Új privát üzeneted érkezett!

Bea!
Vizesedsz is?
Szerintem egyenlőre ne aggódd túl magad. Ha van otthon vérnyomi mérőd, akkor mérd reggel és este is. Ha ennél is feljebb megy, akkor mindenképp doki!!! De ha nem, akkor szerintem nincs baj.
Nekem a fehérjére nem mondtak semmit, mondták, hogy ilyenkor teljesen normális, hogy van. Akár egy kis gyulladástól is lehet.
De ha nyugodtabb vagy, telefonálj be a kórházba, akár egy szülésznő is tud segíteni!
Bár szerintem aggodalomra nincs ok!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Köszi Timi, egyelőre én is úgy olvasom, hogy a 145/90 az a vérny. határ, amit az orvosok is abnormálisnak tartanak, vagy kórosnak. Akkor mérincsélek itthon és ha emelkedik, akkor hívom a kórházat, de remélem semmi extra probléma nincs...... :wink: Egyébként hihetek a csuklómérőnek? Mert nekem ilyen v.ny.mérőm van itthon és mindig kevesebbet mutat itthon, mint a kórházban +10%-kal. De szerintem rászámolok 10%-ot és ha úgyis határ alatt van, de aggódom be.....

Bea

KépKép
babzsak27

szal, nem aggódom be....

Bea

KépKép
babzsak27

Bea:

Szerintem se kezdjél még aggódni... orvosod maga helyett nem hagyott valakit akitől meg tudnád kérdezni, mit jelentenek az eredmények?

A normális érték amit a leletekre írnak egyébként általában nem a terhes nők normális értékei, ettől én falra tudtam mászni mikor láttam a kis csillagokat meg plusszokat a papíron aztán kiderült, hogy csak azért "kimagaslóak" az értékek, mert egy nemterhes férfi normál értékeihez próbálták őket hasonlítani.

Más:

Azzal szórakozom, hogy visszaolvasgatok az őszi babás topikban mikor Zsuzsa volt 4 hetes, hogy miket írogattam. Megnyugodva konstatálom, hogy akkor is idegbajos voltam, nemcsak most...

És közben újra rátaláltam erre a linkre a kellymom-ról, ami most elég aktuálisnak tűnik. EZt írtam róla anno:

"Hmm, most megnéztem én is közelebbről azt a linket amit küldtem, és két érdekes dolog is van rajta azok számára is, akik nem tudnak angolul.

Az egyik az egy adag kalkulátor. Beirod hogy hányszor eszik a baba egy nap, és az meg kiköpi, hogy milyen mennyiséget fog átlag egy étkezés alkalmával elfogyasztani.

A másik pedig egy kép, hogy mekkora az ilyen pici babák gyomrának a maximális kapacitása 1 napos, 1 hetes és 1 hónapos korban. Érdemes megnézni.

http://www.kellymom.com/bf/pumping/milkcalc.html "

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rendeltem hordozókendőt!!! :D :D :D Róki onnan, amit te ajánlottál: www.babakozelben.hu egy ilyen rugalmas hordozókendőt rendeltem, remélem beválik! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Lorca:
Altatás csak pár percig tartott és el is kezdte ő már a végén, csak hát közben felébredtem.

Timi:
Van igen tejcsi, ügyesen szopizik is, amit már rögtön a szülőszobán az első pár percben bebizonyított, úgy szopta az ujját.

Pann:
Hát igen sajnos ilyennek az orvosok, mondjuk annyiból örültem volna én is neki, hogy akkor a saját orvosomnál szültem volna és nem az ügyeletesnél, akik közül egy párat inkább kihagynék.

Egyépként elég jó éjszakán volt, kilenctől tizenegyig kicsit nyűgösködött, akkor háromszor is ettünk.
Utána legközelebb négy óra körül kelttünk, majd fél nyolckor.
Remélem ez így is marad, mert akkor mindenki rendesen tud piheni.
Egy óra körül jönn a védőnő és a dokrornő, majd még jövök.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Mamik!
Nektek alvás közben nem szokott rángatózni, remegni a bébi? Lillának néha úgy jár a keze, mint egy öregembernek! :shock:

Lin!
Az esti nyűgös periódus ismerős, nálunk is ez van. Az esti fürcsitől kábé 10-11-ig ölben van és tutujgatjuk! :) Aztán most éjszaka 2 óránként ébredt, vagyis inkább nyüszizett! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Lin,
Mégegyszer nagy gartula Gréta babához!Nagyon kis édes babóca!!! :D
Nem volt egyszerű szülésed,nagyon ügyes voltál!!!

