Új privát üzeneted érkezett!

Keres-Kínál-ban itt a babaneten, vagy a babaszoba.hu.-n

Kép

Kép
ditke75

Dalmi!A tüsszentés-dolog nálunk turbósított változatban merül fel, ugyanis a férjem szénanáthás és az ablaktáblák is belerezegnek a tüsszentés-orrfújásba.A babi először sírógörcsöt kapott, de most már egész jól bírja. Ha látom, hogy jön a veszély, gyorsan a Rozi fülére tapasztom a kezemet, és közben enyhe rosszallással tekintek életem párjára. Pont ma reggel vettem rá férjuramat, hogy bujdokoljon el a fürdőszobába zárt ajtók mögé amíg tart a "roham". Egyébként a mi Rozink sokszor a legnagyobb ricsajban alszik el. Két másik gyerek mellett egyébként is képtelenség a csendet fenntartani.
Vaktyuk, hogy milyen három gyerekkel? Hú, jó nehéz válaszolni, annyi minden kavarog bennem. A korkülönbségek segítenek, mert Veronika 11, Zsófi 8 éves és hát ugye Rozi 3 hónapos. Emmiatt nem féltékenyek a kicsire, sőt, majd szétszedik, az a legtöbb vita forrása, hogy ki veheti fel, ki teszi tisztába stb. Így pl ha belekezdek egy házimunkába, vagy hajmosásba, és a Rozi felsír a két nagyobbik már ugrik és emmiatt nem vagyok állandó stresszben, nyugisabban tudom csinálni a dolgokat. Tényleg annyit segítenek. Mert gondolj csak bele milyen jó, amikor reggel még aludnál, de a babi megérett a pelluscserére és jön a nagyobbik lányom "Mami, ugye tisztába tehetem?", ez egy álom, nem? Na persze nem minden ilyen könnyű és biztos más lenne, ha a korkülönbség kisebb lenne.Az biztos, hogy jól meg kell szervezni a napokat, főleg amikor suli van (a tanévnek most lett vége Kép). A nagyokat meg háziasságra próbálom nevelni, megvan mindenkinek a kis feladata, és a nagyobbik főzni is tanul, kávét főzni a kisebbik is tud már. Próbálom olyan megvilágításba helyezni a dolgokat, hogy ha segítenek, többet tudunk társasozni stb. Azt nem tudom csak, hogy ha elkezdenék majd dolgozni, hogy is lenne, de az is lehet, hogy nem fogok dolgozni, hanem főállású anya leszek. Jogi szempontból nagycsaládosnak számítunk, a tankönyv ingyen van pl, de amúgy pénz szempontjából elég nehéz. Összességében véve, most kerekebbnek érzem az életem, hogy 3-an vannak, a minimális szabadidő és sok fáradtság ellenére. A férjem szeretne még egy gyereket, de megbeszéltük,hogy ha ő kihordja, én megszülöm Kép.
Angéla, én is nézegetem a szobabiciklit, hátha attól is fogyok, de ez nem jött be. Szerinted a bicajozástól is elmegy a tej? Persze, nem akarok koplalni a tej miatt, de valahol olvastam, hogy a Norbi diétát szoptatósok is csinálhatják,. Nem tudom, lehet, hogy ez csak reklámtrükk.
Lányok, azért lelki szempontból megnyugtató, hogy a kilókkal és az önbecsüléssel kapcsolatban hasonló problémákkal küzdünk, máris jobban érzem magam. Bocs, hogy ennyit írtam.
Puszi, Vezso
vezso

Dalmi, jót nevettem a párod altatási technikáján. Nekünk a házi babaúszás dolog jött be, mert az nagyon elpilleszti a kicsit és aztán cicin alszik el.
Vezso
vezso

Dalmi
Az én férjem valamelyik hajnalban, hogy "segítsen" nekem, ugyezt művelte. Mondjuk a villanyt nem kapcsolta fel, de a zenélő forgó ezerrel szólt 5-kor. Nem sokkal előtte tettem le a kicsit a hajnali rövid szopi után (ilyenkor még vissza szokott aludni kb 8ig), de ő ezt nem tudta, csak azt vette észre, hogy nyekereg a gyerek. Gondolta segít... Ebből is látszik, ezek a férjek egy húron pendülnek Kép

KépKép
fanka

Sziasztok!

Nekem akkor alszik el Andor nehezen, amikor aznap sokminden tortent. Gondolom nehez feldolgoznia, es mar latom szegenyken, hogy nagyon faradt, de nem tud elaludni es azert sir. Peldaul tegnapi nap, elszor voltunk a szuleimnel (autokazas, uj kornyezet, nagyszulok babusgatasa), es utana egy vendegeseg, (amirol elfelejtkeztunk, mert kulonben nem aznap megyunk a szuleimhez is!!) ahol szinten uj kornyzezet, uj arcok, uj hangok stb. A gyerkoc nagyon sirt elalvaskor, pedig sohase szokott.

Viszont!!!!!!! Ataludta eloszor aj ejszakat!!! azaz fel 11-tol 5 ig aludt, es alvas elott fel 9 kor evett, szoval jo sokaig huzta! (de lehet, hogy csak a faradtsag miatt.) Kivancsi vagyok mi lesz ezutan.

Birom ezeket a ferjeket!!!

Udv, BJ
babjag

Sziasztok

DElfinke mennyiert adod engem lehet, hogy erdekelne.

Nalunk hiszti volt tegnap nagyon, a kis moho ugy beteazott-narancslezett, hogy megfajdult a hasa, bar en is hulye voltam, hogy hagytam es este 10 ig nyurroges, viszont utana igy 5ig aludtKép
Ez a tusszentes egyetemes dolog, mart nalunk is akkorat ugrik a kiskrapek, meg a kohogesre is.
Nalunk is apa a forgo zenelo partiKép)
Vezso koszi en is nagyon szeretnek 3 gyereket de mi eddig a kettot beszeltuk meg, bar a parom azt mondja miylen jo lenne ha ikrek lennenek, persze, hogy meg ennyit se aludjakKép
Babjag a Suttogo-t olvastad?
Abban irja le igy ha egy babat tul sok inger er utana nem tud menyugodni elaludni, neha inakbb kisirja magabol aztan megnyugszik
Reka

Kép
vaktyuk

Lányok!

Én találtam pénteken egy tök jó dolgot a Rossmanba. Világító kis üvegfigura ami állandóan változtatja a színét van pillangós, delfines, szívecskés. Nagyon megérte ez a kis befektetés (500ft volt) mert mióta megvan a hisztik 90%ánál csak bekapcsolom a kislánynak és ámulva nézegeti. Teljesen el is felejti, hogy nemrég még bömbizett. Nyűgös babások szerintem egy próbát megér.
jammie

Sziasztok!

