Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Most találtam rá erre az oldalra véletlenül, és õszintén szólva nagyon megtetszett. Én is babát várok és nagyon szívesen csatlakoznék hozzátok, hogy együtt várjam veletek új kis családtagunkat és a hetek múlásával megosszuk tapasztalatainkat.

Jó látni ennyi boldog kismamát!
Sziasztok: Forti

Kép
Kép
forti

Szia Forti!

Üdv itt. Akár meg is adhatnád az adataidat, hogy mi is tudjuk mekkora a manócska, akit vársz, és akkor Kata Téged is felvehetne a táblázatba.

Kata007!
Valami nem OK. a baba korával (mármint a táblázatban), mert ma már 24+0 vagyok, és Kisbodakon lakunk. (Szigetköz, Mosonmagyaróvár mellett.)

K.Patrícia!

A háziorvos is sok mindenre jó, de itthon van egy sor vizsgálat, amire a védõnõ küld el, és ezeket jó minél elõbb megcsinálni. Persze, lehet, hogy ezeket kint is elvégzik (vércsoport megállapítás-RH-faktor, toxoplazma védettség, nem vagy e hepatitis fertõzött, rákszûrés). Azonkívül van egy-két viszonylag korai vozsgálat, amit késõbb már nem lehet elvégezni. Ilyen pl. a 12 hetes magzati korban végzett (nálunk hüvelyi) ultrahang, ilyenkor mérik meg a baba nyaki redõjének vastagságát, ami a Down-kór szûrésére szolgál. Szóval jó lenne azért, ha már az elsõ három hónapban is elmennél egyszer-kétszer nõgyógyászhoz. Azután, ha nincs semmi problémátok rendszerint elég havonta egyszer tanácsadásra menni. Emellett azért akad mindíg egy-két vizsgálat.
Üdv:Bori
Bori

Szijjasztok!

Nyuszi ne dolgozd túl magad! Kép Ugye milyen jó az a ficánka érzés? Nekem ma éjszaka bulizott Halacska a pocimban, amikor hasrafordultam. Nem nagy még a pocim és ki is használom ezt a pózt ameddig lehet mert régen is csak így aludtam.

Forti, üdv köztünk. Katának add meg az adataidat ha szeretnél benne lenni a gyönyörü tabellájában. Hogy milyen adatok kellenek fentebb megtalálod.

Ilke, annak idején amikor dokit kerestem felmerült Orbán neve lehetöségként (fogorvosnöm ajánlotta) csak jókat mondott róla, én nem ismerem. Végül azért nem öt válaszottam mert a mostani dokim közelebb van.

Lányok! Ámulok csak a papokon mert nekünk tavaly szeptemberben volt az esküvönk, igaz vidéken de mi kb. 15X voltunk jegyesoktatáson és igen "kemények" voltak az órák, pedig mindketten kereszteltek vagyunk. Férjem akarta nagyon de mostmár én is örülök, hogy eröltette. Tehát ez pap függö. (Megszerettem a papot és nagyobb hívö lettem mint a férjem)Kép
Halacska 17+0
Halacska

Jó reggelt, meglátjátok ma is kibújik még a Napocska,

Kata007,
Olyan jó, hogy Menta és KisMenta jóvoltából a lassan bebetonozott sorszámom változott. 1-13-as szorszámú Pocakosok! Hallo-hallo jelentkezzetek!

Halacska, Mia,
Ezzel a testáplós bimbókenegetéssel én is próbálkozom, de bevallom a várt eredmény elmarad. Persze nem tudom mi lenne, ha ezt sem csinálnám.

Judorka,
A hátonfekvéssel nem akartalak rémisztgetni, szabad háton feküdni, de csak felpolcolva, azaz nem teljesen vízszintesen és akkor oké, nem a legkényelmesebb, de néhány párna megteszi, csak vigyázz, nem az a lényeg, hogy a fejed legyen magasan, hanem a mellkasod is.

Málnalevél tea,
Én azt olvastam és az itteni sok tapasztalt, azóta már babázóktól is úgy értettem, hogy a 36. héttõl lehet kezdeni inni, elég napi 1/2-1 liter és 2 decinként egy teáskanál tea kell.

Heni,
Szerintem is valami baj lehetett azzal a babával. Az én dokim is azt mondta, amikor KisZuzu-t 600gr-osra tippelte, hogy mostantól még ha megszületne is jó esélyei vannak erre a világra. 37 hetes kor elõtt koraszülöttnek számít a baba, de én sem hallottam életveszélyrõl ilyen korba született babák esetén, persze ha minden más rendben volt a mamával és a babával. Tény, hogy a 8. hónapban még fejlõdik a kis tüdejük, de az az egy hét nem hinném, hogy ennyit számít.
Kismamatornára én sem járok. Beszélgettem néhány már szült barátnõmmel és mindannyian azt mondták, hogy a szülésnél a doki is és a szülésznõ is pontosan mondja, mutatja, hogyan kell lélegezni, illetve amit korábban gyakoroltál itt úgyis van esélye, hogy elfelejted. Légzés szempontjából tehát ne izgulj. A Kismama-torna inkább abban segít, hogy relatíve fittebb maradj, jobb legyen az állóképességed illetve hogy kevésbé szenvedj hát,- derékfájástól stb. Szerintem, ha jókat sétálsz, eljársz úszni és esetleg otthon mondjuk a Fitt Mamából csinálsz idõnként egy gyakorlatsort, nem lesz semmi gond. Az biztos, hogy egy jó kis fórum egy ilyen Pocakosgyûjtõ tornaterem, de hidd el nem a vég, ha nem jársz.

Lányok,
Kész a KisZuzu gyerekszobája. Most kicsit megnyugodtam, bár még mindig nem költöztünk. Még azért rá kellene feküdnöm a babakelengye vásárlásra, noha ezen a fronton is haladgatunk.

Üdv Forti,
Jelentkezz be Kata szupertáblájába.

Zuzu
33+5
Zuzu

Heni,

Én sem vagyok profi a témában, mivel nem vagyok orvos.
Máté babával az volt a baj, hogy hiába volt súlyra teljesen ok.(2kg felett), a tüdeje nem volt még elég érett a kinti életre. Ezt az uh nem mutatta, tehát nem tudták elõre.
Szerintem arra kell a babákat bíztatni, hogy maradjanak bent végig! Nem véletlenül kilenc hónap a terhesség.
Én jól tudom, milyen nehéz az utolsó két hét, de kitartás!

Ilke,

off: Jánosi Domonkos atya római kat. 395-8343

Mia
mia

Sziasztok!

