Új privát üzeneted érkezett!

Ildi
köszi, én is egy picit sokaltam.

Penna
írd be léccccccíííííííííííííí, ha fiú a picúr,akkor Gábor a neve.Kép

Lányok!
Sztetek van értelme gátmsszázs-olajat használni, ha a szülés úgy is gátmetszéssel végződik?

Nálunk is uakkora lesz "csak" a tisztaság amekkorát eddig is tartottunk.Pr. 1et értek veled.Kép

Szilvi

Kép
Kép
kismama2004

Sziasztok!

Úgy látszik, az egy órával ezelőtti üzenetem nem ment el. Kép Akkor újra leírom.

Sterilitásról van egy szomorú történet. Egy dokinak gyereke született, és ő úgy gondolta, hogy úgy óvhatja meg, hogy sterilen tartja. Maszkban közlekedtek, stb. Mikor a gyerkőc két évesen vmi hiba miatt elkapott egy náthát, mivel nem találkozott addig bacikkal, vírusokkal, nem volt semmi immunrendszere, meghalt szegény... Kép Szóval a túlsterilezés nem jó.

Zsóf

Kép
Kép
göndörzsóf

Zsóf
A meglepő számomra a dologban, hogy pont egy doki volt ilyen hülye...már bocsánat a kifejezésért!
Pedig ő az aki ezt igazán tudhatná!

Pr.

Kép

Kép
prüntyi

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, volt mit olvasni. Ma jó szar napom volt, valami mindig történik. Holnapra megbeszéltem egy lánnyal a babaszobáról, hogy találkozunk, vennék tőle pár dolgot (ez lett volna az első eset) már tökre beleéltem magam, erre ma elvittem a kutyát az orvoshoz, hogy megkapja a veszettség elleni oltását, és szegényt meg kell műteni, mert álvemhes, amit már megszoktunk, mert már 8-9 éves és minden évben 2x álvemhes, de most már véres a tejeKép Na mindegy, szóval jövő héten műtik, 35.000. Ráadásul kiderült, hogy valószínűleg nem is allergiás, hanem valami garatszűkülete van, ami a korral romlik, úgyhogy ki is kéne vizsgálni a szive miatt, az megint egy halom pénz. Ma is jó sokat fizettem, és nem sajnálom rá a pénzt, csak hát most nem nagyon van, mert ugye a múlt hónapban a párom is majdnem végig itthon volt a betegsége miatt, és ő nem táppénzt kap, hanem annyit amennyit dolgozik. Szóval ma lemondtam a babaszobás lányt, de nagyon rendes volt, azt mondta majd jövő hónapban lerendezzük, neki ráér, megvárKép Legalább ez jó hír.
Ja és biztos emlékeztek még nálunk van az a hülye közös képviselő. Na hát tegnap a párom "elcsípett" egy víz és csatorna számlát, nem fogjátok elhinni, 1 millió felett van az összeg rajta. Úgyhogy jövő hónapban azt hiszem ennek is utána kell járni. De annyi dolgom van, hogy ezzel már nem akarok foglalkozni!! Még az apaságit sem tudtam elintézni. És a gyerekszobával sem történik semmi. Kezd egy kicsit elegem lenni mindenből. Lehet, hogy elhamarkodtuk ezt a babát? Persze már kár ezen rágódni, meg kell oldani, csak olyan rossz, hogy ilyen hülye pénzügyi dolgokkal kell foglalkozni fontosabb dolgok helyett.

Hari 26+3?

Kép
Kép
hari

Fú, Szmercsa kicsit irigyellek, de inkább nemKép Olyan félelmetesnek tűnik hogy már mindjárt szülsz. Gondolom neked isKép Persze szeretném már látni a lányunkat, de iszonyatosan parázok a végétől. A szüléstől is félek, bár próbálok nem nagyon gondolni rá, meg attól is félek ami utána jön. Néha úgy gondolom, hogy nem is elég ez a 9 hónap, hogy felkészüljön egy ember erre az egészre. Máskor meg úgy érzem, hogy még olyan rettentő sok van hátra. Na ja, nem vagyok egy egyszerű esetKép

Hari

Kép
Kép
hari

<!--attachment: BABY_1-238981.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*57.7**BABY_1%2ejpg --><center><pre>
Kép
BABY_1.jpg (57.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
gviki

Ez a tegnapi uh kép, de elég mini lett!
Nagyon élveztük a párommal örültünk, hogy véfre újra láthattuk a babót.

Viki
gviki

Sziasztok!

Bocsi ,hogy ide pofátlankodom.

Angelani,
elöszőr is gratulálok a terheségedhez,
töled szeretném megkérdezni,hogy téged és a férjedet úgye ismerhetlek a Komjáti Krisztina, Melinda, Marian, Gyula révén.
Én 2001 oktoberétöl hétköznapos 25-ős voltam utána estés föpis lettem ha igy estleg emlékszel rám .Nekem 2003 novemberébe született a kislányom.

Zsuzsi

Mégegyszer bocsi a többiektől
szuszoka

Hari,
ne mond azt, hogy elhamarkodtátok a Babót, csak most nehezített pályán játszol Kép előfordul, de ne feledd, 1. semmi nem történik véletlen, mindennek oka van 2. ami nem pusztít el, az erősebbé tesz Kép
Én is sokszor úgy érzem, hogy elég, elég, elég, akkor még jön rá egy adag... de a kisManót nem adom Kép
Nehogy éreztesd vele, hogy ő most nem kellene, hogy legyen. Hidd el, érzi, tessék őt nagyon szeretni és akarni!!!
ja.. és nehogy azt hidd, hogy csak én vagyok közel a szüléshez, Te is közel vagy ám már Kép olyan gyorsan eltelik az a pár hét.. Kép majd meglátod
Félni nem szabad, mert akkor a kisManó is fél, inkább beszéld meg vele, hogy segítsen a szülésnél, és ő ne féljen, mert ott leszel és vigyázol rá. Csak hozzáállás kérdése! Semmi más dolgod nincs vele, mint nagyon-nagyon-nagyon szeretni őt és vigyázni rá, gondoskodni róla.
Vigyázz magadra Te is, és nyugodj meg! puszi
szmercsa
szmercsa

Sziasztok lányok!

Most tudok csak visszaolvasni (van ám mit) és hozzászólni.

Dudukly, Rokica
Nagyon bírtam a délutáni pörgős beszélgetéseteket. Egy csomó mindennel egyet is értek. Pl. fertőtlenítés, immunrendszer, babavíz kérdésekben elhangzottakkal.
Kb. 3,5 éve, mikor Beni pici baba volt, még nem volt divat a babavíz, vagy nem volt ennyire reklámozva és én sima forralt vízzel adtam neki babatejet, mikor már nem volt elég anyatej. Kb. másfél éves koráig forralt vizet ivott, azóta sima csapvizet. Ha a kádban, fürdés közben megiszik jó néhány kortyot (ezt minden gyerek csinálja) akkor ihat belőle akkor is, ha szomjas.
Vízszintes babakocsi:
Nálunk azért volt fontos, bár nem tudtam előre, de jól jött ki, mert Beni hason szeretett aludni, még a babakocsiban is. Az meg kényelmetlen nem teljesen vízszintes helyzetben.

