Új privát üzeneted érkezett!

Szia Edit!

Én kislánynak se tennék ilyen idõs korában még ékszert a fülébe, egyrészt mert fölösleges, másrészt mert balesetveszélyes, ráadásul kár érte, ha elveszik. Vigyázni még nem tudnak rá, és örülni se örülnek neki. Szóval ha te maradi vgy, akkor én is az vagyok. Kép Azt hiszem, én nagyon-nagyon rosszul viselném, ha bármilyen aranyosan és kedvesen is, de valaki rám akarná kényszeríteni az akaratát. Igazad van, te vagy Riki Anyukája, a vele kapcsolatos döntések a te jogod és felelõsséged, maximum az Apukája véleménye az, amit figyelembe _kell_ venned. Szóval én a helyedben legalább olyan kedvesen, mint ahogy rám akarják erõszakolni, visszautasítanám a fülbevalót. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Cory!Köszönöm,én is igy gondolom!KépSzerintem is nagyon balesetveszélyes.
Nagyon ügyi Balu!Kép
Edit
edith16

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek az érdeklõdést .. Csenge már jól van .. néha túlságosan is KépKép Szerencsére jó idõ volt, és sokat voltunk kint ... de nagyon kell figyelni rá, mert többször azt vettem észre, hogy tiszta föld a nyelve Kép .. ja .. és kriminális, ahogy alszik mostanában Kép Amikor beteg volt, sokkal jobban aludt .. lehet, hogy a Cataflam miatt???

A még mindig betegeskedõknek sok-sok gyógyKép-ot küldünk!!!

... most nem tudok írni mindenkinek, meg mindenre, mert a változatosság kedvéért térképeket kell rajzolnom, meg még hajat is mosni, úgyhogy minden perc számít... Csengut addig elvitték a szüleim... Csütörtökön megmaradt a fejem ... KépKépKépKépKép

Edit
Ne hagyd magad! Amúgy én is fülbevaló-ellenes vagyok .. majd ha Riki akarja...

tali lesz holnap?
... most rohanok a dolgomra...

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Ide vagyok ragadva a gép elé,remélem nem haragszotok!Kép
A fiuk alszanak,igy nem sok mindent tudok csinalni!

BMarti!Kép
Köszi neked is!Akkor mi maradiak vagyunk.Kép
A baratnôm mindkét kislanyanak mindjart születésük utan egy-két nappal rakatott fülbevalot.Nagyon aranyosak vele,de én biztos félnék,hogy kitépik maguknak véletlenül.

Edit
edith16

Ide vagyok ragadva a gép elé,remélem nem haragszotok!Kép
A fiuk alszanak,igy nem sok mindent tudok csinalni!

BMarti!Kép
Köszi neked is!Akkor mi maradiak vagyunk.KépKép
A baratnôm mindkét kislanyanak mindjart születésük utan egy-két nappal rakatott fülbevalot.Nagyon aranyosak vele,de én biztos félnék,hogy kitépik maguknak véletlenül.

Edit
edith16

Bocs,valamit rosszul csinaltam,sôt nagyon rosszul!KépMar nem engedett javitani!Mit kell nyomni a kettôspont utan,ha vigyorgosat akarok??

Rebi!Örülök,hogy Csenge jol van!
Köszi a valaszt.

Edit
edith16

Raadasul angry-t irtam a nagy kapkodasban!Huuu,de dinka vagyok!
Eldugultam mara!

Rebi!Gratula!KépKép

Edit
edith16

Sziasztok!

Gyorsan bejelentkezek, mert elkezdtünk átcuccolni, és ott még nincs telefonunk Kép Már most hiányoztok, de szerdán a suliból megpróbállak legalább elolvasni benneteket.
Amúgy jól vagyunk, Barnabás nagy figura, egyre nagyon én- és öntudattal, pl épít tornyot, és mutat magára, hogy "baba!", mármint hogy a baba csinálta! Ha teregetek, mindegyik ruhadarabról megmondja, hogy kié, csomó állathangot utánoz, összes testrészét megmutatja, sõt végigsorolja, hogy ki mindenkinek van olyan a családban. Segít a takarításban Kép, és imád kavicsokat és minden vacakot felszedegetni séta közben a földrõl, és hazáig szorongatni a markában. Mindenkit megszólít (báti!, néni!), dumál, huncutkodik, és ugyanúgy imád szopizni, mint valaha... Mindent próbál mondani, olyan kacifántos szavakat is, mint "bikkfitty", "abrakadabra", és hasonlók... Ja, és úgy megy fel a lépcsõn, persze kézenfogva, hogy nem mellélép a másik lábának, hanem váltja õket, nagyon muris.

Puszilok mindenkit, mégha nem név szerint is, de majd mindent pótolok...

Sziasztok,
Heni+Barnabás+Andris

Ui: Andi! Hogy vagy? Kedden tánc?
gesztenye

Sziasztok!

Rebi: én szeretnék talizni Kép Nagyon jó lenne, ha a vizsgatanítás után nem itthon kéne ülnöm kettesben Baluval Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok. Szeretnék csatlakozni hozzátok, ha megengeditek, és szeretnénk a táblázatba is bekerülni ha lehetséges.Kriszti vagyok, kisfiam Ádám Adrián 2oo1. december 6-án született a Péterfyben.Mupi, mert Én csak igy becézem, a harmadik gyermekem,van még egy Martin nevü kisfiam, aki májusban lesz hat éves, és egy Rebeka krisztina nevü kislányom aki novemberben volt négy éves.Mupi Mami
Mupi Mami

Sziasztok!

Cory! Holnap vizsgatanításhoz drukkok mennek!KépKép

Rebi! A talit mi biztos kihagyjuk, bár már úgy tûnik, megmaradok.... Remélem, pár nap, és tényleg jól leszek.

Henke! Igyekszem menni kedden! Jó költözést!Kép

Edit! Én is maradi vagyok Kép, nálunk sincs még a lányoknak fülbevalójuk (bár Zsófi már egyre jobban szeretne).

Andi

Andi
andi3

Bocsi. Lemaradt, hogy tatabányai vagyok.Mupi Mami
Mupi Mami

Sziasztok!
Reggel csak olvastalak Benneteket, most írok is Kép

Zafi: gyorsan gyógyuljatok meg!!! Aztán irány Telki Kép Kép KépEgyébként szerintem a friss levegõn a séta mindig jót tesz, kivéve, ha nagyon magas láz van.

Márti: 40 perc egy kicsit hosszú vizsgálatnak tûnik nekem. De ugye most már jól vagy?!!! Nagyon klassz, hogy csupa jókat mondtak, és - kibicként Kép - az se rossz, hogy kicsit tovább lesz a pocakodban Vilka! Kép

Edit: Tominak is elsõ dolga peluscserénél, hogy megnézi, megvan-e még a fütyije Kép Fülbevaló: jaj, ne!!! Veszélyes, ahogy cory is írta. Ráadásul - bár ez teljesen szubjektív vélemény - nem is minden férfinak áll jól. Babákról nem is beszélve.
Derékfájás: apa jobban, Dani nagyon nem jól, én középsz... Kép

cory: Már leírták, de én is: nem veszélyes a babára a bárányhimlõ. Egyébként én se örülnék, ha Tomi most elkapná .. brrr...

BMárti: nálunk is van még letapadás, de a doktornõ szerint hagyjuk még, majd javul, ha meg nem, akkor is ráérünk.

Rebi: de jó, hogy megvan még a fejed!!! Kép

Mupi Mami: üdv az osztályban Kép Kép Kép

Ti hogy álltatok át az órákkal??? Tomi ma fél 6-kor ébredt régi idõ szerint, aztán visszaaludt 1 órát. Akkor reggelizett és újra visszaaludt, fél 10-ig szunyáltunk mindannyian Kép Kép Kép Ja, ez már új idõ szerint Kép
Végre vettünk ma cipõt Daninak és nekem, mert már szégyelltem kimenni benne az utcára, a Daniéról meg inkább nem írok semmit Kép
Gondoljatok ránk holnap késõ délután, amikor a bõrgyógyinál leszünk Tomival!!! Annyira AKAROM, hogy rendbe tudja hozni a bõrét. Szegény Tomi, idõnként annyira viszket neki a mellkasa, hogy "riszálja" magát. Nagyon viccesnek tûnik, de én tudom, hogy akkor szinte fáj neki Kép Kép Kép

Jó éjt mindenkinek és gyógyulást a bretegeknek!
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Edit!
Unokatesómnak 2 fia van, mindkettõnek szinte azonnal tettek fülbevalót. Sosem értettem, miért, szerintem teljesen felesleges, én még Rékának sem lövettem ki a fülét, úgy gondolom, hogy majd rábízzuk a döntést. Viszont mikor un.tesóm nagyobbik fia iskolába került, a szülõk úgy döntöttek, hogy kiveszik a fülbevalót, mert nem szeretnék, ha a tanárok emiatt elõítélettel lennének iránta. De erre már akkor is gondolhattak volna, amikor kilövették. Szerintem ragaszkodj a saját véleményedhez, nehogymár más mondja meg, mit csinálj a fiaddal! Még ha sértõdés is lesz a dologból, nem ér annyit, hogy Riki fülén ott legyen egy lyuk! A párod mit gondol errõl?