A tabella elején levõ (gondolom én, hogy õ) ZSú bejelentkezett az Elsõ, napok, hetek topicba, merthogy õ ott ismeri a többieket, itt már senkit. De azon bejelentkezése szerint, bár 02.02-re volt kiírva, még nem szült meg.

A 37. hét, mint vízválasztó: azért tekintik a 37. hét elõtt született babákat koraszülöttnek, mert ez az a hét, amikorra teljesen beérik a tüdejük. Az ezelõtt született babák esetében ált. a tüdõ még nem elég érett. Viszont ha fenyegetõ koraszülés áll fenn, akkor adnak valami spéci anyagot (gyógyszert, infúzió formájában tán) a mamának, ami a baba tüdejének érését gyorsítja, segíti. Ezért van az, hogy sok 37. hét elõtt született babának mégsincs légzési gondja, mert elegendõ ideig kapott tüdõérlelõt.

Ildi

Ildi
pildi

Lányok,

Én úgy tudom hogy málnalevél teát a 36. hét elejétõl lehet inni /1/2- 1 l per nap/ és valóban megkönnyíti a tágulással járó fájásokat.

Persze abban is egyetértek, hogy leginkább magunkban bizzunk.
blinczi
36+3
blinczi

Mia,
Nagyon köszi, ma hívom is.Kép

Pusz
Ilke(17+3)

KépKép
KépKép
ilke

Kedves Zuzu,

megpróbálom ezt a fepolcolósdit hátonfekvéskor, hátha úgyis jó lesz, bár attól félek, hogy akkor meg a derekam fog fájni. Majd kiderül, köszi a tanácsot. Egyébként képzeld, hogy mi is 2 hete költöztünk az új házba. Gondoltam, ráérek még bútort nézni, de az egyik ismerõsöm jóval elõbb szült a kiírtnál és én teljesen betojtam, hogyha Dorka is elõbb jön, mikor veszek meg neki mindent. Így a múlt héten jól bevásároltunk.(bútor, babakocsi, ágynemû stb.)A költözéshez sok energiát kívánok. Én is kb. ilyen idõsen költöztem, hát nem volt valami nagy élmény!(de jó érzés)

puszi

Judorka (35+4)
Judorka

Kicsimamak!Kép
Segitsetek!Nektek van valami jo otltetetek a csunya feher feher folyas megszuntetesere!!??Kup vagy barmi!
Valaszoljatok lecci mert a helyzet eleg veszes mondhatnam elviselhetlenKépKép

Koszi es puszi Krisztinka
kriszit

Krisztinka!

Ha most jelentkezett a dolog és orvossal még nem beszéltél, akkor azonnal menjél az orvosodhoz, mert a fehér folyás valami fertõzés jele lehet, és ha felszáll, az burokrepedést válthat ki, ami a terhesség korától függõen vetélést, koraszülést okoz. Én is rettegek ettõl, így a témában megjelenõ minden írást elolvasok, nem beszélek mellé. A megmagyarázhatatlan vetélések hátterében sokszor ez áll. Ne várj egy percet se! inkább az derüljön ki, hogy mégis ártalmatlan.
Bori
Bori

Bori

Mar par napja tart,es
nekem ez mindket elozo terhessegemnel meg volt.De valoszinu,hogy akkor penteken elszaladok dokihoz.

Koszonom szepen

Krisztinka
kriszti

Zuzu,

hát ennyit a testápolásról valószínü mindegy, hogy mivel kenegetjük. Ma a reggeli zuhany után elfelejtettem és megtöröltem a melleimet pedig ez a legnagyobb hiba ugyanis nekem utána is nagyon viszket a melegviztöl. Ha csak hagyom megszáradni akkor nincs baj.

Egyidös és idösebb kismamák!

Nálatok a hangulatváltozások mikor jelentkeztek és mennyi ideig tartanak? Kép
Túl vagyok már egy-egy napos túlkombináló túrán a felelösség, anyagilag bírni fogjuk-e, ugye egészséges lesz a bébi témakörökben. Mi jön még? Vagy csak eztán jön a java?

Remélem nem miattam "lassúlt le" ez a topic? Kép Vagy megint csak türelmetlen vagyok? De tényleg azt vettem észre, hogy régebben amikor csak olvastam és nem irogattam pörgösebb volt.
Halacska 17+0
Halacska

Krisztinka, Bori!

Az elsö 12 hétben ha csak enyhébb fertözésröl van szó, akkor nem kezelik, mert több kárt okozhat a kezelés, mintha nem kezelik (8 héten kértem én is hüvelykenetvizsgálatot a dokimtól hasonló okok miatt, akkor mondta, szerencsére nálam nem volt semmi, valoszinü csak a terhesség okozta hormonális változások miatt van.). Utána nagyon fontos a kezelése, a burokrepedés kb. csak a 16. héttöl veszély, mert akkortól tölti ki a burok teljesen a méhet, és kerül a méhszáj közelébe.
De azért én is az gondolom, hogy menj orvoshoz. Mert ha tényleg komolyabb a fertözés, akkor azt kezelni kell.
Egyébként a hüvelyöblités terhességben határozottan ellenjavalt, mert szintén "segíthet" a fertözés feljutásában. Csak valami helyi szert alkalmazhatsz.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Krisztinka!

Borinak teljesen igaza van, minnel elobb menj el orvoshoz. A dokim mar az elejen mondta, hogy ilyen esetben azonnal menjek, mert nagyon veszelyes a terhessegre nezve es tenyleg koraszuleshez vagy veteleshez vezethet. Es a terhesseg alatt sokkal konnyebb fertozest osszeszedni. Az is igaz, hogy a terhesseg masodik harmadatol egyeseknel a feher folyas mennyisege no, de ez kismama valogatja. De minden esetben orvoshoz kell vele menni, aki megallapitja, hogy fertozoes all-e a hatterben es megfelelo kezelest ad. - Ep most neztem meg neked a kismama-konyvemben. Tehat minnel elobb menj dokihoz. Minden jot.1

Forti!
Udv. koztunk!

Vegre tegnap kaptam egy jo hirt a dokitol, tanacsadason voltam, ahol a doki megnezte a picurt es vegre befordult!!!! Kép Bar az orvos szerint meg nem biztos hogy vegleges, hisz nagyon mozgolodik, de akkor is nagyon orultunk neki. Bar mar napok ota biztos voltam benne, de vartam a doki megerositesere. Ugyanis a kis huncut kiszemelte a bordaimat, lehet hogy azt hisz ez az ugy nevezett bordasfal? Kép

Andi(33+3)
Andysj

Krisztinka!

