Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nekem a 39. héten sem adták át a helyet, ne reménykedjetek! Kép Viccen kívül: tessék szólni!
Bocs
Ilda (Dorka 7 hetes már)
ilda

Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem,most is csak egy villamhirre van idõm: valószínûleg kislányunk lesz! HURRÁ!!!

SZANTI (30+x nap)
szanti

Halacska,

Én fiam Bendegúz, és nagyon szeretjük a nevét. Bendunak becézzük, és tényleg mindenki megjegyzi elsõre.
Nálunk az volt a nagy megállapodás, hogy az elsõ gyerek nevét az apja adja, persze azért én is beleszólhattam, a második viszont az én döntésem lesz.
Hát, nagyon nehéz döntés. Barnabást szerettem volna, de egy közeli barátunk "lelõtte" elõttünk. Most nem tudom, hogy kitartsak-e mellette, és mindenki úgy emlegesse, mint a "másik" Barnabás, vagy válasszak egy új nevet. 2. variációm a Soma, ami szép magyar név, de azért külföldön is meg lehet jegyezni..
Mia
mia

Mia,

Somát szerinted nehezebben értenék külföldön, nekem egyszerünek tünik?! Nálunk is felmerült ez a név de a szomszédunk kutyáját hívják így és nem akartuk a gyereket a szomszéd kutya után elnevezni. Hol a szomszéd lövi le a nevet a kutyának hol mi! (Samu) De majd biztos fogják hívni valahogy! Vagy lányunk lesz! Vagyis hogy már van Kép
Mára tovaúszok, megyek haza férjecskémhez és a Barátok közé! Sziajjasztok!
Halacska
17+1
Halacska

Katka2, sajnos nekem az 5 kicsit korai, mert 5:30 vagy 6:00-ig dolgozom. A pozitívum viszont, hogy 5 perc alatt odaérek gyalog. Egy 6 órai találkozásban benne lennék, mondjuk jövõ héten kedden.

A nevekkel mi is gondban vagyunk, a többséghez hasonlóan leginkább a fiúnevekkel. Lány már van, de fiút olyan nehéz találni. Ha valami megtetszik akkor az tuti, hogy van a családban, barátok között, nem illik a vezetéknévhez..., nem tetszik a páromnakKép Szerencsére még van pár hónapunkKép

A helyátadás tényleg egy érdekes dolog. Igaz nekem még csak kabát nélkül látszik, úgyhogy én még nem is várom el. De néha nagyon furi helyzetekbe kerülök. Titeket nem szoktak megbámulni? Legutóbb bementem egy üzletbe, két lány volt az eladó, ahogy megláttak az egyik odasúgott a másiknak, hogy nézd itt egy kismama! Nevetve jöttem ki az üzletbõl, ilyen különlegesek lennénk mi kismamák?

A kólával látom nem csak én küzdökKép Néha annyira meg tudom kívánni, ilyenkor a párom hoz nekem egy koffeinmenteset. Kép

Nyuszi, ha tudod add meg a pap elérhetõségét, mert most mindenkivel felvesszük a kapcsolatot. Aki elvállal ahoz megyünk.Kép

Ildikó, gratulálok a babához! Szép nagy lett.Kép

Halacska, Dió, nektek mennyire mozgolódik a baba? Én már néha érzek egészen finom kis mozgásokat. A párom már kezd türelmetlenkedni, hogy õ mikor fogja már érezni. Pedig mindíg mondom neki, hogy legyen türelmes. A baba is egy kis ember, barátkozni kell vele, meg kell szoknia a közelségét...úgyhogy mostanában lelkesen simogatja a pocimat esténként, és olyan kedveseket mond neki. KépRemélem hamarosan megmozdul neki is.

Pusz
Ilke (17+4)

KépKép
KépKép
ilke

Lella!

Annyira jó téged is itt látni Kép , gratulálok! Kép

Norci
Norci

Sziasztok!

Szeretnék megosztani veletek egy örömhírt. Végre megjött a genetikai vizsgálat eredménye. Szerencsére minden rendben van, kislányunk lesz. (Senkinek nem kívánom ezt a 3 hetet, nagyon izgultunk.)
Úgyhogy nekünk mostmár csak lányneven kell gondolkoznunk...

Lányok!
Néhányan írtátok, hogy megnézi a doki, hogy a folyás valami baci miatt van-e, vagy semmi gond. Egy ilyen tenyésztés az nem több hétbe (legalább kettõ) kerül? És addig mi van? Vagy hamarabb megvan az eredmény? Néha én is félek ettõl.

any 21/3
any

Sziasztok lányok!

Kata007!
Itt vannak a hiányzó adatok a táblázathoz! 3.c és 1.b
Most már legalább tudom hogy ezek mit jelentenek, mert amikor elõször néztem a táblázatot nem tudtam, a többi egyértelmû volt.

Forti

Kép
Kép
forti

any!

Gratulálok! Kép Olyan jó ilyen örömhírt olvasni. Kép

A folyással kapcsolatban én is csatlkakozom. Eddig nem akartam mondani, mert nem volt említésre méltó, de ma én is azt vettem észre, hogy jóval több mint kellene. Igaz se színe, se szaga. Ha holnap is folytatódik, azt hiszem hívom én is a dokimat. Kép

Forti!

Induló rajtszámod: a 46. Kép Vagyis benne leszel holnap Te is a táblázatunkban.
Mégegyszer üdv köztünk! Kép

Kata (23+3)
Kata007

Sziasztok Pocisok!
Emlekeztek meg, amikor azt írtam, irigyellek titeket? Kép
Nagyon boldog vagyok, van egy ot hetes kis lakom!
Kata 007!
Kaptam már tippeket a miskolci dokikat illetoen (vesszoparipam...). Sajna nem lettem sokkal okosabb. A kisfiam most 10 honapos, csaszarral szuletett, szoval kozel van az elozo szules- uj terhesség, felek a hegszetvalastol, stb...
Hallottal esetleg Dr szabo Zsoltrol? O allitolag ultrahangos.
Blano, ha jarsz meg erre! Na mit szolsz? Igerem irok a mail cimedre is, de most be vagyok havazva, mint Moszkva.
Minden jot mindenkinek!
Jutka
bolegajudit (bolegajudit)

Köszönöm Kata007!
Szép jó éjszakát nektek!Kép

Forti

Kép
Kép
forti

Dojika!

Azok a méh tartó szallagok, csak enme ekkora méhhez vannak szokva. Kép. Majd elmúlik. Tudom elég kellemetlen...

Kata007!

Hát nem eshetett jól, mégha nem is lett nagyobb bajotok. Vigyázz magatokra inkább kérj ülõhelyet.
Egyébként én nem szégyellem magam és a zsúfolt vonaton is kérem a fiúkat/ férfiakat hogy emeljék fel a feneküket. Szégyeljék magukat õk, ha ilyen maflák!

Ilke, Katka2!

Szóval kedden hajnalban mentek úszni? Sajnos én olyan korán biztos nem tudok....

Bubu
bubu

Halacska,

Pont azt mondom, hogy külföldön is érthetõ, mert egyszerû. Valaki most mondta a Sebestyént, na ezt nem szívesen diktálnám be a határokon kívül.
A szomszéd kutyával kapcsolatban: a mi utcánkban is van egy Soma kutya, de ez nem érdekel. Amúgy is el akrunk költözni... A mi kutyánkat Balázsnak hívják, amit szintén sajnálok, mert tuti ez lett volna a másik preferált nevem.
De amikor a kutyát vettük, még az sem volt biztos, hogy együtt fogunk-e élni, nemhogy gyerek...

Folyás ügyben: Nekem azonnal megmondta a doki, hogy mi a helyzet. Mondjuk én a magánrendelõjébe járok, ahol egy mikroszkópban azonnal megnézte a kenetet. Nem tudom, a kórházban mi a helyzet, ott nem jártam, mióta néhány dologban melléfogtak...

Mia
mia

Sziasztok!

Bubu - sejtettem, hogy a szallagok lehetnek, mert húzódik. Néha úgy érzem nem bírom töle felemelni a lábam...

Képzeljétek, a mi kis Manókánk tegnap este oldalbarúgta az apukáját Kép Kép
Este mikor lefeküdtünk, a pocakom "nekifeszült" a párom oldalának, és egyszer csak bumm... Kép aztán vagy még kétszer Kép

Dojika (25h.+1n.)
Dojika

Bolegajudit, gratulálok nektek!

Bubu, én délután 6 órára gondoltam az elõzõ levelemben! Jó lenne ha Te is csatlakozni tudnál.