Szia Mupi Mami!Kép
Üdv itt! Nagyon szép nevük van a gyerekeidnek! Mesélj magatokról!

Réka estére megint belázasodott! Én ezt már nem értem! Most már az étvágy is kezd visszatérni, a kedve is jó, már nem is olyan taknyos és mégis minden este lázas!Kép Szegénykém, már úgy tûri a lázmérést, meg a kúpot! És sokszor lefekszik a porszívó mellé, hogy szívjam ki az orrát!Kép
Holnap megyünk megint a dokihoz!Kép

Talizóknak jó mulatást!

Zafi
zafi

Sziasztok!

Bogancsi: drukkolok nagyon!!! Balu jól viselte az átállást. Új idõ szerint 10-kor kelt reggel Kép Nem aludt napközben, és még itt garázdálkodik Kép

Tali ügyben senki semmit?

cory

cory
Budapest

Sziasztok mindenki!
Most nem írok sokat, csak épp hogy beugrottam. Majd holnap délben írok beszámolót a hétvégémrõl.

Szila, Zafi!
Ha akartok szép hímzett képeket látni, amiket a talin láthattunk, akkor írok ide egy linket, ahol megnézhetitek. Ezen a web lapon más minták is vannak, azt is nézzétek meg.

www.keresztoltes.freeweb.hu/forum.html

Na sziasztok, majd még benézek olvasgatlak benneteket, majd holnap remélem írni is lesz idõm.

Ui: Mupi mami!
Üdv az osztályban!KépKépKép

beababa

Bocs az elköszönés elmaradt!
Sziasztok! Jó éjszakát!

Zsuzsa+ Beababa

beababa

Sziasztok!

Ha érdekel vkit egy minibb-tali: Nálunk lehet holnap. Nem a Molnár utcában, mert ott most van egy kis bibi - nincs áram... Kép

Szóval: ha valaki talizni szeretne, akkor a profilban van a cím és az elérhetõség. Ha vkinek vmi gondja van (talival kapcsolatbanKép), akkor bekapcsolom a telefont (megtaláltuk ugyanis KépKépKépKépKép), és zargathat Kép Ha rossz az idõ, csak elférünk ... ha jó, akkor meg ott a kert, és van a közelben játszótér is ... Kép

.. na megyek profilt írni Kép

üdv
Rebi

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Zafi: jobbulást Rékának! Rettenetes lehet ennyi ideig lázasnak lenni Kép Küldök sok-sok gyógyKépKépKépKépKép-ot!

Borcsa: mi van veletek??? Ezer éve nem jelentkeztél. Jól meg is lepõdtem a játszón, mekkora már Luca KépKép

cory

cory
Budapest

kész az ideiglenes profil Kép

R.

rebi

SZiasztok!

Mi holnap biztosan nem megyünk talizni Kép, mert kedden, ha lehet, be akarom adatni Árminnak a 15 hónapost, úgyhogy most védem mindentõl! Kép Bár, nem tudom, úgy lehet-e, hogy szegénynek nagyon csúnya a popója és környéke (gombás Kép). Én már kezdem kiheverni a 40 perces gyömöszkölést, szerintem az volt túl sok - legalábbis remélem, holnapra már nyoma sem lesz a fájdalmaknak!

Cory! Baluhoz gratula - Ármin 6.24-kor kelt, napközben nem aludt, most fél kilenckor sikerült végre lenyomni - és ha betartja eddigi szokását, mely szerint max. 9 órát hajlandó egyhuzamban aludni - hát, akkor én kipurcanok! Kép

Bogancsi! A hátatokra/derekatokra mennek a gyógyok KépKépKép, de emellett javasolnám még a Motto tapaszt - rajtam épp ékeskedik néhány - nekem nagyon bevált eddig mindig, mellékhatás nélküli - azt nem tudom, hogy lehet-e felétek valahol kapni? Elvileg van patikákban, fitotékákban, a Hõs utcai Herbaházban biztosan - de az nektek nagyon kiesik - és van www.motto.hu is, ahol tudomásom szerint utána lehet nézni! Érdemes! Kép Bõrgyógyi?

Edit! A jó szándékú rokonoktól a legnehezebb szabadulni Kép mert persze, rossz õket megbántani - de én fülbevaló ügyben biztosan nem engednék! Nekem sem kisfiúkon, sem kislányokon nem tetszik, szerintem is akkorra kell hagyni a dolgot, mikor Riki már elég nagy ahhoz, hogy maga dönthessen! És tényleg balesetveszélyes is, bármilyen aprócska is, akár magának tépi ki, akár más, akár kiesik és lenyeli - szóval, szerintem ne hagyd magad!

Mupi Mami! Üdv nálunk! Kép

BMárti! A feles meg a harmados tejet te tudod elõállítani úgy, hogy egy bögre felét ill. harmadát vízzel töltöd meg, majd rá a tejet Kép De semmi nincs a savanyítatlan tejben plusz tápanyag, ami miatt muszáj lenne inni. Nálunk ez úgy zajlik, hogy Ármin ébredéskor azonnal iszik (gyümölcslét, teát), mert már csukott szemmel azzal ébred, hogy "inni, inni!". Aztán míg mi kávézunk (szigorúan ágyban, komótosan Kép), addig õ kap banánt vagy más gyümit (amit vagy megeszik vagy sem), joghurtot (ezt többnyire megeszi) és mostanában klap õ is kávét, mert nagyon kapálózott a miénk után KépKépKép TEhát olyan csészébe, mint a mienk, kap maláta v. cikóriakávét tejjel - ez az egyetlen forma eddig, ahogy "édes" tejet kapott (nem is, krumplipürét is kapott már tejjel) - ez kb. 1/4 -1/2 dl reggelente. De nem a tápanyagok, hanem a felnõtteskedés miatt kapja! Kép EZ van kb. fél nyolckor, utána 10 körül van valódi reggeli ( ált. kenyér valamivel), majd ebéd, stb. SZóval, szerintem nem muszáj tejtermékkel kezdeni a napot, de ha igen, arra a joghurt is megfelel. De a tejpépek is higíthatók innivalósra (ezt mi legfeljebb este adunk Árnminnak, ha nagyon késõn alszik el, éhes, de nem akarjuk már nagyon tömni a gyomrát nehezebbel). De persze nem lebeszélni akarlak a tápiról, ha neked tetszik vmi miatt, csak énszerintem felesleges!

Andi! Ne csak megmaradj, gyógyulj is meg mihamarabb! KépKépKép Sikerült pihizned kicsit hétvégén?

Zafi! Rékának: KépKépKép

eEbi! Csengének akkor nem gyógyokat, hanem jóságbogyókat küldök! KépKépKép

Heni! Hú, izgi lehet ez a költözés! Biztosan nagyon jó - és nagyon nehéz is! Barni biztosan élvezni fogja egy darabig a nagy felfordulást! Kép REmélem, hamar lesz telefonotok, addig meg talán Andi tájékoztat minket rólatok!

Dzsili! Ármin 3,65 volt és 55 cm - remélem, Vilka is ekörül lesz és nem kétszer akkora! Kép Kicsit reménykedem benne, hogy annak ellenére, hogy második baba, nem akarja (sokkal) túlszárnyalni a bátyját testméretekben, hiszen mégiscsak lány! (Na, persze Napocska is lány, nem is akármilyen Kép, és ezek szerint nagyobb lett a bátyóknál)

Ma András szerelt nekem új polcokat az ágy fölé, amikre már nagyon rég vágytam! Kép Úgyhogy holnap - feltéve, ha jhajlandó aludni ez a kis gengszter - rendezkedek is egy kicsit, mert vannak olyan kupacok a lakásban (azt már nem is merem mondani, hogy az íróasztalomon is), amelywek még a lakásfelújításkor keletkeztek - az akkor volt, mikor Árminnal voltam terhes!

Jóéjt mindenkinek! Kép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Vannak fontos lemaradásaim:

MADIKÉnek utólag is nagyon sok szépet és jót kívánunk a szülinapjára! Kép

Megjöttünk! Újra itt!

Azt hittem, majd kipihenem magam otthon, aztán ki sem látszottam a teendõkbõl. De mostmár pihi van, béke és nyugalom!

Még nem jártam utánatok, lehet, hogy nem is tudok majd visszaolvasni...

Most megyek még körbeszaglászok! Kép

Sziasztok!
Solya
solya

Sziasztok

Edit
Fülbevaló: amíg fiaim voltak én is úgy gondoltam, hogy felesleges és balesetveszélyes meg minden amit írtatok.Nekem egy fiucskánál nem tetszik, de ez egyéni vélemény.
Amikor Napocskám lett, szerettem volna és belövettem a fülét. Napcsiga három hónapos volt és úgy megijedt hogy ordított én meg aztán vele hogy hogy lehetek ilyen hülye és rettegve néztem mi lesz vele.
Nem lett semmi gond azóta sincs szerencsére. Apukámtól kapott egy kicsi karikát ami nem nyomja amikor szunyál. Ö is szokta húzkodni a fülével együtt de nem úgy hogy gond legyen belöle az ujja meg nem fér bele.
Szerintem minden életkorban lehet belöle baleset, így most is, remélem nem lesz. Nekem nagyon tetszik meg mondom öszintén.

A lényeg viszont nem ez hanem az hogy valóban Te döntsd el és párod persze hogy mi legyen a babátokkal ne egy idegen még ha nagyon kedves is! Ha te nem szeretnéd ne engedj!

