagyom... nem tudom miért, de nem érzem indokoltnak, állandóan paráznék ha odébbkúszik a gyerek (amit a nyári babások tapasztalatai szerint már pár hetes korában megtesz) és akkor őrülten elkezd sipolni a gépezet. Azt mondták, kikapcsolták, mert idegesitő volt.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Most jövök a védőnéninktől. Bodza! Rákérdeztem a babaruhák kezelésére, azt mondta, hogy a legjobb, ha folyékony mosószert használunk, és öblítőt nem, vagy csak nagyon keveset.

Sajnos nálunk nem működik, amit a múltkor Prüntyi írt, hogy ha be van írva a kiskönyvbe, hogy a fogadott kórház ill. doki fogad, akkor a mentő elvisz abba a kórházba. Azt mondta a védőnő, hogy itt soxor örülnek ha ahhoz időben kiér a mentő, hogy ide a helyi kórházba bevigye a kismamát. Kép

Panaszkodtam egy kicsit neki arra, hogy milyen rosszul viseljük a frontokat. Erre elmesélt egy aranyos sztorit. Most a hidegfront alatt, egy nemrég szült kismama felhívta, hogy nagy baj van, "elromlott a gyerek", két napja csak üvölt egyfolytában. A védőnő megnyugtatta, hogy nem romlott el, csak a bébik nagyon érzékenyek a frontra Kép Kép

Bébiőrrel kapcsolatban Rokicának tökéletesen igaza van, csak egy nagyobb lakásban van szükség rá. Mert egy egyszintes kis lakásban úgyis meghallja az ember, ha sír a baba. Sőt azt mondják, hogy még el sem kezdi a baba a bőgicsélést és az anyuka már érzi az ösztönök révén.

Ildi 32+6

Kép
vrucsincá

Sziasztok!

Bodza
nekem az Ariel Kids nevű mosóport ajánlották. Van, aki nem mos gépben, én mosnék, csak néhány kis ruha miatt nem túl energiatakarékos elindítani a gépet. Volt már róla szó, hogy öblítőt használni nem jó, de én azért veszek egy Lenor Sensitivet, annak a címkéjén ott vigyorog egy bébi, talán nem lesz baja tőleKép Néhány dolgot, pl. pelenkát pedig lehet simán 90 fokon mosni, és akkor az tuti jó.

Lucretia
29
lucretia

Rokica!Kép

Egyetértek légzésfigyelő ügybenKép
Én sem szándékozom venni pontosan emiatt.
Meg egy szobában lesz velünk, hátha az jobb nekiKép

Kismamik!Kép
Nálatok hogy lesz, egy szobiban lesztek a babával eleinte?

Mea(30+4)

Mea
mea

Én komolyan elgondolkoztam a mosószóda, mosószappan, ecet kombináción. Állitólag ezek nagyon környezetbarátok, az ecet fertőtlenit is, és az illata eltűnik száritás alatt, és ha nagyon hiányzik az illat a ruhából, akkor tetszés szerint illóolajat lehet egy-két cseppet adagolni a mosószódához, és akkor olyan illata lesz, amilyet te választasz.

Mondjuk én alapból nem használok öblitőt, az mire jó tulajdonképpen? Eddig még sose hiányzott.

De most vagy átállok valami illatanyag meg allergén mentes mosószerre... vagy hagyom az egészet a fenébe és mosok úgy tovább ahogy eddig. Éljen a lustaság! Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

A légzésfigyelő és a bébiőr két külön dolog. Szerintem a légzésfigyelő hasznos. Lehet ám kölcsönözni is, mindjárt megkeresem a linket. A bébiőr tényleg akkor szükséges, ha többszintes házban laktok, vagy esetleg a kertben alszik a baba. Sima kis panelben, amilyenben mi lakunk, semmi szükség bébiőrre.