Altatás,
Ákos minden este apa mellkasán aludt el. Aztán apa rájött, hogy ez azért hosszú távon nem olyan jó. Elhatároztuk, hogy majd minden nap egy kicsit előbb teszi le. Egyszer épp nálam volt Ákos, és sürgősen "ki kellett mennem", letettem, és mire visszajöttem elaludt. Azóta így altatjuk. Kivéve ha hisztis napja vanKép

Jó tanácsot nem tudok adni az altatásra.

Réka,
tegnap Ákos is pocakos lett estére, bár nem evett többet mint szokott. Én azt hittem, hogy a mega-tesco-túrával fárasztottuk túl. De lehet, hogy csak úgy...

Vezso,
Én is szeretnék 3 gyereket, csak apa szerint 2 gyerekkel kerek a világ, bár még puhítom, hogy a harmadiknak már alig kell venni valamit, meg majd meglátja, hogy fogja szeretni ha meglesz Kép Na majd leírom, pár év múlva, hogy mi lettKép

Jammie,
köszi a tippet, megetetem Manót és elszabadulok Rossmanba Kép

Azt vettem észre - lehet, hogy csak beképzelem - hogy a fiam felismeri azokat a markánsabb zenéket amit terhesen hallgattam. Pl. amikor kicsit szomorú voltam, mindig a Macskajaj c. film zenéjét hallgattam. Ha bekapcsolom akkor jár keze lába és vigyorog, meg sikongat. Ja és amikor dúl a hiszti akkor ált. azzal a gyerekdallal tudom elnyugtatni amit még pocaklakóként énekeltem neki.

Hányszor kell megnézni a szobabicajt egy nap, hogy izmosodni kezdjen az ember, vagy a folyamatos nézés egy hosszabb időn keresztül hatásosabb Kép Kép

Kép

Kép
vizimano

Kedves Kismamák!

Szakdolgozatomhoz olyan első gyermekes kismamákat keresek, akik nemrégiben szültek. (természetes, hüvelyi úton, "tervezett" császármetszéssel, illetve olyanokat, akiknél a szülés természets módon kezdődött, de császármetszéssel végződött).
Vizsgálatomban a terhesség, szülés, az új jövevény érkezése körüli érzelmi, hangulati változásokról szeretnék képet kapni.
A kérdőívek a témából adódóan intim kérdéseket is tartalmaznak, mégis a vizsgálat szempontjából a válaszok akkor értékesek, ha őszinték. Részvétel esetén biztosítom Önnek a teljes diszkréciót és anonimitást.
Köszönettel.
Kovács Beáta
pszichológus hallgató

email, ahol jelentkezni lehet: istvan.kovacs@axelero. hu
beata007

Hahó!

Mukika, Borbolya, és a többiek, akiknek szpoi közben sírdogál a babijuk!
Ma egy új módszert fejlesztettünk ki Lencsivel. Elég vicces látvány lehet, de hatásos! Hátradőlök egy kényelmes székben (nekünk IKEÁ-s fotelünk van, gondolom tudjátok milyen, AUCHAN-ban is árulják, a fa kerete rugózik, nemtom jól megfogalmazni). Lencsi a hasamon hasal, és egyedül megkeresi a cicit. Imádni való. Eközben a saját súlya nyomja a pociját, és nem rángatja a fejét. Ma így egyszerűen öröm volt szoptatni, küzben meg pukkolt, és be is kakilt, semmi erőlkösdéssel. Azt gondoltam, hogy kényelmetlen neki,és csak poénból próbáltam ki, de nagyon élvezte a gyerek. Mondjuk ő hason alvó, lehet, hogy a hanyattos babáknak nem jön be!
Sziasztok!

Dalmi
dalmi

Húúúú, titeket utolérni! Kép

Mtücsök,
tejszaporítós tippekért és pótlásnak tápszer helyett anyatejért fordulj hozzám mailben elküldöm!

Kissé ölbebabás napjaink vannak, amit kizárólag döcögve sétálva és hangosan énekelve kell érteni. Szóval elvagyok. Apuci meg csütörtökön vizsgázik, már egy hetet így is halasztott, egyfolytában elfoglalja a gépet. Kedden este nekem kell helyette kitöltenem a bizonyítványokat. Hétvégén meg elutazik az anyukájáékhoz (mi Pannival idén még tutira nam megyünk, nem olyanok a körülmények), szóval elég fárasztó hetem lesz. Kérek egy kis Erőt! Kép

Panni pénteken észrevette a jobb öklét (eddig fogott és szájba tömködött, csk nem tudta, mivel és hogyan). Tegnap egész séta alatt a kezével volt elfoglalva, az ujjait is mozgatta. Olyan édes volt, ahogy kancsalított! Kép Ma már néha dühöng, mert vagy nem tudja levenni a kezéről a szemét és már unja, vagy épp nem oda akarja tenni, ahová épp teszi (volt, hogy tök kicsavarta és sikított, mert nem ment tovább a csavarás Kép ). És tegnap óta tényleg érdekes dolgokon hangosan nevet (eddig csak néha, véletlenül vagy nagy hiszti előtt csinálta). Szóval növögetünk és hisztizünk.

Az én karom is izmos már. Kép De kilométer-hiányom sincs. Kép Tegnap én is írtam volna ki magamból a depimet, de mostanra elmúlt. De bőgtem a tieiteken.
Megyünk masszírozni és fürdeni. Jó éjszakát!

Kata
panni2005

Sziasztok!

Anyuéktól írok, itt telefonos net van, úgyhogy rövid leszek.Kép Nagyjából visszaolvastam, és megnyugodtam, nem én vagyok nem normális a szüléssel, a depivel, a gyerekre való haraggal kapcsoolatban.Kép

Aki kérdezte a Canestent: ha szájpenésze (az gomba) van a babának, akkor lehetnek piros foltok a fenekén. De lehet, hogy csak másik popsikenőcs kell neki. Látatlanban nehéz megmondani. Ha nem zavarja a babát, vagy ha nem rosszabbodik, akkor én inkább várnék, amíg látja a gyerekorvos.
Ha szájpenésze van, akkor fehér lepedéknek kellene lennie a nyelvén is, meg a szájában is oldalt, de az fájna is neki, úgyhogy azt észrevettétek volna valószínűleg.

KépKép
connie

Heuréka!
Visszatért az én édes kislányom. Megint elaludt a cicin. 1/2 8-kor már durmolt. Mondjuk alaposan ki lett fárasztva a nagylány. Napközben csak 1 órácskát aludt.De az önként.

Edit
A Ti babáitok mennyit alszanak napközben?