Heni
Örülök, hogy írtál Barniról, mennyi mindent tud már! Nagyon ügyes! KépKépKépKépKépKépKép
Energiát és türemet kívánunk a pakolászáshoz! KépKépKépKépKépKépKép

Cory
Vizsgatanításhoz KépKépKépKépKépKépKépKépKép
Balu már egyedül eszik, de jó! KépKépKépKép Én még nem adtam a Napsi kezébe a kanalat de lassan már megpróbáljuk!
Még meglephetlek egyszer benneteket, egy csúszás erejéig! KépKépKép
Nálatok még ráadásul képben is vagyok merre laktok mert vonattal és busszal jártam anno az orvosomhoz meg a Szt. Imrébe.

Rebi
Hatottak a gyógyik Csengének! KépKépKépKépKép Nem adsz enni ennek a szegény kis lánynak azért fanyalodik a földre, tudom én! KépKépKép
Napcsiga is rosszul alszik mostanában nappal, állandóan csavarogna kint szeretne lenni úgy hogy csak a babakocsiban pilled el.

Zafi
Rékának gyógyító vigyorik mennek! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Tudni, hogy miért lázasodik be /lehet hogy írtad csak figyelmetlen vagyok!/, nem sikerül meggyógyulnia mindíg visza esik?
Állatkert KépKépKép

BMárti
Akkor én konkrétan megírom, hogy ha nem tudna már Napocskám szopizni én adnék neki reggelire boci tejet, mert nem allergiás úgy néz ki egyéb tejterméket már evett és szerintem már elég nagy hozzá. Minden reggel ki jön a konyhába és mondja hogy "kakaó" és be áll a sorba, ugyanis mi a srácaimmal már fél álomban az asztalhoz járulunk egy bögre kakóért, aztán kezdödik csak a nap! Az a vicces, hogy még sohasem ivott de minden reggel közli hogy miért vonul a többiekkel, aztán megyünk szopizni.
A feles tej azt jelenti hogy fel vizezed a tejet. Valamikor úgy tartották hogy azzal kell kezdeni az át állást a tejre.
Ma Napocsom is evett egy és fél palacsintát! KépKépKép

Imád kint szaladgálni elengedi a kezem és fut nagy röhögve.
Nagyon bírja, hogy különbözö területeket ísmerhet meg, a füvet nem szereti /praktikus mert nem ütné meg magát ha elesik/ a kavicsos terepet és betont valamint a lépcsöket tehát minden kihívást igen.

Pussz: Dzsili
dzsili

Bogancsi
Én feltétlenül gondolok majd délelött rátok! KépKépKépKép Drukkolok! KépKépKépKépKép

Márti

Márk : 3,60 kg és 56 cm
Máté : 3,80 kg és 58 cm
Napsi: 4,00 kg és 60 cm
Így sikerültek KépKépKépKépKépKép!

Látom fülbe való ügyben egyedül maradtam, akkor most "gyülültök" ?? KépKépKép

Mupi Mami
Szia neked, írjál magatokról bövebben! KépKépKép

Pussz: Dzsili
dzsili

Dzsili!
Nem maradtál egyedül fülbevaló ügyben.
Mi elszúrtuk, mert kiskorában nem csináltuk meg Beának, és most meg nem merem, mert most már gázos lenne belõni a fülébe a fülbevalót, mert nem tûr semmit ami a feje körnéykén történik.
Egyébként a fiúknak én sem tenném a fülébe a fülbevalót. Nekem nem tetszik, amikor egy kisfiúnak lóg valami a fülében.

Edith!
Ha már itt vagyok, és nem tudok elszakadni tõletek! Ha ez vígasztal az én fiaim is birizgálták a kukacukat. Sõt, néha ha elefeledkeztek magukról, akkor elõfordult, hogy nagyobb korukban is csinálták. Kiskorban nem, de nagyobb korban már rájuk szóltam. Egyébként nem csak a fiúk birizgálgatnak arrafelé, hanem a lányok is. Beus is meg szokta nézni, hogy mi is vn arra felé. Ma a fürdõkádban ismerkedett önmagával.KépKépKép

BMárti!
Bocs, hogy az elõbb nem írtam a feles tejet, de Márti és Dzsili már leírta, hogy mi is ez. Szerintem, ha nincs a családban ételallergiás, akkor, már próbálhatsz tejet adni Lacikának. Én elõbb joghurttal kezdtem, azt hiszem te is azt írtad, hogy Lacika már eszi a joghurtot. Majd adtam a feles tejet, de azt nagyon kevés ideig, majd kétharmados tejet, és nagyon hamar áttértünk az egész tejre. Ja, ami nagyon fontos, legalábbis én annak éreztem, hogy az elsõ idõben MINDIG forraltam a tejet. Most már nem forralom, csak megmelegítem Beusnak.

No, most tényleg elvonulok, mert irgum-burgum lesz holnap nekem.

Jó éjszakát!
Zsuzsa

beababa

Márti!
Ha már Dzsili leírta a gyerekek méreteit, akkor én is leírom "vígasztalásul" az én gyerkõceimét is, hogy lásd lány ide, vagy oda, nálunk is verte a fiúkat súlyügyileg.

Pityuka: 3,65 kg és 56 cm,
Miki: 3,85 kg és 58 cm
Bea: 4,20 kg és 59 cm

Dzsili!
Úgy látszik nagyon hasonlóak a gyerekeink, nem csak közel egyidõsek, még a sületési adataik is hasonlóak.KépKépKép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok.Annyi téma van, hogy azt sem tudom melyikhez kapcsolódjam.Röviden, tömören:Fülbevalót én egyik fiam fülébe sem tetetnék semmi pénzért, én rosszul vagyok a fülbevalos kisfiúk látványától, pláne ha lógos fülbevalóról van szó.A lányomnak 2 hónapos korában kilövettem én is, de a bölcsiben kivették, utána meg nem engedte visszatenni, ezért már be is nõtt a lyuk, ezért most hanyagoljuk a témát. A kui piszkálás n
lunk is megy, de én hagyom mert úgyis leszokik róla.Sajnos Mupi,azaz Ádám, valószinüleg körülmetélik, mert veleszületett fitymaszükülete van.A nagyobbik fiamnál kettõ évesen már átestünk ezen, mert sajnos neki is ugyanez volt,és reménykedem há
tha valami csoda folytán javulna, de erre kevés az esély. Nálunk tavaly húsvétkor tombolt a bárányhimlõ.Elöszõr Martin, rá egy hétre Rebeka, aztán pedig a férjem aki borzalmasan nézett ki, kapta el.Én már voltam, ezért úgy tudtam Mupit ,aki akkor csak szopott, védi az anyatej, de õ is elkapta.Igaz nála gyenge lefolyá
sú volt, a fejbõrén volt pár darab,de talán abból a szempontból szerencse, hogy négy hónaposan kapta el, hogy nem tudta elvakarni.Mupi valószinüleg tejfehérje alergiás, pedig hét és fél hónapos koráig csak szopott, és 13 hónapos koráig nem kapott tejterméket.Szilveszterkor észrevettem a gyerek kezén a csalánkiütéseket.Attól kezdve egész nap tele volt.Ezek a kiütések nálunk félóránként elõjöttek, majd olyan gyorsan el is tüntek,a calcimusc meg semmit sem segitett.Állandóan figyelni kellett milyen étel után jelennek meg, és az én étrendemet szintén mivel Mupi még mindig sokat szopik.Januárban voltunk vérvételen, hogy megállapitsák mire is alergiás pontosan, de még azóta sincs meg az eredmény.Ilyen a tatabányai kórház.Felháborodásomra közölték, hogy a mintákat Budapesten viszgálják és ez ilyen lassan megy.Visszamentem a körzetihez,aki felirt kétféle homeopátiás szert, de most nem nagyon váltak be.Mivel az alergia miatt többször volt hõemelkedése,újra visszavittem, és azóta szedi a claritint és teljesen jól van.Azt kihagytam, hogy a Parmalat bébi tej volt az elsõ tej amit adtam neki, szoptattam, és szoptatom most is mégis ez lett. Mi vagyunk a kivételek.A másik kettõ gyerek szinte csak tápszert evett, mégsincs semmi bajuk.Az orvosok szerint, fehér bõr, kék szem, világos haj, genetikailag hajlamuk van rá.Na mára ennyit az élmlnybeszámolokról, lepihizek még egy órára, utána irány az óvi.Mupi Mami
Névtelen

Sziasztok!

Méretekhez:
Zsófi: 2650 g, 52 cm - 38. hétre
Juli: 2050 g, 49 cm - 35. hétre
Dani: 3250 g, 55 cm - 42. hétre
Tomi: 2970 cm, 53 cm - 38. hétre
Nem túlsúlyos babák Kép Ennyire telt Kép Kép Kép

Zafi: nagyon édes lehet szegény Rékababa, amint lefekszik a porszívóhoz Kép Rémes ez a láz Kép

Márti: köszi a "Motto"-t! Mindjárt meg is nézem a honlapjukat.