A szoptatás alatt én is nagyon sokat fogytam és ugyanúgy jártam, mint Penna, a gyes alatt nem figyeltem oda, összevissza nassoltam és visszajött egy rakás kiló. De majd most, én sem fogom magam hagyni.

Azzal is egyet értek Pennával, hogy nem lesz minden a nagykönyv szerint az első pár hónapban, bár jó felkészülni és tervezni, de tényleg nagyon hamar ki lehet bukni, ehhez hozzájön majd a fáradtság és az egész napos egyedüllét is.
De majd itt a neten mindent megbeszélünk és akkor mindenki nagyon ügyes és boldog anyuka lesz.

Rokica, grat a babakocsihoz. :-))))

Megann, örülök, hogy végre valami jó is történt az építkezésen. :-))))

Ildi, szerintem nem kell matracvédő a kókuszmatrachoz. Mi nem használunk. Gondolj bele, van a babán pelus, meg body meg mondjuk rugdalódzó vagy épp hálózsák. Ezen kívül a matracon van lepedő. Annyira nem tud kifolyni, hogy kakis legyen a matrac. A többit kimoshatod, de a matrac nem lesz olyan.

Hari, légy szíves ne idegeskedj! Bár igazad van. Egyébként ma nekem sem volt túl jó napom. Van ilyen, azért a baba jókor jön!!!!!!!! És 26+3 az jó!!!!

Na, most jó sokat írtam.
Benianyu

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
benianyu

Viki, a kép tényleg mini, de jól azért látszik a pocaklakó! Gratula!!!

Mea, van a Kikában külön babaosztály. Azt nem tudom, hogy Micimackós takaró van-e, de elég nagy a választék.

Zsóf, ez nagyon szomorú történet. Emellett én is úgy gondolom, hogy egy doki nem lehet ennyire hülye.

Most már talán befogom a szám (klaviatúrám)
Benianyu
26+3

benianyu

Köszi csajok, aranyosak vagytok!! Félre ne értsétek, a babát egyáltalán nem bánom, sőt, csak olyan rossz volt a dokinál, éreztem ahogy a doki az asszisztenssel összenéz, hogy hogy el van hanyagolva ez a kutya. És lehet hogy nem volt semmi ilyen a nézésükben, csak azért gondolom, mert én így látom. Menhelyről hoztam el a kutyusomat, egyedül éltem akkor még, bent aludt a lakásban, sőt sokak borzalmára az ágyamban. Õ volt mindenem. Aztán mikor jött a párom, kikerült az udvarra. Tényleg jobb ott neki, de azóta kevesebbet is foglalkoztam vele. Kicsit hebehurgya kutya (pointer) rengeteg futásra lenne szüksége, de lehetetlen vele sétálni, mert inkább megfullad, mint hogy felvegye a normál tempót, elengedni meg nem lehet, mert rohan szerte-szét. Ez még nem lenne olyan nagy baj, mert végül is udvaron van, de azon kívül, hogy este megetetem, meg friss vizet adok neki nem nagyon foglalkozom vele. Kipakoltatni is már évekkel ezelőtt kellett volna, nem most mikor már így elhatalmasodott rajta a baj. Csak hát ugye mindig valami másra figyeltem. És akkor még itt van a 3 cica is, akikre azért talán jobban odafigyelek, de nem eléggé. Biztos hogy a babára jobban fogunk figyelni, csak kicsit felelőtlennek érzem magunkat, hogy jó szívvel idevettünk 4 állatot, mert mindegyik úgy került ide, hogy nem igazán akartuk, csak valahogy "ránksózták" magukatKép , de nem biztos hogy jót tettem pl. a kutyával, hogy idevettem. Lehet hogy kaphatott volna jobb gazdit is. Iszonyú sok gond van velük, és azt gondolom így utólag, hogy akinek nincs rájuk ideje és pénze, az ne tartson állatot. Mert a cicákat is havonta kéne bolhátlanítani, meg ugye a kutyát is, de az durván havi 6-7000 Ft lenne és akkor még nem adtam nekik kaját, nem lettek beoltva, és még nem voltak betegek, stb. Persze a cicák is jól elvannak, mert élvezik hogy egész nap a kertben futkoshatnak, minden nap kapnak kaját, méghozzá Whiskast, mert az egyik csak azt eszi meg, és akkor ugye a másik kettő se kapjon mástKép De ez azért még kevés. Főleg ha itt lesz a baba, akkor még sokkal tisztábban és egészségesebben kell őket tartani. Na ezekre nem gondoltunk, amikor befogadtuk őket az utcáról, hogy ne üsse el őket az autó. Akkor jó ötletnek tűnt, most néha kevésbé. Persze tudom, tényleg más lesz a saját babánk, csak egyszer azt olvastam, hogy mielőtt két ember babát vállalna, először vegyen növényt és tartson állatot. Ha a növény virul és az állat is vidám, az már jó jel. Hát az állataink végül is vidámak, kivéve mikor betegek, de a növényeink is mind kipusztulnak, mert nem szólnak a hülye gazdinak, hogy locsolni kéneKép
Na meg rossz napom is volt, úgyhogy ne is figyeljetek rám, kicsit depis vagyok és félek. De nagyon jó szülők leszünk, és talán most már jobb gazdik isKép
Hari

Kép
Kép
hari

Bocsi a litániáért, kijöttKép

Kép
Kép
hari

Rókica, Angelani!
Köszi a több folyadék tanácsot, viszont nálam komolyab lehet az ügy, mert napi 2-3-4 litert megiszom hőmérséklettől függően.
Holnap hívom a dokim sztem, mert a sok gyszer ellenére is rengeteget keményedek és most még ez a görcs is, mindezeket egésznapi fekvés mellett produkálva...

Falina 32+4
falina

Hari, jó, hogy kijött. Talán megkönnyebbültél és már nincs is olyan rossz kedved... remélem!
Benianyu

benianyu

Falina, szerintem is inkább kérdezd meg a dokit holnap!!!

benianyu

Igazad van Benianyu, már jobban is vagyokKép Főleg, hogy itt van a legkissebb cicám mellettem és dorombolKép Meg a műtét után a kutyusnak is jobb lesz és legalább a baba mellett már nem lesznek ilyen gondok vele márKép
Ráadásul úgy látom mindenkinek van valami ami miatt aggódhat.
Falina, beszélj holnap a dokival, aztán írj, hogy mit mondott!

