Új privát üzeneted érkezett!

Bocsika lányok, hogy olyan ritkán tudok jönni, de rengeteg a munkám.

Boldog szülinapot a szülinaposoknakKép

Vane egy kérdésem:
MIKOR VEGYEK KISCIPŐT KISMANÓNAK? A helyzet az, hogy már áll, de még nem indult el. Sőt mondhatni, hogy alig áll a lábánKép

Mit vegyek neki? Szandit? félcipőt? Érdemes lesz e majd csizmát venni neki télre? Ti hogy választotok?

Annyit tudok, hogy magas szára legyen, hogy tartsa a bokáját. Hány cipő kell egy gyereknek? Nem akarok venni 1-nél többetKép, mert olyan gyorsan kinövi a cipőket. Milyen méretet kell vegyek? Gondolom a boltban segítenek, de nem akarom, hogy rámtukmáljanak bármit is, hülye divatok és irányzatok miatt.

Köszi
Moni
mj__móni

BesztiKép
Igen vannak ilyen napok. És tudod mi a legjobb megoldás? Tapasztalatból tudom, hogy az hogy elmenj valahova. Tudom nincs kedved hozzá, de hidd el ki fog rántani ebből a "semmihez sincs kedvem" helyzetből. Elég csak a játszótérig erőltetni magad.

puszi,
Moni
mj__móni

Sziasztok!

Moni, nálunk is most kezdődöt a totyogás, eddig egy vászoncipőt vettem neki (zárt) abban tipeg, ha kimegyünk. Őszre fogok neki venni egy zártat. A mostani 19-es méretű, gondolom az őszi 20-as lesz, majd próbálgatunk. Télre meg nagyon aranyos bundabéléses hótaposók vannak. A szomszéd kislány tavaly télen volt másfél éves, és abban lapátolta a havat a homokozólapátjávalKép

Beszti, tuti a melegtől vagy bágyadt, de lehet hogy a hidegfrontot érzed, ami jön állítólag. Azt hiszem kicsit túl sok volt a meleg ezen a nyáron.

Viki, drukkolok neked, Bettikém kerek 4 kilóval születettKép

Conti, Betti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

Na még egyszer...

KépKép
KépKépKép
beszti

Rosszul töltötte fel a képeket, megpróbálom még egyszer:

Móni!

Köszi. A játszótér (meg nagyon más program sem) nem elérhetö nekünk: az egyetlen általam ismert játszótér 25 perc gyalog, és ráadául vagy poros (és napos) utcákon megyünk, vagy a járda nélküli aszfaltos úton (ahol viszont gyakori az autóforgalom). Valahogy nem vonz...

A cipös kérdésedre én két linket ajánlanék:
Babanet - kérdés
Siesta cipő
Ez utóbbinál nézd meg alul a Tippeken belül a Pontos lábméret cimszót. Itt segit meghatározni a lábméretet. Persze a babáknál is kell próbálni, mert úgy biztos. Én adok Nátánra cipőt, de csak akkor, ha elmegyünk, mert elöfordul, hogy le akar állni a földre, illetve sétálni akar. Ha nálatok ilyen még nincs, akkor szerintem ráérsz cipőt venni, márcsak azért is, mert szerintem most még szandál kell (nekem a legszimpibb az, ami nyitott, de elöl zárt (mondjuk nem ilyen Kép, hanem ilyen Kép). Viszotn egy kicsi idö múlva meg már zárt cipö kell. És amilyenek a cipöárak, meg amilyen gyorsan nö a lábuk... Tél: hát én nem biztos, hogy veszek csizmát, majd attól függ, mennyire fog járni, hanem bélelt magasszárú cipöt, pl. ilyet Kép. (Ja, ezek a cipök csak minták, nem mind tetszik, csak pont ezeket a képeket találtam.)
Ja, és mindenképpen márkás cipöt vegyél (pl. SiestátKép), még akkor is, ha drágább.
Nátán egyébként most 18-as szandált hord, de Beni 20-as cipövel kezdett, pedig pár hónappal korábban kellett neki. Úgyhogy a méret igy látatlanban meghatározhatatlan.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Áfonya
Nagyon édi lett a szülinapos tündérke. Imádom ezeket a kis tündéreidet. Mi is kapunk ha egy évesek leszünk?

Manó!
Az epém eleinte görcsölt (az baromira fáj, a borda alatt jobb oldalt illetve a hátba is kisugárzik), aztán gyakori a hányás, szédülgetés, émelygés, hasmenés is. Én ezeket váltogatom. Ja ehez társul az epés fejfájás című dolog, ami melegben du. 2-4 közt kezdődik. Kép. Az egész nagyon buli.
Úgyhogy jobb ha nem is tudod milyen tünetek vannak. De miért érdekel?

Anemona
Bennem is felmerült, hogy valyon a másodikat is úgy fogm várni-e mint az elsőt, hiszen akkor mást dolgom sem volt (főleg az utolsó 3 hónap kórházazás alatt). meg az is felmerült bennem, hogy mi lesz ha megint kórházba kell mennem, ugye most itt van Manci. Hogy fogja ő ezt megérteni/megélni. Nekem va tesóm, meg az uramnak is, de anyósom például csak az első gyerek cselekedeteire emlékszik (mikor állt fel, stb.).
Hanna ugyanezt a "nem képzeled hogy itthagyhatsz" szerepet alakítja. A múltkor pl. elesett, nem nagyon, felállt semmi gond (apja volt vele) én belépek a szobába elkezd bőgni és mutatja kis mancsát. Na mondom szépen vagyunk. Ilyenkor persze olyan tisztán tudja mondani hogy MAMA Kép

Kataa
Gratulálok Alexnak a felálláshoz. Most aztán kezdődik a nagy pakolás Kép

Beszti
Mindig itthon vagyunk Kép. Na jó, kedden bizti (csak vásárolgatni megyünk el de.), szerdán még nem tudjuk apjuk dolgozik-e, csüt, péntek itthon. Szombat anyósnál. Vasárnap nem tudom. Ált. de elmegyünk vásárolni, du meg átugrunk anyámhoz 1-2 órára.
De ha apjuk esetleg nem dolgozik szerdán elmehetünk mi is érte, csak írd meg hová Kép.

Hanna ma nagyon rosszul bírta magát, nem is aludt szinte, csak nyüszizett, bőgött meg hisztizett. Odajön hozzám, háttal fordul és addig nyúlkál, amíg megfogja a kezem és már húz is hogy menjünk, sétáljunk. A hátam már kivan.

dec8
dec8

Helló!

Gratula az 1 éves babáknak, Elődnek és Balázsnak.
Gratula a szülinapos mamiknak is.

Most jöttünk haza anyukáméktól. Jó sűrű volt a hetünk. Balcsin is nagyon jó volt. Holnap meg jönnek a Csabi rokonai Erdélyből nászútra és itt töltenek 1 hetet anyóséknál. De megyünk minden felé, Bp-n, mert nem voltak még itt. Aztán jövő hét hétfőn irány újra balcsi, csak most a Déli part, Fenyves a cél. Hát augusztus fennmaradó része mozgalmas lesz, de legalább nyaralunkKépKépKép

na puszi megyek gyereket mocsoktalanítani és megprobálom elaltatni, de hazafelé elaludt a kocsiban egy fél órára, úgyhogy 11 előtt nem biztos, hogy kidől, bezzeg én...Kép

sasha és a 10 hós Gabcsi

Kép
sasha

Sziasztok

Tegnap megjártuk a dokit, Levinek kicsit piros a torka is, de nem kell szednie semmi gyógyszert, hiszen ez nem influenza, hanem csak meghűlés. Szívni kell az orrát és ha esetleg lázas Panadol szirupot adni neki. Úgyhogy mehetünk Tassra! Kép

Móni
Szerintem is ráérsz akkor cipőt venni, ha már "gyalogol" a csemete és én is tapasztalatból mondom. Zsanival még a tavasszal elmentünk a Röppenyű utcai cipőboltba cipőt venni a lurkóknak, vettem is Levinek egy 20-as szandit (akkor még talán csak állni tudott, de akkor volt akció náluk). Már közel 3 hónapja totyorog (kézen fogva, egyedül) a lakásban, a szandi csak mostanában került fel a lábára és hát majdhogynem kicsi neki. Kép Kép Mire zárt cipő kell, addigra bizti kinövi úgy, hogy talán ha 10x lesz a lábán.

