Új privát üzeneted érkezett!

Szilvus Kép
Mi nem Katikának akarjuk nevezni, csak így beszélünk Róla, Nándit Jakabnak hívtuk amíg a pocakban volt Kép

P.
pumukli

Huha! Pumukli!
Az elozo cisztaid is mindig a gyogyszerektol szivodtak fel? Mert ha igen, akkor biztosan ezzel is az lesz. Szoritok nagyon, hogy meguszd a mutetet! Igy vagy ugy, de bizz benne, hogy biztosan lesz kovetkezo babatok. ...es akkor lesz is!
Most jol megijesztettel! A fel eves kontrollra, (rakszuresre) meg nem tudtam elmenni, mert a mensim mindig pont akkor jott meg, persze rendszertelenul, mikorra be voltam jelentezve a dokimnal. A kovetkezo idopontok is mindig ra 3-5 hettel. Igy varhattam mindig. Most is izgulok, hogy a jovoheten eltudjak menni.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Ezt most csináltam Kép

Kép
pumukli

Szilvus!
Biankat mi is Szaniszlonak hivtuk, mikor meg a pocakomban volt. Kép
Egyebkent lanynevet viszonylag konnyen talaltunk, de a fiu nevekkel mindig gondban voltunk.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Megint en.

Pumukli!
Most lattam a montazsos kepet Nandirol. Nagyon tetszik! Kép

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantottam, eléggé elmaradtam a visszaolvasással, ugyanis az egeremből kifogyott az elem és most szereztük be a séta alkalmával.

Pumukli!
A cisztáddal kapcsolatba: ne izgulj biztos nem lesz semmi gubanc. Nekem is volt már cisztám, de nem az a felszívódós fajta, sajna. Na de ezt azért írom, mert írtad a későbbi babaavállalást. Nekem az egyik petefészkem bánta félig,bár igaz elég fiatalon történt, és szerencsére semmi gond nem adódott. Elég hamar beköltözött Bálint a pocimba. Fel a fejjel drukkolok, hogy felszívódjon! Kép

Móki!
Andrisnak boldog névnapot kívánunk!

Olyan édik a pocakos képek Kép
Mi Bálintot nyuszkedlinek, vagy nyuszinak hívtuk amíg pocaklakó volt.

Mely!
Sok boldog névnapot kívánunk neked!

Barbi,
Jobbulást Bencének!
Én úgy adtam be Bálintnak a kúpot amikor belázasodott az oltástól, hogy a kúpot bekrémeztem és a popsit is, és így egész könnyen ment!
Ma megyünk vásárolni, és kipróbáljuk azt a gesztenyés hamit amit írtál.

Ed, Humi,
Köszönöm az infót a cipellőkről, a hétem meglátogatom őket,

Kata,
Meken a főzivel kapcsolatban mondták, hogy ha éhes a gyerek biztos megeszi, na de csak nem fogom addig éheztetni, mert a Bálint hiába éhes nem eszik meg mindent. A Humanát kipróbáljuk. Kép

Most megyek mert nagyon nyűgi napunk van!

Edina

nedinabp

Képzeljétek!

Dani tegnap este 6-tól ma reggel 1/2 10-ig alaudt!!! Kimaradt így a tegnapi vacsija és a ma reggel 7-1/2 8-s reggeli...
Jól kiütötte magát a drágám. Lehet vajon attól, hogy tegnap több mint 2 órát bolyongtam kint vele??? Vagy egyszerűen időjárásfüggő? Nem gond, hisz legalább így én is kipihenhettem magam. Kép

ERika
goczane

pocakos képek jóóóóóóóók...
itt egy a Domival szülés előtt 1,5 héttel, és a másik Dani születése előtt másfél hónappal (sajna ez az utsó pocakos képem... Kép )

Domival:
Kép

Danival (23. hét)
Kép

Erika
goczane

Hü annyi a hozzászólás, nemigen tudom alaposan elolvasni.

A betegeknek jobbulást kivánok!!

Mely! Boldog névnapot!!

Pumi! Nekem volt felszivodó/nem felsz. cisztám, nekem a mütét Laparoszkopos volt, az nem vészes, fájdalom is minimális. Remélem nem kell mütét.

Tegnap apu meglepett egy uj porszivóval ami turbókefés, régóta vágytunk rá, mert ez az állatszörre van kimondottan kifejlesztve.

Orsi örökmozgó, alig gyözök utána loholni, ugy mászik meg pakolna. Hely nincs, igy mellette vagyok.
Éjjel még mindig eszik 2-3x, hulla vagyok.
Tegnap meg falta a fözeléket, ilyen még nem volt.
Répafözelék spenottal és pipihusival. Ma megint nem akar enni, hiába föztem répát. Na de ez nem meglepöKép

Nálunk sajna nem tudom még hol láthat mikulást, ajánlották a hipermarketeket, remélem lesz ott.

Nyugdijasokat én is sajnálom de a családnak szidom is mert nekik folyton emelnek, meg 13. havi mi meg semmit nem kapunk a gyerekek után több támogatást. A pelus sem olcsobb mint a nyugdijas gyogyszerei.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Jaaaaaaaaj, lányook, jön a sárkányKépKép.Nem akarom.Ráadásul a Zoli is csak késQn jön haza.

Móki, itt vagyok, megvagyok, csak én hülye belekezdtem az ablakpucerálásba, (jól feldobtam a lányoknak a témát Kép )és ennek a fene nagytakarításnak sosincs vége...
De azért olvasok ám szorgalmasan.

Rólam nincs pociskép(illetve csak az vanKépKép ), egy volt, de azt sem bírtam elviselni, így töröltem.

