Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat. Egyenlőre egy gyors bekukk. Már itthon vagyunk. Vasárnap haza is jöhettünk. Azóta sajnos semmire sincs idő. Ricsi képes órákig szopizni, lógni a cicin 10-15 perces megszakításokkal, azaz alvással. Ez megy még éjjel is, szóval nem sokat alszunk. Apa közben rászoktatta a cumira, de ezzel sem sikerült megnyugtatni, mert sír, ha nem szopizhat. :(
Most talán sikerült lefektetni és alszik.

Hogyan lehet képet felrakni? Sajnos amik a gépen vannak túl nagy méretűek és nem engedi feltenni. Valaki tud segíteni?

Puszi: Évi
ranpo

Krisszi!
Sikerült megbőgetni,párom meg itt rötyög rajtam....
Már annyira várom Én is ezeket az érzéseket,ma jobbra balra dölöngélek ,hányingerem van.

Menni kell nemsokára ctg-re.
Addig elvagyok.Bár kómás vagyok.....

Sz-Kata!
Látom megnyugodtál Te is.Ügyesek vagyunk így a vége felé.A 36.+5 napon volt baba bpd-je 83mm,OFD107 mm,HC300mm.
És ha ágiékkal szülsz,hidd el Neked nagy szerencséd van ,mert saját környezet és nem idegen emberek .Azt csinálsz amit akarsz,kádfürdőt próbáld ki mindenképp,Én bizti végig benne ülnék ha otthon csinálnánk az egészet.

Kutyával alig bírok elmenni 100m-t.ugylátszik tényleg a végét járhatjuk,mert múlthéten ilyenkor még ráncigált,most meg cammog mellettem.
:)

na megyek reggelizni,lehet attól van hányingerem...

állítólag az utólagos méhöszehúzódás nem mindenkinél jelentkezik,de olyan mint amikor keményedik a hasad..

Piciri!Látom Te se bírtad ki ne menj be suliba.Én hangosan beszélek babához,elmondom Neki mi fog történni szülés alatt,mi várja itt kint,minden nap beszélek Vele ezekről a dolgokról,Próbálom Magamat és Őt is felkészíteni a dolgokra,ne úgy éljük meg mint egy trauma.....Majd meglátjuk....

sue
38+5
suezika

Sziasztok lányok!

Krisszi!
Hihetetlenül szemléletes volt a történeted, a végén én is elpityeredtem, valahol azért sajnálom hogy nem élhettem át ezeket az érzéseket, de most már hogy mi is túl vagyunk a szülésen, boldog is vagyok, (és inkább boldog mint sajnálom), hogy minden oké velünk is, és Gesztikém gyönyörű, egészséges kisbaba. Nálunk is volt köldökzsinór a nyak körül (kétszer...) úgyhogy izgi lett volna a kitolás... De a lényeg, hogy ez már a múlt, és most itt szuszog a mi tejillatú kis emberkénk. :lol:

Sz_Kata!
Méhösszehúzódás: érdekes módon én nem is emlékszem rá, bár biztosan húzódott mert kaptam az oxytocin injekciókat, naponta 3-at, majdnem végig míg bent voltam. Nekem nem tűnt fájdalmasabbnak egy mensi görcsnél, bár lehet ez nem mérvadó, mert ugye engem császároztak, és leginkább a sebemre koncentráltam, az szörnyen húzódott az első napokban. Viszont most már alig érzem :wink:

Nózi!
Tündéri a kisfiú, és férjemmel megállapítottuk, úgy látszik minden baba szeret odabújni valamihez, Gesztit néha ugyanilyen pózban találjuk! :lol: Valahogy odakúszik az ágy széléhez, a fejvédő párnához, és ott alszik. Sőt, volt már hogy teljesen keresztben feküdt az ágyban. Még jó, hogy az érzékelőlapról nem mászott le.

Ranpo!

Detto ugyanez a helyzet nálunk!!! Geszti órákig képes nyammogni a cicin, közben be-bealszik, olyankor próbálom büfiztetni, ami nemtetszést vált ki belőle, összehúzza magát, aztán vissza cicire. Ma éjjel pl. éjféltől nem volt hajlandó aludni egész hajnali 5-ig, párommal felváltva figyeltük, mert egyfolytában tornázott, hatalmas szemekkel nézelődött, és persze sírt. Ilyenkor olyan tanácstalanok vagyunk!!! Éhes nem lehetett, mert benyomott 100 gr-t két részletben, de még ettől sem volt hajlandó elaludni, sőt még energikusabb lett. Amikor majdnem sikerült az alvás, akkor csuklani kezdett szegénykém, de nagyon, ez felrázta a pociját és bukott egy jó nagy adagot, akkor ezért sírt. Én is bőgni kezdtem, már annyira sajnáltam és annyira álmos voltam... :oops:
Nálatok hogy megy a cicizés utáni elalvás? Meg úgy összességében mi a tapasztalatod ezen a téren?
Előfordul-e olyan, hogy cicizés közben valamiért kicsusszan a szájából a cici és rögtön bealszik, holott még alig evett valamit, aztán visszakönyörögni a szájába nagyon nehéz, vagy nem is megy? Ilyenkor persze 1-2 óra múlva már sír, hogy éhes.
Jaj nagyon nehéz ez az első időszak... Úgy izgulok, hogy mindent rendben csináljunk.

Kép
mamy

Sziasztok!

De aranyosak vagytok, hogy így tetszett a történetünk. De tényleg, mindent leírtam, amit akkor éreztem, remélem, nem lett túl félelemetes. Azt nem is mondom, hogy már a gátvarrás közben azt kérdeztem a dokimtól - és nem szájhősködésből, hanem mert tényleg így gondoltam - hogy mikor jöhet a következő? Szóval erről ennyit, csodálatos a természet és csodálatos az emberi - főleg a NŐI :lol: test,

Piciza - illat... nem akarok kiábrándító lenni, de pont olyan az illata, mint a frissen született kiscicáknak, kutyáknak. A magzatvíznek és a vérnek egy sajátos, de finom kis egyvelege.

Majd még ma összeírom az "ami nekem bejött a szülésnél listát" hátha tudok segíteni Nektek!

Most elszaladok a gyógyszertárba, remélem, nem ébred fel a kis tejcsiillatú csomag. :wink:

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Sziasztok!

Krisszi: nagyon tetszett a szülésleírás - olyan őszinte és valóságos.
Nincs otthon is gépetek, Vagy a net hiányzik? Tök jó lenne, ha tudnál jönni...
Fránya technika miatt elfogyunk.

Siba:
Ne már, Te is Ikeáztál tegnap? Én a Börsiben voltam - ott is voltak sokan, de teljesen OK volt. Bár be kell vallanom, hogy egy jó részét az időnek kajálással töltöttem...
De végre megvettük a komódot a gyerekszobába, és egy tök olcsót választottunk, amit majd lefestünk.
Jaj, és vett a papája Bendusnak egy olyan nagyon aranyos répás nyuszit - imádom!!! (Eddig én csak másoknak vettem ilyet, de most végre nekünk is lesz saját.)

Csak még össze is kell rakni, de azt nem vállalom.
Sztem otthon ülni meg tök unalmas. én csak a BKV-zást nem bírom már. Az autóban meg nyomja a tüdőmet a gyermek.

KISÜTÖTT A NAPOCSKA!!!!!!!!!

Na, hétvégén még vár egy jó kis aljzatbetonozás, takarítás téma.

Sz_kata:
Na, képek a tetőtérről???
Most ott egy szoba lett kialakítva, avagy kettő?

Tényleg a szoptatási tanfolyamon nem okítottak Téged, hogy mit kell csinálni, ha gyerek folyamatosan cicin lóg, de nem eszik mégsem eleget?
Azt hiszem szoptatásból még mindég nagyon felkészületlen vagyok.

Iza:
Eszméletlenül rendes vagy, hogy bevállalod a táblicsku vezetését!!!
Minden tiszteletem a Tiéd!

Üdv,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Bocsánat,de annyit írtatok,nem tudom mindent visszaolvasni.Drága anyukák,de jó nektek!!Én is úgy ölelgetném már a kislányunkat!!

