Új privát üzeneted érkezett!

Szülinaposoknak sok boldogat, betegeskedőknek jobbulást.
Nálunk tüdőgyulladást hozott a Mikulás, most jövünk a Budaiból tüdőröntgenről. :(
Annyira bánt, mert 2 hete gyűrjük ezt a hülye hörghurutot, de a köptetőt képtelenség belediktálni a kisasszonyba, így nem csoda hogy nem ürült ki a sok váladék, és tüdőgyuszi lett belőle. De nemtom mi a fenét tudnék még kitalálni, hogy bevegye?! :(

Kismok
Szuperek a képek, gyönyörűek a csajok!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Szilvi és Cas
Nagyon sajálom, hogy betegek vagytok :(
Jobbulást Nektek!!
Remélem gyorsan meggyógyulnak a kis betegek!

Edit
Nagyon Boldog Hófordulót Borónak!! :P

Tegnap Apa hozott Manónak csomagot :P
...küldte a PoliceMiku :lol:

Manó most tanulta meg, hogy hogyan tud lemászni az ágyról - tolatva :lol:

...és most éjjel nem evett :P
1 után nagyon mocorgott - bekentem az ínyét és aludtunk tovább :roll:
8 előtt kelt :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Cas
Mennek a gyógypuszik Nektek is! Szegény Csilla-baba... Hogy viseli?

Borónak boldog hófordulót! (Kia mindig beelőz... :wink: )

Szilvi17
Nektek is mielőbbi gyógyulást kívánunk...

Megyek, vasalok.

Kép
tittina1982

Cas :D
szegény kicsi Csilla! :(
Hát, a gyógyszerbevétel nálunk is nagy trauma - mindkét részről. De én úgy vagyok vele, hogy ha tudom, hogy erre most tutira szüksége van, mert ez az ára, hogy meggyógyuljon, bármire képes vagyok érte... :shock: :oops:
Julcsi egy-két lefogós történet után rájön mindig, h jobb ha saját maga is együttműködik. Arra az időre jöhet mesenézés, meg figyelemelterelés ezerrel, de volt, hogy tök hidegben a folyosón adtam be neki, mert a friss levegő kellett, hogy ne hányjon.
Sári eddig egész ügyes, bár még nem sok gyógyit kapott. Először nem akarta kitátani a száját, de sikerült a lelkére hatnom. (Meg megröhögtettem és akkor becsempésztem. Alig vette észre. :lol:

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Köszönöm a vigasztaló szavakat anyóssal kapcsolatban. Igazából nem most változott meg, mindig is ilyen csúnyán beszélt, de a gyerekekkel csak nem régóta. Mindig is türelmetlen volt velük, illetve onnantól kezdve, hogy már nem csak alszik-eszik babák voltak. Manó is mindig azt hallotta már tavaly ilyenkor is, hogy ne pakolj szét, ne lógj anyádon, hagyd békén apádat, miért nyavalyogsz, stb. Most pár hónapja már Kokónak is állandóan mondja, és ezt olyan hangerővel, hogy valamelyik nap Manó befogta a fülét. Ja, és a hangsúlyról ne is beszéljünk... :evil: :evil: Hétfőn este elmondtam a páromnak, és azt mondta, hogy neki fel sem tűnt, annyira szava járása anyósnak. Mondtam neki, hogy akkor figyeljen oda, és szóljon neki, mert ha én szólok abból tuti cirkusz lesz. Én nem akarok neki szólni, ezt rendezze le a párom, az ő anyja. Kirakni sem akarom, mert egyébként tényleg nagyon sokat segít, pl. ma is hozott reggel egy csomó kaját, hogy ne kelljen főznöm. Hozzájuk azóta, hogy Manó toxoplazmás lett a kutyájuktól nem járunk, párom megtiltotta. Csak a név- és szülinapokon engedi, hogy menjünk.

A fiúk is betegek lettek ma reggelre. Manó hányt, hasmenése van, lázas, hurutosan köhög. Kokónak "csak" hasmenése van. :cry: Persze a dokinénink ma nem rendel, vihettem a helyetteshez, aki egyébként aranyos, csak a város túlsó végén rendel. Mindketten bekapták ezt a hányós-hasmenéses vírust, ami itt a városban most terjeng, plusz Manónak hörghurutja van. Szegény olyan kis levert, egész délelőtt feküdt, nem is evett csak egy pár db. kekszet. Szerencsére Kokón nem látszik, ő olyan kis bohóc mint szokott. És látnátok milyen édesen próbálta Manót vigasztalni. :)

Minden kis betegnek jobbulást kívánunk.

Most csak ennyi, ne haragudjatok. :oops:

Szép napot, és kellemes mikulásozást mindenkinek.

Anita

goodfairy

Ja, képzeljétek, végre felfedeztem Sári kedvenc ételét:
a bundás kenyér és a mazsola!! :lol:
Már ő is azt eszi egy ideje, amit a mi tányérunkból kaphat (kiv. a tejterméket tartalmazók), a pürékkel, pépekkel már felhagytam jó pár hete. Teljesen hiába való volt, úgyis. Kanalat ő nem vesz be a szájába.
Ráadásul most akadtam egy tök jó cikkre, ami szerint ennek a hozzátáplálási formának még neve is van. Én még csak most ismerem meg ezt a módszer, de nálunk mindkét lány már jó ideje tud róla. Magamtól lehet, hogy nem jöttem volna rá ha a lányaim nem tanítanak meg... :lol:

A baby led weaning (BLW), azaz az igény szerinti hozzátáplálás lényege, hogy a baba a hozzátáplálás legelejétől önállóan étkezik, tehát rábízzuk a szilárd ételekkel való megismerkedés irányítását.

