Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok! :)

Próbálok visszaolvasni de megint őrület, mennyi minden történt!
:shock: :lol:

Simigabi :) Gratulálok a szüléshez és nagyon sok boldogságot kívánok! Nem semmi milyen hamar kibújt!! :lol:
Várjuk a részleteket!

Minden Beatrix-nak utolag is sok boldog névnapot!

Baboka: :) Jobbulást!

Mamay :) nagyon gáz ami a gyógyszertárakban megy. Hihetetlen, és én még azt hittem mindig engem tisztelnek meg a dilettantizmusukkal! Bármit veszel, előtte inkább utána kell olvasni, mert érhetnek meglepik. :evil:
örülök hogy Gesztike jól van :)

Rönci :) milyen lámpára gondolsz?

Rozus :) nagyon klassz 3d-s képek!! Most látom csak előttem 1 héttel jársz, akkor már nekünk is ilyen gyönyörűen látszana...Mi a 15. héten voltunk 3ds-en, igaz Jázminka akkor még szó szerint kis csontvázka volt, de én már akkor totál beleszerettem... :wink: :lol:

Bujka :) örülök hogy Benike veséjével minden ok!! Néha annyi aggodalmat szórnak az ember nyakába és sokszor tök fölöslegesen.

Ákata :) a két kis csajszi oltári...és egymást nem szokták kánonba felébreszteni? :lol:

Én ma megyek házidokihoz, kérem szépen megdönthetetlen orvosi javallatom van. És már csak 1 nap van hátra (el sem hiszem) és csak pihi és pihi és készülődés a babára!!

Titinek írtam a másik topikba!

Puszi mindenkinek!
Vendég

Sziasztok, Lányok!

Mamy,
Avent: Viola kicsit fentebb pont azt irta le, amit én... Úgy látszik, kevesebb tejjel nehezebb... Nagyon irigyellek a sok-sok-sok tejért, nekem tegnap óta az a massziv 160 apad (140-re, mármint fejésenként), a kölkek viszont kezdik kevesellni a 80-at... Most többször kell kevesebbet fejnem (úgy látszik). DE A LÉNYEG: LAKTOHERB TEA OKOZHAT EGYES BABÁKNÁL HASFÁJÁST! Lizának olyan pukikat csinált, hogy szegény mocsárszagú lett két napra (nem viccelek), és amint abbahagytam a teát, elmúlt! Állitólag tizből egy gyerek érzékeny rá. (Lilinek kutya baja sem volt tőle).

Viola,
Ádám GYÖNYÖRŰ!!!

SIMIGABI,
NAGYON NAGY GRATULÁK!!!!! Várjuk majd a sztorit!

Krisszi,
részvétem (alvás), én a fejés miatt vagyok igencsak kialvatlan. Jövő héten elmegyek szoptatási tanácsadóba, akkor lesz itt Érden.
Bukás: mi azt szoktuk csinálni a csajokkal, ha nem büfiznek, akkor egy picit megemeljük magasra, majd visszatesszük mellkasra. Plusz: a hátukat én lentről fel szoktam simizni, az is be szokott válni.

Rönci,
Te a Péterfy NIC-jében dologztál? Ott voltunk egy hétig a csajokkal. Le a kalappal az osztály előtt, csodálatosak a nővérkék, orvosok.

Bali,
gyógyszertárba kapni Tenát, heroináron, de szerintem kell a hiperméret az első napokban. Szerény véleményem szerint a négy darab nem elég (első nap duplán! kellett a betétet betenni), én a normálból is elhasználtam egy egész csomaggal, pedig az is elég nagy...

Vmelyikőtök kérdezte a fürdetőszereket egy lappal előbb. Azért nem a gyógytáriakat használjuk, mert a kórházban a Johnson'ssal és a Niveával kezdték a gyerekek, és mivel beváltak, maradtunk ennél. Persze a gyógytárit is kiváltottuk...

Lányok, az a rohadt honlapunk dölgődik (a szolgáltató hibájából), ezért a férjem átrakta a lányok sztárfotóit egy másikra:

http://baddog.hu

itt a bébik menüpont alatt vannak. Ezentúl ezt fogja frissteni.

Most megyek, jön a következő etetés, és egy kicsit még fejnem kell...

Puszi - Kata

ákata2

Tűzmanó,
nem ébresztik fel egymást - rutint szereztek a koraszülött osztályon, ahol ezerféle sipolás, sirás és egyéb hang volt non-stop. Szóval ha az egyik üvölt, a másik alszik békésen, kivéve, ha egyszerre éhesek. Márpedig mostanában eléggé egyszerre éhesek, igy nincs könnyű dolgunk...

ákata2

Lányok képeinek elérési útvonala 1Xűbben:

http://baddog.hu/index.php?option=com_r ... 62&catid=1

ákata2

Sue,

Hát, nem is tudom, tartsuk -e a sorrendet vagy sem :D Drága férjem pont most jelentette be, hogy pénteken forgatásra kell mennie Szlovákiába (!) Szóval, vagy megszülök addig :roll: vagy majd csak a jövő héten inkább. Legalábbis baromira ki vagyok akadva ezen a pénteken, mert most parázhatok, hogy nehogy akkor..... :? Pont most néztem, hogy Simigabi kedden du még "gyanútlanúl" attó félt, hogy beelőzöm, szerda reggelre meg lebabázott. Jól felpörögtek nála az események!

Mennyi idő alatt lehet hazaérni Nyitráról szerintetek?

Ja, és egy kérdés: a 9,2 cm-es fejkör átmérő az mennyire számít nagynak?
:shock:
sz_kata

Sziasztok!

Simigabi!
Hatalmas gratula a szép nagy fiúhoz! Biztos már nagyon szűk volt odabent a hely neki! Sok boldogságot kívánok!

Ákata!
Hát lehet, hogy ez az oka, hogy nem vált be nálad az Avent, nem tudom. Én teljesen meg vagyok vele elégedve. Bár egyéb mellszívókat nem ismerek, csak láttam a szobatársamat a Medelával kínlódni... De nagyon örülök, hogy neked bejött!
Laktoherb teával kapcsolatban érdekes amit írsz, már nem tudom mit gondoljak, a leírásában pont az ellenkezője van, azaz nyugtató hatású és szélhajtó babára-mamára nézve egyaránt.
Persze lehet egyéni érzékenység, de nagyon remélem hogy Gesztinél nem jön elő.
Már elkezdtük az Infacolt adni, kicsit megdöbbentem mekkora cseppentővel kell neki beadni, de végülis nem tiltakozott túlságosan, és utána megkapta a cicit, amivel jól lement. Azt írja, 3-4 nap alatt fejti ki a hatását. Ha nem válik be, abbahagyjuk.

Viola!
Nekem is azt mondta a dokinéni és a védőnő, hogy 2 hetes kortól már nyugodtan lehet vinni sétálni babakocsiban, persze nem a nagykörútra, hanem parkos, csöndes területre. Nekünk a ház mögött pont van egy ilyen jó kis park, ha jó lesz az idő, levisszük a jövő héten (szombaton tölti a 2 hetet).

Gigaboszi!
Miért nem akarsz többet jönni?... :shock:

Kép
mamy

Gyorsan benézek csak - két és fél órája bömbi van nálunk - hiába van a karomban szegény kicsike - szóval mi is hasfájósak lettünk, kezemben tartva is érzem, ahogy a levegő tekereg a picikében. Most már beszereztük az infacol-t, és ma mi is kipróbáljuk.

A böfiztetés nálunk is problémás.

Krisszi - szuper vagy, hogy így tudsz koncentrálni, nem sokan csinálnák utánad! Ricsike nagyon szép kisbaba :) Sok tejcit és kevesebb hasfájást nektek!

Viola - Ádám gyönyörű, igazán kisfiús - amúgy nekem nagyon tetszik ez az ujjas body és ujjatlan rugi összeállítás!

Simigabi: GRATULÁLOK! Sok tejecskét és sok-sok boldogságot nektek!!! :D :D :D

Dorka - vigyél zoknit is, nekem jól jött - fáztam vajúdás közben, pedig meleg volt! Jobbulást, és tényleg próbálj meg pihenni is!

Mennem kell, vígasztalhatattlan Zsoltika! :(
nózi

Sziasztok Lányok!