Hari

Kép
Kép
hari

Hari, örülök, hogy jobban vagy :-))))

Nekem is szar napom volt. Volt egy délelőtti tárgyalás, ahol megfagytam a légkonditól, de a partner egy 130 kilós pasi volt és nem bírta a meleget. Remélem, nem fáztam meg újra, épp, hogy kigyógyultam a múlt heti takonykórból.
Utána még jó sokat dolgoztam. Aztán hazafelé elkezdett esni az eső, ültem a dugóban, tök lassan lehetett csak menni. És mire hazaértem rossz volt a lift, a 6-on lakunk.
De most már elszállt a rosszkedvem.
Holnap biztos jobb nap lesz!

Benianyu

benianyu

Megyek, elteszem magam holnapra, mert leragadnak a szemeim. Jó éjt mindenkinek (kevés pisiléssel!)
Benianyu

benianyu

Hari,

Részvétem a kutyussal kapcsolatban, én is végigéltem az egyik cicámmal, aki már tiz éve járta velem a világot, hogy a rengeteg (költséges) orvosi kezelés ellenére elpusztult, pont igy a terhességem közepén. Az ember igy előre belekóstol abba felelősségbe, hogy neki kell döntenie egy kis lény sorsa felől, aki nem tud magáért szólni. Borzasztó nehéz meghúzni a vonalat, hogy mit ér meg gyógyittatni, mikor maga a kezelés is egy tortúra, és az állat nem ért belőle semmit. Drága az állattartás valóban, és ezt nem látja még az ember mikor fiatal, egészséges korában magához veszi. Akkor lesz igazán drága, mikor megöregszik és kezeltetni kell.

Mondjuk ha jól olvasom, nálatok nem ilyen éles a helyzet, remélem minden rendben is lesz a kutyával!

De ne tépd magad, az anyagi része a dolognak megoldódik, csak idegesitő hogy foglalkozni kell vele.

Viszont a párodra most haragszom (igy látatlanban), mert pláne ha vállalkozó, és ő keresi a pénzt, micsoda luxus hogy nem megy orvoshoz mikor beteg! Terhes feleséggel! Irgum-burgum, hol itt a felelősségtudat?!

Javult azóta az állapota, amúgy? Kipróbáltátok a gyógyszert?

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Szuszoka!
Először is köszönöm a gratulációt!
Megmondom őszintén, hogy nem vagyok képben, legalábbis az arcodat illetőenKép
Sorry, de elég sokan dolgoztunk ott.
Hogyan találtál rám?
Na mind1. Ha lehet, akkor írj lécci az angelani@citromail.hu-ra.

Lányok annyit írtatok!
Nem győzök visszaolvasniKép

Hari!
Most úgy felhúzott ez a történet a közös képviselővel!
Szerintem egyszerűen lenyúlja a pénztKép
Mindjárt visszaolvasok még, csak ki kell mennemKép
Puszi!
Angelani
30+1

Kép
angelani

Hari történetét olvasva döbbentem rá, hogy milyen sokféle élethelyzettel találkozhatunk itt a fórumokon. Mondjuk ez lehet, hogy csak nekem tűnik fel, aki már január óta szinte végig csak feküdtem és rajtatok kívül nem sok emberrel kommunikáltam ezidő alatt, vagyis eléggé el vagyok zárva.
Nagyon jó terápia, legalábbis nekem, hogy vagytok és én is kisírhatom a problémáimat vagy éppen beszámolhatok vmi jó dologról ill. megvitathatjuk az egyes témákat.

Na nem ömlengek többet! Kép

Falina
falina

Sziasztok!

Na, úgy döntöttem, hogy visszaállok a régi rendszeremhez, azaz két-három hetente jelentkezek inkább be egy-egy rövid beszámolóval magunkról (ha már benne vagyok a táblázatban, nem szívesen tűnnék teljesen elKép), ugyanis túl sok energiát kivesz belőlem, hogy esténként átrágom magam az egész napi termésen, és aztán megpróbálok hozzászólni, arról nem is beszélve, hogy egy csomó téma már lecseng akkorra, szóval majdhogynem feleslegesen tépem a számat.Kép Meg aztán olyan hosszúkat írok, hogy szerintem a felét sem olvassátok el.Kép Inkább csak olvasgatok, amikor van időm. De legalább megpróbáltam.Kép

Most azért még néhány sort utoljáraKép:

Zsófi,
én a profilodban néztem a korodat, aszerint még csak 25 vagy.Kép De persze 27 évesen már nem vagytok nagy előnyben, én 28 voltam, amikor a lányom született.

Alvás: én a bal oldalamon nem tudok, mert fáj a mellkasom tőle, már a lányomnál is így volt, főleg a jobb oldalamon feküdtem.

Apás szülés: nálunk mindenképpen az lesz, nem is bírnám végigcsinálni a férjem nélkül (a múltkor nélkülözhetetlen volt, és valahogy természetes volt mindkettőnk számára, hogy bejön). És bár a férjemnek nem volt túl jó élmény az előző, most is bejön majd velem lelki támaszt adni, így tartja helyesnek, hogy együtt csináljuk végig, ne csak én szenvedjek.Kép Remélem, most jobban mennek majd a dolgok, és mindkettőnknek szép élmény lesz.Kép

Szüléstől való félelemre: http://www.szuleteshete.hu/cikk.php?id=97&cid=46891 . Én fel akarom venni kazira, és naponta 2-3 alkalommal lejátszom magamnak, hátha segít túltenni magam a félelmeimen.Kép Az is eszembe jutott, hogy valami jó kis meditatív zene kéne aláfestésnek, és majd azt kéne bevinni a szülőszobára...

Babaolló: mi vettünk, de semmit sem tudtam vele csinálni, bár lehet, hogy én vagyok ügyetlen. Ezért inkább a mi ollónkat használtam, előtte alkohollal fertőtlenítettem.

Angelangi,
totál egyetértek veled sterilizálás ügyben.Kép

Fejésről: nekem szerencsém volt, hogy az elején nem fejtem minden szopi után, ugyanis így is annyira bedurrant a mellem a harmadik napra, hogy borzasztó. Azért kellett fejnem két hétig napi egyszer, hogy a csomókat ki tudjam masszírozni, és ne gyulladjon be, annyira túltermeltem (két hét után állt be a kereslet-kínálat). Azt mondjuk hozzá kell tennem, hogy én az első naptól kezdve fél-egy órát (amennyit akart, annyit) hagytam cicizni a lányomat egy-egy alkalommal, tehát bőséges inger érte a mellet mellszívó nélkül is. Szóval szerintem óvatosan kell bánni az elején a fejéssel.