Timi,
Peti is szokott remegni,rázkódni álmában,ahogy írtad a karja mint az öregeknek.Nem vettél cseresznyemeg párnácskát?Különben bármi jó amit felmelegítessz,mondjuk egy pelus is.

Kami,
Peti is hányt egyet tegnap.Sikarült frankón túltöltenem.De a hányás után vígan aludt 4 órát üres pocakkal. :D
Vendég

Ági!
Szopi után ha kér, adsz még neki tejcsit cumiból? Vagy csak szopi van?
Méred mindig, hogy mennyit eszik?
Párnát még nem vettem, most melegvizes palackot rakok a pocijára, néha használ, néha nem... :(

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Tgnap sajna már nem engedett vissza a rsz, amikor lett volna rá alkalmam, de sebaj!

Ági! Én mióta írtad ezen agyalok, hogy a Peti HÁTÁRA teszitek a cseresznyemagos zsákot? Mert nekünk van felmelegíthető zselénk, azt tettem a hasa alá, de nem látszott eredmény. Lehet, hogy tényleg a hátára kellene rakni? :shock: :?:
Vendég

Timo! Gergő a lábát remegteti! De csak az egyiket! :lol: Először azt hittem, valami baja van, de most már teljesen megnyugodtam, hogy ti is írjátok! :D
Vendég

Nálunk a hason alvás nem jön be, Lilla valamiért nem szereti. Nagyon néha tudjuk csak letenni, hogy úgy is maradjon! :D Így a hátára nem tudok semmi sem tenni! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Most kipróbáltuk a labdán hintázást, ahogy javasoltad Róki, hát azonnal csönd lett! :D :D :D Az lenne jó, ha el is tudna aludni közben. Van erre vmi esély? Csak mert most, hogy abbahagytuk, folytatja a nyűgit. :(
Vendég

Na megyünk hinázni.
Vendég

A lasztin hintázásban is az a baj, hogy te is kellesz hozzá. Ugyanúgy fogni kell a gyereket, nem lehet tőle semmit sem csinálni! :shock: Na, de így lesz ez még egy darabig! :D :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Úú, Róki, na ezeket pont még nem láttam a kellymom-on, annyi minden van azon a site-on, órákig elolvasgatnám, csak paradox módon néha a gyerekkel is foglalkozni kell :lol:

Mi éjfélig nem is beszélünk éjszakáról, Boldi hivatalosan fél 1 körül szokott lefeküdni, vagyis addig tévét néz :D i.e. tutujgatjuk, és fürödni is jó későn szokott, 10 után, mert utána hajlamosabb aludni, ezért nem merjük ezt az eszközt korábban ellőni.. így fél 1-től ma is 7-ig aludt! Én is fél 1-kor fekszem, jobb mintha lefeküdnék időben és még éjfél előtt is felébresztene enni. Nekem az éjszakai ébredés durva.

Timi, k. légzésfigyelők! :twisted: Ha nem lenne légzésfigyelő és mérleg én tényleg kiegyensúlyozott anyuka lennék... de kidobni azért nem merem őket.

Na megyünk hasi és koponya uh-ra, az apukája szerencsére hazajön és segít elmenni, így is elég para, h hol jön rá az ehetnék.

Kép
Kép
agiboldi

Ma van az első próba, hogy bírom a két gyereket egyedül. Anyós lerobbant, anyukám meg csütörtökönként még dolgozik, úgyhogy csak én vagyok, meg a csapat :D Reggel 6kor, amikor kelt Szabi, egy kicsit aggódtam. Fél órával később, amikor átjött Nati, már határozottan aggódtam. Eddig még egyszer sem jött át, megmaradt a saját kis ágyában, amíg normális reggelt nem mutatott az óra. Miért csak hétvégén tud 9ig aludni?! :oops: 12 körül mindkettő elaludt, most próbálom pótolni a dolgokat, reggeli, fésülködés... A legnehezebb, hogy ne legyek ideges, amikor bevonszolom őket ebédelni, és kiderül, hogy elszúrtam a kaját, és Nati ordít, hogy ő borsót akar, ami a rizzsel együtt még egy kicsit nyers. :? Szabi meg csak úgy hobbiból hüppög. Még szerencse, hogy a főtt tojást még én sem tudom elszúrni, és volt egy üveg bébikaja. Meg ugyan nem eszi, de csak tojásfehérjét mégsem adhatok neki ebédre.