Folyás ügyben, szerintem nem kell rögtön rosszra gondolni, én úgy tudom, hogy ahogy múlnak a hónapok kicsit erõsödhet. Nekem az elején volt viszonylag több, aztán elmúlt, és most szinte már nincs is semmi. Ha nem kellemetlen akkor biztos, hogy természetes. A higiéniára viszont nagyon kell vigyázni, én otthon rengeteget fertõtlenítek. És ennek köszönhetõen, szinte minden este tusolás helyett fürödni tudok. Sajnos imádok fürdeni, ezért inkább elõtte mindent alaposan átmosok, minthogy lemondjak róla. Kép A habos vagy olajos fürdésekrõl nem is beszélve...Kép Egyébként több könyvben is olvastam, hogy egy kis relaxáció, egy kis ellazulás (nem túl meleg habokban) kifejezetten jót tesz ilyenkor. Szóval mamik a fürdéstõl ne féljetek, nem bûn csak kicsit körültekintõbbnek kell lenni.
A vízhez kapcsolódóanKép : Nemrég voltunk a párommal egy néhány napos kikapcsolódáson vidéken, és ott a szállodában volt egy príma kis medence. Eleinte nem akartam bemenni, de aztán nem bírtam megállni. Hát akkor eldöntöttem, hogy fogok járni úszni, annyira jó érzés volt, és szerintem nagy pocakkal még jobb érzés, mert teljesen tehermentesül a hát a láb...Ha van lehetõségetek próbáljátok ki szerintem, mert többet ér bármilyen tornánál egy kis ficánkolás a vízben. Kép
Mostmár befejezem, mindenkienk kellemes pénteki napot kívánok! Azért még benézek maKép!

Majdnem elfelejtettem mondani, hogy jövõ héten megyünk az AFP utáni részletes UH-ra. Annyira várom már, hogy láthassam a mazsolát. Reménykedek hátha a neme is kiderül. Kép

Pusz
Ilke(17+5)

KépKép
KépKép
ilke

Jó reggelt Pocakosok!

Mia
Ezer bocsi már tegnap láttam, hogy félreolvastalak csak nem akartam exkuzálni, most megteszem Kép

Ilke

Halacska amilyen korán (14. hét) megmozdult olyan lusta mostanában. Vadászom rá, hogy érezzem. Eddig este 7 körül mozgolódott, amikor én nyugalomba kerültem, de mostanában a reggeli metrótzást szereti vagy nem? De a mozgolódást ne értsd túl aktivnak csak rúg vagy boxol 1X 1X. A papájá nálunk is már kezd "kiakadni" hogy öt meg teljesen kerüli de türelemre intettem, hogy biztos lesz még rá lehetösége söt meg is fogja unni. Kép

Dojika
mi is akarunk már ilyen erös oldalbarúgást!!!

Any, Jutka Kép
Lányok! Ilyen fehér cucca ezek szerint mindegyikönknek van. Kép Ha se szaga se színe akkor tényleg ne izguljatok!
Halacska 17+2
lue{Halacska}

Helena

A cukor bevitellel??Ezt te gondolod igy??Mondassz valamit kulonben mert amiota babas vagyok azota szinte csak a peksutiket birom megenni es hat azok igazan bovelkednek cukorbanKépDe mit csinaljak csak az esik jol??!!

Nevek:Ir-Magyar ismeroseink kisfiat John Kond-nak hivjak.Hat eleg furi mert a Kond ugyan osi magyar nev de szerintem egy tizeneves gyerek nem is esmeri ezt a nevet.Legalabbis iszonyu ritka.A John,hat az pedig eleg mindennapos nev.

pussz Krisztinka
kriszti

Sziasztok!

Képzeljétek, AFP eredményem még 2 hét után sincs.
(Az elözö terhességemnél elkeveredett, akkor a területi védönömhöz akarták küldeni, de ehelyett a munkahelyi cimemhez illetékes terültei védönöhöz küldték. Hetek mulva és véletlenül derült ki.)
Nem is érdekel az eredménye. De ha már csinálják, akkor miért kell ennyit várni rá???

Helyátadás:
Nincsenek illuzióim.
A fiammal 7 hónaposan (már igencsak látszott) volt olyan esetem, hogy
-nem adták át
-ráadásul le akart szállni az egyik utas, és elvárta volna, hogy a még javában mozgó buszon elengedjem a kapaszkodót (!), hogy el tudjon menni
-ráadásul megkérdezte, hogy miért nem ülök le, mikor pl. pont ö nem adta át a helyet!Kép
Meg volt olyan is, hogy kenguruban vittem (még pici volt), akkor már senki sem mondhatja, hogy "nem látta, egyébként is csak biztos kövér vagyok", de ennek ellenére nem adták át.

Any!

Az én dokim (természetesen) addig nem kezd a kezelésbe, amig nincs eredmény. Erre legfeljebb 1 hetet kell várnom.

Halacska!

Köszi a névtippeket.
Volt köztük olyan (Nátán), ami nekem is (és a páromnak is) tetszik (és a jelentése is jóKép), csak eddig valahogy nem jött elötérbe. Van olyan ismerösünk, akinek a gyerekét igy hivják, igaz csak második névként.
A mi vezetéknevünkhöz azt hiszem jó.
De még azért alakul majd.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kriszti, a névválasztás tényleg érdekes dolog, talán külföldön nem ennyire szigorúak. Nekünk is vannak ír ismerõseink és ott az egyik kislányt Kerry-nek hívják, a gyönyörû déli vidék után. Nem tudom, hogy ez mennyire elterjedt ott, de én még csak náluk hallottam.

Beszti, nekem egy hét alatt lett kész az AFP. Azt mondták, hogy a Hepatitis eredményét a védõnõmhöz küldik, a másik eredményt pedig a kórházból kellett elhoznom. Szerintem hívd fel õket.

Ilke (17+5)

KépKép
KépKép
ilke

Hello Lányok,

Gratula az újaknak, az esküvõzõknek, szülinaposoknak, a jó genetikai eredményeseknek, azoknak, akiknek kiderül a baba neme, és bocs mindenkitõl, akinek valamilyen örömhír miatt nem gratuláltam, csak úgy felpörgött a topic, és nem volt idõm reagálni amikor szerettem volna.

Folyás téma,
Én kb. a pocaklakóbeköltözésével egyidõben megtudtam, hogy sajnos baci is van a hüvelyváladékombn, de a doki azt mondta, hogy csak a 8-9 hét után szabad kezelni. Ez akkor megtörtént Clion-nal , de mivel én a 26. hét környékén is úgy éreztem, hogy kicsit erõteljesebb a dolog, vetettem kenetet. Ennek az eredménye napok alatt kész volt és teljesen negatív lett. Én is ajánlom a tisztasági betétet, szerintem a légáteresztés nem gond. Én mondjuk tangát hordok és a tangabetétek igazán nem nagy felületûek, viszont tisztaságérzetet adnak. Szerintem ne pánikoljatok folyás ügyben, csak szépen a végére kell járni.

Hangulatváltozás,
Az elsõ két harmadban nálam is eltört néha a mécses és olyan dolgokon, képeken, dalokon, filmeken tudtam sírva fakadni, hogy magam is meglepõdtem. Ezenkívül viszont elég stabil voltam ezidõ alatt is. Sokan állítólag nagyon labilissá, hisztissé válnak. Azért figyeljetek a kispapákra is. Ez a hiperszenzitivitás nekem elmúlt a 3. harmadra.

Fáradtság,
3. harmados pocakosok. Éppen a múlt héten konzultáltuk meg a hogy elfáradunk estére témakört. Képzeljétek az elmúlt napokban olyan friss vagyok még estére is, hogy magam is csodálkozom. Kívánom mindannyiótoknak, bár ha belegondolok ez biztos csak átmeneti állapot lehet. Mindenesetre a költözésnél jól jöhet ez az állapot.

Internet,
Lassan be kellene szereznem valami hozzáférhetõséget, mert kb. 2 hét múlva befejezem a munkát és akkor aztán hogyan kontaktálok veletek???!!! Sõt új telefonelõfizetést is kell kérnünk. Kár, hogy nincsenek már kicsit elõrehaladottabb állapotban az új szolgáltatók csomagjai.

Kilók,
Tudom, hogy többszörösen lerágott csont és nem is akarok stresszelni senkit, de lányok nagyon vigyázzatok!!!! Gondolom mindenki szeretne csinos anyuka lenni és nem utolsósorban vonzó partner. Figyeljetek oda, amíg nem késõ. Én már a fogyókúrán gondolkodom, belépek a 35. hétbe és sajnos a 10. kilóba, és bármit csinálok feltartózhatatlan a dolog. Mozogjatok és ne sütin csokin éljetek. Nem mintha én ezt tettem volna korábban és lám itt tartok.