Sz_Kata:
Ma voltam éppen ultrahangon a mi BPD-k:90mm
FL:68mm..Sulya 2700 g.fejkörfogat: 31.7cm

simigabi:
Hatalmas gratula a bébihez..

Úúúúúúúúgy irigyelek már minden kisbabás anyukát..Nem is azért mert tulvagytok a szülésen hanem mert kezetekben tarthatjátok a kis törpéket..
Vendég

Kata,

Nekünk a 34.héten volt 8.98!!!

Én amúgy úgy ijesztgetem magam, hogy lerajzolom :lol:
A Bpd (fej kereszt irányú átmérője két halánték közt) és az Ofd (fej hosszanti átmérője homlok és tarkó közt)

Ez egy keresztet fog alkotni és körberajzolod... Na, akkora a "pici" fejecskéje, aminek OTT alul kell kiférnie :shock:

Nem hangzik jól ez a nyitrai munka...

KépKép
Kép
jadey

Sz-Kata!

Ne aggódj,minden rendben lesz.
Én is meglepődtem Simigabi gyorsaságán de ezt ugye nem lehet kizámítani.
Szerintem ha nem gondolsz és nem görcsölünk amiatt mikor ,hogy meddig akkor fog jelentkezni.
Nincs sok hátra egyikünknek sem ha még ki is várja az idejét márcsak 1-max 2 hét és lehet,nagyon csúnya szavakat fogunk halkan magunkban szitkozodni a fájdalmaktól....
Bár remélem ,ahogy Krisszi írta a természetes fájdalomcsillapítás beindul és akkor minden ok lesz.Nekem meg most jelentette be a drága férjem már megint itthon marad csüt-pénteken.
ez a 3.hét ,hogy ezt csinálja de én sokkal jobban örülnék ha akkor maradna itthon, ha baba megvan.

Tűzmanó!
erről jut eszembe olvastam még a tolófájásoknál is kapsz edát.
Nálunk a sotén 3 ujjnyi tágulás után már nem is adnak edát és a tolofájásokra el is mulasztják az érzéstelenítést ,hogy érezzük mit mikor,hogy kell csinálni.
Azt mondta Neked ugye a dokid,hogy teljesen a fájások nem fognak elmúlni,tehát érezni fogod Őket.
Nekem ezt mondta a dokim is a szülésznő is és akiket ismerek és ezzel szültek mondták nem volt teljesen felhőtlen edával sem.
vagy most megrémítettelek?
Mert nem állt szándékomban....
sue
38+3
suezika

Le lettem kakilva - szó szerint. Úgy fájt a hasa szegény kicsimnek, hogy gondoltam megmérem a lázát fenékhőmérővel, hátha az segít neki kaksizni. Segített. :D

Jadey - lerajzolás - ez jó! :D :D :D

Rozus - UH kép: mi a 26. héten voltunk utoljára 4D UH-on és a baba ugyanolyan lett mint a képen! Azt hittem csak a víz torzítja azért turcsi az orra - de nem, nekem is ilyen volt, tőlem örökölte :D

Ákata - a lányok aranyosak és szépek! Lakással elkészültetek? (bocs ha már írtad a visszaolvasást egyelőre hanyagoltam)
nózi

Sziasztok!
Ezen a héten még el vagyok havazva, de talán a jövő héten már ejtőzhetek egy kicsit. Úgy érzem, hogy szükségem is lesz rá, mert még csak a 35. héten vagyunk, de néha már olyan, mintha mázsás téglákat cipelnék és le akar szakadni a pocim alja :shock: . Azért remélem még kibírjuk pár hétig és akkor a kisszoba is be lesz már rendezve. Biztos ami biztos a bölcsőt már beszereztük, így lesz hol aludnia :lol: . Sőt, azokat a dolgokat is megvettük, amire a kórházban szükségem lehet, beleértve a betétet, bugyit, szopis melltartót+betétet, hálóinget. Így már én is nyugodtabb vagyok.
Egyébként mi is tervezzük, hogy kimegyünk szombat reggel a börzére, hacsak nem jön közbe valami.

Remélem, hogy hamarosan minden babócának ügyesen fog menni a büfiztetés, mert ahogy olvasom mostanában ezzel akadnak gondok. Minden jót nektek.

Simigabi!
Gratulálok a könnyű és gyors szüléshez. Sok boldogságot kívánok nektek.

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Simigabi:
Gratulálok Nektek!! Várjuk a gyors szüléses sztorit.

Sz_kata:
Ne parázz - nem fogsz most szülni (pszichológia!), és ha esetleg mégis, akkor Nyitráról biztosan hazaér a férjed hiszen tudod, Nálad nem lesz mesterséges gyorsítás ugye és akkor meg azért nem megy olyan gyorsan a szülés...

Betegség: nyugi csajok, pihenek is azért - nem is bírom úgy a strapát.
Ma elmentem a fül-orr.gégészetre a fülem miatt, és megállapították, hogy kezdődő középfül gyulladás.
De holnap vissza kell menni bemérni.

Viszont a szép az egészben, hogy kaptam orrcseppet a dokinénitől, de nem bírtam kiváltani, mert a gyógyszerész felháborodott, hogy mi a fenéért akarom én ezt a szörnyű antibiotikumos orrcseppet használni?! És nem adta oda. Mert a gépben látott valami borzalmas mellékhatásokat.
Hát erre már nem tom mit mondjak - majd holnap még egyszer rákérdezek az orvosnál, de azért megdöbbentem.
Hiszen szerintem nem is kaptam volna fülgyulladást, ha időben (rögtön a legelején) felírták volna az antibiotikumot, és nem nekem kellett volna kikönyörögni a 3. dokitól...
Persze ne értsetek félre - én sem szeretném, ha a babának ártanék a gyógyszerekkel.

Gigi:
Kérlek meséld el mi történt? miért nem fogsz írni nekünk a jövőben??? Baj van?

Á_kata:
Nem akarok okoskodni, csak kérdezem, hogy nem tudjátok megpróbálni a szoptatást??? Mert a fejéssel előbb-utóbb el fog apadni.
Vagy szoptatsz is azért???
Homeo bogyó tejnövelésre: Alfaalfa D6szopi előtt 15-20 perccel (www.nandu.hu)

Babyfunos hapsi:
Na, ma vettem még ezt-azt, de pasi kómában volt, és rosszul adott vissza, de nem tisztáztuk a dolgot rendesen így buktam egy ezrest azt hiszem...
Ja, a pelenkázólap most akciós - tök olcsó: kicsi 2500, nagyobb méretű 3000 pénz. Corában szept-1-től akciós, de ott drágább lesz (3300 Ft).

Puszi,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok,

Jadey,

Én inkább nem rajzolgatok.. :shock: Akármekkora is az a buksi, ki kell hogy férjen, csak kíváncsi voltam, mennyire lesz nehéz dolgom :lol:

Boróka,

Remélem, igazad lesz. Annyira kibuktam, főleg, hogy látom, hogy a férjem örül is a forgatásnak. Valami szupi anyagot talált, lehet hogy a szólás szabadságában is lemegy. Én annyira úgy érzem, hogy nélküle nem tudok, nem akarok szülni, egyszerűen szükségem van rá, és nem passzív jelenlévőként.

Sue,

Hát én most már olyan hisztis vagyok :oops: Ez remélem normális, nem én kattantam be. És olyan sírhatnékom is van, tiszta depi vagyok. Ezt nem a szülés után kellene éreznem, mint baby blues?!
sz_kata

Sziasztok!

Simigabi
Ugyes vagy és jo gyors voltál! Gratulálok a babához!

Sue
Mi az hogy beindul a természetes fájdalomcsillapítás? Ez mit jelent?

Jadey
Ijesztgetés :lol: én is megnéztem a centin az adatokat :shock:

Ma megvettük a kiságyat, többe került mint terveztük, de szerencsére volt nálunk annyi. Vettünk hozzá fejvédőt is, meg olyan zenélős forgós játékot is a fej fölé, kis plüss macik vannak ráaggatva, nagyon édes.
Szerencsére a férjem szeme már javulgat, ugyhogy egyenlőre reméljük rendben lesz.
Ma lehozták szüleimék a régebbi babaholmikat, és kicsit elkeseredtem, mert arra számítottam lesznek benne újszülőttre valók is, de sajnos azok nem voltak benne, pedig tudom hogy voltak. Ugyhogy még nagyon sok minden kell majd.

