Új privát üzeneted érkezett!

BanettKép
aha, értem.
Akkor fejés közbeni masszirozás sokszor megismételve, úgy hogy csontra kiürüljön mindkét mell, majd enyhén hideg zuhany / borogatás ajánlott.

Más, biztos, hogy jó a mellszívó készülék amit használsz?
Ha érzed, hogy jön a mellgyuszi, akkor pedig meleg zuhany borogatás, kézi-gépi fejés és masszázs, mielőtt még csillagokat látnál!

Bannamarinak és családjának hatalmas gratula!!!! KépKépKép Valóban szép súlyuk van!

MJ-Móni 24+6
mj__móni

Mj-Moni Kép
Sok pénzt meg lehetne spórolni varrással, csak hát sajna ahhoz nagyon nincs türelmem. A varrógépem szomorúan néz rám, még nadrágszárat is lusta vagyok felhajtani, pedig aztán az végképp egy egyenes varrás és kész. Köszi a dícséretet, remélem gyerkőc viszi tovább a kézügyességet, tesóm, tesóm gyerekei, anyu és az anyukája (nagyanyánk) szintén nagyon ügyesek voltak-vannak, mindig csodálom az apró gyöngyhorgolt terítőiket és a hímzett dolgaikat. Csak ez már nem divat, és bár jó sok van, mind emlékben a szekrényben.
Nekem is császár lesz, a szemem miatt. De nem programozott, szóval megvárjuk míg beindul a szülés. És mindig azon gondolkozom, hogy vajon hol van az a pont, határ, ahol még megcsászározhatnak? Mire kell figyelnem, hogy gyakorlatilag ne későn érkezzek a műtéthez? Tudom, hogy hosszú vajúdásra kell számítani első babánál, de voltak már kivételek, vagyis gyors szülések, nem is számítok rá én sem, de azért érdekelne, hogy hogy is van ez... Berögzül a baba feje, ez a méhszájtágulással együtt jár, ekkor még lehet császározni? Vagy innen gyorsan mennek már a dolgok? Na jó sokat kérdeztem, nem vagyok képben egyáltalán. Tudsz nekem pár infót?
És még egy, melyik évben adták ki ezt a nem teljesen tökéletes mellszívót?

Ancsipancsi Kép
A 21. hét tényleg teljesen oké. Izgi lehet Neked így esküvő előtt! Milyen ruhát választottál? Képed nincs róla véletlenül?

Rókica Kép
Hétfőhöz sok-sok drukk! Lesz meglepetés Kép.

Csmarti Kép
Nem csodálom, a szemkenőcs kifejezetten rémisztőnek hangzik. Mióta lencsém van már szabadon nyúlkálok a szemembe, de kiskoromban nekem is volt vmi gyulladásom, és kész tortúra volt anyunak a tetran szemkenőcsöt (már szerintem ilyen nincs is) belenyomnia a szemembe.

Gemini Kép
Nézd meg ezt a linket:
http://www.pro-mama.hu
Ez az Avent hivatalos linkje, árakkal és online rendelési lehetősségel is.

Banett Kép
Autóval szerintem kicsit macerásabb, vigyél nyakpárnát magadnak is, meg szopis párnát magad köré, így kényelmesebb lesz. Végülis akkor álltok meg pihenni, amikor csak szeretnétek. Az orvosod vizsgáljon meg előtte és kérd ki a véleményét feltétlenül.
A pakolással csak magamból indultam ki, nekem inkább kényszer, mint élvezet, hiszen a "jajj itthon ne hagyjak vmit" - jár a fejemben és olyanokra is gondolni kell, ami itthon alap. De ez csak én vagyok Kép

Hanee Kép
Igen, a gondozóban nálunk egyik ajtó - védőnők, másik ajtó - az ügyeletes nődoki. Ide oda ingázunk, előbb be kell jelentkezni a védőnőnél, utána bemenni a dokihoz, majd vissza a védőnőkhöz a papírokért stb. Szerencsére nem kell így két helyre járni. Ha van fogadott orvosa a kismaminak, vele az ügyeletes nődoki nem is csinál semmit, csak megkérdi hogy van, súlya mennyi stb, beírja a könyvbe és viszontlátás. Az én körzetemnek pl. egy néger nődokija van, ki "kicsit beszél mágyár" néha nem is értem mit kérdez (pedig nem szokott sokat beszélni Kép). Aranyos, csak meg ne merjen vizsgálni Kép.

Remélem Bannamariékkal minden rendben van, és a babák is viszonylag szép súlyúak KépKépKép. Drukk.

Mi egy szobában fogunk aludni a babával, de ha úgy látjuk, hogy nem megy így, akkor fogjuk az ágyunkat és átvisszük a nappalinkba, legfeljebb ismét egy szobát lakunk be, s külön egy a babának is. Megpróbáljuk előbb együtt, s ha nem megy, költözünk szét Kép. Ez egyébként is átmeneti állapot.

Az apasági nyilatkozat nem lehet régebbi három hónapnál, így mi majd májusban fogjuk elintézni. Sajnos személyesen kell mindkettőnknek ott lenni és persze munkaidőben, úgyhogy a páromnak majd arra a napra szabit kell kivenni. De még ráér.

Vanda
24+6

Vanda

Kép
vanda

Lányok,
most néztem az UH hétről-hétre képeit, és 31 hetesen 39cm és 1400gr méretet ír, és itt nem ikrekről, csak egy babáról van általánosított méret. Ezek alapján szerintem Annamari Babái szuperul fejlődtek és tényleg jónak tűnik a méretük. Nagyon-nagyon gratulálok én is Nekik!!! Kép
Azért fura, hogy két nappal utánam van kiírva... és már babázik.

Mirci
mircimama

Sziasztok Mindenkinek!

Bocsi, hogy egy kicsit eltüntem csak tornyosultak a dolgok. Csütörtök óta itt vannak a párom hugáék német országbol(20 éve nem találkoztak)és folyamatos programok megállás nélkül. Ráadásul szombat estére lerobbantam, három napig 38 felett volt a lázam. Kedden kaptam a dokitol augmentint amit három napig kellett volna szedni de mára tiszta kiütés lettem és ugy vakarozom tőle mint egy rühes! Lehet hogy fürdenem kéne?KépKépKépKépKép
Egyébként minden rendben és élvezem a jó időt, amennyire tudom!