Ákata:

Nem mondod,hogy voltatok a Péterfyben 1 hetet?És én nem voltam ott?Én vagyok a gyógytornász.Mindig csütörtökön délután vagyok ott.Lehet pont szabin voltam?
Helyesek a lányok,így már engedte a gép,hogy megnézzem.

Krisszi:

Ne parázz,a büfitől azért nem fullad meg.Bár szerintem szerencsés evés után hasra tenni,vagy legalább oldalra.Persze erről is ha olvasnál,100 félét fognak írni.

Tűzmanó:

Bocsi,lámpával kapcsolatban lehet rosszul emélékszem.Fa lámpa,sünis?Lehet az gesztenye volt.Biztos kihagy az eszem.

teszek fel majd 4-d-s képet,de sajnos nem tudom,hogy kell.Majd megkérdek egy hozzáértőt.

szép napot mindenkinek.

KépKép
rönci

Sue,

Nekem nincs kutyám, így a cicussal durmolunk nagyokat :lol: Egész nap képesek vagyunk ágyban lenni :oops:
hányinger: tudod, hogy ez is egy jele lehet a vajúdás megkezdésének?! :shock:

Boróka,

Fent egy egész lakosztály van :) Egyenlőre egy nagy hálószoba van berendezve, itt van most a kiságy is. Aztán majd idővel lesz gyerekszoba berendezés is. Viszont, ami nagy áldás, hogy van fent (illetve csak lesz, de a budi már berakva) egy fürdő, így nem kell éjjelente négyszer (!) lejárkálnom pisilni. Nemsokára tényleg teszek fel képet, csak még a függönyfeltevést várom, mert azuram annyit dolgozik, hogy még nem ért rá megcsinálni. Esküszöm, már nézegettem a fúrót, hogy én mingyá elkezdek furkálni oszt megleszünk. Nem lehet ez akkora ördöngősség (ha apasik mind meg tudják csinálni :) ) :lol:

Ócsó ikejás komódot mi is vettünk, még mintát is festettem rá, tök jó lett, egész jól elkreatívkodtam vele :lol:

Cicin lógás: most ezt úgy érted, hogy csak komfortszopizik és nem eszik, vagy eszik, csak egyszerre keveset? Mert nem mindegy.
De én biztos hogy ha valamit nem tudok, nem átallok majd telefonos segítséget kérni szoptatási tanácsadótól. Mert hiába ültem végig két előadást, azért a gyakorlatban majd biztos lesznek problémák.

Puszi
sz_kata

Sziasztok!

Mamy, Te is világra hoztad Gesztit, persze az más élmény, de az a Te saját élményed. Teljesen mindegy, hogy mi történt előtte, lényeg, hogy a kezedben van és mindketten jól vagytok :wink: .
Ricsi is mindig cicin alszik el, utána kicsit büfiztetem, persze alszik tovább.
Mindig mérem, hogy mennyit evett, most az első hónapban fontos tudnom, hogy azért sír vajon, mert éhes, vagy valami más baja van? Mondjuk a pici babákat nyugodtan mellre lehet tenni, ahányszor csak akarják. Nálunk persze problémás volt a tejci - start, ezért is kellett a mérleg, de azét első babánál egyáltalán nem hülyeség a mérleg, megnyugtató a mamának is...
Lassan kezd beindulni a tejem, ma már kétszer szopizott 60 grammokat, ahhoz képest, hogy három napja még 20 grammal is boldog voltam, már nem is olyan rosssz. Így alszik két-három órákat, éjszak meg négyet is.
Viszont én olyan szarul alszom, ha egyszer felkelek, már nem tudok visszaaludni, hát ezért neteztem éjszaka. A baba tök rendes, felőle szinte az egész ájszakát átaludhatnám, a hiba az én készülékemben van. :(
Mamy, mi csináltunk neki a szopispárnából egy kis kuckót, nem érezte jól magát a nagy babaágyban, így viszont olyan kis nyugodt, gondolom, a méhemre emlékezteti a helyzet.

Rönci, igen, oldalra szoktam fektetni ilyenkor és tényleg, mindenki mást mond! :lol:

SzKAta - kb két-három napig voltak összehúzódások, inkább az első nap voltak erősebbek, jó kis déja vu-m volt a vajúdásról, de azért meg sem közelíti azt! Amúgy meg nem fölösleges fájdalom, hisz húzódik össze a méh. Szopizás alatt erősebb, sót, ez a hatékony szopi jele, de tényleg kibírható!

Málnalevéltea, Caomilla 15 - nyomjátok, ugye? (ez utóbbi a hasfájós babáknak is jó ám, most kérdeztem meg a patikában. meg az édesköménytea, mamába öntve és átmegy a babába a tejcsivel)

pusz,
Krisz

Lilypie Third Birthday tickers

krisszi

Hello Csajok, megint én... :)

Piciri, Évi, Rönci, remélem segít, csináltam egy képfeltöltős útmutatót :) 1157104610.34.doc

Boróka, én az örsön voltam és este, de ott meg voltak bolondulva az emberek, mindenki úgy tolta a kocsikat, mintha az életéért shoppingolna... :( A budaörsi nem volt kifosztva a gyerekrészlegen? Akartam venni gumis lepedőt és babapaplant, de egyik sem volt már. Bénáááák...

Jaj egyébként ez is érdekes, hogy van aki nem szereti az otthonülést, de én olyan jól elvagyok....nem akaródzik már sehova se menni, pedig régen állandóan mehetnékem volt, 5 percet nem tudtam itthon maradni.. istenien elvagyok, bepótolom a régi könyvelmaradásokat, du kiülök a teraszra olvasni, főzőcskézek, takarítok, tornázok, tiszta nyugdíjas feeling...isteni... ha meglesz a baba, akkor biztos pár évig nem lesz nyugalom...

Mamy, azért az nem semmi, hogy már nem is érzed a vágást! Juj, alvás nélkül. Nehéz lehet.

Szkata, 4 pisi? Nálam 6-8/éjszaka, még szerencse, hogy csak pár lépést kell mennem. A kis lakás előnyei :)

Iza, elküldtem a táblát, úgyhogy akkor ezennel átadom a stafétát és még egyszer nagyon köszi. Szerintem egy pár embert ki lehetne venni, de nekem nincs tippem, hogy kiket. Szerintetek? Ki nem jelentkezett már régóta?

Még utoljára felteszem:
Kép
Kép

Pusz:
MSE

Kép
siba

Sziasztok!

Krisszi
Nagyon tetszett a történeted, olyan jol leírtad, mindent részletesen. A végére én is meghatódtam. :)

A szülés utáni méhösszehúzódás nem értelmetlen, mert az azt jelenti hogy kezdi visszanyerni a méreteit a méh.

Én éjszaka van amikor óránként járok wc-re és sajnos elég messze van a helység. Falat meg nem tudunk bontani, pedig ha lehetne akkor pont ott lenne két lépésre. Így meg át kell mennem az étkezőn, előszobán és a konyhán.

Délután megyek és nézek magamnak valami felsőt, mert már csak 3 nyári felsőm van, ami még jo rám.

Szerintetek mikor érdemes a kiságyat összerakni, hogy ne porosodjon, meg ilyenek. Már ugy megnézném úgy kész állapotban, de azt sem akarom hogy ott álljon még sokáig, vagy ki tudja. Ti mikor raktátok össze?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

En is megirom a sajat kis tortenetemet...