Én úgy tudom, hogy a bõvebb folyás a terhesség természetes velejárója, és amíg nincs rossz, csípõs szaga, vagy a színe nem változik, addig nincs baj. Nekem is van, de nem izgatom rajta magam, mert olyan "tiszta", "természetes" szaga van. De az biztos nem árt, ha a dokit megkérdezed. Egyébként nem tudom, mivel lehet csökkenteni, én tisztasági betétet használok, és azt cserélem akár napjában többször.

Lányok!
Már én is érzem Almamagot! Olyan aranyosan, gyengén érint meg. A kispapa még csak egyszer érezte, kívülrõl még inkább csak sejteni, mint érezni lehet. Este, pihenés közben jelentkezik fõleg. Tegnap viszont siettem valahova, és mikor végre leültem, felháborodott rugdosás volt a válasz. Szerintem nagyon haragudott, nem bírja a rohanást. Tényleg fantasztikus érzés! \clipart {smile}

Megkésve bár, de...Mentának nagy-nagy gratula, Norcinak így utólag is boldog szülinapot!KépKép Kép
Üdv Forti! Kép

Dió (és Almamag 17+5)
Dió

Kata007!

Zsuzs, aki a tablazat 7. helyen van, tenyleg bejelentkezett Az elso napok, hetek..... topikba. Nemreg neztem arra es tenyleg.

Zuzu!

Milyen jo hallani azaz olvasni, hogy mar keszen van a kisZuzu szobaja. Irigyellek, mi meg nem tartunk ott, igaz hetvegen megyunk es veszuk meg a picurka butorat. Es akkor mar lassan mi is keszen leszunk. Szerencsere itt a szallitasi ido csak 1-2 nap. Jovo heten mar en is kilephetek a Keson Vasarlok Klubjabol. Kép

Andi (33+3)
Andysj

Kriszta, Dió,

A terhességnek tényleg velejárója egy bõvebb folyás, de azért néha nem árt ellenõrizgetni. Nekem nem volt a folyáson kívül semmi különösebb panaszom, és a múltkor a doki megnézte, és volt benne baktérium. Valami spéci hüvelykúpot írt fel, amit a gyógyszertárban kevertek ki. Azt mondta, ez nem árthat a babának.
Ha már itt tartunk, ti használtok valamilyen intim szappant? Én nemrég beszereztem, és szerintem klassz dolog.

Andi,

Gratulálok! Mondtam, hogy be fog fordulni. Õ sem akar császármetszést!

Halacska,

Én nagyon sokat szenvedek a hangulatváltozások miatt. Fõleg mert nagyon érzékeny vagyok, és mindent a szívemre veszek. Elég, ha csúnyán szól hozzám egy eladó a boltban, már otthagynék csapot-papot, és rohannék haza bõgni.
Sajnos, én azt tapasztaltam, az elsõ terhességemnél, hogy a legrosszabb a szülés utáni pár nap, a baby-blue. Az elsõ héten úgy éreztem, összedõl a világ. Nagyon egyedül voltam, ami nem csoda, hoszen addig a hasamban volt a baba, aztán meg ugye semmi. Persze ez csak addig tartott, amíg nem foghattam az ölemben a kicsit, mert akkor a világ legboldogabb emberének éreztem magam. Legszivesebben még aludni sem tettem volna le...
Nincs rá recept, egy idõ múlva elmúlt magától.
Mia
mia

Krisztinka,

Én is hasonlóképp vagyok mint Te és nagyon megijesztettetek!!! Gyorsan fel is hivtam az orvosomat, aki azt mondta, hogy mint ahogy Beszti irta, a terhesség (hormonális változás) velejárója. Azért én hétfõn amugy is mennék hozzá és azt mondta, hogy megnézzük mi lehet ez. Ettõl egy kicsit megnyugodtam, fõleg hogy azt mondta, ha nincs panaszom - márpedig nekem csak a fehérnemûkoszolódás az egyetlen "panasz" - akkor hétfõig ráér (ergo nem lehet gond).

Na puszi

Panna (8 hét + 0 nap)
Panna

Halacska,
Ha vígasztal, már én is megtapasztaltam néhány ilyen napot-idõszakot, aztán valahogy magától elmúlt. Mostmár egyre boldogabb vagyok, sokan kérdezik, hogy milyen várandósnak lenni. Nem is tudom mit mondjak ilyenkor, talán azt, hogy ilyen boldog még soha sem voltam, de valószínûleg ugyanezt fogom mondani ha majd megszületik. Az "elõzõ" dokim mondta mindíg, hogy csak úgy szabad rá gondolni, hogy minden rendben lesz, és akkor biztosan nem lesz semmi baj. Én igyekszem úgy hozzáálni, hogy miért rontsam el ezt a gyönyörû idõszakot felesleges pánikolásokkal, inkább megpróbálok mindíg jókedvû lenni. De az viszont, amit Mia említett rám is igaz, ha valaki megbánt az most 1000x rosszabul esik mint korábban. Valahogy úgy érzem, hogy ha valaki egy kismamát megbánt ahoz már gonoszság kell.

A folyással kapcsolatban, én is úgy tudom, hogy valamennyi természetes. De ha rossz illata van, vagy csíp, viszket... akkor irány a doki.

Pusz
Ilke(17+3)

KépKép
KépKép
ilke

Sziasztok lányok!
Köszönöm szépen a szíves fogadtatást, nagyon jól esett.
Igen nem lenne rossz bekerülni a táblázatotokba, áruljátok el hogy hogy kell. Csak meg kell adnom az adatokat? Nem minden egyértelmû (még) de amit tudok megadok.

Név: Forti kor: 30 év Budapest a bébim: 13 hetes és 6 napos
és augusztus 09-re vagyok kiírva.
Ha még kell adat szóljatok, mert én ezeket szürtem ki a táblázatból.
Jóéjszakát mindenkinek, sziasztok: Forti

Kép
Kép
forti

Szia Forti!

Még egy adat van: ha terveztétek a babát, akkor hányadik ciklusra jött össze?

Folyás ügy. Van amelyik hozzátartozik a várandóssághoz, van amelyik nem. Én azon a véleményen vagyok, hogy eggyel több kenetvétel, vagy alaposabb vizeletvizsgálat nem árt a babának, de ha elsiklik az ember felette és mégis van valami gond? Ugye? Rossz rágondolni mi van ha késõ a bánat. Nekem pl. pár napja sötétebb idõnként a vizeletem és nem találok okot. A doki se. Így én is megyek a laborba. Eggyel több papír már úgy se tûnik fel.