Zuzu
Zuzu

Ilke!

A héten (pont 2 héttel a vérvétel után) voltam az orvosomnál, ahol az egyéb eredmény is szokott lenni. Amikor levették a vért, direkt rákéreztem, és azt mondták, hogy hozzá küldik. Hát még nem volt meg.
Az ugyanakkor levett terheléses cukor és vizeleteredményeim már megvoltak. (Igaz, ha jól tudom, az AFP-re elküldik valahová máshová a vért, és nem helyben vizsgálják, mig a vizeletet és cukorvizsgálatot helyben végzik.)
Mindegy.
A jövö hét kedden ugyis fel kell hivnom, ha akkor sem lesz meg, akkor megpróbálok utánajárni (hátha mégis a védönöhöz került...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!
Beszti: köszi az infót, utánanéztem. A születést az azt követõ elsõ munkanapon kell bejelenteni, de el lehet halasztani 30 nappal. Ezt nem szeretném, mert akkor valószínû, hogy a TB felé is csúszik a dolog, és ezzel együtt a pénz is. Köszi!
Éppen tegnap döntöttem el, hogy nem vásárolok 2 db 56-os méretû bébiholminál többet, majd ha megszületik és kell ekkora méret több is, akkor a papa megveszi. De szerintem nagyon jók azok a ruhák, amik kétméretûek (alul két sor patent van).

Krisztinka: szerintem a sok folyás összefügg a gombával. A gomba pedig mindenki szervezetében jelen van, csak nálam évekkel ezelõtt egyszer már elõjött, de akkor makacsul. Igaz 1 hét alatt kikezelték, és azóta jobban vigyázok magamra. Itt gondolok a cukorbevitelre. De én is úgy látom, hogy ez a jelenség többünket aggaszt, de amíg nem kóros nem kell vele foglalkozni. A kóros tünetek pedig elég szembetûnõek.

Halacska: az Olivér és a Vilmos nekem is tetszik, de én leragadtam az Áron-nál.

Helena
31+4
Helena

Sziasztok!

Ma voltunk a 18. heti ultrahangon, nagyon jó volt, mindene van Almamagnak, nagyokat ficánkolt, a doki alig tudta megnézni.\clipart {happy} A nemét is meg tudták volna mondani, de mi nem akarjuk elõre tudni. Szerencsére már találtunk fiú és lány nevet is. Kép

Az AFP eredményt is megkaptuk, de nem értek hozzá, biztos jó.

Ilke!
Almamagot kb. egy hete érzem, hol gyakrabban, hol ritkábban. De még nem erõsen, kívülrõl alig érezhetõen. Persze azokon a napokon, mikor ritkábban érzem, azonnal pánikba esem, hogy miért nem mozog, pedighát mozog õ, az UH-n is látszott! Ja, és végre a Kispapa is látta, vigyorgott is velem együtt, mint a tejbetök. Kép

Mindenkinek nagyon jó hétvégét, jó egészséget és jó pocakosodást kívánok! Pihenjetek sokat!

Dió (és Almamag 18.h.)
Dió

Sziasztok!

Bár ez egy másik topic témája (is), de mivel sokszor elõkerült mostanában, megkérdeznélek itt benneteket.
Közlekedés. Adva vala tömött busz, amin én, mint nem állapotos, nem pici babás stb. nõ állva utazom. Felszáll egy kismama (pocakos, avagy babás). Senki nem áll fell, hogy helyet adjon neki. Szerintetek ilyenkor én nekem mit helyes tennem? Szóljak hangosan a népnek, hogy hahó adjanak helyet? Avagy elõtte kérdezzem meg a kismamát, hogy megtegyem-e ezt neki?
Ti mint aktuálisan érintettek, ilyesmi helyzetben mikor éreznétek legjobban magatokat? Avagy esetleg valamelyik zavarba hoz?

Ildi

Ildi
pildi

Helena!

Igen, miután leirtam neked én is átgondoltam.
Pl. hogy amig nincs anyakönyv, addig (gondolom!): nincs TB kártya, nincs anyasági segély (szülést követö 30 napon belül be kell jelenteni elvileg az igényt!) és egyéb juttatás (pl. családi pótlék).
Jó lenne, ha a "gyerekre szabott" nevet lehetne kitalálni, bár én ugy tapasztaltam, hogy a gyerekhez egy idö után a neve is tartozik. Pl. a fiamat Benjáminnak hivják (Beninek becézzük), és valahogy olyan "Benis". Valószinü, ha másképp hivnánk, akkot az illene hozzá.
De ha jól olvastam, akkor egyszer a szülök kérelmezhetik a 14 év alatti gyermekük nevének megváltoztatását.
De ha lehet, adjanak két utónevet, és akkor ök is, gyerek is dönthet, hogy melyiket használja. (Ez már a procedura miatt, ami a névváltoztatással jár, jó.)
Mint már irtam, nálunk ez a kettös vezetéknév miatt nem lenne jó.
(Ja, van olyan magyar ismerösöm, aki valahol Dél-Amerikában szült, és ott pl. 30 napig minden esetben ráérnek gondolkodni a nevén.)

A bébiholmival egyetértek. Mi van, ha eleve 55-60 cm-vel születik? (Mostanában ez nem is ritka.) Csak az elsö vásárlásra is menjen el a papa, hogy tudja, hogy mi kellhet.

Dió!

Azt nem figyelted meg, hogy esetleg egész nap szinte nem mozog (legalábbis nem érzed), és a nap egy szakában meg nagyon belekezd? Nekem ezt rendszeresen este 1/2 7-kor teszi KépKép, napközben meg néha alig.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
A papa ízlésében (szín) tökéletesen megbízom (néha nekem is segít), a fazon adott, így a méretet kell a fejébe vésni. Bár megnézném ahogy egyedül bemegy egy bababoltba és vásárol.
A szülést is azért várom olyan nagyon, hogy végre õ is jobban érezze a Manedlit, jobban tudatosuljon. Nekem már hozzátartozik a nap minden percében, hogy igenis itt van a pocakomban és a karomban fogom tartani. Neki több idõbe telik, míg felfogja. Bár így 31 hét után egész jó a helyzet. De komolyan: örül neki, csak szerintem kicsit fél még a feladattól (29 éves). Bár a társaságunkban is egyre több baba születik, és úgy látom bírja a dolgot, de egészen más a saját picur. Anyósom szerint imádni fogja! Na jól elcsicseregtem!

Szia!
Helena
Helena

Ildi,
én személy szerint hálás vagyok mindenkinek aki a segítségemre siet...
nagyon nehezen viselem az állást mozgó jármüven, ha valaki rákérdez hogy ksimama vagyok-e, mert nem biztos benne, az nem zavar...
az zavar ha kimerültségemben nekem kell "könyörögnöm" helyért...
Az a baj hogy talán csak egyedül neked, meg nekünk fordul meg ilyen kérdés a fejünkben, más nem is gondolkodik el ezen...

Üdv. Dojika 25h+1.n.
Dojika

Helló Lányok!

Kicsattanó eröben tértem vissza a kismamatornáról. Könnyü még így 17 hetesen! Kép
Beszti
Örülök, hogy tetszik Nátán. Nekem a Benjámin mint név nagyon bejön de a "Nagy magyar" vezetéknév után nem az igazi Kép
Én hálát adok az Istennek a dokim miatt. Ö küld mindenféle vizsgálatra és ö kapja meg a leleteket, amiket a kezembe ad. A helyi védönö meg átvezeti a kartonjára és kész. Máshová nem járok. De akkor most mégjobban értékelem a helyzetemet. Az AFP-t hétfön vették le és holnap már hívhatom az orvost, hogy bediktálja az eredményt, mármint hogy megnyugtasson.
Zuzu
a 35. hétben sok a 10 kiló? De miért? Utána még nagyon nö a baba és megugrik a súly?
Helena
Áron, hm, most lehet, hogy adtál egy tippet?! Meginterjúvolom a férjecskémet este, késöbb meg Halacskát, hogy válasszon mi tetszik neki.
Dió
Gratula az egészséges Almamaghoz. Elárulod a neveket?
PIldi
Én biztosan zavarba jönnék ha más vki kérne meg egy utast, hogy ugyan álljon már föl. Aztán persze, lehet, hogy leülnék.
Kellemes Babóca-mámoros hétvégét mindenkinek! Azért a kispapákat is megdajkálni ám!
Halacska 17+2
Halacska

Ilke es Bubu,

Nekem kivaloan megfelel a kedd este 6 ora. Bubu Neked is jo? Vagy nezzunk mas idopontot? Szerintem minel tobben jarunk annal klasszabb a dolog...

