Új privát üzeneted érkezett!

Zsana,

nekünk a "pro infante" kúp van, de ugyanaz a betegtájékoztatója, mint a pro parvulo-é, így ebben is az áll, hogy 1 éven aluli gyermekeknél nem alkalmazható. Ennek a hatóanyagtartalma a doboz szerint: 75 mg Aminophenazonum végbélkúponként, míg a pro parvulo-é dupla akkora, azaz 150 mg/ végbélkúp. Kép

Üdv: erika
gezenguzerika

Sziasztok!!!

Akkor egy rövid kis szülés történet tőlem is.

Egy kis előzmény a dolgokhoz. Az idősebbik lányom ápr. 26-án született/ ő az aki nehezen vette tudomásul a tesó érkezését/ és kategórikusan kijelentette, hogy az ő születésnapján ne szülessen meg a pocaklakó!!!És akkor itt jön a kis történetünk.
Ápr. 26-án leküldtek a szülőszobára cickó birizgálásra, megnézni mit reagálok rá. Nagy semmit mutatott a ctg. 2 órahosszát szórakoztattam magamat.Bekötötték utána az infúziót, na erre rögtön reagáltam, de a gép nem mutatott semmit. Nézegette a szülésznő, hogy mi lehet, mert rajtam azért látott már változást. Kicserélte a gépet, az rögtön rendszeres erős fájásokat mutatott.Huhh nem mertem hazatelefonálni, hogy lehet, hogy nemsokára tesó lesz. Szerencsére leállították az infúziót, megvizsgáltak, visszamehettem a szobába. másnap reggel a viziten az osztályos orvos megnézett megállapította, hogy felpuhúlt a méhszáj teljesen,és ráadásul nyíltam is, jelezte, hogy szól a dokimnak, hogy a következő napon akár indíthatná a szülésemet mivel amúgy is túlhordtam már 1 héttel a fiúkát, a vérnyomásom is elkezdett vacakolni, ne várakozzunk tovább.Ebéd után épp mentem volna áramlás nézésre mikor találkoztam a dokimmal és jelezte, hogy 3-kor randizzunk a szülőszobán, mivel ő most ráér, másnap nem lesz bent.Rendesen bepánikoltam, pedig erre vártam már hónapok óta, hogy találkozhassam az én kis csodámmal. A szüléstől is rettenetesen tartottam, mivel a 3. szülés igen rossz emlékeket ébreszt bennem a mai napig is.3-kor burokrepesztés és 20 perc múlva jelentkeztek is a rendszeres fájások.A doki kijelentette, hogy naplementére meglesz a kis trónörökös. Na én innentől csak az órát néztem, szépen tágultam a fájások is kellően erősek voltak elérkeztünk a 7-8 ujnyiig. És akkor innentől sehová. Balázs nem jött lefelé, nem tágultam tovább, pedig a doki egy párszor rásegített volna, ami igencsak nem tetszett nekem. Õ sem értette mi van, javasolta, hogy ha jön a fájás nyomjak amilyen erősen csak tudok hátha elindul végre a manó.Nagyon sokat nyomtam és innentől filmszakadás. Sehol semmi, és ekkor a fájások is egyre ritkábban jöttek, és hirtelen a kicsi szivhangja is lecsökkent. Meg kell jegyezni, hogy itt már nem teljesen voltam magamnál az idő és térérzékem teljesen csődött mondott.Kétségbe is estem hisz a lányok 2-4 óra alatt megvoltak.1/4 10 felé egyszer kiment a doki, pár perc múlva már csak azt vettem észre, hogy rakják fel a katétert, szúrják az infúziót, fazonigazítás rohamtempóban körülöttem mindenki, már a műtösfiú biztat, hogy kapaszkodjak belé áttesz a hordányra. Én meg ott erősködtem, hogy átmászok nem bír el engem, szerintem nem voltam teljesen 100-as már ekkor. 9 óra 39 perckor megszületett Balázs!!! Sajnos nem a legjobb állapotban, 4 percig ballonon keresztül lélegeztették. Szerencsére semmi baja nem lett, hálás vagyok az orvosomnak, hogy ott volt velem végig és rögtön észrevette, hogy valami baj van. Nem kapkodja el a császározást, de nálam nem gondolkozott.A lányoknál csak az ámenre ért oda mindig az orvos.Hálás vagyok a sorsnak, hogy őt választottam.A műtét utáni ébredés és az azt követő lábadozás elég kellemetlen volt, de túl lehetett élni.Azóta ismerkedünk a picurral, eszünk, alszunk, hisztizünk. A nagyobb lányom is megbékélt a helyzettel, szereti Balázst a maga módján, a kisebbek rajonganak érte.Ja és szülés alatt bent volt apa, most elöszőr.Engem bizonyos helyzetekben zavart, mert nagyon segített volna nekem. Viszont észrevettem, hogy másképp viszonyul hozzám és a kicsihez is, persze jó értelemben. A lányoknál nem volt ennyire segítőkész, és jobban elnéz nekem dolgokat ha nem úgy mennek azok,ahogy ő elképzeli.

Bocsi, hogy hosszú voltam és hogy én nem tudtam olyan szépen leírni a történteket.Pedig csodálatos volt az egész mindentől függetlenül.

Zsuzsa
zsuba31

Gira,
Honnan gondoltátok hogy fiú Kép? Esetleg az ultrahangon mondták, vagy csak Ti gondoltátok? Kép
És mikor született Réka?

Angéla
angéla

SziasztokKép

Kicsit rég jártam már erre, illetve jártam erre, írtam is tegnap jó sokat, de elveszettKép

Mi is ma kaptuk meg a 4 hós oltásunkat, sajna nem az Infanrix-et, hanem a hagyományosat. Hosszú történet, már mindegy.

