Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Gyorsan elmesélem, mi volt tegnap, hátha érdekel valakit.

Szóval 4-en voltunk a csoportban, 4 csaj. Kijött a titkárnõ, elmondta, milyen sorrendben vagyunk, én voltam a második, elmondta, kik vizsgáztatnak, ami tök mindegy volt, mert senkit nem ismertemKép Bement az elsõ csajszi, mi meg ott ültünk halálra vált arccal, mint 3 akasztásra váróKép A másik két lány, még próbált tanulni, én úgy voltam vele, hogy már felesleges.

Eltelt 20 perc, kijött az elsõ csaj sírva, hogy kirúgták!!!Na, mehettem befelé én is, rendesen félve, hogy mi lesz most. A itkárnõ aranyos volt, jól megbíztatott, hogy ennél csak jobb lehet.Kép Bementem, 2 hapsi és egy nõ vizsgáztatott, mondták egybõl, hogy nem kell megijedni, és egy kicsit mosolyogjakKép Pont velem szemben ült a nagyon helyes pasi, úgyhogy egybõl jobban éreztem magam.Kép

Leültem, és mondta a nõ, hogy szuper lett az írásbelim, nagyon szép, stb. még a bünti mértéke is jó! El kellett mesélnem a jogesetet, hogy a férfiak is tudja, mi volt az, aztán kérdezgetett a Btk-ból, de nagyon jó kérdéseket, egyszerûeket, látszott, hogy jóindulatú. Néha nagyon pongyolán fogalmaztam, de nem arra mentek, hogy szó szerint mondjam, hanem hogy értem-e, átlátom-e az egészet.

Aztán jött a szép hapsi büntetõeljárásból,õ is jókat kérdezett, nagyon meg akartak gyõzni, hogy a csajt nem az õ hibájukból kellett kirúgniKép Volt, amire nem tudtam a választ, de rávezettek, és rendesek voltak, a csaj is, mert oldalról láttam, hogy bólogat, vagy rázza a fejét, így segítettKép

Aztán egy idõsebb úr volt büntetésvégrehajtásból. Mondta, hogy tudja, hogy ez elég perifériára szorult terület a másik kettõ mellett. Én meg mondtam, dehogyis, nagyon érdekesKép Erre azt mondja: engem biztos érdekel, de hogy önt?!KépKérdezett õ is párat, aztán azt mondták, kész, menjek ki, és mindenkit nyugtassak meg, hogy nem esznek embert, addig õk megtanácskozzák a dolgot.

Amikor visszamentem, kérdezték, hogy érzem, hogy sikerült
Mondtam, hogy úgy érzem sikerült. Erre mondták, hogy az írásbelim 5, de az 2x számít, úgyhogy 5, 5, és a szóbelin mindhárom részre 4-est adnának, mert voltak apró pontatlanságok. Ideadták az ideiglenes bizonyítványt, megköszöntem, és kijöttem. Pontosabban kirepültem, mert olyan boldog voltam. Ha mind kettes, annak is ugyanígy örültem volna, mert teljesen mindegy nekem a jegy.

Ennyi voltKép

Puszika, Lina
lina

Sziasztok!

Lina: ez tök jól sikerült! Gratulálok! Lesz még vizsgád vagy ennyi volt?

Zafi: neked hogy áll a szóbeli nyelvvizsgád?

üdv zsu
zsu26

Sziasztok!

Hú, de sokat írtatok! Tegnap elég sokat rohangásztunk Tomival, csak most jutok géphez.
Szóval: reggel doktornénihez, hogy lepecsételje és aláírja a tápszer-receptet, ja meg leadtam a vérleletet. A múlt heti kakiban nem volt semmi, ezért (!) kértek új mintát Kép Délelõtt sikerült a pisivétel!Kétszer nem volt semmi, harmadszorra kinyitottam a vízcsapot, miközben ott rohangált lógó zacsival Kép Azonnal belepisilt! Délután mentünk a postára feladni a kakit. Onnan Páty - gyógyszertár, kiderült, hogy még tartozunk vagy 600 forinttal, de nem volt nálam csak 350. Kiadták a tápszert, majd bevisszük a pénzt. Ott jöttem rá, hogy a postán elfelejtettem beletenni a küldeménybe a hiv. papírt Kép Vissza Telkibe, még nem vitték el a postazsákot. Be a Jánosba. Parkolóhely épphogy, Tomi a kezemben, pisi a másikban. Beadom, kérjük a TAJ-kártyát. Hoppá, az a kocsiban maradt. Hát, akkor nem megy. Ja, de voltak már itt? Mondom igen. Akkor azonnal megcsináljuk! 4 perc múlva már megvolt a negatív leletünk! Kép Kép Kép Legközelebb se viszek TAJ-t Kép Utána mentünk Daniért a fociedzésre. Tomi alig akart lejönni a pályáról Kép

Henke: nagyon drukkolok a költözésetekhez!!!

Márti: légyszi beszéld meg Pocaklakóval, hogy most még nem illik kibújni, különben is még hûvösek a reggelek Kép

BMárti: a Vitacolantól tényleg megjön az étvágy! Tominak csak 2 nap kellett hozzá. Kép

Lina: GRATULÁLUNK!

Gorsi: sokat itasd!!! A kaja nem annyira fontos ilyenkor.

Rebi: Drukk megy - igaz utólag, de azért remélem, használ így is Kép

Danimama: és hogy van most Dani? Nem lázasodott be?

Zafi: ajajaj! A fenébe, hogy senki se tud kimaradni ebbõl a fránya vírusból Kép Kép Kép

cory: még jó, hogy olyan fáradt voltál este, ennyi csúszdázás után Kép Kialaudtad magad?

Zsuzsi: remélem, jól elküldted a fenébe a gyermektelen karrierista 40-est! grrr...

Dzsili: gratulálok tisztelt háztulajdonos hölgy! Kép Tényleg elképsztõ, mennyi bõrt lehúznak az emberrõl különbözõ jogcímeken Kép

Bszilvi: gyorsan küldd azt a mérleget! Kép De amikor annyira jó az a reggeli kakaó!!!

Szép napot minden babának és mamának!
bogancsiék

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

ZsuzsiKép

Még lesz kettõ, de csak az elsõbõl kell írásbelizni, azon meg ugye túl vagyok.Kép Még hátra van a Polgári jog + Polgári eljárásjog + Gazdasági jog, és a Közigazgatás + Munkajog + Társadalombiztosítási jog. Még nem tudom, ezekbõl mikor menjek. Annyi a gáz, hogy szeptembertõl már ebbe az utóbbiba beleteszik az eu-s jogot is, és összevonják a tb-t a munkával. De szerintem az nem lesz hátrány, ha eu-ból is levizsgázok. Úgyhogy szerintem az egyiket õsszel megcsinálom, a másikat meg jövõ ilyenkor, és utána jöhet az újabb baba. Végül is nem hajt a tatár, annyi megkötés van, hogy 5 éven belül meg kell csinálni, ha az ember elkezdi. Most még talán be tudnék jelentkezni június 15-ig, mert 2 hónappal hamarabb be kell adni a papírt, de nincs kedvem hozzá, most kicsit pihizni szeretnék, és élvezni a jó idõt.

Még egyszer köszönöm a szorítást és a gratulációkat!Kép És köszönöm fiamnak, Martinnak, aki lehetõvé tette az eredményes felkészülést, és mindvégig mellettem állt.KépKép

Minden kis betegnek gyors gyógyulást!Kép

Puszi, Lina
lina

Sziasztok!

Itt a szép idõ, mi meg lerobbantunk.... Tegnap a játszótérrõl útban Coryék felé éreztem, hogy Luca melegebb, mint szokott. Megmértük, felment 38-ig, de fél órával a lázcsillapító után is annyi volt. Nagyon kis bágyadt volt, most is az. Éjjel 39.4-et mértem, pedig nem éreztem sokkal melegebbnek, mint én. Kiderült, hogy azért, mert az én lázam 38.4 volt...., és azóta csak emelkedik. Mindenem fáj, nem is tudom, hogy tudom ma ellátni a szegény kis betegemet.Kép Megint elhatároztam, hogy holnapra meggyógyulok, múltkor bejött...

Lina! Gratula!KépKép
GOrsi, Zafi, jobbulást nektek!KépKép
Zsuzsi! Nem részletezem az okát, de a mostani házat nem lehet eladni.

Bocsi, most nem is reagálok senki másnak, ülni sem tudok...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Lina! Nagy-nagy gratula! Mondtam én, hogy nagyon ügyi vagy! Büszkék vagyunk rád! Kép
Menta
menta

Sziasztok!

Nagyon köszönjük mindenkinek a gyógyokat, bizony elkél. Tegnap elmentünk dokihoz is, azt mondta, hogy vírus. Ami azóta tuti, mert este óta hasmars van. A hányáson remélem túl vagyunk. Folyamatosan hõemelkedése van Petinek, ami néha enyhe lázba megy át. Este már egész jól volt, mosolygott is, de most annyira gyenge és sírós megint. Elõször amúgy azt hittem, hogy én ettem valami rosszat, mert hasmars nálam is volt tegnap délelõtt, így nem mertem Petit szoptatni, hogy ne romoljon az állapota. Ez lehet, hogy hülyeség egyébként, de Peti amúgy is alig szopizik mostanában, így gondoltam, nem nagy gáz. Azonkívül rendkívül mohón szopizik, így tutira kijött volna belõle minden. Ti mit gondoltok errõl? Úgy értem, ha nem vírusról lenne szó, nyugisan lehet szoptatni, ha velem van a baj?
Ma már persze javában szopizunk, a teát nem is fogadja el, csak most meg olyan kevés a tejcsi az utóbbi idõk eredményeképpen, hogy sír a szopi végén, mert nem elég neki. Aztán pár nap múlva ömleni fogok, õ addigra meggyógyul és alig akar majd megint szopni. Ez az anyák sorsa.Kép

Rebi
Drukk megy.Kép

Danimama
Aranyos lehet Dani feltartott kézzel.Kép

Zafi
Nektek is sok gyógyot küldünk!KépKépKép

Zsuzsi
Harapás.Kép Én is hülyülök, és lusta vagyok, hogy kezembe vegyek pl. egy nyelvkönyvet. A Terézanyut most olvasom már vagy 1 hónapja. Ezek a naplószerûen írt szingli könyvek nekem nem jönnek be. A Bridget-et is kínlódtam, de az legalább tudott vicces lenni. Bocs az offért.

Dzsili
Tényleg sokba kerülnek a papírok, meg minden. Sokszor sajnos csak utólag derül ki, hogy külön kis vagyont kell ezekre is félretenni. Nekem legalábbis pár százezer forint sok, amikor alig tudja összeszedni az ember a lakás árát is. Nekünk egyébként pont karácsony elõtt küldték az illeték csekkjét, amit 2 héten belül be kellett fizetni. Mondanom sem kell, hogy mindez a lakás megvétele után másfél évvel! történt. Erre is számítani kell.Kép

cory
A mobilos gyerekeken ki vagyok akadva.

Bszilvi
A szemét nálunk is menõ, és sajna nem tudom betenni a szekrénybe. A múltkor arra döbbentem, hogy Peti a nyers tojáshéjat kezdi eszegetni a kukából.Kép

Bogancsi
Mozgalmas egy napotok volt!Kép
Tegnap amúgy itattam én Petit, ivott is egy csomót, de délelõtt az is kijött belõle 5 percen belül. Pirított kenyeret, kekszet is próbáltam, de azt hamar feladtuk, mert egybõl kijött.

Andi
Szegény ti! Szupergyors gyógyok mennek!KépKépKép

Újságelõfizetés: Én is úgy elõfizetném a Kismamát meg még 1-2 lapot, de nem férnek be a ládába, a postást meg nem tudom elkapni, hogy vajon felhozná-e. Pedig anyagilag bizony sokkal érdemesebb elõfizetni. Nálatok hogy van? A múlt hónapban az ELO-s tananyag is eltûnt a ládából.Kép

Lelövöm magam és megnézem, Peti ébredezik-e már. Eddig csak az ölemben tudott elaludni és persze egybõl felébredt, ha el akartam menni. Most viszont sikerült betenni az ágyikójába.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Márti! Nem is attól félek én, hogy elviszi a kanyaró a gyerekemet, ha nem oltatom be idõben, csak nem szeretnék felszólítást kapni, meg ejnye-bejnyéket. Egyébként maximálisan egyetértek azzal, hogy csak a betegeskedõs idõszak után kapja meg.