Kép

Kép
ditke75

Sziasztok
Vizimano egy cipoben jarunk en is napok ota a 3 csemeten gondolkodom, epp ma ecseteltem apanak, hogy meg anyagilag is jobban jarnank mert a 2 gyerekesek szinte semmi tamogatast nem kapnak
eddig nem valami sikeres, de alakulKép akarmiylen hulyen hangzik ugy erzem magam mint egy lestarpalt vizilo, de mar belevagnek a kovetkezobe ha lehetne.
Dalmi komolyan ma probaltam ezt a technikat en is es nekem is bevalt, de csak az elejen amig ehes, utana belustul.
Ditke nalunk most az a tendencia, hogy ilyen fel orakat alszik aztan felkel szorakoztat minket vagy magat, de most a parom szuleinel vagyunk es ez nem mervado mert el van itt kenyeztetve nagyon a fiamKép
Reka

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Szia Vaktyuk!
Én 9000.- Ft-ra gondoltam; egy hónapot használtam, az üvegek totál sterilek(soha nem volt használva); és pluszba van hozzá 2db újszülött etető cumi.
Ha érdekel, írj az e-mail címemre (gurzo@citromail.hu) és megegyezzünk!

Szia!

Ildi

delfinke

Sziasztok!
Hát mennyivel szebb az élet mióta nem méregetekKép Apa legjobb tette volt, hogy elkobozta a mérleget! Kíváncsi vagyok mennyit hízott, majd a háromhós dokilátogatáskor megtudjuk. Gondolom túlzásba nem vitte, de talán a maga kis szokásos félkilóját meghízta. Viszont tegnap megfordult, kétszer is, oda-vissza, pedig még csak 11 hetes!!!
Depi: én komolyan gondolkotam azon, hogy szükségem lenne dokira, annyira kiborultam, amikor nem hízott... Angéla: nagyon köszi amit írtál!!!
Alvás: mázlista vagyok én is, bealszik a cicin. Hogy később mi lesz... hááát.
Mostanában előfordul főleg az esti szopi idején hogy bekapja aztán kiköpi cicit, s így játszik. Ráadásul az elején. Lassan jöhet a tej? Aztán végül szerencsére nekilát rendesen enni, de tegnap volt egy kb tízperces műsor...Szerintetek miért csinálja?
nagyon köszi,
wester2004

Kata,

Varázsolok neked erőt Kép

Kép

Angéla
angéla

Angéla,
köszönöm! Kép Már érzem is! Kép

Mtücsök,
szerintem kreálj egy mail-címet és tedd föl a profilodba, majd oda írok, mert valamiért a freemailben egyik címem sem jön be. Nem tudom, mi van. Remélem, csak ma szarozik és rendbe jön, mert már vesztettem el így freemailben címemet, amit soha többé nem tudtam behozni egy csomó fontos dologgal. Kép

Panni is belépett a nehezen elalvók táborába. Kép Tegnap pont, mikor elaludt, bekakilt, így pelust cseréltünk, mert 9 óra azért hosszú idő a popsinak. Ma meg evés közben elaludt ugyan, de olyan disznócska módon falt, hogy csupa lucsok lett, muszály volt átöltöztetni, nehogy megfázzon. Persze mindkét alkalommal friss erőre tett szert és több próbálkozás után, másfél óra múlva lehetett csak letenni. Kép De ma este legalább elfogadta a korának megfelelő 3-as cumit, szóval most már nem lehet kiéheztetni vagy 3 hónapig. Kép (Persze valszeg a cumi miatt evett tocsogósan.)

Jó éjszakát!

Kata
panni2005

Tücsök,
megoldottam, elküldtem! Kép

Kata
panni2005

Kata,
Erőt küldöm, hogy veled legyenKépKép
Ákos tegnap felfedezte az öklét. Csórikám az ujjait nem tudja még szopizni, de az egész öklét betömte a szájába és hangosan cuppogott vele. Aztán nagyon elmérgelődött, mert szeretett volna aludni, de az az izé - ökle - mindig ott volt és foglalkozni kellett vele Kép

Connie,
nekünk is írt fel még régen dokinéni Elocomot, mert Ákoson volt vmi kiütés, de én úgy gondoltam, hogy csak a melegtől van, aztán ki sem váltottam. Most találtam meg a vényt. Ki is dobtam. Pedig ezt a dokinőt sokan ajánlották, hogy nem antibiotikumozza tele a gyereket, meg nagyon normális stb. Majd meglátjuk.Kép

Réka:
lestrapált vizilóKép

Eszter,
nem tudom miért csinál ilyet a gyermek cicizés közben.

Nem tudja valaki a Két kicsi kecske c. dalocska szövegét? Ákos nagyon szereti, de apával nem tudjuk végig, így költeni szoktunk, de jó lenne tudni.

Végre jó idő van.
Csilla

Kép

Kép
vizimano

SZiasztok!

Nálunk is megvolt tegnap a keresztelő, nagoyn jól sikerült, 15-en voltunk, kicsit elfáradtam, de megérte! Itt a keresztelőhöz csak az kellett, hogy a keresztszülők is meg legyenek keresztelve, és mi is, és semmi egyéb. Fizetni sem kell érte.
Mi piknik szerűen oldottük meg, mindenki hozott valamit az ebédhez, így nekem csak levest és köreteket kellett csinálni, na meg tálalni, ....bár így utólag bevallom, hulla fáradt voltam az este, de sokkal kötetlenebb és hangulatosabb volt, mint egy étteremben.

Ma reggel nagyon megijedtem, mert fél 6-kor ébresztett a kisfőnök, bekajált, majd egy 15 perccel később sugárban visszajött az összes kaja. Persze a mi ágyunkban voltunk, így már szárad is az összes huzet, mert minden olyan lett. Remélem csak túlette magát és nem nyalt be semmit. Utána beraktam a kédba, mert mindene kajás volt, újra evett és most alszik. Nekem ilyet még nem csinált, szerintetek mitől lehetett? Remélem nem beteg, mert ma kapja a 4 hónapos oltását!

SZép napot! Végre meleg lesz! Megyünk sétálni!
tamesz

Marci a misét végigaludta, majd a keresztelőn igencsak figyelt a keresztanyja ölében, nagyon jól viselte a szertartást, nem úgy mint a mellette levő csemete, akiktől alig lehetett hallani a mondandókat !
Kép

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Most bukkakntam erre a topicra. AZ én lányom pont 8 hete született. A kérdésem: Lehetséges, hogy megjött a mensim, vagy ez valami szülés utáni utórezgés? Senkinél nem volt ilyen?

Gira
Vendég

Connie, Zsana!