Halacska!
Hangulatváltozás az akad. Azért inkább az elején. Nekem volt olyan, hogy egy rosszul sikerült beszélgetés után agyon bõgtem magam, másnap tiszta letört voltam, aztán délután meg madarat lehetett volna fogatni velem. Sokszor elég egy érzelmes dallam, egy mondat vagy jelenet a tévében és már könnybe is lábad a szemem. Pedig eddíg nem voltam ilyen sírós fajta. Még az elõzõ két terhességemmel se. Azért a félidõ után kicsit stabilizálódik a dolog. Ahogy a manócska egyre többet mozog, egyre gyakrabban, az ember lánya megnyugszik. De én is hamarabb megbántódom. Az pl. kifejezetten rosszul esik, hogy a kollégáim olybá veszik, mintha nem is lennék kismama, még EGYSZER SEM kérdezte meg egyik se, hogy jól vagyok e, pedig már elég jól látható, hogy ketten vagyok. Bocs, ez OFF, de kibújt belõlem. Nem süt a nap és ez nem jó, de legalább a baba itt van velem ébren.
Sziasztok:Bori (24+1)
Bori

Kedves Bori!

Köszönöm a segítséget, megpróbálok majd itthon is elmenni, mert itt Spanyolországban a terhesgondozás állítólag kritikán aluli, szinte semmilyen vizsgálatot nem végeznek.
Patrícia
K.Patrícia

Szijja Lányok,

köszi a megnyugtatásokat, gondoltam, hogy valamennyire normális dolog a hangulatingadozás de már sokkal jobb hogy töletek is hallottam. Okos kismamák! Leginkább a Kismamás szüléstörténeteket szoktam megkönnyezni a Metrón hazafelé. Kép

Bori,
jól vagytok? Kép Legalább én megkérdezem. Bár a soraidból itélve ez evidens.

Ilke,
pappal sikerült már egyeztetni?

Andyjs,
tudjátok a bébitek nemét? Ha már elhangzott itt akkor bocs. Hogy hívják majd? Mi a fiúnévvel vagyunk bajban egyelöre csak "munkanevünk" van.
Halacska
17+1
Halacska

Sziasztok lanyok, ha megengeditek, neha-neha be-benezek hozzatok, ma jottem eloszor, eddig csak a 'cimet nezegettem kivulrol' a forumotoknak. ugyanis a mar megint megjottbe jarogattam egy darabig. egy ev utan jott ossze a terhesseg, most vagyok az 5.het 6.napjan...

Van itt nehany egykori ismerosom, hadd gratulaljak, kedves Norci-Pucur-Beszti-Kriszti!!!! ugyesek legyetek, a babocakra vigyazzatok nagyon!!!!

Zu, a babak nem szeretik az UH-ot, ugyanis az ultrahangozas alatt nagyon eros ingernek vannak kiteve, pont ezert mozgolodnak a hatasara...

Judorka, en is ugy tudom, hogy a malnalevel teat a terhesseg utolso honapjaban javasoljak a szules megkonnyitese vegett, hogy a tagulas konnyebben menjen.

Andi a terhesseg szerintem nem eppen egyertelmuen a 38.hetig tart, nekem pld. a kislanyom a 42.het kozepen szuletett meg, persze, a 41.hetet betoltve mar korhazban voltam, ahol nap mint nap neztek a magzatvizet es CTG-t, feltve a babat...

A babak nem jo, ha a 8. terhessegi honapban szuletnek meg, orvosi velemeny szerint ennel meg a 7.havi szuletes is jobb, erdekes modon a tudo fejlodesenek egy olyan stadiumaba er ekkor, hogy megszuletes eseten eretlennek bizonyul a levegovetelre /bocsi, lehet hogy zavaros volt, de ezt anno az elozo terhessegemkor magyarazgatta a nogyogyim, ugyanis az veszelyeztetett volt, feltunk, hogy ido elott jon a vilagra a baba/.

Judorka, bizony, a mell logosodik a szoptatas utan Kép DE micsoda csodalatos erzes, amikor a gyermeked a melledbol iszik, es kozben rad fuggeszti gyonyoru tekintetet!!!!! Egy CSODA, en semmi kincsert nem mondanek le rola!!!!
Sajnos, nalunk is csak 3 honapig maradhat az anya otthon a gyermekevel, ha dolgozik, DE van a mh-nek bolcsije, ami egy epuletben talalhato a dolgozommal, ugyhogy atjarhatok szoptatni, ahanyszor csak akarok /kicsike orom az uromben/.

Krisztinka, te nem adattal be magadnak Gynevacot?! Sajnalom, nagyon, tudod, nekem NINCS folyasom egyaltalan, amit ennek a kuranak koszonhetek. Lazar doktorno szerint nem art a terhessegben beadott kura, o mar tobbezer terhes nonek beadta... Esetleg te is megprobalhatnad... Persze, azt mondjatk a feher folyas erosodik a terhesseg alatt, ami igaz is, de az is igaz, hogy pont ezaltal a bena-baciknak-fertozeseknek szabadabba valik az ut hogy rondasagokat csinalhassanak odabent, ami Senkinek Nem Hianyzik! Szolj a nogyogyidnak, es biztosan kapsz valamilyen kupot ra, van lehetoseg a folyas minimalizalasara, ha Gynevacot nem akarsz.

Vicamama, megegyszer koszonom az oktoberi telefont a szuleimnek, ugye emlekszel meg ra... jo, hogy ujra "megtalaltalak"....Kép))

Sziasztok, mindenkinek jo napot kivanok! Lella
Lella

Halacska!

Köszi a kérdést, jól vagyunk. Különösen, ha nem itt kell éppen rostokolnom. Viszont csak innen tudok netezni. Egyébként a munka nem vet fel, így zavartalanul levelezhetek veletek.
Szopi és cici lógás. Aki nem szoptat az sem biztos, hogy lányos keblekkel kerül ki a végén. Ez már csak így van, hála a szervezet tökéletességének, mert az anyuka szándékaitól függetlenül a mell azért felkészül a tejtermelésre, ami rendszerint alak- és állomány változással jár. (A fiaim 1 illetve 2 évig szoptak.) De legalább amíg tej van az ember cicijében addíg olyan szép nagy és feszes (néha kicsit túlzottan is). Aztán összemegy és bizony hervatag is lehet. Ezért is jó megint terhesnek lenni. Mert újra megnõtt, a párom nem kis örömére...
Más. Az elõbb kászálódtam fel a székrõl és már megint úgy érzem magam, mint egy túltöltött lufi. Láttam kismamákat, akik akkora pocakkal mentek szülni, mint most az enyém. Többedszer pocakosok! Nektek is egyre korábban és egyre nagyobb lett a pocakotok a többedszeri terhességben? Én még csak a 24. hétben járok, mi lesz velem a végére? Már most bitang nehéznek érzem néha, különösen, ha elfáradok. (Nem cipelhetnék idõnként a babát a kispapák is?)
Üdv:Bori (24+0)
Bori

Sziasztok!
Lábadozom! Ez a nátha teljesen ledöntött a lábamról, és két napja tüsszögök is folyamatosan. Kúraként egy homeopátiás szert választottam, várandósok is szedhetik. Remélem semmi gubancot nem csinál a szervezetemben.