Dzsili: ne délelõtt, délután gondolj ránk! Kép

pusz: bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!
Megvagyok ám! Csak Luca is szeret gépelni velem, úgyhogy fõleg read only Kép üzemmódban mûködöm.
Sõt! Egy jó talizást is tervbe vettünk. Reszkess Rebi!KépKépKép

Most azt hiszem, az óraállítástól tudok írni, Luca még lelkesen durmol.
Voltunk a múlt héten méreckedni. A kisasszony zseniális érzékkel elhalasztotta a pelustelirakástKép, és beevett a váróban. Így 9,47 kg-nak és 78 cm-nek bizonyult. (+37 dkg és 1 cm) Kínosan ügyel, nehogy MaciLaci belekössön az étkezési szokásaibaKépKép.
Luca misti kedvenc játéka: megfogja két ujjamat, és elindul valamerre. És akkor nekem totyogni kell vele mindenfelé.Kép Õ meg diadalmas vigyorral lépedet, és hangosakat kacag. Tegnapelõtt elkezdett "dumálni", nem csak ety-ety van, hanem adejdejde, kösz-kösz, meg valami vau szerû is.

Réka elkezdte a vonózás tanulását. Háát, vannak kezdeti nehézségek, de megszülettek az elsõ élvezhetõ dallamok is!KépKép

Cory! Már bizti elindultál, de drukkolok a vizsgatanításodhoz én is! Bárányhimlõ akkor gáz igazán, ha a terhesség végén kapod el és még koraszülsz is, úgyhogy ne aggódj! Ha meg még voltál is, akkor pláne nem kell aggódni!
Küldök pár járványkergetõ napocskát KépKépKépKépKép
Balu nagyon-nagyon ügyes!Kép

Zafi! Rékának gyógyKépKépKépKépok mennek.

Andi! Neked pláne, és még extra energia a házi örökmozgókhoz. Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép

Fülbevaló: nálunk Réka is csak a 9. szülinapjára kapott. Fiúnak meg végképp nem tetetnék be fülbevalót. Azon túl, hogy nekem nem tetszik, mit csinál a fülbevalójával 15 év múlva, ha akkor épp nem lesz menõ a lyukas fiúfül?
Edit! Ne hagyd magad!KépKép És csatlakozom a fentebb szólókhoz, én is szeretem olvasni, amikor a munkátokról írsz! A párodékat is megnéztem. Nagyon tetszett!KépKép

Dzsili! Megyünk is, és szétcincálunk!KépKépKépKép

Mupi Mami! Üdv az osztályban!

Henke! A költözéshez küldöm Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép+Kép. Remélem, hamar lesz ott is netetek.
Barni csudi okos!

Laura! Nagyon szép Romi, és tiszta mamája!
Mosógépszerelõ grrrKép

BMárti! Szerinetem is nyugisan adhatsz tejet Lacinak. Sõt Ibolynak is az a véleménye, hogy egy éves koron túl mehet bátran a rendes tejecske. Ha nem akarsz a tejvizezéssel bajmolódni, vegyél elõször "Reggeli italt", az gyárilag vizezett tej. Vagy a Parmalat babatejét, annak is csökkentett a fehérje tartalma.

Márti! KépKépKép (Ezek a pocirigységtõl sárga mosolygós fejecskék) És vígasztalás: Lucát is óriásbébinek mérték, de csak hosszú volt. Nagyon udvariasan 3080 g-mal született, és kint kezdett eszelõs tempóban hízni.
Azért a 40 perc pocigyömöszkét nem irigylem.

Bogancsi! DerékgyógyKépKépKépKépKépKép hadosztály indul! Tominak külön bõr és szemölcsgyógyKépKépKépKépKépok mennek.

Asszem, mást nem akartam írni...
Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Sziasztok Mindenki!

Úúúúúúútálom az óra átállításokat. A Bea teljesen meg van zavarodva. Na, azt azért tudja szerencsére, hogy mikor van este, mikor van nappal, csakhát a reggelek zavarodtak össze egy kicsit nála. Tegnap átállított óra szerint állítólag 9-kor kelt (Apa volt vele, én a fiúkkal capplattam az iskolához a buszhoz, na ezt is elmondom majd késõbb). Délben fél egykor szokott lefeküdni a téli idõszámítás szerint. Átállított óra szerint 12-kor telefonálok haza, hogy mi újság. Közli velem Apa, hogy most fektette le a Beát, mert már nyûgölödött. Ez azt jelenti, hogy a régi szerint már 11-kor lefeküdt. 3-ra értünk haza, akkor tette éppen tisztába kisasszonyt Apa KépKépKép és azt mondta, hogy akkor ébredt fel.KépKépKép Kb 2 órát aludt, mert azért nem aludt el akkor amikor ágybe tette Apa, akkor még szórakozott egy kicsit, és csak aztán aludt el. Este rendesen 9-kor kiájult a sorból. De ma reggel, majdnem sírtam, amikor háromnegyed hétkor felébredt, és elkezdett énekelni, és beszélni. Szépen elterveztem, hogy amíg alszik, gyorsan mit fogok csinálni. Benn hagytam az ágyába, gondoltam megcsinálom gyorsan amit muszáj, aztán majd bemegyek. Erre egy órája elszik megint. Kép Szegény ráfázik, mert rendes idõben 9 órakor ébresztõ lesz, mert valahogy vissza kell állni a kis rendre, elég "öreg" õ már ahhoz, hogy rend legyen a napirendjében.

Szombaton a délelõtti játszóterezés nagyon jó volt, mindenki (én is) jól elfáradtam. A Nagy Lajos Király útján van egy elkerített kis játszótér, és nagyon jót játszottak a fiúk is, és a Bea is.
Délutáni találkám a kézimunkásokkal nagyon tuti volt, hulla fáradt voltam, mire hazaértem.

Vasárnap, úgy volt, hogy Apa bevisz Bennünket Pestre, és õ meg a Bea az anyósomnál lesznek. Én így képzeltem el. Majdnem lemondtam a színházba menõs buszunkat is ezért, hogy mi különcködünk, és nem megyünk a busszal, bár kifizettük. Erre, szombaton közölte párocskám, hogy õ ugyan be nem megy Pestre, õ itthon marad Beával, és majd el lesznek együtt. Én néztem egy nagyot, de hát lesz ami lesz, gondoltam fél napot kibírnak egymással. Olyan jól el voltak, hogy csak néztem. A párom csak is és csakis akkor hajlandó tisztába tenni a gyerekét, ha nem vagyok itthon. Hát tündéri volt, amikor haza jöttünk és éppen a lyányát csomagolta be a pelenkába, és öltöztette. Majdnem elbõgtem magam.KépKépKép Este kérdeztük a Beától, hogy milyen volt Apával, jó volt? A kis bestia meg elkezdett bólogatni, hogy igen. Apa, persze majd elolvadt a gyönyörtõl.KépKépKép

A színdarab nagyon jó volt, teli nagyon jó színpadi megoldásokkal, volt benne egy kis lézer produkció is. Teltházas elõadás volt, még a pótszékeken is ültek. Mint kiderült 2 héttel ezelõtt volt a premierje a darabnak. Nagyon jó szereposztása volt: Kéry Kitti, Pápai Erika, Oroszlán Szonja, Oberfrank Pál, Igó Éva, és az én nagy kedvenc színészem Harkányi Endre.

No, a hétvégi beszámoló ennyi volt.

Andi!
Tessék meggyógyulni, még a végén Luca fog ápolni? Gyógyok mennek.KépKépKépKép

Bogancsi!
Én is gondolok Rátok délután majd amikor a bõrgyogyihoz mentek. Daninak sok-sok gyógy a derekára, szegény, nagyon jól ismerem az érzést, amikor fiatalon nem tud mozdulni a gyerek, mert úúúúgy fáj neki a dereka.

Mupi mami!
Az én nagy fiam is kék szemû, világos hajú, világos bõrû, de hál istennek nem allergiás a tejre. Lehet, hogy Ti is a bõrgyógyásznál fogtok kikötni, mint Bogancsiék?

Majd még jövök, de most úgy hallom ébredezik a kiscsaj.

Sziasztok
Zsuzsa + Beababa

beababa

Sziasztok!

Egy kicsit vagyok innen a suliból. Nagyon ideges vagyok, mert elmaradt a vizsgatanításom. Elegem van mindenbõl! Két napja nem tudok aludni rendesen a stressztõl, egy csomót güriztem, és nesze Kép Talira megyünk Baluval. Ha valaki velünk jönne: fél 11-kor leszünk az Astorián a metrónál.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Luca átállította magát is, elaludt...Kép Gyorsan megpróbálok egy kicsit írni.

Rebi! Egyszer tényleg elmegyünk hozzátok talizni, most már csak meggyógyulok én is. Tényleg sokkal jobban érzem magam, a köhögés is sokat javult, csak nagyon gyenge vagyok. A hét második felében szerintem már ok leszek....Kép Addig is Csengusnak küldünk egy kis jóságot KépKépKép (Lucától....KépKép) hihihi...

Mupi Mami! Üdv itt az osztályban! Kép

Zafi! Szegény kicsi Réka! Hátha segit neki ez a pár KépKépKépKép a gyógyulásban. Az állatkert jó lehetett, én is készülök a lányokkal, Zsófi már nagyon rágja a fülem...