Hát Kristófom jól megszenvedte. Hőemelkedése volt, jól bedagadt és fájt a combocskája, ráadásul rendkívüli módon benyűgizett. Ma délután 2-től folyamatosan tombolt, nem akart szopizni se, nem volt jó neki sehogy se, már izzadt az ordítástól. Végül közel 1 óra sírás után rá tudtam venni egy kis szopira, ott rögtön bealudt és a kezemben aludt egészen este 6-ig, a fürdetésig.
Közben egyszer megpróbáltam óvatosan betenni az ágyikójába, az eredmény 45 perc csillapíthatatlan ordítás lett, így többször már meg se kíséreltem, inkább aludt a karomban. Kicsit elzsibbadtam, de mindegy.
Fürdés után kapott kúpot (Germicid C nekünk is), ismét jól beborogattuk a combiját, bekajált 200gr-ot, azóta csend van.
Úgyhogy ennyit összehasonlításképp Tameszék Infanrix-os oltásához. Pedig több mint 1 hónapja küzdök azért az oltásért én is, de itt nálunk, Gyöngyösön semmit se lehet elintézni. Teljes a tudatlanság, a tájékozatlanság. Minden gyerekorvos és védőnő be van gyepesedve. Képtelenek haladni a korral.
A gyerek meg hadd szenvedjen, kit érdekel. Úgy vannak vele, hogy minden gyerek túlélte, mi is, hát ő is kibírja majd. Csak nekem nem mindegy hogyan bírja ki.
Na mindegy.

Ja, és 7160gr vagyunkKép

Na megyek, apucim kéri a gépetKép

Babus

Kép
babus2005

Nagyon szeretem ezeket a történeteket olvasni. Kép
Engem egyik sem untat Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!

Olvaslak ám benneteket, s csak ámulok, milyen édesek a babák, szépek a szüléssztorik, s hogy a problémák mennyire egyformák.

Nati(9+2) ma cumis lett. Pár napja megtalálta a bal hüvelykujját, s csak úgy zengett a ház - kisKép túlzással -, úgy cuppogott. Most szopi után nézelődött kicsit este, aztán mikor kezdett fókuszálni a kezére, be a cumi... mikor mélyebben aludt, kitolta.
Csak az a bibi, hogy az éjszakának vannak éberebb részei, s olyankor nem tudom megakadályozni az ujjszopit, csak ha észreveszem. No, meg hason fekszik éjjel, s nem tudom, úgy hogy tud cumizni. Van valakinek tapasztalata?

Nem fárasztlak benneteket tovább.
Mi túl vagyunk minden kötelező vizsgálaton és a 2hónapos oltáson. Holnap teszi be - szúrja, nem lövi - a doktornő a fülbevalóját, aztán remélem, csak az oltások miatt látok a gyerekeimmel orvost.

Jó éjszakát, sok alvást kívánok!
Adrienn
Vendég

A mi lázkúpunk Suppositorium paracetamoli 60mg, amiből 1x1 az adag. Hát bízom benne, hogy a dokinő csak tudja mit ír fel.

Mi ma megyünk a 2 hós szurira, be vagyok rezzentve tőleKép

Connie!
Hát így már nem is annyira irigyellek a 10 nap miatt.

Zsuba!
Annyira kíváncsi lennék kinél szültél, legalább egy monogramot írj már. Amúgy jó volt olvasni.

Adrienn!
Hát a mi csimotánk is hason alszik és mivel forgatja a fejét álmában, szerintem elég gázos lenne úgy cumiznia a babának.

Lányok!
Most őszintén mondjátok meg légyszi, hogy mindenki olyan frankón meg tudja különböztetni, illetve be tudja azonosítani gyermeke sírás nemeit mint pl Borbolya? Mert én ugyan nem, és emiatt azon agyalok, hogy lehet, hogy ölég rossza anya lennék. Nálunk sok különbséget nem észlelek a tipusokban, max csak az erősségben. Általában nagyjából sejtem, hogy mi a baja, de azt nem a sírásból találom ki, hanem kb tudom,hogy mi következik. Sőt én még olyat sem vettem észre, hogy a pelus miatt sírna, mert ó hányszor volt már hogy sírt, a pelus ugyan teli volt, de csere után is sírt tovább, tehát úgy gondoltam, hogy akkor eredendően nem az volt a probléma. Na, úgyhogy elég gáz vagyok ilyen téren. Nem értem, amit a gyermekem "mond"Kép

Babus!
Tényleg rég "láttalak". Hát nem volt akkor szegény Kristófnak egyszerű a hülye szuri miatt.Kép

Na úgy látszik, hogy most csak szomorú jeleket tudok tenni.

Egyszer lehet, hogy én is megkreálom a szüléstörténetemet.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a lázcsillapítós válaszokat. Kifejtem egy kicsit bővebben a tegnapi oltás történetét.
Tehát reggel elmentünk oltásra, ahol meglepve tapasztaltam, hogy a doktornő sehol. Kiderült, hogy szabin van, de mivel nekünk már a múlt héten meg kellett volna kapnunk a szurit, nem várhat jövő hétig. A védőnő kerített egy másik dokit és ellátott jótanácsokkal: délután tegyek rá borogatást, ha elkezd nyűgizni, illetve adjak neki egy egész kúpot, kb 4 körül, de majd úgyis látom.
Délelőtt még sétáltunk egy jót, majd főztem, a kisfiú meg többnyire aludt, majd fél kettőkor elkezdett ordítani. Gyorsan beborogattam, tíz perc múlva ismét aludt, én pedig nem mertem letenni. Nem volt meleg, gondoltam a kúp várhat még.
Fél ötkor hazajött az apja, megkértem, hogy hozza be a kúp betegtájékoztatóját. Nem volt a dobozban, ezért rákerestem az interneten, és ott láttam, hogy egy éves kor felett. Jól kiakadtam, írtam ide is és egy másik fórumra, ahol nagyobb a forgalom. Ott azt tanácsolták, hogy csak akkor adjak kúpot, ha tényleg lázas. Erről könnyen meggyőztek, de akkorra már hőemelkedése volt a gyereknek, persze közben pörgött mint a duracell nyuszi, beszélgetett a lámpának, grimaszolt a tükörbe, vigyorgott, tehát semmi baja nem volt látszólag. Végül én is kiderítettem, hogy az egyik kúp kétszeres adag, így ha csak felet adok, az jó. A harmadik felet sikerült is benntartani, az első kettő kijött kakival (én is kaptam belőle, mert ugye közben én nyomtam össze a fenekét). Ekkorra már este lett, úgyhogy amint megbizonyosodtam róla, hogy lejjebb ment a hőmérséklete, mentünk is aludni és reggel nyolcig aludtunk, persze kajálásokkal megszakítva.
Összefoglalva a tapasztalatokat, igaza volt a védőnőnek több dologban is:
- felesleges azonnal kúpot adni, hiszen mire szükség lenne rá, addigra kimegy a hatása
- borogatni is csak később lehet, mert meg kell várni, hogy felszívódjon az oltóanyag. Igaz, mikor rátettem, piros volt a combja és dagadt, de pár perc alatt lement.
- úgy tűnik, ez a három hónapos oltás még tényleg nem viseli meg őket annyira (általában)
Nekünk a múlt hét bármely napja rosszabb volt, mint a tegnapi.