Mellek: nekem idõnként teljesen kiszáradnak a mellbimbóim és ilyenkor körömvirág krémet szoktam használni. Az alapanyaga a vazelin és ebbe keverem bele a körömvirágokat, ami gyulladáscsökkentõ hatású. Nekem bevált és estére semmi gond a cicikkel.

Folyás: nekem az elején volt hasonló problémám. A doki mondta, hogy ez természetes-várandósság alatt kicsit több, de azért felírt Clion kúpot. Egyébként a tisztasági betét jó megoldás, én bugyivédelem címszóval használom.

A barátnõm koraszülöttosztályon dolgozik, mostanában nem beszélünk az 50 dkg-os babákról, de régebben igen. Mindenkit nyugalomra intek, maradjon a baba a pocakban ameddig kell, bár én is nagyon várom, hogy jöjjön. TÜRELEM!

Ahogy nézem a táblázatot, sokan kikerülenek a következõ hetekben a listából és nagyon elõre fogok kerülni! De jó!

Sziasztok!
Helena
31+3
Helena

Szija Lella!!!!!!!

Hadd gratulaljak eloszor is!KépKép
Kepzeld irtam E-nek es azonnal valaszolt,mivel kaptam gynevacot igy elso sorban kupot javasolt de ha makacskodna akkor javasolta ujra a gynevac kurat.
Ja es kozben rajottem,hogy attol lehet,hogy ketszer egmas utan nem zuhanyoztam hanem befekudtem a kedba.hat ezt a luxust most joidore felreteszemKép
Hogy erzed magad??rosszulletek??
Nalam halistennek sokat enyhult viszont azota rengeteget eszem es csak a kemeny szenhidratokat kivanom/suti,pogiKép/

Helena
A Cliont lehet terhesseg alatt hasznalni???
A tisztasagi betet ok,csak dorzsol.Azert koszi az otleteket.

Halacska

Asszem valamilyen szinten mar sohasem szinte folyton aggodni fogsz a gyerek korul valamiert csak nem ilyen nagyon.
Ez elmulik mire mar feldolgozza az agyad is,hogy egy kisjovevenyt hordassz magadban.
ma reggel nalam is jelentkezett az elso `szinte`ertelmetlen`hiszti`

Mia,Panna

En is egy ilyen keveros kup leirasat kaptam meg E doktornotol.

Mindenkinek vidam pocakosodast

puszi Krisztinka
kriszti

Sziasztok!

Halacska - hangulatváltozás az van böven... régen amin feldühitettem magam, azon most sirva fakadok (pl. valaki csunyabban szol vissza, vitak miatt, vagy ha en bantok meg valakit azon is en bogok a vegen), meg neha egyszeruen csak teljesen kedvetlen leszek... lehet hogy ez fáradtság is...

Lela - én a múltkor alaposan elbeszélgettem az UH-s dokival, hogy mennyire árt ez a babának, szerinte most ez a felkapott téma, hogy túl nagy az inger, de elmondta sokszor úgy alszanak a vizsgálat alatt, mint a tej... és csak arra ébrednek fel ha kihangosítják a szívhangjukat, mert az azért elég hangosan szól... viszont akkor tényleg nem lehet olyan nagy "zaj" bent az UH-tól, mert akkor nem hiszem hogy úgy aludnának...
Az én kis Manóm is inkább a nyomásra mocorog ilyenkor, ha tologatják és belenyomják az érzékelöt a pocakomban, ha abbahagyja a doki, akkor ö is megnyugszik és pld. láttuk hogy elkezdte szopni az ujját "unalmában"...

Folyás - néha én is úgy érzem bövebb. Ilyenkor a doki megnézi és eddig soha semmit nem találtak, de biztonságból felír kúpot és pár napig használom...

25 hetesek és felttiek!!!
Pár napja a hasam alját érzem "húzódni", de csak ha állok, megyek, vagy mozgok... éreztetek hasonlót? nem görcs, mert az ülve is fájna, inkább mint valami izomláz...
Én annak tudom be, hogy esetleg meghúztam a tornán... vagy túl nagy a súly a pocakban?

Üdv. Dojika (25.h.)
Dojika

Sziasztok!

Tegnap nem jelentkeztem, mert volt egy icuri-picuri balesetem a buszon. Ritkán járok busszal, de eztán még ritkábban fogok. Kép A megálló elött a soförnek bele kellett taposni a fékbe. Az utasok döltek, velem együtt. Igaz megfogott az egyik kapaszkodó, de kicsit megütöttem a pocim. Kép Bár az a szerencse, hogy Dórikám pont a másik oldalon volt. Valahogy a jobb oldalamat jobban szereti. Kép A lényeg, hogy hazajöttem és lefeküdtem, azért nem válaszoltam senkinek. Most egy lila folt van a bal csípömön, remélem hamar elmúlik.

Forti!
Üdv köztünk! Kép Boldog babavárást, és gyere közénk minél gyakrabban! Kép
Igaz adtál meg adatot, de nem mindent. Akkor raknálak be a táblázatba ha megvan minden adat, így nem lesz piros kérdöjeled. Kép
Ami még nekem kell:
-hányadik ciklusra sikerült a baba
Na ezzel sokan bajban vannak. Nekem 3 szor jött meg, pedig nem akartam. A 4. ciklusban már nem, tehát 4.c.
-hányadik babád lesz ez

Bori!
Javítva!
Ne izgulj a pocakméreted miatt. Nekem is nagyobbnak látszik mint amennyi idös vagyok valójában. Az unokahugom 4 héttel fiatalabb terhes és alig domborodik a pocija. Nekem meg már akkora, mintha szülni mennék lassan. Engem nem zavar mert a második szülésemnél is így volt. Aztán szép lassan visszahúzódott.