Mérleg: látom, mindenki csak a súlyt méri, úgy látszik csak én centizek néha-néha.Kép Azért érdekességként leírom, hogy amellett, hogy 13 kilót híztam, a mellbőségem eddig 6 centit, a derék 33 centit, és ami a legérdekesebb, a csípőbőségem 12 centit nőtt.Kép Nyúlnak a szalagok.Kép

Mell-lemosás: én sohasem mostam le szopi előtt, ugyanis anno mikrobiológia laboron azt is megnéztük, hogy a vizes lemosás az égvilágon semmit sem ér. Persze, ha leizzad az ember, akkor a sós ízt le lehet mosni, de az én lányom sosem panaszkodott miatta.Kép Szappannal nem jó lemosni, mert nagyon szárítja a bőrt, és sokkal könnyebben kisebesedik. Szerintem a természetközeli népek asszonyai sem mossák semmivel.Kép

Szilvi,
sajnos nagyon sokan adnak kéretlenül tanácsot, ráadásul úgy, mintha az lenne az egyedüli üdvözítő megoldás a dolgokra. Ja, nálunk a védőnő is azt tanácsolta a lányom két hetes korában, hogy ha túl jól gyarapodna a baba, akkor éjjel ne szoptassam, hanem adjak neki cukros vizet, hogy ne hízzon el. (???????) Egyébként általában jó tanácsokat ad, de ezzel a megjegyzésével jócskán sikerült lerombolnia a róla addigra kialakult képet, azóta cenzúrázok (szerencsére tényleg nem sokat kellKép).

Matracvédő: kókuszmatracra szerintem felesleges, pont a lényegét veszi el a matracnak, azaz hogy szellőzik. Meg aztán az a jó benne, hogy nagyon hamar megszárad, ha átmosod. Amit Penna írt, az is nagyon logikus.Kép

Szilvi,
én akarok gátmasszázsolni, mert a mostani kórházamban inkább a gátvédelem a gyakori. De szerintem akkor is érdemes lehet használni az olajat, ha biztosan vágnak, mert így jobban kitágulsz, és kisebbet kell vágni, ami nem mindegy egyáltalán.

Hari,
sajnálom a kutyátokat, drukkolok a műtéthez!

Viki,
a pici képen is nagyon cuki a babó!Kép

Na, megyek, mert már megint másfél órája itt ülök, holnap meg kelt a kiscsajszi.

Jó dumcsizást a továbbiakban is, írjatok sokat sokmindenről, hogy tudjak olvasni, amikor van időm!Kép

Kóbor
kóbor

Szép jó reggelt ebben a hidegben!Kép

Hát nem semmi az időjárás, csoda hogy nem görcsöltem ezelőtt a lehűlés előtt.

Ma is megyek anyukámhoz, meg bankba kell még mennem.
Ja meg bevásárolni.Mára ennyi.Kép

Jó mert felvehetem a kismamafarmerom legalábbKép
Úgyis alig tudom hordaniKép

Jó, hogy iylen sok hasznos dolgokat írtok, csatoltokKép

Jó elolvasniKép

mindenkinek leygen jó napja, vigyázzatok magatokra.

Puszika

Mea(30+3)

Mea
mea

Jó reggelt,

Érdekes, az én babámat abszolút nem érdekli az időjárás... pedig tegnap kint voltam délben is, mikor a Brendonba túráztunk anyukámmal (gyalog), meg estefelé is, mikor már kifejezetten hideg volt.

Viszont nagyon kis misz vagyok. Nincs semmi türelmem a páromhoz, szeretnék leginkább begubózni valahova. Mondjuk az ágyba.

Lehet a baba nem érzékeli a frontokat, de az én hangulatom igen. :P

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jó reggelt! :-)))

Az én babámat sem izgatják a frontok, de én nagyon utálom az ilyen hideg, szeles időt.
Inkább lenne újra 30 fok.

benianyu

Sziasztok!

Na, úgy látom a tegnapi üzim valahogy elszálltKép
Pedig visszatértem és írtam is csak nem néztem meg, mert fáradt voltam. Ez hihetetlen. Egyszer nem nézem meg és nem is teszi beKép

Na ne így kezdjem a napotKép

Ma voltam bőrgyógyászaton, mert az allergiám az egekbe szököttKép
Sajna nem szedhetek semmitKép Pedig a claritine és az elocom oldat pár órán belül hat. Azt mondták, hogy a terhesség előrehaladtával a hormonok növekednek, így nem tudunk mit tenni. Csak teljesen úgy néz ki a fülem, mintha rohadna(bocsi), le akarna esni. Ráadásul hiába nem vakargatom még gennyedzik is. pfúúúj!
A tenyeremben is foltok vannak, viszketnek fájnakKép A talpamon még türhető, de félek, hogy ez csak rosszabb lesz. Kaptam valami mosakodó kenőcsöt, amit lehet vékonyan használni+innom kell calcium pezsgőtablettát is. Hát ennyit tudtak segíteni. Végülis nem ragályos, csak gusztustalanKép

A mai napról annyit, hogy tiszta ősz vanKép
Inkább a meleget választom, mint ezt a szeles időt. Még nem is lenne hideg, csak a szél fúj nagyon.

De ma a babóm nem igazán akar mozgolódni. Lehet a frontKép

Na lépek reggelizni, mert kilyukad a gyomrom.
Sziasztok!
Angelani
30+2

Kép
angelani

Sziasztok!

Mi az újpesti bababolt címe, tudja valaki?

Felteszem a fürdőruhám fotóját, ezt az Árpád úti újpesti kismamaboltban vettem a tali napján, 3900 Ft volt.

Uxi
24

Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Hát sziasztok.....
most bírtam csak kimászni azágyból,mert egész éjjel nem aludtam egy szemet sem,de Marci sem!!!Kép a pocim nagyon kemény volt,annyira,hogy már fájt is és azthittem a babácska kirúgja a ház oldalát....aztán nagy nehezen hajnali 1/2 5-kor elaludtam és csak most ébredtem.
Húúú én nem gondoltam volna,hogy ez ilyen kemény lesz!Most fordult velem elő először,de valahogy nem vágyom rá többet!Hülye hideg szeles időKépKépKép

morcos annamamiKép
22+3
annamami

Sziasztok!

Annamami a mi kis pocaklakónk is ugyanezt művelte velem az éjjel. Amióta ilyen bolond idő van folyamatosan ez megy. Alig aludtam valamit, de lesz ez még így se... Kép

Penna, Benianyu, Kóbor! Matracvédő elvetve Kép Tulajdonképpen tök logikus hogy nem kell, de hát a kezdő kismama sok höyeséget megvenne... Ezért is kérdeztem meg Kép

Szegény Angelani! Rajtad minden nyavalya kijön, ami csak lehetséges. Remélem hamar rendbejössz!