Amit ígértem a cumiról: az első egy évben a szopási ösztön nagyon erős, lehetőség szerint ezt ki kell elégíteni. A baba megszoptatásával ez nem mindig elégül ki, leginkább megfigyelhető ez elalvás előtt. Ilyenkor kifejezetten jót teszünk a babánkkal, ha cumit adunk a szájába, ugyanis megnyugtatja. Ez a fajta cumizás nem tévesztendő össze azzal, mikor egy nagyobb gyereknek állandóan cumi lóg a szájából, akár játék közben is!!! Továbbá van olyan baba, aki feltatlálja magát, és szopja az ujját, van olyan, amelyik nem. Tehát, ha elalvás előtt (persze simogatás, babausgatás után) cumit adunk neki, nem teszünk rosszat a gyerekünkkel, egyszerűen az életkorának megfelelő ösztönét elégítjük ki. Felmérések alapján kimutatták, hogy azok a gyerekek/felnőttek, akik nem cumiztak (azaz az orális ösztönük nem lett kielégítve) nagyobb arányban rágták a körmüket illetve lettek dohányosok.
Mindezek után megmutattam a húgomnak a júniusi Kismamát, ahol van egy cikk ebben a témában, erre ő csak nevetett, azt mondta, ahány pszichológus, annyi féle vélemény, végül is az anyukákra van bízva, melyiket fogadják el.Kép

(az én kislányom egyébként elalvás előtt szeret cumizni, de amikor "beszélgetünk", énekelek neki stb. undorral köpi ki. Nem hiszem, hogy homokozni cumival fog járni.Kép
A fenti infók forrása a testvérem, aki pedagógus, és tanult gyermekpszichológiát.

üdv. mindenkinek, Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!
Cumi:nálunk akkor fogadja el a cumit amikor mérges meg néha altatáskor,szerintem ezzel nincs semmi gond,amikor minden ok neki nem kell a cumi szintén undorral kiköpi.De annak már nem örülnék,ha két éves korába is állandóan a szájába lógna.

Tamesz
Nagyon aranyos Marcipán ahogy néz a papbácsira.
Remélem csak egy "nem eset jól neki" hányás volt,szegényke még oltás is.

Itt már szinte mindenkinek nagyobb a gyereke.Hogy kéne nagyjából kinéznie egy 4-5 hetes babócának a napja.Mert én Majám ma délelött a babakocsiba bírt aludni 1 órát és most alszik két órája,ennyi,most kialukálja magát és lehet már nem is alszik este.Normális ez hogy ennyit van fönt?

Altatás:enyém gyereket csak akkor lehet elaltatni,ha már nagyon-nagyon álmos:akkor szorosan átölelve ringatás+cumi+fenék paskolás.De néha már elalszik magától is,persze a karomban,néz engem egy darabig vágja az édes kis pofákat és elalszik végül.De volt már mindenféle próbálkozás ,de rájöttem ,ha nem álmos én hiába erőltetem a csicsit.

Kata
Küldök én is erőt (nem a sajátomból,mert az nincs).

Timurr
Vendég

Gira,
nekem visszajött a ciklusom, bepánikoltam el is rohantam dokihoz, ő is megerősítette gyanúmat. Előtte a fiam kiköpte a tejem, és minden premenstruális dolog megvolt, csak én erre-arra fogtam.Kép Nálad mi történt?

Timurr,
Porontyom 4 hetes korában volt, hogy nem aludt egész nap csak 1 órát, volt, hogy 4 órát volt fenn, teljesen rapszodikus volt. Aztán lassan kialakult.
Csilla

Kép

Kép
vizimano

A mensim nekem akkor jött meg amikor Adél 5 hetes volt. Teljesen ki voltam, hogy ilyen hamar. De hála az égnek azóta sincs semmi. A doki szerint ez tök normális. Kb 4-6 hónapos korban fog majd ismét visszatérni a norm. ciklus. Már mint annál aki szoptat.

Edit

Kép

Kép
ditke75

Marqueza,
Köszi! Ákosnak is csak nyugtatásul kell néha a cumi, most pl. mióta anyuéknál vagyunk többet cumizik mint otthon, mert nyugtalanabb az idegen helyen. De ha tevékenykedünk éppen, akkor nem is kell neki, meg én sem adom oda. Pl. ha éppen nézeget, akkor is kiköpi.Kép

Vettünk pihenőszéket mi is, nagyon bejött a manónak, azóta velünk ül a konyhában a vacsoránál, és nézeget. Tegnap már cuppogott a sült húsnak.Kép

Timurr,
Ákos pont 4 hetes korában alig aludt, csak 10-11 órát egy nap, aztán visszaállt a rend egy hét múlva. Akkor volt a melegfront, meg már nem volt neki elég egy cici, és mindig megint éhes lett, mire bealudt volna.

Na megyek, ma megint jönnek babanézőbe vendégek.
Már kaptunk egy csomó nyári ruhát, amibe majd csak őszre nő bele a csillagocska.Kép

KépKép
connie

Ja, még annyit, hogy mi is három gyerekben gondolkodunk, pont a napokban beszéltük meg a férjemmel, hogy két év múlva, nyáron vágunk bele a következő projektbe.Kép Jó lett volna a GYED alatt összehozni a következő babát, de az nagyon hamar lenne sztem, meg aztán mi alig voltunk még együtt a férjemmel, még két éve sincs, hogy megismerkedtünk, azóta kész rohanás az életünk, lakást vettünk, összeházasodtunk, jött a baba. Szeretnénk kicsit pihenni is, már amennyit lehet egy 1-2 éves mellett.Kép

KépKép
connie

Köszönöm az erőket! Kép

Gira,
üdv! Kép
Picivel többet magatokról? Baba neve, méretei, hol szültél, hogyan, tesók, esetleg kép, szüléstörténet és bármi Kép Ez egy nagyon kíváncsiakból álló topic! Kép
Simán lehet a mensi. Kép Nődoki ismerősünk mesélte, hogy van olyan, aki szoptatás mellett a 6 hetes kontrollra már terhesen megy. Tessék vigyázni! Kép

Ma voltunk a férjemék sulijában bababemutatón. Panni tökre élvezte, mindenkire nevetett és jól kihúzta magát apuci karjában, hogy mindenki jól lássa. Kép Utána persze tök kidőlt, még most is hisztizik e miatt a 20 perc miatt, de természetesen már csak nekem.

Végre jó idő van! Éljen!

Kata
panni2005

Gira
Nekem is megjött a szülés utáni 5. héten és azóta sincs semmi.Nem nagyon bánom:-))
Képzeljétek, tegnap éjjel 3kor megint véres nyálka volt a pelusban,azóta semmi,csak akkor egyszer,mint a múlt héten,de több,mint a múltkor.Most már nagyon félek, mi lehet ez.Holnap megyünk dokihoz,drukkoljatok..Egyébként megint nagyokat bukik,akár 2 órával evés után is,pedig ez már egyszer elmúlt és 2 napja sokat is alszik napközben,de lehet, hogy már csak én magyarázok bele mindent ebbe a dologba és spekulálok itt össze-vissza.Egyébként nincs láza és tök vidám egész nap, nem tűnik úgy, mint akinek fájdalmai vannak vagy beteg.
Connie
Köszi a választ a Canestenről.Én közben elkezdtem kenni sudocreambe keverve, de nem használ semmit, holnap ezt is megmutatom a dokinéninek.