Connie
Sajnálom, hogy nem jött össze a pihenésed Kép

Babus
Remélem Kristóf már jobban van!
zsana75

S.O.S
Amikor kegyetlen hiszti van mit csináltok???
Evett (1 órája),pelus tiszta,nem poci,de már alig jön ki hang rajta és vörös a feje,minrt egy ráknak

Timurr
Vendég

Timurr
Nálunk nem szokott ilyen lenni szerencsére.
Esetleg fázik/melege van, ruha szorít, szúr, ilyesmit próbálgass még.
zsana75

Timurr
lehet csak szomjas a melegben. az én manóm kb. fél óránként kér cicit ilyen időben.
illetve nálunk be szokott jönni a séta+fenék lötyögtetés+éneklés. és próbálj meg nyugalmat sugározni, mert az idegességet, aggódást is át tudják venni. (tudom ilyenkor könnyű ezt mondaniKép)
zsisske

Timurr,
nálunk is hiszti van egész délelőtt. Volt kaja, büfi, tiszta pelus, séta, énekelés stb. Védőnő volt nálam, és szte mindenhol uez. megy. A dedek - akik erre ami ezt okozza érzékeny - ordítanak. Kép

Kép

Kép
vizimano

köszi lányok

helyzet változatlan,azóta evett,aludt 10 percet a babkocsiba lés most műsor megint

zsana jó neked

az ordítástól,már biztos melege van,semmi se jó neki,szegénykém
Vendég

Sziasztok!

Timurr, nem lehet, hogy most már túlpörgött, s egyszerűen nem tud elaludni, s az a baja? Én kb egsy-két hete csinálom azt, hogy szopi után játszunk fél órát, s amikor látom, hogy fárad, viszem a bölcsőbe. Ha mázlim van, vigyorog,, s úgy szunyál el. Ha nem, akkor nyöszörgés, sírás, de max 5 percig (általában 2 perc múlva már alszik). Elsőször nagyon rossz volt, mert én azt mondtam, hogy én ugyan nem hagyom sírni sose a manócskát, de aztán meggyőztem magam, hogy azzal rosszabbat teszek, ha nem piheni ki magát. Egyébként ha tíz perc után még mindig sirdogál, akkor felveszem, de eddig csak egyszer volt ilyen. Egyébként vmelyikőtök egyszer írt, hogy nem bánja, hogy ölbebaba volt a gyermek az első időben, mert most már jól elvan egyedül is. Nekem is ez a tapasztalatom. Az első egy-másfél hónapban nagyonnagyon sokat volt kézben LucaZsófi, aztán elvolt a hordozóban, ha látott és beszéltem hozzá, most már néha egyedül is eljátszik kis ideig.
Connie, sajnálom hogy nem jött össze a pihenés. Generációs nézetletérések nálunk is voltak, mindenki mondta, hogy jól elrontom a babát, mivel mindig felvettem. Én mondtam, hogyha el is rontom, magamnak rontom el, én vagyok vele, s én nem hagyom sírni. 9 hónapnyi pocakos all inclusive ellátás után hirtelen várjam el, hogy evés-játszás-alvás? Na nem. Felvettem és ringattam. "elméletem" szerint most ezt hálálja meg, s egy igazi kisanygal. S próbálom tényleg nem elrontani, pl a szunyokálásnál a karomban elaludna sírás nélkül, de az szerintem sem lenne jó ha ehhez szokna hozzá.
Sírástípusok: lehet röhögni: én megtanultam a Suttógó című könyvből, hogy melyik sírás mit jelez. Háááát, nem igazán lettem tőle okosabb... Szóval mukika ebben én sem vagyok mi jó, s én is inkább kikövetkeztetni próbálom hogy miért sírhat.
Babus: Szombathelyen sem lehet mással oltatni, én is fel vagyok háborodva!
Eszter
wester2004

Babus,
Fehérvárott sem igazán lehet megoldani, hogy az újjal oltsák a bébit. Tegnapelőtt azért is harcolnom kellett, hogy ne a combjába szúrják. De végül, miután én lettem a szívtelen anya, megoldódott. Apának szent igéretet tettem, hogy nem engedem, hogy a Manó combját megszúrják, mert Apának a négyfejű combizmán van egy kis elsorvadt hely - kicsi bemélyedés - és ez attól lett, hogy oda oltották. Öcsém korábbi barátnőjének meg olyan volt a jobb combja uettől, mintha a kutyák kimarták volna.
Dokinéni mondta, hogy neki ilyen még nem volt amióta dolgozik, én kedvesen mosolyogva mondtam, hogy most ne is legyen, és popsiba kapta Ákos. Ja, a popsiizom nem sorvad ha begyullad a szuri helye.KépKép