Nagyon vissza olvasni még nem tudtam csak a tegnapot meg a mai napot, de igyekszem. Azt olvastam hogy Bannamari megszült. GRATULÁLOK nekik és jó egészséget!!!!!!!!
Van már idöpont a kilencedikei találkára?

Tündérke!
Akkor megyünk együtt a talira? Én a Gigit nem viszem valoszinüleg. Mi van a bölcsivel?

Giggancs (28+4)
giggancs

Csak itt írom a regényt, közben meg lemaradok a jó hírről!
Bannamarinak nagyon sok boldogságot, sok-sok tejcsit kívánok!!! Ez igen, másfél kilós babák, teljesen egyformák, szép súly 30. hétre Kép

Kép Kép

(Nincs ikres képem, úgyhogy ezt most duplán Kép Bannamarinak)

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda:
Nekem azt mondt a védőnő, hogy ez korházfüggő, hogy az apasági nyilatkozat milyen legyen.. állítólag pl. a Szent Imrében hat hónaposat is elfogadnak (Állitolag!!), viszont van korház, ahol szigorúak és 30 napnál nem régebbi kell.. ez csak akkor ciki ha koraszül valaki Kép

hanee
hanee

Hanee Kép
Jól olvasom, 30 napos? Az egy hónap.. Az utolsó négy hétben (ami lehet akár kettő hét is, ha korábban jön a baba), hogy gondolják, hogy még papírokért is szaladgál egy szülés előtti kismama. Nem is hallottam még 30 naposról, nálunk három hónap, ez viszonylag korrekt idő. Nálatok a fél év meg aztán teljesen emberbaráti.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Giggancs Kép
20 éve?... Van mit beszélgetni Kép!
Én is augmentint szedtem, de nem volt tőle semmi problémám (azon kívül, hogy utáltam szedni).
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Sziasztok!

Most jövök ultrahangról, úgy tűnik, minden rendben a babával! Ime az értékek:

BPD 43 mm
OFD 54 mm
AC 141 mm
FL 29 mm
AFP 44 ng/ml
MOM 1,5

Babóci 90% hogy lány!!! Igaz, párom első gyerekéről azt állititták hogy 99% hogy lány oszt fiú lett! :D

BANNAMARI!!! sok sok gratula a babákhoz, nagyon drukkolok hogy mindenki egészséges és boldog legyen!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Papírok:
azt ugye tudjátok, hogy aki házas, annak a házassági anyakönyvi kivonatáról kell egy 30 napnál nem régebbi HIVATALOS másolat, vagyis ezt ki kell kérni attól az anyakönyvi hivataltól, ahol a házasság köttetett!

Mirci
mircimama

Vanda! Csak nagyon szerény kis buli lesz, így nem igazi menyasszonyi rucival, de így is eléggé a pénztárcánkba kellett nyúlnunk Kép , nagyon meglepődtem, mikor megláttam, hogy mennyibe kerül egy alkami ruci. A lényeg, hogy sötét bordó hosszú sellő szoknya, és hozzá illő rövidke kabátka lesz, nagyon érdekes az anyaga, selyem, és mikor ráesik a fény, akkor változik a színe.

Bannamari! Sok boldogságot kívánok így ismeretlenül, na meg sok erőt a kissrácok neveléséhez!

Rókica! Gratula, akkor te is csajszit vársz! Nekem a szonográfus mutatta a nunáját Kép, az UH alkalmával olyan csúnyán, szemérmetlenül bemutatta nekünk a baba, mintha azt mondaná: tojok rátok. Kép

ancsipancsi

Mirci! tényleg?? a jó életbe!!! én meg épp azon drukkoltam, hogy most, hogy összeházasodunk, lesz egy papírom és ne kelljen már más miatt az önkormiba mászkálnom.
erre kérnem kell egy frisset. remélem több ezer illetékbe kerül :/

ancsipancsi

Anscipancsi!

Hát nekem mutathatta azt a fekete-fehér foltot a szonográfus, attól én nem lettem okosabb! Kép 3D-t pedig nem csinált. Nem baj, majd a Praxisban mozizunk!!!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ancsipancsi,
illetékmentes, mert gyermekszületéshez adják ki (ezt rá is írják), feltétlenül modjátok, hogy ahhoz kell.

Még persze ráér, de lassan a gyerekorvost is fel kell kérni, ha még nincs meg, illetve nem a körzethez tartozó Dokit választjátok. Én ilyen idősen (30-31 hetesen) kerestem fel Bencével. Ekkor beszéltük meg az "újszülött recepteket", illetve hogy mikor kell Neki szólni (ha meg van a baba, akkor a Párod felhívja, elmegy a receptekért, amit akkor még a te TAJ számodra írnak fel. Amikor hazajöttök , akkor megint szólni kell, és megbeszélitek, hogy mikor jön ki a Doki. Nekem már másnap jött és hat héten át mindig ugyanakkor. Ez nálunk így van. Azért írtam le, hogy első babások is tájékozódhassanak, illetve utánanézhessenek, hogy az Ő körzetükben mi a menet Kép
Remélem nem veszitek okoskodásnak Kép Lassan ezek a gyakorlati dolgok kerülnek előtérbe, ahogy közeledik az idő...

Mirci Kép
mircimama

RókicaKép
Az AFP-d szuper, és gratula a kislányhoz!

AncsipancsiKép
Igen, tényleg kell 1 hónapnál nem régebbi h. kivonat. POSTÁN IS BEKÉRHETŐŐŐŐŐŐŐŐ!!!!! Hivd fel a házasságkötő irodát, hogy annak mennyi idő az ügyintézése és akkor még ez 1500 ft volt.

Emléxem anno elmentem kérni ilyen papírt és nem jutott eszembe az év amikor összeházasodtunk. Aztán csak kisakkoztam (idén lesz 11 éve).