Virág
villes

Sziasztok
HA valaki a megatoys fele jar, a huggies pelus le van ertekelve a midi 28 ft ra jon kiKép
Gira siman lehet mensi de ha szerencsed van akkor majd scak 4-6 honapo mulva jon meg megint.
NAlatok, hogy sir a torpe? Tudom hulye kerdesKép
Az utobbi idoben nalunk nagyon kiengedte a hangjat de hogy kiszakad a dobhartyam konnyes szem stb, kozben semmi baja csak nem volt eleg a kaja
Tejci, 1.5dl tapszer 2dl almale lett a vacsora es meg igy se akart megnyugodni a kezet ette, de nem akartam, hogy az legyen mint tegnapelott es tulegye magat.

Kép
vaktyuk

Sziasztok!
Hétvégén tatárjárás volt nálunk, úgyhogy nem tudtam jönni (vasárnap pl. összesen 14 ember járt nálunk reggel 10 és este 10 között Kép

Köszönöm mindenkinek az oltással kapcsolatos válaszokat! Beszéltem a doktornQnkkel, P azt mondta, hogy neki nincs még az Infanrix-szal tapasztalata, úgyhogy nem tud nyilatkozni róla, de ha mi ezt szeretnénk, semmi akadálya.
De azt mondta, hogy az elsQ oltás a HIB lesz, és a következQ, a 3 hós az, amit az Infanrix-szal ki lehet váltani (diftéria, szamárköhögés és tetanusz).
Eveka, nálatok hogy volt ez?

Még egy kérdésem lenne oltással kapcsolatban: a BCG oltás helye, elég csúnya lett Balázskán. Mondta a doktornQ, hogy az több hét után fog bedurrani, csak azt nem tudom, hogy normális-e, hogy bordó színq, meg van keményedve és sárga a közepe. Nektek milyen volt?

Connie, a pihenQszékben egyenesebben ül a bébi, mint az autósülésben? Ha igen, akkor asszem mi is beruházunk egyre, mert a lurkovics csak ölben szeret már lenni, a kiságyában esze ágában sincs...

Kép
emma8

Emma!

Nekünk is így nézett ki a BCG én is tökre beparáztam,hogy begyulladt de aztán szépen elmúlt.
az oltásoknál maradva beadatta valaki
ezt : Neisvac-C (agyhártyagyulladás elleni)?
Én ugyan kiváltottam már de még mindig bizonytalan vagyok nem akarom feleslegesen kínlasztani a törpét.
jammie

Virág,
drukkolunk, hogy ne legyen semmi komoly. Mindenképpen jelentkezz, hogy mit mondott a doki!

Réka,
Köszi a pelusos infót! Sírás nálunk tök változó, attól függôen, hogy épp mi és mekkora a baj. Kép Az általad leírt sírástípus akkor fordul elô, ha fáj a pocija, vagy nagyon megijed (de akkor csak rövid ideig tart, amíg meg nem nyugtatjuk), vagy pl tegnap az oltás után, amikor úgy általánosságban rossz közérzete volt. Ha éhes, akkor inkább "figyelmeztetô" sírást hallat, én legalábbis így hívom, mert elkezdi, aztán abba is hagyja, és várja a hatást. Kép Ja, és hasonlóan szaggatott és enyhe a sírása, ha megunta a játszást és elfáradt, aludni szeretne, de még mindig ott az a fránya játék, amit muszáj nézni. Ha ilyenkor megfordítjuk és ingerszegény környezetet biztosítunk számára, akkor megnyugszik. És még olyan sírása is van, amikor váltogatja a sírást és a nevetést, mert alapvetôen jó kedve van, de azért picit nem stimmel valami. Kép Ez lehet kezdôdô éhség, pelustelítettségi probléma, anyahiány. Kép Hát most hirtelen ezek jutottak eszembe.

Apropó, ijedtség. Tegnap este pont visszaolvastam, és ott tartottam, hogy apucik nagyot tüsszentenek, manók megijednek, mi a teendô. Ekkor nálunk Apuci hatalmasat tüsszentett (ô is allergiás), manó megijedt, de annyira, hogy sírás lett belôle, én meg hirtelen nem tudtam, hogy nevessek vagy sírjak. Véletlen egybeesések... Persze én is próbálom gyôzködni apucit, hogy halkabban, meg menjen másik szobába (legalább az orrfújáshoz), de hát kicsit feledékeny, meg nem is mindig ér oda. Kép

Képzeljétek, tegnapelôtt álmában fürdettük a manót. Kép Annyira bealudt, hogy nem ébredt fel sem az ébresztgetésre, sem a vetkôztetésre, sem arra, hogy berakjuk a vízbe. Kép Annyira édi volt! Csak arra nyitotta ki végül a szemét, amikor kivettük a vízbôl, gondolom elkezdett fázni, és az már nem tetszett neki. Legszívesebben persze ki is hagytuk volna a fürdetést, de pont másnap vittük dokinénihez az oltás miatt, és hát nem akartuk, hogy pont aznap ne legyen frissen fürösztött.

Emma,
BCG oltás helye nálunk alig látszik, épp csak annyira, hogy "aktív" legyen, vagyishogy ne kelljen újraoltani. Az nem lehet, hogy nálatok begyulladt valamitôl?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Sziasztok!