Bogancsi! Nektek is gyógyokKépKépKép és drukk délutánra! Bye bye szemölcs!! KépKép

Cory! Remélem, nem csuklottál a vizsgatanítás alatt! Nagyon gondoltam rád!Kép Mesélj majd!Kép..... (Közben hívtál.... KépKépKép, de szerdára újabb adag drukk! KépKép)

Zsuzsa! Luca egész jó ápolónõ, ha mondom, hogy fáj, megsimogat, és kapok sok-sok puszit.Kép Igaz, a következõ pillanatban már rohanhatok utána....
Örülök, hogy jól sikerült a hétvégétek!

Borcsa! Tényleg hatalmas lett "kicsi" Luca, és te is nagyon ügyesen totyogsz utána.KépKép Csak a derekad bírja.... Kitartás, nemsokára elindul egyedül (ahogy elnéztem, tényleg nemsokára), és felegyenesedve rohanhatsz tovább..KépKép

Solya! De jó, hogy újra itt vagy!Kép

Márti! Nem javult még Ármin feneke? Kép Kap rá egy kis gyógyitKépKépKép A 40 perces gyömöszölést olvasva nem sajnálom, hogy én kihagytam a lányoknál... Zsófit is óriásbébinek mérték, azt mondták, 4 kiló fölött lesz, aztán megszületett 3050 grammal... igaz, hosszú volt.Kép
Pihizni??? Az meg mi?Kép Na jó, kicsit sikerült...

Kisregénynek vége, mennem kell, ébredezik.
Puszi
Andi

Andi
andi3

Sziasztok!

Mupi Mami
Tegnap a nagy "rohanásban" el is felejtettelek köszönteni. ÜDV KÖZTÜNK! KépKép Majd Szila berak a táblázatba, õ a mi táblázat-karbantartónk KépKépKép
Csengu is elég világos színû (hozzám képest Kép), ráadásul a családban mindkét ágon vannak allergiások, úgyhogy én nagyon paráztam, és figyeltem, mit mikor adok neki .. aztán persze néha megette azt is, amit én még nem adtam volna neki Kép Eddig úgy néz ki, hogy nem allergiás semmire (kopp-kopp-kopp) Most már szinte mindent eszik... pl. földet is Kép (ennek mondjuk nem örülök, mert kint macsekok is járnak .. és nem épp holmi kedves, tiszta, egészséges házikedvencek KépKép)

Úgy látszik akkor nem csak Csenge tévesztette el, hogy merrefelé állították az órát Kép ... ma 8-kor már fent volt (=7) ... pedig még úúúgy aludtam volna kicsit ... Kiváncsi vagyok, ezek után mikor alszik el délután... Kép .. vagy délelõtt? ... már ájuldozik ...

Zafi
Rékának sok-sok-sok extra-gyógyKépKép megy!
A végén már Csenge is befeküdt orrposzizás-helyzetbe ... bár az illendõség kedvéért még nyekergett közben ... Aztán meg ment, és az egész családnak "kiporszívózta az orrát" Kép

Andi
neked is extragyógyKép-ok mennek! ... tudom, milyen nehéz betegen gyereket nevelni .. Kép az ember lánya még csak nem is agonizálhat úgy igazán ... Kép

Bogancsi
Akkor még nem maradtam le a drukk-ról... úgyhogy majd mennek! Kép
A gyerkõcöknél az a lényeg, hogy kint megnõjenek .. én egyáltalán nem bántam, hogy Csenge nem nõtt bent óriásira Kép (2800g, 52 cm) ... igaz, kint sem viszi túlzásba Kép

Borcsa
Akkor Luca lekörözte Csengét (tüdõgyuszi után csak 9 kg volt Kép, és 78 cm) Kép .. bár az oltáskor még 9.3 volt.. kaki után, evészet elõtt KépKép

Márti
Anno nálunk is kb. 40 perces volt a 4D-s UH, mert a dokinõ nagyon szerette volna behozni Csenge arcát... õ meg tojt az egészre - persze, mert a délutáni szunyókálása alatt zargatták... Kép úgyhogy épp csak egy fél profilt sikerült elkapni, aztán vagy kezét/lábát pakolászta az arca elé, vagy belebújt a méhlepénybe Kép

Cory
Vizsgatanítás KépKépKépKép
... de már úgyis úton vagy errefelé... majd búfelejtünk vhogy .. Kép

...na megyek, mert szerintem megint szétpakolt valamit .. Kép

Rebiék

rebi

Cory! Elmaradt tanítás KépKépKép De ne bosszankodj, hamarosan vége Kép És felejtsetek bút Rebiékkel! KépKépKép

Andi! Ármin popója kiismerhetetlen: egyik pelusozásnál megcsodáljuk, hogy milyen szépen megjavult, szinte már alig látszik, a következõnél tiszta nyílt, véres seb az egész KépKépKép - és a kettõ közt alig telik el egy-két óra! Nem értem, azért is akarom megnézetni a dokival! Küldök tovûábbi gyógyokat, napozz egy kicsit, hátha az jó! KépKépKép

Bocsi, most nem írok másoknak, mert az ebéd még csak ötletszinten áll - az ötlet a rakott krumpli, de hogy mivé válik, mire Ármin enni akar??? Most alszik - reggel 7-kor már rég ébren volt és szekált Kép, de nekem akkor volt erõm elõször az órára nézni!

Márti++
márti

Sziasztok!

Mi is élünk, csak épp most pihenem ki a vizsga fáradalmait.Kép

Martin jól van, tegnap kutyázott a tesóméknál. Van egy magyar vizslájuk, az is épp kinõtt a csecsemõkorból. Nagyon barátságos, mindenkire ugrál, csak a gyerekektõl fél.Kép Úgyhogy nagyon jó volt, ahogy Martin kergette. Rohant utána, és fennhangon kiabálta, hogy: va-va.

Õ sem volt nagy baba, 2950 grammal született és 52 centivel. Ultrahangon amúgy 3 orvos is 3300-3400 grammnak saccolta. Ennyit az uh-ról.Kép Majd leestem a szülõágyról, amikor hozták vissza megmérve. Nekem olyan óriásinak tûnt!Kép

Tejet én sem merek adni neki, keresztmamámnak és a gyerekorvosunknak egybehangzó véleménye, hogy 2 éves koráig, ha nem muszáj, ne kapjon tejet. Én meg azért is féltem, mert õ is kék szemû és szõke, és nagyon hasonlít anyukámra, akinek van egy kicsi tejérzékenysége. Bár utálja a tápszert, de Gyermekgrízzel, vagy joghurttal megeszi. De szerintem ez 1 éves koron túl mindenkinek a saját belátására van bízva.Kép

Mindenkigyógyuljon meg végre!Kép Akinek pedig szorítani kell, annak nagyon drukkolnuk!Kép

Puszi mindenkinek, Lina
lina

Sziasztok!

Köszi a gyógyokat és mi is küldünk Andinak meg Zafi Rékjájának és Tominak is szemölcsûzésre!KépKépKép

Peti sajnos nem javul igazán. Igaz, már nem víz folyékonyságú ami kijön, de azért tegnap is 2x át kellett teljesen öltöztetni.Kép Még jó, hogy Bejánál vettem pár gatyót, így volt mit ráadni a gyerekre.Kép

A taliért nagyon irigy vagyok, de remélem hamarosan mi is tudunk menni.

üdv: Gorsi
gorsi

Szaisztok,
na ki van itt???Kép

Teljesen elvesztünk, de nálam még mindig mûködik, hogy sajnos 24 óra nem elég mindenre. remélem mindneki jól van, és örül a szép tavaszi idõnek, mi oda vagyunka boldogságtól és nagyjából kicsi idõt leszámítva ki is használjuk kinn a szabadban. Épp most voltunk majd egy hétig nagyszülõzni, jót pihentünk, manóka pedig sokat fejlõdött, de hát meg is értem. A piactól kezdve a hajókikõtõig, vasút állomásig mindent megnézett Dunaújvárosban és mindent csinált amit lehet (meg amit nem) egy lassan 16 hónaposnak.
Szóval, jól vagyunk.Kép

BMárti,
én a tej-táp kérdéssel a következõt döntöttem (hosszas agonizálás után): bár még Gabóka szopizik, gondoltam, úgyis kevés van, kicsit dobjuk fel vmivel az étkezést. Kipróbáltuk a feles tejet, a rendes tejet, cukorral, cukor nélékül, kakaónak, melegen, hidegen, langyosan... épp csak beledugja a nyelvét. De legalább ezt apukája megissza. Drága tápszerre azt hiszem pedig felesleges költeni, mert barátnõnél végezné, ugyanis mi nem kávézunk, tehát még abban sem tudnám elhasználni. Ha elég tejterméket eszik, és változatosan, nem is szükségszerû a tej.

Edit,
nekem nem tetszik a kisfiúknak a fülbevaló, de ez a te döntésed. Valszeg, ha lesz kislányom, neki fogok tetetni, de ilyen szempontból én elég maradi vagyok.

Márti,
hát ti elég sokat kínlódtok ezekkel a fránya gombákkal. Nincs vmi végleges megoldás? Estleg vmi immunerõsítõ Árminnak, homeo bogyó vagy diéta...?
Amúgy remélem jól vagy, és növesztgeted a pocakodat.Kép

Gyógyulgassanak a betegek, és legyen mindenkinek szép hete:
Ágci

Kép
Ágci

Sziasztok!

Mupi mami!Kép
Örülök, hogy itt vagy!