A hétfői Uh-n a placenta érettségi foka I-es, az mit jelent, az jó? Amugy minden rendben jol vana a baba. BPD 80mm, Fejkörfogat: 27.8mm.

Jó éjt!

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

Boróka!
Arra a pelenkázólapra gondolsz, amit a komódokra lehet tenni? Ha igen, akkor minket is érdekelne, de nem tudom, hogy milyen lehet a méretbeli különbség. Ti vettetek végül és ha igen akkor mekkorát (cm-ben mérve)?

Gesztenye
gesztenye78

Sz-Kata!
Mit is tanított G.Ági Nektek???
Nyugi már minden a maga idejében fog történni. Nem ahogy Te szeretnéd, hanem ahogy a babácska.
Tényleg akkor kórházban lesztek, vagy Ágiékkal?
Nálam ez a várakozás csak az elalvásnál jelentkezik, 2-3 órát is forgolódok mire elkezdem mondani: nyugi. Odabújok páromhoz amennyire sikerül a nagy hassammal és bealszom...
Ma kérdeztem babától, véletlenül nem kíváncsi egyeltalán a szobácskájára, próbálom neki elmagyarázni milyen lesz a szülés, mi fog történni.De tudod, mostmár inkább a terhesség utolsó pillanatait élvezem, mert ki tudja lehet 2. baba nem lesz és akkor ezek az apró kínok és örömök nem lesznek többet.
Tudom milyen érzés, mikor már tiszta ideg vagy mikor ,mikor ,mikor,mert Niki szülésznő 3 hete mondta rövidültem és puhultam, min 1 max 2 hét. Na akkor lázba jöttem, de megcáfoltuk a több éves tapasztalatát :)
és már lassan letelik a 3. hét is és semmi. Tegnap párom kijelentette 11-ig baba nem vár, de a hétvégét még egyben töltjük.
Milyen fura, ahogy írom ezeket a sorokat teljes nyugiban vagyok, pedig várom Én is.

Hettie!
Én úgy tudom, hogy amikor már elviselhetetlenül fáj valamid az agyad elkezd termelni fájdalom csillapítót (endorfin vmi. ilyesmi), ezt a helyszínelőkben láttam, de már nem emlékszem pontosan mit is termel ilyenkor és Krisszi is írta a szüléstörténetében. És erre a szülésznőmtől is rákérdeztem és Ő is megerősített ebben.

Képzeljétek ,tudjátok hova megyek 1 órán belül??????
TANÉVNYITÓ ÉRTEKEZLETRE.
Azt hiszem hüle vagyok, de tegnap beszéltem egyik kolleganőmmel és a nyáron igazgató váltás volt és lecserélt mindenkit az új diri.
Levetetett minden régi tablót a folyosokról újak kerültek fel és nagyon kíváncsi lettem erre az egész mindenségre. Párom itthon marad és felvisz kocsival, így nem kell elkezdenem a mai nappal a táppénzt csak 4. -től.
Olyan érdekes, májusban volt a tantestületi nagy herce-hurca, a tantestület kit szeretne igazgatónak. Volt 5 pályázó és most képzeljétek az a diri aki azt 39 szavazatból csak 16-ot kapott, és tudjátok mi a legviccesebb, hogy az új ighelyettesek pedig a két legutolsó ember, tehát most olyanok vezetik a tantestületet akiket egyeltalán nem akartunk. Képzelhetitek mi lesz majd itt. Ezért tartunk ott ahol tartunk ,mert minden így van ahogy ez a suli járt. De engem nem is érint most, hiszen nem akarok visszamenni melózni, csak a 3. baba után addigra meg már lehet nem is lesz zeneiskola.... :)
na megyek fürdeni
sue
38+4
suezika

Sziasztok!

GABI GRATULALOK!Ugyes vagy,hogy ilyen hamar sikerult vilagra hozni a hatalmas Tomit.
Eri(sogornoci) pont most hivott,hogy lehet estere baba lesz.

Latom a tabla karbantartasert nincs nagy tulekedes.
Tulkepp a leglogikusabb az lenne,ha en csinalnam.Nalam maradhatna is akarmeddig.Min. 10 honapig nem fenyeget a szules :D.Legalabb irnek rendszeresen.
Szoval Siba ha gondolod elkuldheted.

Puszi Iza

Akata a lanyok rengeteget nottek.Egyre hurkasabbak.Gyonyoruek!

Mamy Gesztikeje is egy kis tunderbubaj.Csak az a franya hascsikaras muljon el.

Ugy be van itt borulva,hogy szinte sotet van :(
piciza

Sziasztok!

Suezi :) Én úgy képzelem el az Eda-t hogy hogy minden kórházban más és más töménységgel adják. Ezért van az, hogy a mi kórházunkban még a csaszik 97%-át is eda-ban csinálják, magyarán, ha csaszi van, olyan töménységgel adják, hogy totál ne érezzél semmit. Ha hagyományosan szülsz, akkor kicsit hígabban kapod és ugyan érzed a feszítést, a nyomást és az ingert, de nem azt a görcsös, kínzó fájdalmat (legalábbis amilyennek anélkül leírják a szülést). Egyébként nekem már az is totál rendben, ha a fájdalmat ad abszurdum a felére vagy a harmadára csökkenti - azért azt én sem gondolom hogy olyan lesz az egész mintha épp a tengerparton nyaralnék (bocs a hasonlatért, gondolom érted mire célzok :lol: ).
Olvastam egy kórházi dolgozó hozzászólásait a Péterfys topikban, ő írta azt, hogy azért nem állítják le az eda-t a tolófojásoknál, mert egy előzetesen adagolt edaval megszüntetett fájdalmat dupla erősen érzi az, aki utána egyszercsak nem kap belőle többet.

Ha nem érzed a fájdalmat az ingert akkor is fogod érezni , de ha esetleg azt sem éreznéd, mert mondjuk jó nagy adagot kapsz az edaból, a doki nézi a monitoron, hogy mikor jön a fájás és ő mondja majd neked, hogy mikor kell nyomnod. (Szerintem ez is összefüggésben lehet azzal, hogy nem egy helyen olvastam ,hogy még császármetszéskor is haspréssel tudod segíteni a baba kiemelését)
De ettől függetlenül szerintem ha valaki konkrétan azt kéri, hogy a tolófájásokat jobban érezze, biztos vagyok benne hogy figyelembe veszik a kérését, és csökkentik az adagot...

Az tény hogy a 2 ujjnyit viszont kivárják, mert onnantól biztos a szülés...

Tudom hogy bizonyos szempontból nagyon gáz a hozzáállásom, meg tintanyúl vagyok, de ha lehet választani én inkább fájdalom nélkül szülök... :oops: :wink: :lol:

Szép napot mindenkinek!....el se hiszem hogy nekem ez az utolsó itt a cégnél! :D
Vendég

Sziasztok!

Suezi :) Én úgy képzelem el az Eda-t hogy hogy minden kórházban más és más töménységgel adják. Ezért van az, hogy a mi kórházunkban még a csaszik 97%-át is eda-ban csinálják, magyarán, ha csaszi van, olyan töménységgel adják, hogy totál ne érezzél semmit. Ha hagyományosan szülsz, akkor kicsit hígabban kapod és ugyan érzed a feszítést, a nyomást és az ingert, de nem azt a görcsös, kínzó fájdalmat (legalábbis amilyennek anélkül leírják a szülést). Egyébként nekem már az is totál rendben, ha a fájdalmat ad abszurdum a felére vagy a harmadára csökkenti - azért azt én sem gondolom hogy olyan lesz az egész mintha épp a tengerparton nyaralnék (bocs a hasonlatért, gondolom érted mire célzok :lol: ).
Olvastam egy kórházi dolgozó hozzászólásait a Péterfys topikban, ő írta azt, hogy azért nem állítják le az eda-t a tolófojásoknál, mert egy előzetesen adagolt edaval megszüntetett fájdalmat dupla erősen érzi az, aki utána egyszercsak nem kap belőle többet.