Eszter,
éljenek az ölbebabák.Kép

Csak azokat a sírásokat írtam le amit "értek", aztán van olyan ordítás, amikor fogalmam sincs mi a baj, és miéééért???????????? Sztem mindenkinél van ilyen.Kép

Timurr,
Dedem szunnyad. Vagy elmúlt a hiszti, vagy erőt gyűjt a következőhöz. Kép

Kép

Kép
vizimano

Timurr,
esetleg melege lehet? próbáld meg megfürdetni langyos vízben, a múltkori nagy melegnél Marci is folyamatosan nyűgizett, és a fürdő után, mintha kicserélték volna, hatalmasat aludt és normálisan evett.
Itt marha meleg van és a szomszédban vésőgéppel szedik fel a teraszburkolatot, hát így "kíválóan" tud aludni gyermekem!
Szép napot!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

SziasztokKép

Még mindig nem hevertük ki teljesen a tegnapi oltástKép
Az éjszakánk ugyan jól telt, szokás szerintKép
Reggelre még hőemelkedése se volt, viszont a déli kajáláskor már kicsit bágyadtabb volt, "csak" 170gr-ot evett, utána mértem neki megint egy hőt, és ekkorra már rendesen hőemelkedése volt, így ismét kúpot kapott, lábát tegnap óta folyamatosan borogatom, jó gyulladt és vörös a szúrás helye és körülötte is piros és forró szegénykének.
Ezekután bealudt, ami nála ritkaszámba megy.
Remélem délutánra már jobban lesz.
És így még sétálni se tudunk menni. A doki szerint ugyanis a kinti nagy hőség csak fokozza a gyulladást, így tegnap dél óta a lakásban kuksolunk.

Egyébként a 3 hós oltás kutyafüle nem volt ehhez képest, kis hőemelkedés+nyűgi volt, még kúpot se igényelt. Borogatást meg pláne nem, még a szúrás helye sem látszott.
A 2 hós meg pláne nem.
Na ez a 4 hós?! Ez gyerekkínzás.
A szívem szakad meg érte. Szégyen nem szégyen, én tegnap délután vele együtt sírtam, annyira sajnáltam és annyira rossz volt, hogy nem tudok rajta segíteni.
Azt kéne össze-vissza szúrkálni ezzel a 40éves őskövület DiPerTe oltással, aki ellenzi az új, modern mellékhatásmentes oltást.
Na tényleg befejezem, folyton morgok valamin.
De úgy utálom, hogy míg Pesten ez az Infantrix oltás egy rutindolog, addig tőle alig 70km-re, Gyöngyösön ez egy megvalósíthatalan dolog.

Tamesz
Nálunk az alattunk lévő lakásban 1 héte tart a lakásfelújítás, (mára már kicsit csitult), pontban reggel 8-kor felbőgetik a gépeket.
Kristóf szinte visítva ébredt minden reggel, amikor tudtunk, mindig elmentünk valahová, mert ez a zaj már halláskárosító, ami itt ment. Estére már nem kicsit volt nyűgös a srác.
Ráadásul Kristóf hiperérzékeny a hangos hangokra. Elég, ha az egyik szobából kikiabálok a másikba, máris sír. Vagy az utcán elmegy mellettünk egy motor vagy egy szirénázó mentő, azonnal őrületes sírásban tör ki.
Mégis, ez az itthoni most mindennél rosszabb volt, ezek a panelfalak úgy vezették a zajt, mintha itt tőlem 1 méterre fúrtak volna.
De nincs még vége, a szomszéd lépcsőházban is elkezdtek fúrni faragni, pont a falszomszédunk, azt is simán idehallani, bár nem olyan vészes, és állítólag hétvégén ismét egy új lakó költözik a házunkba, aki várhatóan ismét nagy lakásfelújításba kezd majd.
Csak átvészeljükKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok:-)
NAgy mázlisták vagyunk,ma voltunk a Heim Pál bőrgyógyászaton, és noha elmúlt már a gyerkőc 3 hónapos, sűrgősséggel vették fel, így csak 10 percet kellett várni.Eddig ez a rekordunk.Viszont egy mísz dokinő volt és sikerült felírnia bóraxos popsikenőcsöt,amire nagy valószínűséggel allergiás lett a múltkor a gyerekem-de ez csak a gyógyszertárban derült ki azt hittem felrobbanok, de azt mondta a gyógyszerész, hogy többféle van ebből, lehet hogy nem a bóraxra hanem más összetevőre volt múltkor allergiás.Mindenképp csinálok próbát,nincs kedvem megint az ügyeletre menni:-((A másik kenőcs elocom-H(valami higított lehet, mert egy nagy tubus)-most hogy itt is megbeszéltük a múltkor, hogy ezt fél éves kor alatt nem ajánlják, ráadásul elolvastam a tájékoztatóját a régebben kiváltott elocomnak,ahol azt írják hogy pelenkadermatitiszre nem is ajánlott, mert csak súlyosbítja a tüneteket.Szerintetek normális ez a bőrgyógyász?Kezd a hócipőm telelenni velük! Volt itt valakinek hasonló problémája?(Pelenkakiütés?)Mivel kezeltétek?Hogyan gyógyult?Ráadásul valószínűleg felül is fertőződött gombával,legalábbis a dokinő ezt mondta, hogy az is van benne.(Ennek ellenére semmilyen gomba ellenes kenőcsöt nem adott.)