Lányok akkor én most elköszönök egy hétre, Levi ha felébred indulunk anyuékhoz Tassra. Mindenkinek kellemes hetet, a költözőknek jó pakolászást, a közben egy éveseknek boldog első szülinapot, stb. stb. Hétfőn jövök. Sziasztok!

Forti és Levi

Kép
Kép
forti

Conti, Beszti, Forti Kép
Köszönöm a cipős válaszokatKép Akkor még nem veszek neki cipőt, mert még a 18-as is nagy a pracskereireKép

BesztiKép Köszi a képeket. Nagyon ügyi vagy.

Elmúlt már a "semmihez sincs kedvem" hangulatod? Általában nem szokott 1 napnál tovább tartani.

Pusszantás,
Moni
mj__móni

Móni
Dodo már pár hónapja álldogáll, de mivel még nem jár önállóan, én nem is vettem cipőt neki. Csak úgy jár, ha fogjuk a kezét, de akkor is még néha összekeveri a lábait. Ahhoz, hogy a talpa rendesen fejlődjön, ne legyen lúdtalpas az a jó, ha minnél többet van mezitláb. Pipiskedni meg úgy is fog - az az egyik legjobb talpgyakorlat úgyis Kép Azért már várom, hogy totyogjon és cipős legyen, de még nem sietem el. Őszre már valószínű kell majd. Én úgy csinálom, hogy itthonra lesz majd egy szandija (a köves részekre, mert az hideg. pl. konyha), de az nyitott lesz az orrészen, hogy azért szellőzzön a lába, hiszen valószínű sokat hordja majd. + veszek neki egy bakancsot, mint Beszti, kintinek. Menjetek el mostanában a boltba, míg van szandi is, így szandit próbálva jobban átlátod, mekkora a lábmérete, és ahhoz képest vegyél neki zárt cipőt. Dodo pl. most pont a 18as szandit tölti ki, így én itthonra őszre, bizti 19eset veszek neki, bakkernak meg valószínű 20ast, mivel azt azért egész télre veszem+azért a zokni is jól beleférjen.Kép

dec8
Na igen nálunk is ez van: bezzeg ilyenkor egyből és széen tisztán mamázik KépKép bezzeg azt, hogy papa, apa mondja rendszeresen!!

Megyek, próbálok egy kicsit pihizni, dodesz is alszik. Este a koncerten nem akarok halál kómás lenni az álmosságtól Kép

Rit és Dodo

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Sziasztok!

Nem láttatok véletlenül valahol olyan tányért, aminek az alja vákumos és oda lehet rögzíteni az asztalhoz? Mert már az idegeimre megy a konyha naponta többszöri takarítása, mikor annyi dolgom lenne.
Haladunk a kanapéról való lemászással, de még mindig sokat esik. Főleg akkor, mikor bohóckodik, és véletlenül gurul le. (tettem párnákat, nem üti meg magát) Ha "rendesen" nekilát lemászni, akkor sikerül is.

Közben eszembe jutott, hogy a tüzijáték elég későn van, akkor már rég alszik Betti, úgyhogy nem megyünk, majd jövőre.

Conti, Betti

conti

Köszi RitKép

Lányok még valami!

Még nagyban szoptatok meg fejek, megközelítőleg napi kb. 8-9 decit. A hasam viszont már napok óta fáj, úgy mintha meg akarna jönni. Mindig voltak enyhe görcsölések 1-2 napig, amikor itt volt a mensi ideje, de ez mostmár 4-5 napja tart, és hónapról hónapra erősödnek a tünetek.

Lehet, hogy meg fog jönni valamikor? Volt már valaki így?

ContiKép
Húha, ez a vákumos dolog engem is érdekelne.

Pusszantás,
Moni
mj__móni

Hahó!

Hazaérkeztünk a nagymamizásból. Jó volt nagyon, sokat strandoltunk, sétáltunk, hintáztunk, voltunk fogathajtóversenyen is, de leginkább kint pancsoltunk a kertben. Mind2 nagymaminál eltöltöttünk pár napot, sőt még az én nagypapámat is meglátogattuk. Gergő élvezte, főleg az állatok tetszettek neki, cica, kutya, pipi, kakas, lovak...éjjelente azért nem aludt olyan jól, de sebaj. Mindenki szerint egyre jobban hasonlít az 1 évvel idősebb unokatesójára, aki imádja őt, állandóan ölelgette, hogy Gegebaba. Arik voltak.
Csütörtöktől meg a másik két unokatesója jön hozzánk, két kiscsaj pár napra. Most persze vár a házimunka, mosás-vasalás hegyekKép
Egyébként az étvágya töretlen, mindenki el volt ájulva, hogy mennyit eszik, de le is mozogja, mert nem kövér. Foga nincs továbbra sem, egyre biztosabban álldogál, fél ujjal kapaszkodik csak, kipakol mindent. 2 új szó van, tütü-ezt a motorján mondja, és pipi, ezt a kakasnak mondtaKép
Tesómtól kaptunk esernyőkocsit, nagyon szeret benne Gergő, csak az itteni utakon nem használható, de utazáshoz jó lesz.
Cici még mindig jöhet neki bármikor, de megtanult pohárból inniKép Bűnözés is volt túró rudival, persze az is csúszott neki.
egyébként nagyon bújos lett, tegnap mikor hazaértünk állandóan visított, ha kimentem a látóköréből, elég fárasztó volt, mára már javult a helyzet. És a nőket favorizálja, a fiúktól bőg.
Tegnap apája hozott neki cd-t, biztos ismeritek, ovisoknak szól, bújj-bújj zöldág tele gyerekdalokkal. Hát imádjaKép

na megyek olvasgatni.

ja, utólag boldog szülinapot Balunak és Elődnek!

Csics, gratula a pocaklakóhozKép Kis titkolózóKép

pusz
Judy és Gergő
Judy

Móni!

Hogy elmúlt-e? Talán...Kép
Bár ma reggel azt hittem, hogy 20-a vanKépKép, és ezért egy kis csalódás ért, mikor kiderült, hogy még csak 19-eKép (és a párom persze dolgozik).