A módszer lényege, hogy a csecsemőt körülbelül 6 hónapos korától különböző szilárd ételekkel kínáljuk. Kezdetben csak felveszi és megnyalogatja az ételt, majd csak később jut el az evésig. Az első önálló evéskísérletek során a baba felfedezi az ételek tapintását és ízét. Ekkor még általában nagyon kevés ételt nyel le, de hamarosan megtanulja lenyelni és megemészteni amit kínálnak neki.
Az igény szerinti hozzátáplálás a hangsúlyt az ételek ízének, textúráják, színének és illatának felfedezésére helyezi. A baba diktálja a tempót az étkezésnél, ő dönti el, hogy melyik étellel foglalkozik. A hagyományos módszer, azaz a pürésített ételek szájba kanalazása helyett egy tányér vegyes ételt kínálunk neki, amiből választhat.

A baba leghatékonyabban úgy tanul, ha megfigyelhet és utánozhat másokat, így a családdal együtt való étkezés és a család ételeinek fogyasztása elősegíti a hozzátáplálás sikerességét. Vannak babák akik nem fogadják el a kanállal kínált ételt, de boldogan falatoznak ha önállóan etethetik magukat.

Az önálló evés elősegíti a gyermek mozgásfejlődését, különösen a szem-kéz koordinációt és a rágást. Ösztönöz az önállóságra, és az étkezéseket stresszmentessé teszi.

Az igény szerinti hozzátáplálás tehát a gyermek természetes fejlődését követi. Nagyon fontos, hogy ne fogjunk hozzá mielőtt azt látnánk, hogy képes megbirkózni a szilárd táplálékkal. Erre utaló jelek: a baba már tud ülni segítség nélkül, lelkesen részt vesz az étkezésekben, és talán már meg is próbál az étel után nyúlni és azt a szájába tenni. Elkezd az ujjaival apró dolgokat felcsippenteni, tud és akar rágni.

A szülők szemében a babák etetésének megszokott módja a pürék kanalazása, így felmerül a kérdés, nem veszélyes-e ilyen fiatalon a kezükbe szilárd ételt adni. Valójában a baba általános fejlődése összhangban van azzal ahogy az étellel bánni tud. Amíg nem tud rágni, addig nem képes az ételt a szájában hátratolni. A rágást viszont csak azután sajátítja el, hogy meg tudja fogni és a szájába tudja tenni a dolgokat.

Ha egy darabka étel a baba torkába kerül azonnal megszabadul tőle: elkezd öklendezni és kiköhögi. A módszert megalapozó kutatást végző Gill Rapley szerint ez általános és veszélytelen jelenség, a természet megoldása a félrenyelés elkerülésére.

Az ételt nem szabad a baba helyett a szájába helyezni. Ha a baba nem képes megfogni és felvenni az ételt, akkor valószínűleg arra sem képes, hogy megrágja és lenyelje azt.

KM

Kép
Kép
kismok

Kismok
Erről az igény szerinti önálló evésről már én is hallottam, lehet benne valami, de én nem bírnám idegekkel, hogy 1,5-2 óránként etessem a gyereket, mert darabos kajából egyik gyerekem se tudott egyszerre többet feltankolni. :)
Kanalas: amint megérzi a nyelve hegyén az émelyítően édes ízt, már hányni is kezd sugárban. Néhány visszaadott tízórai/ebéd/uzsi után nem szívesen próbálkozom ezzel. A teájába/vizébe keverve sem, inkább nem iszik egész nap szinte semmit, de azt a teát/vizet tuti nem. Ez is jónéhány napos próbálkozás tapasztalata. :(
Nincs több ötletem.
Még a bohóckodós-figyelemelterelős ötletedet kipróbálom, hátha... :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok
Sajnálom hogy enyire elhanyagoltam a topikot de sajnos nagyon sok dolgom volt. A nagyim kórházba került rám maradt a fogyatékos öccse, az unokaöcsém akit a mami nevelt 2 éves korától + az én családom apukámmal és persze a mamihoz is minden nap mentem a kórházba. Külön főztem neki mert a kórházi kaját nem szivesen ette meg. Ez igy ment majdnem 2 hétig 4-én hoztam haza és tegnap vissza kellett vitetni mert nagyon rosszul lett. du 4-kor jöttem el mellőle és este 3/4 8-kor meghalt. Apa most éppen Bucarestbe van csütörtök hajnalba jött haza olaszból. kicsit belefáradtam az elmúlt időszakba. És még rengeteg feladat áll előttem amit meg kell oldani.
Köszönjük a névnapi köszönzéseket megtartottuk a névnapot, de hogy a szülinap és a karácsony milyen hangulatba fog telni nem tudom. Sajnos valahogy arra az időre fog esni a temetés. :cry:
Igyekszem olvasgatni de sokszor már nincs erőm irni.
:(

drumka

Viki :(
Rettenetesen sajnálom. :( Őszinte részvétem. Biztosan nem lehet könnyű.
Ne foglalkozz velünk - mi itt vagyunk, megvárunk.
Sok-sok erőt, kitartást Neked és a családnak.

Kép
tittina1982

Drumka!
Nagyon sajnalom a nagyidat, es becsullek, hogy ilyen eros vagy! Gondolj arra, hogy bekeben ment el, es hogy tenyleg az utolso pillanatig mellette lehettel! Oleles

Cas, Goodfairy,
sajnalom ezt a nyavalyat! Gyogyulast kivanok minden apronepnek!

