Új privát üzeneted érkezett!

Suezika,

Irigy , irigy, irigy :lol: :lol:

Simigabi,

:lol: :lol:
sz_kata

sziasztok!

Simigabi,Sz-kata!
Ne irigykedjetek ez még nem jelenti azt ,hogy Én beelőzlek Titeket,ezzel akár még 1 hetet is kihúzhatok...
:(
De ,Bali78,nem akarok cserélni,már a végét akarom....

Viszont a fejét egyre jobban érzem alul középen,majd meglátjuk.
Azért mindenkinek köszi a drukkokat.

Mamy!
Tényleg Á-kata írta

Kata!
Hol vagyol???????Medela ügyben segíts......
:)

sue
suezika

Simigabi
Köszi a gratulációt, még egy kicsit bátortalan a kis drágám, de biztos napról napra bátrabb lesz. Szerencsére a nagylányom egésznap nyuzza a kicsit így nekem nem kell túlsokat rohangálnom utána. Persze most, hogy kezdődik a suli kicsit félek mert a naggyal nagyon sokat kell foglalkoznom, kicsit lusta tanulás ügybe. De már most mondtam neki, hogy bekeményítek. Persze ha az ikrek meglesznek kevesebb időm lesz rá de annyi biztos, hogy kikérdezzem.Úgy látom lassan te is mindenórás leszel!! Megy a drukk!!!!!!

Lányok!
Megy valaki a szombati bababörzére??? Én eddig csak a kismamáson voltam az jó szokott lenni, de ezen még nem voltam. Ha tud valaki valamit erről légyszi írja meg, hogy érdemes-e kinézni.????
baboka

Nózi :) igen nálunk is feltétlen papás szülés lesz...Olyannyira hogy a párom egyszerre akar fotózni, videózni és köldökzsinórt vágni...ja és ugye persze engem masszírozni, mert különben kijön a sárkány belőlem :lol:

Én viszont eleve úgy megyek szülni hogy csakis Eda-val, ezt a dokimmal is előre megbeszéltem, sőt még azt is megmutatta hova adják majd be. A mi kórházunkban egyébként az a "szokás" hogy 2 ujjnyinál, azaz 4 cm-nél adják, be és végig adják, még a tolófájásokhoz sőt a gátmetszéshez is. Náluk csak akkor "túl késő" beadni, ha az egész szülés hátralévő része kevesebb mint 30 perc.

Ahogy magamat ismerem én 10 perces fájásoknál tuti bemegyek és ha elzavarnak inkább elbújok a kocsiban :lol:
Vendég

Tűzmanó: :D - csak aztán nehogy a kocsiban szüljél meg
:lol:

Akár sikerülhet is a párod terve, legfeljebb nem vesz mindent videóra - vagy segít a szülésznő - nálunk is csinált egy-két fotót :)

Nálunk a 7 centit a 7 ujjnyira értették - szerencsére nem mondták, hogy túl késő :)

Anyukák! Amikor kijön a gyerekorvos szokás pénzt adni?
nózi

Sziasztok!

Most visszaolvasni nincs időm és energiám (Beni elég fárasztó éjszakát produkált a szüleinek!).

Csak ujjongani jöttem, hogy Beni veséjével semmi baj nincs!!! Ma délelőtt voltunk a SOTE-n, ahol az uh-os dokinő semmiféle elváltozást nem látott. A nefrológus szakorvos szerint az ilyen gyakori, hogy még a szülés után egy-két napig nagyobbnak látszódnak a dolgok, aztán "helyrerázódnak"! Persze figyelni kell és bármilyen lázas betegség, étvágytalanság esetén vizeletvizsgálatot kell csinálni. Ha valami nem okés a vizeletben, akkor kell visszamenni majd a SOTE-ra. De remélem és lelkem mélyén TUDOM, hogy semmiféle bajunk nem lesz már! :D
Ezt azért írtam le, hogy ha bármelyikőtök Babájánál ilyesmit találnak, akkor még nincs itt a vég. Természetes, hogy az ember megijed, de a mi esetünk is bizonyítja, hogy minden helyrejöhet :D

Csengő!
Ajánlom Nektek is a SOTE I-es klinikát a Bókay utcában (Üllőiről nyílik). Én előzetesen felhívtam dr. Máttyus Istvánt, aki kifejezetten az újszülöttek veseproblémáival foglalkozik. Vele egyezetettünk időpontot hétfőn és mára már be is hívott.
Én ill. a gyerekorvosunk nem foglalkoztunk vele, hogy hová is tartoznánk körzetileg (ha egyáltalán létezik ilyen). Ő automatikusan a SOTE-t ajánlotta, annak ellenére, hogy a Péterfyből minket konkrét időponttal (szeptember 12!) a Heim Pálba irányítottak. De még a dokinőnkön is láttam, hogy a HP-ért nincs túlzottan oda meg vissza.
Drukkolok, hogy ugyanilyen eredménnyel távozzatok - bárhonnan is! :D

Nózi!
Az első orvosi kilátogatáskor nem szoktak pénzt adni. Első alkalommal természetes, hogy kijön a doki, hisz pár napos babát csak nem fogsz tanácsadásra cipelni. Én később adtam a dokinőnknek pénzt, mivel Marci 2 hónapos koráig rendszeresen kijárt hozzánk. De még így sem fogadta el minden alkalommal. Mondjuk mindez a doki hozzáállásán is múlik.

Próbálok visszaolvasgatni és még jönni ma, de ember tervez, gyerkőcök végeznek :lol:

Puszi Mindenkinek: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Lányok! Köszönjük a dícséreteket, nagyon jólestek!

Bujka! Köszi az infót, megnyugodtam, mert most ment el a dokinéni és most nem adtam semmit - akkor majd legközelebb.

Annyira drukkoltam, hogy ne legyen semmi gond Benivel!!! Remélem Csengőéknél is minden rendben lesz!

KépKép
nózi

Sziasztok!