Róki,
Zsuzsa jöjjön a talira, csak én, mint házigazda szeretnék egy kicsit pihisebb órákat :) Persze nem biztos, hogy Szabi pont a nyugis oldalát mutatja, de bízom benne. Szerintem a babáknak legalább olyan fontos szocializálódni, mint a mamiknak. Akkor legyen hátfő, ha jó, priv küldöm a címet.

Móni,
Akkor ma kéne szülnöd :D ? A 42. betöltött hétig végülis normális terhességről van szó, csak az a furcsa, hogy a dokid nem kap indításmániát a 40 szó hallatán.

Ágiboldi,
Ezek az éjszakai ébredések tényleg elég szörnyűek. Emlékszem, volt olyan, hogy dög fáradtan nem akartam elaludni, mivel max 1,5 órát tudtam volna, és utána még rosszabb lett volna. Csak akkor, amikor már tényleg összeestem. Akkor már az a 1,5 is vonzó volt. :wink:

Labda: Hason van rajta a gyerkőc? Lehet, hogy egy nyügisebb pillanatban kipróbálom.

Babzsák,
Nekem is volt fehérje a végén. Egy adag Augmentitnt írt fel, hogy szedjem 10 napig. Aztán befigyelt a szülés és abbahagytam.
A csuklómérő nagyon függ attól, hogy milyen magasan van a kezed. Ha mondjuk ugyan oda ülsz és teszed a kezed, akkor egymáshoz hasonlítgathatod az értékeket. Nekem a fejem magasságában már nem is méri, annyira alacsony.
Szerintem sem jelent túl sokat, de ha megnyugtat, akkor hívd fel a kórházat, egy ügyeletes doki vagy szülésznő tud segíteni. Vagy esetleg a körzeti doki, azt néha könnyebben el lehet érni és pl az én esetemben nagyon normális doki.
Az meg egy más dolog, hogy melyik doki mit mond ugyan arról a leletről. Amikor bent voltam a kórházban, a leleteimre azt mondta vizitkor a doki, hogy rossz, ezért hozassam be a vastablettáimat, vagy felír. A saját dokim szerint meg minden rendben volt :D

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Timo, Aron se szeretett hsra fekudni eleinte. Hajlamos vagyok azt hinni, miota jon hozza a gyogytornasz, azota le lehet tenni hasra percekig, negyedoraig. Emelgeti a fejet, nezelodik, pukizik vidaman. De aludni csak ugy alszik hason, ha az en hasamra teszem. Igy tudunk 1-2 orat egyutt aludni. Szoktunk is minden nap. Ti probaltatok mar? Valszeg azert nem szeretik a hasratetelt, mert a szelek ugyanugy bantjak oket, ugyanugy vizszintesben vannak.

Ja, a legujabb (ma talaltam ki): kisparnara rateszem Aront hason. A mellekelt abra szerint. Jatszik, probalgatja magat es kozben durrog, majd' elszall. Addig csinaljuk, amig mar nagyon nyoszorog - akkor kitalalok valami mast...

Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Bea!

csak hogy megnyugtassalak- a fehérvértest az minimális gyulladás, nekem szinte mindig van egy kevés belőle. A fehérje az más, arra csak azt írják, hogy pozitív vagy negatív nem számolgatják. Szóval nézd meg jobban azt a papírt vagy kérdezd meg a védőnőt.

Nekem ezt egyszer elnézte a védőnőm még Lucánál, rohantam a dokihoz, ő jött ki a műtőből és aztán elég mérges volt a védőnőre, aki nem tud olvasni. :wink: Lucával annyi mindennel megjártam, hogy most nem vagyok éppen parás, tudom, hogy addig jó míg leletet, védőnőt, meg orvost nem látok. :lol:

A vérnyomás és az ödéma valamennyire összefügg, de ez még nem hinném hogy toxémia. 140 feletti vérnyomás az már problémásabb, de mondom kérdezz meg valakit a hétvége előtt, ha aggódsz.
Vagy csinálj gyümölcsnapot és akkor lehet megy le a vízből.

Móni- most jön a a neheze, ha várakozni kell. de hátha már ma....

Lin- gratulálok, végre túl vagy rajta és már otthon, cuki a kiscsaj.