Mi csak most tartunk kifele belole, 9 nap utan. Rebeka mar jol van, Zsofi mar 4 napja itt-ott lazas, taknyos, nem alszik, meg annyit sem, mint normalis esetben :?

Bocsanat, ha ritkan jovok, es utolagosan is BOLDOG SZULETESNAPOT kivanok minden szulinaposnak!
Kismok, Kia, azt hiszem rolatok maradtam le!

KM
Nalunk ez az etetesi modszer teljesen bevalt. A gond tenyleg csak annyi vele, hogy nem tul hatakony. De Zsofi tenyleg csak igy hajlando enni, a puret mar csak szokoevenkent egyszer fogadja el. :roll:

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Sziasztok!

Boldog Mikulást Babák, Mamák és Papák!

A vendégek elmentek...

Jobbulást a betegeknek!

Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi17,

Remélem már jobban van Levi, mielőbbi gyógyulást és utólag nagyon boldog szülinapot kívánok neki!

Viki,

Őszintén sajnálom, és részvétem. Nagyon durva lehetett Neked ez az időszak.

Még az anyós-témához, azt hiszem, Dorottya panaszkodott, hogy az anyósa teljesen ignorálta, le se sz...ta az unokát. Ez is nagyon bántó, és számomra érthetetlen, hogy maradhat vki közömbös egy édes manó mellett???

Küldök én is egy Mikulásos fotót. Mindenkinek kellemes Mikulást, betegeknek jobbulást!

Kép :)

Kép
melin78

Sziasztok!

Viki,
En is nagyon sajnalom, es reszvetem. Nem semmi amit vegigcsinaltal.

A betegeknek gyogyulast kivanok!!!

Hozzataplalas:
mostanaban Balint nem akar elfogadni uj dolgokat. A banant is mar tobbszor probaltam, mandarint, de elforditja a fejet, kiveri a kezembol, leveri az asztalrol, ha oda teszem :roll:
A glutenes cuccokat ti hogy vezettetek be? Mar be szeretnem.

Balint az elmult par napban lecserelte a maszast a jarasra, jarva kozlekedik, es csak jatek kozben maszkalgat. Olyan furcsa, ahogy megjelenik az ajtoban ketlabon, furcsa nezni, ahogy megy, mint mi. Ugy erzem, ezzel lezarult egy korszak, es kezdodik egy uj. Ugy vartam mar erre, hogy menjen, de most olyan erdekes, hogy ilyen kisfiu mar, es nem baba. Milyen hamar elszaladt egy ev... :roll:

Most megyek, elteszem magam holnapra.
Jo ejt mindenkinek.
_jáde_

Sziasztok!

Utólag Boldog Mikulást kívánunk mi is!
Remélem jól telt Mindenkinek ez a kis ünnep, és hogy a betegeskedőknek gyógyulást is hozott a Télapó bácsi. :wink:

Nálunk nem volt nagy felhajtás, de azért készültem egy kicsit. Íme:

Kép Kép

Kép
tittina1982

És az ígért kép a kiscsizmáról. :oops:

Kép

Kép
tittina1982

Kép

Kép

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Hát Gem, a kisebbik Csajodnak a szeme sem áll jól az első képen - nagyon huncutul tud nézni. :wink: :) :D
Mellesleg gyönyörű szép kék az a szempár. (Kíváncsi leszek a hajára majd ha annyi idős lesz, mint most Rebeka - mennyire lesznek ellentétesek kinézetre.) :)

Kép
tittina1982

Lányok, segítsetek, ha tudtok!
Napsi már 2-3 hete egyáltalán nem szopizik. :(
Ezen már túltettem magam, de...
A bal mellemből nem akar felszívódni a tej. Sőt már egész hosszú út/csatorna vagy nem tudom mi be is van durranva. Fáj is kicsit, meg kellemetlen is. Próbáltam masszírozni, kézzel kicsit fejni, csak hogy éppen meginduljon, hátha el van záródva. Nem nagyon van ötletem, hogy mit lehetne csinálni vele.

Holnap du megyünk orvoshoz a gyógyszer-váltás miatt, Őt is megkérdem majd.

És a nagy hír: kint van a 2. fogunk. :D De elég érdekesen alakult, mert a bal alsó, és felső bújt ki. :lol:

Kép
tittina1982

Jó estét :oops:
Nagyon elüntem, mert állanóan jövünk/jövök - megyünk/megyek :lol: (hol családdal, hol kettesben, vagy egyedül)
Nagyon jó, hogy itt vannak a nagyszülők, élvezkedünk :lol:

Nagyon jók a képek, ahogy átfutottam az oldalt!

Gem :D
Lánykáid továbbra is gyönyörűek, s az első képen ahogy Rebeka nevet, úgy látom, hogy Rád is hasonlít :roll: Most már szépen eljátszanak együtt, vagy még azért nem mindig ilyen idilli??
Már nem sok van a szabiig, addig is kitartást, s jobbulást az egész családnak!

Titti :D
Tejcsi ügyben nem tudok sajnos segíteni :oops: a többiek biztos, hogy okosabbak lesznek!
Milyen gyógyszer-váltás??

Kép
Kép
Kép
szilvia72

..közben Marci felsírt :cry: mostanában elég szörnyűek az éjszakák,...mindig mondjuk, hogy a foga, de már nagyon régen "csak" 6 van neki :roll:

Titti :D
Csizma nagyon szép, s persze Napsi is éééédes, ahogy csodálja az ablakot! Gratula a második foghoz!
Nálunk is van már egy csomó ablakmatrica, a már a fények egy része is fent van 8)

Mi így mikulásoztunk 6-án reggel:

http://www.youtube.com/watch?v=s1qM97n3gHs

S egyúttal utólag is Boldog Mikulást minden Anyukának, s Kismanónak!