Puszi
Benianyu
26+5

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Mea:

Én úgy tervezem, ott lesz az ágyunk mellett egy bölcsőben, vagy ha ordit, akkor mellettem/rajtam. Én nem vagyok hajlandó azért nem kialudni magam hetekig, hogy a gyerekemet külön ágyba szoktassam, ez sorozatban vall kudarcot a környezetemben a kismamák között. A babák jó része utálja a kiságyát, legalábbis eleinte. Lehetetlen őket belerakni, mert felébrednek, orditanak, és akkor kezdheted a nyugtatás/altatás ördögi körét előlről, a baba is kimerül, meg te is, mert ahelyett hogy békésen szunyókálnátok egymás mellett, azzal vagy elfoglalva, hogy mikor tudod észrevétlenül lerakni a gyereket az ágyába. Nahát ebből nem kérek. Én véresen komolyan fogom venni a gyerekágyat, ott fogunk együtt durmolni amig egy picit nagyobb nem lesz és mélyebben nem alszik. Ráér akkor saját ágyba szoktatni. Szerintem.

Persze van akinél elvi kérdés, hogy az elejétől kezdve külön aludjon a gyerek. Én inkább a praktikus megoldást keresem.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Pussz mindenkinek!

Tegnap megnézett minket a doki bácsi és mindent rendben talált. A bikinivonalamon fura kiütések lettek, úgyhogy átpályáztam a bőrdokihoz is (a nőgyógyász azt mondta, bizti csak szörtűsző gyuszi), aki kencét írt, amit ma csinál meg a patikus. A kence meg egy ecsetelő (kapaszkodjatok!) 81 Ft-ba kerül, azt mondta, három nap alatt lehúzza a gyulladást és a megmaradt anyagot a babpopsira kenhetem, ha pelenka-kiütései lesznek, és bármikor menjek, ír megint. Én meg paráztam, mert néhány helyen ugye csak háziorvosi beutalóval fogadnakKép. Szóval néha az ember az ingyenes ellátás keretében is találkozik kedves, lelkiismeretes orvosokkalKép. Ez a dokinéni egy tündér.
A nőgyógyi várójában viszont idegbajt kaptam majdnem egy nő kb. 5 éves neveletlen kölyke ott rohangál, kiabált, ha leült akkor se volt köszönet, pont azt a széksor szúrta ki magának, amelyiken én is ültem és dobolt meg rugdosta... A legszebb része, hogy egyszerre hívtak minket az öltözőbe, végig azt hallottam, hogy a gyerek süvöltözik: "Anya, mér veszed le a bugyit? Megnézi a doktor a puncidat???" Szerintem a fél folyósó ezt hallgatta. Amikor sorra kerültem, az aszisztens megmérte a vérnyomásomat: 130/80, rögtön mondta, hogy nem is érti, miért ilyen magas (nálam is a 90/60 a szabvány), mondtam, hogy talán hagyjuk. Szóval ez a szeles idő jó ingerültté tettKép.

Vígasztalásul elmentem az IKEA-ba körülnézni, mert a leendő nagynénémnek ma van a szülinapja, és vásárlási utalvánnyal lepjük meg. Képzeljétek, az új katalógust megelőző leolcsózásban van cuki itató pohár és gyerek étkészlet, mindkettő 495-ért (http://www.ikea.com/webapp/wcs/stores/servlet/CategoryDisplay?catalogId=10101&st oreId=22&categoryId=13811&langId=-30&parentCats=10106*13756*13811&cattype=sub) na ugye, hogy meg kellett venni? (Mint a 86-os rugitKép.)

Mosáshoz én már régóta folyékony szert használok (általában szenzitív biopont), mert a por után még rá kellett ereszteni az öblítést, az én bőröm se bírja a mosóport. A multkor meg vettem coccolino sensitiv öblítőt, mert tök jó illata van (és sampon is volt hozzá ajándékbaKép). Na a babacucc (ha majd lesz) ezzel lesz kimosva, semmi variáció, csak ha kiderül, hogy nem bírja a bőre.