Lina! Óriási gratula a vizsgádhoz! Kép Halcsontos fûzõ?! Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe?! Kép

Gorsi! Köszi az infót a boltról. Petinek küldök egy csapat gyógyot KépKépKépKép, remélem, már jobban van. Én úgy tudom, hogy még akkor is nyugodtan lehet szoptatni, ha vírusról van szó, mert az anyatej steril. De jönnek biztosan a profik, és mondanak nálam okosabbakat. Csak halkan jegyzem meg, én nagyon csalódott vagyok szoptatás ügyben. Lacika már jó ideje nem nagyon érdeklõdik a cicizés iránt, én meg erõltettem, mert ki akartam tartani a tavaszi influenzás idõszakig, meg a 15 hónapos oltásig. Mert ugye az anyatej meg az immun anyagok, amik benne vannak, milyen fontosak. Erre az én szopis babám 5 hétig betegeskedett szinte egyfolytában, az unokatesómék tápszeren növögetõ azonos korú kislánya meg nem egszen egy hétig volt beteg, és azóta sincs kutya baja se. Jó, tudom, hogy két gyermek összehasonlítása nem számít reprezentatív mintának, de akkor is elkedvetlenedtem egy csöppet. Kép

Rebi! Nagyot aludt tegnap délután Lacika... Kép

Zsuzsi! Hasonlóan érzek, mint te, a szakmai kérdésekben. Éppen tegnap is összevitatkoztunk a férjemmel valami szakmai kérdésen (ez nem ritkaság nálunk Kép), és brutálisan igaza volt (ez viszont ritkaság Kép). Én még nem is láttam pl. mûködõ Windows XP-t, a cégnél meg már mindenki azt használ. Azokat a routereket, amiket valaha (elõzõ, imádott munkakörömben) profin konfiguráltam, másik gyártó újabb termékeire cserélték. Ha újra hálózatos munkaköbe kerülhetnék, azt se tudnám, melyik doboz micsoda. Kép Ha valaha vissza akarok menni dolgozni, szinte teljesen elõrõl kell kezdenem a szakmám tanulását. KépKépKép Mondjuk ha valaki ilyet mondana nekem, hogy a kakis pelenka elvette az eszem, azt azért még lazán fel tudnám rúgni, pedig önvédelmet se tegnap tanultam. Kép

Dzsili! Ne passzold át, olyan nekem is van! KépKép Éppen ma délelõtt telefonált egyik barátnõm, aki friss szerelmes, és hosszan-hosszan részletezte, hogy hogyan viselkedik vele a srác, és hogy én mondjam meg, hogy ugye tuti szereti õt a pasi?! Egyik szemem sírt, a másik nevetett. Úgy örülök, hogy boldog, tök jó fej a csaj, és olyan régen magányos volt, annyira megérdemelte már, hogy végre boldog legyen. Kép Ugyanakkor meg elszorult a torkom, mert ezek az apró, kedves, szerelmes gesztusok a mi életünkbõl annyira kikoptak már, és szinte észre se vettük. Kép

Szilvi! 2001. nyarán voltatok Máltán? Hmm... Pontosabban mikor is? Kép Csak nem Peti is máltai suvenir? Kép Bár én úgy számolom, hogy Lacika inkább a hazaérkezésünk utáni napon foganhatott, de ciklusközép szerint meg inkább Máltán. Kép
Milyen volt a sziget nyáron? Tetszett? Jól éreztétek magatokat? Mi március végén, április elején voltunk, akkor még nem volt igazán szezon. Legalább nem volt sok túrista. Kép A tengerben ugyan nem lehetett még fürödni (bár Laci egyszer hõsiesen belement Kép), de kárpótlásul az egész sziget virágzott. Álomszép volt. Azt mondják, késõbb kiég az egész növényzet, és nyáron már minden kopár. Én azért szivesen megnézném olyankor is... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Szép jó estét mindenkinek!

Lina!
Elõször is nagyon nagyon nagy gratula!!!!KépKép Nem mondtad a vizsgáztatóknak, hogy mindezt egy egyéves poronty mellett tudtad megtanulni? Biztos leesett volna az álluk!

Zafi!
A Stahl Judit-féle receptkönyvet nekem is el tudnád küldeni?
Rékának pedig jobbulást! Mit mondott a doki, kb. meddig fog tartani?

Márti!
Vigyázz ám nagyon Pocak-Vilkára!! Nem szedsz magnéziumot? Én már a kezdetek óta nyomom magamba, nem akarom, hogy újra megtörténjen, ami Doncival anno. (sajnos rengeteget keményedtem, csak akkor még nem tudtam, hogy az az. Utólag bölcs az ember.) PIHENJ!!!!!! Ez parancs!

Ugye megírod majd a pénteki UH-t! (olvasom ám a friss kismamákat is, csak már energiám nincs bejelentkezni a topicba, meg oda is írniKép)

Laura!
Én is nagyon kíváncsi vagyok ám az UH-eredményre, hátha kiderül, ki is lakik bent!

Cory!
De jó, hogy mindjárt vége a tanításodnak, akkor egy kicsit fellélegezhetsz és alhatsz, nem?
Te mikor mész UH-ra? Én szerdán. Nagyon izgulok, olyan hihetetlen látni a monitoron a kis emberkét.

Lányok, ne döbbenjetek meg, de nekem néha olyan, mintha érezném mocorogni a picurit. Most vagyok a 15. hétben (14+1), Doncit is elég korán éreztem (16.héten), szóval lehet, hogy ez már õ?Kép

Gorsi!
Húha, mennek a gyógyok Petinek!KépKépKépKépKépKépKépKépKép A szoptatás szerintem se árt, sõt!!!! A tejcsárdák meg majd csak visszahúzódnak megint. Tudom, nem kellemes érzés, dehát most erre van szüksége Petinek!

Heni!
Gyors és problémamentes költözést kívánok! Sok cuccotok van?? Lesz költöztetõ, vagy mindent magatoknak kell csinálni? Barnira ki vigyáz majd?

Danimama!
De jó, hogy itt vagy megint! Ugye nem baj, hogy megírtam, mi is van veled? Legalább így tudod, hogy igenis számítunk itt rád és Danira! (bocs, hogy nem írtam mostanság, de tényleg annyi minden van, ide is csak hetente tudok bejelentkezniKép)

Magunkról!
Képzeljétek, egy hét múlva kijön anyósom és a párom húga hozzánk 10 napra! nem bírják már nélkülünk, de legfõképp Donci nélkül. ANNYIRA JÓ!!!!! Már be is terveztünk a párommal egy jó kis hangulatos vacsorátKép Végre ki tudunk mozdulniKép

Donciról!
Képzeljétek a héten kibújt 2 foga Doncinak, így most már 6 fogúak lettünkKép Azért nem semmi, hogy 1.5-2 hónap alatt 6 foga nõtt ki a srácnakKép Ja és piszkosul jön másik 2 is alul, plussz ehhez tök normálisan alszik és eszik. MÁZLI (koppkoppkopp)
Ma pedig rájött, hogyan lehet felállni kapaszkodás nélkülKép
Kedden pedig megvolt élete elsõ szaunapartija az apukájávalKép 20 percet bírt elsõre a gyerkõc (ill. én gondoltam úgy, hogy akkor itt most vége, õ akár bent aludt volnaKép), igaz csak 50-60 fokos volt a szauna, nagyon élvezte!! Bõszen lapátolta a vizet a kályhára, azóta folyton szaunázni akar, ha meglátja a fürdõt, de mi csak hetente 2x szoktunk bemenni. Szóval szombatig várnia kell!

Na ennyi rólunk.
Puszi, megyek aludni! (Ilyen korán!!!!!) Nyuszimanó
nyuszimano

Sziasztok lányok!

Hát, nem tudom, hogy mostanában "ránk jár a rúd", vagy csak az én tûrõképességem nem megfelelõ, de ma megint bõgtem egy nagyot. Kép

Apának végre lett volna két szabadnapja, erre beteg lett. Kép Kép Kép
A mosógépszerelõ egy kókler, mert megint rossz a gép. (17 ezerért.) Kép Kép Kép
És minden délelõtt van valami intéznivalónk vagy a néni, vagy a lakása körül, ami persze mind az én nyakamba szakadt, és már utálom az összes hivatalt... Kép
És magamat is utálom, mert így kénytelen vagyok Romit begyûrni az autóba egész délelõttre, ahelyett, hogy itthon szaladgálna a kertben. Így persze nem fárad el, hanem alszik az autóban, du. viszont nem alszik, gondolhatjátok, milyen estére... Kép
Pocaklakóval sem foglalkozom szinte semmit, szegénykém csak rugdos állandóan, mintha mondaná: Anya, én is itt vagyok!!!

Van egy barátom, nagyon jó fej, hihetetlen optimista. Most jól leszúrna, mondván: te siránkozol???
A pelenkákat nem mosod, ugye?
Mi lenne, ha nem lenne Anyukád, és még fõznöd, takarítanod is neked kellene?
Valószínûleg meg tudsz venni egy nénitõl az önkormányzati lakását (a forgalmi érték töredékéért), már ez is baj?
És mi lenne, ha BKV-val kellene közlekedned?
Van egy gyönyörû lányod, és nemsokára jön a testvére, ennek sem tudsz örülni?

Hát, igen, nézõpont kérdése, de én akkor is nagyot bõgtem ma. Kép

Zsuzsi: hát, jobb lenne egy talin személyesen találkozni, de azért összefoglalnám röviden, mit csinál Romi: ügyesen jár, beszélni nem beszél /na jó, kivétel a háp-háp, a vau-vau, és a kak (mint kaka Kép /, enni pedig nem akar sajátkezûleg, hanem minden falatot nekem kell a szájába rakni (mármint a katonákat, a kanalat még nem is várom el tõle, hogy használja).
És rettentõen hisztis!!!!!! Állítólag az én hibám: mindent (na jó: sokmindent) megengedek neki.

Márti: a pocakom nekem is nyúlik-húzódik, persze fájdalommal, hasogatással együtt. És ez nekem is újdonság, Romolánál ilyen nem nagyon volt. Lehet, hogy akkor többet tudtam/tudtunk pihenni?

Szilvi: ez a togyogás nálunk is pár napja (egy hete?) indult be!

Lina: nagy-nagy gratula! Csak így tovább!!! Kép Kép Kép

Andi: Kép Kép Kép jobbulást kívánok nektek! Van valaki segítséged ilyenkor?

GOrsi: szopi-ügyben tanácstalan vagyok. Nem hangzik valami bíztatóan az, hogy betegen szoptat az ember, de én úgy tudom, hogy az anya szervezetébe jutott vírusok az anyatejbe már az immunanyagokkal együtt kerülnek át. Tehát ha pl. a baba megkap valami vírust, akkor a mamája elkapja tõle, és a következõ szopival már az ellenagyag érkezik a babához.
Tényleg, mit tanulsz az ELO-val?