Andi, Zafi Rékája és mindenki, akik betegeskednek!
Sok-sok azonnal gyógyító gyógyót küldünk!Kép

Bogancsi!
Vigyázzatok magatokra és szemölcstelenKép napot kívánok!

Fülbevaló:
Hát kisfiúnak semmiféleképp nem engedném, hogy fülbevalót rakjanak a fülébe. Ebben teljesen konzervatív vagyok! Viszont a mi Zsanink már 7 hetes kora óta fülbevalós és eddig semmi gond nem volt vele! Szerencsére õt abszolut nem zavarta és sose piszkálta vagy próbálta kiszedni. Apja eleinte nem örült a fülbevalónak, mivel féltette a pici lányát az egész dologtól. Végül 7 hetesen visszamentünk a kórházba ortopédiára és egyúttal a fülbevalót is betetettük. Higyjétek el, engem jobban megviselt a dolog, mint Zsanit. Abban viszont biztos vagyok, minél kisebb a baba annál könnyebb az egész fülszúrás.

Méret:
Rebihez hasonlóan, nem a méret a lényeg! Zsani sem vitte túlzásba a 2850gr és 47cm-rel(persze 3300gr-ra saccoltákKép), de idekint pikkpakk utolérte a többieket!Kép

Tej:
Sokan meglepõdnek azon, hogy Zsani még nem iszik tejet, de 2 éves koráig nem is fogunk neki adni, a bélrdsz.-ével így is gondok voltak/vannak. Eléggé vegyes tapasztalatokat hallottam errõl és Linához hasonlóan, szerintem is mindenki maga dönti el, mikor mit ad a gyerkõcnek.

Lina!
Gratula a vizsgáidhoz!

Borcsa!
Ez igen! Nemsokára már száguldozni fog ez a lány!Kép

Rólunk annyit, hogy épülget a házunk és a héten megyünk hitelt intézni. Zsani a hétvégén elõször volt kint a kertben és írtóra tetszett neki. Kb. 2 órát volt kint és alig akart bejönni, persze egész idõ alatt a cicák után rohangált és egyszer sem esett el, pedig elég hepehupás a kert.

Pussz
Szilvi + Zsani, aki közben az ölembe tette a fejét és végre elaludt!Kép Sõt! horkol...Kép
sztigris

Sziasztok!

Cory! Köszi az 5letet, gabonapelyhet adni eszembe se jutott volna, pedig lehet, hogy Lacika is szivesen enné.
A drukkal elkéstünk. Hogy sikerült a vizsgatanítás?

Mupi Mami! Üdvözöllek a csapatban! Kép

Bogancsi! Drukkolok nektek, hogy minden oké legyen a bõrgyógyásznál! Szegény Tomi, nagyon elege lehet már!

Még kora délután elkezdtem írni, de csak eddig jutottam. Kép Mostmár biztosan nem tudom folytatani Kép, ki kell egy kicsit takarítanom, mert holnapra kedves vendégeket várunk. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Örülök, hogy befogadtatok az osztályba.Olyan sokan sokan vagytok, hogy még nem tudok mindenkinek név szerint válaszolni, de igérem hamarosan belejövök.A hét vége felé megigérte a férjem, hogy tesz fel a családról képeket, majd szólok, ha megcsinálta, remélem majd megnézitek.Gorsi.Mi a baja a kisfiadnak?Megy a pocija? Ha igen, vegyél neki 1oo százalékos almalevet.Nálunk mindig használ.Mupi Mami
inyiz

Kedves Solya!

Ide még nem írtam, remélem megtalálod. A gépem elszállt. (mi se voltunk itthon). De tudom, hogy te írtál utoljára, át tudnád újra küldeni az utolsó leveled (mlilla@vnet.hu)

Szia, Lilla
mlilla

Sziasztok!

Köszi a gyógyokat, ma már túlságosan is jól volt Réka! Komolyan, ennyire rosszcsontnak még sosem láttam!Kép Szerencsére estére már láza sem volt, így álmos se volt, alig akart elaludni! Annyira cuki volt, nem akart az ágyában maradni, gondoltam, betegségre való tekintettel elringatom. Ez sem tetszett neki sokáig, mindig visszakéretõzött az ágyba, aztán megint meggondolta magát. Egyszercsak a babáját is hozta magával!Kép Aztán egy bekéretõzés után kicsit simiztem, elkezdett helyezkedni a babával, befordult a fal felé, és szépen lassan elszunyókált!Kép Annyira bírom, ahogy a babájával alszik!KépKépKép

Fülbevaló mégegyszer: Dzsili! Nekem semmi bajom azzal, ha lánynak van fülbevalója!Kép Nem hiszem, hogy ezért bárki is utálna!KépKépKép
Valószínûleg én is azt gondoltam volna, hogy pici korban kevésbé fájdalmas a belövés, ha nem 20 évesen lövetek még 2 lyukat a fülembe! Szerintem ha már van akkora a fül, hogy ezekkel a modern berendezésekkel csinálják, akkor teljesen fájdalommentes! Egyébként én emlékszem az én gyerekkori belövésemre!Kép

Szilvi! Milyen gondok vannak Zsani bélrsz-ével?

Szila! Mi van veletek, régen jelentkeztél!

Zafi
zafi

Sziasztok!

Borzasztóan el vagyok maradva az olvasással.Ilyen jó idõben ugyanis állandóan kint vagyunkKép. Úgyhogy most olvasok és írok is egyben, remélem, nem hagyok ki senkit. Valószínû, hogy hosszú leszek.Kép

Rólunk:
Hanga elkezdte mondani, hogy "Bence"Kép. Tegnap meg kaki után mondogatta, hogy "koko" és közben mutogatta a pelenkájátKép. Hatalmas sziával köszön (ha kedve van hozzá), imádja, ha jön a hév: ugrál örömében a babakocsibanKép. Az evése továbbra is hol ilyen, hol olyan. De nem izgatom magam különösebben, bár eldöntöttem, hogy átállítom a felnõttkajákra (Márti, várom a menüketKép). Bár szerintem magunkat is át kéne programozni egy másfajta táplálkozásra, mert nekem az is jó, hogy össze-vissza kapkodok be falatokat, este tízkor is eszek, ha van kedvem...stb.
Ha kiveszem a babakocsiból mászkálni úgy megyünk, hogy egy méter elõre, 20 méter visszafeléKép, közben édesen mosolyog, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Ja, és szokott fõzicskélni is, aztán meg is eszi a fõztjét, sõt minket, felnõtteket is megetetKép. Ha megyek vécére, mondja, hogy "pisi" és jön velem. Tegnap elfelejtettem rögtön lehajtani a fedelét, erre õ belerakta a babáját a vécébeKép. A tegnapelõtti séta alkalmával pedig megkóstolta a mohát és az ibolyát isKép.

Márti, BMárti,
nálunk mindig bejelentkezik a védõnõnk, és mindig elfogadja szó nélkül, ha nemet mondok neki (mert sokszor van, hogy miatta nem akarom lemondani a sétát, v. egyéb programot), és ha jön, akkor õ is 1,5 órát marad minimum.

15 hónapos szuri: mi is megbeszéltük a dokinénivel, hogy ellógnánk.Kép Most meg azon gondolkodom, hogy ketté vegyem-e, és külön adassam-e be neki? Szerintetek?

BMárti,
hát, azt hiszem, ugrott most a játszótér, mert mintha múlni látszana a jó idõ. De amint kisüt megint a napocska, megyünkKép A kavicsokat próbálta megenniKép, de hosszas (és többszöri) rábeszélés után már csak a feje fölé emelte a kezét és onnan szórta.Kép És még csúszdázott is egyedülKépKép.

GOrsi,
a Babyland nem az az üzlet, amivel szemben egy étkezde v. mi van? Ott a posta és a villamoskanyar közötti részen, és jobb oldalt, ha Káposztásra megy a villamos? Remélem, Peti jobban van. Gyógyok mennekKépKépKépKépKép. Összegyûlt végre a 140 nestlé pont, úgyhogy küldöm is be és beváltom egy Anyák lapja elõfizetésre. Emailben meg kértem katalógust.

Danimama,
Hanga is feltett kezekkel megy még mindig idõnkéntKép.

Zafi,
ugye Réka is jobban van már?Gyógyok mennek:KépKépKép
Szerintem nem baj, ha nemlázasan kiviszed. Állatkertbe én is mennék már nagyon. Köszönöm szépen a hiányolást, jól esett nagyonKép, tényleg.

Dzsili,
azért jó, hogy már a tietek az a házKép, nagyon megérdemeltétek márKépKép Remélem, sikerül mindent úgy kialakítani benne, ahogy szeretnétekKép. Szép lehetett az a vc-s történetKép és szerintem is gyerekkínzás.
mobiltelefon kisiskolásoknálKép: szerintem gáz.

homeobogyesz:
azt olvasta könyvben, ha a Chamomilla nem hat, a Belladonnát is meg lehet próbálni. Azt is hallottam/olvastam vhol, hogy 5-6 napnál tovább nem szabad adni a bogyót, kell kis szünet, mert különben csak felerõsíti a tünetet. (ugye jól hallottam és nem mondok hülyeséget?)

BSzilvi,
nekem meg mindig elengedi a kezem, és egyedül akar jönni Hanga. De azért ha támasz kell, akkor nekem mindig ott kell lennemKép.