Ildi 32+5

Kép
vrucsincá

Sziasztok Lányok,

képzeljétek, ma végre valahára sikerült elintézni az apasági nyilatkozatot. Éppen időben Kép Tényleg nem egy nagy kaland, felmentünk ide az önkormányzathoz, az anyakönyvvezetőnő kitöltötte a formanyomtatványt és aláírtuk, ha nem hagyom itthon a terheskiskönyvemet Kép persze csak bosszúság volt, mert kb. 5 perc volt érte hazaugrani, akkor az egész nem vett igénybe negyed órát sem. Viszont a párom tündéri volt, mikor kérdezték, hogy hogyan szeretnénk, mi legyen a Babó családi neve, a párom a nagy szemeivel rám nézett, mosolygott, megsimizte az arcomat, azt kérdezte: " akkor lehet?" - hogy az ő családi neve legyen a Babóé is Kép hát én azt hittem megzabálom ott helyben Kép annyira aranyos volt, úgy meghatódtam.
Ezt csak megakartam osztani Veletek, mert annyira jó érzés volt Kép
Na persze a nő rögtön lerombolta a végén ezt a fantasztikus érzésvilágot, közölte, hogy ugye tudjuk, hogy ez visszavonhtatlan az apuka részéről és csak bíróságon peres úton lehet viszakozni, tök jó fej nem?? bizti közölnie kell, de azért... na mind1. A lényeg, hogy ez is megvan Kép
morcos annamami Kép
sajnálom, hogy ilyen érzékenyen érint a szél, sokan nem bírják, pihizz sokat! Kép
Uxi,
neked még milyen helyes kis pocakod van Kép
Angelani,
gondolom a szél nem tesz jót az allergiádnak, ha becsukod az ablakot, ajtót, mindent? akkor sem javul? kicsit sem jobb?
Lányok,
nem tudjátok véletlen, hogy hol lehet jó, olcsóbb padlószőnyeget kapni? mostanság többen felújítottátok a kuckókat? nálunk festés már volt, viszont az egyik szobába kellene valami szőnyeg.. nos?
szmercsa
35+2 Kép
asszem a hétvégén már összepakolom a cuccomat, szerintetek is időszerű már??
szmercsa

Sziasztok, én csúnya mód nemrég keltem. Én is inkább a meleget választanám, mint ezt a szeles időt, de én veletek ellentétben hetek óta először aludtam ki magam. Na jó, délben keltem, csak kicsit még tököltem mielőtt a géphez ültem. De most legalább kicsit kipihentebb vagyok. Még pisilni sem ébredtem fel, kellett is reggel kegyetlenül. Szóval végre aludtam! De most már jöhetne a jó idő, viszont azt olvastam a net-en, hogy vasárnapig nem lesz újra igazán meleg. Hát majd kiderül.

Ma már kicsit jobb a kedvem, reggel (délben) kimentem a kiskutyámhoz is, most egész jó állapotban volt, nem folyt az orra, még levegőt is egész jól kapott, úgy látszik hat az injekció amit kapott. Várom már, hogy túl legyünk a jövő heti műtéten, meg a lábadozáson, utána már nem is fogunk rá emlékezniKép

Szmercsa, hát már itt az ideje, hogy összepakolj, az is tök izgi leszKép Vagy legalább is nekem annak tűnik. Aztán írd le miket pakoltál be!

Kezdek éhes lenni, tegnap csináltam paprikás krumplit finom ubi salátával, mindjárt eszem is egy kicsit.

A páromra én is mérges vagyok Rokica, hogy nem akar orvoshoz menni, de hát hiába, nem tudok vele semmit kezdeni. Gyógyszert nem próbálta ki, hiszen nem az Anyucija mondta. Csak rá hallgat igazából. Az anyukája meg ahelyett, hogy dokihoz küldené, inkább mindenféle gyógyszereket tömött bele, mondván hogy neki is azt adták. Na mindegy nem akarom magam ezen is felhúzni, rágódok rajta eleget, hogy miért jobbak az ő tanácsai, mint az enyémek, de már kezdem megszokni 8 év utánKép
Viszont talán pont ezért hergelem magam előre, hogy a gyereknevelésbe nem engedem hogy majd beleszóljon. Bár azt hiszem másnak semKép Az én anyukám is próbál néha tanácsokat adni, de őt könnyű leszerelni. Persze biztos mindketten jót akarnak, csak én vagyok ilyen rossz indulatú.

Na megyek enniKép
Nektek meg több vidámságot, ennek a ramaty időnek is vége lesz egyszer!Kép

Hari 26+4

Kép
Kép
hari

Sziasztok!

Hát ma nem sok vidámságot olvashattam vissza! Remélem, változik a hangulatotok!

Hari Kép Sajnálom én is a kutyust, meg Téged is. Hihetetlen, hogy én mennyire tudok egy-egy ilyen műtétnél aggódni, eddig három macskámat műtötték, mindegyikkel virrasztottam egész éjjel. / a harmadikkal több éjjel is, de ő sajnos el is pusztult/. Szóval sok erőt kívánok hozzá!
Egyébként a cicáimmal kapcsolatban nekem is jócskán van lelkiismeret furdalásom, mert valóban, amióta Balázs megvan, igencsak el vannak hanyagolva, mikor megszületett, ki kellett zárnom a szobájából őket, és nem igazán volt időm dajkálgatni őket. Mindig azzal vigasztalom magam, hogy ők is befogadott állatok, és még így is jobb nekik, mint az utcán lenne. / bár néha sajnálom őket, mert mostanában Balázs részéről egyre több törődésben van részük, de úgy látom, ez sincs túlzottan ínyükre Kép /

A babavíz témára akartam még reagálni: amíg Újpesten laktunk, Pí-vizet fogyasztottunk, legalábbis Balázsnak azt adtam mindig. Nagyon olcsó, és állítólag nagyon jótékony hatású. Részletesen nem tudnám megmondani, mit tud, csak annyit, hogy a klórt kivonják a csapvízből, és valamilyen energiával töltik fel, ami immunerősítő. Újpesten a Rózsa utcában van egy Pí-vizes bolt, de biztos, hogy van még jópár a városban, ezeken a helyeken be lehet szerezni részletesebb infót is a vízről, ha valakit érdekel. Mivel még én sem szívesen iszom csapvizet, ezért nekem egyértelmű, hogy a gyerekeimnek sem adok. Elsősorban a klór miatt, de a vezetékekből egyéb gusztustalanságok is kioldódnak, jobb nem is gondolni bele. Most Balázs is ásványvizet iszik, akárcsak mi. Persze én sem rohanok azonnal orvoshoz vele, ha néha csapvizet iszik, inkább nagyobb mennyiségben nem akarom ezzel itatni.

