Sziasztok lanyok, ha megengeditek, neha-neha be-benezek hozzatok, ma jottem eloszor, eddig csak a 'cimet nezegettem kivulrol' a forumotoknak. ugyanis a mar megint megjottbe jarogattam egy darabig. egy ev utan jott ossze a terhesseg, most vagyok az 5.het 6.napjan...
Van itt nehany egykori ismerosom, hadd gratulaljak, kedves Norci-Pucur-Beszti-Kriszti!!!! ugyesek legyetek, a babocakra vigyazzatok nagyon!!!!
Zu, a babak nem szeretik az UH-ot, ugyanis az ultrahangozas alatt nagyon eros ingernek vannak kiteve, pont ezert mozgolodnak a hatasara...
Judorka, en is ugy tudom, hogy a malnalevel teat a terhesseg utolso honapjaban javasoljak a szules megkonnyitese vegett, hogy a tagulas konnyebben menjen.
Andi a terhesseg szerintem nem eppen egyertelmuen a 38.hetig tart, nekem pld. a kislanyom a 42.het kozepen szuletett meg, persze, a 41.hetet betoltve mar korhazban voltam, ahol nap mint nap neztek a magzatvizet es CTG-t, feltve a babat...
A babak nem jo, ha a 8. terhessegi honapban szuletnek meg, orvosi velemeny szerint ennel meg a 7.havi szuletes is jobb, erdekes modon a tudo fejlodesenek egy olyan stadiumaba er ekkor, hogy megszuletes eseten eretlennek bizonyul a levegovetelre /bocsi, lehet hogy zavaros volt, de ezt anno az elozo terhessegemkor magyarazgatta a nogyogyim, ugyanis az veszelyeztetett volt, feltunk, hogy ido elott jon a vilagra a baba/.
Judorka, bizony, a mell logosodik a szoptatas utan
DE micsoda csodalatos erzes, amikor a gyermeked a melledbol iszik, es kozben rad fuggeszti gyonyoru tekintetet!!!!! Egy CSODA, en semmi kincsert nem mondanek le rola!!!!
Sajnos, nalunk is csak 3 honapig maradhat az anya otthon a gyermekevel, ha dolgozik, DE van a mh-nek bolcsije, ami egy epuletben talalhato a dolgozommal, ugyhogy atjarhatok szoptatni, ahanyszor csak akarok /kicsike orom az uromben/.
Krisztinka, te nem adattal be magadnak Gynevacot?! Sajnalom, nagyon, tudod, nekem NINCS folyasom egyaltalan, amit ennek a kuranak koszonhetek. Lazar doktorno szerint nem art a terhessegben beadott kura, o mar tobbezer terhes nonek beadta... Esetleg te is megprobalhatnad... Persze, azt mondjatk a feher folyas erosodik a terhesseg alatt, ami igaz is, de az is igaz, hogy pont ezaltal a bena-baciknak-fertozeseknek szabadabba valik az ut hogy rondasagokat csinalhassanak odabent, ami Senkinek Nem Hianyzik! Szolj a nogyogyidnak, es biztosan kapsz valamilyen kupot ra, van lehetoseg a folyas minimalizalasara, ha Gynevacot nem akarsz.
Vicamama, megegyszer koszonom az oktoberi telefont a szuleimnek, ugye emlekszel meg ra... jo, hogy ujra "megtalaltalak"....
))
Sziasztok, mindenkinek jo napot kivanok! Lella