Barbi és Gábor- mégegyszer gratulálok Emmához, nagyon formás

Na, én elvagyok, továbbra is nyilall szeméremtájon, ha járkálok, márpedig járkálok. De ez nem az a vajúdásos fájás, viszont nagyon kellemetlen! És még rosszabbul alszom, mint korábban.
:cry:

Bella

Kép

Kép
bella2

Labda:

Félreértések elkerülése végett: én (illetve a felnőtt) ül a labdán, kezében a gyerek tetszőleges pozícióban, és úgy "ugrálunk" együtt. Szilvi egy idő után általában elalszik így.

Sajna a felnőtt szinte minden nyugtatási módszerhez kell... bár már gondoltam arra hogy kéne egy elektromos hintaszék a babának. Lehet kapni, csak horror áron.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Beugrottam még indulás előtt. :)

Kami! Már én is próbáltam párnára tenni Gergőt, hátha jobb lesz, de nem jött be. Nekünk a hajszárító sem jött be!!! :( :( :(

Hintáztunk a labdán előbb hason, aztán háton, míg nem kezdte újra a sírást. Levettem és azt hittem "kidobja a taccsot", de szerencsére másképp döntött. :lol: Lehet, hogy túl nagy amplitudóval lengettem. :oops: Utána viszont ölben elaludt, úh el tudtam menni hajat mosni, öltözni, enni, úh kezdem magam újra embernek érezni! :D :D :D

Timo! Igaz, hogy ott kell lenni, miközben hintáztatom, de nem nekem kell tartani, és ez nekem sokat számít, mert már totál ki van a derekam a hordozgatásoktól. :(

Na megyek a hat hetes élményre! :lol:
Vendég

sziasztok!

Nem tudok képet feltenni, mert nem tudom lekicsinyíteni. :cry:

Kami!

Tök édi Áron ahogy a párnán hasal! És jó sokat nőtt! Ezt majd én is kipróbálom!

szerintetek létezik olyan, hogy a bébi egyik nap kevesebbet eszik mint a többi napon? Vagy aznap lehet, hogy kevesebb volt a tejem???
Csak mert Réka általában 80-110g között szokott enni és tegnap valami miatt 50-60 max 70g-ot volt hajlandó enni. Viszont aludt evés után 3-4 órákat. Van náluk is étvágytalan nap? Vagy ez mitől lehetett vajon? Kicsit be voltam pánikolva, mert azt hittem felére csökkent a tejcsim. Viszont ma megint 110-el indítottunk.

zsuzsibo

Timi,
Sose adok Petinek szopi után cumisüvegből tejcsit.15-20 perc alatt szopik 90-120 grammot és az neki elég,sőt szerintem sok is azért fájdogál a pocókája.Peti nagyon jókat alszik hason,sőt van,hogy csak az segít.Megfordítom és már alszik is abban a pillanatban. :lol:

Pann,
először én is a Peti hasára tettem a meleget,de aztán véletlenül jöttem rá,hogy neki jobb ha a hátára teszem.

Kami,
Nálunk is bejön a kiispárna! :D Te ez a fiú már mosolyog!!!! :D :lol: :D

Ági,
Nem valami sokat alszol.Azért nappal ha tudsz alszol egy kicsit?

Bella,
Már csak 10 nap!Vagy kevesebb!!! :wink:

Móni,
Hajrááááá!!!! :D

Petinek hiányzik a délutáni séta.Gyorsan megszokta.Ebben az időben nem akartam menni,de olyan nyüzüge volt,hogy gyorsan felöltöztettem és kitettem az erkélyre.Mondanom se kell,ahogy megcsapta a kinti levegő rögtön elájult!!! :lol:
Vendég

Zsuzsi,
Ezen ne izgulj.ilyen nálunk is volt és én betudtam annak,hogy valami miatt ennyire jó volt a tejcsi és elég volt neki.aztán lehet,hogy nem így van,de elégedett volt annyi kaja után is,ez a lényeg! :lol:
Vendég

bella, köszi-köszi, most nagyon megnyugtattál!!!!! Engem az asszisztens rémített meg, hogy fehérje van a viz-ben, én meg hittem neki, és nem is gondolkodtam, csak rögtön aggódtam és kombináltam!
Akkor protein urina lenne, és nekem a protein értékem negatív!!! Akkor ez a fvs a vizeletben nem is a toxémia, mint inkább valamilyen gyulladás jelenléte a szervezetben!!!!