Találtam egy cuki giftet, nézzétek végig, sztem édes, és igen-igen jellemzQKép

Kép

Na, megyek, élvezem még a magánytKép

Jaaaaaaaaaaaaaaaa, de ezt még elmesélem.Képzeljétek, tegnap felhívott, hogy hozza-e magával Sárának a Mikuláscsomagot(!), vagy ráér, ha utánna kapja meg.Mert nem tudja mennyire tartja számon a gyerek.
És kész, ész megáll, és egyhelyben toporog.Léna nem tudta, hgy sírjon vagy nevessen.
Most nem azért, de egy 2 gyereket felnevelQ nQtQl ez milyen kérdés???????????????Vajon egy majdnem 8 hónapos gyerek számontartja a mikulást.

Jaj lányok, szorítsatok, hogy meg ne üssem.Na, télleg megyek, majd beszámolok.

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

Mely,

Boldog Névnapot kívánunk!

Az összes beteg gyermeknek pedig jobbulást!

Mariann,
nekem az a kupak bőven ráér miután megjöttetek és újra találkozunk. Lehet, hogy már írtad, de hova mentek? Valami jó kis pihi?? Én arra nagyon vágyom már. MI majd a szüleimhez fogunk menni, de csak négy napra. Abban bízom, hogy majd ott talán fodrászhoz is eljutok.

Tegnap felhívtam a kolleganőmet, hogy számszerűsítse már, hogy mennyit kapnék, ha most rögtön jönne a második csemete. HÁt azt mondta, hogy a minimálbér kétszeresének a 70%-a, ami azt jelenti, hogy kb. 56ezer jönne kézhez (persze, ha esetleg emelik a minimálbért, akkor annyival több). Erre jön még rá a családi pótlék és az adókedvezmény.
Erika,
egyébként azért is hívtam fel, mert írtad, hogy így a második gyerek után kevesebbet kapsz, mint amikor az első után a Gyed volt. A kollegina pedig azt mondta, hogy kb. annyira jönne ki, mint ez a br. 83. Vagy a GYÁS még annyi is volt, csak a Gyed lett jóval kevesebb? AZt nem is kérdeztem. Elnézést, hogy ennyire érdeklődöm, de most már engem is nagyon foglalkoztat a második gyerek kérdése és el kell lassan dönteni, hogy mi legyen. A mh-emen is fél évvel korábban szólni kell, ha esetleg vissza akarok menni, nagy korkülönbséget nem akarok a két gyerek között, így most erősen tapogatózom a témában minden oldalról.

Pumukli,
sajnálom, hogy van ez a cisztád. Remélem, hogy gyógyszeresen megoldható és nem kell műteni. Egyébként nálam sincs minden rendben. FÁj az alhasam eléggé, ha nem múlik, holnap bejelentekezem a dokimhoz. Kép

Ma megyünk Mikulás ünnepségre!! kíváncsi vagyok, hogy Máté mit fog szólni hozzá. Kép

Rita,
remélem, hogy megoldódott a telefonszámos problémád!! Hát igen, nekem is le vannak mentve a számok egy excel táblába, biztos, ami biztos alapon, de hát ugye én is egy szolgáltatónál dolgozom, tudom, hogy ilyen hibák sajnos előfordulnak. Kép

MEgyek most mert MÁté elég nyügi. Nem tudom a műsort hogy fogja bírni.

Puszi mindenkinek!
Kata
katca

Kata!

Gyás szinte ugyanannyi volt, a Gyed lett kevesebb (83 ezer helyett 76 ezer). Valóban minimálbér 2 szereseének a 70 százaléka. (lehet hogy nincs igazam, de a 76 ezer jóval kevesebb mint a 83 ezer Kép) Nálunk én kapom a családi pótlékot és a családi adókedvezményt, így kapok kézhez NETTÓ 73 ezret!!! Jól éhen lehet belőle halni, másra nem elég. Ebból kifizetjük a számláinkat, és más már nem jön ki belőle. Apa fizujából meg élünk. (jó nem mondom, hogy rosszul, de ugye ez nem az én érdemem...)Annyi a jó, hogy a havi 9000 Ft-s adókedvezményt nem veszem igénybe évközben, így majd a visszatérítéskor márciusban jön vissza 108000 Ft (9000 *12). (legalábbis tavaly még így volt, remélem idén is)
Még jó, hogy a Gyás nem volt maximálva...

Te milyen szolgáltatónál vagy? Látom a profilodban, hogy HR-s vagy. Én is a PTE-n humánpolitikai menedzser szakon szereztem az első diplomám, de esélyem nem volt a cégnél ott elhelyezkedni, mert ugye kihalásos alapon mennek ott az effélék, céget váltani meg szülés előtt nem akartam...

Léna!

Kitartás! Ha agyon csapod érte is annyi büntetés jár mint egy rendes emberért...

pussz

Erika
goczane

Sziasztok,

Hú Kata, most jól megkavartál, hogy van ez a minimálbér 2xnek a 70 %-a ? Ez mindenkinek ennyi vagy ez attól függ mennyi fizuval mentél el szülni az 1. gyereket ? Olyan káosz ez az államkincstár, most megyek 5re a könyvelőmhöz, majd nála én is rákérdezek, mennyi az annyi.

Léna, kitartás, gondolj szerencsés helyzetedre, tőletek előbb-utóbb ahogy jött, el is megy...Kép Asszem én az enyémet körül is táncolnám ha tudnám hogy aztán elmegy, és egy jó darabig nem kell látnom.

Bencének piros pöttyök lettek a fenekén, sose voltak, vajjon mi lehet ? És úgy megy a hasa, hogy ihaj.
Meg nyűgös is a szentem, remélem nem lesz megint beteg. Mindenesetre lehet ma nem kellett volna úszni vinni. Hülye annya.