Köszönöm szépen a Fiacskáim dícséretét! :D Nagyon kedvesek vagytok! Tényleg nagyon édesek! Látnátok Őket élőben :D Marci tényleg nagyon figyelmes, óvatos Benivel. Beni első fürdetésekor megkértem Marcit, hogy majd vigye át a szobájukba Beni szennyes rucijait. Tündérien markolászta a rucikat egész fürdetés alatt, majd szépen átvitte Apájával. Másnap már kérés nélkül gyömöszkélte a ruhácskákat és készült átvinni őket a szennyestartóba. Annyira meglep, hogy ilyen kis okoska tud lenni. Már csak azért, mert ezzel szemben nagyon sokszor direkte az ellenkezőjét csinálja annak, amire megkérjük. Úgyhogy most még minden szép és jó! :D

Mamy!
A TAJ kártyát nekünk postán fogják kiküldeni, de személyesen is be lehet érte menni. De én a helyetekben telefonon egyeztetnék az "okosokkal", nehogy időközben kipostázzák a kártyát, míg a Párod bemegy hozzájuk...
Lehet, hogy a pocija fáj Gesztinek :( A büfizés mennyire megy? Távozik a levegő a pocakból? Sajnos nálunk elég nehezen tud büfizni Beni, így nálunk is gyakori a sírás, lábfelhúzás... Szerintem az Infacolra gondolsz, ezt szokták pocakfájásra ajánlani. Tapasztalatom nincs róla... Én a helyeben azért beszélnék a gyerekorvossal v. a védőnővel is előtte. Most olvasom, hogy már egyeztettél a védőnővel...
Geszti gyönyörű!!! :D :D :D

MSE!
Én most tényleg nem merem visszafogadni a táblát, mert egyrészt eléggé elfoglalt vagyok, másrészt a pakolászás is lefoglal majd szeptemberben, utána pedig nem is tudom, hogy lesz-e netünk... Remélem valaki bevállalja majd :)

Krisszi!
Klassz, hogy újra itthon vagytok! Szokjátok az életet édeshármasban! :D Hajrá tejecske és adj hálát az égnek, hogy ilyen tündéri csecsemősnővért fogtál ki :D
Gratula a súlyodhoz!

Erika!
Megnyugtatni nem foglal az tuti, de hidd el, hogy nagyon nehéz, ha egyáltalán lehetséges teljesen felkészülni a szülésre. Hisz egy számodra teljesen ismeretlen dologra próbálsz felkészülni, ami szerintem nem nagyon lehetséges. Hidd el, hogy amikor ott lesztek, élesben, annyira természetesen fog folyni minden, mintha egész életedben erre készültél volna! Minden nagyon jó és szép lesz!!! :D
Még nem tudom, hogy bírom a két prücsökkel, mert Gáborom itthon van szabin 31-ig. Utána Anyukám jön talán 1 hétre és majd csak utána kezdődik a kemény időszakom! :shock:
CTG: örülj, hogy mozog Áki a vizsgálat közben, hisz az a lényeg :wink: Beni is nagyon virgonc volt közben, bezzeg Marcit úgy kellett mindig ébresztgetni :lol:

Dorka!
Pizsama semmiképpen nem jó vajúdás közben. Hálóing kell és még bugyi sem, hisz bármikor vizsgálhatnak. Papucs legyen veled. Én külön pakoltam magamnak azokat a dolgokat, amiket a szülőszobára vittem, hogy a nagy táskából csak kikapjuk. Volt benne szülős hálóing, hálóing-bugyi-betét a kórterembe, papucs, zokni, tusfürdő, nedves törlőkendő, víz. Hirtelen ennyi jut eszembe.

Kata!
Látom Lizátokat és Beninket össze lehetne kötni. Én is figyelek, hogy hosszú távon ez az állandó mi ágyunkba visszahelyezés nem jó, mert én nem szeretném, ha teljesen odaszokna. De bízom benne, hogy csak az elején lesz ilyen. De sajna most éjjel is ez volt műsoron és az egész éjszakát mellettem töltötte :roll: Marcika ilyeneket nem művelt...
A Lányok nagyon-nagyon édesek, még mindig!!! :D

Nózi!
Szépen leírtad Zsolti születését! Én valahogy annyira nem tudom még szavakban önteni a miénket...
Valahogy én is így voltam Marcival, hogy könyörögtem az EDA-ért, mert piszkosul beindultak a fájásaim, pedig én úgy mentem, hogy én majd nem fogok kérni. De ez is olyan dolog, amit az ember előre nem tudhat, hogy mennyire tud is fájni a szülés!
Tündéri szép baba Zsoltika! Nem is látni rajta, hogy hüvelyi úton született :D Benike olyan kis piroska volt :lol:
A mai éjszakánkért már nem lennél olyan irigy :wink:, Beni végig mellettem aludt, az ágyában csak visított.

Iza!
Már a másik topikomban is jelezték, hogy az uccsó képen olyan Marci, mintha be akarna pancsolni egyet Beninek :lol: Én észre sem vettem! Jobb lesz odafigyelni :lol:

Tűzmanó!
Végül a régi szülésznőmnél, Cser Katinál szültem. Péntek du-án beszéltük meg az utolsó uh-on, hogy visszajött a szabiról, így mehetek hozzá. Adriennel (akihez CTG-re jártam) mindig együtt vannak beosztva, így szépen megbeszéltük hármasban, hogy akkor a már ismert Katinál szülünk. Még időben egyeztettünk, mert utána 3 órával vissza is mentünk szülni :wink:
A születéstörténetet még nem írtam meg, annyira nem tudom még megfogalmazni a dolgokat...
Újabb info: a csecsemősnővérek nagyon-nagyon aranyosak voltak! Sokat fejlődtek az elmúlt 20 hónapban. Legalábbis Marcival benntöltött napjaimat eléggé megnehezítették a hozzállásukkal. :(
A Baba meszületése utáni első munkanapon jön egy hölgy (nem tudom mi a beosztása) és Ő intézi az adminisztrációt. Papírt kitölt a jelenlétedben a Baba anyakönyvezésére vonatkozóan, amit Te aláírsz. Elkéri Tőled a szigedet, a házassági anyakönyvit, vagy apaságit, majd ezeket elviszi ügyintézni a kerületi önkormányzathoz. Délután a szigedet vissza is kapod. A Baba születési anyakönyvi kivonatát és a lakcímes kártyáját 1 héten belül megkapjátok ajánlottan levélben, a TAJ kártyát pedig 3 héten belül szintén levélben. Úgyhogy sehová nem kell menni ügyintézni ezekkel a papírokkal kapcsolatban, mindent elintéznek! :D
Kérdezz nyugodtan a kórházról, próbálok majd válaszolni!

Sue!
Mennek a drukkok!!!

Gigi!
Olyan régen írtál már! Mi van Veletek? Petike már igazi nagyfiú, nem?!

Ha zavaros voltam és ismétlésekbe bocsátkoztam, bocsi! Benike itt figyel a kezemben és szopizik, úgyhogy félkézzel é félszemmel írtam :lol: Ha eddig nem írtam volna: BENIKE EGY KIS CICIBUBUS! :D

Puszi: Melinda

KépKép

KépKép
bujka

Sziasztok!