Connie
Nem irigyellek ezért a "pihenésért".Én is jól összevesztem anyuval és anyósommal is az első hetekben, amikor jöttek segíteni és én is azt hallgattam, hogy minek etetem olyan gyakran,miért nem teáztatom,olyan nincs, hogy nem alussza át az éjszakát, ne adjak neki, csak vizet éjszaka stb.Tiszta ideg voltam, aztán mindenkivel közöltem, hogy ez az én gyerekem, az etetésébe senki nem szólhat bele.Utána már csak a nézésükből tudtam mire gondolnak, de nem mondtákKép A nyáron valszínűleg én is megyek haza anyuékhoz egy pár napra,mert itt házátalakítás lesz...hát,félek egy kicsit tőle...
Timurr
Javult a helyzet?A langyos fürdés szerintem is jól hangzik, hátha megnyugszik, nagyon meleg van.
Mukika
Ne félj a 2hós szuritól.Itt többen is mondták és én is azt tapasztaltam, hogy meg se kottyant a gyereknek.Remélem Nektek is szerencsétek leszKép
Virág
villes

Babus,Tamesz
Átérzem a helyzeteteket:a hátsó szomszédunknál házátalakítás van,előttünk pedig verik szét a bitument, valami vezetéket vezetnek...KépAz a szerencse h Vince nem nagyon érzékeny a hangos zajokra,volt alkalma szegénynek hozzászokni itt az Üllői út szomszédságában:-(
Virág
villes

Úgy látom mindenkinek a szomszédjában ház felújítás van. Itt is. De olyan mintha a mi lakásunkat vernék szét. Sorházban lakunk, közös falak... stb. Kb 3 hete, de talán ma már végeznek. Adél mire elaludt, elkezdték a kopácsolást mire persze felébredt.

Neekünk a 2 és 3. havi oltással volt gondunk. Mind a két alkalommal hőemelkedés, nyűgi, alvás és nyafogás. A 4. hóssal semmi ilyen nem volt. Szerencsére. Pedig felkészültem a legrosszabbra.
Mi is borogatást raktunk rá és Germicid C kúpot a hőemelkedésére.

Kalocsán sem lehet választani az oltásoknál már ha ez vigasztal valakit.

Itt kb 35 fok van, úgy hogy a lakásban kuksolunk, majd estefelé séta. Már alig várom, hogy kimozduljak.

Edit

Kép

Kép
ditke75

én már előre rettegek a szuriktól,az én manóm egy méréstől,vetkőzéstől kiborul.
Én is olvastam a suttogót ésszerintem Maja egy kis mimóza,nagyon érzékeny.
javult a helyzet bár most cicizik meg alszik,most is még csicsizik(természetesen rajtam).
Itt egyébként most kezdett el kisütni a nap,délelött esett és kb.25 fok volt,tehát itt nem volt olyan jaj,de meleg.
A fürcsivel még mindig hadilábon állunk,azzal nem kísérleteztem,de már jó lenne,ha megszeretné.

Babus
Szegény Kristófka,remélem hamar kiheveri.

Kinek volt ilyen nagyon ölbebabája,hogy csak rajtam alszik?és meddig.Már hallotam itt is,hogy majd magától leszokik,de így már 5 hete elég kényelmetlen éjszaka neki is nekem is.Igaz alszik 8-9-től 3-5-ig,de sokszor már össze-vissza tekereg.

Villes
Én úgy tudom a niveának van pelenkakiütésre krémje és nagyon jó.

ki van ütve a csajom,remélem nem beteg.(nekem semmi se jó mi?)

vizimanó
hiszti ende?

Timurr
Vendég

Timurr
Vince is alszik 11 óta, csak 10 percre kelt fel szopizni dél körül és már aludt is tovább.Pedig már nagyon levegőztetném a popiját.Talán az többet ér mindenféle kenőcsnél.A Niveás krémről még nem hallottam, köszi a tippet, mejd utánakérdezek.
Virág
villes

Sziasztok!
Kb. 5 hozzászólást volt csak időm elolvasni, hogy bocsánat, hogy csak egy-kettőre reagálok.

Emma8!
Mi nem kaptunk 2 hónapos oltást, hanem kombinált háromhónaposat. Jobb, ha külön kaptok 2 hónaposat (László kérhőz védőoltási tanácsadója szerint). Ha teheted, Hiberixet adass be kéthónaposan, ne ActHib-et. Akkor utána szerintem csak sima Infanrixet kell beadatni, nem Infanrix-Hib-et.

Zsana!
Nekünk a Lászlóban azt mondták, hogy 2 napig 4-6 óránként adjunk be egy kúpot (felet) a gyereknek, akkor nem lesz gond. Így csak hőemelkedése volt Marcinak. Germicid C-t szoktak felírni, de ebben van valamilyen nyugtató/altató anyag, ami miatt nem ajánlotta a doktornő, aki oltotta. Mi végül sima Germicidet adtunk Marcinak. Ez vény nélkül kapható.

Én mindeninek csak megköszönni tudom (Tamesz, Babus), hogy ennyire ajánlottátok az Infanrixet Kép!!! Kár, hogy éppen Babuséknak nem sikerült ezt beadatni. Mondjuk nekem is elég erőszakosnak kellett lennem és végül gyerekorvosváltás lett a vége, dehát Pesten ez könnyebb és én csak borzasztóan örülök az új helyzetnek Kép!

Eveka

Kép
eveka

Kúp adása állítólag nem fölösleges még a lázas állapot kialakulása előtt, ugyanis ha a Gyerkőc hajlamos rá és belázasodik, akkor az oltás utáni lázat nem lehet gyógyszeresen csillapítani. Nekünk ezt egy olyan orvos mondta, akinek ez a szakterülete. Ja, és szerinte tilos borogatni az oltás helyét, mert elzárja az oltás útját. Ez nem tudom, mit jelent, de mi nem borogattuk és nem pirosodott be. Lehet, hogy ez a borogatósdi csak az Infanrixre vonatkozik. Nekem ez a doktornő nagyon szimpi volt, én sokat adok a véleményére. Ráadásul oltá témában állítólag a László Kórház a legjobb az országban. Amíg mi ott voltunk, sorra hívták a háziorvosok oltási tanácsokért.