Pumukli, szorítok, csak nem lesz semmi komoly ez a cisztadolog. Csak lesz Nándinak is hugija. Vagy öcsije ?

Karmen, átérzem helyzeted, Bence egy hete megint 3-4x kel éjjel. És sajnos ebből már csa 1x tudok neki cicit adni.

Megyek, vár a rakottkrumpli alapanyag hogy végre rakott legyen..na ezt jól megmondtam.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Timi, Karmen!
Bianka is mostanaban 3-4x is felsir ejszaka. Ilyenkor minel elobb be kell menjek hozza hogy megnyugtassam. Felveszem, par percig beszelek hozza vagy enekelek es mar alszik is. Nem szoktam megszoptatni ejszaka, pedig birna enni, max. vizet adok, vagy meg azt sem. Na, jo, van neha-neha, hogy ennyi nem eleg. Ugy dont, hogy kialudta magat, akkor kozenk veszem, lassa, hogy aludni kell. Kicsit nehez ravenni ujra, de 1 ora elteltevel rajon, nincs mese aludni kell es probal is elaludni, ugyan van, hogy nehezen sikerul, de sikerul.

Lena!
Fel a fejjel! Sokaig ugysem marad. Tudom, nehez kibirni.

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Most akkor panaszkodjak én is?
Tudjátok ti mennyi a gyes? 22 e ft... Nos mi abból és Apa fizetéséből élünk...
No de nem panaszkodom, azért Apa egész jól keres...

Csináltam mécsestartókat, meg adventi koszorút, de ahhoz hogy meg tudjam nektek mutatni, fel kell telepítenem az Officet...

Névnaposoknak Boldog névnapot
Kép

Zsu
bzsuzska

Sziasztok!

Pumukli
Lesz bizony tesókája Nándinak!!Kép Ezt 1 ciszta nehpogymá' befolyásolja. Nekem is van 1, a második UH-n vette észre a doki, mikor Peti 9 hetes volt 8pocakban), egyszercsak aszongya: nini, ott egy ciszta. Jól betojtam, de azt mondta ezzel most nem foglalkozunk. Szülés előtt rákérdeztem, aszonta ottvan, de majd felszivódik. Nem is tudtam, hogy van, sosem volt, nem éreztem, vérzések napra pontosak. Most decemberben kell(ene) mennem szűrésre, szerintem randa kutya leszek és január elejére kérek időpontot, nincs kedvem még oda is rohangálni.
Szóval, próbálj meg megnyugodni, az idegeskedés is árt ám ezeknek a cisztáknak, azaz gátolja a visszahúzódásukat.

Léna
Sárkány ellen sárkányfűKép Kép Mit mondott Sára, mikor kéri a Mikiajit?Kép

Lányok, na akkor most egyszerűsitve: a második bébire (ha most jön) akkor a GYÁS ugyanúgy jár, azaz annak ugyanúgy a fizu az alapja, DE a GYED már mindenképpen kevesebb a max. 83e-nél, azaz a mindenkori minibálmér 2x*0,7. Hmm. Kiváncsian várom a GYÁS-t mikor maximalizálják, nehogymá' az első fél évben is jól érezzük magunkat. Erika, a családi adókedvezmény 1 gyereknél 3e, két gyereknél akkor gyerekenként 4,5e? Ez azért jó. Nálunk is én kértem ezt is meg a csp-t is, plusz az összes visszaigénylést majd márciusban, kiszámoltam, az idén még megkapjuk a lakáshitel után járót, dejól jön majd márciusban!Kép Meg a nyugdíjpénztár, az eü. pénztár, a tanfolyam 30 %-a, jövőre úgysem lesz gyakorlatilag semmi.

Zsu
Te is még GYED-en vagy, hisz Petya 8 hónapos. Vagy valami miatt Te nem kapsz GYED-et, hanem rögtön a GYES-t?
Tök gáz, a GYES télleg nem elég. Gyors összeadást végeztünk Apával a minap, "Peti-rezsi" cimszó alatt, nos elég horrorisztikus összeg jött ki, érdekességképpen adjátok Ti is összeKép Kép

Na mentem, Peti unja magát a járókában, de be kellett pateroljam, mert a itt ácsingózott és csapkodta a billentyűzetet tartó kihúzható asztalkát, féltem, letörik.

Jaja, Timi, a piripöttyökre figyelj oda, az egész popsija olyan Benyónak, vagy csak ott középen. Lehet valamit evett, pl. több joghutror (vagy több napon keresztül), kend be neki hintőporral. De lejhet, csak beizzadt. peti pociján is szoktak lenni, a hajlatokban is, ha kissé túlöltöztetem, főleg most, hogy egész nap Duracell.

Puszi, tüntem. Apa mosaxik már 1 órája a fürdőben, nem jellemző, mindig éjjel szokott.

Szilvusék
szilvus

Szilvus,
csak középen, 5-6 pötty, kicsit dudoros. Pedig mindig jól letörlöm,bekenem.