VandaKép
Sorstársam! Nagyon összeillünk, mindkettőnknek fia lesz, egy napon fogantak kismanóink, ergó egy napra vagyunk kiírva és mindkettőnknek csaszi lesz méghozzá mindkettőnknél szemproblémák miatt! NAHÁT Kép

Szóval szerintem a legkisebb jelre érdemes bemenni, ami alatt nem a jóslófájásokat értem.

Anno én is úgy mentem csaszira, hogy éjjel felhívtam a kórházat, hogy valami véres izé jött és most mit tegyek (persze hiába olvastam előtte, hogy a nyákdugó ilyen, beparáztam és persze eszemben sem volt, hogy ez ez lehet).

Azt mondták hozzam be a pakkomat és ha nincs semmi akkor hazaengednek. Nem engedtek haza, mert már 3 ujjnyi volt a méhszáj. Azután jöttem rá, hogy miért voltak olyan szörnyűek az éjszakáim az előző 2-3 napban, valószínű a tágulás/jóslók miatt.
Semmi erős fájdalom, csak álmatlanság és hasmenés ezerrel, és enyhe görcsök, keményedések. Szerintem simán meg tudtam volna szülni a gyereket, de nem kockáztathattam, hogy megvakulok.

Az Avent Isis mellszivót, a tök szupert azt 2002. nyarán vettem. Ez is csak azért mert tönkre, mert a cumisüvegre csatlakoztatható része 2 részből állt, vagyis össze kellet tekerni a kettőt és úgy a cumisüvegre.

A másikat, amit már említettem, hogy nem volt jó azt 2003 nyarán vettem, ekkor már maga a mellszívó egy komplett részből állt és azt kellett a cumisüvegre csatlakoztatni.
A mostaniaknál nem tudom mi a módi, még nem néztem meg.
Üdv,
MJ - Móni 24+6
mj__móni

Ancsipancsi!
Én úgy tudom, h. az anyakönyv másolatáért nem kell fizetni! (Mi nem fizettünk egy fillért sem. Ráadásul elhagytuk Eszter születési anyakönyvi kivonatát, így abból is kérnünk kellett újat. Akkor sem kértek pénzt.) De lehet, h. önkormányzatonként változik?!?!
Egyébként mikor lesz a nagy napKép? Ha már írtad, bocs!

Márti
csmarti

Vanda, MJ-Móni!!!

Nektek miféle szemprobléma miatt javasolják a császárt? Nekem -9 -es mindkét szemem (vagy még rosszabb), de mikor kérdeztem a dokit, legyintett hogy az nem számit. El kéne mégis mennem szemészhez???

Ha már szemről van szó...

Én elég régóta látok mindenféle fényes pontot/pöttyöt a látásom perifériáján, de mikor 5-6 éve tüzetesen megvizsgálták a szemfenekemet, nem találtak semmit. Másnak is van ilyen?

Ezenkivül...

Pár napja minden reggel úgy ébredek, mintha tornáztam volna, olyan izomlázszerűséggel... a vállam, a hátam, a fenekem, a MEDENCÉM!!! Azt meg hogy a fenébe tornáztatnám? Mondanom se kell hogy torna nuku, a munkahelyemen a computer előtt tespedek, haza metró, max egy héten egyszer elmegyünk egy hosszabb sétára a párommal.

Ez mi?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Mircimama!
Nem tudom, h. mennyit sikerült visszaolvasnod, lényeg, h. teljesen lebetegedtünk (Eszter is, én is fekszünkKép), így az ovi látogatását ismét halasztom. Illetve, beszéltem vkivel telefonon, aki azt mondta, h. ápr. 25-26-án lesz a nyílt nap, de nem merte biztosra mondani. Te tudsz már erről vmit? És még egy kérdés: Bencét bejelentettétek XIII. kerületi lakosnak? Azt ajánlották, h. Esztert jelentsük be erre a címre, m. akkor nagyobb az esélye a felvételre. Mit ajánlasz?

Márti
csmarti

Kendősök!
Még egyszer írom, mert lehet, hogy nincs időtök visszaolvasni! Holnap nem lesz okulás, a csaj, aki tartotta volna, lebetegedett.
Pótdátum: ápr.8.16 óra, ha nektek is jó. Eddig még senki nem reagálta le.

Üdv
Gem
25+5
gemini

Gem:

Nekem jó az is.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Ancsipancsi, Csmarti,
Lehet, hogy valóban ingyenes volt az anyakönyvi kivonat és a főnökömére emlékeztem, hogy 1500 volt? Kép

Rókica,
Nekem -6 és -7 esek a szemeim, de már a retinaleválásom előtt is sokszor mondták, hogy indokolt lesz a császár a magas dipotriaszám miatt.

A pöttyök feketék? Tiszta a látásod, nincsenek úszó valamik benne? Nekem nagyon sok úszó valami van benne, sőt pöttyöket is látok, sajnos a retina sérülése miatt. Nem a szemfeneket kell nézni, HANEM A RETINA állapotát, amire egy optomerista NEM KÉPES! Ehhez valóban szemész kell, pupilla kitágítás meg ilyesmik!

Mindenképpen menj el egy igazi szemészhez RETINA vizsgálatra, mert gyanús a periférián található pötty. Nem mondom, hogy baj lesz belőle, mert egyátalán nem valószínű, de inkább érdemes megnézetni, hogy a retina kibírja e az erőlködést a szülésnél.

CsmártiKép
El is felejtettem mondani, gyógyulgassatok ám!

Üdv,
MJ-Móni
mj__móni

MJ-Móni!

Jaja, olyanom volt több is. Amerikában valamilyen szinten rutinvizsgálatnak számitott a pupillatágitas, ott egy-két évente csinálták. Magyarországon csak egyszer, de akkor jó sokáig, hatalmasra tágitották a pupilláimat és legalább 20 percen keresztül világitottak bele és keresték, sérült-e valami. De nem volt az.

A pöttyeim fényesek, nem feketék, mint a régi filmeken ha kiég a műanyag és mögötte látszik a fehér fény. És ilyen kifutószerűen mozognak a szemem csücskében. Ez már nagyon-nagyon régen van, hol gyakrabban, hol ritkábban, nem mindig.