Kismamak,
Varom a jelentkezoket az Uszo csapatba. Sokan aggodtok a sulyotok miatt es azt hiszem, hogy ezt uszassal lehet a legjobban koordinalni. Komolyan. 17. heten a terhes torna meg meg sem kottyan, viszont igy 30. het fele bizony mar minden nehezen megy, mivel sok a sulytobblet es itt is faj, meg ott is faj... Az uszas viszont leveszi a sulyt es szabadon mozoghatsz. Engem fel ora uszas jobban pihentet, mint 2 ora alvas, hiszen alvas kozben is tartom a sulyomat... Uszoda elott es utan pedig lehet pletykalni nagyokat....

Mindenkinek Jo Pocakosodast!

Katka2

Katka
katka2

Sziasztok!

Ildiko!
Gratula a kislanyodhoz!Kép Nagyon szep nevet talaltatok neki!

Kata007!
Vigyazz nagyon magatokra! Tudom kozlekedni kell, de en mindig kiakadok az ilyen eseteknel. Hogy viselkedhetnek ilyen embertelen modon. Kép De orulok, hogy nem lett semmi bajotok.

Dojka!
A hashuzodas az termeszetes, a dokim szerint olyankor hirtelen no a baboca es olyan hirtelen meg nem tudnak nyulni a mehszalagok.

Lella!
Gratula es udv. koztunk!

Szanti!
Jo hallani rolad, es gratula a leendo kisasszonyhoz!

Halacska!
Bocsi, mar tegnap kellett volna valaszolnom, de nem voltam gepkozelben, azaz csak nagyon keso este, akkor meg nem volt mar kedvem. Igen, tudjuk mar a nemet, a 19 het 4. napjan kisasszonyt lattak az UH-n. Igy a masodik gyermekunk is lany lesz Kép Nevunk is van neki, csak a sorrend meg kerdeses.
Vagy Madison Shannon vagy Shannon Madison, nekem a masodik variacio jobban tetszik, azzal csak az a baj, hogy a vezeteknevunk S-sel kezdodik es ugye itt amerikaban a vegere kerul a vezetek nev es szegenykem monogrammja SMS lenne, azt meg persze nem akarjuk hogy cikizzek a szulei dontese miatt. Tehat nem vegleges. De azert eloalltunk fiunevvel is, hisz a szomszedunknal is tevedtek anno, mindvegig lanyt mondtak, es fiuk szuletett. Tehat ha fiu lesz, akkor az Ethan Gabor keresztneveket kapja.

Zuzu!
En a 33. het kozepen +9 kg-nal tartok. En is nagyon elkeseredtem, de az orvosom szerint ez nem sok. Kép De a ferjem is mondta, hogy nem hiztam el, minden a pocimra ment szerencsere. De en is vigyazok. Nem is eszek/ettem zsirosat, csak nagyon keves edesseget es meg is felszettem ennyit.

El kell meselnem, milyen aranyosak az itteni baratnoim. Kepzeljetek, itt az a szokas, hogy a kismamanak tartanak egy ugy nevezett Baby-shower-t kozel a szules idopontjahoz. Ez egy meglepi parti. Tegnap ezert is nem tudtam jelentkezni. Elotte par nappal szoltak, hogy lenne-e kedvem egy kozos ebedhez. Mondtam igen, de en is akarok valami jot fozni nekik. Igy en foztem jo toltott kaposztat es marhaporkoltet rizzsel, tejfolos ubisalataval. Ok mar vartak az egyik hazban, a lakas kidiszitve, es egy csomo ismeros. Majd szokas szerint jatszottunk. Ilyenkor babas jatekokat szoktak jatszani. Az egyik az volt, hogy kisparna huzatban benne volt 5-5 dolog, ami kell egy kisbabanak es 30 masodperc alatt ki kell tapogatni mi is van benne, majd egy papirra leirni, mikor mindenki vegzett kibontottuk. Irtunk am erdekes dolgokat. A masik meg ami meg nagyon tetszett, 8 fajta bebietel volt kiteve, mindenki kapott egy-egy kanalat es a megszamozott edenyekbol meg kellett kostolni, majd leirni hogy melyikben mi van. Ez is muris, de meg sorolhatnam. Majd kaptam egy tortat, amin sok kis muanyag ujszulott baba volt a diszites. A vegen meg megleptek a csajok egy csomo ajandekkal. Meg jo hogy a Keson Vasarlok Klubjaba tartoztam. Kép Annyi mindent kapott a baba, hogy most jo darabig vasarolnom sem kell. Na jo, hetvegen meg megvesszuk a kisagyat, es akkor mar boven meg lesz mindene.
Bocsi, hogy ilyen hosszura nyulott, de nagyon orultem a partinak, foleg ez valami uj, ami errefele szokas. Tehat nagyon jol sikerult. Kép

Na most megyek, mert velem lesz tele a topik. Kép

Andi(33+5)
Andysj

Sziasztok!

Mindjárt jön a mai friss pocakos táblázat, de elöször válaszolgatnék.

Jutka!

Gratulálok! Még egy kismama! KépKép
Ha megadod az adatokat a táblázathoz, akkor Téged is beraklak.
Hallottam a dokiról, de nem ismerem.

bubu!

Köszi az aggódást. Kép
Ennek a kis sasszémnak az lett az eredménye, hogy a férjem nem enged tovább dolgozni. Úgyhogy én most éppen az éves szabadságomat töltöm, utána táppénz. Vagyis részemröl a melo befejezve egy idöre.

Dojika!

Gondolom a párod sosem örült még rúgásnak ennyire! Kép
A mi apukánk is egyre többet tapasztalja, hogy elzavarják a pocakomtól egy erös rúgással. Kép Ilyenkor persze fülig ér a szája...

Ildi!

Én indítottam el ezt a busz témát itt, mert szerdán a megálló elött hirtelen fékezett a busz, én pedig nekiestem az ajtónal a vastag kapaszkodó csönek.
Szóval ezek után én biztos nem lennék zavarban, ha ezt egy másik álló nö megkérdezi. Persze hozzáteszem, hogy csak most. Nem mernék megesküdni, hogy nem zavarna a leülés után, hogy mindenki engem néz.

Tudom, hogy itt a kutya sem figyel fel erre az illetetékesek közül, de leírom. Kb. egy éve történt a dolog. Ülök a buszon, megállóban megállunk. Ajtó nyílik. Soför megszólal:
"az elsö ajtón egy kismama szállt fel, kérem adjanak neki ülöhelyet. Köszönöm!"
Kismama leül. Busz tovább, megálló, soför megszólal:
"az elsö ajtón egy apuka szállt fel gyerekkel, kérem adjanak neki ülöhelyet! Köszönöm!"

Ezt a sofört a mai napig is látom a városban, autósként mondhatom nem pofátlan, mint a többi. Viszont utaztam is már vele azóta, de ez a kedves szöveg elmaradt. Valakinek szúrta a szemét, vagy bántotta a fülét???
Na látod ilyen esetben nem lenne kellemetlen. Az elsö ajtónál szállnék fel, tehát látnia kellene.