Mamy!
Nagyon szép a lánykád, olyan békés az arcocskája. Gratula az Apgar értékhez. . :)

Sue!
Drukk! Csaknem augusztusi baba lesz? :D
Milyen volt a nyákdugó?

Melinda!
Örülök minden rendben a kis Beni veséjével. :)

Nózi!
Zsolti baba nagyon szép. Ő is olyan nyugodt. Szüléstörténet is klassz.

ÁKata!
Nagyon nőnek az ikrek. Olyan ari ahogy felfelé van Lizi haja fésülve? Direkt? Nagyon édesek, ma is megnéztem őket. :) Mekkora rucikat hordanak?

Tényleg tök jó lenne a babákról képek egy helyen a neten. Nem is tudom vki feltöltött 3 vagy 4 képet, nem is tudom hova. AZt nem kelleni folytatni? Persze anyukák engedélyével. :)

Kezdek irigykedni a szép kisbabákra... :D Pedig nem sok idő van hátra nekünk sem... Gondoltam megvárom Simigabi, Sue, SZKata, Picirit, Borókát azt jöhetek :D

Edit

Kép
Kép
edi78

Bujka :) ja de jó, most ettől nagyon megnyugodtam!! Örülök hogy ez leírtad, mert kicsit féltem attól hogy az első napokban túl sok minden zúdul majd a nyakunkba (amúgy is elég nehezen bírom a gyűrődést :oops: ). Szóval akkor ezt a kettőt intézik, szuper.

(Komolyan mondom ha nem én lettem volna ott személyesen el sem hinném ha valaki azt elmesélné nekem hogy mennyire nincs képben az ottani védőnő. Abszolút semmilyen adminisztratív infot nem tudott adni semmiről! :evil: )

Az Edaval kapcsolatban szeretném kérdezni hogy Te mikor kérted / ill. adták be? Ha beadták szerinted kötelező mellette a katéter? Utána lehet (félig)ülve szülni?

Bocs hogy ilyeneket kérdezgetek de nem akarom T.dokit már folyton ilyenekkel zaklatni... :oops:
Vendég

Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok, hogy nem jöttem hamarabb közétek, de bevallom, azért nagyon nehéz a friss kismamák és a nagy pocakosok közé jönni ebben a helyzetben.

Nagyon köszönöm Nektek a sok-sok bíztató, bátorító gondolatot, és mindent. Higyjétek el, ez hatalmas segítség, mikor tudod, hogy bármikor bárkire látatlanban is számíthatsz, ha úgy szeretnéd. Hál' Istennek jól vagyok, igyekszem visszatérni a hétköznapokba, most ez az, ami segít.

Ha gondoljátok, nézzetek át a 2006-ban akarok szülni topikba, oda írtam bővebben a gondolataimról, azokkal a lányokkal együtt kezdtük a várandósságot, ezért annyira közel állnak a szívemhez.

Minden anyukának gratulálok a csodálatos babájához, jó egészséget, sok tejet kívánok Nektek, a pocakosoknak pedig kitartó, boldog, problémamentes várakozást!

Valószínűleg nem fogok jönni közétek, ne haragudjatok érte, de annyira azért nem vagyok erős...
titi_27

Sziasztok Lányok!

Ma voltunk 4D-n teszek föl pár képet.
Most 1650 g és minden adata jó. Csak kicsit elbújós, nem akarta elvenni a kezecskéjét a feje elől.
Kép
Kép

Kép

Nagyon rendes volt az ultrahangos hölgy, mert időre mentünk, 20 perc lett volna ránk, de először annyira elbújt a babus, hogy el kellett menni sétálgatni és enni, aztán kicsit jobb volt. De akkor is, több mint egy órát foglalkoztak velünk a sétával együtt.
Nagyon nagy élmény volt!

Kicsit szomorú is voltam, mert itt találkoztunk volna Titivel :cry:

Persze a megszületett babákkal össze sem lehet hasonlítani, de nekünk akkor is nagyon szép kislány :oops:
Minden őszi baba gyönyörű!!!!

Babás Lányok, ha ti összevetitek a megszületett baba képét a 30. hét körüli 4D-vel, akkor mennyire láttok hasonlóságot? Olyan kíváncsi vagyok, mennyit fog változni, mire megszületik, ha fog egyáltalán.

Rozus

KépKép
rozus

Sziasztok, Lányok!

Most, hogy sikerült végre elolvasnom két oldalt, és írni is lenne egy kis időm, Lilikém elkezdett kajabálni odaát, úgyhogy csak zanzásan:

Sue, Mamy,
nekem Via poharas Avent mellszívóm van, és nagggyon nem vált be. És heroinárú. A Medela azért vált be, mert lehet hozzá csatlakoztatni gépi részt, és akkor egy kézzel tartom, a vákum szívja, és egy kézzel masszírozom a tejmirigyeket. És nem esik szét, és nem kell hatvanöt részre szedni (én minden alkalom után sterilizálok). A gépet egyébként a SOTE II-n kölcsönöztem, jó drága (hatezer per hó), de megéri, mert máshogy nem tudnék fejni.

Melinda,
nekem Liza (vagy éppen Lili, de ez a ritkább) csak egyszer sírós éjjel, általában 11 óra körül, aztán a következő etetés után bealszik - hiszen jól el is fárad... Kitartás neked! Télleg, merre laktok most? Mintha Vácot említette volna valaki...

Mamy,
hasfájás: mennyire figyelsz oda, hogy mit eszel? Én eléggé diétázom (rostos gyümölcs/ital nuku, vagy legalábbis nagyon kis mennyiség, puffasztó kaják szintén, szénsav óne, vagyis alig eszem pár féle ételt, tejet meg egyáltalán nem iszom, csak sajt, joghurt járja. Tök egészségtelennek tartom a dolgot magamra nézve, csemegeuborkával fedezem a vitaminszükségletet, meg úgy eszem a szőlőt, hogy magját-héját kiköpöm, és tulképp csak dinnyét merek enn), sz'al elég kinlódás a dolog, de a bébik nem hasfájósak (eddig). Azt mondják, használ, ha hasra teszed, de a bölcsőhalál miatt meg nem ajánlják...

Babóka,
még a minap kérdezted azokat a fájásokat - nekem nem volt ilyesmi... Iker-téma: a főorvos a kórházban azt ajánlotta, ne öltöztessük őket egyformán. Igyexünk is, főleg, hogy teljesen különbözőek a bébik, és más színek is állnak jól nekik.

Nózi,
édes nagyon a bébi!