Roki, nyugtasd meg a mamádat, a fejlettebb világban is ezeket a kagylókat használják babaszállításra, nem csak újszülötteknél, hanem egész addig, amig belefér. Sőt, mivel ezt hátrafelé kötöd be, biztonságosabb is. A barátnőm a lakásban is ebben tartotta a gyereket (nem volt ilyen szupi gördíthető bölcsője), hintáztatta benne meg minden, sokáig a gyerek nem is akart a kiságyban szundizni, csak a babahordóban. (Nesze neked, vízszintes fekvés!!!) Az biztos igaz, hogy van olyan kismaszat, aki hason szeret aludni, de szerintem a babakocsiban kibírja háton is, főleg mert szerintem, mire kivihetjük, hideg lesz, és rendesen be lesz zsákolva/anorákozva, akkor meg megfullad ha hason van, nem?

Dudukly (28+1)
dudukly
Isaszeg

Rokica!Kép

Én is ugyanígy gondolomKép
Nem érdekel a családban ki mit fog szólni, főleg anyósom, mert szerinte a gyerekenek(pici újszülötnek) a kiságyában a helyeKép

Már arra is beszólt múltkor, hogy mondtam hogy mózeskosárban én viszem magammal ide oda a házban és ott aludjon mellettem.

Szerinte nem jó, elrontom, zavarni fogja ha mosogatok teszek veszek.

Ugyan már, ez hülyeség szerintem.
Eleve műhely van alattunk, párom dolgozik ott hangos gépekkel, az netán nem zavarja szegénykét?!?

Õ ebbe fog beleszokni, mert adott a helyzet.

Természetesen nem zajongani fogok direkt, de ne azt szokja meg, hogy lábujjhegyen kelljen járkálni mellette.

Amúgy meg tuti hogy én is simizni fogom, babusgatni, magamhoz venni ha más nem reggelente és én is szeretnék sokat együtt lenni vele gyerekágy alatt.

Én már megmondtam páromnak hogy ne ostromoljanak meg anyukáján kívűl a család többi tagjai(jó nagy egyébként a családja) az első hetekben.

Szerintem ez is így normális.

Nem hiszem hogy emiatt magyarázkodnom kellene nekik.

Mert ők tök természetesnek veszik, hogy pár nap után már beállítanánk egymás után.

Hát szerintem nem is illik olyankor még.

Egyébként sogoroméknál ugyanezt csinálták, volt hogy kd. 2 hét után egy nap ment majdnem 6 ember egyszerre plusz ott volt az anyukának a testvére és 2 éves lánykája.

Jó mi?

Na jól kiírtam magamból.

Megyek főzni tovább.

Puszika
Mea(30+4)

Mea
mea

Roki, szép lett a színe, jó kis napsütötte hangulata lett.

A babalavásban én is azt támogatom, hogy együtt legyünk, szerintem így se fogunk sokat aludni, hátmég ha el kell vándorolni a ház másik végére, ha felsír. Majd ha kissé nagyobb lesz, akkor mehet saját szobába. Az egyik barátomék a kétéves kisfiúkat is megszánták, most megint jön a foga és valami náthát is összeszedett, velük allhatott a ngyágyban. De a szülők már annyira elszoktak tőle, hogy ott a gyerek, alig aludtak valamit.

Egyébként a kicsik eszméletlen dolgokat képesek produkálni, a szomszédasszonyom mesélte, hogy a gyereke soxor aludt úgy, hogy ment a porszívó. Ha kikapcsolta, felébredt és sírt. Volt, hogy 2 órán keresztül járatta a porszívót, hogy a gyerek "nyugodtan" aludjonKép.