Bogancsi,
de jó, hogy negatív a leletKép. A kakiban meg tuti szintén nem lesz semmiKép. Tényleg, a bõrgyógyinéni mit mondott?

Andi,
ugye már ti is jobban vagytok? Azért küldök gyógyokat: KépKépKép

Nyuszimanó,
na, jól beelõztetek a fogakkal.Kép Hanga még mindig 4 fogú. Viszont mindent megrágKép, megeszik vele (ha akar). Vettem egy skandináv szakácskönyvet, igen érdekes kaják vannak benneKép. Szaunázott is Donci?, de jó neki...Kép

Laura,
nem lehet azon a mosógépszerelõn számon kérni a sz*r munkát?

Menta,
mennyit haladtok így a sétávalKép? Hanga nem hagyja magát vezetgetni, csak itthon, amikor "sétálunk, sétálunk"Kép.

Danimama,
megírnád a banánkenyér recepjét? Nagyon jól hangzik...Kép

Zsuzsa,
írok mailt, ha elküldtem végre ezt a hozzászólástKép.

Edit,
legközelebb már a bilit is készítheted... És irígykedek az éjszakáért...mit nem adnék érte, ha Hanga aludna fél 9-tõl mondjuk 7-ig...de jó lenneKép. Igen, TE VAGY Riki édesanyja, te döntöd el, hogy akarsz-e neki fülbevalót v. sem. (Hangának van fülbevalója, és eddig soha semmi gond nem volt - 4 napos volt, mikor átszúrta a kórházban a fõcsecsemõs néni és szerintem is nagyon szépKép) Ja, és Hanga is szokta matatni a punciját idõnkéntKép.

Cory,
bárányhimlõ-járvány van? Én nem is hallottam róla. De ügyes Balu, hogy már egyedül eszik, Hanga még csak a "levegõkaját" eszi önállóanKép.

Norci,
de jó, hogy ilyen ügyi ViliKép A jóidõben gyereküket jól bebugyoláló anyukáktól nekem is feláll a szõr a hátamon. Láttam múltkor a játszón anyukát tök lengén, gyerek persze orráig beöltöztetve. Hanga is sapka nélkül van, csak ha nagyon fújt a szél, akkor adtam rá vissza, de ha elállt, már vettem is le.

Rebi,
de jó, hogy Csengu is jól van márKépKép.

Henke,
remélem, jól sikerült a költözködésKép Gratula Barninak a tudományaihoz!Kép

MupiMami,
szia, üdv itt nálunk!Kép Már be is raktalak titeket a táblázatba. Jó kis télapó-ajándékotok volt akkor MupiKép. Hanga meg pont karácsonykor születettKép. Amúgy én is a Péterfyben szültem, te kinél?

MÁrti,
Ármin fenekére mennek a gyógyokKépKép. Ugye javult már?Kép

Ágci,
de jó, hogy te is vagy megintKép!

Hú, azt hiszem, a végére értem. Már két órája olvasok és írokKép, el is küldöm gyorsan, mielõtt elveszne a szürkeségbe...és ne haragudjatok, hogy hosszú lett.Kép

Üdv
Szila

ui.: holnap teszek táblázatotKép
szila

Sziasztok! Én Dr. Lollok Zoltánnál szültem, és nagyon meg vagyok vele elégedve.Én az a fajta kismama voltam, aki minden apróságon parázik, de Õ már lassan 7 éve hõsiesen türi a dolgaimat.Mupi kibujása után is kikészitettem, mert az elfolyó vér mennyisége, és ehez hasonló információkat akartam kapni, amitõl végképp kikészült, és késõbb gratulált a férjemnek ahoz, hogy eltud viselni.Hozzáteszem azért vagyok ilyen félõs, mert a második szülésem utáni események nagyon hazavágtak idegileg, ezért sokáig nem is akartam több gyereket.De errõl majd késõbb mesélek. Jó éjszakát mindenkinek, és szép álmokat!Mupi Mami
inyiz

Sziasztok!

Most csak gyorsan!

Nagyon köszönöm mindenkinek a kukipiszkalos és fülbevalos valaszokat!!!KépKépKépBennem ez mar el volt döntve,hogy Rikinek nem lesz fülbevaloja,csak kivancsi voltam,hogy mi errôl a véleményetek.De örömmel tapasztaltam,hogy milyen egyforman gondolkozunk.KépKépKép
Ha lanyom lenne,én is meggondolnam,ezért egyaltalan nem log ki az a sorbol(Dzsili!Kép),akinek a kislanyanak mar van.

Szila!
Riki azota az ataludt éjszaka ota ugyanugy keleget,siros,nyügös,pocifajos.Tegnap kétszer kelt,viszont 10-ig aludt.Kép

Bogancsi!
Mennek még a gyogyok a derekakra!KépKépKépKépKépMi volt a bôrgyogyinal?

Agci!
Reméljük mostmar sürübben jössz majd errefelé.KépKép
Nemsokara irok!Kép

Cory!Vizsgatanitas!KépElég bosszanto lehet!Szegény Te!Rebiéknek sikerült bufelejttetni?Kép

MupiMami!
Üdvözöllek az osztalyban!Kép

Zafi!Örülök,hogy Réka jobban van!KépDe aranyos lehet a babajaval!Kép

Marti!Armin hogy van?Pocakod ugye mar nem fajogat,hasogat?

Ne haragudjatok,de most ennyire tellett.
Puszi mindenkinek!
Edit
edith16

Zafi!
Bocsi,nem valaszoltam.
Parom nem nyilatkozik,de szerintem igazat ad nekem.Ezt abbol gondolom,hogy akkor mar jött volna az ô véleményével.KépKép

Edit
edith16

Sziasztok!
Dani ugy tunik belepett a tipego korba mar ami a hisztis reszet illeti (no persze tipeg is allandoan Kép ) Ha vmi nem teszik neki akkor csapkodja magat es olyan hisztit lecsap, hogy na! Hetvegen voltunk vele az IKEA-ban es engedtuk garazdalkodni. Kép Iszonyu lassan haladtunk, mert minden polcot megnezett hogy nyilik, mi van benne, minden szekrenyt kinyitott. Voltunk a jatszoreszen is, ahol labdakat dobalt. Mindig ellenkezo iranyba akart menni mint amerre mi es ha megprobaltuk iranyitani akkor jott a hiszti. A kezet nem engedi meg hogy fogjuk viszont egyre jobban megy mar magatol es eleg szep tavokat fenekre ules nelkul! Persze sokan megmosolyogtak mert nagyon mokas es annnnyira imadnivalo!Kép Meg igy hisztisen is! Kép
(nem vagyok am elfogult!)

Andsyj!
Szia! Kép Ez tenyleg furi, hogy meg itt is elteres van az oltasokban.... Itt 12 honaposan volt es 18 honaposan lesz, utana meg mar nagyobb korukban. Nalatok van 15 honapos es 18 honapos is? Mit kapnak egyaltalan 15 honaposan?

Bogancsi! Mi volt a borgyogyinal? (kulonben azt hiszem, hogy a borgyogyit Nyuszimano ajanlotta anno – de az biztos, hogy nem en Kép ) Mit mondott?
A banankenyer nagyon egyszeru. Ime: 1/ 2 (v. 1) bögre cukrot jól kikeverünk 1/2 bögre olajjal, 1 egész tojással. Utána hozzáadunk három jó érett banánt Ezzel is jól kikeverjük, majd hozzáadunk 2 bögre finomlisztet, amibe elõzõleg belekevertünk 1 teáskanál sütõport és 1 teáskanál szódabikarbónát, valamint egy csipet sót. Kikent, kilisztezett püspökkenyér formában sütjük, lassú tûznél, mert hajlamos rá, hogy kívül megégjen, belül meg nyers maradjon! Ha úgy tûnik, hogy készen van, tûvel beleszúrunk, ha nem ragad rá a tészta, tényleg átsült. Ha kihûlt, alufóliába csomagolva sokáig eláll. Finom omlós, szaftos, nem száraz.
Nagy siker volt nalunk. Nagyon izlett Daninak is!
Csinaltam joghurtos sutit is. Itt olvastam a receptjet (bocsi, de mar nem emlekszem, hogy ki irta anno) es en almat es fahejat tettem bele. Nagyon finom lett. Dani csak ugy felta! Kép
Voltatok Danival orvosnal? Hogy mi lehet ez a derekfajas dolog? Tenyleg erdekes, hgy mindenkinek egyszerre jott ki a csaladban... Remelem, mar jobban vagytok mindannyian, Danit is beleertve!

GOrsi! Hogy van Peti? Koldok neki ismet gyogyokat! Kép Kép Erdekes ez a lakberendezes! Nekem is tetszik, de szerintem nekem sincs tutira erzekem hozza! A vegen rendes lakberendezo kepesitest ad vagy csak ugy hobby szinten foglalkozhatsz vele?