Vmelyikőtök kérdezte Liza haját - hát bevallom, egyáltalán nem fésüljük őket, mert a hajkefékre az van írva, hogy három hónapos kortól ajánlott. A fürdésnél kézzel igazítom el a vizes sérójukat, ennyi. (Meg egy lehelletnyi Nivea testápolót a fejbőrre is kenek - mondhatni, ezzel zselézem a frizurát :lol:) Nekünk egyébként beváltak ezek a nem-gyógyszertári szerek, és amit még ajánlani tudok: a Libero pelus és a Pampers popsitörlő kendő. A lányok egyébként nagyon szeretik a fürdetést, a szárítkozást már kevésbé (mert ki kell jönni a jó meleg vízből). Ja, a kádba való babatartót egyelőre nem tudjuk használni - kicsik hozzá, és csak belenyaklanak. Remélem, azért még hasznát vesszük...

Most robogok - a szalag ma se lesz meg, látom...

Lányok, aki szülés előtt áll, és már menne nagyon (meg tudom érteni), annak drukkolok ezerrel!

És köszönjüki a gratulákat mégeccer a bébik nevében :lol:

Puszi - K

ákata2

Rozus!

Nagyon édes!! Osztozom az örömödben! :D arról, hogy mennyire hasonlít még nem tudok nyilatkozni, pedig már nagyon fogy a türelmem..... De egyszer csak eljön az én időm is.... :)

Lányok!

Kérlek, írjátok le, milyen betétet vettetek végül, mert hétvégén össze akarom állítani a csomagomat, de ebben a kérdésben bizonytalan vagyok. Tudjátok, az első napokra...? Szó volt a Tena betétről, de abból is biztos van vagy ezerféle méret, ezerféle kiszerelésben és annyira nincs elképzelésem. De tuti nem akarok megvenni 50db pelenkát magam alá... Hol kell azt venni gyógyszertárban? Intim betétben sem voltam soha szakértő... Segítsetek!

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Na, mégis megcsináltam a bébik szalagját, pedig eddig milyen jókat vigyorogtam, hogy már csak hat nap van hátra a szülésből... :lol:

ákata2

Livi,

A kórhában biztos adnak hatalmas betétet, ha nem, akkor a legnagyobb tenával érdemes kezdeni, aztán pár nap után már jó a normál tena is... Legalábbis nálam így volt...

ákata2

CSENGO,

NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!!!!

ákata2

Ákata!

nem tudom megnyitni a lányok honlapját! :( Mit csinálok rosszul?
Nem, itt biztosan nem adnak... Legnagyobb Tena? ok. És az hány darabos? ...és hol kell venni?

Húúú, Csengo nap van?? :wink: :D :D

Boldog névnapot! :D

Livi

Gergő (13), Nándi (6),Nóci(ca) (4)
bali78

Bujka szupi!
En is maximalisan remelem, hogy nalunk is ez lesz. Punktum.
Dokiba meg nem latta a babat....no comment.

Rozus, edes a picur, nekem az a tapasztalatom, hogy a fo vonasok megmaradnak...

csengo
Vendég

Kata, koszi!

Bali en a korhazi gyogyszertarban vettem a Tenat, nem a legnagyobbat, de mind orias, de ha mondod hogy szules utanra lesz javasolnak valamit.. Viszont puha, ez foleg akkor szamit ha van varrat. de draga en kb 800 penzert vettem.

Azt hiszem nalunk most indult az elso szopi bumm, Balint ma egesz nap a cicin log. Vegulis 3 hetes korra teszik az elsot...

Irjatok am nem megszultek, nem finiselok is!

Beatrix 8)
Vendég

Ákata!
Köszi, hogy nem felejtettél el, de ma így is hívtam a dokimat mert sajna kaptam egy kis fertőzést és megkérdeztem, hogy fájhat-e a szeméremcsontom.? Azt mondta, hogy sajna fájhat, persze igazából csak 3 napot fájt már teljesen elmúlt csak néha érzem. Megnéztema kiscsajszikat és nagyon tündérek!!! Remélem az én kis törpikémek is szépek lesznek! Bár apa még mindíg reménykedik, hogy a lábuk között fog lógni valami.

Bali78
Én semmiféle tenna betétet nem vettem ,hanem simán éjszakai allways betétet és nekem nagyon bevállt. Ezt majd úgy is neked kell kitapasztalnod, hogy neked melyik a jobb.
baboka

Csengo
Nagyon sok boldog névnapot!!!!
baboka

Beatrix!
Boldog Névnapot! :)
Edit

Kép
Kép
edi78

Sziasztok Lanyok,

hullafaradt vagyok, csak egy friss kepet gyorsan felrakok Adamrol. Elkezdtem irni a szulestortenetet, igerem nehany napon belul meglesz, csak hat szukos az ido, amit szakitani tudok ra...

Jo ejt mindenkinek

Viola

Kép Adam 2 es fel hetesen
fj35

Szasztok!

Sz_kata:
Torok jó, fül bedugult és nem hallok. Lehet elmegyek vele a gégészetre.

Lakás koszfészek, konyha készül, de olyan áron, hogy párom éjjel dolgozott és nappal alvás helyett fanatikusan fúr-farag. Én meg ilyentájt takarítok.

Na, még ezért sem szeretnék szülni.

Hasam nem szállt le, remélem nem köldökzsinór okozza.

Á_kata:
Bujka még Érden lakik szept végén költözik Vácra.

Nózi:
Nagyon kemény szülésed volt, űgyes vagy, hogy végigcsináltad!!!

Védőnő ma volt lakáson, késett másfél órát - teljesen hasztalan volt a látogatása.
Megyek porszÍvózni...

Pusz,

Dorka

[url=https://lilypie.com]KépKép
boróka1973

Krisszi!
Ezek szerint te sem vettél aventes mellszívót?

Boróka!
Végre te is táppénzen vagy. Talán nem is esett nehezére a dokinak, hogy papírt adjon :? .

Nózi, Mamy!
Nagyon meghatódtam a történeteken és most már én is máshogy állok hozzá a szüléshez. A leírtak alapján mindenki túléli a fájdalmakat és a végeredmény egyébként is mindent megér :lol: .

Sue!
Sok sikert, megy a drukk. Egyébként szerintem Katáéknak azért is vált be jobban a gépi Medela, mert ő ikreknek feji a tejcsit, de szerintem a kézi is ugyanolyan jó lehet, ha csak egy babócáról van szó. A lényeg az, hogy nektek bejöjjön az, amit vesztek, mert erről is mindenkinek más a véleménye és a tapasztalata.

Bujka!
Örülök, hogy minden rendben van Beni veséjével. Már ezért a hírért is érdemes volt ma fellépnem, bár már simán tudnék aludni :roll: .

Gesztenye
gesztenye78

Sziasztok!

Csengő
Boldog névnapot!