Melin :D
Bálint is nagyon tündéri!

Jáde :D
El tudom képzelni, hogy milyen fura lehet, hogy Bálint jár...nálunk még szerintem tervbe sincs Marcinál, aztán majd lehet, hogy egyik nap csak meglep minket :roll:
Azt hiszem, hogy tényleg lezárulni látszik egy korszak, a babás korszak :?

Viki :D
Részvétem Nagyid miatt, s kitartást Neked!
Gyere, amikor tudsz!

Hozzátápi:
Már egyre jobban haladunk, s tényleg sokat segít, ha akkor eszik valaki vagy mindenki persze, amikor Marcust etetjük. Pár hete levettem a tálcát a székéről s anélkül az asztalhoz tolom, lehet, hogy véletlen, de úgy tűnik, hogy jobban élvezi az evést :roll:
Mi még simán eszünk pépeset is kanállal, de már kis "katonák" is masíroznak a pocakba befelé (kenyér, kockasajt, párizsi)

Kriszti :D
Mégsem kell a turmix úgy tűnik :wink: :wink:

Nagyon sajnálom Bandítát, sok erőt küldök Nektek :cry:

Kia :D
Apukádnak jobbulást!
Szülinapi képek????? Láttam, hogy írtad, hogy "csak" sógornőék voltak, milyen volt???mesélj!!

Szilvi :D
Remélem, hogy Levi már jobban van :roll: jobbulást Nektek!
90 napos diéta: én beírtam a google-ra, s egy csomó oldalt adott ki...most nem az én gépemről írok (ott van kigyűjtve), de majd elküldöm neked....de szerintem már csak januárban kezdje a párod :wink:
Majd jön Edit, ő jobban ért hozzá :wink:

Tényleg Edit, merre vagytok?????

Anita :D
Anyós témát sajnálom, fogalmam sincs, hogy mit tennék :roll: majd írd meg, hogy mit beszélt vele a párod!?

Most megyek, mert leragad a szemem, majd jövök én is képekkel, most egyenlőre csak a fenti videó....

Bocsi, ha kihagytam valakit, jó éjt!!!!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Sziasztok, lányok!

Bocs', hoyg tényleg így el-eltűnök mostanában, de egyszerűen nem jutok egyről a kettőre. Titti, Szilvi, köszi, hoyg hiányoltatok! :) Ha a gép elé ülök, igyekszem írni a naplót, bár abban is általában vannak elmaradások, elcsúszások. Olvasni olvaslak, de írni nem tudok általában, meg aztán, tudjátok, kisregénynél alább ritkán szoktam adni! :wink: :lol: :lol: :lol:

Amúgy "jól" vagyunk. A lányok már "csak" köhögnek, bár Kriszta már nagyon keveset, tehát ő meggyógyult. Boróka még rá-rázendít többször, de elvileg már nem nagyon van mit tennem vele, úgyhogy már csak szirupot kap rá. Különben semmi baja, jókedvű, huncut, értelmes, napról-napra többet tud, meglep valamivel.

Köszönöm nevében is a hónapfordulós köszöntéseket, alig hiszem el, hoyg a következő hónapfordulója már ÉVfordulója is. Még "elárulom", hogy 4-én névnapja volt, de érdekes módon magyarországi naptárakban nem (vagy nem ezt a napot) tartják számon. Végülis lényegtelen, mert mi nem szoktunk névnapot ünnepelni, csak köszöntjük az illetőt, de ennyi. Meg aztán másnap jött a Mikulás! :)

A Mikulásozás jó volt, bár kissé rossz volt az indítás Kriszta fáradtsága miatt. Aznap nem aludt délben, csak későn, estefelé aludt el, és fel kellett ébresztenünk, hogy majd éjszaka is aludjon, így aztán, amikor jött a Mikulás, olyan ordításba kezdett, hogy ihaj! Igaz, hogy csak kb. a 3. ajándékig tartott a feszültsége, utána már nem volt baj. Boróka cask bámult édesen, figyelt, bátor volt, mert meg is simogatta a Mikulásnak a szakállát! :)

A Mikibá hozott nekik egyforma csőröspoharakat, ezért a cumisüvegeket elvitte. (Ne botránkozzatok meg ezen, cask próbaképpen csináltuk, ugyanis az utóbbi időben Kriszta nagyon visszaszokott a cumisüvegre, sőt, a játszócumiját is el-elveszi a kicsinek, viszont most, hyog nincs, nem mutatja, hyog hiányozna neki.) Igaz, nem tudom, hyog jól tettem-e Borókával kapcsolatban, hiszen a vizet abból itta és most a csőrösből nem tud olyan jól inni, ezért a mennyiség is sokkal kevesebb, mint eddig volt.

Most pár napig Kriszta anyóséknál lesz, ezalatt le akarom zavarni a nagytakarítást. A kettő mellett egyszerűen nem ment. Úgyhogy nem hinném, hoyg túl sűrűn jönnék a napokban is!