Zuzu!
Ugye milyen izgi egyre feljebb kerülni? Kép Az ember már ilyen apró dolgoknak is tud örülni. Kép
Pénteken még 3-al feljebb leszel, ez biztos! Kép Ugyanis 3 kismama átlépi a 42. hetet, s mivel nem jelentkeznek, átteszem öket az "akikröl nem tudunk semmit" táblázatba.
Lassan a finisbe érsz. Kép Kicsit irigyellek ha nem baj!? Kép

Mellesleg én sem jártam tornára a két lánnyal. Mégsem volt gond a szülésnél, sem utána a súlyommal. A szülöszobán is tényleg mindig mondják, hogy mikor mit kell csinálni. Ritka az a kismama aki csak a megfelelö légzésre figyel szülés közben. Úgyis úgy csinálja mindenki ahogy neki könnyebb és a babának jobb. Azért van az orvos és a szülésznö, hogy figyelmeztessen amire vigyázni kell.

Ildi!
Zsú pénteken már nem lesz a pocakos táblázatban különben sem mert átlépi a 42. hetet. Ilyenkor kiveszem a kismamákat akik nem adnak hírt magukról itt. Szóval köszi! Kép

Lella!
Én is emlékszem ám rád és gratulálok! Kép Igaz én nem sokáig voltam a megint megjött-ben, mert a bejelentkezésem után összejött a babuci!
Várunk mihamarabb, ha tudsz már biztosat, és hivatalosan is kismamának érzed magad! Kép

Kata (23+3)
Kata007

Szia Lella!

Nagyon örülök, hogy itt is jelentkeztél!KépKép
Nagyon vigyázok a Picurimra!Kép
A Gynevac biztos nem árt?
Valyon a gondok elkerülésére érdemes lenne még most is elkezdenem?

Krisztinka!Kép

A tisztasági betéttel is csak módjával. Mert (akkármennyire is mást állitanak a reklámok) az alsó felük müanyag, nem eresztik át a levegöt. Ez ugyanugy gondot okozhat. (Hallottam már olyan véleményt, hogy akármennyire is kényelmetlen, a menzesz napjaira is csak a vatta lenne alkalmas!)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Nagyon rég nem írtam, látom nagyon sok az új ember, ennek nagyon örülök, gratulálok minden új kismamának!

Dojika!
Én 24 hetes múltam szombaton, és már egész múlt héten húzódott a hasam. Nem fáj, csak kellemetlen érzés, néha a hasfalamon érzem, néha pedig belülrôl. Szerintem csak nô a baba, és tágul a mozgástere, legalábbis a nadrágomon is a múlt hét óta egy gombbal kijjebb kerültem. Nekem nem csak a hasam nô, szépen hízok a combomra és a fenekemre is , de a hátam sem marad ki a sorból, és szerencsére a mellem sem. Volt egy idô, amikor sajnáltattam magam, milyen ,dagi" vagyok, de aztán abbahagytam, mert ez van, mmost úgyse tudok rajta változtatni. Nem eszem degeszre magam, mégis jönnek a kilók. Utoljára két hete mértem magam, 8 kilónál tartottam, de az Anyukám is 16 kilót hízott velem, ha jól saccolom, azt én is el fogom érni. (Az anyukám 160 cm, és a terhességeket leszámítva sosem volt több 50 kilónál.)

Mia!
Én használok intim szappant, sok változást nem érzek, talán csak tisztábbnak érzem magam tôle.

Hangulatváltozásaim nekem is vannak, néha a kis dolgokat is a szivemre veszem, néha pedig nevetek minden ok nélkül.

Halacska!
Érdekes, hogy mi is a fiúnevekkel vagyunk hadilábon (lánynevet már választottunk). Ami tetszene, az van a szoros közelünkben, úgyhogy alaposan fel van adva a lecke.

Mostantól talán többször tudok jelentkezni, vége a vizsgaidôszakomnak (8 vizsgából 7-et tudtam lerakni, de így is büszke vagyok magamra, hogy végig tudtam csinálni, mert Pestrôl Gyôrbe kellett lejárni, és legtöbbször vonattal, onnan pedig gyalog.)

Mindenkinek könnyì pocakviselést!
Margaréta 24+5
margaréta (margar&

Ha valakit érdekel, frissítettem a topicomat az UH-os képekkel.
Ismerjük meg egymást - Kata007 képei alatt.

Kata (23+3)
Kata007

Sziasztok!

Margaréta, köszi a gyors reagálást Kép Én se hiszem hogy baj lenne, csak azért jobb félni, mint...

Bori - tényleg ne aggódja pocakméret miatt. Én május végére vagyok kiírva és a múltkor már egy bababoltban azt mondták a pcakom alapján, hogy ugye februárba szülök... Kép Jó méretes ez Kismanó hasamban ezek szerint... azt is mondták, lehet hogy nem fér el a medencében, kijött a "hasi" részbe, ezért olyan nagy a pocakom, mintha utolsó hónapos lennék...
És ehhez eddig összesen 3-4 kg. híztam a 25 hét alatt...

Kata - én is mindig nézem hanyadik vagyok, néha rádöbbenek, 6. hetes voltam mikor elöször jártam itt, most meg a 25.-nél tartunk... rohan az idö Kép

Üdv. Dojika (25.h.)
Dojika

Halacska!

Azok a fiunevek!
Még mi sem találtuk ki, és ráadásul csak egy nevet adhatunk (praktikussági okokból, mert a vezetékneve kéttagú lesz, elég fura lenne, ha két keresztneve lenne). Nagyon nehéz, mert nem akarok nagyon gyakorit, ne legyen nagyon idegenes.
A kislánynevet nagyon gyorsan kitaláltuk.Kép
És mivel nem akarom tudni, hogy milyen nemü is lesz, mindeképpen kell a kisfiunév is!

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Krisztinka, kad?! ulofurdo?! haaat, te mar egeszen jobban kell hogy tudjad nalam azt, hogy terhesseg alatt nem igazan ajanlott.... ;) Rosszullet, hajaj, mindenfele szag, fokeppen a fott etel szag, de mindegyik... 3-4 naponta birom ravenni magam a fozesre, ugyhogy a jelszo, mindenki eszik, amit talal a pld. hutoben... es egyre rosszabbodik a helyzet... tudom-tudom igy van ez jol Kép igy van ez jol ?!

Dojika, hja, mar 5,5 evvel ezelott is felkapott volt ez az UH tema, az en lanykam is olyan edesen alukalt alatta, hogy az csuda!