Mikor elmentem orvoshoz, akkor aztért mert olyan volt a látásom mintha TV sercegést láttam volna... white noise, nem tudom mi az magyarul. De nem találtak semmit. Lehet, hogy akkor az az idegességtől volt, Apu akkor halt meg, és én rendeztem a hagyatékát, és totálkár voltam idegileg.

Lehet hogy azért bejelentkezem egy szemészorvoshoz. Ilyet hol találok? Háziorvosnak kell beutalnia? Vagy menjek SZTK-ba? Vagy menjek magánhoz?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!
OK, próbálom megint összeszervezni a társaságot!
Már ötvenszer írtam és ötvenszer elszállt! KépKépKép
Gratula az eredményekhez és a kiscsajszihoz! Szerintem ez olyan jó érzés, amikor az ember megtudja, ki is növöget a pocakjában.

Üdv
Gem
25+5
gemini

Köszi MJ-MóniKép!

Rokica!
Menj el időben, csak nézzék meg! Bajod nem lehet belőleKép! Ha meg oda kell figyelni vmire, akkor tudni fogod.

Márti
csmarti

Gem,
12.44-es hozzászólásomban elsőként reagáltam (igaz itt a topikban), hogy én is felrobbanok, de ne legyünk inkább betegek, és most úgy néz ki, hogy jó a köv. péntek Kép

Márti,
mindennap nézem a faliújságot, de még nincs kiírva nyíltnap. Mi nem jelentettük be Bencét, és nem is feltétele az oviba felvételnél. Mikor költöztök? Van hova bejelentened a kerülteben? Ehhez az ideiglenes bejelentés is elég szerinted? (szerintem igen). Mivel mi év közben adtuk be Bencét, és pont volt hely, talán ezért nem is merült fel ez a kérdés. Ha sikerül beszélnem az ismerős óvónénivel, akkor megkérdezem, hogy Ő mit javasol! Ahogy megtudok valamitírok, vagy sms-ezekKép
Ahhoz képest hogy Te kérdeztél...

Amúgy mindent visszaolvastam, csak még nem kívántam jobbulást Nektek, pedig tudom, hogy betegek vagytok (boccs) KépTehát gyógyulgassatok !!!Kép
Így is mindig lemaradok...

Mirci
mircimama

Marca!
Köszi.
Nem láttam.
Bocs.
Pusz

Gem
gemini

Hanee,

mail ment címleírással Kép Kép

Mirci
mircimama

Mircimama!
Nem a jobbulást kívánást akartam kicsikarni belőledKépKépKép, félre ne értsd!!! Csak szerettem volna jelezni, h. miért nem megyek ovibaKép.
Szóval már hoztunk bejelentő lapot az önkormányzattól, és egy tartózkodási helyet kellene "csinálni" Eszternek és persze nekem. A vki (nem mutatkozott beKép) az oviból azt mondta, h. rendelkezzünk egy bp-i címmel is. Mi majd ősszel/télen költözünk, állandó lakcímet majd csak akkor akarunk létesíteni (adás-vételi szerződés kell hozzá), addig viszont ez is megteszi, remélem!

Márti
csmarti

Márti,

tudom, hogy nemazért írtad (én sem) Kép
Az oviba nem elég, ha bemutatjátok, az adásvételi, melyből azért kitalálhatják, hogy itt fogtok lakni a kerületben. Mivel úgyis szeptembertől menne oviba (jól gondolom), ezért az már majdnem a költözéssel esik egyben, talán elfogadják. Érdemes megkérdezni...
Ráadásul a bejelentkezést sem tudjátok (valószínüleg) azonnal megtenni, mert nekünk is vagy kéthónap volt, mire az önkori megkapta a kivitelezőtöl a papírokat, és mi megkaptuk a lakhatási engedélyt. Csak ezután (a kivitelező értesít a lakhatási engedély meglétéről), tudsz csak bejelentkezni...
Megkérdezem ezt is. Mikor lenne a költözés (melyik hónap)? Az albiba nem tudtok ideiglenesen bejelentkezni (ha az ovi köti az ebet a karóhoz?)
Én Bencét úgy vittem újpesti bölcsibe, hogy már folyamatban volt az újpesti lakás eladása, és a XIII-ba költöztünk albiba 10 hónapra, ahová nem jelentkezhettünk be. Szóltam az oviban, hogy 10 hónap múlva visszajövünk Újpestre és ez Nekik elég volt...

Mirci
mircimama

Ancsipancsi Kép
Mi majd jövőre házasodunk össze, de én sem szeretnék nagy dínomdánomot. Hogy fehér lesz-e a ruhám, azt még nem tudom, olyan sok gyönyörű estélyik vannak. A Tiéd is leírásod alapján nagyon szép lehet!

Mj-Móni Kép
Nna igen, valóban sok mindenben egyformák vagyunk KépKépKép! Kép
OFF: Kicsit had védjem meg az optometristákat Kép. Én is az leszek, csak azért Kép Három évig fogjuk tanulni zusammen anatómiától kezdve mindent és az I. számú szemészeti klinikán gyakorlati óráink is lesznek (műtét, betegellátás és ilyen kis gyomros-csemegék). Mindent meg kell tanulnunk, amit a betegségekről és gyógyításukról tudni kell, csak annyi a különbség, hogy a szemészorvos felírhatja receptre a gyogyikat és ő kisműthet/műthet is, míg az optometristának tudnia kell, de nem "gyakorolhatja". Viszont az optometristák Ádámévától kezdik a szemészetet és a rendellenességek korrigálását, vagyis alapként kell hozzá látszerész vizsga is (az is két év suli) + két év gyakorlat, és nagyon profin tudni kell a geometriai és fizikai optikát, lencséket stb., amit meg egy szemész nem tud/tanul. Nekem van pár optometrista ismerősöm, nagyon tapasztaltak, sokat kell tanulni és megküzdeni azért a diplomáért. Ha elvégzem, nekem ez a harmadik diplomám lesz. Na offoltam egyet.
ON: A szemeimben nekem is vannak úszkáló homályok, elég sok.
Köszi a császár leírást, ezek szerint végülis simán elindul a szülés, nyákdugó, majd burokrepedés vagy repesztés, tágulás ezaz, csak a kitolás szakasza marad el, előtte kiveszik a babót.
Neked átvágták a hasizmodat, vagy azt szétfeszítették? http://www.orvosok.com/korhaz/peterfy-szul-no/csaszar.htm