Augusztus mar terhes volt, toxemiam miatt ketnaponta jartam cuccal megrakodva a korhazba. Mivel 14-tol nincs a dokibacsink az
utcso terhesgondozasra bementem 11-en. Igy utolag: ne tettem volna. ugyanis fejebe vette, hogy nekem aznap szulni kell. De a
nagyfiu nem aludt az ejszaka, 3 orat vartam a korhazban ctg, terhesgondozas+doki, ugyhogy eszem agaban sem volt szulni
azonnal. Mondta, hogy megvizsgal, es megpiszkalt, de azt hatarozottan elutasitottam, mintahogy a szuloszoban nulla fajasra a burokrepesztest. Ugyanis fel kellett mennem cuccostul a szuloszobara, ott 1 oran keresztul gyozkodott rola mindenki, hogy
milyen klassz ha ma szulok. Mondtam, hogy merjenek vernyomast, az epp rendben volt, de elotte egy oraval meg magas. Vegulis
abban maradtunk, hogy en erzem hogy hamarosan ugyis kibujik, minden vagyam az alvas. Este 9-hajnali 2-ig olyan jot aludtam
mint az elmult napokban soha! Viszont akkor mensiszeru gorcseim voltak, amit korantsem nevenek fajasnak, inkabb csak
fajdigalgatasnak. Este kerdeztem az ugyeletes dokit, hogy nyilhatok e ugy, hogy nem faj csak kemenyedek. CSODAK PEDIG
NINCSENEK, jott a valasz...Mivel hajnalban egy korhazban nemigen tud az ember ellazulni, foleg ugy, hogy ne zavarjon senkit,
bementem a wc-be es olvasgattam. negyed 5 fele elment a nyakdugo, erre fel nagy boszen lezuhanyoztam. AMikor ezzel vegeztem, mint ha 0-rol kapasbol 100-ra tekertek volna valamit, azt hittem megpusztulok olyan fajasok jottek. ora nem kellett, a
fajdalom mar ismeros volt, tudtam, hogy itt a "veg". Sajnos kapasbol 1-2 perces fajasok jottek fel perces szunetekkel. Annyi
erom volt csak, hogy felkeltsem az ugyeletes novert es megkerjem hogy a torulkozom helyett hozza a taskamat. Innentol veszik
minden homalyba szamomra. Felhivtam a dulamat, hogy jojjon. Felhivtam a ferjemet, hogy lesz baba, arra emlekszem, hogy a
nover vitte a taskat en meg leptem egyet fajas, majd megint leptem megint fajas. Kb 15 perc alatt tettem meg 50m-t. A nover
kerte hogy azert haladjunk is.Szuloszoban mondtak, hogy telthaz, hivjak a dokimat, akkor talan akkor ert haza az elozo
szulesebol, majd menjek ctg-re. Ott hagytak. Iszonyu volt, jajjgattam, mert ugy konyebb volt, de voltak percek amik oraknak
tuntek es volt fel ora ami 1 percnek. Tenyleg mintha elkabitottak volna, de a fajdalmat ereztem es a kiszamithatatlansag es
az egyedullet inkabb ketsegbe ejtett. Elso perctol szidtam magamat, hogy ha mar tudtam mi ez, akkor miert csinalom
ujra.....Akkor ott megfogadtam, hogy en soha tobbet nem szulok. Ez most meg oke,de aztan SOHA. Nem tudom mi tortent, azt
tudom hogy onallositottam magamat, kikapcsoltam a ctg-t elhagytam a szobat, elment pisilni, kivettem a fiokjukbol vattat,
mert ugye a taskamat csak elraktak valahova. Sehol senki, aztan egyszer befut a dokim, aki valtig allitja, hogy nekem jobb
lett volna 10 oraval elobb szulni, mondtam neki, hogy nekem most kell es kesz. Probalkozott szegeny, hogy fekudjek fel, de en
nem voltam hajlando, hatasszunet utan mondta, hogy akkor lerak a foldre egy lepedot, mert mar 5 ujjnyi es megrepeszti a
burkot, folyt is a magzattviz. Aztan kiment en a szivhangos valamit azonnyomban leszedtem magamrol, elment pisilni.
Visszajott azert csovalta a fejet, de gondolom tudta, hogy egyedul egy 120 kilos novel nem igen tud mit kezdeni. Aztan
befutott a dulam es vegre valaki nem akart megnevelni. Aranyos volt, montam neki, hogy FAJ, mondta, hogy sajnos mindenkinek
faj, de ezek a fajasok kozelebb visznek a babahoz. Aztan jott a szuleszno, hogy nem volt beotes, aztan nyomtam egy picit de
nem a gyerek jott, majd meg ujjal kinyomkodta a beleimet, hogy ures legyen, marhara fajt ez is.Aztan mondtam , hogy nyomok es
hagytak. Ekkor mar felfekudtem, mert az esett jol. Mondtak hogy lazitsak, de ugy ereztem leesem az asztalrol, es meginkabb
gorcsben voltam. Akkor beugrott, hogy ilyenkor vagtak a multkor is es mar lattam is az ollot. Nyiss, nyomtam kettot kijott a
baba. ENNEL CSODALATOSABB ERZES NINCS A FOLDON!AKARHANY GYEREKET SZULOK!!!!EZ VALAMI FANTASZTIKUS es hasonlok jartak a fejemben. Sajnos repedtem is, de a doki gyorsan elszaladt a babahoz, mint megtudtam, mert szemlatomast is orias. Igy persze
egy csomo ideig vizsgaltak, varrtak, mindent ellenoriztek, mert az uh becsleshez kepest majd 1 kilo plusszal szuletett
BAlint. 4600g. A centit meg sem kerdeztem, felhivtam a ferjemet es anyamat hogy telefonaljanak veg mindenkit, mert erom nem
sok maradt.6,45 volt ekkor. Szoval alig 2 oras vajudassal megusztam, mondhatna a kivulallo, de en kerem nem cserelnek ilyenre egy lightosabb 12 orat (a nagy fiammal olyan volt).

Meg azota nem talalkoztam a dulammal, de tenyleg alig emlekszem valamire....
Vendég

Sz-Kata, nekem nem voltak szules utan mehoszzehuzodasaim, vagy legalabbis nem vettem eszre oket… A korhazban 4-en voltunk a szobaban, 3 csaszaros meg en. A csaszarosok naponta tobbszor kaptak fenekbe szurit, azt hiszem az osszehuzodasok csillapitasara.

Ranpo, a kepeket le kell kicsinyiteni, mert max 600 x 600 pixelest lehet feltenni. A kepkezelo programoknak van altalaban egy RESIZE funkciojuk, ott tudod a kepeket lekicsinyiteni.

Suezika, nagyon szurkolok!!! Ugyes legy!

Viola
fj35

Csengo,

en meg nem fejeztem be a szulestortenetemet, de majd hamarosan elkeszul es felrakom. Egy kicsit hasonlo a tiedhez abban, hogy egyik pillanatrol a masikra jottek a brutalis fajasok, miutan hatott a zsele. Nem lehetseges, hogy esetleg neked is adtak valamit, amitol igy hirtelen beindultak a dolgok? Csak ugy eszembe jutott, hogy ahogy irtad, hogy annyira forsziroztak a szulest a korhazban.

Viola
fj35

Nozi,

nalunk is ugyanez van: keskeny csipo, vekony es hosszu labak, es oriasi kerek pocak, kivaltkepp evesek utan!

Viola
fj35

Sziasztok!

Csengo!
Hát nem volt vmi kellemes amin átmentél, de pótolt a nagy csodababa, aki megszületett. :) Még szerencse, hogy 2 óráig tartott, de igazad volt, hogy nem engedted, hogy hamarabb elindítsa az orvos. Lehet, hogy úgy még tovább tartott volna...Mindegy minden jó, ha vége jó :) :)

Siba!
A táblát én végignéztem és szerintem régen nem írt (bocs,ha esetleg vkit felsorolok és nem kellett volna) : Franciamama, Timota, Kriszkrosz. Utánam levőket nem tudom. :D

Kismamik, frissen szült anyukák! Nektek is van/volt olyan, hogy menés közben az alhasatokban nyillalások vannak, meg hólyag környékén?

Tényleg tök jó, hogy a banda egyik fele várja a babát, a másik fele meg gyakorlati kérdésekkel foglalkozik a baba révén. Remélem mki eljut ide egyszer. :) Mindenesetre addig is sok hasznos infot, tanácsot olvashatunk a frissen szült mamiktól :)

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok! :)

Bármennyire is szeretném, és hiába az első napom itthon, sajnos totál nem tudok visszaolvasni, mert az egész nap rohanás volt (szó szerint minden hivatalos és nem hivatalos ügy 1 teljes nap/ db) , most meg utazunk vidékre egész hétvégére... Hiányozni fogtok :lol:

Csak be akartam köszönni, mindenkinek nagyon kellemes hétvégét remélem szebb lesz az idő mint az elmúlt napokban... :wink:

Aztán majd ami most meg ami hétvégén termelődik, majd hétfőn nekiállok...