Szerintem, ha meglesz a gyerkőc, szépen kitapsztaljuk egymást és megoldódnak a dolgok.
D
dudukly
Isaszeg

Bocs, Mea, babalátogatóba én azt hallottam, hogy 6 hétig nem szabad zavarni a családot, max. aki segíteni akar, ad be egy kis kaját (közvetlen női családtagok), hogy a maminak ne kelljen ezzel foglalkozni. (Most, hogy már számos cég házhoz hozza a tápot, lehet, hogy ez is idejét múlta.) Egyébként a jóérzésű népek csak 3 hónapos babát mennek látogatni, akkor se maradnak sokáig, mert általában igazodni szoktak a szoptatási időpontokhoz. Amikor a barátoknál született baba, mi legalábbis így tettünk, megkérdeztük, hogy mikor van szopiidő, az egyik után mentünk és elindultunk a következő előtt. Szépen finoman, lehet adagolni a nagycsaládnak: "szívesen látunk benneteket karácsony környékén/után, rövid babbanézőbe". Ebben szerencsénk van, az ajándékozást egy körben megoldjákKép.
D
dudukly
Isaszeg

Sziasztok!

Rokica, Mea,
Hát... szerintem a légzésfigyelő egyáltalán nem haszontalan. Érdemes végigülni egy erről szóló előadást a Madarászban kh-ban. De ez csak az én véleményem. Csak ha már vesz az ember, akkor nem szabad megvenni az olcsóbb típusokat, mert akkor tényleg sok a téves riasztás. És kevesen tudják azt is, hogy az érzékelőlapot csak fix, merev és alulról zárt aljú kiságyba lehet betenni. Azaz ágyrács esetén pl. alá kell tenni egy pozdorja lapot (kint külön árulják hozzá csak itthon nem). Nekünk egy kombi Angelcare-unk van (azaz légzésfigyelő és bébiőr egyben). Soha nem volt téves riasztása. A Neten rendeltem egy kinti siteról, olcsóbban, mint amennyiért itt árulják. Ennek 2 szülői egysége van, így egyszerűen le van rakva a lakás 2 pontján és mindig hallom mit csinál a gyerek a szobájában.

Az olcsó bébiőrökkel vigyázni kell! Sok típus úgy működik, hogy nem ad folyamatosan csak ha hangot érzékel. A gyengébb minőségűek nem elég érzékenyek és nem kapcsolnak be rögtön, azaz a felét se hallod annak ami a gyerekkel történik. Én nemrég vittem vissza egy márkás darabot és cseréltem ki más típusra, mert az Angelcare-on már vagy fél perce hallottam, hogy köhög a gyerek mire a másik bébiőr vette az adást és bekapcsolt a vevő része.

Kristóf külön ágyban alszik. Nálam ez elvi kérdés volt, amit persze 2 hét alíg alvás után gyorsan fel is adtam.Kép A kis csibész nappal 3 óránként, éjjel 2 óránként ébredt szopizni. 2 hét után olyan voltam, mint akit kimostak. Szóval totál igazatok van, hogy nem érdemes mereven ragaszkodni az elvárásokhoz. 2 hetes korától nálunk ez úgy zajlott, hogy Krizsi a saját ágyában aludt el, de amikor felébredt és sírt akkor jött közénk a nagy ágyba. Néhány hétig ott aludt és olyan 2 hónapos korában elkezdtem vele azt csinálni, hogy mindig ugyanannál a szopinál (én pl. a hajnali 3 órásnál), szopi után visszavittem a saját ágyába, a saját szobájába. Nem volt különösebb tiltakozás és azt a szopit szép fokozatosan pár nap alatt el is hagyta. Aztán ezt végigcsináltuk a többi éjszakai ébredésnél is. Így 2 és fél hónapos korától külön szobában, többnyire ébredés nélkül, a saját ágyában végigalussza az éjszakákat. Szerintem érdemes kipróbálni a módszert. Nekünk nagyon bejött:Kép

Megyek, mert Kristóf közben szép csendben szétrámolta körülöttem a fél lakást.Kép
Pusza,
Humi
(28+5)
humi

Ja, még annyit, hogy nekünk van egy bébihintánk ami fantasztikus találmány. Akkorákat aludt benne a babó, hogy csak na. De a pihenőszék is megteszi. Jobb, mint a mózest hurcolni a lakásban, mert abban csak üvöltött a picinek, mivel nem látott ki belőle.