Sziasztok: Laura+Totyorgi+Mocorgi
p_laura

GOrsi! Nyugodtan szoptass. Csak jót tehetsz vele! És gyógyulgassatok gyorsan! Kép

BMárti! Megértem, hogy kicsit csalódtál a szoptatásban, de azt sem tudhatod, hogy meddig húzodott volna ez a betegsége Lacikának, ha nem szoptatod. Lehet, hogy még tovább. És senki nem mondhatja meg, hogy az ismerõsöd tápis kislánya nem jobb immunrendszerû-e egyébként is, mint Lacika. Szóval fel a fejjel! Kép

Laura! Jó fej az a barátod! És igaza is van! De neked is jogod van néha kiborulni, sírni, sõt még hisztizni is! Ezért ne legyen lelkiismeretfurdalásod! Kép

Nyuszimanó! Ne félj, most biztos az lesz, hogy a 41. héten azért srsz, hogy még mindig odabenn szaunázik Donci tesókája, ahelyett, hogy méltóztatna kijönni! Kép

Mostanában sokat sétálunk Helenával az utcán kocsi és kendõ nélkül úgy, hogy kézenfogva vezetem. Sokan olyan furcsán néznek, mintha rosszat tennék a gyerekemnek. Ugye nem csinálok hülyeséget azzal, hogy már most is hagyom, hogy sokat sétálgasson a saját lábán az utcán, noha még nem tud járni? Attól félek, hogy én nem tudok valamirõl.

Puszi!
Menta+Helena
menta

Mármint, hogy egyedül nem tud járni. Kép
M.
menta

Sziasztok!

Andi
Lucának jobbulást! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép eme gyógyik röppennek felétek!
Na jó neked is bár mint tudjuk az anyukák nem betegek soha, csak úgy néz ki, de ez nem a valóság! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

BMárti
Ha nem hát nem! KépKépKépKép
Én is valahogy úgy vagyok, friss szerelmesek láttán mint ahogyan írod, jó látni hogy milyen boldogok, de rossz tudni hogy csak idö kérdése és fel száll a köd hogy aztán a realitások talaján, már ne legyen minden olyan felhötlen. /És persze erröl az illetékeseknek nem szabad szólni mert még megbántódnának/.
Azt hiszem kissé féltékeny lehetek, nem?
Az lehet a gond hogy több mint 10 év anyaság alatt kezd eltünni a nö aki voltam/vagyok és bár ezt látom, nehéz tenni ellene valamit. KépKépKépKépKép

Gorsi
Küldök még gyógyikat Petikének! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Lehet hogy rosszul gondolom, de szerintem ha beteg is vagy a tejcsivel nem csak a fertözés megy át hanem a "gyógyszer" is, hoszen a szervezet harcol a kórokozók ellen és ellenanyagot állít elö ami úa. át kerül, nem?
Nálunk volt olyan hogy nagyon náthás voltam, de szerencsére nnak ellenére hogy Napocska szopizott is nem kapta el.
Viszont most megint harap, szopi közben ö is! A két elsö foga nyoma meg látszik a mellemen, tud fájni rendesen, remélem gyorsan abba hagyja.
Az adóval számolunk mi is sajna megint ugrik egy szép kis summa. Érdekes sehol nem olvastam hogy ha házat vásárolunk legyen eltéve pár száz ezer forint a vétel áron túl mert szükségeltetik! Pedig így lenne korrekt! KépKép

Napsugár titokban növesztett 2 fogacskát hátul, ma vettem észre jobbra is balra is ezek már örlö fogak, jó nagyok, ha csak nem ketten vannak, és sok látszik belölük. KépKépKépKépKépKép

BSzilvi
Nagyon ügyes már a kicsi fiad,hogy bandukol kézen fogva! KépKépKépKépKépKépKép
No és némi drukk fogyi ügyben, bár ha így haladsz a kilók leadásával nem is lesz rá szükséged! KépKépKépKépKépKép

Bogancsi
Köszönöm a gratulát! KépKépKép
Fél órával ezelött azt hittem szív rohamot kapok amikor lentröl a sógorom nevelt lánya úgy visított hogy Anya, Anya mint akit ölnek szó szerint jó hosszan. Még jó hogy az én gyerekeim már aludtak, mert tutira megrémültek volna, még most is majd ki ugrik a szivem a helyéröl. Rohan a gyerek és ordít, komolyan mondom ez nem igaz amit ezek itt müvelnek! KépKépKépKépKépKépKépKép
Megváltás lesz innen el menni.

JÓ éjt:

Dzsili
dzsili

BMárti
Az elöbb lemaradt, de szerintem sem azon múlik hogy mennyit beteg Lacika hogy szopis vagy tápszeres baba, én hiszek abban hogy jót teszek az anyatejjel és ez a fontos. Az én gyerekeim is sokat voltak betegek szopi mellett, de attól még logikusnak tünik, hogy bizonyos védelmet azért ad a kórokozók ellen.

Laura
Van hogy minden ösze jön, és semmi sem úgy van ahogyan szeretnék,szerintem én is bögtem volna egyet a helyedben, de látom a jó dolgokat is észre veszed magad körül és ez a lényeg! KépKépKépKépKép
Természetes hogy néha ki akadunk kicsit aztán tovább megyünk küldök hozzá vigyorikat KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép energiának!
Majdnem pont azt írtad te is Gorsinak a szopiról mint én. Kép Ezek szerint nem csak én gondoltam így ! Kép

Menta
Szerintem aranyosan battyog Helena,KépKépKépKép és nem árt neki, hiszen ö szeretné és láthatólag élvezi. Már el bírja magát, hiszem kapaszkodva már jár és ami a fontos fel áll, tehát nem árt az izomzatának!
Írtad hogy a tesóm most már felesége rám hasonlít, hát leht hogy azért mert ö babásan majdnem olyan széles mint én így egyedül? KépKép Meg a pofija is kikerekedett kicsit! Kép

Pusssz: Dzsili
dzsili

Sziasztok újra!

Aktualizáltam a profilom... Kép a képek még karácsonykor készültek. Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Aludjatok jól: Laura
p_laura

Sziasztok!
Dani egy angyal! Kép Egyszeruen imadnivalo! Egyre tobbszor csinalja, hogy hurcolja magaval a macijat a lakasban es mikor megkerdezem tole, hogy szereti-e akkor magahoz szoritja es hozza bujik. Ma megkerdeztem tole, hogy engem szeret-e es hozzam is hozzambujt en meg elolvadtam... Kép
Voltunk egy baba-mamas talalkozon itt a hazunkban. Azt mar regota tudtam, hgoy osszejarnak hetente 1x az anyukak a hazban gyerekekkel jatszani. Van itt egy kozossegi szoba es ott szoktak talalkozni. En eddig nem mentem mert ugy tudtam, hogy Daninal nagyobb gyerekek vannak itt. De tegnap veletlenul osszefutottam egy kispapaval aki odaigyekezett ikreivel akik 16 honaposak. Igy usgyi mi is lementunk. Dani nagyon edesen mosolyogott a gyerekekre, de igazabol meg annyira nem erdekeltek a tobbiek. Inkabb a jatekok, azokat tologatta (tobbseguk gurulos jatek, de a vegen mar a szeket is tologatta Kép ) Allandoan a menest gyakorolta, es persze nagy sikere volt.
Tenyleg a talikon szoktak mar egyutt jatszani a gyerkocok?

Zsuzsi! Gratulalok a lakas eladashoz! Kép Drukkolok, hogy talaljatok olyan lakast ami minden szempontbol megfelel nektek! Merre fele keresgeltek?
Iszonyatos, hogy mennyire bunko emberek vannak - az 50 eves karrierista no teljesen kiakasztott! Es az ilyen tud boldogulni az uzleti eletben?! Azt hiszem (bar en nem vagyok egy harcias termeszet) az az ember ugy repult volna ki a lakasombol, hogy csak na! Huuuuuuu! KépA bunkosag nagyon ki tud akasztani!
Teljesen egyetertek en is Dzsilivel, hogy lehet, hgoy a szingli baratnoid latvanyos karriert futnak be, de sokkal nagyobb ajandek az elettol egy gyermek!

Bogancsi! Orulok, hogy negativ lett a lelet! Drukkolok, hogy ismet ne talaljanak semmit a kakiban! Kép
Koszi kerdesedet, szerencsere nem lazasodott be Dani. Az oltas utan kozvetlenul bepirosodott es megduzzadt az oltas helye, de mitre hazaertunk az is elmult.

Dzsili! Gratulalok a lakasvetelhez! Mikor tervezitek a koltozest?

Andi! Lucanak es neked is jobbulast! Van mas tunet is a lazon kivul?

Gorsi! Tovabbi gyogyok mennek Petinek! Szerintem nyugodtan szoptass, megha beteg is vagy – en ugy tudom ilyenkor a Te szervezeted altal termelt ellenanyagok is atjutnak a tejcsin keresztul...

Nyuszimano! Dehogy haragszom! Kép Neked (es Szilanak) koszonhetem, hogy ujra itt vagyok! Kép
Ha mos jonnek anyosodek akkor ezek szerint kiderul a turpissag, hogy lesz megegy unoka, nem? Kép Nalunk is nagy vendegjaras lesz nyaron, jonnek anyukam, anyosom es lehet, hogy apukam is. Mi is szeretnenk par gorbe estet csapni ezalatt az ido alatt! Kép

Most mennem kell. Meg annyit akartam irni, hogy ma sutottem eletemben eloszor banankenyeret es nagyon fincsi lett. Hmmmmmmmmm Dani meg nem kostolta (most lett kesz) remelem, neki is izleni fog.
Sziasztok, Danimama
danimama

Laura! Teljesen meg tudtlak erteni a kiborulassal kapcs. Van amikor egyszeruen minden osszejon, de igazad van, hogy mindig meg kell (kene) probalni a dolgok jo oldalat nezni... de hat ez nem mindig sikerul. Drukkolok, hogy a mosogepet mar vegre jol javitsak meg! Ilyenkor nem jar hozza garancia, hogy nemreg volt javitva? Vgyg megint fizetni kell???
Romola tunderi a karacsonyi kepeken!

Danimama
danimama

Sziasztok!

Most csak roviden, egy heti lemaradasom van Kép

Mindenkinek nagyon szepen koszonjuk a szulinapi jo kivansagokat! Kép

Szerencsere nagyon jol sikerult a szulinap, igaz egy nappal korabban kellett tartanunk, mert az apuci elutazott szombaton reggel. Kép Igy mult penteken tartottuk.

A tortanak nagyon orult a nagy lany Kép Anno a noveret az ego gyertya foglalta le, Madiket az nem is igazan erdekelte, inkabb a torta diszitesekent szolgalo gyumolcsoket kezdte leszedni Kép Majd kapott egy szelet tortat, amit egy kiskanallal pepe vert Kép Lehet, hogy meg volt a velemenye a tortarol.
Az ajandekoknak nagyon orult, kapott egy Duplo szeruseget, azaz ugyan az mint a Duplo csak annak az amerikai valtozata. Kapott egy erdekes kisjarganyt, amit ha akar tologathat, ha akar akkor meg raul es gurulhat vele. Es egy 15 db-os homokozo keszletet meg uj ruhat. Mindennek nagyon orult. Kép

Majd szombaton bucsut vettunk apucitol. Helsinkibe ment, igy egy ocean valasztott el minket, ha minden jol megy akkor mar csak percek kerdese es hazaerkezik Kép

Sajnos nagyon sok minden intezni valo jott ossze igy nem jutottam gepkozelbe. Amikor meg lett volna idom irni, akkor nagyon szepen sutott a nap es lementunk a gyerekekkel jatszani. Kép Igy estere maradt a hazi munka Kép

Most meg keszulok, mert ket het mulva ket nagyon regi, jo baratunk jon Magyarorszagrol latogatoba hozzank egy honapra. EZ olyan jo.........

Utolag Boldog szuletesnapot kivanunk Matenak! (Zkati)

Remelem mindenki meggyogyult!
Aki meg betegeskedik annak egy csomo gyogyKépKépKépKép hogy minnel elobb gyogyuljon meg.

Rolunk meg csak annyit, hogy hetfon Madike megkapta az egy eves oltasait, legkozelebb csak a 15 honaposra kell mennunk. Madike 11.5 kg es 77.5 cm. Es kibujt a 10 fogacsija is Kép

Danimama!
De jo hogy ujra vagy KépKépKépKép
Bocsi most meg nem olvastam vissza mindent amit te vagy a tobbiek irtak, de szemetszurt, hogy nalatok nincs 15 honapos oltas. Azt hittem valamennyire hasonloan mennek a dolgok nalatok mint nalunk, de latom hogy nem.