A szülinapja jól sikerült tegnap, bár kissé sok volt neki a vendégsereg / velünk együtt kilencen voltunk/, már a hét folyamán többször elmondta, hogy kiket nem akar látni, de hogy mondhattam volna le? Mindenesetre az ajándékokkal le lehetett kenyerezni, igaz, puszit senki nem kapott tőle. A torta nagyon szép és jó volt, dekiderült, hogy abban is csalódott, ugyanis tavaly trabant formájút kapott, és idén is azt szeretett volna. Én meg azt gondoltam, hogy minden évben más legyen, trolibuszt rendeltem. Persze utólag mondta, hogy tetszett ez is, de jobb lett volna az... Jövőre majd előre érdeklődöm. Én a végére már rendesen kipurcantam, de a vendégek egy része az istennek sem akart elmenni, volt vagy fél tíz, amikor végre nyugi lett. Képek készültek ugyan, de a drága húgomnak új a digi-gépe, és gőze nincs, hogyan kell feltölteni és átküldeni nekem... Sebaj, láttatok most friss képeket Balázsról, sok újat úgysem tudok egy szülinapról küldeni, mindenki el tudja képzelni. / bár az nem volt semmi, ahogy a tortát széttrancsírozta.../

Most már valahogy ráveszem, hogy ebédeljünk végre, eddig még nem sikerült. Este megyek dokimhoz, remélem, minden OK lesz!

Sziasztok, legyen vidámabb napotok!
Judit 27+1
jucc

Köszi JuccKép Jó, mikor valaki megérti az embert. Nagyon szeretem anyukámat, de tegnap kicsit rosszul esett, mikor megkérdezte, hogy érdemes-e még egyáltalán műteni. Mondtam, hogy hát nem igazán, hiszen egy embert se kéne már 50 felett műteni, minek? Akkor persze már magyarázkodott, hogy hát ő nem úgy gondolta, csak hát hogy nem-e rosszabb a kuyusnak, hogy kínozzák. De ismerem, nekik nincs semmilyen állatuk és nem igazán érti minek ennyit költeni egy kutyára. De tudom, hogy ha lenne nekik valami kis szőrős állatkájuk, akkor mindenüket ráköltenékKép Úgyhogy nem haragszom rá, csak rosszul esett. Ezt szerintem csak az érti, akinek van ilyen közel álló élőlényeKép

Jucc, azért remélem hamarosan megkapod a képeket és akkor felteszed. Úgy szeretem a szülinapi képeketKép

Na átmegyek anyuámékhoz, bár ilyen időben nem sok kedvem van kimozdulni.

Hari

Kép
Kép
hari

Lányok, lehet, hogy most butaságot kérdezek, de miért nem kell védő a kókusz matracra?

Azt írtátok, ha baleset történik, azon átfolyik a pisi, na de nem lesz olyan a belseje?

Ha megszárad, szaga azért marad, és nem túl higiénikus, nem?
Ha meg kimosom, min fekszik a baba, amíg szárad?

Uxi

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Képzeljétek el!
Aludtam több mint 1 órátKép
Mostanában álomkórban szenvedek, de már nem vagyok annyit szarulKép

Hari!
Nagyon sajnálom a kutyádatKép
Nekem 13évig volt meg a kiskutyám. Õ volt a mindenem. A volt férjem részben ezért sem szerette a kutyát, mert Õ volt az első nekem. Velem aludtKép Persze, utána le kellett szoknia az ágyról, de okos kutya volt és megtanulta, hogy amikor elmegy otthonról a "macsak, akkor cincoghatnak az egerek"Kép
Viszont az én kutyámat 10 éves korában műtötték!
Féltem, hogy nem éli túl az altatást, de abban bíztam, hogy legalább már akkor nem érez fájdalmat. Neki már a végére béldaganata is lett. Állandóan véreset kakilt, de vidám volt. Nem látszódott rajta a fájdalom. A végén agyérgörcsöt kapott és úgy lett elaltatva. A legrosszabb az egészben, hogy levittem az állatorvoshoz, hogy rosszul van a kutya és eldől. Szédült. Erre itt újpesten a doki, azt mondta, hogy csak becsípődött egy ideg a gerincében és hamar rendbe jön. Persze beoltotta vagy 7000Ft-ért. Másnap vittem a lehel úti kórházba elaltatni. Nem a 7000Ft-ról volt szó, mert akkor még jól éltünk. Hanem az elvről! A szemét dokit csak a pénz érdekelte!
Nem mentem vissza hozzá, mert tuti, hogy a rendőrségen kötöttem volna ki, onnan meg a fegyházban. Az biztos, hogy szétvertem volna mindent és neki is megyek. De azóta is gyűlölöm az ilyen pénzéhes állatkínzó embereket. Hagyta volna szenvedni a kutyámat a végső kimerülésig.
Úgyhogy inkább műtesd meg, ha van rá keret, de ne hagd szenvedni. Én tökéletesen megértelek, mert tudom mit jelent egy kutya! Igaz barát, aki képes érted még az életét is feláldozni.
Én imádom a macskákat is, de a kutyát jobban tisztelem a hűsége és az önzetlen szeretete miatt.

Uxi!
Szép pociKép

Szmercsa!
Nekem ételallergiám van.
Legalábbis többségében.
Tehát, amit megeszek azt vagy elviseli a szervezetem vagy nemKép
De ha azt nézném, hogy mit ehetek és mit nem, akkor éheznék. Sajna bekaptam egy pár falat málnát és ribilit is, na meg egrest (nem bírtam ellenállni) Kép
Tehát magamat okolhatom. A doki szerint a babának ettől nem lesz baja, csak nekem kellemetlen. Hát eléggé.
Viszont örülök, hogy sikerült az apaságit elintézniKép Nagyon édi a párodKép
Az, hogy az anyakönyvezető meg mit mond, ne is érdekeljen. Ezen ne idegeskedj!
Állítólag a 36. héttől időszerű az összepakolásKép
Bárcsak már én is ott tartanékKép

Jucc!
Azért érdekelnek a szülinapos képekKép
Szóval szerinted jó ez a Pí víz?
Valaki azt mondta, hogy sima desztillált víz, némi tablettával megturbózva. De ha szerinted jó, akkor majd kipróbálom.
Viszont arra figyelj, hogy váltogasd az ásványvizeket!
Tudod, nem szabad sokáig ugyanazt inni! Ezt még a TV-ben is mondták!
Mert mindegyiknek más az ásványianyag tartalma. Nehogy az egyikből túladagold, a másikból meg hiány lesz.
Ezt csak jóindulatból íromKép

Annamami!
Ha éjszaka nem megy, akkor napközben aludjKép
Tudom, nehéz a házimunka mellett, de legalább pihengess. Nekem ma például a babó alig mocorgott valamennyit.
Már megböködtem szegényt, mert azért izgulok miatta.
De csak lustizikKép

Kóbor!
Azért gyere amilyen sűrűn csak tudszKép
Látod? Erről beszéltem. A mell sem steril, úgyhogy majd az anyatej megvédi a baciktólKép

Vrucsincá!
Köszi az együttérzést!
Csak elmúlnak ezek a nyavalyákKép
Csak ne viszketne.