Vigyázzatok magatokra!

Tűzmanó
Vendég

Nagyon köszönöm a segítséget,hát egyedül biztos nem tudtam volna feltenni a képeket.
Íme a nagylány!!

Kép Kép

KépKép
rönci

Sziasztok,

Anyukám itt volt a pasijával, és mondtam, hogy élet-halál kérdése, hogy feltegye a függönyöket :) Feltette. ; ) Úgyhogy végre készen vagyunk :lol: :lol:
Teszek fel képeket.
Csak hogy megmutassam, honnan indultunk: Kép

és ez lett a végeredmény:

Kép
Kép

A fal színe a már sokat emlegetett tejes kakaó, de mindig más az árnyalat, a napszaktól függően. A függyönyöket, a díszpárnákat, (kivéve az elefántost) a gyerekágy fejvédőjét én varrtam, szinte hihetetlen, a két balkezemmel :lol: Az ágyvéget pedig szintén sk kárpitoztam, még a gombokat is én húztam be!! Rájöttem, hogy ilyeneket alkotni jó!!! :lol:
sz_kata

És még egy sk munka, ócsó ikejás komódból kicsit csajos komód:
Kép
sz_kata

Ja, és a babaágy helye még nem végleges, lehet hogy az ágyunk másik oldalánál lesz jobb helyen, majd meglátjuk. a pelenkázó már nem fért rá a képre, az is ócsó ikejás, kicsit "kipofozva". Kell még néhány bútor a cuccainknak, de most egynelőre így is túlköltekezésben vagyunk, ahogy az már lakásfelújításnál lenni szokott :wink:
sz_kata

Simigabi!

Jaj, de jó neked...is! Gratula!!! :D
Irigy....

Sz-Kata!

Ezt hogy csináltad? Mármint a mintát?
...és egyáltalán, Te mit csinálsz még itt? Miért nem szülsz? :shock: :)

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bali, :lol:

szülésig a programom: alvás, döglés, netezés, félóránként pisilés :lol: :lol: (hú, ez rímel is :D )
Közben pedig az összes ismerős, rokon adja a tuti tippeket, hogy mikor fogok szülni. Petike meg hülyére röhögi odabent magát, mert ő már tudja... :wink:

minta: egy tapétán lévő mintát másoltam zsírpapírra, azt pedig egyik oladlán ragadós papírra, kivágtam kis darabonként, felragasztottam, lepácoltam a bútort, a mintát meg kis ecsettel kifestettem. Eccerű :lol: Tudod, maaarhára ráérek ám :wink:
sz_kata

Boróka,

Ezt meg a te kérdésed alapján ollózom most ide, sztem érdekes:

" Közönség: Rengeteget szoptattam a babámat, különösen az elején állandóan cicin volt, órákig. Képes volt órákig szopni, és fél óra múlva újra. És elkezdett fájni esténként, meg éjszakánként a hasa. Nagyon megijedtem, hogy hátha a folyamatos evéstől. És nyugtatta is magát a szopizással. Biztos vagyok benne, hogy hasfájása volt, mert feszült, görcsölt, feszítette magát, lehetett látni, hogy pociproblémája van.

Rózsa Ibolya: Nem kifejezetten ettől fájhatott. Vannak kifejezetten hasfájós babák, akikkel nem tudsz mit csinálni. Ők hasfájós típusúak, mindenképpen fáj a hasuk, aztán általában három hónapos korra mintha elvágták volna, kész, elmúlik. Az a legkésőbbi időpont, amikorra el szokott múlni. De a gyakran, igény szerint szoptatott babáknál olyan is van, hogy mivel nagyon sokszor mellre teszed, és azt tapasztalod, hogy ráteszed az egyikre, szopizik, leteszed, fél óra múlva újra kér, átteszed a másikra, így mindig csak az elejét issza meg a tejnek. Viszont a tejnek az a tulajdonsága, hogy amikor mellre teszed a babát, akkor az eleje az hígabb – vizesebbnek is lehet akár mondani –, de én inkább úgy mondanám, hogy laktózban, vagyis tejcukorban gazdagabb ez a tej. Amikor sokáig van mellen a baba, mondjuk egy óráig is, akkor kiszopizza a hátsó tejet is. A hátsó tej zsírosabb és kevesebb benne a laktóz. Akkora a különbség, hogy az eleje a tejnek csak egy százaléknyi zsírt tartalmaz, a vége akár tizenkettőt is tartalmazhat. Most gondoljunk a bolti tejre, ahol a legzsírosabb is csak három egész hatos. Tehát, a mi tejünknek a vége, amit a kisbaba mondjuk egy óra után kiszopizik, az akár tizenkét százalékos is lehet. Nagyon zsíros. De, ha a baba mindig csak az elejét issza meg a tejcsinek, akkor csak azt a jó kis cukros tejet issza. Ez a cukor viszont erjedni kezd a pocakjában – van egy bizonyos enzim a belekben, a laktázenzim, ami ilyenkor nem bírja feldolgozni ezt a rengeteg laktózt, ezt a rengeteg tejcukrot és ezért ez egész egyszerűen elkezd ott erjedni –, és az gázképződést indít meg, ettől fájhat a baba pocakja. Ilyenkor a megoldás az nem az, hogy nem szoptatom meg olyan gyakran, amikor ő szeretné, hanem az a megoldás, hogy visszateszem ugyanarra a mellre többször. Ha rövid időn belül nagyon gyakran kér a baba, és csak rövideket szopizik, akkor két-három órán belül ugyanarra a mellre teszem vissza, és csak utána teszem át a másikra.
Egyébként általában azt javasoljuk, hogy mind a két mellből szoptassatok egy-egy alkalommal. Érdemes azt csinálni, hogy ráteszitek a babátokat az egyikre, rajta hagyjátok jó sokáig – ez azt jelenti, hogy egy húsz perc minimum, tehát ez a legkevesebb, de kérlek benneteket, hogy bármiféle számot hallotok most itt tőlem, azt ne vegyétek készpénznek, az nem azt jelenti, hogy addig kell, az azt jelenti, hogy körülbelül, vagy minimum, vagy nagyjából, de minden baba más és más. Lesz olyan baba, aki öt percet szopizik a kezdetek kezdetén és nem hajlandó tovább, és lesz olyan baba, akit negyven perc után már úgy kell leszedni, hogy gyere már a másikra. Tehát, minden baba más, és nem lehet ráhúzni egy sémát a gyerekekre. De az ideális az, hogyha minél tovább szopizik az egyik mellen, hagyjuk, hogy jól kiürítse, megigya a hátsó tejet, utána fölvesszük, megbüfiztetjük és áttesszük a másikra. Hogy ott öt percet szopizik, vagy még negyvenet, azt már nyugodtan rá lehet bízni. Ha így szopizik, akkor nem fog fájni a hasa, legalább is nem a laktóztól. Ha ennek ellenére fáj a pocija, akkor ő egy hasfájós baba. Akkor érdemes masszírozgatni, meg tornáztatni."
sz_kata

Ma iskolába indult a fiam! :D 1/b... hááát, fura.... :D :shock:

Sz_Kata!

Nagyon ügyi vagy! :D Te tudsz aludni? :shock:

Nem tudom, hogy az én figyelmemet kerülte-e el vagy ez egy ilyen szerencsés topik, - de azért ha mégis van köztetek egyszerű földi hlandó,- az árulja már el nekem, mi a tuti kenőcs aranyérre! :shock: :D
Köszi! :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Sziasztok!

SZ-Kata!
Nagyon hangulatos lett a szoba,mostmár csak a baba hiányzik belőle.