Kata (23+4)
Kata007

Andi!
Köszi az aggódást. Kép
Az a parti tök szuper lehetett. KépKépKép

Hát akkor Kép

<pre>
1. Catnet 6.c. 41 hét 6 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
2. Kustyi ?? 41 hét 4 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
3. TKriszta 1.c. 40 hét ?? Budapest ?? jan. 28. 2.b.
4. Zsuzs 1.c. 40 hét 5 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
5. Tmóni 0.c. 39 hét 4 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
6. Juca2 ?? 40 hét 5 n Veszprém 29 év febr. 5. 1.b.
7. SJMóni 3.c. 39 hét 1 n Budapest 28 év febr. 14. 1.b.
8. Beatrix 72.c. 38 hét 4 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
9. Tünde ?? 39 hét 1 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
10. Erika2 12.c. kb.39 hét ?? Százhalombatta 27 év ?? ??
11. Blinczi 3.c 36 hét 6 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
12. Zsebi 1.c. 34 hét 4 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
13. Zuzu 1.c. 34 hét 0 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
14. Forgi 1.c. 33 hét 5 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
15. Andysj 4.c. 33 hét 5 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
16. Kele 0.c. 33 hét 0 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
17. Kristi 4.c. 32 hét 5 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
18. Helena 27.c. 31 hét 4 n Komárom 27 év ápr. 8. 1.b.
19. Krita 6.c. 31 hét 1 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
20. Vuckó 6.c. 31 hét 1 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
21. Mummy 1.c. 30 hét 6 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
22. szanti 2.c. 30 hét 4 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
23. Száva 4.c. 30 hét ?? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
24. Katka2 2.c. 30 hét 2 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
25. bubu 1.c. 29 hét 3 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
26. Heni 1.c. 30 hét 6 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
27. Mia ?? 27 hét ?? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
28. Zsunya 6.c. 26 hét 2 n Budapest 25 év máj. 13. 1.b.
29. Csilla1 1.c. 26 hét 1 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
30. Dojika 1.c. 25 hét 1 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
31. margaréta 6.c. 24 hét 6 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
32. Mano 1.c. 24 hét 5 n Budapest ?? máj. 25. 1.b.
33. Vicamama 1.c. 24 hét 5 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
34. Bori 1.c. 24 hét 2 n Kisbodak 32 év máj. 30. 3.b.
35. Norci 5.c. 23 hét 5 n Budapest 27 év jún. 2. 1.b.
36. Kata007 4.c. 23 hét 4 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
37. Marcsi 5.c. 22 hét 4 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
38. blano ?? 21 hét 6 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
39. Any 2.c. 21 hét 4 n Debrecen 34 év jún. 17. 2.b.
40. Pucúr 4.c. 21 hét 2 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
41. Beszti 13.c. 18 hét 6 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
42. Dió 1.c. 18 hét 1 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
43. Ilke 5.c. 17 hét 5 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
44. Halacska 3.c 17 hét 3 n Kistarcsa 29 év júl. 17. 1.b.
45. Nyuszi 1.c. 15 hét 4 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
46. Forti 3.c. 14 hét 1 n Budapest 30 év aug. 9. 1.b.
47. Djeszter 2.c. 14 hét 4 n Budapest 29 év aug. 12. 2.b.
48. zsani 1.c. 12 hét 5 n Budapest 28 év aug. 15. 1.b.
49. Nóra 2.c. 11 hét 2 n Miskolc ?? aug. 29. 1.b.
50. iddi 14.c 10 hét 3 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
51. lomis 1.c. 10 hét 2 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
52. Nyusza 3.c. 8 hét 3 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
53. Gyöngyöske 3.c 8 hét 2 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
54. Kriszti 17.c 7 hét 4 n Galgamácsa 29 év szept. 25. 3.b.
55. ParaZita 2.c. 7 hét 1 n Budapest 30 év szept. 23. 1.b.
</pre>

Kata (23+4)
Kata007

Wow,
13-as a sorszámom, mindjárt Top10-es leszek.
Szép hétvégét Pocakosok, vigyázzatok magatokra és a Pocaklakókra.
Zuzu
34+0 Hihetetlen, hogy repül az idõ.
Zuzu

Sziasztok Lányok és Babák!
Ha lehet hinni az ilyesminek, akkor kislányom lesz. Andrissal a koraterhességben nem volt étvágyam, hányingerem sem, és fogytam egy kicsit. Most viszont zabálok, állandóan éhes vagyok, nem is kettõ, hanem három helyett eszem... Elég sok iker van a családban, nekem is van iker tesóm, hát nagyon kíváncsi vagyok az elso ultrahangra.
Kata007!
Adatok: bolegajudit
1 c
5 hét 3 nap
Szomolya
28 év
2002.október 09.
2. baba
Hogyan számoljátok a ciklusokat? Nekem ez a baba az elsõ ciklusra bejött, ha gyógyszer után és védekezés nélkül nézzük.
Kata! Elárulod, hogy ki a dokid? Ajánlanád is? Két hét múlva már muszály lesz elmennem valakihez...
Köszi!
Kedves Ilke!
Köszi a gratulációt! Minden jót nektek is!
Sziasztok, és jó hétvégét!
Jutka
bolegajudit (bolegajudit)

Sziasztok kismamák!
Szeretném megkérdezni, hogy nem tudjátok hogy hol csinálnak 3D ultrahangot? És hogy errõl képet vagy videót kaphat az ember?

Nagyon jó hétvégét mindenkinek, pocakosodjatok szépen KépKép

Forti (14+1)

Kép
Kép
forti

Halihóóó!

Voltam a dokinál egy kis szívhangot hallgatniKép. Mikor megkérdeztem a dokit, hogy akkor ez rendben volt-e, mondta ha nem lenne rendben minden õ már úgy szaladgálna itt mint pók a falon. Még sose láttam nõgyógyászt a falon szaladgálni Kép.

Ilke!
Csatlakozom hozzátok, de csak a következõ héttõl - a második kedden - tudok menni, mert most ezen a héten szerdáig el utazom. Ha véletlen mégis jó lenne nektek a szerda 6 annak nagyon örülnék, mert szerdánként mindenképpen kell mennem Bp-re és ez nekem kb. 50 km út.

Ja és még addig veszek egy pocakos fürdõrucit is Kép! Eddig csak a Megatoysban láttam. Tudtok esetleg máshol is?

A fürdéssel én is így vagyok. De most amikor a dokinál rákérdeztem meddig lehet kádban lubickolni erõsen felvonta a szemöldökét és nagyon morcosan mondta hogy szerinte már nem. Amikor volt fertõzésem persze nem fürödtem, de azóta megint megengedtem magamnak, pedig én is félek a fertõzéstõl a koraszülés esélye miatt. De olvastam egy jó illóolajkeveréket amit a fürdõvízbe kell tenni és kifejezetten megelõzésre szolgál: eukaliptuszolaj, pacsuliolaj és teafa olaj. Nincs rossz szaga és tényleg nem volt azóta bajom. Amúgy a gombákat egy szállodai tusolás+felfázás alkalmával szedtem össze, pedig mindeféle fertõtlenítõ szerekkel indultam útnak. Vigyázzatok az idegen helyen! Az otthoni flórát már ismeri az ember teste, persze fertõtleníteni akkor is kell.

Kata007!

Szerintem a férjednek jogos az aggodalma, meg munkahely nélkül különben is könnyebb már ilyenkor.
Én rengeteget vezetek és nem csak a buszon hülyék az emberek. A közlekedés mindenütt veszélyes üzem. Persze még az autóból nem látszódik ki a pocakom Kép. De én is jobban aggódok a sok gyagyás vagy éppen agresszív sofõr miatt mióta pocakos vagyok. És sokszor elnézem, ahogy a gyerekek is bent ülnek és tényleg értelmetlenül elõz és másokat is veszélybe sodor. Lehet hogy csak elfogult vagyok, de szerintem ezt nem lehet elég erõsen büntetni, ha rajtam múlna bevonnák azonnal a jogsiját.

Jó hétvégét mindenkinek!

Bubu
bubu

Halli Csajok!

Jelentem, hogy megkezdõdött végre (hétfõ óta) az itthoni kismama életem amit már annyira de annyira vártam. Végre pihenek, tornázom (egyenlõre kazettával), jókat fõzök és végre van idõm a Pocaklakó rezdüléseit is jobban figyelgetni, -egyszóval nagyon jóó!! Mindhárman élvezzük Kép

CSak most jutottam nethez - én is Üdvözlöm az Újakat -ezt már nem tudom követni, de gondolom (ahogy ez annak idején nálam is volt) -mindenki reagál, amire csak tud, de azért van mindig egy "hasonló korú csapat" és én is õket tudom jobban követni.

MENTÁNAK ÉS GYÕZÕNEK ÉN IS GRATULÁLOK A KISLÁNYUKHOZ!! SOK BOLDOGSÁGOT!! és külön jó volt olvasni Menta leveleit az utolsó percekben!! Kép

SZANTI és ANY!! Most olvasom, hogy végre kiderült mindkettõtöknél, hogy lány! Gratula Nektek!

BMÁRTI!
Örülök, hogy jelentkeztél - mindjárt megkeresem PiciLaci fotóit, nagyon kíváncsi vagyok rá!! A Venezia-ról közben lemondtunk nagyjából, de igazából el is halasztottuk 1 hónapos koráig.
A cumizással kapcsolatban - én nem is akartam venni és nagyon szeretném elkerülni. A kórházban maguktól adtak neki? (tudom, hogy néha elkerülhetetlen, de azért ne más döntsön ebben helyettem)
Puszi PiciLacinak Kép

ZUZU! A harmadik harmad rajtam is kezd kifogni néha.. néha nagyon fáradok, (hogy a részletekrõl ne is beszéljek..) Amikor tanítottam be az új lányt az utolsó 2 hetemen, már én is fújtattam a sok beszédtõl (mialatt én ugye a vashiánytól és a magas pulzustól alapjáraton is fújtatok).
(ez BMÁRTINAK IS SZÓL!!) -Mi most a Chicco babakocsit néztük (amit itt már oly sokan mondtatok) - és a CONCORD BABOO hordozókat a Brendonban. Van valakinek tapasztalata a COncord-al? Mi majdnem biztos, hogy ezt veszzük a kocsiba.