Remélem nem tűnök okoskodónak, mert nem az a szándékom. Egyszerűen mi nagyon bizonytalanok voltunk ebben az ügyben, ezért mentünk a Lászlóba, ahol egy rendkívül határozott, energikus orvossal találkoztunk, aki jól képzett volt, meggyőző volt és a beteg volt számára az első. Jól le is hordott mindenkit, aki megzavarta, miközben velünk beszélgetett. Pedig az orvostársadalomba vetett hitem azért jelentősen megrendült a VOLT körzeti gyerekorvosunknak köszönhetően Kép.

Eveka

Kép
eveka

Villes!

Sudocream nem jó?

Sírástípusokkal én is gondban vagyok, és mindig végigzongorázom a lehetőségeket. Felvételtől a szopiig.
jammie

Virág!

Popsi kiütésre a Sudocream a legjobb szerintem, lehet kapni a gyógyszertárban és általában a babaoltokban, de lehet, hogy a DM-ben is ez nem biztos.

Nem tudod mi volt a bőrgyógyászaton az orvos neve, mert nekem is kell mennem a jövő héten. Remélem engem is előre vesznek a manómmal, mert nem szeretném a fél életemet ott tölteni.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Timurr!

Lizi is mimóza szerintem. A fürdést próbáltátok hason? Mi kezdettől csak igy fürdetjük, mert háton nagyon sírt, most már néha hanyatt döntjük szoktatásként, de még nem az igazi.

A szuritól nagyon sírt a kicsim, én is bőgtem. Még itthon is ki volt bukva, de a kúp talán segített a közérzetén mert tán fájdalomcsill. is van benne.Remélem nem lesz nagyon gáz az éjszaka.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok én nagyon rég jártam erreKép Sajnos nem volt gépünkKép Gratula minden babához gyönyörüek.
Dóri is elmúlt már két hónapos az oltás őt sem viselte meg túlzottan.
Dittke én nem tudom melyik gyerek dokihoz jársz, de tudomásom szerint egy kedves doktornéni beadja ezt az újfajta oltást Kalocsán is. A nevét nem irnám ki de ha érdekel e mailben elküldömKép
Pusz mindenkinek
Adrien és Dóri <!--attachment: d2-233036.unk*attachment_icon.gif*image/bmp*34.6**d2%2ebmp --><center><pre>
Kép
d2.bmp (34.6 k)</pre></center><!--/attachment-->
menjuss

LÁnyok, köszönöm a BCG oltás helyével kapcsolatos válaszokat! Megnyugodtam. Mára már "szép" sárga.

Eveka, köszi, hogy írtál oltás-ügyben. A doktornQnk a hiberix-szel fogja oltani Balázskát, örülök, hogy ez jó! Utána a 3 hósra az Infanrixet fogjuk kérni! A borogatásra majd én is rákérdezek, hogy hogy is van ez.

Timurr, Ti adtok a picinek cumit? Nálunk, ha semmi más nem jön be, akkor adok neki cumit, és attól majdnem mindig megnyugszik.

Kép
emma8

Mukika
Nagyon együtt vannak a lányaink.Hason egész jól bírja a fürcsit,ha megfordítom hajmosáshoz akkor nagyon csúnyán néz,ha meg rossz napja van akkor végig ordít.De néha már amikor levetkőztetem felcsapja a kis kezeit és jön a sírás-rívás.Néha betudjuk tömni a száját cumival.De már javul a fürcsi,a vízzel már semmi gond.

Emma
Van cumi ,de csak akkor fogadja el,ha nagyon ideges,na ma ez sem jött be.Egész nap vagy 2 percre tudtam neki berakni.

Én nagyon remélem ,hogy ez a mai nap nem folytatódik így holnap,mert akkor már tényleg készen leszek.Most épp az apját idegeli.Asszem eljött az idő,hogy megfürdessük és belevágjunk az éjszakába.

Nyugadalmas jó éjszakát nektek!

Timurr
Vendég

Sziasztok

Katasztrofa volt a mai es a tegnapi nap a Maltofer cseppektol olyan hasgorcse lett, hogy este mar voros fejjel sirt konnyezett szegenyke, ez persze ma derult ki amikor mentem a vedonohoz, hogy lehet ilyen hajra szegeny annyit sirt, hogy ejszaka fel sem keltKép , mostanra nagyjabol elmult, voltunk babamasszazson, mutattak iylen fajos-poci-maszi technikat ami szerintem hasznalt is neki.
Timurr nekem most sirt ugy ahogy irtad.Miert nem probalod meg langyos vizzel csak lemosni ha nem szeret furdeni?
Latom sokan olvastak a Suttogo-t, valakinek sikerult megvalositania? Kép
Mekkora szemet kocsog b**** banda az OEP, meg most sem kaptam mmeg a betegallomany penzem, igaz a konyvelo vagy 3x kuldott be mindent ill 2x voltam szemelyesen azaz adtak napi 100ft!!!-ot es amikor megkerdeztem miert nem a 2004es evre szamoljak, hoyg mennyit kapjak, kozolte flegman miert nem irattam ki magam egy napra es akkor az utan kaptam volna 2005re,igy mivel folyamatos a 2003as ev utan amikor nem voltam vegig bejelentveKép(

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Ma sokat ölbebabáztunk. Úgy sajnáltam Fiacskát, hogy szenved valamitől. De mellkasomon megnyugodott, ezért nem is tudtam írni, mert zenét is kellett hallgatni közben. Ma gondoltam bele, milyen gyorsan elmúlik ez az időszak, és aztán majd ciki lesz ha anya puszilgat, meg nagy szőrös kamasz lesz belőle. Hát élveztem amíg tudtam.

Suttogóról szólva: csak az elvet sikerült maximálisan alkalmazni figyeltem a gyermeket és azt tettem ami bejött. És megpróbáltam bízni abban, hogy képes vagyok ellátni őt.
Sztem Ákos talpraesett, teljesen bejött amit ezen típusú gyerekek túlpörgéséről, türelmetlenségéről és egyéb dolgairól írt. Még a bugyolálást is kipróbáltuk, de van annál jobb is. Ha túlpörög, akkor egy csendes félig sötét helyen odafekszem mellé szorosan és simogatom a fejét, kicsit lefogom a kezeit - amikkel hadonászna - és akkor lenyugszik.