Titi
Érthető hogyha nem akarsz már írni, nem kell érte bocsánatot kérned. Minden jót Neked!

Sue
Lehet hogy hamarabb meglesz a baba, mint a hétvége. Sok sikert az elkövetkezendőkhöz!

Holnap megyek vérvételre és vizeletvizsgálatra a háziorvoshoz, utána pedig megvesszük a kiságyat meg még pár dolgot. A férjemnek meg délután megint szemészet. Vasárnapra ugyanis begyulladt a szeme és elmentünk az ügyeletre. Kiderült hogy egy több éve történt dolog okozta, amikor belement egy faldarab. Néha előjött, de most már nem akart múlni, meg elég csúnya is volt és fájt neki. Reméljük nem fog megint begyulladni, mert különben meg kell műteni. :( Ugyhogy a holnapi nap hosszú lesz.

url=http://www.wunschkinder.net]Kép[/url]
hettie

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.19 22:24-kor.
Vendég

Sziasztok Lányok!! :D
Húú, hogy én mennyire le vagyok mindig maradva tőletek az írással!! :D De sajna mindig van valami program, és egyre jobban közelít az iskolakezdés, máe csak 2 nap, és addig is ismerkedős délután, meg évnyitó vár még ránk!! :lol:

A babócánk jól van a pociba, vígan úszkál, jövőhéten mi is megleskézzük drága szívét, nagyon kiváncsiak vagyunk rá, akkor leszek a 32. hétben! :D
Rózus!!

Nagyon aranyosak a felvételek!!Jól vagy? Megy a diéta? én úgy érzem, hogy nekem igen, de jövő héten jön a dokibácsim meg a szabiról, aztán lehet, hogy irány a kórház!! :oops:

Jövő héten megvesszük a babakocsit, és lassan apa lerángatja a babaágyat is a padlásról!!Úgyhogy lassan már mi is készülődünk!! :D

Viszont lenne egy kérdésem:szerintetek mennyi idős házassági kovonatot kell vinni szülni?Mert már teljesen összezavarodtam!!Van ahol 3 hónapnál nem régebbit írnak, és van ahol 1 hónapról beszélnek!!
Megköszönném a segítséget, van köztetek bizti olyan, aki már tapasztalt ez ügyben!!

sziasztok!!Üdv:Melódia
melódia78

Jó reggelt mamák és babák!

Bujka!
Hát nálunk sem megy mindig simán a büfizés, van amikor semmi, de volt már hogy jó nagy büfi jött, és vele egy kis fölösleges tejcsi is kijött, utána jobban elaludt. De van hogy nem büfizik, hiába ringatjuk a vállunkon, aztán később vesszük észre, hogy jött egy kis tej, ahogy megszárad a szája szélén.
Tegnap férjecském vett a gyógyszertárban Gripe Watert, önállóan, de nagyon dühösek lettünk mert csak 1 hónapos kortól lehet adni! Pedig direkt úgy kérte, hogy újszülöttnek! Miért ennyire nem-odafigyelőek egy gyógyszertárban? Na mindegy, reméljük azért hogy nem lesz rá szükség, de jó ha van. Mindenesetre ma megvesszük az Infacolt. Remélem, az már most is adható. Nem találtam semmi erre vonatkozó tiltást a leírásában.
Egyébként annyira de annyira megható, ahogy a Párom éjszaka felkel, megy melegíteni a lefejt tejcsit, és nem hagyja hogy felkeljek, szeretettel és törődéssel veszi fel az ordító Gesztit, és bár majd bealszik, még beszél is hozzá, ahogy eteti, és Geszti mindig megnyugszik, aztán kajálás után nézik egymást, hát komolyan mondom majdnem mindig bőghetnékem van, amikor kettetjüket így látom együtt. Szerintem szuper jó apa-lánya kapcsolatban lesznek, és ennek úgy örülök! A Párom amúgy is egy végtelen türelmes, kedves ember, igazi Apuka! Imádom ŐKET!!!!

Ákata!
Igyekszem odafigyelni, hogy mit eszek, hoztunk natúr joghurtot, az lesz ma a tízóraim, vedelem a Laktoherb teát (napi 5-6 csészével), annak ellenére hogy útálom az ánizst, de Gesztiért mindent! :lol:
Van mintaétrendem szoptatós anyukáknak, majd két etetés között összeállítok magamnak egy-két heti étrendet. Azt tudom, hogy puffasztó dolgokat nem szabad enni. Emellett én még mindig (folyamatosan) szedem a napi 1 Elevitet, a saját szervezetem érdekében is (tiszta vitamin), és szoptatás alatt is melegen ajánlják.
Avent Isis: érdekes, hogy Neked nem vált be... :roll: Vajon kifoghattál egy selejtes darabot, hogy mindig szétesett? Nekem még egyszer sem, pedig volt már hogy leejtettem a fejrészét. Semmi baja nincs. Szuperül szívja a tejet, én teljesen meg vagyok vele elégedve. Fejés előtt szoktam masszírozni a ciciket, akkor aztán úgy beindul, hogy alig van időm rátenni a fejőt. :wink: De azért klassz, hogy találtál megoldást, és Te is tudsz fejni!
Fürdés: egyáltalán nem használod a gyógyszertári fürdetőkrémet? Ha nem, miért döntöttél a kozmetikai szerek mellett?

Titi!
Bár lehet, hogy már nem olvasod (hisz írtad, teljesen érthetően, hogy nem jössz már közénk), de ha mégis bekukkantasz: csodállak a hatalmas lelkierődért, komolyan meglepő, hogy így tartod magad, és meglásd, hamarosan kárpótol benneteket egy kétcsíkos teszt, és egy gyönyörűséges kisbaba, az idő mindent megold, hosszú még az élet, sok szépet tartogat a számotokra is! Kitartást, és minden jót kívánok!!!

Rozus!

Nagyon édes a kislányod! :wink: Ahhoz képest, hogy ott volt a keze, egész jól látható az arca!
A hasonlóság nálunk maximálisan bejött, van egy kedvenc 4D képem Gesztiről, és meglepődve láttuk Párommal, hogy mennyire hasonlít önmagára, a szája és a nózija, egy az egyben ugyanaz! Nekünk az a kép a 34. héten készült.

Edit!
Én sem vettem Tena betétet (csak bugyit, az megéri!) hanem DM-ben a legolcsóbb éjszakai hosszú, vastag betétet. Nekem bevált. Itthon már csak a vékonyabb szárnyasat használom. Nem tudom persze, szülés után mennyire elég, de császár után nekem nem volt horror a vérmennyiség (na jó az első napokban elég sok volt, de a kórházban adtak gézes vattát).