(folytatom új lapon..)
Mummy

BUBU!
Remélem jobban vagy azóta! A levegõvétel pedig a "mi korunkban..Kép" már tényleg nehéz néha.. Erre egy nátha csak jobban rátesz.
MINDENKI! Vigyázzon a tavasz közeledtével, mert ahogy melegszik az idõ, lassan kiszabadulnak a bacik!

KATA007 és ILDA! A buszokról én is írtam már, nekem az eddigi 30 hét alatt (lassan 31!!) összesen 1x azaz EGYSZER adták át a helyet, pedig nagy pocival is utaztam eleget buszon..elég szomorú és felháborító- Ja! és KATA! nekem is volt egy ugyanilyen esésem kb. 1 hónapja és utána 1 napig alig mozgott a Pocaklakó, úgy megijedtünk..

VUCKÓ!! MIlyen otthon lenni?? Kép

Ilkének üzenem, hogy a 28. hét óta én is nagyon kívánom a COlát és pont a COCA-COLÁT, úgyhogy néha kortyolok is, de nagyon bûntudatom van.

SZIA HENI!!!

VIsszanézegettem, hogy mi van VELED! AZ én pocakom sokkal kevesebbet feszül, mióta pihenek és köszönöm kérdésed: KITÜNÕÕ az itthoni élet!! Nagyon kellemes végre! Kép

Én is kaptam egy csomó babacuccot a bátyámtól (ott másfél éves már a lurkó)- fõleg body-kat!-csodálkoztam is, hogy ilyen sok, mert én nem terveztem, hogy ennyit veszek. Állítólag egyáltalán nem elég 2-3 db mindenbõl..persze ez nem azt jelenti, hogy túlzásba kell vinni. Én mostantól belendülök és kispapával együtt nekilátunk a babakelengyének.

AZ én POcakom is hullámzik nagyon!! (fõleg, ha számítógép elõtt ülök..jobban szereti, ha fekszem).
Legszivesebben megörökíteném valahogy, mert néha olyan erõs a mozgás -és szinte meg tudom fogni valamilyét, amikor kidugja. Van amikor játszik és elhúzza és van, amikor teljesen belesimul a kezembe. Csodálatos érzés -- AZ, hogy mennyire érzed, valószínûleg a hasfalon is múlik, -a vékonyabb típusok jobban érzik. Ráadásul a doki szerint nagyot nõtt a pöcsös - már 8,4 cm a kobakja!!

Írtam, hogy már fejjel lefelé volt -Most szombaton elugrottunk dokihoz, mert az 1 hetes gyomorrontás után (és szerintem attól) fájdogált a pocakom egyik oldala egy kicsit és képzeld el, hogy megint csücsül!! Lehet, hogy emiatt érzem ilyen erõsen a mozgását (?) Remélem visszatekeredik 2 héten belül..
Neked mekkora a pocakod körbe??? MA mért meg a védõnéni és 95 cm-s a hasim!! Õrület, nem??

Mi is volt a mail-címed?? pusza

Mindenkinek Jó Babavárást!!

Mummy (30+6) Egyre feljebb kerülök már Kata táblázatában..olyan izgi!!
Mummy

Szép jó reggelt!

Ma egy kicsit csavargunk, ugyhogy most válaszolok inkább.

Jutka!

Megkérdezem a dokimat. Csak azért kérdezem meg elöször, mert ö körzeti orvos is, tehát nem tudom, hogy mennyi emberre van kapacitása. Különben Dr. Gyurkó Tamás. Ha esetleg érdeklödni akarsz utána. Kép
A táblázatban 56. rajtszámmal indulsz Kép Ne izgasson, hogy utolsó vagy Kép én is így kezdtem.

bubu!

Ha tudnád, hogy most milyen büszkén mosolygott, amikor olvastam neki, hogy egyetértel vele és persze mindenki, hogy ne dolgozzak tovább. Kép

mummy!

Ugye milyen jó otthon? Kép Az én családom is örül neki, mert így minden napra van valami kajcsimeglepim mire hazajönnek. Eddig nem igazán volt eröm ilyesmire. Összecsaptam valami kaját és kész.
Az buszos sasszém után én is azt lestem, hogy Dórikám mozog-e és mennyit. Nekem, hála az égnek, mocorgott, úgy mint máskor.

Na mára ennyi!

Kata (23+5)
Kata007

Kata, 33 ev, szept.23-ra mondta a doki, 2. baba /de 3. terhesseg Kép / Lanyok, hogy is van ez az idoszamitas... ugyanis en napra pontosan tudom a megtermekenyules idopontjat, ...esetleg az orat is be tudnam saccolin 1-2 oras elteressel Kép/, es a szerint ma vagyok 6 hetes es 1 napos, ehhez mennyit kell adni akkor most, 10 holdhonapra kerekitve /280 nap/ ugyanis csak valamikor oktober 6 korulre jonne ki a szules varhato ideje... akkor most hogy is van ez... elfelejtettem Kép

Dojika es tobbiek, akiknek nem adjak at a helyet, nagyon sajnalom, nekem a lanyommal valo terhessegem alatt is atadtak, rendszeresen. Az elsonel meg pirultam is, mert akkor meg csak 3 honapos voltam, de aki atadta, ismeros, es tudta, hogy kismama vagyok.... zavarba hozott, na maeg nagyon jol is esett.. Itt, Tripoliban en eleg gyakran jarok az itteni helyijarattal, es nalunk mindig!!! atadjak a helyet az ujonnan felszallo noknek! Akar terhes, akar nem! Ha kisgyerekkel van, akkor meg furgebbek! Majd most ki fogom probalni, terhes nonel mennyire furgek...Kép Te Doji, ez az esti rugdosas igen szupi lehetett KépKép

Norci, Andi, KépKép

megegyszer, sulygyarapodasrol - lanyok, az en tapasztalatom az volt, hogy nem szabad sokat hizni, persze, amig benn van a lakod, nem latszik a tobbletsuly, es mindenki csak biztat, egyel ebbol is meg kostold meg azt is... de amint megszultel, mar latvanyosabb lesz a plusz kilo, es ugyanazok, akik addig ettettek, fogjak megjegyezni, jeeee, mennyit hiztal....!!! En 10 kilot hiztam anno, ossz-vissz, es a szules alatt szinte el is tunt mind, DE utana, egyel, lanyom, hogy jo kondiban legy es tudjal szoptatni... na meg egy kis leves, porkoltet, fozeleket, ugyanmar azt a kis rantott hust csak nem hagyod meg.... neked csinaltam a dobostortat, es meg sem kostolod..... szoval, utana meghiztam bizony!!!! es ezt mar nagyon nehezen tudtam leadni. Ugyhogy vigyazzatok! Este 6 utan nem kell a meleg, friss pogikat tomni a pocoba, meg a pizzat, meg a tobbieket, egyetek meg inkabb 1 kg almat, vagy egyeb gyumit! Egeszseges, nem terhelitek meg ejszakara a gyomrot, es meg fogyaszt is! Ja, es az ehsegerzet is elmulik tole. Nekem legalabbis bejott, es most is igy oltom el a "farkasehsegemet".

Na, ezt is jol kitargyaltam, bizti uncsi volt! Kép
Lella

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Kedves TI!
Kissé megkésve,de annál nagyobb örömmel értesítelek Benneteket, hogy 2002. 02. 02-án, a kiírt napon, a születésnapomon megszületett a kifiúnk: András László
58 cm és 3 kg 60 dkg. 12.50-kor kezdõdött minden, elment a nyákdugó, és 17.05-kor már meg is született. Utána egy kis bonyodalom volt a lepénnyel, nem akart eltávozni önként, így altatásban segítettek neki. Semmi káros következménye nem lett, csak egy 5 napos antibiotikumkúra.
Andris nagyon jó fiú, 20 perc alatt bekajál, aztán alszik 2-3 órát.
Minden Pocakosnak jó egészséget, problémamentes szülést és egészséges babákat kívánok!!

Üdv: TMóni
tmóni (tmón

Sziasztok!

Jó rég jártam erre, ezért átfutotttam a beírásokat!