Így most már ki fogom bírni a keddi kontrolig!!!!! :lol: :lol: Azért holnap tényleg gyümölcsnapot tartok, hátha távozna egy kis víz!!!!

Hát most nagy kő esett le a szívemről......

Bea

KépKép
babzsak27

Nalunk ma pl Aron szerintem 40 gramoknal nem eszik tobbet - de azt orankent... mar azon gondolkodom, fololvasztok egyett a fagyobol... de bizts van annak oka, hogy ma igy eszik, tegnap ugy, holnap meg amugy fog...
kami

Itt egy tegnapi fotó.Van akinek a hajszárító jön be-nekünk is-,de nekünk még a szagelszívó is csodákra képes. :lol:
Sütöttem az ebédet,közben ment az elszívó és ez a kismanó közben jól elaludt.Már többször is ezzel sikerült lenyugtatnom. :lol:

Kép
Vendég

Ági!
Látom, a cumi nálatok is játszik! :D :D

Azt hiszem, Lillát a bimbóvédővel, a cumival és néha a cumisüvegből adagolt kamillateával már jobban nem is lehetne összezavarni! :D :D Mindezek ellenére szépen eszik és alszik is! :lol: :lol:

Tök jók a képek! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Honnan vettétek a széket?

Timi
Kép Kép
timocska

Lilla már 3,5 órája alszik! :D :D :D Nekem meg majd leszakad a cicim a sok tejtől! :shock:

Ti hogy bírjátok, ha egyszer csak egy ciciből eszik a baba, a másik nem ürül 3 óránként, csak később. Nekem olyankor annyira tele van, hogy nagyon! Értitek mit írok? :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

A széket kölcsön kaptuk.
Húúú,az nagyon durva tud lenni,egyszerűen csak folyik a tejcsi kifelé én meg sajnálkozom a drága tejcsi kárba megy... :lol:
Van,hogy reggel csak ülök és fogom a melleimet mert már fekve nagyon fáj és várom,hogy Peti lerendezze. :lol:
Vendég

Na 110 után,büfi közben ájulás van.Ilyenkor mindig sírás volt.Most kezdem hanyagolni tejtermékeket hátha attól fájt délutánra a pocakja.Na és most nyugi van! :D
Vendég

Timi,
Így megy nálunk a melegítés,fájd.csillapítás,nyugtatás!!! :lol:

Kép
Vendég

Hát, két gyerek együtt igencsak sok. :shock: Fizikailag kimerítő, és a zajtermelés! 1+1 hosszabb távon = legalább 4 :D
A délutáni alvás elég viccesen alakult, Natit leraktam, Szabi meg szopizgatott még. Nat ált egy órával később fel szokott sírni, meg kell nyugtatni, akkor elalszik, különben felkel és egész nap nyügi. Kicsit akadályozott, hogy Szabi rajtam szopizott, de ikább bementem. Nat szokásos módszerével rámfeküdt. Szabinak ez nem tetszett, de azért félig lecsúszva folytatta a szopit. Már kezdtem az akut légszomj tüneteit produkálni, amikor Szabi büfizett egyet, pont Nati füle mellett. Szegény törp ettől annyira megijedt, hogy lecsusszant és az ágyon folytatta a szundit. Így majd egy órát szundikáltunk hármasban. Egy gond azért volt, kb 5 percenként valamelyik felnyüsszögött és meg kellett nyugtatni. Meg félig ülve időnként le akart esni a fejem, de legalább csend volt és béke. Még szerencse, hogy Natinak jó nagy ágyat vettünk :D

Ágiboldi,
Az éjszaka nálunk is kb éjfélkor kezdődik és 5-8ig tart. közben meg van két etetés. És élvezem, hogy ilyen sokat alszik Szabi!

Timocska,
Egy idő után beáll a termelés, és annyi termelődik, amennyi kell a babának, tehát nincs tele. Reggelre azért én is érzem, hogy feszül, de nem túl kellemetlen. Meg az elején sokkban van a cici az új feladattól, nem is a sok tejtől, az meg lecseng. Pár hónapos babát úgy lehet szoptatni, hogy igazából soha nincs telítettség érzés, mégis sokat eszik. A nagy bedurranások kora egyszer csak lejár.

Sági,
A cumi nálunk is ilyesmi. Aventos kupakkal?

Pann,
A hajszárítóval néha megmelegítem a rugiját, azt nagyon szokta szeretni.