Ha nem érzed a fájdalmat az ingert akkor is fogod érezni , de ha esetleg azt sem éreznéd, mert mondjuk jó nagy adagot kapsz az edaból, a doki nézi a monitoron, hogy mikor jön a fájás és ő mondja majd neked, hogy mikor kell nyomnod. (Szerintem ez is összefüggésben lehet azzal, hogy nem egy helyen olvastam ,hogy még császármetszéskor is haspréssel tudod segíteni a baba kiemelését)
De ettől függetlenül szerintem ha valaki konkrétan azt kéri, hogy a tolófájásokat jobban érezze, biztos vagyok benne hogy figyelembe veszik a kérését, és csökkentik az adagot...

Az tény hogy a 2 ujjnyit viszont kivárják, mert onnantól biztos a szülés...

Tudom hogy bizonyos szempontból nagyon gáz a hozzáállásom, meg tintanyúl vagyok, de ha lehet választani én inkább fájdalom nélkül szülök... :oops: :wink: :lol:

Szép napot mindenkinek!....el se hiszem hogy nekem ez az utolsó itt a cégnél! :D
Vendég

Gesztenye:
Megnéztem, mi a nagyobbat vettük a neve merev Ékes pelenkázólap, és igen kiságyra lehet rátenni (vagy pl. a mosógépre).
A nagyobb az 50cm széles*80 cm hosszú és 3000 HUF, a kisebb pedig 50cm * 70 cm és 2500 pénz.
De a neten is megnézheted, hogy néz ki www.babyfun.fw.hu
Szerintem tök jó és az ára is nagyon kedvező.
ja, a múltkor meg a Brendon outletben a Soroksári úton a lágy pelenkázólapok voltak 500 Ft-ért akciósan, de annak már lehet hogy vége.

Sz_kata:
Hiszti - hormonok (de azért önuralom sem utolsó).
Nálam most nincsen csak nagyfokú lustaság.
Ne akadj ki, ne siettesd már azt a babát, kényeztesd magad mondjuk valami klassz illóolajos fürdővel, masszázzsal és NYUGI!!!
Nem is értem már júliusban is folyton azt vártad, hogy mindjárt megszülsz - jó tudom, mostmár azért tényleg itt az idő elvileg, de ha megnyugszol, akkor minden OK lesz és nem fogsz férjecske nélkül szülni!!!

Nálam meg Anyám jelentette be, hogy szept. 10-17 között egész nap dolgozni fog, így ha Apa mégsem elérhető, akkor nem tom mi lesz. Depárom megigérte, hogy elérhető lesz - persze én nem hiszek neki!

Na feldobtam egy laza sminket mert már annyira lepusztultnak érzem magam és lépek vásárolni - tiszta hülye vagyok.

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Sziasztok!

Egy fontos kérdésem lenne hozzátok:
Gesztikémnek ma reggelre leesett a köldökcsonkja! :D
Ilyenkor is kell továbbra is kenegetni alkoholos vattával, vagy már elég csak a hintőpor??... Most tisztába tételkor csak hintőporoztam, nem tudom a kis köldökébe bemehet-e az alkohol?...
Segítsetek, tanácstalan vagyok!

Jadey!
Hát ez jó, lerajzoltad a buksi méretet?... :roll: :lol: Ez édes! De ne rémítgesd magad! Elárulom nekem is eszembe jutott kb. 1 hónapja, hogy lerajzolom :wink: de aztán mégsem tettem...

Nózi!
Remélem, beválik nálatok és nálunk is az Infacol! Épp arról beszélgettünk a férjemmel, hogy szerintem nincs olyan baba, akinek ne fájna a pocija, az érzékenység persze lehet egyéni, de a kis szervezetüknek most kell megtanulnia az emésztést, ami nem lehet egyszerű dolog, és főleg nem fájdalommentes... :cry:
Mi tegnap kb. dél óta alkalmazzuk az Infacolt, és bár a délutánunk elég nyűgös volt, de estétől már jobb lett a helyzet, bár nem akarom elkiabálni, ráadásul azt írják hogy 3-4 nap után hat, hát nem tudom...
Ákata írta hogy a Laktoherb is okozhat egyes babáknál hasfájást, tegnap délután óta nem ittam, gondoltuk kipróbáljuk hogy lesz-e változás.
Ezek után Gesztikém a mai éjszakát szépen átaludta, csak 2-kor ébredt meg de akkor sem sírt, csak gőgicsélt, és még a reggeli hami után is vissza tudtunk aludni 10-ig :lol:
1 hónapos kortól meg adható a Gripe Water, az állítólag nagyon hatékony, bár ne lenne rá szükség, de ha mégis, még az is segíthet.

Iza!
Köszi szépen az aranyos bókot, mutattam férjemnek is, nagyon tetszett neki, hogy tündérbűbáj :lol:

Kép
mamy

mamy, en meg kegetem (4 nap utan) , de csak alkohollal. Ugyanis van meg valami barnas ott, de nem akarom direkbe kimosni. Amugy nalunk eleve megtiltja a dokiba a hintoport, azt a ferjem elrakta szereleshez :)

Az etrend tenyleg fontos, nalunk ha macis kavet ittam egesz nap fajt a baba pocija. De sajnos kenyer es viz melett is sokat sirt Miki. Bevallom en sokszor vele egyutt sirtam :cry:

kezemben balint,
megyek
csengo
Vendég

Sziasztok,

Reggel óta nem tudtam belépni a topicba :evil: :evil:

Boróka,

Igazad van, nem is értem, mit türelmetlenkedem :oops: Úgy gondoltam, még kiélvezem várandósságom utolsó napjait, de valahogy nem megy. Lehet ez a hülye borús idő is az oka, de tényleg nyügi vagyok. Tenni-venni már nincs túl sok energiám, a tétlenség viszont megőrjít. Szóval faramuci helyzet.
De az illóolajos fürdő, masszázs jól hangzik!! :)

Sue,

válasz: Ági. És igen, tényleg azt mondta, hogy a baba akkor születik meg, amikor neki a legjobb. Na, jó, bölcs kisfiam majd eldönti mi legyen. :lol:
ugye milyen furi, hogy csak este jut az eszünkbe, hogy mi van ha most.... Napközben meg eszembe sem jut.
Mi tegnap költöztünk be a őtéri szép nagy hálónkba. Már a franciaágyunk mellett van a kiságy, rajta a zenélő forgó (amit egész eset húzogattam) és nagyon furi érzés volt, hogy nemsokára szuszogni fog mellettünk még valaki.
apához bújás: hát igen, ez már nálunk is mutatvány, de valahogy mindig sikerül :) :)

Tűzmanó,

Akkor holnaptól most már Te is itt fogsz lógni a topicon? :lol: Legalább egy kicsit felpezsdül a társalgás, mert most sokan kimaradtak.

Tényleg, ROLEX,
MERRE VAGY?
életjelet adhatnál, minden ok?!
sz_kata

Mamy,

nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy leeses utan meg 4-5 napig ugyanugy kezeljem a koldoket mint elotte a csonkot es ne ijedjek meg, mert verezhet es valadekozhat is egy kicsit. Es tenyleg, egy kicsit valadekos volt belul a koldok, azt kitorolgettem az alkoholos vattaval, aztan nehany napja mar szep tiszta es szaraz. Most mar csak hintoport szorok ra neha.

Viola
fj35

Mamy: hintőpor már nem kell, csak alkoholos fültisztítóval kell alaposan áttörölni (dokinénitől tudom).

Este adtam Zsoltinak egy cseppentő infacolt és utána jó nagyokat pukizott. :)
Szegény kisbabák, nekik még minden új idekint - mi is szoktunk ilyenekről beszélgetni. Olyan kiszolgáltatottak, hogy még büfizni sem tudnak segítség nélkül...

Mi valamiért sűrűbben kelünk este, mint napközben - ki tudja miért, remélem sikerül megfordítani!

KépKép
nózi

Viola!
Köszi szépen!!! Mi is valahogy így gondoltuk logikusnak.

Csengő!
Hogy-hogy megtiltotta???... :shock: Hát pont a gyerekorvos írta fel, és a kórházban is ezt kellett használnunk. Nem értem...