Szóval magunkról KépSzüléstörténet? Miért ne?!
38+5 voltam. Már egy hete éreztem, hogy valami készülőben van. De hát ugye nekem még van 2 hetem Kép Egy csomó dolgot akartam még elintézni, varrni, takarítani. Meg azt mondják a fiúk kicsit később születnek, ezért biztosra vettem, hogy van még időm. Azonban a pánik igencsak úrrá lett rajtam, amikor kikelvén az ágyból elkezdett ömleni belőlem a víz. Előtte arról is meg voltam győződve, hogy nekem fájásokkal indul a szülés, így hirtelen tanácstalan lettem. Még nem készültem fel lelkileg sem. Reszketve zuhanyoztam, majd a neten kezdtem böngészni, hogy most mit is csináljak Kép A szülésfelkészítőn azt mondták, hogy ha elfolyt a magzatvíz azonnal kórházba kell menni és kerüljük a függőleges testhelyzetet. A védőnő ezzel szemben azt mondta, ráérek besétálni még így is a klinikára (Szeged). Teljesen tanácstalan voltam, ezért inkább reggelit készítettem, mert azt tudtam, hogy a szülés alatt nem szabad enni, így jól bekajáltam. Aztán a víz elfolyása után 2 és fél órával bementem a klinikára. Ott először durván letoltak, hogy csak most megyek, aztán... hihetetlen...aztán haza akartak küldeni, mert nem folyt állandóan a víz, csak ha megmozdult a babó, akkor ömlött, ez pedig soha nem esett arra az időpontra, amikor a doki láthatta volna, így azt mondta, hogy lehet, hogy összekevertem a nyákdugóval, mert ő nem látja, hogy folyik. Na erre felment a pumpám. Ennyire hülyének néz??? Egyébként egy gyakornok volt...azt hogy ő a doki, csak a szülés közben tudtam meg Kép Szóval neki az volt az elmélete, hogy a magzatvíznek egyfolytában kell folynia, különben az nem magzatvíz. Azért elküldött CTG-re. Ez volt a szerencsém, mert az alatt a fél óra alatt sokat mocorgott a baba, így amikor felkeltem ömlött megint a víz. Ezt látta egy szülésznő, így már hittek nekem. Persze a doki még mindig kételkedett...fájások nem voltak, de azt mondta, hogy MARADHATOK!!! Na, remek, bekönyörögtük magunkat. Azt mondta a víz folyásának kezdetétől számított 6 óra múlva kell megindítania a szülést, addig sétáljak. Még mindig nem hittem el... AZtán megkaptam a hashajtómat, beadták az infúziót, és mi vidámkodtunk a férjemmel. Csuda kellemes dolog ez a szülés. Üldögéltem a labdán, hogy gyorsabban táguljak, szinte "élvezetes" alhasi görcseim voltak, amelyek közül néhányat a CTG monitor 100%-osnak ítélt meg. Hű - gondoltam - nem értem miért dobálják magukat az asszonyok szülés közben. Ez ugyanakkor gyanús is volt.Az infúziót du fél 4 kor kötötték be. 8-kor mé mindig kellemesen éreztem magam. A dokik csodálkoztak, hogy ilyen jól tűröm a fájdalmat. Nos... 9 felé már kezdett a dolog durvulni...érzetre, de a monitor most csak 30-40%-os fájásokat mutatott. 3cm-nél tartottunk. Megcsillogtatták a császár lehetőségét. Begyulladtam. Ettől féltem a legjobban. Nos, lehet, hogy kellett ez a begyulladás, mert bár a monitor továbbra sem mutatott erős fájásokat, én már kezdet csillagokat látni. Feladtam a labdás elméletemet... le kellett feküdnöm. Könyörögtem a fiamnak menjen lefelé. És ment. Legközelebb 11-kor már 7 cm-nél tartottunk. Nem is gondoltam volna... de innentől kezdve nem emlékszem a külvilágra. Nem tudom mi volt körülöttem. A max adag oxitocint kaptam már ekkor. A fájdalmon kívül semmi sem létezett. De nem léphettem vissza Kép Állítólag a férjemnek olyat is mondtam, hogy én ezt nem bírom tovább, meg a helyes légzésre való bíztatására azt mondtam, hogy hagyjon békén, én tudom, hogy nekem mi a jó. Ezeken eléggé megbántódott szegénykém. De én nem emlékezetem később erre. A legközelebbi tisztább emlékem, hogy én nagyon el vagyok merülve a fájdalomban, és nem látom a végét. AZt hittem még nagyon sok lehet hátra, de a szobában elkezdtek gyülekezni az emberek. (A klinikán ekkor egyes egyedül én szültem Kép ) Jött még szülésznő, jött gyerekorvos. HOztak valami újszülött tálcát, és elvették a kéjgázomat. Ebből sejtettem, már közel a vég. És végre éreztem a tolófájást. Azt hiszem itt megint tiszta volt a tudatom. Úgy vettem a levegőt, ahogy kellett, és komolyan mondom, élvezetes volt nyomni. Erről a szakaszról csak szép emlékeim vannak. Többször kellett nyomnom, ezt sem úsztam meg gyorsan. De végül hajnali 2-kor (16,5 óra elteltével) a kedves szülésznő vidáman, hitetlenkedve felkiáltott. "Gyönyörű kislányuk született." - Lány...Milán...lányunk lett - nyögtem a boldogság könnyeit nyeldesve. Annyira boldog voltam. Kit érdekel, hogy nem fiú... olyan gyönyörű... egyből elhallgatott, ahogy a hasamra tették...olyan jó volt megszagolni...hozzáérni... a lányom. Gyönyörű . 3400g-mal 49 cm-rel született Réka lányom, akit ugyan Elődnek vártunk, de én mindennél jobban örülök az én Rékámnak Kép

Hát ez a mi kis történetünk. A szoptatás egy újabb sztori lenne Kép, de azt majd máskor, ha érdekel valakit.

A mensim meg most már akkor biztos, hogy mensi. Teljesen olyan. Minden, kivéve, hogy nem görcsölök. Kép Öröm az ürömben.

Gira
Vendég

Sziasztok!

Jammie
Igen, mi a kéthóssal együtt kaptuk ezt is.

Emma
Ha így néz ki a BCG helye, akkor az nem csúnya, hanem szééép Kép. Ez ugyanis azt jelenti, hogy nem kell megismételni. Nálunk az is előfordult, hogy picit véres lett tőle a pizsamája, de az sem gáz.

Virág
Vilmos akkor bukott sokat, amikor még nem derült ki a tejallergiája és fogyasztottam tejtermékeket. Elméletileg a véres széklet is lehet ettől.
Megkaptuk ma az oltást, kíváncsian várom a reakciót (bár a védőnő szerint ez még nem szokott nagyon durva lenni. Ja, 6840 gramm.

Marqueza
Remélem az én fiam ezen igényeit sikerül a komfortszopikkal kielégíteni Kép.
Egyébként tényleg úgy van, hogy ahány (szak)ember, annyi vélemény.
Köszi, hogy nem felejtetted el megkérdezni.
zsana75

Leírom én is a szüléstörténetemet, remélem nem untat benneteket:
Ápr. 13-án hajnalban görcsölésre ébredtem. Kivonultam a nappaliba aludni, és arra gondoltam végre van nekem is jóslófájásom. Aludtam is egy keveset. Aztán elmúltak a fájások. Napközben bevásároltam, takarítottam. Néha fájt, néha nem. Este már kicsit durvult a dolog. Manó is rúgott és forgott is ezerrel. Na, gondoltam még nem szülés, mert akkor a babók belassulnak. Lefeküdtünk "aludni". Mértem a fájásokat, de nem voltak rendszeresek, sem hosszúak. De folyton Wc-re kellett mennem. Aludni azért 2-3 órát tudtam megszakításokkal. Reggelre - 14.-én - mondom a férjemnek, hogy ugyan menjünk már be a szülészetre, mert nem tetszik ez nekem. 1/4 9-re beértünk. Szóltak dokimnak, ő megvizsgált, csinált amnioszkópiát. Mondta, hogy ennyire nyitva voltam egy hete is, tiszta a víz, de felvesznek a terhespathológiára, és most csinálnak egy CTG-t, mert ez nem egy megindult szülés. Ahogy ott feküdtem elfolyt a magzatvíz. Ami akkorra nem volt tiszta már. Itt nem volt kétséges, hogy szülünk, mégpedig rohamtempóban.