Itt van Kristóf 5 naposan a hintában.
Kép

Humi
humi

Mea,
Egyetértek a látogatással kapcsolatban. Próbáld meg elérni, hogy ne rohamozzanak meg. Lesz még később is ideje a családnak megnézni a babát.

Sokkal jobb, ha hozzászokik a baba az alapzajokhoz és el tud mellette aludni. Ha teljes csöndben altatják, egy idő után már nem fog tudni elaludni bármilyen zajnál. Pl. mosogatás, mosógép ilyesmi. Nem mondom, hogy turmixolni kell mellette, de alapzaj lehet. Én is simán kiporszívóztam, míg Beni aludt, nem ébredt fel rá. Sőt, szerintem még most sem ébredne.

És össze kell bújni szerintem is. Nagyon.nagyon fontos :-)))))
Bár mi nem fogunk egy ágyban aludni. Beni az első perctől kezdve a saját ágyában aludt éjjel, a mi szobánkban és nem volt gond vele. Amikor aludt, akkor a saját helyén volt, különben meg mellettem.

Rokica, nagyon szépen megcsináltátk a szobát. Majd kérünk képeket berendezve is.

Dudukly,
Én alapból Coccolino Sensitiv öblítőt használok. A baba cuccait is ezzel fogom mosni. A bodykat, pici zoknikat, törölközőjét és a pelusait külön fogom mosni, meleg vízben, a többit szerintem a mi cuccainkkal együtt. Majd meglátjuk, hogy érzékeny lesz-e a bőre.

Pusz
Benianyu

benianyu

Mit tud az öblitő amit a mosószer nem? Valaki világositson fel, mert úgy érzem, lemaradtam valamiről. Kép

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Talán kicsit puhítja a ruhát. Én alapból öblítővel mosok, száz éve, így láttam otthon, nem is gondolkoztam még ezen.

benianyu

Sziasztok,
nem olvasok vissza, csak gyorsan az örömhír:
KISLÁNY!KépKISLÁNY!KépKISLÁNY!Kép

A Győrffy (Praxis 4D) szerint "150%"Kép
1,4 kiló, gyönyörű, pufók pofival, egészséges, mint a makk!!Kép
Itt egy kép:
Kép
(Az egyik - jobb - keze az arca előtt, a másikkal pedig a tarkóját fogjaKép)

És örömömben betértem itt Újpesten egy baba-gyerek használtruha-boltba (a piacnál van, a neve asszem Narancs, vagy valami ilyesmi) és sürgősen vettem neki 2 rugit:
Kép
Az lila Oshkosh új, még cetli is van rajta, a másik meg H&M. A kiscipővel együtt volt 1960,- ft, most már nem darabra adják, hanem kilóra, így nem drága, és klassz márkás dolgaik vannak.

Bocs, most megyek, még meg kell írnom kb ezer db e-mailt a jó hírrelKép
üdv
p 28+2
penna

Penna:

Merre is van ez a használtruci bolt?! :D Ha itt van Újpesten, én is megroha...

Mit is beszélek?! Már annyi van mint a nyű. Már csak hálózsák kell...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Penna,
Nagy nagy gratula a kislányhoz :-))))))

benianyu

Rokica,
asszem Liszt Ferenc utca. Ahogy van a piac, vele szemben az az új építésű (sárga?) ház, aminek az egyik oldala sétálóutca, a másik asszem a Liszt F. utca, és ott van a saroktól pár-tíz méternyire, ha háttal állsz a piacnak, a bal oldalon.
Régebben darabáras volt és nem túl olcsó, de így most már elmegy, ki lehet fogni klasszakatKép
üdv
boldogPennaKép
penna

Penna, gratula a kislányhoz!!!!!!!!
Függetlenül attól, hogy milyen nemű, olyan jó tudni hogy lány vagy fiúKép Nekem azóta sokkal "szorosabb" a kapcsolatom a babával, jobban el tudom őt képzelni. De persze lehet, hogy ez hülyeségKép