Étrend:
Baromi nehéz dolog ez, honnan is tudhatná az ember, hogy mi az ami nem jó, és mi az amit bátran ehet?...
Na körülnézek a neten, hátha találok valami jó kis étrendet.
Ami nekem van szoptatós étrend kismamáknak c. füzet, semmit nem ér, kb. másfél oldalnyi van csak a szoptatással kapcsolatban, általánosságok, semmi konkrét.
Pl. a védőnő azt mondta hétfőn, hogy tejet ne igyak, max. napi 2-3 decit de azt sem egyszerre, hanem elosztva kis adagokban, de legjobb ha nem innék egyáltalán. Tejtermék minden mehet.
Ezzel szemben a füzetben az van, hogy mindenféle tejtermék, és tej IS mehet, meg tojás, sovány húsok pl. csirke, tengeri hal, stb.
Most akkor mi az igaz?... :roll: Kicsit dühít, hogy ennyi ellentmondást találok.
Ti hogy vagytok ezzel?...

Kép
mamy

Viola, Nózi!
A köldököt BELÜLRŐL is kitörölgettétek az alkoholos vattával? Remélem ez nem csípi!...
Tiszta lökött túlaggódó kismama lettem... :roll:

Kép
mamy

Mamy: belülről is - a kórházi dokinéni és a házi dokinéni is így csinálta - Zsoltika, amúgy nagyon utálja - biztos csípi :(

KépKép
nózi

na szoval, nalunk a korhazban mar eleve ugy mondta a vedono, hogy a korzeti orvostol fugg, hogy alkohol es hintopor, vagy csak alkohol, de ok felirjak mindkettot. A dokibank szerint csak megragad a hintoporon minden szar es attol fog begyulladni. Mivel szerintem is eleg igy nem hasznaltam a hintoport.
Van meg egy par ilyen dolog, ami abszolut korzetfuggo..pl kisfiuk kukacat huzogassam, vagy ne...kell e tea vagy nem....
VAn ahol magas lazra antibigyot kapsz azonnal, van ahol 3 napot varnak stb.....

csengo
aki az osztoneire hallgat 8)
Vendég

Sziasztok,

Hú de furi így olvasni Titiűeket, hogy már szinte mindenki babás, aki ma írt :lol: Nem is igazán tudok mit hozzászólni :)
Talán csak annyit, hogy én is sírtam Jadivel együtt anno, és az alkohol után ott fújkáltam, hogy ne csípje szegénykémet :oops:

Piciza: Tényleg ilyen aranyos lennél??? :lol: Bár ezt eddig is tudtuk, de szerintem klessz ötlet, hogy Te vezetnéd- csak akkor szinte napi szinten kéne csatlakoznod hozzánk, főleg mostanában, hogy beindult a babazápor :D

Kata: Én nem osztom a véleményt, én is paráznék, hiszen már cska néhány napod van. Bocsi, hogy most nem nyugtatgatlak, de ez a véleményem. Nekem még ugyan hátra van kb.3 hetem, de már én is azon filózok, hogy mi lesz, ha nap közben egyedül vagyok és akkor jön rám... Pedig a párom csak a Belvárosban van, nem külföldön... :roll:

Én már a meteorológiát is kuksizom, frontok, telihold, hmmm, lesz mindkettőből mostanában bőven... :wink:

Rolexszal tegnap este dumcsiztam, jön majd, csak nehéz odaférni a géphez :shock: Mármint a párja miatt, nem a pocakjától :D

Puszi Nektek

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok,

Hát, tényleg furi, hogy mennyire gyakorlati témák vannak :lol:
nekem egyébként nem ajánlották ezt a hexa-micsoda nevű hintőport, mert nagyon agresszív szer. Ezért, ha már leesett a köldökcsonk, lehet hogy jobb lehagyni.

Jadey,

Rolex: :) :) Gondoltam...

Már megnyugodtam, és nem parázok. egyszrűen képtelen lennék apa nélkül szülni
:lol: :lol: Amúgy, ahogy a férjem számolgatott, szerinte jövő hét közepénél hamarabb nem lesz baba, szerinte, lehet hogy még az azt követő hétbe is átcsúszunk. Nem tudom, hogy számolt a kis matekzseni :roll: :lol:
Mindenesetre fura, hogy néhány hete még tök durva "jóslófájás-szerűségeim" voltak most meg egy kósza görcs sem sehol :shock:
A pocim meg teljesen külön életet él :lol: Akkora ez a gyerek, hogy már alig fér el, mindenfelé kidudorodik :)
Dokim még berendelt péntekre vizsgálatra, de nem megyek el, mert most mit mondhat?! Ha nyitva vagyok az is jó, ha meg nem, hááát, az is.
Na, eldugulok, biztos már nagyon uncsi a nyavajgásom
sz_kata

Sziasztok Csajok és Babák!!

Annyira utálom ezt az időt, hogy semmihez nincs kedvem. Még írni sem... De köszönjük jól vagyunk..Ma 34. hetesen. El sem hiszem. Hogy el ment az idő. Én még szívesen húznám. :)
Kata, szerintem tartsd be azt a 7 napot. :) Köszi, h hiányoltál. Jadey-t szoktam fárasztani telefonon néha.
Eszembe jutott, amikor először találkoztunk VK-ban és azt gondoltam, hogy jéééééé neki már van hasa és már huszonvalamennyi hetes... Most meg tessék...1 hét és megtörténik a csoda Veled.

Remélem minden mama és baba jól van.
Tűzmanó, Te már voltál a Péterfy szülészetén? Én holnap de. szeretnék bemenni. Választottál szülésznőt?
rolex

Hello Csajok!

Fú, tényleg nem semmi, hogy hogy két részre vált a fórum, az egyik fele köldökcsonk és hasfájás, a másik meg izgul, hogy mikor jönnek ki a babák! Azért pl tök izgi olvasni az első hetek paráiról. Hát most még azt mondom, majd ha előbújik elmúlik minden parám, de már látom, hogy kb. 40 év para vár rám...:) Szülőség=para. :) Ezt a világrengető következtetést sikerült ma levonnom. :)

Simigabi, nagy gratulák Tomihoz!! Várjuk a részleteket!!

Gigi, miért nem jössz többet? :(

Ákata, olyan cukik a csajok! Imádnivalóak! Mindig gondolok rátok és Napraforgóékra, amikor az ikres sorozat van a Spektrumon délelőtt.

SzKata, Nyitra közel van, Nyitra közel van és egyébként is, mantrázd, hogy bevárja a papát a picike! Szurkolunk! Nekem is 17ét kell mantráznom a gyereknek!!

Boroka, fülgyulladás :( a fülgyertyát próbáltad már? Azt mondják csodákat tesz...

Iza, de édes vagy!!! Tényleg elvállalnád?? Drága vagy! Mi a mail címed? Ha nem bírod, én visszaveszem később, csak addig szüneteltetném a vezetését, amíg kicsit visszaállok majd a szülés után, mert ki tudja.. Szóval a biztonság kedvéért :)

Tűzmanó, szerintem ez egyáltalán nem baj, ha így érzed az eda ügyet. Az a lényeg, hogy te biztonságban érezd magad, mert szerintem az a babuci lelkiállapotára is kihatással van. Szóval, ahogy érzed és minden rendben lesz.

Csajok,
a tegnapi UH szerint Andris már 3112 gramm, fejkörfogat 33 cm, combcsont majdnem 8. És még vissza van egy hónap...Papíron. Azt mondta a doki, hogy annyira be van ágyazódva a fejecskéje, hogy szerinte nem húzzuk addig. Persze azt is mondta, hogy a szülészetben az a csodálatos, hogy bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. Ja és a szonográfus csaj szerint kevesebb a magzatvíz picivel, mint kéne, ez is lehet jele, hogy korábban érkezik, de azért a 38. hétig ki kéne húznunk. Egyébként meg tiszta sharpei feje volt, ilyenkor már nagyon kevés a hely és gyűrődik a bőre szegénynek, én csak azt látom a képen, hogy a szája tiszta apja :)

Ja, megnéztem a kenéz kira könyvben, hogy mitől fájhat a babák pocija, gondolom, hogy ahány hely, annyifélét írnak, de azért idemásolom: sárgabarack, szilva, szőlő, karfiol, bab, borsó, uborka, fokhagyma, káposzta, lencse, paprika, gomba, retek, hagymás kaják. És még: kemény tojás, nagyon friss péksüti, mogyorófélék, magos kenyér. Ne igyunk erősen szénsavas ásványvizet és legyünk mértékletesek a tejtermékekkel.