Rokica,
Akkor így már értem a labda dolgot :) Nemigazán jött le, hogy miért is jó a babának ha egy hideg gumin gurulgat. Úgy látszik, egy kicsit már én is le vagyok amortizálva. :?

Az elektromos hinta helyett én be szoktam tenni a kocsiülésbe vagy a hordozójába. Azt már álmomban is tudnám ringatni. A gond az, hogy nemigen jön be neki, kb 10 perc az élmény, utána valami új kell.

Bella,
Nekem ilyen idétlen kis nyilallásokkal kezdődött. Kellemetlen, nem úgy fest, mint egy szülés. Át is lettem verve.

Kami,
Jó ez a párna béka módszer. Szabi is ezt játsza el, de ő is többnyire csak rajtam hajlandó ilyen békésen megmaradni.

Hogy hason vagy háton alszanak, az a szoktatástól függ, hogy mit tapasztalt az első napokban. Nati háton kezdte, egy éves is elmúlt tán, mire hajlandó volt hason aludni. Szabit főleg hasra tették, ő meg háton nem szeret annyira lenni. Ami előnye a hasasnak, hogy Szabi egész jól tartja a fejét már egy ideje, szépen nézegelődik, aztán lezuhan. Ha a hasamon van, tehát nem teljesen vízszintesen, akkor egész hosszú ideig tartja és forgatja a fejét. Közben néha leteszi, pihen, és vissza, hogy jól tudjon nézegelődni.

Kép KépKép
lorca

Nalunk Aron ma leginkabb igy pihizik. Jo, mert jon velem mindenhova (ma nyuszogos ki csit, 5 perc utan folebred, ha eltunok mosogatni - igy viszont nem tunok el es mosogatok is :))

Most tesztat fozok es asszem kaja utan tukrot fogok pucolni az eloszobaban :D

Kép Kép
Kép

Ma Gedeiapu hokimeccsre megy. Dejoneki, en is mennek :( Igy viszont arvakucu leszek kb este 11-ig :(
kami

Jajjjj, rossz fotokat tettem fol :)

Kép Kép
kami

Na megjöttünk a hasi és kopony uh-ról a Schöfiből, sőt rábeszéltem a nőt, h csinálja már meg a csípőszűrést is, h ne kelljen külön menni emiatt a Heim Pálba is. Csodák csodája, Boldi meg se nyikkant, roppant élvezte, éps persze minden ok :P utána még sétáltunk is és vettem magamnak egy táskát amibe pelusok is beleférnek majd (ez csak azért számít mert már vagy 2 hónapja nem vettem magamnak semmit, pedig az nekem nagyon jót szokott tenni :wink: )

Ági, persze alszok én nappal is. Éjszaka kb 1-től 6-ig, nappal meg Boldival a kanapén egymás kezét fogva :) délelőtt is meg ha hagyja akkor délután is.. ez persze általában nem jön össza.

Zsuzsi, ez fantasztikus, olvass vissza egy napot! Nem olvastad? Tegnap volt ugyanez a problémám!! Pont tegnap írtam, h általában 70 - 120-at eszik, tegnap meg 50-60, és totál beparáztam, h fogy a tej, mert biztos a légzésfigyelős aggódás elapasztja. Ma megint rendben vagyunk, de ismét szedem a homeopátiás bogyókat, amiben eredetileg nem hiszek, de most mintha mégis..

Kami, kedvet kaptunk a kispárnához, Áron tényleg vigyorog :)
Meg az Ágiék pihenőszékéhez is! Szagelszívónk sajna nincs, pedig most is kéne valami mert megy a bőgicse.
Mi egyre többet hagyjuk amúgy sírni. Próbáljátok ki ha van szívetek. 10 perc intenzív ordítás után úgy bealszik, h csuhaj. Ott vagyunk, tudja, h nem maradt egyedül, de nem reagálunk hacsak nem vészesen ordít. Általában bejön, asszem Róki is írta, h Szilvinek muszáj ordítania kaja után egy kicsit, na Boldi is ilyen, aztán belealszik..

Kép
Kép
agiboldi

Ja, és Timi, azt a mell-érzést képzeld el, h Boldi éjszaka 6 órát végigalszik evés nélkül, és reggel 7-kor ugyebár a másikból eszik, vagyis az egyikből éjfél és másnap délelőtt 10 között nem eszik!! Ez nem baj? Nem fog ettől kevesebb termelődni? De éjszaka nem akarok fejni, hanem aludni akarok, alvás előtt nem merem lefejni, mert mi van ha mégis felébred és enni akar egy óra múlva, reggel meg már nem akarom kifejni a tele mellet, mert akkor nem jut neki olyan sok, ezt egyértelműen észrevettem, tehát csak olyan mellet fejek - ha egyáltalán ráveszem magam - amiből épp evett.