1. Gratulálok minden friss anyukának és babukának! Kép

2. Nagyon örülök, hogy ennyi friss kismama van! Kép

Kata007
Tényleg borzasztó, hogy mennyire figyelmetlenek (nem akarok erõsebb jelzõt használi) az emberek. Az hagyján, hogy nem adják át a helyet, de néhány hete még fel is akartak állítani. Pedig már tényleg a finish-ben vagyok. Legyél sokkal határozottabb. Tanulj a sok helyvadász öregtõl! Eddig összesen 3-szor adták át a helyet az utóbbi 4 hétben. Két nõ és egy férfi. De nem egyszer elõfordul, hogy a metrón velem szemben ül 6 pasi, megnézik a bálnaderekamat, majd közömbös arccal ülnek tovább. És természetesen arra sem kell számítani, hogy majd gyerekkel átadják. Ha pedig babakocsival szállsz fel, még ki is néznek a jármûrõl. Ennyit a mo-i helyzetrõl.

Lellaval teljesen egyetértek, hogy a szülés után sokkal jobban oda kell figyelni az étkezésre. Akinek maradt "tartalék" a terhességbõl, nincs miért izgulni a tejtermelés miatt, akinek pedig nem, annak sem árt az egészséges, szelektív étkezés. S a szoptatás alatt tán még inkább megragadnak a kilók, mint a terhesség alatt.

Dojika!
Hihetetlen, hogy már a 25. hétben vagy! Kép Nagyon elrepült az idõ. Nekem már csak 1-2 hetem van hátra. Jársz még tornázni? Én hétfõn megyek Mártához. Szívesen látnálak! Kép

Mindenkinek jó egészséges és hatalmas pocakot!

Tünde
gtunde (gtunde)

Kedves Lányok!

Elõször is köszönjük a gartulációkat, nagyon jól esett, a férjem behozta még a kórházba kinyomtatva!

Gratulálok én is Ildikónak és Móninak is!

Nálunk úgy folytak az események, hogy végülis kb. de 10-ig vajúdtam otthon, megvárva a 4perces fájásokat. Aztán bementünk és annyira megijedtem a szülõszobán, hogy elõször 10 percig sírtam. Aztán a dokim megvizsgált és szerencsére már 2 ujjnyira ki voltam tágulva. Burkot repesztett még ott a vizsgálóasztalon. Onnantól erõsebbek lettek a fájások, de még tudtam kontrollálni õket a légzéssel. Ctg, majd vajúdás a kinti foteloknál (más apukák és anyukák jelenlétében, véres-magzatvízesen, nyöszörögve. Ez egy kicsit rossz volt.)
Aztán már annyira szenvedtem, hogy a szülésznõ egybõl a szülõszobát készítette össze nekem. Ott megvizsgált, de még mindig csak 2 ujjnyi voltam és azt mondta, hogy kb. 4-5 óra körül délután meglesz. Na innentõl szégyen ide szégyen oda, egyfolytában kiabáltam, nyüszítettem, hogy én ezt nem bírom odáig. Minden megfordult a fejemben akkor... Aztán kb. 1/2 2-kor éreztem halványan, hogy nyomnom meg kakilnom kell. Jött a szülésznõ és azt mondta, hogy látszik a feje, nyomhatok: Csúcs volt, szinte el se hittem Új erõre kaptam Mondtam, hogy szeretném a gátvédelemet megpróbálni. Mondták, hogy nem valószínû, hogy menni fog, de nagyon rendesek voltak mert megpróbálták. Aztán a Herczegh doki mondta, hogy vágni kell. Persze-persze!!! 1.5 cm-t vágtak, de a válla még 3-4 cm repesztett. Szerencsére paracentrálisan vágtak mert így éppen nem szakadt be a végbelemig. Csodálatos érzés volt, amikor rám rakták. Úgy éreztem, hogy hiszen még én is gyerek vagyok. Jajj annyi minden volt még, érzések meg minden. De olyan fáradt vagyok még mindig, hogy ha nem baj akkor most kicsit befejezem. De nagyon nagyon megéri!!!! Kép Csúcsszuper kislányom van, a világ legszebb kislány és tiszta apja!!! Kép Kép Zuzu! A Herczegh doki nagyon jó fej volt. Nem törõdött túl sokat velem, de én kértem is elõtte, hogy ne abajgasson agyon. Aztán amikor kellett ott termett. A gátsebem nekem nagyon nagyon fájt Még most is úszigumin ülök, ezért a kérésemre kivett a felszívódó varratokból is! Szóval nagyon klasszul viselkedett. Legközelebb is nála szeretnék szülni!
Na tényleg megyek, kicsit ledõlök, kihasználom, azt a nem túl hosszú idõt, amig lehet pihenni. Lányok! Csúcsszuper az egész!!!!
Menta
menta

TMóni!

Hatalmas gratula neked és sok-sok tejcsit! KépKép

Menta!

Olyan jó volt látni, hogy újra itt vagy. Izgultam ám érted tudod-e? Kép Délután már biztos voltam benne, hogy babázol, hiszen jelentkeztél volna ha még otthon vagy.
Tényleg örülök, hogy örülsz a babának. Csodálatos dolog anyává válni egyik pillanatról a másikra. Kép Vigyázz a picúrra és nyomj egy puszit a homlokára a nevemben!

Lella!
Az utolsó mensi napjától számolj. Úgyis úgy számolnak a dokik. Én is tudom szinte órára, hogy mikor fogant a baba, de az orvosok nem igazán figyelnek erre. Még az enyém sem, pedig nagyon is jól ismerem. Én tudom, hogy hamarabb lesz a rövid ciklusaim miatt, de a hivatalos számolással számolok én is. Szóval az utolsó mensitöl 40 hét.
Az adatokat beírtam.

És akkor a friss anyukás táblázat TMónival:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Tiduj Matilda Anna 3700 g, 57 cm 2002.01.14 ( + ) 11 nap
Mamacica Tamás 3800 g, 58 cm 2002.01.14 napra pontos baba
0611Viki Noémi 5000 g, 59 cm 2002.01.21 ( + ) 2 nap
Ildikó Napsugár 4000 g, 60 cm 2002.01.28 ( + ) 5 nap
TMóni András László 3600 g, 58 cm 2002.02.02 napra pontos baba
Menta Helen 3800 g, 55 cm 2002.02.03 ( - ) 3 nap
</pre>

Kata (23+5)
Kata007

Szijjasztok Lyányok!

MUMMY!
Úgy örülök, hogy jelentkeztél végre! Tényleg annnyi itt az Új Pocakos, hogy alig bírom követni. És igaz, ami igaz, az emberben valahogy jobban megmaradnak a vele egykorú Pocakosok.
A pocikeményedésem hál'Isten enyhült egy kicsit ( kop, kop...), de szorgalmasan szedem a MagneB6-ot és pihizek is sokat. Ja, és vettem hastartót - 7400 Ft- volt, jó, hogy lehet kapni - amire sokan azt mondják, hogy ellustítja a hasizmokat, de itthon nem hordom, had dolgozzanak õk is egy kicsit, csak ha elmegyünk valahova és tényleg jó, mert tartja a pocimat. Képzeld, az én pocim 107!!!!cm, de ennek ellenére nekem nem tûnik olyan nagynak. De, akkor lehet, hogy mégis nagyobb az átlagosnál? Gondolom gurulni fogok 8 hét múlva.....
A mérlegre már rá se merek állni, legutóbb +12kg volt.De nem is izgat. Majd szoptatásnál jobban figyelek mit eszek és akkor talán lassan visszaáll minden.

Ugye milyen fantasztikus érzés, amikor a Pocalkaló ki-kidugja egy-egy "alkatrészét" a pocin? Nekem is volt, amikor szabályosan követte a kezem és szinte belesimult. Annyira IMÁDOM!!!! Egyik nap nálunk volt egy ismerõsöm a 4 hónapos kisfiával, és az én Kismanóm egész délután bökdösött. Lehet, hogy féltékeny volt a drágám?

Hogy haladsz a babkelengyével? Nekem a legfontosabb dolgok mind megvannak, egy-két apróság kell majd, de az ráér.
Email címem: heni@galamb.net és a TIED?

Lányok,
nagyon szomorú vagyok, mert sajna igencsak megfáztam. Nem tudtok valami gyors és hatásos módszert, hogy meg tudjam fékezni a dolgot? Egyenlõre még csak az orrom folyik és igen kapar a torkom és szar a közérzetem.

FORTI!
Van egy 3D-s ultrahang neveztû topic, abban megtalálsz minden infot errõl. Csak azért nem írok róla ide, mert már annyiszor leírtuk ugyanazt a dolgot, és nem szeretnék senkit untatni vele. De ha valami kérdésed még lesz, kérdezz nyugodtan!