Viki, sajnálom a történteket, és őszinte részvétem nagymamád miatt. Tudom, mit érzel, kísértetiesen hasonlóan zajlottak nálunk is az események nagyapámmal. Du. Kb 4-kor jöttem el én is tőle (én láttam utoljára életben, úgy, hoyg ráparancsoltam – de becsszó, hyog így volt – egy orvosra, hoyg engedjen be hozzá, pedig az intenzíven volt :shock: . Mintha éreztem, hyog többé nem láthatom.) és este már kaptam anyumtól a telefont, hyog meghalt. Akkor kolleszes középsulis voltam. Szóval még egyszer, őszinte részvétem, és még további kitartás is. Légy erős!!!
(Csak azt furcsállom, hoyg olyan soká lesz a temetés – már bocsánat emiatt – de az ünnepekig még több, mint két hét van! Nálunk 3 napnál tovább nem leet tartani a haolttat! Szóval, ha valaki ma meghal, azt legkésőbb csütörtökön temetik! Mondom, mégegyszer bocs’ ezért a kitérőért. : oops: )

Titti, pedig nagyon úgy néz ki, hoyg gyulladásféle van a melledben és azt FELTÉTLENÜL ki kell onnan hajtani. Sajnos, már “expert” vagyok a dologban. :roll: Ülj be a kádba és engedj a melledre olyan forró vizet, amilyet cask elbírsz. Vigyázz, nehoyg megégesd magad! Közben pedig nagyon finom mozdulatokkal simíts a mell tövétől az udvar, bimbó irányába. Nagyon finoman, inkább simítás legyen, nem masszázs! És próbálj egy keveset fejni. Miután fejtél egy kicsit és ha jól esik, tegyél a melledre hideg vizes borogatást vagy ruhába csavart jégyakkut és hűtsd! Szerintem mindenképpen ezzel kezdd, mert lehet, hyog elég. Ha talán makacsabb lenne a csomó és nem akarna mozdulni onnan, akkor tehetsz egy pakolást is rá. Finoman bekened olívaolajjal, jól belemasszírozod a mellbe, majd jó forró vizes ruhát csavarsz rá (persze, amennyire bírod, de ez nyilvánvaló). Ezt rögtön bevonod folpackkal és legkívül pedig egy száraz ruhát csavarsz köré. Pár percig rajta hagyod, amíg érzed, hoyg kezd hűlni. Ne várd meg, hoyg kihűljön, mert akkor pont az ellenkezőjét érheted el. Utána próbálj fejni pár cseppet, hogy azért ne pangjon tej a melledben. Én ezt a neten olvastam, egy szoptatási tanácsadó javasolta valakinek, és már én is kipróbáltam. Hideg vizes borogatást meg amúgyis tehetsz időnként, mert az gátolja a tejtermelődést.
Remélem ezek elegek lesznek, de ha pár napon belül nincs javulás, akkor szerintem irány a doki. Nőgyógyász, sebész esetleg. (Én is sebésznél voltam múltkor, mert látnia kellett, hogy mekkora a gond, de szerencsére nem tartotta szükségesnek felnyitni. Még esetleg majd antibiotikumos kezelést kaphatsz.)

Szilvi, a diétával kapcsolatban nem tudok túl sokat mondani, hosszas is lenne, ezért ény is azt javaslom, hyog keress rá a neten. Itt a babaneten is, az Életmód címszónál van egypár 90 napos topik, beleolvashatsz, válaszokat kaphatsz kérdésekre. De eddig mr valószínű, amúgyis megtetted! Mindenesetree, nagyon szorítok a párodnak, és ha közben konkrét kérdések merülnek fel, cask kérdezz ynugodtan. Úgy már könynebb beszélni róla, mint így általánosan! :)

Puszilok mindenkit, jobbulást a kis és nagy betegeskedőknek! :)
Ne haragudjatok, hoyg nem reagáltam mindenkinek, de így is túlléptem az időkereteimet.
Igyekszem jönni!

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még néhány képet azért felteszek. Ezek utólag készültek, miután elment a Mikulás. A férjem közben filmezett, én pedig Krisztát vigasztaltam. Vettem ki képeket a videófelvételből, de azoknak túl nagy a mérete, és most nem tudok kicsinyíteni. De nem nagy kár értük, mert sokkal rosszabb minőségűek, mint ezek. :P
Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Cas Abigél imádja a lándzsás utifüvet, köptető, gyógynövényes és jóízű. Napi 3x1 kiskanállal adtam neki és 3 nap alatt helyrevágta. Az ambroxolq-t nem akarta inni, de tényleg szxr az íze és mi is ezt isszuk ha fáj a torkunk, hát gondoltam kipróbálom és bevált.
Drumka! Őszinte részvétem!
Kia! Képet szülinaposról! Kismok! Ti is!
Gratula Bálintnak a járáshoz. Én a gluténest 6 hósan vezettem be, nagyon szereti az összes tésztás ételt, kicsit darabosra botmixelek. Sztem csak annyi a teendőd, hogy amikor újat adsz, aznap ne adj neki kettő újat, ha valami gond van, tudod, hogy attól volt.
Titti! Nagyon kedves kiscsizma! Könnyű rá feladni?
Gem! Olyan édik, ahogy fogják egymás kezét!
Edit! Megértem, hogy két pocokkal nem sokra mész takarításnál. Én is megkinlódok vele, hétvégente egy helység, míg Gábor sétál Gigivel.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Viki
Őszinte Részvétem!!! :(
Sajnálom... Nekem még most is iszonyatosan fáj, pedig az én Drága nagyim már
több, mint 4 éve ment el :cry:

Melin
Nagyon édes Bálint :P

Titti
Napis is bájos - látom nagyon örül a Mikulás ajándékainak.
Szép a kiscsizma...
Graula a 2. fogacskához!
Remélem tejcsi ügyben gyorsan rendbejössz.
Én már előre félek.. mi lesz, ha leszokik, vagy le kell szoknia :shock:

Gem
A lánykáid is nagyon gyönyörűek - Valóban nagyon huncutka Zsófi nézése! :P

Marcus Édes kisMikulás :D

Edit
...hogy örülnek a lányok a sok ajándéknak :lol:
Szépek!! :P

Manó nagyon örült a tortáknak, ajándékoknak...
Apa beöltözött Mikulásnak, de Levi csak annyit mondott neki : Apa :lol:

A képek:
Torták:
Kép
Kép
Kép
Az ajándékok:
Keriéktől:
Kép
Tőlünk:
Kép
Kép
Mikulás:
Kép

Vásárlás közben egy kis játék:
Kép
Kép

Bocsi ha sok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Titti!
En is alkottam am...

Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Voltunk allergológus dokinknál, megtárgyaltuk a jövőjét a kisasszonynak. Egyelőre marad a spec. tápi, és a szigorúan tej- és tojásmentes diéta. Tavaszig, aztán újratárgyaljuk. Azért tavaszig, mert a sok köhögős-sípolós időszak miatt nem lehetne tudni, hogy fertőzés okozza-e, vagy allergiás tünet. Amennyiben így marad (hogy havonta min. 1 hörghurut, mint az elmúlt fél évben), akkor a jelenlegi asztma-gyanú előlép asztmává. Naplót kell írnom minden lázról-nátháról-köhögésről-sípolásról, és meglátjuk.
A csúcs hír pedig, hogy a tüdeje már szép tiszta (hurrá-hurrá! , viszont KÖZÉPFÜLGYULLADÁSA VAN!!! (Szerencsére csak az egyik fülében...)
Nagyon kiakadtam! Ezt miért most kellett megtudnom? Lehet, hogy múlt csütörtökön, mikor a dokinénink utoljára látta, még nem volt, de csak megtapogatta a füle környékét, nem nézett bele otoszkóppal, és fülészetre se küldött el, pedig (így utólag) mennyire triviális lett volna?!??! Lesz 1-2 szavam a dokinéninkhez! Tényleg nem értem, most miért nem küldött el fülészetre, ahogy már korábban?!?!?!
Remélhetőleg az amoxicillin, amit ma elkezdtünk szedni kikúrálja, ha viszont staphilococcus, akkor augmentin. Szerdán el kell vinnem fülészetre, hogy mi a helyzet, és ha nem javul addig, akkor fel kell szúrni!
Vagy venni egy otoszkópot itthonra, és nekem kell figyelnem. (tegnap kiművelődtem, hogyan kell használni, mit kell nézni, és attól függően mit látok cselekedni.)

Drumka
Őszinte részvétem! :(
Jócskán megőröl téged az Élet... :(

Önálló evés
Kanalazás nem érdekli CSillát, max. a száját nyitja, ő meg tapicskol (pedig pontosan tudja, mit kéne csinálni, időnként meg is mutatja, de nem). Úgyhogy a hétvégén kipróbáltuk az önálló csipegetést, húslevesből kapott zöldségeket meg husit. Úgy kezdte, hogy betolt egy egész répát az arcába. :lol: Úgyhogy felkarikáztam neki inkább, úgy szépen megette, a puha csirkehusi viszont fujjjj... köpte kifelé. Pedig picire vágtam. :)
Úgyhogy asszem még alapvetően marad a tört kaja... :) (a hús meg turmixolva)

Nyafi
Zseni vagy!!! Köszi az ötletet!!! :)
Pedig én is gondolhattam volna már rá?! :oops:

Szépek az alkotások, helyesek a kölkök mindenkinél!!! (Levi széttrancsírozott tortája pláne! :lol:)

íme egy portré tőlünk is
Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Nagyon jok a kepek :lol:

Jaj, Cas :(
Remelem nem lesz ez az asztma dolog meg fulszuras sem :?

Most itthon kuruttyolunk mert Balintnak sajnos tegnap este ota megy a hasa. Alig eszik, hoemelkedese is van. Pedig el kell mennem a postara de igy nem merek elindulni mert ha telenyomja a pelust akkor teljes atoltoztetes szukseges:(
Doki csak este lesz, addig nem tom mi lesz, egyelore az a kicsi amit iszik, az is atszalad rajta.

Megyek leteszem, elaludt az olemben.
_jáde_

Jáde
Gyors gyógyulást nektek!
Adjál neki Normaflore-t. Nálunk mindkét gyereknél hamar helyreteszi a pocót!

Kép
Kép
Kép
cas

na megissza a lándzsás utifüvet Cas? Mert ok hogy nálunk bevált, de nem mindenkinél sajna...

Kép
nyafi

Edit nem semmi, ahogy tolja boró a banánt!!! :wink:

Kép
nyafi

Edit!

Végreee vaaagy!!Jók a képek!!!
Édesek a csajok a sok gyümivel, Boró meg a banánnal. Az pomelo a háttérben?
Eszik már?

Cas!

A Te dokinénid is olyan, mint a mienk. :? Mondom most neki, hogy 3 napos láza van a Dominak.
Csak láza volt és aludt. Orra nem folyt, köhögés nemvolt.
Erre felírt antibiotikumot, beadtam a csajszinak, tiszta ragya lett és piros kiütéses hétvégére.
Naná, hogy az ügyeletes kise jött, csak telefonon osztotta az észt.
Megfogadtuk apával, hogy bármi gáz van, felmegyünk a Heim pálba. Nem szarakodok ezzel a sok dr előjelű marhával.
Ja és csak 3 napig volt lázas. Marha nagy értelme volt antibiotikummal sokkolni.... :?

Csajok nagyon jók a képek, töltsetek még bátran!
Nálunk nem volt Mikulás, még romeltakarítás folyik ezerrel. Majd dobok képeket én is.