Rókica Kép
A fényes pöttyöket merre látod pontosan? Körben pupilla körül? Mozognak ha másfelé nézel? És állandóan ott vannak? Ha gondolod este utánaolvasok, hátha találok vmit.. Nem tudom mi lehet ez (legalábbis nem emléxem).
Elég erős myop vagy, kérj retinavizsgálatot, mennyire ép/vékony stb., mert lehetséges, hogy nálad is indokolt lenne a császár.
Egyébként meg annyifélét olvas az ember lánya, pl. Amerikában ezt a 'szokást' nem gyakorolják. Mr. Spock az indexen mindig csodálkozik ilyen kérdésen, szerinte ez egy bevett magyar szokás, hogy erős rövidlátó egyenes út a császárhoz.
Szerintem meg igenis van alapja.

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Vanda!

Köszi az utánanézést! Jó lenne. A fények olyanok mint a reptéri kifutófények, fehérek, mindkét szememnek a külső perifériáján "futnak" fel vagy alá. Nem mindig látom őket. Mostanában nem nagyon fordult elő.

Viszont az igen, hogy amire nézek, az homályosodik el. Meg tegnap annyit néztem a monitort (sokat kellett forditani), hogy estére már mintha ugrált volna a szemem előtt minden, de gondolom csak lefárasztottam.

Azt meg tudnád mondani, vizsgálatra hova érdemes menni?

Köszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Mircimama!
Azt hiszem, h. a mostani helyen létesítünk egy címet, és ezzel letudjuk a dolgot. Megengedte a tulajKép! Így legalább a Futár u-i ovi a körzetes óvoda lesz. Költözés után meg majd meglátjuk! Azért köszi minden infót!

Márti
csmarti

Sziasztok!

Vanda:
Az ok, hogy a félév emberbaráti, de az nem nálunk van, ugyanis én otthagytam a Szentimrét és az ottani dokimat és átpártoltam Abkrarovics dokihoz a Péterfybe.. Kép Ott nem tudom még hogy van, meg fogom kérdezni, amikor legközelebb megyek a rendelésére (három hét múlva).

Rókica:
Gratulálok a kislányhoz és a szép eredményekhez! Az AFP-d is tökéletes Kép Ehhez a szép befejezés már csak az, hogy jövő héten bejelented a nagy hírt "oztaztán" lesz nagy nézés Kép Kép nagyon kiváncsi vagyok már, hogy mit fognak szólni a munkahelyeden! Ez egy elég extrém helyzet Kép
Képzeld el, van egy lány a munkahelyemről, akivel igy tartom a kapcsolatot, mert jó barátnők lettünk (Dóra) és emailezgetünk is napjában, meg majd most megyek hozzájuk nemsokára, mert elköltöztek új lakásba (tőlünk 5 háznyira) Kép
Szóval lényeg a lényeg, ő mondta nekem, hogy miután eljöttem, húzták a szájukat, hogy mennyi elmaradást hagytam magam után és azt ugye nekik kell most megcsinálni.. (mellékesen megjegyzem, amiota ott vagyok elmaradás volt, amit sosem tudtam bepótolni sehogy a napi teendők mellett túlóra nélkül - márpedig azt meg nem fizették, úgyhogy én nem túlóráztam). Ha igy belegondolok ez nem esik jól, hogy kibeszélnek a hátam mögött. Abba persze bele sem gondolnak, hogy 3 ember helyett dolgoztam még terhesen is.. és persze nem ment már olyan gyorsan a 8-10. hét után az az igazság.. lassítanom kellett a baba miatt, mert különben túl sok lett volna a stressz. Persze előttük az egyik munkatársunk a példa, aki a 36. hétig dolgozott és elég keményen (sokat túlórázott is). Sőt, az a lány vissza fog menni egy év után (nem mintha rá lenne szorulva).. én nem vagyok a munka hőse, a munka temetésére - ahogy irtátok - jegyet váltanék.. ha nem is az első, de mondjuk a harmadik sorba Kép Kép

Mircimama:
Akkor az apasági nyilatkozat még egyszerűbb Kép Kép
A gyerekorvosról én is irtam tegnap, én ahhoz megyek akihez tartozunk területileg, de igy is el fogok hozzá menni majd a 32. hét környékén bejeltkezni, meg beszélgetni a tanácsadására, mert az úgy illik szerintem Kép
Ja és aki esetleg tanácstalan még orvos tekintetében (főleg 11. kerületiek), ajánlom nektek nagy szeretettel ezt a dokit! Dr. Gergely Editnek hívják és az én gyerekorvosom is volt 18 évig (kb. anyukám korabeli és kb. velem egyidős lánya van). Szóval van vele tapasztalatom (meg anyukámnak is) és nagyon jó a szakmájában, gondos, de nem csinál fölösleges hülyeségeket és jól bánik a gyerekekkel is (én gyerek fejjel nagyon szerettem őt).

Ajjajj Rókica!
A -9-es szemmel bizony lehet, hogy császározna egy szemorvos, de persze mindenképp el kéne menned és kikérni a véleményét, nehogy gond legyen belőle! Legfeljebb azt mondja a szemorvos, hogy nem kell, de szemorvos mondja meg ne a nőgyógyászod (aki nem ért hozzá).
Ilyen pöttyöket és a szemem sarkában úszkáló bigyókat én is szoktam látni.. nekem a szemtengelyferdülésem miatt van, azt mondta egy doki. Meg azt, hogy ne foglalkozzak vele, amig csak ritkán van. Terhesség alatt a megnövekedett folyadékmennyiségtől meg amúgy is előfordulhatnak ilyenek (egészséges embernél is).
Viszont! Ha elfogadsz egy tanácsot: ne az sztk-ba menj, hanem keress egy magánorvost. Hidd el, megéri a ráköltött pénzt, hogy egy évben egyszer hozzá menj el. Az sztk-ban millióan vannak, rengetegen, órákat kell várni szinte mindig és nem túl alaposak.. ráadásul egy magánorvosnak általában jobb müszerei is vannak hozzá és nem ráz le, mert fizetsz neki.. (kicsit olyan ez is, mint a fogorvos).