Pelenkakikütésre használj bmi cinkes kenőcsöt pl. Sudocream, és ha van gomba gyanú, akkor egy kis Canesten sem árt.

Megyek fürcsizni.Kép

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok!

Köszi az infót a pelusról, hogy akciós a Megatoys-ban, én még nem próbáltam ezt a Huggiest, de tényleg nagyon jó. Kép Kár, hogy máskülönben nagyon drága.

Timurr

Nekem is eléggé ölbebaba Bendegúz, de éjjel mostanában úgy alszunk, hogy este tologatjuk a babakocsiban és úgy elalszik, mi már nem bírjuk ölben altatni, mert 6660 gramm volt a ma esti mérésnél. Szóval kis vasgyúró úgyhogy már sokáig ölben elég nehéz. Az első szopiig ott alszik a kocsiban. Utána meg velem alszik egy nagy ágyon. Szopi után éjjel rögtön belaszik az ölemben, mostmár legtöbbször le lehet tenni, én ugyanabban a pózban hasra teszem le, hogy a lehető legkevesebb változás legyen. És a tekergőzés, mozgolódás nálunk azt jelenti, hogy ugyan félálomban van, aludna, de valami mégsem jó, én ilyenkor felveszem és megszoptatom, attól legtöbbször megnyugszik és alszik tovább. Nálunk be is állt, hogy éjfélkor és háromkor van szopi, hatkor kelés.

Eveka

És ez az oltási tanácsadó mit mondott az új oltásról, hogy az jobb, mint a régi? Mert én eddig csak azt hallottam, hogy már ezer éve ezzel oltanak és nincs vele gond stb.

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Már fél órája keresem, hogy ki és mikor írta, hogy a homeos bogyót, hogy kell szedni tejszaporításra URTICA URIENS. Ha valaki tudja légyszi írja le mégegyszer.

Köszi Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Köszi a válaszokat pelenkakiütés ügyben.Egy hétig kentük Sudocrem+Canesten keverékkel, de nem volt javulás,azért kellett elmennünk a bőrgyógyászatra.Úgy néz ki a bóraxos krémmel megint megszívtuk,ma rákentem és egy fél óra múlva úgy elkezdett üvölteni, ahogy talán még soha, azonnal lemostuk és mintha elvágták volna.Lehet h csak bemagyaráztam, mert fáradt is volt meg éhes,de szerintem a krém miatt sírt.Holnap teszünk még egy próbát,de én majdnem 100%ig biztos vagyok benne,hogy nem lesz jó.Úgyhogy Mtücsök, lehet h tlálkozunk, mert valószínű vissza kell mennem és ezúttal nagy betűkkel beiratom a számítógépükbe h kíméljenek meg a bóraxos krémeiktől.Ehhez a mai orvoshoz ne akarj inkább menni,dr Noll vki,nem emlékszem, mert elég mísz volt,de a múltkor valami Erzsébet nevű volt én hozzá akarok visszamenni,megpróbálom megkeresni majd a nevét,mert az nagyon profi volt.Egyébként az h soron kívül hívnak be nem a dokitól függ,hanem a betegfelvételistől,ahol bejelentkezel.Én úgy mentem ma már oda,h tuti nemvesznek előre,mert Vinci már elmúlt 3 hónapos,így csak megkérdeztem a betegfelvételist h sokan vannak -e,azt mondta igen, de sürgősséggel vette el a fiamat,ami azt jelenti,előbb szólítják.Majdnem a nyakába ugrottam örömömben:-))Legalább ennyi...
Vaktyuk
Egyetértek OEP ügyben,én még egy lukas garast sem kaptam a tgyásból,pedig 3 hónapja szültem és a táppénzemet is 2 hónap késéssel küldték ki,de mint vállalkozó,annak is vissza kellett fizetnem a harmadát,arról bezzeg sebtiben küldték a felszólítástKépÍgy megy ez,sajnaKép
Virág
villes

Virág!

Én Szalai Zsuzsannához kaptam időpontot 22-re. Reméltem, hogy nem ő a mísz. Azért köszi, ha 22-én mentek délután akkor lehet, hogy összefutunk.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Virág,

A popsin a kiütés lehet szájpenésztől, ugyanis amikor ezek a gombácskák leszakadnak és lenyeli a gyerkőc a popsin keresztül távozik. Legalábbis a dokinőnk ezt mondta. Szájpenészre pedig jó a glycerin borax, ami gyógyszertárban kapható.
Mi is használtuk, mert Valérnak volt szájpenésze (amúgy ez nem fáj, csak olyan, mintha mindig teljes lenne a szája Kép). Szóval vettem ezt a boraxos bigyót, és megkóstoltam mielőtt a gyereknek letörölgettem vele a nyelvét Kép. Édes. Kép

Angéla
angéla

Virág,

De hülye vagyok! Most olvasom, hogy a boraxos krém nem jó!Kép Bár ez nem krémKép

Angéla
angéla

Virag nekunk hydrocortizonos kencet irt a doki az bejott+ levegoztetes ez enyhen szteroid de ha nem viszed tulzasba nem gaz.
"robbancccsuk" fel az oepet mozgalom?Kép
Tenyleg ott ulnek az irodaban nem csinalnak smemit aktat tologatnak es a mi penzunkon ulnek......

Kép
vaktyuk

Angéla
Köszi, hogy beraktál a táblázatba. 40+4 napra született Dóri.

A gyerkőc nagyon jól bírta a rossz időjárást, szinte az elmúlt hétbe csak aludt, pedig a szeles rossz időt ő is rosszul bírja. Mi hétfőn megyünk 3 hós oltásra. Remélem, nem viseli meg nagyon. A két hósnál nem volt láza és nem dagadt be a lába, de egész nap nagyon sírós volt. Ezért egész nap velem volt az agyába, ez megnyugtatta.