Na most megyek visszaolvasni, hogy kepben legyen nalam minden es napra kesz legyek. KépKépKépKép

Szulinapos kep van a Fotoalbumba akit erdekel.
Es raktam fel egy uj friss kepet a profilomba.

Mindenkit puszilunk,
Andysj
andysj

Sziasztok!

Lina: már a tárgyaid olvasásától is rosszul lettem, hátha még nekem kéne megtanulni... brrr..

Zsuzsi: gyógyuljatok meg nagyon gyorsan!!!

Gorsi: küldök egy kis étel-ital-megtartó, hogy ne jöjjön ki minden Kép Kép Kép

BMárti: a statisztikádhoz 1 adat: Tomi is tápszeres, 1 évig nem volt beteg, (na, jó kicsit náthás volt egyszer) és most jó sokat volt beteg Kép

Márti: Nyuszimanó: meséljetek az UH-ról!!! Nagyon irigyellek ám Titeket, olyan jó volt érezni, mikor mocorogtak a pocakomban!!!

Danimama: tegnap felhívtam a Jánosy doktornõt és hétfõre (!) adott idõpontot!!! Majd beszámolok. Milyen a banánkenyér???

Laura: megértelek! De ne add fel! És tényleg gondolj Romira és Pocaklakóra!!! Férjednek is javulást!!!
Jó, hogy írtad, hogy Romi se eszik sk kanállal. Tomi se hajlandó még csak fogni se a kanalat, poharat.

Menta: én úgy tudom, a babák mindig tudják, nekik mi a jó! Azaz, ha szeretne sokat sétálni, nyugodtan lehet hagyni. Csak erõltetni nem szabad semmit.

Dzsili: visítás Kép Mennyi van még hátra ott?

Nálunk kitört a derékfájás: Dani tegnap telefonált, hogy nem tud fociedzésre menni, mert még lehajolni se tud, annyira fáj a dereka. Kép Hazajött és én vettem le a cipõjét! Különben nem nyafogós fajta. A törölközésnél is segítenem kellett, mert nem tudta megtörölni a lábát. Hát, remélem csak attól van, hogy most nagyon sokat nõtt hirtelen! Jövõ héten megyünk ortopédiára, remélem, megnyugtat a doki. Kivéve, ha nagyon rosszul lesz Dani, mert akkor bemegyünk az ügyeletre Kép Kép Kép Apának is nagyon fáj a dereka és nekem is. A fenébe is, van olyan hogy derékfájás-vírus???

Tomi tegnap nagyon édesen eljátszott délelõtt egy ismerõsnél a kertben, rengeteg kavicsot gyûjtött és pakolászta õket dobozba be/ki. Mindjárt megyünk is ki, mert a házunktól nem messze van egy kupac sóder, szerzünk kavicsot Kép

Na, pusz! bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a gyógyokat és a szopi infót. Úgy látszik, csak én nem gondoltam az ellenanyagokra. Visszatértünk a kezdetekhez: Peti másfél-két óránként cicizik és semmi mást nem fogad el.

BMárti
A csalódásról az jut eszembe, hogy az ember rendszeresen szedi a c meg mindenféle vitaminokat, mégis kapásból megfázik... Minden gyerek más és más, talán sokkal betegebb is lenne, ha nem szopizna. De ezt már leírták elõttem.Kép

Nyuszimanó
Donci milyen nagyfiú, hogy már szaunázik!
Gratulálok az új fogakhoz. Petinek is ilyen gyorsan bújtak az elsõk.Kép

Laura
Lakberendezést tanulok. Nem mintha nagy érzékem lenne hozzá, de nagyon érdekel.

Dzsili
Harapás.Kép Gratula az új fogakhoz.Kép

Danimama
Talikon inkább eljátszanak egymás mellett a gyerkõcök, kiveszik egymás kezébõl a játékokat, és ha valami nem okés, néha lökdösõdnek, egymásra csapnak meg ilyenek.Kép Néha puszilkodnak is, de talán Csenge anyukája errõl bõvebb felvilágosítást tud adni.Kép

Üdv: Gorsi
gorsi

Sziasztok!

Lányok, szánom-bánom, hogy rég nem raktam fel táblázatot, de most itt van:

<pre>
Anyuka neve Gyerkõc neve Születési idõ Születési hely Lakóhely (város-kerület) Többi gyerkõc
Andi3 Luca 2001.augusztus 16 Budapest, Kútvölgyi Kórház Kerepes Zsófi (sz.: 1998. december 25.)
Cory Balu 2001.szeptember 12 Budapest, Szent Imre Kórház Budapest, XXII. ker. pocakban
Heni (Henke) Barnabás 2001.szeptember 21 Budapest, MÁV Kórház Budapest, X. ker.
Zsuzsa Bea 2001.szeptember 25 Kistarcsa Gödöllõ István Gábor (1993), Miklós Bence (1995)
Szilvi (sztigris) Zsani 2001.október 17 Budapest, Jáhn Ferenc Kórház Ócsa
Ladányikata Peti 2001.október 17 Budapest, SOTE II. Budapest, XIX.ker.
Rebi Ildikó CSENGE 2001.november 7 Budapest, MÁV Kórház Budapest, II. ker.
Márti Ármin 2001.november 15 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker. pocakban
Tikk Hanna 2001.november 21 Budapest, Schöpf-Merei Kórház Budapest, XIX. ker.
Nyuszimanó Donát 2001.november 25 Helsinki pocakban
Bea Ajsa Soreya 2001.november 29 Budapest, MÁV Kórház Bicske
Laura Romola 2001.november 30 Budapest, Péterfy Kórház Budapest, XVI. ker. pocakban
Zsuzsi Dorottya 2001.november 30 Budapest, MÁV Kórház
Ágci Gábor 2001.december 4 Szeged Szeged
Beja Bálint 2001.december 12 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IX. ker.
Zafi Réka 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Budapest, Kõbánya
Bogancsi Tomi 2001.december 18 Budapest, MÁV Kórház Telki Zsófi (1986), Juli (1987) és Dani (1990)
Danimama Dani 2001.december 20 Vancouver, Kanada Kanada
BMárti PiciLaci 2001.december 23 Budapest, Szent Margit Kórház Budapest, III. ker.
Szila Hanga 2001.december 25 Budapest, Péterfy Kórház Budakalász
Dzsili Napsugár 2002.január 28 Budapest, Szent Imre Kórház Márk László (1992), Máté Richárd (1996)
Gorsi Peti 2002.február 1 Budapest, MÁV Kórház Budapest, IV. ker.
Menta Helena 2002.február 3 Budapest, MÁV Kórház Budapest, III. ker.
Lina Martin 2002. február 13 Szikszó Miskolc
Solya Máté 2002.március 8 Budapest, SOTE II. Ravensburg Sára (2000. december 11.
Andysj Madison Shannon 2002.március 22 Carrolton, TX USA San Jose, CA Fatime(8)
Edit Riki (Henrik Sándor) 2002.április 29 Budapest Párizs
BSzilvi Peti 2002.május 1 Budapest, II. Ni Klinika Budapest, XIII.ker.
Borcsa Barbara Luca 2002.május 24 Budapest, HIETE Budapest, Kelenföld Réka Sarolta (1993)
Norci Vili 2002.május 31 Budapest, Szent István Kórház Budapest, XI. ker.

</pre>

Most nem tudok mást írni, mert ordít Hanga éppen, de este megpróbálom utolérni magam az olvasásban.

Pusz
Szila
Szila

Sziasztok!

Menta! Az nem úgy van, hogy a szoptatott babák immunrendszere erõs??? Kép
Sétálgatáskor nem lehet, hogy azért bámulnak meg benneteket, mert olyan édes Helena, ahogy totyog melletted? Kép Mi is voltunk ma délelõtt lenn a ház elõtt "gyalog", Lacika nagyon élvezte! Kép Mondjuk messzebbre nem merem így elvinni, mert egyrészt csak arra hajlandó menni, amerre neki tetszik, másrészt egyik pillanatról a másikra belefárad, és akkortól cipelhetem. KépKép

Dzsili! Nekem nem kellett 10 év ahhoz, hogy messze tûnjön az a Márti, aki gyermektelen (pláne szingli) koromban voltam. Banális módon sírnak és nevetnek a szemeim, mert a szakmász énem nem hiányzik, de a Nõ (így nagy betûvel!) annál inkább. KépKép

Danimama! Írtam neked a multkor, hogy Lacikával nincs gond, szépen lehet etetni kanállal, ha egy másik kanállal õ is próbálkozhat. Nos, a szokásos módon megfogta a dícséret, még aznap este elkezdte a cirkuszolást, hogy márpedig õ csak azt eszi meg, amit saját kezûleg rakhat a szájába. KépKépKépKép

Bogancsi! Lacika is csak egyszer volt beteg az elsõ évben, a 3 napos lázat szedte össze a nyáron. Most meg február közepén beteg lett, és azóta csak nyûglõdünk és nyûglõdünk.
Tápszer ügyben tudnál esetleg tanácsot adni? Most akarok venni Lacikának valamilyet, mert részemrõl nem vagyok hajlandó tovább kinlódni vele, hogy szoptassak egy 15 hónapos gyereket, aki szegény már hónapok óta nem is akar szopizni, megharap, elmászik, kepeszt a cumijáért, stb. (Remélem Virág nem jár erre, ti meg vagytok olyan toleránsak, hogy nem nagyon köpködtök le ezért. Kép) Szóval szerinted milyen tápszert érdemes venni? Nálatok melyik vált be?
Küldök egy óriás-gyógyot Dani hátára Kép, remélem, hamar jobban lesz.

Gorsi! Igen, leírták már és én is leírtam már... KépKépKép

BMárti

BMárti
bmárti

SZiasztok!

BMárti! Nem akarlak megköpködni KépKépKép, csak kérdezem: miért akarsz Lacikának tápszert adni? Ha abbahagyja a szopit, mert nektek már nem jó, szerintem akkor is felesleges! Eszik már nagyjából mindent, nem? Én vettem tejpépeket Árminnak, mikor megcsappant a tejem - néha kap belõle, máskor nem, néha kéri, néha nem - de hát eszik zöldséget, gyümölcsöt, husit, gabonaféléket tejterméket (nevezetesen fõként joghurtot és tejfölt - a tej nem ízlik neki, a túrót csak néha kéri, a sajtot pedig még ritkábban) - szóval, mit tud a tápszer ezek mellett, ami miatt megérné adni? Az anyatej tudomásom szerint a bakteriális fertõzésektõl véd igazán, a vírusokat nem tudja távoltartani a baba szervezetétõl, legfeljebb erõsíteni a leküzdésben! Attól is nagyon sok függ, hogy vki (fõleg a szülõk) hol lakik, hol dolgozik, mennyi vírust hord haza/nap?

Gorsi! Sok-sok gyógy Petinek - bár., remélem, már felesleges! Kép

Andi! Lucának is! Kép Mi baja?

Nyuszimanó! Tudom én, hogy pihenni kéne - bár ennél lustábban-kényelmesebben már nem nagyon élhetnék Kép - na de azért Ármint csak kell hozni-vinni, sétáltatni, utazni vele, felvenni, dédelgetni, meg fõzni neki, meg takarítani, meg vásárolni ... pedig András tényleg sokat segít, de hát napközben nincs itthon. De jó, hogy Donci ilyen felnõtt már! Kép Fogak, szauna, önálló felállás, séta KépKépKép És, anyósodéknak akkor eláruljátok a babát, nem? Kép

Dzsili! Szorítok, hogy mihamarabb költözhessetek! Kép

Bogancsi! A hátfájást ismerem én is Kép - gyógyuljon meg Dani mielõbb! Kép

Menta! Nemcsak a szopira vonatkozik, hogy te tudpod legjobban, aktuálisan mi jó Helenának! Kép Ha te tudod, hogy õ szívesen sétál (nyilván nem viszed gerinctúrára az Alpokba Kép) - akkor kit érdekel, mit gondolnak mások?

Norci! Mi van veletek?

Solya! Visszamentetek már? Milyen volt itthon? Hogy vagytok?