De igazán nem is tudom, mennyire "semmihez sincs kedv".
Inkább az a helyzet, hogy tudom, hogy lenne mit tennem a lakásban, és utálom azokat az állapotokat, amik uralkodnak, de egyszerüen egyedül nem tudok rajta változtatni. Nem azért, mert nem tudom megcsinálni, hanem azért, mert Nátán 2 órát alszik egy nap, és ebbe nem lehet mindent besüriteni. Meg lenne egy csomó olyan, ami túl nagy zajjal, jövés-menéssel járna, és nem tudom megcsinálni emiatt (nagyon kellene egy nagytakaritás a konyhában meg ugy általában a lakásban (az egyik szobába be se merek senkit engedni, mert iszonyú (és nem túlzok), hogy mi van bent)).
Szóval nagyon hiányzik a közelböl egy nagyi, aki tudna vigyázni a gyerekre ilyenkor. Idegenekhez nem akarom adni, mert azért ahhoz még kicsi és nem akarom, hogy rosszul érezze magát (elég anyás).
És lehet, hogy pont azért hétfön volt töle rossz kedvem, mert a hétvégén sem tudom megcsinálni, mert szombaton mindig programunk van, vasárnap meg most nem voltunk itthon. De az se jobb, ha itthon vagyunk, mert ebben a párom nem igazán partner (persze megértem, ö is pihenne). Igy aztán a hétfö minden alkalommal ugy kezdödik, hogy takaritom a hétvégei romokat (föleg ha én is lazitok, akkor van baj, mert akkor minden, amit egyébként láthatatlanul megcsinálok hétközben (pl. mosogatás), az sincs megcsinálva).
Mindegy...
De valaminek elöbb-utóbb történnie kell, mert én nem szeretnék és nem is tudok igy élni, viszont egyedül nem birom. Persze, pont neked mondom, aki még az egészen kivül dolgozol is! Komolyan csodállak! És nekem csak ez lenne a dolgom, és ezt sem tudom ugy teljesiteni, ahogy szeretném.Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Most van egy kis szusszanásnyi időm, így leírom a múlt hét eseményeit.
Szóval hétvégére hazamentünk anyuékhoz, mivel szombaton volt a férjem öccsének a lagzija. Tehát szombaton lagziban voltunk, majd amikor Bala elfáradt, akkor a férjem hazavitt minket anyuékhoz. Én az alvó csemetével száltam ki a kocsiból, így az ajtót nyitva hagytam, férjecském pedig nem vette észre...
Szóval nyitott kocsiajtóval ment ki a kapun...
1,5 éves a Puntónk, így nem igazán örültem a mutatványnak.
Vasárnaptól szerdáig pedig egy hányós fertőzés söpört keresztül a családon. Én és Bala szerdán estünk bele. Szerencsére csak egy napig tartott a fertőzés, így nem volt olyan vészes. Viszont szerda este Bala vagy 1,5 órát sírt nagyon keservesen, így kihívtuk hozzá az ügyeletet. Kapott nyugtató injekciót, így elaludt, de kb. fél óra múlva újrakezdte. Az orvost visszahívtuk, és ő beutalt a kórházba megfigyelésre.
Vagy egy órát zötyögtünk a mentőben mire BCsabára értünk. Bala persze már teljesen nyugodtan aludt.
A kórházban szörnyű körülmények voltak. Balát berakták egy szobába, amiben kb. 5 rácsos ágy volt. Én ott lehettem mellette, de ha pihenni akartam, akkor az anyaszállásra kellett volna mennem, ami persze a folyosó másik végén volt, így nem hallottam volna ha Bala felsír.
A nővérek nem igazán foglalkoztak a gyerekekkel, így végig Bala mellett voltam.
Reggel Bala vidáman ébredt, és nem volt semmi baja, így én haza akartam menni vele (úgy gondoltam, hogy nem bírnék ki még egy éjszakát itt). Délig vártam, hogy majd a nagy viziten megállapítják, hogy Bala egészséges és mehetünk haza (anyuékat oda is rendeltem). A viziten megállapították, hogy kicsit folyik az orra, és enyhén száraz a nyelve, és benn akartak tartani minket.
Én teljesen kiakadtam, ráadásul már Bala is hisztizett, mivel szegénykémnek végig egy szobában kellett lennie, és nem viseli valami jól a bezártságot. Plusz kétszer álmából ébresztették, mivel valami fontos vizsgálatra menni kellett.
Így én saját felelőségemre hazahoztam Balát.
Könyörgöm, a gyerek nem hányt, nem volt hasmenése vagy láza, megvizsgálták, és láthatóan nem fájt semmije, akkor minek akarják benntartani?
A doktornő elég szemteten módon viselkedett, mintha ő lenne az atyaúristen, de nem tehetett mást, haza kellett engednie.
Mihelyt kiléptünk a kórházból Bala rögtön megnyugodott. Még elvittük egy gyerekorvoshoz mivel a kórházban nem kapott semmit), aki azt mondta (, hogy egy enyhe fertőzést szedett össze. Hányingerre kapott B6 vitamit, illetve antibiotikumot.
Mostanra szerencsére már rendeződni látszanak a dolgaink. A kocsit péntekre megcsinálták. Balának megünnepeltük a szülinapját, illetve már teljesen meggyógyult.

Az egyetlen gond még, hogy mikor költözünk Veresegyre. Az építő cég csődbe ment, így sajna csúszik, még nem tudjuk, hogy mennyit.

Ági!
Remélem, hogy Petra már jól van.
A ti házatok mikorra készül el?

Pszi és Bala
pszi

BesztiKép
Fel a fejjelKép

Hát elmondom, hogy nálunk milyen káosz uralkodik. A kimosott, megászárított ruhák 3 hete már csak a szekrény tetején állnak, onnan öltözködünkKép

Hétvégén sikerült kiporszívóznom és a kádat és a mosdót is kimostam Kép mostmár látszik, hogy fehérekKép és legalább csillogni fognak egy darabig.

A konyha? Bárcsak lenne egy mosogatógépem! Katasztrófa, de a kő tiszta, mert Chris imád ott játszani.

Az ágy sohasincs bevetve, a macska már sohasincs megdögönyözve és megkefélve (mármint a szőreKép). A kis kertitóban a halakat már nem láttam 4 hete, de tudom, hogy élnek mert a párom esténként eteti őketKép.

Szóval katasztrófa a köbön, de tudod mit? Amit tudok megcsinálom (tűzoltás jelleggel) a többit meg nem hagyom, hogy befolyásoljon, inkább kimegyek Chris-szel a kertbe pancsolni a kiskádjában.

Pusszancska,
Moni
mj__móni

Sziasztok!

Cipő téma: hát nálunk is úgy van hogy Emma már sokszor lekéredzkedik sétálni az utcán a kocsiból, így kellett neki cipő. Van egy örökölt kileefeet nyitott szandink, 20-as, én ezt adtam rá, de kicsit nagynak tűnt, így vettem neki egy 19-es Melania zárt szndált. A Siestás táblázat szerint 19-es a lába. De most itt filózok, merta 19-es szandi épp jó rá, és most nem tudom hogy mit csináljak. csaréljem ki egy 20-asra, ami még kicsit nagy? Ha nem cserélem ki akkor kb mennyi idő alatt növi ki? lehet hogy már 1 hónap múlva nem is lesz jó? Most mit csináljak? Help valaki!Kép
Mivel teszek jobbat ha kicsit nagy 20-as ban járatom, vagy ha a pont jó 19-esben?
Amúgy itthon ő is mezítláb van, itta kilencediken méga kő se hidegKép A táblázat szerint ha kb fél centit nő a lába már a 20-as cipő lesz rá jó, mert kb fél centinként változik egyet a méret.12,5 cm 19-as, 13 cm 20-as, 13,5 cm 21-es. Hány havonta szoktak egy méretet nőni? Még van 2 napom kicserélni a cipőt.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó!

Ha már hordja, akkor szerintem ne cseréld ki. Tudom, a cipöárak nagyon magasak, de én annak a hive vagyok, hogy akkora cipöben járjon, amekkora kell neki.
Nálunk félévente kell a Beninél cipöméretet váltani (de addigra el is használja öket, ráadásul egy szezon alatt 2-3 pár is kell (mert normál utcai, valami szebb meg játszós is ill. télen vékonyabb-vastagabb (béléses)/5-6 e Ft (15-20 e Ft/szezon/gyerek)). Ez szerintem nagyjából az elejétöl igy van (20-assal kezdte 11 hónaposan, most 27-est hord, de öszi-téliböl kell majd már a 28-as), max. az elején egy icipicivel gyorsabban.
Különösen az elején nagyon fontos, hogy jó méretü és jól tartó cipöt hordjon. Nálunk elvböl nem öröklik a cipöket (max. olyat fog Nátán, ami Benin 1-2-szer volt), mert minden gyerek másképp jár, és az egész csontozata (tartása) szempontjából fontos, hogy ne valaki más által már "kitaposot" (ezen nem azt értem, hogy agyonhasznált, hanem azt, hogy már "lábraformált") cipöt hordjon.
Ha most jó a 19-es, akkor a 20-as még elég nagy lehet neki! Nem?

Móni!

Köszi!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Conti
vákumos tányér- még nem is hallottam róla, de baromi jó ötlet!! nekem is kelleni fog!

Judy
De jó nektek - Dodonak nem lesz egyetlen unokatesója sem, mivel mindketten egykék vagyunk. Nekem volt egy csomó!! Tényleg az milyen jó dolog!! Kép

Beszti
Nálunk szerencsére annyiból jobb a helyzet, hogy Dodesz azért hagyja csinálni a dolgomat, csak épp mindíg jön segíteni Kép de baromi jól eltakarítgat egy kis ronggyal, kefével - addig sokat haladok, aztán megyünk a köv. munka utánKépKépKép
Tényleg a gyerekmegőrzőbe hogy szoktattad Nátánt????

Pszi
Én is hazahoztam volna!! nem semmi egy történet!!

Manó
Dodit is kiveszem a kocsiból - de nyár van és meleg. minek ezért cipőt adni rá????

Én is akartam kérdezni valamit: Dodesznak már születésétől fogva extra meleg a feje. A teste normális, de a feje meleg. Mindíg azzal hülyültünk, hogy egyszer besül az agya KépKépKép de most komolyan, nem tudom mi a normális, de az ő fejének normál állapotban hőemelkedéses a tapintása. Alváskor mindez megduplázódik. Olyan forró a feje olyankor, hogy szinte süt. Izzad is rendesen. de csak a feje. mostanában erre fel is ébred, mivel képes egy pelenkát is teljesen átáztatni, aztán ahogy elfordul a vizes pelenka hideg vizes lesz. visszafordul-és felébred, mert kellemetlen neki a hideg vízben feküdni. Ez mennyire normális dolog?? mennyire átlagos?? javul-e?? lehet-e változtatni rajta valahogy??
dokihoz nem akarok ezzel fordulni, mert ahogy ismerem mindent felfújnak, szerintem teljesen egészséges, csak ez van. legalábbis már 10 hónapja így él boldogan, csak ebben a hőségben rosszabb a helyzet Kép

rit és dodesz

rit

anemona7

Beszti!