MENTA!
köszönjük a beszámolót, szerintem sokunkba öntöttél egy kis bátorságot, - legalábbis belém biztos! Így a 31. héten már igencsak foglalkoztat a szülés gondolata, és igencsak tele van a gatyám.De azt hiszem inkább csak azért, hogy komplikációmentes legyen a szülés és egészséges a babuci.
Ha kipihented Magad, várunk ám az élménybeszámolóval, addig is jó babázást és sok tejcit Nektek.

Na, szerintem már elegetek van belõlem, lefogom az újjaimat és mára abbahagyom, jó hétvégét Nektek!

Várom a használható módszereket ez ellen a fránya - remélem csak - nátha ellen! Mit lehet ilyankor bevenni, ami nem árthat a babának?

Heni (31+0) olyan jó már ezt leírni.....
heni

Sziasztok!

Látom nagy ma a pangás, de én azért felteszem a szokásos vasárnapi pocakos táblázatot Kép

Zuzu!
Valami feloldotta a betont! Kép Látod hanyadik vagy? Most már azt hiszem kellöképpen izgulsz... Kép

<pre>
1. Zsuzs 1.c. 41 hét 1 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
2. Juca2 ?? 41 hét 0 n Veszprém 29 év febr. 5. 1.b.
3. SJMóni 3.c. 39 hét 3 n Budapest 28 év febr. 14. 1.b.
4. Beatrix 72.c. 38 hét 6 n Budapest 36 év febr. 14. 1.b.
5. Tünde ?? 39 hét 3 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
6. Erika2 12.c. kb.39 hét ?? Százhalombatta 27 év ?? ??
7. Blinczi 3.c 37 hét 1 n Budapest 26 év márc. 3. 1.b.
8. Zsebi 1.c. 34 hét 6 n Budapest 28 év márc. 18. 1.b.
9. Zuzu 1.c. 34 hét 2 n Budapest 31 év márc. 22. 1.b.
10. Forgi 1.c. 34 hét 0 n Budapest 31 év márc. 24. 1.b.
11. Andysj 4.c. 34 hét 0 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
12. Kele 0.c. 33 hét 2 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
13. Kristi 4.c. 33 hét 0 n Erdély 29 év márc. 31. 1.b.
14. Helena 27.c. 31 hét 6 n Komárom 27 év ápr. 8. 1.b.
15. Krita 6.c. 31 hét 3 n Nyíregyháza 27 év ápr. 11. 1.b.
16. Vuckó 6.c. 31 hét 3 n Nagykovácsi 27 év ápr. 11. 1.b.
17. Mummy 1.c. 31 hét 1 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
18. szanti 2.c. 30 hét 6 n Budapest 24 év ápr. 15. 1.b.
19. Száva 4.c. 30 hét ?? Miskolc 29 év ápr. 17. 2.b.
20. Katka2 2.c. 30 hét 4 n Etyek 27 év ápr. 19. 1.b.
21. bubu 1.c. 29 hét 5 n Bp. környéke 29 év ápr. 23. 1.b.
22. Heni 1.c. 31 hét 1 n Budakeszi 23 év ápr. 25. 1.b.
23. Mia ?? 28 hét ?? Budapest 27 év máj. 8. 2.b.
24. Zsunya 6.c. 26 hét 4 n Budapest 25 év máj. 13. 1.b.
25. Csilla1 1.c. 26 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
26. Dojika 1.c. 25 hét 3 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
27. margaréta 6.c. 25 hét 1 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
28. Mano 1.c. 25 hét 0 n Budapest ?? máj. 25. 1.b.
29. Vicamama 1.c. 25 hét 0 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
30. Bori 1.c. 24 hét 4 n Kisbodak 32 év máj. 30. 3.b.
31. Norci 5.c. 24 hét 0 n Budapest 27 év jún. 2. 1.b.
32. Kata007 4.c. 23 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
33. Marcsi 5.c. 22 hét 6 n Budapest 31 év jún. 9. 2.b.
34. blano ?? 22 hét 1 n Mezökövesd 24 év jún. 15. 1.b.
35. Any 2.c. 21 hét 6 n Debrecen 34 év jún. 17. 2.b.
36. Pucúr 4.c. 21 hét 4 n Budapest 29 év jún. 21. 1.b.
37. Beszti 13.c. 19 hét 1 n Szigethalom 26 év júl. 6. 2.b.
38. Dió 1.c. 18 hét 3 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
39. Ilke 5.c. 18 hét 0 n Budapest 25 év júl. 15. 1.b.
40. Halacska 3.c 17 hét 5 n Kistarcsa 29 év júl. 17. 1.b.
41. Nyuszi 1.c. 15 hét 6 n Budapest 32 év júl. 28. 1.b.
42. Forti 3.c. 14 hét 3 n Budapest 30 év aug. 9. 1.b.
43. Djeszter 2.c. 14 hét 6 n Budapest 29 év aug. 12. 2.b.
44. zsani 1.c. 13 hét 0 n Budapest 28 év aug. 15. 1.b.
45. Nóra 2.c. 11 hét 4 n Miskolc ?? aug. 29. 1.b.
46. iddi 14.c 10 hét 5 n Budapest 36 év szept. 3. 2.b.
47. lomis 1.c. 10 hét 4 n Érd 26 év szept. 4. 2.b.
48. Nyusza 3.c. 8 hét 5 n Budapest 26 év szept. 17. 1.b.
49. Gyöngyöske 3.c 8 hét 4 n Miskolc 30 év szept. 19. 2.b.
50. Kriszti 17.c 7 hét 6 n Galgamácsa 29 év szept. 25. 3.b.
51. ParaZita 2.c. 7 hét 3 n Budapest 30 év szept. 23. 1.b.
52. Lella 13.c. 6 hét 2 n Tripoli 33 év szept. 23. 2.b.
53. bolegajudit 1.c. 5 hét 5 nap Szomolya 28 év okt. 9. 2.b.
</pre>

és akikröl nem tudunk semmit:

<pre>
Anyuka Lakhely Életkor Kiírás napja Megjegyz.
PK Svájc 29 év 2001. okt. 23
Merci Budapest 29 év 2001. nov. 01.
Zita Budapest 27 év 2001. dec. 21.
D.Rita Dunakeszi 32 év 2001. dec. 27.
Betti Eger 25 év 2002. jan. 01.
Erika Erdély 27 év 2002. jan. 17.
Chris-Klári Budapest 36 év 2002. jan. 20. megszült
Moncsi Budapest 27 év 2002. jan. 24.
Catnet Ócsa 20 év 2002. jan. 25.
Kustyi Gyõr 30 év 2002. jan. 28.
TKriszta Budapest ?? 2002. jan. 28.
Klári Pécs 28 év 2002. jan. 29. megszült
Zsú Budaörs 28 év 2002. febr. 02. megszült
</pre>

Kata (23+6)
Kata007

Kata!
A táblázatban légyszives javítsd áta 38 hét 6 napot, mert 39 hét és 3 napban vagyok. (Biztos rosszul adtam meg) Elõre is köszi
Üdv.Bea
beatrix

Szia Kata!
Szeretnék én is felkerülni a táblázatba. Kép
Malacka
1.c, 14 hét 3 nap, Budapest, 36, augusztus 8.,
Nem tudom, hogy a babák számát hogyan számoljátok, nekem ez a 3. terhességem de csak egy megszületett kislányom van.
Üdv.
Malacka
malacka

Lányok!

Sajnos nem találom, hogy ki írta 7-én, hogy nem tud járni tornára és hogy a légzést szeretné megtanulni. Van egy lány, aki tart magánban tornát és szülés elõkészítést. Esetleg érdemes lenne megkérdezni egy néhány alkalommal a szüléselõkészítés keretében megtanítaná-e a légzést.

Tud valaki kismamafürdõruhát áruló helyet?

A Brendonban az egyetlen egy kanárisárga volt a méretemben, ezenkívül volt egy klassz darab , amit ajánlottak bálnaméretben /44-es/. Mondta az elárúsító, hogy majd belenövök - meg azt is mondta majd áprilisban kapnak új szállítmányt. - Ez csúcs szuper!!! Hát ez a fiatal leány nem nagyon képes beleélni magát egy terhes helyzetébe ... Kb. ugyanezt végig játszottuk a testszínû harisnyával és a pamutnadrággal! Szóval ha kismama vagy akkor formátlan hülye tyúk vagy akinek úgyis mindegy ...
Na ha nem lennék ilyen strapabíró az önérzetem most romokban heverne.
Egyébként amásik lány kedves volt és a babás boltjukban minden eladó normális volt. Vettem náluk cseh kifogót és dupla kapcsos bodyt.

Bubu
bubu

Sziasztok!

beatrix!

Ok, javítva!

Malacka!

Ok, benne vagy és boldog babavárást! Kép

Kata (24+0)
Kata007

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X