Hari 26+5

Kép
Kép
hari

Rokica!Kép

Ugyanilyen színű a mi gyerekszobink isKép
Csak a nálunk a plafon is sárgaKép
Szeretem a sárgát, és zölddel lezs kombinálva.
Olyan a szőnyeg+sötétítő.Ja és natúr fenyő bútorok vannak benne.Ez egy komplett szekrénysor, még enyém volt anyuméknálKép
Szuper jó, és ez később is jó lesz a gyereknek.
Csinálok is fotót, felteszem.
Olyan természetesKép

Mea
mea

Szmercsa,

Kép Nem azt irtam, hogy megszulok a jovo heten, hanem azt, hogy biztonsaggal fog eltolteni az a tudat, hogy a 37. hettol mar nem koraszulott a baboca, vagyis barmikor johet. Ettol fuggetlenul meg johet auguszus elejen is.Kép
Bar engem nem zavarna, ha kibujna 20-a korul.
Mivel nekem ez a masodik babam, en mar alig varom, hogy kinn legeyn. egy orokmozgo hateves mellett mar elegge megviseltnek erzem magam.
Jovo hettol mar nem dolgozok. Benezegetek majd azert, ha tudok es lesz kedvem es mindenfelekeppen megproballak ertesiteni titeket, ha megszultem.

Cicimosasrol: en vizspray-val lefujtam es picit hagytam, hogy szaradjon. Nalunk ez nagyon jol bevalt!

Penna
Gratula a kiscsajhoz!

Valoban nem kell nagy csend a babanak, annal rosszabb lesz neki utana, mivel nem lehet allandoan labujjhegyen jarkalni korulotteKép

Holnap erkezik az anyukam, mar alig varom.

Szmercsa,
Nekem is mar nagyon nagyon a babam. Onnan tudom lemerni ezt, amikor kituremkedik a hasfalamon.
Kép Ha beszelek hozza es simizem a pocim, mindig odanyomja magat. Hol a kis feneket erzem, hol meg a konyoket, terdet.
Amit nem szeretek, az az amikor alulrol kaparaszikKép a kezevel, ilyenkor nagyon kellemetlen tud lenni.
Szegenykem neha percekig csuklik isKép, ilyenkor dorgelem a pocim es probalom megnyugtatni.

Ma valahogy nagyon faradt vagyok, alig birom el magam. A derekam is majd leszakad.Kép

Na nem sopankodok itt Kép

Aniko

KépKép
KépKép
aniko47

Nálunk is natúr fenyő bútorok vannak. Ráadásul a férjem és a gyerekek vezetékneve Fenyő. Ezen szoktunk mosolyogni, hogy a név kötelez és mi csak fenyőt veszünk.

benianyu

Itt a babasarok a hálónkban, itt lesz velünk min. 3 hónapig(ha bírja páromKép )

Kép

Mea
mea

És itt a gyerekszobi, ide kerül majd, ha már nagyobbacska leszKép

És az új szerzemény a szőnyeg.
A sötétítő még nincs rajta, most varrja anyósom.