Remélem hamar elmúlik.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok! Az anyagiakon való kiakadással nem a panasznapot akartam megnyitni, csak azért 4 kölyök, az 4 kölyök, a nagy jövőre lesz még csak sulis, ami kész tönkre menés. És most a család bővült, a pénz kevesebb lett, nekem is, a páromnak is. Ez így már a gáz kategória, asszem! És azért a kaján kívül ugyi mást is szánnék a gyerkőknek, vö: pl állatkerti belépő, gyerekkönyvek, bármely gyerek program, stb. Én azt hiszem elég jutányosan csinálom, de a 4 gyerek úszása egy hónapra, plusz a nagy ovis tornája 20000/hó. Szóval ennyita gyes nagyságrendjéről! Én amúgy közalkalmazott vagyok, ahhoz képest nem rossz a bérem, be is fognám, ha abból kapnám a gyedet simán, nem ezt a maximalizált összeget. Amúgy is túl kifizetődő vagyok , mert most 1 gyedet kapok a két köolyökre, ha két "részletben" szülöm őket, akkor meg fizethetnék 2x2 évig a gyedet!
Tudom, fogjam be, mert van munkahelyem , ahol az utóbbi időben nem sok vizet zavartam, aztán még fizetnek is! Smúgy szerintem a gyed munkabérnek számít, úgy adózol belőle, ezért aztán jár a 13.havi, ha az ott dolgozóknak is. Közalkalmazottaknak jár, de általában csak a szájuk, ha a fenntartónak összejön, akkor márciusban kifizetik. Én az ELTÉ-n vagyok...no comment!
Pocak: nagyon röhögnétek, ha látnátok az enyéimet, főként az elsőt. Egyszer összevadászom, és bescanneltetem Kép!
Orrtisztítás: Én autós ülésbe bekötöm, ha nagyon kapkpod, akkor a lábammal lefogom, aztán stérimar és porszívós csoda ! Mindannyian utáljuk, de hatásos !
Claire
Timi! A jobmonitor.hu-n
claire

Itt vmit elbénáztam, szóval a jobmonitor.hu-n láttam múltkor ilyen állást, ha jól rémlik!
Claire
claire

Ja, még vmi4 Szerintem allergiával terhelt családok porontyainak még korai a túrórudi, és társai.
Ha soknak találod a mesterséges izét a joghurtban: Én csinálni szoktam, így: Piacunkon beszerzek igazi tejet, otthon felforralom, és amikor már langyos, belekeverek egy bio joghurtot, vagy legalább is élőflórást.
claire
claire

Claire
Pocakot akarunk!!!!Kép Én az Eszterádámosra vagyok kiváncsi különösenKép
Amit irtál télleg horror. Persze , mindenért kárpótol a kis vacak (vagy kis vacakok) aki ugrabugrál körülöttünk. Az emberlánya pedig igyis-úgyis megad-megvesz-lehoz Nekik mindent, amit tehet, egyszóval, hogy biztosítsa számukra a boldog és felhőtlen gyermekszobát. Nálunk ez eddig úgy működött, hogy a párom által hazatolt taligából éltünk, azaz fizettünk mindent ami kell (lakáshitel,rezsi,vásárlások,2 kocsi fenntartása,biztosítások,szórakozások,rucivásárlás,stb.) az én taligámat meg jól eltettük, ez volt a biztos háttér. Hát most apa igazi családfenntartó lett (rettentő büszke ám erre!), félre pedig nem teszünk egy darabig, le van ....vaKép Kép

Túrórudi csak 1-2 csipet, csoki nélkül! Látnátok, mikor lesasolja a kezemben a pöttyös csomagolástKép Remeg és tátog!!!Kép Arany pici bogaram.

Ma este fürcsi előtt meztelenkedett. Úgy rötyögtünk, mikor szedte a kis lábacskáit csupasz popóval. Holnap meg takarithatom a szőnyeget (Murphy...nanáhogy odapisilt.) Mondom én, hogy kiskutyát bevelünk.

Jó éjt és szép álmokat Mindenkinek!!!!

Szilvus
szilvus

Sziasztok,

Mely, Andris Boldog névnapot!!!! Megoldódott a telefonmizéria, jól imádkoztam minden telefonok védőszentjéhez, megmaradtak a telefonok.
Viszont a régi számítógépemen ráleltem 3 novemberi emailre, mind segítségkérő mailek voltak kismamáktól. Mert mikor anyunál voltunk Keszthelyen apa rácsatlakozott a netre a régi géppel és pár emil oda érkezett csak nekem felejtett el szólni. Idáig ezekre válaszoltam és most hulla vagyok.
Pumukli, minden rendben lesz ha te is elég erősen hiszel benne. ÉS persze mi is szorítunk!!!!
Léna, veled vagyok!!! kitartás.
Jó éjt RitaKépKép
olyan jót nosztalgiáztatok a pocakokon...
boksay_rita

Jó reggelt!

Igen Szilvus, sajna én egyből gyest kaptam, mert mh-m nem volt (pályakezdő vagyok), a tanulmányaimat meg már 3 éve befejeztem... Így sajna nem vagyok jogosult a gyedre Kép

Ezt a 2 pocakos képet találtam:
Karácsonykor:
Kép

Már a szülőágyon:
Kép

Több nem igazán készült...

Clarie! Nem akartalak megbántani ezzel az önsajnáltatással. Azért a 4 gyerekkel se lehet könnyű... Főleg, ha a keretek amúgy is csökkentek...

Még egy képsorozat?
Összevetés Anyu-Apu kiskori fényképeivel a gyerkőc? Most csak azért nem kezdem, mert a másik gépen vannak Apa kiskori képei...

Zsu
bzsuzska

Sziasztok!

Lányok, köszi szépen, túl éltem.
Hát nem egyszerű ez a nő, de igazatok van, elmegy úgyisKépKép

Rita, végre küldöm a mélt.Olyan szép pocid volt.