BMarti! Akkor most milyen trukkot talaltal ki Lacikanak az etetesre? Mar ami a kanalas kajakat illeti. Dani szinten minden sk akar megenni! A szendvicseket tobbe nem tudom falatkankent a szajba adni, ele kell tennem es o teszi a sajat szajaba, persze a reggelizes vegere nyakig vajas es maszatos. Kép A kanalasakkal tovabbra is kuzdunk. Vagy vmi jatekot adok a kezebe, de tobbnyire TV-t nezunk, amit en mindig elleneztem... Brrrrrrrr
Dani nem iszik semmi 'taplalot' felkeleskor; o szendviccsel kezdi a napot. Szerintem nyudtan megprobalhatod a tejet Lacikanal, kis mennyisegben. Elmeletileg mar nyugodtan ihatnak. Daninak egyelore nem izlik, de azert probalkozni kell. Kulonben o mar siman eszik tejes dolgot. Pl. krumplipuret, palacsintat, olyan fozit amit tejjel higitok... stb. Azt mondta a dokineni, hogyha Dani nem iszik tejet akkor probaljak meg azert minden nap adni neki tejfelet Joghurt, turo, sajt, tejfol stb. Ezeket mar mind kapja.
Kukiugyben: nalunk meg nincs valtozas. 18 honaposan megyunk orvoshoz, akkor majd rakerdezek. En pont ezt hallottam, hogy attol, hogy o maganak tepkedi oldodik meg a letapadas termeszetes modon a babaknal!

Dzsili! Sogorodek: Kép Nekem is sikithatnekom tamadt azok utan amit leirtal. Teljesen kiakadtam, es elsosorban az anyukara, mert miert nem rugja ki paros labbal az ilyen ferjet aki igy banik a gyerekevel no, meg hogy hurkasra veri a kislanyat... inkabb nem irok tobbet!
Kép
Most megjobban drukkolok, hogy gyorsan koltozhessetek!

Edit! Dani is szokta piszkalni a futyijet. Kép
A fulbevalot en sem engednem Daninak semmi penzert! Szerintem abszolut nem valo nekik! Majd ha felno es neki tetszik akkor kiloveti! Ha a holgy semmibe veszuia te akaratodat szerintem te is vedd semmibe az ovet es egyszeruen ne is reagalj ra, mint letargyalt tema. Kép Semmikepp ne hagyd magad ravenni olyan dologra mivel nem ertsz egyet Rikivel kapcs!

Henke! Nagyon ugyi Barni mar! Kép Jo hgoy ennyit beszel, Dani meg mindig nem akar megszolalni! Kép

Agci! Pont ma akartam kerdezni, hgoy tudnak-e a lanyok rolatok, mert ugy tunt, nagyon regen nem lattalak! Orulok, hogy jol vagytok! Kép

MupiMami! Udv a csapatban! :o)

Kisregeny lett; de sajna nem tudok mindennap jonni es igy sok a lemaradasom...
Sziasztok, Danimama
danimama

Szila! Miutan elkuldtem az elozo hozzasozlasomat vettem eszre, hogy irtal. Kép Dani meg nem mindig eszik felnott kajat. Altalaban ugy veszem eszre, hogy a bebikajak jobban izlenek neki (azokat is en fozom). Masreszt sajna mi nem eszunk annyira egeszsegesen amennyire Danit szeretnem egeszsegesen etetni. Szeretnem ha o minel tobb zoldseget enne. Sok ilyenfajta receptet nem tudok. A multkor csirkeporkoltet csinaltam amibol adni akartam neki es kitalaltam, hogy paroltam neki brokkolit es azt kevertem bele. Az izlett is neki, de ezzel meg az a gond, hogy igaz megeszi a darabosat de olyan sokaig csamcsog vele! Ezt az ominozus csirkeporkoltet is 1 oran keresztul ette! (tenyleg! Lanyok! Ha sokaig eszik a a gyerek akkor mindig ujramelegititek?! Mar hideg volt a porkolt es legalabb 3x melegitettem! De meg igy is allandoan kihult Kép ). Tegnap vajbab fozeleket ettunk mindannyian; de nem lelkesedett erte. Ha fozeleket csinalok abbol o is kap, csak mi alapjaban nagyon ritkan eszunk fozeleket.... Igy zomeben neki kulon fozok....
Danimama
danimama

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon köszönöm a drukkolást!!! Nyuszimanónak (!) pedig a doktornõt!!! Szóval: háromnegyed órát voltunk bent, képzelhetitek, hogy mindent megkérdezett. Rendkívül szimpatikus! AZ eddig használt kencékbõl kettõt nem ajánlott, kettõt igen. Kaptunk egy vírusellenes gyógyszert; 4szótagú és I-vel kezdõdik. Apa szerzi be ma, remélem, használ. kb. 20 szemölcs volt tegnap, azokat lekanalazta a doktornõ. Kép Tomi fantasztikusan jól tûrte! Csak akkor sírt, amikor épp egyet-egyet kiszedett. Utána meg, amikor a doktornõ a receptet írta, odament hozzá és megsimogatta a lábát Kép Tejtelenség és tojástalanság marad 2 éves koráig.
2 hét múlva kell telefonálnom, hogy jött-e ki újabb. Ha igen, akkor se kell elmenni, hanem egy kiadós áztatós fürdés után, mint egy pattanást ki kell nyomnom. Ja és adott egy fürdetõlét is. Hát, én most optimista vagyok Kép Kép Kép

Motto tapasz: szuper!!! Nekem rögtön használt, Dani is azt mondta, hogy sokat javult a dereka!!! Apa közölte, hogy nem hisz a kuruzslásban... De reggelre neki is jobb lett - szerintem azért, mert legalább megnézte a tapaszt Kép

Szuper tengerészes dzsekit (és még néhány dolgot) vettem Bejától!!!

cory: tanítás Kép Remélem, a talin megvidámodtál!!!

Lina: a gyermekgrízben nincs tej???

Danimama: Cavinton kellene, ezek szerint Kép Köszi a receptet! Nyammmmmmm

Muszáj mennem, mert nem elég Tominak a Gryllus Vilmos kazetta Kép
bogancsi és szemölcstelen Tomi Kép Kép Kép

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Dzsili!
Nem vagy egyedül a fülbevalós leányzóval, már ketten vagyunk!Kép

Zafi!
Örülök, hogy jobban vagytok!Kép
Zsani kb. 3 hetes volt, amikor elkezdett bûzös zöld kakit termelni. Eleinte nem tulajdonított a gyerekdoki nagy jelentõséget a dolognak, mivel "elõfordul a anyatejes piciknél" is. Én persze nem így láttam a dolgot, amibõl kifolyólag ment a huzavona. A 2 hónapos oltást akaratom ellenére beadták neki, aminek köszönhetõen rögtön 39 fokos láza lett Zsaninak.Kép Mostmár tudom, hogy foggal körömmel ellenkeznem kellett volna, de "gyakorlatlan" szülõként elhitették velem, mivel oltás elõtt nem volt láza csak a ronda kaki, nyugodtan beadhatják. Utólag persze ámultak és bámultak, hogy ettõl az oltástól sose szoktak belázasodni a gyerekek. Erre én csak azt mondtam a dokinõnek, hogy "ezek szerint rontjuk a statisztikát!"Kép Miután Zsani hétrõl-hétre alig hízott, sõt elkezdett fogyni kértem egy kaki mintavételt, ami klepsiellát mutatott ki. Ismét ámulás és bámulás, mivel ez húgyúti és nem bélrendszeri fertõzés, mégis a kakiban volt. Kitalálták, hogy még a kórházban szedte össze és antibiotikumot és LACTOBACT-ot adtak neki. 1 hét után semmi javulás nem volt, sõt Zsani rohamosan elkezdett fogyni. A gyerekdoki +1 hét antibio kúrát akart, de itt már elegem lett és NEM-et mondtam. Egy másik gyerekdokit hívtam ki Zsanihoz, aki antibio ellenes és sima SMECTA-t(hasfogó) írt fel, amitõl a színe nem változott meg, de végre nem sugárban jött. Sajnos a kakija továbbra sem változott, pedig CSAK anyatejet kapott semmi tea! Na, ezek után már saját lábamra álltam és kiköveteltem egy beutalót a gastroenterológiára, mert ez nem helyzet! Mindenki túlreagáló anyukának gondolt, de engem már nem érdekelt semmi csak a gyerek! Indokolt lehetett a félelmem, mivel épp 3 éve derült ki rólam, hogy valami bélgyulladásom van, amit 3 hetes láz és kórház után sem tudtak diagnoztizálni az orvosok. Valószinúleg chron beteg lettem, ami azóta is évente legalább 2 x elõjön, de azonnali diéta általában segít. Szóval Zsanitól vért és kakimintát vettek, de semmi rendelleneset nem találtak. 1-2 hetente kellett vinnem ellenõrzésre, de semmire sem jutottak csak azt lehetett tudni, hogy a bélflórája teljesen taccson van! A végén mindenki tanácstalan volt, de addigra már Zsani 5!! hónapos lett és elkezdtük a mellétáplálást. Kicsit javulni látszott a helyzet és megállt a fogyása és a klepsiella is eltünt. Azóta szedi a KépNAN2Kép-t, ami nagyon jót tett a kakijának. Kb. 1 éves kora óta vált normálissá a kakija, de idõnként még elõfordul egy kis bibi. Tanulságként levontam, hogy az egészet az elején kellett volna megfognom és egyáltalán nem szabadott volna antibioznom. A 2. babunál már igazi "anyatigris" leszek!Kép Ja, és ha a köv.-nél is gondok lesznek, akkor fittyet hányva minden véleménynek, meg fogom nézetni a tejemet!

Bocsi, hogy ilyen "leporello" lett, de ez volt a tömörített változat!Kép

Pussz
Szilvi + Zsani
sztigris

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?