Szilvi17!

Bocsika, de www.90naposdieta.hu itt tényleg MINDENT megtalál a párod!!!
Ettől jobbat én sem tudok!

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Először is:
Kép
Boldog Születésnapot Marcikának!!

Gem
Szép az ablak :P

Cas - Remélem Csillának nem kell szúrni...
(még emléxem rá, amikor az öcsémnek... :shock: )
Jobbulást a nagylánynagy!
...Bálintnak is!

Levi sem nagyon eszi a darabos dolgokat.
Van olyan nap, hogy megeszi, nincs hányás, de van, hogy akár napi 2x is visszajön :? :(
Nem tudom miért ilyen változó... :?

Kriszta
Várjuk a képeket :wink:

Tegnap belegondoltam, hogy 3 hét múlva már nem ülök itt :shock:
Nagyon közeledik a költözés :?

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Marcinak Boldog Első Szülinapot!!! :) :) :)
Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Csak távirati stílusban... (a kisasszony épp elaludt, megyek a konyhába...)

Cas, gyors gyógyulást Csillának! :)

Kriszta, örülök, hyog örülsz nekem! :D Te is eltünedeztél mostanában, de megértem. Én is örülök, hyog jelentkeztél. Nem semmi, hogy miféle dokik vannak, az biztos. :evil: A képeket én is várom. Igen, pomelo az. Isteni, nagyon szeretjük. Egy darabból jóllakik a család. Megeszi Boró is, de nem igazán emészti meg. De muszáj adni, mert ha nem, balhézik. :D

Nyafi, csak a fotózás erejéig hagytam nála a banánt. Azért éppen ne a héját nylogassa. Amúgy meg tömi magába, ha meghámozom, feldarabolom neki. Egész darabban nem merem adni, mert az egészet a szájába tömné és Krisztával már volt fuldoklásos esetünk.

Kia, hamar elrepül az a 3 hét. :D Eléggé strapás ünnepeitek lesznek!

Apropó ünnepek. Ki mit főz, készít karácsonyra? Nekem van egyetlen ötletem, amit hétvégén kipróbálok előzetesként, de ezenkívül még nincs kiforrott menüm. Még a tapogatózások szintjén tartok. Akarok valami hagyományosat is, de különlegeset is, amit eddig nem szoktam. És sütiket? HA van kedvetek, írjatok róla!

Na, mentem, hoyg haladjak...

Jobbulást a többi babának is! (Domi, Bálint, stb.)

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Még szerencs, hogy Edit ilyen figyelmes!!!

Így drága vejemnek Sok Boldog Szülinapot tudunk kívánni!!!! :wink:

Domi, az "asszony" ezt küldi!

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Edit!

Nekem lövésem sincs mit főzzek, a hal tiltólistán van nálunk. A pulykát én utálom.
Úgyhogy vagy töltött vagy székelykáposzta lesz az egyik.
A levest még nemtudom, valszeg húsleves. :?

Ezeknek katasztrófa főzni, annyira finnyásak!!!!

Ráadásul 20-án ül össze a család a Domi szülinapja miatt, úgyhogy ott lesz nagy eszem-iszom.dínom-dánom levessel, pörkölttel, sültekkel és sütivel.

Bejglit utáljuk, valszeg mákos és diós bögréssüti lesz, de mivel én elkezdtem enni a turbódiétát, így asszem kihagyom a sütiket.

Még én sem tudom. Sajna én nem tudok kísérletezni, mert nem szeretik és nem eszik meg. :shock:

Szóval én nem segítettem neked egy dekát se. :D

De belenézek a receptes könyvecskémbe, hátha....

Kép

Kép

Kép

dominika1

Krisz, köszi a dicséretet :P , de Kia volt az igazán figyelmes! Én tegnap "rohantam" Szilvi vonalzójához, de láttam, hyog még nem szülinap és akkor tudtam, hyog ma van, de tevékenységeim közepette még nem jutott ismét el az agyamig. :P :oops: Azért kösz a "segítséget" :D , majd leírom én is bővebben, hoygan szokott lenni, mit képzeltem, csak most nincs időm.

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Boldog 1. Születésnapot Marcinak!

Kép

Kép
tittina1982

Karácsony..
Az biztos, hogy római tálban sütünk sertéshusit... (már megvettük a húst)
Lesz valami mákos, diós süti is...
Még nincs konkrét étlapunk :P
...Apa szokott halászlevet főzni.
Azt még nem mondta, hogy most főz vagy pakol :lol:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok
látom a karácsonyi menünél járunk inkább ebbe a témába irok mint a gondjaimat amiből van bőven és napról napra egyre jobban tetőzik. :cry:
Nálunk ami biztosan lesz mert nagy lett a családom: Tyúkhús leves, a leveshúsból és valamennyi zöldségből majonézes saláta(shedit tudhatod mire gondolok :wink: ) töltött tojás, tojással töltött fasirt, egybe sült lazac, rántott cuccok (rántott krumpli, csirkemell, gomba stb) és persze töltött káposzta. Süti lesz szarabella, beigli, sajtos és túrós pogi, meg rétesek. Kb ennyi.
:roll:

drumka

Isten eltesse sokaig MARCUST!

Gem

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

Marcinak boldog szulinapot!!! :D
_jáde_

Marci Boldog egy évet!
Viki az egybesült lazacot hogy csinálod?