Puszi

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!Kép

Pumi, szorítok neked! Bízz abban, hogy gyógyszerekkel megoldható a probléma, ne gondolj egyből műtétre.Aztán majd jöhet a 2. baba.Kép

Léna, olyan aranyos a mamás gifecske.KépSk türelmet és kitartást az anyósodhoz, ne búsulj, hamarosan távozik. Ja és mondd meg neki, hogy bizony csak jöjjön az ajándékokkal, mert Sára igenis számontartja őket.Kép

Rita, olyan szépek vagytok mind a fotón! Ja és a pocid! Hatalmas volt! Ha jól néztem, te szülted a topik legnagyobb babáját! Mindenik babó ilyen nagy súllyal született?

Zsu, te aztán jó vidám voltál a szülőágyon!Kép Én bizony kétségbe voltam esve és pityeregtem.

Még bekukkintok. Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Rita,
Örülök, hogy megoldódott a telefonmizéria. Engem a drága férjecském tavaly lepett meg a következővel: lemerült a telefonom, így elkezte tölteni, bekapcsolta, hogy felhívjon (telefon csere volt) rossz PIN kódott adott meg 3x, majd a PUK kódot is elrontotta, a SIM kártya tönkre ment az adatokkal együtt, 2 év telefomszámaival.
Szép pocid volt Kép

Léna,
Az ablakpucolásért elismerésem. Én azt hiszem halasztom a dolgot, mert a legtöbb ablakunk tetőablak, így a külső mosás megoldva Kép a belsőre meg kitalálok valamit Kép
Anyóssal kapcsolatban sajnállak, és mindenkit akinek nem igazás főnyeremény, tudom milyen a rossz. Az enyémre semmi panasz, bár mi nagyon messze lakunk,Ausztráliában lakik, én még csak az esküvőn találkoztam vele. Együtt voltunk 2 hetet, éjjel-nappal ,jó volt nagyon.

Kata,
Sajnállak a séták miatt. Amikor Bálint megszületett és végre hazamehettünk ( 2 hét után) vártam, hogy séátálhassunk. Az én drágám 15 percnál nem maradt tovább a babakocsiban, csak sírt, és sírt. Akkoriban még ugye tartani kellett az egész kis testét + tolni a babakocsit, nem mondom, mire hazaértünk... Szerencsém van, mert mostanra megbarátkozott vele,

Egy fura kérdés: Claire, az allelgiánál mit értünk, mármint milyen típusu allergiát? csak étel vagy pollen is? Nálunk csak pollen van apai ágon, lehet, hogy butaságot kérdezek, de erre még nem kaptam a védőnőtől sem konkrét választ.

Most megyek porszívózni Kép

Szép napot!

Edina+ papirzsepit a szőnyegen miszlikbe szaggató Bálint

nedinabp

Sziasztok, szebb reggelt!Kép Valami front jöhet, képzeljétek olyan történt, ami 7 hónapja nem: Peti felébredt este 11-kor. Éles hangon visitott és vagy félóra kellett, hogy az ölemben megnyugodjon. Ilyenkor mi történhetett? Rosszat álmodott? Mert csak nyögött és visitott. Nem volt se lázas, se éhes, pelus is tiszta volt. Ott hüppögött csukott szemmel a vállamon. Úgy sajnáltam szegénykét.

Rita nagyon édes a 2 és 3/4 gyermekKép Emlékszem erre a pocis képedre még azon frissibenKép

Zsu
Remek ötlet a baba-mama-papa összehasonlitás! Azonnal intézkedem a beszkennelésről, mert hát ama kőkorszakban mikor én kiscsecsemő voltam még csak fekete-fehér képek voltakKép Jövő hétre meglesznek!!!Kép

Dolgozik esetleg valamelyiktek az illetékhivatalban? (Lakásilleték). Lenne néhány elméleti kérdésem, sajna a gyakorlatot ismeremKép

Náthás babók hogy vannak? Nádja, Andris, Levi? Bencus pöttyei?

Mely, tőlem is itt egy szülőszobás vigyoros, immár Petivel (ha már felemlegettük a "múltat".Kép
Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Lányok én sem akartam itt hangulatot kelteni ezzel a pénzes témával, csak sajnos muszáj vele foglalkoznom, hogy lássam bele fér-e a keretbe most rögtön még egy baby! Kép

Szilvus,
még egy szót ehhez a témához: a 2. gyerek után nem a fizud után kapod a GYást, hanem akkor játszik ez a minimálbéres téma. Ha akkor is a fizum után kapnám, akkor egy percet nem gondolkdonék, hanem szólnék apának, hogy rajta! Kép Ahhoz viszont, hogy újra a fizum után kapjam a gyást, 180 napot dolgozni kell, csak szabadsággal szakítható meg, betegállománnyal nem. Kép

Erika,
én a Pannonnál dolgozom a HR-en. Tény, hogy az ilyen helyekre (nem csak oda) rettenetes a túljelentkezés. Én sem ott kezdtem pannonos pályafutásomat, de aztán szerencsére sikerült bejutnom és nagyon szeretem. Csak hát egy kicsit félő, hogy vissza tudok-e majd menni, bár jelen álláspont szerint igen. Majd meglátjuk!

Léna,
sok türelmet a Sárkányhoz! Válaszolj neki valami hasonló marhaságot! Kép

Rita,
örülök, hogy megoldódott a probléma!

Kismaszat,
nem akartalak ám összezavarni! Azt nem tudom, hogy ez mindeninek ennyi-e. Kérdezd meg a könyvelődet, ő biztos fogja tudni.

Claire,
hát igen, azt hiszem, hogy én most még nem szólhatok egy szót sem. Kétségtelen, hogy 4 gyerekkel nagyon nehéz lehet, mármint most itt az anyagiakról beszélek, bár a boldogság nem attól függ, csak hát sajnos minden pénzbe kerül.