Lina! Nagyon gratulálok a vizsgádhoz! Kép Ha minden pályatévesztett ilyen tudással rendelkezne, az jó lenne KépKépKép

Laura! Lehet, hogy én nagyon gonosz vagyok, de néha pokolba kívánom az ilyen optimista embereket, mint a barátod! Kép Biztos, hogy igazuk van sok mindenben, de nehogy már ne legyen annyi öröme sem az embernek, hogy néha kedvére hisztizzen-sírjon-dühöngjön-szomorkodjon! Én is fel tudok sorolni bánataimban rengeteg dolgot, aminek örülhetnék, egy csomó mindenkit, aki rosszabb helyzetben van nálam - de szükségem van arra, hogy a magam sérelmei, bánatai miatt kiengedjem magamból ezeket a feszültségeket! SZóval, néha (sokszor) jobban esik, ha vki együttérzõen végighallgat, mintha okoskodik! Ettõl persze még kellenek olyan emberek is - de nem mindig! Emlékszem, halálosan kiborított mindenki, aki az Árminnal való terhességem alatt azt magyarázta, hogy hogybjövök én ahhoz, hogy rossz kedvû legyek, mikor életem legszebb napjait élem. Én is tudtam! Ugyanakkor 9 hónapon át végighánytam szinte a nap 24 óráját - bizony, nem volt kömnnyû! UTáltam, hogy nem engedik, hogy szenvedjek miatta, azt meg fõleg, aki azt mondta, hogy biztosan azért hányok, mert tudat alatt nem akarom Ármint! Akartam, akartuk, tudatosan és tudat alatt is Kép, mindig azt mondtam, hogy ha még kilenc hónapot kéne végighánynom, akkor is vállalnám, akarnám, szeretném Õt - de bizony, nem szerettem folyton öklendezni és émelyegni!

Ma megyünk a 4D-s UH-ra, nagyon izgulok! KépKépKép

Márti+Ármin+Kép (29+3)
márti

Sziasztok !

Laura
Tündéri ez a lányka a kis piros szerkójában! KépKépKépKép
Remélem ma már jobb a kedved! KépKépKépKép

Danimama
Jó lehetett a babás tali! KépKép
Aranyos a kis macis szeretgetö! KépKépKép

Andysj
örülök a beszámolódnak és hogy jól alakult a szülinap! KépKépKépKépKép
Most fogok csatlakozni és megnézem a Fotó albumodat! Tegnap este már nem volt rá energiám, a profilos képen olyan szép a pofikája a kicsi lánynak! KépKépKépKépKépKépKép

Bogancsi
Egy masször jobb lenne, de az nincs kéznél így gyógyikat küldünk a derék fájós családnak! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Gorsi
KösziKép
Cicizös kis Petinek erösítö vigyorikat és némi étvágyat KépKépKép küldünk!

Márti
De izgi KépKépKép én már nagyon várom a híreket a legkissebbedröl!
Nekem is mindíg azt mondta a férjem amikor képes voltam elfáradni babával a pocimban a két gyerek mellett, hogy ne nyafogjak mert ez egy áldott állapot, mások örülnek és vigyorogva élvezik csak én nyavajgok! Kép

BMárti
Szerintem büszke lehetsz magadra hogy eddig szoptattad Lacikát! KépKépKépKépKép
Ha valamelyikötök abba akarja hagyni szerintem ennyi idös korban már természetes, miért bánta bárki ezért?
Azt én sem értem miért kellene neki tápszer, baba tej nem volna jó, vagy a tej pépek?
De ha mégis szeretnél mert jobbnak tartod vannak direkt ilyan nagyobbacskáknak való tápszerek amit van aki akár 3 éves koráig ad a babájának tej helyett. Ezeket nem is kell feliratni úgy tudom gyógyszer tárban lehet kapni.
Bocsi hogy bele kotyogtam mert nem tölem kérdezted,de én már csak ilyen vagyok...KépKépKépKép

Danimama, Bogancsi
Ma voltunk az utolsó simmításokat is el végezni papirok terén, nevezetesen a biztosítást kötöttük meg, kedden fizetnek a vevönek és ö költözik úgy hogy a jövö hét végén el lehet kezdeni rendbe tenni az udvart, és neki lehet állni a fütés szerelvényezésének is!
Aztán még a fürdö szoba, meg a festés, mázolás....legalább egy hónap de lehet hogy kettö mire el készül!

Kiderítettem a tegnapi sikitozás okát, kérdöre vontam a hölgyeményt. Közölte hogy a sógorom bezárta a három éves kislányt a sötét WC-be, este 10-kor és nem engedte ki, mert hisztizett!
Mondtam neki hogy nem normális! Szegény ezért ordított olyan kétségbe esve percekig az Anyja után aki próbálta megygyözni élete párját hogy engedje ki a gyereket!
Ha ezt tudom, vagy sejtem komolyan mondom megtépem ezt a bunkót!
Késöbb mondom az "apukának" is hogy ezt mégis hogy képzeli, mire közli hogy csak neveli a kicsi mert vissza beszél és hisztizik/ HÁROM ÉVES / és különben is jobb mint amit az anyja csinál aki múlt kor is hurkásra verte a fenekét!
Na erre kössetek csomót! Ki vagyok kattanva teljesen! Ilyen embereket kell hogy elviseljek!
Az a szegény gyerek eddig az anyával élt pasi nélkül. Most kapott egy pót "apát" kitették az anyu mellöl egy másik szobába és képzeljétek képes és hisztizik meg bepisil!
Sikítani tudnék.........

Pussz: Dzsili
dzsili

Dzsili!

Veled sikítok! Kép

BMárti! Szerintem sem kell már tápszer Lacikának, ha eszik tejtermékeket, meg zöldséget, husit, stb. És tényleg nem tépünk meg! Kép

Márti! Nagyon szorítok a 4D miatt!!!

GOrsi! Kitartás! Meglásd Peti hamar meg fog gyógyulni! KépKépKépKépKép

Puszi!
Menta+Helena
menta

SZiasztok!

Megjöttünk a 4D-rõl: a baba jól van, továbbra is lánynak látszik - de kisebb, mint amit eddig hittem (vagyis, akkora, mint én eredetileg gondoltam: a gép jún. 16-ra módosította a szülés várható idejét az eddigi kiírás: jún. 2. helyett - de ez a relisabb, mert a másik a rendszertelen, 46 napos ciklusom alapján jött ki). 40 percig próbálkozott az UHdoki, hogy meglássuk a leányzó arcát - hát, ez az utolsó néhány percben részlegesen sikerült - de az azért nem látszik rajta, hogy hasonlít-e Árminhoz vagy sem, meg persze nem is olyan éles, mint amiket az újságokba betesznek - de hát ez nem a doki hibája, õ igazán mindent megtett!

Dzsili Kép EZ gyerekkínzás! KépKépKép

Márti
(29+3 vagy 28+4)
márti

Sziasztok! Egy kicsit benéztem, aztán megyek dolgomra.

Dzsili!
Sikítani én is tudok. Sõõõõt... Sikítok is! Ha jól értelmezem, akkor a mostoha apuka kezelte így a 3 éves kislányt. No comment. A sikítást ad át légyszíves T. sógorodnak.

Menta!
Nyugodtan sétáltasd Helenát,pláne ha bírja a derekad. Semmi baja nem lesz Helenának, plána ha nmagától már fel tud állni.

BMárti!
Elõttem már sokan kérdezték, de én is megkérdezem, miért akarsz tápszert adni Lacikának? Esetleg allergiás valamire, és mást nem mersz adni neki? Én elég rég óta szimpla tejet adok a Beának, a tápszert nagyon gyorsan lecseréltem feles illetve kétharmados tejre. Nálunk szerencsére egyik fiú sem volt allergiás a tejre, ezért mertem óvatosan adni Beusnak. De ha nem akarsz tejet adni Lacikának, akkor ahogy azt Dzsili is írta, lehet kapni a patikában tápszert direkt ennyi idõs babáknak.
Ja, a Bea sem szoptatott baba, és kisebb vírus fertõzéseken kívül nem volt semmi baja.KépKépKép Kopp, kopp, kopp ( bal kézzel, középsõ ujjal, és lentrõl, felfelé az asztal alján).

Bogancsi!
Gondolok a derékfájós családra. Gyógyuljatok meg gyorsan. Nagyon együtt tudok érezni veletek, mert nekem is elég gyakran fáj a derekam. Reggel mindig, amíg be nem mozgatom a csontjaimat, izmaimat, valahogy nem tudom megszokni az új ágy keménységét.

Szila! Zafi!
Légyszíves írd meg, hogy miket küldtem már el neked a macikból, mert fogalmam sincs. Holnap megyek keresztszemes klub találkára, és ott lehet, hogy szerzek még egy-két link címet, és mintát.

Márti!
Mi volt a 4D UH-on. Nagyon kiváncsiak vagyunk. Csináltak képet is a kis Pocaklakóról?

Laura!
Én pont tegnap este voltam így, hogy semmi sem volt jó, és úgy éreztem, mindjárt borul a bili. Megjegyzem most sem tökéletes a hangulatom, de már nincs annyira világvégehangulatom. Azért az a mosógépszerelés díja, egy kissé csípõs.KépKép

Nyuszimanó!
Szerintem lehet, hogy tényleg a picurka kezdett mocorogni a pocakodban. Végül is lehet, már ennyi idõs korban érezni, szerintem.KépKépKép Én úgy irigyellek Benneteket ezekért a napokért, hetekért.KépKépKép Én nagyon élveztem Kismamának lenni.KépKépKép

GOrsi! Andi!
Hogy vagytok?

Rebi!
Mi újság Csengével? Lábadozik a kisasszony?

Ennyi jutott most eszembe, ha valakit kihagytam, akkor bocsánat, majd késõbb, vagy holnap jövök és pótolok.
Holnap Pesten leszünk, délelõtt játszóterezünk, délután a gyerekek anyukámnál lesznek, én meg megyek találkázni. Vasárnap meg a Vígszínházba megyünk Mikivel és a Pityukával A Hamupipõkét nézzük meg a Miki osztályfõnöke szervezte a színház látogatást.KépKépKép Beus meg Apával és azt hiszem anyósommal lesz addig.

Sziasztok
Zsuzsa + Beababa (Aki az utóbbi éjszakákon ismét elég nyugtalanul alszik. Remélem, hogy csak egy újabb fogacska, és nem valami új szokás lesz.)

beababa

Sziasztok!

Márti, Menta, Dzsili, Zsuzsa
Köszi a gyógyokat ill. az érdeklõdést. Ma estére Peti már szinte virgonc volt az elõzõ napokhoz képest. Pedig még délután is olyan összeesõs volt, de alvás után már játszott is.Kép Még sosem volt ilyen rosszul Peti és õszintén szólva borzasztó volt õt így látni.

Andi, Rebi
Hogy vagytok? Gyógyok mennek!

cory, Norci, Zafi
Mi van veletek?

Zsuzsa
A színház biztos tök jó lesz.Kép

Dzsili
Ez rémes.Kép

Jó éjt!
Gorsi
gorsi

Menta, Zsuzsa, Márti, Gorsi

Köszönöm az együtt érzést sajna én hiába beszélek, mindent a magán életükbe való beavatkozásnak tekintenek. Ahhoz pedig hogy belássák mit is tesznek így egy gyermek lelkével bizonyos foku inteligencia szükségeltetne.......

Zsuzsa
Neked csak ne legyen világ vége hangulatod, zajlik az élet körükötted, némi munka, színház, talik mi kell még?
Vagy pont erröl a pozitivizmusról beszélt Márti az elöbb? KépKépKépKépKépKép
JÓ SZORAKOZÁST A HÉT VÉGÉRE NEKTEK!

Márti
Miattatok ülök még itt olyan kiváncsi voltam, örülök hogy jól van a baba lány KépKépKépKépKépKépKép, mekkora /cm, dkg/ ???
Kép lesz róla itt még ha részleges is? Hol voltál 4D-n?