Nem tudomKépKépKép Tök béna vagyokKép A 20-as nyitott szandi olyan hoyg a nagylábújjánál kb fél -1 cm van, a többi lábújjnál több. de ahogy a zárt 19-est ráhúztam, ugye zárt és nem látom pontosan, de ez a cioő olyan kb 1-cm-el kisebb mint a 20-as és így a nagylábújja épp hozzáér már a cipőhöz, ahoyg tapogatom. És mivel most még nagyon keveset hordja, épp azért amit Rit is ír, hoyg még sok helyen simán mehet zokniban, félek hogya 19-es már egy hónap múlva nem lesz jó rá. bele lehet ebbe jönni?Kép
Ez a kileefeet nem tűnik túl hazsnáltnak, sőt , úgy néz ki mint amit párszor hordtak csak. egy kisláyntól kaptuk amire anyukám vigyázott, ő is elég magas növésű volt, szerintem neki is első cipője volt. De most rámijesztettél ezzel a használt cipővel, kaptunk még tőlük egy Chicco 22-es zárt szandált meg egy 22-es félcipőt, de ezk után nem tudom rá merjem e adni. pedig nagyon jól néznek ki, semmi se látszik rajtukKép bezzeg ma ajálgattak nekem használtam olyan kitaposott cipőket, hoyg csak na. ráadásul műbőrt. És oyln ciki mikor ismerőst nem akrsz megbántani, de hát azért még nem kell a cipő, főleg hoyg nem inygen akarta adniKép

rit!

Nekem a férjem ilyen "forró fejű". Eleinte egy csomószor ezt hittem lázas, mert tüzelt a feje, de már megszoktam és nem dőlök be neki. Volt olyn ais hoyg teljesen ki is vörösödött, és iylenkor tényleg nagyon melege van. Nem tudom mi ez, ő sose vizsgáltatta ki, mivel nem volt belőle problémája. Ő már lassan 28 éve él így.Kép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Conti, Móni!
Nálunk (Miskolc) a Cora-ban van ilyen tálka (900 Ft körül), de nekünk apa anno az Auchanban vette.
Nagyon-nagyon-nagyonKép szeretem és Dodó is.Kép Ő régen abból eszik már és az áránál sokkal többet ér (legalábbis nekünk). Mi valami 7-800 Ft-ért vettük.
A reggelit pl. csak belecsipegetem neki és önállóan eszik mellettem. Most már a főtt kajcsi is abból megy, kanállal vagy villával.

Kata

Ui: ha nem kaptok szívesen veszek nektek itt.

KépKép

KépKép
kata007

Beszti!

Amúgy még nem hordta a 19-est,épp ezért, mert nem tudtam eldönteni mit csináljak. Még visszacserélik.
Amúgy Melanis, nem tudom az mennyira jó márka, de bőr, tartja a bokát, 2990 Ft volt most a mega toys-ban.

Manó

KépKép
manó

Manó!

Nekem volt Beninél Melania cipöm, és szerintem jó. Jól is tartja a lábát, szépek is. Aztán orvos nem tudom, mit mondana rá. Azért is ajánlottam Móninak a Siestát, mert arról tudom, hogy orvosilag is jónak van minösitve.
Ha a 20-as elsö cipö volt, akkor azt talán horhatja. De a többiröl azért én megkérdezném, hogy mennyit hordta a kislány (mondom, lehet, hogy tényleg nem sokszor, mert nekem is van olyan cipöm Benitöl, amit tudom, hogy alig volt rajta (szép volt, ezért nem akartam azt, hogy szétrúgja játszás közben, ezért aztán valahogy ugy alakult, hogy végül nem is hordta)), a 22-es cipöt már azért elég járókorban viselik.
És mi lenne, ha visszavinnéd (gyerekestül), és megnéznéd egy hasonló fazonú, de nyitott 19-es szandálban, hogy ténylegesen mennyire van benne a lába? És ha nagyon elöl van, akkor tényleg jobb a 20-as, viszont ha még igy is van hely, akkor maradhat a 19-es.
Egyébként bele lehet jönni.KépKép Csak pár méretet kell túlélni, aztán már menni fog. Meg akkor már adni is fogja magát, hogy kb. mikor kell nagyobb cipö.
Ismerösnek, rokonnak meg óvatosan, de határozottan meg kell mondani, hogy ne haragudjon, de használt cipöt nem szeretnél a gyerekre adni. Nekem is ajánlottak már, de mondtam, hogy mi cipöt nem örököltetünk.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Ha vagy jelentkezz holnap elugornánk az ágyért, ha ti is vagytok!

dec8
dec8

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy szerintetek vaníliás krémtúrót(Milli) mikortól lehet adni a babának. Már nem emlékszem, hogy a fiam mikor kapott először talán olyan 9 hó körül (azóta is kedvence), de nem merek rá megesküszni. A lányom most 8 hónapos, olvastam, hogy túrót már lehet adni neki ezért gondoltam rá.
Ja és volt közületek olyan akinek a babájának a gyári főzelékek jobban mentek, mint a hazai anya által gyártottak?

Előre is köszi
FKata
Katalin

Pocok!

Igen, ott vettem. bár most mintha megszüntetnék, vagyy csak szezonváltás, mert 2990 Ft a szandál (nyitott és zárt is), és 3990 Ft a félcipő, olyan magasított. Családi kupaktanács közben megszavazta a kicserélést, mivel valószínűleg inkább ősztől fogja hazsnálni, és addigra nehogy kicsi legyen. Úgyhogy csütörtökön csere, ha sikerül nekem elmenni, akkor azért viszem Emmát és rápróbálok egy nyitottat, de ha nem,a kkor anyukám megy. Remélem még lesz ebből a cipőből 20-as, mert őszintén a többi modelljük nem annyira tetszett.

Beszti!

Köszi bíztatást, hát remélem tényleg belejövünk.Kép
A használt szandikat úgy adták oda, hogy alig használták, ezért nincs szívük kidobni, tényleg semmi de semmi nem látszik rajtuk, most ez a másik ismerősünk legalább arra jó volt hogy láttam milyen az ha használják. Kép Pedig ő is az egyik kis szandira mondta hogy 2 hónapot használt a lánya, de a bélése csupa fekete volt. Majd még azért meglátom, lehet hogy a használtakat tovább adom és én veszek újat.

Kata!

Én szoktam adni Emmának, de már nem emlékszem hogy 1 vagy 2 hónapja adom neki. ő szerti nagyon, nem tapasztaltam hogy baja lenne tőle, pedig ő hajlamos a kiütésekre néhány dologtól, de ettől nem. De azért nem kap minden nap, max 1 héten 1x.

Manó

KépKép
manó

Jó sokat irtatok, nem is tudom mind visszaolvasniKép

Cipö: mi Fortival Elit cipöt (Dr. Leo márkanév) vettünk, ezt is nagyon javasolják a gyógycipösök. És mondták, hogy összel is lesz náluk akció öszi/téli cipökböl (ezek 3900-ba kerültek ha jól emlékszem). A neten a http:www.elitrt/drleo.htm cimen találni róla infót (bocs, de nincs energiám linkelni).

Beszti: hidd el, hogy nálunk is romok vannakKép De én is úgy vagyok vele, hogy inkább Julival foglalkozok, mint hogy agonizáljak a dzsumbuj közepénKép Mondjuk én elég sok mindent meg tudok töle csinálni, csak a felmosás nem megy, mert nem akarom hogy a cifoxigéles kövön mászkáljon.

Pszi: elég rémes hetetek lehetettKép Én is elhoztam volna a gyerekemet onnan. És néha(?) én is ki tudok ám akadni az orvosok "énvagyokazatyaúristen" hozzáállásán.
A strand lehet hogy ugrik Juli szeme miatt, de majd még meglátom hogy javul holnap. OK?