Tegnap voltunk Miki műsoron. MÁté élvezte, bár nem hiszem, hogy a Mikulás miatt (akit nem is nagyon láttunk Kép), bár azért manócskák, meg szarvasok rohangáltak mindenhol, de a sok ember valahogy feldobta. Jó nagyokat visított! Mi meg jókat nevettünk. Ott voltunk fél 8-ig és tök jól bírta. Éjszaka nem is kelt fel egyszer sem!

puszi, kata
katca

Gyors kérdés:tegnap vettem bio kölespépet, 6 hónapos kortól adható a leírás alapján, itthon azt olvastam máshol, hogy 1 éves kor után, akkor?

Edina

nedinabp

Humi,

megjött, nagyon köszi, rögtön ugrott is a délelötti alvás, azóta visongva kergeti a szönyegen. nagy boldogságot szereztél neki, még1x köszi, remélem mielőbb tudjuk rendezni.

puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok lányok!

Gyed téma: elég gusztustalan állambácsi részéről, hogy 2 gyerekkel kevesebb gyedet fogunk kapni, már ha kapunk. Mert ha jól olvastam, akkor ha gyes alatt születik a tesó, akkor marad a gyes. Szóval Tesónak 2006.febr.26-ig meg kell születnie! Már szóltam Apának, erre a válasza az volt, hogy: "túl sokat vagy együtt nőkkel" Urambocsá, pasizzak???
Nekem pedig nincs igazi munkahelyem és rohadtul nincs kedvem még 1 napra sem visszamenni más hüle kölkét tanítani.
találtam egy topikot, lehet kérdezni is, egyenlőre én csak olvasgatok:
http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=30&t=9036766&na_order=

Pocakos képem nekem is van ám! Jó asorrend: esküvő, pocakosság. Mi lesz a köv?

nov vége - pocakméret hasonlítás sógorommal:
Kép

szülés előtt 2 nappal:
Kép

Ma nyüzsi van nálunk, jött Apa testvére a fiával (6 éves) és az én tesóm is bármelyik pillanatban beeshet.

Gratulálok minden többgyerekes Anyukának! Ma egy rövid időre volt alkalmam 2 gyerekhez. Persze biztos egyszerűbb, ha az ember a sajátjával foglalkozik.

Kincső alszik!!! Ebéd fő, de ki fog mosogatni???

Megyek...
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Nagyon tetszenek ezek a pocakos képek, majd én is keresek.

Sly! adtam neki ma éjjel is, nem alszik vissza hamarabb ha nem etetem meg akkor sem. Ha már nagyon nem birom majd akkor lehet tényleg bekeményitek.

Claire! Tegnap volt itt a védönö mondta hogy nem adhatok házitejböl készült termékeket, mert sokkal töményebb ill. hogy Orsinak még ne adjak itthon gombával erjesztett joghurot sem, vegyek boltit. Direkt rákérdeztem mert én akartam neki csinálni.

Mi már most igy nagyon nehezen élünk meg teso kizárva még. Ami biztos GYES nem lesz akkor meloznom kell. vagy jön a teso és akkor nekem tp.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok,

Ed
Jóóóóó a pocak, nem is láttunk Rólad ilyet, mivel később csatlakoztálKép CUKI!!!!Kép
Apa válasza jó, de ha pasiznál még hamarabb jönne a Tesó, szóval Apa izzitsa csak be magátKép

Karmen
A házitej valóban sokkal erősebb, mint a bóti tejek. Kétségtelen, hogy egy felnőttnek egészségesebb ugyan. Védőnők jókat mondank, csak meg kell szűrni. Pl. a mi védőnénink élelmezési tanácsadása alapján Peti már éhenhalt volna (bocsika Petike!). Azt mondta, 20 percnél tovább nem szabad szopizni hagyni. Naja, Peti 1 órán keresztül nyammogott. Majd persze, letépem onnan!...Most pedig krumplit és almát enne. piphússal. Valszeg Orsi hajlamos az allergiára, max. vártok még a joghurt kóstolgatással. De szerintem (zárójelben megjegyezve) a gyümölcsös joghurt lenne AZ, amit a leányzó az uccsó cseppig felfalnaKép Kép

Kata
Jogos az utánajárásod, én is megtettem még mielőtt Peti megszületett, s az engem ért "sokk" után döntöttünk a 3 vagy 4 év korkülönbség mellett.Kép Csak igy tudunk Neki(k) megadni mindent. Egyébként a GYED megkezdését el lehet tolni egy kicsit, csak kevesen tudják.

Elkészitettem Apa angol házi feladatát. Sokkal nehezebb volt mint gondoltam, mert utánna kellett olvasnom, mi az amit tanultak és mi az amit nem, szóval a jelenlegi 6.0-ás verziómat le kellett butitanom 2.1-esre mielőtt megirtam a leveletKép Most jöhet a saját leckém, mert azt senki nem késziti el helyettem (esetleg Erika?Kép Kép )

Puszi,

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Mivel nem leszünk itthon Mikuláskor, megelőlegezzük nektek a Nádja-miki képetKépKép
Kép