Amit ajánl: avokádó, banán, alma, mangó, padlizsán, bazsalikom, kínai kel, fejes sali, burgonya, petrezselyem, zeller, spárga, spenót, paradicsom.
Javasolja az édeskömény és ánizsteát . És a tejképződésre: kockacukorra vagy mézes vízbe édeskömény olajat jó csepegtetni napi háromszor. Valakinek talán segít.

Ja és a szeptemberi baba újságban is van egy hasfájós, kólikás cikk.

Idemásolok egy képet a csókos szájú Andrisról.
Kép

Pusz:

MSE

Kép
siba

Sziasztok Csajok!

Na ma valamivel könnyebb volt. 9-kor arra eszméltem, hogy jé, rendet raktam a lakásban, Ricsi 80 grammot szopizott, le vagyok zuhanyozva és meg van mosva a hajam. egy hét után :lol:

Remélem, kezdek magamhoz térni. Ma el kellett mennem az Auchanba, ugyanis nincs elég meleg ruhánk - ki a fene vesz 56-os hosszúujjú bodyt augusztusra?

Simigabi - GRATULA!!! Nagyon sok boldogságot Nektek!

Siba, én írtam el, kómában voltam, amikor írtam az SMS-t. 3950 gramm. Nem mintha számítana :lol:

Rönci, nem fog megfulladni a bukástól? annyira paragép vagyok.. :oops:

ÉS SZERELMES DE NAGYON !!! Mindkét pasimat annyira imádom, hogy hihetetlen!!! A világoskék plüssbe csomagolt picikét, ahogy itt alszik a nyitott szájával, meg a nagyot is, aki szintén nyitott szájjal alszik :lol: és ezt a gyönyörűséget csinálta nekem :lol: A szeretetem megduplázódott...

ÁKAta, Érden mikor lesz a tanácsadás? elmennék én is, kisebesedtek a mellbimbóim, persze szoptatok tovább, de nem kellemes. Képzeld, már elég jól kajál a ház ura, 50-60-80-90 grammokat evett ma.

Nekem nagyon bejött a Medela, már csak azért is, mert kipróbáltam előtte, könnyú a használata és ha esetleg nagyüzemi célokra kell, bővíthető elektromos adapterrel és lábpedállal is. nekem tökéletes.

Lányok, holnap viszik vissza a gépem, szal marad a netcafé, korlátozottan... :cry: Jók legyetek ám!!! Persze jelentkezem hamarosan!

Pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

krisszi

Siba: Bár homályos a kép, de azért kivehető Andriska gyönyörű pofija. Röhej, de ha nem tudnám is megmondtam volna, hogy kishapsi :lol: Nagyon szép!! A vastag száj úgy látszik gyakori itt nálunk :D Nem jártunk közös bulin januárban?? :lol: :lol:

Krisszi: Jó hallani a szerelmi háromszögről :lol: Hiányozni fogsz nagyon, úgyhogy találjatok ki valamit sürgősen!!! :wink: Esetleg jószomszédviszony??? Na jó, csak vicceltem, ha jól emlékszem, nálatok is jószomszédISZONY van... Vigyázzatok magatokra addig is!!!

KépKép
Kép
jadey

Viola, nem ma voltal mericsken? Mi volt? Elfelejtettem irni, hogy sokat szamit ha nem ehgyomorra mereted...

csengo
Vendég

Sziasztok!

Olyan rossz idő van, iszonyúan fúj a szél. :( Egész nap bent kuksoltunk.

Tényleg igaz, hogy 2 részre szakadt az érdeklődési kör, de ha majd meglesz mindenki babája ujra egy lesz az érdeklődés.

Krisszi
Jol hangzik a szerelmi háromszög. Nyitott szájjal alszanak, hát igen az alma nem esik messze a fájától. :D

hettie

Csengo,

dehogyisnem, csak elfelejtettem irni, hogy 150 g a sulygyarapodas egy het alatt! Reggel, pelusvaltas utan, ehgyomorra mertem, mert hogy egy hete is pont ilyen korulmenyek kozott lett lemerve. A gyerekorvos szerint akkor jo, hogy kb 120-150 g a heti gyarapodas igy az elejen, ugyhogy nagyon megorultem, hogy legalabb ez rendben van. Viszont ugy erzem, hogy tejem valtozatlanul nincs tobb, hiaba iszon a laktoherb teat es szedem a homeos bogyokat. Lefejni szinte nem tudok semmit, csak nehany csepp jon. Ugyhogy a szivfajdalmam tovabbra is fennall, de muszaj adnom Adamnak kiegesziteskent szopizasok utan meg tapszert, mert nem lakik jol a tejemtol, sajnos. Neha ezen nagyon kiborulok, persze tudom, hogy ez nem segit, sot csak ront a helyzeten. Lassan 3 hetesek leszunk, nem tudom, hogy meg ezutan varhato-e hogy hirtelen tobb tejem lesz?

Viola
fj35

Krisszi,

csatlakozom az altalad megfogalmazattakhoz a ket pasiddal kapcsolatban! Vegtelenul imadom mindkettot (marmint az enyemeket)!!!

Viola
fj35

Krisszi legyetek jók ti is, és ha tudsz tegyél be képeket!

Siba Andriska már most olyan kispasis! Köszi, hogy rákerestél a szoptatós ételekre, pl. a paradicsomtól féltem, hogy nem lehet, de most ettem egyet, igaz meghámoztam.

Csengő utólag is boldog névnapot!

Mérlegelés: szülés után 2600-ra esetünk vissza, ma megmértem elértük a három kilót! Nem semmi - akkora pocija van, mint egy lufi, vékony kis tagokkal :lol:
Akkora a hasa, hogy megkérdeztem a dokinénit is, hogy nem baj-e - de szerinte nem. Amúgy mindenki csak csettint a nyelvével mikor meglátja a pociját :lol: Majd később mellékelek a hasáról is képet.

mostanában így alszunk:
Kép

KépKép
nózi

Viola!
Unokatesómnak 3om hónap után indult be rendesen a tej.
NE ADD FEL!

Sue
suezika

Nózi
Jajj de ééééédes ahogy alszik! :D

hettie

Sziasztok Lányok!

Már kezdek ráhangolódni a szülésre, programozom magamban a pozitív gondolatokat, nem az a lényeg, hogy fájni fog, utólag majd kárpótol a baba a karjaimban, ő sokkal többet szenved, stb. Keresem a lelkiekben erősítő könyveket, cikkeket, de azért nem ásom magam bele nagyon. Néha túl valóságosan írják le a fájdalmat magát, a különböző szakaszokban átélt fájdalmat, ami persze megint nem annyira jó a célom elérésében. Viszont tudom, hogy minél többet tudok róla, annál kevésbé lesz ismeretlen. Az én félelmem meg mindig annál nagyobb, minél ismeretlenebb a helyzet. Az újtól való rettegés a legrosszabb.

Most azért nem tudtam jelentkezni, mert a sulimnak órarendet készítettem, kollégáim teljesen bolondnak néztek,a diri pedig csak azon izgult, nehogy a front megszakítsa a munkám. Jó fej.

A babszoba is megvan, teszek fel képet, ha valaki segít, hogyan. Annak idején nem figyeltem, úgyhogy segítsetek.

Szkata!
A 39. heti uh-on 95 mm volt bpd, erre azt mondta doki, nem lesz nagy baba, ha kivárja idejét, 3,5 kg max.

Szomorú vagyok mert a végén csak megrepedt a bőröm a köldökömnél, pedig annyit de annyit kenegettem. Ez már örök emlék marad.

Már megszült lányok, hasatok mennyi idő alatt és mennyire ment vissza? Szülés után közvetlenül mekkorára csökkent?

Erika
piciri

Sziasztok!

Piciri, semmiképp se rettegj a szüléstől!!! Hidd el, olyan bölcs a szervezet, hogy utána 2 perccel már nem tudod felidézni a fájdalmat!!! Most írtam a szüléstörténetemet és rájöttem, egyszerúen elfelejtettem, hogy milyen érzés volt vajúdni!!!