Ja: ma voltunk dokinál, mert mikor hazaértem, akkor láttam, hogy Julinak váladékos lett a szeme (tegnap hazahozott bennünket egy ismerös, és nagyon huzat volt a kocsibanKép). Mivel én már nem tudtam volna receptet szerezni (merthogy a dokinénimmel együtt már rendeltünk reggel), ezért elmentünk itt a telepen az orvosi rendelöbe. Hát, pont az a nöci rendelt, akihez amúgy is tartoznánk, ha nem vittem volna máshoz a gyerekemet. És jól megszivtuk, mert nem hivott be minket, hanem megváratta velünk a következö dokit. Jó volt vagy félórát ücsörögni az üres rendelöben, miközben alig tudtam Julit a pelenkázón tartani (nem akartam lerakni a földre)... Mindig éreztem némi ellenszenvet a kedves drnéni iránt, de most még jobban a szivembe zártamKépKép

Na, most megyek, mert már alig látok ki a fejemböl. Jó éjt mindenkinek.

zsani

Ja: holnap a Margitszigeten állitólag soksok gyerekprogram lesz. Nem jön valaki? Mi megyünk, hacsak nem lesz még rondább Julus szeme.
zsani

Sziasztok!

Mostanában annyira fáradt vagyok, hogy mire lenne időm olvasni inkább az alvást választom. Tegnap is voltam suliba de, utána elmentünk az orvoshoz, hazafelé meg vettünk lámpákat meg karnisokat. Szóval mire hazaértünk volt már 21 óra és ilyenkor alig várom, hogy a Petra ágyba kerüljön.
Ma de megint suliba voltam, du meg bementem a munkahelyemre mert most kell leadni egy beszámolót a szakmai gyakorlatról és a fönökömnek ki kellett tölteni egy értékelő lapot. A Petrát mindenki megcsodálta.

Az orvosnál tegnap minden rendbe volt. Most 15,8 mm és már látszott a kis keze meg a lába. Remélem ha megyünk egy hónap múlva akkor már lehet tudni, hogy mi lesz. A Petránál is a 12. héten mondták meg, hogy kislány. Kell szednem vasat meg vitamint a szopzás miatt.

Beszti
A táblázatba a hiánytó adat: március 28. a kiírás.

Rit
Nagyon szépen köszönöm előre is ha eltudod küldeni a szakdogát.

Csics
Én is eléggé szenvedek a hányinger miatt, egésznap háztartási kekszet rágcsálok. Hát ez már nem olyan terhesség mint az előző mert akkor bármikor letudtam feküdni ha fáradt voltam most meg mindent a Petrához igazitok. A kengurut már én sem használom mert ha lehet akkor elkerülöm a cipelést. Babakocsival közlekedünk és a buszon meg megszoktam kérni valakit, hogy segítsen.

Szilcsike
A Petránál is volt olyan, hogy csak szopizni akart de aztán minden helyreállt magától. Én is elég ideges voltam és csak erőltettem belé a különböző kajákat, nem sok sikerrel.

Csipkebogyó
Örülök, hogy veletek is minden rendbe van és jobbulást kivánok az anyukádnak!

Ilke
Irigyellek, hogy már így haladtok a pakolással. Nekünk most úgy néz ki, hogy 2 hét múlva tudunk költözni. Már minden le van burkolva csak festeni kell meg a nyílászárók még nem érkeztek meg. Hát a kerttel meg nem tudom, hogy mi a jobb. Nekünk teljesen üres lesz. Sőt még földet is kell hozatnunk. Szertintem a füvezést jővő tavaszra hagyjuk mert a házba is lesz bőven mit tenni.

Tejital:
Ha ez 1 literes kiszerelésbe van és felbontom akkor meddig lehet felhasználni? Mert ugyebár akkor azért nem adok neki minden nap és 1 liter elég sokára fogy el.

Ági
petra2

Sziasztok!

Kata007, köszi, itt van egy Auchan, ott meg tudom nézni, talán a corába is eljutok, de ha nem kapok, jelentkezem. Köszi az ötletet!

Fkata, én is szoktam adni időnként, inkább attól tartok, hogy hideg, így egy kicsit meglangyosítom. Egyébként még a jughurtot is megszoktam, nehogy megfázzon a torka. Olyan 10-11 hónap körül keztem adni.

Conti

conti

Este hamarabb fürdettünk, mivel ki akartunk menni az Örömkoncertre a Hősök terére. A papa azzal szórakozott, hogy Dodo lesz a 4001. hang KépKép - hát az is volt, de nem bömbölős értelemben. Tetszett neki a buli, élvezte amíg lehetett, aztán meg olyan szinten beájult, hogy még a tüzijátékra sem ébredt fel, sőt meg sem rezzent, pedig ott durrogott a közelünkben. Nagyon jól sikerült este volt, ráadásul görkorival voltunk, így nem kellett a tömegben szenvedni a közlekedéssel KépKépKép

Kata007
és miből van?? rozsdamentes v. műanyag??

Katalin
Nálunk Dodo mindíg inkább az én főztömet preferálta. Miért nem csinálsz neki inkább te krémtúrót, azt tutti eheti!
http://www.hanga.ngo.hu/taplalas.html
http://www.nexus.hu/macoka/macoka.html
kajás linkek - neked

Beszti
Nem válaszoltál: hogy szoktattad be a gyerekmegörzőbe Nátánt??

rit és Dodo

rit

anemona7

Rit!

BocsiKépKép, hogy nem válaszoltam, láttam a kérdést, de aztán valahogy mégis kimaradt.
Az elsö 6 hétben késö du. jártam, akkor apuja vigyázott rá, vagy együtt mentek be a gyerekmegörzöbe és esetleg nagyon kicsi idöre otthagyta (ez tehát nem volt túl nagy szoktatás (próbálkoztunk), max. azért volt jó, hogy ismerje a helyet). Párszor volt olyan, hogy én beadtam, aztán apuja hamar ment hozzá.
Aztán viszont reggel kezdtem járni, apja nem tudott már vele menni, ugyhogy beadtam és vártam a hatást. Tiltakozott (azt most is teszi), de nagyon hamar megnyugodott (ez az idö szerintem még rövidült is), és láthatóan jól érzi magát (ha öltözés után meglesem (meglátnia nem szabad), akkor vigan játszikKépKép). Egyébként sokat segitett egy Orsi nevü gyerekvigyázó, aki nagyon ügyesen elterelte a figyelmét arról, hogy anyu elment (én szoktam hagyni neki gyerekvigasztaló kekszetKép, ö meg megmutogatja neki a tornázó néniketKépKép).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Conti!
Ok, szólj ha nem kapsz.Kép

Rit!
Műanyag, de nagyon strapabíró. Nálunk repült már egy párszor.Kép

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok
Nekunk is nagyon suru napjaink vannak.Mivel tegna apa pszabin volt elinteztunk nehany dolgot,es hazamentunk anyuekhoz.
Apukam vigyazott Alexra amikor mi az Istvan a kiralyra mentunk.Hat ez igazan nagyon nagy elmeny volt.Egy csomo tancos nagyon emelte a szinvonalat (es Rit nem farmerban votak : ) feny-hangjatek es a nagy enekesek mellett. Par ezer nezo a vegen egyutt enekelte a himnuszt. A tuzijatekot is az elozadashoz igazitottak,mert Esztergomban mindig 1 nappal elotte van.Szoval nagyon teteszett,mar csak azert is mert 10 honapja meg csak szinhazban sem voltunk nem hogy szabadteriben.Pedig Alex elott havonta jartunk szinhazba es 2 hetente moziba.

Alex meg 2 nap alldogallas utan elindult lepegetve ha fogjuk a kezet: )))Annyira elvezi,persze mi is,hirtelen nagy fiu lett: )))

Az inszalagom meg mindig szar es apu doki haverja szerint ha nem vigyazok el is szakadhat es akkor 6 het fekves.Jo kilatasok ,mi?/Persze mondani konnyu hogy pihenjek egy baba es egy koltozes mellet : )

Cipo tema
En mar csak zart cipot veszek neki majd,de kaptunk egy nagyon jo ismerosunktol olyan markas cipoket amiket a kislany sajnos nem tudott kitaposni mivel beteg es nem tud menni: ((Szoval teljesen ujnak neznek ki,persze veszunk is majd neki de szerintem a Dr.Leo is egy jo marka.

Dec8
Hue z ak tunetek rosszul hangazanak,remelem a mutet segit majd.

Zsuzsa
Ugyi vagy.A lufik nagyon jo otelt,mar en beszereztem vagy 40-et: ))

Beszti
En is ilyen vagyok, hogy hiaba nem kene hogy zavarjon,de megis zavar a rendetlenseg es a kosz.
Most emg hogy mar elkezdtem dobozolni,idegesit hogy kezd a lakas olyan nem otthonossa valni: (((

Pszi
Hue z nem semmi.En si megijedtem a mult heti 1 oras hisztinel hogy valami baja van,de mivel aztan abbamaradt igy nem emntunk vele dokihoz.