Mi voltunk ma sotén, szerencsére nem vizsgáltak meg ,így talán megvárjuk a hétfőt,bár ma rettenet sokat keményedek,szinte 5 percenként és egész nap vannak olyan kicsi menses szerű görcsök.Ma megkértem a kislányt az éjszaka maradjon még bent ha lehetséges ,mert ha véletlenül dokibá nem jönne be,a mai ügyeletesek nemigazán szimpik Nekem....
A mai ctg igen rossz élménnyel ért véget ,eddig fogadott szülésznőnk foglalkozott Velünk, de ma sajna nem volt bent és képzeljétek aludt baba, erre úgy megrángatták a pocakomat ,hogy azt hittem ott durranok szét.Rögtön eszembe jutott ,hogy ez azért jobb mint a duda amivel felébresztenék,de akkor is mondom majd a Nikinek micsoda dúvadak.....

Hazajöttünk azóta meg aludtam,éjjel megint forgolódhatok,vagy lehet menni kell,majd mglátjuk,mindenesetre Osoa 75 megígérte ,megírja Nektek ha megszületett baba.
Most megyek lefekszem ,mert amióta itt írok fáj a hasam....
sue
38+5
suezika

Szia Bali!

Szerintem nincsen tuti kenöcs aranyérre. Nekem mindkét szülés után valami iszonyatos aranyereim lettek, hogy nem a gátsebemtöl, hanem azoktól nem tudtam sem ülni, sem állni, csak a falat kaparni. Én is mindenfélét kipróbáltam már kínomban, de csak egy segít, ha segít. Saját kis kacsóval masszírozni, ami ugyan szintén rendesen fáj, de ez az egyetlen módszer, ami érdemi javulást hozott és másodszor már nem kellett hónapokig kínlódnom.

Szopis témához:
én mindét lánykámat igény szerint szoptattam. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a nagyobbik egész nap - gyakorlatilag szünet nélkül - képes volt szopni. Baromira fájt, valamit tutira rosszul csináltam. Az elején még cserélgettem félóránként a mellett, aztán feladtam és csak óránként cseréltem.
Ha elaludt a baba, hát elaludt, ha büfizett jó, ha nem, hát nem. Sose buktak, pedig rengeteget ittak és nem mindig büfiztek.

Megjött a családom, mennem kell.

Én már úgy szeretnék szülni, hiába tudom, hogy baromira tud fájni. Szeretném már végre azt a kis szuszogó csomagot a kezemben tartani, aki itt minden nap szétveri a hasamban a berendezést.

Puszi: Barbi
maass

Sziasztok!

Sue!
Drukkolunk! Lehet, hogy ez már AZ?! :D

SzKata!
Szuper lett a háló. Nagyon tetszik, egyedi és különleges, nagyon szép megnyugtató meleg színekkel. Gratulálok hozzá. Kicsit irigy :wink:

Edit

Kép
Kép
edi78

SzKata!
Nagyon ügyi vagy, hogy sk. készítetted a huzatot...Nagyon eredeti. Tetszik az ikeás komód, másodjára vettem csak észre a 4D-s képeket. :D Tök jó.

Rönci!
Nagyon ari a kislány, már most bájos a pofija. Látszik, hogy kislány. :)

Szép estét!
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Sz_kata:
Tök otthonos a szoba, nagyon szép meleg színei vannak - a párnák meg szexisek! :lol:
Komód is nagyon szép lett - így a kép alapján antik hatású.

Ma én is lekentem, de csak bio olajjal - olyan az illata, mint egy finom narancsos sütinek - imádom. A színéről még nem döntöttem, de valami zöldet szeretnék végre - csak félek túl sötét lesz.

Szoptatásos tanács - tök jó, hátha a gyakorló anyuciknak is segít!!!

Te nem érzed, hogy kevesebbet mozog a gyerkőc 2 napja? én azért aggódom, mert olyan hirtelen lett kevesebb a mocorgás. (Étvágyam meg több, főleg sütikre!)

Siba:
Börsiben a gumis lepedő tutira volt, az ágyneműkből is voltak - szerintem nem volt kifosztva. De mondjuk én a komódért mentem célirányosan, nem bóklásztam, mert Apa és kollegája vidékről jöttek, s ott találkoztunk jó későn.

Bali/Livi:
Aranyérre a dokim a Reparon krémet ajánlotta, és felírt Reparon kúpot is - de azt nem használtam.
És ami nagyon fontos, a terület napi többszöri megmosása. Ő azt mondta nem fog elmúlni, de csodák csodájára egy hónapig vissza-visszajött, s utána elmúlt!!!
De egy barátnőm egy másik krémre esküszik, de nevére nem emlékszem - amúgy patikában is kérdezz rá, mert egyik sem vényköteles.

Suezika:
Ez nagyon szülésindulásosan hangzik! Drukkolok Nektek!!!

Ma voltunk Praktikerben linóleumot és padlókiegyenlítőt venni (25 kg-os zsákok) egy barátnőmmel, és jókat nevettünk a bénázásunkon...
De 2 férfi is megszánt minket és segítettek eljutni a pénztárhoz az irdatlan és irányíthatatlan rakodóskocsival.

Tehát már senki nem állíthat meg a hétvégi padlókiegyenlítéstől - az anyag megvan!

Üdvözlet,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!
Már 2 napja nem tudtam fellépni, mert mindig akadt valami dolgom, de most bepótolom.

Boróka!
Köszi az infót. Most már mi is megvesszük a pelenkázót.

Iza!
Jó ötlet, hogy átveszed a táblát és így a mi helyzetünket is megkönnyíted egy ideig. Örülök, hogy jól vagy és mostantól többet fogsz jönni. Ígéret szép szó... :lol:

Siba!
Lassan sorstársak leszünk :lol: . Én ma voltam a dokinál, aki azt mondta, hogy nálam is megrövidült és felpuhult, de emiatt ne aggódjak. Ő nem említette, hogy még mennyim lehet hátra, de hétfőn már megyünk az első ctg-re és hüvelyi kenetet is vesz. Én kb. 3-4 napja érzem úgy, hogy már nagyon nyom a baba feje és a gravitáció csak ront a helyzeten (ha mászkálok). Azt mondta, hogy a babóca feje is szépen be van már ágyazódva, úgyhogy ne csodálkozzak ezen. Ráadásul ahogy nő a buksija ez még csak rosszabb lesz. A jövő héten már biztos nem fogok pattogni és rohangászni, mert már nem lesz hozzá erőm :roll: .

Micsoda születéstörténeteket olvastam. Nagyon meghatóak.

Sz_Kata!
Nagyon ügyesek voltatok, hogy mindennel kész lettetek és igazán büszke lehetsz a végeredményre.

Gesztenye
gesztenye78

Hettie mi a 37. héten raktuk össze, és a baba a 38. hétbe lépve jött. Előtte már három héttel összeraktattam volna - de hogy ne porosodjon mégse tettük... :)

Mamy - a laktoherbet nem merem abba hagyni, mert nekem most csak pont annyi tejem van amennyi kell, ha ettől fáj a hasa, akkor inkább bevállalom. Néhány napja nem fejek, mert feláztak a bimbik és fájnak - így csak szoptatok. Persze azért ázott fel, mert csakúgy, mint te és Ranpo én is órákig szoptattam. Aztán mondták, hogy húsz percnél tovább ne hagyjam rajta, de van mikor csak így tudom megvígasztalni. Nem tudom mi a jó megoldás - ezért nappal ált. tartom a harminc percet, ha utána sír, akkor ringatás - éjjel viszont ő az úr (csak csönd legyen :D ) így éjszakánként hagyom cicin elaludni. Tegnap pl. velem aludt, és szopi alatt én is elaludtam... (nagyon jó volt, imádom!!!)
Egyébként nálunk is van, hogy csak keveset eszik, és utána egy-másfél órával visszasírja magát a cicire. Ilyenkor van, hogy inkább ringatom és kihúzzuk legalább két óráig. Na két-két és fél óra múlva megkapja a cicit, akkor ki tudja szívni az adaját tizenöt perc alatt is és utána alszik vagy három órát. Jó lenne beállni két és fél -három óránkénti etettésre.
Ma volt olyan is, hogy csak magányos volt, mert mikor magam mellé vettem nyomban elaludt, békésen. Ilyen is van...
Szóval röviden tömören a helyzet nálunk is ugyanaz. Mindig az mondogatom, hogy majd' beállunk, majdcsak kialakul egy rendszer...
Nagyon szorítok nektek, remélem ez a hasfájós időszak rövid ideig fog tartani csak. Valahogy próbálj meg pihenni, mert muszáj - így tudsz tovább működni!