Lányok, akiket még érdekel a forgóka! A talira időpontjára lesznek újabbak is szerintem és nem biztos, hogy mindegyik fajtából rendel mindenki: Mivel magamnak mindenféléből csinálok, elviszem majd az enyéimet megmutatni azokból, amikből nem rendel senki addig. Viszont kérlek titeket, hogy a rendeléseket a jövő hét szerdájáig adjátok le legkésőbb, mert ezeknek a cuccoknak van száradási ideje is, szóval az utolsó napon nem tudok nekiesni mégegynek..

hanee (26+1)
hanee

Hanee:

Köszi a jótanácsokat. Valószinűleg el fogok menni egy orvosohoz, én szeretek kivizsgálásokra járni... tudom, ez már önmagában furcsa. :D

Akkor most igy kérdem:

Tud valaki magán szemorvost ajánlani?

Én is nagyon kiváncsi vagyok, mit szólnak hozzá a kollegák a jövő héten, remélem csak jót, különben lehet elbőgöm magam! Mostanában szoktam! Kép Arra vagyok a legkiváncsibb, mondja-e valaki, hogy gyanitotta, de nem akarta mondani...

Köszi!

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Csajszik!

Most olvasom a másik topikon a + 1 főm írja, hogy nincs holnap kendős tanfolyam?

Itt még nem tudtam visszaolvasni, úgyhogy ha valaki tud valamit írja meg!

Kép
Kép
pipocska

<pre>
1 Azonosító Név Életkor (év) terh. Hét terh. nap Szülés várható ideje Mennyi baba? Lány/ Fiú? Baba neve Kórház korábbi babák elhalt ter. És akik megszülettek
2 Csmárti Márti 32 x x x x x x x Eszter, 2002. 11.hét
3 Gmr Réka 25 x x x x x x x 1 _
4 Csutkarozi Rozi ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
5 Bkriszta Kriszta 24 33 5 2005. május 12. 1 ? Ákos/Anna Szt. Imre - x
6 Minyu Edit 25 33 5 2005. május 12. 1 fiú Nándor Schöpf-Mérei - _
7 Akiren Akiren 31 31 6 2005. május 25. 1 lány Gréta Péterfy - _
8 Gomboc Betty 27 31 5 2005. május 26. 1 ? ? ? - _
9 Pipocska Andi 30 31 5 2005. május 26. 1 fiú Marcell Péterfy - _
10 Sygnum Éva 28 31 1 2005. május 30. 1 lány Leona Kecskemét _ _
11 Kriszi Kriszi 30 31 1 2005.junius 1. 1 ? ? ? 2002. Katinka _
12 Oxigén Oxigén 28 31 0 2005. Május 31. 1 lány Réka/ Viktória Szt. Imre _ _
13 Hóvirág Reni 29 30 6 2005. június 9. 2 lány Noémi, Schöpf-Mérei 2003. Milán _
14 Beus79 Beus 25 30 5 2005. június 2. 1 ? Balázs/ Rókus - _
15 Mircimama Mircimama 30 30 5 2005. június 2. 1 fiú Zalán Levente Szt.István Bence, 2001.05.07 _
16 Fejeske Fejeske 32 30 4 2005. Május 31. 1 fiú ? Szentes 1995. Regina _
17 Bannamari Annamari 24 30 4 2005. június 4. 2 fiú/ lány Gergely Ádám Uzsoki - _ 1. Kép Kép
18 Katica78 Kata 26 30 3 2005. június 4. 1 ? ? Kútvölgyi - _
19 Adrienn 74 Adrienn 30 30 1 2005. június 4. 1 ? ? Jahn Ferenc _ _
20 Vikka Vikka 30 30 1 2005. junius 7. 1 lány Adél Péterfy ? _
21 Hajni20 Hajni 20 30 0 2005. június 7. 1 fiú Marcell Győr - _
22 Barbi Barbi 30 29 4 2005. Június 10. 1 fiú Dani Kanada 2003.08.01. Ádám 2002
23 Andi18 Andi 25 29 2 2005.május 30. 1 fiú Dániell Vác, Jávorszky Ödön Kh. 2004. 05.31 Máté _
24 Pizzamama Noémi 24 29 2 2005. június 15. 1 lány Liliane Kaposvár _ _
25 Timba Timi 30 29 1 2005. Június 12. 1 fiú Richárd Szt. István _ _
26 Gömbölyű Gömbölyű 20 29 0 2005. június 10. 1 lány Csenge ? _ _
27 Betsy Betsy 36 29 0 2005. június 10. 1 lány Saskia Salzburg _ _
28 Wica Éva 30 29 0 2005. június 14. 1 lány Csenge/ Virág Szt. István - _
29 Letti Aletta 37 29 0 2005. június 15. 1 ? Valentin/ Sandra Eisenstadt 1992. Caterina 1993. Alexander 2003. Daniel _
30 Splendida Timi 28 28 6 2005. június 15. 1 lány Borbála Szt. János - _
31 Johanna1975 Johanna/ Zsebi 29 28 5 2005. június 16. 1 lány Fanni/Sára/Dorka Kútvölgyi - _
32 Tétényke Erzsi 26 28 2 2005 .június 19. 1 lány Zselyke ? _ _
33 Giggancs Zsófi 32 28 2 2005. június 22. 1 lány Noémi, Kamilla, Péterfy 2002. Gigi _
34 Bogárka75 Zsuzsi 29 27 4 2005. június 24. 1 fiú ? Szt. Imre Petra, 2003.06.27 _
35 Erkaberka Erika 31 27 5 2005. Június 23. 1 lány Zsófia Flóra Kútvölgyi _ _
36 Lenocs Lenocs ? 27 3 2005. június 24-26. 1 ? Kinga Kamilla Szt. Imre Panna, 2000. _
37 Ezvicc Judit 24 27 2 2005. június 26. 1 fiú Attila/ Jahn Ferenc - _
38 Drika Drika 24 27 2 2005. július 2. 1 fiú András B.A.Z. megyei Kh. - _
39 Rita77 Rita 27 26 6 2005.júl.3. 1 ? Lili/Bence Újpesti Kh. Dávid 8, Dominik 5 _
40 Mzx Mzx-Móni 29 26 2 2005. július 3. 1 fiú Erik Szt. István - _
41 Vikó Viki 28 26 1 2005. július 4. 1 ? ? Bajcsy-Zsilinszky Szabolcs1995 _
42 Hanee Judit 23 25 6 2005. július 6. 1 lány Liliána Péterfy - _
43 Gemini Gemini 31 25 3 2005. Július 7. 1 ? Rebeka Kútvölgyi _ _
44 Adri77 Adrienn 27 25 2 2005. Július 8. 1 ? Péter/? SOTE I _ _
45 Judyt Judyt 28 25 2 2005. július 9. 2 fiúk ? Nyíregyháza - _
46 Mmónika Mónika 32 25 1 2005. Július 11. 1 fiú ? Szent Imre _ _
47 Tündérke Tünde 27 25 0 2005. július 20 1 ? Natália/ András/ Dániel Péterfy Krisztián1995 Márk 1996 Viktória 2002 2004.
48 Farkasbogi Bogi 27 25 0 2005. július 11. 1 ? ? ? Lili, 2004.02.10 _
49 Mj_Móni Mj-Móni 31 24 4 2005. július 15. 1 fiú Adrián/ Alexander Margit Christopher, 2002.11.13 _
50 Vanda Vanda 28 24 4 2005. július 15. 1 fiú Péter vidék - 2004.
51 Banett Anett 31 23 5 2005. Július 21. 1 fiú Benedek Uzsoki 1995. Áron 1998. Virág _
52 Hangosz Hangosz 35 23 5 2205. Július 19. 1 ? ? MÁV 2003. Barnabás 2005. /6. Hét/
53 Henci Betti 32 22 6 2005. Július 28. 1 ? ? Szt.István _ _
54 Dorka34 Dorka 34 22 2 2005. augusztus 1. 1 ? ? Sote II. _ _
55 Hencsike Heni 31 21 6 2005. Augusztus 2. 1 ? ? Szt.István _ _
56 Lara77 Lara 28 21 0 2005. augusztus 11. 1 ? Andor/ Panna Kútvölgyi _ _
57 Anikó47 Anikó 31 20 6 2005 aug.15. 1 ? Matthieu ? 1 _
58 Virga Virág 27 19 6 2005.aug.17 1 ? Lőrinc, Luca Jahn Ferenc Levente 12.19 _
59 Ancsipancsi Ancsi 30 19 4 2005. Augusztus 18. 1 lány Barbi Szt.Imre _ 2004.
60 Falina Falina 26 19 1 1 ? ? Schöpf- Mérei _ 2003. 2004.
61 Rókica Réka 30 18 1 2005.augusztus 30. 1 ? Zsuzsanna/ Olivér Szt.István _ _
</pre>