Lépek, mert ma még 2db kiflit ettem és éhes vagyok.

Puszi!
Legyen szép napotok!
Angelani
30+2

Kép
angelani

Angelani,
ne haragudj, bocsi Kép tudhattam volna, hogy nálad az ételallergia játszik. Borzasztó lehet KépKép Anyukám laktózérzékeny, de ő is bűnözik néha, egy kis sajt, fagyi, aztán meg szenved Kép
Bizti, hogy már a 36.héten akarsz tartani? Iszonyatos ütemben nő a Babó, hihetetlen, napról-napra jobban feszít a pocakomon a bőr Kép kezd izgalmassá válni. Elég gyakori a hányingerem, és a légzésnehézségek is, ami persze normális Kép és állítólag az utolsó hónapban tehát napokon belül megszűnik.
Rúgdosni már nem tud a kis drága Kép nincs neki helye, de egész nap mocorog. Ha mondom neki, hogy fogjunk kezet, akkor kis dudlival odadugja a kis pracliját, ha a párom odahajol, akkor meg odaköltözik a pocak azon oldalába, ahol a párom szól neki, ami azért már nem esik jól nekem Kép olyan erősen nyomja magát KépKép hát nem zabálnivaló?? Kép
Asszem a hétvégén véglegesítem a szülési csomagomat. Addigra mindent beszerzek, habár én megdumcsiztam a kisManóval, hogy csak augusztusban találkozunk Kép meglátjuk hallgat -e rám? De bizti nyugodtabb leszek én is, ha nincs kapkodás, és felkészültnek érzem magam. Legalább ilyen szempontból Kép Egyébként feltett szándékom -ugyebár jövő hét kedden megyek nagy kivizsgálásra - hogy felkeressek a kórházban egy-két újdonsült mamát, felvilágosítás céljából, azt hiszem, mivel kórháza is válogatja, ők tudják a legbiztosabban megmondani, hogy mit kell vinnem feltétlen, és mit teljesen felesleges. Majd referálok Kép
szmercsa
35+2
szmercsa

Megérkeztünk a nagy akcióból! Kép Van apja a gyerekemnek! Mármint az állam szerint. Hálistennek minden flottul ment, pedig nagyon izgultam, hogy biztos talál valami hiányosságot az anyakönyvvezető amiért visszarendel minket, pláne mikor nagy morcosan mondta a nő az elején, hogy ha a párom nem ért mindent tökéletesen, akkor bizony tolmáccsal együtt kell majd visszamenni. Hálistennek párom szépen elbeszélgetett vele magyarul, mindent megértett elsőre (azért idegen nyelven nem könnyű, pláne ilyen bürokrácia témában, van amit én se értek, pedig állitólag tudok magyarul :P)

Jaj de jó hogy ez is megvan... és nagy súly került most le a vállamról, apuka elvállalta a kislányát, rajta lesz a neve a születési anyakönyvi kivonaton, és az én nevemet kapja a lányom. Kép

Tudom hogy ez elvileg nem nagy dolog, de nekem mégis az.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szmercsa!

Látom te is ma aktivkodtál apasági ügyben. Nekünk hálistennek nem mondott semmi ilyen bunkóságot a nő, viszont én végigrettegtem a dolgot, hogy vissza kell majd menni valamiért, és a páromnak az ilyenekhez vajmi kevés türelme van. Az ittartózkodási papirjai is azért nincsenek még meg, mert nem hajlandó végigcsinálni a bürokráciát...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Viszont a házasság intézése nem lesz egy egyszerű menet... állitólag 2 hónappal előre be kell jelenteni, és ahhoz is kell a páromnak mindenféle papir, természetesen eredetiben. Születési anyakönyvi kivonat, válást igazoló papir, meg családi állapotot igazoló papir mind eredetiben és hiteles forditásban. Ezeket mind valahonnan Amerikából kell megigényelni. Párom azt mondja, születési anyakönyvi kivonata évekkel ezelőtt elveszett valahol, azt újat kell csináltatni. Jó program lesz.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rókica,

nem irigyellek. Nem lesz egyszerű. Az én párom is a végtelenségig türelmetlen, az összes hivatalos helyre én járok, én intézkedek, ő max. 10percet bír a fenekén ülni Kép
A lényeg, hogy megvan mind a kettőnknek. Gratula!!
Ugye, hogy jobb érzés így?? Kép
szmercsa
35+2
szmercsa

Sziasztok!Kép

Húúúú de elfáradtam, regeel 9-kor mentem be Pestre és most értem hazaKép

Vettem szőnyeget babaszobábaKép a Berendonban, MicimackósKép nagyon tetszik és vettem sötétítőt is hálóba és a gyerekszobiba is.
Akció van az OBI-ban(Váci út) 1500Ft/m volt.
Nagyon szép!!!
Majd ha fent lesz csinálok képetKép

Utána voltam délkörül még Corában ott bevásároltam hamit stb. meg megebédeltem.

Aztán el anyósomhoz, elvittem megvarratni a függyönyöketKép

Na és most értem haza.

Hulla vagyok, majd vissza olvasok, csak eszem iszom és pihizek egy kicsit.

Puszika

Mea(30+3)

Mea
mea

Tényleg, Mea, te vagy a Micimackó mániás? Mert pont ma láttam a Tescoban bodykat és rugikat Micimackó mintával, kb 600 forintért, nagyon édesek! Nekem már annyi kisruci van, hogy többet nem merek venni, de eszembe jutottál mikor megláttam őket.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Szmercsa!
Dehogy haragszom!!! Kép Kép Kép
Annyian vagyunk (Hála a jó égnek), hogy nehéz követni mindenki dolgait.
Én még a heteket sem tudom, ha nem írjátok oda. Tudom, ez már szégyen, de egyszerűen csak körülbelülre tudomKép

A laktózérzékenység sokkal komolyabb, mint az én kicsi bajom.
Szegény anyukád, sajnálom, mert tényleg nehéz lehet neki így, még a normál étkezés is.
Egyébként én már 1 hónapja fulladok, már a gyomrom is ég és néha elég fájdalmasattud rugni a babóKép