Rit
Azert a dokitol,foleg ha mondod hogy oreg roka mar ,megkerdezheted hogy mitol forro a feje.Valami oka biztos van.

Fkata
En meg bem adtam kremturot ,de elvileg 9-10 honaposan mar lehet.
A tesom fiai is igy voltak hogy az uveges jobban izlett nekik.
Ezt csak a szulo penztarcaja banja,ok nem : )

Pusz
Kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!
Megint jól le vagyok maradva, de nem nagyon volt időm jönni mostanában, mindig mentünk valahová Kép.

Nem is tudok most visszaolvasni -majd estére-, aztán aktuális dolgokat is írok.

Azt tudom, hogy Pszi Balázsának, és Zsuzsa Elődjénak hétvégén volt a szülinapja, nekik utólag is boldog szülinapot!

Ma Anyukámnál voltunk (hármasban, mert a férjem dolgozik Kép), és elég kellemetlen dolog történt.
Épp sétáltunk, mikor valahonnan gyereksírást hallottunk. Először azt hittem, a velünk szembe jövő babakocsiból jön, de nem. Körülnéztünk, és láttam, hogy egy atuóban sír egy baba, aki teljesen egyedül volt a tűző napon az autóban. Rögtön megkérdeztük a szomszédos sörözőnél, nem tudják-e kié az autó. Ott azt mondták, nem tudják, de jó ideje ott áll már a kocsi. Gondolkodtunk, hol keressük a szülőket, mikor megláttam, hogy a kocsi első ablaka le van húzva. Mondtam halkan, hogy ki kellene nyitni az ajtót, és ha megszólal a risztó, a szülők is biztos előkerülnek. Anyukám már ment is. Én csak mondtam neki, hogy nem kellene mégsem, de ő annyira pipa volt, hogy kinyitotta a kocsiajtót (teljesen igaza volt!!!). Kivette a babát (kb. 15-18 hónapos lehetett), szegénynek tiszta piros volt az egész kis arca. Persze megszólalt a riasztó, erre rohantak is a szülők, akik addig az út másik oldalán egy szökőkút mellett az árnyékban beszélgettek valakivel Kép. Esély sem volt, hogy meghallják, ha sír a gyerekük KépKépKépKép. A nő valószínűleg nem volt magyar, mert csak annyit mondott anyukámnak, hogy "Ne lopd el! Ne lopd el!" A férfi elkezdett kiabálni, hogy hívja a rendőrséget, erre Anyukám (aki nagyon talpraesett, karakán nőszemély) is, hogy hívja csak nyugodtan, ő meg hívja a gyámhatóságot. Lekiabálta a hajat a fejükről, hogy hogy lehetnek ilyen felelőtlenek, ezer fok van az autóban, odatűz a nap, a gyerek rövid idő alatt is könnyen hőgutát kaphat. Persze, egy szót se szóltak, viszont a környéken mindenki minket nézett...
Még most is nagyon-nagyon dühös vagyok, mikor erre gondolok, hogy milyen emberek vannak!!! Biztos aludt a baba, mikor megálltak, azért nem vették ki, de akkor sem lehet így otthagyni egy gyereket, főleg úgy, hogy még inni sem tud egyedül. Ráadásul hiába sír, a szülei meg sem hallják. Tiszta őrület!
Nagyon büszke vagyok Anyukámra, én nem mertem volna megcsinálni (pedig ott voltam). Az tuti, hogy ők már soha nem fogják egyedül hagyni a gyereküket az autóban.

Na, most megyek is, mert nagyon hosszú lettem, bocsánat.
Este még jövök, ha picit sikerült visszaolvasnom.

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok!

Köszönöm, mindenkinek a válaszokat.
Rit! Köszi a linkeket!

Panda!
Eszméletlen tényleg, hogy milyen emberek vannak! Soha nem értem, hogy lehet egy felnőtt olyan felelőtlen, hogy egyedül otthagy egy kisgyereket. Nem csak a bazi melegben, hanem úgy általában, bármikor.

Hali
FKata
Katalin

Sziasztok!
MOst csak nyavalyodni jövök, holnap remelem tudok olvasni es irni is!Kép

Olyan szivesen latnam a tüzijatekot!!!! Es mar olyan reg nem lattam!Kép DE talan jövöre....
Nezzetek helyettem is, akik hozzajutnak!

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Panda!

FAntasztikus az Anyukád! Tényleg büszke lehetsz rá! Én a GAbit szó nélkül bent merem hagyni az autóban, ha mellette állok és megy a légkondi... Ez így rendben van. De hogy így otthagyják, míg ők hűsölnekKép
Na meg tegnap este mikor jöttünk haza és a gyerek aludt a kocsiban... 2 méterre beszélgettünk (este volt már sötét is volt) egy ismerőssel, én meg, mint akinek sajtkukacok vannak a fenekében rohangáltam fél percenként kukucskálni, hogy alszik-e még...
Nem csoda, hogy annyi baba hal meg hőgutától. Tényleg! Ha külföldiek voltak akkor hogy értették meg mit mond az Anyukád, vagy beszéltek annyit magyarul? Biztos...Kép Mindenesetre hiába szajkózza a tv, hogy ez milyen veszélyes, sokan nem törődnek vele, csak ilyenkor az ember szíve sajogni kezd az ártatlanokért, akik ilyen emberekre vannak ráutalva. Nem biztos, hogy rossz anya, de hogy baromi felelőtlen az biztos.

Mondom ez én, úgy, hogy a Gabi ma akkorát esett az ágyrólKép Az ágyon ejtőztünk, a Gabi is velünk volt. Csabi kérte a tv távirányítóját és amíg odaadtam neki addig a gyerek úgy döntött, hogy leül. Hát jól leült. Akkora hátast dobottKép Utána még legalább 2 órán keresztül nem lehetett a hátára fektetni, mert féloldalasan megfeszült a gyerek a lábai kinyújta, a kezei a feje mellett ökölben és ordít. MÁr alszik, de hason igaz azért cicizni azt oldalt cicizett. Simizésre, tapintásra, kisebb-erősebb nyomásra nem érzékeny a háta, de azért holnap megjelenünk a sebészeten nézzék meg, ha kell röntgen akkor csináljon egyet, biztos ami biztos. A fülészetre is szívem szerint elrohannék, mert a jobb fülét állandóan húzigálja, de a másikhoz hozzá sem nyúl. Ellneben nyomásra ez sem érzékeny... Nem tudom, most ez nála micsoda. Vagy felfedezte, hogy van jobb füle, vagy fáj neki.

Csabi meg beteg lázas. Legutóbb mikor mértük 38 volt, azóta nem tudom mennyi, mert drága párom le akrata rázni a lázmérőt és bumm, odavágta az asztal széléhez. Így egy darab lázmérő nélkül várom, hogy vajon eljkapjuk-e tőle.

Na megyek még le kell vinnem a dögötKép (kutyát)
sasha

Kép
sasha

Na, sikerült visszaolvasnom egy picit.

Conti!
Betti nagyon édes a Vasas cuccban Kép! Az én nagypapám is a Vasasban játszott régen, sőt, még az edzőjük is volt. Akkor még picit jobban ment a csapatnak...

Rit!
Szerintem kell (legalább) egy testvér a gyerkőcnek! Nekem van egy húgom, aki 2,5 évvel fiatalabb nálam, és nagyon jól kijöttünk világ életünkben (persze, azért nálunk is volt pankráció Kép). A férjemnek 2 féltestvére van, a nővére 11 évvel, a bátyja 6 évvel idősebb. Ő azt mondta, olyan, mintha egyke lenne, mert sosem tudtak együtt játszani, ő mindig kicsi volt hozzájuk. Nálunk ezért van kis korkülönbség a gyerekek között.
És a második is ugyanolyan csoda, mint az első. Főleg azért, mert a terhesség sem ugyanolyan, és nagyon várja az ember, hogy milyen lesz az "új" gyerek Kép. Én összehasonlítom a kettőt, de nem teljesítménynek veszem, hogy ki mikor mit csinált, hanem tényként fogom fel.
Azon én is gondolkodtam, hogy ugyanúgy tudom-e majd szeretni mindkettőt. Hát, IGEN!!!!

Pszi!
Azért az a kórház nem lehetett semmi Kép. Jó, hogy Balunak semi baja.