Andysj
Megnéztem mind a három albumotokat, a gyerekek írtó aranyosak és szépek, jó kis helyen laktok, családos képetek nincs véletlenül ahol apa, meg anya is van?
A párod mivel foglakozik, hogy ennyit repül?
Hawaii miatt nem vagyok ám irígy, /bár mit nekem Hawaii Amerikában sem jártam még/ csak kissé sárga!! KépKépKépKépKépKépKép
Fatime tud magyarul?

Gorsi
Olyan kis elesettek tudnak lenni betegen, örülök, hogy már játszadozott Peti ez jó jel nem sokára megint a régi lesz! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Frissítem én is a profilomat!
dzsili

Sziasztok!

Andi!
Gyors javulást kívánok nektek!(remélem már nincs is rá szükség, hiszen te elhatároztad, hogy meggyógyulsz!)

BMárti!
Egészen pontosan július közepén voltunk Máltán és Peti nem ott készült, hanem amikor már itthon voltunk és kipihentük az esküvõ utáni hajszát. Málta bár szép volt, nekem nem igazán jött be. Itt jöttem rá, hogy én nem bírom a meleget.(40 fok körül volt a hõmérséklet) és a tengerpartot is jobban szeretem, ha homokos! Valószínûleg az is közrejátszott, hogy én Párizsba szerettem volna menni nászútra és az esküvõt megelõzõ évben Spanyolországban voltunk, egy nagyon hangulatos, csodálatos kisvárosban, Tossa de Mar-ban, ahol sokkal jobban lehetett &#8222;romantikázni&#8221;. Viszont amit az angol megértésrõl mondtál, az teljesen igaz a Máltaiakra. Én szinte egyáltalán nem tudok angolul, ott mégis tudtam kérni vizet. És még meg is értették.
Utólag is nagyon boldog házassági évfordulót kívánok nektek!

Nyuszimanó!
Gratulálok a nagy fiadnak a két új fogacskához is! Peti is volt már szaunában, ahova jártunk úszni, ott volt szauna, kimondottan babáknak való hõfokkal.

Laura!
Engem ennyi probléma valószínûleg most is megviselne, hát még amikor állapotos voltam. Akkor szó szerint mindenen bõgtem vagy elérzékenyültem! Viszont az éremnek két oldala van és az nagyon jó, hogy van olyan barátod aki rávilágít a másik oldalra is, így könnyebb túl tenni magadat a dolgokon. Párodnak mielõbbi gyógyulást kívánok! Romi nagyon tündéri a képeken!

Menta!
Én is néha kiveszem Petit a kocsiból, hogy sétáljon egy kicsit és szokja a cipõjét. Hát minket is megnéznek, bár nem értem miért! Én is úgy gondolom, mint Dzsili, ha már magától otthon kapaszkodva majdnem szalad, akkor nem árthatok neki egy kis sétával.

Dzsili!
Napsinak gratula az új fogacskákhoz! Lehet, hogy még is csak jól jön az a kis drukk a fogyihoz(köszönöm szépen!), ugyanis tegnap megint 59-et mutatott ez a fránya mérleg. Mondjuk sosem volt valami megbízható, ezért is akartam magamat csak hetente mérni. De ma megint megyek a terembe, kalóriát égetni.
A jó &#8222;szomszédokról&#8221; jut eszembe, hogy a felettünk lakó fel akart minket jelenteni a közös képviselõnél, mert Peti néha tologatja a konyhában a székeket és ez õt zavarja. Hát tényleg nincs valami kellemes hangja, de nem tudom mit vár egy 11 hónapos babától. Aztán lejött hozzánk is szólni! Párom ment ki, de ha legközelebb megint lejön valami hülyeség miatt, én is megkérdezem tõle, hogy õ meg miket dobál néha, mert olyan hangok jönnek néha tõlük, mintha egy szekrény dõlne el. Ennyibõl én is feljelenthetném, hogy felébreszti Petit. Társasház &#8222;örömei&#8221;! De nekünk is már(ha minden jól megy) csak két hónapot kell kibírnunk!
Ti mikor költöztök?

Zkati!
Ha erre jársz boldog elsõ szülinapot kívánunk Máténak!

Edit!
Megnéztem a táblázatot és már ti vagytok a következõk!

Márti!
A lényeg, hogy jól van Vilka! Méreteket mondott a doki?

Borcsa, Norci!
Merre jártok?

Megint &#8222;kicsit&#8221; hosszúra sikeredtem.

Mindenkinek nagyon kellemes hétvégét és sok napsütést kívánok!

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a gyógyokat, Lucánál hatottak is, õ sokkal jobban van. Én viszont egyre rosszabbul...Kép Folyamatosan lázas vagyok, 38 és 39 között ingadozik, néha kicsit lejjeb megy, de nem sokáig. Mindenem fáj és elkezdtem nagyon köhögni, éjjel majdnem megfulladtam. Feküdnék egész nap, nagyon gyenge vagyok, de a lányok mellett.... Azt hiszem, ma kihívom az ügyeletet, nagyon nem javulok. Zoli ma megígérte, hogy siet haza és utána pihenhetek.
Remélem, a bárányhimlõt most nem szedjük össze, az már kicsit sok lenne...

Dzsili! Én is sikítok az ilyenektõl.Kép
Igazad van, hogy egy anyuka nem lehet beteg, csak úgy csinál, de én már nem akarok úgy csinálniiiiiii!!Kép

Márti! A lényeg, hogy Vilka jól van, most már azt is tudod, hogy szégyenlõs.Kép Nem kell már sokat várni, és megláthatod az arcát!Kép

Minden betegnek sok-sok gyógyot küldünk!KépKép
Ne haragudjatok, de nem tudok többet írni, le kell feküdnöm...
Puszi
Andi

Andi
andi3

Jó reggelt!

Gorsi: nagyon jó, hogy Peti szopizik!!! Én sokszor elszomorodom, amikor olvasom, hogy Ti még szoptattok, én meg már rég nem, dehát ez van.

BMárti: Tomi Humana HA-2-t eszik, de az hypoallergén, mert hajlamos az allergiára meg ekcémás is. Bár én remélem, hogy hétfõn a bõrdokinéni (Danimamától) mond valami jobbat is! De szerintem, akinek nincsenek ilyen gondjai, az ebben a korban már nyugodtan ehet bármit, amit a felnõttek, csak persze nem túl fûszerest, nem túl zsírosat, stb.

Zsuzsa, Dzsili, Márti: köszi Dani nevében is.

Dzsili: no comment Kép mert nem nyomdaképes, amit írnék a sógoroddal kapcsolatban. No, persze az "anyuka" se semmi...

Na, megyek, mert szaglik a gyermek...
bogancsi

bogancsi
bogancsi

Sziasztok!

Bogancsi!Köszönöm,hogy szivesen olvasol a mi életünkrôl!KépRemélem masokat se untatok vele.Kép

Danimama!Neked is köszönöm.Igen,nagyon hianyzik a mozgas és szeretnék visszamenni dolgozni,de sajnos ez nem olyan egyszerü.Mert én csoportban dolgoztam és most ki kéne talalni egy olyan dolgot,amit egyedül tudnék csinalni és ami teljesen elüt a paromék stilusatol,hatha ugyanott én is dolgozhatnék,ahol ôk.Még az is fontos lenne,hogy ne legyen sok kellékem.
Reggelente szoktam tornazni,na persze nem viszem tulzasbaKép,altalaban a fenekemre és a hasamra edzek.Sajnos most többet nem tudok a kezem miatt.Pedig ugy szeretnék kézen allni,ugralokötelezni,sulyzozni.
A kiloimmal nincs gond,mert azon szerencsések közé tartozok,akinek 5-6 honapon belül teljesen lement a sulyfölösleg,csak sajnos az izom is eltünt vele együtt.Kép
Dani nagyon ari lehet a macijaval.Kép

Laura!Ne haragudj,ha letamadtalak,de elég komolyan vettem a kérdéseidet,mert nem talaltam egy mosolygos fejecskét sem a nekem irtak mellett.Nem varom el,hogy mindenki megértsen és tudom,hogy sokak teljesen idegennek érzik ezt az utazgatos életet.
Remélem mar jobb kedved van!Ne idegeskedj,vigyazz a kis pocaklakora!KépMar nagyon kivancsi vagyok a babatok nemére!KépA mosogépért:Kép

Menta!Nagyon tetszik az ölelgetôs gif,amit felraktal,irto édes.KépTényleg olyanok vagyunk,mint egy barati tarsasag,én is szeretek ide jönni fôleg,hogy ilyenekrôl itt senkivel nem tudok beszélgetni.
Gratulalok,hogy Helena mar az utcan sétalgat!Kép

Dzsili!Köszi a bokot,dehogy értem félre!KépAz a vicc az egészben,hogy sose szerettem a nagyon izmos palikat.A sors mar csak ilyen.KépKépNem akarom dicsérni a paromat,de neki különlegesen sok energiaja van és nagyon nagy akaratereje.Néha faradhatatlannak tünik!KépAzt hiszem ezt hivjak fanatizmusnak!KépEz meg is latszik a munkajan.Sokan mondjak neki,hogy ugy mozog a szinpadon,mintha ez a vilag legtermészetesebb dolga lenne.Kép

Lina!Nagy-nagy gratula az eredményeidhez!Kép

Marti!Nagyon kivancsi voltam az UH erdményedre.Kis szégyenlôs Vilka!Kép

Nyuszimano!De jo,hogy mar érzed a pocaklakot!KépMegértem,hogy örülsz a rokoni latogatasnak,én is nagyon varom anyukamat,mert jön ki Riki szülinapjara.Kép

Andi!Lucanak és neked is sok-sok gyogy!KépKépKépInkabb hivd ki az ügyeletet!Borzaszto érzés lehet ilyen legyengültnek lenni.Két hete rajtam is atszaladt egy virus.Elsô nap hanytam,masodik nap hasmars volt és nagyon fajtak a végtagjaim.Ugy figyeltem Rikire,hogy leraktam egy potagyat és azon feküdtem.

Andysj!Mar vartam a szülinapi beszamolot!KépKar,hogy Apa elutazott.Kép

BMarti!Biztos nemsokara valaszolsz a többieknek,hogy miért szeretnél Lacikanak tapszert adni,ezért én most nem kérdezem meg.Kép

Zsuzsa!Remélem Beanak rendezôdnek az éjszakai!

Képzeljétek ma Riki ataludta az éjszakat!KépAzért merem leirni,mert 100%,hogy egyszeri alkalom volt.Ugyanis tegnap kicsit felborult a napirendünk,(mar amennyire nekünk van)és nem sokat aludt.Csak délutan 2 orat,ugyhogy jo faradt volt estére.Reggel 8-kor kelt,de fél 10-kor mar vissza is aludt és még mindig alszik.Kép
Tegnap olyan sokat ivott és ahhoz képest nem volt sok pisi a pelusban reggel.De amikor cseréltem,kétszer egymasutan odapisilt a pelenkazora.Kép
Egyre biztosabban alldogal,tegnap többször is kapaszkodas nélkül allt.Az egyik alkalommal kicsente a fiokombol a mobilkartyamat és abba kapaszkodva allt.KépCsak akkor vette észre,amikor megbillent.KépKép

Mostmar tényleg befejezem!
Tényleg mi vagyunk a köv. szülinaposak!KépKépKép

Edit és a ma 11 honapos Riki
edith16

Sziasztok!

Zsu! Köszi az érdeklõdést, május elején lesz az auditív tesz és május vége- júni eleje a szóbeli. sajnos nem bírom rászánni magam a tanulásra, most is itt lógok...
A fogaknak egyébként úgy tudom ez a sorrendje, hogy az elsõ 8 után jönnek a rágók, aztán a szemfogak, majd a leghátsó rágók. Többiek, jól tudom? De szerintem teljesen mindegy, csak kint legyenek egyszer végre!Kép

Gorsi! Köszi a hiányolást! Betegek vagyunk és most Réka jobban igényli s babusgatást.
További gyógyok nektek! KépKépKépKépKépKépKép
Elõfizetéssel ugyanígy vagyok. Mi csak egy 53Ft-os TVújságot járattunk, de azt is kilopták idõnként, úgyhogy mi sem merünk semmit megrendelni.Kép

Andi! Nektek is jobbulást! Gyógyokat postázzuk!KépKépKépKépKépKépKép

Laura! Fel a fejjel! Itt a tavasz! Küldök neked jókedvet!KépKépKépKépKépKépKép De persze néha muszáj az ember lányának bõgni egy jót, ki kell annak is jönni!