Kata, 23. heten vagy, es nem ultettek le a buszon?! Micsoda nepseg! meg szerencse, hogy nem tortent semmi komoly!
Szoval, 13.c. 5.het es 5 nap a mai nap, valamint Tripoli a helyseg nev -ennyi ugye a szukseges info?

Beszti, nem art a Gynevac, latod a Krisztinek is javasoja E. az ujboli kurat, ha a kup utan sem szunik meg a folyasa. Azert megkerdezheted lmailben, biztosan szivesen valaszol!
Lella

Krisztinka, kad?! ulofurdo?! haaat, te mar egeszen jobban kell hogy tudjad nalam azt, hogy terhesseg alatt nem igazan ajanlott.... ;) Rosszullet, hajaj, mindenfele szag, fokeppen a fott etel szag, de mindegyik... 3-4 naponta birom ravenni magam a fozesre, ugyhogy a jelszo, mindenki eszik, amit talal a pld. hutoben... es egyre rosszabbodik a helyzet... tudom-tudom igy van ez jol Kép igy van ez jol ?!

Dojika, hja, mar 5,5 evvel ezelott is felkapott volt ez az UH tema, az en lanykam is olyan edesen alukalt alatta, hogy az csuda!

Kata, 23. heten vagy, es nem ultettek le a buszon?! Micsoda nepseg! meg szerencse, hogy nem tortent semmi komoly!
Szoval, 13.c. 5.het es 5 nap a mai nap, valamint Tripoli a helyseg nev -ennyi ugye a szukseges info?

Beszti, nem art a Gynevac, latod a Krisztinek is javasoja E. az ujboli kurat, ha a kup utan sem szunik meg a folyasa. Azert megkerdezheted lmailben, biztosan szivesen valaszol!
Lella

Dojika!

Én is így vagyok. Kép Az elején még nem is figyeltem ennyire, hisz a táblázat alján voltam, hatvan valahanyadik, de most már tök jó, hogy egyre feljebb kerülünk.

Lella!

Sajnos téli kabátban még nem igazán kivehetö a pocakom, s emiatt nem adják át a helyet. Ezért nem szeretek mostanában busszal járni. Nem is az ülöhely zavar, hanem egy-egy ilyen hirtelen fékezés, amikor dülnek az utasok.

Az adatok amik még nekem kellenek:

-hány éves vagy
-szülés várható idöpontja
-hányadik babád lesz ez

Ha megadod, holnap már Te is benne leszel! Kép

Kata (23+3)
Kata007

Sziasztok!

Szeretnék mindenkit értesíteni, hogy a kicsi lányom január 28.-án megszületett. 4 kg-mal és 60 cm-rel indult az életben ma 10 napos és Napsugárnak hívják.

Ildikó
Ildikó

Ildikó!

Gratulálok! KépKépKép
Máris dobom a babás táblázatot!

Kata (23+3)
Kata007

Tehát akkor Kép

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Kata2 István Zsigmond 4300 g, 56 cm 2002.01.08 ( + ) 8 nap
Tiduj Matilda Anna 3700 g, 57 cm 2002.01.14 ( + ) 11 nap
Mamacica Tamás 3800 g, 58 cm 2002.01.14 napra pontos baba
0611Viki Noémi 5000 g, 59 cm 2002.01.21 ( + ) 2 nap
Ildikó Napsugár 4000 g, 60 cm 2002.01.28 ( + ) 5 nap
Menta Helen 3800 g, 55 cm 2002.02.03 ( - ) 3 nap
</pre>

Kata (23+3)
Kata007

Ildikó Kép
Gratulálok, igazán hatalmas kislányod születet Kép
Remélem sok örömötök lesz benne!

Lella, Kata - nekem se adják át jóformán sose a helyet a buszon, néha már azt hiszem a 2. átszállás után, hogy el fogok ájulni az ácsorgástól... elég nagy a pocakom, már a kabát is feszül rajtam, de még a nök is csak nézegetnek, de fel nem állnának...
Úgyhogy nekem is egy rémálom az utazás.

Dojika (25.h.)
Dojika

Kedves Uszni Va(')gyok!

Elnezest, hogy csak ritkan jelentkezem, de mar csak reszidoben dolgozom es otthonrol nincs internet eleresem.
Klasz otletnek tartom, hogy jarjunk egyutt usziba. En most eleg surun jarok, altalaban 4-szer 1 heten, de egyeztethetunk egy fix idopontot. Valaki ajanlotta a szerdat. Nekem jonak tunik. Pl.: Szerda delutan 5 ora? Esetleg kesobb? Ugy tunt meg csak 3-an vagyunk...
Mindenkinek nagyon ajanlom. Nekem rengeteget segit es olyan jo erzes konnyunek lenni es konnyeden mozogni... Sajnalom, hogy nem kezdtem el elobb. Most nem lennek akkora, mint egy elefant Kép
Aki esetleg csatlakozni szeretne... En a Kondorosi uszodaba jarok es meg vagyok vele elegedve, de jarhatunk mashova is...

Varom a jelentkezoket es az idopontokat!!!

Katka2 (30)

Katka
katka2

Pocakosok,

képzeljétek milyen egészségeset ebédeltünk Halacskával! Fél lityi sovány coca-cola, 2 meggyes rétes! Isteni volt. Na jó elötte lecsúszott még egy tökfözelék üresen bár inkább rántásfözeléknek hívnám. Azért szoktam egészségesebbet is enni. Kép Most szép az élet bébi filingem van de ebéd elött 2 emberrel is összevesztem!
Lella,
nagy-nagy gratula a "kincsedhez" és vigyázz rá nagyon!
Ildikó!
Szép neve van a bébikédnek, jó egészséget Nektek! Kép
Margaréta,
ügyes vagy! Biztos a babócád is nagyon sokat segített és drukkolt, hogy a mami jól vizsgázzon, nem?
Beszti,
ua. a helyzetünk a csak nálunk a vezetéknév azért limitál mert uaz mint a legnagyobb magyarnak. Ezért nagyon külföldit nem adhatunk. Magyar mellett szavazok alapjáraton de valalmi nem mindennapit szeretnénk. Mi sem kérdezzük meg a nemét. Ha lány lesz akkor az elsö neve Anna lesz, nagymama miatt - férjem nem enged belöle, de nekem is tetszik - 2. nevét viszont én választhattam és az kicsit különcebb lesz. Míra. Szerintem az a vicc az egészben, hogy nyilván olyan neve lesz a gyereknek, amit a szülö választ mert neki tetszik de lehet, hogy szegény kisember meg utálni fogja. Persze vannak megoldások.
Na, eldugulok.
U.i. ezt már szeretem, mármint, hogy felélénkült a topikunk!!Kép
a türelmetlen Halacska
17+1
Halacska

Sziasztok!