Viola!
Ádám nagyon ari, igazi fiús arca van! :lol:

Gesztenye!
Ez a beszéd, nem is kell félni! Na persze, könnyen mondom, én is féltem... de amikor ott voltunk a szülőszobán, félelem már nem volt bennem, valahogy a szervezetünk érti a dolgát, és elindult az adrenalin. :wink: A fájdalom mindig fájdalom, de az ember sok mindent kibír, főleg ha az "eremény" a gyermekünk!

Most mennem kell, Gesztikém ébredezik! :lol:

Kép
mamy

Melódia!
Én úgy tudom, hogy 3 hónapnál nem régebbi kivonatot el kell, hogy fogadják! De lehet, hogy kórháza válogatja. Mi júniusban váltottuk ki, és el is fogadták, utólag vettem észre hogy az osztályon ki is volt írva, hogy 3 hó.
De hogy biztos legyél a dolgodban, kérdezd meg a saját kórházadat!

Csengő!
Utólagosan is BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNOK!!!

Most már tényleg megyek... :oops: :lol:

Kép
mamy

Sziasztok Csajok!
k

bocs, de képtelenség visszaolvasni.
Igaza volt Anyukámnak: addig jó, míg bent van a Baba :wink:
Á, nagyon jó babázni, de pont ma lesz egy hete, hogy nem aludtam egy jót. sőt, rosszat sem.

SOS kérdés a tapasztalt Anyukáktól: nem akara büfizni Ricsi, hiába járkálok vele negyedórákat, mindig cicin alszik el, aztán járkálunk, felébred, no büfi, aztán bukik.

Mit csináljak???

Bocs, hogy ilyenekkel jövök, de már eléggé ki vagyok bukva. :lol: Szó szerint.

Puszi Nektek, kitartás, mindenórásoknak pedig csak annyit, hogy még nem késő valami relaxációs gyakorlatot betanulni, nekem nagyon bejött a vajúdás alatt!!!
Azt hitték, alszom, és nincsenek fájásaim, annyira befelé tudtam figyelni - meg is lett Ricsi két óra alatt..

Megyek, mert ugye a teendők...

pusz,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
krisszi

Krisz:

Nem mint tapasztalt anyuka,hanem mint régi csecsemős.
Kaja közben is vedd le néha a ciciről Ricsit és picit ütögesd a hátát a tenyereddel.Aztán tedd vissza cicire.Talán kevesebbet fog bukni.De ha szépen hízik a bukásból sincs gond,nem csinálnak vele semmit.

Tűzmanó:

Ne irigykedj,tényleg hamar be lehet mindent szerezni,és ugyebár a keresgélésben is olyan sok öröm van.Lámpát végül milyet vettetek?

Rozus:

Nagyon édi a 4d kép.Mi is most voltunk,majd megkérdem hogy kell feltenni és én is teszek.

KépKép
rönci

Rönci!

Krisszinek írt tanácsod nekünk is hasznos lehet, Gesztikém is hasonlóan viselkedik szopi közben, mint Ricsi :?
Mohón szopizik, nagyokat nyel, hallom ahogy megy le a tejcsi, közben a pocija is buborékol néha, de el nem engedné a cicit! Aztán amikor kiesik a szájából, próbálom büfiztetni de elég ritkán sikerül... :roll: De ezek szerint ez a megoldás, hogy hami közben is néha meg kell próbálni?... Köszi! Remélem beválik!
Egyébként maga a büfiztetés mennyi ideig tartson? Tehát mennyi ideig próbálkozzunk? Nem bántja a kis gerincét, ahogy függőleges helyzetben tartom? Geszti ráadásul nagyon emelgeti a fejét is, olyan erő van benne, döbbenetes, jópár másodpercig tartja a fejét, miközben nagy szemekkel nézelődik, aztán visszaesik a vállamra, de persze nem hagyom hogy beüsse a buksiját, mert fogom a fejét. Ez ugye nem árt a csigolyáinak? Vagy ne hagyjam?
Jó neked, hogy ilyeneket tudsz, mint tapasztalt csecsemős :wink:
Biztos sokat fogunk majd hozzád fordulni tanácsért! :wink:

Kép
mamy

Sziasztok Csajok!

Most gyors leszek, mert minden a feje tetején, du. meg fodrász, UH, doki stb...

Krisszi, a táblába 3905 gramm van. Szerintem az sms-edből másoltam :) Örülök, hogy van tej és kitartás a nem alváshoz!!

Mamy, köszi, hogy leírtad a kórházi élményeidet! A jövő héten megyek a felkészítőre (kiváncsi vagyok) és ott majd megkérdezem, ami még érdekel.

Babóka, gratula az első lépésekhez! Ez olyan megható! Imádom, amikor ingatagon tipegni kezdenek, meg lehet zabbantani őket!

Nózi, nem semmi a szüléstörténeted! Ügyesek vagytok!

Suezika, húúúú már lehet, hogy kinn van a babuci.....

Bujka, nagyon örültem a jó híreknek vese ügyben! A táblavezetői feladatkörre nincs nagy tolongás :) :) Max. pár hétre beragad, amig minden info összegyűlik, ennél rosszabb ne történjen velünk nem? :) Persze, ha van önként jelentkező aki vezeti a táblát addig amíg Andris kibújik, szívesen elküldöm...

Livi, betét: én normál Tenát vettem és csináltam jó nagy gézbe tekert vattabetétet is, a sogórnőm szerint az a legkényelmesebb...

Edit, feltöltöttem az őszi babások képeit a szokásos helyre. Remélem senkit nem hagytam ki, aki már publikálta a fotót! Nyugodtan írjatok, ha másik képet szeretnétek, vagy nem akartok fenn lenni, oké?

Itt találjátok! http://www.babanet.hu/album/main.php?album=10431

Puszi mindenkinek, remélem Andris megmutatja a pofiját délután! Úgy vároooooom!!!! :)

MSE

Kép
siba

Siba!

De jó ez a fotóalbumus oldal! :lol: Klassz, hogy egyre többen vagyunk!
Az is eszembe jutott, milyen jó lesz majd mondjuk jövő tavasszal, amikor már mindegyik Babóca, a novemberiek is, jól megerősödtek, egy babás találkozó pl. a ligetben, apukákkal együtt esetleg, szerintem tuti jó lenne a hangulat! Mit szóltok?

Drukkolok, hogy 4D-n megcsodálhasd Andris minden porcikáját! :wink:

Kép
mamy

Gratulálo minden anyukának a babájához!

Titi :cry: :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok Lányok!!