Ja, Lorca, a találkát azért írjátok meg légyszi, h mikor és hol, bár nem valószínű, h megyünk, mert a szüleim jönnek, és gondolom hétfőn unokázni akarnak, de majd meglátjuk, hátha más dolguk is van, végülis egész héten itt lesznek asszem.

Kép
Kép
agiboldi

Kami-
nálunk is hokimeccsen van apa! Ő maga is hokista volt és még néhanap most is, a hároméves lányát már vitte a télen korizni, ill. edzésre, de leginkább hotdogozni. :)

Bea- olyan jó, hogy megnyugtattalak!

Lorca-emlékszem, hogy Neked is nyilallt, de nekem már mióta. De mindegy, most elvagyok viszonylag - türelmesen.

Sági-én is ilyet akarok használni, ilyen hordozóhintát, kendővel kombinálva.

Luci is nagyon szeretett hason, mindig bólogató kutyust játszott, emelgette a fejét és nézelődött. De persze védőnő jött azzal, hogy hason se jó aludni a bölcsőhalál miatt... Nektek erre miket mondanak, hogy kell altatni?

Bella

Kép

Kép
bella2

Bella,
A védőnéniről már írtam jókat... Szabit hason altatták a kora osztályon, ott szokott hozzá. Ott volt légzésfigyelő, soha nem jelzett. Itthon meg úszom az árral. Úgy alszik, ahogy hajlandó.

Ágiboldi,
Soha nem tudtam sírni hagyni. Most sem, egyiket sem. Meg Nat pillanatok alatt úgy belelovallta magát, hogy alig lehetett megnyugtatni. Nála inkább csírájában kellett elfolytani a bömbit, Szabinál meg marad a bevált taktika.

Kami,
Jó a harisnya :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok:)

Timocska!
Köszönöm szépen nagyon aranyos vagy:)
Örülök, hogy veletek is minden ok, bár ezek szerint neked is volt valami ami miatt császár lett, de remélem minden ok, nagyon szép Lillus, gratulálok hozzá :)
Akkor nem aggódom a vérzés miatt se és a mellem miatt se, és megpróbálom ismét a bimbóvédőt :)
Tényleg köszönöm a hozzászólásod :)
További jó babázást :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok! :)

Milyen éjszakátok volt? Mi 11-kor, fél 1-kor és fél 5-kor keltünk. Aztán 6 ig még kinlódtunk a visszaalvással, sikertelenül. Most viszont alszik! :D

Ágiboldi!
Én is ugyanígy vagyok a fejéssel. Evés előtt nem merek, mert mi van, ha nem lesz elég, éjszaka alszok inkább, evés után meg azért nem, mert mi van ha újra kér! :shock: :shock: Ördögi kör! :D
Örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálatokon! :)

Sírás:
Lillus egyenlőre nem az a bődörgős fajta, de én sem hagyom sírni, amikor sír. Hallgatni sem bírom, meg úgy vagyok vele, hogy egy ekkora bébi biztos nem hisztiből sír, valami baja lehet. Aztán lehet, hogy tévedek! :D

Sági!
Tök aranyos Peti a képen, ahol a párnával látható. Jól beájult! :D

Kami!
Szóval akkor már kenguruban hordozgatod mindenhová magaddal? :) Mármint a lakáson belül? Nagyon édesen csücsül benne, tök aranyosak olyankor, mikor lóg kezük-lábuk! :)

Bea!
Hogy vagy?

Bella, Móni, Május!
Rajtatok a világ szeme!!!!

Timi
Kép Kép
timocska

Ilyenek vagyunk most:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 13:48-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Szia Timo! Nagyon aranyos Lilla!!!

