Sziasztok!
Márti! Azért akarok tápszert adni Lacikának, mert a tejtermékekbõl csak a savanyítottakat eszi egyelõre, és tartok kicsit a sima tehéntej adásától, nehogy allergiás legyen rá. Úgy gondoltam, hogy átmenetileg 2-3 hónapig tápszert adok neki, és közben fokozatosan vezetem be a tejet is tartalmazó élelmiszereket. Tegnap pl. kapott a palacsintámból.
Szinte mindent eszik már egyébként tényleg, csak a savanyítatlan tej, az aprómagvas gyümölcsök, és a sok mesterséges anyagot vagy tartósítószert tartalmazó dolgokat igyekszem kerülni, de azt se túl szigorúan. Szóval arra gondoltam, hogy a reggeli szopi helyett kaphatna egy üveg tápit, és azt eliszogathatná a mi ágyunkban, amíg mi kávézunk. Az olyan vidám reggeli nagy, közös lustázós ébredezés lenne.
Volt egy link, talán Szila írta egyszer, ahol tanácsokat adtak a kisdedek táplálására, és ott írták, hogy reggel szopi vagy tápi vagy tejecske ébredéskor, és egy óra múlva jöjjön az igazi reggeli, kenyér rávalókkal. Szóval ezért gondoltam, hogy tápszert adok Lacikának. De lehet, hogy butaság. Akkor most szerintetek nem kell reggel ébredés után innia valami táplálót, vagy nem kell már a tápszerrel vacakolni, kaphat tehéntejet nyugodtan?
Vírusok ügyében nem hiszem, hogy bárki védettebb környezetben élhetne nálunk. Nem járunk közösségbe, nincs nagyobb testvér, aki hazahozná, és Laci is csak a munkahelyén van kitéve a kollégái által hozott fertõzéseknek, nem tömegközlekedik, nem nagyon jár sehová, mostanában tényleg csak dolgozik és dolgozik szegény. Szóval max. az utcán és bevásárlás közben szedhetünk össze vírusokat, azt meg senki sem tudja kivédeni.
4D ultrahang nagy élmény lehetett! Jó, hogy Vilkával minden rendben, még akkor is, ha kicsit csalódtál a vizsgálatban. Szerintem azok a képek, amiket mutogatni szoktak, finoman szólva retusáltak egy csöppet, hogy kedvet kapjanak a kismamák.
Dzsili! Köszi, hogy belekotyogtál, mindenki véleménye és tapasztalata érdekel!
Tudom, hogy vannak nagyobbacskáknak való tápik, csak abból is túl sok fajta van, így nehéz választani. Tejpépet Lacika is kap néha, de mostmár inkább szalámit és utána joghurtot eszik reggelire. Egyébként imádja a tejpépet, de amióta rendes adag joghurtokat benyom, azóta nem tartom szükségesnek. Inkább csak a változatosság kedvéért adok neki néha. Mondjuk ha jobban belegondolok, szinte a joghurt az egyetlen tejtermék, amit eszik. A túrót és a sajtot nem szereti, néha eszik olyan fõzelékeket, amiben tejföl vagy kefír van, de azt se túl gyakran. Viszont minden reggel benyom legalább egy pohár joghurtot. Imádja, különösen a gyümölcsösöket.
Én is veled sikítok, tényleg förtelem a sógorod, de a "foltja" se semmi. Azt hiszem, én annak verném hurkásra a fejét, aki a gyerekemet bezárja!
Szegény kicsi poronty, jól kifogta...
A költözésért irígyellek is, meg nem is, bár ezektõl jó messze lenni biztosan élmény lesz. Nagy öröm egy új otthon, de szörnyen sok munka is. Persze ha egyszer kényelmesen beköltöztetek, biztosan szuper lesz!
Menta! Köszi a kegyelmet
, bár rólad tudtam, hogy megértõ és toleráns vagy, úgyhogy tõled nem is féltem nagyon.
Azt, hogy nem kell tápszer, úgy érted, hogy kaphat ébredéskor tehéntejet, vagy úgy, hogy nem kell reggel lõtyölni, elég elsõ étkezésnek a darabos reggeli?
Zsuzsa! Azt már leírtam, miért, hogyan és mikor tervezek tápszert adni Lackónak, de ezt a feles meg kétharmados tej dolgot nem értem. Az meg mi, és hol lehet kapni????
Bogancsi! Köszi az infót!
Edit! Köszi, hogy nem kérdezted meg a tápi ügyet!
A kukiját Lacika is örökké piszkálja, ha lehetõsége nyílik rá. Valami nagyon érdekeset kell adnom neki, ha úgy akarom becsukni rajta a pelenkát, hogy a keze nincs benne.
A multkor éppen a kezében volt a kukija, és bõszen igyekezett letépni, mikor pisilni kezdett. Úgy megijjedt, hogy majdnem eldobta!
Lehet, hogy éppen ettõl a "masszírozástól" lazul majd fel a letapadás? Tényleg, fiús anyukák!
, ezzel a fityma bõr letapadással ti hogyan álltok? Van olyan a csapatban, akinek tényleg spontán oldódott? Vagy megcsinálta a gyerekorvos? Vagy még most is úgy van? Nálunk ez még mindig napirenden levõ kérdés, bocsi, ha nagypon untok már vele.
Zafi! Köszi a mailt!
BMárti