Lányok!

Ezt a táblázatot most külön Bannamari miatt tettem fel.
Senki ne reklamáljon, hogy nem stimmel a nap, mert azt nem variáltam át. Tehát a keddihez tartottam magam.
Viszont Bannamarinak hatalmas gratula, mégha ilyen hamar jöttek is a picik.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok,

Hanee-vel egyeztetve az lenne a kérésünk, hogy ha Ti is egyetértetek vele, küldjetek Hanee-nek vagy nekem egy telefonszámot e-mailben, mert ahogy elnézem ezt a honlapot, még a végén ezért esik kútba a találkozónk. Így Mindenki értesül a taliról, ha éppen akkor nem működne a babanet.

Mirci
mircimama

Márti,

megkérdeztem egy óvónőt és azt mondta, hogy ha ősszel költöztök, akkor Ti már kerületinek számítotok. Tehát ezért külön nem kell bejelentkeznetek az albiba Kép
Ez jó hír!!! Nem?

Mirci
mircimama

Pipocska,

Igen elmarad a holnapi kendőzés, mert Gemnek telefonált a csaj, hogy beteg. Így a következő péntek (ápr.8.) a lehetséges időpont, amira Gem várja a visszajelzéseket Kép

Mirci
mircimama

Először is gratulálok Bannamarinak és jó egészséget kívánok Nekik!!!!! Remélem jól vannak mind a hárman!!!

Rókica!
Gratulálok a kislányhoz és a jó eredményekhez! Remélem a munkahelyeden is minden rendben lesz! Szorítok!
Sztem megcsináltatjátok az apaságit és arra ráírjátok, hogy a gyerek a te nevedet kapja. Én nem vettem fel a férjem nevét, mikor összeházasodtunk, így nekünk is rá kellett írni a ház. anyakönyvi kivonatra, hogy melyikünk nevét akarjuk adni a gyereknek.

Banett!
A www.lll.hu oldalon sok okos dolgot lehet olvasni a szoptatásról és akár fel is hívhatod vmelyik szoptatási tanácsadót segítségért. Sztem ők tudnak a legtöbbet segíteni.

Ancsipancsi, Johanna!
Gratulálok az esküvőhöz, eljegyzéshez!

Jó, hogy mondtátok, hogy kell másolat a H. anyak. kivonatról, nekem ez eszembe se jutott volna!

Gyerekorvos: Nem korai még elmenni hozzá a 32. héten. Sztem a szülésig 6-szor elfelejt még, ha most beszélek vele, nem? Én a 35. hétre terveztem.