Előkészítettek, egy kismamát kivittek a szülőszobából, és máris bekötötték az oxitocint, és fekhettem békésen. A fájások fájtak, de én csak azon izgultam, hogy mi van a fiammal, mert tudtam, hogy akkor nem tiszta a magzatvíz, ha valami gáz van. Múlt az idő, néha ihattam, lélegeztem, elvoltam. Jött a doki, hogy megvizsgál. Mondta, hogy aj-jaj, nem tágulunk, majd segít. Kézzel tágított, majd emelték az oxit, kaptam no-spát, meg valami izomlazítót. Voltak már nekem ekkor fájásaim, fáztam, hányingerem is volt. Délután elkezdtem remegni egy tágítás után. Addig jól viseltem magam, mert rájöttem, hogy ha fájás alatt ellenszorítom az infúziós állvány vasát, és lélekzem akkor minden rendben lesz. Ja és feküdnöm kellett a magzati szívhang monitorozás miatt.

Amikor már remegtem szóltak, hogy állj, oxi le, mehetek zuhanyozni és ráülhetek a labdára. Ott már 3-ra ki is tágultam, mert fullon ment az oxi. Szóltam, hogy jön a kitolás. Ekkor leesett a fiam szívhangja. Még gyorsan megpróbálták megoldani a természetes szülést, de nem ment, mert mindig rossz lett a szívhang. Mondták ne nyomjak, mert a fiam nyakán van a köldökzsinór, és azért nem tud kijönni, és meg fogom fojtani a tolással. Folytak a könnyeim és picit össze-vissza beszéltem. Aztán megcsászároztak, altatásban, és 15.33-kor megszületett Ákos. Férjem ott remegett a műtő előtt, de gyorsan kihozták Fiacskát, és meg is fogta az apa ujját. Én csak 16-kor láttam, mert ébresztés után addigra tudtam kikönyörögni, hogy hozzák oda. Éjjel 22-ig velem volt, szopizott rögtön, én meg mindenkit az APGAR értékekkel zaklattam. Amikor megtudtam hogy 8-10 lett megnyugodtam, hogy nem kellett mesterségesen lélegeztetni, vagy újraéleszteni.

Azóta meggyógyult a sebem, doki szerint "már nudista strandra is mehet ha akar". És azt kell mondanom, hogy valóban csodálatos csapat segített megszületni a fiamnak. Csak ő egy kicsit sokat ficergett korábban.

Kép

Kép
vizimano

Gira!
SziaKép Jó volt a szüléstörténetedet olvasni.

Emma!
Nálunk is nagyon csúnya az oltás helye, de így legalább nem szúrkálják újra. Hallod én meghülyültem volna ennyi látogatótól.

Borbolya!
De irigyellek, hogy már ennyire sikerült kiismerned a kicsi lányodat! Az enyém még mindig kissé rejtély számomra. Habár Anyukám azt mondja, hogy szerinte más számára is az lenne. Õ egy ilyen tyúk.

Virág!
Tényleg szorítunk, majd írj, hogy mi volt, de ha jó a közérzete, akkor csak nincs semmi komoly.

Vaktyuk!
Hát szerintem ennyi kaja után már nem lehetett éhes, inkább pocakbaj lehetett nem? Legalábbis vannak babák,akik a kezüket tömik a szájukba ahhoz, hogy könnyebben pukizzanak, vagy kakiljanak.

Amúgy nálunk a hiszti sírás a legdurvább. Úgy ordít, mintha nyúznák, állatira hergeli közben magát, tisztára leizzad az egész teste és közben az összes dobhártyámnak annyi. De érdekes mód, ha felvesszük, akkor pár másodperc múlva megszűnik a baj.

alvás: Lizi, csak babakocsizás közben tud hosszabban aludni(van, hogy úgy sem), ilyenkor már fel is jöhetek vele a lakásba és alszik tovább. De ha itthon próbálnám altatni, akkor max 20-30 percekre megszunnyad, de közben holt fáradt és totál nyűgös. Ha szerencsénk van akkor napközben 2 kocsikázás eredményeként alszik mondjuk úgy 5-6 órát, ha nincs, akkor jóformán semmit és ilyenkor jön a nagy-nagy hiszti és a csak sétálva jó neki dolog.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Réka,
Fiacska visítva sír, ha megijed valamitől. Rövid fel-felsírásokkal jelzi ha éhes, ha nem kap időben enni, akkor meg oá-oá hangon erősen sír. Ha álmos, akkor inkább E-e-e hangokat ad ki, amikor anyás, akkor nyávog.

Emma,
BCG helye nekünk is ilyen volt, ki is fakadt a sárga közepe. Alkohollal áttöröltem és elmúlt.

Gira,
nem semmi szülésed volt. De minden jó ha jó a vége, és végső soron ez a legnagyobb csoda.

Megyek, mert Manó a tegnapi oltás miatt anyás.

Kép

Kép
vizimano

Sziasztok, köszi a válaszokat, érdekes modon amint felveszem elmulik, msot is azt produkalja....
Azt hiszem ero-szakon vegzett mint enKép
A hasa tuti nem fajt mert akkor nem tudott volna elaludni, inkabb magat es minket szorakoztatott
Nem tudom ki irta az agyhartyagyulladasos hozzaszolast azt meg kell venni vagy benne van a regiben ,es ha igen mikor masodik vagy harmadik havinal?

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

BCG nekünk is sárgás lett először, kifakadt, majd egy piros pötty maradt utána.
Tegnap kapta meg Marci a 4 hós oltást, semmi reakciót nem váltott ki belőle, talán kicsit anyásabb volt, de semmi nyafi nem volt. Szerintem jó az Infanrix, nekünk ez volt a második oltás, de szerencsére nem viselte meg egyik sem.
Na megyek, mert kisfőnök éhes!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsana!

Jó dolog a komfortszopi, már ha minden pillanatban a gyereked rendelkezésére tudsz állni. Nekem ugyan még csak egy gyerekem van, de sokszor muszáj már klotyóra menni, vagy végre ebédelni vagy egyszerűen csak levegőt venni. A barátnőm négy gyerekes anyuka, a második gyerektől már nem volt ilyesmire ideje. Örült, hogy idejében ki tudta törölni a feneküket, már bocs. Úgy szoptatott, hogy közben a másik kezével játszott, aztán gyorsan le a cicről a bébit, mert a harmadikkal leckét kell írni, közben csönget a postás, ja meg leég az ebéd és hasonlók. Komfort szopira itt már nem jut idő, de még a gondolatára sem. És tök jó fej, talpraesett gyerkőcei vannak, akik imádják anyát, pedig sokszor csak cumi jutott nekik.
Hát ennyi, pro és kontra. Marq.

marq
Kép
Kép
marqueza

Egy gyors közvéleménykutatás:
Nektek milyen lázcsillapító kúpotok van? Nekünk Suppositorium Antipyreticum pro parvulo, ami állítólag csak 1 éves kor felett alkalmazható. Kérdés, hogy a gyerekorvos írt fel rosszat, vagy a patikus nem azt adta, ami fel volt írva.