Krisszi: nagyon őszinte a születéstörténeted, a végén sírtam is. Habár más volt az én szülésem, néhány mondatodról mégis eszembe jutott - beleborzongok - de már pozitív értelemben...

Csengő: a fájdigálgatott szócskán jókat nevettünk a férjemmel :lol: pedig pontosan tudom mire értetted. Tudom, hogy két kemény óra durvább lehet, mint egy hosszú, de kevésbé fájdalmas tágulási szak. Tulajdonképp én se cserélnék veled, pedig 13 órát eltöltöttem a szülőszobán.

Ranpo - jó, hogy már otthon vagytok - remélem sikerül felraknod a képeket!

KépKép
nózi

Sziasztok!

minden elmúlt megint,se keményedés se fájás,remélem hétfőig kihúzza odabent baba....
Jó éjt mindenkinek
sue
suezika

Sziasztok Lányok!

Annyira jó szüléstörténeteket olvasni! Olyan kíváncsi vagyok, nekem milyen lesz! Krisszi, Csengő, ahogy leírjátok, teljesen bele tudom élni magam (persze a fájdalmakba nem, de annyira szemléletesen írtátok, tök jó!)

Sz_Kata!
Annyira jó lett a szoba! Meg a komód is! Nagyon ügyi vagy!

Rönci!
Helyes kiscsaj! Nekünk azt mondta az ultrahangoshölgy, hogy a legjobb idő a 28. hét a 4D-re, és kár, hogy később mentünk! Ti pont jól csináltátok! És a kis kezei is látszanak!

Iza!
Ha átveszed a táblát, akkor rögtön adok is új infót hozzá: végre valahára megvan a nevünk, Veronika lesz! Ma reggel döntöttük el, mindketten írtunk lisát a nekünk tetsző lánynevekből, ebből három egyezett, és végül az lett, aminek a születéséhez képest a névnapja is jó helyen van (nemár a szülinapja előtt legyen pár héttel...)

Gesztenye!
Hogy viselte a babátok, hogy jól megmozgattuk jógán? Kicsit aggódtam, hogy sokat nyújtottunk, de szerintem nekem végül is élvezte, vagyis semmi szokatlant nem csinált utána.

Mi is meglátogattuk a babyfunos pasit és végre jól bevásároltunk! Anyukámmal mentem, úgyhogy a pasi nem tudott úgy kibontakozni, mintha férjjel mentem volna, bár sokat beszélt, de anyukám többször mondta neki, hogy köszönjük, tudjuk, hogy működik, meg "én ezt jobban tudom, már szültem" fejet vágott :lol: , így hát egy óra alatt végeztünk is.
Azért holnap kinézek a bababörzére is.

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok!

Nagyon sokat írtatok az elmúlt napokban, nem is tudtam végig olvasni rendesen.
Mostanában kicsit zsúfoltak voltak a napjaink ezért nem tudtam jelenzkezni. Dáviddal óvodai beszoktatáson voltunk egész héten, hát több kevesebb sikerrel. Nem aggódom, mert csak januárban tölti be a 3-at így csak akkor marad ott.
A pocaklakóval minden rendben, ma voltam dokinál. Méhszáj zárt semmi keményedés, úgyhogy mi biztos kihúzzuk a kiirt időig. A méretek alapján most kb 3kg és még van 3 hét. Már kezdek türelmetlen lenni, pedig semmi okom rá. Néha olyan soknak érzem még a hátralévő időt. Ti nem vagytok így ezzel?

A szopis témával kapcsolatban: Eleinte én is betartottam a 20 percet, mert azt mondták.A cicim is sebes lett. Utánna eldöntöttem nem hallgatok senkire és hagyom addig ameddig csak akar és láss csodát nem lett semmi baja a cicinek. A baba is egyre ügyesebbé vált és nem sebesítette ki a bimbót. Ja és nem kentem be kenőccsel hanem hagytam szopi után megszáradni. Most nem tudom mi tett jót, de ezután nem volt semmi fennakadás a szoptatásban.

Nagyon szemléletesek a szüléstörténetek, köszi, hogy ilyen jól leírtátok!

A finisben lévőknek megy a drukk!
A friss kismamiknak pedig kitartást!

Megyek, mert leragad a szemem!
Mindenkinek szép hétvégét!

Puszi!

Kép

Kép
bufo

Mamy és Krisszi: elgondolkoztató volt, amit a kiságyhoz odabújásról írtattok, és rájöttem, hogy nálunk túl "hideg" a kiságy, ezért most kibéleltem, feltettem mégegy fejvédőt a kiságy hátsó részéhez. És úgy tűnik tetszik neki!

Még nem írtam, de nálunk is nagy a szerelem - imádjuk. Édes kis hangokat ad ki, nézelődik, vagy pukizik, vagy "o" betűt formál a szájával, vagy lepisil - mindegy mit csinál, mert minden aranyos. (amikor sír a mi szívünk is majd megszakad)

Mindig elfelejtem: jó ötlet az őszi babák képtár! Tetszik :)

Bufo azt vettem észre, hogy húsz-harminc perc után már csak komfortszopizik és könnyedén kicsusszan a bimbi a szájából, tehát már jóllakott. Viszont éjszaka meg mindkét mellből tud szopizni húsz perceket - valahogy másképp megy nálunk éjszaka mint nappal. Amúgy lehet, hogy nem a baba, hanem a mellszívó miatt fájnak a melleim :roll:

Előbb rosszul fogalmaztam - nem szoktam éhen hagyni a picit, mégha szeretném kihúzni is az ettetések közötti időt, ha nem tűri - akkor rövid időre visszateszem a cicire - de minden baba más, nekünk eddig szerencsénk volt, mert nagyon keveset sír, két napig volt, hgoy jobban sírt, de úgy tűnik az infacol segít, mert jó nagyokat pukkant.

KépKép
nózi

SZKata!

Hol vettétek a játszószőnyeget (nem tudom mi a neve)? Nem fillikid véletlenül? Nagyon tetszik, kellene nekem is :D :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Nózi!

Sorstárs :? hát ezek szerint ezen túl kell esni, sajnos ha hasfájós, akkor nem tudunk mit tenni. Szkata által feltett Rózsa Ibolya féle válasz akár nekünk is szólhatott volna... Ahogy írja, 3 hónapos korára elmúlik, hát nagyon remélem!!!
Most éjjel is olyan szörnyű volt, ahogy sírt, nagyon feszült lettem, és már én is bőgtem, annyira tehetetlennek éreztem magam. A férjem nagyon sokat segít mindenben, most is ő ringatta a legtöbbet, de láttam hogy ő is őrülten álmos (akárcsak én), őt is sajnáltam, szóval teljesen lelkizős voltam az éjjel.
Aztán képzeljétek, hasra fektettük, és azonnal (!!!) elaludt! Nem tudom, hogy ettől-e, vagy már annyira ki volt fáradva, de éjjel 1-től reggel 6-ig aludt! Aztán cicizett 80-at, és most megint alszik a Drágám.
Hát, meglátjuk. Én is azt mondom, egyen amikor jólesik neki, nem érdekel engem hogy 20 percig, vagy 3 óránként, ezek olyan mondvacsinált dolgok. Egy ilyen pici baba még nem tud időrendet tartani, nekünk kell alkalmazkodni hozzá, nem fordítva.
Tegnap béreltünk mérleget, 5 hónapra, (4-et kellett fizetni, 1 ingyen van), és úgy megnyugodtam mert már 3 kg fölött vagyunk!!! :lol:
Ruhástól, pelusostól ma reggel 3120 gr volt. Ma este lesz a heti nagy méreckedés, a védőnő mondta hogy minden héten 1-szer ugyanabban az időben, mondjuk fürdetés és etetés előtt, pucéran mérjük meg, azt jegyezzük fel, és így hétről-hétre nyomon követhető a gyarapodása. Ma este lesz 2 hetes a Kiscsillag, így pont jó lesz ez a nap a nagyméreckedésre.
Holnap meg, ha jó idő lesz, kimegyünk sétálni a parkba!!! :lol: (Ma vendégeink jönnek). Jaj már alig várom, 1 hete én sem mozdultam ki itthonról.