MOST KAPTAM A TELEFONT SIMIGABITÓL!!! MA REGGEL MEGSZÜLETETT TOMIKA, GYÖNYÖRŰ, HAJASBABA, NEM CSODA, HOGY NEM AKART BENT MARADNI SZEPT.6-IG: 3980G ÉS 57CM!!! BIZTOS PICI VOLT MÁR BENT A HELY :lol:

MINDKETTEN JÓL VANNAK, GABI HANGJA OLYAN NYUGODT VOLT, HOGY CSAK NA! KÉPZELJÉTEK, REGGEL 8.15-RE ÉRTEK BE A KÓRHÁZBA ÉS 9.20RA MÁR MEG IS SZÜLETETT TOMIKA. A TÖBBI MESÉT MEGHAGYOM NEKI :lol:

GRATULÁLUNK MÉG1X!!!!

Tegnap sajna megint nem tudtam írni, nem engedte a rendszer, itt mérgelődtem :twisted:

KépKép
Kép
jadey

Sziasztok, :lol: :lol:

Simigabi,

hát nem előztelek be :lol: Gratulálok!! (és irigy, irigy :wink: )

Titi,

De jó, hogy adtál hírt magadról! Hidd el, fogsz még te babás topicba irogatni!!

Boróka,

Hú, ez a fülgyulladás nem hangzik jól! Inkább pihenj, ne te takaríts, pakolássz most, a babának nem akkora baj, ha kupiba érkezik, mintha beteg az anyucija. Gógyulj meg mielőbb!!!

Bali,

Én Tena Lady Supert szereztem be, 4 db-ot. Állítólag nem kell több, kár megvenni a teljes pakkot, ebből az óriási pelenkából. A Tena bugyi nagyon jünak tűnik, de majd meglátjuk használat közben.
A neten olvastam egy jó kis tippet: betétet öntözzünk meg körömvirág, szénavirág és feketenadálytő teák keverékével, majd fagyasszuk be. Ezt a betétet a "pelenkába" téve használhatjuk a gátsebre, állítólag nagyon jó.

Siba,

Tök jó az album!! :lol:

Krisszi,

na, én most előre készülök alvásügyileg: már korán lefekszem, és 10-ig durmolok, meg napközben is néha. (bocsi)

Puszi mindenkinek
Kata
sz_kata

Simigabi, íme az első bejelentkezésed. Ha jól láttam, akkor az uh-s adatok voltak a jók :D

Sziasztok!

Én is bejelentkezem hozzátok. Már a topik kezdete óta olvaslak titeket, de meg akartam várna az UH-t. Ma voltam végre. Mensi szerint 7+6 vagyok, UH szerint 8+2.

Van már egy 2,5 éves Peti fiam. Vele pont ugyanekkor lettem terhes, vagyis 3 éve is pont nov. 30. volt az utolsó mensi, úgyhogy elvileg megint szept. 6-ra leszek kiírva, de doki bácsihoz csak pénteken megyek.

Kolbász tilalmat én sem értem. Múltkor pl. pont éjjel fél 12-kor tört rám, hogy muszáj ennem egy karika kolbászt. Petivel én mindig azt ettem, amit megkívántam. Igaz híztam is vele 17 kilót, de ebbel egy 4,5 kilós baba született.

Peti előtt nekem is volt egy vetélésem a 8. héten, de ez csak a 12. héten derült ki. Ettől függetlenül a köv. terhességnél nem voltam eltiltva semmitől.

Hányinger nálam is van, kb. egész nap. De legalább csak az inger van, bár ez is épp elég.

Most már abbahagyom, majd még jövök!

Puszi: Gabi
--------------------------------------------------------------------------------
Gabi

KépKép
Kép
jadey

Csajok,

Megjött a Kismama legújabb száma, és a kezdő mamiknak ajánlom figyelmébe, hogy a "vezércikk" címe: miért sírsz kisbabám?

Megyek, átnyálazom alaposabban..
sz_kata

Szkata: Nyugi, nyugi, mindjárt Ti jöttök :lol: De fura, aztán meg Mi :lol:

Mamy: Annyira gyönyörű Geszti, tegnap itt volt anyukám és Neki is megmutattam, mondta, hogy milyen szép kis rózsás pofija van :D

Krisszi: alvás ill. nem alvás :cry: Reméljük nemsokára sikerül pihizned Neked is. Jaddel másfél évig!!! éjszakánként is fent voltam... Cicizett... Figyu, eszel elegendőt?? Lehet, hogy kevés a tápérték a tejcsidben és ezért igényli a sűrű cicizést, nem? Csak egy ötlet..

Rönci: Hiányzol!!! Jövő héten talizunk??? Képzeld, tegnap befejeztük az ötödik szériát... Mit fogunk nézni ma este???? :shock:

Rozus: Nagyon cuki a 4d-s kép, tényleg igazi csajszis az arcocskája.

Viola: gyönyörű a pici fiad, tipikus fiús arca van. Ez már egy séta volt??? Vagy csak a babakocsiban pihizett??? Még rakhatnál fel képeket, olyan jó nézni :D
Én is már nagyon várom a kisfiamat :wink:

KépKép
Kép
jadey

Csengő:

Utólag is Boldog Névnapot Kívánunk Neked!!!

KépKép
Kép
jadey

Mindenkinek nagyon sok boldogságot kívánok!

Nem hiszem, hogy ezentúl írni fogok nektek rendeszeresen...
Vendég

Sziasztok!

Simigabi!
Gratulálok a babához. SZép nagyocska lett.:)

Tök jó a babanetes baba albumunk. Jó nézegetni!
Már csak négyen vannak előttem...:D :D (a lista szerint többen, de akik mostanában irogatnak csak négyen vannak)

Tegnap voltam dokinál, semmi változás, méhszáj 2100, keményedések megszüntek, doki mondta produkáljak...hát nem megy. Mg-ot is lecsökkentettem 1/3-ára, még a héten beszedem a maradék pár szemet (doki jóváhagyta)

Ma megyek fodrászhoz férjemmel együtt, holnap körzeti orvos, hétvégén meg Bányásznap lesz nálunk, hinta, kipakolás, vásár. :) Szeretnék venni kaktuszt, egy hét alatt 2 tönkrement. Tőből kifordultak szegények, pedig már 3 éve ápoltam őket. :)

Ti látjátok a vonalzókat? mert én csak a tickerfactorisat
Edit (36+4)

Kép
Kép
edi78

Gigaboszi :Miért??? Csak Nincs valami baj?? Hiányozni fogsz!!!

Bujka: Örülök, hogy minden rendben veseügyben is, drukkoltam nagyon!!!

Csengő: Nektek is mennek a drukkok, majd tájékoztass, hogy mi volt Veletek.