Halacska!
A baba nagyon aranyos volt, tudta mikor kell ,csendben" lennie, alig éreztem a mozgásait, ha vizsganap volt. Valószínìleg a feszültségemet érezhette, másnap mindig jól ,megrugdosott". De én ezt szeretem a legjobban, még ha néha kellemetlen is, mindig mondom neki: ne hagyd abba! A mi vezetéknevünk is magyaros, ezért mi se adhatunk akármit névnek, ráadásul hosszú is. Mindenki azzal jön, hogy rövid név illik hozzá, de szerintem egy hosszabb név is szépen cseng, hiszen a férjem nôvérei sem rövid nevìek, az egyik Veronika, a másik Magdolna. Mi lánynévvel nem sokat vaciláltunk, írtam egy kb. 15 neves listát, mit tudnék elképzelni, ha kislány, és a férjem abból egybôl rábökött egyre. Nagyon örültem, mert a dédnagymamámat is így hívták, nem ismertem, de aki igen, mindenki nagyon szerette. Fiúnévbôl még listát se tudok írni, annyira nem érzek rá. (mondjuk még van idô).
Én szeretném tudni, mibôl van faragva, de eddig nem mutatta meg magát. Pedig szeretném már a nevén szólítani! (Persze, ha fiú, akkor név is kellene.)

Margaréta 24+5
margaréta (margar&

Sziasztok,

Hangulat
Tudnék mesélni!!! De talán a férjemet lenne jobb megkérdezni! Kép Csoda ,hogy bírja! Van , hogy csak rám jön a brühühü és nem tudom miért. Szegény Babám biztos hülyének néz ilyenkor.

Nevek
Halacska, mi pont a Te ellentéted, vagyis nem választhatunk magyar nevet, mivel a párom angol lévén furcsán nézne az ki, hogy mondjuk Ákos Lajos Smith...vagy Gyöngyi Réka Wilson...ki se tudná mondani az anyósom ,hehe. Vagy Boldizsár Kende Stone. Mert ráadásul két keresztnév kell jó angolszász szokás szerint.Ezeken mindig jókat vigyorgunk a Kispapával.De az biztos, hogy hulla angolos sem lesz a gyerek neve, mint mondjuk Samantha, vagy Pamela, vagy Jockie.
De érdekes, hogy mi is inkább lányneveket tudunk, a fiúkkal bajban vagyunk.

Munka
Itt is egyre türelmetlenebbnek érzem magam. Csak egy vigasztal, már kevesebb van hátra mint 3 hónap. És hogy érzem KisNyuszit mocorogni...Kép)

Ilke
A párom római katolikus, ha kell még a pap neve és cime csak szólj!

Nyuszi
Nyuszi

Sziasztok!
Ildikó: gratulálok a babához és sok boldogságot kívánok nektek!

Krisztinka: mikor kiváltottam a kúpot, rögtön átolvastam és persze rá van írva, hogy az elsõ 3 hónapban nem ajánlatos használni. Elszaladtam a dokihoz, aki erre azt mondta, hogy mindenre ráírják és õ azért írta fel, mert lehet használni. Néhányat elhasználtam belõle, már a harmadik hónap vége felé jártam (minden másnap 1 db). Egyébként én úgy gondolom, hogy a folyás dolog összefügg a cukorbevitellel. Ilyenkor "diétázni" szoktam, legalábbis édességet nem eszem. A tisztasági betéttel nincs problémám, úgymond "észrevétlen", már kitapasztaltam, melyik a legjobb.

Halacska: néha az én poharamba is kerül kóla, bár a párom nagy "meggy Márka" fogyasztó, azért néha az is lecsúszik.

A névválasztás nálunk néha szörnyû: a párom kitalálta, hogy ha majd megszületik eldöntjük mi legyen a neve, merthogy ráérünk elnevezni 5 nap- 1hét- múlva is. Ilyen törvény nincs, hogy azonnal nevet kell adni a csöppségnek. Majd alaposan szemügyre vesszük, milyen tulajdonságai vannak és elnevezzük.
Már nem vitázom vele, mert nem tudom meggyõzni. Szûz csillagjegyû! Persze a lánynevet õ már évekkel ezelõtt kitalálta, az rendben van. Gondoltam akkor nekem marad a fiú név, de úgy látszik nem.
Nem tudjátok hogy van-e erre vmi jogszabály?

Helena
Helena

Ildiko

KépGRATULALOK a leanykadhozKép

Krisztinka
kriszti

Helena!

Én csak azt hallottam, hogy amikor beérsz szülni a kórházba akkor kérnek 1-1 nevet. De hogy ezt utána meg lehet-e változtatni azt nem tom. A már gyermekes anyukák biztos megírják majd. Egyébként párod ötlete nekem kicsit tetszik és akkor még gyerekreszabottabb lehet a neve. De az meg nem nagyon valószínü, hogy 1 héten belül kiderül az egyénisége! Kép
Nyuszi,
tényleg viccessen hangzik egy angol és nagyon magyaros név párosítás.
Nekem tetszik azért pár név csak nem illik a vezetéknevünkhöz. Ide írom hátha vkinek bejönnek. Olivér, Zsigmond, Simon, Samu, a kutyám neve, Csanád, Vilmos, Nátán, Bálint is tetszik csak most olyan sokan vannak, Bendegúz.
Halacska
17+1
Halacska

Helena!

Szerintem nem várhattok sokat a névadással.
A névnek az anyakönyv elkészitésekor meg kell lennie, mert bele kell irniuk. (Nálunk a szülés után kb. a 3. napon volt bent az anyakönyvvezetö, mert kicsi gond volt a névadással. Kettös vezetéknevet szeretünk volna, de azt azon nyomban nem tudták ugy anyakönyvezni, hanem kérvényezni kellett (6 hónapba telt!))
Találtam a külügyminisztérium honlapján egy jogaszabálygyüjteményt. Ugyan azt irják, hogy 1982-es törvény, de szerintem a módositások is benne vannak. (Az honlapon lévö alkotmény is 1949-es törvényhez kötödik, pedig egészen biztosan mostani alkotmány.)
Olvasgass bele:

[url=http://www.kum.hu/Archivum/Torvenytar/jog/anyakonyv-m.htm" TARGET="_top]http://www.kum.hu/Archivum/Torvenytar/jog/anyakonyv-m.htm[/url]

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?