És a másik kérdés:
Aki megkapta már a 3 hós oltást, ti mindenképpen adtatok neki kúpot, vagy csak akkor, ha belázasodott?
zsana75

Zsana,
én germicid C kúpot kaptam, és egy felet beadtunk a dokinénivel az oltás után, így hőemelkedése sem volt a mazsolának!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!
Megvagyok ám, csak csütörtökön államvzsgázom, még olvasni sem volt időm két hete titeket. Kép((
Ma egy kis pihi közben jöttef fel, közben komfortszopizik harmadik csemete. Kép Komfortszopi megy séta és mesélés közben is Kép És két btétel között igazi felüdülés, de tanulni is lehet mellen lévő gyerekkel. Csak az ember mellbimbója bírja!
Szorítsatok nekünk! Pénteken jövök Kép

Dorka
dorka

Zsana nekunk panadol babyt ajanlott a doktorno

Kép
vaktyuk

Sziasztok!

Emma,
A pihenőszékben egyenesebben ül, a miénk fokozatmentesen állítható a fekvő és a teljesen ülő pozíció között, most úgy van benne, hogy egyenesen legyen a háta. A mi hordozónknál sokkal jobb. Sajnos innen nemtudok képet feltölteni róla.Kép

Zsana,
Nekünk Germicid kúpot írt fel a doki. A "pro parvulo" azt jelenti "kisgyereknek", az azt hiszem egy éves kortól kezdődik, mármint a kisgyerekkor. A csecsemő az "pro infante" lenne, úgyhogy valszeg tényleg csak 1 éves kor felett használható a kúpotok.

Komfortszopival az a baj, hogy Ákosom ezt főleg a babakocsiban meg a hordozóban igénylené, az elég vicces lenne.Kép

Sajnos nem jött be a nagy pihenés, amire számítottam. Anyukámnak nem sok türelme van a gyerkőchöz, főleg akkkor vigyáz rá, amikor amúgy is alszik, meg így esténként, amíg netezek. Ha megnyikkan már tömi is a cumit a szájába, ma is reggeli szopi után el akarta altatni, hiába mondtam, hogy ilyenkor sose alszik a manó. Nyomta a cumit a szájába ezerrel, meg nyugtatgatta, mindezt a kiságyba téve, aztán mikor végeztem a reggeli toalettel, és felvettem a gyereket, kiderült, hogy csupa pisi.Kép Szóval sajnos nem gondolja át, hogy mi baja lehet, aztán mire ordításig jut a dolog, nekem is nehezebb kitalálni. Ráadásul éjszaka egyedül kelek a gyerekhez - eddig a párom segített mindig, visszaaltatni is - így még fárasztóbb, mint otthon. Meg már unom a vitatkozást, a cumi miatta, azért, hogy túl gyakran eszik a gyerek, meg hogy folyton üldöz a Spockkal.Kép
Júliusban is akartunk jönni egy hétre, de nem fogunk, mert semmi értelme így.Kép Most legalább látta a rokonság, aztán az augusztusi keresztelőig nyugi van.Kép

KépKép
connie

Zsana!

Nekünk is ez a kúp van, és pont ma kérdeztem meg a védőnőt, hogy mi is a helyzet, mert a tájékoztatón ez van, hogy 1 éves kor alatt nem ajánlott. Azt mondta, hogy amióta védőnő (kb 20 éve), mindig ezt használták, és régebben nem is volt ez ráírva, ezért nem is hitt nekem, meg kellett mutatni a dobozt. Szerinte lehet nyugodtan használni, de fél éves korig csak fél kúpot!
3 hós oltást a jövő héten fogunk kapni, és barátnőm szerint úgy a legkönnyebb megúszni a mellékhatásokat, ha hazaérve kúp fel, és borogatás ezerrel.

Dorka!
Egy kalappal neked!!!

Nekünk is szép a BCG oltás, ugyanúgy sárga volt a közepe, aztán pukkant egyet, letöröltem steril gézlappal, körbekentem Betadinnal egyszer (ez volt kb. 3 napja), és ma azt mondta a védőnő, hogy tökkkkéletesebb már nem is lehetne, majdnemhogy gyógyultnak mondható.

Miért nincs a mi közelünkben megatoys???!!! Kép

Brigó

Kép

Kép
brigó

sziasztok
köszi a drukkokat,egyenlőre még nem tudunk semmit,vinni kell kakimintát a laborba,de azt mondta a dokinő h kétli h fertőzés lenne ha csak anyatejes baba,de mindenképp meg kell nézetni.De ami igazán letört h elküldött a Heim Pál bőrgyógyászatra nem hiszem el!Azt hittem tudni fogja mik azok afoltok és ad vmit,erre most megint mehetek 1napi hideg élelemmel a Heim Pálba.ráadásul elmúlt 3 hónapos,előre se vesznek.Vessetek rám követ,de nekem már annyira elegem van az orvosokhoz járkálásból,de azt hiszem jobb ha hozzászokom,az azért fontosabb h Vincével minden rendben legyen mint h én 2oldali rendelőben-való-szobrozás undoritiszben szenvedekKép

Zsana
Mi oltás után felnyomtunk egy kúpot+borogattunk+éjszakára is egyet.Vince egész ól átvészelte,Vilmos hogy van? Vince már megismeri az orvost:ő az 1etlen,akire nem mosolyog a szurik miatt.Ma is végig üvöltött,pedig csak megnézte a popijátKép
Most mennem kell,holnap nehéz napunk lesz
Virág
villes

Dorka,
drukk megy ezerrel Kép

Connie,
nekem anya az első 3 hétben segített. Persze jó volt, de az volt a baj, hogy mindig akkor vigyázott a fiacskára, amikor amúgy is aludt a gyerek. Aztán akkor volt takarítás amikor ő úgy gondolta, én meg esetleg pihiztem volna stb. stb. Volt egy csomó ellentétes elképzelésünk arról, hogyan lehet ill. kell bánni Fiacskával.
Megfogadtam, hogy a következő gyerek/keknél kétféle segítséget fogadok el: 1. főzhetnek amit le lehet fagyasztani, 2. elvihetik a kutyát 2-3 hétre. Kép Azóta egyszer voltunk náluk, és tök rossz volt, hogy mindenki szunnyadt, kis délutáni pihiben, én meg igyekeztem Ákos zajszintjét minimalizálni, mert igen bömbis napja volt.Kép Ja és előtte éjjel 3 órát aludtam.

Nekünk is Germicid C van.

Kép

Kép
vizimano

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?