Sziasztok!
Örülök, hogy eddig még senki nem ítélt el a kitörésem miatt (méghogy nem vagyok érzékeny
).
De sajna én is a parás anyukák táborába tartozom és most álljt parancsoltam magamnak. A gyerek nem cukorból van, nem fog elolvadni!
Természetesen mellszívóm van! Elektromos, igaz pesztonka, de jó lesz. Ráadásul orrszívós is. És kétféle orrszívó cső van hozzá. Az egyik kimondottan újszülötteknek a másik nagyobbaknak.
Ezt 2500Ft-ért vettem a babaneten és kaptam hozzá 2db bimbóvédőt, aventes bimbókrémet (mintát) ésmég 1 csomag papír wc-ülőkét
Állítólag azt is hallottam, hogy a császárosok később kapják meg a babaát (ja, Penna is írta). Ebben az esetben ha a mama jól van és van segítsége, akkor óvatosan (nem elektromossal)lehet próbálni egy kicsit fejni, még a semmit is, hogy előbb beindítsa a tejtermelődést.
Egyébként már én is mindent elolvastam a szopiztatással kapcsolatban. Hála! Ugyanazokat, amiket Rokica is leírt
Köszönjük Rokica, hogy te vetted a fáradtságot és leírtad mindenkinek
Számomra is a legfontosabb, hogy a baba fél évig szopizzon. Addig nem is adnék neki mást, utána meg már nem igen kell sterilizálgatni annyi mindent, mert lesz elég védettsége a kosz ellen
Nem a sok vírus és egyébb betegségekkel szemben
Erre is sokan mondanak dolgokat. Mármint a szoptatással kapcsolatban.
Például, hogy mindig meg kell előtte mosni a mellet. Ezt tudom. De! Tapasztalt anyukák!
Mivel mossam? Mert ugye a szappan, tusfürdők és egyébb szerek illatosak. Még a babaszappan is, sőt vannak állítólagos illatmentes cuccok, de én még azon is érzek illatot. A babaának meg igencsak kifinomult a szaglása és nem szereti szerintem a kesernyés szappanízt.
A másik, ha csak simán csapvízzel mosom meg, akkor meg a melegvízben több baktérium szabadul rá a csöcsömre
(nincs is, csak pici cicim), mit amennyi előtte volt. A harmadik, meg hallom a tavaszi topikból, hogy van aki az utcán (nem mindenki előtt) szoptat ha éppen akkor éhes a pici. Szval nem hordhatok magammal domestoszos törlőkendőt
Na ez csak vicc volt. Persze én sem vagyok koszos, de azért megizzadhatok vagy hasonló.
Szóval nem parázok, mert a mellem sem lesz igazán sterill, pláne a kórházban, hiába is mosnék kezet is.
Nem kell félni, a baba ezektől még egészséges lesz!
Én a koraszüléstől, vagy esetleges més rendellenességtől féltem Õt. A bacikkal meg elbánunk. És ha lesz cumisüvegje, mert lesz, azt meg kifőzöm. Nem tart az 5 percig sem. Nem kell 20 literes lábasba feltenni vizet 1-2 üvegért
Na lenyugodtam
Ha esetleg tápszerezni kellene, akkor természetes, hogy forralt vízzel "dolgoznék".
De szerintem erre a célra megfelel a csapvíz is, mint más szegényebb embereknek. Aztán lehet, hogy megvenném a drága ásványvizet, de szerintem az pénzkidobás. Abból is naponta kellne vagy 1-2 üveg + a tápszer. Még aki jól él, annak is sokba kerülne. De komolyan, az első a baba. Ha az orvos azt mondja, hogy csak kimondott babavíz, akkor babavíz. A doki biztos nem üzleti célból sózná rám
Na megyek és mára befejezem a sok okoskodást!
Csak nem szeretem ha bárkit is bármivel át akarnak verni vagy rászedni bármire.
Persze mindenki úgy csinálja, ahogy neki a legjobb
Puszi mindenkinek!
Sziasztok!
Angelani
30+1