Na most mennem kell, bocs hogy csak szinte magunkról írtam, estefelé próbálok még jönni!

Szép napot mindenkinek!

Kép
mamy

Jó reggelt leányzók,

Kata naggggyon jó és eredeti lett a szobátok. Megérte a sok szenvedés :lol:

Krisszi, Csengő: Én a történetektől még jobban beparáztam. Szép volt és megható mindegyik, de már amúgy sem tudok igazán másra gondolni, mint a szülésre... Furcsa, mert hogy már egyszer átéltem, de akkor is.. Vagy éppen azért :roll:

Ex férjem jövő hét végén jön Jadehez és bejelentette, hogy akkor kell szülnöm, mert látni szeretné a babát :lol: Eredetileg a menyasszonyát is akarta hozni, azt mondta, hogy együtt jönnének, mert a lány szeretné látni Bencust. Mondtam, hogy ez nem így működik :lol:
Aranyos, nem??

Tegnapelőtt és tegnap éjjel már szörnyen aludtam. Forgolódtam, nem csak a "pisimanó" keltett, hanem "csakúgy" passzívan feküdtem az ágyban. Jó lenne egyszer 8 órát egyhuzamban átaludni... Szép álom, mi?

Mamy: Már talán írtam, de Jade dettó ilyen pocakfájós volt. Sajna tényleg ki kell várni, míg erlmúlik. Látom, Ti is mindent megtesztek azért, hogy hátha elmúlik, de ez ellen nincs igazán mit tenni. Volt, hogy Jade annyira sírt, hogy ellilult, mire én 23 évesen (egyedül is voltam) kihívtam az ügyeletet. A doki megmasszírozta egy kicsit, majd azt mondta, hogy legközelebb, ha a gyereknek pukiznia kell, ne hívjam az ügyeletet. Honnan tudhattam volna? Olyan kétségbeesetten sírt szegénykém. Max annyit tudtam tenni, hogy én is adtam neki a Gripewater-t, köményes teát adtam neki, masszíroztam és nagyon odafigyeltem arra, hogy én magam se egyek olyat, ami bánthatja a gyomrocskáját...

Sue:Az az érzésem, hogy akkor is Te vagy a következő :lol: :lol:

Kellemes hétvégét mindenkinek (bár szerintem még jövök addig)

KépKép
Kép
jadey

Jadey!

Remélem én is ,hogy már nincs sok hátra....

Egész éjjel ugy aludtam mint a bunda 2x voltam pisilni,ami csoda.

Szerintem tegnapi nap azért volt ilyen, mert jött a melegfrontocska.
Mikor lesz már telihold????

Ma titokban mindent csinálok,az előbb söpörtem a lépcsőházat,de sajna lebuktam,most Párom mossa fel.

Én kb egy hete forgolodom este napközben pik-pak eltudok szundítani,de este abban a nagy csendben....
Szörnyű,nem gondoltam volna ilyen nehéz lesz a vége felé,és borzalmasan idegesít,hogy ilyen nyápic lettem.Eddig mindig megcsináltam mindent rohamtempóban,most meg 1 lépés egy óra....
na mindegy kibírjuk.

Sz-Kata!
Hol vagy ,csak nem???????
Apát azért várja meg.....

Edi 78!
Én pont ma néztem meg a brumi maci honlapját és ott 7500ftért teljesen ugyan ezt a játékszőnyeget láttam amit Katától kérdeztél,de nézd meg.egyébként ilyet a babadiszkontban is lhet kapni ami a lehel térnél van
www.brumimaci.hu

sue
38+6
suezika

Sziasztok,

Sue,

Hát nem szülök :lol: :lol: Szerintem a hétvégét még együtt töltjük Petivel. Nálam totál semmi jele, hogy szülni akarnék....Talán megvárjuk a bűvös teliholdat?
Sok nap óta ma először érzem azt, hogy szívesen kimozdulnék, de egyedül nem jó :cry:

Boróka,

mozgás: egy pár napja én még a kórházba is bementem CTG-re, annyira nem mozdult. és ez így volt pár napig, de most megint megy a fészkelődés :lol:

padlókiegyenlítés: Te sem unatkozol! :lol: :wink:

Bufo,

türelmetlenség?! ehhez mit is szólhatnék?! :lol: :wink:

Edi,

Én a minimanóban vettem a játszószőnyeget 7490 pénzért, és igen Fillikid márkájú. Voltak ugyanennyi pénzért kevésbé jó minőségű anyagból varrtak is, én meg lecsaptam erre, mert ennek olyan finom, puha mikroplüss anyaga van.
Meg szép, fiús színe :wink:
sz_kata

Sziasztok!

Sajnos mi is csatlakozunk a pocifájós csapathoz. :( Szegénykém nagyon keservesen sír, és olyan rossz, hogy nem tudok segíteni neki. Lelkileg nagyon megvisel. Nálunk is segít a párom, most is mellette alszik a szopipárnán. Nagyon messze van az a 3 hónap. Most az Infacolt használjuk. Remélem bejön.

Sz_Kata
Nagyon köszi a szopis segítséget, amit itt leírtál. Tök szép lett a szoba. :) Ügyik vagytok.

Ígérem, hamarosan teszek fel képet, és szüléstörténetet is.

Kitartás a finiselőknek! Drukkok mennek!

Mennem kell, megint sírunk. :(

ranpo

Sziasztok!

Hétfőn állítólag kettős front, csütörtökön 7-én TELIHOLD!! :D

Nózi!
Nagyon édes a kisfiad, ahogy odabújik a kiságy oldalához. :)

Köszi Sue, SzKata az infót!

SzKata!
Ismerem a fillikidet, nagyon jó puha plüss, nekünk van felhúzhatós macink, meg ilyen nyáltörlőszerűségünk, meg játékspirál kiságy oldalára. És szép a színük is. Nekem is tetszik.

Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!
Bocsi, hogy bepofátlankodok.Kata vagyok a 2006. nyári babákból.
Látom, hogy sokan szenvedtek a pocak fájással.

Az én lányom is nagyon pocakfájós volt addig amíg el nem kezdtem adni neki a homeopátiás golyócskákat. (természetesen én is adtam neki infacolt és gripe watert is de egyik sem nagyon használt.)
Azóta egyáltalán nem fájt a hasa.A mi topikunkba is több anyuka kipróbálta már.

Szóval 4 fajta homeós gólyócska létezik a babák pocakfájására, a gyógyszertárban ha elmondjátok a pontos tüneteket akkor a megfelelő gyógyszert fogják nektek kiadni. Teljesen természetes anyagot tartalmaz.
Egyébként van mindenféle készítmény( tejszaporító, gátsebre, császár vágásra való stb)
Nem mindegyik gyógyszertárba lehet kapni, utána kell nézni hogy hol árulják.

Remélem tudtam segíteni.
Ha kérdésetek van akkor a 2006. nyári babásoknál megtaláltok, de titeket is nyomon követlek.

Kép

Kép
katus73

Sziasztok!

Tegnap elromlott a számítógép ugyhogy csak most ovastalak titeket. De már megoldódott a gond.

SZ kata
Nagyon szép lett a szoba, nem semmi mi lett abbol amilyen volt. Én is nagyon szeretek saját kezűleg alkotni, olyan jo érzés, mikor kész, és tudod, hogy te csináltad.

Nózi
Kösz az infót, sztem mi is akörül fogjuk összerakni.

Boróka
Ne aggodj amiatt ha nem ugy mozog hirtelen, mint eddig, nekem is szokott lenni ilyen, amikor front van. Amugy nekem is 2 napja máshogy mozog.