Bogancsi! Ha Réka nem lenne beteg, ma mennénk Telkibe, mert a szüleim annál a bizonyos ismerõsünknél lesznek hétvégén! De sajnos még mindig randán köhög szegényem és tegnap este ismét felszökött a láza!Kép

Na, most gyorsan elküldöm, mert mindjárt felébred...

Zafi
zafi

BMárti!

Most tudtam csak elküldeni a mailt a párodnak, amit kértél!

Zafi
zafi

Sziasztok!

Riki mar megint alszik!Remélem nem egy betegség elôjele,hanem ma hozza be a tegnapi lemaradasat.Kép

Fius anyukaktol szeretném kérdezni,hogy az normalis,hogy Riki allandoan piszkalja a kukijat?Alig varja,hogy levegyem a pelenkat,mar egybôl nyul oda és a mutatoujjaval nyomkodja.Van,hogy olyan durvan megmarkolja-meghuzza,hogy nekem is faj,pedig nekem nincs is olyanom.KépHa nem engedjük neki,akkor hisztizik.Latszolag nincs vele semmi baj,nem piros.
Fürdés közben is az egyik keze mindig ott van.
Lehet,hogy csak egy rossz szokas?

Edit
edith16

SZiasztok!

KÖszi, hogy vártátok az UH eredményt! Kép Bocs, hogy nem írtam tegnap többet, de nagyon fáradt és éhes voltam már - és nagyon megkínzott ez a 40 perces vizsgálat! Ott, akkor nem tûnt fel, de itthon már úgy éreztem, hogy szinte megpróbálta kipréselni belõlem a babát - és még ma is nagyon fáj a hasam, keményedik is, húzódik is, hányingerem is van - szóval, nem vagyok a topon Kép De persze tényleg az a lényeg, hogy Vilka baba jól van Kép SAjnos az, hogy "kicsit" késõbbre datálta a gép a szülés várható idejét, jól elkedvetlenített, mert azért már így is elég nehéznek,toihonyának és fáradékonynak érzem magam - nem mintha bármiit is számítana a kiírás idõpontja, de néha úgy érzem, nem is bírom ki addig Kép De persze inkább szülessen két héttel késõbb, mint sokkal hamarább, inkább bármit kibírok KépKépKép Kicsit csalódott voiltam amiatt is, hogy nem láttuk az arcát - de most itthon is elkezdtük nézegetni, és most már sokkal jobban látom, mint az ottani kivetítõn (tudom, hogy hülyeség emiatt csalódottnak lenni, mert úgyis olyan, amilyen, akár látom, akár nem - azt hiszem, ez vmi kárpótlásféleség is akart lenni, amiért most kevesebb idõ jut õrá, mint annak idején Árminra - na, gondolom, ez is szörnyû hülyeségnek hangzik!) Filozofálgatás helyett inkább elárulom, hogy 1520 gr-ra becsülte a gép - szerintem ez elég jó méret! Kép Hosszot nem mondtak, csak egyéb testrészméreteket (fej, comb, pocak - az jó nagy neki is, mint nekem! Kép). Ha tud András egy jó képet találni az arcocskájáról, azért akkor azt felyersszük! Kép És mégis úgy látszik, mintha hasonlítana Árminra!

Andi! Nagyon sajnállak titeket a betegség miatt! Kép És rengeteg friss tavaszi gyógyot küldök, hátha segítenek! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Edit! Szerintem a fiúknál nagyon is természetes ez a fütyipiszkálás - legalábbis Ármin is nagyon kedveli a fütyijét! Kép És ez az a testrésze, amit egy percig sem kellett tanítgatni neki, hogy hol van. Egyszer fürdés közben, ahogy kérdezgettük, hogy hol a fejed, lábad, pocakod, stb megkérdeztük azt is, hol a fütyid? - soha elõtte direktbe nem tanítgattuk rá: azonnal tudta és azt sosem téveszti el, pedig más részeit néha igen! Kép Egyébként a legújabbak: tudja, hol a körme és a szíve! KépKép De jó, hogy anyukád kimegy hozzátok Riki szülinapjára! Kép

SZila! Megjött a leveled, a jövõ héten megpróbálom következetesen írni és elküldöm! Kép De nagy újdonságokra ne számíts azért!

Zafi! Rékának is mennek a gyógyok továbbra is KépKépKép Csak elmúlik végre már ez a betegeskedõs idõszak!

Mindenkinek jó hétvégét! Megyek fürdeni meg pihiozni: András elvitte Ármint sétálni, hogy kicsit foglalkozhassak magammal és a babával - ehhez képest mióta elmentek, netezek!

Márti++
márti

Marti!

Köszönöm a valaszodat!Akkor harcolunk tovabb a pelenkacserénél!KépArmin nagyon ügyes,hogy mar ennyi testrészét meg tudja mutatni!Kép

Zafi!
Rékanak jobbulast kivanok!Gyogyok mennek innen a tavolbol,remélem hamar odaérnek!KépKépKépKép

Riki még mindig alszik!KépIgaz,hogy elég satnya idô van,talan az van ra ilyen hatassal.Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Edit: Balu is piszkálja a kukiját. 7 hónapos kora körül kezdte a kádban, de most már minden pelenkázásnál azzal kezdi, megnézi, megvan-e még Kép

Andi: jobbulást KépKépKépKépKép

Tegnap sapka nélkül voltunk sétálni. Balu mikor hazaértünk, rutinból elkezdte levenni a sapkáját, aztán nagyon röhögött, mikor észrevette, nincs is rajta sapka Kép

Minden betegnek jobbulást! Kép

Ti mit tudtok a bárányhimlõ járványról? Ha elkapná véletlenül Balu (reméljük, nem), lehet valami baja a babónak a pocakomban? Én már voltam bárányhimlõs 6 évesen.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Márti! GOrsi!

Köszönöm a hiányolást, jól esett. Nem vesztünk el csak kezdtek összecsapni a hullámok a fejem felett. Így hanyagoltalak titeket. (Több nem melózok, nem éri meg, dolgozhatok még eleget az életemben.) Másrészt meg rengeteget vagyunk a szabadban. Azt meg nincs kedvem írni, hogy bocsi, de megint nem tudlak titeket olvasni, mert ez a helyzet, elképesztõen termékenyek vagytok. Amikbe beleolvastam, hát ha mindenre reagálok, akkor reggelig se fejezem be, úgyhogy most a reagálás csak annyi, hogy:

Mindenkinek küldök gyógyokat, akinek szüksége van rá!

Zafi!
A receptkönyvet én is kérem szépen és köszönöm.

Lina!
Gratula ügyi vagy. ÉS én is közigazgatásban dolgozom.

Múltkor megígértem, hogy Vilirõl írok: nos Vili nagyon jól van, rengeteget fejlõdik akár egy hét alatt is, egyre többet eszik (fõleg délután mikor flejövünk a két órás levegõzésbél), éjjel újra szuperül alszik (csak el mne kiabáljam), párszor hallom, hogy felsír, de nem kell bemenni hozzá, max. egyszer vagy kétszer (ma pl. kétszer, de 12 órát aludt). Egyedül kapaszkodva lépeget, kezünket fogva is már egyre többet, próbál ácsorogni kapaszkodás nélkül, ezt úgy hogy a kanapénak támaszkodva "hintázik", idõnként elengedi így próbálgatja az egyensúlyát. Ha valami tetszik neki mondja, hogy "hû-hú", mondja hogy apa, apu (mindenre) és tegnapelõtt este azt is mondta, hogy nem. Rakosgat egyik tálból a másikba egésznap, meg a toronyépítõt megfordítva (nem felépítve) próbálja egymásba rakni és amikor sikerül neki akkor nagyot nevet. ÉS próbál bohõckodni, ma pl. úgy uzsizott az etetõszékbõl, hogy nem én nyújtottam neki a kanalat, hanem õ emelkedett fel a kanálért, olyan édi volt Kép és egész nap rámol apa zokniait ki a fiokból, helyére be a játékokat, szóval meg kell zabálni Kép Kép Kép

Rólam: újra elkezdtem vezetni ( a tél megint kimaradt) a forgalommal nincs gond Kép , de ha nem parkolóba, hanem járdaszegély mellé kell két autó közé beállni, no az tragikus Kép

Biztos kiváncsiak vagytok még Helsinkire, hát még mindig nem derûlt ki semmi, õszintén szólva nekem itt bûzlik valami, és azt hiszem u.olyan problémák lehetnek ennél a cégnél is, mint amiért Vitya otthagyta az elõzõt. (Túl off itt, nem részletezem, ha valakit érdekel elmesélem talin) És sajna emiatt az ajánlat miatt nem keresgélt Vitya olyan intenzitással, mint kellett volna Kép , így még mindig nincs fix állása (csak ezer melója) , több helyrõl vár visszajelzést, elég jó pozicióba, csak ott lassan õrölnek a malmok, szóval némio drukk ránki is ránk fér.

Cory!
Akkor védett vagy a bárányhimlõtõl, de azt egy vérvételbõl meg tudják mondnai (mármint, hogy van e védettséged), én terhesség elõtt csináltattam ilyen vizsgálatot.
Örülök, hogy ti is sityak nélkül sétáltok, pont akartam kérdezni, mert elképedek, hogy némelyek még bundazsákba meg sapiba hozzák ki a gyereket. Szélcsendben, 20 fokban minek.

Sziasztok.
Norci
norci

Sziasztok!

Norci: a kedvencem, mikor az anyuka alig van felöltözve, a gyereken meg bundazsák van.

cory

cory
Budapest

Márti
Napocska 29 hetesen volt 1476 g most néztem meg és 4kg-mal született! KépKépKép
Ármin mekkora volt mert szerintem Vilka nagyobb lesz, legalább is az átlag amibe mi is beletartoztunk ezt mutatja! Örülök hogy minden rendben van vele és remélem már te is jobban vagy kipihizted magad az UH után.KépKépKépKép

Laura híreit is várjuk kiváncsian már! KépKépKép

BSzilvi
Köszi Kép.
Nekünk is kb, egy más fél hónap mire mindent rendbe teszünk ez sok mindentöl függ! Ma már kint dolgoztak az emberek az udvart kezdték el rendbe tenni /mert még az elözö tulaj lakik ott a jövö hétig, de engedélyezte az udvar "elfoglalását"/ holnap is ez lesz a meló, szépen haladnak, remélem jövö héten már füvesítünk!
Igazi fel frissülés lesz nektek is az ilyen szomszédoktól megszabadulni! KépKépKépKépKép

Cory
Én is úgy tudom, hogy ha voltál már bárányhimlös az egy életre immunizál, ma már Napocskára se, adtam sapit csak egy kis pulcsit, de bajba vagyok ezzel az öltözködéssel mert hol rohangák, hol meg ül a kocsiban így fel le veszek róla egy réteget mindíg!
Nem is írtam a csúszdázásos infódhoz, hogy nálunk az a baj, hogy nem érem fel a tetjét mert magassan van, én meg nem férek bele!!!! /Nem is értem miért?? KépKépKépKépKép/

Andi
Ejnye-bejnye ilyen szép idöben betegeskedni!
Röppennek a gyógyik! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zafi
Rékának köhögés csillapító és láztalanító gyógyikákat küldünk! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

Edit
Az én fiaim is piszkálták mindíg is a kukijukat ami szerintem is normális ugyan olyan testrészük mint az ujjuk, csak "rejtegetik" elölük a pelusban így még izgibb, ha elö kerül! KépKépKépKépKépKép
Most Napocska is ha le pelustalanodik mindjárt a puncusát matatja, ö is ellenöriz mint Balu! KépKépKépKép
Engem inkább az zavar ha felnött férfiak nyilvánosan, akár a TV-ben is igazgatják meg vakargatják a "berendezésüket", ök már tudhatnák hogy ennek hol van meg a helye és az ideje!
Ma Napocs és az apája is "artistáztak"!
Nézd csak:
Kép

dzsili

Sziasztok!