Kép

Kép

Mea
mea

Sziasztok Lányok!
Sztem mindenki maga dönti el mikor akarja a látogatókat fogadni.
Itt van egy ellenvélemény a gyereklátogatással kapcsolatban.Ja, és ettől függetlenül azért jóérzésű embernek tartom magam.Kép
Mi ebben az évben voltunk egy picinél, a kórház elhagyása után 2 nappal.Nem mi találtuk ki, az anyuka kérte, hogy ne a kórházba menjünk be, ő ott inkább pihent.Na szóval, felmentünk, megnéztük a babát a saját szobájában, szopi után, anyukája fogta, aztán kimentünk a nappaliba beszélgetni.5 percet sem voltunk össz. a gyerekkel egy légtérben. Nem lett semmi baja.Bár lehet, azért gondolta így a kismama, mert már akkor látahatóan én is terhes voltam.Alapból bizonyos szabályokat betartottunk, amit talán aki nem terhes vagy nincs kisgyermek a közelében , nem tart be mert esetleg eszébe nem jutan ezekkel foglalkozni.
Gondolok itt arra, hogy nem nyúlok hozzá, nem akarom megfogni, és nem vagyok vele órákon át egyszobában.Én egyébként az mellett, hogy kíváncsi voltam a picurra, a kismama tapasztalatai és élményei érdekeltek a leginkább.A baba 12 hetes kb. többször is láttam már.Teljesen egészséges, minden rendben van vele.Már fogtam, ringattam stb.
Gondolhatjátok, hogy most igen felelőtlen vagyok, de én nem fogom kizárni a családot, barátokat a lakásból.DE, és ami sztem a legfontosabb, nem fogják nyúzni, nem lesz ágyból kikapkodás, nem lesznek vele órákon át egylégtérben és betegen nem jönnek stb, de azért látni láthatják. A levegőre sem csak karácsonykor akarjátok kivinni nem?Persze azért azt sem tartom jónak amit a Mea írt, hogy egyszerre jöjjön mindenki.Be lehet azt osztani úgy, hogy a kismama se érezze teljesen elszigetelve magát a külvilágtól,és nem kell ott lenni egész nap.Én egyébként a kismama depitől félek.Kép
(Bár az is lehet, hogy félreértettelek benneteket?)

Penna
gratula a kiscsajszihoz!!!!!Kép

Rokica
jó színt választottatok, kíváncsi vagyok, milyen lesz berendezve.Kép
Milyen árban vannak a tenna bugyik, és mennyi van egy csomagban. Te azt az eldobhatót vetted?

Nálunk a baba velünk lesz, egyenlőre úgy tervezem, hogy a saját ágyában, az apukája is ragaszkodik hozzá.De ez még majd változhat.Kép
Én sem akarok teljes csendet körülötte, szertném a háztartási dolgokat uú. végezni mint most.Remélem nem fog félni a porszívótól.Kép

Azt viszont nem értem igazán, hogy az öblítőtől lehet allergiás, a mosószertől nem???

Szombaton megyünk mi is vásárolni, egyenlőre csak Fehérvárra a brendonba.

Sziasztok
Szilvi

ui Nekem is volt tegnap egy szerzeményem a picurink részére. Majd feldobok egy képet.

Kép
Kép
kismama2004

A hálóban a sarokba kerül egy nádhintaszék.
Most szereztem babaszobáb 7000Ft-ért.
Jövő hétvégén hozzuk el, úgy örülök nekiKép
Veszek majd rá egy szép kerti székes párnátKép
Valami jó kis zöldes színűtKép

Penna!Kép

Nagyon édi a kicsi lányka!
Kedvet kaptam még egy második 4D-reKép
Szerintem elmegyünk egyre még.
Annyira kiváncsi vagyok, nem tehetek róla.

Megy még valaki 4D-re???

Mea
mea

Szilvi!Kép

Hozzánk is jöhet a szűk család de nem 20-an, kb. ennyien vannak csak a férjem családja.
Lehet, hogy már 2-3 hét után beleegyezem, de előtte kérdezzenek meg.
Csak velük az a baj, hogy nem is igazán szoktak bejelentkezni és mondom volt hogy sogornőmhőz egy nap 6-an állítottak be és volt aki nem is rokon volt.

Szerintem ez nem túl jó dolog.

Én nem akarom.

A hozzám közel állók jöhetnek(anyukám, apukám, anyósom, testvérek) ennyi.
Agy is vannak 8-an, szerintem kezdetnek bőven elég.

Aztán ha jól érzem magam, majd szólok többieknek.

Szerintem ez így lenne normális.

De levegőztetni én már szinte elejétől fogom, abban nem várok 6 hétig az biztos.
Ha jó idő lesz kis időkre kiteszem majd és leülök mellé(mondjuk eleinte csak 10 percre).
Vagy kinyitom ha meleg van az ablakot.
Szerintem ez nem árt nekik.
Persze nem tűző napra, csakis árnyékba és szélcsende jó meleg időben.

