Sziasztok!
Megint jól le vagyok maradva, de nem nagyon volt időm jönni mostanában, mindig mentünk valahová
.
Nem is tudok most visszaolvasni -majd estére-, aztán aktuális dolgokat is írok.
Azt tudom, hogy Pszi Balázsának, és Zsuzsa Elődjénak hétvégén volt a szülinapja, nekik utólag is boldog szülinapot!
Ma Anyukámnál voltunk (hármasban, mert a férjem dolgozik
), és elég kellemetlen dolog történt.
Épp sétáltunk, mikor valahonnan gyereksírást hallottunk. Először azt hittem, a velünk szembe jövő babakocsiból jön, de nem. Körülnéztünk, és láttam, hogy egy atuóban sír egy baba, aki teljesen egyedül volt a tűző napon az autóban. Rögtön megkérdeztük a szomszédos sörözőnél, nem tudják-e kié az autó. Ott azt mondták, nem tudják, de jó ideje ott áll már a kocsi. Gondolkodtunk, hol keressük a szülőket, mikor megláttam, hogy a kocsi első ablaka le van húzva. Mondtam halkan, hogy ki kellene nyitni az ajtót, és ha megszólal a risztó, a szülők is biztos előkerülnek. Anyukám már ment is. Én csak mondtam neki, hogy nem kellene mégsem, de ő annyira pipa volt, hogy kinyitotta a kocsiajtót (teljesen igaza volt!!!). Kivette a babát (kb. 15-18 hónapos lehetett), szegénynek tiszta piros volt az egész kis arca. Persze megszólalt a riasztó, erre rohantak is a szülők, akik addig az út másik oldalán egy szökőkút mellett az árnyékban beszélgettek valakivel
. Esély sem volt, hogy meghallják, ha sír a gyerekük
. A nő valószínűleg nem volt magyar, mert csak annyit mondott anyukámnak, hogy "Ne lopd el! Ne lopd el!" A férfi elkezdett kiabálni, hogy hívja a rendőrséget, erre Anyukám (aki nagyon talpraesett, karakán nőszemély) is, hogy hívja csak nyugodtan, ő meg hívja a gyámhatóságot. Lekiabálta a hajat a fejükről, hogy hogy lehetnek ilyen felelőtlenek, ezer fok van az autóban, odatűz a nap, a gyerek rövid idő alatt is könnyen hőgutát kaphat. Persze, egy szót se szóltak, viszont a környéken mindenki minket nézett...
Még most is nagyon-nagyon dühös vagyok, mikor erre gondolok, hogy milyen emberek vannak!!! Biztos aludt a baba, mikor megálltak, azért nem vették ki, de akkor sem lehet így otthagyni egy gyereket, főleg úgy, hogy még inni sem tud egyedül. Ráadásul hiába sír, a szülei meg sem hallják. Tiszta őrület!
Nagyon büszke vagyok Anyukámra, én nem mertem volna megcsinálni (pedig ott voltam). Az tuti, hogy ők már soha nem fogják egyedül hagyni a gyereküket az autóban.
Na, most megyek is, mert nagyon hosszú lettem, bocsánat.
Este még jövök, ha picit sikerült visszaolvasnom.
Panda