Tegnap este nagyon ugy tűnik hogy keményedett a hasam, de most is lehet. mennyi a megengedett keményedés egy nap, és milyen időközönként baj, ha van?

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Katus73 - nagyon köszönjük a segítségedet - egyelőre beválik az infacol, de tudod hogy van - ami ma jó lehet, hogy holnap már nem. A tejszaporító bogyó viszont már most is jól jönne: a laktoherbet alkoholmentes sörrel kísérem - fincsi :lol:

Gátseb: annyira jól varrt össze a dokim, hogy már a negyedik napon vígan ücsörögtem - a többi megfigyelést majd hat hét múlva teszem 8)

Zsoltikának átadtam a dícséreteket :)

Sz_Kata: Méhösszehúzódás: még most is van, pedig 15-én szültem, de egyáltalán nem fájdalmas - kicsit érezni csak - a hasam még nem ment vissza teljesen (legalábbis remélem, hogy nem marad ilyen :shock: )
Amit a szopiról írtál, azt tudtam és figyeltem is rá - igaz minket ez a veszély nem fenyegetett, mert nem vagyok "bőtejű". Úgyhogy megy a tejszaporítás ezerrel.

Mamy Sajnálom, hogy ilyen nehéz éjszakáitok vannak. :(
Az első hét nekünk is nagyon kemény volt, de most úgy néz ki, hogy két-három nyűgősebb időszak van egy nap - mikor is ha el van ringatva, akkor nem sír. Szereti a repülős pózt - ilyenkor érezni, hogy jár a levegő a pocijában - végül pukkant vagy kakil és utána el is tud aludni. Valószínűleg többféle hasfájás van, a miénk úgy látszik beszorult puki miatti :) - ebben segít az infacol - egyelőre.
Nálunk is többnyire a férjem ringatja (szülés óta már fogyott hat kilót :lol: )
Pont mondani szerettem volna a hasrafektetést, de látom kipróbáltátok és bejött (bár tudom, hogy nincsenek törvényszerűségek, ami jó ma, az holnap már nem biztos - ilyenek ezek az újszülöttek 8) )
Zsolika pl. csak oldaltfekve szeret aludni. A háta görbe is maradt annyira, mint a hasamban volt. Nem is tud a hátán fekve aludni: elgurul oldalra... szóval most attól félek, hogy görbe marad. :shock:
Rokonlátogatás jól sikerült?

Pocakosok! Remélem elnézitek nekünk, hogy minden gondolatunk a baba körül forog!

Ranpo :( majd írd le a fejleményeket!

KépKép
nózi

Siba!
Köszönöm a képfeltevési ötletet, remélem sikerül.

Edi!
Méghogy van-e alhasi szúró, hólyagot nyomó fájdalom séta közben? naná, régóta, olyankor derékszögben megyek vagy megvárom, míg máshogyan fordul. Egyszer vendégek jöttek, éppen sütöttem-főztem és vagy egy órán át az illatokra tudtam csak hagyatkozni, mivel alulról néztem a lábasokat.

Ti is ülve mosogattok és pucoljátok a krumplit a konyhában?

Szkata!

NAgyon hangulatos lett a szobátok! A kedvemért tennél fel közelebbi és világosabb képeket is arról, amiket varrtál?
A komód egyszerűen fantörpikus!

Én is rakok fel 1-2 képet a műveimről, a képek filcképek, sima üveglappal. Sok-sok fáradtság, de úgy élveztem, pláne mikor a legegyszerűbb paplanhuzatot is 1 teljes napon át varrtam, mert a pocakom miatt nem tudtam jól kiszabni és utólag próbáltam korrigálni mindent.

JAdey!

El is felejtettem megköszönni a lelki támaszt, azóta olvasgatok, nyugodt vagyok és csak annyit foglalkozom a gondolattal, amennyit muszáj. TAláltam pozitív gondolatokat 2 könyvben is, asszem azokat kiírom magamnak és amikor "olyanom" van, azt mondogatom majd magamnak.

Sue!

ugyanez volt velem is tegnap,csak én jól megijedtem, mert eddig még csak fájdalommentes keményedéseim voltak. Reggeltől estig folyamatos alhasi fájdalom, néha szúró görcsök is, csak estére múltak el. MA meg semmi. NAppal jókat szundítok, éjjel pedig gondolkodom. Szerintem le is ereszkedett, mert sokkal jobban nyom alul, mintha le akarna szakadni a hasam alja és néha csak derékszögben tudok mozogni.
piciri

Íme a képek:

Kép Kép Kép

Erika
piciri

Sziasztok!

Mammy
Az éjjel sajnos pont olyan mint nálatok. :( Szopi után nehezen alszik el, ha viszont egyszer elalszik akkor nehezen kel fel. Már én is kiborultam párszor. :oops: Tényleg van olyan, hogy szopizik és bealszik. Ilyenkor megpróbálom átrakni a kiságyba,de amint megmozdulok, egyből érzékeli és felébred. Aztán jön a hangos cuppogás, hogy ő még éhes. Vissza a cicire, szopi és megint bealvás. Nagyon sokára szokott büfizni hami után. Ha nincs büfi, akkor jön egy-két buki. Ezután még mindig képes lenne folytatni a szopit. Kis haspók. Állandóan szopizna. Az előző szopi 40 percig tartott. Azóta alszik, mint a bunda.

Nózi
Eddig úgy néz ki, hogy hatásos az Infacol. (kipp-kopp) Ma már nem sírt annyit. Viszont nekünk az este szokott problémás lenni.
Délelőtt azért elküldtem apát a patikába, hogy hozzon homeos bogyót. Ha esetleg mégsem válna be az Infacol, akkor megpróbálom a bogyókat. Nekünk a hasi masszírozás nem jött be, ugyanúgy sír és felhúzza a lábacskáit. A sétálgatás és a ringatás is csak pár percig hatásos. Nem tudom, hogy fogjuk kibírni 3 hónapos koráig. :(

Ő a mi kis oroszlánunk, hatalmas oroszlánbőgést tud produkálni :wink: :

Kép Kép Kép Kép

KépKép
ranpo

Krisszi!

Köszönöm neked is a biztató szavakat, szüléstörténetedről először nem is tudtam mit írni, ma már kicsit más szemmel nézem, mint
amikor először olvastam.
Kemény, valóságos, abszolút átélhető, "beleborzongató", de a vége tényleg mindenért kárpótol.

Szkata!

Most, hogy olvasom, párod nincs melletted, sokkal hálásabb vagyok férjemnek, hogy napközben is sokat dolgozik itthon. Megnyugtat a tudat, hogy ha csak egy picit fáj, odabújhatok hozzá, és a nagy pillanatban mellettem lesz. Máskülönben van, hogy egész nap egymáshoz sem szólunk. Egyébként a te férjed is sokat dolgozik otthon, jól emlékszem?
Kitartás!!! Biztos vagyok benne, hogy apás szülés lesz, láttad, Krisszi is milyen sokáig vajúdott otthon, annyi idő alatt hazaér.

Erika
piciri

Sziasztok lányok!

nem tudom, emlékeztek-e még rám, nagyon eltűntem...Angel/Kriszti vagyok, még jan.-ban startoltam veletek.
Láttam, már kikerültem a táblából, de nem csoda, mert tényleg nem voltam vmi aktív.
Még egyben vagyok, Gergő baba szept. 8-ra várható elvileg, gyakorlatilag én már a mai napot se bánnám...de eddig minden frontot kibírtunk.

GRATULÁLOK AZ ÖSSZES MÁR SZÜLT ANYUKÁNAK, ÉS DRUKKHEGYEK A MÉG EGYBEN LÉVŐKNEK!

Szkata, jól emlékszem, hogy az itsvánban szülsz?
lehet, hogy már egy csomószor találkoztunk a ctg-n!
Én Varsányi drnőnél és Schlenker Évánál szülök, ha Gergő is így akarja....
Te?
Szopis gondokkal küzdőknek egész jó dolgok vannak a La Leche Liga honlapján.

Puszi mindenkinek: Krisztiangel, aki már nem fog eltűnni, ígéri...
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?