Majd meséld el, hogy mi volt a dokinál és a kórházbanKép

Rokica!
Örülök, hogy már ti is elintéztétek az apaságitKép
Egyik nap én is kikértem a házassági anyakönyvi kivonat másolatát. Nem mertem leírni, mert azt gondoltam, hogy majd korainak találjátok.
Állítólag 300 napnál nem lehet régebbi. Sőt!Az anyakönyvezetőnő azt mondta, hogy ha a XIII. Ker-ben szülök, akkor nem is kell. Mi ott házasodtunkKép
De még nagy menet lesz a házasság!
Én sem irígyellek titeket, de meg fogjátok oldaniKép

Mea!
Azért remélem, nem hajszoltad túl magadKép
Majd várjuk a képeketKép
Annyira kiváncsi vagyok.
Egyébként mi is "Micimackósak" vagyunkKép
Pihenj le egy kicsit.
Én meg mgsem ettem, de most fogokKép

Sziasztok!
Angelani
30+2

Kép
angelani

Rokica!Kép

A Corában is volt micimacis bodyKép
Egyet vettem, 56-os ujjatlna, majd max. alá adom a rugi aláKépNem bírtam elenállni nekiKép
Amúgy Zelefánt van rajta és rózsaszínűKép
Ja és Corában vettem még egy hálóinget is, ami egész jól néz ki és mélyen gombolósKép
Igaz 2000-re volt leárazva de nekem tetszik hát megvettem.

Most már tényleg nem kell lóti futiznom többet.
Megvan minden a baba fél éves koráigKépKépKép
(Csak viccelek!Kép )

Ja a Brendonban szépek az akciós ágyneműkKép
Akinek még nincs szerintem megéri(azt hiszem 6000Ft akciósan kuponnal)

Megann!Kép
Te vettél ott, ugye?
Nem teszel majd fel képet róla?Kép

Angelani!Kép
De jó Te is szereted micimacit.
Olyan édes!Kép

Na megyek mert párom hamarosan hazajön és még el kell mennünk munka ügyben.

Majd még írok este.

Puszi Nektek!

Mea(30+3)

Mea
mea

Holnap jönnek a festők a babaszobát festeni, úgyhogy most megyek és elkezdtem kihordani belőle a dobozokat... és befejezni a szortirozást.

Fujj de utálok pakolni...

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Tapasztalt Vásárló Lányok Segítsetek!!!!!!
Ma este a férjem bejelentette,hogy holnap felkerededünk és megveszünk MINDENT amire a babának szüksége van!!!
Hát egyik szemem sír,a másik nevet,mert egyrészt annyira drága és gondoskodó és olyan meglepetésként ért ez engem,másrtészt egy csomó dologról fogalmam sincs hogy kell-e vagy sem,de pl.még a leg alapvetőbb dolgot sem döntöttem el,hogy ugyebár kókuszmatrac a kiságyba vagy szivacs.....stbstbstb.......
Viszont annyira nem shoppingolós fajta,hogy ezt az alkalmat nem szalaszthatom elKépKépKép most kell ütnöm a vasat amíg melegKépKépKép
Na és persze megbántani sem szeretném!
Légyszi írjatok gyíorsan,hogy ti miből milyet vettetek és milyen megfontolásból!!!!Kép

annamami aki borzasztóan örül és be van kicsit tojvaKép
annamami

Huh.

Hát.

Elgondolkozom. Én egy csomó mindent használtan vettem, de ha férjed elvisz vásárolni, akkor szerintem hagyd magad. Kép

Bútor:
Faktum Vörös Róka kiságy, pelenkázó, gardrób, polc
Faktum bölcső
ABC Design puha mózeskosár

Kocsik, ülések:
Peg Perego + Cam Bye-bye autósülés mert ez illik erre a vázra (de ez egy 5 éves kocsi, már ilyet nem is gyártanak)
Graco TS ami most le van árazva a Brendonban, ehhez van autósülés is (ez Anyunál lesz, hacsak nem cserélünk)

Anyukának:
Szopis melltartó 2 db
Szopisnak kinevezett hálóing 1 db
Avent Isis kézi pumpa + 2 db kicsi cumisüveg
Avent zacsik
Tena bugyi 2 csomag
Tena betét 1 csomag

Babakelengye:
Megszámlálhatatlan kis 56-62-es body, kb 10 rugi 56-68 méretig.
2 db kis kabát
2 db kis sapka (egyik vastag, másik vékony)
3 csomag újszülött méretű pelenka: 1 Babylove, 1 Pampers, 1 Libero
2 csomag 10 db-os cseh Tetra anyagpelenka, mert a nyáriban ezt dicsérték
1 db kifogó (ez egy "sapis" törülköző tkp)
1 db pelenkázó betét
Tummy Tub vödör alakú kád, mert a páromnak ez tetszett
Baby Phone tipusú babaőrző
Halacska alakú hőmérő a kádba, csak mert aranyos
2 vagy 3 lepedő a kiságyba
fejvédő a kiságyba
pelenkázó táska (kaptuk)
2 db hordozókendő, egy hosszú, egy rövid. A rövid állitólag újszülöttkötésekhez jobb.

Ami még kell a babának:
zoknik
hálózsák
angolpólya (mert én szeretem)
kenguru/babazsák

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Annamami!Kép

Én szivacsmatracot vettem abból kiindulva hogy mi is azon aludtunk anno és nincs bajunk emiattKép

Vettünk pelenkázót is, de tök egyszerűt, ilyet lehet kapni 10000Ft-ért újonnan, szerintem korrekt ár érte.

Mondom baldachinszett kuponnal Brendonban most 6000Ft ha még nincs Nketek.

Vegyél 1-2 56-os ruhit és több 62-est.
Hálózsákot vegyél az nagyon hasznos.
Fürdőlepedőt de jó végülis a sima törcsi is.
Hálóinged kórházba megvan már?
Autósülésetek???
Mellszívó? Melltartóbetét, ha folyik majd a tejcsiKép
Kiságyra forgó is van Brendonban tök olcsón most.
Nem is tudom kb. 2000Ft.
Bababkocsi is van jó ott most, Travel systemek(hordozó is benne van)
Hát most hirtelen nekem ezek ugrottak be.
Ha kérdésed van írjKép

Pusza

Mea
mea

fürdető kád(esetleg állvány hozzá), szemetes, szennyestartóka kicsi,sterilizáló(csak hasznos de nem olyan fontos), mellszívó(szintén csak hasznos), kiságy(nagyon jók vannak Brendonban féláron szinte), textilpelenka(én ezeket a cseh pelenkákat a Tesco, Corában szereztem be).

Babának: rugdalódzók, bodyk, kissapi, cérnakesztyű(karmolás ellen), zokni, kocsikabátka.

Esetleg pelenkázóalátét(10-darabos, ami eldobható de fel is használható többször, pl. dokinál ha kell stb)Fixiesnek van ilyen 1000körül.
Newborn pelus 1 csomaggal.

Kenguru(csak ha gondoljátok)

Remélem nagyjából megírtamKép

Mea
mea

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?