Sőt, ha nem kérsz semmilyen mesterséges érzéstelenítést, a szülés alatt annyi fájdalomcsillapítót termel a szerveted, hogy valósággal kómában leszel. Én is így voltam: beszéltek hozzám, nem hallottam, mintha ködfátyolon keresztül érzékelném a világot.
Szerintem valami relaxációs gyakorlatot azért tanulj meg, sokat segít a kritikus egy percekben! Ja, az is nagyon fontos és hatalmas kapaszkodó, hogy a fájások mindössze egy percig tartanak, köztük pedig tudsz pihenni! És az igazán kellemetlen, k. fájdalmas szakasz az max egy-két óra, a vajúdás legeslegutolsó része!!! Ne izgulj! Ki van ez találva :wink:
(Micimackó festés meg szerintem majd 2008-ban lesz minálunk :oops: )

A hasam pár nappal később már visszament, a derékbőségem még nagyon nem a régi, a bőröm kicsit "lötyög", de pár hét múlva szerintem tök olyan lesz, mint rég. Mondjuk nekem anno lánykoromban kockás volt, sokat jártam edzeni. A csíkokat kopp-kopp egyelőre megúsztuk.

pusz,
Krissz

krisszi

És akkor a szüléstörténetem.
(Bocs, jó hosszú lett, de gondoltam dokumentálok mindent, majd Ricsi is megkapja bőrkötésben a 18. szülinapján :wink: )

Ez a nap is úgy indult, ahogy a többi szerda mostanában, így a babavárás vége felé: CTG vizsgálat, utána kontrol, beszélgetés a dokimmal…
Fájásoknak semmi nyoma, a CTG variábilis, tehát szép hullámhegyeket és hullámvölgyeket mutat – persze ezek a magzati szívhangot jelzik, nem az összehúzódásokat. T. doktor megvizsgál: méhszáj teljesen zárt, baba fejecskéje fent: „Krisztikém, egy-két napon belül itt biztosan nem lesz baba! – erősíti meg a CTG által mutatottakat.
A manuális vizsgálat a szokásosnál fájdalmasabbra sikerült, szinte éreztem, ahogy a Baba fejecskéje hozzáverődik a medencémhez, nem túl kellemes, de tulajdonképpen ekkor tudatosodik bennem, hogy az ott egy BABA FEJE a medencémben.
Kellemesen megnyugodva indulok haza, az úton azonban apró nyilallásokat, menstruációs görcsöket érzek. Sehogy sem esik jól otthon: fekszem, ülök, állok – valahogy sehogy sem az igazi. Leheveredek, nézem a tévét, elszundítok, jönnek a sorozatok, kapcsolgatok ide-oda, közben kezd derengeni, hogy az apró összehúzódások mindig félóránként, a reklámok alatt jönnek. Elkezdem mérni az időt: az óra is engem igazol, 35-40 percenként érzem a görcsöket, de ezek még talán nem is görcsök, csak valami hascsikarás-féle érzés. Aztán észreveszek pisiléskor valami barna váladékot, ilyet sosem tapasztaltam a babavárás alatt. Felhívom a szülésznőmet, aki megnyugtat: a vizsgálat okozhatja a tüneteket, persze, ha erősödést tapasztalok, hívjam megint.
Eljön az este, hat-hét óra: elmúltak! Igaza van a szülésznőnek, érti ez a nő a dolgát, így távolról is megmondja a tutit! Biztonságban érzem magam, hogy ő fogja levezetni a szülésemet, olyan kellemes és megnyugtató ember.
A „biztonság kedvéért” meg inkább unalomból kilakkozom a körmöm, csak hogy teljen az idő, aztán szépen megvacsorázunk és nézzük a tévét. Kilenc körül azonban ismét visszatérnek a fájások, de ezúttal már kicsit eláll a lélegzetem tőlük és kapaszkodok az ágyba. Jóslófájások lennének?!
Megnézzük az órát: 20, majd 15 percenként jönnek! Atyaég, ezek….
Tíz óra: ötperces fájásaim vannak!
Kispapát elküldöm aludni, gyűjtse csak az energiát, szüksége lesz rá. Lefekszem én is, de húsz perc után rájövök, hogy nem bírok nyugton maradni, inkább kiköltözöm a nappaliba. Számolom az időt, nézem az órát: öt percenként egy percig görcsök. Ahogy a tankönyvben meg van írva. Elviselhető, egyáltalán nem kellemetlen ez az időszak, fekszem a sötétben, nézem a stoppert, mászkálok, pakolok, lefekszem a kanapéra, írok a lányoknak a fórumba, lassan összeáll a kórházi csomagom is, írogatom a teendőket a Kispapának.
Éjfélkor nekiállok hajat mosni, nagyon jó érzés a forró víz, ellazít, ugyanakkor mintha erősödnének is a fájások tőle. Kettő körül felhívom a szülésznőmet, elsorolom a tüneteket: nincs mese, irány a kórház!
Alig tudok levánszorogni a kocsiig, mire leérünk, kétszer kell megállnom, olyan sűrűn jönnek a fájások. Az úton ugyanez, a tizenöt perc alatt vagy 3-4 fájás is jön. Nézem a fiatalokat a Petőfi – hídnál és tűnödök: valakinek ez egy szimpla szerda este, mennek szórakozni, vagy otthon ülnek és nézik a tévét, nekünk meg az egész életünk meg fog változni órákon belül.
A kórházban a portás széles mosollyal tárja ki az ajtót, gondolom, nem először lát fájdalomtól összegörnyedt nőket.
Ügyelet orvos megvizsgál, ceruzányi a tágulás (?) pánikba esek: lassan tíz órája vajúdok és ceruzányi??? Átöltözöm, lefektetnek a vajúdóba – tök egyedül vagyok – Kispapa előkerül, zöld köpenyt visel, hmmm, egész jól nézne ki orvosnak, rámrakják a CTG-t, aztán kezdődik a menet.
Beszélgetünk, viccelődünk, a fájásoknál szorítom a kezét, időközben befut a szülésznőm, megvizsgál: bő kétujjnyi a tágulás!!! Hatalmas megkönnyebbülés, nem is vészes ez a szülés-téma! Nézem az órát, három óra elmúlt. Szülésznő javasolja a burokrepesztést, beleegyezek, állítólag nem tetszik neki valami és meg akarja nézni a magzatvíz színét. Felőlem. Nem érzek semmit, csak meleg víz folyik a combom között. Kispapa elszörnyed.
A magzatvíz bizony kicsit zöld, jók voltak a szülésznő megérzései - mondom: profi a csaj!
Beszélgetünk, viccelődünk, a fájásoknál szorítom a kezét, közben szülésznő is csatlakozik a társalgáshoz, á, nem komoly dolog ez a szülés, simán megcsinálom, no para!
Aztán egyszercsak bekeményedik a dolog. Döbbenten kapkodom a levegőt, te jó ég, ez kibírhatatlan! Mi történik velem? Csigalassúsággal vánszorognak a másodpercek, a fájások alatt visszaszámolok: 59-58-57… A mutatő lassan kúszik a négy óra felé.
Végre átköltözünk az egyszemélyes szülőszobába, nem mintha számítana, de az legalább szép és külön fürdője van. Szülésznőm jön az alternatív lehetőségekkel, tukmálja a labdát, a relaxáló zenét, javasolja, hogy sétálgassak – mindössze annyit mondok neki elég udvariatlanul, hogy „NEM!!!” (ezért később elnézést is kértem)
Borzalmas, pokoli, elviselhetetlen… Kispapának elhaló hangon suttogom, hogy nem fogom kibírni. A legrosszabb, amikor a fájások alatt vizsgálnak, imádkozom, hogy vége legyen. Sehogy se jó feküdni, felemeltetem az ágyat és félig ülő, félig fekvő pozícióban, az oldalamra fordulva szenvedek. A fájások között alszom. Nem jut el hozzám semmi a külvilágból, talán sose voltam ennyire egyedül és sose voltam még ennyire közel önmagamhoz, a belsőmhöz… Próbálom a kórházban tanult légzéstechnikát alkalmazni, valamit tényleg segít, bár inkább azért imádkozom, hogy a következő fájásig tudjak még egy kicsit aludni. Szülésznőm aggódik: kívülről olyan kis békésnek tűnök a csukott szememmel, hogy nincsenek is fájásaim?! Aztán megvizsgál és megnyugszik: itt bizony vannak fájások, a tágulás is lassan négyujjnyi lesz. Befut az orvosom, a szemem sarkából látom, köszönni sincs erőm meg kedvem se, utálom miért nem szólt, hogy ez ILYEN?, annyira elfáradtam. Szegény drága Kispapa valahányszor próbál enyhíteni a kínomon és meg akar simogatni, ráüvöltök „NE ÉRJ HOZZÁM!” Leül egy fotelbe és néz. Néha rápillantok, hogy ott van-e még, de beszélni hozzá nincs erőm.
Csak azt akarom, hogy legyen már vége, nem tudom, mennyi az idő, nem foglalkozom a külvilággal, a gyerek se érdekel, csak érjen már véget az egész és had aludjak!
Ködfüggönyön keresztül hallom a szülésznőm hangját: ha érzem, hogy nyomnom kell, ne tartsam vissza. Valamit érzek is, de nem eléggé, mert ködösen valami szekunder fájásgyengeséget említenek, érzem a levegőben, hogy baj van, rámrakják a CTG-t, nem tudom mi van a babával, nem is érdekel, remélem, mindjárt vége… Át kell fordulnom a másik oldalamra, nagyon nehezen megy, dokim vizsgál, azt hiszem, belepusztulok. Szülésznőm megjelenik valami üvegcsével, annyi erőm van csak, hogy rákérdezzek, mi az – olajjal fogja kenegetni a baba feje előtt az utat és a gát környékét, önti az olajat, ez egész jó, aztán kezdi tágítani, masszírozni a járatokat, nyöszörögve kérem, hogy hagyja abba, mosolyog és azt mondja, hogy esze ágában sincs, figyeljem meg, jót fog tenni. Semmi sem érdekel, teljes apátiában vagyok, valamit beszélgetnek, nem tudom, hogy mit, csak foszlányok szűrődnek át a ködfüggönyön. Fél hét van, érzem, hogy baj van, dokim ideges, nézi az óráját, nézi a CTG-t, nem tudom, mi lesz most, nem is félek, csak imádkozom, hogy legyen már vége.
Nyomnom kell, érzem a fájásokat, de nagyon gyengén. Dokim és szülésznőm egy-egy lábamnál elhelyezkednek, kapom az instrukciókat, de képtelen vagyok végrehajtani, nincs erőm, nem érzek semmit csak a fájdalmat. Dokim csóválja a fejét, segít, megmutatja, hová és hogyan nyomjak, csukott szem, nagy levegő, drukkol, komolyan, úgy érzem, mintha sportversenyen lennék, erőm már nincs, jönnek a fájások, „Krisztikém, negyed órán belül meg lehet a baba, de akkor nyomnod kell!!!” Nem bírom, kérem a dokimat, hogy segítsen, a következő fájásnál nyomja egy kicsit ő is, érzem, hogy most jó lesz és tényleg! A gátmetszést nem érzem, csak azt, hogy ez valódi megváltás! Még egy nagy nyomás, elementáris erővel törnek fel belőlem a hangok és érzem, hogy kicsusszan belőlem egy óriási valami – aztán gyönyörűségen megkönnyebbülés!
Lenézek a lábamhoz: ott egy lila-fehér valami, ő lenne a gyerek? Nem hallok semmit, semmi filmekből ismert gratulálok anyuka, kisfia született, illetve és egészséges? Nem érdekel senki és semmi, fekszem az ágyon, ködfátyol a szememen, bebugyolálják a gyereket, odaadják, nem érzek semmit, szegénykém pislákol a kis kék szemével, iszonyatosan vörös, mosolygok, de csak azért, mert végre nem fáj semmim. Gyereket mérik, nézegetik, élvezem, hogy túléltem ezt az egészet és vége, de anyai érzéseknek nyoma sincs. Aztán odaadják bebugyolálva, sírva fakadnék, olyan kis gyámoltalan, ártatlan, kiszolgáltatott… Simogatom, a szülésznő odarakja a mellemre, próbál szegénykém szopizni, olyan kis összenyomorgatott a kis feje, lila a körme, nagyon megviselte az út. Közben varrják a gátat, semmit sem érzek, csak a húzogatást, lassan visszatér a tudatom, hallom a dokim szavait, tudok is válaszolni, nézem a gyereket, Kispapa fényképez…