Dec8!
Nálunk szegény anyósom szenved nagyon az epéje miatt, pedig neki már ki is vették, mégsem az igazi. De lehet, hogy csak az epevezetékét vették ki? Nem is tudom. de azért kérdezz rá a dokira, hogy mekkora vágást csinálnak. Nem tudom, anyósommal mit csináltak, de rajta vagy 30 cm-s a heg. Egyáltalán nem túlzom, a császárhegem jó, ha a harmada, pedig azon egy majdnem 4 kilós gyereket vettek ki. Ő mindig azt mondja, hogy a doki valószínűleg bedugta a fejét és jól körülnézett, ehhez kellett a hely Kép, csak utána vette ki, amit akart.

Cipő -mi is mindig újat veszünk a gyerekeknek, és ez két gyereknél sajna már nem kis összeg Kép.
Nálunk az első két nyáron Noéminek 2 számot nőtt a lába (=2 pár szandi), most Ádámnak is 2-t. de lehet, hogy csak az én gyerekeimnek nő ilyen gyorsan a lába. Noémi most 3 éves, és a szandálja 28-as. Persze, a méret függ a fazontól is. Van olyan, amiből a 27-es is bőven elég volt.

Nagyon elszaladt az idő, már jojóznak a szemeim, úgyhogy megyek is aludni.

Mindenkinek szép éjszakát,

Panda

panda
Halásztelek

Na, csak még egy kicsit gyorsan...

Sasha!
Csak az anyuka volt (valószínűleg) külföldi, az apuka nem. A kocsi is magyar rendszámú volt.
Gabival még párszor elő fog fordulni hasonló eset, ne lepődj meg. Remélem, semmi komoly baj nincs.
Nálunk egyszer Noémi 9 hónaposan, mikor már fel tudott állni, (februárban) a gázkonvektor mellett akart felállni Kép. Pedig ott voltam mellette, mégis megégette nagyon csúnyán a kezét Kép. Olyan nincs, hogy az ember mindig a gyereke mellett legyen (ezért vannak az őrangyalok Kép). A véletlen baleset más, mintha valaki felelőtlen.
Valószínűleg ők sem rossz szülők, nem akartak rosszat a babájuknak, egyszerűen csak nem gondolták végig a dolgokat. Tényleg lehetett volna sokkal rosszabb vége is. Egy pici babának nem kell sok idő, és kiszárad, hőgutát kap stb. De többet nem csinálnak ilyet Kép, az biztos.

Na, tényleg megyek,

Panda

panda
Halásztelek

Sziasztok,
Először is nagyon boldog szülinapot szeretnék kívánni Elődnek és Balázsnak így utólag!

Forti,
Gyors gyógyulást Levinek és jó utat anyudékhoz!

Conti,
Ne haragudj, de sajnos a péntek sem jó mostKép. Tegnap szólt anyósom, hogy fel akar jönni hozzánk két napra kicsit unokázni, no meg kíváncsi a házikónkra isKép. A talit akkor szerintem jövő héten ejtsük meg, oké? Köszi a számodat, én is küldöm majd mailben az enyémet.
Nagyon boldog szülinapot kívánok neked!
Olyan vákumos tányért én a Megatoysban vettem korábban.

Dec8,
Biztosan jól fog sikerülni a nyaralásotok. Ha álmos lesz Manci úgy is el fog aludniKép. Lili is olyan, hogy idegen helyen napközben nem alszik, de ha eljön az este, akkor bárhol is legyen max 10 körül rendesen beájul.

Rit,
Előre is boldog szülinapot kívánok! Úgy néz ki, hogy holnap megy a párom a városba, lehet, hogy el tudná vinni a CD-ket, otthon leszel?

Moni,
Én akkor vettem cipőt Lilinek amikor felállt, igaz egyedül még most sem megy, de minden nap sétálunk kint, így naponta használva van a cipellő. Olyan magasított szárú, 3 csatosat vettünk. Mindenhol azt mondták, hogy az a legjobb első cipőnek. Mi Siestát vettünk. Aztán kaptunk is még kettőt, így én már csak őszre fogok neki venni zártat.

Ági,
De jó lehetett látni a pici tesótKép. Akartam is kérdezni, hogy a szoptatást te meddig tervezed így terhesség mellett? A hányinger elég rossz dolog, sajnos nekem is volt benne részem rendesen.

Panda,
Le a kalappal anyukád előtt, igaza volt, hogy tett a babáért valamit! A szülők nem tudom, hogy lehettek ilyen felelőtlenek, hisz szinte naponta hallani ilyen esetekről a hírekben. Én még akkor is félek néha, hogy hőgutát kap Lili amikor autózunk együtt, mert légkondi híján néha nagyon meleg van az autóban. Gyakran előfordul, hogy megállítom apát, hogy vegyük ki kicsit Lilit, és gyakran kínálom vízzel is.

Kicsit Liliről is mesélekKép. Mostanában egyre gyakrabban mondja, hogy mama. A kertben a virágokat olyan szinten szereti, hogy szinte extázisba esik amikor reggelente kimegyünk picit levegőzni. Mostanában szinte minden nap kap egy kicsi joghurtot, nagyon szereti majszolni. Néha a szőlő belsőt is elfogadja amikor a kertben bóklászunk és én is csemegézek, akkor mindig széttrancsírozok neki is pár szemet és egész jól megeszi. De sajnos az egyéb darabos kajcsi még mindig nem csúszik nála. Felteszek egy új képet róla a profilomba. A fogakba most megint nagyon belehúzott, az elmúlt 2 hétben 4 rágófoga jött ki, most jut eszembe, nem írtam be őket a babanaplóba, de igaz nem is tudom hol vanKép. Na majd megkeresem.

Pusz,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Kataa!

Ott voltatok az Istvánon?! Esztergomban? Én is ott voltam, játszottam a zenekarban. (persze Almára apuka ügyelt...

Krémtúró: én is inkább magam csinálom: kicsi gyümivel összeturmixolom, rettentő finom, még én is eszem belőle.

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Kataa!

Akkor ma délutána Ok, ugye? Jó úgy ahogy a múltkor, hogy az alvás után megyünk. bár nem tudom mikor fogom tudni lenyomni a csajtKép

Panda!

Nems emmi anyukád, nagyon jó ha valaki ilyen határozott, én biztos fel lettem volna háborodva, de egy szót se mertem volna szólniKép Én nem szoktam Emmát a kocsiban hagyni, ha megállunk általában felébred magától, de ha nem akkor felébresztem. Úgyse szoktunk akkor utazni mikor neki aludnia kell, vagy ha igen akkor csak hosszú távra, és akkor emg nem állunk meg közben.

2 számott nőtt a lábuk egy nyár alatt? Hú, lehet hogy 21-es cipőre kéne cserélnünk az 19-estKép Mert hoyg ezt szánom őszinek is, mert zárt szandál, rmélem olxan október novemberig kihúzza benne és majd akkor vezsek neki valami bélelt télit.

manó

KépKép
manó

Kataa
Örülök, hogy jó volt!!
Ügyi Alex!! Dodesz mar egyre többet megy egyedül pár lépést, úúúúúgy koncentrál közben, nagyon édi!!!

pANDA
Én szeretnék másikat majd egy kicsit később, szerintam apa is, csak most a hisztik miatt kicsit elizonytalanodott, hogy biztos akarja e ezt megint végigcsinálni KépKépKép
Remélem én is tudom majd ugyanúgy szertni őket, egyenlőre, mint mondtam nekem még soha nem kellett ilyet, így nem tudom milyen az, de azt pl. tudom, hogy a barátnőm ikerlányai közül igenis van kedvenc, nem egyformán szeretem őket Kép ez normális?

Ilke
du itthon, amúgy a közelben, bevásárolok, ilyesmi. Hívjatok fel, mikor.

rit és Dodo

rit

anemona7

Sziasztok

Mano
Ok,persze ugy mint a multkor ; ))
Alex mar tobszor kezelezbe akarta venni a dobozt,biztos azt hitte az ove: )))

Panda
Nagyon jol csinalta anyukad ,tenyelg.Egyebkent en is ilyen vagyok,neha jo is hogy nagy szam van: )))

Sasha
Biztos nincs baja Gabinak csak meg erzekeny az utes helye.