KépKép
Kép
jadey

Ajakvastagság: tegnap mondta sógórnőm, neki is megvastagodott. Fürkészett a szemeivel, de én még nem "torzulok" :D
Hasam szerinte kicsit lejjebb ment. Nem érzem.

Nálunk nincs EDA csak ha előre megbeszéled egy anesztessel, meg a dokiddal. Ismerősömnek 15000ft volt...Amúgy nem tudom hogy megy, mert én nem akarok érzéstelenítést, azt meglátjuk mi lesz.....

Tűzmanó!
Azért ne bújj el a kocsiban :) Párodnak lesz akkor dolga (videó, fénykép...) Én annyit kértem férjemtől, amikor rendbeteszik a babát, fényképezze le, ahogy mérik, fürdetik stb. Remélem nem fog annyira izgulni, hogy ne kapcsolja be a gépet. :D

Viola!
Nagyon szép Ádám baba. Tényleg itt csak levegőzött? Mikor szabad a babákat kivinni utcára? Vagy bevásárolni velük, hosszabb útra?

Rozus!
Jók a 4D képek. Én is kivi leszek, milyen hasonlóságot, különbséget fedezünk majd fel az igazi és a kép között :)

EDIT

Kép
Kép
edi78

Sziasztok!

Jó rég nem jeletkeztem, én már csak ilyen vagyok :( Mentségemre szóljon, hogy két gyerekkel nem sétagalopp. Mostanában rendszeresen úgy érzem, hogy semmire sincs időm. Főzök, játszóterezek, rámolok, szoptatok és ellátom Áront is. Ez nem panasz, csak tényleg nehéz. Csengő, Bujka nálatok ez hogy megy?
Nekem már ezen a héten nincs segítségem, egyedül vagyok a két gyerekkel.

Mindenkinek reagálni nem tudok, de amire szeretnék:

Kedves Mamy, Juborka, Nózi, Viola, Csengő, Krisszi, Bujka, Ákata, Napraforgó és Simigabi!
Sok boldogságot és egészséget kívánok nektek! Gyermeket nevelni nem mindig könnyű dolog, de csodálatos érzés. Ezt még anno Áron születésénél kaptam sms-ben. Nagyon igaznak találom.

A többi kismamának drukk a szüléshez!

Büfiztetés:
Simon az első két hétben nagyon nem tudott büfizni annak ellenére hogy rengeteg levegőt nyelt szopi közben. A szopizási technikánk még nem valami profi. Főleg éjszaka, amikor nagyon sok a tej, ömlik a szájába, fulladozik szegény és bizony minden kortynál levegőt is nyel. Én legalábbis úgy hallom. Ami segített. Ha bealszik a baba szopi közben, akkor nem büfizik, hiába sétálok vele 20 percen keresztül. Nekem a dokinéni javasolta és bevállt a szopi utáni közvetlen hasratevés és finom pacskolás. Így elég gyorsan távozik a levegő alul-felül. Kb. 2 perc és utána megy az ágyikóba háton fekve aludni. Én szopi közben is szoktam böfiztetni. Infacolt mi is adtunk egy héten keresztül, de most már az sem kell. A Sab Simplexnek és az Infacolnak egy a hatóanyaga, de más vivőanyaggal készül. Érdemes megpróbáni mindkettőt. Nálunk Áronnál és Simonnál is jobban bevált a Sab Simplex. A szopisteát is abbahagytam, nagyon diétásan eszem, semmi tej, tojás, fűszer, rostos üdítő. Hogy a Sab Simplex, a diéta, a tea abbahagyása közül mi segített nem tudom, de lényegesen nyugodtabbak a napjaink. Igaz közben Simon is egyre érettebb csecsemő lett, szombaton négy hetesek leszünk, súlya már meghaladta a 3800 grammot.

Mamy! Szerintem nem ártalmas, ha a válladon hordozod. Kezeddel jól megtudod támasztani a hátát, a fejecskéjét is foghatod, ha nagyon inog. A büfizetetést ezer éve így csinálja mindenki :) Nagyon rendes párod van :)

Bujka! Mi most megyünk majd UH-ra Simonnal. Már előre félek. Ezt a vesetágulat mizériát én egy kicsit feleslegesnek tartom. Folyton azt hallni, hogy minden második gyereknek vesetágulta van, szerintem sokszor feleslegesen ijesztgetik az anyukákat.

Siba! Nagyon klassz az album, köszi szépen.

Most megyek aludni, mindkét fiam alszik, követem őket.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Simigabi!
Nagyon.nagyon.sok gratula.

Látjátok,Velem már most próbálkozik a csajszi,csak ijesztget meg minden nyavaja.

Sz-Kata!Kérlek igyekezzetek ,mert úgy veszem észre betartja a kisleányom a sorrendet...
:)
Most Ti vagytok a következőek....

Nekünk semmi bajunk ,se egy fájás ,keményedések ritkulnak igaz csak néha kelek ki az ágyból...
Bár már nagyon várom....
Ma meg az a baj ,hogy nagyon keveset mocorog és tegnap is alig mocorgott...
Pénteken kell csak menni ctg-re, remélem addig történik valami esemény
Sue
38+3
suezika

Sziasztok Lanyok,

kerdeztetek a levegoztetest: en mar 1 hetesen kivittem egy rovid idore a kertbe Adamot, kovetkezo nap egy kicsit hosszabb idore, aztan utana mar babakocsival setaltunk a kornyeken. Itt Godollon csaladi hazas kornyeken lakunk, nagyon csendesek az utcak es tiszta a levego. A gyerekorvost megkerdeztem, o is tanacsolta, hogy nyugodtan kezdjem el a levegoztetest minel elobb. Most 2 es fel hetesen altalaban 1 orat szoktunk setalni babakocsiban. Jol feloltoztetem, bepolyazom, betakarom, sapkat adok ra aztan irany kifele. Iszonyu jokat alszik a friss levegon es nekem is nagyon jo kikapcsolodas kimenni a hazbol. Bar ma nagyon eros szel fuj, szerintem a mai setat kihagyjuk, hacsak nem elall a szel kesobb.

Latom szo volt a mellszivorol is: en az Aventet vettem meg anno a Coraban akciosan 13000 Ft-ert, de eleg maceras hasznalni, minden alkalom utan darabokra kell szedni, hogy berakjam a fertotlenitos vizbe. Igazabol nincs sok sikerelmenyem vele, de csak lehet azert mert nincs tul sok tejem amit lefejhetnek. Es elegge erzekenyek a mellbimboim, nekem kellemetlen erzes a fejes es csak nehany csepp jon mindegyikbol.

Sziasztok, most rohanok

Viola
fj35

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?