Aztán magunkra hagynak hármunkat.
Nézzük egymást, ismerkedünk, összebújunk, simogatjuk, puszilgatjuk a kis jövevényt, furcsa kis illata van, nagyon szerencsétlennek néz ki, a sírás kerülget, olyan pici, csúnyácska, gyámoltalan… Belenéz a szemembe, olyan átható a tekintete, mintha mindent tudna a világról... Fantasztikus érzés...
Gyorsan telik a két óra, mennünk kell, várnak rám a gyermekágyon. De ez már egy másik történet.

(Utólag tudtam meg, hogy a baba nyakára volt tekeredve a köldökzsinór, azért nem tudott egyszerűen kibújni a kitoláskor. Farfekvéssel pedig valószínűleg nem tudtam volna megszülni.)

krisszi

Krisszi!
Nagyon tetszett a történeted.Mit értettél azon,hogy "furcsa kis illata van"?Nem volt jó?Vagy fincsi volt,csak szokatlan?
Kár,hogy ritkábban fogsz jelentkezni. :( Szeretem a hsz-aid.

Siba akkor ha ok átveszem a táblát szívesen.
Andriska szája tényleg kis csókos.Nagy szívtipró lesz 8) .

Nózi annyira édes Zsoltika ahogy alszik.Fogja a kis arcát.Tünemény!

Ja,akkor az e-mail címem. izocsekkukacyahoo.co.uk

Pusyi Iza
piciza

Sziasztok!

Krisszi!
Egyszerűen csodálatos a születéstörténeted. Nagyon magával ragadó, lelki szemeimmel láttam magam előtt minden mozzanatot. Jókat derültem, a végére meg könnybe lábadt a szemem. :)

Fáj a derekam. Remélem még vár egy hetet a baba, szeretném az uccsó UH-ot megvárni, meg a vérvételt.

Edit

Kép
Kép
edi78

Hát Krisszi (alias éjszakai bagoly), köszi, hogy így reggel egy alapos könnycsatorna tisztítással kezdhettem a napot. :) Nagyon megható, ahogy leírtad!!! :) Remélem vettél már bérletet az internet kávézóba!! Gyere gyakran, jó?

Viola, kitartás és nyugi! Be fog indulni!

Gyerekek, az Ikeában tegnap este annyian voltak, mint karácsonykor!!! Amikor kijöttünk hivatalosan elbúcsúztam minden nagyáruháztól, bevásárlóközponttól és hasonló helyektől, mostantól mehet a kispapa, a nagyik és a tántik...Plusz, a babaosztály ki volt fosztva.. Én már be nem teszem a lábam sehova, eltolom magam a CTG-re, max a közeli közértbe, DM-be, de no way a többi áruház, bevásárlóközpont a következő hetekben.

Puszi nektek!

MSE

Kép
siba

Krisszi,

Jaj Istenem. Köszönöm.

Látom alvás továbra sincs, háromkor Te itt :shock:

Nálunk apa elment, de külön kocsival, hogy ne legyen hozzákötve a többiekhez és azonnal száguldjon haza ha hívom. De úgy érzem, itt még nem lesz baba egy-két napig Peti nagyon jól elvan odabent (a kis szaros, tudja mi a jó neki :lol: )

Rolex,

milyen hamar elrepült az idő igaz? :lol: Bár most már visszavonom azt a mondatot, hogy de jó lenne elefántnak lenni, akkor egy (vagy kettő? :oops: ) évig lehetnék terhes. :roll:

Piciri,

Látom, Te is készülődsz :lol: Ne aggódj a repedés miatt, mert lehet hogy az is elmúlik majd a szülés után!

Lányok, akik már szültetek: a szülés után hány napig voltak méhösszehúzódásaitok? anyám szerint az rosszabb mint a szülés, mert az olyan "értelmetlen" fádalom :shock: Nektek mi a tapasztalatotok?

Na, megyek iszom egy bögre málnalevél teát :lol: :lol:
sz_kata

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?