Mea
mea

Ti mikor viszitek szerintetek ki először levegőztetni?

Mea
mea

Fájásmérő:
http://www.dragonsept.com/mnfiddledragon/contraction.html

Látogatás:
Hát a nyári babás topikban már-már bevett szokás, hogy akik a topikon összehaverkodtak, bemennek egymást meglátogatni a kórházban. Én most megyek a hétvégén látogatóba egyik anyukához, akinek 2 hetes alig múlt a kislánya, ő hivott minket, azt mondja, nem szeret egyedül lenni. Tehát szerintem ez tejlesen egyedi, hogy kinek mire van igénye. Persze nem maradunk sokáig, csak megsasoljuk a pici babát, eldumcsizunk, azt jövünk vissza (mivel egy másik anyukával és az ő párhetes babájával egyetemben vonulunk át).

Sőt mitöbb, a nyári topik már szervezi a babás találkozót, és a legidősebb babák 3 hónaposak (koraszülöttek voltak), a legfiatalabbak jelenleg 1-2 hetesek. Hogy aztán ki jön, ki nem, azt nem tudom.

4D:
Eleinte úgy akartam, hogy 30. hét körül újra menni 4D-re, de aztán azt mondják, ilyenkor már akkora, hogy csak darabokban látod őt, aztán ha hátat fordit neked, akkor kidobtál 8-12e forintot. Kép Úgyhogy inkább kivárom a kórházit.

Mea:

Nagyon csúcs a babaszoba, olyan jó tágasnak tűnik!!! A Micimackós szőnyeg meg végképp nagyon tetszik. Szőnyeget nem lehet használtan venni? Én is szeretnék a babaszobába, nem ragaszkodom a gyerekmintáshoz, de amiket Kikában/Ikeában látok, mind horror áron vannak.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Lucretia, Bodza,
én felhívtam az Ariel központi infószámát, ahol kérdeztem, hogy az Ariel Kid újszülötteknek való érzékeny bőrre, mire azt felelték, hogy nem! Ezt a terméket a nagyobb gyerekek okozta foltokra ajánlják (csoki, fű, fagyi stb.).
Nekem a legtöbben a folyékony Persil Sensitivet ajánlották Coccolino Sensitiv öblítővel vagy öblítő nélkül.
Viszont tesóm fia a sima Arielt is bírta Coccolino sensitív öblítővel. Szal gyereke válogatja. Nincs mese, ki kell tapasztalni, hogy a saját baby bőre mit fog bírni.

Hordozó:
Az én kórházamban a szülésfelkészítőn a szakik kifejezetten "tiltották" újszülötteknek a nem vízszintes dolgokat. Én egyetértek vele egyelőre, aztán majd meglátjuk. Most akkor döntse el az ember, hogy mi az igazság.
Azt mondták a hordózóban max. fél órát maradhat, főleg autóban.

Rókica,
nekem is Faktum bútorom van (Sunny, de a honlapjukon nincs rajta). A Vörös rókával én is szemeztem. Kép

Penna,
gratu a kislányhoz és a rucikhoz! Kép

Ma este megyek dokihoz keménykedés ügyileg, remélem nem fektet be a kóterba! Jól elvagyok én itthon anyukámmal!!!

Falina 32+6
falina

Rokica!:Kép

KösziKép
Sajnos szőnyeget még nem láttam fent a babaszobán de írd be a KERES-hez és lehet hogy írnak neked, akinek van eladó.
Így szereztem én is a hintaszéket.
Amúgy ezért vettem meg Brendonban a szőnyeget igaz nem volt olcsó, de egyszerűen nem találtam ilyet sehol, annyit meg már nem akartam rohangálni emiatt.

Függönyt nem vesztek szobiba?
Mondom OBI olcsó most nagyonKép

Akkor lehet hogy nem érdemes már elmennünk 4D-re?

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?