Nádja+Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés ismét. Visszaolvasni később tudok. Tomika láza 2 napja elmúlt, de tegnap óta köhög és folyik az orra. Ma voltunk megint dokinéninél, már csak Fluimucilt kell ennie (nyákoldó). Szerda délután óta a kedve is nagyon jó. Az éjszakákról inkább nem beszélek, tegnap éjfélkor orrszívás volt ordítással. De már nem idegesítem magam az alváson. Mire iskolába megy, majd jobban alszik
Most 5-re megyünk Mikulás ünnepségre a munkahelyemre. Ráadásul férfi Mikulás lesz (mivel kevés fiú dolgozik nálunk - hivatal - sokszor Télanyó látogatta meg a gyerekeket). Ráadásul nagyon bőkezű most a Mikulás: 4500(!) forint értékben válszathattunk a gyerkőcöknek játékot egy boltban, amit a cég kifizet. Eddig ált. egy Télapó csomagot kaptak. Tomikának válsztottunk egy keljfelkacsát (nagyon tetszett neki a múltkor a barátnőnél - igaz az Jancsi volt), meg egy nagy autót. Olyat, amire majd rá tud ülni, és a lábával hajtja. Jó lesz hazahozni, mert a kocsink szervízben van (leesett a kipufogó). Apa jön utánunk (a suliból), majdcsak hazaszállítjuk.
Kiváncsi vagyok, mit szól Tomika a Mikulás bácsihoz. Remélem, nem fog üvölteni.
Most megyek is, mert ki kell használni, hogy egy kicsit alszik.
Majd jövök és visszaolvasok!
Mindenkinek szép hétvégét és jobb időt!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

mariann
Jó utazást nektek, érezzétek jól magatokat, vásároljatok szépeket!
Nádja Mikulány nagyon édes, köszönjük szépenKép

(És egy praktikus kérdés: az a gyapjúszőnyeg amin Nádja hasal Neked is szöszöl? Hasonlóm van szintén IKEA-s és még mindig szálldosnak a rózsaszin szöszök belőleKép )

Tanulok tovább, ime két Petimiku kép, ezek voltak a próbák, majd holnap készitem el az igaziakatKép

Az alkoholista Mikulás:
Kép

És egy csengettyűs Mikulás:
Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Gyors bekukk.
Nekünk Vámpiroska Mikulásunk van:
Kép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Tündériek a Mikikék!!!! Micsoda Mikulásképek!!!!
Gyorsan rakok fel egy pocakosat, ami 34. héten készült. A kép címe anno: 'már csak 6 hét1 Kép na, ebből a 'már csak 3 és fél hét' lettKép

Kép

Elkészült a Rudolf sál, már naki kéne látnia a képeknekKép

Jó éjszakát mindenkinek!

Pusza,
Móki (akinek fáj a pocija, épp úgy, mint szülés előtt, mikor azt hitte a jóslókra, hogy felfázottKép: lehet, hogy nagylány leszek? Még nem szeretnék, olllyan jó így!)
móki

Help!!!!

Tudja valaki, hogy meddig tart a Pampers akciója (amiben az álló képes zacsikat kell gyűjteni).
Próbáltam rámenni a korábban megadott linkre, de nem jön be semmi, mondván a lap nem található...
El tudná nekem valaki küldeni a részleteket is?

Köszi

Erika
goczane

Sziasztok!

Nagyon jók a pocakos képek!Mindenki csak úgy sugárzik!Kép
Nádja, Peti, Kincső Mikulás pedig tündéri!Kép

Képzeljétek mégis sikerült eljutnunk az ünnepségre. 11!-ig aludt Bence és úgy tűnt kialudta a betegséget.
Nagyon szuper volt a Csodák Palotáját bérelte ki a cég, volt Eszményi Viki koncer, ajándék, kaja és persze sok gyerek. Mi az első sorban ültünk Bence nagyon élvezte. (Legalábbis én úgy gondolom)Amikor a Mikuláshoz léptünk meg akarta fogni a szakállát és egyáltalán nem félt. Készült olyan fotó is ahol a Mukulás ölében ül csak azt hétfőn kapjuk meg.
Apa is jól érezte magát, bár én nem tartottam olyan viccesnek, hogy minden kollégájától megkérdezte, hogy na, jó a buli?
Bence úgy viselkedik mint 1 jó gyerekKép
Kép
A MIkulással
Kép
Mariann, szegény Nádja akkor jól elkapta, hogy van most?

Ági, meglepetés buli milyen volt?

Mely, nagyon boldog névnapot!Kép Nagyon helyes lehet a kutyázó Edina!Kép

Pumukli, remélem hamarosan rendbejössz!
Nagyon édes az üdvözlőlapod!Kép

Szilvus, lehet, hogy rosszat álmodott szegény!Kép
Illetékes kérdés lehet, hogy elméletileg megy.

Karmen, nincs jobb fogyókúra 1 örökmozgónál! Én erre várok, de Bence egyenlőre nem akarja, hogy fogyjakKép

Léna, anyóshoz kitartás! Az ajándék kérdéstől én is kilettem volna.

Ed, nem biztos hogy tudják a férfiak még hogy mit akarnak! KépHajrá azzal a 2. babávalKép

Kata, Tünde nektek milyen volt a MIki ünnep?

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Erika!
2005.jún. 30.
Megpróbálom átküldeni mailben!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Kata, lemaradt az előbb:Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Nem 1 helyen voltunk?

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Csak egy gyors bekukk.

Erika,
Pampers részleteit elküldtem.

Timi,
Örülök, hogy sikert aratott Bencénél a guriga. Kép Kristóf le se .... az övét.

Szupik a pocakos és a Mikis képek is.Kép Olyan jó egy kicsit nosztalgiázni rajtuk.

Ma nagyon depis napom volt. Voltam bent a munkahelyemen összepakolni a cuccaim, mert költöznek át máshova és engem eddig minden (gép, asztal, stb) érintetlenül visszavárt. Eddig...Kép Most viszont azzal fogadtak, hogy egy csomó embert elküldtek és még jó sokat el fognak küldeni. A közvetlen kollégáim cégen belül szétszélednek, szóval pocsékul éreztem magam, így 10 évnyi ott töltött idő után.

Beteg babóknak mielőbbi gyógyulást!
Lesz még tali karácsony előtt?

Megyek aludni, majd hét végén még jövök.