Timurr
Tudom, hogy már késő, de nálunk a zenére való táncolás is bevált sírás esetén. Volt egy cd, amit akkoriban gyakran hallgattunk, arra táncoltam és énekeltem. Arra rendszerint megnyugodott.
pviki

Sziasztok!

Ma hajnali 05:42-kor Lencsikém kétszer is a hasáról a hátára fordult. Dagad a mellem a büszkeségtől! Csak azon izgulok,hogy ha a lányom eddig csak hason aludt, mots ha nem lesz álmos, akkor abból fogom tudni,hogy vigyorog a képembe? Vagy akkor hogy altatom el?

Dalmi
dalmi

Szia Mtücsök!
URTICA URENS 5CH napi 2x5 golyócska a Homeopátia Mindenkinek Mindenkorra könyv szerint.
Üdv: Tide
tide31

Sziasztok!

HAJRÁ DORKA, HAJRÁ DORKA, HAJRÁ DORKA!!!

Juszti,
NAGGGYONN BOLDOG NÉVNAPOT!!! Kép Kép Kép

Szóval megvagyok, csak köpni-nyelni nincs időm. Napközben Panni foglal le teljesen (ahogy öregszik, egyre kevesebbet alszik természetesen, de akkor persze nem magában van el, szórakoztatni kell), este apuci dolgoztat az évzárással, így éjfélkor szoktalak titeket elolvasni, aztán kampec vagyok, nemhogy még írjak is. Holnap du pedig apukámék leraknak minket a telekre Pancsával kettesben. (Hiába vége a tanításnak, a pároméknak minden egyes nap 9-12 között be köll menni a suliba júl. 1-ig, mert abnormális a diri. Kép Kérdeztem, mit csinálnak ilyenkor, hát semmit. Fociznak, neteznek, olvasnak, unatkoznak. Ezért érdemes! Hülye liba a diri. Na, ezt leszögeztem. Kép Én egy nagyon erős suliban tanítottam, mindent nagyon komolyan vesznek, rengeteg plussz meló van, de a lógási lehetőségeket abszolút kihasználják.) Szóval jó ideig nem leszek, mert a telken nincs net. Meg segítségem sem lesz pár napig, utána anyukám. Hú, eléggé félek azért! De muszály menni, mert csatornáznak és itthon meg Panni nem tud pihenni: a házunk előtt törik a betont, pont az ablak alatti konténrbe hajigálják óriási zajjal a törmeléket (tegnap föl kellett hívnom az építő céget, hogy jó, hogy árok van végig az egész utcán, de tán a kapu elé tehetnének valamit, mert a babakocsival nem tudjuk átugrani). Erre próbáltam elaltatni Manócskám a konyhában a hordozóban (az udvari), persze fölújítanak fölöttünk is, az udvarról a 3. emeletre ordibál föl a nagyokos munkás, onnan meg ledobják! a malteres zsákokat. Persze összeszaladt a ház és mindenki kiabált, hogy föltétlenül agyon kell-e vágni valakit (mivel bárkire ráeshet 15 m magasról a 25 kg-os zsák, plussz persze ki is szakad útközben, így meg lehet fulladni a portól). Kép Kép Kép Bocs, nagyon hosszú vagyok, mert tök fölidegelt. Levittem Pannit aludni, hogy talán séta közben. Épp elaludt, jön egy nőci és már messziről kiabál, hogy milyen szép baba. Persze fölébresztette. Ilyenkor úgy tudnék pofozkodni! Utána meg a meleg miatt nem aludt, csak dilizett. Óóóó!!! Szóval inkább a telek. Így ha jó idő lesz, akkor jövő vasárnap jövünk haza, mert hétfőn oltás. Kép

Jók a szüléstörténetek!

Panni is megfordult tegnap hasról hátra, de ő maga sem tudott róla, annyira véletlen volt. Kép

Kata
panni2005

Tücsök!

Megkaptad a mailt? Eredménye? És úgy, ahogy Tide írja!

Kata
panni2005

Kata és Tide!

Ezt én is tudtam, de itt valaki valami olyasmit írt, hogy x napig 3*5 Y napig 2*5 stb... Sajnos nem emlékszem rám, nem írtam fel és nem is találom. Ezért reménykedem, hogy aki nem is olyan régen ezt írta az leírja nekem.

Egyébként a mail-t megkaptam köszi. De sajnos egyenlőre a helyzet teljesen változatlan.

Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Sziasztok!

Szerintetek, ha az 50 fokos kocsiban volt a tápszerpor (nem kész tápszer, csak maga a por), akkor az megromolhat? És, ha a tápszer dobozára az van írva, hogy hűvös helyen tartandó, akkor ebben a melegben berakjam a hűtőbe? Olyan béna vagyok Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

K Ö S Z Ö N Ö M A D R U K K O L Á S T !!!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sikerült az államvizsgám! Kép
Most lerogyok, de később olvasok és írok is, csak el szerettem volna nektek újságolni, hogy sikerült!
Puszi mindenkinek, Dorka
dorka

Sziasztok

Nem tud valaki jo szemeszt hova erdemes menni a Heim Pal vagy a Bethesda korhaz? Az egyik konnycsatornat at kell mosni mert nem konnyezik siras kozben es szuleteskor is gyanus volt....Kép

Kép
vaktyuk

Sziasztok !
Bocsi a közbeszólásért hátha segítek!
A nyári topikból vagyok most várom a harmadik babámat a 38hétben vagyok!

A könnycsatornához:nekem mind a két fiúnak mosták 3 hetesen a Mária u.szemklinikán!

Sziasztok Rita

rita77

Kata!

Én olyan hülye vagyok, mert amit egész nap keresek erről a hoemos bogyóról azt nem is itt írta valaki, hanem a te e-mailodban olvastam. Ugyhogy most ezerrel szopogatom a golyókat hátha használ.

Jó éjt mindenkinek Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?