Dzsili: gyere el egyszer hozzánk a játszóra, itt van olyan csúszda, amibe beleférsz Kép

cory

cory
Budapest

Sziasztok!

Tegnap ebben a szép idõben kimentünk az állatkertbe! Kép Réka nagyon élvezte a dolgot, volt egy-két állat, akiket már fel is ismert! Legnagyobb örömömre az elefántra vigyorgott a legjobban, nekem is az a kedvencem!KépKépKép

Aztán hazafele belázasodott megint,Kép de most legalább éreztem is rajta. Remélem nem volt baj, hogy ilyen nagy sétát tettünk. Szerintetek?
Ma reggel megint volt hõemelkedése, most meg alszik. A híres étvágyát is elveszítette, de inkább az aggaszt, hogy nem nagyon iszik. Próbálok ládús narancsot adni neki, mert az is valami, de nem túl lelkes.Kép Egyedül a szopi a tuti, de az meg nem sok.

Köszi a gyógyokat, kérünk még!Kép

Márti! De jó, hogy Vilkátok jól van!Kép És szépek a méretei szerintem is!

Na, megyek elõkészítem az ebédet, rántott sajt, rántott karaj, hasábkrumpli.
Ja, tegnap darálthúsos rakott tészta volt, nagyon fincsi, majd este leírom, mert kb. 20 perc alatt össze lehet rakni és aztán már csak sülnie kell!

Szép napot mindenkinek! Kép

Zafi
zafi

Sziasztok!

Márti! Azért akarok tápszert adni Lacikának, mert a tejtermékekbõl csak a savanyítottakat eszi egyelõre, és tartok kicsit a sima tehéntej adásától, nehogy allergiás legyen rá. Úgy gondoltam, hogy átmenetileg 2-3 hónapig tápszert adok neki, és közben fokozatosan vezetem be a tejet is tartalmazó élelmiszereket. Tegnap pl. kapott a palacsintámból. Kép Szinte mindent eszik már egyébként tényleg, csak a savanyítatlan tej, az aprómagvas gyümölcsök, és a sok mesterséges anyagot vagy tartósítószert tartalmazó dolgokat igyekszem kerülni, de azt se túl szigorúan. Szóval arra gondoltam, hogy a reggeli szopi helyett kaphatna egy üveg tápit, és azt eliszogathatná a mi ágyunkban, amíg mi kávézunk. Az olyan vidám reggeli nagy, közös lustázós ébredezés lenne. Kép Volt egy link, talán Szila írta egyszer, ahol tanácsokat adtak a kisdedek táplálására, és ott írták, hogy reggel szopi vagy tápi vagy tejecske ébredéskor, és egy óra múlva jöjjön az igazi reggeli, kenyér rávalókkal. Szóval ezért gondoltam, hogy tápszert adok Lacikának. De lehet, hogy butaság. Akkor most szerintetek nem kell reggel ébredés után innia valami táplálót, vagy nem kell már a tápszerrel vacakolni, kaphat tehéntejet nyugodtan?
Vírusok ügyében nem hiszem, hogy bárki védettebb környezetben élhetne nálunk. Nem járunk közösségbe, nincs nagyobb testvér, aki hazahozná, és Laci is csak a munkahelyén van kitéve a kollégái által hozott fertõzéseknek, nem tömegközlekedik, nem nagyon jár sehová, mostanában tényleg csak dolgozik és dolgozik szegény. Szóval max. az utcán és bevásárlás közben szedhetünk össze vírusokat, azt meg senki sem tudja kivédeni. Kép
4D ultrahang nagy élmény lehetett! Jó, hogy Vilkával minden rendben, még akkor is, ha kicsit csalódtál a vizsgálatban. Szerintem azok a képek, amiket mutogatni szoktak, finoman szólva retusáltak egy csöppet, hogy kedvet kapjanak a kismamák.

Dzsili! Köszi, hogy belekotyogtál, mindenki véleménye és tapasztalata érdekel! Kép Tudom, hogy vannak nagyobbacskáknak való tápik, csak abból is túl sok fajta van, így nehéz választani. Tejpépet Lacika is kap néha, de mostmár inkább szalámit és utána joghurtot eszik reggelire. Egyébként imádja a tejpépet, de amióta rendes adag joghurtokat benyom, azóta nem tartom szükségesnek. Inkább csak a változatosság kedvéért adok neki néha. Mondjuk ha jobban belegondolok, szinte a joghurt az egyetlen tejtermék, amit eszik. A túrót és a sajtot nem szereti, néha eszik olyan fõzelékeket, amiben tejföl vagy kefír van, de azt se túl gyakran. Viszont minden reggel benyom legalább egy pohár joghurtot. Imádja, különösen a gyümölcsösöket.
Én is veled sikítok, tényleg förtelem a sógorod, de a "foltja" se semmi. Azt hiszem, én annak verném hurkásra a fejét, aki a gyerekemet bezárja! Kép Szegény kicsi poronty, jól kifogta... Kép
A költözésért irígyellek is, meg nem is, bár ezektõl jó messze lenni biztosan élmény lesz. Nagy öröm egy új otthon, de szörnyen sok munka is. Persze ha egyszer kényelmesen beköltöztetek, biztosan szuper lesz! Kép

Menta! Köszi a kegyelmet Kép, bár rólad tudtam, hogy megértõ és toleráns vagy, úgyhogy tõled nem is féltem nagyon. Kép
Azt, hogy nem kell tápszer, úgy érted, hogy kaphat ébredéskor tehéntejet, vagy úgy, hogy nem kell reggel lõtyölni, elég elsõ étkezésnek a darabos reggeli?

Zsuzsa! Azt már leírtam, miért, hogyan és mikor tervezek tápszert adni Lackónak, de ezt a feles meg kétharmados tej dolgot nem értem. Az meg mi, és hol lehet kapni????

Bogancsi! Köszi az infót! Kép

Edit! Köszi, hogy nem kérdezted meg a tápi ügyet! Kép
A kukiját Lacika is örökké piszkálja, ha lehetõsége nyílik rá. Valami nagyon érdekeset kell adnom neki, ha úgy akarom becsukni rajta a pelenkát, hogy a keze nincs benne. Kép A multkor éppen a kezében volt a kukija, és bõszen igyekezett letépni, mikor pisilni kezdett. Úgy megijjedt, hogy majdnem eldobta! KépKépKép Lehet, hogy éppen ettõl a "masszírozástól" lazul majd fel a letapadás? Tényleg, fiús anyukák! Kép, ezzel a fityma bõr letapadással ti hogyan álltok? Van olyan a csapatban, akinek tényleg spontán oldódott? Vagy megcsinálta a gyerekorvos? Vagy még most is úgy van? Nálunk ez még mindig napirenden levõ kérdés, bocsi, ha nagypon untok már vele. KépKép

Zafi! Köszi a mailt! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

OFF:

Szia Szilvi!

Mintha nem is ugyan arról a helyrõl írnál, mint amire én emlékszem! Kép De jó, hogy mi tavasszal voltunk Máltán! Kép
Mondjuk biztosan sokat jelentett a véleményed kialakulásában, hogy igazából nem oda szerettél volna menni. Eredetileg én se, de csak azért, mert féltem a repüléstõl, ami végül odafelé menet igazán élmény volt. Szóval én remek hangulatban érkeztem, Patrícia várt bennünket a repülõtéren, aki nagyon kedves és szimpatikus volt (nektek is õ volt az idegenvezetõtök?), ezek után már úgy néztünk szét, hogy imádjuk Máltát. Kép Szerintem nagyon is lehetett romantikázni a történelmi hangulatú ódon városkákban, és gyönyörû homokos strandokat is láttunk, pl. az Arany Öböl is gyönyörû, vagy Gozón a Kalipszó (hogy kell ezt leírni?) barlang elõtt lévõ öböl is álomszép. Úgy sajnáltam, hogy fürödni még nem lehetett, de csak üldögélni a tengerparton is jól esett. Béreltünk autót, igazán izgi volt a jobbra tartással vezetni, meg a máltai kressz is érdekes (azoknak, akik nem voltak: jön a keresztezõdés, te meg nyomod a gázt és a dudát, aztán mégy, mint az ökör Kép), de azért a vicces buszaikat se hagytuk ki. A történelmi helyek is érdekesek voltak, a lovagok még engem is tudtak érdekelni, pedig nem vagyok egy múzeum járó típus. Aztán a templomok és kegyhelyek, a több ezer éves sziklakápolnától a profánság határát súrolóan modern templomig, is nagyon érdekesek voltak. Legjobban a parkokat imádtam, persze ez is a tavasz szépségéhez tartozott, hogy minden csupa-csupa virág volt. Még az út melletti gazos árokban is virágzott kála, megálltunk megnézni közelebbrõl, mert nem hittem a szememnek. Kép megpróbálom abbahagyni az áradozást, bocs az OFF-ságért. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Zafi! Gyógyok Rékának: KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Cory,BMarti,Dzsili!
Köszi,hogy irtatok a kukipiszkalasrol.KépJokat mosolyogtam.Kép

Dzsili!Nagyon tetszik a foto!Kép

Zafi!Nagyon jol hangzik a menü!KépRékanak mennek a tovabbi gyogyok!KépKépKépKépKépKép

Riki egyik végletbôl esik a masikba.Tegnap ataludta az éjszakat,ma haromszor ébredt,sirva.Szerintem fajt a pocija,mert nagyon összekuporodva aludt.Kép

Szeretném kikérni a véleményeteket.Apanak van egy nevelôanyukaja,aki Rikinek fülbevalot akar csinaltatni,mondvan milyen jol nézne ki,hogy apukajanak is van és neki is.Multkor,amikor otthon voltunk,megmondtam,hogy én nem szeretném.Erre mostansag közölte velem a telefonban,hogy mire megyünk,lövessem ki a gyerek fülét,mert ô szeretné beletenni a fülbevalot.
Lehet,hogy én vagyok a maradi és tényleg olyan "jo buli" egy 1 éves kisfiunak a fülbevalo?Egyébként a nô tündéri,aranyos,kedves.De ezt most nem értem!Hogy jön ahhoz,hogy semmibe vegye az akaratomat,hiszen én vagyok Riki édesanyja vagy mi?!

Egyenlôre enniy,ezt is orak ota irom.KépKép

Edit
edith16

Rebi!
Hogy van Csenge?Mi volt csütörtökön?Sikerült?

Bogancsi!
Hogy van a derékfajos csapat?

Henke!
Ti hogy vagytok?A költözésbe belemerülve?Kép

Tud valaki valamit Ladanyi Katarol,Mérirôl,Solyarol?Meg még olyan sokan eltüntek!

Norci!Drukkok mennek,hogy Vitya végre megfelelô allast talaljon!

Edit
edith16

Sziasztok!

Edith: én nem értek egyet a fülbevalóval még egy 1 éves kislánynál sem. Ez nem fiú vagy lány kérdés szerintem. Én úgy gondolom, addig ne legyen kilõve a füle, míg nem õ dönt róla. És szerintem az akármilyen kicsi, alig lóg ki... is balesetveszélyes. Szóval én nagyon ellenzõ vagyok Kép

BMárti: szerintem is felesleges már tápszerrel küzdeni. Én simán tejet adnék már. Balu mostanában reggel nem cicizik, mert a suli miatt nem vagyok itthon ébredéskor Kép, reggelire gabonapelyheket eszik tejjel. Nagyon szereti Kép

Balu egyre jobban önállósítja magát. Már teljesen egyedül eszik kanállal, villával, és egyedül iszik pohárból is Kép Nagyon érdeklik az állatok a könyvekben. Állandóan hozza a könyveit, hogy nézegessük Kép Ja, és be nem áll a szája Kép

cory

cory
Budapest

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?