Rit
Hat igen,en si neha elgondolkozom higy legyen –e bar Alex tenyleg szuper jo gyerek.De talan azert mert igy eleg kenyelmes az eletunk,es hat ugye onzo az ember : )))
De biztosan lesz mert,1.bevallatuk ,2. kell neki a teso hogy ne legyen elkenyeztetve;)))Nagyon nehez ugy nevelni hogy akaratlanul ne legyen .
Viszont nrkrd jo eselyrd van egy nyugodt gyerekre, ha mar egyszer kikaptal egy kicsivel tobb hiszit.Ellenben velem akinek talan egy majd a kovetkezo lesz nyugosebb ; ))
Bar van olyan bartnom is kaiknek ketszer is szerencseje volt : )
Tegnap talalkoztam egy regi ismerossel akinek a lanya nagyon jo baba volt es a most 8 hetes fia rendesen lefarassza.Azt mondta, hat ez megerdemelte : ))
Teny es valo hogy ikreknel lehet az egyiket jobban szerentni.Bar a noverem azt mondja mindkettot egyforman szreti.En mar ugy vagyok vele hogy az egyik aki tiszta noverem kozelebb all a szivemhez,persze csak egy hangyanyival : )Gondolom azert mert ot latom benne.Viszont a ferje huga meg pont igy van a masikkal : ))

ILke
Ez jo hogy Lili fogekony a szep viragokra.

Iancsa
Aha,igen.De jo hogy Te is jatszottal a zenekarban.Kar hogy elotte nem beszeltuk meg,legalabb talakozhattunk volna.Nekem nagyon tetszett az egesz.: )))A szinhazban is jatszol a darabbal,vagy csak most??

Na megyek pihenni amig Alex alszik.
Kataa

Kép
Kép
kataa

Kataa!

Akkor megyünk! Bár nem tudom hánykor mert képzeld Emma akkor ahisztit vágott el az előbb, hogy le kellett fektetnem, el is aludt. nem tudom miért álmos, este 1/2 8-tól aludt reggel 7-ig, erre már 1/2 10-kor újra alszik. De úgy üvöltött hogy lila volta kis feje. és teganp is csinált egy ilyet, akkor a végén lezuhanyoztam őt, mert már megijedtem hogy baja lesz. eddig is hisztis volt, de ennyire még sose mint az utóbbi két napban. Remélem most alszik egy két órát, bár tegnap is az volt hogy összesen 3/4 órát aludt egész nap, nem tudom miért. Aztén persez hogy kiájult korán.
Hát a második gyerekben reménykedem én is hogy nyugodtabb típus lezs, de a friss babákban van egy lány, és ő ahogy írta"kétszer is belehúztam a hisztis gyerek pakliba". Momo, lehet hogy emlékszel is rá. na, ettől félek én is.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Képzeljétek, ma reggel ahogy sétálgatok, jön az egyik anyuka a lépcsőházból, hogy halkan szól a kocsink riasztója. Megelepődtem, úgyhogy a gyors kenyér vásárlás után megnéztem mi újság van. A riasztó tényleg szólt, de csak akkor lehett hallani, ha közvetlenül mellette álltunk. Lehívtam a Csabit, nézze meg, meg hozza a kulcsot. Addig megnéztem az ablakoknál a gumikat, hát persze, hogy az anyós ülésnél találtam feszegetés nyomokat. Az üveg és gumi között bedugtak valamilyen eszközt, hogy a zárat kinyissák. Szerencsére valami pancser volt, mert nem sikerült neki bejutni az autóba. Ami még érdekes, hogy szólt a riasztó, mikor az csak akkor szólal meg, ha már valaki kinyitotta az ajtót. Addig nem. Tudom, mert kipróbáltuk, lökdöstük az autót, a zárat kinyitottuk és csak akkor szólt, ha az ajtót is. A riasztót meg nem hallottuk megKép Én bizots már megint a gyereknél aludtam a ház másik oldalán ahol nem hallani, ha elől szól valami, a Csabi meg lázas beteg, a gyógyszerek mindig kiütik totál. Így reggelre meg az aksi totál lemerült, de annyira, hogy még a riasztót sem lehetett kikapcsolni és a centrál zár sem működött. Hogy mit akartak elvinni, fingom sincs, de a babaülésre tippelek, mert az volt az egyetlen érték benne: 30 e forint. Az a 2 e forintos rádió ami benne van az csak azért kell, hogy szóljon valami, ne üljünk kussban... Szóval jobb lesz vigyáznunk....

Kataa!
Igen, ma már semmi baja sincs!Kép Szerencsére! De tuti nagyon fájhatott neki. Azárt egy lendületes hátast dobni a betonra. Hiába van ott a padlószőnyeg az semmit sem ér ilyenkor.

Ne harizzatok, hogy nagyon nem szólok hozzá semmilyen témához, de ez azért van, mert nem is tudokKép

Manó!
Tegnap baromi nagy szélviharok voltak! Nem lehet, hogy megérzi Emma? Pl nem fájhatott a feje. Nekem is szokott nagyon ritkán fájni olyankor a fejem és állandóan fáradt vagyok, de aludni azt nem tudok. Szegénykék nem tudják mondani mi bajuk van, úgyhogy nekünk kell kitalálni. Én tegnap egész nap azon izgultam, hogy nehogy megérezze Gabi a szelet, de nem volt most semmi baja!
sasha

Kép
sasha

Sziasztok!
Túl vagyunk az egy éves vizsgálaton.
Bala 10,20 kg (egy grammot sem gyarapodott), és 78 cm. Jól megnyúlt a kis drága.

Zsani!
Végül is mentek a strandra?
Ha igen, akkor szerintem csatlakozunk.
Mail-ben tudsz mobilszámot küldeni?

Pszi és Bala
pszi

Sasha!

nem tudom, lehetKép De tegnap ahogy lemostama fejét egész jól lett, rá 5 percre már mosolygott is. Aztán 5-kor kimentünk a rétre és tök jót mászkált, minden érdekelte, még fociztunk is,s emmi baj nem volt. Most meg alszik azóta szerncsére. Biztos hogy fáradt a tegnap nem alvástól, hiába aludt éjjel jól

AutóKép Ne hagyjátok lent az autósülést! Mi sose hagyjuk, pedig nem könnyű kiszerelni, főleg hogy nekünk nem is autómata övünk van és dögnehéz az ülés is. Nálunk bent van Emma szobájában, egy baba ül benne napközben. Egy autót írtó könnyű feltörni, ha nem egy pancser próbálja, a férejem szerint a riasztó semmit sem ér, azt mondja ő bármelyikkocsit 5 perca latt feltöri és a riasztót is kiiktatjaKép De mivel ezt csak tudja de nem alkalmazza, így nekünk cska eg yvén skodánk van (talán jövőre lecseréljü) de még ezt is el akarták lopni a télen. Az összes biztosnági felszerelés közül a risztó ér legkevsebbet, főleg lakótelepen, ahol állandóan szirénázik valamelyik. Próbáljatok meg más biztosnági dolgokat beiktatni inkább, pl olyan kpacsolót ami a gyújtást akadályozza meg, tehát hiába ül be és nem tudja elindítani a kocsit. Azt meg hogy ha csak a magnót vagy benne hagyott dolgot akarnak elvinni nem tudjátok megakadályozni, csak úgy ha nem hagytok benne semmi csábítót.

manó

KépKép
manó

Pszi!

nálatok tényleg megcsinálják ezeket a viszgálatokat? nálunk olyan furán alakultak ezek a dolgok, mert én nem hordtam emmát rendelőbe, hanem kijárt a doktornő. és mivel a 3 hónapos korába lvő betegsége miatt sokszor jött, később meg oltani jött, így külön sose viszgálgatta, csak amikro épp itt volt meghallgatta, megnyomkodta stb. És így nekünk a kiskönybe egyáltalán semiilyen viszgálat nincs beírva, csak látom hogy otta helyeKép Most 2-3 hónapja mióta új védőnő van azóta ő berendel méreckedni, így azóta van már 2 vagy 3 súlyadat beírva, de egyébként addig az se volt, mert csak én mértem itthon.

manó

KépKép
manó

Manó!
Igen, nálunk havonta kell bemenni mérésre. Kezdetben a szurit is ekkor kapta. Általában csak meg szokták mérni a súlyát (az egy év örömére volt hossz, fej körfogat és mellkas körfogat mérés (47,5 cm mindkettő)) és a doktornő megnézi, hogy minden rendben van-e. Megnézi a fogait (állítólag már az örlőfogak is meg vannak duzzadva), meghallgatja a mellkasát, megtapogatja a fejét, hasát...
Illetve megkérdezi, hogy mit tud már.
Ilyenkor kapjuk a D vitamin, posikencem, fürdetőkrém receptet.

Pszi
pszi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?