Pusza,
Humi
humi

Sziasztok!

Ilyen keson mar csak en vagyok ebren. Kép

Ma este vendegeink voltak. Jol esett kikapcsolodni egy kicsit. Dupla adag turos-mazsolas muffin fogyott el, na meg par uveg bor. Kép

Nagyon edesek a Mikulasos kepek, na, meg persze a pocakosok is! Kép

Humi!
A Pampers akciorol nekem is elkuldened a mailt? Koszi!

Jo ejt mindenkinek!
Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok, jó reggelt! Kép

Annyira jól nosztalgiáztatok a pocakos képekkel, hogy én is elővettem a cd-t, és újranéztem magam. Teszek fel egyet én is, szülés előtt 3 nappal készült. Kép
Kép

Mi még mindig a náthával nyűglődünk, én is benne vagyok nyakig Kép Nagyon kapar a torkom. Nándika szortyog, és ráadásul nagyon kínozza a fogacska is.

Köszi a biztatásokat ciszta ügyileg. Bizom benne, hogy magától rendbe jönnek a dolgok. Az előzőek kis méretűek voltak, nem foglalkoztak velük, mindegyik magától felszívódott. Még a terhesség elején is volt.

Zsu Kép
Nekem is tetszik az anya-apa-baba képek összehasonlítása. Megprobálok elővadászni én is képeket. Szkennerünk nincs, így asszem csak lefotózom őket.

Edina Kép
Kölest lehet adni a babáknak, az gluténmentes. Kölespépet még nem vettem, de tervezem. Bio rizspépet viszont vettem már, Nándi megette gyümölccsel is, hússal is, sűrítésre is használom.

Ed Kép
Ezt még nem is hallottam, hogy ha gyes alatt születik a köv. baba, akkor marad a gyes. Akkor bele kell húznunk! Kép
Nagyon cuki Kincsi Vámpirmikusan Kép

Mariann Kép
Jó pihesnést Nektek! Kép Aranyos Nádja a mikulás-sapival Kép

Szilvus Kép
Látom Petike a Mikulás-sapihoz van öltöztetve Kép Nagyon jó, hogy bírja az öltözést?

Lépek is, mert úgy látom mais anyámtyúkjaNándikám lesz.

Puszi Mindenkinek
Pumukliék
pumukli

Barbi, Humi köszi az infót!!!

pussz

Erika
goczane

Kölest lehet adni, csak én azért nem vettem bioköles golyocskát mert sós.

Milyen hatalmas pocakotok volt többeknek is!!

Sajna nálunk a cég sosem szervezett Mikukás ünnepségetKép

Tündi! Te hol dolgozol hogy ilyen nagyvonaluak?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Mely
Amikor bementünk a kórházba, doki rámnézett és megkérdezte: "Biztos, hogy szülni jött? Olyan jókedvű!"... De már amikor menni kellett a műtőbe, akkor nem voltam ilyen vidám... De Apa jobban megijedt...

Petyáról még nem készült Mikis kép, de egyet Én is küldök nektek:
Kép

Én:
Kép
Petya:
Kép
Apa:
Kép

Zsu
bzsuzska

Sziasztok!

Bocsi, de el kell mondani nektek, várom az építő jellegű ötleteket, mert egy kicsit kiakadtam. Kicsit??? Forr a fejem!

Nos-Szörnytéma:
Ma itt volt Apám a két öcsémmel látogatóban. Kincsőnek hoztak mikulásra 1 csomag pelust (kicsi lett, de nem tudhatták), 3 savanyú narancsot és egy nemtudommirehasználható csizma alaku zsákot, persze piszkosan. Talán tegyem bele a kölköt?Kép
Szüleim válása óta (kb23év) minden karácsony úgy telt, hogy délelőtt átmentünk hozzájuk, együtt ebéd, ajándékozás,stb. Persze a család szaporodott, Apa, Kincső, tesóm barátja, így 10en lennénk. Valami miatt Apám azt mondta, hogy lehet, hogy ebédre nem hívnak meg, csak délutánra a "somlói menüre". Indok? nagyanyám már nem bírná azt a sok embert. Hülyeség! Az öregasszony alig várja, hogy együtt legyen a család, legalább 1 évben 1*. Máskor nem jut eszükbe meghívni minket.
Szerintem az igazi indok az, hogy apám fáradt felesége lusta 10 emberre főzni. (Mosogatógépük van, mindig dicsekszenek vele, hogy milyen jó, mi mikor veszünk már) Persze öcséimnek minden évben a szülinapjukon van babazsúr, amire a drágalásos szöszike (ez a beceneve) süt-főz.

Bocsi, de el kellett mondanom, mert nagyon rosszul esett a dolog és nem tudom, mit tegyünk. Lassan tesómat is felhívom, neki is elmesélem.

Legyetek jók, jó hétvégét!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Edina! Pollen is, ekcéma is, stb. sajna az allergia egy alkati kérdés is, aztán, hogy mire dobja be a szervezet a törülközőt, és egyáltalán tutira ki tudják-e deríteni, az egy másik probléma!
Zsu! nem bántódtam meg. Amúgy a nagymamám mindig azt mondta, hogy aki sír, attól el kell venni, és azt hiszem ebben is van vmi!
Ed! Ha gyes alatt születik a tesó, attól még jár a gyed, szerintem, ha amúgy OK minden feltétel. Nekem persze épp lejárt volna a gyed, amikor a második született, így gyedről mentem gyedre, de akkor újra indult az egész, gyás, meg minden!
Azt hiszem a mikulás (adventi)naptár gyártást holnap éjjelre halasztom, kerülget vmi kórság! Claire
claire

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?