A kengurut tegnap kezdtem el hasznalni es asszem ha a gyogytornasz jovahagyja ma, akkor fogom is, mert lenyugtatja Aront es engem is, hogy el tudom vegezni a dolgom. (Ugy irok, mintha nem Aron lenne az elsodleges dolgom... csak olyan zavaro, hogy neha egesz nap alszik, neha meg a konyhaig se tudok eljutni, mert magahoz ter es bog... na ilyenkor jol jon a kenguru!) Most egyebkent HASON FEKVE ALSZIK, egy kisparnan (meg jo, hogy tegnap irtunk errol :D), 5 percenkent nezem, hogy vesz-e meg levegot. Igy alszik most:

Kép Kép

Zabalnivaloan edes. Meg a szaja is nyitva van :) Fel 11 korul jon a gyogytornasz neni, addig meg rendbe kene rantanom a lakast nagyjabol (nemtom ti hogy vagytok vele, de en mindig leveszem pl a kiteregetett ruhat, leteszem a kanapera, hogy majd kesobb, de kesobb meg Aron sir es eszik es engem akar, igy csak gyulik-gyulik a kanapen a sok kimosott ruha...)
kami

Jaigen. Az estenk egesz jo volt, vagy 2x keltunk + reggel, eloszor fel 4-kor (pedig fel 12-kor aludt el!), a tobbire nem emlekszem, de nyugis kis ejszaka volt.

Megegyszer elnezest a rengeteg kepert, amivel elarasztom a Babanetet, Aron mar nem is kuriozum nektek, o a hetkoznapi fiu, hala az anyjanak, aki minden egyes pillanatat lefotozza, mert egy fotomanias. :(
kami

Sziasztok!

Nekünk jó éjszakánk volt. ettünk éjfélkor, három órakor és fél nyolc körül.
Nektek szokott olyan lenni, hogy eszünk, úgy tűnik elég büfizünk és megint nyamog az öklén, ami azt jelenti nála, hogy éhes és így megint lehúzunk egy jókora adag tejcsit?
Egyépként nagyon nyugott baba, tényleg csak kajcsira kell fel 3-4 valamikor 5 óránként.

Kép

Kép

Kép

Kép

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Sziasztok!

Nagyon aranyosak a gyerkőcök a képeken :D

Nálam semmi különös, nincs semmi előjel arra vonatkozóan, hogy ma szülnék. Ennyit a 40 hetes terhességről (pedig nálam még az sem lehet, hogy elszámolták).

Többi kismami hogy vagytok? Nem lepődnék meg, ha a végén mindenki beelőzne :D

Móni

Kép
móni23

Lin!
Mi is így kezdtük! :) Első 1-2 éjszaka csodás volt, aztán már nem annyira! :) Na, nem mintha sokszor lenne fenn éjszaka, csak inkább nyűglődik! Nálunk is van úgy, hgoy eszik eleget, aztán fél óra múlva ismét rágja az öklét. Olyankor adok még neki és bealszik a cicin! :D

Móni!
Nálad aztán pedig tényleg nem lehet elszámolni! :D :D Azért gondolom már csak napok kérdése!!! Hajrááá!!

Timi
Kép Kép
timocska

Kami!
Honnan veszed le a kiteregetett ruhát és miért? Vagy akkor, amikor megszárad? Én olyankor fogom és berakom a szekrénybe, hogy ne lássam mennyi a vasalnivaló! :lol: :lol: :lol: Amúgy nálunk is szalad a lakás, de hát ez van. Akinek nem tetszik, csináljon rendet! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Kami,
Áron mintha beájult volna egy csppecskét a párnán!! :D Nagyon édi pasi.Nyugodtan pakold a képeket,én és a párom is kifejezetten élvezzük nézegetni! :D

Lin,
Nálunk is van,hogy szopi után rágja a kezét.Vagy éhes még vagy csak a szopóreflex működik vagy csak dudlizni akar még a cicin.
Nagyon szép kisbaba!!! :D

Timi,
Nem haragszol meg ha azt mondom,hogy Lilla még mindig az apukájára hasonlít?!!! :lol: Szerintem!

Peti kiakaszt az evésével.Evett fél kettőkor,utána 5-kor és természetesen úgy habzsolt,hogy megint bukás lett a vége.Aztán reggel fél 9-kor ébredt,habzsolás-bukás.7 perc alatt 100.Most békésen alszik.Csak engem zavar a bukás vagy ne foglalkozzak vele,vagy ébresszem fel éjjel,hogy ne legyen ilyen éhes vagy mit csináljak?
Ma reggel megvolt nekünk is az első riasztása a légzésfigyelőnek.Peti természetesen vígan szuszogott,de lehet,hogy pont akkor sóhajtott egy nagyot amikor bementem.
Ti ilyen időben viszitek sétálni a babócákat???

Móni,
Én pontosan egy nappal hordtam túl Petit! :lol:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?