Kép
nyafi

Titti! Most irja a babanet eleje, a mellgyuszira praktikákat.
Karácsony: anyóssal együtt fogjuk csinálni, én a husokat, leveseket, ő a köretet, desszertet.
Leves: hús, halászlé
főétel: sült csirke, sült hal, gesztenyés csirkemell
köret: majonézes krumpli, hagymás krumpli, krumplipüré, mazsolás rízs
desszert: zserbo
és még veszünk bejglit

Kép
nyafi

Viki!

Oszd meg velünk nyugodtan a gondjaidat is, hátha tudunk segíteni, vagy ha azt nemis, hát talán megkönnyebbülsz kicsit.

Én nem csinálok ebből a Karácsonyból olyan nagy felfordulást. Valahogy számomra már nem jelenti azt a Karácsony, mint régen. Túlságosan elanyagiasodott. Meg nem akarok beleőrülni az ajándékvásárlásokba, tülekedébe.

Apval egymást nem ajándékozzuk meg, nálunk így szokás.
A fiam kap egy airsoft pisztolyt (tudjátok olyan patronos izét) Domi meg egy csomó ruhát.Meg kap még egy rácsot a szobaajtajára, mert most is a konyhaszekrény fűszreit rámolgatja. Kedvence a töröttbors.
Internetről megrendeltem már őket.Így nem kell boltba menni se.:-)

Csajok!!!

Ki milyen fát vesz?
Élőt vagy gyökereset???
Én kivételesen a gyökeresre gondoltam, hátha azt nem rántja magára....

Edit!

Most jutott eszembe, hogy van egy klafa köményes malacsült receptem...Stahl Juditos
Kissé pepecselős a sütés része (1 éjszakán át kell sütni, sőt nemis sütni, hanem izzasztani), de baromi jó lett nekem.Kéred?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Nyafi
Még nem vettem szirupot, majd ma!

Karácsonyi menü
Ami tuti, az a nagy fazék töltöttkáposzta. Abban jó vagyok! :)
Nálunk nem túl levesesek a fiúk, így szerintem azt nem nagyon főzök, mert csak én enném. Bár a halászlé csábít kicsit, viszont még sosem csináltam. Anyu viszont mindig szokott, úgyhogy lehet tőlük hozunk inkább.
Lesznek sültek és majonézes salik, a kölköknek zöldséges rizs hozzá, mert majonézt nem ehetnek.
A halsütésen is gondolkodom, de azt se csináltam még. Az egyben sült lazac engem is érdekelne, és az is, honnan szerzitek hozzá a halat? Vmelyik hipermarket?
Sütiből lesz gesztenyés és mandulás beigli (mákot csak én szeretem, a diót meg nem ehetik a gyerekek). Kókuszgolyót is csinálok, mert Sebinek az a kedvence. És fonott kalács, mert reggelire az ünnepek alatt azt eszünk kenyér-kifli-zsemle helyett. Idén szeretném én sütni a kalácsot... eddig mindig vettük.
Te jó ég, és mindezt mikor fogom megcsinálni?! :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Krisz
A mi dokinénink a másik véglet, mert szerinte meg minden vírusfertőzés, és nem ad antibiót, majd meggyógyul magától. Amit sokszor nem bánok, de akkor viszont legyen nagyon alapos a kivizsgálás!
Szegény Domi! melyiktől lett kiütéses?
Csilla szerencsére rohamosan javul! :) Holnap kontroll...

Marcusnak sok-sok boldog szülinapot!!!!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Cas!

A cedax baby-től. De nagyon ragyás lett. Mán azt hittem, hogy pubertásba lépett ilyen hamar. :D
Mostmeg adhatok neki bifiduszokat, mert görcsöl a hasa és hasmenése van.

Örülök, hogy Csilla jobban van!!!!!!

Ennyit karira bevállalsz? Én bizti idegrohamot kapnék, ha nem végeznék vele időre.
Nálunk ugyanis ha az apjára bízom Domit, mint pl tegnap mikor 15 db függönyt vasaltam ki, akkor abból áll a gyerekvigyázás, hogy ő netezik, füttyög a csajszinak és rámszól, hogy mi lenne ha nem kéne állandóan azt hallgatnia, ahogy fegyelmezem a csajszikát?! :shock:
Persze, ha rángatja a vasalózsinórt, vagy a függönyt.
Szóval nekem nincs kire bíznom Domit, amikor festettem, akkor az kész káosz volt.
Tehát ezért nem csinálok nagy dolgokat inkább

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hú, köszi, csajok, csak raktározom, raktározom az infókat. Érdekelne a lazac és a malac, csak a malacot nem tudom elkészíteni, ugyanis a sütőm ántivilági és nem lehet benne hőt szabályozni. :roll: Vasárnap sörbensült csülköt készítettem sé enne is nagyon alacsony hő kellett volna, de egyszerűen nem lehet. Azért finom lett. De már mióta ábrándozom, hoyg egy normális, légkeveréses sütőm lesz. Csak még várnom kell, amíg a konyha rendbetételére kerül sor. :roll:

Cas, megcsinálod! :wink:

Muszáj mennem...

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Kriszta
:lol: :lol: :lol: :lol:
Akarcsak a zuramat latnam gyerekvigyazas kozben :lol: :lol:
Tok ugyanez. Nekem sincs segitsegem, anyamek 120 km-re laknak, anyos 50-re, barinők meg (mar akinek meg nincs csaladja) tanulnak :roll:

Azt mondta tegnap a dokino hogy adjak Balintnak repat rizzsel, es ha tudom, hagyjam el a tapszert 1-2 napra. Ugy tunik van némi javulas mert ma reggel mar nem kellett egy ruhat se lecserelnem rola...

Meg nem tom a karacsonyi menut, csak a sutit :roll:
_jáde_

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?