Éva

Kép
sygnum

Lányok,

most olvastam, hogy Bannamari rendesen szülte a Babákat a SOTE I-en. Nagyon ügyes!!! A gátseb nagyon fáj, de a Fiúk jól vannak Kép Kép

Mirci (aki egymagában beszélget Kép)
mircimama

KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépBANNAMARINAK ÉS A FIÚKNAKKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
csmarti

Rókica Kép
Ezek a fények, amolyan villámszerűek? Egyszerre történik mind a két szemeden?
Nem akarlak ijesztgetni, de nézzen meg egy szemész minél előbb. Ott mond el ezeket a panaszokat + hogy erős myop vagy + kismama vagy és pupillatágításban a retinádat jól meg fogják nézni, illetve a császár vagy hüvelyi szülés dilemmáját is szakmailag eldöntheti. Hogy kihez menj, nem tudom, szerintem ez nem olyan speciális ág, maximum annyi h magánrendelésen időre mész, az sztkban meg rászánhatsz egy bő fél napot. De a pupillatágítás és a retinatükrözése mindenhol ugyanúgy működik.
Remélem segítettem, csakis jószándékból írtam le ezeket! KépKép

Hanee Kép
Ma kaptam meg a csomit Kép.

Pipocska Kép
Tégy légyszi a táblába olyan oszlopokat, hogy "szülés tény ideje", meg "baba neve", "adatai" -súly, centi, ilyesmi, nem vagyok maximalista Kép de olyan klassz lenne olvasgatni, ha már sokan megszülünk KépKöszipuszi Kép

Jó éjt nektek, Peti már nagyon rugdos, hogy menjünk aludni Kép

Vanda

Vanda

Kép
vanda

Szépjóreggelt!

Ma sem sikerül eljutnom a cukros lötyis vizsgálatra Kép Kép
Ma nem a gyerek miatt: El kell mennem az orvosomhoz és ehhez kell a lelet, amit tegnap nem adtak ki és csak 10-ig adják ki, de ha én most eltünök a Péterfybe, akkor nem tudok a Bártfai utcába is menni egyszerre sajna.. grrrr
A dokim viszont szabira megy és tegnap lecseszett az asszisztens, hogy nem mentem vissza múlt héten hozzájuk Kép Kép Tudnám tényleg, hogy mi a fenének kell kéthetente visszamennem a táppénzes papírért? A doktornő nem tud rajtam nagyon mit megnézni, mert ugye porckorong sérvem van, de mindig meg akar nézni és ott kell várnom a betegek között Kép Persze behívnak előbb mindig tekintettel arra, hogy kismama vagyok, dehát akkor is ott ülök vagy fél órát.. (nála ez csak!).
Natessék, most megint panaszkodok Kép Kép

Most próbálom életre kelteni a gyerekemet, mert nem mozog megin' este óta és ezt nem szeressük..

Fél liter kakaó cukorral Kép Kép

hanee (26+2)
hanee

Életre kelt a gyerek Kép Kép
hanee

Sziasztok!

Minyurol hozok hireket Nektek.
Kedden hajnalban 7-8 perces fajasokkal mentek be a korhazba.Infuziot kapott, hogy elmuljanak a gorcsok,es szerencsere el is multak.
A mehszaja szerencsere zart, a mehnyak felszedodott, a lepeny pedig nagyon oregszik.Szerdaig folyamatosan kapta az infuziot, tegnap mar "csak" gyogyszereket.Nandi babat 2,2 kg-ra becslik, es ha minden ok,akkor jovo penteken hazaengedik oket:-)
Szoval lanyok HIPER-SZUPER-MEGA-DRUKK HEGYEKET kerunk!!

Kriszta es Akos 34+1

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Jó reggelt mindenkinek!

Bannamari nagyon ügyes volt, fiúk tényleg szép súllyal születtek így a 30. héten. Nagyon sok puszi neki így ismeretlenül is.

Sygnum
Köszi a tanácsot, igazad lehet. Ha valahol tisztában vannak a szoptatási gondokkal, akkor itt biztos.

Hanee
Küldtem neked emailt, a talival kapcsolatban. Rendelést is adtam le.
Szerintem is jó a 14-17 óráig. Tudom, hogy túl nagy vita ebben már nincs, mert írta is Mircimama, hogy a barátnője csak így ér rá, de azért jelzem, hogy nekem oké, itthon már egyeztettem is.
Mit szólnál a Stadionnál, ha találkoznánk? Ha neked mindegy, hogy a Hungárián hol, akkor nekem a Hungária - Kerepesi sarkánál lévő trolimegállónál jó lenne. Más ötlet?
Azért tudod, fél liter kakaóra már én is felébrednék. :-))

Mircimama
Neked is küldtem emailt a ruhaméret rendeléssel kapcsolatban.

Pipocska
Köszi a táblázatot. Látom, ám javítottál engem is! Köszi!

Én ezt nem is tudtam, hogy a házassági anyakönyvi másolata is kell. Anno még ilyen nem volt, úgy hogy jó, hogy szóltok, mert erről halvány lila gőzöm sem volt. :-((

Képzeljétek lányok, tegnap írt a kolléganőm, hogy akit felvettek helyettem csajszit dolgozni, tegnap kirúgták. A főnököm mindig azt mondta, senki sem pótolhatatlan. Nem érdekli, hogy szülni akarok, majd talál ő helyettem valakit. Na, akkor vettek fel egy hét alatt egy nőcit, ahogy már írtam is. De kiderült, hogy iszonyatos, így a 3 hónap próbaidő végét sem várták meg, már kihajították és ma egy új van. Most indulok a tp-es lapommal, hogy leadjam, kíváncsi leszek. Jaj, de igaz, hogy legszebb öröm a káröröm. De gonosz vagyok! :-)))

Banett

Kép
banett

Bkriszta Kép
Köszi a híreket Minyuról! Mondd meg neki légyszi, hogy nagyon drukkolunk neki! Jól értem már nem 2 in 1 jönnek haza jövőhét pénteken??
Vanda

Vanda

Kép
vanda

Minyunak akkor megy a drukk! Egy kicsit még húzza ki valahogy. Ahogy látom a 34. hét körül van, nem olyan pici ez a Nándi baba, de két-három hétig még inkább bent legyen.

Banett

Kép
banett

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 07:03-kor.
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?